Helló Kati!
2009. május 10. írta: TuRuL_2k2

Helló Kati!

  Szili Katalinon a példátlan szeretetkampány sem segített: a pécsi polgármester-választást a Fidesz jelöltje, Páva Zsolt nyerte a szocialisták legnépszerűbb politikusával szemben. Kiütéssel.

  Hiába támogatta az SZDSZ mellett az MDF is Szilit, hiába készült saját kampánydala, hiába haknizott Baranyában a politikai ambícióktól mentes, szakértő és válságkezelő miniszterelnök.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr211113618

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Reakció - polgári underground 2009.05.11. 08:38:06

MDF-MSZP: 22%, Jobbik: 10%  Pécsett tegnap tartottak egy másik választást is, ami Szili Katalin totális veresége mellett (érthetően) jóval kevesebb figyelmet kapott. Pedig a felállás és az eredmény is kifejezetten érdekes.   A 8. számú egyéni ön…

Trackback: Fideszfigyelő 2009.05.11. 00:04:58

Simán nyert a Fidesz, de akkor minek "taxiztat"?A pécsi polgármester választáson nagyon egyértelmű győzelem született, Páva Zsolt  kétharmad-egyharmad arányban verte meg Szili Katalint. Ezt a Fidesz nem publikált felméréseiből már a választás előtt t…

Trackback: Morcogás közügyekben, életforma-jelleggel 2009.05.10. 22:51:09

Fölszállott a Páva a vármegye-házraFölényesen nyerte Páva Zsolt a többek szerint mérföldkőnek számító pécsi polgármester-választást. Minden egyes körzetben nyerni tudott, ami fideszesnek még sosem sikerült a hagyományosan baloldali megyeszékhelyen. Hiába…

Trackback: Konzervatórium 2009.05.10. 21:23:23

Moszkva lángokbanA választásra jogosultak sovány negyven százaléka szavazott ma Pécsen (nyelvészeknek Pécsett), Páva Zsolt mégis kétharmaddal nyert a kilencvenvalahány százalékos feldolgozottságú adatok szerint, vagyis a Fidesz sikeresen mozgósította a sz…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.05.10. 22:42:29

@Őrnagy Őrnagy: Persze. Mondjuk én beérném azzal is, ha miután a Fidesz pesten szétpancsolta a szoclibeket az önkormányzati választáson, a Liberálisok Háza előtt pizzázgatok a szadi számlájára. Kísérőnek vodka-narancs. :)

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.05.10. 22:45:20

@Elpet:

>Vajon rájöttek már, hogy irgalmatlanul elbaszták az egészet?

Nem. Egyre jobban elszakadnak a valóságtól. Minden problémára következetesen a lehető legrosszabb megoldást adták eddig: ld. reagálásukat a népszavazásra, vagy azt, hogy eljátszották az előrehozott választás lehetőségét (Gyurcsány utolsó heteiben az MSZP 5-10 százalékkal népszerűbb volt, mint most, a népszavazás előtt pedig 30% körüli népszerűségük volt). Az alkalmazkodóképességük azért nulla, mert egy olyan kör (Gyurcsány és cimborái) ragadták magukhoz az MSZP irányítását, amely nyilvánvalóan nem ért a politikához. Ha így folytatják, lassan csak a Tóta-blog szerzője és kommentelői fognak a szocikra szavazni.

@Steppenwolf:

>Egyébként érdekes, hogy arra hivatkoztak, hogy kétszer annyi szavazatot kaptak, mint a közvéleménykutatások országosan jeleznek

Különösen azért érdekes, mert e szerint ők azt tartják örömhírnek, hogy országosan csak 15%-on állnak. Egészségükre, én együtt örülök velük.

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2009.05.10. 22:47:48

Erre szokták mondani lassan, hogy én már csak egy jó kávét kérek. :-)

kamasuka 2009.05.10. 22:49:12

Ez az egész azért szép, mert:

1. Szili az MSZP legnépszerűbb jelöltje. Ezek után pl. egy Szanyi Tibort megnéznék egyéniben ...
2. MSZP-SZDSZ-MDF koalíciót győzött le a Fidesz, ezért ez a győzelem így már nem piskóta.
3. Mindezt az egyik legnagyobb korábbi MSZ(M)P központban.
4. Ez egy kemény ütés az MSZPnek, kérdés, hogy fel tudnak-e állni úgy, hogy még nem indultak be a megszorítások.
5. Ez nagy ütés az SZDSZ-nek és az MDF-nek is. Nem elég, hogy kétséges az is, hogy egyáltalán lesz-e listájuk jövőre, de ezt a "mi különálló 5%os pártok vagyunk" maszlagot sem igazán tudnák megetetni senkivel.
6. Ha ugyanez érvényesül júniusban is, akkor jobb ha utána feladják, mert ha megszorításokkal a hátuk mögött vágnak neki a 2010-es választásnak egy erős március 15. után, nos, akkor Jobbik ide vagy oda, ez erősen közelíteni fog a kétharmadhoz és ha júniusban - egy esetleges nagy zakó után - nem adják fel, akkor tényleg Gyurcsány volt a Fidesz Jolly Jokere, mégha rá is ment az ország ...

kamasuka 2009.05.10. 22:50:54

Páva amúgy szimpatikusabbnak tűnik, mint bármelyik Fideszes polgármester. Sanszos, hogy lesz még ő a Fidesz elnöke is.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.05.10. 22:53:58

