Hát ti mit csináltok itt, he?
2009. április 20. írta: Oli bácsi

Hát ti mit csináltok itt, he?

  Szakértői, az.

 A bajnaista politikátlan politika bírálatát már elvégezte Navracsics bloggertárs, ezzel nem is untatunk senkit. Időközben az egyik nagyonszakértő már vissza is lépett, de nem ám azért, mert kartellezett az a cég, amelynek egyik vezetője volt, de nem ám: hanem mert a mi hidegháborús viszonyaink nem teszik lehetővé a szakszerű kormányzást és az országért való tenniakarást.

Így a gazdasági válság kezelésének éppen gazdasági miniszter nélkül vágunk neki, de Hónig Péter (az MSZP ajándéka a Jávor Pál-rajongóknak) ellátja majd ezt is. Ficsor Ádám fikázásának viszonylag alacsony a sportértéke, ugyanakkor szomorúan állapítom meg (Lelky Lola morális imperatívuszaitól mentesen), hogy egyházam egy ilyen fiatalon is jól fejlett téeszelnökkel ajándékozta meg nemzetét. Mondott rurális kém egyszer előttem állt a sorban a budaörsi Osanban a barátnőjével és amúgy (már ha el tudok vonatkoztatni attól a ténytől, hogy a Mágus táskahordozója volt, de hát hogy tudnék) nem volt ellenszenves: vásárolni tud. 

 

 

 

 

 Herczogról, Balázs Péterről és Oszkó Péterről készséggel elhiszem, hogy értenek ahhoz, amiről beszélnek. Bár utóbbi esetében nem tudok szabadulni a tudattól, hogy a kilencevenes évek közepén az egyetemi menzaként funkcionáló Bölcs Bagolyban még kockás flaneling-Nirvana séró kombóban nyomuló Oszkó igazából a magyar politikában már így is túltengő ex-HÖK-ös vonalat nyomja, nagyjából az Almássy Kornél-Gémesi Ferenc irányban.

 Azt persze mindegyiküknél hozzá kell tenni a szakértős kommunikáció keretében, hogy „majdnem helyettes-osztályvezető lett az Orbán-kormányban, de lekéste a páternosztert”, „együtt teniszezik Stumpf Istvánnal” meg az illető „Deutsch Tamás lyuksógora”: ez Karvalits Ferenctől Bozókiig mindig ugyanaz a rizsa, egy kérdés már ki is van pipálva a kötelező 168 Óra-interjú elején vagy a Pungor András jegyezte dadaista glosszákban.

Na, de a többi

  Ezek tüntetik el a bizonyítékokat kezelik nekünk a válságot? Molnár Csaba, aki mind dikciójában, mind mimikájában fájdalommentesen idézi fel volt mentorát, nem is szólva identitásalkotási szenvedélyéről és blogjának hangvételéről. („Ne gondolja senki, hogy a meghallgatások merőben formalitások lennének" - áh, meg sem fordult a fejünkben, hani.) Aki életrajzában épphogy csak az általános iskolai rajzversenyen elért negyedik helyezéséről nem számol be. Itt van „a társadalompolitika összehangolásáért felelős” Lusta Dick, akinek feltétlenül ott kell lennie mindenütt, ahol kiejtik a „modern európai szociáldemokrácia” szókapcsolatot. Egyrészt, mi a faszom az a „társadalompolitikai összehangolás”? Miért nem mindjárt a nemzet totális mozgósításával megbízott vagy a trappista sajtok jogairól szóló törvénytervezet előkészítését koordináló miniszter? Másrészt, ha arról van szó, hogy a már így is az MSZP különböző testnyílásaiból kilógó szakszervezeteknek kell egy rezidens a kabinetben, akkor kapjon Kiss Péter jó nagy repikeretet, aztán elvihetné bográcsozni Pataky Pétertől Varga Lászlóig az egész bagázst hetente kétszer - nem mintha most másképp lenne. Draskovics, Szekeres: nem is mondok semmit, mert minősíthetetlen durvaságok tolulnának az ajkamra. Hiller, Gráf, Székely, meg az a Békés megyei erősember, akinek a nevét már nem fogom megjegyezni arra a rövid időre: hagyjuk is. Annyit azért tegyünk hozzá: az Erősember testvére a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma elnökének, a fentebb emlegetett Varga Lászlónak, ergo nagybátyja régi kedvencünknek, Varga László Societas-elnök, MSZP-képviselőnek. Lesz itt érdekvédelem.

Ez a magyar Mezzogiorno, gekkók.

Sisere

Államtitkárok, kormánybiztosok, utazó nagykövetek. Jól véssük az eszünkbe: a szocik javíthatatlanul, a fejlődés legkisebb esélyét kizáró módon retardáltak. Nem csak arról van szó, hogy olyan nagytekintélyű, vitathatatlan szakmai tudással rendelkező, és ami a legfontosabb: feddhetetlen csávók posztjaival rodolfóztak egy sort, mint Csizmár Gábor, Baja Ferenc vagy Ujhelyi István. Egyszerűen nem tudnak megszabadulni attól a szokásuktól, hogy értelmetlen kormánybiztosságokat kreáljanak (a válságkezelés koordinálása Bajnai volt kabinetfőnökének: oh, Tukacs István, miért hagytál el engem! - kiáltjuk együtt a költővel), és olyan figurákat, mint Suchmann Tamás, továbbra is lélegeztetőgépen tartsanak. Baja kapta a fincsit: ő államtitkár és kormánybiztos, költő és hadvezér, sampon és hajkondícionáló egyben. Katona Tamás javára (amellett, hogy nehéz elfeledni neki a Mellár Tamás törvénytelen kicsinálásában játszott múlhatatlan érdemeit) annyit lehet írni, hogy oroszul legalább bizonyosan tud (Leningrádban járt egyetemre), szemben az eddigi tárcavezetéssel, ahol senki nem beszélt idegen nyelven.

  Az igazi botrány az, hogy e sorok írásának pillanatában úgy tűnik: a magyar demokrácia felbomlasztásának kiérdemesült harcosát, Szilvásy Györgyöt is megkínálják egy államtitkári hellyel. Na, meg a felülmúlhatatlan szumma: a szocik egy része nemcsak 2004-ben tudta volna elképzelni miniszterelnökként, mostanság meg frakcióvezetőként a Dobi István óta legsötétebb magyar minisztert, hanem épp buzgón kreálnak neki egy „keleti piacok kormánybiztosságát” - nyilván a muszkáknál is van sok színesfém, tészta meg gyógyszertár. Veres János az elmúlt napokban dacosan összeszorított fogakkal szaladgált a Parlament folyosóin és még a szokásosnál is vádlóbban nézett bele a kamerákba. És az állhatatos nézés, ím, elnyeri jutalmát.

 Mindennek a tetején ott áll-ül a bajai III. Béla Gimnázium hajdani diákja, aki alacsony, de kapus; komcsi, de szende; aki ismeri az Internacionálét, de inkább csak pislogni tudja; aki KISZ-titkár volt, de nem lőtték le Bolíviában; menedzser, de van, amihez nem ért; a közszférában hatékony adminisztrátor, de azért annyira nem kompetens. Nyilatkozni viszont egy az egyben úgy szokik, mint a mestere.

Pakk

A Miniszterelnök Úr által vasárnap bejelentett Csávából Kihúzó És Egyúttal A Hazát Fényre Derítő Csomag pedig nagyjából olyasmi, amivel az elmúlt évek szocialista kormányai is trükköztek. Visszavon olyan kedvezményeket, amelyeket már odaadni sem kellett volna (13. havi, gázár-kompenzáció), adót emel (régi balos szokás), cseszteti az aktívokat és a gyerekeseket (szintén) és a közszférát (önmagában nem baj, de nyugodjunk meg, maradnak állami erdővállalatok fb-vel és it-vel). Csodálatos módon a nyugdíjak értékéhez is hozzápiszkálnának, de annak azért várjuk ki a végét, Csákabonyi Balázs baritonja már sokakat meghátrálásra késztetett. És hát azt is megszoktuk már, hogy a szocik hosszú ciklusokkal előre ígérnek, amit aztán vagy letagadnak, vagy meg sem csinálnak (korábban és most is: adócsökkentés illetve nyugdíjkorhatár-emelés). Legyünk ugyanakkor méltányosak csökken a munkaadói járulék mértéke, megszűnik az EHO, de az szja-könnyítések megint a jövő évre csúsznának át (illetve van, ami 2009-re visszamenőlegesen volna érvényes, ami egy érdekes jogi konstrukció), amiből vagy lesz valami, vagy addigra már úgyis tojásban, tüzifában és féldisznóban kapjuk a fizetésünket.
 

A szokásos technokrata hülyeség most sem maradhatott el, persze: ha két év lesz a gyes és a gyed időtartama, óvodába viszont három éves kortól lehet adni a gyerekeket, a bölcsődei férőhelyek ellenben az 1-3 éves korosztály 8%-ának elegendőek, akkor kézenfekvő az output: egy éven keresztül szigszalaggal kikötjük majd reggelente a gyereket a radiátorhoz, odalökünk neki egy kakaóstekercset meg egy Thomas, a gőzmozdonyt és elmegyünk pénzt keresni. És könyörögve kérjük a blogunkat eszerint olvasó szpindoktort, hogy ezt a "most kicsit rossz, lesz, de utána kurvajó"-típusú kommunikációt hagyjuk mán': harminc éve ezt hallgatjuk, ennél reménytelenebb dolgot ki sem lehet találni. Innen már csak egy lépés, hogy megint Bristol vécépapír legyen a közintézményekben és hétköznap délutánonként a "Zenés ajándékkosár az NDK-ból" legyen a köztévé kezdőműsora, ha már Szergej Kurepov meghalt.

 Húzzatok már el a picsába, tényleg.

*A poszt illusztrációi a crossdressingfreedom.com-ról, illetve a crossdress.hu-ról valók és szakértőnek öltözött szocialista politikusokat ábrázolnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr421069344

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Reakció - polgári underground 2009.05.13. 17:01:03

Ingatlandó? Szarjatok sünt!  Minden idők legocsmányabb reakció-posztját készültünk megírni, de olyat, hogy Trágár Tóni riadtan bújt volna Kínai Kálmán - nem túl széles - vállai mögé. Kényelmes kispolgári énünket az háborította fel, hogy a kétszáznégy…

Trackback: Reakció - polgári underground 2009.04.28. 07:01:02

Záradékkormány Na, letelt a két hét türelmi idő, eljött az ideje annak, hogy mi is belerúgjunk az új (höhö) kormányba. Márpedig rúgnivaló az akad bőven.  De először is nézzük, mi az, ami ösztönös ellenérzéseink ellenére tetszik nekünk Bajnaiban…

Trackback: Baj van itt Gordon 2009.04.20. 09:24:37

A nyolcadik baklövés - Együtt sírunk...Hát íme itt van. Egy kellemes vasárnap délután Gordon bemutatta csomagját. Itt ahol lakom, be is borult rendesen azóta. Nem elemezném, hisz igazából sok meglepetés nincs benne. Fűnyíróelv alapján megkurtítanak m…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kill004 2009.04.20. 07:13:47

Jó írás, kösz! :)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.04.20. 07:22:59

Kicsit aggódom, hogy a KK&TT-féle illusztrációs iskola teljesen eluralkodik a blog szerzőin. :]

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.04.20. 07:54:18

Van itt két kis huncutka, ami teljesen nyilvánvalóvá teszi, hogy az elvtársaink a b*z'meg!-re játszanak. Mert az elmúlt húsz évben ilyen még nem volt. (Hogy előtte hogy volt, az egy másik káposzta.)

