Mi speciel ott leszünk
2009. április 05. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

Mi speciel ott leszünk

 Bár a szervezők és a csatlakozó szervezetek képviselői közül nem túl sok akad, akivel szívesen mutatkozunk együtt, mégis ott leszünk ma délután az előrehozott választásokért rendezett tüntetésen.

 Nem, nem szoptuk be ezt a „civil összefogás” szöveget: pontosan tudjuk, hogy a demonstráció mögött a Fidesz áll, amely a saját táborát próbálja megszondáztatni, hiszen nyilván kiváncsi rá, hogy a közvélemény-kutatásokban megjelenő sok-sok szavazójából mennyi az, aki némi aktivitásra is hajlandó. Ezt kissé kevésbé kacifántosabban és jóval becsületesebben is megtehetnék, de hát attól a párttól, amelynek hárommillió ember írja a programját (hogy aztán ennél jó félmillióval kevesebben szavazzanak rá), nem várunk túl sokat.

 És nem is azért tüntetünk, mert Bajnai Gordont és csomagját ördögtől valónak tartjuk. A Bajnai-csomag legtöbb pontja már a Reakció két és fél évvel ezelőtti kormányprogramjában is szerepelt, így különösebb kifogásunk nincs ellene. Az pedig kifejezetten szimpatikus, ahogy Bajnai úgy zsarolja és szívatja a szoci talpasokat, ahogy még senki sem merte.

 Hanem azért leszünk ott, mert mi ebben a társaságban nem bízunk.

 Egyrészt: az igazi kemény intézkedések Bajnai programjában 2010-től kezdődnének, vagyis a parlamentnek idén november-decemberben kéne szavazniuk róluk. Akkor, amikor Bajnai már nem tudja mivel zsarolni őket, hiszen egy előrehozott választás csupán egy-két héttel rövidítené meg a képviselők mandátumát. Ha meg a parlament most azonnal megszavazná a jövőre esedékes bociztatást, akkor bőven lesz idejük a képviselőknek egyéni indítványokkal korrigálni az intézkedéseket. S hiába írták alá a pár oldalas támogató nyilatkozatot: némi kreativitással az egész kiherélhető (pl. 13. havi nyugdíj helyett bármennyi pénzt kiutalhatnak kompenzáció, nyugdíjkiegészítés, pótjárulék, szociális támogatás, lófaszvisszautalás, akármi címen).

 Másrészt: ha Bajnai komolyan gondolná a dolgot, akkor már egy hete bejelentette volna, hogy kisöpri az állami vállalatok felügyelőbizottságait, igazgatótanácsait, tanácsadó testületeit és egyéb járadékosait, és utcára teszi a sokezer pártközeli élősködőt. Leállítja a digitálistábla-projektet (26 milliárd!) és a többi hasonló marhaságot, s horribile dictu, a 4-es metró építését is. Mindettől még nem lennénk kinn a szarból, de mi például sokkal szívesebben tartózkodnánk az adócsalástól, ha tudnánk, hogy az általunk befizetett összeg nem a Sikonyabasszájbai Erdőgazdálkodási Zrt. felügyelőbizottsága kilenc leselejtezett SZDSZ-es és MSZP-s tagjának fizujára és költségtérítésére megy el.

 Harmadrészt:Bajnai nem pénzügyminiszternek, hanem miniszterelnöknek készül. Ehhez képest egy árva szót nem szólt arról, hogy mit kíván tenni olyan - nem gazdasági - ügyekben, mint a főbíró megválasztása, a demokratikus jogok helyreállítása (lex tojás), a képviselői költségtérítések ügye (itt pl. megspórolhatna egy 7 milliárdos népszavazást) stb. Fogalmunk sincs, hogy ez ügyekben mire készül, s hogy milyen felhatalmazása lesz minderre. Amit állandóan emleget, hogy ő nem politizál, az egyértelműen nonszensz, a politikaellenes populizmus alappanelje.

 És amúgy is: tele van a tökünk a Puch Lászlókkal, Kóka Jánosokkal, Vadai Ágnesekkel, Horn Gáborokkal, Török Zsoltokkal és társaikkal. Nem akarjuk őket a kormány közelében látni.

 S hogy ezt nagy nyilvánosság előtt is demonstráljuk, ott leszünk ma délután.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr381047136

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Republikon BLOG 2009.04.06. 13:03:58

Így soha nem szavazok rátokNem tudok fideszes lenni. Még mindig nem, és még mindig ugyanazért. Holott lenne rá okom. Szeretnék végre egy határozott miniszterelnököt látni, aki tudja, meri és teszi - ma ezt a habitus sokkal inkább Orbáné, mint bármelyik sz…

Trackback: Reakció - polgári underground 2009.04.05. 19:15:27

Kossuth tér, visszatér A néhány tízezer embert megmozgató, előrehozott választásokat követelő tüntetés békésen, piknikhangulatban zajlott a Hősök terén délután kettőtől hatig. A tiltakozók nagy része már hazament, amikor egyszer csak a Magyar Gárda a…

Trackback: Kifordított ország 2009.04.05. 12:44:30

Ingyé' dolgozik majd Gyurcsány......még jó -mondhatnánk. Napi 235 ezer mellé kellene még valami? Feri nagylelkű, mindig is az volt (LoL). Gyurcsány hamarosan a Táncsics Pénztár Alapítvány élére kerül és mivel Lamperth Mónika sem kapott ezért fizetést, val…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.04.05. 21:17:41

@Foltos Gatya:

Én valóban igen eszes vagyok, ezt jól látod. Ebben a speciális problémában azonban hozzáértés híján nem vagyok hivatott választ adni, ehhez szakember kell.

Foltos Gatya 2009.04.05. 21:28:37

@Elpet:
Köszi a segítséget. Esetleg,tudsz valami fidesz elérhetőséget ,ahol tudják erre a kérdésre is a helyes választ?

Google 2009.04.05. 21:29:52

@Foltos Gatya:

Orvos már látta magát?

Karcolt lendület 2009.04.05. 21:31:02

@heima:
@is:
@Őrnagy Őrnagy:

Bocs, hogy így egykalap alá veszlek benneteket, de faszok vagytok.

@gyz:
Nem mi álltunk be a jobbikosok mellé, hanem ők álltak oda emellé a rendezvény mellé - sőt rátelepedtek. Kapják be, de én akkoris az előrehozottért mentem ki, nem azért, hogy helyi forradalmi bizottságok alakuljanak, amik megalakítják a nagy forradalmi bizottságot és majd az kormányoz és valamiért még szabadion is lehet választani. (Valamelyik szónok elképzeléseiben volt ilyesmi...)
De nem lehet, hogy a demokratikus alapjogainkat ne gyakorolhassuk, mert ezeket a faszokat úgyis oda eszi a fene, néha ki kell menni...

heima (törölt) 2009.04.05. 21:39:45

@Karcolt lendület: köszönjük ezt az igazán hasznos információt!

