Csodaszarvas, szentkorona, minden multi húzzon haza
2009. április 26. írta: Fürtöske87

Csodaszarvas, szentkorona, minden multi húzzon haza

 Tamás Gáspár Miklós a rendszerváltás óta eltelt két évtized egyik legszínesebb figurája. Bár világnézetét úgy váltogatja, mint divatdrukker kedvenc focicsapatát, igaz, legalább nem pillanatnyi érdeke, hanem meggyőződése és lelkiismerete szerint. Az utóbbi időkben éppenséggel baloldali szocialistaként definiálta önmagát, de volt már korábban konzervatív-liberális is, meg minden egyéb, épp csak akasztott ember nem. Emellett azonban azt azért nem lehet elvitatni, hogy műveltség tekintetében még mindig fényévekkel a közélet nagy magyar ugara előtt jár.

 Így volt ez már 1989-ben is, amikor a Beszélő c. szamizdatban közölte „Búcsú a baloldaltól” c., méltán neves – vagy méltatlanul elfeledett? – esszéjét. „A modern magyar értelmiség képzeletében (…) a jobboldal a butasággal szinoním, a durva, böllérbicskás, sárkányos-törzsökös, etelözi, jutasi, árpádsávos, csodaszarvasos, Kárpát-Duna-Nagyhazás, vezérgyepűs idiotizmussal, a gyülevész népség finomtalan vérszomjával, az „alázatosan jelentem” éthoszával, a fölhízlalt csendőregyén torokhangjával, a csőcselék vágyával, hogy végre kirámolhassa a sifonért.”

 Ez a leírás húsz év távlatából is találó lehet bizonyos, magukat radikális-jobboldalinak nevező körökre nézve, pedig hol volt még a cikk megírásának pillanatában a magyar hon egéről Morvai Krisztina, Budaházy György, Toroczkai László és a többi önjelölt nemzetmentő-nemzetvezető fénylő csillaga?

 Hazánkban két tendenciózus kísérlet történt arra a jobboldal részéről, hogy a magyar konzervatív hagyomány újragondolásával és aktualizálásával elhesegesse a TGM által már ’89-ben vázolt, részben tapasztlatokon nyugvó előítéleteket, s bebizonyítsa, hogy a parlagiasság és a provincializmus nem szinoním fogalompár a konzervatívizmussal, illetve a jobboldalisággal. Az első kísérlet nem a Pozsgay Imrétől Csurka Istvánig tartó lakitelki gondolattól foggant, nem az eleinte kicsit szocialista, kicsit népforntos és nagyon piros-fehér-zöld rendszerváltó MDF-től, hanem a Fidesz- Magyar Polgári Párttól. Ez volt tehát az első kísérlet, amely később az 1998-2002 közötti polgári kormányzás során csúcsosodott ki. A második kísérlet sokkal szerényebbnek bizonyult, sőt mi több, megmaradt puszta szóvirágnál, amikor a Magyar Demokrata Fórum a Fidesz néppárttá alakulását tévesen baloldali vargabetűnek tudta be, és magát mint az igazi konzervatív erőt határozta meg.

 Magyarországon mára mindössze egy ténylegesen konzervatív - tehát a hagyományok tiszteletén, a jogállamiság védelmén, az egyén (a polgár) és a közösség (a nemzet) érdekeinek összehangolásán, s végül, de nem utolsó sorban a szabadversenyes kapitalizmus, a piacgazdaság elfogadásán alapuló – politikai attitűd van jelen. Ez azonban, fájdalom, nem kizárólagos a jobboldalon.

 Ugyanis a balliberális oldal által kormányzati pozícióban eltékozolt évekkel egyenes arányosságban nő azoknak a magukat jobboldalinak nevezők száma, akik olyan ideológialaig zavaros, mutáns politikai képződményekkel szimpatizálnak, amelyek amelyekre TGM fent közölt megállapításai beteljesült próféciaként bizonyulnak igaznak.

 Hazánkban vannak olyan jobboldali gondolatok is, amelyek a liberális demokrácia helyett a Szent Korona tan minimum 1945-től megmosolyogtató, és legalább 1848-tól korszerűtlen történelmi meséjére alapoznák Magyarország államformáját. E kultúrkör követői az állampolgári jogok védelmét akkor tartják fontosnak, ha őket vegzálják a rendőrök – de ha ők dobálják kővel egy bejelentett, békés felvonulás résztvevőit, már kevésbé. Kacagásra ingerlő következetlenséggel tudják egyszerre bírálni az Egyesült Államokat és az azzal oroszbarát külpolitikája miatt nyilvánvalóan konfrontálódó magyar baloldalt. Valódi rendszerváltást követelnek 20 esztendővel azután, hogy a pártállam monolit struktúrája lebontásra került, és kiépült a nyugati mintájú liberális demokrácia intézményrendszere.  Úgy vélik, hogy népnemzeti hőzöngésük révén a világgazdaság megáll Hegyeshalomnál és Nagylaknál – sőt, Fiuménál és Brassónál – és sziklaszilárd meggyőződésük, hogy az egész világot valami nagy zsidó összeesküvés mozgatja a Washington-Tel-Aviv tengelyen keresztül. Gazdaságpolitikájuk a kapitalizmus elvetése, egyfajta szocializmus Marx nélkül. Gondolatvilágában, szimbolikájában, retorikájában valóban azonosítható ez a radikális gondolatalmaz a „sárkányos-törzsökös, etelközi, jutasi, árpádsávos, csodaszarvasos, Kárpát-Duna-Nagyhazás, vezérgyepűs idiotizmussal”.

 Csak éppen a jobboldallal nem. Mert a radikális jobboldal legnagyobb hazugsága éppen az, hogy jobboldali lenne. Hogyan lehetne valaki jobboldali anélkül, hogy elfogadná a piacgazdaságot, az európai uniós integrációt, a zsidó-keresztény kultúrán alapuló euroatlanti civilizáció alapvető értékeit? A magát „radikális jobboldalnak” nevező szubkultúra valójában egy ideológialaig nem körülhatárolható, zavaros és sötét gondolatokat megfogalmazó, a magyar történelem legrémesebb korszakainak szimbólumrendszerét felhasználó, velejéig anitszemita, demagóg és populista társaság, akik a párbajképesség elemi követelményeinek sem felelnek meg. Mégsem nézhet rájuk a polgári jobboldal olyan elnéző félmosollyal, mint gondos apuka a hülyegyerekére. Nem teheti, mert a baloldali média minden ferdítése és tudatos hazugsága dacára semmi közük sincs egymáshoz – hacsak a polgári oldal nem fogadja el sajátjának „az ellenségem ellensége a barátom” féle bolsevik mentalitást.