Azzal, hogy két évre csökkentik a gyest és a gyedet és azzal, hogy huszonháromról húsz évre csökkentik a családi pótlék- jogosultságot, no, azzal nyíltan hadat üzennek a magyar társadalomnak. Ez egy gyerekes szülőnek kábé azzal az üzenettel ér fel, hogy: dögöljön meg a kölyköd! Ne csinálj, ne nevelj gyereket, és ha már megcsináltad, hát, ott rohadjon meg az a poronty veled együtt, ahol van! Ezek az intézkedések ellehetetlenítik a gyerekes családokat (a kisgyerekesek nem tudják hová tenni a kicsit, a nagygyerekesek nem tudják taníttattni a nagyot).

Erre nem lehet másként válaszolni, mint vakon nekimenni a "hatalomnak". És a mi "birka középosztályunk" (akik, nem mellesleg, munkájukkal, adójukkal fenntartják a magyar államot elitestől, underclassostól, közszolgálatostól, mindenestől) ordítva neki is fog rontani ennek a dekadens elitnek. Egyszerűen úgy fogja érezni, nincs veszítenivalója... Csókolom.

Sz*r lesz, így lesz.

ü
bbjnick

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.04.20. 08:03:50

"huszonháromról húsz évre csökkentik a családi pótlék- jogosultságot, no, azzal nyíltan hadat üzennek a magyar társadalomnak."

A huszonháromról húsz évre csökkentett családi pótlék-jogosultság nem hinném, hogy sokakat érint - kevesen járnak huszonhárom éves korukig középiskolába.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.04.20. 08:03:51

vajon hová lett Jani bácsi, Feri és Gordon korábbi 200, nem 400, nem 800... izé 1000 milliárdos adócsökkentési tartaléka?

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.04.20. 08:13:44

ismeri az Internacionálét, de inkább csak pislogni tudja -
:D

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.04.20. 08:16:45

korszakalkotó ötletem v an, és remekül illeszkedik a közszférában éppen végbemenő válságkezeléshez mind a szakmai színvonal, mind az értelem tekintetében: ha sok a koordinációs államtitkár, de kevés az éjszakás nővér, küldjük el kiss pétert ágytálazni!
vagy aneszteziológusnak! csak felolvas pár jegyzőkönyv részletet, és már le van szedálva az átlagpolgár, mi meg egy csomót spóroltunk a gyógyszeren!
(agitpropban járatosabb állampolgárok viszont önként lerágják a saját lábukat egy-egy ilyen felolvasás alkalmával, úgyhogy oda még műtőszemélyzet sem kell)

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.04.20. 08:20:02

egyébként egy 10%os munkanélküliség mellé tényleg az dukál, hogy a nyugdíjkorhatár emelésével és a gyes/gyed redukálásával még több embert toljanak rá a túlterhelt munkaerőpiacra.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.04.20. 08:26:48

@TuRuL_2k2:

1) No, ez valóban érdemi hozzászólás volt a kommentemhez.

2) Aki közéleti újságírással foglakozik, annak nem árt, ha tisztában van, hogyan működik az oktatási rendszer. Nézz utána, hogy hányan kapnak családi pótlékot azok közül, akik húsz évesnél idősebbek és a felsőoktatásban vagy a szakoktatásban tanulnak. (Külön érdekes terület a szakképzés: rengetegen vannak benn még húszéves koruk után is: technikusképzés, másod- stb. szakma).

3) Van egy kapcsoló, amivel ki lehet kommentelőket tiltani a blogról. Tilts ki, és akkor nem kell a kommentjeimet olvasnod. De, kérlek, ne g*cizzél, mert az mindkettőnkhöz méltatlan. Szerintem. Köszönöm.

ü
bbjnick

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.04.20. 08:28:43

@denever:
túlterhelt munkaerőpiac? tele vagyunk betöltetlen állásokkal!
az "inaktívok" nem feltétlen inaktívok, csak nincsenek bejelentve.
a szegények nem feltétlen szegények, cska nem annyira vannak bejelentve.
a munkanélküliek meg nem értenek azokhoz a munkákhoz, amiket fel lehetne ajánlani nekik.
a foglalkoztatás fenti pontjait nem nagyon szabad piszkálni, mert kínosak.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.04.20. 08:47:11

@bs395:
figyelj, most aki munkanélküli, az kap vmi támogatást.
ha egy csomó emberrel megnöveljuk a munkanélküliek számát, azok megint csak pénzbe kerülnek.
talán előszőr jó lenne kiszűrni az általad emlegetett álmunkanélkülieket illetve a csökkent képességű munkavállalók csoportjába emigrált ál-rokkantakat, hogy a rendszer tehermentesüljön.
és még továbbra sem látom, mi lesz a gyes/gyed kérdés megoldása, mert:
- kevés a bölcsi
- ami van, az túlterhelt, és megkérőjelezhető a színvonal
- a családi napközi jó, de nem olcsó és egyértelműen a feketegazdaságot növeli jelenleg
- mellékes és tenni nem lehet ellene ugyan, de a bölcsi mint első közösségi élmény - a jelenlegi viszonyok mellett - egyfajta vírus/baktérium-tenyésztő lab.
többnyire azért, mert akinek be kell tenni a gyermekét, legtöbbször időhiányban van. és ilyenkor nem tudja kivárni a teljes gyógyulást otthon a gyerekkel, vagy csak a legnyilvánvalóbb tünetek esetén tartja otthon a gyereket.
magyarul ha bekerül a gyereked, és lelkiismeretes szülő vagy, akkor 3 hét betegség, 2 hét bölcsi, és ez alternál. ami ugye betegszabi vagy szabi, tehát a termeléstől vonja el a szülőt.

nyilván jobb viszonyok és kevesebb gyerek mellett nem lenne ennyire necces a helyzet.

ha már lehetne választani, akkor inkább a távmunka, de ez persze egy réteg problémáira megoldás csak.

nem említve a bölcsöde/családi napközi költségeit.

luucy 2009.04.20. 08:49:43

Csodálkozom, hogy Boldvait kihagytad a felsorolásból, mint az országos politikában újból magas szinten felbukkant "szekértő" vidéki kádert....

Tudnék róla pedig mesélni :-)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.04.20. 09:07:50

@TuRuL_2k2:

1) Még nem vettem be a reggeli vérnyomáscsökkentőmet.

2) Vérzik az aranyerem.

3) "Családi pótlékra jogosultak:

A vér szerinti, az örökbe fogadó szülő, a szülővel együtt élő házastárs, az a személy, aki a saját háztartásában nevelt gyermeket örökbe kívánja fogadni, és az erre irányuló eljárás már folyamatban van (a továbbiakban együtt: szülő), a nevelőszülő, a hivatásos nevelőszülő, a gyám, továbbá az a személy, akihez a gyermeket ideiglenes hatállyal elhelyezték,


a még nem tanköteles;
tankötelezettsége megszűnéséig a tanköteles
az általános iskolai, középiskolai, szakiskolai tanulmányokat folytató saját háztartásában nevelt gyermekre tekintettel.

(...)

Saját jogán családi pótlékra jogosult

(...)

A közoktatási intézményben tanulmányokat folytató, nagykorú személy, annak a tanévnek a végéig, amelynek időtartama alatt betölti a 23. életévét,

(...)"

További részletek:

www.gyerekabc.hu/alanyi-jogon-jaro/62-csaladi-potlek.html

ü
bbjnick:-)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.04.20. 09:35:43

@bbjnick:

nos, kérlek alássan, a 23 évről levitt családi pótlékot kifejezetten üdvösnek tartom, és ha nem lett volna a tavalyi "megsavazzuk az önatomtámadást is, ha azt hisszük, attól a klón lemond" népsavazás, akkor a felsőoktatási tandíjjal együtt még radikálisabban csökkenthetné a felsőoktatásban a mi pénzünkből céltalanul recskázó idióták számát.

A posthoz csak annyit, hogy Bajnai szeme színe kimaradt, mint ütős érv, elég jellemző, hogy a kevés valódi faszság épp csak el sem sikkadt, lásd egy jól fejlett boldvai kinevezése.

Ja, Navracsics és co. pedig menjen gágogni, az pont illik az értelmi színvonalukhoz.

A nép fia 2009.04.20. 09:37:30

10.000.000 politikai szakértő országa

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.04.20. 09:38:20

A szláv országokban van egy permanens válságkezelési minisztérium, javaslom nálunk is bevezetni: rendkívüli ügyek minisztériuma.

Boka1 2009.04.20. 09:39:57

Ha Gordonka végig tudja vinni a megszorításokat, akkor le a kalappal előtte ! Egy rakás Andrássy úti kuka gyulladt fel azért, mert nyakra főre osztogatták a segélyeket, szocpolt, stb. Van olyan megszorítás, ami az én családomat is érinti, de örülök, hogy eddig kaptam. Persze szar lesz többet dolgozni, esetleg még jól is kell majd teljesíteni de majd csak túl leszünk rajta, akkor visszatérhet a szocializmus ( liberális vagy nemzeti ) .

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2009.04.20. 09:41:36

"[...]"most kicsit rossz, lesz, de utána kurvajó"-típusú kommunikációt hagyjuk mán': harminc éve ezt hallgatjuk..."

mert fiatal vagyol, szerintem van az 60 is

az már igaz, hogy a jelenlegi kormány hm, kicsit izé, tartalékos, de mint alternatíva, mindenképpen komoly (mondjuk az állatkert lepkeháza is ugyanúgy)

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.04.20. 09:42:25

www.noe.hu/anyagok/csaladtamogatas.pdf

amit bbjnick írt, igaz, azt nem tudom, hogyan érinti a csp életkori csökkentése azt a kitételt, hogy a felsőoktatás alapképzésben résztvevő gyerekért, ha csp-t nem is kap a család, de beleszámít az eltartottak számába, azaz a maradék gyerek után több csp jár. kétgyerekes család kevesebb cspt kap, mint a háromgyerekes, aki a harmadikért már nem kap cspt, de a kettőért a háromgyerekesnek jár csp kétharmadát kapja.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.04.20. 09:44:06

@mavo: "Ja, Navracsics és co. pedig menjen gágogni, az pont illik az értelmi színvonalukhoz."

nekem nincs bajom az ilyen megjegyzésekkel, de ha épp ezt a stílust kifogásolod a posztban, akkor ne írj ilyeneket.

kondor 2009.04.20. 09:45:52

Gordon - az a mély hangzású húros hangszer - BASSZUS!!!

Elvesz, visszavesz, kurtít - eddig is ezt csinálta, csak addig az NFÜ-nek hívott cég keretében!
sullyedomagyarorszag.blog.hu/2009/04/20/bajnai_es_az_nfu

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.04.20. 09:47:12

@mavo: továbbá szerinted ki menne el orvosnak, ha ki kellene fizetnie a kifizethetetlen tandíjat? Mer ott ugye nem százezer volna tandíj, hanem egymilla kb vagy több (ha a tandíj alatt azt értjük, hogy mindenkivel kifizettetjük a képzés költségét). A tandíj miatt továbbá nem a tehetségesek, hanem a pénzesek mennének egyetemre. Egyébiránt minimális bevételt hozna. Szóval óvatosan ezzel a tandíjjal egy országban, ami az egy főre jutó Nobel-díjasok magas arányával dicsekszik.

is 2009.04.20. 09:47:55

Oli bácsi, nincs jó hírem: Orbán Viktor is annyit mondott, hogy két évig fájni fog sok mindeninek, sok minden. az a probléma, hogy azt a rohadt két (vagy 3) évet nem bírod kivárni. mindig bele kell szarnod (legutóbb a népszavazással, amit 2006 októberében(!) kezdtél, amikor még semmi konkrétan nem volt bevezetve, tehát nem is tudhattad, hogy mi ellen mész; de Bokrost is biztos Te kergetted el tömegnyomással) a levesbe, ezért aztán ki kell önteni, és kezdeni a következő két éves levest. vagy főznek egy olyat, amilyet szeretsz (2001-2006), de abba meg belerokkan az ország, és vissza a 2 éves spenótfőzelékhez.

még várom a cikk párját a FIDESZ (most) önkormányzati embereiről is. ott is elég sok káder el van helyzeve ide-oda. egyik kutya, másik eb, hogy kedvenc mondásomat adjam elő. de akár a FIDESZ-KDNP frakcióból is szemezgethetsz. persze csak akkor, ha nem akarsz elfogult, egyoldalú, direkt hergelő, és ezért kicsit... hogy is mondjam... tudod milyen bloggernek látszani.