én is döntök mindjárt egy kis bort, ha sajna nem is Tiffant - ezt csak a kérdésem miatt vezettem fel így,nehogy ünneprontónak tűnjek, de mit ér Pécsnek ez a nap? hiszen patthelyzet lesz a városházán 2010-ig, nem? többségben lévő balos képviselőtestülettel szemben mit ér egy szem polgármester? Csak kérdezem.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.05.10. 22:54:49

@Karmadealer:

>Ami pedig az országos vonatkozásokat illeti, amikor a törzsszurkolóknak elmarad a 13. havi nyugdíj viszont megjön az első csökkentett kompenzációjú gázszámla

A törzsszurkolókat azzal etetik, hogy a Bajnai-csomag komoly életszínvonal-emelkedést fog okozni. Nagyon jó lenne, ha a választás tényleg márciusban lenne, de szerintem erre egyre kevesebb az esély és valószínűbb a parlament önfeloszlatása szeptember elején.

states 2009.05.10. 23:00:35

@kamasuka:
Szerintem is megnyílt Páva előtt az út felfelé a fideszes ranglétrán, jól is mutat a képernyőn, de nagy kérdés, hogy akar-e élni vele...

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.05.10. 23:01:45

@states: ezt sajna mindig és kizárólag OV dönti el...

civilkontrol 2009.05.10. 23:02:01

Engedjetek meg egy picit sem rövid idézetet a leglátványosabb hellipecs fórumozótól:

" 11. noble11 2009-05-08 23:14:16
Nem szoktam fórumozni, de ma egyszerűen lenyűgözött Szili Katalin pécsi tévé-s szereplése: egy igazi politikus asszonyt láthattam. Csak a legnagyobb politikusok közé tudom sorolni, olyan előkelő, higgadt, nemes és méltóságteljes volt.
Ellenben politikai riválisával, a megfutamodó Páva Zsolttal, aki nem mert kiállni vele egy tévés vitára, beszélgetésre. Páva egyszerűen nem is mérhető Szili Katalin politikai és emberi nagyságához! Férfiatlan és igazi politikushoz nem méltó, gyáva, alantas módon meg sem mert jelenni. Számára ilyen a demokrácia? Megüzeni, hogy meg van sértve és kérjenek őfelségétől bocsánatot, különben megszakítja a további kapcsolatokat??? Hát szakítsa meg a további kapcsolatokat minden pécsi lakossal is! Nyalogassa a sérelmeit.
Szili Katalin igazi demokrata, tapasztalt és higgadt, amilyen vezetőre Pécsnek szüksége van!
Vasárnap Szili Katalinra fogok szavazni. Természetesen.
Páva teljesen méltatlan és alkalmatlan a város vezetésére. Bármi vezetésére. Viselkedése sem nem férfias, sem nem politikushoz méltó. Egy nyámnyila, bárgyú figura.
Semmi helye a politikában.
Hajrá Szili Katalin! "

Emeljük ki mégegyszer a mondandó velejét:
"Vasárnap Szili Katalinra fogok szavazni. TERMÉSZETESEN. "

No akkor háromra mindenki küldjön egy naaagy rózsaszín maci ölelést a kedves noblee11-nek:
Egy, Kettő ... HÁÁÁROM!!!
:o))))

samtelen 2009.05.10. 23:02:08

Pécsi vagyok, kertvárosi. Este fél hétkor szépen felöltözve (nem ám otthonkában mint az uránvárosi nyanyák) szépen átmentem és benyomtam a magam X-ét Pávára abban a tudatban hogy végre kapnak egy alapos verést a vörösök. Mikor kijöttem, két tizenéves egy villanyoszlopra ragasztott Szili-plakátot köpödösött épp le.

A tettyei időközin is fideszes nyert, Kőhalmit látásból ismerem, jó arc, megérdemelte.

cutcopy 2009.05.10. 23:03:22

Szili és az MSZP pólusváros elbukott - nem kicsit!
Kezdem kapisgálni miért nem akar a szoci kormány előrehozott választásokat..

civilkontrol 2009.05.10. 23:04:10

Wazz, aszitttem az előzőt nem lehet überelni. Hát megsúgom, nagyon is lehet:

"9. Gabor 2009-05-08 21:02:14
Csodálatos volt Szili Katalin Házelnök asszony szereplése a Pécs Tv-ben Páva Zsolt megfutamodása helyett!
Egy igazi politikai méltóságot láthattunk, nemes, bölcs, erős asszonyt, egy valóságos Indira Gandhit! "

Aszttaaaaaa :o)))))))))))))))

Kérlek likvidáljatok, ha a magam oldalán én is ilyen pátoszokban kezdek muzsikálni :o)))

Bladecatcher 2009.05.10. 23:05:59

@Tehetetlen Dodó: Na igen, ez is benne van a pakliban. Vagy "Rajk per" lesz vagy Lendvai dominaruhát vesz, meg latextányérsapkát, és jön a kőkemény összezárás.

kispufi 2009.05.10. 23:06:31

hát ez az olajfa-bukta több, mint elgondolkodtató. egyszer-kétszer - meglehetősen visszhangtalanul - poénkodtam már azon, hogy "i have a dream": hárompárti listán kell indulnia a maszop-szadesz-madöf trojkának a két szatelitpárt miatt, hárman együtt viszont már 15 %-hoz vannak kötve - s ezt már nem érik el.
a végén még komolyan fogom gondolni poénkámat...

