A Reakció a Jobbikról, 1. rész
2009. június 10. írta: Redakció

A Reakció a Jobbikról, 1. rész

 A Reakció szerkesztőségének levelezőlistáján természetesen elszabadultak a vélemények a vasárnapi választások után. Az SZDSZ siratása mellett a Jobbik-feladvány foglalkoztatott minket leginkább.

 A következő évek magyarországi közéletét biztosan átalakító párt helyzete és témái annyi problémát vetnek fel, hogy meg sem próbáljuk egy publicisztikába sűríteni véleményünket.

 A Reakció szerkesztőinek őszinte, kőkemény és mélyrehatoló meglátásai következnek, két epizódban. Kedves Olvasóink, indítsunk vitát! Első rész.

 ***

 Robin Masters 
 
 „Lehetőség az elhantolt, leírt polgári jobboldalnak”

 A Jobbik megerősödése régóta várt lehetőség. Nekik is - ez a kevésbé fontos. De a *magunkfajtáknak*. Az elhantolt, leírt polgári jobboldalnak is. Ha ez teszi helyére az önképet, az izlést, a mindennapok kultúráját a konzervatív politikumban, mutassátok vazze, hol kell aláírni.

 

 Agent Ungur

„Zombiveszély
 
 A Jobbik két dolgot egyesít veszélyes robbanószerré: a frusztrált lelkesedést és az hülyeséggel megspékelt elképesztő tapasztalatlanságot. Az egyébként tehetséges Morvai Krisztina agyában valami végleg megbomlott, a körülötte lévő siherehad pedig alapból félidióta, vagy tán egészen az. Lehet őszintén hinni a sámán hókuszpókuszban vagy a multik kiebrudalásában, de azért sok IQ-t nem jelez. Bár értelmes lenne a vezetésük, bár tudnák, mit csinálnak!

 Mert vannak dolgok, amiket végre már ki kell mondani, de a Fidesz kormányzásra készülő nagypártként nem teheti meg. Igen, komoly probléma van a romákkal, és ez nem csak a többségi társadalom hibája, hogy finoman fogalmazzunk. És komoly probléma van a határon túl, vagy ahogy Morvai egyébként tényszerűen mondja, az elszakított területeken. Sem a demokrácia húsz éve, sem az EU nem oldotta meg a magyarság nagyüzemi diszkriminációjának problémáját szomszédainknál. Önmagában tehát semmi bajom azzal, ha a tények alapján egy párt kimond politikailag nem korrekt dolgokat.

 De a zagyva cigánygyűlölettel (hol a megoldás Jobbikéknál?), értelmetlen 64 vármegyés vagdalkozással (Horvátországgal mi bajod, haver?) a primitív antiszemitizmussal (a magyar nép palesztin sorsra jut zombi-lázálma) és multiellenességgel igen, mert nagy károkat okozhat a nemzetnek, Kárpátoktól le az al-Dunáig. Ha kimennek az utcára kormányt dönteni, a legkeményebben el kell határolódnia a Fidesznek tőlük. A Jobbik sajnos már nem az ami Kovács Dávid alatt volt: egy nem túl széles látókörű, de erősen nemzeti érzelmű, őszintén hazaszerető társaság, hanem egy vérszemet kapott dúvad. Meg kell állítani.

 

 Rajcsányi Gellért (ergé)

  „A Fidesznek középre kell beszélnie. Ha annyira áhítják azt a bizonyos kétharmadot, méginkább”

 A Jobbik minden bizonnyal hosszú távon benn marad a magyar politikai életben, a következő parlamenti választáson nehezen elképzelhető, hogy visszaszorulna öt százalék alá. Ráadásul náluk pattog a dinamizmus labdája: tömegek vonulnak ökölbe szorult kézzel szavazni rájuk, a netes világban mindenhol ott vannak lelkes és kitartó kommenthuszárjaik, és melyik másik pártnál hemzsegnek egy EP-választás estéjén alig huszonéves srácok? Gondoljunk bele, milyen társadalmi erő van egy ilyen heves aktivista réteg mögött, és mekkora tartalékok rejtőzködnek még mögöttük.

 Ha a Jobbik erős marad, megdől az orbáni „egy a tábor, egy a zászló” elv. De lehet, hogy épp ez lesz a Fidesz végső sikerének titka: a széljobb felé történő kacsintgatás befejezésével sokkal többet nyerhet a Fidesz a középről, mint amennyit elveszít jobbszélről. Sőt, talán már semmit nem veszíthet onnan: a Jobbik szavazói már érzik és értik, hogy nem fog elveszni a rájuk adott voks, nem fognak a kisebbik rossznak - vagy ma már kimondott ellenfélnek, sőt, ellenségnek tartott - tartott narancspártra szavazni.

 A következő választások után a Fidesz maradhat az egyetlen kormányképes erő, tőle balra szétesett szocialisták és liberálisok, tőlük jobbra kormányképtelen szélsőjobboldaliak állnak majd. A Fidesznek középre kell beszélnie. Ha annyira áhítják azt a bizonyos kétharmadot, méginkább. Ugyanakkor a Jobbik által felvetett problémák határozott, felelős és okos kezelésével lassan vissza lehet szorítani a radikális erőket a paletta szélére. Nem lesz könnyű munka, az eddigieknél mind tartalmilag, mind kommunikációban sokkal többet kell felmutatnia a Fidesznek.

 A következő Országgyűlésben a Jobbiknak ellenzéki pártnak kell lennie - és ez a Jobbik érdeke is. Ugató protestpártként a majdani, remélhetőleg válságkezelő Fidesz-kormányból kiábrándultakkal akár még tovább erősödhetnek, és akkor befuthat a húsz éve emlegetett varsói gyors: a centrista jobboldali pártnak egy radikális jobboldali párt lehet a fő ellenfele, a balos és liberális pártok pedig egy ideig a partvonalon vegetálhatnak majd.

 A ballib értelmességiek és politikusok pedig visszasírhatják azokat az időket, amikor egy-egy kövéri mordulás volt a fasisztaveszély nonplusultrája. Itt van a hosszú évekig alaptalanul rettegett farkas. Üröm nekik az ürömben, hogy saját, legelesettebb szavazóik fordultak ehhez a farkashoz.

 

 Lelky Lola

 „A cigányozással az a baj, hogy nem javít senkinek a helyzetén”

 A Jobbik alapvetően egy jópofa párt. Hazafinak lenni jó érzés, nagymagyarország-matricásnak lenni vagány. Morvai Krisztina jogvédő munkája 2006 után hőstett. A cigányozással viszont az a baj, hogy nem javít senkinek a helyzetén, inkább ront. Ugyanakkor azt elismerem, hogy ezzel lehet szavazatokat gyűjteni. A szavazatgyűjtés csúnya dolog, de mindenki szavazatokat gyűjt. Morvai színesebbé teszi majd az Uniót.

 

 Kínai Kálmán és Trágár Tóni

  „A Fidesznek egyértelművé kell tennie, hogy a szabadságot, a magántulajdonont, a jogegyenlőséget és a törvényes rendet alapértéknek tartó, demokratikus, kormányképes párt, és semmi köze nincs ezekhez a nemzeti balos fantasztákhoz”

 A Jobbikban az a mókás, hogy míg mindenki szélsőjobboldalinak tartja, valójában mind programját, mind szavazóit tekintve baloldali párt. Ha úgy tetszik, nemzeti szocialista, vagy népi baloldali, vagy hívjuk, ahogy akarjuk. Jó néhány Jobbik-rendezvényen voltunk az elmúlt hónapokban: ezeken a nemzeti és keresztyén retorikát leszámítva klasszikus marxista világ- és jövőkép jelent meg. A tőke és a tőkés rossz, a dolgozó embereket kizsákmányolják, fizessenek a gazdagok, adjanak mindenkinek tisztességes fizetést és nyugdíjat, legyen mindenkinek munkahelye, államosítsák vissza az elprivatizált vagyont, mindenki képességei szerint, mindenkinek szükségletei szerint, erős állambácsit, aki megoldja helyettünk a problémáinkat. Mindez megfűszerezve némi újbalos antoglobalizmussal, és leöntve cigó- és zsidóellenességgel.

 Ha ez utóbbi kettő nem lenne, simán lehetett volna a Jobbik húzóembere Tamás Gáspár Miklós vagy Krausz Tamás. Egyáltalán nem csoda tehát, hogy a Jobbik nem a hagyományos jobbos, polgáriasult vidékeken tarolt, hanem a hardkór kommer fészkekben, s nyilván szavazóinak nagy részét is a kommancsoktól csente. Megjegyzendő, hogy ez egyáltalán nem újdonság: az 1930-40-es évek választásain a nyilaskeresztesek fő bázisai a Csepelhez hasonló munkáskerületek voltak. Az pedig, hogy a Kádár alatt jobb volt szlogen helyett a Jobbik a Horthy alatt jobb volt üzenettel nyomul, lényegtelen apróság: ugyanarra a kispolgári nosztalgiára játszik.

 A Jobbik miatt tehát elsősorban az MSZP fejének kell főnie, a Fidesz, ha van csöppnyi esze, nem kezdi el riszálni magát a Jobbik-szavazók előtt, sőt Vonáékat áttolja az MSZP térfelére. Vasárnap a Fidesz egymaga csaknem kétszer annyi szavazatot szerzett, mint az MSZP és a Jobbik összesen, s annak, hogy pár százaléknyi volt Fidesz-szavazó átment a Jobbikhoz, inkább örülni kell: elvált a szar a májtól.

 A Fidesznek egyértelművé kell tennie, hogy a szabadságot, a magántulajdonont, a jogegyenlőséget és a törvényes rendet alapértéknek tartó, demokratikus, kormányképes párt, és semmi köze nincs ezekhez a nemzeti balos fantasztákhoz; akik egyébként úgy gyűlölik a Fideszt, mint a szart. Ha ezt Orbánék nem teszik meg, akkor megint ráfaragnak: jobbszélen visszanyernek ugyan pár szavazatot (mint amikor a MIÉP-et és a kisgazdákat kicsinálták), középen viszont elvesztenek sokkal többet, bár ha így lesz, azt meg is érdemlik.

