Csodaszarvas, szentkorona, minden multi húzzon haza
2009. április 26. írta: Fürtöske87

Csodaszarvas, szentkorona, minden multi húzzon haza

 Tamás Gáspár Miklós a rendszerváltás óta eltelt két évtized egyik legszínesebb figurája. Bár világnézetét úgy váltogatja, mint divatdrukker kedvenc focicsapatát, igaz, legalább nem pillanatnyi érdeke, hanem meggyőződése és lelkiismerete szerint. Az utóbbi időkben éppenséggel baloldali szocialistaként definiálta önmagát, de volt már korábban konzervatív-liberális is, meg minden egyéb, épp csak akasztott ember nem. Emellett azonban azt azért nem lehet elvitatni, hogy műveltség tekintetében még mindig fényévekkel a közélet nagy magyar ugara előtt jár.

 Így volt ez már 1989-ben is, amikor a Beszélő c. szamizdatban közölte „Búcsú a baloldaltól” c., méltán neves – vagy méltatlanul elfeledett? – esszéjét. „A modern magyar értelmiség képzeletében (…) a jobboldal a butasággal szinoním, a durva, böllérbicskás, sárkányos-törzsökös, etelözi, jutasi, árpádsávos, csodaszarvasos, Kárpát-Duna-Nagyhazás, vezérgyepűs idiotizmussal, a gyülevész népség finomtalan vérszomjával, az „alázatosan jelentem” éthoszával, a fölhízlalt csendőregyén torokhangjával, a csőcselék vágyával, hogy végre kirámolhassa a sifonért.”

 Ez a leírás húsz év távlatából is találó lehet bizonyos, magukat radikális-jobboldalinak nevező körökre nézve, pedig hol volt még a cikk megírásának pillanatában a magyar hon egéről Morvai Krisztina, Budaházy György, Toroczkai László és a többi önjelölt nemzetmentő-nemzetvezető fénylő csillaga?

 Hazánkban két tendenciózus kísérlet történt arra a jobboldal részéről, hogy a magyar konzervatív hagyomány újragondolásával és aktualizálásával elhesegesse a TGM által már ’89-ben vázolt, részben tapasztlatokon nyugvó előítéleteket, s bebizonyítsa, hogy a parlagiasság és a provincializmus nem szinoním fogalompár a konzervatívizmussal, illetve a jobboldalisággal. Az első kísérlet nem a Pozsgay Imrétől Csurka Istvánig tartó lakitelki gondolattól foggant, nem az eleinte kicsit szocialista, kicsit népforntos és nagyon piros-fehér-zöld rendszerváltó MDF-től, hanem a Fidesz- Magyar Polgári Párttól. Ez volt tehát az első kísérlet, amely később az 1998-2002 közötti polgári kormányzás során csúcsosodott ki. A második kísérlet sokkal szerényebbnek bizonyult, sőt mi több, megmaradt puszta szóvirágnál, amikor a Magyar Demokrata Fórum a Fidesz néppárttá alakulását tévesen baloldali vargabetűnek tudta be, és magát mint az igazi konzervatív erőt határozta meg.

 Magyarországon mára mindössze egy ténylegesen konzervatív - tehát a hagyományok tiszteletén, a jogállamiság védelmén, az egyén (a polgár) és a közösség (a nemzet) érdekeinek összehangolásán, s végül, de nem utolsó sorban a szabadversenyes kapitalizmus, a piacgazdaság elfogadásán alapuló – politikai attitűd van jelen. Ez azonban, fájdalom, nem kizárólagos a jobboldalon.

 Ugyanis a balliberális oldal által kormányzati pozícióban eltékozolt évekkel egyenes arányosságban nő azoknak a magukat jobboldalinak nevezők száma, akik olyan ideológialaig zavaros, mutáns politikai képződményekkel szimpatizálnak, amelyek amelyekre TGM fent közölt megállapításai beteljesült próféciaként bizonyulnak igaznak.

 Hazánkban vannak olyan jobboldali gondolatok is, amelyek a liberális demokrácia helyett a Szent Korona tan minimum 1945-től megmosolyogtató, és legalább 1848-tól korszerűtlen történelmi meséjére alapoznák Magyarország államformáját. E kultúrkör követői az állampolgári jogok védelmét akkor tartják fontosnak, ha őket vegzálják a rendőrök – de ha ők dobálják kővel egy bejelentett, békés felvonulás résztvevőit, már kevésbé. Kacagásra ingerlő következetlenséggel tudják egyszerre bírálni az Egyesült Államokat és az azzal oroszbarát külpolitikája miatt nyilvánvalóan konfrontálódó magyar baloldalt. Valódi rendszerváltást követelnek 20 esztendővel azután, hogy a pártállam monolit struktúrája lebontásra került, és kiépült a nyugati mintájú liberális demokrácia intézményrendszere.  Úgy vélik, hogy népnemzeti hőzöngésük révén a világgazdaság megáll Hegyeshalomnál és Nagylaknál – sőt, Fiuménál és Brassónál – és sziklaszilárd meggyőződésük, hogy az egész világot valami nagy zsidó összeesküvés mozgatja a Washington-Tel-Aviv tengelyen keresztül. Gazdaságpolitikájuk a kapitalizmus elvetése, egyfajta szocializmus Marx nélkül. Gondolatvilágában, szimbolikájában, retorikájában valóban azonosítható ez a radikális gondolatalmaz a „sárkányos-törzsökös, etelközi, jutasi, árpádsávos, csodaszarvasos, Kárpát-Duna-Nagyhazás, vezérgyepűs idiotizmussal”.

 Csak éppen a jobboldallal nem. Mert a radikális jobboldal legnagyobb hazugsága éppen az, hogy jobboldali lenne. Hogyan lehetne valaki jobboldali anélkül, hogy elfogadná a piacgazdaságot, az európai uniós integrációt, a zsidó-keresztény kultúrán alapuló euroatlanti civilizáció alapvető értékeit? A magát „radikális jobboldalnak” nevező szubkultúra valójában egy ideológialaig nem körülhatárolható, zavaros és sötét gondolatokat megfogalmazó, a magyar történelem legrémesebb korszakainak szimbólumrendszerét felhasználó, velejéig anitszemita, demagóg és populista társaság, akik a párbajképesség elemi követelményeinek sem felelnek meg. Mégsem nézhet rájuk a polgári jobboldal olyan elnéző félmosollyal, mint gondos apuka a hülyegyerekére. Nem teheti, mert a baloldali média minden ferdítése és tudatos hazugsága dacára semmi közük sincs egymáshoz – hacsak a polgári oldal nem fogadja el sajátjának „az ellenségem ellensége a barátom” féle bolsevik mentalitást.

 A két világháború között úriember nyilasokkal nem fogott kezet. Ez a hozzáállás példaértékű kell legyen minden valóban konzervatív, jobboldali ember számára a magukat radikális jobboldalinak nevező túlkoros óvodásokkal szemben is. Máskülönben nem csak a radikális honmentő-gittegyletekre, de a teljes jobboldalra igazzá válhatnak a „Búcsú a baloldaltól” c. tanulmány fent idézett sorai.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr71086398

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sárdobáló 2009.04.26. 11:18:38

Árpádsáv, turul, kettős kereszt – nemzeti jelképek?Mit jelképeznek a nemzeti jelképek? Ha nemzetiek, akkor nyilván a nemzet, azaz a politikai és/vagy kulturális közösség egészét, tehát a közös emléket a múltról és a közös tervet a jövőre nézve. Ha ez így…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.04.26. 09:48:51

"Bár világnézetét úgy váltogatja, mint divatdrukker kedvenc focicsapatát, igaz, legalább nem pillanatnyi érdeke, hanem meggyőződése és lelkiismerete szerint. "
TGM szerintem AZ utópiát kergeti: amikor előjönnek az épp propagált rendszer hibái, akkor vált, abban a hitben, hogy létezik problémamentes rendszer.
abban maximálisan igaza van, hogy a mostani kurzus minden lózung ellenére az állampolgárok többségét mindenféle közéleti érdekképviselet nélkül hagyja, de erre nem az a megoldás, hogy körbetáncoljuk a palettát.
abban is igaza van, hogy a nagyonjobboldaliak úgy lettek azok vérbalosból, hogy nem volt közte átmenet, és szerintem a csíkos zászlót a vörös baikolták házilag.
de miért ne lehetne az usát kritizálni? azt hittem, hogy azt kéne nézni, hogy mi jó az országnak, és ha amerika valami olyasmit tesz, ami nekünk nem jó, akkor nem lehet beszólni? vagy mögé kéne írni minden egyes mondat után, hogy igen, tudjuk, lehetne rosszabb is, mondjuk orosz tankok árnyékában beszolgáltatni a krumplit?

a fidesz balrafordulásáról meg: az elmúlt 7 évben van rendesen balos néphülyítő vonulat, kb. saját pályáján akarja megverni az mszp-t. az, hogy az mdf-nek nem sikerült betüremkednie a helyére, mutatja, hogy egyrészt a magyar választó mennyire figyel, másrészt hogy mekkora igény is van a középosztályra, harmadrészt meg hogy mennyire lejáratta magát már korábban az mdf.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.04.26. 09:54:59

@bs395:
„a csíkos zászlót a vörösből batikolták házilag.”
:D

Szerintem is egy rendes balos tripen van a Fidesz évek óta, elsősorban a nyugdíjas választókra vannak ráfeszülve. 2010 nagy kérdése, hogy lejön-e róla.

sanyisanyi 2009.04.26. 10:04:16

" Bár világnézetét úgy váltogatja, mint divatdrukker kedvenc focicsapatát"
Természetesen csupán a véltetlenek összjátéka, hogy pont azon az állásponton van, ahonnan a legtöbb pénzt tudja szakítani.

" A két világháború között úriember nyilasokkal nem fogott kezet."

Az igazi úriember a kommunistákkal a mai napig nem fog kezet!!

Jonas-R 2009.04.26. 10:05:11

Ez egy jo poszt.

Kár, hogy mellette párban a baloldaliság végét is szépen párba lehet állítani vele.

Dr Clio 2009.04.26. 10:07:23

"Magyarországon mára mindössze egy ténylegesen konzervatív ... politikai attitűd van jelen."

Nem teljesen értem, kire/mire gondolsz. Kifejtenéd?

tevevanegypupu 2009.04.26. 10:10:25

Miert a nyugdijasok micsoda? Lebegnek a tarsadalmon kivul? Sok nyugdijas tartozik abba a kozeposztalyba amit a fidesz szeretne kepviselni. Tudom, hogy rettenetes bun, de eleg jo nyugdijaik mellett is dolgoznak, mert szeretnek dolgozni es mert jol es szakszeruen vegzik a munkajukat, mert nincs helyettuk mas, fiatalabb aki hasonloan es hatekonyan meg tudna oldani.
Kovetkezeskeppen, termelnek, alkotnak, hatnak es gyarapitanak..es sokan szavaznak a fideszre, mert figyelembe veszik gyerekik, unokaik erdekeit is. Hol van eloirva, hogy nyudijasok balra, kozeposztaly jobbra? TGM-nek pedig valoszinuleg igaza van..a nalunk megvalosult kormanyok - nyilvan a fidesz kormany is - eleg sokat hibazott ahhoz, hogy kiabranduljon es valamifele megoldasokat keressen. Az ilyen emberek nem feltetlenul bolondok, nem feltetlenul almodozok es nem is a tokeletesseget keresik, tudjak, hogy nem letezik. Szimplan csak egy kis igazsagossagra vagynak.Valoszinuleg ettol tartjak oket utopistanak.

teknős 2009.04.26. 10:11:51

Véleményem szerint a Fidesz nem fordult balra. A konzervatív oldal eleve azzal a kényszerrel indult, hogy ki kell alakulnia a jobboldalnak, hiszen nem volt negyven éven keresztül. Elvesztek a gyökerek, pedig ennek az oldalnak lételeme, hogy hagyománytisztelő.
Ezért aztán úgy határozták meg önmagukat, mind a Fidesz, mind az MDF, hogy óvatosan megpróbálják kialakítani a polgári oldalt, hogy ne kapja kifosztva és legyengítve a nyakába a piacot.

Ez főképpen a sajtó miatt nem volt sikeres.

2002 megmutatta, hogy ennél jobban kell a vesztes társadalmi rétegeket megszólítani, mert nem ért el hozzájuk a Fidesz kommunikációja. Ezért hangsúlyozódik a szociális oldal a kommunikációban.

A szélsőjobb pedig nem bír el szervezetileg 3-nál több embert. Az látszik, hogy a Jobbik is azért bír látszólag nagy erővel, mert összesen annyit köt az orrukra, hogy van cigánybűnözés és utáljuk a zsidókat, a cigányokat, a Fideszt, az SZDSZ-t, az emeszpét. Szigorúan ebben a sorrendben.
Ennél szignifikáltabb programot nem igan bírnak közös nevezőre hozni! :)))

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.04.26. 10:12:08

@sanyisanyi:
„Természetesen csupán a véltetlenek összjátéka, hogy pont azon az állásponton van, ahonnan a legtöbb pénzt tudja szakítani.”

TGM-et lehet sok mindennel cinkelni, de ezzel?! Bár lehet, hogy csak én nem látom meg a Baloldali Frontban és antiglobalista barátaiban a Piaci Lehetőségeket. :]

WUT (törölt) 2009.04.26. 10:13:08

"A két világháború között úriember nyilasokkal nem fogott kezet."

Ez lenne az alap.

De azért nem véletlenül mossák össze a radikálisokat a "mérsékelt" jobboldallal. "1 a tábor, 1 a zászló"; 2006-ban a választásokon kölcsönösen támogatták egymást a Fidesz-es és a Jobbik-os jelöltek. Persze most már a Fidesz nyilvánosan is próbálja elhatárolni magát a turulmadaras-nagymagyarországos-árpádsávos félkegyelműektől, és Répássy Róbert azt nyilatkozta a tévében, hogy a következő parlamenti választásokon "kizárt", hogy együttműködjenek a Jobbik-kal. Majd azért arra kíváncsi leszek, hogy mennyire kizárt. Vajon ha olyan helyzetbe kerül a Fidesz, hogy mondjuk, a Jobbik nélkül nem tud kormányt alakítani, akkor mennyire fogják "kizárni az együttműködést"?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.04.26. 10:15:25

Fürtöske:
A 87 az IQ-d, vagy az életkorod? Akármelyik, a posztod klappol hozzá. Túláradó ostobaság, bolsevista csúsztatás-áradat, lelkes kis-KISZES picsogás.
De ne csüggedj, ez a stílus most jól passzol a Reakció-vonulatba!

WUT (törölt) 2009.04.26. 10:17:47

@teknős: "Véleményem szerint a Fidesz nem fordult balra."

"töröljék el a vizitdíjat, és a tandíjat"
"ne az emberekkel fizettessék meg"
"ne vegyék el a családosoktól a szociális juttatásokat"
"idegen tőke"

sokökör · http://sokokor.blog.hu 2009.04.26. 10:19:31

Komolytalan írás, tele demagógiával, félinformációkból levont helytelen következtetésekkel, félremagyarázásokkal.

teknős 2009.04.26. 10:21:52

@WUT: Szerintem nagyon kizárt. A jobbik az Mszp miatt és az az emeszpéért erős. Bár az emeszpé nagyon szeretné eljátszatni a Fidesszel az 1998-as MIÉp-es metódust, a fidesz érzékeli a veszélyt és megegyszer nem fog besétálni ugyanabba a csapdába.

Egyébként itt is kettősmérce van. Az emeszpének senki soha fel sem vetette, hogy azért a Munkáspárttal nem illik önkormányzati koalíciót kötni, pedig a metódus ugyanaz, a közösnek vélt gyökerek.

Pedig ellentétben azzal, hogy az MSZP Internacionálét énekel, a Fidesz nem t énekeltetett victoriát...

teknős 2009.04.26. 10:23:51

@WUT: Tudsz olvasni? Fussál neki mégegyszer annak, amit írtam.

Allesmor Obranna 2009.04.26. 10:25:47

"Hogyan lehetne valaki jobboldali anélkül, hogy elfogadná a piacgazdaságot, az európai uniós integrációt, a zsidó-keresztény kultúrán alapuló euroatlanti civilizáció alapvető értékeit?"

És szép lassan rájövünk, hogy ez a kurzus nem nekünk való. Ez az EU amiben most vagyunk, jelen formájában hosszabb távon nem működhet. És nyilvánvaló, hogy ha már únióban gondolkodunk, nekünk a visegrádi országokkal kell együttműködnünk, mert az EU minket csak kiszipolyoz. Az ostornak is a legvége csattan és mi ott vagyunk. Amúgy meg nem ártana a zsidó-keresztény kultúrkör mellett végre már a magyar értékekkel, hagyományokkal is foglalkozni, ha már így elferdültünk az XIX. század második fele óta.
Amúgy meg tény, hogy jelenleg a magukat igaz jobboldalinak tartók zöme társadalomképtelen félművelt, kicsinyes akciómagyar.

WUT (törölt) 2009.04.26. 10:31:25

@teknős: ha szerinted kizárt, azt mondom, legyen igazad!! Úgy legyen. Sokáig tartott, mire egyáltalán odáig eljutott a Fidesz, hogy már szóban elhatárolja magát ezektől az elő-emberektől (6-7 évig). Remélem, hogy ezt komolyan is gondolják.

"
Egyébként itt is kettősmérce van. Az emeszpének senki soha fel sem vetette, hogy azért a Munkáspárttal nem illik önkormányzati koalíciót kötni, pedig a metódus ugyanaz, a közösnek vélt gyökerek."

a Munkáspárt éppen a kihalás utolsó fázisában van. jelentéktelen, nem nevezhető "politikai erőnek", egyrészt. másrészt a munkáspárt hívei soha nem randalíroztak, gyújtogattak az elmúlt 19 évben a budapesti utcákon. Kicsit nosztalgiáznak, "Kádár alatt jobb volt", miközben a Thürmer a Fidesszel kacérkodott, Orbán pedig tudatosan kádári reflexekre épít, miközben nacionalista szövegét adagolja.

"Pedig ellentétben azzal, hogy az MSZP Internacionálét énekel, a Fidesz nem t énekeltetett victoriát...
"

Az EU összes országában Internacionálét énekelnek a szocpártok, nem csak a volt komcsi szocpártok, hanem az összes. valamiért ez hozzátartozik.

WUT (törölt) 2009.04.26. 10:33:17

@teknős: azt írtad, hogy a Fidesz (szerinted) nem fordult balra.. én meg leírtam a legtipikusabb Fidesz-szlogeneket erre válaszul, ami ellentmondásban van a véleményeddel.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.04.26. 10:36:12

nagyon jó poszt! tgm nosztalgiás, magyargyűlölő, fasisztázós, csodaszavasozós! ez kell ide. de miért nem az eszdész honlapján jelent meg? gratulálok! :)))

A nép fia 2009.04.26. 10:37:25

Tetszik az írásod. Legközelebb a bal oldalt is vedd górcső alá, jó? Remélem, hasonlóan érdekes lesz. És lehetne arról is szó, hogy miért is fordultak meg Magyarországon a pólusok - a balból jobb, s fordítva. Miért kommunikálják a jobb oldali eszméket a baloldali politikusok, és vica versa.

states 2009.04.26. 10:38:40

Ha cigánybűnözés nem öltött volna olyan méreteket az elmúlt esztendőben, mint amilyet, akkor a Jobbik a parlamenti küszöb közelébe sem kerülhetne. A primitív zsidózásra már ugyanis régóta nem vevő a magyar társdalom döntő többsége, ugyanúgy, mint a baloldal által folyamatosan napirenden tartott antiszemitázásra, holokausztozásra sem. Amúgy meg ugyan mitől szalonképesebb ez az úgynevezett baloldal, mint ez a futóbolondokból álló radikáljobb? Semmivel, viszont, ami a kártékonyságukat illeti, az összehasonlíthatatlan. Lásd csak a legutóbbi 7 évet, de mondhatunk lassan 70-et is...

lynx (törölt) 2009.04.26. 10:39:51

A 7. bekezdést nem kellett volna. Nekem ne akarja bemagyarázni senki, hogy a "liberális demokráciát" csak az idióták nem kedvelik.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.04.26. 10:40:56

@TuRuL_2k2:

A baloldal társadalomképe: fönt az erőforrások döntő része fölött rendelkező szuperelit, lent széles, struktúrálatlan tömegek, melyek egy részét segélyéletet élő, cserébe a baloldalra szavazó csoportok alkotják, melyek létszámát egy bizonyos pontig növelni a baloldal alapvető érdeke.

A jobboldal társadalomképe: a társadalom gerincét széles középosztály képezi, bonyolult, önszabályzó egyensúlyi struktúrákkal és belső tagozódással, különböző jövedelmi szintek mellett. Ez a struktúra igazából alacsony társadalmi újraelosztás mellett működik jól.

Magyarország nagy problémája jelen helyzetben, hogy az újraelosztás csökkentése a baloldali modell irányába visz. Emiatt van az, hogy a jobboldal politizálása baloldali jegyeket mutat, ám ez csak a felszín és taktikai kényszerűség.

teknős 2009.04.26. 10:41:29

@states: Akkor elmondom neked: a legnagyobb zsidózók az emeszpé szavazóbázisából kerülnek ki. Ezeket lehet legjobban elverni a Fidesztől egy kis zsideszedéssel, meg likudozással.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2009.04.26. 10:42:51

Jajj gyerekek. Igaz ez, igaz. Hülyék ezek éspedig nem jobboldaliak. Felfogni sajnos úgyse fogják soha, mert nincs annyi agyuk, hogy el tudják helyezni magukat a világban. Nem véletlen állnak ilyen zavaros fasságok mögé. Na mindegy, ezt tudjuk, inkább hozzászólnék ahhoz, amiben nem érzem az igazat.