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.05.10. 23:08:52

@civilkontrol: :)

vki tud linket arra, mi ez a nem állt ki vele Páva ügy? nem követtem annyira a meccset - igaz? és miért?


ps.
a Páva névhez: napok ota emésztem R á k a y Fülöpke "viccét" a hírtévéből,pár napja, az OV-interjú legvégéről, azzal köszönt el , hogy "Szebb a páva, mint a pulyka" (és még reagálást is kért erre Ov-től... legalább ők zavarnák el, de nem...) Szerintetek mikor basszák már két lábbal arcon ezt az ízlésetelen ostoba piperkőcöt?
Szeretném ugyanis, ha támadhatatlanabb, magyarán: kevésvé ciki lenne az a csatorna, amnelyik várhatóan komárnytévé lesz jövőre...

kamasuka 2009.05.10. 23:09:51

@states:
A Belváros és a Hegyvidék megvan. Ha meglesz Csepel, és Újbuda, akkor Budapest is.

Aztán már csak Szegedet és Miskolcot kell megszerezni. Miskolc talán a legkeményebb dió.

Amúgy jópofa az index. Páva nyert, blabla, aztán nagyriport valami elkapott aktivistáról. Filmfelvétel, meg egyebek. Hasonlít egy kicsit a Kuncze-féle ciánozásos konspirációhoz, ahol ugyan lehozták, de már védték. Itt is lehozták, de már vádolják a Fideszt. Kicsit nevetséges, különösen annak fényében, amit a hírek szerint a véletlenül a városban maradt MSZPs aktivisták csináltak.

Pomme 2009.05.10. 23:10:04

Páva Zsolt szinte megközelíthetetlennek bizonyult a győzelem pillanataiban, hiszen százak ünnepelték a belvárosban.

– Mik az első gondolatai az eredmények ismeretében?
– Először is köszönöm azt a bizalmat, amellyel megtiszteltek a pécsiek, és ránk, a civil és polgári összefogásra bízták a város irányítását. Köszönöm az Összefogás Pécsért Egyesületnek, a Civilek a Mecsekért Mozgalomnak és a Társaság a Közérdekű Adatokért Egyesületnek a támogatását és a szakmai segítségét. Másodszor szeretném újból megerősíteni, nem én nyertem vagy a Fidesz nyert most, hanem a pécsiek, minden egyes pécsi polgár, akiknek szívből gratulálok!

A cikk a hirdetés után folytatódik

– Meggyőző fölénnyel sikerült győznie.
– A pécsiek vasárnap kimondták, hogy elég. Elég volt abból a politikából, amellyel az MSZP lezüllesztette az országot, és lezüllesztette, a csőd szélére sodorta Pécset. Elég volt a reménytelenség, a hazugság és a múlt politikájából. Meg fogjuk fordítani a város szekerét, a szakadék széléről visszakormányozzuk a helyes útra. Ehhez kérem minden pécsi segítségét. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy Pécs új és pozitív irányba forduljon, hiszem azt, hogy együtt egy sikeres várost tudunk építeni!

– Mik lesznek az első intézkedései?
– Az első intézkedéseim egyike egy alapos Állami Számvevőszéki vizsgálat kezdeményezése lesz. Átvizsgáltatom az elmúlt időszak összes szerződését, kifizetéseit, az önkormányzat gazdálkodását, a pénzügyeket. Ahogy ígértem, a vizsgálatokba bevonjuk a civileket, szakmai szervezeteket is, mert minden pécsi embernek tudnia kell, mi folyik a városában, hogyan mennek a dolgok. Véget vetünk a titkolózásnak. A város és a pécsiek számára előnytelen megállapodásokat fölbontjuk és megszüntetjük.

– Ez nem tűnik egyszerűnek.
– Következetes, alapos munkára készülünk, és nagyon kemény másfél évre. Felkészültem arra, hogy az MSZP képviselői nem lesznek együttműködők velem. Nem lesz könnyű dolgunk, de nekik sem, mert mögöttünk egy egész város akarata van.

– Tehát hamarosan változások tanúi leszünk.
– A változás hétfőn kezdődik!

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.05.10. 23:12:51

ÖRÜLÜNK, VINCENT?
ÖRÜLÜNK!

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.05.10. 23:13:34

@kispufi: Ezt a veszélyt ki kell védeni a blokkpártoknak az MSZP-be való beolvadásával. Az SZDSZ lesz a Liberális Platform, bár beolvadhat az Észszerűség és Felelősség Platformba is. Az MDF lenne a Jobboldali Tömörülés vagy Konzervatív Platform.

negeev 2009.05.10. 23:14:03

@murci/szamárfül: Philip valóban iszonytatóan irritáló egy alak.
Ki tudja, akár kormányszóvivő is lehet belőle. Olyan Batiz András stílussal. :D

Bladecatcher 2009.05.10. 23:16:57

@negeev: Ne beszéljen belőled a próféta. nagyon kérlek, ne...

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.05.10. 23:17:22

@kamasuka: jaja, Miskolc olyan honfikat rendel majd haza, a várfalra, mint Parakovács Imi

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.05.10. 23:19:01

@Bladecatcher: először ébredne bennem részvét a sajtósok iránt :D

states 2009.05.10. 23:21:52

@murci/szamárfül:
Pedig egy alapos vérfrissítés ráférne a Fideszre, de úgy tudom, Páva is elég öntörvényű, már mondott nemet Fidesz-felkérésre...

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.05.10. 23:25:40

@states: na, ez teccik


basszus, ez a Tiffan, ha majd elesik Bp. is, itt is oszt majd bort?

Arp1 2009.05.10. 23:25:49

@dzsucseharcos: "A törzsszurkolókat azzal etetik, hogy a Bajnai-csomag komoly életszínvonal-emelkedést fog okozni."