Foltos Gatya 2009.04.05. 21:41:56

@Karcolt lendület:
A civil és független Fricz Tamás aztat mondta,hogy"igen és elképesztő egyébként is,meg hogy hejj"-nagyjából ennyi.Jó volt,szép volt!

heima (törölt) 2009.04.05. 21:48:56

@Karcolt lendület: és remélem ez már a más politika, nem az a csúnya árokásós fajta!

Foltos Gatya 2009.04.05. 21:51:07

@Google:
Ön orvos esetleg-tudja a választ kérdésemre?
Köszönöm,doktor asszonyúr,akkor várom válaszát!

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.04.05. 21:51:33

@Karcolt lendület:
Azt tudom, hogy a reakciós kínaiak legtöbbet idézett emberi szerve vagyok sokak szemében (Na és?), de miért is kerültem az említett urakkal egy kategória alá?

Peter252 2009.04.05. 22:05:55

Hát valóban nagy volt a tüntetés és sokan voltak,....de ennyi.

Most meg el kell viselni még egy évig a Bajnai-kormányt., sajnos ez így hosszú:(((

Karcolt lendület 2009.04.05. 22:11:00

@heima:
Nem vagyok elempés, max. jobban szimpatizálok velük, mint a jobbikkal. Biztos, mert időnként zúzósabb hajnalokon én is hozzátartozom a "gödör népéhez". Meg azért is, mert tojásesővel, beordibálással, füttyögéssel megzavarni más rendezvényét nem olyan emberre vall, aki feldolgozta már magában, mit is jelent a demokrácia. Márpedig az a linkelt hozzászólásodban emellett álltál ki...

@Őrnagy Őrnagy:
Mindegyikőtök más miatt, Te a "legyetek hivatalos SZDSZ blog" nevetséges megjegyzés miatt. Mert ha valaki szolidabb újraelosztást szeretne, az azonnal eszdéeszes lesz a szemedben. (A vizitdíj rúzs a csirkán - látványos, de lényegtelen -, de a Bajnai programnak vannak értékelhető részei - mégha másfajta intézkedések is kellenének a hosszútávú rendrakáshoz.)

Na mindegy, inkább nézek egy kis Dextert...

heima (törölt) 2009.04.05. 22:18:02

@Karcolt lendület: egyértelmű ha demokrácia a füvezést és a buzulást jelenti, nincs köztünk vita.

vargánya 2009.04.05. 22:37:16

@Bockó: bocs, de ehhez én nem értek. Viszont megtalálod a www.fn.hu -n, "A megszorításokból a nagytőke profitál" címmel, márc. 25.-én jelent meg. Egyébként meg nem értem miért olyan fontos, hogy "...a befektetők számára fontos legyen Mo." . Az, hogy idejönnek önmagában még nem ok a vidámságra. Meg kell vizsgálni - és persze itt vannak a nagy viták - , hogy NEKÜNK mennyire jó, vagy nem jó a jelenlétük! Ahhoz képest, hogy a GDP 45%-át produkálják, viszonylag kevés embernek adnak munkát, pedig ez a fő érv a jelenlétük mellett. (kb. 500 000 főt a versenyszféra 2 700 000 dolgozójából. Ha van türelmed az INDEX gazdasági rovatában böngészni, megtalálod, valamikor ősszel jelent meg. Továbbá kimutatott profit 92%-a ott csapódik le. Hatékony érdekérvényesítő képességüknek tudható be továbbá a rendkívül alacsony GDP-arányos magyar bérszínvonal , amely 2008-ban reálértében az 1978-as (!) szinten állt, miközben a GDP-nk 2/3-al volt nagyobb annál. Mégiscsak furcsa, hogy miközben azzal fricskáznak minket állandóan, hogy "túl sokat fogyasztunk" , aközben a szlovák bérszívonal (azonos egy főre jutó GDP!) 30%-al, a cseh 60%-al (alig nagyobb egy főre jutó GDP-vel) magasabb mint a miénk! Miközben az egy főre jutó GDP-nk az EU-átlag 64%-a, a bérszínvonalunk csak 42%-a! Miért is? A külömbözet természetesen a multik profitjában jelenik meg.) Sajnos azt látom, hogy szovjet korszak birodalmi szervilizmusát felváltotta egy ugyanolyan elvakult és néha agresszív "globalo-szervilizmus". Miszerint a globalizáció egy "természetes és megállíthatatlan folyamat" (tudható - csak olvasni kellene az erről szóló szakmunkákat -, hogy ez NEM igaz!), amelyet el kell fogadni. Előjön a Kádár-korszak stupid "bölcsessége": "ez van, ezt kell szeretni!" . OK , hogy ez van, de nem kell szeretni!

plastik02 2009.04.05. 22:39:08

megérte mégis elmenni. láthattam, ahogy szkinhedek és gárdisták egymásnak esnek, meg úgy a komplett szélsőjobb tökönrúgja magát és minél jobban fáj, annál erősebben rúgja.
szép nap volt.

nyugdíj 2009.04.05. 22:44:54

És ha lenne fedezet a 13.havi nyugdíjakra, akkor miért ne maradhatnának meg?