" Magyarországon mára mindössze egy ténylegesen konzervatív - tehát a hagyományok tiszteletén, a jogállamiság védelmén, az egyén (a polgár) és a közösség (a nemzet) érdekeinek összehangolásán, s végül, de nem utolsó sorban a szabadversenyes kapitalizmus, a piacgazdaság elfogadásán alapuló – politikai attitűd van jelen."

Ha jól sejtem ennek most a kedves író a Fideszt aposztrofálja. Hát az itt a probléma, hogy ez nincs így. Én, mint megrögzött konzervatív, kapitalista egy szocializmussal átitatott értelmetlen maszlagot látok a társaság mögött. Vannak mögötte jó szakemberek meg sok pénz és nem annyira degeneráltak, mint a szocik, ezért össze tudtak hozni egy jó kormányzati ciklust. Meg a csillagok is jól álltak, épp sok pénz volt, szorítani már nem kellett, de nem költöttek ész nélkül, stb. Egyszóval az adott helyzetben értelmesen viselkedtek. Amúgy: az egyész "fiatal demokraták" teli van olyan emberekkel akikből az életben nem fog már kijönni az a szocializmus, amit végigéltek. Ezek most, még nem tudnak leszokni a demagógiáról, az olcsó ígéretekről, a szolidaritásról, és nem fogják felfogni a teljesítményelvet, amit sajnos a szocik még ennyire se fogtak fel és ehhez képest tizenvalahány évig kormányoztak egy állítólag kapitalista országot. Hát nem tudom gyerekek. Aki beáll a Gaskó ész nélküli sztrájkolgatása mögé az komenista és kész.

Amúgy lesz itt még kapitalista, konzervatív erő. Igény az egyre nő rá, ahogy nőnek fel az emberek, akik "kihagyták" a szocializmust, bár a jó magyar kontinuitás (pl. teljesítményelv fel nem dolgozása) miatt ez a folyamat is kurva lassú lett. Majd meglátjuk, hogy a Fideszbe belépő fiataloknak lesz-e több eszük - bár kétlem, ha a mostani ideológia mellé állnak be-, vagy esetleg valami új kerül a színre. Meglátjuk. De azért, az idézetben szereplő tulajdonságokat rámondania Fideszre, hát alaphangon is erős.

Üdv; Z

WUT (törölt) 2009.04.26. 10:43:02

most konkrétan abban, hogy a baloldal mennyi kárt okozott az országnak az elmúlt 7 évben (vagy az elmúlt 60 évben), abban mindenkinek igaza van!!

de ez a cikk nem erről szól. pont. a cikkhez kell hozzászólni! az nem hozzászólás, hogy "de a baloldal..".

ez a cikk arról a csoportosulásról szól, akik autókat gyújtogatnak, és kereplővel mennek a belvárosba.

teknős 2009.04.26. 10:44:28

@WUT: Jelenpillanatban nem csak a munkáspárt haldoklik. Nagy örömömre az emeszpé is.

Elpet! Nagyon frappánsan fogalmaztál! Tetszik!

VIKUNYA 2009.04.26. 10:45:00

na végre! ki kell mondani úton útfélen,nem kertelve, határozottan, hogy a jobboldalhoz enneka csürhének semmi köze, semilyen szinten nem szabad ezekkel a kártékony férgekkel közösködni, zavaros és veszélyes elméleteiket támogatni!

VIKUNYA 2009.04.26. 10:45:56

azért nem az szdsz honlapján jelent meg a cikk, mert ezt jobboldalon kell kimondani!

teknős 2009.04.26. 10:46:12

@WUT: Nem látod, vagy nem akarod látni a különbséget?

teknős 2009.04.26. 10:47:49

@WUT: Nincs ellentmondásban olvasd akkor ezt talán érthetőbb: @Elpet:

WUT (törölt) 2009.04.26. 10:48:17

@teknős: megmondom őszintén, nem érdekel. ez az Internacionálé tipikusan ilyen gumicsont, egy teljesen lényegtelen kérdés, amire sokan ráharapnak, és addig sem a lényeges dolgokkal foglalkoznak.

Megfigyelo 2009.04.26. 10:48:33

Igaza van a posztírónak: Magyarországon a "tiszteletreméltó konzervativizmus" csak néhány csellengő ritter -- pardon blogger -- "attitüdjeként" van jelen, poltikai erőként nyoma sincs. (Dávid "nem értek a focihoz" Ibolya sem tartozik ide.) Ami van a magyar jobboldalon az vagy nyílt nyilas téboly (Jobbik, MIÉP) vagy ennek némileg szégyenlős "light" kiadása. Amiket a Fidesz manapság mond, ugyanaz a "nemzeti-szocializmus" mint amit Hitler hirdetett a hatalomrakerülése előtt. (A nyilt rasszizmust a Fidesz -- egyelőre? -- célzásokkal és összekacsintásokkal helyettesíti, bár nemrég Orbán tett egy durván cigányellenes nyilatkozatot is.)

WUT (törölt) 2009.04.26. 10:50:23

@Elpet: "A jobboldal társadalomképe: a társadalom gerincét széles középosztály képezi, bonyolult, önszabályzó egyensúlyi struktúrákkal és belső tagozódással, különböző jövedelmi szintek mellett. Ez a struktúra igazából alacsony társadalmi újraelosztás mellett működik jól. "


ez igaz, ez a hagyományos jobboldali társadalomkép. Pontosan ez az, amihez a fidesznek távolról sincs semmi köze. A fidesz nacionalista színezetű kádárista világképet sugall "az embereknek".

tevevanegypupu 2009.04.26. 10:50:59

Morvai Krisztina alol nagyon kibillent az egyensuly az biztos..De megfosztottak egzisztenciajatol, attol amit szivvel-lelekkel (es valoszinuleg jol) kepviselt..Pusztan azert mert egy eppen hatalomra kerult no a baratnojet jelolte a posztra. Hogy igazsagos volt-e a dontes arra nincs bizonyitek. Mindenesetre elhamarkodott, meggondolatlan. Ha ilyen es ehhez hasonlo intezkedesek sora nem tortenik, nyilvan Morvai vagy akar Vona is megmarad egyfajta a Parlamentben is kepviselheto elv mellett. Szelsoseg szelsoseget teremt..Ha valaki ma Magyarorszagon szelsoseges es felelos a kialakult gyulolkodesert az csak reszben lehet a Jobbik..a felelosseg Gyurcsanyt es a het eve sikertelenul mukodo szocialistakat es a masok szenvedeset kihasznalo liberalisokat terheli.

Szociológus 2009.04.26. 10:55:35

Aki a Reakcio.blog-ot olvassa, sikeres ember nem lehet.
Másrészt ez a szegény, félkegyelmű blog is csak egy bizonyos szemszögből közelítve vizsgálja a jelenlegi magyar helyzetet, épp emiatt nem jobb, mint az összes többi, más ideológiai alapokról érvelők.

Ezért minek kell tollat, akarom mondani billentyűzetet ragadni...

Pilátus 2009.04.26. 10:57:22

Ha ismernétek a "baloldaliság" kritériumait, rájöhetnétek, Magyarországon nincs "jobboldaliság". De nem is ez a lényeg. Kit érdekel baloldal, jobboldal?
A kormányzás nívója az érdekes, az uralkodás bölcsessége, az empatikus országvezetés. Amik nincsenek.
Nem hinném, hogy a politikai erkölcs - ami sem nem baloldali, sem nem jobboldali -, pártfüggő lehetne. Az pedig szörnyű lenne, ha valaki azt állítaná, hogy a politikának nincs szüksége erkölcsre. Emlékezzetek: Teleki miniszterelnök főbelőtte magát, mert kormánya unfair lépést tett Jugoszláviával kapcsolatban...

Azt pedig nem tudom, hogy Magyarországon a "bal" és a "jobb" ilyen végletes és végzetes szembenállása spontán (zsigeri) folyamatok eredménye-e, vagy generált?

teknős 2009.04.26. 10:58:41

@d.z.: Szerintem nagyon messziről nézed a Fideszt. Messziről és hunyorítva, ezért azt képzelsz róla, amit akarsz.
2002 után ugyan megerősödtek azok az erők, amelyek ellen emeszpéként kívántak létezni, de mára változott a helyzet. Gyurcsány ha formailag nem is, de valóságban azért bukott, mert a kádári alapok harmadjára is leomlottak. Az emeszpé mindenkor kádárral nyert, ne feledjétek!

I-brahi 2009.04.26. 10:59:03

Annyira nevetséges itt egynémely hozzászóló, hogy az már fáj. A Reakció deklaráltan valóban jobboldali (konzervatív, a kettő nem teljesen fedi egymást). De mivel nem elmebeteg, ezért nem nyal tövig dogmatikusan, ezért azok, akiket kritizál, rögtön jönnek, és komolytalanoznak, KISZ-eznek, kommunistáznak, demagógiáznak.

Én liberálisnak vallom magam. Igen nagy az esélye, hogy akikre legközelebb szavazok, azokat itt egyesek idegenszívűnek vagy hazaárulónak tartják. A Reakció legalább annyit fikázza a jelenlegi liberális oldalt illetve a baloldalt, mint a jobbat. Ez az ideológiát tekintve teljesen rendben is van. MÉGSEM KEZDEK EL HŐZÖNGENI, hogy micsoda csúsztatások vannak a cikkekben, amikor ezt az oldalt támadják.

Mert nem vagyok olyan szűkagyú kétbites, hogy csak azt fogadom el igazságnak, amikor az "én oldalamat" dicsőítik, a másikat meg szidják. Ez a legnagyobb baj a magukat jobboldaliaknak vallókkal. Hogy kritikátlanul elfogadnak mindent, amit a sajátjaik mondanak illetve tesznek, és gondolkodás nélkül elvetik ugyanezt a másik oldalon...

Ez egy jó cikk. Magyarországon nincs valódi jobboldal. A Fidesz programja a komoly kutatások szerint baloldali populista. Az már egy más kérdés, és igen szomorú, hogy az embereknek ez kell...

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.04.26. 10:59:20

@ferimester:
Bizony. Szánalmas kis lény az ember, van egy pontja, és onnan néz. :)

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.04.26. 11:01:30

@teknős:

Örülök, köszönöm. Nagyon fontos lenne a közös értékeinket konkrétan és nyíltan megfogalmazni. Ebben a Fidesz sajnos túlontúl óvatos. Nyugodtan kijelenthetné például, hogy a hagyományos, középosztálybeli családok támogatása és általában a középosztály erősítése és az alsó rétegek minél szélesebb köreinek középosztályba emelése a fő célja. Ehhez aztán lehetne egy intézkedési tervet illeszteni, amit nyugodtan nevezhetnének akár programnak is.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2009.04.26. 11:02:12

" Hazánkban vannak olyan jobboldali gondolatok is, amelyek a liberális demokrácia helyett a Szent Korona tan minimum 1945-től megmosolyogtató, "
mosolygás helyett inkább a töriórát nem kellett volna kihagyni.

"Valódi rendszerváltást követelnek 20 esztendővel azután, hogy a pártállam monolit struktúrája lebontásra került,"

szerintem te nem is itt élsz :DDDD mert ez nagyon vicces.

talán inkább átfestésre került a helyes kifejezés.

Robinzon Kurzor 2009.04.26. 11:02:19

"a baloldali média minden ferdítése és tudatos hazugsága dacára semmi közük sincs egymáshoz"
(mármint a Fidesznek a "radikális jobboldalhoz").


Igazán nem szeretnék lelki traumát okozni azzal, hogy holmi tényekkel zavarom meg a tisztánlátást, de a helyi önkormányzatokban teljesen általános a Fidesz-Jobbik közös lista, majd a koalíció.

Óbudán pl. Polgári Frakció néven teljes az összeolvadás, annak a Jobbik-os képviselők is tagjai.

Tehát értem én, hogy most már nincs szükség rájuk, most már nélkülük is megvan a győzelem, sőt, most már kifejezetten károsak, mert a végén még pont az a pár százalék fog hiányozni a kétharmadhoz, de azért nem véletlen, hogy Kövér Laca is csak mostanában szájkaratézik a Jobbik ellen.

Nyilvánvaló persze, hogy a Fidesz nem ideológiai alapon van koalícióban (és ez ténykérdés, amíg pl. az óbudai "Polgári Frakció" létezik) a Jobbikkal. Ez egyrészt örömteli, másrészt elszomorító.

Mert az is nyilvánvaló, hogy a Fidesz és vezetői (minden ellenkező sugalmazás ellenére) nem rasszisták, nem antiszeminák, sőt.
Viszont láthatóan nem zavarja őket, ha a koalíciós partnerük az.

Márpedig ez a "nyugati testvérpártok" gyakorlatában elképzelhetetlen: egy CDU/CSU nem állít közös listát, nem is áll szóba az ottani Jobbik-szerű képződményekkel.

A tény, hogy a Fidesz meg igen, azt jelenti, hogy egy nagyon fontos követelmény nem teljesülése miatt a Fidesz sem tekinthető "ténylegesen konzervatív" politikai formációnak.

I-brahi 2009.04.26. 11:07:33

@FILTOL: Neked meg talán a gondolkodást nem kellett volna kihagyni...

Megfigyelo 2009.04.26. 11:12:17

Teleki öngyilkossága sem kompenzálja a numerus clausus-szal és a zsidótörvényekkel elkövetett határtalan erkölcstelelenségeit. Egyébként szerintem máig nem egyértelmű, hogy valóban öngyilkos lett: láttam a búcsúleveleinek facsimiléjét -- a kézírás az izgatottság legkisebb nyomát sem tükrözi, Közvetlenül öngyilkosság előtt egy ember sem ír pontosan olyan kézírással, mint amilyennel közömbös témákról levelezett az előző évben -- de egy igazi profi ez utóbbit tudja (és csak ezt tudja) tökéletesen hamisítani.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2009.04.26. 11:15:08

@I-brahi: magasról teszek az összes barom jobbikosra stb.
de a Szt. Korona tan nagyon fontos államtörténeti szempontú dolog... Ezen mosolyogni inkább szánalmas, mint modern és előremutató dolog. Természetesen nem helyettesíti az un. modern államformákat (köztársaságot), de mosolyogni rajta üresfejűség...nyegleség.

ennyi.

vwxyz (törölt) 2009.04.26. 11:18:01

@ferimester: "Aki a Reakcio.blog-ot olvassa, sikeres ember nem lehet."

Welcome.

I-brahi 2009.04.26. 11:20:32

@FILTOL: Rendben. De ki a halált érdekel MA a Szent Korona tan?
Ez kb. olyan, mintha a mai orvosi ismereteink mellett az érvágás hatásait tanulmányoznánk...

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2009.04.26. 11:21:18

@teknős:

Kedves Teknős! Hidd el, nagyon könnyű elképzelni a kedvenc pártomról, hogy a színfalak mögött igazából ezt meg azt gondolják. Én nem vagyok fan. Nem akarok azon filózni, hogy vajon mit is gondolnak igazából. Engem az érdekel, hogy hogyan nyilvánulnak meg, miket támogatnak, mire írnak ki népszavazást. És nekem ez alapján nem konzervatívok és nem kapitalisták.

Újból: a normális Fidesz-szavazók többsége szentül hiszi, hogy ez most valami színjáték és igazából tök mást gondolnak, meg akarnak csinálni. Én leszarom, a tetteik és szavaik alapján már ítélkeztem, és várom azt az erőt, amelynek a tettei és szavai majd az én világképemhez állnak közel és nem az utóbbi hatvan évéhez.

Üdv;Z

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.04.26. 11:21:55

@FILTOL:
.off
3 napja, és még kb. 1 napig - akkor zárjuk a kérdőívünk adatfelvételét. Elnézést, ha zavaró.
.on

orangeman · http://chengyu.blog.hu 2009.04.26. 11:24:55

@FILTOL: A Szt. Korona tan fontos? Igen. Helye van a jogtöri könyvekben? Igen.
Gáz emlegetni azt, hogy Szt. Korona Alkotmánya stb.?
Igen
Itt az elhatárolás.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.04.26. 11:24:56

>Hogyan lehetne valaki jobboldali anélkül, hogy elfogadná a piacgazdaságot, az európai uniós integrációt, a zsidó-keresztény kultúrán alapuló euroatlanti civilizáció alapvető értékeit?

Szerintem úgy, hogy a "szélsőjobboldaliság" nem azonos a "jobboldaliság"-gal, miközben mindkettő "jobboldali", amennyiben nem baloldaliak.

A jobboldal nem 1:10 arányban hígított nácizmus, az NSDAP nem koncentrált Fidesz, a politikai eszmék viszonya nem szemléltethető számegyenesen való elhelyezésükkel.

A szélsőjobboldalt persze a nemszélsőjobboldalisághoz soroljuk közelebb, nem a baloldalisághoz. Nem sok értelmét látom annak, hogy valaki úgy próbálja elhatárolni magát a szélsőjobbtól, hogy azt állítja, a szélsőjobb mondjuk baloldali. Ugyanis az nem igaz. Sokkal hatásosabb a címkézés helyett mondjuk elmondani, hogy miért/miben nem ért egyet a szélsőjobbal :)

Persze a szélsőjobbot leginkább szerintem ignorálni kellene - fogalmam sincs, miért kedvenc témája a Reakciónak. Andrassew, Debreczeni és a drága Bolgár úr foglalkozik a náci veszéllyel eleget enélkül is.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.04.26. 11:25:08

@FILTOL:

igazad van. de lakmuszpapírnak jó a szentkorona tan. rögtön kivillan a konzervatív-reakciós zsákból a liberális szög, ha szóba kerül. és persze nem tudnak róla semmit, csak lehet röhögni mint a csodaszarvason...
az bezzeg nem vicces, ha valakik száraz lábbal kelnek át a tengeren.... :)))

Pelso.. 2009.04.26. 11:25:34

Mely politikai vállalkozás képviseli ma a jobboldalt??
Mely megélhetési töketlen társaság a baloldalt??
Liberalizmusról meg nem is beszélve, persze, oda még simán becsusszanhat a KDNP...

Megfigyelo 2009.04.26. 11:27:33

@FILTOL: A Szetkorona-tannak utóljára akkor volt értelme, amikor Zsigmond királyt az ország bárói erre hivatkozva fogságba vetették és engedményekre kényszerítették. 600 évvel később viszont már csak egy hagymáz.

vwxyz (törölt) 2009.04.26. 11:30:04

@FILTOL: Ez a szentkorona-tan dolog olyan, mint az antalli örökség. Sokan emlegetik, de többségük bajban lenne, ha 5 mondatot kellene mondania a lényegéről, jelentőségéről, és főleg arról, hogy 2009-ben ezek miben tudnának segíteni nekünk.

bng · http://emberitisztesseg.blog.hu/ 2009.04.26. 11:32:41

Sok igazság van az írásban, de a "Magyarországon mára mindössze egy ténylegesen konzervatív - tehát a hagyományok tiszteletén, a jogállamiság védelmén, az egyén (a polgár) és a közösség (a nemzet) érdekeinek összehangolásán, s végül, de nem utolsó sorban a szabadversenyes kapitalizmus, a piacgazdaság elfogadásán alapuló – politikai attitűdöt" én is keresem, mert ilyet nem látok.
A FIDESZ-nek igenis sok baloldali populista jelszava van. A hozzászólásokból is látszik, hogy sokan nem az elveiért szimpatizálnak vele, hanem mert a szocik egyetlen komoly vetélytársa, amely rövidesen porig alázza őket. Más posztokon is azt látom, hogy sokan azért gondolják magukat konzervatívnak, mert azt gondolják ez a szociáldemokraták ellentéte. Ez bizony nem elég. Az idézőjelbe tett részt is magunkévá kell tenni, ha valóban konzervatívok akarunk lenni.

The Great Destroyer 2009.04.26. 11:32:48

Tök vicces a magyar politikai elit, igazából tényleg nincs se jobb se baloldal, mindenki mindíg az éppen "trendi" demagógiát rántja elő a farzsebéből...
Egyébként azon elgondolkozott már valaki, hogy a radikális jobb és baloldal világnézete gyakorlatilag egy és ugyanaz? Az egyetlen különbség a két szélsőséges irányzat nézetei közt annyi, hogy máshogyan definiálják a "nép" fogalmát.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.04.26. 11:32:56

"a pártállam monolit struktúrája lebontásra került"

inkább egy nyilassal lehet kezet fogni, mint azzal, aki ilyet ír le... lebontásra került...óbaszki, mi vagy te, a városi tanács műszaki osztályán ügyintéző? :)

states 2009.04.26. 11:37:06

Jó, azért tisztázzuk a Fidesz "baloldali" demagógiáját a választók kényszerítették ki, ha választást akar nyerni két bukta után, nem tehet mást. Persze el lehet játszani a cigány lovát, meg Dávid Bokros Ibolyát ellenzékből, csak akkor nagy valószínűséggel ott is maradnak Persze, hogy a magyar választópolgár esetleg mégis hirtelen kinőtte-e magát az elmúlt néhány hónapban a szocializmusból, abból május 10-én Pécsett már kapunk egy kis kóstolót...

