Mi speciel ott leszünk
2009. április 05. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

Mi speciel ott leszünk

 Bár a szervezők és a csatlakozó szervezetek képviselői közül nem túl sok akad, akivel szívesen mutatkozunk együtt, mégis ott leszünk ma délután az előrehozott választásokért rendezett tüntetésen.

 Nem, nem szoptuk be ezt a „civil összefogás” szöveget: pontosan tudjuk, hogy a demonstráció mögött a Fidesz áll, amely a saját táborát próbálja megszondáztatni, hiszen nyilván kiváncsi rá, hogy a közvélemény-kutatásokban megjelenő sok-sok szavazójából mennyi az, aki némi aktivitásra is hajlandó. Ezt kissé kevésbé kacifántosabban és jóval becsületesebben is megtehetnék, de hát attól a párttól, amelynek hárommillió ember írja a programját (hogy aztán ennél jó félmillióval kevesebben szavazzanak rá), nem várunk túl sokat.

 És nem is azért tüntetünk, mert Bajnai Gordont és csomagját ördögtől valónak tartjuk. A Bajnai-csomag legtöbb pontja már a Reakció két és fél évvel ezelőtti kormányprogramjában is szerepelt, így különösebb kifogásunk nincs ellene. Az pedig kifejezetten szimpatikus, ahogy Bajnai úgy zsarolja és szívatja a szoci talpasokat, ahogy még senki sem merte.

 Hanem azért leszünk ott, mert mi ebben a társaságban nem bízunk.

 Egyrészt: az igazi kemény intézkedések Bajnai programjában 2010-től kezdődnének, vagyis a parlamentnek idén november-decemberben kéne szavazniuk róluk. Akkor, amikor Bajnai már nem tudja mivel zsarolni őket, hiszen egy előrehozott választás csupán egy-két héttel rövidítené meg a képviselők mandátumát. Ha meg a parlament most azonnal megszavazná a jövőre esedékes bociztatást, akkor bőven lesz idejük a képviselőknek egyéni indítványokkal korrigálni az intézkedéseket. S hiába írták alá a pár oldalas támogató nyilatkozatot: némi kreativitással az egész kiherélhető (pl. 13. havi nyugdíj helyett bármennyi pénzt kiutalhatnak kompenzáció, nyugdíjkiegészítés, pótjárulék, szociális támogatás, lófaszvisszautalás, akármi címen).

 Másrészt: ha Bajnai komolyan gondolná a dolgot, akkor már egy hete bejelentette volna, hogy kisöpri az állami vállalatok felügyelőbizottságait, igazgatótanácsait, tanácsadó testületeit és egyéb járadékosait, és utcára teszi a sokezer pártközeli élősködőt. Leállítja a digitálistábla-projektet (26 milliárd!) és a többi hasonló marhaságot, s horribile dictu, a 4-es metró építését is. Mindettől még nem lennénk kinn a szarból, de mi például sokkal szívesebben tartózkodnánk az adócsalástól, ha tudnánk, hogy az általunk befizetett összeg nem a Sikonyabasszájbai Erdőgazdálkodási Zrt. felügyelőbizottsága kilenc leselejtezett SZDSZ-es és MSZP-s tagjának fizujára és költségtérítésére megy el.

 Harmadrészt:Bajnai nem pénzügyminiszternek, hanem miniszterelnöknek készül. Ehhez képest egy árva szót nem szólt arról, hogy mit kíván tenni olyan - nem gazdasági - ügyekben, mint a főbíró megválasztása, a demokratikus jogok helyreállítása (lex tojás), a képviselői költségtérítések ügye (itt pl. megspórolhatna egy 7 milliárdos népszavazást) stb. Fogalmunk sincs, hogy ez ügyekben mire készül, s hogy milyen felhatalmazása lesz minderre. Amit állandóan emleget, hogy ő nem politizál, az egyértelműen nonszensz, a politikaellenes populizmus alappanelje.

 És amúgy is: tele van a tökünk a Puch Lászlókkal, Kóka Jánosokkal, Vadai Ágnesekkel, Horn Gáborokkal, Török Zsoltokkal és társaikkal. Nem akarjuk őket a kormány közelében látni.