nyugdijasokhoz.blog.hu/

Kopiás Attila Steve 2009.04.05. 22:52:16

@erőspista: Olyan piszok nehéz lenne leírni egzakt mondatokban, hogy mi a péket akarsz? Vágom én, hogy most éppen kötelességem valamiért bocsánatért esedezni, de hogy a szöszbe tegyem, ha nem bírom kibogozni, hogy miért?
Egyelőre a legjobb tippem a különböző random kulcsszavak összebogozgatásából, hogy van valami a Kettős Mércével és Seres Máriával, Tomcattel és valaki nácinak lett mondva, ehhez pedig nekem van valami közöm. Hogy pontosan ki mit miért, azt még mindig nem értem, de megpróbálok mindentől elhatárolódni. :+)
1) Esküszöm, nem tehetek róla, ha bárki náci. Ha én tehetek róla, akkor viszont bocsánat, nem akartam senkit nácivá tenni.
2) Alaposan leellenőriztem, hogy szerzője vagyok-e a Kettős Mércének, többször is, és nem. Erre utal az is pölö, hogy nem szerepelek a szerzők listájában. Nem mindenben értettem egyet a szerkesztőségi gyakorlattal, ezért jó pár hónapja kiléptem, ezért is bocsánatot kérek, ha kell.
3) Három postot találtam Seres Máriáról a Kettős Mércén, ebből az egyik az én nickem alatt jelent meg, mint alatta kommentben is szerepel: "(Nem én tettem föl a cikket hanem Koppány, csak lusta volt kijelentkezni a gépemről...)". A cikkben a náci szó nulla darabszor jelenik meg. Ezért is elnézést kérek.
4) Bár nem rémlik, hogy ezügyben valaha is postoltam volna bárhova (lehet, mindent én se tudok megjegyezni), az rémlik, hogy ellenszenvemet én is többször kifejtettem különböző fórumokon. Szerintem ugyanis gáz, hogy valaki, aki a Tomcat féle Zöld Párt (vagy bármelyik másik párt) képviselőjelöltje volt, azzal a felütéssel kezdi azt a kampányát, amivel a Zöld Párt előtte egyszer már elbukott, hogy "ismerőseim is meglepődtek azon, hogy politikával foglalkozom, mert ikszgyerekes anyukaként, átlag állampolgárként eddig semmi közöm nem volt semmi ilyenhez". Mármint könyörgöm, én már attól is hányok, amennyit az elitünk hazudik, erre megjelenik egy új "erő", aki kizárólag hazugságokkal, választási csalásokkal, cédulamásolással stb akar érvényesülni? Jó kezdeményezés, rossz emberektől... Ezt a véleményemet továbbra is tartom, szólj, ha leszoktak a hazudozásról...

Kihagytam valamit?

bodis.lajos 2009.04.05. 23:01:09

Sziasztok, a digitális táblát miért tartjátok marhaságnak?

Vogelweide 2009.04.05. 23:01:51

@Karcolt lendület:
A beordibálás és a fütyülés nem feltétlenül illendő, de a demokrácia immanens része. Ha nem lehet beordibálni és fütyülni, akkor nincs demokrácia.

@Bergeroth 2009.04.05. 17:11:07 :
A TOJÁSSAL KAPCSOLATBAN cetereum censeo: posírozottat kell használni. A tojásdobálás is elválaszthatatlan a demokráciától. Az egyetlen aggály, amit felvet: a sérülés lehetősége -- ez viszont technikai és nem elvi kérdés, ami megoldható.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.05. 23:21:32

@heima: azért marhaság, mert marhaság. Ezt leérvelted:D

bodis.lajos 2009.04.05. 23:53:18

Nagyon meggyőző :)

Elmondom, én mit tudok és gondolok róla. Önmagában marhaság lenne, de nem önmagában van. Hasznos kiegészítője azoknak az innovatív pedagógiai módszereknek, melyeket nálunk kompetenciafejlesztő vagy kompetencia alapú pedagógiának neveznek, lényegük a tantárgyközpontúság helyett a problémamegoldási és együttműködési képesség fejlesztése, és nagyban támaszkodnak a gyerekek csoportmunkájára, illetve az osztályon belüli differenciálásra.

Sok tanárt azonban zavar, hogy az óra egy részében nem ő beszél, hanem programoznia és összehangolnia kell a tanulók önállóan vagy csoportban végzett munkáját. Sokan elismerik, hogy ez jóval több, egyszerre kreatívabb és fegyelmezettebb munkát kíván a pedagógustól, amiben sokan nem érdekeltek. Nem kevesen úgy mondanak róla véleményt, hogy legfeljebb hallomásból ismerik. Vannak, akik eleve elutasítják amiatt, hogy a magyarországi elterjesztését célzó jelentős programokat a szociálliberális kormány alatt indították el, nagyrészt Magyar Bálint minisztersége alatt. Pedig ez olyan szakmai fejlesztés, ami megfelel a világ eredményes iskolarendszerei változásainak.

Nem meggyőző az a kritika, hogy miért költenek erre, ha krétára nincs pénz, és a tanárok fizetésére nincs pénz. A magyar közoktatás, mint általában a közszolgáltatások, még mindig a szocializmusbeli nagyüzemekre hasonlít, párhuzamos sok hiánnyal és sok pazarlással, például számos kétes teljesítményű tanár foglalkoztatásával. Évek óta épül az iskolák teljesítményének megbízható összehasonlítására alkalmas mérési rendszer, éveken belül összeérhet a módszertan és az elszámoltathatóság fejlesztése. (Ehhez a tanulók eredményeinek tavaly óta lehetővé tett összekötése, és - a statisztikai hibák kezelése miatt - több év mérési eredménye szükséges.) A kompetenciafejlesztő módszerek alkalmazására tanfolyamokon és önképzéssel felkészült, részben már gyakorlatot is szerzett, ezres nagyságrendű pedagógus rendelkezik közös nyelvvel, amivel a magyarországi tanárság régóta nem, többek között ezért nem tekintik sem magukat, sem mások őket komoly szakmának.

Mindehhez az interaktív tábla tudtommal nem nélkülözhetetlen, de nagyon hasznos. Ráadásul vonzza az iskolavezetőket, a fenntartókat, a szülőket is, akik a tanításmódszertani fejlesztésben nem tájékozottak, sőt úgy tudni, sokan éppen az aktívtábla miatt pályáznak a kötelezően vele járó módszertani tanfolyamokra. Melyekre sok pénz megy, de annak növekvő részét a kérdéses módszerekben már gyakorlatot szerzett és a támogató feladatokra pályázó pedagógusok, tehát az újonnan bekapcsolódók tapasztaltabb, más iskolákban dolgozó kollégáinak díjazására fordítják. A magyarországi iskolarendszerben a tudás horizontális megosztása is szokatlan: a tanfolyamokat tartó előadóktól azt várják, mondják meg a tutit, vagy még inkább semmit nem várnak, ha az iskolákon múlna, feltételek nélkül elköltenék a saját tantestület minél több tagjának bérkiegészítésére. Nagyon valószínű, hogy a programban rengeteg a lopás, amit talán utólag is ki lehet vizsgálni, és úgy kellene átalakítani, hogy ne lehessen lopni. A szakszerű támogatás nem lopás, a feltételek nélküli bérnövelés és állásmegtartás pazarlás.

Bergeroth 2009.04.06. 00:03:56

@Vogelweide:
De most őszintén. Azért dobsz meg valakit tojással, mert más elvek szerint él mint te?
Eztígyhogy?