 A két világháború között úriember nyilasokkal nem fogott kezet. Ez a hozzáállás példaértékű kell legyen minden valóban konzervatív, jobboldali ember számára a magukat radikális jobboldalinak nevező túlkoros óvodásokkal szemben is. Máskülönben nem csak a radikális honmentő-gittegyletekre, de a teljes jobboldalra igazzá válhatnak a „Búcsú a baloldaltól” c. tanulmány fent idézett sorai.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr901086398

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sárdobáló 2009.04.26. 11:18:38

Árpádsáv, turul, kettős kereszt – nemzeti jelképek?Mit jelképeznek a nemzeti jelképek? Ha nemzetiek, akkor nyilván a nemzet, azaz a politikai és/vagy kulturális közösség egészét, tehát a közös emléket a múltról és a közös tervet a jövőre nézve. Ha ez így…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.04.26. 22:58:05

konzervativok.blogspot.com/2009/04/reakcios-dogmatika.html
a kereszténydemokrata-néppárti politika, általában a katolikus konzervatívok pedig mindig is a „szociális piacgazdaság” hívei voltak.

a konzervativizmus alapja nem a gazdaság kérdése. Részemről igenis erős, nagyon erős államot pártolnék, amin képes visszaverni a globalizáció átkait, mert az áldásai mellett bőven vannak.

TEssék újraolvasni a Bibliát. Tőlem távol áll a libertarianizmus.

A Szentkorona-eszme pedig közel áll hozzám, pedig utálom a ködevőket. Egy volt tanárom (PPKE-BTK) most ír róla monográfiát. A Szent Korona igenis, ha más nem, amellett, hogy szakrális tárgy, amellett az államiság szimbóluma. És ennek a ténynek az alkotmányban is helye van. Persze személyiséget nem kell neki tulajdonítani, meg egyéb ködevések, de ennyit bőven megérdemel.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.04.26. 22:59:31

@TuRuL_2k2:
Akkor érezd magad megtisztelve.
De az arányt itt "ti" tévesztettétek el. Már ha van olyan, hogy
ti, mer ugye nincs is, minden szerző azt ír amit akar. )
Tudod ehez már egy gabrilo kell, hogy megmagyarázza.

Carnivora (törölt) 2009.04.26. 23:03:09

"Magyarországon mára mindössze egy ténylegesen konzervatív - tehát a hagyományok tiszteletén, a jogállamiság védelmén, az egyén (a polgár) és a közösség (a nemzet) érdekeinek összehangolásán, s végül, de nem utolsó sorban a szabadversenyes kapitalizmus, a piacgazdaság elfogadásán alapuló – politikai attitűd van jelen. Ez azonban, fájdalom, nem kizárólagos a jobboldalon."

melyik az? :D

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.04.26. 23:13:24

fürtöske87 megkukult, vagy nem mer válaszolni?
Milyen blogger az ilyen?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.26. 23:20:24

@gloire: Krokodil megmondta, hogy Gyurcsány=fürtöske87-el

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.04.26. 23:34:27

@gloire: gondolom, elment aludni, és igaza van

egyébiránt újraolvasva a posztot, látom, hogy igazából a legtöbb dologgal egyet kell értenem fürtöskével, csak egy kis egyensúly volt az előző kommentem.@dszg:

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2009.04.26. 23:38:15

Minden kedves atyafinak, aki úgy gondolja, ő jobban tudja, és akár a Reakció ellenében is megvédi a reakciósokat.

Ez a "mit kell elhatárolódni/ fikázni a jobboldalt" - issue láthatóan olyan jól megy, hogy Tölgy mán Bokros-barátoknak is láttatja a társaságot legfrissebb blogbejegyzésében, a méltán népszerű Tea-körben.

A Lutz Gizi, az, drága Tölgy.

Ehhez képest a legutolsó teljes hónap, (2009. március) 94 blogbejegyzése közül 13 minősíthető a jobboldallal szemben kritikusnak. Ebben benne van Agent Ungur makói táltos-gyalázása, és aba Balavány Gy. köpködésére írott válasza is, valami számos Kínai-Trágár-videó is, amely a nyilasokról a Magyar Gárdáról vagy a Fideszről készült, amit lehet így is értelmezni, meg úgy is. Bár nincs illúzióm afelől, hogy az itt megjelentek hogyan értelmezik őket. A baloldallal szemben kritikus posztok számlálását a fenti szám duplájánál abbahagytam, pedig csak a hónap felénél jártunk. Nem hinném, hogy bárki dekázgatta volna, hogy mi jelenik meg, így alakult.

Az a jobboldal, amely ennyi (13/94) iróniát nem bír el, meg is érdemli a sorsát.

Csókolom és jójszakát.

hiba 2009.04.26. 23:46:08

@gloire: Mit szeretnél miről szóljon ez a blog? Értsen mindenki egyet abban, hogy köcsög libatolvaj váltotta az idegbeteg KISZ titkárt? Egy ilyen blognak szerintem pont az a lehetősége, adottsága, hogy nagyjából azonos értékrendű emberek vitatkoznak arról amiben különböző a véleményük. Ebből a szempontból az hogy a legnagyobb jobboldali párt, a korábbi egy a tábor stratégia után elválik lassan a szélsőjobbos rétegektől, szerintem nagyon fontos. Nem csoda, ha erről szólnak a posztok.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.04.26. 23:46:32

@tölgy: @TuRuL_2k2: @gloire: Szerintem van olyan, hogy MI, mivel egy név alatt publikálunk, azért mégiscsak jelent valamilyen közösséget. De ha csak egyféle vélemény jelenne meg minden kérdésben, arra elég lenne egy ember is, csináljon ő blogot. A blog pedig szabad műfaj, nem kiforrott esszéket publikálunk, nem olyan posztok jelennek meg, amelyek a szerzők életük végéig tartó véleményét tükrözik. Gloire-ral szemben meg kell jegyezzem, mindez, és amit Turul írt, áll a Konzervatóriumra is. A széljobbal kapcsolatos aránytévesztés viszont szerintem áll, szóval télleg kevesebbet kéne vele foglalkozni. Kb ignorálni kéne, most már megírtuk a magunkét. EGyébként egy Népszabóban és egy Magyar Nemzetben is sokféle vélemény meg tud jelenni (gondoljunk csak a Magyar Nemzet oroszpárti és atlantista vonalára, Stier Gáborék vs. Csermely, akik ráadásul szerkesztők-rovatvezetők), szóval amit tölgy meg gloire mond a szerkesztettségről, az kétségbe vonhatól.