 S hogy ezt nagy nyilvánosság előtt is demonstráljuk, ott leszünk ma délután.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr911047136

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Republikon BLOG 2009.04.06. 13:03:58

Így soha nem szavazok rátokNem tudok fideszes lenni. Még mindig nem, és még mindig ugyanazért. Holott lenne rá okom. Szeretnék végre egy határozott miniszterelnököt látni, aki tudja, meri és teszi - ma ezt a habitus sokkal inkább Orbáné, mint bármelyik sz…

Trackback: Reakció - polgári underground 2009.04.05. 19:15:27

Kossuth tér, visszatér A néhány tízezer embert megmozgató, előrehozott választásokat követelő tüntetés békésen, piknikhangulatban zajlott a Hősök terén délután kettőtől hatig. A tiltakozók nagy része már hazament, amikor egyszer csak a Magyar Gárda a…

Trackback: Kifordított ország 2009.04.05. 12:44:30

Ingyé' dolgozik majd Gyurcsány......még jó -mondhatnánk. Napi 235 ezer mellé kellene még valami? Feri nagylelkű, mindig is az volt (LoL). Gyurcsány hamarosan a Táncsics Pénztár Alapítvány élére kerül és mivel Lamperth Mónika sem kapott ezért fizetést, val…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.05. 11:55:23

nem tudom, hogy ha most leállítanák a 4-es metró építését, akkor az nem lenne-e sokkal drágább, mint így.

(melegfelvonulást tojással megdobálni demokratikus alapjog?)

jan 2009.04.05. 11:56:03

látom, ti is olvassátok a szlengblogot, az öreg Sikonya Gyulabát is beemeltétek a cikkbe;)

heima (törölt) 2009.04.05. 11:59:38

@calam: egy demszky beruházásnál minden csak olcsóbb lehet

buzit tojással dobálni demokratikus alapjog. sőt, kifejezetten támogatott.

Szájmon 2009.04.05. 12:04:40

Azonos okokból kifolyólag mi is ott leszünk. Meg hát már csakazértis...
Tojással meg had dobálózzak már akkor, amikor csak akarok! Miért pont idén tilthatnának be örökre egy ilyen ősi szokást.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.05. 12:04:55

@heima: okké, értem. Ennél szoktál kevésbé seggfej, és ostoba dolgokat is hozzászólni.

gapinthebreath 2009.04.05. 12:17:41

@calam:
A tojás és rohadtzöldség-dobálás a legősibb demokratikus hagyomány. Amikor az istenadta nép megnyilvánul, az ilyen.

Én nem is értem a demokrácia barátait, hogy mehetnek a népfelség e magasztos megnyilvánulása ellen. Biztos valami tévedés az egész. Mi lesz így az európai értelemben vett baloldallal, ha saját gyökereit tépi ki??

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.05. 12:26:20

"sokkal szívesebben tartózkodnánk az adócsalástól"
remélem ezek után többet nem írtok mindenféle elbaszott adórendszerről, szoc.támogatásokról, ilyesmikről. Mert ha az is (az) ti is hozzájárultok, hogy szar maradjon.

heima (törölt) 2009.04.05. 12:32:35

@calam: mi ez a verbális agresszió, haldoklom úgy megtalált, itt már csak egy Andrássy felvonulás segíthet!!!

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.05. 12:34:26

@heima: milyen lehet egy Andrássy felvonulás?

heima (törölt) 2009.04.05. 12:37:46

@calam: még mindig nem látod a logikát, pedig egyszerű, mint a kő: nem azért "csalnak" adót a népek a gonosz minimálbéres vállalkozók meg mindenki aki teheti, hanem azért, mert

Ad1: kitermelhetetlen
Ad2: nem kapsz érte semmit, csak pofonokat lsd a cikkben

Ajánlott kor tanulmányozásra: Bach-korszak

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.05. 12:39:48

@heima: értem én a logikát, de ha valaki adót csal, akkor ne pofázzon

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.04.05. 12:45:10

@calam:
Köztisztviselő vagy? És mikor kértél utoljára számlát a fodrásznál? :]