Bergeroth 2009.04.06. 00:06:47

@heima:
A füvezésről csak annyit, hogy senkinek semmi köze ahhoz, hogy ki mivel mikor és hogyan érzi jól magát. Amíg csak magának árt vele, addig XYZ-t miért zavarja ez? Mert neki szar, és akkor legyen a másiknak is az?
Ugyan...

heima (törölt) 2009.04.06. 00:13:43

@Bergeroth: mert engem aztán kurvára érdekel h te mit csinálsz, mégis hova képzeled magad?

heima (törölt) 2009.04.06. 00:15:35

@calam: kitűnő érvtechnikám messze földön híres

heima (törölt) 2009.04.06. 00:16:10

@bodis.lajos: az első bekezdésnél kiakadt a bullshit dekódoló

heima (törölt) 2009.04.06. 00:43:07

@calam:

"Sokan túlbonyolítják az egyszerű dolgokat
Felnagyobbítják az apró pontokat
De egyet mindig elfelejtenek számításba venni
Nem kell csűrni-csavarni, csak tekerni"

Kopiás Attila Steve 2009.04.06. 00:43:57

@Vogelweide: Nem, nem igaz, hogy a sérülésveszély az egyetlen. Egyrészt a tojásdobálás konkrét, kimondott célja a másik ember megalázása. Záptojás vagy tejsav hogy büdös legyen, festék hogy színes, de a sima is elegendő erre. Az a konkrét cél, hogy a másik annyira rosszul érezze magát, hogy többet eszébe se jusson holmi alkotmányos alapjogával élni mint pl a gyülekezési szabadság vagy szólásszabadság. Nem az a célja, hogy kifejezhessem a saját véleményem, vagy gyülekezhessek. Az a célja, hogy a másik ember ezt ne tehesse meg. Ez pedig már csak logikailag sem állhatja meg a helyét, hiszen ha oké arra törekedni, hogy megakadályozzam a másikat alkotmányos alapjogai gyakorlásában, akkor az is oké ha engem akarnak erővel megakadályozni abban, hogy megakadályozzam a másikat, azaz igaziból az az oké, hogy az emberek egymás között lemeccseljék "ki az erősebb" alapon, hogy ki gyülekezhet és nyilváníthat véleményt, a gyengéknek meg kuss. Ez meg nem annyira frankó...

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.06. 00:45:53

@heima: tekerni?:D én még életemben nem tekertem, segítesz?

arccsont 2009.04.06. 00:56:32

Az egész Hősök Teréből most csak annyit látok, hogy elég nagy a frusztráltság a konzi oldalon (monnyuk nekem a Gondás nemzetmegmentés és Kossuth téri időnkénti elélvezés nem annyira és nem úgy konzi, mint egy jelvény nélküli, pl. HírTVre (is) figyelő átlagmagyar gesztusa, hogy tehát csakmegnézem, mileszkinn mosvasárnap), és ez most ömlesztve, megint balfék módon jött elő. Ezeknek nincsenek píárosaik? Megarendezvény sok öncélú ismételgetéssel.

heima (törölt) 2009.04.06. 00:56:34

@calam: tessék itt egy oktató videó, talán segít az első lépésekhez: www.youtube.com/watch?v=PMJJH59d7fc

arccsont 2009.04.06. 01:04:04

Tojásszakértőknek: ha finoman és elég türelemmel úgy hámoztok meg egy tojást, hogy az a kis belső bőrke nem szakad ki és épen marad, és még összetartja a tojást, jól el is dobható, és sérülés nélkül terül szét a célszemélyen. De baromi j

arccsont 2009.04.06. 01:11:30

...jól kell célozni!

ÁrPi 2009.04.06. 05:41:56

@Bockó:

"" @vargánya: Részben igazad van, csak tudod van ez a neazemberekkelfizettessékmeg dolog, nem terhelheted a multikat külön, mivel a multi és a kedves magyar kisvállalkozás közötti különbségtételt a világbank bünteti. ""

Jelenleg Magyarországon nem ritkaság hogy a multikat pozitiv különbségtétel érinti például adózási szempontból,

a fenti figyemeztetésed alapján a "világbanktól" emiatt várhatnánk BÜNTIT, na hol van az, dhágabahátom. Ha megszüntetnénk, vagy csökkentenénk ama pozitiv különbségtételt akkor persze a multi továbbröppenést kezdhet fontolgatni de messze nem a fölemlitett "világbank" fegyelmező érchangjaként értelmezendő a jelenség...

ÁrPi 2009.04.06. 05:56:36

@Őrnagy Őrnagy:

Én például az 1 százalékos szavazatomat a Hármashalom Alapítványra adom (csekélyke két éve), de azért ha Ács Feri szavazna pártra ám nem a fideszre hanem lmp-hp -n kivül másra, azon igen meglepődnék...

Szerintem Nem szadeszre hanem valami másra szavazó ő. :)

ÁrPi 2009.04.06. 06:15:26

@vargánya: Itt van az a FigyelöNet-es link

A megszorításokból a nagytőke profitál

www.fn.hu/ado/20090324/megszoritasokbol_nagytoke_profital/

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.04.06. 08:25:46

@ÁrPi:
LMP? Azok nagyon balosak neki szerintem. Most én is a Hármashalomnak adom a pínzt, mivel megígértem, és az adott szó kötelez, még egy ilyen bunkót is, mint én.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.04.06. 08:38:05

@KA_Steve:
Megalázni nagyon sokféleképpen lehet. Tojás sem kell hozzá.
Egyébként lehet, hogy nem járok eleget emberek közé, de én még soha, egyetlen egyszer sem láttam olyat, hogy egyik békés, napi teendőjét végző embert egy másik ember megdobált volna tojással. Olyat már láttam, hogy devianciájával kérkedőt, vagy aljas módon az országot tönkretevő, erőszakot generáló zsebdiktátort (Demszky és Ferkó) megdobáltak normális, a végletekig felhengerelt emberek. Ha neked ez nem tetszik, az a te intellektuális hiányosságod. Nagyon sokan gondolják úgy, hogy a szexualitás az ember legintimebb szférájának része, amelyet ünnepelni, különösen utcán, nem szokás. A buzikarnevál, csupasz picsával történő kérkedés, hogy a segglyuka akkora, mint egy VIM-es doboz. Szétbaszott picsán nincs mit ünnepelni. Ha ez nem érdemel néhány tojást, hát semmi. Amint a meleg büszkeség felvonulása elveszíti szexista-kérkedő jellegét, elmarad atojás.
Szóval, Pityukám, Magyarországon nem lett szokás tojást dobálni, csak néhány tetvet próbáltak eképpen elhallgattatni. Ezentúl sem kell baloldali szónokoknak attól tartaniuk, hogy a tömeg megdobálja őket. Ez a fajta véleménynyilvánítás a rendhagyó körülményeknek volt köszönhető. Ezek múlóban vannak, tehát ne rettegj, proletár, annyira a tojástól.

medve2 2009.04.06. 08:49:56

Visszatérve a tüntetésre, szeretném megjegyezni, hogy a tegnap esti híradások, még a TV2-n és az RTL-ne is korrekt volt, vagyis meg kell állapítani: végül is volt értelme megszervezni. Üzenete volt.