Megfigyelo 2009.04.26. 11:41:06

@d.z.: Igy igaz: azok a szlogenek, amelyekkel a Fidesz ma operál "nem konzervatívok és nem kapitalisták" -- hanem "nemzeti szocialisták" (nácik).

vwxyz (törölt) 2009.04.26. 11:42:10

@states: "a Fidesz "baloldali" demagógiáját a választók kényszerítették ki"

Szerintem 10 éve, kormánypártként is a kádári úton jártak.

Bladecatcher 2009.04.26. 11:42:55

@tevevanegypupu:

"Tudom, hogy rettenetes bun, de eleg jo nyugdijaik mellett is dolgoznak, mert szeretnek dolgozni es mert jol es szakszeruen vegzik a munkajukat, mert nincs helyettuk mas, fiatalabb aki hasonloan es hatekonyan meg tudna oldani."

Nem az a bűn, hogy dolgoznak, egy jobboldali kormánynak pont azt kéne elérnie, hogy érje meg dolgozni (és persze adózni) a nyugdíj mellett (horibile dictu akár helyett). Ma a nyugdíjrendszer olyan, hogy csomóan inkább lesznek inaktívak, ahelyett hogy melóznának. És így van: sokan tényleg szeretnének még dolgozni, csak hát egész egyszerűen nem éri meg. Amerikában egy rakás nyugger dolgozik önkéntesként, és hatalmas plecsnin, tényleg büszkén hirdetik, hogy proud volunteer. Ez nálunk utópia.

Persze az is felháborító, hogn vannak szakmák ideheza (háziorvos pl) akik halálukig praktizálnak, a sok fiatal medikus meg 40 éves koráig rohad a kórházban éhbérért. És ebben speciel piszok nagy ludas volt Mikola Tangngabugyi István elcseszett praxistörvénye. De ez már off, bocs:-D

I-brahi 2009.04.26. 11:44:44

@vwxyz: Ebben mondjuk nincs igazad. A Fidesz 16 év alatt jutott el a baloldali demagógiáig. Volt egy elemzés a pártprogramokról valamelyik Figyelőben, de nem találom, hogy melyikben. Na az mindent elmond ilyen szempontból a Fideszről.

Ajtony 2009.04.26. 11:46:16

Sziasztok!
Van érzelmi és "értelmi" jobboldali. A Fidesz szavazóbázis 2-2.5 milliós tömege ez után a nyolc év után - már menekülésként is - hosszú, tömött sorokban vonul voksolni. A plusz merítés csak az "ingadozó középparaszt" csoportból lehetséges. Nézzétek meg, mindkét oldal a pillanatnyi benyomásai alapján voksolókra hajt (az úgynevezett bizonytalanok).
A nyugdíjasokat pedig hiba ész nélkül szocinak beállítani. Bár nagyobb százalékban voksolnak a szocikra, de kár sértegetni őket. Néhány felmérés átlaga: jobbos nydj-as - 42-45%.

Üdv

Megfigyelo 2009.04.26. 11:49:13

@bng: Mint fenn már bátorkodtam írni, ez az "attitűd" csak némely lézengő bloggereknél ismerhető fel, mai magyar politikai pártoknál nem.

vwxyz (törölt) 2009.04.26. 11:49:14

@I-brahi: A pártprogram nem érdekel, csak a tényleges tetteik. Ha írsz egy linket, végigmehetünk rajta, hogy melyik lépést hogyan látjuk.

vwxyz (törölt) 2009.04.26. 11:52:03

@Ajtony: "A nyugdíjasokat pedig hiba ész nélkül szocinak beállítani. Bár nagyobb százalékban voksolnak a szocikra, de kár sértegetni őket. Néhány felmérés átlaga: jobbos nydj-as - 42-45%."

Szerintem ez jövőre sokkal magasabb arány lesz, különösen akkor, ha Bajnai tényleg hozzá mer nyúlni a nyugdíjakhoz.

I-brahi 2009.04.26. 11:52:25

@vwxyz: Szerintem alapvetően egyetértenénk, de sajnos tényleg nem találom az elemzést. Ha meglesz, azért megírom.

I-brahi 2009.04.26. 11:54:54

@vwxyz: Hát igen. Érdekes, lesz, ha egy baloldalinak mondott kormány fog nekiállni egy jobboldali gazdasági reformpolitikának.

Megfigyelo 2009.04.26. 11:56:23

@states: Nem arra, hogy "kinőtt-e a szocializmusbül", csak arra, hogy melyik "szocializmust" preferálja -- a kétbalkezes kormánypártit vagy a "nemzeti szocialista" szöveget nyomó ellenzékit. (Azért az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy világválság van....)

Netuddki. 2009.04.26. 11:59:22

Szerintem meg semmi értelme a jobb-bal kategorizálásnak. Főleg amikor a pártok megmondóemberei is a szerint nyilatkoznak mennyi plusz szavazat várható. Persze eszük ágában sincsen a rájuk szavazók érdekeit képviselni. Elsősorban a zsebek tömése a fő cél.
Ha már mindenképpen kategorizálni akarunk a politikában, akkor javaslom a következő kategóriákat és árnyalatait:
- Zsebet tömő,
- Idióta,
- Normális,
- Becsületes (van értelme?),
- Megélhetési,
- ???

gólhaj · http://kroki.blog.hu/ 2009.04.26. 12:08:58

a szélsőjobbos hőzöngés gatyaság, ahogy minden populáris marhaságnak, ennek is gátat kellene szabni.
A tavalyi vizitdíj-voks Ferenc ellen ment. Egy évre volt szükség, hogy működjön. Valaki csináljon most is vmit, hátha lesz ésszerű kormányzás egy év múlva.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.04.26. 12:15:18

@I-brahi:

Ezt nagyon megmondtad. Elmehetnél a Hírszerzőre vezető mértékadónak.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.04.26. 12:15:45

@Megfigyelo:

"Teleki öngyilkossága sem kompenzálja a numerus clausus-szal és a zsidótörvényekkel elkövetett határtalan erkölcstelelenségeit."

1. Numerus clausus: most éppen Mohácsi Viktória követel valami ilyesmit... ráadásul anno ez a friss trianon és a 99%-ban nem épp keresztény hátterű Kun Béla kormány bukása után elejét vette a társadalmi feszültségek további romlásának, a Prónay típusúak szívesen akasztgattak volna még ezreket...
2. Zsidótörvények: ezek Szálasi/Sztójay-t leszámítva német nyomásra születtek és bizony 1944-ig megakadályozták a deportációt. A horvátok már 1943-ban büszkén jelentették, hogy önerőből megoldották a "zsidókérdést", a szlovákok egyenest hálásan fejpénzt fizettek a németeknek minden egyes elhurcolt zsidó után. Nagyon sokan köszönhetik életüket a Teleki típusú "erkölcsteleneknek" és bárcsak maradt volna életben, hisz azon kevés politikusok közé tartozott, akik helyesen átlátták a helyzetet. (Szemben az akkori és mai hőzöngőkkel).
3. Pont ez a minden sarkon példa nélküli náciságot sejtető retorika, konzervatívot fasisztával egybemosó hozzáállás vezet ahhoz, hogy aztán tényleg erőre kap a mártírként pózoló szélsőjobb.

gólhaj · http://kroki.blog.hu/ 2009.04.26. 12:15:56

na ez zsigeri jobbos komment vóót, már ami a végét illeti.
Addig is, nézzük mit csinál Gordon!

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.04.26. 12:16:26

@Elpet: Felszín és taktikai igényszerűség? Ez wishful thinking. A Fidesz elvi-ideológiai vezetése zsigerileg balos. Azok a konzervatív jegyek, amiket felsorolsz, egyszerűen soha nem voltak dominánsak a Fidesz gyakorlati politikájában. Sem kormányon, sem ellenzéken.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.04.26. 12:19:08

A Reakció szerkesztőinek a fele a Fürtöske87 által hiányolt jobboldal. ergé, aba, Turul, Oli bácsi, és még mások is. A marginális jobboldali értelmiségi lapok tele vannak ilyen arcokkal, Körösényi és társai, csak azokat aránylag kevesen olvassák.

Nem a magyar jobboldallal van a baj, hanem az országgal általában. A vizilabdával és a kombinatorikával nincs baj, és még pár hungarikummal. A komoly jobboldali (baloldali, liberális, mitomén) gondolkozást ugyanúgy kell kezelni mint a színházat, a futballt vagy a közgazdaságtudományt, tehetség kell hozzá, tudás kell hozzá, munkabírás, alázat, stb. TGM enyhén bolond figura, a kolozsvári Bretter iskolából, semmi különös, de megtanulta a leckét, elolvasta a kötelezőt, és ez ma bőven elég a gurusághoz.

states 2009.04.26. 12:19:59

@Megfigyelo:
Gyenge poénkodás ez a nemzeti szocialistázás még akkor is, ha tudjuk, hogy lehet ezt egybe és külön is írni. Inkább legyen a Fidesz "nemzeti szocialista", mint 23 milla románozó, meg eleszik a nyugdíjunkat a határontúliak vérbunkó maszopos demagóg...

Kivlov 2009.04.26. 12:31:10

Cikk szerint: Nincs normális jobboldal. Szerintem: nincs normális baloldal. Akkor mi a pék van??? Gazemberek tömkelegén kívül.

I-brahi 2009.04.26. 12:35:46

@Elpet: Mármint mit mondtam meg nagyon?

tevevanegypupu 2009.04.26. 12:40:42

@Bladecatcher:
nemcsak orvosok hanem egyetemi tanarok is, akik a hamut is mamunak mondjak, es mar azt is elfelejtettek, hogy miert is vannak ott ahol vannak. Leteznek szakmak es hivatasok ahonnet ki sem lehet robbantani az ott elhelyezkedo kegyelmeseket..
Tul sok szabalyozni valo lenne es tul sok erdeket sertene. Akarki is van kormanyon nem szivesen ongyilkolja meg magat valodi intezkedesekkel. Valsag kormany megfelelne tulajdonkeppen..ha nem lennenek titokban politikai ambicioik es egyszer az eletben valoban az egesz orszag erdekeit szem elott tartva valsagolnanak. Ilyen azt hiszem nincs. Legfeljebb olyanoknak sikerulne, akik ketharmaddal kerulnenek a Parlamentbe..es nem csak sajat elkepzeleseik szerint mukodnenek.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.04.26. 12:42:44

@Kettes:

Mi, a Fidesz szavazói a középosztály erősítését, valamint a hagyományos hagyományok szerinti struktúrák védelmét és stabilizálásást várjuk elsősorban tőlük. Azért szavazunk rájuk, mert ezeket a preferenciákat másutt nyomokban sem látjuk, nem pedig azért, mert a Fideszt tökéletesnek gondoljuk. Annak eldöntéséhez, hogy ki a balos és ki nem, először is a baloldaliság csöppet sem egyértelmű fogalmának definíciója szükséges. Ezt egy kommentfolyamban nem fogjuk megtenni, különösen úgy, hogy egyik részről csak maszatolás és szócsavarás folyik. Az, hogy te kijelented a Fideszről, hogy zsigerileg balos, számomra semmi mellett és ellen nem érv. Ez egész egyszerűen egy alacsony színvonalú vitamódszer: olyan kijelentést tenni, aminek cáfolata akkora energiát venne igénybe, hogy senkinek nincs kedve és ideje hozzá. Cserébe inkább teszek egy hasonló kijelentést:

A Fidesz és szavazói zsigerileg jobbosok. Az MSZP, SZDSZ, valamint az őket nyíltan felvállalni szégyenlő, magát a Fideszen és a korszerűtlen jobboldalon való fanyalgással azonosító értelmiségi klikk zsigerileg balos.

És akkor most mi van? Nincs semmi.

herrbert74 2009.04.26. 12:43:43

Nézzétek meg Horkay Hörcher Ferenc Miért beteg a magyar konzervativizmus? című előadását:

konzervatorium.blog.hu/2009/04/08/kik_azok_a_konzervativok_es_mit_akarnak

A lényege, hogy három betegsége van a magyar konzervativizmusnak, a radikalizmus(nacionalizmus), a plebejus populizmus és a szalonkonzervativizmus. Bár ő nem mondja ki, de ezek rendre a Jobbik, a Fidesz és az MDF. A magyar konzervativizmus teljesen beteg.

A plebejus populizmust én baloldali fordulatként érzékelem.

A Jobbik pedig, ha nem is baloldalibb, de etatistább a Maszopnál is, ezért tőlem még távolabb áll.

A szalonkonzervativizmus pedig csak álca.

Ezért nem tudok kire szavazni, legfeljebb a kisebbik rossz elvén.

tevevanegypupu 2009.04.26. 12:45:16

@tistedur:
Csak probalom megerteni! Ez nem szerecsenmosdatas. A depresszionak sofele megnyilvanulasa van..valoszinuleg inkabb orvoshoz kellett volna menni MK-nak es nem a Jobbikhoz, sajnos nem volt senki aki segitett volna neki. Akkor talalhatott volna mas modot is a tiltakozasra.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.04.26. 12:45:42

hagyományos hagyományok = hagyományok. Kicsit sok a jóból.

Ara Jerezian 2009.04.26. 12:53:55

Jó szöveg, igaz, valóban nincs itthon olyan jobboldal, amilyen jobboldalt elképzel önmagának a poszt írója. Ám a jobboldal nem egységes ideológia. Ráadásul itthon a konzervativizmus épp azon hagyomány (csodaszarvastól a kádáriig) megőrzését jelenti, ami ellen - egyébként helyesen - fel szok lépni a Reakció. Ebből néköm az következnék, hogy a Reakció egy radikális ideológiát valló közösség. És az mszp az igazi konzervatív meg a fidesz, mert a jelenleg fennálló társadalmi-mentális-hatalmi-gazdasági állapotok megőrzésében érdekeltek, vagy legalábbis (mint a fityesz) nem sokat tesznek ellene. A Jobbik pedig ellenforradalmi, forradalmi konzervatív erő. A Reakció pedig radikális, a magyar állapotokhoz mérten szélsőséges portál. (Tessék, ennyire eltérően is pozícionálni. Mert a pozíciók kijelölése nem absztrakt térben kell, hogy megtörténjék - hanem mindig egy konkrét helyzetben. Ha a Reakció egy német honlap lenne, akkor azt mondanám, hogy Christian Wulff-imádó libertér konzervatívok. De a Reakció magyar honlap, tudtommal. A magyar jelenvalóban pedig a Reakció radikális véleményt fogalmaz meg.)

Más. Valaki lihegett amiatt, mert a Fityesz a Rosszabbik néhány kerületben összefog, és bezzeg ilyen nyugaton soha nem lenne, stb, stb... az ilyen bezzegelésben lendvai pál (szabad nép, ávh, der standard) utólérhetetlen, ne is próbálkozzatok... :) No, csak jeleznék ezt-azt. Az ÖVP összefogott az FPÖ-vel, aztán a BZÖ-vel, s helyi szinten ma is van együttműködés néhol. Berlusconi egyesült a posztfasisztákkal. A portugál jobboldali PSD természetes szövetségese a szélsőjobbos (ergo Amerika- és Izrael-barát:) Néppárt. A skandinávoknál vagy a hollandusoknál sem hajolnak annyira el a helyi szélsőjpbbtól, azaz a helyi cionista, iszlámellenes, libertariánus, államellenes jobboldaltól (mert, ugyebár, a szélsőjobb ezt jelenti nyugaton, épp ezért nem is a szélsőbalos, völkisch jobbik, hanem a reakció a szélsőjobbos...), stb...

Egyébként jó írás. Kéne szélesebb körben, jobbos printmédiákban (tgm kedvéért írtam médiákot) is ilyeneket írni. Nemzet, Hírlap, Válasz.

További szép vasárnap délutánt.

metalhammer 2009.04.26. 12:54:22

A poszt az egyetlen konzervait, jobboldali esetében a Fideszre gondol? Hát a Fidesz legföljebb populista jobboldali (gazdaságpolitikája már ha van kommunisztikus-lásd szociális népszavazás). Enyhe nemzeti jellegû demagóg szocialista.
A szocik gazdaságpolitikája 1996-tól jobboldali, (kivétel a választásoknál számukra és a Fidesz számára is fontos inaktív rétegnek tett igéretek és azok beváltása).
A szocik jobboldaliak és konzervatívok enyhe szociális demagógiával. Tiszta dél-amerika.

tistedur 2009.04.26. 12:56:53

@tevevanegypupu: akkor tessék megérteni a másik oldalon oly sokszor lesajnált választókat is...:)
nem azzal van bajom,hogy meg akarod érteni morvai krisztinát,hanem azzal,hogy azt mondod "a felelosseg Gyurcsanyt es a het eve sikertelenul mukodo szocialistakat es a masok szenvedeset kihasznalo liberalisokat terheli". morvai és vona gábor felelős a saját tetteiért és a szavaiért az ember felelős a saját döntéseiért

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.04.26. 13:08:14

@herrbert74:
Hülyegyerek, nem félévi vizsga van. Próbálj már meg önálló gondolatokat összeszedni, vagy leosztályozlak, oszt megbuktál!

Ács Ferenc 2009.04.26. 13:09:35

"Mert a radikális jobboldal legnagyobb hazugsága éppen az, hogy jobboldali lenne. Hogyan lehetne valaki jobboldali anélkül, hogy elfogadná a piacgazdaságot, az európai uniós integrációt, a zsidó-keresztény kultúrán alapuló euroatlanti civilizáció alapvető értékeit?"
Sehogy.

___________________________ (törölt) 2009.04.26. 13:10:17

@Elpet: "Magyarország nagy problémája jelen helyzetben, hogy az újraelosztás csökkentése a baloldali modell irányába visz"

Hm. Ezt lehetne bővebben?

teknős 2009.04.26. 13:11:12

@metalhammer: ehhez képest, hogy jobboldali politikát folytat, elénekli az internacionálét. Persze ez balliberális barátainknál nem szokta kiverni a biztit.
Arról a hihetetlenül pofátlan hozzáállásról ne is beszéljünk, hogy úgy állítják be magukat, mintha rájuk lenne erőltetve a jobboldaliság és csak a holnapot várják, amikor elkedhetik a baloldali programot.

A legnagyobb baj meg akkor következik be, amikor elkezdik a baloldali politikát és szórják a szélbe a pénzt!

Kedvenc vesszőparipám: a sajtó bűne a legnagyobb ebben a 20 évben. Minden más csak kismiska hozzájuk képest!

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.04.26. 13:11:44

Hát, végigolvasva a kommenteket nagyon érdekes következtetésekre lehet jutni. A Fidesz szar. A jobboldaliak hülyék. Nincs hiteles jobboldali párt, csak az MSZP. Hiányoltam az "egyetlen jobboldali politikus Bokros Lajos" revelációszerű felismerését, bár az ő pozíciója most az aktuális MSZP-megváltóval való szembehelyezkedése miatt kérdéses. Konklúzióként azt lehet elmondani, hogy az egész magát jobboldalnak nevező kádárista bagázs szégyellje magát, felejtse el a Fideszt örökre, és húzza be szépen a zikszet a Gordon mögött újjászerveződő MSZP-re, amely jobboldal és baloldal egyszerre, amely megteremti minden politikai filozófiák régóta esedékes szintézisét, és amely önmaga ellenzékét is megalkotva útnak indítja Magyarországot a fellendülés felé.

Mély sajnálattal közlöm: ezt azért nem lehet ilyen egyszerűen elintézni.

Ara Jerezian 2009.04.26. 13:15:40

Lehet-e úgy konzervatív valaki, hogy elégedetlen a fennállóval? Nem.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.04.26. 13:15:58

@Shenpen:

Hogyne. Csak nem most. Elnézek majd a neokon-ra, és megpróbálom kifejteni bővebben, mert elég fontos gondolatnak tartom.

tripanek (törölt) 2009.04.26. 13:20:02

Az egyetlen hiteles, európai értelmemben vett és normális konzervatis Bokros Lajos és Habsburg György gyereke.

Google 2009.04.26. 13:25:24

Jó TGM '89-es ideológiai alapozása. Árpád-sáv, mucsaiak stb.
Leírta azt, hogy mivel lehetne fokozatosan elásni a formálódó jobboldalt, hogy majd nehogy veszélyeztesse a poszt-kommunistákat és az Elitet.
Mert lássuk be, Magyarországon baloldalról beszélni hülyeség. Volt komcsik, még inkább opportunisták ezek. A hatalomért mindent, a hatalomért bármit. A fennmaradás, mindenekelőtt.
Azért mondják a Fideszre, hogy baloldali, mert valakinek be kell vállalnia olyan dolgokat is, mint szolidaritás, szegények védelme.
Kik tudták volna kifizetni a magánegészségügy számláit?
És kik tudták volna a tandíjakat kifizetni?
Majd meglátjuk, mi lesz a megemelkedett közüzemi számlákkal, hitelekkel, megemelt ÁFA-val!
Magyarország nem Ausztria, Németország vagy Hollandia.
Ezt vajon ott az IMF-nél tudják?
A Jobbikra pedig kár sok szót vesztegetni. Jobb lenne észrevenni már, hogy ők a "cirkusz és kenyérből" a cirkusz csupán.
Pont ez az, ami nem kell!