@denever: "vajon hová lett Jani bácsi, Feri és Gordon korábbi 200, nem 400, nem 800... izé 1000 milliárdos adócsökkentési tartaléka? "

mikor is volt az a tartalék mondva? esetleg olvasol azóta újságot? telik az idő, történnek dolgok a nagyvilágban? 12% lesz a GDP arányos hiány az USA-ban? 10% UK-ben? tényleg értelmesnek érzed ma ezt a kérdést? vagy direkt rongálod a nicked megítélését?

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.04.20. 09:49:06

@kondor: az a gordonka..., nem?
-----------------------------------------
állat a bejegyzés, grat
ezt stílust érdemli a maszop és a szavazóik, semmi többet

el lobo 2009.04.20. 09:52:01

Ezen intézkedések bejelentéséhez miért kellett lecserélni a Kormányost és bandáját? Én elhittem volna Feri, komolyan!

Jurganov 2009.04.20. 09:57:36

@Boka1:
de ha nincs munkahely akkor hogyan dolgozol többet? hol? az vicc itt. hogy adni nem adnak semmit csak elvesznek. ez hosszú távon pedig problémát jelent.

porthosz 2009.04.20. 09:58:23

@is: "
Oli bácsi, nincs jó hírem: Orbán Viktor is annyit mondott, hogy két évig fájni fog sok mindeninek, sok minden."

Az a probléma, hogy per pillanat ugyanaz a kormány van hatalmon amelyik eddig is volt, és amelyik nem válsághelyzetben is csődbe vitte az országot, és nem válsághelyzetben sem tudta az országot szinten tartani. Az hogy Gyurcsány háttérbe vonult ne tévesszen meg, ugyanaz a ~360 ember ül a parlamentbe és ugyanazok a miniszterek is (max most más pozicióban, mert ők mindenhez értenek...).

Innentől kezdve Bajnai mondhat tőlem akármit, azt is mondták hogy a válság ide nem fog begyürüzni sőt kikérték maguknak amikor a fidesz meg ezt mondta, szóval kapásból nem értem hogy mit kell itt válságkezelni ha itt nicns is válság szerintük...
aztán azt is mondták, hogy az euró lesz még 240 ft is, lett is csak nem 240, hanem 300, azt is mondták hogy dübürög a gazdaság, hát dübörög, is mert nagy a szembeszél a szakadékban...

Nagyszüleimnek azt mondták hogy huzzanak gatyaszijjat, mert most az kell, de meglátja majd az unokájának jobb lesz, szüleimnek szintén ez mondták, és most azt mondják nekem, hogy huzzam összébb magamnak, de majd az unokámnak jobb lesz... Lófaszt a seggükbe.

ui: senki ne képzelje azt hogy attól hogy kevesebb segélyt osztunk, majd a dolgozó rétegen kevesebb adó lesz, szimplán csak annyi fog történni, hogy az 5. metró már nem 500 hanem 1000 milliárdba fog kerülni, és 1 km autópálya nem 3 milliárd lesz hanem 9...

Boka1 2009.04.20. 09:59:49

"A tandíj miatt továbbá nem a tehetségesek, hanem a pénzesek mennének egyetemre."

Ez plebejus romantika !

A szegény ember gyereke okos, a gazdagé pedig hülye ?

Tartok tőle, hogy a gazdag orvos gyereke nagyobb eséllyel lesz jó orvos, mint a szegény aszfaltburkolóé ! Ha eljut a magyar odáig, hogy nem a tégla az igazi befektetés, hanem a tudás ( nem a végzettség) , akkor lesz tekintélye az orvosnak, buszvezetőnek, burkolónak. A foglalkozása miatt senki sem kapjon magas fizetést ( pláne ne az államtól )! Ez már egy igazi jobboldali jövőt feltételez, de azt szerintem csak nyugatot látott nem underground fiatalok képesek megteremteni felvállalva azt, hogy a tehetségüket, vagyonukat, világvézetüket titkolni vagy szégyenleniük kell. Ehhez kell a bátorság !

states 2009.04.20. 10:01:18

@is: Nem jól tetted fel a kérdést. Így kellene: Nem tudjátok már kivárni, hogy az uniós pénzeket ellopjuk az utolsó fillérig? Meg azt sem, hogy a jelenlegi trágyadomb, amit magunk után hagyunk, kétszer akkora legyen, mint most? Legfeljebb a beléje fúrt 4-es metró alagútja legyen változatlan hosszúságú...?

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.04.20. 10:07:51

Szerintem is hagyni kéne a fenébe ezt a szakértői kormányt, azzal a másfél darab szakértőjével és odalökni a feladatot Őszintééknek.

tiktik 2009.04.20. 10:09:44

@is: 1. Ez az újabb akármi (csomag?) egy nagy lóf@sz. Ettől semmi nem történik, csak megy tovább a "Tegyük tönkre Magyarországot" c. szoclib f@sszopás. Méghogy szakértői kormány - persze... majomg..ci a köbön.
Megjegyzem nem az a fő baj, hogy 2009-ben is az 1989-ben látott vörös arcok vannak döntéshozói pozícióban, hanem hogy van elég seggarcú és/vagy gazember, aki szavaz rájuk.
3. Nincs mit csodálkozni, hogy itt tart az ország, hiszen akinek az elmúlt 7 év alapján az a véleménye, hogy MSZP/SZDSZ/MDF - Fidesz viszonylatban egyik kutya másik eb, az maga is retardált idióta, aki Kende Péter - Gyurcsány-féle propagandán él és focimeccsnek fogja fel az MSZP-Fidesz kérdést.

medve2 2009.04.20. 10:13:08

Én csak attól félek, hogy ezek ennek ellenére is megerősödnek most. Balás Péterről meg megjegyezném, hogy semmihez sem ért, csak sokat beszél.

tiktik 2009.04.20. 10:13:56

@mavo: Annyit árulj el, hogy mire jó ez a csomag, ha már ekkor nagy ász vagy?
Beindítja a növekedést? Hogyan? Mitől?
Ha nem, akkor mi lesz?

sorokinV 2009.04.20. 10:14:16

Azért azt is el kell ismerni, hogy a 25%-os ÁFA-val könnyebb (fejben) számolni, mint a tervezett 23%-al. Megspóroltunk a kereskedelemben egy csomó napfényt és legalább 10 évnyi számológép élettartalmat - országosan. Azért ez nem semmi! Náci, aki nem ismeri fel a szakértelem jelenlétét!

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.04.20. 10:14:17

@is:

arra próbáltam célozni, hogy a tisztelt urak a levegőbe beszéltek. beszélnek. beszélni fognak?

az a baj, hogy a licitálás megvolt. pedig nem volt tét. és az is baj, hogy az "ember, aki kivezet a válságból" ilyenkor csak csendben üldögélt, és hagyta, hogy az "emberek, akik belevezettek a válságba" megpróbáljanak kivezetni.

a "belülről bomlasztás" témaköre - még mielőtt szóba kerülne - is elég bizonyítványmagyarázós hangvételű.

nem nagy kunszt ilyenkor azt mondani, hogy én ehhez nem adom a nevem. nem csak a legjobb kungfus mondhatja ezt, hanem a csinovnyikok is. Alig hisztem, hogy Bajnai Gordon nem tenniakarásból vagy személyes ambícióból lett politikus, hanem a hivatalosan elérhető pénzért. arról nem lenne nagy szám lemondani a személyes hitelesség vagy a morális megítélés érdekében. és Ő biztosan nem ebből él.

sajnos ez nem útelágazás, hanem hátraarc. ehez nem csak másik madám kell, hanem másik kupleráj is. szerintem.

(remélem nem lett negatívabb a megítélésem :-)

a tét meg jelenleg nem az ország. illetve csak indirekt módon. a tét a következő hitelrészlet lehívása. ami az ország túlélését is biztosítja ugyan, de sok másra is elég. és ez a baj.

zoli29 2009.04.20. 10:14:46

Végre megint egy "olyan igazi reakciós" post!
A végkövetkeztetéssel "egyetebb" pedig már nem is érthetnék...

tiktik 2009.04.20. 10:15:52

@Kettes: Szerintem meg fizesse meg a 2002 óta tartó szoci-szadesz kormányzás költségét (IMF hitel, EU hitel stb.) az, aki rájuk szavazott 2002-ben és 2006-ban. Benne vagytok?

Boka1 2009.04.20. 10:16:01

"de ha nincs munkahely akkor hogyan dolgozol többet? hol?"

Azért kell a segélyeket elvenni ( nem apránként, hanem egyben ), hogy az a pénz, ami most szétszóródik 5 millió embernek, az tudjon koncentrálódni, amivel hitelt lehet adni a jegybanknak, az a kereskedelmi bankoknak, utána beindul a gazdaság ( ha a csokit százfelé daraboljuk, senki nem jár jól ). Egy munkahely teremtése, jobban beindítja a gazdaságot, mint a segély elköltése. Elég csak arra gondolni, hogy ha 1 közalkalmazott csak egy tollat lop haza a munkahelyéről, az 100 ft- szor 770 ezer ember mintegy 77 millió forintnyi plusz megrendelés a toll forgalmazónak. Ha ugyanezt a versenyszféra csinálja, akkor az állam az adókon keresztül van csak a toll bizniszben.

Állam épüljön le, magángazdaság erősödjön ! Az év végére megszűnik a recesszió a világban, nyomtatni fogják a dollár veszettül, mi meg nem tudjuk kihasználni, mert nem vagyunk hajlandóak beilleszkedni a vérkeringésbe. A fennsőbb rendű társadalmak végre bevontak minket is ( kelet, dél- európaikat, ázsiaiakat) a táplálékláncba, és nem tudunk felülemelkedni a belső sérelmeinken. Az lehet, hogy itt Budapesten van csak nagy pofám, szabolcsban más a helyzet.

tiktik 2009.04.20. 10:18:37

@Zoli28: Ha a p#csa a börtönt és a k. anyjukat jelenti egyszerre, akkor egyetértek.

W Joe 2009.04.20. 10:22:38

A cikket tarkító fényképes illusztrációk egy kicsit gyomorforgatóak így hajnali negyed 11-kor.

tiktik 2009.04.20. 10:23:06

@Boka1: Ah, megszűnik a recesszió a világban 2009 végére? Ennyi lett volna?
Meg persze ha elveszik a segélyeket (+nyugdíj) - apropó mennyi is az? - akkor persze automatikusan majd a bankokhoz áramlik a pénz, akik szintén automatikusan majd munkahelyteremtő hitelezésbe kezdenek...
Na gratulálok. Még jó, hogy nem vagytok naívak.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.04.20. 10:25:02

@Kettes: nalátod. :D a szakértőái kormánnyal az a baj, hogy ugyanúgy politizálnia kell, mint bárki másnak, hiába hangoztatja, hogy ő csak szakértői kormány.

Szóval továbbra sem értem, mitől szakértői egy kormány. Attól, hogy egyetemi diplomája van a tagjainak? ESetleg, hogy ahhoz passzoló feladatot látnak el a kormányban? Ennyire az Orbán-kormány is szakértői volt. Szóval ez a szöveg üres lózung a jelenlegi helyzetben.

soulclipse · http://soulclipse.blog.hu/ 2009.04.20. 10:26:26

szomorú vagyok!
Nem e blog miatt, hanem amiatt, hogy mindenütt azt olvasom, hogy a GYED és A GYES max. 2 év lesz.
Aranyoskáim!
A GYEd jelenleg is 2 év, így itt nem vesznek el semmit. Legfejebb abban lesz változás, hogy 3 hónap munkaviszony (és járulék fizetés) után nem 2 év lesz a GYED. A GYES annyira nevetséges összeg, hogy azért csak az marad otthon a gyerekével aki egyébként sem dolgozott (pl. egy jelentős kisebbség). Az , hogy a reakció őket védi az elég vicces.