Bergeroth 2009.04.06. 10:13:10

@heima:
Az hogy én hova képzelem magamat, az egy dolog. De egy ilyen szép tavaszi napon, Te miért vagy ideges kicsi rigó? :)

Bergeroth 2009.04.06. 10:15:09

Akkor ezek szerint teljesen rendben van, hogy a vadidegeneket megdobálom tojással a nyílt utcán csak úgy, mert nem tetszik mondjuk a ruhája, vagy az hogy milyen haja van, vagy csak mert simán nem szimpatikus feje van.
Oké értem, ez így akkor teljesen korrekt.

Rivud 2009.04.06. 10:24:37

@Bockó:
Kedves Bockó, 10 éve vagyok gyesen, van egy kis tapasztalatom... Aki gyerekeket vállal, az gyakran olyan kritikus helyzetbe kerül anyagilag, hogy az a nyomorult 26.000 is igenis sokat számít. Nemcsak a segélyekből élőknek... Röhej, de ez a helyzet. Szóval a gyes, gyed eltörlésének, vagy megszorításának következményei biztosan meg fognak látszódni az amúgy is kritikus gyerekszülési adatokban. Nem tudom, hogy ezt a luxust ma megengedhetjük-e magunknak.
Ellenben ha úgy hozzák meg ezt a döntést, hogy másokkal kiegészítik, az adókedvezmény visszaállítása és kirerjesztése mellett az anyák munkalehetőségeinek javításaival, ill. a bölcsik/ovik felfejlesztésével, akkor a kép máris más lesz. Elképesztő, hogy érdemi javaslatként fel sem merül a kismamák távmunka-lehetőségének javítása. Egy "távmunkás" kismama lényegében a gyerek 1-2 hónapos korától kezdve munkába állhat, és nagyon gyorsan teljesértékű munkaerő lehet. Arról meg már nem is beszélve, h. szocik egyik főbűne ezen a téren, hogy elvették a kismamák tandíjmentességét. Biztos baromi sok pénzt megtakarítottak vele...

devuscka 2009.04.06. 10:26:33

@medve2:
Mi kint voltunk. Nem az elejétől, de rajtunk nem múlhat! Sokan voltak.
Azviszont elszomorított, hogy az 'árpádsávos' zászlók túlsúlyba kerültek a Hősök terén. Nem a zászló (mint 'zászló') ellen van szavam, de ma azt minden józanul gondolkodó ember tudja, hogy ezt a szélsőségesen gondolkodók, leginkább a hazai 'zsidóság' ellen lengetik, mivel az ő képviselőik hangoztatják, hogy félelmet kelt bennük - pont ezért lengetik! (2002-ben a 'Kossuth- téren' NEM lehetett látni árpádsávos zászlót.) Nekem ne magyarázza ezt meg senki, hogy ősi magyar.jelkép..stb Igaz! De már 1848-ban sem használták, pedig akkor még nagyobb jelentősége volt a zászlóknak.
Mire a Hősők-tere közelébe kerültünk (ez kb 16 órakörül volt- ekkor már sokan jöttek el) egy szónok- nem tudom ki - épp arról beszélt, hogy. Simon Perez... és az ő magyaroszági csatlósai..
No, ez az a pont, ami felbosszant: mit keres egy 'előre hozott választásokat követelő' nagygyűlésen, Simon Perez...?
Mi köze ehhez? Ekkor tekertünk el jobb égtájak felé.
Azt gondolom, erre nagyon oda kellene figyelnie a rendezőknek!! Nem tudom, hogy hogyan lehetne meggátolni, hogy ne telepedjenek rá egy valódi civil kezdeményezésre ezek a szélsőségesek?
Meg azt se, hogy 'egyenruhások masírozzanak'- jöjjenek, ha el akarnak jönni, de 'CIVIL' ruhában!
A 14-ei nagygyűlésre ezt jobban le kellene szervezni!
Ez így nem fog menni, elriasztja a nem szélsőségekben gondolkodó embereket.
Sajnos ezt előrevetítették már itt egy páran.
(reakcio.blog.hu/2009/04/03/isten_liba_borton#comments)

segabor 2009.04.06. 10:33:38

@devuscka: egyetértünk. Én is kint lébecoltam egy órányit, de Hegedüs Lóránt beszéde környékén eltekertem onnan. Nem MIÉP gyűlésen akartam részt venni.

devuscka 2009.04.06. 10:42:12

@segabor:
Hát ez azaz! :(
Pedig már nagyon unom 'Sipánkát' is. Az ingerküszöböm pár másodperc.. Sőt azon kapom magam, hogy az Bajnai-nál se nyúlik hosszabbra.. , tehát hozhatnak bárkit, ez úgy tűnik így marad.. Inkább elolvasom mit mondanak. (vagy a mondataik magyarázatát) Az is épp elég.. ;)

medve2 2009.04.06. 10:50:19

@devuscka: Tudom jól, hogy a szélsőségek megpróbálnak rátelepedni. Egyetértek azzal, hogy a szervezőknek el kell hajtania a halál faszába a pártzászlósokat. Sőt, meg kéne kérni a magyargárdát, hogy jelmezbe a farsangi bulin jelenjen meg. Egyetértek veled. Simon perezről a híradások nem szóltak. Én csak azt akartam jelezni, hogy a híradások viszonylag koreektek voltak a TV-ken, vagyis a megmozdulás célját elérte. És végezetül: lassan vissza kéne venni a tüntetés jogát a félőrültektől. Este a HÍR TV-ben az egyik szervező a Magyar Gárdát elküldte a halál f@szába.

medve2 2009.04.06. 10:51:20

@segabor: Ez nem a Kossuth térnél volt?

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.04.06. 10:57:10

@medve2:
Valóban nem tudom mit keresett ott a Gárda, meg a sok Jobbik zászló. Ennyi eszük sincs.
Láttuk a Gárdistákat menetelni, hát nem túl katonás látvány volt , de akkor ez még enyhe kifejezés:)

medve2 2009.04.06. 11:01:30

@Őrnagy Őrnagy: a szervezők előzetesen lehetnének határozottabbak is.