Ami nem fog megtörténni, mert a Bajnai-csomag pont úgy rossz, ahogy a Fidesz mondja. Előrehozott választást minél hamarább, a további károk elkerülése érdekében.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.05.10. 23:26:15

@kamasuka:
A Belváros nincs meg, vagy legalábbis nem teljesen. Országgyűlésin Újlipótvárossal együtt egyéniben csak '90-ben nem MSZP-s vagy SZDSZ-es képviselőt adott a nemzetnek.

medve2 2009.05.10. 23:26:33

A baloldali portálok igyekeznek kihangsúlyozni az alacsony részvételt. De hát egy 45%-os részvétel egy időlözin magas. Ráadásul a szavazat számok alapján a Fidesz kifejezetten impozáns ereedményt ért el. Hihetetlenek.

kispufi 2009.05.10. 23:30:31

@medve2: sőt, az utóbbi időköziekhez képest majdhogynem kiugróan magas. És sokkal magaabb a nagy választáson se lesz, kevésbé sarkítva: a 60 % már nagyon magas volna szvsz.
Na jó, hát áltassák csak magukat, de majd idővel megszaporodnak a "Sötétség délben"-szerű biliborogatások. Apropó, ez a sorozat mintha még nyitva lenne, mert sehol egy végkonklúzió.

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2009.05.10. 23:31:42

@dzsucseharcos:
Sszerintem két okból sem:
1) Bajnaiék már-már tényleg elhiszik a higgadt technokrata szerepet, akit az ország hív most feladatra amit a történelem igazol majd vissza, és amit csak "mi, akik - tehetségünknek és üzleti szerencsénknek hála - már nem szorulunk a népszerűség talmi csillogására vagyunk képesek elvégezni"
2) a második sokkal prózaibb: a biztos bukás tudatában minden nap ajándék amit az úniós pénzek lenyúlásával tölthet e csapat hogy legyen ami vígaszt nyújt majd a narancs - barna eső áztatta hosszú évek alatt.
És emiatt a 2010-es tavaszi választás az 1990-es rendszerváltó választás pandantja lesz:
Az elsöprő politikai győzelem egy darabig feledteti majd a keserű valóság cinikus arcát: a gazdasági hatalmat megint úgy sikerült átmenteniük, hogy a nemzeti-polgári kormány egy kifosztott ország bástyáira tűzheti ideológiai lobogóit, miközben az offshore számlákon pihenő vagyon megalapozza a nagy visszatérést 2014-re vagy 18-ra.

Pomme 2009.05.10. 23:32:31

@medve2: Az alacsony részvételi arány is csúsztatás, ez egy önkormányzati választás volt, ráadásul időközi, szűk másfél évre. Toller Papa anno kisebb (!!!) részvétel mellett győzött egy normál (!!) választáson!
Apám, mi mehet most az MSZP pártközpontokban! :)
Szerintem még ma este kicsinálják egymást! :))

states 2009.05.10. 23:34:13

@murci/szamárfül:
Arra rámegy szegénynek az egész idei termés, mármint ha jövőre lesznek a választások, Török Gábor szerint viszont kiszámíthatatlan folyamatok indulhatnak el az MSZP-ben, s akkor ugye a tavalyi termése megy rá...

civilkontrol 2009.05.10. 23:35:43

Nem bírtam ki, hogy meg ne énekeljem ezt a helló pécs dolgot :o)
Legmélyebb tiszteletem jeléül szabad felhasználásra bocsátom Reakciós célokra:

zsebforradalom.blog.hu/2009/05/10/szeretetkampany

:o)))

civilkontrol 2009.05.10. 23:40:38

@civilkontrol:

Vendéan (dszg) Ponyvaregényes idézetére nekem is eszembe jutott egy PR idézet a Szili fórumos bejegyzésekre, csak az nem nagyon viseli a nyomdafestéket.
Kipontozom, ha túl erős, vágjátok ki :o)))

Mr Wolf rövid megszólalása:
naaa... azért még ne kezdjük itt egymás f..át sz..ni
:o)))

states 2009.05.10. 23:44:50

@Pomme:
Hát arra most én is befizetnék, hogy meghallgathassam Lendvai Ildikó elnöki beszámolóját a pécsi atomkatasztrófáról, aminek következtében Uránvárost egyszerűen elnyelte egy láncreakció, ami feltartóztathatatlanul közelít a Jókai utca felé...

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.05.10. 23:45:39

túl sok a pont

ez most skandináv rejtvény? :P

wladyslawsky (törölt) 2009.05.10. 23:54:37

@tripanek:
"megdöbbentő választási csalásra utaló felvételek jutottak el a Magyar Szocialista Párthoz".

Gondolom Nyakó arra céloz, hogy tán mégsem ment mind a 2000 szeretetkampányista haza péntek este. "

Vagy arra, hogy a Fidesz eltérítette a pécsi cigányoknak szánt mszp-s konzerv-szállítmányt ?

HAT 2009.05.11. 00:02:44

Fijjug!
Ezta hírt még senki sem olvasta? Az Olasz István neve utáni informácó érdekes...
"A polgármester-választás árnyékában a 8. számú választókerületben a korábban lemondott Gáspár Gabriella helyére Fogarasi Gábor (Jobbik), dr. Kőhalmi László (Fidesz-KDNP) és dr. Olasz István (MDF-es, de az MSZP által is támogatott) jelöltek pályáztak. A győzelmet Kőhalmi László szerezte meg 1726 szavazattal. "
www.bama.hu/baranya/kozelet/a-fideszes-kohalmi-laszlo-a-varos-legujabb-kepviseloje-231631

tripanek (törölt) 2009.05.11. 00:04:36

Filip ultragáz a hirTV-n, nem csoda, hogy Csermely úgy menekül előle, ahogyan csak tud.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.05.11. 00:06:00

@HAT:
Olvastam, holnap ezzel indítunk.

vizipipa 2009.05.11. 00:09:18

Szerintem senkinek sem kellene olyan hülyeségeket írnia, hogy ez csak időközi volt, alacsony részvétellel...