Netuddki. 2009.04.20. 10:26:45

Hogy kerül a travi az asztalra.

Politikus nem tud válságot megoldani. Se mszps se fideszes. Ez a lényege az egésznek.

Adót emelni egy olyan országban, ahol az adóelkerülés kirívóan magas? Maaargit, noooormááááális?

tiktik 2009.04.20. 10:27:13

@.:: Wita.hu Joe ::.: Micsoda kirekesztő, homofób megjegyzés! Jellemző a félnáci, mucsai jobboldalra, hogy nem látja meg a szép hölgyekben/urakban a leendő örökbefogadó anyukákat és apukákat. Esetleg urológusokat. Pedig ezekről soha nem süt majd a kinyalt elegancia, ami eleve hátrányos és diszkriminatív helyzetbe hozza őket hagyományos, ódivatú nemi szervekkel felvértezett nőtársaikhoz képest.

Boka1 2009.04.20. 10:33:02

"Adót emelni egy olyan országban, ahol az adóelkerülés kirívóan magas? Maaargit, noooormááááális?"


Ugye ????

De azért az is igaz, hogy az elkerült és az adózott pénz is ugyanabba az ezer legnagyobb céghez kerül, tehát az emelésnek van némi többlet haszna, de cserébe az állam kiadása is nő .
Pont a fekete gazdaság miatt nem kerültünk padlóra. Igaz pontos statisztikát sem lehet csinálni, de legalább gyorsan túlleszünk a válságon.

Boka1 2009.04.20. 10:35:06

"bankokhoz áramlik a pénz, akik szintén automatikusan majd munkahelyteremtő hitelezésbe kezdenek... "

Milyen hitelezésbe kezdhet, ami nem munkahely teremtő ?

ladislaus 2009.04.20. 10:35:09

Utolso mondatban a lényeg, tomoren!

soulclipse · http://soulclipse.blog.hu/ 2009.04.20. 10:36:24

Boka1!
Csak az érdekesség kedvéért, ha a blogmotor átengedi:

Megdöbbentő bevallási adatok
Vámosi-Nagy: minden 3. ember minimálbéren
Utolsó módosítás: 2009. január 09.
Szerző: Dr. Vámosi-Nagy Szabolcs


Az adóhivatal októberben újból közzétette az előző év bevallási adatait. Az adatok tanulságosak, bizonyos értelemben megdöbbentőek. A bérjövedelem átlaga évi 1783 ezer forint volt, ami 149 ezer forintos havi bruttó jövedelmet jelent. Ha levonjuk az adót és a járulékokat, megélhetésre alig 80 ezer forint marad.

Négy és félmillió magánszemélynek volt 2007-ben olyan jövedelme, amelyről bevallást (munkáltatói elszámolást, hatósági adó-megállapítást) kellett készíteni. A bevallások száma kiugróan magas volt. Ez elsősorban a jogszabályi változásnak köszönhető, amely szerint a munkáltatói adó-megállapítás kötelező jellege megszűnt. Ezért a bevallások aránya 55 százalékról 79 százalékra nőtt. Túlzott következtetés lenne azt gondolni, hogy ennyi pénzből éltek az emberek, hiszen a magyar adórendszer sajátossága, hogy jelentős kiáramló jövedelmek kívül maradnak az adózás hatáskörén. Ilyen például a nyugdíj, a családi pótlék és a szociális segély is.

Ezzel együtt azért alacsonynak tűnik még akkor is, ha ez 6,3 százalékkal magasabb az előző (2006) évinél. Ennél szomorúbb az az adat, hogy csaknem minden harmadik magánszemély (1,43 millió fő) minimálbért vallott. Ez nyilvánvalóan nem valós jövedelem-közlés. Híven tükrözi azt a magyarországi gyakorlatot, hogy papíron minimálbér, a többi zsebbe. Valószínűleg egy-két százezer ember tényleg minimálbért keres, de egymilliónál több?! Ez aligha igaz. A teherviselő réteg az az egymillió százhatvankilencezer honfitársunk, akik évi 2 millió feletti jövedelmet vallottak, s a személyi jövedelemadó tömegének négyötödét fizették. Ezen belül az adó tömegének 30 százalékát mindössze száznegyvenezren jegyzik! Az adat jól mutatja, hogy a progresszió sokkal magasabb, mint ahogy az szja adótáblából következne. A legfőbb ok az adójóváírás, amely a minimálbéresek esetén szinte teljes adómentességet biztosít. Kedvezőtlenebb a kép, ha figyelembe vesszük, hogy a személyi jövedelemadó mellett különadót is kell a nagyobb jövedelemrész után fizetni (89 ezer Ft/év). Ennek az ’ideiglenes’ adónak voltaképpen a személyi jövedelemadó sávosan progresszív adótáblájában lenne a helye, igaz, ebben az esetben nem lehetne játszani az adóterhelési statisztikai adatokkal. Ami igazán tanulságos adat: szja-t a négy és félmillió emberből csupán 3.663 ezer fő fizetett, a 839 ezer embernek úgy keletkezett adóalapja, hogy adót nem kellett fizetnie. Vajon jó ez a szisztéma?

Az átlagos szja terhelés 18,6 százalékos az összevonandó jövedelmeknél. Azonban sok embernek nincs adófizetési kötelezettsége, jó lenne tudni az adót fizetők átlagos adóterhelését. Ezt sajnos az adóhivatal már második éve nem teszi közzé. Alighanem jó úton járunk, ha ezt kb. 23 százalékra becsüljük. (Persze, itt nem számolunk a bért terhelő 17,5 százalékos járulékkal. Az igazi csemege az egyéni vállalkozók rétege. Több mint négyszázezren vannak, akik közül mintegy 50 ezren eváznak, s sokan bevételi átalányt fizetnek. A költség-elszámolásos normál rendszerben több, mint 300 ezren adóznak. 43 százalékuknak nincs jövedelmük! Ez döbbenetes szám, ennyien abból élnek, hogy – pestiesen szólva – ’szombaton zárva tartanak’. Hogyan lehetséges ez? Valamit érdemes lenne kitalálni, hogy a közteherviselés tényleg a közteherviselése legyen, mert az egyensúlytalanság magáért kiállt. Igaz, ez már a második világháború óta így van. Ezt vajon átvisszük a XXII. századba is?

Samott 2009.04.20. 10:36:48

"Egy soha senki által semmire meg nem választott, ennélfogva illegitim miniszterelnök bejelentette, hogy mindenfajta felhatalmazás nélkül lenyomja az emberek torkán a minden eddiginél brutálisabb megszorításokat tartalmazó MSZP csomagot" - amig ennyi a valasz a Bajnai csomagjara, addig sokmindenre buszkenek lenni a fidesz oldalan sincs. Jogos a szoci klientura csesztetese, de amig egy Szijjarto szohoz juthat a fideszben, addig tenyleg nem latom a jovot... vagy ha igen az olyan sotet mint az emlegetett figurak including szijjarto es Co.

En speciel orulok a csomagnak mert vegre nem az en tokomon csavarnak meg egyet (na jo az afa emelest ide szamithatjuk, de azt majd csak kibirom valahogy) hanem vegre a kiadasi oldalon kezdenek farigcsalni... soha nem kaptam 13. havi fizetest, gazartamogatast es egyebeket... bakker, vegre felismertek, hogy jarni jar, de nem jut.

zoli29 2009.04.20. 10:38:05

@tiktik:

Nem, mert én mindkétszer rájuk szavaztam. ;)

tevevanegypupu 2009.04.20. 10:38:42

Tulajdonkeppen Gyurcsany miert mondott le? Meg akart lepni attol a kellemetlen feladattol, hogy amit elkurt az o is hozza rendbe? Es szakerto kormany? Ezek az emberek? Te jo eg, Magyarorszag sokkal rosszab helyzetben van mint ahogy latszik..

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.04.20. 10:41:48

Fel kell állítani a Kiemelten Fontos Ügyek Minisztériumát a Fontos Ügyek Csúcsminisztériumának alárendeltségében. (A másik alárendelt minisztérium a reformminisztérium lenne). Ez kihúzná az országot a bajból.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.04.20. 10:43:10

@tevevanegypupu:

talán feltűnt az IMF és az EU helyszíni sonderkommandójának, hogy ez az ember leírta egy szerződésbe (ami tképpen nincs is) hogy itt nem lesz 13. havi semmi (se nyugdíj, se kormnányzati fizetés). ők meg elhitték. de aztán mégis lett.
és talán a csetlő-botló angolságával meg a csillogó mosolyával se tudta most elgörbíteni a valóságot.

és ezek a morc emberek nem akarták engedni, hogy a reformer további hitel-részleteket hívjon le.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.04.20. 10:44:49

Hát én minderre csak azt tudom mondani, hogy "a tervekkel a hivatalos pénzügypolitika összhangba kerülhet a piaci szemlélettel - az elemzők alapvetően pozitívan értékelik és reménykeltőnek tartják Bajnai Gordon intézkedéseit."

index.hu/gazdasag/magyar/2009/04/19/ez_bajnai_cselekvesi_es_kilabalasi_programja/

Tetszik, nem tetszik, kiadást csökkenteni a kormány csak ott tud, ahol kiad. Mégpedig arányaiban többet, mint a többi ország. Más országokban hamarabb mennek vissza az anyukák dolgozni, az én párom se volt otthon a második gyerekkel három évet, csak kettőt. Persze az tény, hogy ezzel párhuzamosan erősen fel kéne fejleszteni a bölcsődei hálózatot, mert ez előfeltétel. Mi még válogathattunk is, de tudom, hogy sok helyen nem ilyen jó a helyzet.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.04.20. 10:46:30

@tiktik: Ezt úgy szokták csinálni, hogy előbb adót csökkentenek, ami élénkíti a gazdaságot, aztán már nincs is szükség a segélyekre stb. és azokat el lehet vonni. A kettő közötti 1-2 évben hitelt vesznek fel vagy privatizációs bevételekből finanszírozzák a költségvetést Ilyen egy nem-is-fájdalmas "fájdalmasreform", pl. Nagy-Britanniában a 80-as években. Ezt itt most nem lehet megcsinálni, mert már eladósították az országot. Különben a segélyek elvonásával nem lehet nagy adócsökkentést finanszírozni. Ahhoz az örök tabutémához, a beruházásokhoz is hozzá kellene nyúlni. A "szocpol" elvonása viszont jó húzás Bajnaitól. Bajnai azonban sohasem kurtítaná meg a beruházási, fejlesztési kiadásokat.

Carnivora (törölt) 2009.04.20. 10:47:57

Sok gusztustalan képecskétől nem tudtam elolvasnyi :P

kM 2009.04.20. 10:49:53

Á, faszom ebbe az egész kibaszott gerontokráciába. Ebbe a Szekeres-Kiss-Bajai "nekem akkor is bérelt helyem van a kiváltságosok között, ha a nevem csak akkor merül fel valamilyen posztra, amikor újabb posztra cserélnek be, amivel autó, titkárnő és money jár" emberekkel és az ezeket kiegészítő Molnár "vettem egy yuppieszemüveget a sarki ószeresnél, remélem már nem tűnik úgy, hogy mindennap recskázok" és Ujhelyi és Mesterházy "könyöklő párttehetségtelenek vagyunk, ahhoz, hogy ne fúrjuk a nyugdíjas Szili Katalin-klubot, jól fizető poszt kell nekünk is" fiatalokat.