Bergeroth 2009.04.06. 11:03:30

Végignéztem az indexes videót erről a buliról. Hát mit mondhatnék, ahogy a gárda masírozgat meg katonásdit játszik. Végigröhögtem az egészet (kínomban, hogy ilyenekkel élek egy országban), mint a hülyegyerekek egy jelmezversenyen. :D Komolytalan banda.
Majd utána azaz idióta, aki belekötött a villamosba, hogy miért ott megy a sinen (LOL).
Istenem, ennyi idióta, agyatlan, buta csőcseléket honnan képesek összeszedni, és egyre több ilyen hülye van az utcákon. Borzasztó, komolyan. Egyik hülyébb mint a másik.
Európa meg rajtunk röhög.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.04.06. 11:13:26

@Bergeroth:
Svájci választások, osztrák választások, norvég választások. Eredmények. Szélsőjobb. Röhögés.

Bergeroth 2009.04.06. 11:30:35

Eeegen, ebből is látszik, hogy egyre agresszívabbak az emberek, mindenki egyre erőszakosabb, butább, primitívebb. Szépen süllyedünk vissza a középkori szintre, ráadásul egyre gyorsabban.

devuscka 2009.04.06. 11:38:54

@medve2:
hála a magasságosnak.. :)
Tényleg határozottnak kellene lenniük a szervezőknek!
Ilyen rendezvényen NE juthasson mindenki mikrofonhoz! Szűrő!
Ha vége van, akkor azonnal kezdjenek el pakolni . :)
*
Viszont megfigyeltem, hogy rendőr alig volt látható. Aki pedig látszott, az fehér rövid ujjú ingben feszített. Korrekt!
Vagyis a 'robotzsarus'- kordonos rendőrségi felvonulás a 'gyurcsányi színház' kelléke! JÓ lenne már ennek a darabnak a végére érni.
Mi pénzbe /energiába/ került ez eddig is.. :(

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.04.06. 11:44:54

@devuscka:
Bocsesz, rosszul tudod! Lehet, hogy az olvasókönyvben nem láthattál árpádsávos zászlót soha, de ettől még használták. Picit a szentkorona tannak nézz utána, és magad is kikövetkeztetheted, mikortól használták az árpádsávos zászlót, és mikor volt tiltva.

Karcolt lendület 2009.04.06. 11:47:41

@heima:
Nem nagyon értem, mire akartál ezzel utalni, de az elmúlt heti vitastílusodat nézve nem is nagyon vagyok rá kiváncsi.
Régebben értelmes hozzászólásaid voltak, de úgy tűnik elmúlt.

@Vogelweide:
Jogilag igazad van.
Viszont aki visszaél ezzel a joggal, azaz megzavarja mások rendezvényét, az nem tiszteli mások véleményét és gyakorlatilag nem ismeri el a szólásszabadsághoz való és a gyülekezési jogukat. Azaz alapvető demokratikus értékekkel nincs tisztában. A magyar szélsőjobb ilyen: nekik joguk van minden demokratikus eszközhöz, de ha nekik nem tetsző emberek is élni szeretnének ezekkel, azt megpróbálják szétkúrni. Nekeik csak jogaik vannak a demokrácia kapcsán, kötelességük nincs: pont úgy állnak ezekhez hozzá, mint egyes kisebbségi közösségek...

@Őrnagy Őrnagy:
Ez csak azt jelenti, hogy az emberek mindenhol szeretik a primitív és rosszul feltett kérdésekre adott primitív és rossz válaszokat - ilyen válságos időkben pláne.

heima (törölt) 2009.04.06. 12:10:46

@Karcolt lendület: az idő halad, 40 év és MSZP szavazó leszek, ezt add össze!

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.04.06. 13:34:21

"Tudom jól, hogy a szélsőségek megpróbálnak rátelepedni. Egyetértek azzal, hogy a szervezőknek el kell hajtania a halál faszába a pártzászlósokat. "

medve, valamit félreértesz. Ez egy 100 ezres, jobbikos naggyűlés volt. Innen maximum a pártzászlósok hajthatták volna el a civil szervezőket . )

heima (törölt) 2009.04.06. 13:41:09

@Republikon BLOG: miért kell ezt a judeoszennyet itt terjeszteni?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.04.06. 13:41:25

"Nem, nem szoptuk be ezt a „civil összefogás” szöveget: pontosan tudjuk, hogy a demonstráció mögött a Fidesz áll,"

Tóni, így utólag is biztos vagy ebben?

Ceglédi Zoltán · http://republikon.blog.hu 2009.04.06. 14:17:48

@heima: pont a hozzád hasonló zsidózókról szól az a republikonos bejegyzés... egyfelől nyomatják az ilyen "judeoszenny" dumát, de másfelől tagadják, hogy szélsőjobboldaliak lennének.

heima (törölt) 2009.04.06. 14:28:28

@Ceglédi Zoltán: nekem aztán mindegy h te hova címkézel és mit, attól még az maradsz ami, egy szar tudálékos gennyláda

Téglagyári Megálló 2009.04.06. 14:31:06

@bodis.lajos:

Én pl. nem hiszek a technikai ketyerékben, ha alapvető készségek elsajátításáról van szó.

Ceglédi Zoltán · http://republikon.blog.hu 2009.04.06. 14:33:33

@heima: frappáns riposzt, tele érvekkel, tényekkel. Öröm ilyen színvonalas, felkészült partnerrel vitázni. Látszik, hogy művelt, intelligens ember vagy, minden sorod, minden megnyilatkozásod tökéletesen jellemez.

heima (törölt) 2009.04.06. 14:39:57

@Ceglédi Zoltán: örülök h te is észrevetted, sajnos ugyanezeket nem tudnám nyugodt szívvel felsorolni a te tevékenységedről...

Ceglédi Zoltán · http://republikon.blog.hu 2009.04.06. 14:54:34

@heima: nem is kell, bőven elég, hogy ilyen gyorsan és magas színvonalon azonosítod és nevén nevezed a judeoszennyet. Nincs a minőségnek ennél magasabb fokmérője, részemről le is zárom a vitát - öröm olyan fórumra lelni, ahol ilyen határozottan megadják a mocskos zsidóknak azt, amit érdemelnek.