Kivlov 2009.04.26. 13:26:23

1 a lényeg: a maszop cumizni fog tisztességgel idén is és jövőre is! mert elkúráson kívül semmit nem tudnak felmutatni, ráadásul most (végre!) a korábban megvett szavazataik (13. havi hülyeségek)egy részét is bukják. blázovics. jobbik!!!

luucy 2009.04.26. 13:30:18

Jó ez az írás. Lehet, hogy sokmindenkinek belegázolt a kicsi szivébe, de sajnos ez bizony így van...

diktatorikus kleptokrácia 2009.04.26. 13:32:11

narancsbőr már rühelli, hogy annak idején kezet nyújtott az alig jobbiknak. cseszhetik. viszont amíg a csíkos hülyegyerekek a nép, az istenadta magyarság szivacsos agyába próbálják a szentszarvasoscsodakoronás hülyeségeiket beleszuszakolni, s a birka nép ezt hagyja, addig ne csodálkozzunk, hogy ilyen egyértelmű baromság teret nyerhet.
sajnos nincs értelmes alternatíva, amely ki tudná húzni az országot a szarból.
jó étvágyat, kész az ebéd

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.04.26. 13:36:41

"A modern magyar értelmiség képzeletében (…) a jobboldal a butasággal szinoním, a durva..."

Igazán köszönöm minden radikális nevében! Amúgy igazad van, bőgatyában rohangálunk, fütyülősbarackot iszunk, egyikünk sem jár egyetemre, frusztrált büdös prolik vagyunk mind.
Annak is örülök, hogy ezt úgy vágod hozzánk, hogy a baloldal ezt hozzátok vágja, így elvileg tudod, milyen fantasztikus érzés. Ezúton sikerül is az ilyen zsi,,, balos véleményeket legitimizálni "jobboldalon" belül is.

"Magyarországon mára mindössze egy ténylegesen konzervatív - "
Tévedsz, Magyarországon nincs következetesen jobboldali párt.

"amelyek a liberális demokrácia helyett a Szent Korona tan"
Már ne haragudj, de egy jobboldalinak miért is kellene ajnároznia a "liberális" demokráciát? Inkább te vagy eltévedve, ha nem monarchista vagy.
Vagy az önfeladás és szervilizmus is konzervatív érték lett az utóbbi időben?

"de ha ők dobálják kővel egy bejelentett, békés felvonulás résztvevőit, már kevésbé."
Örülök, hogy pár száz emberből tudsz általánosítani. Egyébként fel tudod fogni, mi a különbség civil és hatósági erőszak között?

"Kacagásra ingerlő következetlenséggel tudják egyszerre bírálni az Egyesült Államokat és az azzal oroszbarát külpolitikája miatt nyilvánvalóan konfrontálódó magyar baloldalt."
??? Szóval az USÁt bírálni tilos. Legalábbis nem konzi. Értem.

"Valódi rendszerváltást követelnek 20 esztendővel azután, hogy a pártállam monolit struktúrája lebontásra került, és kiépült a nyugati mintájú liberális demokrácia intézményrendszere."
Ezt most komolyan? Ne...

"az európai uniós integrációt, a zsidó-keresztény kultúrán alapuló euroatlanti civilizáció alapvető értékei"
Ha az eu adósrabszolgának akar minket integrálni, kösz nem kérek belőle. Már ki is írtam magam a modern progresszív européer jobboldalról igaz?
zsidó(1%)-keresztény(90%) de jó ezt egymás mellett egyenrangú félként látni. Főleg hogy a zsidó van előbb. Megfelelési kényszer, szervilizmus powa! Ez a receptje az igazi jobboldaliságnak.

"Nem teheti, mert a baloldali média minden ferdítése és tudatos hazugsága dacára semmi közük sincs egymáshoz"
Úgy van határolódj csak el. Gratulálok! Aztán olvasd el a törikönyvet 1945-1949 is. Javaslom a leszalámizás fogalmának alapos körüljárását.

"Máskülönben nem csak a radikális honmentő-gittegyletekre, de a teljes jobboldalra igazzá válhatnak a „Búcsú a baloldaltól” c. tanulmány fent idézett sorai."
Ami szörnyű lenne igaz? Ha egy 1%os kisebbség ilyesmit gondolna rólad? Pedig szinte már webelit lettél ezzel a poszttal.

A posztot egyébként meg lehetett volna írni, úgy hogy valóban fedje a valóságot. A radikális "jobboldal" kritikája sok helyen tényleg helytálló. És az embernek sokszor tényleg röhöghetnékje van rajtuk. De ez így vacak lett, és valóban mehetne a nol.hu-ra vagy a hirszerzo.hu-ra

lynx (törölt) 2009.04.26. 13:45:39

@I-brahi: Gondolkozz már! Algoritmizálva:
Konzervatívokról van szó.
Mit akarnak?
Folytonosságot.
Hol van folytonosság a Szent Korona Tan és a liberális demokráciád között?

Az érvágásos példád éppen ezért helytelen. Akkor lenne helyes, ha azt mutatnád be, hogy folyamatosan egymásra halmozódó orvostudományt lecserélnénk valami új hülye ideológián alapuló ezoterikus maszlagra, pl. homeoterápiára vagy a még újabb biorezonálásra.

Ja, csak így ez már pro Szent Korona. Bocsánat.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.04.26. 13:50:26

"Hogyan lehetne valaki jobboldali anélkül, hogy elfogadná a piacgazdaságot, az európai uniós integrációt, a zsidó-keresztény kultúrán alapuló euroatlanti civilizáció alapvető értékeit?"

Hát ha ezek a jobboldali lét kritériumai, akkor én is jobboldali vagyok... De ezen az alapon hivatalosan az összes parlamenti párt az, bár a FIDESZ/KDNP hívei között elég sok van, akinél már necces lenne ezt megállapítani...

states 2009.04.26. 13:52:31

Megjegyzem, ami az IQ-ját, emberi minőségét illeti ennek a baloldal derékhadát adó MSZP-nek, ugyan mennyivel különbek, mint ezek a többnyire futóbolondokból álló széljobb. Sőt, egy Morvai-Lamperth kardozásra direkt befizetnék, valszeg hülyére röhögném magam...

I-brahi 2009.04.26. 13:52:47

zsidó(1%)-keresztény(90%)

Ezt honnan is veszed? Mert nem egészen így van... Pláne nem a komolyan vallásgyakorlók között. Az meg tényleg mellékes, hogy a kereszténységnek a zsidó vallás a gyökere (tudod: az Ószövetség), szóval nem kellene egy mozdulattal lesöpörni a zsidóságot az asztalról. Amúgy is, mintha lenne némi oka 60-70 évvel ezelőttről, hogy miért alacsony a zsidók aránya. Hmmm?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.04.26. 13:53:07

@TaTa86.:
Ne erőlködj, itt nem találsz megértő fülekre. Ez egy ultraelitista szakkör. A Jobbik itt nem nyerő. Persze, nem is itt kell nyernie.

I-brahi 2009.04.26. 13:55:26

@lynx: Csak egy kérdés: Te valóban úgy gondolod, hogy a politológiában a konzervatív ugyanazt jelenti, mint a szó köznapi értelmében? Mert hát nem egészen.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.04.26. 13:55:35

@states:
Morvai kezdő politikus, ezért a politikai retorikája gyengécske. Ha tényleg érdekel, milyen valójában, egyéb írásait olvasd el. Én megtettem.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.04.26. 13:56:50

@I-brahi:
Ószövetség, mi, teeeeee...
A Hitgyüli az agyadra ment, biboldó.

I-brahi 2009.04.26. 13:59:05

Hihetetlen, hogy mennyire igazam volt a legelső hozzászólásomban. x számú kommenttel később is ott tartunk, hogy mivel a jobboldalt fikázza, a jobboldaliak csak mantrázni tudják, hogy milyen demagóg és mekkora hülyeség... mondom én, hogy kritikátlanok vagytok

agoo 2009.04.26. 14:00:33

"turulmadaras-nagymagyarországos-árpádsávos félkegyelműektől"
Nyilván mi vagyunk a félkegyelműek igaz? Nem a nemzeti vagyont átjáttszó, likudos terroristákkal barátkozó, segghomlokú szijjártós narancssárga társaság.... Köszönöm. Én csak azt nem tudom ilyenkor megérteni, hogy emberek hogy a fenébe nem tanulnak a kézzel fogható hibákból, károkból? Ti tényleg azt gondoljátok, hogy az ország számára valóban csak a fidesz lehet megoldás? Az a fidesz amelyik már egyszer széthordta az országot? Nem is említem az mszp-szdsz tábort....

Én spec úgy vagyok ezzel, hogy ha már eddig kétszer szarba léptem az utca sarkon, akkor ettől kezdve messze elkerülöm azt a sarkot. Éppen ezért fogok mostantól kizárólag a jobbikra szavazni. Nekem ők nem hazudtak, tőlem nem loptak. Elhiszem, hogy féltek a jobbiktól, mert valós veszély a fideszre nézve... De azt kéne nekünk már felfogni, hogy ha együtt működünk, többre megyünk mint bárhogy máshogy. De addig amíg a rogántónikat a közélet közelébe engedjük, addig ez a pillanat soha nem fog elérkezni.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.04.26. 14:01:44

@Mr Falafel: Nem feltétlenül akarok itt a Jobbiknak kampányolni, sőt van nekik saruk elég, nem várom el senkitől, hogy ezt letagadja. A Reakció rendszeresen ír a fidesz "ellen" is.
A gond nem ezzel van. :P

@I-brahi: Nem a hívőkről írtam. Tudtam, hogy bele fog valaki kötni, ez van. Tudod miről beszélek.

I-brahi 2009.04.26. 14:01:48

@Mr Falafel: Milyen hitgyüli? Ez hogy jön ide? Amúgy tényleg teljesen hülye vagy? Vagy nálatok már olyan "progresszív" kereszténység van, hogy az Ószövetségről nincs is szó? Nincs semmi előzmény? Ilyen egy idiótát!

Invictus 2009.04.26. 14:02:43

Nincs magyar konzervativizmus olyan értelemben mint az angolszász. A toryknak vagy republikánusoknak a magyar megfelelőit hiába vágyja bárki, sosem lesz. Sőt német CDU sem lesz a Fideszből egyhamar.
A politikai identitást fel lehet bontani kulturális.érzelmi és racionális-gazdasági szempontokra. Ebből az első alapján a magyar jobboldal valóban "jobboldali" (nemzeti, gyakran keresztény érzelmű-értékrendű stb.), a második alapján inkább baloldali-szociáldemokrata. Ennek oka, hogy a magyar jobboldal közönsége nincs "birtokon belül", nem közülük kerülnek ki az ország leggazdagabb emberei, gazdasági elitje, nincsenek évszázados vagy sok évtizedes családok (arisztokrácia).
A baloldal viszont kulturálisan baloldali, gazdaságilag annyiban jobboldali, hogy a balioldali-balliberális elit magának privatizálta a gazdaság nagy részét, közülük kerülnek ki a multik magyar menedzserei és így tovább. Mi mást akarnának tehát, mint a status quo fenntartását? "Arisztokráciájuk" is van már, lásd Apró-klán, ifjú Marosán György, ifjú Nyers Rezső stb stb. :)
Más kérdés, hogy van egy "vesztes" de kulturálisan baloldali szavazótábor is, nekik szólt a 100 napos program, a 13. havi stb. A Fidesz pedig ezt próbálja átcsábítani a maga oldalára, sokáig úgy látszott kevés sikerrel (legalábbis személy szerint nem tudtam olyan szoci szavazóról aki felhagyott volna az Orbán-fóbiájával és hirtelen fideszessé vált volna). Viszont a válság és a Bajnai-csomag változtatott ezen valamit, úgy érződik.

I-brahi 2009.04.26. 14:06:49

@TaTa86.: Én csak a kulturális összefüggésekre akartam rávilágítani. Nem lehet a kereszténységet a zsidó vallás nélkül tárgyalni, ez közös kultúrkör. Ez pedig erőteljesen azt jelenti, hogy igenis, a néhány százaléknyi zsidó is ugyanolyan erős európai kulturális-vallási gyökerekkel rendelkezik, mint a keresztények. Sőt, továbbmegyek, a muzulmánok is. Egyik nélkül sincs modern Európa. (Mint ahogy az egyre nagyobb számú vallástalan nélkül sem.)

gono 2009.04.26. 14:10:39

Csak annyit tennek hozzá, hogy mindezt, amit TGM mondott már Ady és Márai is megírta publicisztikáiban, tehát a gondolat általánosabb érvényű mint hinnétek.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.04.26. 14:11:05

@Invictus: "A Fidesz pedig ezt próbálja átcsábítani a maga oldalára, sokáig úgy látszott kevés sikerrel (legalábbis személy szerint nem tudtam olyan szoci szavazóról aki felhagyott volna az Orbán-fóbiájával és hirtelen fideszessé vált volna). Viszont a válság és a Bajnai-csomag változtatott ezen valamit, úgy érződik."

A fidesz azt hiszi, hogy az embert alapvetően az anyagiak mozgatják. Pedig ez nem igaz, mint minden döntés, a politikai pártszimpátia is 90%ban érzelmi döntés. A látványos korteskedéssel a fidesz csak lejáratja/lejáratta magát. Aki tényleg meg tudja szerezni a balos szavazatokat az a Jobbik.
Nézd meg a fidesz támogatottságát a teljes népességen belül. Gyakorlatilag semmivel sem növekedett, nem szereztek szavazókat.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.04.26. 14:12:44

@I-brahi: A zsidó kultúra/erkölcs teljesen más mint a keresztény. Az tény hogy szülő-gyermek viszonyban vannak, de már kapocs nincs.

lynx (törölt) 2009.04.26. 14:12:53

@I-brahi: Valóban nem ugyanaz? És mikor történt ez a dichotómia?

Lám a Bibliánál már milyen fontos lett a folytonosság. Ezt a fajta következetességet a Szent Korona Tanra miért nem lehet?

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.04.26. 14:22:05

@Invictus: Megkérdőjelezném, hogy az MSZP/SZDSZ/MDF gazdaságilag jobboldali lenne. A GDP 50%-át megközelítő adóbevételekkel milyen jobboldali politikát lehet megvalósítani? Milyen jobboldali politika,. mely azzal büszkélkedik, hogy sikerült csökkenteni a legfelső és legalsó jövedelmi decilis jövedelmének arányát? A Fidesz gazdaság- és társadalompolitikájában volt néhány jobboldali elem, pl. a támogatás helyett adókedvezmény bevezetése. A Fidesz a középrétegek és a dolgozók érdekében próbált fellépni, az MSZP az elitet és a legalsó rétegeket támogatja. Nincsenek éles különbségek (sehol sincsenek a modern "néppárti" politikában), de ha az MSZP-t és a Fideszt be kell sorolni, akkor a Fidesz inkább jobboldali, mint az MSZP. (A Bajnai-kormány programja ténylegesen 'jobboldali' fordulatot jelent a korábbi szoci kormányokhoz képest, de meg is lehet nézni a népszerűségüket most és néhány hónap múlva.)

r4hu 2009.04.26. 14:25:10

köszi fürtöske, szívemből szóltál.
érdekes lenne eduardo flores nemzeti anarchizmusát is taglalni, mert azt még nem értem...
a NÉP mindig baloldali, a NEMZET már meg csak egy kulturális/történelmi kategória...
HM???

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.04.26. 14:26:48

@dzsucseharcos:
bajnai nem csökkenti érdemben az általános elvonási szintet, sőt, a középosztályt ismét tovább sarcolja azátlal, hogy a szociálpolitikai támogatásokat megnyírbálja, az áfát emeli, és a félszuperbruttóval csökkenti a nettó keresetüket.
az egyetlen új elem, hogy most többeket szivatnak, mint eddig, de aki eddig szívott, az ezután is fog. ennyi a fordulat.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2009.04.26. 14:33:02

és ki lenne az a bizonyos polgári jobboldal?

Ara Jerezian 2009.04.26. 14:37:27

Mi a teendő? Másik fórumban megkérdeztem. Miért nincs itthon ods, po, fdp, lif, vvd, modem, pnl, ami a posztírónak is tetszene, s tán szavazói is lennének? Még ezen a kurva euparlamenti választásokon sem indul ilyesmi. Vagy fürtöske - és az egész reakció - szerint vaskos bizalmunkat helyezzük csakazértis a fityesz lottyadt seggébe?

Ara Jerezian 2009.04.26. 14:39:31

@RAMBO:

Vagy egy polgári, ökokonzervatív erő, mint a cseh zöldek.

Vagy egy nemzeti liberális, polgári erő, mint a román PNL vagy a horvát HNS.

Vagy egy libertér erő, mint az ODS.

Vagy egy klasszikus szabadelvű erő, mint az FDP, VVD.

Válassz, melyik tetszik?

I-brahi 2009.04.26. 14:39:55

@TaTa86.: Persze, ha te mondod, mindenhez értő zsenikém, akkor nincs... tök ugyanaz a kettő, SEGGFEJ!

I-brahi 2009.04.26. 14:42:01

@lynx: Erről a politológusokat kérdezd. De igenis, mást náluk mást jelent a konzervativizmus, mint a hagyományok őrzését.

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.26. 14:56:50

Jóféle post ez. Teljesen egyetértek a szerzőjével.
@Mr Falafel: a Reakció az új kapcsolat.hu, nem tudtad? Amúgy nem tartos furcsának az egybeesést, hogy Gyurcsány leköszön, és másnap megjelenik egy új szerző a reakción? :)

Peter252 2009.04.26. 14:57:51

Én is furcsállom, hogy most már ezt és az előző Szolláros cikket olvasva, hogy mintha kicsit Bajnais,."szakértői Kormányos" irányba fordul ez a blog...

Nem értem miért kell mindig a jobboldallal foglalkozni, amikor már 7, lassan 8 éve nincs hatalmon, hanem éppen a szocialista, baloldali kormány miatt tartunk itt, ahol tartunk, ..amiben"szakértő" Bajnai és kormánya nagy része tevőlegesen benne volt, főleg "szakértő" Bajnai, aki Gyurcsány bizalmasaként, barátjaként folyamatosan kormánytag volt, ráadásul pont gazdasági területen,...
Szóval, unalmas már a jobboldallal foglalkozni itt ,...egyébként nyugi, "szakértő" Bajnai és "szakértő " csapata és persze a baloldal jójójójó nagyot fog bukni, és nem a jobbodal lesz itt válságban...

Rá Dios 2009.04.26. 15:00:21

Tulajdonképpen mindegy is, ki írta ezt: "..az EU minket csak kiszipolyoz"
Hááát, ha így van ugye, akkor maradnak a visegrádi országok, ahogy a kommentelő mon dja. Igaz, az majdnem azonos a régi 2kisantattal", amely a régi magyarosrszágon osztozott... No most akkor mi legyen, a 10 mio überokos országával?

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.04.26. 15:01:04

@dzsucseharcos:

A GDP 50%-át megközelítő adóbevételekkel milyen jobboldali politikát lehet megvalósítani?

Franciat, nemetet ? :))

Rá Dios 2009.04.26. 15:02:09

@Peter252: Azért kell ajobboldallal foglalkozni, mert nagyon jön és sűrű ködbe burkolódzik. Márpedig akiről nem tudod, mit, hogyan, miért akar, attól ódzkodsz, nem?

lynx (törölt) 2009.04.26. 15:09:21

@I-brahi: Most szórakozol? Akkor most fogalmazd már meg rendesen, hogy hol tudsz belekötni ebbe a Szent Koronoa dologba.

hiba 2009.04.26. 15:11:15

@TaTa86.: Az a gyanúma cikk pontosan fedi a valóságot és kommentjeidből ítélve pont azokat a hibákat említi amiket Te is kifogásolnál, de a stílussal, megfogalmazással nem értesz egyet.
Szerintem egy modern nemzeti radikális pártnak 2 dolgot nem szabadna tennie:
1. Antiszemitának és rasszistának lennie.
2. Nemezten belüli megosztást hirdetnie.
A jelenlegi jobbik viszont pont ezeket teszi, ráadásul a legalpáribb stílusban.
Az összes többi, cikkben említett radikálbaromság szerintem teljesen beleférne, és akár hasznos is lehet az ország számára.

bonakovacs 2009.04.26. 15:11:51

Mint eddigi (kényszer) baloldali szavazó, ezt nagyon korrekt cikkenek találtam. Csak egyvalamit hiányoltam: hogy kimondja ami nyilvánvaló: a Fidesz is része a Nagy Magyar Baloldalnak, sőt, annak oszlopa. ANNYIRA szeretnék egy igazi, jobboldali pártra szavazni, de ez nehéz feladat... Most az MDF retorikája
áll ehhez a legközelebb, de félek, hogy ez csak fellángolás és Ibolyának (akit amúgy nem tartok nagy entellektüellnek) nem sikerül a barbatrükk, a szavazóinak közel 100%-os lecserélése. Más pedig a porondom, fájdalmom de NINCS.

Peter252 2009.04.26. 15:14:00

@Rá Dios: Én például nagyon örülök, hogy a jobboldal nagyon jön és szerintem tudja is mit akar .

És egyébként, aki tart ettől, annak itt van "szakértő" Bajnai és csapata, no meg a háttérben álló létező gyurcsányizmus, a függöny mögötti Ferencce, és kezében a marionettkészlettel,...na őket már kis híján 8 éve túl jól is ismerjük,..én köszönöm, már nem kérek belőlük!!(Bár régen se kértem:))))

Alfőmérnök 2009.04.26. 15:14:35

"A magát „radikális jobboldalnak” nevező szubkultúra..."

Szerintem inkább nemzeti radikálisnak nevezik magukat; és nagyon is szükség lenne rájuk, csak minimum 10szer kevésbé gagyi kivitelben.
Mondjuk kezdetnek célozzák meg Bajcsy-Zsilinszkyt, aztán lehet, hogy még rájuk is fogok szavazni.

A multik meg húzzanak haza, ha van még egyáltalán hazájuk!