 És egy (két)személyes gondolat: sokféle rendezvényen fotóztunk és videóztunk már, ezek között valós fenyegetettséget egyedül Jobbik-közeli összejöveteleken éreztünk. Itt is csak egy-kétszer, s a kinek dolgoztok?! ne kamerázzatok! vigyázz, Gyuri, fotóznak a zsidók! kérdés/felszólításon kívül más inzultus nem ért minket, de mondjuk egy Magyar Gárda-felvonulást nem mernénk meghekkelni. Ami azért sokat jelent.



 Spanyol

 „Ha a Fidesz úgy dönt, hogy átveszi a jobbikos retorikát, akkor a Fidesz nem az én pártom

 A Jobbik nem baloldali párt. A Jobbik szélsőjobboldali párt, azért mert a szélsőjobboldal és a szélsőbaloldal programjában mindössze a nacionalizmus és az internacionalizmus a választóvonal. De ez mindegy is. Jó, hogy a Jobbik ilyen jól szerepelt az EP választásokon.

- Mert a kommancsoktól a saját félelem-kreálmányaik vették el a voksokat. Mondjuk ha 14 százalékból 10 százalék balos szavazó az MSZP-re szavazott volna, akkor most sokkal nagyobb lenne a kommancsok pofája. Így meg kaptak egy történelmi nyaklevest.

- Mert a 14 százaléka nélkül, de lehet, hogy ezzel együtt sem kényszerül a többi párt - mondjuk pl. a Fidesz, hogy legyen egy normális válasza a cigányintegrációra. Arra, hogy képes-e asszimilálni ez az ország néhány százezer cigányt vagy ez az egyébként egyszerű feladat meghaladja a magyar elít minden tudását. És ez kurvára nem néger, vagy arab vagy török probléma, mert ez egy sokkal, de sokkal egyszerűbb probléma. Ezek a szájbavert cigányok itt élnek évszázadok óta, ezek magyarul beszélnek, ezek katolikusok. Ezeknek csak munkát kéne adni, vagy arra kényszeríteni őket, nosza bazd meg, most hogy már indiai cégek hoznak ide termelő kapacitást, hát lehetne találni valami kibaszott szakmunkát ezeknek a droidoknak és nem ömleszteni nekik a pénzt, a közös pénzünket. Ha ezen a gondolkodásmódon változtat néhány idióta jobbikos, akkor azt mondom megérte, kurvára de megérte, hogy bejutottak.

- Aztán azért is jó, hogy bekerült a Jobbik, hogy jobban tud övöltözni a többiekkel a korrupciós ügyek miatt. A politikai nagy család tagjai már úgyis megszokták egymás pofáját, már ugyis elnézik egymásnak a kisebb-nagyobb stikliket - lásd Strabag-ügy, szóval nagyon is helyes, hogy valaki most rikácsol egy kicsit. Akit meg zavar a rikácsolás, az hallgasson zenét, vagy üsse el azzal az idejét, hogy apró tárgyakat dug fel a seggébe.

- Aztán azért is jó, hogy bejutottak, mert így legalább a hatalom perzselő tüze majd hamar a műanyag atilláikra égeti a kokárdáikat. Amikor jönnek a piszlicsáré korrupciós ügyeik, hogy elszámolták a feleségük fodrászát, meg a Balczó megdugott valami kis titkárnőt, meg a Morvai valami zsidónak a metélt farkincájával játszott egy alagsori wc-ben, meg elkezdik egymást feljelentgetni, akkor szépen kiderül, hogy mennyire kisstílű majmocskák. Mert azok, és mert ezek a dolgok idővel kiderülnek. Mert a világ meg ilyen.

 Szóval nincs mitől félni. Több valós problémát kimondott a Jobbik, amit a többiek álszentségből, gyávaságból, lustaságból és mert kibaszott nem itt élnek az utcáinkon meg a tereinken, nem mondtak ki. Szóval, válaszolni kéne a felvetett kérdésekre, lassan a Fidesznek is. Mert lassan itt a kormányzás ideje. és ha a Fidesz úgy dönt, hogy átveszi a jobbikos retorikát, akkor a Fidesz nem az én pártom.

 (A második rész, Oli bácsi frankó, összegző megmondásával holnap következik)

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr211174878

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Havi Fricska 2009.06.10. 10:08:32

Felfüggeszti működését a FideszA választási siker hatására radikális stratégiaváltással állt elő a Fidesz-KDNP kampánystábja. A Századvég Alapítvány több száz oldalas, az EP-kampányt összefoglaló elemzésének elolvasása után Orbán Vikor maga rendelte el a…

Trackback: Abszurdisztán 2009.06.10. 09:52:08

Történelmi fordulat? Nyugodtan kijelenthetjük, hogy legszebb álmainkat is felülmúló jobboldali sikert hozott az EP-választás, az SZDSZ zseniálisan rossz szereplése felett érzett kárörömöt pedig talán még most sem sikerült ép ésszel feldolgozni

Trackback: SZENZOR 2009.06.10. 09:18:14

Kurucvirtus reloaded Mottó: "Aki háborút kezd, először ásson két sírt." "Fiad nem csak a te fiad, hanem a kor gyermeke." (Konfuciusz) Kedvem lenne azzal foglalkozni, miképp lehet az, hogy a 6-8%-ra taksált cigány társadalom mindössze 0,5%-kal bírta mega…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Viktus 2009.06.10. 15:06:11

@Alfőmérnök:

Ácsi szükség van a multira is a merci, audi, samsung, szuzuki ... olyan ágazatokat képvisel ami plusszot hoznak ergo támogatandók, DE pl. a Béghin Say -> Nordzucker élelmiszeripari multiként annyit ruházott be, hogy megvette a cukorgyárakat, és sorba bezárta most pedig német-osztrák cukrot árulnak Magyarországon, mert magyar cukor már nem nagyon létezik pl.

Google 2009.06.10. 15:06:52

Azért az nem semmi, ahogy seccperc alatt Vona kisajátította pártjának a nemzeti jelzőt. Monhatni elvette. Mivel is szolgáltak ők rá erre? Nagyobb a zászlójuk és a szájuk, az igaz, de konkrétan?
Most is ki kéri, hogy ne a bankokat tömjék IMF-s pénzzel, na ki?
A multikat ütnék itt egyesek, kell is, lehet is, de kellenek ők is, már a know-how és a beszállítások miatt is. Ugyanakkor, ha az oroszokról van szó -mert ők is egy nem magyar erő - akkor az a válasz, hogy kit érdekel, üzletelni kell velük, és egyéb bornírtságok.

Viktus 2009.06.10. 15:08:10

@civilkontrol:

Mélységesen meghatódtak a szocik Viktor levelétől :

Az előrehozott választás kérdésével a parlamenti frakció már foglalkozott, az elnökségben erről nem esett szó - közölte a politikus azzal kapcsolatban, hogy a Fidesz elnöksége levelet írt a szocialista elnökségnek.
Bárándy Gergely hangsúlyozta: a frakció egyhangúlag döntött amellett, hogy támogatja a Bajnai-kormányt.
Felhívta a figyelmet arra, hogy a frakcióülésen nem volt egyetlen tartózkodás és ellenszavazat sem, amikor erről döntöttek.
Alappal lehet arra következtetni, hogy az MSZP frakciója továbbra is egységesen, kiszavazások nélkül a Bajnai-kormányt fogja támogatni - közölte a politikus.
(MTI)

civilkontrol 2009.06.10. 15:09:06

@indus:
"S máris helyben vagunk mi? Belső kereslet generálta gazdasági fellendülés, kifejezetten a magyar töke elönybe részesítésével!!"
Tudom, hogy neked ez irtózatosan hangzik, de hála Istennek sokat kell keresgélni ahhoz, hogy még egy ilyen gyökeret találjunk, mint te. Igen bazdmeg. A magyar érdekeket a magyar kormány részesítse előnyben a többivel szemben, mivel ez neki a dolga. Ez eddig nem volt meg???

"Az egyetlen probléma, hogy miért kell nekem tiszalöki trikót vennem amikor a kinai olcsóbb, (s egy fél év alatt ugyis megunom), miért kell nekem magyar számitógépet vennem amikor a külföldi jobb is meg drágább is, miért kell nekem magyar narancsot vennem amikor az algir édesebb??"
Neked semmit nem kell venned. Te vedd továbbra is a kínait, de nekem adasson már meg a lehetőség, hogy a kínai fokhagyma mellől leemeljem a magyart jó??? Nem olyasmikről beszélek, amiket itthon nem lehet előállítani, hanem olyanokról, amiket lehet.
Miért kéne a drágábbat megvenned??? Ezen alapszik a libsi vudu. két okból drágább. Mert támogatást kap a magyar államtól és/vagy mert olyan országban állítják elő, ahol olcsóbb a munka és annak adalékai. Ha a kormány a magyar terméket kedvezményezné, csökkenne az árkülönbözet és talán a te csoffadt fajtád is megvenné. Én viszont megveszem drágábban is, mert tudom, hogy magyar cégnek fizetek, aki magyar munkaerőt foglalkoztat és a profitot is itthon költi el. Lehet, hogy 20%-al drágább volt, de hosszú távon sokkal jobban járok, mert majd lesz keret az "adócsökkentésre", amit 7 éve igérgettek.
Pusztán annyi kérésem van, hogy egyrészt LEHESSEN kapni magyart, másrészt legyen jól elkülönített KIEMELT helyen.
Ez lenne a nulladik lépés, aztán jöhet a támogatások célcsoportjának helyrebillentése.

Hol marad a szabad választás lehetősége? Továbbra is megveheted a kínait, de hasonló áron hazait is vehetnél.