heima (törölt) 2009.04.05. 12:45:23

@calam: pedig nem mutatod jelét bármi értelemnek

Peter252 2009.04.05. 12:47:39

A mai tüntetés persze jó, támogatandó, becsülendő,...de már elkésett.., a lapok kiosztva, a meccs eldöntve, ..a Bajnai-kormánynak 2010 ig stabil többsége lesz, már jóval nagyobb mint a régi koalíciónak, mert az mdf se zárkózik el, szóval, ez a hajó elment,..2010 ben választunk.
Egyébként meg , ha a Fidesz nem száll be formálisan is egy demonstráció szervezésébe, az általában sikertelen lesz, lásd a Kossuth tér kifulladása 2006 októbere után, vagy a civilek tüntetései, kifulladt sztrájkjai a több-biztosítós EÜ rendszer ellen, akkor asszem ha 500-600 an tüntettek, a sztrájk meg kifulladt 1 nap alatt,...szóval ha a Fidesz nem viszi a híveit az utcára , ezek a demonstrációk pár 100, jobb esetben pár 1000 fővel hamar kifulladnak, ma is pár ezer lelkes embert jósolok és kifullad estére az egész, ez van, szomorú, de 2010 ig várni kell.

A Fidesz meg már a vekkeres tüntetés és az "Ultimátum" csúfos bukása után igen leállt ezekkel a tüntetésekkel, inkább felmegy már ünnepekkor a Várba,..., ez van.

Meg aztán ez az ország nem egy tüntetgetős, sztrájkolós habitusú társadalomból áll, itt a nép mindent eltűr, nyel, elvisel,...és bizony bambán néz maga elé, ez elég elkeserítő, de ez van.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.05. 12:48:41

@heima: cuki vagy,

@TuRuL_2k2: nem vagyok köztisztviselő

heima (törölt) 2009.04.05. 12:49:07

@calam: hát erőszakellenes Andrássy vonulásnál nincs szebb esemény fővárosunk életében, amikor a jól megérdemelt tojásesőben végigvonul Budapest legalja: liberálisok, humanisták, lmpsek, rossz buzik, szakállas filozófusok, leépült füves köcsögök, bölcsészlányok, balliberális politikusok, cigány jogvédők, a gödör népe, sok kis calam egy helyen.

heima (törölt) 2009.04.05. 12:50:03

@TuRuL_2k2: sajnos calam még nem jutott el a munka világának eme minimális lépcsőfokára sem, amit egy köztisztviselői pozíció jelent.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.04.05. 12:54:23

Olvasom itt a posztot, és kiderül, hogy oda nem való, szartróger hazaáruló majmok ott lesznek, bár hányózsacskót azért visznek, én meg itthon kuksolhatok, mert a kibaszott tüdőgyuszim meggátol. Ezért mondom, nincs isten. Akik inkább mennének a gödörbe maceszt zabálni, azok ott vonják el az oxigént honfitársaimtól. Kurvaanyátokat!

elfelejtette 2009.04.05. 13:14:20

@Peter252: "A mai tüntetés persze jó, támogatandó, becsülendő,...de már elkésett.., a lapok kiosztva, a meccs eldöntve, ..a Bajnai-kormánynak 2010 ig stabil többsége lesz, már jóval nagyobb mint a régi koalíciónak, mert az mdf se zárkózik el, szóval, ez a hajó elment,..2010 ben választunk."

2 hónapot adok neki. Kettőt. Az EP választások siralmas mérlege után előröl kezdődik a cirkusz, meg a belső játszmázás.

VIKUNYA 2009.04.05. 13:17:14

melegeket tojással dobálni nem alapjog, a melegek alapjoga, hogy ne legyenek tojással dobálva, ahogy bárki más alapjoga is.

de.

tojást magadnál tartani bárhol, az alapjog, nem megmotoztatattatni alapjog.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.04.05. 13:18:21

@elfelejtette: azért a gatyádat ne tedd fel a fogadásra

20 évvel a nemtudommijafaszom után is itt osztják az észt a mocsokházi kommerek, demokrácia meg ilyen szavakat használnak...

Peter252 2009.04.05. 13:21:31

@elfelejtette: Én meg úgy érzem, mintha még mindig Gyurcsány írná a forgatókönyvet, sőt, közvetlenül rendezi a színdarabot,...és ma kiderült a hírekből, Bajnai nem akar indulni a választásokon,..
Szerintem meg Lendvai és Bajnai is Gyurcsány emberei, és mikor kell., visszavonulnak, hogy a "Mesternek" átadják újra a terepet.