Menthetetlen ez az egész, már csak arra várok, hogy bedőljön egyszer.

tevevanegypupu 2009.04.20. 10:51:27

@denever:
mindenesetre amig ezeket az embereket Gyurcsanytol Bajnaiig nem vonjak felelossegre es nem tunnek el orokre a politikai sullyesztobe, addig sem a valsag nem oldodik meg, sem az orszag nem jon rendbe. Sem "lelkileg" sem gazdasagilag. Lehet, hogy felelmetesen hangzik sokaknak, de itt csak egy megoldas van: szamonkeres minden vonalon. Ez nem bosszu, nem a masik oldal kicsinyes szorakozasa lenne: ez szuksegszeru kovetelmeny, es hozzatartozna a tortenelmi igazsagszolgaltatashoz.

tiktik 2009.04.20. 10:54:17

@dzsucseharcos: Ez amit itt elővezettek "piackonform" csomaggént ez egy üres bilit sem ér.
Stratégia?
Milyen beruházások azok, amelyekhez nem nyúlnak hozzá?
(és ugyan miért nem? Miért, vannak beruházások?)
Maszatolnak, túlélni próbálnak, helyezkednek, időt húznak hogy a Gyurcsány - Szigetvári kommunikációs agytröszt felkészülhessen a kampányra. Még nyerhetnek is.

Carnivora (törölt) 2009.04.20. 10:55:11

@dzsucseharcos:

Struktúra átalakítás nélkül nem lehet adót csökkenteni ... és fejétől bűzlik a hal, amíg a parlamentet sem voltak képesek megreformálni Trianon óta. Állami szféra, önkormányzati rendszer ... -

Devil 2009.04.20. 10:55:35

Ez a blog, ez a cikk a legjobb propaganda a Fidesz, es ugy nagyjabol az egesz jobboldal ellen. Az MSZP soha nem lenne kepes ilyen jol ervelni a Fidesz ellen, megmutatni hogy valojaban hogy gondolkodnak, mit akarnak, mire kepesek ok, mint ahogy a jobboldal szocsovei nap mint nap megteszik. Oriasi sziveseget tesztek meg azzal ahogy mindenkinek megmutatjatok hogy sajat magatokat hogyan hergelitek - mert mast nem nagyon csinal a jobboldalon senki - es megis mire lehet szamitani ettol a politikai oldaltol.
Ha tenyleg csak erre kepesek, tenyleg ez az o velemenyuk, tenyleg ennyire elvakultak, szuklatokoruek, ennyit tudnak mondani a valsagbol kilabalasrol, az orszag problemairol, tenyleg csak az ellenfeleik pocskondiazasara kepesek mar hosszu evek ota, osszesen ennyit kepesek mondani a tarsadalom problemairol - akkor nagyon nagy hiba lenne hatalmat adni a kezukbe!
Lehet hogy a Fidesz hosszutavu strategiaja a folyamatos ellenzekiseg, ahol eleg a hangos propaganda, a potcselekvesek al-valosaga, ahol nem kell valodi gazdasagi-tarsadalmi eredmenyeket felmutatni, a totalis elutasitas, ahol mar gondolkodni sem kell csak elhinni a mit a Helyi Tema leir (es elhinni hogy a valosag annyi es nem tobb) - de ilyen szintu agymosassal meg a Kadar-rendszerben sem talalkoztam.
Lehet hogy ez az ut konnyu, az egyoldaluan uralt mediajukkal, a populista - de sehova sem vezeto - szolamokkal el lehet erni konnyu szavazatokat, de hogy ha hatalomra kerulnek, akkor akkor nem lesz ezkozuk kezelni a problemakat - mert ezeket az ezkosoket vagy sajat maguk szamoltak fel mindenfele reform,. megszoritas elutasitasaval, vagy mert eleve semmifele valodi tervet sem dolgoztak ki a politikai bosszun kivul.
Biztos sokakat kielegit ez (sajnos), de az orszagon nem fog segiteni egy csoppet sem.

Boka1 2009.04.20. 10:56:42

"A teherviselő réteg az az egymillió százhatvankilencezer honfitársunk, akik évi 2 millió feletti jövedelmet vallottak, "


Az csak a jövedelem adó !!! Ezen kívül van még negyvenféle !

Aki nem fizet jövedelem adót, de vesz drága házat,autót, cipőt, élelmiszert, az ugyanúgy hozzájárul a közöshöz, mint az idelátogató külföldi vagy beruházó. 10 millió ember tartja el az országot közvetve vagy közvetlenül, amit ki kell pótoljon a külföldi állmkötvényből hitelező japán háziasszony meg külföldi adófizető, aki összeadta az IMF hitelt. Minden jövedelem valahogy bekerül az államkasszába. Az egészséges, ha mint otthon először a kiadásokat faragjuk le, nem a bevételt hajszoljuk és megmagarázzuk a gyereknek, hogy apátok nem hajlandó többet dolgozni, ezért nincs új autó.

tiktik 2009.04.20. 10:57:54

@Devil: Leszel szíves leperkálni a rád eső részt abból a kárból, amelyet választottaid okoztak az országnak! Ha már annyira sötét idióta vagy, hogy úgy látod a helyzetet, ahogy.

dolphin · http://adlibitum.hu 2009.04.20. 11:01:06

@dszg:
"A tandíj miatt továbbá nem a tehetségesek, hanem a pénzesek mennének egyetemre."

Ez egy kozkedvelt mem jobboldali korokben, a Reakcion joforman nincs olyan szerzo akinek a tollabol el ne hangzott volna, de sracok, lathato erre egy konkret bizonyitek? Mert eddig legjobb tudomasom szerint senki sem allt elo ilyesmivel (pedig mar privatban is erdeklodtem a szerkesztoseg egyes tagjainal). Mar csak azert is erdekes lenne, mert Nagy Britanniaban, ahol 2004 korul vezettek be a tandijat, ilyesmit nem tapasztaltak:
www.economist.com/world/britain/displaystory.cfm?story_id=13331277
"[I]t is already clear that higher fees have not put off prospective students. Their numbers have risen inexorably, apart from a blip in 2005-06 when school-leavers passed up a gap year in order to beat the rise in fees (see chart). And although poor 18-year-olds are less likely than richer ones to go on to university, the barriers that hold them back are built years earlier. Research by the Sutton Trust, a charity, shows that students poor enough to be on free school meals who get good A-levels are as likely as their richer classmates to get into university, and to attend elite ones."

Szoval elo a forbaval, egy kicsit tobb konkretumot az "en szamomra nyilvanvalo, hogy..." melle. Es azt sem kellene elfelejteni - kulonosen az ilyenkor szocialis erzekenyseguket kidomboritoknak, es a tandij gondolatat ilyen alapon kritizaloknak - , hogy a tandij az Europaban altalaban _kiegeszito_ jellegu (vagyis nem az allami tamogatas helyett, hanem mellett van - igy valojaban nem a teljes oktatasat fizeti senki, hanem csak egy reszet), tovabba altalaban kedvezmenyes hitelbol fedezodik, ami kedvezmenyt a koltsegvetesi hozzajarulas tesz lehetove.

tevevanegypupu 2009.04.20. 11:02:43

@tiktik:
hat sajnos ugy tunik meg egy darabig varni kell.

manókomment · http://kakofon.blog.hu/ 2009.04.20. 11:03:17

amúgy minek is kéne örülnünk, nagy közös magyar életünk csudálatos gondozóinak...
na de "Bristol vécépapír" - itt elvesztettem a fonalat, ez itt mire való kérem? :-) lehet generációs különbség, nekem hiányzik hozzá a lábjegyzet.

AgentUngur 2009.04.20. 11:04:21

Szakértői kormány a faszom. Ettől függetlenül a legtöbb lépést meg kell lépni, akármit is hablatyol az általam egyébként tisztelt Varga Misi (tegnap nézni is fájdalmas volt)

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.04.20. 11:08:05

@tevevanegypupu:

sajnos - bár sokan vitatják a felelősök megnevezését, mint a problémamenedzselés első lépését - felelősségrevonás nélkül oda a hitelesség (az a kevés is).

ezek nem vérvádak, nem bosszúhadjárat, hanem a következménynélküliség egyértelmű eltörlése. ez nem sim city, de nem is second life. ez az ország, a választók egyértelmű igénye.

kivéve persze, ha ők (vagy egy részük) jól érzi magát a langymeleg kicsinyített kormányzati pisiben, ahol a "nagyok" trükkjeinek miniatürizált másolatait ők is bevethetik.

szóval egyetértek veled.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.04.20. 11:08:55

Gyengül a forint?

10:36 298.26 3.16 1.07%

www.portfolio.hu

Azt gondoltam volna, hogy ilyen nagyszerű intézkedések láttán azonnal forintot vesz mindenki. Tudom, a gyengülés nem Bajnai miatt van. Bajnai miatt csak erősödés van, már amikor. Amikor a múlt héten a forint erősödött, olvashattuk a szentenciát: a PIAC Bajnait árazza. Most csak nemzetközi hatások vannak.
Azért valahogy úgy tűnik: a mindentudó PIAC sincs túlzottan elájulva, velünk együtt.

Mi van, ha a szocialista politikusok decemberben mégis találnak módot a 13. havi nyugdíj kifizetésére? Például.

Vagy egy MSZP-SZDSZ kormány szava elegedő biztosíték bármire? Hát igen, a szavahihetőség a bizalmi válsággal küzdő nemzetközi gazdaságban komoly tőke.

Karcolt lendület 2009.04.20. 11:12:56

@Boka1:
Pl. amit Demján kapot az oroszországi lottóvállalkozására az FHB-nak adott bankmentő csomagból, azzal kitörölhetjük a seggünket.
Az olyan remek szakemberek, mint Baja vagy Boldvai pedig remekül gondoskodnak majd róla, hogy minél több pénz kerüljön jó helyre és minél kevesebb gazdaságélénkítésre. (Hacsak egy-egy ciprusi off-shore cég által birtokolt horvátországi jacht nem számít bele a magyar GDP-be.)

De az egész csomagnak amúgyis csak az eleje biztos - nagyjából: a 25%-os ÁFA, SZJA középsőkulcs 1,7-ről 1,9-ra, lakástámogatások megszüntetése. Esetleg még a 13. havi nyugdíj felének elvétele, de azt még ősszel visszaszavazhatják...
Minden másról ősszel szavaznak - amikor már nincs miért megszavaznia a szociknak a 13. nyugdíj teljes elvételét -, azok a dolgok pedig kimondottan nevetségesek, amik majd 2012-től lépnek életbe. Amiről ősszel kell dönteni, az mind qrvára bizonytalan, hiába minden elemzés és a CEMI 2006-os (!!!) programjával való hasonlóság.

Ez az egész pont ugyanolyan, mint mikor még Gyurcsánnyal az élen keltették aktív kormányzás látszatát. Bejelentenek egy halom intézkedést - lehetőleg vasárnap, mert ők még akkor is dolgoznak -, de egy részük megvalósulása erősen kétséges. Sőt az ötéves adócsökkentési törvénnyel kapcsolatos tapasztalataink alapján már az sem biztos, amit megszavaznak... És mint írtam, olyan enyveskezű figurákkal vannak tele, akik most sem képesek visszafogni magukat...

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.04.20. 11:15:28

@Boka1:

A felvett devizahitelek bizonyos hányada ÁFA formájában azonnal ment a költségvetésbe. Ez is egy mód arra, hogy államadósságot egyéni adósságra konvertáljanak.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.04.20. 11:17:28

@tiktik:

>Milyen beruházások azok, amelyekhez nem nyúlnak hozzá?
(és ugyan miért nem? Miért, vannak beruházások?)