Amúgy az index címlap mennyivel növeli a kattintékonyságot?

martinasz 2009.04.26. 15:16:00

Én úgy látom kéremszépen,hogy a választások közeledtével a Fidesznek kezd egyre kinosabbá válni a Jobbik! Mára már nyilvánvalóvá vált,hogy a piszkosmunkát ,a kormány megbukatásást a T.Orbán féle 2006-os sörpuccsot nem tudta végrehajtani a T.Vona úr vezette Jobbik ,és párthadserege a T.Magyar Gárda,hiába törtek zúztak,gyujtogattak,fosztogattak ,sátortáboroztak a Kossuth téren,nem sikerült,ezzel le is írták magukat a Fidesz szemében! A Fidesz most már vetélytársnak tekinti,és komplyan veszi őket mint anno a Miépet és az FKGPT,és hetekkel ezelőtt a Rémhírtévében,a Magyar Nemzetben,és Hírlapban megkezdte a lejáratásukat,ebbe a sorba jól illeszkedik ,ez az egyébként ktünő poszt is!...kiváncsi vagyok ,hogy a T.Morvai Docens asszony,T.Budaházy,Polgár,Gaudi Nagy urak hogy élik meg ,hogy mára már a MSZP fizetett ügynökei lett belőlük a jobboldali médiában!....még annyit a TGM-ről hogy ilyen emberek akik hol ide nyalnak,hol meg oda ahogy a pillanatnyi érdekük kívánja sajnos mindig lesznek Lásd pl a T.Csintalan,SZűrös,Pozsgai urakat ,de asszem ilyen embereket mindenki tudna mutatni a saját környezetéből,munkahelyéről STB! Köszönöm!

Peter252 2009.04.26. 15:18:02

@Peter252: Ja és persze a "normálisan" ," igazikonzervatív-felnőttenpolitizáló" MDF ből se kérek ,...:))

states 2009.04.26. 15:19:23

@Mr Falafel:
Nekem Morvai kimondotta rokonszenves volt, amikor elkezdett politizálni, igazából nem értem, hogy mitől kergült meg, tehát nem az a baj, hogy kezdő, hanem hogy megzakkant, elvesztette mind a tér-, mind az időérzékét...

bonakovacs 2009.04.26. 15:34:26

@I-brahi: hagyd már szegényt, nem látod, hogy reménytelen...? Görcsösen lehúnyva a szemét ismételgeti a mantrákat. Olyanok, mint a jehovisták. Nem hajlandóak gondolkodni, és ellenségnek teknintik, aki erre emlékezteti őket.
Csak az a baj, hogy egyre többen vannak...

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.04.26. 15:35:27

@jotunder:
azt bizony! már csak francia vagy német mennyiségű nyersanyag és belső piac kéne hozzá, és minden rendben is lenne.
de nincs.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.04.26. 15:38:11

@hiba: "1. Antiszemitának és rasszistának lennie."
Már miért ne lehetne?
"2. Nemezten belüli megosztást hirdetnie."
Ezt így nem értem.

Az alpári stílus mondjuk valóban megvan. :)

Egyébként szerintem itt egyszerűen arról van szó, hogy a nemzeti radikalizmus a kamaszkorba lépett. Cigizik a vécén, csúnyán beszél, 2hetenként változtatja melyik divatirányzatot követi, szánalmasan udvarol a jócsajnak az osztályban stb stb.
A polgári jobboldal pedig kisfiúként megilletődötten nézi és nem érti: Otthon meséli is az anyukájának, hogy: "Képzeld cigizett a vécében, pedig az rossz, de én megmondtam a tanítónéninek, aki szerint jól cselekedtem. És képzeld sátánista zenét hallgat, az rossz ugye anyu?"
Erre persze anyuci megsimogatja a buksiját, és elmondja, hogy cigizni nem szabad, a sátánisták meg rosszak, és buták, de ő nagyon jó gyerek, mit gyere,k kész fiatalember!

Mindent egybe vetve, a kissrác sokkal jobb fej. Nem lázad, nem beszél vissza, félistenként tekint fel a felnőttekre, ellentétben a kamasszal, aki egy kiállhatatlan seggfej.
De mégis egyértelmű, hogy kiből lesz hamarabb felnőtt.

Téglagyári Megálló 2009.04.26. 15:45:58

@Ara Jerezian:

köszönjük a bedemártoni értelemben vett villáminterjút

wladyslawsky (törölt) 2009.04.26. 15:46:58

Amit ma magyar "radikális jobboldal" néven szokás emlegetni, az finoman szólva nem igazán felel meg a klasszikus jobboldal definíciójának,ebben a szerzőnek teljesen igaza van. Mondjuk szerintem ez a bal/jobb oldalazás egy baromság, már régen túl kellett volna lépni rajta...

Ami a Jobbik ideológiáját illeti, korántsem olyan zavaros, mit azt a cikkíró állítja: nagy részben lefedik a nyugati szélsőbalt (nagytőke-,bank-, USA-, Izrael-ellenesség), plusz hozzájön még egy nagy adag nacionalizmus. Ez utóbbi főleg azért, mert itt ugye jó pár évtizedig kommunista uralom volt; ha ahelyett egy 30-40 éves jobboldali diktatúra lett volna, ma ők is vörös zászlókkal vonulgatnának az árpádsávos helyett.

Amúgy meg elég nehéz lenne azt mondani, hogy a Jobbiknak nincs egy csomó mindenben igaza. www.jobbik.hu/bethlen_gabor_program
Az egy másik kérdés, hogy mindezeket meg lehet-e valósítani. Minden bizonnyal (nagy)részben nem, de mégis jó lenne, ha ebbe az irányba (értsd: Magyarország érdekei) mennének a dolgok.
A Fidesztől nagyon sokat várok (majd) ez ügyben, ugyanakkor jónak tartanám a Jobbik parlamentbe jutását, már csak azért, hogy legyen végre egy olyan erő is odabent, amely hírből sem ismeri a politikai korrektség fogalmát, és ki mer mondani dolgokat, amiket mások nem.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.04.26. 15:52:54

@dzsucseharcos: Franciaország elég fura ebből a szempontból, de azért mi azzal az országgal intellektuális értelemben nem vagyunk pariban. Kicsit sem. Magyarország egy baromira elmaradott ország, és nehogy nekem valaki azt mondja, hogy a magyar jobboldal elmaradottabb a cuclibnél. Nem az. Szép egészséges döntetlen ez. Mint a Mázaszászvár-Répcelaki Bányász X a totóban.

Téglagyári Megálló 2009.04.26. 15:53:09

félig off:

index.hu/kulfold/2009/04/26/kotelezo_hittanrol_szavaznak_berlinben/

nincs kétség: Angela Merkel sem európai értelemben vett konzervatív

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.04.26. 15:55:03

@TaTa86.:

>Egyébként szerintem itt egyszerűen arról van szó, hogy a nemzeti radikalizmus a kamaszkorba lépett.

A nemzeti radikalizmus jelenleg szenilis, és épp a második gyerekkorába lépett. Pályája csúcsán kb. 2000-ben volt. Ekkor MIÉP frakció néven parlamenti képviselettel rendelkezett. Volt a MIÉP nevű párt, időnként 6-7%-osra felugró népszerűséggel, ennek a pártnak voltak szakpolitikai programjai, tagjai közt voltak gazdasági és egyéb szakértők. Jelentős órszágos hálózata volt (Magyar Út Körök). Ehelyett manapság van egy elaggott MIÉP, amelyből már kiléptek a komolyabb tagok, a maradék párt pedig passzív, megdermedt. Másfelől létezik egy Jobbik, zavaros vagy éppen semmilyen gazdasági, külpolitikai, társadalompolitikai nézetekkel. Népszerűségét egyedül a cigányellenességből meríti, meg abból, hogy protest-szavazatokat szed össze a mindkét nagy pártot utálók köréből. A Jobbiknak nincs jövője, mert egy párt sohasem fog néhány %-nál több szavazót vonzani, ha egyetlen üzenete az, hogy utáljuk a cigányokat és a többi pártot. A Jobbik semmi más, mint a MIÉP egy viszonylag jól menedzselt bomlásterméke, melynek vezetői a szélsőséges mozgalmak klasszikus dilemmájával (szekta legyünk vagy tömegmozgalom?) szembesültek, és a szektás megoldás mellett döntöttek, ezzel arra ítélve magukat, hogy jellegzetes és összetartó, de nagyon kis méretű és a többség által hülyének nézett csoport maradnak.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.04.26. 16:02:56

@wladyslawsky: Persze hogy nem "klasszikus jobboldal" a szélsőjobb. Ez két különböző politikai irányzat. A jobboldal sem monolit tömb, ahogy a baloldal sem, ezért nem kell meglepődni azon, hogy a jobboldalon is nagyon különböző mozgalmak létezhetnek, nem csak a baloldalon.

A Jobbik szélsőjobboldali. Az USA-ellenesség vagy a bankok és a "nagytőke" ellenzése nem tesznek egy pártot baloldalivá, tekintve, hogy a szélsőjobbra ezek rendszerint jellemzőek.

A Jobbik elveti a gazdasági szempontok minden más fölé helyezését, ez azonban nem baloldali sajátosság: ugyanis azt is meg kell vizsgálni, hogy milyen más érdekek/értékek alá rendelik a gazdaságiakat, ill. milyen indoklással rendelik alá. A Jobbik a "nemzeti" érdekekkel érvel, a gazdasági elképzeléseiben a "hazai tőkét" kívánja támogatni a "külföldivel" szemben stb. Ezek jobboldali elgondolások, noha kétségkívül nem konzervatívliberálisok.

Óvnék attól a leegyszerűsítéstől, hogy van egyrészt a Hírszerző szerkesztősége, amely gazdaságilag jobboldali, másrészt a világ többi része, mely gazdaságilag baloldali.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.04.26. 16:03:19

@I-brahi:
Látom, ideges vagy. Az jó, mert megüt a guta.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.04.26. 16:03:20

@dzsucseharcos: Hát majd meglátjuk. Szvsz a Jobbik szavazótábora ma már egyáltalán nem korlátozódik a MIÉP exszavazóira. (Bár kétség kívül nagy az átfegyés.) Eléggé sok a fiatal...

"A Jobbiknak nincs jövője, mert egy párt sohasem fog néhány %-nál több szavazót vonzani, ha egyetlen üzenete az, hogy utáljuk a cigányokat és a többi pártot."

Az MSzP egyetlen üzenete az, hogy vagy mi vagy a Patásördög. Ehhez képest sorra nyerték a választásokat.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.04.26. 16:06:45

@states:
Bizonyos dolgokra nagyobb rálátása van, mint nekünk. Nagyobb információs készletből dolgozik. Úgy vélem, a közeljövőben értelmet nyer az ő megkergülése.
Terveztem, hogy elmegyek egy Jobbikos lakossági fórumra, hogy meghallgassam, mit mond. Állítólag kérdezni is lehet.

I-brahi 2009.04.26. 16:08:38

@Mr Falafel:

Ad 1: Nem vagyok ideges, csak nem szeretem a burkolt antiszemitizmust sem...

Ad 2: Az a jó, ha engem megüt a guta? Gratulálok, ez az igazi keresztényi mentalitás, örülni, más bajának? Szép kis bizonyítványt állítasz ki magadról...

tevevanegypupu 2009.04.26. 16:11:46

@tistedur:
Na persze..ok es okozat viszont letezik. Kell mindig lennie valaminek - nyilvan fugg az illeto lelki teherbirasatol is, hogy mikor es miert - ami kivaltja a szelsoseges viselkedest. Ez persze kolcsonos..Megertem a baloldali szavazokat, meg akkor is megertettem mikor Horn Gyulara szavaztak es azt is, hogy Medgyessyre, vegulis sokan hihettek azt, hogy az a baloldal ugyanugy csodat tud tenni mint amikor a szovjetekkel karoltve "varazsoltak". A Gyurcsannyal kapcsolatos erzelmeket nem tudom felfogni azutan, hogy kiderult Oszod.. es Gyurcsany szemelyisege, korulmenyei is elegge zavarosak ahhoz, hogy az ember csodalkozzon a nepszerusegen.. 2006 oktobere utan pedig azt kepzelem, hogy demokrata erzelmu bal es jobboldal egyforman elkuldi a..hova Horn Gabor szerint a nepszavazassal elkuldtek.
Es aztan meg sok minden azota is, ami igazolja azt, hogy nagyon nagy tevedes volt bizni benne. Es mindezt azzal egyutt, hogy meg azt is el tudom kepzelni, hogy a vagyonszerzes utan valoban "jot akart". Csak tehetsege nem volt hozza es a becsulet is hianyzik..

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.04.26. 16:30:08

@I-brahi:
Amire a te fajtád azt mondja antiszemita, az én nem burkoltan vagyok, hanem meggyőződéssel. Az országban több fontos pozícióban van mihaszna, gazember, bűnöző zsidó, aki a pozícióját nácizással próbálja védeni. Amennyiben ezen férgek eltávolításának óhaja antiszemitizmus, én feltétlenül az vagyok. Keresztény viszont semmiképpen nem vagyok. Megyőződéses ateista vagyok, és jó néven venném, ha leugranál az Erzsébet-hídról egy kővel a nyakadban. Cselekedj!

Melquart 2009.04.26. 16:36:57

Szerintem a legfontosabb kerdeskor pontosan a hogyan tovabb. Az elottunk allo peldak sajnos nem erositenek meg abban a hitemben, hogy barmifele elorelepes lenne a meglevo balkani reflexek lekuzdesere.

A jelen politikai eroket kommunikaciojuk es viselkedesuk szerint (nem a tamogatokrol beszelek) ket kategoriaba tudom belehelyezni.

1, Opportunista-Populista parazitak.
2, Radikalis, akik az elso pont modszertanat alkalmazva messzebb mennenek a jelenlegi rendszer sorsat illetoen.

A palettan nem ideologiak kuzdenek, hanem az egyes "tekinetes urak es finom emberek", akik a zsiros koncbol a sajat reszuket feltve acsarkodnak egymassal.

A Nagy Kameleon (Vitya) aki villamgyorsan olti fel magara az egyes elmeleti politikai palettakszinezeteket, ahogyan azt a "fenyviszonyok" megkovetelik.

A nagy Gyurcsany "Copperfield" Feri, aki remek illuzionistakent beetette az embereknek a "nyugati tipusu szocial demokraciat" es majd` belegebedt, hogy eltuntesse a nyomokat, amik a semmittevesre utaltak. Utolso nagy eltuntetos buvesztrukkje megfeneklett a segedek lazadasan, mikozben a Pannon Puma negy gipszelt labbal szaguldva az utolsokat rugta.

David Rigolya, aki eppen kalapja alol nezi, ahogy a trilobita oskozet nemesei egyre kevesebbet nyomnak a latban es keptelenek visszaszerezni tarsadalmi poziciojukat, amit a Horthy-era alatt tudhattak magukenak.

A lista meg hosszabb is lehetne, de teljesen ertelmetlen boncolgatni, hiszen mindegyikojuk mogul hianyzik a meggyozodes. Ami van helyette, az a tulelesi oszton.
Ahol nem hisznek ertekekben es elvekben, ott politikai palettan sem tudjak magukat definialni maskeppen, csak a populista eszkozok hasznalataval.

Ha lecserelnenk a vezeto elitet, az sem lenne megoldas, hiszen ebbol a kozegbol csakis hasonlo kaliberu emberek emelkedhetnek fel.

Magyarorszagon ma nincsennek politikai oldalak. Csak vereres szemu tronkovetelok.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.04.26. 16:45:15

A posztokból tisztán látszik, hogy a hülye jobbernek két kategóriája van (leszámítva az értelmes jobbert). Az egyik elutasít mindenféle kritikát mint zsidó mesterkedést. A másik meg csak akkor fogadja el, ha ugyanott, ugyanakkor, ugyanakkora mértékű baloldali kritikát is olvashat, különben zssss....

@Elpet: Nincs itt semmi misztikus bonyolultság. A Fidesz jobboldaliságát úgy vezeted le, hogy

1. Magadat jobboldaliként definiálod.
2. A Fideszre szeretnél szavazni
Tehát a Fidesz jobboldali.

Ez így azért necces, mert ha te nem lennél, akkor mi tételezné a Fideszt. :)

heima (törölt) 2009.04.26. 16:51:30

foglaljuk össze:

a Fidesz náci és kommunista.

surken 2009.04.26. 17:00:03

Amióta Orbán Viktor bejelentette az "egy a tábor egy a zászló" új politikai irányvonalat, nem tudom miről kell még beszélni ebben az ügyben. Mert, ugye jól jött a tüntetések idején a nyugati téri aluljáróból előhúzott polgártársunk, aki ugyan összeszarta-húgyozta a Kossuth teret, de mégis tudta szidni Gyurcsányt meg a
kommunistákat. Meg milyen jól jött az antiszemitázó, cigányozó polgártársaink "méltóságteljes kiállása a kormánnyal szemben". Ja, hogy nekik semmi közük a konzervativizmushoz? Valóban nincs. De, ugye milyen jó érzés magunkhoz ölelni őket egy '56-os
megemlékezésen vagy egy családias fidesz rendezvényen! Mert ők a bátrak, az igazi forradalmárok! Ők nyilvánosan is ki merik mondani, amit mi csak otthon vagy szűk
baráti körben szoktunk, mert úgy tanították, hogy ciki, meg nem
konzervatív, meg nem jobboldalihoz méltó... Na, most hogy elértük
a 2/3-ot, ezekre az emberekre nincs is szükségünk! El kell, hogy váljon a szar a víztől. Ezek az idióták úgysem tudják, hogy mire kellettek. Jöjjenek az úriemberek! Írunk pár cikket a modern jobboldalról, egy picit elhatárolódunk és minden rendben lesz. Úristen, elhiszi ezt valaki, hogy sikerülhet???

Ács Ferenc 2009.04.26. 17:03:51

@Mr Falafel: "Megyőződéses ateista vagyok, és jó néven venném, ha leugranál az Erzsébet-hídról egy kővel a nyakadban. Cselekedj!"
Elég gyakran ajánlgatod olvasóinknak az öngyilkosságot, pusztán azért, mert nem értenek egyet a hungarizmus-közeli nézeteiddel. Ha nem is vagy hívő, azért csak hiszel a személyes példaadás erejében?

I-brahi 2009.04.26. 17:22:53

@Mr Falafel: Jó néven vennéd, ha leugranék az Erzsébet-hídról egy kővel a nyakamban? Ki vagy te? Mit tudsz rólam? Azonkívül, hogy nem tetszik nekem ez az undorító hangnem, miszerint a zsidóknak nincs erkölcsi tartásuk? ROHADÉK FASISZTOID ÁLLAT!

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.04.26. 17:23:16

@surken:

>Úristen, elhiszi ezt valaki, hogy sikerülhet???

Miért, ehelyett mi fog történni? A 200 Kossuth téri piknikező mekkora politikai erőt képvisel? Marginálisak, jelentőségük annyi, hogy a Reakció blog és a drága Bolgár úr sokat beszél róluk. Amúgy az ellenzéknek nem jött jól, hanem igen rosszul jött a Kossuth téri és a TV-székház környéki cirkusz. 2006 őszén Gyurcsány népszerűségét érezhetően javította, hogy ő volt a szegény megtámadott kormányfő, a "demokrácia védelmezője a csőcselék utcai puccskísérletével szemben".

is 2009.04.26. 17:33:00

"Magyarországon mára mindössze egy ténylegesen konzervatív - tehát a hagyományok tiszteletén, a jogállamiság védelmén, az egyén (a polgár) és a közösség (a nemzet) érdekeinek összehangolásán, s végül, de nem utolsó sorban a szabadversenyes kapitalizmus, a piacgazdaság elfogadásán alapuló – politikai attitűd van jelen."

Hol, ki? A Jobbik nem ilyen, a FIDESZ nem ilyen, talán az MDF lenne ilyen, ha közben nem lenne ilyen marginális. Persze nem tettetem magam hülyének, tudom, hogy a FIDESZ-re gondolsz, de hiába, nem fogod tudni semmivel sem kimutatni, hogy a fenti definíció rájuk igaz. Szereti ezt csak úgy a levegőben állítani magáról a FIDESZ, a nemgondolkodó szimpatizánsok meg bambán ismételgetik Hare Krishna, Hare Krishna bődító szövegként, de hát sajnos a kulthívőkön kívülről nézve csak egy gázos mantra marad belőle.

hiba 2009.04.26. 17:41:13

@TaTa86.: Hogy a te hasonlatoddal éljek a jelenlegi magyar nemzeti radikalizmus az otromba antiszemitizmusával az a kiskamasz, aki folyamatosan zsebhokizik és fikát eszik az órák alatt, mikor azt hiszi senki se látja. Innentől hiába az esetleges vagányság, az osztály nagyobb része inkább undorodik tőle.

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.04.26. 17:57:06

Egyre szélsőségesebb a Reakció. Csúszik szépen az SZDSZ markába.

Kár érte.

Deak Tamas · http://valtozomult.blog.hu 2009.04.26. 17:57:44

"a jobboldal a butasággal szinoním, a durva, böllérbicskás, sárkányos-törzsökös, etelözi, jutasi, árpádsávos, csodaszarvasos, Kárpát-Duna-Nagyhazás, vezérgyepűs idiotizmussal"

A tájékoztatás végett : ezek nem jobboldali, hanem kifejezetten nyilas "szimbólumok", abszolút Szálasihoz köthetőek. (Az árpádsávos zászlóból a 9 sávos köthető Szálasihoz)
Azon meg nem kell csodálkozni, hogy a nyilas és a szocikomcsi egykutya, az 1939-es nagy választási siker után rengeteg kommunista lett nyilas, 45-46-ban meg fordítva ...