Ugye nem csak én gondolom, hogy még január-februárban Gyurcsány visszatér mint pártelnök és miniszterelnök-jelölt ?:)) Így legyen lottó 5-ösöm, vagy 7.-esem:))

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.04.05. 13:23:29

@VIKUNYA:
Melegeket tojással dobálni szerintem sem ok, közszereplőket dobálni (ha melegek, ha nem) viszont rendben van.

Peter252 2009.04.05. 13:27:10

A Hírextra.hu-ról, ami még jobban igazolja a fentebbi véleményemet, hogy Gyurcsány maradt a háttérben az igazi erős ember :"A pártelnökjelölt hangsúlyozta, mindezek ellenére, most ismét azt mondják neki, hogy "igen, igen". Egyrészt igent mondanak arra, amit kormány csinált az elmúlt években. Jellemzése szerint sok kapkodással, kuszasággal, hol túl sok, hol túl kevés beszéddel, de arra mentek vele, amerre menni kellett, egy modernebb Magyarország felé.

"Nem szégyelljük, büszkék vagyunk rá, nem szégyellünk, büszkék vagyunk rád" - jelentette ki Lendvai Ildikó a leköszönő pártelnök-miniszterelnökre utalva.

Lendvai Ildikó közölte, a második igen annak szól, amit együtt megtanultak. Nem elég a jó cél felé bátran hajózni, hanem kell hozzá az olajozott hajógépezet és annak valamennyi alkatrésze is. Nem elég a messzire látó kapitány, kell hozzá a jól szervezett csapat is - tette hozzá a pártelnökjelölt.

Véleménye szerint, amikor Gyurcsány Ferenc látta, hogy akadozik a gépezet, akkor megpróbált minden poszton ott lenni, és amikor már nem volt mivel fűteni a gépezetet, "magát gyújtotta lángra", hogy továbbmenjen a hajó. "Szép volt kapitány, köszönjük kapitány!" - jelentette ki.""

Szóval Gyurcsány nagyon is itt maradt és jön a 2010 es kampányra, most készül, és még mindig veszélyes ellenfél lesz..., 2010 et bizony meg akarja nyerni, újra legyőzve a Fideszt. ...és ezzel a magyar néppel sajnos mindent el lehet hitetni...:(((

lopici_gaspar 2009.04.05. 13:29:58

"a képviselői költségtérítések ügye (itt pl. megspórolhatna egy 7 milliárdos népszavazást) "

idiota!
szavaztasd meg a huje orbanckaddal es a frakciojaval.
a min.elnoknek nincs lehetosege, hogy egymaga torvenyt modositson.

balage_81 (törölt) 2009.04.05. 13:33:52

@Mr Falafel: jobb is neked így. még szívrohamot kapnál a túlzott indulattól. a dobálásban megegyeztünk: ha legközelebb fidesz rendezvényt látok, majd gyakorlom ezt a jogom

morpho 2009.04.05. 13:35:45

Előbb-utóbb megunjátok,hazamentek......

Bereznay András (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net/ 2009.04.05. 13:36:04

Jó dolog ilyen tényleg értelmes, következetes, nem mellékszempontoktól eluralt posztot látni, amiben természetes, nem odapózolt MÉLTÓSÁG van. Lényegi, remek.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.05. 13:36:04

@TuRuL_2k2: na, így okké, bár a közszereplőt is érheti így fizikai sérülés. Értsd: ha a szemedbe dobják a tojást, annak mondjuk lehetnek hosszú távú kihatásai.

(ha én kimegyek legközelebb a fideszre és megdobálom a Viktort (amit nem fogok), akkor is ezt gondolnád?

Kerek négyszög 2009.04.05. 13:40:02

"mi például sokkal szívesebben tartózkodnánk az adócsalástól, ha tudnánk, hogy ..."


Ez a létező legnagyobb hazugság! A politikusokra mindenki tud mutogatni, de az jótékony homályban marad, hogy a magyarok lopnak, csalmak, hazudnak ahol csak tudnak. Évi ötezer milliárd forintot lopnak maguknak. Kinek van itt pofája a politikusokra mutogatni? Ez az össznépi tolvajlás már a rendszerváltás előtti boldog-gondtalan világban gőzerővel beindult, úgyhogy nem kell a hárító duma: "őlk is ezt teszik". Nem csoda, hogy ide jutott ez a nép. Megérdemli!