Carnivora (törölt) 2009.04.26. 23:46:51

@Mr Falafel:

Szóval bizonyára észrevettük, hogy kevesebb az ufó manapság. Károly bácsi nem osztja azt az elképzelést, hogy a földönkívüliek meguntak volna minket, és elnézve őt, én sem. Hanem az történt, hogy megolvadtak a sarki jégsapkák, amitől összezavarodott a Föld elektromágneses tere. Így aztán a csészaljak navigációja bizonytalanná vált, a kevésbé vakmerő turisták inkább más célpontot választanak a térugráshoz, ha nem akarnak egy hegy gyomrában vagy egy ufókonferencián kikötni. Emiatt a közeljövőben csak a nagyon jól navigáló fajtákra számíthatunk, még kevesebb lesz az ufó, ketyeg az ufóbomba.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.04.26. 23:59:49

@dszg: Ja. a Magyar Nemzetben tényleg sokféle vélemény tud megjelenni, melyek az idegbeteg Gyurcsánytól a köcsög idegbeteg hazaáruló cionista Gyurcsányig lefedik a teljes palettát. :)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.04.27. 00:14:00

@Oli bácsi: "Tölgy mán Bokros-barátoknak is láttatja a társaságot legfrissebb blogbejegyzésében, a méltán népszerű Tea-körben. "

Elolvastam újra. Ez bizony így egy erős értelmezés. Hajlok azt mondani, félreértés.

De a számokról: Csinálhatna egy kördiagrammot is. Esetleg oszlopgrafikont.

Fent nem én, mások írtak a Reakció tematikus változásáról.
Nem a fidesz-bírálatot kifogásolták, azt hiszem, inkább hasonlóan éles kritikát szeretnének mondjuk a mostani Holokauszt-menetről, Gordonékról, Szollár zsenijéről.

A fideszt pedig lehetne bírálni pl. jobbról.

Carnivora (törölt) 2009.04.27. 00:16:39

@hiba:

A legnagyobb "jobboldali" párt igazából össze-vissza kapdos ez a nagy igazság ...

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.27. 00:22:37

@Carnivora: a "melyik az?" hozzászólása elolvasása után jutott eszembe, hogy tényleg. ez nekem sem volt világos.
A jobb-bal arányos kritizálása vitában pedig a következő lenne szerintem az irányelv: oda, ahol hülyék, oda ütni kell. ez alap. ezen túl, ha egy lapnak/blognak mérhető véleményformáló/tájékoztató ereje van (erről folyt egy kis részvita itt, hogy a reakció ilyen-e, és szerintem elég határeset, de igen), akkor nyilván felelőssége is van, és akkor arányosnak kell lennie (és itt megjegyzem akkor azt is, hogy szerintem okésak is). Én a glogunkon pont nemrég mondtam egyébként a bloggertársaknak, hogy végtére is igaza van a hozzánk kommentelő széljobbosoknak, akik folyamatosan azon sírnak, hogy csak a jobbikot és a kdnp-t baszogatjuk, mert tényleg aránytalanul keveset ütünk balra, de igyekszünk azért, és ugye amit írtam, hogy mi porszem vagyunk még a reakcióhoz képest is, nem az index vagyunk, ahol felelősségünk a hülyeségarányos jobbra-balra ütés. Visszatérve erre a blogra: én már korábban is sejtettem, hogy Mr.Falafel egy lelkes kapcsolat.hus, aki szórakozik.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.04.27. 00:23:39

@dszg:

Hamvas Béla mondja, hogy: "Nem az a komolytalan, akit annak tartanak, hanem az aki önmagát nem veszi komolyan." Ebből az egy mondatból szerintem jelenlegi problémáink legtöbbje levezethető. Nem gondolod, hogy a hamis narratívák és a valóság feszültségét kicsit komolyabban kéne venni? (Még egy olyan orgánum esetében is, mint a Reakció?)

Úgy kérdezem tőled, mint katolikus keresztény a katolikus kereszténytől: komolyan azt gondolod, hogy ezt ennyivel (ilyen hozzáállással) el lehet intézni?

ü
bbjnick

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.04.27. 00:34:34

@calam: Fico nyilvános idegrohamot kapott attól, hogy a média arról beszél, hogy Szlovákia a magyar útra tért. Ha nincsenek ott a kamerák, kiviteti és lelöveti a riportert. Hogy hozta ezt le az Acsar Nemzet? "Fico: Magyarország ma az abszolút összeomlás állapotában van"

A Magyar Nemzet néha hűsítően Fico aranyerén tartja a nyelvét, néha meg nem. Ez is egy példa a Magyar Nemzetben megjelenő sokszínű véleményekre.

Carnivora (törölt) 2009.04.27. 00:36:47

@Krokodil:

Baloldlon nem nagyon van mit ütni a baloldal szavazóinak jórésze éppen most a Fideszre izgul, amely nem feltétlenül túl örvendetes, mert ezáltal a Fidesz egy illuziókra épülő cirkuszt működtet nem egy olyan pártot, amelyről ez a cikk is ír.

A KDNP szerepét nem nagyon értem még most sem jelentéktelen a szavazatvonzó képességük sőt ...

A Jobbik meg egy külön történet ők igazából ugyanabban a szarban vannak kicsiben , amelyben a Fidesz nagyban. Csak amíg a nagy "jobboldali" Fidesznek a balos tábor iránti megfelelésben kell bohóckodnia. A Jobbiknak , amely un."nemzeti radikális" párt akaródzott volna lenni éppen a különböző széljobber szubkultúráknak igyekszik megfelelni.

Mr.Falafel félék nem feltétlenül provokátorok nagy az "Isten" állatkertje a keítés meg alacsony.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.04.27. 00:44:38

"Csak azért, mert valahol egy diktátor is népet emleget,
most már diktatúrarajongással vádoljunk mindenkit, aki
a népről beszél? Félelmetesen hasonlít ez ahhoz a másik
magatartáshoz, amely kommunistát kiált mindenkire, aki
a munkás, sőt a kenyér szót kiejti. Nyugodjunk bele, hogy
a kérdések is asszimilálódhatnak.

Magyarországon az " új népiesség", melynek tehát nemcsak
divatos kihasználóitól kell óvakodnunk, hanem már-már
félrebeszélő rettegőitől, megvolt már akkor, is midőn a
külföldi népiességnek még csírája sem ütötte fel a fejét.."

Illyés/1936

Ács Ferenc 2009.04.27. 00:45:42

@tölgy: Ha valakinek ennyire lesújtó a véleménye rólunk, akkor miért is kell szerepelnie a Reakció szerzői listáján?
Vagy ez csak egy megkésett áprilisi tréfa? Az utóbbi verziót erősítik az olyan ál-bölcsességek, miszerint a konzervatív embert nem érdekli a gazdaság, avagy a reakciós szerzők a politikai tudást csak mint dogmákat ismerik. Ha már itt tartunk, lehet, hogy kivételesen mégiscsak tévedni tetszik, és éppen kegyed az, aki a politikáról afféle szobatudósi alapon értekezik, míg esetleg a reakciósok némi - ennél mindenképpen életszagúbb - tapasztalatot szereztek róla.