Kitartás!

heima (törölt) 2009.04.06. 14:55:44

@Ceglédi Zoltán: vagy most komolyan amikor idoljaid épp a csődbe vezették az országot akkor a tizenX éves mantrákhoz kéne nyúlni az orbán és fideszfiúk fóbiáról, széljobb veszélyől, gyagyi összemosásról és társaikról?
ettől érzed magad színvonalas, felkészült értelmiséginek? szavazz akkor a likudra bazdmeg.

devuscka 2009.04.06. 15:01:32

@Mr Falafel:
Rendben van. (nem vagyok ez ügyben igazán tájékozott tájékozott) Köszi.
(a Szent Korona tan akár lehetne egy alkotmányos alapnak tekinthetni_ de azok akik ezt terjesztik az ismeretségi körünkben olyan 'zizzentek'- nem tudok jobb szót rá. - Mivel nem vagyok vallásos, így magára a 'szent' koronára való hivatkozás is zavar. Mielőtt megszólnának: nem nézem le a vallásosságot - ebben abszolút elfogadó vagyok. Mindenki hihet olyan felsőbbrendűben amiben akar, csak ezzel ne ártson másnak! Tőlem távol áll.. )

@gloire:
Ezt én visszautasítom! Nem vagyok (vagyunk) Jobbikosok!! És sokan nem azok, akik ott voltak! Ahogyan Fricz Tamás sem az. Igenis előrehozott választást szeretnénk! Ugyan úgy ahogyan ezt pár ezer izlandi tüntető elérte! Az egy más kérdés ,hogy annak a pár száz embernek (mszo+szdsz+ mdf) lassan a tudatának legmélyén sem fedezhető fel, hogy mit jelent felelősséget vállalni(?) morálisan gondolkodni, viselkedni(?)- Netalántán mit is jelenthetnek a demokratikus normák.(?)

Ezt a felületes 'összemosósdit' kellett volna a szervezőknek megakadályozni! :(

Ceglédi Zoltán · http://republikon.blog.hu 2009.04.06. 15:02:51

@heima: nem tizeniksz éves, hanem pár perces - nem arról beszélek, hogy ki mit mondott a kilencvenes években, hanem arról, amit te, itt, pár perce.
De mondom, meddő a vita, és a heveny zsidózásod és a trágárságaid miatt egyébként sem szeretném azt folytatni.

Téglagyári Megálló 2009.04.06. 15:03:18

@Téglagyári Megálló:

... valamint abban sem, hogy olyankor kell drága digitális táblákat venni, amikor sokkal alapvetőbb dolgokra nincsen pénz az iskolákban

heima (törölt) 2009.04.06. 15:05:28

igaza volt itt vlamelyik kommentelőnek, azok a legnagyobb férgek, akik lejárt szavatosságú panelek sokaságával megágyaznak a gondolatnak, hogy nem kéne leváltani ezeket...

heima (törölt) 2009.04.06. 15:07:55

@Ceglédi Zoltán: ja tényleg bocs, el is felejtettem h te értelmiség vagy, az európai fajtából, nem olyan mindenkivel leállós fajta

heima (törölt) 2009.04.06. 15:13:20

@Karcolt lendület:

"Régebben értelmes hozzászólásaid voltak, de úgy tűnik elmúlt."

Mondja ezt egy srác, aki egy jópofa faszozással indított :D

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2009.04.06. 17:03:23

@Ceglédi Zoltán: Jajj, zsidózás... hüpp-hüpp... ne bántsunk már meg senkit, főleg ne az igazsággal.

kill004 2009.04.06. 17:23:17

@Karcolt lendület: "Ez csak azt jelenti, hogy az emberek mindenhol szeretik a primitív és rosszul feltett kérdésekre adott primitív és rossz válaszokat - ilyen válságos időkben pláne."

Nem. Ez azt jelenti, hogy ny-Európa egyes országaiban az emberek nagy részének tele a töke a bevándorlókkal, és az őket kiszolgáló ballib kormányokkal. Lásd Norvégia, ahol urdura(!) fordították a norvég himnuszt. Sőt! Követelik, hogy a sariát alkalmazzák velük szemben, ne a norvég törvényeket.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.04.06. 17:54:04

@devuscka:
Én is rühellem a vallásokat. Zászlót sem lengettem még soha. Azóta nem használujuk az árpádsávos zászlót, amióta habsburgok betiltották a XVIII. század végén. Rákóczinál még az volt a nemzeti lobogónk, igaz, akkor még nem neveztük magunkat nemzetnek. A habsburg-ház trónfosztása után egy darabig ismét előkerült. Sajnos a tetves nyilasok foltot ejtettek rajta, de évezredek hagyománya nem vész el nyomtalanul. Az egyik legkorábbi ábrázolás még római kori. Attila seregeiben fedezhető fel az árpádsáv. Illene tisztelni. Illene kivenni a pampogó majmok kezéből, és méltósággal kezelni.

Karcolt lendület 2009.04.06. 18:06:13

@heima:
Ennél a posztnál és belátom, az sem volt az érveléstechnika csúcsa.
Bocsánat érte, csak a tegnapi tüntetés szónokai és a feldolgozásukra megivott sörök hatása alatt álltam. ;-)

Karcolt lendület 2009.04.06. 18:13:14

@kill004:
Mondjuk ettől az igénytől én is ideges lennék, de nem vagyok benne biztos, hogy szélsőjobbosnak kellene lenni, hogy határozottan elutasítsa az ember, ha egy kisebbség nem az adott állam törvényei szerint akar élni. De persze a baloldaliak által tolt túlzásba vitt tolerancia túlzó reakciót vált ki, nem a középutat fogják keresni a népek...

Bergeroth 2009.04.06. 19:47:20

@heima:
Téged fizet ezért valaki, vagy direkt csinálsz hülyét magadból?

heima (törölt) 2009.04.06. 20:03:46

@Bergeroth: nem én vagyok önként vállalt díszfüves kirakatfasz

Bergeroth 2009.04.06. 20:30:43

@heima:
Hol mondtam ilyet aranyom? Ez bizony bukta.

@Mr Falafel:
Más egyéb?

Bergeroth 2009.04.06. 21:03:14

@heima:
Úgy látom ebből már nem tudsz normálisan kijönni.
Maradjunk annyiban hogyha bármilyen mentális problémáid vannak, akkor keress fel egy szakorvost, vagy csak simán menj ki futni a Margitszigetre pár kört. Hidd el jót fog tenni.
Már csak azért is, mert úgy látom, hogy neked a kötekedésen kívül más nem nagyon megy, az meg már rég nem divat, ha nem tünt volna fel.
Szép napot.

heima (törölt) 2009.04.06. 21:24:48

@Bergeroth: hát én úgy olvasom hogy te képzelted magad vlami fogadatlan füves szóvivőnek, amire praktikusan senki nem volt kíváncsi, szóval nem tudom ki van éppen az erdőben.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.06. 21:27:24

@heima: én szerintem te egy egyszerű provokátor vagy.

heima (törölt) 2009.04.06. 21:36:09

@calam: inkább leszek provokátor mint egy két lábon járó sztereotípia

Samott 2009.04.07. 09:17:26

"És amúgy is: tele van a tökünk a Puch Lászlókkal, Kóka Jánosokkal, Vadai Ágnesekkel, Horn Gáborokkal, Török Zsoltokkal és társaikkal. Nem akarjuk őket a kormány közelében látni."