VIKUNYA 2009.04.05. 13:40:24

@lopici_gaspar: ha jól tudom, a törvények nagyon nagy részét ötven százalék plusz egy szavazatta fogadják el. a miniszterelnököt jelölte egy párt és támogatni fogja még egy a kinevezését. szóval kedves idióta lószarpici barátom, hogy jön ide orbán??? van a miniszterelnöknek elég szavazata a parlamentben a törvényhozáshoz, ha meg nincs, akkor meg ne legyen m. e.!

sokökör · http://sokokor.blog.hu 2009.04.05. 13:40:41

Kedvencem ez az "na ettől még nem lennénk kint a szarból" szöveg. Általában ezzel söprik le azokat az ötleteket, amikkel népnyúzás nélkül lehetne spórolni. "Á, ugyan, az csak 5 milliárd, á ugyan az csak 26 milliárd, ezzel még nem lennénk kint a szarból".
Azért is érdekes ez, mert az elmúlt hetekben innen-onnan már kismillió ötlet felmerült, ami ezzel lett lesöpörve. No igen, egyenként nem nagy tétel...
De ha itt 5 milliárd, ott 10, amott meg 26, aztán ott meg megint 5, amott megint 30 és szép lassan oda lyukadunk ki, hogy valójában 4-500 milliárdot simán össze lehetne spórolni, különösebb népnyúzás nélkül is...
Na persze amíg a magyar olyan hülye, hogy mindig el lehet vele hitetni azt, hogy ha nincs pénz akkor nem odafönt kell spórolni, hanem a népen, addig majd hülyék lesznek változtatni a politikusok. Addig odafent továbbra is megy a daj-daj-ozás, idelent meg a szopás.

Káposztakukac 2009.04.05. 13:43:34

bocs, de a cikk hemzseg a hibáktól. a legtöbb intézkedés BEVEZETÉSE azért 2010-től lehetséges csak, mert jópár intézkedés(elsősorban elvonással járó) csak meghatározott idő elteltével vezethető be. az, higy mikor szavazzák meg, már egy egész más kérdés. a "lex tojás" ügyben meg nem tudom, hogy mi nem érthető. minimum tevékeny becsületsértés(vétség, akár 2 év börtön), de akár testi sértés különböző alakzatai is lehet(gondoljunk bele, hogy egy tojással kidobja valaki szemét...). ilyesmiért bármelyik másik nyugat-európai országban is potenciálisan börtön jár. amúgy meg azt hiszem még mindig sok a funkcionális analfabéta, mert a 2 év börtön VAGY közmunka VAGY pénzbüntetés nem azt jelenti, hogy egyetlen tojás miatt ami 5 méterre landol valakitől rögtön 2 évet szabnak ki. erre eddig se volt példa.

Közöd?? (törölt) 2009.04.05. 13:48:48

talán valami mazohizmus ami miatt valaki egyetérthet bajnai programjával, érdekes.

Kopiás Attila Steve 2009.04.05. 13:49:06

@VIKUNYA: szerintem is.
@TuRuL_2k2: szerintem nem.
Tojással rohangálni oké, tojással hajigálni másokat nem oké. Mélységesen megalázó, fájdalmas, nem jó dolog. Annak sem kívánom, akit nem szeretek és megérdemelné.
Ez az egész "közszereplő" fogalom meg úgy van kezelve, mintha definiálva lenne, hogy ki az.
A legnagyobb jobbközép blog egyik bloggere, aki közvetve és közvetlenül többszázezer ember véleményére van kihatással pl az? Ha csakúgy megdobják utcán, az gáz, ha kiderül, hogy volt már tévében, akkor oké? Nem jön ez be nekem...

negeev 2009.04.05. 13:51:59

@Káposztakukac: "tevékeny becsületsértés [...], gondoljunk bele, hogy egy tojással kidobja valaki szemét... [...], ilyesmiért bármelyik másik nyugat-európai országban is potenciálisan börtön jár" :D
Ezt, remélem nem gondoltad komolyan! Amit írtál, a hét hozzászólása!

mildi 2009.04.05. 13:54:18

egyrészt, másrészt, harmadrészt..mert bajnai nem hosszú távra tervez, rendbe vágja a költségvetést, h ne csődöljön be az ország, de nem több. a többit majd a szeretett vezér. ha nem, akkor én megyek tüntetni 2010-ben.