Továbbá szeretnék ezúton gratulálni a Tea-közösségnek a szerfölött ízléses "Hollóposzt" címválasztáshoz, ami nem kevés kurucos ihletettséget sejtet, dehát honnan is merítsen egy Igazi, Eredeti és Megfellebezhetetlen Konzervatív, nemdebár?

Ács Ferenc 2009.04.27. 00:55:04

@dszg: "és egy Magyar Nemzetben is sokféle vélemény meg tud jelenni"

Ugye viccelsz?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.04.27. 00:58:11

@Ács Feri:

Titeket szériában programoznak?:-) Majdnem pontosan ilyen tartalmú emilt kaptam a Konzervatóriumtól (anno):-D (...) :-D (..) :-D ...

ü
bbjnick

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.27. 01:44:16

@Carnivora: "Baloldlon nem nagyon van mit ütni a baloldal szavazóinak jórésze éppen most a Fideszre izgul"
ezt a logikai bakugrást ugye nem gondolod komolyan? azaz a blogok, mádia attól még, hogy most kicsit (legalábbis annak látszik) az mszp tábora, attól még irtsa a hülyeséget. amit te mondasz, az maximum a fidesznek lenne megfontolandó taktika, azaz nem az addig ütni a vasat, amig meleg, hanem az easyeasy stratégia.
@Ács Feri: verekedés is lesz? :)

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.27. 01:54:49

@tölgy: "A fideszt pedig lehetne bírálni pl. jobbról."
Ezt hogyan értelmezzük? Van elképzelésem, de ez így nem egyértelmű. Vagy teoretikusan részletezni, vagy két példát lehetne?

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.04.27. 07:12:00

@Ács Feri: nem. De szerken belül van párféle vélemény. Részemről nem szeretem a Nemzetet nagyon, de ezt el kell ismernem. Annyi nem , mint itt, de azért nem egy csapásirány van (habár egy FŐ csapásirány az persze van).

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.04.27. 07:37:22

Tegnap ismét nem voltam itthon, mégis írtam a blogba. Jól csinálom!
Változtassam meg a jelszavam? Ki a búbánat szórakozik velem?

@Carnivora:
Te már Tallérossy Zebulonként is egy barom voltál, és nem sokat fejlődtél.

Kétségtelen, hogy I-Brahit élvezettel szivattam, de a legutóbbi írásom hozzá nem az én kezem munkája.

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2009.04.27. 07:59:16

@tölgy:
Oh, bárcsak félreérthetném. Majd a nagyszerű olvasók ítélnek, hosszan, mert a kontextus, ugye:

"Az ujdondász reakciósok „természetes” módon dogmákat keresnek, mert a politikai tudást csak így ismerik; másrészt, mivel ezt várják el tőlük; harmadrészt, mivel a dogmák kéznél vannak. Az értelmiség szállítja házhoz azokat.

Az egyik ilyen kedvenc dogma a szabad piac, globalizmus, amit a jobboldalnak tulajdonítanak, és számon kérnek mindenkitől, aki virtigli/európaiértelembenvett konzervatívnak akar számítani.

Na most, a konzervatívokat nem, vagy alig érdekelte a gazdaság. A gazdaság domináns témává, ideológiai markerré a hetvenes években lett, elsősorban a neokonoknál. Akik globalisták és ideológusok, viszont magukat nem konzervatívnak hanem neokonzervatívnak nevezik.

Természetesen lehet érvelni a piac mellett, bár amikor a világ hatalmas pénzeket önt a piacpártiak zsebébe, akkor kevésbé hiteles ez az érvelés. Miképpen, nem érthető, hogy miért a vámpótlékot bevezető — azaz a szabad piacot korlátozó — Bokros Lajost tekintik a szabad piac hazai prófétájának?"

Szolidan jelzem, hogy a Konzervatívok felé én magam sohasem éreztem (na jó, egyszer, Bretagne vonatkozásában), hogy a Tanító Hivatallal analóg feladataim lennének, miközben Ács Feri basztatása, ill. a "metroszexuális" kifejezés teljes jelentéstartományának kibontása némely reakciósra vonatkoztatva immár kurrens cikk mondott blog jegyzői között. Csinálhatjuk így is, csak uncsi lesz.

Ami teszemazt Bajnai Gordon zsenijét illeti, a "húzzon a picsába", amelyet volt szerencsém magam elkövethetni néhány poszttal ezelőtt, tudom, hogy nyilván a "nyegle újkonzi stílbe" illeszkedik a Tea-kör utóbbi időben meglepően Reakció-kritikus, preciőz légkörében, de mégiscsak pejoráló megjegyzésnek gondolnám. Szollár-gyalázást, színvonalas hollókosztozást meg lehet írni, és elküldeni Turulnak.

Híres megalkuvó, ki fogja tenni.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.04.27. 08:41:20

@Oli bácsi: Amíg élek, addig szeretném, ha maradna némi autoritásom a saját mondataim értelmezésében.

Sejtésem szerint, a bölcsészet nem idegen a Reakció jeles szerkesztőitől. A "reakciós" láthatóan a szövegben kis betűvel szerepel, PHJ meg is kérdezte mit is jelent.
Felhívnám a figyelmüket két apróságra: a nyelv mindig homályos és kétértelmű, és az költészet/irónia előszeretettel használja ki a nyelv e tulajdonságait: a számtalan többletjelentésre való utalást.

Azt hiszem egy nicket sem volt szerencsém basztatni a Reakció szerzői közül, legfeljebb itteni kommentben Trágár Kálmánt, de ő szereti.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.04.27. 08:43:23

@Oli bácsi:
Bocsánat, Ács Ferit én "basztattam", és én nem vagyok szerző a Teakörben. A metroszexuális dolgot is én hoztam elő. Az én bűnöm, az én bűnöm.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.04.27. 08:44:08

@Ács Feri: Nyugodtan vegyen(ek) le onnan. Nincs harag.

A Tea-kör tulajdonosa Loxon, miképpen a Hollóposzt elkövetője is. Valóban nem pc, az ezzel kapcsolatos véleményemet neki elmondtam.

Irónia ügyet lásd fent.

Carnivora (törölt) 2009.04.27. 08:46:24

@Krokodil:

Az MSZP tábor mára kimerül a törzs elvtársakban meg a megszokásból odaszavazó maradék nyugger táborra ...