"egyébként az általad vázolt gazdasági modellel probálkozott Albánia, és észak korea is (atomjuk már van, és hazai 100% ban)" Igen. Meg a németek, az új USA, franciák és még sokan mások.
Bazdmeg, Te miből vagy összerakva? Komolyan gondolod, hogy a magyar érdeket alacsonyabb prioritással kellene kezelnie a magyar kormánynak, mint bármi mást???

civilkontrol 2009.06.10. 15:10:36

@Viktus: Na és? a 8 pont volt az izgalmas :o)
Azt nehéz lesz a szokásos strucc politikával elintézni :o)

Viktus 2009.06.10. 15:11:38

@Google:

Miért is bonrírtság? a Likud szövetség mivel izgisebb mindenféle antiszemita fennhang nélkül ... Izraelnek mit adhatunk el?

Az oroszokkal meg nem szövetkezni akar Vona sem, hanem megfelelő kapcsolatokat ápolni, és ÜZLETELNI, érdekes a nyugati kereszténydemokratás elvtársak is ezt a vonalat követik ...

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.06.10. 15:15:25

@Cypriánus:
miután nem vagyok keresztény, én nem utálom a zsidókat mert megölték jézust, isten akaratát teljesítették. persze nem véletlen, hogy kivel csináltat szar karmát a jóisten. :))))
a zsidók bűnhalmaza nem bibliai. de ha eszembe jut, akor szoktam imádkozni értük is. isten bocsássa meg a bűneiket!
amúgy, jól nyomod!

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.06.10. 15:21:01

@Viktus:

Vona milyen állami üzletelő pozícióban van, hogy a ruszkikkal tárgyaljon? Esetleg kormányképes erő, mint a fideszke? Ha nem, akkor csak valamiféle kucsmacserére és sakkmeccsre vonatkozó magyarázatot fogadnék el - azon kívül, hogy Vonáék szövetkeznek a ruszkikkal, és elég valószínű, hogy némi apanázst is kapnak onnan. A másik szövetséges a "baráti Irán" (brrr mintha csak valami ötvenes évekbeli szöveget olvastam volna...).
A ruszkikkal szövetkezni azért "bornírtság", mert minimum egy kétszáz éves magyar történelmi tapasztalattal megy szembe. Ilyenkor persze nem kell antikominak lenni jobbikéknál :)))

teknős 2009.06.10. 15:23:23

@cutcopy: Maradjunk a tényeknél. Novák Előd, már 2006 augusztusban megkezdte a munkát, ami nem az őszödi beszédhez köthető, hanem ahhoz, hogy a Jobbikot kinyomták a partvonalon kívülre. A Magyar Mércében Novák nem kevesebbet állított, hogy RFE szabad csapatot szervezet a Délvidékre és őket kiképezte.
Őszödi beszéd nem volt benne a tervben csak a cigánykérdés, amire a gárda repült rá.

Szerintem a szocik elszámolták magukat a Jobbikkal kapcsolatban, Éppenhogy az 5% fölé szerették volna hozni. Most kérdés, hogy megfogalmazódik -e valakiben az igény, hogy átvegye a pártot. Ott vannak benne.

Viktus 2009.06.10. 15:26:46

@Gabrilo:

1. Vona jelenleg kb. olyan pozicíóból oszthatja azt észt , mint Orbán hatalmi partin kívülről tehet javaslatokat.

2. A Fidesz kormányképes erő az tény, de nincsen kormányon , és kormányképes erő volt 2002-ben, és 2006-ban is ... reméljük most nem cseszik el.

3. Vonák nem akarnak semmiféle oroszokkal szövetkezni csak a Fidesznél is vannak ilyen kurucinfó szintű idióták , akik ezt a fixa ideált a fejükbe vették ... ha már zsidóznyi nem mernek marad az ügynökösdi.

4. Hol olvastál te olyan hivatalos álláspontot, hogy baráti Irán?

5. 200 éves orosz kommunisták? :D ez v.mi új narancsagyas történelemszemlélet?

___________________________ (törölt) 2009.06.10. 15:29:08

@Viktus: "DE pl. a Béghin Say -> Nordzucker élelmiszeripari multiként annyit ruházott be, hogy megvette a cukorgyárakat, és sorba bezárta"

Azért egyet tudni kell, hogy ezért elsősorban azok a magyar politikusok v. zsebreprivatizátor cégvezetők a felelősek, akik először hagyták lepusztulni a céget, majd fillérekért adták el.

Normális áron eladva ez lehetetlen, nem éri meg.

Viktus 2009.06.10. 15:32:32

@Shenpen:

Ez is jogos csak nem akartam belemenni , hogy ebben a szinsztémában a Fidesz keze is ott volt ám ... :(

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.06.10. 15:32:50

@Viktus:


Kedves Viktus. Kicsit több figyelmet:
a "baráti Iránt" Morvai Krisztina lőtte el egy beszédében, két palesztin csúzlizás között. Hadd ne kelljen újraélnem, biztos fönn van valahol a neten. Lecsekkolhatod.

Vona rendszeresen jár a ruszkikhoz, nem magánügyben, tárgyalni, de persze nem szövetkezik velük - apám, maga a logika császára!

Cypriánus 2009.06.10. 15:33:10

BBjnick!
lécci ne csináld, pont hogy arra akarok kilyukadni, hogy ne akarjunk már Istenként viselkedni és mások vallási bűnösségét mérlegelni, hiszen arra büszkének lenni és mások felé érdemként fitogtatni, -hogy noha megérdemelnénk az örök halált,- de Isten megkegyelmezett , ...hát elég paradox hozzáállás.
Ráadásul az "adós szolga" példabeszédben Jézus pont ezt is figurázza ki.
A zsidó nép NEM úgy keletkezett mint a többi, e népet ugyanis Isten hozta létre vallásnemzetként, saját céljára. Ez a cél be is teljesedett a mi Urunk Jézus Krisztusban, aki a zsidó nemzet tagja volt (volt?hisz ma is él! A tanítványok amikor megkérdezik a Föltámadottat, hogy "helyreállítod e Izrael királyságát," nem torkolja le őket, hogy én most már egy korábbi életemmel semilyen kapcsolatban sem levő szubsztancia vagyok , hanem csak annyit mond, nem kell tudniuk az időket.) .
A zsidóságról az elhívó Úr pedig soha nem mond-és mondhat-le, mert saját magához lenne hűtlen. Izrael népének testületi megtérése bibliai bizonyosság (Jeremiás 31, Zakariás 13, Róma 12) .
Azonban az, hogy a szomszéd Grünfeld Ármin bűnösebb e, vagy én, nos ha ezt én kezdem mérlegelni-az sima istenkedés.
A zsidóság csakis bibliai-eszkatológikus értelemben bukott Egyház, de nem bukott vallás. (a köznyelv egynek veszi a két fogalmat) Vallásként rengeteg erkölcsi értéket hordoz, azonban azt , hogy az egész emberiséget felölelje, nem teljesítette be (hisz a zsinagóga és az egyház ugyanaz lenne, ha jól csinálják) így majd amikor minden nép elfordul-legallábbis mint nép-Krisztustól, akkor találnak vissza a hivatásukhoz. Pál világosan elutasítja az "elvetés" szót a zsidókkal kapcsolatban, szerinte "megkövesültek, megfagytak" a 2000 évvel ezelőtti állapotukban, (mint intézmény, mint vallásnemzet! -de a zsidó egyén attól még üdvözülhet! -ez nagyon is hagyományos tanítás, vö. Szt. Cypriánus művei ) és onnan a végidőkben jönnek ki, ( ha jól tudom, Aquinói Tamás szerint az egyetlen ellenálló keresztény nemzet lesznek az antikrisztus idején-szerintem ez valószínű, mivel a Zakariás 12-13 is keményen erre utal, olvasd csak el: egy eszkatológikus totális háború a mai Izrael földjén, és avégső pusztulás előtt a zsidók "vöhibbitú éláj et áser dakarú" -Rám néznek, akit keresztűl szúrtak" és akkor "kiárasztom lelkemet Jeruzsálem lakosaira, és siratják Őt, ahogy az elsőszülöttet, amilyen Hadadrimón gyásza Megiddó mezején" majd utána győznek. Olvass Bibliát, éredemes.)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.06.10. 15:33:49

ps. a 200 év történelmi tapasztalat a ruszkikkal való viszonyunkra vonatkozik. A komcsiság a jelenlegi KGB-s führerre.
Hermeneutika, stb.

a néhai papp jános 2009.06.10. 15:42:07

Az mindig a probléma az ilyen radikális szarkeverőkkel, mint a jobbik, hogy ha túl közel kerülnek a hatalomhoz, akkor még sokkal szarabb lesz minden, mint a status quo-t őrző, tényleg dekadens és tényleg korrupt bennlevőkkel. Az a baj, hogy amikről ők pofáznak, azok jogos felvetések, de soha a büdös életben nem lesznek megoldva, és ezt ők is tudják (a szavazóik persze nem).
Pillanatnyilag két oligarchia közül választhatunk, az egyik rettenetes nihilista, tele volt elhárítókkal és kgb-sekkel, a másik legalább jobb napjain gondol valamit az országról.

Viktus 2009.06.10. 15:44:45

@Gabrilo:

Morvai Krisztina nem tagja a Jobbiknak egy civil jelölt azzal barátkozik akivel akar :D

Ahm ez olyasmi, mint a Tel-Aviv - New York tengely ... meg a választásokra az izraeli charter járatok :D:D:D:D:D:D:D

Vona nem Moszkvába utazgatott, hanem hónapokig egy szakadt Renault Thaliaval szaladozott az országban lakossági fórumokat tartani ...

indus 2009.06.10. 15:45:59

@civilkontrol:

1, "A magyar érdekeket a magyar kormány részesítse előnyben a többivel szemben, mivel ez neki a dolga"

Definiáld már nekem kérlek a magyar érdeket? hogyan lesz 10, vagy 15 millió ugyanazt a nyelvet beszélő ember egyéni érdekéből egy koherens közös dolog?