Nem sorolom fel őket, sok van belőlük. Az állam ezekre kb. 2000 mrd Ft-ot költ évente. (Bajnai pontosan ezeknek a pénzeknek az elosztásával foglalkozott a Gy.-kormányban, természetes, hogy nem ezt a tételt "találta meg" a költségvetésben mint "túl nagyot".) Arról nem én tehetek, hogy maga semmit sem érez abból, hogy az állam ilyen elképesztő összegeket költ "fejlesztésekre". Családtámogatásra és lakástámogatásra egyenként kb. 500 mrd Ft-ot, ami szintén sok, rendszeres szociális segélyre pedig például 60 mrd-ot, ami messze nem akkora összeg, hogy indokolná azt, hogy mindenki róla beszél. A legnagyobb szockiadás egyébként az ártámogatások rendszere (kb. 500-700 mrd körül?), Bajnai ebből is lecsíp, helyesen. Ezekből a számviszonyokból érdemes kiindulni. A "fejlesztések" területén, és persze az államigazgatásban is lehetne vágni, de ehelyett állandóan csak kisebb tételekről beszélnek. Nem csoda, hogy a radikális adócsökkentés így lehetetlenné válik. Valójában eg gazdaságpolitikai fordulat azt jelentené, hogy adócsökkentés megy végbe egyidőben az összes felsorolt kiadás csökkentésével.

Különben én is felkérem Devil elvtársat, hogy utaljon nekem pár százezer forint kártérítést, mert úgy látom, ő felelős a Gyurcsány-kormányért, míg én nem.

finnegan · http://extraszuz.blog.hu 2009.04.20. 11:23:20

@bbjnick: gyes 2 evre csokkentese: ertem az ervedet, azonban a 3 eves gyes-gyed kombo kulfoldon egytol egyig minden ismerosomnek egy idult mosolyt varazsolt az arcara, majd levego utan kezdtek kapkodni, majd masik ismerosok utan, akiknek mindezt elmondhatjak. Szerintem nem erv a gyes/gyed mellett az, hogy nincsen bolcsode: a fiatal nok a leghasznosabb eveikbol aldoznak pusztan azert, mert nincsen megoldva ez a kerdes.

Az elozo (GyF) kormany teljesitmenyetol fuggetlenul az egy jo gondolat volt (persze csak kosza gondolat), hogy a 2 evre csokkentessel parhuzamosan ki kell alakitani egy kvazi bolcsodehalozatot, melyben a "felugyeloknek" nem kell felsofoku vegzettseget szerezniuk, hanem egy akkreditalt tanfolyam kell es annak erdekeben, hogy finanszirozhato legyen, palyazni lehet penzekre. Noha a finanszirozasban szerintem volna jobb megoldas, de az alapkonvcepcio jo. Finanszirozasra ertelemszeruen jobb volna, ha adoalapbol le lehetne vonnia a szuloknek a bolcsodei koltseget, igy tobb legyet is utne a kormanyzat: egy kepzett munkaero (a.k.a. anya) visszater dolgozni, egy masik munkaerot legalisan tudnak foglalkoztatni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.04.20. 11:28:50

@dzsucseharcos: A Bajnai által eddig fejlesztésre osztogatott pénzzel az a gond, hogy azokat nem lehet másra költeni. Ugyanis azok felcímkézett EU-s pénzek, ha azt pl. adóságcsökkentésre fordítanánk, jól seggberúgnának minket, és azonnal visszakövetelnék a pénzt, jogosan.

tevevanegypupu 2009.04.20. 11:31:29

@Devil:
nem mi - fidesz vagy jobboldali szavazok - hergeljuk magunkat. Ti hergeltek minket mar evek ota a hulyesegeitekkel. Olyan sikertelen, tehetsegtelen, hazug es csalo kormanyt valasztottatok ujra es ujra, ami mindent tonkretett. Es ez nem ideologia (most hagyjuk a fasiszta-rasszista ijesztgetest) hanem teny. Materialis, ahogy az elveket is szeretitek.

Karcolt lendület 2009.04.20. 11:36:21

Lemaradtunk egy brossúrával, Boldvai mégsem lesz államtitkár, jogos hogy kimaradt a cikkből...

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.04.20. 11:39:41

@Karcolt lendület:
Igen, ellentmondásosak voltak a Boldvai-ügyi hírek, de jól emlékeztem, hogy végül nem lesz államtitkár.

Boka1 2009.04.20. 11:41:15

"Demján kapot az oroszországi lottóvállalkozására az FHB-nak adott bankmentő csomagból, azzal kitörölhetjük a seggünket."

Kb 3 ember van az országban, akinek jó hitelt adni, mert kamatostul visszafizeti és nem dönti lánctartozásba. Szerintem Demján alkut kötött az FHB-val, hogy ott fogja vezetni az orosz lottóból kimosott pénzt. A horvát yacht elenyésző része a magyar GDP-nek, de minden off shore pénz elnyelt adója is ott talál helyet, ahol megéri forgatni, tehát abból is jól jöhetünk ki. Ez már nem zárt világ, jönnek mennek a pénzek. Ami adót külföldön elcsalunk, azt itthon elköltjük. Hálisten ilyen lett a világ. Azért drukkolok, hogy a szemét tőkés kizsákmányoló pont az én lakásomat, autómat, részvényemet vegye meg akár az elcsalt pénzéből, ne másét. felőlem lophat akárki akármennyit, lényeg, hogy az én zsebemben kössön ki. Mindegy milyen szinű a macska, csak fogja meg az egeret !

Google 2009.04.20. 11:42:45

Beálltunk a karaktergyilkosok népes táborába mi is.És még újságot (ott írják le a válságot) sem olvasunk! Tiszta Mucsa.
Bár nem kellene alapot adni a vádaskodáshoz, oszt' jó napot!

Az elegáns megoldások pártjai úgy látták jónak, -hogy ugyanúgy, mint az IMF-hitelt, ők elköltik, mások fizetik - a törvényeiket is idén vezessék be, de jó részük a jővö évtől (választási év!) lépjen hatályba.
Vajon így gondolták kiszúrni az IMF-s bácsik és nénik, valamint a Fidesz szemét? (AU, miért volt rossz Vargha Mihályt látnod?)

A Szólás szabadságában halljuk, hogy a kétlábon járó KISZ Péter estleg őszödi kisz-ivárogtató is volt már, és mégsem tud miniszterelnök lenni még? Milyen dolg ez már?
Előttünk még az egész MSZP, sokára van az, amíg megtudjuk, milyen miniszterelnök lenne: Újhelyi, Mesterházy, Ficsor, Vojnik, Wiener stb.
Bár az is igaz, hogy egy körre fizetnek be, de legalább ketten szeretnének menni azalatt az idő alatt a ringlispilen. Ezért megállítják a hintát, helyet cserélnek, a többi játékos kiabálása közben, és forog tovább a kerék.
A Játszótér elnöke pedig szabályzatát megírta, aztán, hogy azt kreatívan értelmezik...
Most nyomjon barackot a buksijukra, vagy pi**ázza ki őket?
Ha tudja.

Gera 2009.04.20. 11:44:53

Én sem hiszek ebben a kormányban, de azért amikor Varga Mihályt láttam a tévében Oszkó alkalmatlanságáról beszélni, akkor kinyílt a bicska a zsebemben :) Ha Oszkó alkalmatlan erre a posztra, akkor Varga Mihályból hogy a túróba lett pénzügyminiszter?

Boka1 2009.04.20. 11:47:38

"Olyan sikertelen, tehetsegtelen, hazug es csalo kormanyt valasztottatok ujra es ujra, ami mindent tonkretett"

Nem Ti, hanem Mi ! A Fidesz mitől jobboldali ? Ő is szocialista, csak nemzeti .

A Gordonka is szocialista, csak liberális. A Bokros ! Ő jobboldali, utálja is szavazók nagy része !

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.04.20. 11:48:54

@Fedor: Nem csak EU-pénzekből folynak beruházások, nem is azokról beszélek.

Google 2009.04.20. 11:53:13

@Boka1:

Demján biztos, hogy nagy szolgálatot fog tenni még a hazának, és mindent rendesen be is fizet, annak rendja és módja szerint.
Kár, hogy olvasom, vállalkozásai nem a legjobban mennek, le kell mondania West-End II-ről, meg ilyesmik. Biztos azért, hogy rebdesen törlesszen.
Az egy dolog, hogy te mindent elhiszel, attól még más kételkedhet.

Fodor Gáboréknak pedig külön köszönet és gratula, hogy ezt a tisztességes és jó megoldást választották, hogy ne legyenek előrehozott választások. Nincs idő várni.
Nem kellene szólni Evonak, hogy ő akarja eltenni láb alól? De ő igazából.

hiba 2009.04.20. 12:00:17

@TuRuL_2k2: De azért megnyugtató, hogy legalább felmerült egy ilyen nagy múltú szakember mint Boldvai neve a szakértői kormányban. :(
Hogy én mekkora barom vagyok, hogy 2 percig azt hittem ezek tényleg válságkormányt akarnak. Ez inkább utóvéd kormánynak tűnik az özönvíz előtt.

tevevanegypupu 2009.04.20. 12:00:23

@Boka1:
Megnyugtattal. Annyiszor szelsojobboldali fasisztaztak mar le mint fidesz szavazot..Kulonben tenyekrol beszelunk nem ficiokrol. Jobboldal-baloldal csak annyiban szamit ebben az esetben, hogy baloldali szavazok valasztottak meg egy magat szocial-liberalisnak mondott nagytokes csoportot kormanyra, es jobboldali szavazok lennenek hajlandoak bizonyos dolgokat egy jol mukodo allamra bizni..

Bokros egeszen biztosan jobboldali, el is utasitotta kapasbol az akkor mar ideiglenes miniszterelnok Gyurcsany, hogy o legyen az utod. Pedig allitolag a Horn kormanyban mar jobboldalikent is bizonyitott (na persze mszp tag az nem volt(:) Most ott van az europai ertelemben vett jobboldalon Ibolya es Herenyi mellett az mdf-ben. Jo(bb) helyen.

states 2009.04.20. 12:01:45

index.hu/belfold/2009/04/20/ezer_negyzetmeteres_villat_epitett_boldvai_laszlo/
Ha esetleg valaki nem értené, hogy miért kell még egy év a szociknak, Boldvainak ugyan kész az 1000 négyzetméteres villája a 3000 ezer négyzetméteres telken, de hátha van még valaki a szagértők között, aki még csak 800 négyzetméternél tart...

Boka1 2009.04.20. 12:07:25

"vállalkozásai nem a legjobban mennek, le kell mondania West-End II-ről"

Okos, hogy abba fekteti a pénzét, ami gyorsan megtérül !

"hogy ne legyenek előrehozott választások. Nincs idő várni."

Miért lennének ? Nem miniszterelnökre szavaztunk a rendszerváltás óta, hanem pártokra ! Majd ők eldöntik, hogy kit akarjanak a kormány élére.

Ez mindig így volt ! Ez most csak egy hiszti, mert viktor csak a 7. miniszterelnök lehet ismét, amit már nem írnak be a történelemkönyvekbe. Sosem követeltem előre hozott választásokat, nem is fogok . Négy év és kész . Ha jövőre a fidesznek meglesz a 2/3-os többsége, akkor módosíthatja úgy az alkotmányt, hogy a szocik csak addig maradjanak kormányban, amíg a fidesz szimpatizánsok akarják.

Boka1 2009.04.20. 12:13:44

"jol mukodo allamra bizni.."

Jól működő állam = józanéletű vasutas

Nekem semmi bajom a baloldali érzelmű emberekkel, mert amikor a munkavállaló az autóját, házát árulja, vagy bemegy az étterembe, akkor rögtön tőkés kizsákmányolóvá válik, baromira nem érdekli a bolti eladó egzisztenciális problémája a reklamáció közben. Sőt autót sem vettem olcsóbban, amikor kék galléros voltam.

Az állam meg ne avatkozzon bele semmibe, mert abból csak baj van. Pláne, ha a mi segitségünkkel teszi.

Google 2009.04.20. 12:16:19

@states:

Hát ezt csinálják a példának okáért a poszt-kommunisták: résztvesznek a Nagy Villaépítő Versenyben.

Ami pedig Bokrost illeti, hát tehetett nekik egy szívességet, mert a jelenlegi miniszterelnök azt vallja róla:

"Ezt a felelős viselkedést követte az MSZP '95-ben is, a Bokros-csomaggal, amikor egy példátlan rendrakó program mellé állt, és ezzel megőrizte azt a renoméját, hogy képes kormányozni. Ez a csomag 14 év távlatából is az MSZP egyik fontos legitimációs pontja."