A Fidesz ezt az easy-easy elvet is követi szó sincsen semmi olyasmiről az esetükben amiről ez a hangzatos blogbejegyzés is írna. A Fidesz most szépen cendben elvan kussban, és örül a Bajnai féle programnak, így legalább nem nekik ell lapátolni a szart, és jövőre még sikerül megtartani ezt az "új többséget". Persze közbe néha belöknek v.mi oltári baromságot lásd. a nyugdíjas nyali , máv nyali ... amitől az "új többség" nagyon betud izgulni.

osborne 2009.04.27. 09:02:23

Fürtöske87-nek van otthon net?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.04.27. 09:15:21

@Őrnagy Őrnagy:

már akartam is jelenteni, hogy maga volt az ! lol

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.04.27. 09:18:15

Különben srácok, vigyázni kéne ez ilyen írásokkal. Jön a 2.0 Patás-kormány hamarosan, és nehogymá' csak a Bayer Zsóti Szlovákiában bejegyzett cége nyerje majd a jó kis kommunikációs tendereket a leendő Kancellária Minisztériumban-ban.

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2009.04.27. 09:19:15

@tölgy:
autoritása természetesen marad.

Hogy PHJ mit kérdezett meg, és mit nem, azt nem tudom, olyan rettenetesen nem is izgat: a kisbetűs reakció megé az internet csodálatos lehetőségeinek köszönhetően be volt linkelve a reakcio.blog.hu fenti cikke, ebből és a többes számból gondoltam, hogy ránk vonatkoz. De ha ez is valami posztmodern negéd, és másra értődik, akkor természetesen én sem írtam semmit.

És mondom, posztjavaslatom nekem is száz meg ezer lenne a teakör fele, azt mégis hagyom, hogy hétvégén mindenki jáccon a magzataival.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.04.27. 09:19:51

@bbjnick:

"Nem az a komolytalan, akit annak tartanak, hanem az aki önmagát nem veszi komolyan."

nos, véleményem továbbra is az, hogy hamvas egy senki.
én meg azt mondom, hogy az a komolytalan, aki önmagát komolyan veszi. sőt csak az veheti komolyan önmagát, a világot, aki nem veszi komolyan önmagát. persze jól értsed, ez nem a becstelenséget, a megbízhatatlanságot, az önfeláldozás hiányát jeleni, hanem az egó hübrisz nélküliségét.
na, pont ez a baj ezekkel a legényekkel is itten a reakción :)

barang 2009.04.27. 11:24:17

jo kis gondolatebreszto iras, a vegkovetkeztetessel meg nem igen lehetne vitatkozni.

ugyanakkor meggyozodesem, hogy a szerzo forditva ul a lovon: a jobbik and co nem a jobboldali hagyomanyok kovetkezmenye, hanem az elkurt kormanyzase. nincs olyan orszag a vilagon, ami ilyen helyzetben nem fordulna az egyszeru, radikalis valszok fele.

a jobbik es a garda megejelenese indokatora a frusztraltsagnak es az allam mukodesi zavarainak (hajh mennyit fardozott ezert szadeszunk, es mennyire orul neki az anarchokommunista TGM), nem a jobboldali hagyomanyok meg tradiciok szuksegszeru kovetkezmenye, vagy a magyar emberben melyen megbuvo lophatnek megynilvanulasa. ahhoz, hogy joslata megvalosuljon TGM es tobbi haveraja az arokasoTOP100-ban rendkivul sokat tett.

felhivnam tovvabba a nem levesbbe muvelt Csurka I joslataira is a figyelmet: a pincernemzetrol szolo profeciai nem kevesbbe tunnek helytallonak:))

(kicsit off: csak nekem vannak problemaim a zsido-kereszteny kultura kifejezessel, vagy masok szerint is kirekeszeto? (kulosnos tekintettel Arisztoteleszre es Senecara))

Alfőmérnök 2009.04.27. 11:34:07

@Grift: :

Hamvas nem senki. Kicsit néha túlmisztifikálják, de minimum egy zseni. Amúgy ő nem vette túl komolyan magát, és őt (vagy legalábbis egy-egy tőle kiragadott idézetet) sem kell túl komolyan venni.

Necoure Yamaki 2009.04.27. 11:34:14

Nocsak, fürtöske87 már a fidesz féle "egy-a-zászló -egy-a-tábor" kampánystratégiá nevében fogant?

Megjegyzem fidesz szavazóként nehéz elképzelnem egy olyan egységes megszólítást, mely az elbizonytaladnodott "más is lop" szoci szimpatizánst és a jurtában lakó árpádvére tradicionalistát fel tudja fűzni egy gyöngysorra. Eddig sem sikerült, ezután sem fog.

Mellesleg mi is a baj a Szent Korona Tannal progresszív fürtöske?

Alfőmérnök 2009.04.27. 11:38:25

@barang:
zsidó-keresztény:
Nem tudom, hogy kirekesztő-e, biztos, hogy pontatlan. Legalább görög-zsidó-keresztény kéne. Igaz a görögök egy részét megpróbálták beleolvasztani az egyházatyák meg az aquinoik a kereszténybe, de inkább saját képükre formálták.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.04.27. 11:51:04

@Grift:

@Alfőmérnök:

A hamvasi "arcélhez" egy idézet:-)

“Az elmélet és a teória között az a különbség, ami a kérdés és a probléma, vagy ami az ötlet és a gondolat között”˙(1) – írja Hamvas Béla, az 1960-as évek legelején, Elmélet és teória című esszéjében. “Az elmélet (…) a dolgokat úgy szemre arányosan és tetszetősen, anélkül, hogy rendezné, sorbaállítja. Világnézetnek is nevezik. A világnézet sablon. A teória életrendet teremt, s ezért, ha nem realizálódik, semmi értelme.” (2) “A teória azon a tényen nyugszik, hogy nincs olyan megállapítás, amelynek ne lenne egzisztenciális súlya és morális konzekvenciája. Az elméletnek nincs mértéke, ezért azt, ami absztrakt, vagy konkrét, nem tudja összetartani. (…) Aki teóriát épít, annak egész életét meg kell változtatnia.” (3) Már e néhány mondat is jól megvilágítja számunkra Hamvas gondolkodói alapállását; olyan alkotó arcéle körvonalazódik előttünk e kijelentések fényében, aki számára “a hazugságmentes írás és a hazugságmentes emberi egzisztencia egymást fedi, és azonos feladat, az emberi alapállás megvalósítása” (4).

(1) Hamvas Béla: Patmosz I. Életünk Szerkesztősége - Magyar Írók Szövetsége Nyugat-Magyarországi Csoportja kiad., Szombathely, 1992. 70. p.

(2) Uo.

(3) I. m. 71. p.

(4) I. m. 247. p.