55 551 pécsi lakos adta le voksát a 127 198-ból, a részvételi arány 43,67% volt. 2006-ban 59 916-an voksoltak (47,17%).

És mindez megtalálható a postban lévő linkben!
bama.hu/baranya/kozelet/szili-elbukta-pava-nyerte-a-pecsi-polgarmester-valasztast-231494

medve2 2009.05.11. 00:11:58

Azt pedig én vállalom, hogy veszek egy üveg Tiffan bort annak, aki érthetően elmagyarázza: az MSZP miért nem akar választást, előrehozottat?

Bell & Sebastian 2009.05.11. 00:20:05

A jelennél szebb jövőt kívánok minden pécsi/fünfkircheni ős- és betelepült lakosnak!

Egy az Isten, egy a Nemzet!

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.05.11. 00:26:18

Ezt is figyeljük:
Pécs, 8. számú önkormányzati evk.
Fidesz-KDNP: 1726 (68,08%)
MSZP-MDF: 552 (21,76%)
Jobbik: 257 (10,14%)
Részvétel: 51,27%

Nem örülök a Jobbik sikereinek, de az azért mulatságos lesz, ha 2010-ben az MSZP lesz a Harmadik Erő.

reality 2009.05.11. 00:28:20

@medve2: Csak arra tudok gondolni, van mit még elintézni. Talán azt is gondolják, ilyen-olyan aljas dolgot még bevetnek, hátha sikerül valamennyit csökkenteni a buktán.

Kopiás Attila Steve 2009.05.11. 00:31:03

Ez a kemény.
Én amúgy azon kezdtem el agyalni, hogy vajon Viktor fejében mi járhat.
Időközi helyhatóságin ugyanis nem lehet orbánparáztatni. EP-n nem lehet orbánparáztatni. Simán lehet, hogy ezen a kettőn (egy már megvan) ronccsá verik a szocikat. A szociknak ugyanis szerintem van ez a 15%-nyi keménymagja, aki orkánban is rájuk szavazna, de fölötte elég kevéssé elkötelezettek. A következő réteg az ugyanis, aki ugyan szoci, de azért elégedetlen, ő másra nem szavazna, de ha nincs tét, akkor azért nem megy el a szocikra szavazni. És mellette van az a réteg, aki nem definiálná magát szocinak (fúj már), de azért a kisebbik rossz elve alapján ha ráveszi magát a szavazásra, akkor csak rájuk vagy a szadira nyomja az ikszet. Nyilván ők ma sem mentek el, 7-én se fognak.
De ha a fidesz szakadra nyeri magát és a ballibek sikeresen felépítenek egy "mi lesz ha ugyanennyivel nyerik a parlamentet" kampányt (és ugye sejtjük, mennyi realitása kell legyen egy ilyen kampánynak: kétharmadnál bevezethetik a szentkoronatant, halálbüntetést, kötelező hittant stb, kábé a teljes jobbik programot rájuk lehet kenni, az mszp-közeli réteg akár el is hiheti), szóval ha ez befigyel egy valószínűsített 80%-os Fidesz-Jobbik kormány képével, akkor azért _nagyon_ sokan hajlandóak lesznek elmenni és protestszavazni, miközben a fidesz szimpatizánsok könnyebben otthon maradnak, hiszen "úgyis meglesz".
Szóval ha jól számolok, Viktornak most az az érdeke, hogy az EP-n annyira ne nyerjék túl magukat hogy para legyen. Vagy nemtom, csak gondolkodom...

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.05.11. 00:38:52

@KA_Steve:

>ha ez befigyel egy valószínűsített 80%-os Fidesz-Jobbik kormány képével

Nem értem a "-Jobbik"-ot. Ez csak szoros eredmény esetén merülhetne fel, de épp ezért minden antifasisztának kötelessége a Fideszre szavaznia, hogy egyedül is meglegyen a kétharmaduk.

Pomme 2009.05.11. 00:39:08

@KA_Steve: Többek között ezért nem is fogok az ep-n a fideszre ixelni.

freehckr 2009.05.11. 00:40:35

@KA_Steve:
"és ugye sejtjük, mennyi realitása kell legyen egy ilyen kampánynak"

Miért, mostanában mennyire fogja vissza magát az MSZP "kampánystábja"? Mostanában: úgy két, három éve folyamatosan... :)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.05.11. 01:36:13

@medve2: TE, HA ELŐBB MEGIHATOM, BIZTOs ESZEMBE JUT A MEGOLDÁS... BENNE VAGY?

patomio 2009.05.11. 01:41:44

hello szili:
a; a hellorepublic (www.hellorepublic.com) szervezte a kampányt, ez esetben:Hello Fabrcicius Gabi
b;Szili ellopta az ötletüket

Gatinho 2009.05.11. 04:12:11

Ne sírj Kati!