2, "Én viszont megveszem drágábban is, mert tudom, hogy magyar cégnek fizetek, aki magyar munkaerőt foglalkoztat és a profitot is itthon költi el."

bármilyen cég életében, legyen az magyar vagy bármi más, ha jól csinálja a dolgát, spcifikálodik az adott területre, a profitot ujra befekteti, fejleszt, egy idő után kilép az adott nemzetgazdasági keretekből, és más piacokon is szerencsét probál, ugymond MULTI lesz. Nézzünk csak két magyar céget az OTP-t és a MOL-t ma már mindkettőnek vannak a az egész térségben érdekeltségeik, valamilyen sztonten ez bizonyitja hogy jól végzik az adott területen a dolgukat. Szaktudással és tökével rendelkeznek, ami nagy versenyelönyt jelent a többi céggel szemben, plusz munkahelyeket az adott országnak, na ezért kapnak állmi támogatást, nem csak nálunk hanem a térségben mindenhol.
Egy tiszalöki, vagy gyulai cég nehezen veheti fel velük a versenyt szaktudás és töke hiányában igy nem is tudnak annyi embert foglalkoztatni.

(pont ez az általad emlitet mezogazdaságra nem igaz, de amultik ha jol tudom nem is ebben az ágazatban nyomulnak)

3, lehet magyar terméket kapni, piacon és egyéb forumokon, ha nem akarsz a tescoba menni ne menj senki nem kényszerit de az hogy az áruhazláncoknak jol megy azt jelenti h a magyar lakosság leszarja magyar e paprika ha szép es olcsó, (engedd már meg nekik ezt)

4,"Meg a németek, az új USA, franciák és még sokan mások. "
pont olyan példákat hozol fel akik nem voltak ráutalva az importra mert volt kellő nyersanyguk, és tökéjük, plusz hatalmas lakosságal mely biztositotta a kresletet, nekünk egyik sincs, csak ugy mint albániának ugyhogy áll a gazdasági modell hasonlat

kicsit szedd már össze magad

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.06.10. 15:51:49

@medve2: fidesz sajtótájékoztató; "ezt a választást nem lehet másként értelmezni, csak ahogy horn gábor szokta." LOL

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.06.10. 15:53:03

@medve2: fidesz sajtótájékoztató; "ezt a választást nem lehet másként értelmezni, csak ahogy horn gábor szokta." LOL

Cypriánus 2009.06.10. 16:07:01

nem a multik adóját kellene felemeleni, (mert akkor elmennek) hanem a magyar vállakozásokét ugyanazon szintre csökkenteni.Egységes adókulcs, mindenkinek.

az oroszokkal üzletelni jó, főleg ha mi adunk el nekik jó sok pénzért valamit , de függni tőlük rossz.Iszonyúan szeretnek visszaélni vele, ráadásul igen gyorsan. télen is láthattuk.

amúgy Irán párialétének lehet hogy véget kéne vetni, a világon nekik van a második legtöbb földgázuk. Az azeri+kurd földgáz, meg esetleg Irán igenis szóbajön alternatívaként .

a magyar mezőgazdaságot stratégiai kérdésként kell kezelni.

civilkontrol 2009.06.10. 16:21:38

@indus: 1. szerintem rajtad kívül mindenki pontosan érti mire gondolok :o)))
2. értem. Ez az "erős továbbmegy, a satnya elhull." tana. Gratulálok.
Az egy külön vitatéma, hogy bölcs dolog-e megtámogatni az amúgy is vaskos lábon álló multit a kisebbel szemben. Mert ha ezt tesszük, akkor a kisebbeknek reszeltek. Nem csak a mérete miatt lesz drágább, de még a kedvezményt is a multi kapja.
3 nem szoktam, de ez legyen az én bajom. Ami bassza a csőrömet, hogy valóságos oknyomozást kell folytatnom egy-egy termék eredetéről. Mert lehet pl. hogy magyar alapanyagból külföldi cég külföldön termeli. Lehet, hogy full küldöldi. Külön kedvencem, mikor mélymagyarnak látszó cégnevet használ egy külföldi cég, meg még magyar zászlót is feltüntet a csomagoláson.
Szóval először is el kéne dönteni mi a magyar. Nem bonyolult. Alapanyag, gyártás helye, forgalmazó cég kicsoda.
Az pedig külön szívfájdalmam, hogy a lakosság vastagon leszarja, hogy magyar-e. Épp a pártodnak köszönhető ez a hozzáállás. Menj be egy német üzletbe és próbálf meg rávenni a bajor parasztot, hogy vegyen szlovák sört. Elárulom, nem fog menni :o) Szerinted ez véletlen? Nem, nem az. Az államnak irányt kellene mutatnia és nagyon remélem, hogy fog is, ha eltakarodtatok végre!
4. megint összemosol mindent mindennel.
Azokat az igényeket, amiket hazai erőforrásból el lehet látni, ott preferálni kell a hazai szereplők megjelenését és a külföldiek eltakarítását. Ezt a legjobban a belső piacon lehet megtenni.
Szerinted mégis miért olyan kurva nehéz export piacot találni? Mert rajtatok kívül minden ország kormánya védi a hazája piacait.

Szerintem ne vitatkozzunk tovább, mert egyrészt off, másrészt a világ túloldalán állunk és soha nem jutunk közös nevezőre.
rózsamisinél kiváncsi fülekre találnál a tanaiddal ;o)

indus 2009.06.10. 16:46:25

@civilkontrol:

"szerintem rajtad kívül mindenki pontosan érti mire gondolok :"

biztos sokan értik mivel ugyan azt a gazdasági nonszent ismételgetitek.

Hogy bölcs dolog e megtámogatni a vaskos lábon álló multit? háát lehet hogy nem, de ha nem tesszük megy szlovákiába, ott csinál gumi gyárat, s több ezer szlováknak add munkahelyet, és igen ezzel valóban padlóra küldjuk a magyar gumi ipart de az akérdés hogy volt e iylen egyáltalán?

Vegyél magyar terméket vagy amit akarsz, de mások fogyasztási szokásai miatt ne siránkozz mert ezt szimplán csak a piac szabályozza, mindamellet az isten ovjon egy olyan rendszertől ahol az állam mondja meg mit és hol vegyek

továbbá még mindig nem deffináltad a magyar koherens érdeket!!

ja tévedsz ott is hogy minden ország védi a saját piacát, hiszen az eu ban ezt már régota nem lehet, a bajor paraszt esete meg egyéni döntés,
érdekes hogy az eus amezőgazdasági támogatások azokk kellenek és alanyi jogon járnak minden magyar gazdának, de a piacot na azt már nem akarjuk megnyitni???HÁT MI A FASZ EZ?

Az otp és a mol se menjen külföldre, maradjanak csak szépen itt, vagy a magyar multik gyarmatositása az OK?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.06.10. 17:05:41

@Cypriánus:

"lécci ne csináld, pont hogy arra akarok kilyukadni, hogy ne akarjunk már Istenként viselkedni és mások vallási bűnösségét mérlegelni" --- írod. No de ez meg most honnan jött, hol írtam én olyat, hogy más vallási bűnösségét akarom Istenként mérlegelni?

Az Izrael népe "terminushoz" pedig engedj meg egy idézetet:

Gal 6.12
Akik test szerint akarnak tetszeni, körülmetélkedésre kényszerítenek titeket, csak azért, hogy Krisztus keresztjéért ne szenvedjenek üldözést.
Gal 6.13
Hiszen maguk a körülmetéltek sem tartják meg a törvényt. Csupán azért kívánják a ti körülmetéléseteket, hogy testetekkel dicsekedhessenek.
Gal 6.14
Én azonban nem akarok mással dicsekedni, mint Urunk, Jézus Krisztus keresztjével. Általa keresztre szegezték nekem a világot, és engem is a világnak.
Gal 6.15
Mert sem a körülmetéltség nem ér semmit, sem a körülmetéletlenség, hanem csak az új teremtmény.
Gal 6.16
Béke és irgalom mindazoknak, akik ezt a szabályt követik, Isten (igaz) Izraelének!
Gal 6.17
Ezután senki ne okozzon kellemetlenséget nekem, mert Jézus jegyeit viselem testemen.
Gal 6.18
A mi Urunk, Jézus Krisztus kegyelme legyen lelketekkel, testvérek! Amen.

ü
bbjnick

Google 2009.06.10. 17:20:00

@Viktus:

"Vona nem Moszkvába utazgatott, hanem hónapokig egy szakadt Renault Thaliaval száguldozott az országban lakossági fórumokat tartani."

Majd telik jobb autóra is, dehát valamit valamiért.
Otthonról hozzák egyelőre a pénzt, mondják is, hogy alulról építkeznek.
A kuruc.info-s anyagok a Jobbik anyagai. Morvai mondta (tudom: nem Jobbik-tag), ha más nem adott nekik teret, itt kellett megjelenjenek.

Arra még mindig nem válaszoltál, miért nyúlta le a nemzeti jelzőt a Fidesztől a Jobbik? Eddig radikálisnak nevezte a pártját, most már ciki?

Cypriánus 2009.06.10. 17:21:08

BBjnick, ez nem ellenérv. Erre én is utaltam. Attól még a Róma 12 igaz marad.

amúgy térjünk vissza a politikához, mert trollnak érzem mán itt magam ...:)

Hattory Hanzo 2009.06.10. 17:24:11

"Nem ad interjút „ellenséges” bel- vagy külföldi sajtóterméknek a Jobbik vezetése, hacsak az újságíró letétbe nem helyez ezer eurót a párt kincstárnokánál – írta tegnapi számában a Neue Zürcher Zeitung. A svájci lap terjedelmes riportban számol be a magyarországi cigányokat ért támadásokról, a Magyar Gárda megalakulásáról és a Jobbik előretöréséről: a tudósító szerint a lakosság körében uralkodó bizonytalanság közepette az eddig marginális szélsőjobboldali kispárt, a Jobbik immár komoly tényező lett a politikában ( a riport még az vasárnap EP-választások előtt készült – a szerk. megj.)

A lap tudósítója interjút kért Vona Gábortól, a Jobbik vezetőjétől is, de a kérelmet a párt nemzetközi és sajtókapcsolatokért felelős munkatársa, Kovács Béla az alábbi indoklással utasította vissza: a párt elnökségének nincs ideje az olyan médiumokra, amelyek hazugságok terjesztenek róluk, és amelyek rasszistának, antiszemitának vagy fasisztának állítják be őket. A pártvezetés ezért úgy döntött, hogy a Jobbik rossz hírét keltő sajtótermékeket a jövőben bíróság elé citálják.