ü
bbjnick

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.04.27. 11:56:54

Hamvas zseni volt. De ami még fontosabb: bölcs.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.04.27. 11:58:59

@ergé:

értettem, ezentúl így gondolok rá! :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.04.27. 12:00:48

@bbjnick:

vitathatatlan tisztességgel rakta össze az ollózott gondolatait. tisztességes interpretátor, kevés eredetiséggel.

szpal 2009.04.27. 12:01:43

az nekem itt kicsit erős, hogy a 90-94 közötti MDF-kormányzást egyenlővé teszed TGM leírásával. És ha nyilasokkal úriember nem fog kezet, akkor a Fidesz szüntesse meg az önkormányzatokban a Jobbikkal folytatott együttműködését. Ja, és a Jobbik nyilas párt? Oszt miért? Itt a programja:
www.jobbik.hu/bethlen_gabor_program

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.04.27. 12:33:39

@ergé:

@Grift:

KIvót H. B.? Mivót H. B.? Vót-e egyáltalán H. B.?

Szerintem ez egy elég jó adalék:

magyarido.blog.hu/2009/03/23/imaginativ_onkommentacio_szigoruan_experimentalis_fundamentumon

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.04.27. 12:44:09

@szpal:

Szpal, tényekkel zavarod meg az emelkedett diskurzust:-) Ez nem túl elegáns:-) Legyél kicsit rugalmasabb és mindjárt élvezni fogod a lebegést. Take it easy!:-) Vagy mi a f*szom:-(

ü
bbjnick:-)

Fürtöske87 2009.04.27. 13:36:38

Itt vagyok, ragyogok, csak olyan helyen voltam eddig, ahol se net, se post, de ami késik, nem múlik.
A hozzászólások végigolvasása után két észrevétel:(aztán majd tán lesz több)
- az értelmiségi Fidesz-szimapitzáns nem egynelő az SZDSZ-essel, mégha sokan ezt így is akarnák láttatni. Egy Fideszes pl. sose kötne koalíciót a kommunista utódpárttal is, még akkor se, ha társadalompolitikában esetleg liberálisan gondolkodik.
- a Szent Koronát lehet tisztelni, becsülni, meghatódni ha látjuk (én így vagyok mindig) de attól még nem blaszfémia, ha kimondjuk, Werbőczy-féle Hármaskönyv felett eljárt az idő.

Fürtöske87 2009.04.27. 13:48:57

Ja és még arról, hogy mennyire konzervatív a Fidesz...
A Fidesz egy nagy néppárt, van benne ilyen is, meg olyan is. Az egy nagyon messzire vezető téma, hogy mi a gazdasági konzervativizmus, az értékkonzervativizmus, a keresztény konzervativizmus, ebbe szerintem nem érdemes ilyenformán, pár komment erejéig belemenni.
Az biztos, hogy a Fideszben erős az a fajta liberálkonzervatív vonal, amelyet a cikkben a radikális jobboldal opponenseként említettem, az is biztos, hogy nem kizárólagos, de idővel letisztulnak a dolgok.

Google 2009.04.27. 14:18:12

Tökéletesen egyetértek Baranggal, sok munkája van abban az SZDSZ-nek, személy szerint TGM-nek (Árpád-sáv, mucsaiak, makkos cipő, fehér zokni stb.), hogy a Jobbik (azelőtt MIÉP) ott tart, ahol tart.
De az MSZP is kedvet kapott, szóljon érte is a Jobbik!
Amikor elhatárolódásra kéri fel a Fideszt, meg a választókerületi szövetségek megszakítására, akkor gondoljon arra, ők hogyan szakítottak a koalíciós társukkal? Vége a koalíciónak, vagy nem?
Hogyan van az, hogy a sok szadeszes kötödésű illető az állam fűvét legeli ma is?

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.04.27. 14:23:09

@Ács Feri: Tessék engem megfellebbezni.
Mint tudja, a hollóposzt cím irónia volt. Igényel némi olvasói felkészültséget, elismerem.
:>

Zoli (SSDB) 2009.04.27. 14:53:45

kicsit zagyva az érvelés a rad. j.ellen,pl. a radikális jobboldal nem tagadja a piacgazdaságot csak át szeretné alakítani. Szerintem van jövője csak az tény, h még valójában nem látjuka programjukat mert nem ők vannak kormányon. ha ők lennének hatalmon akkor kifejthetnék mit is gondolnak valójában!

Ács Ferenc 2009.04.29. 12:13:38

@Loxon: "Mint tudja, a hollóposzt cím irónia volt. Igényel némi olvasói felkészültséget, elismerem."
Némi kurucosat, igaz-e? Hollóposzt-holokamu, maga roppant ironikus tényleg. Mint egy igazi konzervatív! A másik nagy humorista ciánozásán is jót derült, ugyebár, drága képmutató úr.
tölgy: eltekintve a vita tartalmától, minimum nem elegáns, amit tett.

Ács Ferenc 2009.04.29. 12:18:29

@tölgy: Utóirat: a holózás nem PC-ség kérdése, hanem civilizáltságé. Madarat tolláról.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.04.29. 12:24:50

úgy érzem, elérkezett a pillanat, hogy mindenkinek el kell határolódnia a gonosz loxontól... LOL

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.04.29. 13:13:05

@Ács Feri: Ha már moralizál: vannak Auschwitben rokonai az áldozatok falán? Tényleg, milyen színű a fal, járt már ott? Vitt virágot vagy mécsest? Ápolt egy percig is zsidó öregasszonyt?

Tudja az "Emberiséget" mindig könnyű szeretni.

Most nehéz dologra kérem, talán fájni is fog magának, gondolkodjon: emberek megöléséről írt Loxon vagy egy politikai mítoszról?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.04.29. 13:16:52

@tölgy:
"A baj az, hogy elfogadjátok a koala tematizációs szándékát, így már a meccs elején veszítetek, hiszen arról beszél a Reakció, amit az ellenfele szeret :("

Nem veszi ezt az egeszet maga egy kicsit tul komolyan?
Nem lehetne ezt az egesz blogosdit felfogni ugy, hogy emberek beszelgetnek alnev moge bujva, kis olvasottsaggal, mint egy klubban. Egy klubban se mondjak ki azt, amit zart ajtok mogott, de azert joval szabadabban beszelgetnek, mintha a teven tennenek nyilatkozatokat.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.29. 17:50:22

@tölgy: zsidó temetőbe nem szokás virágot vinni

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.04.29. 18:24:48

@calam:
Akkor maga sem járt még Auschwitzben, hogy tisztelegjen az áldozatok emléke előtt.
Tudna akkor ugyanis, hogy az _nem_ temető.
Tudná, hogy hordanak oda virágot és mécsest, zsidók és nem zsidók, mert ott meghaltak zsidók és keresztények.
Egy szóval, Ön tudatlan.

Maga is az "Emberiséget" szereti, vagy "ügyeket" :(

osborne 2009.04.29. 18:34:49

@tölgy: egyébként nem fogom de szívesen megkérdezném Fodor Gábor, Kóka János urakat is mikor emlékeztek meg utoljára személyesen az áldozatokról Auschwitz-Birkenau-ban.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.04.29. 19:18:29

@Ács Feri:
Ferenc, ön ismét jól pofán csapta a szart.