Deadasfak 2009.04.26. 18:07:50

Zseniális összefoglalás! Csak az a szomorú, hogy ezekre a fogalmi zavaros radikális jobboldaliakra nem csak a húgyagyú kopasz focidrukker típus jellemző, vannak köztük világos gondolkodású tanult fiatalok is... Csak ha politikáról van szó, az ő agyukra is rátelepszik a függöny és csak az érzelem (főleg a gyűlölet) számít, az észérvek, a ráció semmissé lesz.

Cesare 2009.04.26. 18:16:00

@Mr Falafel: Te egy élő lélegző szánalomhalmaz vagy! Szánlak.

józan' 2009.04.26. 18:16:14

Ez az egész elhatárolósdi egy kicsit valóban köpönyegforgatás-szagú.
Mert korántsem arról van itt szó, hogy a Jobbikkal KÖZÖSKÖDNI kell meg "kezet fogni a nyilasokkal", hanem egyszerűen arról, kissé etikátlan dolog pocskondiázni azokat, akik amikor tünteni kell, mszp-t szidni, közös önkormányzati jelöltet állítani, akkor jók, egyébként meg mehetnek a levesbe.

Egy "konzervatív úriember" többek között ilyet sem csinál, mert ismeri azt a fogalmat, hogy tisztesség.
Egyébként, ha már nálunk is az lesz a demokrácia fokmérője, hogy ki mennyire tud elhatárolódni az adott szélsőséges párttól, és ki mennyire tud jól Holokausztot nem tagadni(:D) akkor asszem már jó előre megette a fene az egészet.

ps: az európai integráció nem konzervatív, hanem szoclib dolog. Attól hogy nálunk nincs egy valamirevaló UKIP, és csak a Jobbik volt képes az eu-szkeptikusságra rátenyerelni, attól ez még korántsem egy olyan dolog, ami ne lenne vállalható.

irrelevant 2009.04.26. 18:23:43

Drága Reakció!

Tényleg kiadta a Fidesz az ukázt, hogy a Jobbik a főellenség? Ezért cseszegeti az utóbbi időben 10 reakció-poszt közül 6 szegény sárgacédulásokat? Ölég unalmas már.

kinot 2009.04.26. 18:24:31

eeej-ej-ajjajj
mennyit kaptatok a cikkért?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.04.26. 18:28:09

@otvospeter:
Sokszor írtam már, de nem lehet elégszer: a Reakciónál a szerzőkön múlik, hogy kinek miről van kedve írni. Ez persze nem igazán professzionális módszer, de ilyen keretek között működünk.

A Fidesz természetesen kiadta az ukázt, a kormányszóvivős posztom írására pedig maga Szijjártó Péter kényszerített, hiába tiltakozott ellene minden porcikám! A katona az katona. :]

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.04.26. 18:29:04

@kinot:
Forintra ugyanannyit, mint a többiért (és ebben a 100%-os poszt-prémium is benne van).

I'll be Beck! 2009.04.26. 18:57:35

Túl van ez írva. Igen, a "polgári" jobboldal fél, hogy (a ne akarjuk tisztán látni milyen csecsről tejelt) "radikális" jobboldal miatt szavazókat veszít. És fog is.
Pedig "igazi" magyar szervezett "radikális" jobboldal nyilvánvalóan nem létezik, ami azt illeti több okból nem is létezhet.
Azért ha én lennék a fidesz, az én csőrömet is baszná a kurucos színjátszókör.

Ács Ferenc 2009.04.26. 19:04:43

@icelpro: "Egyre szélsőségesebb a Reakció. Csúszik szépen az SZDSZ markába."

:DDD

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.04.26. 19:31:01

Na ez meg mán megin mi vót???????
hdg!z=()erhz+='§e/zle%orwj!!!!!!!

FÜRTÖSKE87!
Egy ilyen dolgozatot még egy alapszervi kiszvezetőképzőben sem fogadtak volna el (hidd el, tapasztalatból mondom):-(

Ezt pedig csak neked:

magyarido.blog.hu/2009/04/24/a_progresszio_felfalja_gyermekeit

Azt hittem, Mr Falafel nicknél senki sem gyűlöli jobban a "fajtáját", de látom ti --- mint az idomítás csúcsai --- űberelitek még őt is:-( De ő legalább ismeri azt, amire acsarog.

Ha valaki közélettel foglalkozik, talán, nem árt, ha ismeri és ha vonzódik tevékenysége tárgyához:-(

ü
bbjnick

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.04.26. 20:02:35

@Ács Feri:
Én mint hungarista? - Te sokkal iskolázatlanabb vagy, mint elsőre látszik.
@Cesare:
te megalomán balfasz! Anyádat a kutyám hágta seggbe, ezért orrolsz rám. Apád türelmesen tűrte mindezr. Utólag ne reklamálj, rühes! Ugyan honnan tudta volna szerencsétlen dogo canario, hogy anyád zsidó?

elfelejtette 2009.04.26. 20:05:01

@Kettes: Már vártam, mikor jössz a jobboldal és a Fidesz problémalistájával. Ez csak egy. Kevés egy ilyen nagyformátumú embertől, akinek életműve a jobboldal és a Fidesz állandó jellegű baszogatása.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.04.26. 20:05:20

@I-brahi:
Jujj, észre sem vettem, hogy nagy betűkkel illettél, te szellemi éhenkórász, tevebaszó ZSIDÓ. A zsidó azért nagy betűkkel, hogy nehogy valaki azt higgye, hogy magyarra ilyet írnék.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.04.26. 20:20:04

@TuRuL_2k2:

Most láttam az ATV-n Fordort, és minden további nélkül azonosra vette a Dósa-féle szakadár gárdát a Jobbikkal. Azt mondta, a Jobbik által létrehozott Magyar Gárda tagadta a Holocaustot.

Írhatnátok már egy posztot arról is, h ez a törpepárt mennyit bír hazudni, akár napi szinten is. Kezdve attól, h ellenzékinek hazudják magukat, miközben megszavazzák a kormányfőt és annak programját, folytatva azzal, h Fodor minden második mondatában az "'ország érdekére" hivatkozva magyarázza meg a saját mutyizásaikat. Engem sokkal jobban idegesítenek ezek a porbafingó langypártiak, mint Szijjártó menetrendszerű nagyotmondása. ... mert arra van gyógyszer: nagyothallás:o)

Kalmár 2009.04.26. 20:22:04

Tudod tisztességes ember a 2. háború után, kommunistával nem fogott kezet. Jó lenne ha a baloldalon elterjedne ez az attitűd.
Furcsa lenne nem? A kormányülésen senki nem fogna kezet, szinte senkivel.......
Persze tudom, ti liberálisok mindenekelőtt a véleményetek szabadságáért harcoltok, a más véleménye, az uszító métely gyilkos ösztön. Furcsa ez a kettős mérce.

Az meg csak egy érdekes kérdés, hogy egy közéletettel foglakozó embernek még mindig Obán és a vele szimbiózisban élő tömeggyilkos nácik veszélye a fő téma.
Meggyőződésem, hogy a valóban ordas náci eszmék kiírtásának a legjobb módja, hogy jól vezetjük az országot, nem hagyjuk élősködni egyik réteget sem.
Az irritálóan tolvaj, korrupt politikai elit, tömegével termeli ki a radikális elkeseredett tömegeket. Jó lenne ezt a világválságra fogni, de ez állságos lenne.

A jobboldal, még talán a radikális jobb sem, tartja a multikat és a piacgazdaságot irtani való ördögnek.
DE a piacgazdaság túlzott irányítása állami kontroll nélkül vadnyugati gazdaságot hoz. Akinek sok pénze van mindenkit legázol. ha ezt valaki kontroll nélkül ráengedi egy társadalomra az nem liberális, hanem felelőtlen, önző maffiózó.

A multiknál pedig csak az a kifogás, hogy az adómentes időszak végén távoznak, kicsit korrektebb lenne ha a lejárat után 5-10 évig fizetnének rendesen adót. Nem beszélve arról, hogy a 30 % át foglalkoztatják az alkalmazottaknak és 90 százalék körül részesednek az ezért kapott támogatásokból.
Nincs ez rendjén.
Fontosak, mert ők hozzák a szakma fejlődésének a lendületet, de nem lehet a kis és középvállalkozókat, akik a 70% ot foglakoztatják így kisemmizni.

Az egy érdekes téma ahogy a radikális jobbosok néha a Szittya Jézus elméleteikkel milyen szórakoztatóak. De talán van ettől nagyobb veszély is. Méghozzá a parlamentben.
Írjatok, mondjatok, jó sok rémtörténetet, a kormányt ostorozó radikálisokra, ha elég hevesen tartjátok középpontba őket sikerüni fog, a parlamenti jelenlétet biztosítanotok nekik.
Néha olyan ostobán csináltok nekik reklámot, hogy kezd gyanús lenni a cél. Jó lenne ha néha együtt szavazna koalición KIVÜLRŐL (mert más nem elképzelhető) a Fidesszel és teleharsoghatnátok európát a náci-konzervatív koalíciórol.
Szép terv, kicsit uncsi.

Kalmár 2009.04.26. 20:22:05

Tudod tisztességes ember a 2. háború után, kommunistával nem fogott kezet. Jó lenne ha a baloldalon elterjedne ez az attitűd.
Furcsa lenne nem? A kormányülésen senki nem fogna kezet, szinte senkivel.......
Persze tudom, ti liberálisok mindenekelőtt a véleményetek szabadságáért harcoltok, a más véleménye, az uszító métely gyilkos ösztön. Furcsa ez a kettős mérce.

Az meg csak egy érdekes kérdés, hogy egy közéletettel foglakozó embernek még mindig Obán és a vele szimbiózisban élő tömeggyilkos nácik veszélye a fő téma.
Meggyőződésem, hogy a valóban ordas náci eszmék kiírtásának a legjobb módja, hogy jól vezetjük az országot, nem hagyjuk élősködni egyik réteget sem.
Az irritálóan tolvaj, korrupt politikai elit, tömegével termeli ki a radikális elkeseredett tömegeket. Jó lenne ezt a világválságra fogni, de ez állságos lenne.

A jobboldal, még talán a radikális jobb sem, tartja a multikat és a piacgazdaságot irtani való ördögnek.
DE a piacgazdaság túlzott irányítása állami kontroll nélkül vadnyugati gazdaságot hoz. Akinek sok pénze van mindenkit legázol. ha ezt valaki kontroll nélkül ráengedi egy társadalomra az nem liberális, hanem felelőtlen, önző maffiózó.

A multiknál pedig csak az a kifogás, hogy az adómentes időszak végén távoznak, kicsit korrektebb lenne ha a lejárat után 5-10 évig fizetnének rendesen adót. Nem beszélve arról, hogy a 30 % át foglalkoztatják az alkalmazottaknak és 90 százalék körül részesednek az ezért kapott támogatásokból.
Nincs ez rendjén.
Fontosak, mert ők hozzák a szakma fejlődésének a lendületet, de nem lehet a kis és középvállalkozókat, akik a 70% ot foglakoztatják így kisemmizni.

Az egy érdekes téma ahogy a radikális jobbosok néha a Szittya Jézus elméleteikkel milyen szórakoztatóak. De talán van ettől nagyobb veszély is. Méghozzá a parlamentben.
Írjatok, mondjatok, jó sok rémtörténetet, a kormányt ostorozó radikálisokra, ha elég hevesen tartjátok középpontba őket sikerüni fog, a parlamenti jelenlétet biztosítanotok nekik.
Néha olyan ostobán csináltok nekik reklámot, hogy kezd gyanús lenni a cél. Jó lenne ha néha együtt szavazna koalición KIVÜLRŐL (mert más nem elképzelhető) a Fidesszel és teleharsoghatnátok európát a náci-konzervatív koalíciórol.
Szép terv, kicsit uncsi.

wladyslawsky (törölt) 2009.04.26. 21:00:30

@Kalmár: Biztos hogy a multik nem alkalmazzák a foglalkoztatottak 30%-át. Ahhoz nagyjából minden harmadik munkahellyel rendelkező embernek multinál kéne dolgoznia. Az meg kizárt. Tudomásom szerint 8-10% körül van a multicégnél dolgozók aránya. Amúgy igazad van.

I-brahi 2009.04.26. 21:00:48

@Mr Falafel: Senkitől nem tűröm ezt a hangot, világos? Milyen alapon sértegetsz valakit, csak azért, mert nem olyan "tökéletes a génállománya", mint neked? Kinek képzeled magad?

I-brahi 2009.04.26. 21:03:58

Légyszíves moderáljátok ki ezt az önkéntes háborús bűnös jelöltet. Kösz

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.04.26. 21:05:23

@TuRuL_2k2: ne :("Sokszor írtam már, de nem lehet elégszer: a Reakciónál a szerzőkön múlik, hogy kinek miről van kedve írni."

Ez mellébeszélés, mivel a Reakció szerkesztett blog. Az jelenik meg, amit a szerkesztői átengednek.

A baj az, hogy elfogadjátok a koala tematizációs szándékát, így már a meccs elején veszítetek, hiszen arról beszél a Reakció, amit az ellenfele szeret :(

I-brahi 2009.04.26. 21:08:04

@Mr Falafel: Ja, és leszarom a kibaszott véleményedet. Én magyar vagyok. Akkor is, ha ez neked nem tetszik. Nem te fogod eldönteni, hogy mi a nemzetiségem, te egy szánalmas kis senki.

hiba 2009.04.26. 21:10:29

@sün!malac69 várja a jún. 7-e utáni jún. 8-át: A Jobbik helyében én kiadnék valami sajtónyilatkozatot, hogy a Fidesz által létrehozott SzDSz pártelnökként, tudhatná Fodor Gábor, hogy mennyi köze van a szakadároknak az anyapárthoz. És különben is, a Jobbik kikékéri magának, nincs szüksége külsős elmebetegekre van neki elég saját. (ld. kurucok, Morvai, Ifj. Hegedűs stb.)

hiba 2009.04.26. 21:15:57

@I-brahi: Higgadj le haver. Mr. Falafelnek van egy kockás füzete és vigyorogva ír be egy strigulát ha valakit sikerül felbasznia. Ő ezt élvezi, ennyi jutott neki. Ha nem válaszolsz neki, akkor még ennyi se.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.04.26. 21:33:37

@hiba: Ha MrFalafel áll szemben a FIDESZ-szel, én egy orbánista vadállat leszek no time :)))

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.04.26. 21:40:00

@tölgy:

A legnagyobb baj, hogy a tét jóval nagyobb, mint egy-egy politikai meccs.

Valószínűleg a tájékozatlanság az oka, hogy a 1990 óta sokadik "fiatal jobb" megy bele ebbe a "ronda táncba". És persze a Fidesz (amint a többi párt) bűne is múlhatatlan e csapda kialakításában.

Olybá tűnik, mintha a "politikai osztály" úgy próbálna újabb és újabb mamelukhadat létrehozni önmaga támogatására/szolgálatára, hogy a "fiatal értelmiségieket" leválasztja saját közegükről (a tkpni társadalomról) és ideológiai búra alatt tartja. Gyakorlatilag semmi érdemi kapcsolatuk sincs saját valóságukkal. Így aztán már könnyű használni őket (annál is inkább, mert el is hiszik magukról, hogy ők a "progresszió"):-(

ü
bbjnick

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.04.26. 21:40:25

@tölgy:

"A baj az, hogy elfogadjátok a koala tematizációs szándékát, így már a meccs elején veszítetek, hiszen arról beszél a Reakció, amit az ellenfele szeret :("

Hát ez súlyos kérdés:
ha a koalíció felvezet vmit, és azt ráadásul hamisan, hazug módon teszi, akkor mindenképpen muszáj vele foglalkozni, de az is igaz, h mostanában a Reakció túl sokat foglalkozik jobber kritikákkal, holott a balliberális kimeríthetetlen tárháza a lükeségek csimborasszóinak.

@hiba:

Ez jó ötlet volt Fodorral, mint a fidesz által létrehozott pártelnökkel! LOL

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.04.26. 21:43:40

@tölgy: Ön tényleg hülye ? :((( Komolyan le bír ilyeneket írni ? Jézusmária, ember, ezek fiatalok akik blogoznak, időnként lelkylolálkodnak, időnként kínaikálmánodnak, turulmadárkodnak, fürtöskéznek, de tényleg azt hiszi, hogy emiatt lesz Bajnai a miniszterelnök ? Jóságosatyaúristen, ember, a Reakciónak az a szerepe, hogy elbaszhassa az ember az idejét, ha ilyesmivel van éppen kedve elbaszni az idejét. Basszus, maga elhiszi, hogy mi itten beleavatkozunk a világ folyásába ? Hát kurvára nem. A cikkeimmel avatkozhatok bele a világ folyásába, semmi mással. Ön tisztelt uram dittó.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.04.26. 21:56:09

@tölgy:

"Ez mellébeszélés, mivel a Reakció szerkesztett blog. Az jelenik meg, amit a szerkesztői átengednek."

Ez így van, fontos észrevétel! Ez a hazug duma idáig csak a konzervatóriumon volt menő . )

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.04.26. 22:03:39

Spanyol, szerinted jó fej a Bajnai?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.04.26. 22:03:56

@tölgy:
Milyen meccs elején? A havi 80-100 posztunk 1%-a A Meccs? Úgy látom, nem csak a pártok

Így van, szerkesztett blog. De nem úgy, mint a nyomtatott Reakció volt, hogy előre megbeszéltük, ki miről ír és aztán azt beszerkesztettük. Úgy szerkesztett, hogy mielőtt megjelenik egy poszt, ergé vagy én átnézzük stilisztikailag, formázásilag, tényhelyességileg - s csak aztán publikáljuk. A Reakció nem egy monolit tömb, a sok közös érték mellett bőven akadnak dolgok, amikről nagyon különbözően vélekedünk (majd ha kiérdemeljük, akkor egyszer talán majd valaki feldolgozza a szerkesztőségi levlistánk pengeváltásait :]). De ettől még nem szoktam azt mondani, hogy ez vagy az ne jelenjen meg. Egy kezemen meg tudom számolni, hány ilyen eset volt - ha a szerző mégis ragaszkodott hozzá, publikáltuk.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.04.26. 22:05:21

@gloire:
Lsd. előző hozzászólásomat. A hazug duma terminus külön megtisztelő.

Alfőmérnök 2009.04.26. 22:07:57

@I-brahi:
Meglepődnél, ha kiderülne, hogy Falafel úrnak sem "tökéletes a génállománya"?
Hisztizz még egy kicsit és akkor hamarosan coming outolni fog. :)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.04.26. 22:10:46

@TuRuL_2k2: "Milyen meccs?"
Ez olyan, mint mikor Bajnai miniszter, majd miniszterelnök azt állítja, hogy nincsenek politikai ambíciói.
:)
vagy
:(

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.04.26. 22:12:08

@tölgy:
Jaj. Továbbra is úgy érzem, arányt tévesztesz. Nem kicsit...

borsikm 2009.04.26. 22:34:57

"Kérem a regisztrációm megszüntetését."

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.04.26. 22:58:05

konzervativok.blogspot.com/2009/04/reakcios-dogmatika.html
a kereszténydemokrata-néppárti politika, általában a katolikus konzervatívok pedig mindig is a „szociális piacgazdaság” hívei voltak.

a konzervativizmus alapja nem a gazdaság kérdése. Részemről igenis erős, nagyon erős államot pártolnék, amin képes visszaverni a globalizáció átkait, mert az áldásai mellett bőven vannak.

TEssék újraolvasni a Bibliát. Tőlem távol áll a libertarianizmus.

A Szentkorona-eszme pedig közel áll hozzám, pedig utálom a ködevőket. Egy volt tanárom (PPKE-BTK) most ír róla monográfiát. A Szent Korona igenis, ha más nem, amellett, hogy szakrális tárgy, amellett az államiság szimbóluma. És ennek a ténynek az alkotmányban is helye van. Persze személyiséget nem kell neki tulajdonítani, meg egyéb ködevések, de ennyit bőven megérdemel.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.04.26. 22:59:31

@TuRuL_2k2:
Akkor érezd magad megtisztelve.
De az arányt itt "ti" tévesztettétek el. Már ha van olyan, hogy
ti, mer ugye nincs is, minden szerző azt ír amit akar. )
Tudod ehez már egy gabrilo kell, hogy megmagyarázza.

Carnivora (törölt) 2009.04.26. 23:03:09

"Magyarországon mára mindössze egy ténylegesen konzervatív - tehát a hagyományok tiszteletén, a jogállamiság védelmén, az egyén (a polgár) és a közösség (a nemzet) érdekeinek összehangolásán, s végül, de nem utolsó sorban a szabadversenyes kapitalizmus, a piacgazdaság elfogadásán alapuló – politikai attitűd van jelen. Ez azonban, fájdalom, nem kizárólagos a jobboldalon."

melyik az? :D

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.04.26. 23:13:24

fürtöske87 megkukult, vagy nem mer válaszolni?
Milyen blogger az ilyen?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.26. 23:20:24

@gloire: Krokodil megmondta, hogy Gyurcsány=fürtöske87-el

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.04.26. 23:34:27

@gloire: gondolom, elment aludni, és igaza van

egyébiránt újraolvasva a posztot, látom, hogy igazából a legtöbb dologgal egyet kell értenem fürtöskével, csak egy kis egyensúly volt az előző kommentem.@dszg:

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2009.04.26. 23:38:15

Minden kedves atyafinak, aki úgy gondolja, ő jobban tudja, és akár a Reakció ellenében is megvédi a reakciósokat.