Interjút csak akkor adnak, ha az újságíró írásban kötelezi magát, hogy azt magnóra veszi, és a felvételt a bíróságon adott esetben bizonyítékként használhatják. Az újságíróknak ezen kívül az interjúk előtt letétbe kell helyezniük ezer eurót a párt kincstárnokánál: ezt visszadják, ha a cikk hangvétele megfelelő, ellenkező esetben a bírósági eljárás költségeire fordítják. Mint kiderült, a Jobbiknak ugyan a svájci sajtóval eddig nem volt kellemetlen tapasztalata, de a német ARD-től és Der Spiegeltől kezdve a brit BBC-ig vagy az amerikai New York Times-ig minden külföldi lap elfogadhatlan módon írt róluk, ezért kénytelenek a fenti lépések bevezetésére."

Thulsa Doom (törölt) 2009.06.10. 17:27:32

Ma rendkívüli élményben volt részem! Egy orbánhívő fidesz-apparattcsikkal volt szerencsém beszélni.
Mindenkinek azt hablatyolta, hogy a Jobbikot a zsidók támogatják, meg tulajdonképp az egész Jobbik a zsidók és a komcsik találmánya. Ez állítólag tuti infó a pártközpontból.

Olyan bőszen magyarázta szegény pára a tuti infóját, mint mikor legutóbb azt kellett reklámoznia, hogy mennyit spórol majd a proli a három igennel. Gondolom ez a legújabb csodafegyver, amit tehetségesviktorék bevetnek a Jobbik ellen.
Suttogó propagandának azért nem nevezném, mert szegény idióta orbánhívő majdnem üvöltözve hirdette az igét -muhaha-.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.06.10. 17:33:32

@Cypriánus:

A Róm 12 -t eszemben sincs kétségbe vonni.

Az Izrael népe "terminust" azonban az újszövetség alapjaiban értelmezte át.

Térjünk vissza a politikára:-)

:-D (...) :-D (...) :-D ...

ü
bbjnick

Google 2009.06.10. 17:41:47

@eugenika:

Majd most támogatja őket a külföldi sajtó. Ezer euró az nem kis pénz.
Ha ügyesek, megtarthatják. Már, ha valaki adná.
Egyébként Romániában is kiderült anno, hogy a Nagyrománia pártot Izraelből is pénzelték.
Sok kicsi sokra megy.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.06.10. 17:44:48

@medve2:

"Érdemes végignézni Orbán 30 perces sajtáját, a levél felolvasásától izgalmas: fidesz.hu/index.php "

EZ KEMÉNY... EZ A FÓSZER KEMÉNY!

A célkitűzésekkel mélységesen egyetértek, éppen ideje volt már a "kimondandó kimondásának". Ugyanakkor: kérdezem, nem mondom: nem volna ideje egy kicsit frissíteni a fidexxxkében, néhány a való élettől még teljesen nem elszakadt emberke és, mondjuk, a hatalomcentralizáció néminemű lazítása nem tenne jót a csapatnak???

ü
bbjnick

Google 2009.06.10. 17:57:48

@bbjnick:

Na, hol maradt a vallás?
És mire fel a kritika? Gyalázás, morvaisan szólva. (fidexxxke, való élettől elszakadt emberke stb.)
Egy és fél millió ember rájuk szavazott. Nem kellene figyelembe venni az akaratukat?

Hattory Hanzo 2009.06.10. 18:00:16

Apróság, pitiség, de hát valahol el kell kezdeni a törvények szembeköpését:

"Mindmáig nem számolt el tavalyi pénzügyeivel a Jobbik, noha a határidő több mint egy hónapja lejárt – értesült a HVG.
Nem valami kivételes mulasztásról van szó: a Jobbik 2003-ban alakult párttá, s azóta elszaboltálja annak az előírásnak a végrehajtását, ami szerint minden párt április végéig köteles előző évi mérlegét közzétenni a Magyar Közlönyben. Ez eddig senkit sem érdekelt különösebben, s miután állami támogatást közvetlenül nem kap a párt, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) sem ellenőrizte rendszeresen a Jobbik könyvelését.2

reality 2009.06.10. 18:05:42

@Google: Most ez a menő. "Fidesz csicskának" lenni nem menő. Csak livülállónak, meg jobbikosnak. :)

Google 2009.06.10. 18:06:16

@Hattory Hanzo:

Szerintem nincsenek is pénzügyei annak a pártnak.
Ruhákat, plakátokat, zászlókat otthonról hoznak, Vona egy "szakadt Renault Thaliaval száguldozik (?)", hát mi kérünk elnézést. A HVG pedig fizet ezer eurót.
Milyen kár, hogy Gyurcsány a Csurka pártjának adta azt a 25 milliót!

states 2009.06.10. 18:08:45

Jobbik-napok vannak a médiában, ha ebből hetek, hónapok is lesznek, akkor lehet, hogy jövőre Vona lesz a miniszterelnök. Orbán jó lesz, ha igyekszik, mert lassan Morvai mögé szorul ismertségben...

Viktus 2009.06.10. 18:14:40

@Google:

Nu tehát bukott a moszkvás sóder igen alulról építkeztek elyi vállalkozók seítették a kampány tudjaOrbán Viktor is, hogy megy ez anno mögöttük sem álltak milliárdosok, hanem csak lelkes fiatalok ...

Miért nyúlta volna le? a nemzeti jelzőhöz kb. ugyanannyi jogalapja van magára illetni v.mennyi magyar pártnak még v.hol a szociknak is bármennyire pfúj ez egy szubjektív nézőpont. A közönség dönti el aztán , hogy illik é rá vagy sem ...

Az SZDSZ hiába tallta ki, hogy ő liberális párt a liberálisok mégsem szavazták meg maguknak , mert nem hitték el neki ez ilyen egyszerű.

Viktus 2009.06.10. 18:17:24

@states:

Igazából most ez "szenzáció" ezen tud csámcsogni a média ... hétvégére-jövőhétre más lesz a téma, mikor szavazzák megfele az új adótörvényeket aztán nyári szünet , és akkor Mari néni tehenei kerülnek a középpontba...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.06.10. 18:25:27

@Google:

Másfél millió +1
Éppen figyelembe veszem az akaratomat:-)

A kritikus szemlélet nem választópolgári kötelesség? Ha nem kritikus a választópolgár, ugyan, hogyan foglalhatna állást a szavazófülkében?

Gúnyosnak nem érzem a mondókámat - igazad lehet, a fidexxxke valóban nem túl szellemes -, amit írtam nagyon komolyan gondolom. Próbáld olyan szemmel nézni OV-t, ahogyan egy baller, hát nem látja frankóbb fazonnak, mint mi GYF-et.:-(

Amiről OV beszél, az teljesen rendben van: régen el kellet volna kezdeni a keménykedést. Ugyanakkor ez a demokrácia hőstenorja szerep erősen lejárt már: kicsit megkopott benne az énekes, elfáradt a csapat, egy-két új, bátor arc nagyon szükségeltetne már a "vezér" mellé. Jót tenne a Fidesznek, jót tenne OV-nek. Mert itt rettenetesen nagyok a tétek. Szerintem.

ü
bbjnick

Google 2009.06.10. 18:25:48

@Viktus:

Biztos, igazad van, minden párt lehet nemzeti, de eddig nem ezt fújtátok. Ajaj, de mennyire nem ezt.
Joga ahhoz van Vonának, hogy az eddig általa is radikálisnak nevezett pártját nemzetinek nevezze, ahhoz nincs, hogy a Fideszt polgári liberális pártnak nevezze, mert neki most az a jó.
Tudom, hogy ilyen apróságokra ti nem adtok, de hát akkor is.

Az SZDSZ-re nem a ráaggatott jelző miatt nem szavaztak, hanem a politikája miatt. Amit '92 óta folytat.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.06.10. 18:40:57

@Viktus:


Morvai K. nem barátkozik "azzal, akivel akar", ha ezt politika jegyében teszi. Nekem meg qrvára nem mindegy, hogy kik számítanak szövetségesnek egy-egy pártnál. A Jobbiknak Oroszország és Irán a cuki. Oroszország a szociknak is, amúgy. Vissza a homályzónába.

lásd:

www.hetivalasz.hu/cikk/0901/jobbik_holding

Amit maga csinál itt a szófacsarással, azt a klasszikusok szofizmusnak nevezték. Nos. Ha ezért kap pénzt, akkor mérsékelten ügyesnek is nevezhető. Ha nem, akkor baleknak :))

Google 2009.06.10. 18:42:54

@bbjnick:

Azt hiszem, hogy a 2006-os önkormányzati választás, a szociális népszavazás, az eu. parlamenti választások megnyerése Orbán érdeme is.
Most elcsapni?
Talán azokat kellene, akik még mindig a kormánynál végvonaglanak és a felelősségét viselik ennek a hét évnek. A baj éppen az, hogy nem viselik.

Veled ellentétben azt látom, hogy a hőstenor -ahogyan nevezed- elemében van. És mi sem érezzük rosszul magunkat.
Csak hasonló jókat kívánok mindannyiu(n)knak!

Az Olei Hagardom terroristái · http://en.wikipedia.org/wiki/Olei_Hagardom#List_of_Olei_Hagardom 2009.06.10. 18:46:03



azért szavaztam a fideszre, hogy ne kelljen zsigerből zsidózó szavazók táborába állnom azért, hogy az mszp-szdsz-mdf minél kintebb szoruljon


szavazói dillemmám igazából a szavazásra jogosult állampolgárok erkölcsi-szellemi színvonalát minősíti leginkább

a jobbik végre leválaszthatná magáról a kurucinfót és annak stílusát


Kedves Morvai Krisztina!

Most már elég a Palesztína-hasonlatokból, tessék Magyarországgal és a határon túli magyarokkal foglalkozni!

reality 2009.06.10. 18:47:12

@bbjnick: "Amiről OV beszél, az teljesen rendben van: régen el kellet volna kezdeni a keménykedést."
Ne feledjük, most van hozzá kellő alap. Eddig azt mondták, ne keménykedjen, egy akárhányszor vesztes politikus.