@calam:
Nem minden zsidót temetnek zsidó temetőbe. Az én rokonaim mind keresztények voltak, csak a németek szerint túl nagy volt az orruk.

@tölgy:
Én sem voltam még sviccelni, de nagyiék sem mentek soha vissza turistaként, azt elhiheted.

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.29. 19:42:28

@tölgy: az emberek megölése és a politikai mítosz a holokauszt szó két simán elkülöníthető jelentéde?
én magam egyébként elfogadnám loxon magyarázatát "Mint tudja, a hollóposzt cím irónia volt. Igényel némi olvasói felkészültséget, elismerem." de szerintem sose szabad elfelejteni, hogy vigyázni kell, egy határon túl elég rázós és taszító a tenemvagyeléginteligensésműveltapostombefogadásához című tótai elv.
calamról pedig talán még fényképem is van auschwitzból. de úgy érzem, hogy kezdünk itt belefutni abba a logikába, mint amikor oli bácsi rám parancsolt, hogy én csak ne kritizáljam itt az írásokat, mert én magam még csak pár postot írtam.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.29. 19:47:34

@tölgy: jártam Auschwitzban, köszönöm. A tudatlanság jelző dícséret egy ilyen nagy, kiművelt embertől, mint te. Faszkalap.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.29. 19:53:06

@tölgy: btw, akkor a mi a lófasz van, ha az ügyeket szeretem és az Emberiséget? Semmivel sem rosszabb, mint egy Oxfordban ülő hangember, aki még életében nem mászott ki a Heidegger kötet alól, ezzel viszont az élet összes problémájára felvértezve érzi magát.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.29. 19:53:43

@Krokodil: ez egy kicsit félreérthető:D mármint a fénykép:D

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.04.29. 20:24:26

@Krokodil: Szétválasztani nem mindig egyszerű, de ez egy ősi művelet.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.04.29. 20:36:43

@calam: Libike,

a tudatlanság legfeljebb a Magácska köreiben számít dicséretnek.

Ha járt ott, akkor nyilván éjjel lehetett, azért nem látta a virágokat. és azt, hogy az nem temető.

Heidegger nem az esetem. Ebbe a csevejbe pedig Magácska pottyant bele a megmondás-kísérletecskéjével.

Az "ügyeket" és "Emberiséget" szeretők erkölcsi problémájával kapcsoltban már nem is fárasztom Magácskát. Ez piciny absztrakciós képességet igényelne.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.29. 20:54:42

1. amikor a régi nickemet veszik elő érvként, akkor mindig tudom, hogy jó pozicióban vagyok.
2. nem mondtam, hogy Auschwitz temető lenne, ha már absztrakció, kedved főméltáságú-mindentudó-konzervatív-barom.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.04.29. 21:08:36

@calam: Nem mondta, csak éppen az A-ba tett látogatáshoz fűzte a megjegyzését. Tudja van egy olyan szó, hogy kontextus. Ez adja meg a közlés értelmét.

Mondjuk, próbáljon meg írni 3 mondatot a "meleg" szó eltérő jelentéseivel.

Kiscsillag, ez a káromkodás... eleve vesztes pozícióba kerül. Aztán megint nicket válthat vagy alsóneműt.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.29. 21:29:21

@tölgy: fú, te a replikázás királya vagy - szerinted

Ács Ferenc 2009.04.29. 21:31:16

@tölgy: Ugyan már, kérem. Mi köze az auschwitzi látogatásnak (tájékoztatnám, hogy nem csak ott zajlott le a Holokauszt) ahhoz, hogy nem viccelődünk ezen, amiként a Gulágról sem gyártunk jópofáskodó szóvicceket? (Kivéve Zuschit és Loxit.)
Semmi.
Bizonyos IQ-szint fölött nem szórakozik ezen az ember. Igazán sajnálatos, hogy ezt többedszerre kell hangsúlyoznom.
A szokásos ideológikus erőlködése ("ügyek" szeretete vs emberszeretet, stb.) inkább csak fárasztó, sok értelme nem nagyon van, legalábbis esetünkben, inkább csak olyan kötelező kellék magánál a konzervatívkodáshoz.
És tényleg inkább kavicsot vigyen egy zsidó emlékhelyre, az illik oda, nem a virágcsokor.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.29. 21:31:38

a káromkodás meg nyilván nem vesztes pozició, csak szeretnéd. Érzelmek, indulatok kifejezése. De egy magadfajta nagyon művelt, nagyon nagyképű oxfordi hangember, ezt nyilván nem érti, annál modorosabban tud megnyilvánulni, ha teafajták érdekfeszítő ellentétéről van szó.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.04.29. 22:17:22

@Ács Feri:
A. esetleges meglátogatása, zsidó öregasszonyok ápolása és hasonlók azért merülhet fel, mert van aki nem csupán moralizálgat, értelmiségi karrierkét épít.

Maga legalább legalább félig-meddig érti mire utal az "ügyek" szeretete.

Auschwitz pedig nem kizárólag zsidó emlékhely, beszélje meg a lengyelekkel. És a kavicsot a virágot/mécsest vivő zsidókkal és keresztényekkel.

Kicsit oktathatna, milyen is az igazi/európaiértelembenvett konzervatív.

@calam:
Nem figyelt a politikai marketing óráján. A káromkodás vesztes pozíció. De védje.

Mindketten személyeskednek. Ennyit az érveik erejéről :)
Ács Ferenc, magát kifejezetten nem értem.
Libike neve pedig mindent elárul.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.29. 22:32:29

@tölgy: soha életemben nem jártam politikai marketing órán, ha már személyeskedünk, amit ugye nem szabad. És megint valami fura nickel jössz elő barátocskám, egyértelmű érvkészlet hiány. Érdemes lenne kicsit kinézni a könyvekből, és leszállni a nevetséges magas lovadról. Igazból rendkívül mulatságosnak tartom ama hozzáállásodat, hogy úgy teszel, mintha semmi közöd nem lenne a világhoz, és egy magas lóról osztasz mindenkit. Holott ennél provinciálisabb, és unalmas életet elképzelni sem tudok.

Ezen kívül, hogy úgy mondjam, ha zsidó öregasszonyokról van szó kedves, akkor Auschwitzba virágot vinni semmit mondó, esetleg kulturálatlan dolog is. De legalább is tudatlan. Mintahogy senki sem visz más vallás emlékhelyére pl kipát. Mert esetleg kiderül, hogy csak sznobizmusból, álszentségből megyek oda.