Az ezüst is szépen csillog... :)

states 2009.05.11. 06:27:27

A helyzet amúgy csak egy kicsivel rosszabb az MSZP szempontjából, mint ahogy az Pécsett látszik. Ugyanis Szili ezzel a kétharmados zakóval valóban a maximumot hozta, az EP-n és ősszel vagy jövőre esedékes országgyűlésin nem tud mindenhol ott lenni. Úgy hogy valójában a szocik olyan egynegyed körül állnak országos viszonylatban. És ami a legijesztőbb számukra, hogy nem csak Pécset vesztették el tegnap, hanem valószínűleg Budapestet is...

civilkontrol 2009.05.11. 07:08:46

Ez hatalmas :o)))

A Széchenyi téren este utcabál kezdődött, Tiffán Ede borász 150 PALACK BORRAL indult útnak a spontán rendezvényre.

index.hu/belfold/2009/05/10/pecs/

states 2009.05.11. 07:22:41

A hét poénja:
Betlen beszélget Suchmannal a Napkeltében. Betlen: "Tegnap nem csak Szili szenvedett vereséget, hanem a magyar Olajfa-koalició is, bár inkább szomorúfűznek nevezném."

jozicsenko 2009.05.11. 07:32:04

már várom, mikor magyarázzák azzal az mszpnél, hogy

Szlil ugyan második lett, de
Páva utolsó elötti!!!

másképp nehéz megmagyarázni ;-)

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.05.11. 08:11:39

Na, ez megvolt. És most nagyon gyorsan tessék lepattanni a buta és bornírt kismoszkvázásról. :)

molaris 2009.05.11. 08:16:04

@murci/szamárfül:
A fene essen belétek. Ha elesik a "bűnösváros", ti még akkor sem tudtok venni egy üveg jó bort?? Én kettőt fogok!!::))

Tehetetlen Dodó 2009.05.11. 08:37:08

@Morcogás közügyekben, életforma-jelleggel:

"Fölszállott a Páva a vármegye-házra"

Én meg azt a népdalt dalolom:
"Szili kút,
Szanyi kút,
Szentandrási Sobri kút"

(rövid összefoglaló a maszop pályafutásáról és kilátásairól...)

Tehetetlen Dodó 2009.05.11. 08:47:38

@medve2:
Találgatok: ha ígyis, úgyis bukni kell, hát 365 nap alatt még iszonyú mélyen be lehet nyúlni a kasszába.

kamasuka 2009.05.11. 08:54:08

@KA_Steve:
Esélyük sincs. Ennyi volt. Vagy megértik, hogy jobban járnak egy előrehozott választással, ahol van rá sansz, hogy nem lesz meg a 2/3, vagy két helyet esnek vissza, mint tegnap Massa, hogy kézzelfogható példával jöjjek elő, mert egy körrel kevesebb üzemanyag volt az autójában, mint amennyi kellett volna és nem tudták vele megértetni, hogy ha időben elengedi Vettelt, azzal ugyan nem tartja meg a pozícióját, de legalább nem előzi meg Alonso. Nos, Massa nem engedte el, csak amikor már késő volt, és a végén Alonso is megelőzte. Nos, kb. ez várható az MSZP-nél is jövőre. Ugyanis,
EZ AZ ORSZÁG NEM SZOPJA BE MÉGEGYSZER A SZÉLSŐJOBB, PATÁSORBÁN KÁRTYÁT, MÉGHA A FENE FENÉT IS ESZIK, ez már most is látható. NINCS TÖBB AZ MSZP-ben!!! Pénzük van, de az max. arra elég, hogy nem 59%-al vigye el a Fidesz az összes egyénit az első körben, hanem 51%-al -, különösen ha megszorításokkal a hátában akarja elkerülni az MSZP a kétharmadot.

Steve the Great 2009.05.11. 08:59:35

Egyébként jópofa az a szocialista érvelés is, hogy míg a klf. közvélemény-kutatások 15-20%-ra teszik az MSZP népszerűségét, addig itt Szili elért 33%-ot, ezérthát éljen, szép eredmény ez.
Csak éppen azt felejtik el hozzátenni, hogy a tizenvalahány % adott esetben (felméréstől függően) a teljes felnőttkorú lakosságra van vetítve, és ebben a kategóriában a fidesz is "csak" harmincvalahány %-ot kap. Szóval arányaiban ugyanott vannak. Ezért szép műfaj a statisztika... :)

Széna Tomi 2009.05.11. 09:02:16

Az lenne az igazi ütős Fidesz-kampány, ha Páva fel tudná hozni a sz@rból az EKF-et!

kamasuka 2009.05.11. 09:06:37

Fel fogja. Először is elég, ha utánanéz a kiadásoknak, és azonnal Hunvaldizálódik pár képviselő és meglesz a többség a döntéshozáshoz. Ennyi. Ezért is volt fontos az MSZPnek Pécs, mert milliárdos sikkasztások derülhetnek ki idő előtt (értsd: a nyomok eltüntetése előtt). :D

Tehetetlen Dodó 2009.05.11. 09:06:46

@Steve the Great: Erre kiáll ez a boldogtalan asszony és azt bírja mondani a kamerába, hogy tisztes eredmény volt.
Kiváncsi lennék, hol a nem "tisztes eredmény" határvonala?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.05.11. 09:07:10

@medve2:
Eeegen, mackó testvér, majdnem igazad van. Csak annyi a bibi, hogy nem az MDF jelöltje szerzett kétszer annyi szavazatot, mint a Jobbikos jelölt, hanem az MSZP és az MDF közös jelöltje. Próbáld így is értelmezni, te balfasz!

Tehetetlen Dodó 2009.05.11. 09:09:06

@kamasuka: Optimista vagy. Én az ellenkezőjétől tartok: gáncsolni fogják, egyrészt, hogy ne derüljenek ki a disznóságok időnap előtt, másrészt majd jövőre azt monhassák, hogy na lám, a fideszes polgármester elbaltázta az EKF-et!

negeev 2009.05.11. 09:19:02

Mr Falafel! Visszatértél közénk! -> te balfasz

fűzfavirág 2009.05.11. 09:32:05

@Mr Falafel: próbáld meg úgy értelmezni, hogy több, mint háromszor annyi szavazatot szerzett a Fidesz jelöltje, mint az MSZP-MDF közös jelölt :-) te balfasz :-)))))

civilkontrol 2009.05.11. 09:39:34

@Steve the Great:
"Egyébként jópofa az a szocialista érvelés is, hogy míg a klf. közvélemény-kutatások 15-20%-ra teszik az MSZP népszerűségét, addig itt Szili elért 33%-ot, ezérthát éljen, szép eredmény ez."
@Tehetetlen Dodó:
"Erre kiáll ez a boldogtalan asszony és azt bírja mondani a kamerába, hogy tisztes eredmény volt."