Közöd?? (törölt) 2009.04.05. 13:56:05

sőt, még büszke is, hogy maga javasolta korábban

egyenlítő 2009.04.05. 13:58:58

Akkor most ki menjen tüntetni? Aki egyetért a Bajnai programmal, vagy aki akarja, hogy mielőbb jöjjön a Haza Megmentője, végképp eltörölni? Hiszen nyilvánvaló, hogy az emberek többet akarnak kapni, és kevesebbet fizetni, de ahhoz, hogy ez teljesüljön, az kell, hogy ők dönthessenek.

proton1701 2009.04.05. 14:00:05

Te büdos paraszt posztíró!!!! Nem a te lóvédat fogják lenyúlni mert biztosan máshonnan lopod vagy kapod a pénzt nem munkából. Családok ezrei vannak és lesznek hatalmas bajban nem az ő hibájukból, hanem mert korrupt és szarházi emberek ülnek a parlamentben. Ezek eladták az országunkat fillérekért és szándékosan olyan gazdaságpolitikát folytatnak, hogy a saját zsebüket megtömjék most pedig velünk fizettetik meg amit elloptak az államkasszából. Hát milyen ember vagy te.....van neked hazád egyálltalán te bunkó? Magyarországon vagyunk ébresztő. Állítólag te is magyar vagy akkor viselkedj is úgy. Nem kell Fideszesnek lenni , én sem vagyok az de ezeknek a gazdasági bűnözőknek a sitten kellene ülni főleg a friss miniszterelnöknek! Ha van egy kis vér a pucádban nem törlöd a kommentet......

Foltos Gatya 2009.04.05. 14:03:20

@VIKUNYA: Haver,te egy roppant NEOPRIMITÍV életforma vagy.
Hajrá,csak így tovább a közös úton!

VIKUNYA 2009.04.05. 14:05:01

@Foltos Gatya: ha szabad kérdeznem, miért?

Ács Ferenc 2009.04.05. 14:07:08

Mi speciel nem leszünk ott. És a tojásdobálás nincs rendben.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.04.05. 14:11:10

@Ács Feri:
@KA_Steve:
Ha valami nem ok, az még nem tiltandó.Oda valami erősebb indok kéne.
pl. a langyiság nem ok, de nem tiltják. Az ateizmus nem ok, de nem tiltják.

Értitek-e?

Ács Ferenc 2009.04.05. 14:11:22

@proton1701: dehát ő nem magyar, hanem kínai, nem látod a nickjét? És miért törölné a hozzászólásodat? Elég jó bizonyítvány az rólad.

is 2009.04.05. 14:12:12

két rövid gondolat:
- teljesen helyes és támogatandó, hogy ha nem tetszik, akkor tüntess ellene. lehet, hogy ha 2006-ban nem hagyod ott azt a 30-50 Kossuth térit, hanem akkor is tízezresével állsz ott hetekig, akkor most más lenne a helyzet. viszont tudjátok, hogy elolvastam az egész posztot. van egy program, ami a Tiétek, Ti meg elmentek tüntetni, hogy ne valósítsák meg (tudjuk, hogy a FIDESZ fenntartaná a 13. havi nyugdíjat pl.), teljesen mindegy, hogy milyen indokkal: megmagyarázni és is meg tudom, a népszavazást is már vagy 30-féleképpen bemagyaráztátok magatoknak.
- a felügyelőbizottságokban, és ezt Ti tudjátok, de direkt hallgattátok el (még ez a jobbik eset a számotokra), ott ülnek bizony a FIDESZes, KDNP-s, MDF-s képviselők is. mielőtt valami 60IQ-s észlény példát követelne: pl. Vitézy Dávid a BKV felügyelőbizottságának tagja. ezek után kis gonosz hangulatkeltő manók vagytok, és úgy is kell kezelni, amiket írtok.

Ács Ferenc 2009.04.05. 14:14:49

@tölgy: nem azt írtam, hogy tiltani kell, hanem hogy nincs rendben. Nem fér össze a civilizált viselkedéssel.