Zsidó öregasszonyok ápolása. Kurucinfóhoz szokott szememnek is meredek. Igazából csak vicces. De lécci még hozd elő a nick váltásomat, aminek okát még csak elképzelni sem tudod, ellenben gyorsan sorolni fogom, hogy a Konzervatórium szerzőinek mi volt a nickje mondjuk 1 évvel ezelőtt. (Van olyan, aki a héten változtatta, kedves.)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.04.29. 23:03:46

@calam:
Auschwitz nem a zsidó vallás emlékhelye, de azt bizonyára tudja, hiszen járt ott.
Nyöhehe

Tölgy magas lovon? Micsoda képzavar :(

osborne 2009.04.29. 23:04:22

@calam: Zsidó öregasszonyok ápolása meredek?

csaxólok, hogy egyik közeli családtagom évekig ezt csinálta, nincs benne semmi meredek, a sztorik amiket mesélnek igen.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.29. 23:20:49

@osborne: nem a tett, mint érvrendszer meredek, de ezt nyilván te is értetted.
@tölgy: A kontextus barátom, a kontextus! Az érvelés mestere nem érti ezt a dolgot? Siess, kifut a vized a tescós teához.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.04.29. 23:34:24

@calam: Na, csak megtalálta az idegen szavak szótárát? Most valahol nézzen utána a képes beszéd jelentésének is.

"érvrendszer" - ez volt ma a legjobb magácskától.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.29. 23:47:27

@tölgy: azt hiszem, a legjobb, hogy észre sem veszed, hogy össze-visszabeszélsz kínodban. Mindenestre komolyan sajnállak az indentitás zavarodért.

Egyébként mondataidból sugárzik az önulálat, és modorosság, az összes megnyilvánulásod mehetne a modoros blogra.
hm, komoly szellemi nyomor lehet, amikor érv-érvrendszer kérdésében kell gondolkoznod, és érvelned.
Sajnállak.
Jóéjt

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.29. 23:51:35

Ti mit műveltek itt? De komolyan, ez a vita (calam, tölgy) borzalmas.
Nézzétek meg inkább ezt az index remeket
index.indavideo.hu/video/A_teszkos_nenik_is_bejutottak_a_Ludwig_Muzeumba
és a végén röhögjetek mindketten a riporterrel együtt, hogy Eduardo rosszkor volt rossz helyen, és meghalt.
(Ne!)

Invictus 2009.04.30. 00:00:06

@TaTa86.: A mai judaizmus a mai formájában későbbi eredetű mint a kereszténység, a Talmudot vmikor az 5-6. századtól írták.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.04.30. 09:04:39

@Ács Feri:

"Bizonyos IQ-szint fölött nem szórakozik ezen az ember. Igazán sajnálatos, hogy ezt többedszerre kell hangsúlyoznom. "

de, szórakozik. és ha többedszerre is mondod a hülyeségedet, azért annak még nem lesz foganatja. mert hülyeség. igenis a holobizniszen viccelődünk. tessék tudomásul venni. és nem mi kezdtük, hanem az áldozatok nevében fellépő kufárok. és akkor sem lesz dogma a holomese, ha a fejed tetejére állsz. :))

tényleg, az úszó medence megvan még a táborban a kerítés mellett az áldozati oldalon, vagy már kínos volt és el kellett tüntetni?

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.04.30. 12:49:09

@Ács Feri: holokamu? Nem emlékszem, hogy ilyet leírtam volna. A ciánozós dologra meg nem emlékszem, segítene? Azt hiszem, valami Kuncze volt és bocsánatot kért, de hogy nevettem volna? A hollóposzt tényleg kettős irónia. Mi ebben a képmutatás?

Egyáltalán, olyan furcsa, hogy ilyen tüskés. Maga sün?

subabubba 2009.05.02. 22:28:05

Üdítő ez a poszt a Magyar Hírlapos HírTV-s kritikátlan jobboldaliság után. Hajrá, a jobboldalnak teszitek a legnagyobb szolgálatot!

Ács Ferenc 2009.05.05. 15:49:02

@tölgy: "Auschwitz pedig nem kizárólag zsidó emlékhely, beszélje meg a lengyelekkel."
A konkrét zsidó-lengyel vitában nem foglalnék állást, mindkét nép elég sokat szenvedett akkor. Az bizony igaz, hogy keresztényeket is megöltek ott, ettől függetlenül zsidó emlékhelyként jegyzi a világ, de egye fene, a csokor is jó, hiszen nem ez a lényeg, hanem a szándék.
"mert van aki nem csupán moralizálgat, értelmiségi karrierkét épít."
Nocsak, miért is duzzog a tisztelt úr? És miért így? Ab ovo feltételezzük a másikról, hogy karrierista és hogy szabadidejében hiteles konzervatívokat üldöz a neten, ahelyett, hogy civil közösségi munkát végezne? Ejnye, akkor bizony olyan bakot lőnénk, mint most Ön. Apropó, ha van kedve határon túli magyar szórványban élő pedagógusokat támogatni, akkor ne feledkezzen meg a Hármashalom Alapítványról! 1% - Adószám: 18248821-1-43
"Kicsit oktathatna, milyen is az igazi/európaiértelembenvett konzervatív."
Isten ments! Aki nem tudja, tanítja... :)
Olvasson inkább nálam szakavatottabb embertől, például Gyurgyák Jánostól, műveiből (beleértve a mostanság megjelenő publicisztikáit) nagyjából minden ajánlható, ott ezekre a kérdésekre választ kap.
Loxon: az a baja magának, hogy kicsit torz a humorérzéke. Ez nem bűn, csak nem passzol ehhez a konzi-pozőrködéshez. Tessék olvasni Twaint, Shaw-t (igen!) meg Anthony Burgesst, vagy ott vannak a csehek, Páral, Hasek, Capek, Hrabal és akkor majd alakul valami. Legalábbis remélem.
Grift: "de, szórakozik. és ha többedszerre is mondod a hülyeségedet"
Az IQ-határos megjegyzésem rád is vonatkozott, neked nem kell beleszólni az ép emberek dolgába.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.05.05. 16:32:26

Ügyes maga, Mr Ács. Mindenkit, akivel vitája van, megnyer a Hármashalom Alapítványnak:) Én is megígértem az 1%-ot, így nincs visszaút. Pedig jó lenne valakire, valamire kivetíteni a maga iránti utálatomat.:)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.05.05. 17:05:43

@Ács Feri:

ép ember? szellemi paralimpikon! :))

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.05.06. 21:10:58

@Ács Feri: Szeretem a cseh humort is, de akkor Szigorúan Ellenőrzött Bloggá kellene válnunk. Ezt meg nem szeretném. A sokat vádolt posztokat — kifogásaikra tekintettel — töröltem.

Üdvözlettel Arany Prágából,
L.
süti beállítások módosítása