Szili aszongya: Tiszstes eredmény volt a 2/3-os bukta, hiszen az MSZP-t "büntették" az emberek, ehhez képest ez a bukta nem is nagy bukta.
De idézek egy pontosat az mszp.hu-ról:
"Szili Katalin és az összefogás kétszer akkora támogatást szerzett, mint ahogy az országos közvélemény-kutatások az MSZP népszerűségét jelzik"
Tehát óriási siker. 2X akkora támogatás. Vagyis az átlagos támogatás nem 1/3, hanem 1/6-od.

Tessenek mondani, mi a paci méretes szerszámát teccenek még a hatalomban keresni? 1/6-os támogatással, meg a 200001 "Szakértői kormányt" óhajtó szabaddemokrata szavazóval az élen nem lenne ideje elsöpörni a többség útjából???

Előrehozott választásokat, de azonnal!!!

Steppenwolf 2009.05.11. 10:38:21

"(...)Azért Szili szíve továbbra is Pécsért dobog, így többek között Tubes-mentes radart kívánt a városnak."

Micsoda freudi elszólás... :)

cutcopy 2009.05.11. 10:39:17

@civilkontrol: "az MSZP-t "büntették" az emberek"

Haha, nekem is tetszett amikor Szili panaszkodott, hogy nem őt hanem az MSZP-t büntették. Mintha semmi köze nem lenne a szocikhoz..! )
Egyébként köztudott, hogy gyurcsány az extatikus tánca környékén egy büszkeségi rohamában meggondolatlanul leíratta Debreczeni Józseffel ama trükkjét, ahogy Kövér László "köteles" beszédét megtervezték. Valójában Szilit színésznőként alkalmazta: "Szili Kati félig oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondja el, hogy ez milyen borzasztó…”

Nos Szili Kati most már tényleg sírhat hogy ez milyen borzasztó..

cutcopy 2009.05.11. 10:42:23

@Steppenwolf: "Tubes-mentes radart kívánt a városnak."

Ha csak a hegy nem megy a radarhoz...

devuscka 2009.05.11. 11:15:10

@Steppenwolf:
:D

Giró-Szász András: Gyurcsány egyik riválisa elbukott
(www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-277008)
..." Szili Katalin - aki a köztársaságielnök-választáson is alulmaradt - sorozatos kudarcokat él át, ezzel politikailag vesztes helyzetbe került.

Giró-Szász András azonban rámutatott: ebbe a pozícióba Gyurcsány Ferenc helyezte őt, akinek régi politikai ellenfele volt, hiszen akár nyert, akár veszített volna az egyik legnépszerűbb szocialista politikus Pécsen, azzal kikerül az országos politikából."

Karcolt lendület 2009.05.11. 12:38:07

@KA_Steve:
Pont ilyesmi jutott az eszembe, mintha arra játszanának, hogy minél nagyobbat bukjanak ezeken a választásokon, hogy aztán a a Fidesz 2/3-tól rettegés miatt minél több ember voksoljon rájuk. Pl. az EU-választásos plakátjuk olyan kaotikus (nevetséges), amilyeneket nagyon régen CorelDraw-próbálgató időszakomban hoztam össze.

Nem tudom ezen kívül mire számítanak még , max. arra, hogy 1 év alatt is még rengeteget lehet lopni...

Apfelbaum Ogmánd 2009.05.11. 12:38:38

@denever:

Nyugi.
Gyurcsány és hívei ebben a saját magasabbrendűségüket látják mai is - hiszen "erkölcsi" fölényük van....Nyakó máris azt nyilatkozta, hogy a közvéleménykutatási eredményekhez képest FELJÖVŐBEN VANNAKK .)) !!!

Apfelbaum Ogmánd 2009.05.11. 12:41:47

@denever:

Képtelen vagyok megérteni az Index.hu HIHETETLEN ÚTSZÁLI PROSTIMÉDIA MAGATARTÁSÁT:

a seggberúgással fenyegetett tulaj, Nobilis, személyében NEM OLYAN VILÁGNÉZETŰ...:((

Apfelbaum Ogmánd 2009.05.11. 12:47:10

@br:

2tjóhe business is usual", hát a NEOLIBBANT gazdaságfilozófia megroppanása után "ISN'T USUAL",

s lesz itt még ennél nagyobb izgalom is a baloldalon....

Mert Kati a LEGNÉPSZERŰBBKÉNT kapott 30 %-ot.

De mi lesz a Vörös Bárókkal kisvárosokban??!

Apfelbaum Ogmánd 2009.05.11. 12:54:05

@dzsucseharcos:

Igen.

