Népi Papa a Trafóban
2009. május 29. írta: spanyol'

Népi Papa a Trafóban

  Magyarország eddig legméltatlanabbul mellőzött zenekara, a Népi Papa és a Haverok lép fel ma este 22.30-kor a Trafóban. Bár az együttes már öt éve ad telt házas koncerteket országszerte, a média és hatalmi körök - elsősorban a szemét Gyurcsány - eddig sikeresen próbálták elhallgattatni a fiúkat. De Gyurcsány lemondásával, amit lassan öt éve követel a zenekar, bátran kijelenthető, minden másképpen lesz! Mostantól nem csak egy szűk, beavatott kisebbséghez juthatnak el olyan számok, mint például az udvarlás vs. kőkemény szex problematikát megjelenítő Baszni, baszni című opusz:

  A zenekar két frontembere Magyarország legalulértékeltebb gitárosa Sas Tibor, és az ex-matulás, quartos zenei újságíró Inkei Bence, korunk Hunyadi Jánosai, akik halált megvető bátorsággal törnek kardot és lándzsát a keresztény Európa védelmében, és utasítják el a leghatározottabban Törökország EU csatlakozását.

„Gyrost árul a sok török tapló Ali Baba s negyvenezer rabló Eladó a baklava, a siskebab - De a hátad mögött csak egy ratyi csicska vagy! 150 év őbelőlük épp elég, feladjuk az elveinket ételért... Úgy hallottam, hogy Isztambulban kilóra mérik a szultánfaszt...”

  De a fiúk nem csak a nagy összefüggésekben látják meg a kicsit, hanem a kis dolgokban is meglátják a nagyot. Tegye fel a kezét, aki valaha zenét írt korunk mindennapi hőséről, az urológusról, aki: „mint minden ember reggel dolgozni jár, de a munkahelyén, munkaidőben, seggekben turkál!”

  És bár a zenekar tagjai egyszer sem jártak Tatabányán, mégis úgy mesélnek, úgy énekelnek erről a városról, mintha sajátjuk lenne. Nem tudom, hogy van-e hivatalos himnusza a városnak, ha nincs, akkor sok szeretettel hívjuk fel Bencsik polgármester úr figyelmét a zenekar klarinétosa - Kevin - által előadott őrült cool dalra. Mindezek mellett a zenekar a leghatározottabban elutasít minden megkülönböztetést, ezért is érezték fontosnak, hogy ne csak a nagyvárosi életérzés szólaljon meg a számaikban. Így született a lírai, „Lobognak a nagy csöcsök, száll a pinaszőr” című opusz. A számok egy jelentős része a férfisors, a férfilét határait feszegeti, mert hát kinek az életében ne lett volna egy irigyelt szomszédsrác, kinek ne lett volna egy szigorúan bizalmas alkönyvtárban egy százas listája, amire összeírta azoknak a csajoknak a nevét, akiket mindenáron meg akar nézni meztelenül, ki ne szeretne szörfözni és ki ne akarná áttörni az áttörhetetlen kurvapajzsot, vagy ki ne akarna szexisten lenni? Na, ki nem?!

  Egyébként az estétől ne várjon senki semmit, mert nem lesz más, csak egy őrült, egy eszeveszett buuuulizás!

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr981150392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kuttor Kutya 2009.05.29. 12:36:21

GYURCSÁNY TE SZEMÉT!!!

nanemúgyvanaz 2009.05.29. 13:18:49



ez egy

SZAR

akkor is ha ex-matulás haverotok kolompol benne


csak nem a NEPOTIZMUS megy a itt is?

beolvad az Ópium Intézetbe a Reakció a morális függetlenség jegyében?

megvagy hadnagy 2009.05.29. 13:33:12

zenéről jut eszembe, kicsit OFF, hogy kb 1 éve, az újlipótvárosi jegyirodás balhé környékén az egyik poszt nyomán nagy agyalás volt azon, hogy összeverődne egy spontán kis zenekar az itteni irogató/kommentelő arcokból. Lett ebből valami? Engem tökre érdekelne. Ha van ilyen, meghallgatnám, ha nincs, csinálnám.

reality 2009.05.29. 14:06:37

Bármennyire is menő, ez szar.

rognork 2009.05.29. 14:45:20

mikó lesz újra matula???

Bell & Sebastian 2009.05.29. 14:50:02

Caparezza (annak, aki érti is, ha már zene...)

Kuttor Kutya 2009.05.29. 15:02:21

@elGabor: Na, a Gyurcsány katonái is itt vannak!

Bell & Sebastian 2009.05.29. 15:35:40

@Kuttor Kutya:

Mondhatni:

Hol nyalnak,száll a p...szőr!

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.05.29. 16:38:58

@lelkylola: továbbra is jelentkezem a punk basszeros posztjára :)

egy év alatt fejlemény, hogy Szmöre gitáros kollégával ezen a héten MAJDNEM összeültünk dzsemmelni ketten!

smalladam 2009.05.30. 09:52:06

úgy hallottam, hogy kínai kálmán hangosan énekelte a szultán faszt

Syr Wullam 2009.05.30. 12:56:21

Seggekben turkáló urológus?! Oszt mióta? Értem én, hogy a koloproktológus belezavart volna a rímbe, de azért mégis. :-)

megvagy hadnagy 2009.05.30. 22:41:20

jó hogy reagáltatok. csináljuk. én basszerolni és gitárolni tudok, hiánygazdálkodás esetén pedig dobolni is ha nagyon muszáj ;-) valaki önjelölje magát énekesnek/frontembernek és írjon mailt a számára szimpatikus önkéntjelentkező hangszereseknek... :)

süti beállítások módosítása