Google 2009.06.10. 18:50:03

@bbjnick:

Még valamit akarok mondani. Próbálom olyan szemmel nézni a világot, mint egy baller, és nekem az jön ki, hogy nem Orbán ilyen-olyanságával, hanem a saját vezetőimmel foglalkozom.
Olyan nincs, hogy egy egész ország elfogadja Orbán Viktort. Csak esetleg többen, vagy kevesebben. Mikor hogy.
A többpártrendszer lényege veszne el, ha egy ember az egész országnak felelne meg. Váltógazdaság, egyszer nekik, egyszer nekünk kel így vagy úgy elviselnünk a másik jelöltjét.
Tehát nem várom, hogy Orbánt minden baller elfogadja. Azt ki is kell érdemelni! Ha egyáltalán lehetséges.

Thulsa Doom (törölt) 2009.06.10. 18:53:26

@Google:

Vonának nincs joga ahhoz, "hogy a Fideszt polgári liberális pártnak nevezze"!

Nyöhehehe!

Google 2009.06.10. 19:04:10

@eugenika:

Ha van, hát van joga. Csak higgyék is el neki! Mint anno Gyurcsánynak a kicsit klerikális, bezárkozó, maradár képet, amit a Fideszről festett.

Ugye, hogy milyen nevetségesek vagyunk mi, többiek?

Viktus 2009.06.10. 19:05:42

@Google:

Te nem az okosabb emberek közül való vagy ahogyan látom, vagy csak a kedvmért játszod a hülyét? Minden politikai erő olyan jelzőket aggat magára ami neki szimpatikus aztán, majd a jónép eldönti, hogy tényleg az-é... az MDF is nemzetinek tartja magát v.mi nemzeti konzervatívnak szíve joga csak én pl. nem hiszem el.

A Jobbik mindig is nemzeti radikális pártnak nevezte magát ... a Fideszt meg ugyanannyi joga van Vonának polgári radikális jelzővel illetni, ahogyn Orbánnak joga van a Jobbikra a mag által aposztrófált jelzőket aggatni.

Látszik nem értetted meg hülye vagy ehez ... az SZDSZ pl. liberális pátként határozta meg magát, de mivel a nagyközönség nem hitte el, hogy liberális párt nem szavazta meg. Ennyi.

Oroszország, Irán, és az arab világ minden racionális magyar embernek cuki gazdasági szempontból ... mivel szép nagy piacokat jelképeznek, és nem kell velük szövetkezni nem is akar a Jobbik. Ezt nem tudod felfogni , akkor sajnálom nálad vannak agyi gondok. Nyugatabbra ezt már régen felfogták a Orbán német kereszténydemokrata nagyonnépipártos nagyon konzervatív cimbijei is, és boldogan biznizelnek a ruszkikal szerzik a piaci pozíciókat a német termékeknek.

A hetiválasz kb. olyan hiteles, mintha a kuruc.info-ról akarnék a fidesz politikája iránt érdeklődni ..

Viktus 2009.06.10. 19:06:51

Gabrilo · konzervatorium.blog.hu 2009.06.10. 18:40:57


Oroszos rész Gabrilo nehézkes felfogásúnak szólt.

reality 2009.06.10. 19:07:42

@Google: Egyik kedves blogtársam így írt erről (amivel nagyon egyet tudok érteni):

"Pl. mit nyilatkozott Vona Gábor a választás után, most az ECHO TV-nek? Azt mondta a Fideszről, hogy az egy "polgári liberális párt", magukról meg, hogy "mi vagyunk a _nemzeti_ erő". Érted?! Azt mondta ezzel, hogy a Fidesz - a Fidesz! - nem nemzeti erő, hogy csak ők,a Jobbik a nemzeti erő. A tojáshéj még ott van az alfelén, de már pocskondiázni meri azt a NEMZETI ERŐT, amely 20 éve, mint Atlasz áll ellen a posztkommunista hálózat uralmának, és mostanra - szívós munkával - elérte a baloldal teljes összeomlását. Erre fel, jön egy Vona Gábor, és meg meri kérdőjelezni a Fidesz - és Orbán Viktor! - nemzeti elkötelezettségét. Hát bocsásson már meg a világ, de nekem erre kinyílik a bicska a zsebemben!
Meg azt is mondta Vona, hogy "ha Deutsch Tamás jobboldalinak vallja magát, én akkor nem vagyok jobboldali", vagy valahogy így. Nos, én se csípem túlzottan "Tompikát", és csak örülök, hogy lelép Brüsszelbe; de hogy jön ahhoz egy Vona, hogy majd ő megmondja, ki a jobboldali?!
Nagyon elkanászodtak őkelméék, fejükbe szállt a váratlan siker, úgyhogy ideje lenne a Fidesznek kicsit kijózanítani őket, és megmutatni, hogy hol a helyük."

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.06.10. 19:12:51

@Google: & @reality:

@Google: Jajjj, dehogyis kell Orbánt elcsapni (éppen most nem szabad elcsapni) - ilyet én nem mondtam -, hanem frissíteni kellene a vezérkart, azt a közeget, ami körülveszi. Orbán már "intézményként" működik (amiért nagyon nem irigylem, embertelen teher lehet ez), éppen ezért kellene a környezetéből a lárvák és bábok közé egy-két vitálisabb arcot beszervezni. A legjobb talán az volna, ha olyanokat, akik nem pártpolitikusok, hanem egy-egy problémát megszemélyesíteni, képviselni tudó, hívatott közszereplők (színész, író, tudomisén). Ilyesmi:-)

@reality: Gondolod, a ballib ezekután nem ugyanúgy fogja támadni, igyekszik elhitelteleníteni Orbánt, mint eddig? Sőt, jobban. Szóval, az nem magyarázat az eddigi "lóbálásra". Most (a Jobbik miatt) taktikát változtattak, mert látják, hogy egy kis keménykedés nélkül nem lehet megúszni a következő hónapokat (a választásig). Jól teszik:-)

ü
bbjnick

reality 2009.06.10. 19:13:03

@Viktus:
"
A hetiválasz kb. olyan hiteles, mintha a kuruc.info-ról akarnék a fidesz politikája iránt érdeklődni .. "
Hát ezen jót röhögtem. Kösz, a könnyed perceket. :)

tanarseged ur 2009.06.10. 19:15:28

Ha a Jobbiknál más témában is ez lesz a tempó és még több ilyen magas labdát adnak, mint az "ellenséges" újságíróktól kért ezer euró, akkor nem viszik sokra... Az "ellenséges" média ezen túl majd még barnábbra festi a Jobbikot, mint eddig, a cikk végén pedig még hozzá is teszik, hogy "kíváncsiak voltunk a Jobbik véleményére is, de nem voltak hajlandóak nyilatkozni nekünk". Esetleg a 168 óra stílusában, valahogy így: "Hogy meghallgattassék a másik fél is, bekopogtatunk a Jobbik főhadiszállásának kapuján. Marcona, bajuszos, nemezsapkát és fekete, zsinórós mentét viselő férfi nyit ajtót. Amikor meghallja, honnan jöttünk, szúrós tekintettel közli: 'az ellenséges médiáknak nem nyilatkoznak'. A végén még hozzátesz valamit a zsidókról, de ezt már csak félig halljuk, elnyomja a becsukódó nehéz ajtó csattanása. Kint rekedünk."

Google 2009.06.10. 19:15:35

@Viktus:

Mindent értek, bár mégsem. Mert, hogy is, mivel is?
De hogy jön ide a Heti Válasz?

Oroszország "cuki".
Ezt nekik is el kell mondani? És minden alkalommal, vagy csak hébe-hóba? Ha éppen nincs gáz. (Képletesen is.)
Németországgal kár példálózni. Több szempontból is. Nagyobb mint mi. Nem mindig politizált jól.

tanarseged ur 2009.06.10. 19:16:53

Egyébként pedig még néhány ilyen poszt, és lelkylola gyűjtheti az eurókat, ha még egyszer Vona Gáborral akar interjút készíteni... :-)

reality 2009.06.10. 19:27:50

@bbjnick: "éppen ezért kellene a környezetéből a lárvák és bábok közé egy-két vitálisabb arcot beszervezni. A legjobb talán az volna, ha olyanokat, akik nem pártpolitikusok, hanem egy-egy problémát megszemélyesíteni, képviselni tudó, hívatott közszereplők (színész, író, tudomisén). Ilyesmi:-)"

Volt egy jó kis cikk talán az index-en, hogy milyen párt is az, amelyik rendes politikusokat meg miniszterelnököket sem tud "kitermelni". Ezt az úgynevezett szakértői kormány alakítására jelentették meg.
Abban a szerző is kiemelte, hogy nagy veszélye van ám a nem politikus, hanem pl. szakértőknek (vagy színészeknek, friss arcoknak), mert a politika az nem oly egyszerű, hanem hivatás, tanulni kell stb. Sokat véthet az, aki csak úgy belecsöppen, és lehet, többet visz, mint amennyit hoz.

A másikkal meg nem vitatkozom. Te így látod, én meg, ahogy leírtam.

Google 2009.06.10. 19:30:03

@tanarseged ur:

Vona Gábor úrral. Disztingváljunk.

@reality:

Örvendek, hogy nem egyedül dühöngök emiatt a nemzeti jelző miatt.
De már meg is nyugodtam: valamivel Vona is fel kell magára hívja a figyelmet. A kereskedeli tévék székházát csak nem fogja lerombolni. Bár, beígérte.

Thulsa Doom (törölt) 2009.06.10. 19:40:41

@reality:

A Jobbik " már pocskondiázni meri azt a NEMZETI ERŐT, amely 20 éve, mint Atlasz áll..."

Aztakurvamindenit! Ez már döfi!
...És miközben Orbán Viktor elnök úr szilárdan áll a kommunisták szűnni nem akaró pergőtüzében, orcáján megcsillan a hajnali napfény sugara, ragyogó tekintetével letekint szeretett népére...