Ez a "mit kell elhatárolódni/ fikázni a jobboldalt" - issue láthatóan olyan jól megy, hogy Tölgy mán Bokros-barátoknak is láttatja a társaságot legfrissebb blogbejegyzésében, a méltán népszerű Tea-körben.

A Lutz Gizi, az, drága Tölgy.

Ehhez képest a legutolsó teljes hónap, (2009. március) 94 blogbejegyzése közül 13 minősíthető a jobboldallal szemben kritikusnak. Ebben benne van Agent Ungur makói táltos-gyalázása, és aba Balavány Gy. köpködésére írott válasza is, valami számos Kínai-Trágár-videó is, amely a nyilasokról a Magyar Gárdáról vagy a Fideszről készült, amit lehet így is értelmezni, meg úgy is. Bár nincs illúzióm afelől, hogy az itt megjelentek hogyan értelmezik őket. A baloldallal szemben kritikus posztok számlálását a fenti szám duplájánál abbahagytam, pedig csak a hónap felénél jártunk. Nem hinném, hogy bárki dekázgatta volna, hogy mi jelenik meg, így alakult.

Az a jobboldal, amely ennyi (13/94) iróniát nem bír el, meg is érdemli a sorsát.

Csókolom és jójszakát.

hiba 2009.04.26. 23:46:08

@gloire: Mit szeretnél miről szóljon ez a blog? Értsen mindenki egyet abban, hogy köcsög libatolvaj váltotta az idegbeteg KISZ titkárt? Egy ilyen blognak szerintem pont az a lehetősége, adottsága, hogy nagyjából azonos értékrendű emberek vitatkoznak arról amiben különböző a véleményük. Ebből a szempontból az hogy a legnagyobb jobboldali párt, a korábbi egy a tábor stratégia után elválik lassan a szélsőjobbos rétegektől, szerintem nagyon fontos. Nem csoda, ha erről szólnak a posztok.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.04.26. 23:46:32

@tölgy: @TuRuL_2k2: @gloire: Szerintem van olyan, hogy MI, mivel egy név alatt publikálunk, azért mégiscsak jelent valamilyen közösséget. De ha csak egyféle vélemény jelenne meg minden kérdésben, arra elég lenne egy ember is, csináljon ő blogot. A blog pedig szabad műfaj, nem kiforrott esszéket publikálunk, nem olyan posztok jelennek meg, amelyek a szerzők életük végéig tartó véleményét tükrözik. Gloire-ral szemben meg kell jegyezzem, mindez, és amit Turul írt, áll a Konzervatóriumra is. A széljobbal kapcsolatos aránytévesztés viszont szerintem áll, szóval télleg kevesebbet kéne vele foglalkozni. Kb ignorálni kéne, most már megírtuk a magunkét. EGyébként egy Népszabóban és egy Magyar Nemzetben is sokféle vélemény meg tud jelenni (gondoljunk csak a Magyar Nemzet oroszpárti és atlantista vonalára, Stier Gáborék vs. Csermely, akik ráadásul szerkesztők-rovatvezetők), szóval amit tölgy meg gloire mond a szerkesztettségről, az kétségbe vonhatól.

Carnivora (törölt) 2009.04.26. 23:46:51

@Mr Falafel:

Szóval bizonyára észrevettük, hogy kevesebb az ufó manapság. Károly bácsi nem osztja azt az elképzelést, hogy a földönkívüliek meguntak volna minket, és elnézve őt, én sem. Hanem az történt, hogy megolvadtak a sarki jégsapkák, amitől összezavarodott a Föld elektromágneses tere. Így aztán a csészaljak navigációja bizonytalanná vált, a kevésbé vakmerő turisták inkább más célpontot választanak a térugráshoz, ha nem akarnak egy hegy gyomrában vagy egy ufókonferencián kikötni. Emiatt a közeljövőben csak a nagyon jól navigáló fajtákra számíthatunk, még kevesebb lesz az ufó, ketyeg az ufóbomba.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.04.26. 23:59:49

@dszg: Ja. a Magyar Nemzetben tényleg sokféle vélemény tud megjelenni, melyek az idegbeteg Gyurcsánytól a köcsög idegbeteg hazaáruló cionista Gyurcsányig lefedik a teljes palettát. :)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.04.27. 00:14:00

@Oli bácsi: "Tölgy mán Bokros-barátoknak is láttatja a társaságot legfrissebb blogbejegyzésében, a méltán népszerű Tea-körben. "

Elolvastam újra. Ez bizony így egy erős értelmezés. Hajlok azt mondani, félreértés.

De a számokról: Csinálhatna egy kördiagrammot is. Esetleg oszlopgrafikont.

Fent nem én, mások írtak a Reakció tematikus változásáról.
Nem a fidesz-bírálatot kifogásolták, azt hiszem, inkább hasonlóan éles kritikát szeretnének mondjuk a mostani Holokauszt-menetről, Gordonékról, Szollár zsenijéről.

A fideszt pedig lehetne bírálni pl. jobbról.

Carnivora (törölt) 2009.04.27. 00:16:39

@hiba:

A legnagyobb "jobboldali" párt igazából össze-vissza kapdos ez a nagy igazság ...

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.27. 00:22:37

@Carnivora: a "melyik az?" hozzászólása elolvasása után jutott eszembe, hogy tényleg. ez nekem sem volt világos.
A jobb-bal arányos kritizálása vitában pedig a következő lenne szerintem az irányelv: oda, ahol hülyék, oda ütni kell. ez alap. ezen túl, ha egy lapnak/blognak mérhető véleményformáló/tájékoztató ereje van (erről folyt egy kis részvita itt, hogy a reakció ilyen-e, és szerintem elég határeset, de igen), akkor nyilván felelőssége is van, és akkor arányosnak kell lennie (és itt megjegyzem akkor azt is, hogy szerintem okésak is). Én a glogunkon pont nemrég mondtam egyébként a bloggertársaknak, hogy végtére is igaza van a hozzánk kommentelő széljobbosoknak, akik folyamatosan azon sírnak, hogy csak a jobbikot és a kdnp-t baszogatjuk, mert tényleg aránytalanul keveset ütünk balra, de igyekszünk azért, és ugye amit írtam, hogy mi porszem vagyunk még a reakcióhoz képest is, nem az index vagyunk, ahol felelősségünk a hülyeségarányos jobbra-balra ütés. Visszatérve erre a blogra: én már korábban is sejtettem, hogy Mr.Falafel egy lelkes kapcsolat.hus, aki szórakozik.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.04.27. 00:23:39

@dszg:

Hamvas Béla mondja, hogy: "Nem az a komolytalan, akit annak tartanak, hanem az aki önmagát nem veszi komolyan." Ebből az egy mondatból szerintem jelenlegi problémáink legtöbbje levezethető. Nem gondolod, hogy a hamis narratívák és a valóság feszültségét kicsit komolyabban kéne venni? (Még egy olyan orgánum esetében is, mint a Reakció?)

Úgy kérdezem tőled, mint katolikus keresztény a katolikus kereszténytől: komolyan azt gondolod, hogy ezt ennyivel (ilyen hozzáállással) el lehet intézni?

ü
bbjnick

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.04.27. 00:34:34

@calam: Fico nyilvános idegrohamot kapott attól, hogy a média arról beszél, hogy Szlovákia a magyar útra tért. Ha nincsenek ott a kamerák, kiviteti és lelöveti a riportert. Hogy hozta ezt le az Acsar Nemzet? "Fico: Magyarország ma az abszolút összeomlás állapotában van"

A Magyar Nemzet néha hűsítően Fico aranyerén tartja a nyelvét, néha meg nem. Ez is egy példa a Magyar Nemzetben megjelenő sokszínű véleményekre.

Carnivora (törölt) 2009.04.27. 00:36:47

@Krokodil:

Baloldlon nem nagyon van mit ütni a baloldal szavazóinak jórésze éppen most a Fideszre izgul, amely nem feltétlenül túl örvendetes, mert ezáltal a Fidesz egy illuziókra épülő cirkuszt működtet nem egy olyan pártot, amelyről ez a cikk is ír.

A KDNP szerepét nem nagyon értem még most sem jelentéktelen a szavazatvonzó képességük sőt ...

A Jobbik meg egy külön történet ők igazából ugyanabban a szarban vannak kicsiben , amelyben a Fidesz nagyban. Csak amíg a nagy "jobboldali" Fidesznek a balos tábor iránti megfelelésben kell bohóckodnia. A Jobbiknak , amely un."nemzeti radikális" párt akaródzott volna lenni éppen a különböző széljobber szubkultúráknak igyekszik megfelelni.

Mr.Falafel félék nem feltétlenül provokátorok nagy az "Isten" állatkertje a keítés meg alacsony.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.04.27. 00:44:38

"Csak azért, mert valahol egy diktátor is népet emleget,
most már diktatúrarajongással vádoljunk mindenkit, aki
a népről beszél? Félelmetesen hasonlít ez ahhoz a másik
magatartáshoz, amely kommunistát kiált mindenkire, aki
a munkás, sőt a kenyér szót kiejti. Nyugodjunk bele, hogy
a kérdések is asszimilálódhatnak.

Magyarországon az " új népiesség", melynek tehát nemcsak
divatos kihasználóitól kell óvakodnunk, hanem már-már
félrebeszélő rettegőitől, megvolt már akkor, is midőn a
külföldi népiességnek még csírája sem ütötte fel a fejét.."

Illyés/1936

Ács Ferenc 2009.04.27. 00:45:42

@tölgy: Ha valakinek ennyire lesújtó a véleménye rólunk, akkor miért is kell szerepelnie a Reakció szerzői listáján?
Vagy ez csak egy megkésett áprilisi tréfa? Az utóbbi verziót erősítik az olyan ál-bölcsességek, miszerint a konzervatív embert nem érdekli a gazdaság, avagy a reakciós szerzők a politikai tudást csak mint dogmákat ismerik. Ha már itt tartunk, lehet, hogy kivételesen mégiscsak tévedni tetszik, és éppen kegyed az, aki a politikáról afféle szobatudósi alapon értekezik, míg esetleg a reakciósok némi - ennél mindenképpen életszagúbb - tapasztalatot szereztek róla.

Továbbá szeretnék ezúton gratulálni a Tea-közösségnek a szerfölött ízléses "Hollóposzt" címválasztáshoz, ami nem kevés kurucos ihletettséget sejtet, dehát honnan is merítsen egy Igazi, Eredeti és Megfellebezhetetlen Konzervatív, nemdebár?

Ács Ferenc 2009.04.27. 00:55:04

@dszg: "és egy Magyar Nemzetben is sokféle vélemény meg tud jelenni"

Ugye viccelsz?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.04.27. 00:58:11

@Ács Feri:

Titeket szériában programoznak?:-) Majdnem pontosan ilyen tartalmú emilt kaptam a Konzervatóriumtól (anno):-D (...) :-D (..) :-D ...

ü
bbjnick

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.27. 01:44:16

@Carnivora: "Baloldlon nem nagyon van mit ütni a baloldal szavazóinak jórésze éppen most a Fideszre izgul"
ezt a logikai bakugrást ugye nem gondolod komolyan? azaz a blogok, mádia attól még, hogy most kicsit (legalábbis annak látszik) az mszp tábora, attól még irtsa a hülyeséget. amit te mondasz, az maximum a fidesznek lenne megfontolandó taktika, azaz nem az addig ütni a vasat, amig meleg, hanem az easyeasy stratégia.
@Ács Feri: verekedés is lesz? :)

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.27. 01:54:49

@tölgy: "A fideszt pedig lehetne bírálni pl. jobbról."
Ezt hogyan értelmezzük? Van elképzelésem, de ez így nem egyértelmű. Vagy teoretikusan részletezni, vagy két példát lehetne?

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.04.27. 07:12:00

@Ács Feri: nem. De szerken belül van párféle vélemény. Részemről nem szeretem a Nemzetet nagyon, de ezt el kell ismernem. Annyi nem , mint itt, de azért nem egy csapásirány van (habár egy FŐ csapásirány az persze van).

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.04.27. 07:37:22

Tegnap ismét nem voltam itthon, mégis írtam a blogba. Jól csinálom!
Változtassam meg a jelszavam? Ki a búbánat szórakozik velem?

@Carnivora:
Te már Tallérossy Zebulonként is egy barom voltál, és nem sokat fejlődtél.

Kétségtelen, hogy I-Brahit élvezettel szivattam, de a legutóbbi írásom hozzá nem az én kezem munkája.

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2009.04.27. 07:59:16

@tölgy:
Oh, bárcsak félreérthetném. Majd a nagyszerű olvasók ítélnek, hosszan, mert a kontextus, ugye:

"Az ujdondász reakciósok „természetes” módon dogmákat keresnek, mert a politikai tudást csak így ismerik; másrészt, mivel ezt várják el tőlük; harmadrészt, mivel a dogmák kéznél vannak. Az értelmiség szállítja házhoz azokat.

Az egyik ilyen kedvenc dogma a szabad piac, globalizmus, amit a jobboldalnak tulajdonítanak, és számon kérnek mindenkitől, aki virtigli/európaiértelembenvett konzervatívnak akar számítani.

Na most, a konzervatívokat nem, vagy alig érdekelte a gazdaság. A gazdaság domináns témává, ideológiai markerré a hetvenes években lett, elsősorban a neokonoknál. Akik globalisták és ideológusok, viszont magukat nem konzervatívnak hanem neokonzervatívnak nevezik.

Természetesen lehet érvelni a piac mellett, bár amikor a világ hatalmas pénzeket önt a piacpártiak zsebébe, akkor kevésbé hiteles ez az érvelés. Miképpen, nem érthető, hogy miért a vámpótlékot bevezető — azaz a szabad piacot korlátozó — Bokros Lajost tekintik a szabad piac hazai prófétájának?"

Szolidan jelzem, hogy a Konzervatívok felé én magam sohasem éreztem (na jó, egyszer, Bretagne vonatkozásában), hogy a Tanító Hivatallal analóg feladataim lennének, miközben Ács Feri basztatása, ill. a "metroszexuális" kifejezés teljes jelentéstartományának kibontása némely reakciósra vonatkoztatva immár kurrens cikk mondott blog jegyzői között. Csinálhatjuk így is, csak uncsi lesz.

Ami teszemazt Bajnai Gordon zsenijét illeti, a "húzzon a picsába", amelyet volt szerencsém magam elkövethetni néhány poszttal ezelőtt, tudom, hogy nyilván a "nyegle újkonzi stílbe" illeszkedik a Tea-kör utóbbi időben meglepően Reakció-kritikus, preciőz légkörében, de mégiscsak pejoráló megjegyzésnek gondolnám. Szollár-gyalázást, színvonalas hollókosztozást meg lehet írni, és elküldeni Turulnak.

Híres megalkuvó, ki fogja tenni.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.04.27. 08:41:20

@Oli bácsi: Amíg élek, addig szeretném, ha maradna némi autoritásom a saját mondataim értelmezésében.

Sejtésem szerint, a bölcsészet nem idegen a Reakció jeles szerkesztőitől. A "reakciós" láthatóan a szövegben kis betűvel szerepel, PHJ meg is kérdezte mit is jelent.
Felhívnám a figyelmüket két apróságra: a nyelv mindig homályos és kétértelmű, és az költészet/irónia előszeretettel használja ki a nyelv e tulajdonságait: a számtalan többletjelentésre való utalást.

Azt hiszem egy nicket sem volt szerencsém basztatni a Reakció szerzői közül, legfeljebb itteni kommentben Trágár Kálmánt, de ő szereti.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.04.27. 08:43:23

@Oli bácsi:
Bocsánat, Ács Ferit én "basztattam", és én nem vagyok szerző a Teakörben. A metroszexuális dolgot is én hoztam elő. Az én bűnöm, az én bűnöm.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.04.27. 08:44:08

@Ács Feri: Nyugodtan vegyen(ek) le onnan. Nincs harag.

A Tea-kör tulajdonosa Loxon, miképpen a Hollóposzt elkövetője is. Valóban nem pc, az ezzel kapcsolatos véleményemet neki elmondtam.

Irónia ügyet lásd fent.

Carnivora (törölt) 2009.04.27. 08:46:24

@Krokodil:

Az MSZP tábor mára kimerül a törzs elvtársakban meg a megszokásból odaszavazó maradék nyugger táborra ...

A Fidesz ezt az easy-easy elvet is követi szó sincsen semmi olyasmiről az esetükben amiről ez a hangzatos blogbejegyzés is írna. A Fidesz most szépen cendben elvan kussban, és örül a Bajnai féle programnak, így legalább nem nekik ell lapátolni a szart, és jövőre még sikerül megtartani ezt az "új többséget". Persze közbe néha belöknek v.mi oltári baromságot lásd. a nyugdíjas nyali , máv nyali ... amitől az "új többség" nagyon betud izgulni.

osborne 2009.04.27. 09:02:23

Fürtöske87-nek van otthon net?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.04.27. 09:15:21

@Őrnagy Őrnagy:

már akartam is jelenteni, hogy maga volt az ! lol

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.04.27. 09:18:15

Különben srácok, vigyázni kéne ez ilyen írásokkal. Jön a 2.0 Patás-kormány hamarosan, és nehogymá' csak a Bayer Zsóti Szlovákiában bejegyzett cége nyerje majd a jó kis kommunikációs tendereket a leendő Kancellária Minisztériumban-ban.

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2009.04.27. 09:19:15

@tölgy:
autoritása természetesen marad.

Hogy PHJ mit kérdezett meg, és mit nem, azt nem tudom, olyan rettenetesen nem is izgat: a kisbetűs reakció megé az internet csodálatos lehetőségeinek köszönhetően be volt linkelve a reakcio.blog.hu fenti cikke, ebből és a többes számból gondoltam, hogy ránk vonatkoz. De ha ez is valami posztmodern negéd, és másra értődik, akkor természetesen én sem írtam semmit.

És mondom, posztjavaslatom nekem is száz meg ezer lenne a teakör fele, azt mégis hagyom, hogy hétvégén mindenki jáccon a magzataival.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.04.27. 09:19:51

@bbjnick:

"Nem az a komolytalan, akit annak tartanak, hanem az aki önmagát nem veszi komolyan."

nos, véleményem továbbra is az, hogy hamvas egy senki.
én meg azt mondom, hogy az a komolytalan, aki önmagát komolyan veszi. sőt csak az veheti komolyan önmagát, a világot, aki nem veszi komolyan önmagát. persze jól értsed, ez nem a becstelenséget, a megbízhatatlanságot, az önfeláldozás hiányát jeleni, hanem az egó hübrisz nélküliségét.
na, pont ez a baj ezekkel a legényekkel is itten a reakción :)

barang 2009.04.27. 11:24:17

jo kis gondolatebreszto iras, a vegkovetkeztetessel meg nem igen lehetne vitatkozni.

ugyanakkor meggyozodesem, hogy a szerzo forditva ul a lovon: a jobbik and co nem a jobboldali hagyomanyok kovetkezmenye, hanem az elkurt kormanyzase. nincs olyan orszag a vilagon, ami ilyen helyzetben nem fordulna az egyszeru, radikalis valszok fele.

a jobbik es a garda megejelenese indokatora a frusztraltsagnak es az allam mukodesi zavarainak (hajh mennyit fardozott ezert szadeszunk, es mennyire orul neki az anarchokommunista TGM), nem a jobboldali hagyomanyok meg tradiciok szuksegszeru kovetkezmenye, vagy a magyar emberben melyen megbuvo lophatnek megynilvanulasa. ahhoz, hogy joslata megvalosuljon TGM es tobbi haveraja az arokasoTOP100-ban rendkivul sokat tett.

felhivnam tovvabba a nem levesbbe muvelt Csurka I joslataira is a figyelmet: a pincernemzetrol szolo profeciai nem kevesbbe tunnek helytallonak:))

(kicsit off: csak nekem vannak problemaim a zsido-kereszteny kultura kifejezessel, vagy masok szerint is kirekeszeto? (kulosnos tekintettel Arisztoteleszre es Senecara))

Alfőmérnök 2009.04.27. 11:34:07

@Grift: :

Hamvas nem senki. Kicsit néha túlmisztifikálják, de minimum egy zseni. Amúgy ő nem vette túl komolyan magát, és őt (vagy legalábbis egy-egy tőle kiragadott idézetet) sem kell túl komolyan venni.

Necoure Yamaki 2009.04.27. 11:34:14

Nocsak, fürtöske87 már a fidesz féle "egy-a-zászló -egy-a-tábor" kampánystratégiá nevében fogant?

Megjegyzem fidesz szavazóként nehéz elképzelnem egy olyan egységes megszólítást, mely az elbizonytaladnodott "más is lop" szoci szimpatizánst és a jurtában lakó árpádvére tradicionalistát fel tudja fűzni egy gyöngysorra. Eddig sem sikerült, ezután sem fog.

Mellesleg mi is a baj a Szent Korona Tannal progresszív fürtöske?