Szeretik tehát Bokrost a baloldalon, de csak módjával. Most még kölcsön is adták, olyan önzetlenek.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.04.20. 12:17:44

@tiktik: Szerintem meg fizesse meg az, akire költötték. Benne vagytok? :)

tevevanegypupu 2009.04.20. 12:18:09


Valaszthatnak miniszterelnokoket a szocialistak, ugyesen meg is teszik: D209, Gyurcsany hazudtunk ejjel-nappal, nem csinaltunk semmit de semmit Ferenc es most (tizennyolcadik talalat) Bajnai Gordon. Gratula.(:

tevevanegypupu 2009.04.20. 12:23:16

@Boka1:
"az allam pedig ne avatkozzon bele semmibe.."
Sok mindenbe ne is. De peldaul az egeszsegugy es az oktatas ket olyan fontos dolog egy allam fejlodese sot fennmaradasa szempontjabol, hogy azt azert rajuk biznam. Eleg sok adot fizetunk azert, hogy ki tudjak valahogy gazdalkodni az "ingyen ebedet" legalabb ezekre. Szocialis segelyek elosztasa mar problemasabb..

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.04.20. 12:26:26

@dszg: Kérésre ;-) megadom a szakértői kormány definícióját:

"Szakértői kormány az, amelyik választói felhatalmazás nélkül, sőt annak ellenére végrehajtja azokat a megszorításokat, amire a választók amúgy sem adnának felhatalmazást."

De most nekünk nem erre van szükségünk, hanem arra, hogy Viktor csodát tegyen, hogy reményt adjon, hogy megtermékenyítse a magyar ugart, hogy rávegye Bayer Zsoltot az adófizetésre. Erre kapott felhatalmazást a közvéleménykutatási adatok szerint. Áldásom rá.

Google 2009.04.20. 12:31:40

@Boka1:

Hehehehehejhe. 4év, ugye?
Mindig tudtam, hogy azok a nyugati, de már lassan a keleti politikusok is, akik előrehozott választásokat kérnek/íratnak ki, mazsolák, mamlaszok.
Kár, hogy Tóbiásék is mindent megtettek, anyagokat írattak, hogyan tudnák az Orbán-kormányt idő eőtt megbuktatni, reméljük, még meglátjuk, hogy a négy év, nem mindig négy év.

Baja Ferenc kommunikációs informatikus jól van?

tevevanegypupu 2009.04.20. 12:42:42

Nem csodara van szukseg. Mas kormanyra van szukseg. Bar az valosagos csoda lenne ha ezt a mostanit sikerulne leszavazn,i mert ugy tunik sokan meg mindig elegedettek vele. Az o titkuk hogy miert.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.04.20. 12:44:21

@denever:
a bölcsis kérdésben nincs köztünk véleménykülönbség.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.04.20. 12:45:35

@tevevanegypupu: Most kaptál más kormányt, mit akarsz még? :)

a néhai papp jános 2009.04.20. 13:20:28

@Kettes: ez a "de a viktor" a legfrappánsabb érvelésetek a dobtáras géppisztoly óta. gratulálok.

jozso929 2009.04.20. 13:40:43

@states: amellett hogy egyetértek azzal hogy a semmiből nem lehet villát építeni, így az illetékes húzzon el a retkes tudjukmibe, azért a másik oldal sem gyenge. Hétvégén láttam a költségtérítési verseny győztesét, Lázár Jánost a FIDESZ-ből, egy vadi új fullos Range Roverből szállt ki. Miből fussa rá neki? Vagy az önkormányzat ilyet vesz a polgármesternek? Akkor nem mehetnek olyan rosszul az önkormányzat dolgai, nem tudom hova sírnak....esetleg valamelyik ismerős cég adta "bérbe" neki, tesztelje csak?.....egyik oldal sem feddhetetlen, sajnos.

Google 2009.04.20. 13:48:42

@Kettes:

Te talán más kormányt kaptál.
Legtöbben ugyanazt a lestrapált, újracimkézett és dátumozott kormányt látjuk viszont. És igaz, se nem szakértők, se nem politikusok, de legalább posztkommunisták. És tudják az Internacionalét.
Nem kívánok sem együtt sírni, sem együtt nevetni ezzel az ugyanazzal a kormánnyal!
És az "életmentő műtétet" sem tőlük kérném. Még él a szabad orvosválasztás joga, ugye?

heima (törölt) 2009.04.20. 13:50:22

@Kettes: nem tilos, csak igen kínos, ahogy a vérfüggetlenek próbálkoznak a műfajjal

APOSTOL - Szemben az árral. · http://1gondolat.blog.hu 2009.04.20. 14:08:09

Bajnaista politika?! Ilyen is van már?

"hanem mert a mi hidegháborús viszonyaink nem teszik lehetővé a szakszerű kormányzást és az országért való tenniakarást."
Szerintem az akarást nem kellene megkérdőjelezni és arra lehetőség is van.

És ha más kormány lenne, nem lenne hidegháborús helyzet? És ezért nem hibás a Fidesz, az értelmiségi köre, közte a Reakció is?

Persze olvastam már olyat, hogy nagy cinizmussal le volt írva, jobbos kormány idején rend volt az utcákon, rend lenne most is...
Ez a cinizmus jellemez titeket is!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.04.20. 14:32:03

@finnegan:

Írországban élsz/éltél? (A Finnegan-ről gondolom.) Több rokonom/ismerősöm élt/él, dolgozott/dolgozik Írországban és meséltek az ottani bölcsi és ovi helyzetről.

Nálunk egy kicsit más a helyzet, mint (akárhol) Nyugat-Európában. Tőlünk nyugatra nem dübörgött végig a társadalmon negyven év gazdasági és ideológiai dózer (nem zúzták szét módszeresen a hagyományos családi-rokoni gazdasági és személyes kötelékeket). És ez bizony sokat jelent. Ahol ez a hagyományos viszony- és kapcsolatrendszer még él és működik, ott a magánszemélyek és az állam is másként viszonyulhat (és viszonyul is) ehhez a kérdéskörhöz

Konkrétan a gyesről és gyedről: ha megvonom (lerövidítem) a támogatások idejét, csak annyit érek el, hogy kevesebben vállalnak gyereket, illetve lehetetlen helyzetbe hozom azokat, akiknek kisgyerekük van. Ha az anya el tud helyezkedni, akkor (jó eséllyel) nem tudja hová tenni a gyerekét (a magánbölcsőde, ha van is, az emberek többsége számára megfizethetetlen), ha nem tud elhelyezkedi (ami azért manapság a valószínűbb), akkor az addiginál is lehetetlenebb anyagi helyzetbe kerül a támogatásmegvonással (ad absurdum ellátatlanná válik). Ez nálunk ennyi. Sajnos.

Abban volna ráció, ha az állam ösztönözné a magán- és/vagy kisközösségi bölcsik, ovik létrehozását (ha csak annyival is, hogy olyan szabályozókat vezet be, amik nem teszik szinte lehetetlenné az ilyen tevékenység végzését), és ha ez a forma elterjedne (mondjuk tíz-húsz év múlva), szóba kerülhetne a gyes/gyed rászorultsági alapon való folyósításának kérdése is. Ebben legalább ráció volna. De így, ez csak nyílt hadüzenet a kisgyerekesek ellen. Ami ilyen népesedési viszonyok között furcsa gondolatokat juttat az ember (és szerintem sokak) eszébe.

ü
bbjnick

elfelejtette 2009.04.20. 14:35:48

- Örülünk?
- ...
- Vincent!
- ?!
- Örülünk?
- Örülünk.

Tulajdonképp miért váltottunk kormányt, meghalt a miniszterelnök?

tiktik 2009.04.20. 14:58:26

@Kettes: Semmi közöm ahhoz, hogy barom vagy, ahhoz viszont igen, hogy a baromságod - és elvtársaid baromsága - 25 milliárd dollárba kerül alsó hangon, amelynek fizetésébe pl. engem is belekényszerítetek.

tiktik 2009.04.20. 15:06:48

@Kettes: Anyátokba már a kunbélás, lukácsgyörgyös mentalitással, hogy ti. a hülye néptől nem szabad felhatalmazást kérni, mert úgysem érti meg a zseniális koncepcióitokat, amelyekre pedig szüksége van az országnak.
Az összes libkomcsi így gondolkodik. Kurvára elegem van a permanens tanácsköztársaságból, meg a permanens hazudozásból, amely azon kívül, hogy vérlázító, rengeteg pénzbe is kerül.
Nem tűnt fel vazze, hogy szétcseszték az országot 2002 óta? Mi a f@szt akartok még egyáltalán? Milyen alapon szólaltok meg? Sűrű bocsánatkérések közepette húzódjatok belső emigrációba úgy 10 évre.

tevevanegypupu 2009.04.20. 15:08:26

@Kettes:
neked adom, en vadi ujat akarok!(:

elfelejtette 2009.04.20. 15:18:24

Az MSZP a 90-es évek óta szinte csak a szakértelemre hivatkozik, másra sem. Ennek persze megvan az oka, vállalható ideológiája régóta nincs, vállalható emberei is egyre kevesebb akad, így mást nem tehet, mint külsősöket próbál becsábítani. Gyurcsány ugyan kísérletet tett egyfajta "tonyblares", harmadikutas baloldali ideológia megteremtésére, de hát ahhoz kicsit több tehetség kell a párton belüli hatalommegtartási taktikákon felül. Ezen kívül az eredeti is azóta megbukott Angliában, szóval...

Láthatjuk, hogy az állítólagos szakértelem meg mire képes, amikor ilyen heterogén csoportokat akarunk egy pártszövetségben tartani, nyugdíjasok érdekvédői az egyik sarokban, szemben a másik, a nagytőkés kapitalistákkal. Nem csoda, hogy erre nem lehet ideológiát felépíteni, hisz egy normális adómérték, és a 13. havi nyugdíj, illetve az ehhez kapcsolódó szociális ellátórendszer egyszerűen nem fér meg együtt.

Az elmúlt 20 év arról szól, hogyan próbált az MSZ(M)P a hatalom közelében maradni ezzel az érdekszövetséggel, és közben szépen lassan szétforgácsolódtak és süllyedtek el. Jobb lett volna, ha gyorsabban történik meg mindez, de sajnos lassan tanul a magyar. De azért tanul.

Szerintem a baloldal süllyedése megállíthatatlan, az egymást kigolyózó miniszterelnökök, meg kormánycserék is csupán tünetei a dolognak (akár szakértőinek aposztrofálják magukat, akár nem), és a romjain talán formálódik majd egy önállóbb szociáldemokrata, és egy neoliberális erő.

tevevanegypupu 2009.04.20. 15:39:31

Miert nem lehet megerteni, hogy nem orulunk, hogy bukhatunk egyutt a szocialista kormannyal es szavazoival? Es miert erzik ugy a szocialistak szavazoi, hogy ok nyertesek ezzel a kormannyal?
Ki erzi sikeresnek magat manapsag pusztan azert, mert azok az emberek szurnak rendre el mindent akikre szavazott?
Lehet, hogy valamelyes elegtetelt ad, hogy nem Orban van a kormanyon, de ezen kivul? Mert ha csak ennyi, es szivesen adjak oda azokat a juttatasokat amiket eppen a szocialista Horn kormany megszavazott, az Orban kormany megtartott, akkor nem szoltam semmit. Vegulis a szocialistak adtak, szocialistak elvettek.De akkor szelektaljunk az igazsagossag neveben: fizessenek azok akik ugy gondoljak, hogy jol valasztottak, a harom miniszterelnokos szocialdemokracia megfelel. Vegulis ok hagytak legjobban atverni magukat es meg orulnek is neki.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.04.20. 16:03:44

kemény csapat :))) én papám a szakértő, de az én papám szakértőbb, te fasi vagy, te meg komcsi, úgyis jól le fog csukni titeket az Orbán bácsi,de mi meg jól meg lesztek mondva. és ezt basszus évekig lehet csinálni.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.04.20. 16:09:20

@tiktik: Figyelj, kicsi bonobó, fogadjunk, hogy a Gyurcsány-korszak alatt végig én tartottak el az adóbefizetésemből. Na mibe?