Hát bazdmeg, a Fideszben már csak idióta zombik maradtak?

reality 2009.06.10. 19:41:36

@Google: "A kereskedeli tévék székházát csak nem fogja lerombolni. " Hohó, majd ha kormányra kerül 2014-ben, ahogy a jobbikosok vizionálják! No, akkor lesz itt Kánaán!

reality 2009.06.10. 19:46:38

@eugenika: Ja, a többiek átmentek a Jobbikhoz :)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.06.10. 20:00:35

@Viktus:


Maga melyik adást nézi? Itt nem szimpla üzletelésről van szó. Mo. viszonyában arról, hogy növelik-e a ruszkik az eddig is meglévő nem kis befolyásukat? Látta, mit műveltek Grúziában? A ruszkiknak tisztogassa a hátsóját az, akit két anya szült. A csatlós bal és az anti-nyugatos jobbik meg épp ezt teszi. Lelkük rajta. Szóvá tehetem?
Én nem szeretnék az oroszok felségterülete lenni, elég volt negyven év. Ennyi. Ez nem "piacok szerzése" (Irán valóban piaci paradicsom, btw.!), hanem az egyoldalú diktálás elfogadása vagy el-nem-fogadása. A felek ugyanis nem azonos pozícióból indulnak.

Maga tényleg a logika bajnoka, az, hogy a németek rosszul politizálnak (amit nem először tesznek, pláne az oroszok kapcsán :(( ), magyarázat és igazolás arra, hogy más is úgy tegyen.
Ezt nevezem! :))

kamasuka 2009.06.10. 20:17:14

@ifsz:
"fideszes stratégák csak most gondolnak erre"

Van olyan? :D

Thulsa Doom (törölt) 2009.06.10. 20:31:21

@Gabrilo:

A Konzervatórium viszont keményen a zsidók seggét nyalja.
Én készséggel elhiszem neked, hogy a az a segg sokkal édesebb és érdemes tövig nyomni a nyelveteket bele, mert én senki alfelét nem szoktam nyaltam. Így aztán kénytelen vagyok rád hagyatkozni.

De ha már a grúzoknál tartunk, akkor érdemes megemlíteni Szakasvili komát, aki azóta már valószínűleg ráébredt, hogy a zsidó segg sem fenékig tejfel...

kamasuka 2009.06.10. 20:38:13

@reality:
"Ha nem tudsz harcolni az ellenségeddel, mert az erősebb nálad, akkor a saját területén belül teremts egy újat, majd támogasd, és simán győzhetsz, ha majd ők egymásnak esnek."
Nyikita Szergejevics Hruscsov

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.06.10. 21:10:56

A mai napon Zoli28 és Medve2 töltötte be az ügyeletes kretén szerepét. Egyikük esetében sem meglepő, hogy beszükült tudatú, csapott homlokú erectusokként makognak, de máskor kevésbé aktívak.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.06.10. 21:25:45

@Gabrilo:
klasszikusok? szofizmus? - Mi van veled Maximilien? Lassan belefulladsz az elitista sznobizmusodba. Nem iskolában vagy, nem kell felmondanod a leckét a benne szereplő összes értelmetlen idegen szóval. Amúgy is elég nagy baromságokat mondasz. Túl sok maceszt ettél mostanában a Gödörben. A Jobbik nem barátkozik a ruszkikkal. Ilyen kijelentést soha nem tettek, ráutaló magatartást nem tanúsítottak. Ne hidd el a judapestes haverjaidnak, ha ezt mondták.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.06.10. 21:30:08

@Mr Falafel:

"A mai napon Zoli28 és Medve2 töltötte be az ügyeletes kretén szerepét."

Akkor sztem köszönd meg nekik, hogy legalább 1 napra átvették tőled ezt a nehéz feladatot. Viszont holnaptól megint tiéd a pálya, úgyhogy aludd ki magad, töltődj fel, nehogy csalódást okozz.

ui: Nem olvastam a kommenteket, de ez annyira kibaszottul magas labda volt. :D

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.06.10. 21:32:25

@eugenika:

Dehát annyi pénzt kapunk tőlük bakker, hogy kéthetente járunk nyaralni. Mi mást tehetnénk?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2009.06.10. 21:33:56

Az ügyeletes öngyűlölő zsidónak üzenem, hogy ott van fönt a cikk a Jobbik-ruszki kapcsolatról. Szar dolog a valóság.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.06.10. 21:34:23

@Úlfhéðinn:
Szerintem nem ismered a kretén szó jelentését.

Viktus 2009.06.10. 21:34:55

Ha nem szabad megölni, átmegyünk rajta úthengerrel
2009.06.10. 08:31 Bastie
Nem akartam hinni a szememnek. Amikor a parlamenti rablóbanda számára már elérhető közelségbe került a költségtérítésről szóló népszavazás, az MSZP és a Fidesz rögtön megtalálta a közös hangot, és úgy döntöttek, hogy mégis inkább megakadályozzák a költséges referendumot.

Na nem azért, mert a népszavazás költséges, hanem mert féltik a kis mellékest. Eddig még semmi meglepő, nem is vártunk többet ettől a szánalmas bandától. Viszont a megoldási javaslat, na az már több, mint bármi eddig felmerült pofátlanság:

Úgy mennének elébe annak, hogy a költségtérítést csak nyugtával bizonyított kiadás után lehessen felvenni, hogy átkeresztelnék a költségtérítést bérpótlékra. Ennyi. Mivel a népszavazás a költségtérítésről szólna, nem lenne értelme megtartani.

Brávó.

vastagbor.blog.hu/2009/06/10/ha_nem_szabad_megolni_atmegyunk_rajta_uthengerrel

:D

megint erősödni foga jobbik ;)

Viktus 2009.06.10. 21:36:22

@Gabrilo:

Én meg a kuruc.info-n olvastam az izraeli-Fidesz kapcsolatokról, akkor ezek szerint van a new york - telaviv tengely amin a Fidesz pörög ? :D

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.06.10. 21:43:41

@Viktus:
Orbán Viktor 2002-ben és 2006-ban is elutazott Izraelbe a választások előtt. Egyébként is sokat jár oda, mivel a Likud a Fidesz "természetes" partnere.

Übermayer 2009.06.10. 21:47:25

bakker azt a sok közgazdasági zsenit, kicsit az agyatokkal próbáljatok már meg gondolkozni, ne a 14%tól hevesen dobogó szívetekkel (ezt most jószándékúan mondom)

"A Nagy Orosz Piac" legendája: vissza kellene szerezni a piacot, kinek? a kormánynak? a gyáraknak? a gazdáknak?
ez mit jelent? szerintetek most Oroszországban nincs áru? nincs almakonzerv meg foghagyma? DE VAN! kínai, holland, amerikai! velük akarunk versenyezni? miben? árban? - ez azt jelenti, hogy tőlük jobban támogassuk meg a saját mezőgazdaságunkat? vegyük fel a versenyt az amerikai 1000 hektáros gazdaságokkal? hogyan adjunk ennyi támogatást? adót emeljünk? SZJA-t?

IGEN: kapjanak a hazai gazdák legalább annyi támogatást, mint a környékbeli országoké, mert velük versenyzünk itthon ÉS IGEN: a magyar kormány tegyen meg mindent amit adminisztratíve megtehet a külföldi konkurensek távol tartására.
DE ha álmokat kergetünk lemaradunk a valóságról!

Viktus 2009.06.10. 21:49:32

@Übermayer:

Neked már sikerült lemaradnod ...

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.06.10. 21:50:32

@Mr Falafel:

"Szerintem nem ismered a kretén szó jelentését."

Ismerem. Nem kell az antropológuskodás.

Übermayer 2009.06.10. 21:57:17

még egy: ne sértődjön meg egy jobbikos sem, ha a párt orosz kapcsolatairól kérdezik - ez egyszerű bizalmatlanság! a híreket halljuk, Vona tényleg volt kint, konferenciát tényleg onnan támogattak. egy újszülött párt esetében ha ilyenek felmerülnek (mint ahogy még én sem tudom hová tegyem a pártot) sokat segítene az ÁTLÁTHATÓSÁG vagy a TÉTELES CÁFOLAT és nem a viszontkézből pofánvágás ha valaki rákérdez...

Viktus 2009.06.10. 22:12:08

@Übermayer:

Nézzük a Fideszt mi is volt az SZDSZ ifjúsági tagozata TGM-et a vállukon vitték be a parlamentbe :D meg mostanság is Izraelbe járnak cimbizni ... na kb. ennyi összeesküvéselméletet.

Vona járt külföldön vau tuti ügynök én is jártam már ... :D

Viktus 2009.06.10. 22:37:27

@tanarseged ur:

Tipikus csúsztatás a fidesz tényleg komcsisodik ...

"Interjút csak akkor adnak, ha az újságíró írásban kötelezi magát, hogy azt magnóra veszi, és a felvételt a bíróságon adott esetben bizonyítékként használhatják. Az újságíróknak ezen kívül az interjúk előtt letétbe kell helyezniük ezer eurót a párt kincstárnokánál: ezt visszadják, ha a cikk hangvétele megfelelő, ellenkező esetben a bírósági eljárás költségeire fordítják. Mint kiderült, a Jobbiknak ugyan a svájci sajtóval eddig nem volt kellemetlen tapasztalata, de a német ARD-től és Der Spiegeltől kezdve a brit BBC-ig vagy az amerikai New York Times-ig minden külföldi lap elfogadhatlan módon írt róluk, ezért kénytelenek a fenti lépések bevezetésére."

Mindjárt más a leányzó fekvése ...

@Gabrilo:

baszki lovagolj Budaházyal az Alföldre húzzatok egy sátrat :D:D:D aztán hunniáskodjatok ... :D

Übermayer 2009.06.10. 23:00:12

@Viktus: frappáns visszavágások voltak, értetted, kösz

negeev 2009.06.10. 23:09:07

Én eddig is mindig megmondtam: A Jobbikot utálom.
Kifejtve? Egy bor mellett szívesen.

tanarseged ur 2009.06.10. 23:34:47

@Viktus:
Én is ezt a szöveget olvastam, fölöseges volt bemásolni. Kommunikációs öngól a Jobbik részéről. A velük ellenséges média ezután sem fog kevésbé csúnyákat írni róluk, sőt. A semleges és a velük szemben enyhén gyanakvó médiát elidegeníthetik. A médiafogyasztók nagyobbik része pedig nem rokonszenvezik a sértett és dacos pozícióból beszélőkkel.