Ez mennyire pontos es igaz, es sajnos az is, hogy: tele van a tokunk a Kover Laszlokkal, Mikola Istvanokkal, Semjen Zsoltokkal, Szijjarto Peterekkel, Orban Viktorokkal es tarsaikkal. Nem veletlenul zavartuk el oket ketszer is, most megis megint itt puposkodnak, pedig oket _sem_ akarjuk a kormany kozelében latni...

devuscka 2009.04.07. 09:51:04

@Mr Falafel:

Köszönöm.
"nyilasok foltot ejtettek rajta" - azt nem értem, hogy a 'vörös' zászlón éktelenebb folt esett, mégsem tiltakoznak ellene. Persze értem : a 'mi' zászlónk! :)
Mit szólnának : OV vörös/ezüst sávok előtt tartana beszédet, és énekelné a .. (no, nem az internacionálét- nem is tudom mit. nem találok ehhez hasonlót..)
Azt hiszem korrektebb a 'narancs' és mondjuk: www.youtube.com/watch?v=NgICd1zImXA
talán ezt tudom legjobban kapcsolni a Fideszhez. ;)

"Illene tisztelni. Illene kivenni a pampogó majmok kezéből, és méltósággal kezelni."
Egyszer csak eljutunk ide is. (reménykedni nem kerül pénzbe, max energia és lélek)

Vogelweide 2009.04.07. 23:24:01

@Bergeroth: "De most őszintén. Azért dobsz meg valakit tojással, mert más elvek szerint él mint te?
Eztígyhogy? "

[Vigyázz, veszélyes összekötni az érveidet konkrét személlyel, még ha csak nyelvileg teszed is, mert ahogy a nyelv befolyásolja a gondolkodást, úgy a személyhez kötött kifejezés az érvet. Az ad hominem érveknek pedig természetüknél fogva kicsi a súlya. Szóval: én személy szerint nem dobok meg senkit tojással (még posírozottal sem).]

A tojásdobáló egy demokráciában nem azért dob meg valakit tojással, mert a célpont nem olyan elvek szerint él, mint amilyenek szerint a dobáló. Hanem azárt, mert úgy érzi, és itt a lényeg, hogy a célpont a dobáló által helytelenített véleményét rá akarja kényszeríteni a közre. A tojásdobálás kiváltásához (az alkaton és magán a tojáson kívül) két dolog kell: helytelenített vélemény, és annak a szándéka, hogy a célpont ezt a véleményt közvéleménnyé (nem csupán közzé!) tegye. Magánbeszélgetések során a tojásdobálás ritka.

Vogelweide 2009.04.07. 23:44:37

@KA_Steve: "Nem, nem igaz, hogy a sérülésveszély az egyetlen. Egyrészt a tojásdobálás konkrét, kimondott célja a másik ember megalázása...."

Egy plurális demokráciában (és a demokrácia nem is tud más lenni) a tojás nem a személynek szól, hanem a véleménynek, amit a személy éppen képvisel, következésképpen, nem is a megalázás a célja, hanem az ellenvélemény kifejtése.

A tojásdobálás mint az ellenvélemény-nyilvánítás formája, akkor szokott előfordulni, amikor a vélemény vagy annak kifejezési módja ugyanolyan mértékben tér el az átlagostól, mint amilyen mértékben a tojásdobálás az átlagos véleménykifejezéstől. A kettő mindig arányban áll egymással.

Vogelweide 2009.04.07. 23:58:44

@Karcolt lendület:
"Jogilag igazad van.
Viszont aki visszaél ezzel a joggal, azaz megzavarja mások rendezvényét, az nem tiszteli mások véleményét és gyakorlatilag nem ismeri el a szólásszabadsághoz való és a gyülekezési jogukat. Azaz alapvető demokratikus értékekkel nincs tisztában."

Természetesen megzavarja, de a jog a szabad véleménynyilvánításhoz vagy a gyülekezéshez fűződik, nem pedig a zavartalan véleménnyilvánításhoz vagy a zavartalan gyülekezéshez. Sokan vagyunk ezen a glóbuszon, és már önmagában ebből fakadóan időnként zavarjuk egymást. Az hogy ez a zavarás jogtalan (vissszaélésszerűen alkalmazott) vagy sem, csak esetről esetre, az összes körülmény vizsgálatával dönthető el.

A tojásdobálás - még sérülés nélkül is - akár bűncselekményt is megvalósíthat. Ugyanakkor lehet a véleménnyilvánítás jogszerű módja is. És éppen ezért nem szabad ab ovo betiltani (egy demokráciában), hanem biztosítani kell az egyedi elbírálás lehetőségét.

extrém először tölts 2009.04.08. 00:29:29

@Vogelweide: remek, hogy rámutat az ad hominem érvelés zsákutcájára, ezt megtoldanám egy linkkel:

en.wikipedia.org/wiki/List_of_fallacies

minden kommentelőnek szíves figyelmébe ajánlom.

bodis.lajos 2009.04.08. 23:06:09

@ Bojár Iván András

Egykori civilként, szakpolitikusként és szakújságíróként befolyásos közszereplő vagy a kérdésben. Ha nem érted, hogy a hivatali időd alatt, de talán soha többé nem avatkozhatsz egy ilyen konfliktusba civilként és pártatlan haverként, az a benned tomboló szerepzavarra, a politikusi és hivatalnoki alkalmatlanságodra utal. Ha lett volna kívánatos szereped ebben a pozícióban és konkrétan ebben az ügyben, az a civil józanság, igényesség, méltányosság és nyilvánosság megjelenítése és számonkérése a sokunk által reménytelenül cinikusnak és korruptnak tartott önkormányzati igazgatásban és politikában. Ezzel szemben a Szeretem Budapestet óta erősödik az érzésem, ez pedig az eddigi csúcspont, hogy a személyedben vásároltak maguknak egy civilt és egy mozgalmat. Mondjál le, írjál sokat a szerzett tapasztalataidról szakértőként és hivatalnokként, akkor talán idővel visszaszerzed a hiteled. Ha tovább maszatolsz, egyre inkább rájuk szorulsz.

bodis.lajos 2009.04.08. 23:07:14

Húú, ez jó mellément :) Bocsánat, tovább is állok egy fórummal...
süti beállítások módosítása