Alfőmérnök 2009.04.27. 11:38:25

@barang:
zsidó-keresztény:
Nem tudom, hogy kirekesztő-e, biztos, hogy pontatlan. Legalább görög-zsidó-keresztény kéne. Igaz a görögök egy részét megpróbálták beleolvasztani az egyházatyák meg az aquinoik a kereszténybe, de inkább saját képükre formálták.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.04.27. 11:51:04

@Grift:

@Alfőmérnök:

A hamvasi "arcélhez" egy idézet:-)

“Az elmélet és a teória között az a különbség, ami a kérdés és a probléma, vagy ami az ötlet és a gondolat között”˙(1) – írja Hamvas Béla, az 1960-as évek legelején, Elmélet és teória című esszéjében. “Az elmélet (…) a dolgokat úgy szemre arányosan és tetszetősen, anélkül, hogy rendezné, sorbaállítja. Világnézetnek is nevezik. A világnézet sablon. A teória életrendet teremt, s ezért, ha nem realizálódik, semmi értelme.” (2) “A teória azon a tényen nyugszik, hogy nincs olyan megállapítás, amelynek ne lenne egzisztenciális súlya és morális konzekvenciája. Az elméletnek nincs mértéke, ezért azt, ami absztrakt, vagy konkrét, nem tudja összetartani. (…) Aki teóriát épít, annak egész életét meg kell változtatnia.” (3) Már e néhány mondat is jól megvilágítja számunkra Hamvas gondolkodói alapállását; olyan alkotó arcéle körvonalazódik előttünk e kijelentések fényében, aki számára “a hazugságmentes írás és a hazugságmentes emberi egzisztencia egymást fedi, és azonos feladat, az emberi alapállás megvalósítása” (4).

(1) Hamvas Béla: Patmosz I. Életünk Szerkesztősége - Magyar Írók Szövetsége Nyugat-Magyarországi Csoportja kiad., Szombathely, 1992. 70. p.

(2) Uo.

(3) I. m. 71. p.

(4) I. m. 247. p.

ü
bbjnick

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.04.27. 11:56:54

Hamvas zseni volt. De ami még fontosabb: bölcs.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.04.27. 11:58:59

@ergé:

értettem, ezentúl így gondolok rá! :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.04.27. 12:00:48

@bbjnick:

vitathatatlan tisztességgel rakta össze az ollózott gondolatait. tisztességes interpretátor, kevés eredetiséggel.

szpal 2009.04.27. 12:01:43

az nekem itt kicsit erős, hogy a 90-94 közötti MDF-kormányzást egyenlővé teszed TGM leírásával. És ha nyilasokkal úriember nem fog kezet, akkor a Fidesz szüntesse meg az önkormányzatokban a Jobbikkal folytatott együttműködését. Ja, és a Jobbik nyilas párt? Oszt miért? Itt a programja:
www.jobbik.hu/bethlen_gabor_program

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.04.27. 12:33:39

@ergé:

@Grift:

KIvót H. B.? Mivót H. B.? Vót-e egyáltalán H. B.?

Szerintem ez egy elég jó adalék:

magyarido.blog.hu/2009/03/23/imaginativ_onkommentacio_szigoruan_experimentalis_fundamentumon

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.04.27. 12:44:09

@szpal:

Szpal, tényekkel zavarod meg az emelkedett diskurzust:-) Ez nem túl elegáns:-) Legyél kicsit rugalmasabb és mindjárt élvezni fogod a lebegést. Take it easy!:-) Vagy mi a f*szom:-(

ü
bbjnick:-)

Fürtöske87 2009.04.27. 13:36:38

Itt vagyok, ragyogok, csak olyan helyen voltam eddig, ahol se net, se post, de ami késik, nem múlik.
A hozzászólások végigolvasása után két észrevétel:(aztán majd tán lesz több)
- az értelmiségi Fidesz-szimapitzáns nem egynelő az SZDSZ-essel, mégha sokan ezt így is akarnák láttatni. Egy Fideszes pl. sose kötne koalíciót a kommunista utódpárttal is, még akkor se, ha társadalompolitikában esetleg liberálisan gondolkodik.
- a Szent Koronát lehet tisztelni, becsülni, meghatódni ha látjuk (én így vagyok mindig) de attól még nem blaszfémia, ha kimondjuk, Werbőczy-féle Hármaskönyv felett eljárt az idő.

Fürtöske87 2009.04.27. 13:48:57

Ja és még arról, hogy mennyire konzervatív a Fidesz...
A Fidesz egy nagy néppárt, van benne ilyen is, meg olyan is. Az egy nagyon messzire vezető téma, hogy mi a gazdasági konzervativizmus, az értékkonzervativizmus, a keresztény konzervativizmus, ebbe szerintem nem érdemes ilyenformán, pár komment erejéig belemenni.
Az biztos, hogy a Fideszben erős az a fajta liberálkonzervatív vonal, amelyet a cikkben a radikális jobboldal opponenseként említettem, az is biztos, hogy nem kizárólagos, de idővel letisztulnak a dolgok.

Google 2009.04.27. 14:18:12

Tökéletesen egyetértek Baranggal, sok munkája van abban az SZDSZ-nek, személy szerint TGM-nek (Árpád-sáv, mucsaiak, makkos cipő, fehér zokni stb.), hogy a Jobbik (azelőtt MIÉP) ott tart, ahol tart.
De az MSZP is kedvet kapott, szóljon érte is a Jobbik!
Amikor elhatárolódásra kéri fel a Fideszt, meg a választókerületi szövetségek megszakítására, akkor gondoljon arra, ők hogyan szakítottak a koalíciós társukkal? Vége a koalíciónak, vagy nem?
Hogyan van az, hogy a sok szadeszes kötödésű illető az állam fűvét legeli ma is?

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.04.27. 14:23:09

@Ács Feri: Tessék engem megfellebbezni.
Mint tudja, a hollóposzt cím irónia volt. Igényel némi olvasói felkészültséget, elismerem.
:>

Zoli (SSDB) 2009.04.27. 14:53:45

kicsit zagyva az érvelés a rad. j.ellen,pl. a radikális jobboldal nem tagadja a piacgazdaságot csak át szeretné alakítani. Szerintem van jövője csak az tény, h még valójában nem látjuka programjukat mert nem ők vannak kormányon. ha ők lennének hatalmon akkor kifejthetnék mit is gondolnak valójában!

Ács Ferenc 2009.04.29. 12:13:38

@Loxon: "Mint tudja, a hollóposzt cím irónia volt. Igényel némi olvasói felkészültséget, elismerem."
Némi kurucosat, igaz-e? Hollóposzt-holokamu, maga roppant ironikus tényleg. Mint egy igazi konzervatív! A másik nagy humorista ciánozásán is jót derült, ugyebár, drága képmutató úr.
tölgy: eltekintve a vita tartalmától, minimum nem elegáns, amit tett.

Ács Ferenc 2009.04.29. 12:18:29

@tölgy: Utóirat: a holózás nem PC-ség kérdése, hanem civilizáltságé. Madarat tolláról.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.04.29. 12:24:50

úgy érzem, elérkezett a pillanat, hogy mindenkinek el kell határolódnia a gonosz loxontól... LOL

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.04.29. 13:13:05

@Ács Feri: Ha már moralizál: vannak Auschwitben rokonai az áldozatok falán? Tényleg, milyen színű a fal, járt már ott? Vitt virágot vagy mécsest? Ápolt egy percig is zsidó öregasszonyt?

Tudja az "Emberiséget" mindig könnyű szeretni.

Most nehéz dologra kérem, talán fájni is fog magának, gondolkodjon: emberek megöléséről írt Loxon vagy egy politikai mítoszról?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.04.29. 13:16:52

@tölgy:
"A baj az, hogy elfogadjátok a koala tematizációs szándékát, így már a meccs elején veszítetek, hiszen arról beszél a Reakció, amit az ellenfele szeret :("

Nem veszi ezt az egeszet maga egy kicsit tul komolyan?
Nem lehetne ezt az egesz blogosdit felfogni ugy, hogy emberek beszelgetnek alnev moge bujva, kis olvasottsaggal, mint egy klubban. Egy klubban se mondjak ki azt, amit zart ajtok mogott, de azert joval szabadabban beszelgetnek, mintha a teven tennenek nyilatkozatokat.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.29. 17:50:22

@tölgy: zsidó temetőbe nem szokás virágot vinni

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.04.29. 18:24:48

@calam:
Akkor maga sem járt még Auschwitzben, hogy tisztelegjen az áldozatok emléke előtt.
Tudna akkor ugyanis, hogy az _nem_ temető.
Tudná, hogy hordanak oda virágot és mécsest, zsidók és nem zsidók, mert ott meghaltak zsidók és keresztények.
Egy szóval, Ön tudatlan.

Maga is az "Emberiséget" szereti, vagy "ügyeket" :(

osborne 2009.04.29. 18:34:49

@tölgy: egyébként nem fogom de szívesen megkérdezném Fodor Gábor, Kóka János urakat is mikor emlékeztek meg utoljára személyesen az áldozatokról Auschwitz-Birkenau-ban.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.04.29. 19:18:29

@Ács Feri:
Ferenc, ön ismét jól pofán csapta a szart.

@calam:
Nem minden zsidót temetnek zsidó temetőbe. Az én rokonaim mind keresztények voltak, csak a németek szerint túl nagy volt az orruk.

@tölgy:
Én sem voltam még sviccelni, de nagyiék sem mentek soha vissza turistaként, azt elhiheted.

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.29. 19:42:28

@tölgy: az emberek megölése és a politikai mítosz a holokauszt szó két simán elkülöníthető jelentéde?
én magam egyébként elfogadnám loxon magyarázatát "Mint tudja, a hollóposzt cím irónia volt. Igényel némi olvasói felkészültséget, elismerem." de szerintem sose szabad elfelejteni, hogy vigyázni kell, egy határon túl elég rázós és taszító a tenemvagyeléginteligensésműveltapostombefogadásához című tótai elv.
calamról pedig talán még fényképem is van auschwitzból. de úgy érzem, hogy kezdünk itt belefutni abba a logikába, mint amikor oli bácsi rám parancsolt, hogy én csak ne kritizáljam itt az írásokat, mert én magam még csak pár postot írtam.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.29. 19:47:34

@tölgy: jártam Auschwitzban, köszönöm. A tudatlanság jelző dícséret egy ilyen nagy, kiművelt embertől, mint te. Faszkalap.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.29. 19:53:06

@tölgy: btw, akkor a mi a lófasz van, ha az ügyeket szeretem és az Emberiséget? Semmivel sem rosszabb, mint egy Oxfordban ülő hangember, aki még életében nem mászott ki a Heidegger kötet alól, ezzel viszont az élet összes problémájára felvértezve érzi magát.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.29. 19:53:43

@Krokodil: ez egy kicsit félreérthető:D mármint a fénykép:D

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.04.29. 20:24:26

@Krokodil: Szétválasztani nem mindig egyszerű, de ez egy ősi művelet.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.04.29. 20:36:43

@calam: Libike,

a tudatlanság legfeljebb a Magácska köreiben számít dicséretnek.

Ha járt ott, akkor nyilván éjjel lehetett, azért nem látta a virágokat. és azt, hogy az nem temető.

Heidegger nem az esetem. Ebbe a csevejbe pedig Magácska pottyant bele a megmondás-kísérletecskéjével.

Az "ügyeket" és "Emberiséget" szeretők erkölcsi problémájával kapcsoltban már nem is fárasztom Magácskát. Ez piciny absztrakciós képességet igényelne.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.29. 20:54:42

1. amikor a régi nickemet veszik elő érvként, akkor mindig tudom, hogy jó pozicióban vagyok.
2. nem mondtam, hogy Auschwitz temető lenne, ha már absztrakció, kedved főméltáságú-mindentudó-konzervatív-barom.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.04.29. 21:08:36

@calam: Nem mondta, csak éppen az A-ba tett látogatáshoz fűzte a megjegyzését. Tudja van egy olyan szó, hogy kontextus. Ez adja meg a közlés értelmét.

Mondjuk, próbáljon meg írni 3 mondatot a "meleg" szó eltérő jelentéseivel.

Kiscsillag, ez a káromkodás... eleve vesztes pozícióba kerül. Aztán megint nicket válthat vagy alsóneműt.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.29. 21:29:21

@tölgy: fú, te a replikázás királya vagy - szerinted

Ács Ferenc 2009.04.29. 21:31:16

@tölgy: Ugyan már, kérem. Mi köze az auschwitzi látogatásnak (tájékoztatnám, hogy nem csak ott zajlott le a Holokauszt) ahhoz, hogy nem viccelődünk ezen, amiként a Gulágról sem gyártunk jópofáskodó szóvicceket? (Kivéve Zuschit és Loxit.)
Semmi.
Bizonyos IQ-szint fölött nem szórakozik ezen az ember. Igazán sajnálatos, hogy ezt többedszerre kell hangsúlyoznom.
A szokásos ideológikus erőlködése ("ügyek" szeretete vs emberszeretet, stb.) inkább csak fárasztó, sok értelme nem nagyon van, legalábbis esetünkben, inkább csak olyan kötelező kellék magánál a konzervatívkodáshoz.
És tényleg inkább kavicsot vigyen egy zsidó emlékhelyre, az illik oda, nem a virágcsokor.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.29. 21:31:38

a káromkodás meg nyilván nem vesztes pozició, csak szeretnéd. Érzelmek, indulatok kifejezése. De egy magadfajta nagyon művelt, nagyon nagyképű oxfordi hangember, ezt nyilván nem érti, annál modorosabban tud megnyilvánulni, ha teafajták érdekfeszítő ellentétéről van szó.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.04.29. 22:17:22

@Ács Feri:
A. esetleges meglátogatása, zsidó öregasszonyok ápolása és hasonlók azért merülhet fel, mert van aki nem csupán moralizálgat, értelmiségi karrierkét épít.

Maga legalább legalább félig-meddig érti mire utal az "ügyek" szeretete.

Auschwitz pedig nem kizárólag zsidó emlékhely, beszélje meg a lengyelekkel. És a kavicsot a virágot/mécsest vivő zsidókkal és keresztényekkel.

Kicsit oktathatna, milyen is az igazi/európaiértelembenvett konzervatív.

@calam:
Nem figyelt a politikai marketing óráján. A káromkodás vesztes pozíció. De védje.

Mindketten személyeskednek. Ennyit az érveik erejéről :)
Ács Ferenc, magát kifejezetten nem értem.
Libike neve pedig mindent elárul.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.29. 22:32:29

@tölgy: soha életemben nem jártam politikai marketing órán, ha már személyeskedünk, amit ugye nem szabad. És megint valami fura nickel jössz elő barátocskám, egyértelmű érvkészlet hiány. Érdemes lenne kicsit kinézni a könyvekből, és leszállni a nevetséges magas lovadról. Igazból rendkívül mulatságosnak tartom ama hozzáállásodat, hogy úgy teszel, mintha semmi közöd nem lenne a világhoz, és egy magas lóról osztasz mindenkit. Holott ennél provinciálisabb, és unalmas életet elképzelni sem tudok.

Ezen kívül, hogy úgy mondjam, ha zsidó öregasszonyokról van szó kedves, akkor Auschwitzba virágot vinni semmit mondó, esetleg kulturálatlan dolog is. De legalább is tudatlan. Mintahogy senki sem visz más vallás emlékhelyére pl kipát. Mert esetleg kiderül, hogy csak sznobizmusból, álszentségből megyek oda.

Zsidó öregasszonyok ápolása. Kurucinfóhoz szokott szememnek is meredek. Igazából csak vicces. De lécci még hozd elő a nick váltásomat, aminek okát még csak elképzelni sem tudod, ellenben gyorsan sorolni fogom, hogy a Konzervatórium szerzőinek mi volt a nickje mondjuk 1 évvel ezelőtt. (Van olyan, aki a héten változtatta, kedves.)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.04.29. 23:03:46

@calam:
Auschwitz nem a zsidó vallás emlékhelye, de azt bizonyára tudja, hiszen járt ott.
Nyöhehe

Tölgy magas lovon? Micsoda képzavar :(

osborne 2009.04.29. 23:04:22

@calam: Zsidó öregasszonyok ápolása meredek?

csaxólok, hogy egyik közeli családtagom évekig ezt csinálta, nincs benne semmi meredek, a sztorik amiket mesélnek igen.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.29. 23:20:49

@osborne: nem a tett, mint érvrendszer meredek, de ezt nyilván te is értetted.
@tölgy: A kontextus barátom, a kontextus! Az érvelés mestere nem érti ezt a dolgot? Siess, kifut a vized a tescós teához.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.04.29. 23:34:24

@calam: Na, csak megtalálta az idegen szavak szótárát? Most valahol nézzen utána a képes beszéd jelentésének is.

"érvrendszer" - ez volt ma a legjobb magácskától.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.29. 23:47:27

@tölgy: azt hiszem, a legjobb, hogy észre sem veszed, hogy össze-visszabeszélsz kínodban. Mindenestre komolyan sajnállak az indentitás zavarodért.

Egyébként mondataidból sugárzik az önulálat, és modorosság, az összes megnyilvánulásod mehetne a modoros blogra.
hm, komoly szellemi nyomor lehet, amikor érv-érvrendszer kérdésében kell gondolkoznod, és érvelned.
Sajnállak.
Jóéjt

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.29. 23:51:35

Ti mit műveltek itt? De komolyan, ez a vita (calam, tölgy) borzalmas.
Nézzétek meg inkább ezt az index remeket
index.indavideo.hu/video/A_teszkos_nenik_is_bejutottak_a_Ludwig_Muzeumba
és a végén röhögjetek mindketten a riporterrel együtt, hogy Eduardo rosszkor volt rossz helyen, és meghalt.
(Ne!)

Invictus 2009.04.30. 00:00:06

@TaTa86.: A mai judaizmus a mai formájában későbbi eredetű mint a kereszténység, a Talmudot vmikor az 5-6. századtól írták.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.04.30. 09:04:39

@Ács Feri:

"Bizonyos IQ-szint fölött nem szórakozik ezen az ember. Igazán sajnálatos, hogy ezt többedszerre kell hangsúlyoznom. "

de, szórakozik. és ha többedszerre is mondod a hülyeségedet, azért annak még nem lesz foganatja. mert hülyeség. igenis a holobizniszen viccelődünk. tessék tudomásul venni. és nem mi kezdtük, hanem az áldozatok nevében fellépő kufárok. és akkor sem lesz dogma a holomese, ha a fejed tetejére állsz. :))

tényleg, az úszó medence megvan még a táborban a kerítés mellett az áldozati oldalon, vagy már kínos volt és el kellett tüntetni?

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.04.30. 12:49:09

@Ács Feri: holokamu? Nem emlékszem, hogy ilyet leírtam volna. A ciánozós dologra meg nem emlékszem, segítene? Azt hiszem, valami Kuncze volt és bocsánatot kért, de hogy nevettem volna? A hollóposzt tényleg kettős irónia. Mi ebben a képmutatás?

Egyáltalán, olyan furcsa, hogy ilyen tüskés. Maga sün?

subabubba 2009.05.02. 22:28:05

Üdítő ez a poszt a Magyar Hírlapos HírTV-s kritikátlan jobboldaliság után. Hajrá, a jobboldalnak teszitek a legnagyobb szolgálatot!

Ács Ferenc 2009.05.05. 15:49:02

@tölgy: "Auschwitz pedig nem kizárólag zsidó emlékhely, beszélje meg a lengyelekkel."
A konkrét zsidó-lengyel vitában nem foglalnék állást, mindkét nép elég sokat szenvedett akkor. Az bizony igaz, hogy keresztényeket is megöltek ott, ettől függetlenül zsidó emlékhelyként jegyzi a világ, de egye fene, a csokor is jó, hiszen nem ez a lényeg, hanem a szándék.
"mert van aki nem csupán moralizálgat, értelmiségi karrierkét épít."
Nocsak, miért is duzzog a tisztelt úr? És miért így? Ab ovo feltételezzük a másikról, hogy karrierista és hogy szabadidejében hiteles konzervatívokat üldöz a neten, ahelyett, hogy civil közösségi munkát végezne? Ejnye, akkor bizony olyan bakot lőnénk, mint most Ön. Apropó, ha van kedve határon túli magyar szórványban élő pedagógusokat támogatni, akkor ne feledkezzen meg a Hármashalom Alapítványról! 1% - Adószám: 18248821-1-43
"Kicsit oktathatna, milyen is az igazi/európaiértelembenvett konzervatív."
Isten ments! Aki nem tudja, tanítja... :)
Olvasson inkább nálam szakavatottabb embertől, például Gyurgyák Jánostól, műveiből (beleértve a mostanság megjelenő publicisztikáit) nagyjából minden ajánlható, ott ezekre a kérdésekre választ kap.
Loxon: az a baja magának, hogy kicsit torz a humorérzéke. Ez nem bűn, csak nem passzol ehhez a konzi-pozőrködéshez. Tessék olvasni Twaint, Shaw-t (igen!) meg Anthony Burgesst, vagy ott vannak a csehek, Páral, Hasek, Capek, Hrabal és akkor majd alakul valami. Legalábbis remélem.
Grift: "de, szórakozik. és ha többedszerre is mondod a hülyeségedet"
Az IQ-határos megjegyzésem rád is vonatkozott, neked nem kell beleszólni az ép emberek dolgába.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.05.05. 16:32:26

Ügyes maga, Mr Ács. Mindenkit, akivel vitája van, megnyer a Hármashalom Alapítványnak:) Én is megígértem az 1%-ot, így nincs visszaút. Pedig jó lenne valakire, valamire kivetíteni a maga iránti utálatomat.:)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.05.05. 17:05:43

@Ács Feri:

ép ember? szellemi paralimpikon! :))

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2009.05.06. 21:10:58

@Ács Feri: Szeretem a cseh humort is, de akkor Szigorúan Ellenőrzött Bloggá kellene válnunk. Ezt meg nem szeretném. A sokat vádolt posztokat — kifogásaikra tekintettel — töröltem.

Üdvözlettel Arany Prágából,
L.
süti beállítások módosítása