Ha én olyan párt lennék, amelyet szélsőségesnek és veszedelmesnek címkéznek, akkor nem azzal kezdeném a címkézés elleni harcot, hogy jól befenyítem az "ellenséges" médiát. Ezzel csak megerősíteném a címkéket. Nem: nyájas mosollyal fogadnék mindenkit. Rezzenéstelen arccal, türelmesen válaszolnék a legprovokatívabb kérdésekre is. Ha nem bíznék az újságíróban, kitenném a saját diktafonomat is az övé mellé - csupán a félreértések elkerülése végett, ugye megérti? Ha csúnyákat írnának rólam: határozottan, hűvös udvariassággal cáfolnám. Biztosan akadnának a pártban olyan értelmes, fiatal bölcsészek, akik akár magyarul, akár más nyelven meg tudnak írni egy jó cikket. S ha már bejutottam az EP-be, akkor lenne angol, német, francia nyelvű weboldalam, ahová ezeket az írásokat kitenném.

.Nitro. 2009.06.10. 23:36:59

@tevevanegypupu:

2/3-al mindent lehet. Én is ebben bízok egyébként.Meg abban ,hogy ezzel ha összejön élni fognak. De tudják ezt a FIDESZ-ben ,hogy könnyen úgy járhatnak ,mint az MSZP, ha alibiznek. Meg abban hogy nem lesz egy SZDSZ sem akik telipofával nyomatják, hogy a cigányt nem szabad munkával büntetni. Egyébként pontosan a segélyrendszer átalakítása, meg maga a romakérdés az, ami szerintem még akkor is könnyen átmenne, ha nem lenne 2/3. A kampány idejére biztos felfedi a lapjait a FIDESZ, emiatt én nem izgulok. Markáns, érthető, egyértelmű kampánnyal fognak tudni csak kaszálni 2010-ben.

Viktus 2009.06.10. 23:46:31

@tanarseged ur:

ezek már voltak ... egyéb ... kicsit álomvilágban leledzel ...

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.06.10. 23:59:09

@Mr Falafel:
"Ilyen kijelentést soha nem tettek, ráutaló magatartást nem tanúsítottak."
Vona erről a Magyar Nemzetnek beszélt, ha jól emlékszem
Balaványnak. Jó fél éve volt vele ott egy kétoldalas interjú, a
hétvégi magazinban. Azt nyilatkozta, a legutóbbi - tehát kb.
fél évvel ezelötti - találkozó nem jött össze, mert valami
kötőhártya gyulladása lett, és haza kellett utaznia. Egyébként
nem Putyinnal találkozik (nyilván), hanem valami ottani
nemzeti szervezettel, "orosz barátainkkal", de ha jól emlékszem
nem nevezte meg őket.

reality 2009.06.11. 01:02:01

@gloire: Ma este azt mondta, hogy egy történelmi v. történészi konferencián volt.

tanarseged ur 2009.06.11. 01:21:33

@Viktus:
Nincs olyan, hogy "ezek már voltak". Csak ilyen módszerrel lehet a szélesebb nyilvánosság előtt is pozitív képet építeni - már ha valaki akar olyat, és nem csak a saját táborra figyel.

Olvastad a Neue Züriche Zeitung cikkét? Itt van:
www.nzz.ch/nachrichten/international/klima_der_furcht_und_des_misstrauens_bei_ungarischen_roma_1.2711068.html

Nem vagyok sem a Jobbik, sem a Gój Motorosok szimpatizánsa, de meg kell hagyni, Herr Ritterband írása helyenként meglehetősen egyoldalúra sikeredett... Na, ilyenkor kellene a Jobbiknak egy készségesen és értelmesen nyilatkozó pártvezető, meg akár egy-két német nyelvű, jól megírt sajtóanyag, amit a riporter kezébe lehet nyomni.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.06.11. 01:48:11

Hol mondta?

Egyébként nyilván a 'Nashi' szervezésében kerülhetett
sor arra a bizonyos konferenciára. Ez egy olyan szolíd hagyományőrző szervezet, történelmi zászlókkal, egyenruhákkal, tömegdemonstrációkkal és ilyesmikkel
operáló Putyin jugend . ) Az észteknek is jól odabasztak
a tallini zavargások idején.

www.youtube.com/watch?v=PvVb_SHZBZY&NR=1

www.youtube.com/watch?v=qKt_2MbPjng

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.06.11. 02:09:10

Hát igen, ők már felnőttek.
A nép-nemzeti, keresztény, antifasiszta (!) szigetfesztivál,
hogy tetszik? (mondjuk tuti nincsen hugyszag . )

www.usatoday.com/news/world/2007-07-18-russia-putin-youth_N.htm

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.06.11. 03:04:02

@Viktus:


www.kommentar.info.hu/bartus_gabor_a_gazlampa_alatt.pdf

No, tessék!:-(

A fidexxxke:-( kezdi már meghálálni a beléhelyezett bizalmat:-(

ü
bbjnick:-(

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.06.11. 03:08:21

@bbjnick:

b*sszer!!! Elk*rtam a linket:-D (...) :-D (...) :-D ...!!!

Ezt szerettem volna belinkelni:


vastagbor.blog.hu/2009/06/10/ha_nem_szabad_megolni_atmegyunk_rajta_uthengerrel

:-D (...) :-D (...) :-D ...

ü
bbjnick:-)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.06.11. 03:18:30

@reality:

"nagy veszélye van ám a nem politikus, hanem pl. szakértőknek (vagy színészeknek, friss arcoknak), mert a politika az nem oly egyszerű, hanem hivatás, tanulni kell stb." --- írod.

Valóban, egy jól bejáratott demokráciában, ahol a demokratikus működésnek jól kifejlődött, megizmosodott gyakorlata és intézményei vannak, ahol a civil világ él és virul, ott ez a megállaítás teljesen helytálló. De nálunk, manapság, a pártpolitika az egyetlen csatorna, amin keresztül az érték- és érdekérvényesítés és -képviselet működik. Itt olyan elvárások is vannak a pártokkal szemben, amik máshol akár furcsának, akár értelmetlennek is tünnének.

ü
bbjnick

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.06.11. 07:00:49

@Úlfhéðinn:
Ez most pszichológuskodás lenne, mivel e diszciplína tárgykörébe tartozik a mentális retartdáció stációinak megnevezése.

Viktus 2009.06.11. 07:50:37

@negeev:

www.youtube.com/watch?v=Cv4xscbYC4o nem kell nagyon fejtegetni olyan vagy, mint az afro-amerikai hölgy, aki a hamburgerére vár, és egy kis semmiségen elkezd durcizni - nem? :D

@tanarseged ur:

Hu örülök, hogy még vannak olyan emberek, akik ilyen boldog naivitásban leledzenek. Az a lapocska megvan kiknek az érdekeit szolgálja, és azokna az érdekei szerint is írogat mosolyoghat nekik akárhogy akárki, úgyis a saját handabandájukat írják le ...

Karcolt lendület 2009.06.11. 11:30:31

@Viktus:
Mindjárt sírva fakadok, hogy csúnyákat írnak a mindenkiről csak szépeket mondó, konfliktus-kerülő Jobbikról.
Ez a nyilatkozat leginkább nevetséges, az 1000 eurós letét pedig szánalmas.

A tegnapi témához csak egy mondat, nincs kedvem tovább győzködni, mert szemmel láthatólag nem tudod miről beszélsz: az oroszokkal az állami szintű haverkodást, üzletelést az utóbbi évtizedekben mindig megszívtuk. _Mindig_. Nem partnernek tekintenek minket sosem, hanem kihasználható kis köcsögöknek. De persze van, aki szereti ezt a szerepet...

---
A témához: Orbán gyakorlatilag azt csinálta, amit itt ajánlottak neki, a sajtótájékoztató - főleg újságíróknak adott válaszaiban -, ill. a Reuters-interjúban gyakorlatilag bement középre. Közben olyan témákkal támadta a szocikat, amikben a Jobbik-szavazók is vszeg egyetértenek vele. Elég ügyes volt - mégha a sokat hajtogatott alázatot nem is sikerült mindig megtartania - pl. mikor az ezüst és bronzéremért menő küzdelemről beszélt...

Apfelbaum Ogmánd 2009.06.11. 13:51:26

Szar neolibsi köcsögök vagytok, fijaijim.....LelkyLola kivételével.

Csak az eddigi formális keretek és a megbukott neolibbant világrend magyarországi - jól elkúrt - csökevényei szerint vagytok képesek gondolkodni.

A FIDESZ nem lehet SZDSZ IFI, ezt 1993-ban axiómaként rögzítettük!!

NAHÁT!!

A NEMZET nem ilyen, mint ti, betokosodott lúzer pöx fejlődésképtelen, '90-es években szocializálódott hülye fatökű lepkevadászok!!!

Az öreg sámán de FIDESZ.

asz_tapasz (törölt) 2009.06.11. 14:35:10

mi ez a sünetelős cucc? és mé csak itt?

tanarseged ur 2009.06.11. 18:38:46

@Viktus:
Nocsak, időközben a Jobbik azt nyilatkozta, hogy mégsem kér ezer eurót. És még angol nyelvű honlapjuk is van. Lásd:

index.hu/belfold/2009/06/11/ezer_euroert_ad_interjut_vona

Vagy ha itt jobban tetszik:

barikad.hu/node/30824

Az eredeti hírt az ezer eurós letétről pedig tegnap a barikad.hu is csont nélkül lehozta. A Neue Züriche Zeitung cikke végén (fentebb linkeltem) ott van a jobbikos Kovács Béla nyilatkozatának német fordítása, benne az ezer eurós letéttel. A valasztas.hu-n olvasható életrajza szerint Kovács Béla felsőfokon beszél japánul, angolul, oroszul, és társalgási szinten lengyelül. Feltételezem, angolul nyilatkozott. Hangfelvétel vajon készült?...
süti beállítások módosítása