Ezt mondta Török Gábor is: "bukási spirálba" és "túlélési pánikba" kerülhet az MSZP, még szétszavazások is lehetnek a Parlamentben...:)

is 2009.05.11. 13:13:11

ez a győzelmi poszt? még ebben is az ellenfél gyepáláásval tudsz csak foglalkozni? tudod, tegnap az oroszok megnyerték a jéghoki-világbajnokságot. amikor lejárt az idő, onnantól csak az orosz csapatot mutatták, mindenki azzal foglalkozott, nem a kanadaiak sajnálásval, csépelésével. az összes politikai választásnál is ez megy. itt most egy Páva Zsoltot istenítő, az elkövetkező csudajó dolgokat listázó posztot kellett volna látnunk.

szóval tisztán, nyugodtan le lehet írni, hogy ez a poszt világosan megmutatja azt a lelki, gondolkodásmódbeli fixációt, ami már a Gyurcsány-lemondás körüli nem-pezsgőzésben is megmutatkozott. te nem valamiért írogatod ezeket a posztokat. neked nincs célod, amit el akarsz érni, és aminek örülni tudnál. Téged csak az utálat mozgat, csak a negatív hozzáállást tudod artikulálni. neked soha semmi örömöd nem lesz az életben, és csak a mások munkájának kritikája, lerombolásának fogsz örülni.

fghjk12345 2009.05.11. 13:17:25

Török Gábor tegnap az m1-en mondta meg a tutit: az mszp hajóján már akkora a lék, hogy még Szli Katalinnal sem lehet betömni! (Vizuálisok előnyben :))

kM 2009.05.11. 13:31:53

Csá, Kati!

Szili Katalin beköszönt, mondá Hi Pécs, I'm back, többször előkelő idegenként ténfergett állítólagos szülővárosában, Freud-ot megszégyenítően elszólta magát kellemetlenül, felhívta Puch Laci bácsit, hogy adjon a kampányra 100 milkót, és úgy, ahogy van, elbaszták az egészet, lóvé meg sehol. Hogy szívhatta a fogát a Baja Ferenc - Suchmann Tamás - Puch László csapat!

Hogy hiányozhat a 100 millió valakinek!

Pallos Levente · http://www.pallos.tk 2009.05.11. 13:41:50

@is: Izé, nem tűnt fel, hogy itt még nincs vége a tornának, ez nem a VB döntő volt, hanem egy előmérkőzés??? Jön a 2. kor (EP) aztán lesz még csak a döntő, addig pont nem az istenítés az érdekes, hanem az ellenfél elemzése.

davkedav 2009.05.11. 13:58:13

@is:"csak a mások munkájának kritikája, lerombolásának fogsz örülni."

Nem volna baj, ha azért részletesen ki tudnád fejteni, hogy miből is állt az az eszméletlen sikeres munka, amit itt oly aljas módon kritizálnak.

Ezzel együtt az mondjuk tény, hogy mind a Konzervatóriumon, mind pedig itt Szili Katalin arcképét kell látnom - kösz, inkább ne.

Arról pedig nem nagyon ír senki, hogy Pávának egy szocialista többségű közgyűléssel kell zöld ágra vergődnie, ha nem akarunk minden elképzelhetőnél nagyobb leégést az EKF-ből. Ehhez pedig, aligha az lesz a legjobb felütés, ha az ÁSZ segítségével nekiáll kipurgálni a szocialista nómenklatúrát.

A Tigris 2009.05.11. 14:26:22

@davkedav: Muszáj lesz kiganézni.

teknős 2009.05.11. 14:54:36

Érdemes ellátogatni a kapcsolat.hu-ra, mert tudunk újat tanulni.
Én például nem is sejtettem, hogy Szili azért vesztett, mert az emeszpé szavazói otthon maradtak, hiszen hátba támadta a jó Gyurcsány Ferencet. Aki az egyetlen igaz baloldali. :))))

@is: Majd akkor bontunk pezsgőt, ha GYF börtönbe vonul. :) Addig meg ugrálunk a hullátokon!

dark future · http://www.andocsek.hu 2009.05.11. 15:12:12

Megkérdezhetnénk esetleg Horn Gábort, a nagy politikai elemzőt, hogy Szili hétvégi kínos bukása önmagán túlmutatva milyen többletjelentéseket hordoz... Kis Moszkva elbukása remélhetően tudatosítja a szocialistákban, hogy itt bizony game over van.

freehckr 2009.05.11. 15:26:54

@dark future:
"remélhetően tudatosítja a szocialistákban, hogy itt bizony game over van"

Olvasd is-t... nem tudatosítja. :)

marosy 2009.05.11. 18:33:28

A SZEMKILÖVETŐ REZSIM NAPJAI MEG VANNAK SZÁMLÁLVA!

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.05.11. 20:33:24

Kaptam egy kis kiadványt az MSZP-től. A postaládába volt bedobva. Nem olvastam el, de azért jólesett, hogy gondoltak rám. Az a címe: "Mit kell tennünk most?"

Hát... kedves MSZP... szerintem szaggassák szét a Pártot néhány kisebb darabra, amelyeknek politikai egysége reálisan fenntartható, aztán meg kezdjék el élni a politika szürke hétköznapjait. És felejtsék el azt, hogy az ország erőforrásainak döntő része fölött valaha is egységesen fognak diszponálni. Ezt a természetellenes helyzetet épp elég sokáig tartották fent. Úgy tűnik, most van vége. Ilyen az élet.

Tehetetlen Dodó 2009.05.11. 21:39:36

@Elpet: Ez nem új kiadvány, csak egy friss utánnyomás, lenin elvtárs munkáiból: Sto gyelaty?

Távoli rokon67 2009.05.11. 23:02:46

Miskolcról gratulálok Nektek, ez a másik vörös fellegvár, itt csak jövőre választunk, ilyen eredményről nem is álmodok, de meg kell,hogy legyen itt is a váltás.
Sajnos itt az ostoba embereket jobban lehet etetni, habára a fél városnak nincs munkája, stb.
süti beállítások módosítása