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.04.20. 16:22:40

@Kettes: Úgy érted, hogy le kellene váltani Abbas al-Fassi marokkói miniszterelnököt ? A magát marokkói rezidensnek nevező tevevanegypupunak nincs szerencséje, ugyanis al-Fassinak is meg volt a maga Hajdú-Bét ügye ahol páran öngyilkosok lettek és a marokkói weboldalakon a helyi reakciósok és konzervatoriumosok őt szólítják fel folyamatosan lemondásra :)))

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.04.20. 16:22:42

@Kettes:

Kedves Kettes!

És az orvosod mit mond?

ü
bbjnick

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.04.20. 16:24:03

Abbas al-Fassi is more known for the infamous Annajat fictious employment contract than for any achievement in his previous governmental appointments. Few years ago, He was in charge of managing a large contract with an Emirati Cruise ship, where more than 34000 young Moroccans applied and paid more than 1000 Dirhams for medical tests and miscellaneous fees before the company vanished from the face of the earth. Several disillusioned young men committed suicide and Abbas al-Fassi refused to resign or even apologize for the failing operation. Since then, he has been constantly under the mercy of independent press criticism.

:)) höhöhö

elfelejtette 2009.04.20. 16:26:31

@Kettes: Látszik, hogy nem tudnak mit kezdeni a demokráciával, azért találják ki ezt a sok zöldséget. Mennek szépen a süllyesztőbe a szakértelmükkel együtt.

Google 2009.04.20. 17:03:43

Nagyon bevadultak az új válságkormánypártiak.
Még a személyeskedéstől sem mentek, jó tündérekből válnak gonosz boszorkákká. Tudnak ők gorombák is lenni.
Nem kellene, bajnak itt a Bajnai, elég ez nekünk! És még a haverjait is hozta magával, pedig még Gyurcsány sem vitte el a sajátjait. Szakértő dömping van már itt, nem más. A kis, karcsú, de erős állam jegyében.
A képen látható úr/hölgyek között már ott van a gazdasági miniszter is?

tevevanegypupu 2009.04.20. 17:07:39

@Kettes:
Hogyne ertenem, ugy kepzeled hogy fidesz se legyen a regi. Hat sok valasztas nincs..Illetve van a Jobbik, a Lehet Mas a Politika.
A fidesznek kellene meg adni ujabb lehetoseget, nyugodtan utaljatok csak oket, de hatha jobban ertenek a gazdasaghoz? Mert vegulis az lenne a legfontosabb.

tevevanegypupu 2009.04.20. 17:13:31

@jotunder:
nincs szavazati jogom Marokkoban, magyar allampolgar vagyok. Es mivel rezidenskent letezunk itt, sok beleszolasunk nem lehet az itteni belugyekbe. De mi koze van ennek a magyar valsagkormanyhoz?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.04.20. 17:29:57

@elfelejtette: Ha lett volna szakértelmük nem dőlnek be 1989-ben, és nem dőltek volna be 2008-ban.
Kontraszelektált csürhe.

elfelejtette 2009.04.20. 17:32:18

@tölgy: Én ezt nem vitatom, de azt azért hamarabb kellett volna látniuk, hogy csupán a szakértelemre hivatkozva, mindenféle jövőkép nélkül nem fognak a felszínen maradni, akármennyit is cserélgetik a kormánytagokat.

elfelejtette 2009.04.20. 17:35:46

@elfelejtette: Egy darabig kihúzták a Kádár nosztalgiával, de mostanra lassan elmondhatjuk, hogy amennyi idő alatt kialakult a Kádár nosztalgia, annyi idő el is telt a rendszerváltozás óta. Azóta pedig csak leépülőben ez az érzés, ők pedig a hatalmuk legitimációját nem nagyon tudták megtalálni másban.

De érezték már ezt ők 2002-ben, amikor a legitimációs hiányt is osztogatással próbálták megoldani, addig csak választásokat próbáltak megnyerni evvel. Ez a módszer pedig egy időzített bomba, mégsem tettek semmit.

elfelejtette 2009.04.20. 17:39:16

@elfelejtette: Szóval csak annyit akartam mondani, hogy maguknak köszönhetik ezt az egészet.

Na persze baloldali szimpatizánsainknak is hagyok valamit: Minőségi ellenzék, és minőségi nép nélkül nem megy ez a demokráciajáték!

Elnézést, hogy így darabokban irkálok, befejeztem, nem reagálok többet saját magamra. :)

Naumov 2009.04.20. 17:54:54

@tevevanegypupu: tényleg van valami egészen elképesztően zseniális abban, amint a derék baloldali szavazók már most azon örömködnek, hogy milyen jó lesz az ha majd esetleg egy jobboldali kormány sem tudja a válságot kezelni, mert akkor majd jól bebizonyosodik, hogy nekik mennyire igazuk volt
Én mondjuk konkrétan egyáltalán nem bántam volna, ha Medgyessy vagy éppen Gyurcsány előáll egy értelmes gazdaságpolitikával, és attól jobb lesz az országnak meg nekem is, totál függetlenül, hogy egyébként nem rájuk szavaztam - és baromira nem lettem boldogabb attól, hogy ehelyett pontosan az történt, amit 2002-ben előre megmondtam, vagyis totális elkúrás. De lehet hogy csak én vagyok naiv, és nem az számít hogy menjen a szekér, hanem az hogy jól kiverhessük a farkunkat, amennyiben a másik ül a bakon, és vezeti bele a szakadékba velünk együtt.

centurio 2009.04.20. 18:02:02

@Boka1: Nem kicsit téves a mindenki adózik levezetésed, mert az a jelentős réteg, akik finoman vagyonosoknak nevezik magukat, a gürizö rabszolgák verítékéből, vagy az állami segályekből, beruházásokból, korrupciós pénzekböl lenyult jövedelméből valóban visszacsengeti az fogyasztási adót, de a maradéka is lopott pénz.

tevevanegypupu 2009.04.20. 18:13:47

@Naumov:
ez az egesz ugy ahogy van szanalmas es gyalazatos. Nezem a Parlamentben a szocialista es a szabaddemokratak kozott ugyanazokat a pofakat, ugyanazzal a szoveggel amit het eve mondanak..es egyre inkabb sullyedunk. Lehet, hogy vannak jogtalan vagy kevesse "kierdemelt" szocialis segelyek, lehet, hogy igazsagtalan az, hogy egy gyerek mellett otthon maradjon az anyja harom eves koraig, es bizonyara vannak illetektelenul kiutalt osszegek. 13. havi nyugdij, 13. havi fizetes? De mi ez az osszeg ahhoz kepest ami csak ugy eltunik kulonbozo miniszteriumok es allami vallalatok kozott..
Nem szavaznek otthoni szocialistakra soha (amig a regi-mostaniak vannak), de ha jol es megfeleloen kepesek kormanyozni ,akkor a valasztasok utani elso kis csalodas utan mar nem erdekelne annyira, ki a miniszterelnok es milyen a kormany. De ezek es igy?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.04.20. 18:41:31

@Elpet:
Mi voilt a megoldás kulcsa?

Látom, jó lett a kép:-))

Jaaaa, egyébként faszányos a poszt, rég volt már vmelyik poszt ennyire jól megírva. Gratula

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.04.20. 18:50:19

Megszámoltam: 26 ugróhivatkozás van a posztban.

Héjjjj, Oli bácsi, te mennyi idő alatt írtad ezt a posztot?

Ennyi aktív szövegrészt létrehozni már önmagában is 1-2óra!

De mondom, jó lett, teccett!

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.04.20. 20:08:29

@tevevanegypupu:

Csak az idejüket Nyújorkban töltő elitértelmiségieknek szabad a magyarországi helyzetről véleményük legyen, a marokkói magyar állampolgároknak nem. A keleti partról egész más horizontba helyeződik minden, egyedül ők látnak tisztán az itthoni dolgokban.

@sün!malac69 várja a jún. 7-e utáni jún. 8-át:

Írtam levelet a gépháznak és vártam. Választ nem kaptam, de elkezdett működni. Istenem, ha minden ilyen egyszerűen menne!

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.04.20. 20:54:46

Igazából az volt az MSZP szakértőinek fénykora, amikor volt még számottevő eladható állami vagyon. Mióta nincs, valahogy nem megy olyan jól semmi.

Pedig nagy szakértői várakozások voltak, több hullámban is jött a szakértelem. Ott volt Medgyessy például. Nos hát, őnála szakértőbb ki lehet? Többször volt pénzügyminiszter, a Németh-kormányban ebbéli minőségében miniszterelnök-helyettes (miért is volt ez kézenfekvő?), bankvezér, mi kell még? Aztán Gyurcsány: az energikus fiatal szocialista értelmiségi milliárdos, self-made man, aki számos helyzetben bizonyította addigra vállalatvezetőként, menedzserként is rátermettségét. Aztán Kóka: feltörekvő ifjú tehetség, aki szakértelmének, tettrekészségének, a mai világban való helyes tájékozódásának és korszerű ismereteinek köszönhetően a maga erejéből jutott a hazai gazdasági élet csúcsaira: ugyan mi kellett még? Hogyhogy nekik nem sikerült? Kérem, a mostani kormánytagokban sem látok új minőséget hozzájuk képest, legalábbis, ha lehet hinni mindannak, amit az általam felsoroltakról hivatalosan tudni lehet. Mi most az újdonság?
De ne legyenek illúzióink: ha nekik sem sikerül, lesz új ötlet, új arc, a baloldal ismét megújul, a lehetőséget ismét meg kell majd adni majd nekik, hisz ők alapvetően helyesen gondolkodnak és jót akarnak, ami alapvetően megkülönbözteti őket a jobboldaltól.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.04.20. 21:43:22

@tölgy: Szemben a nemkontraszelektált jobberkákkal. Ők mások. :)))

elfelejtette 2009.04.20. 22:12:22

@jotunder: Ez a deafideszis remek szórakozás lehet kiegyensúlyozottéknál.

Fira 2009.04.20. 23:24:28

Dugnám. Vagy ez nem az a blog?

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.04.20. 23:44:02

"hogy rávegye Bayer Zsoltot az adófizetésre."
@Kettes: na ez azért jó volt :)

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.04.20. 23:54:44

argh.
ezt nem hiszem el. a fővárosi önkormányzat közlekedés-szakértő főpolgármesterhelyettese szerint a bamco a nyerés érdekében

túl alacsony árat adott az alagútfúrásra

és ezt most nem tudja tartani, a többletköltséget meg ráhárítaná a fővárosra. mindenre van magyarázat.

jotunder · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.04.21. 00:03:56

@tölgy: Igen némelyik szarszagú, bizony, mindkétháromnégy oldalon.

P.S Szerintem ne szemtelenkedj. :)))

tevevanegypupu 2009.04.21. 00:41:01

@Elpet:
a nyujorki magyar elithez tartozni, az megkovetel bizonyos kotelezettsegeket. Es ok meg verik a feketeket. (:

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.04.21. 05:55:43

A posztkommunisták "szakértői" ténykedése egy paradoxonra épül. K*rvafix, hogy ők ezt úgy élik meg, hogy ŐK hősök, egy nagy történelmi dráma tragikus hősei, mivel ŐK paradoxonostól vállalták a nagy feladatot. Pedig nem:-( De ki mondja meg nekik? Ki az, akinek el is hiszik?

magyarido.blog.hu/2008/07/27/a_harmadik_koztarsasag_balsorsa_2_dik_levonas

ü
bbjnick

ui. Én már többször próbáltam megértetni velük, de nekem nem hiszik el:-( vagy talán :-) nem, mégis inkább :-(
süti beállítások módosítása