Foltos Gatya 2009.04.05. 14:17:57

@VIKUNYA: Persze
Nem tudom ,talán a betűid a szavaid az oka amit leírsz.
Az is lehet,hogy amikor nem irkálsz te egy tündérbogár csávó vagy

Ács Ferenc 2009.04.05. 14:18:12

@is: "a népszavazást is már vagy 30-féleképpen bemagyaráztátok magatoknak."
Ajánlom figyelmedbe a 2007-es "kormányprogramunkat", amelyben egyértelműen támogattuk a vizitdíjat.

VIKUNYA 2009.04.05. 14:19:11

@is: öööö, esetleg érvényes az az olvasat is, hogy a felügyelőbizottságokból sicc ki mindnkit, avagy kurvára fölösleges ennyi ingyenélő bármely párti here.

VIKUNYA 2009.04.05. 14:21:31

@Foltos Gatya: most komolyan kérdezem, mely szavaim, mely betűim, az nekem most nem elég, hogy általánosságban fasz vagyok, kérlek.

scsaba1 2009.04.05. 14:22:10

@Káposztakukac:

Nem akartam ezt a magas labdát lecsapni, de mégis megteszem...

Gumilövedékkel kilőtt szemért mennyi jár potenciálisan bármelyik nyugat európai országban?

Tényleg a hét vicce vót... :]

Bereznay András (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net/ 2009.04.05. 14:22:34

@proton1701:

Szerintem a dühöngésed közben végig is olvashatnád a posztot mielőtt szidalmazod. Ugyanarra a következtetésre jut, mint te. Nyugi!

VIKUNYA 2009.04.05. 14:24:19

az kölön nyalánkság, hogy aczél györgy cenzora kioktat bárkit is a demokráciáról!

Dekatlon 2009.04.05. 14:25:49

Gondolkoztam azon, hogy én is kimegyek, erre azt mondták, hogy ne tegyem, mert "provokátorból meg lesz elég úgyis"...
Nabasszameg. :) Pedig komolyan gondoltam!

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2009.04.05. 14:37:27

@KA_Steve: és a Reakció is: Jó, hogy szóbakerült Kínaiék révén a költségtérítés.

A Kettős Mérce min. 6 posztot előtt csak azért, hogy kihozza mekkora náci az akció, mert esetleg egy telefonszámmal kapcsolható Tomcat. Szóval KA Steve ,látványos engedélykérést a meghunyászkodásra mikor látunk ?

Reakció feldolgozhatná, hogy a házbizottságban ott van néhány Fideszes is, akik maszoposokkal, szadistákkal együtt vetették el, hogy a szavazás az EU választással együtt legyen. Miért is ?
(A különbség: 5 millió helyett 5 mrd költség, csak hogy bemondásra lophassanak továbbra is)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.04.05. 14:39:46

@is:
Bajnai lópikulát fog megvalósítani, nem programot. Az ő szerepe, hogy még néhány hónapig folytatódhasson 7 év semmittevése és lopása.

Meg tudod különböztetni az állami és az önkormányzati tulajdonú cégeket? Melyik állami (rész)tulajdonú cégben van embere a Fidesznek az fb-ben vagy it-ben?

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2009.04.05. 14:41:45

Itt a cikk:

vastagbor.blog.hu/2009/04/03/nepszavazas_5_millioert_vagy_5_milliardert

Erről miért nincs itt cikk ? Nagy az érintettség és a feltünő összeborulás, ha pénzről van szó ?

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2009.04.05. 14:44:14

@TuRuL_2k2: A bemondásos ktsgtérítés az nem lopás ?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.04.05. 14:48:54

@erőspista:
Már többször nekifutottam, hogy írok róla, de egyik poszt sem készült el. Engem annyira nem hoz tűzbe a dolog.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.05. 14:49:01

@heima: az mutatja végtelen egyszerűségedet, hogy azt gondolod, hogy az általad felsorolt társaság homogén lenne. Ezért vagy, és maradsz végtelenül ostoba.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.04.05. 14:52:44

@erőspista:
A bemondásos költségtérítés a politikai álszentség eredménye. Seres Mária kezdeményezése úgy lenne ok, ha azzal együtt a parlamenti képviselők fizetésének emelését is javasolná. A számla nélküli költségtérítés jelenleg nem más, mint béren kívüli juttatás - szerintem egy képviselő igenis keressen legalább annyit, mint egy multi középvezetője.

Kopiás Attila Steve 2009.04.05. 14:52:51

@tölgy: Nemt'om, szerintem a melegség és az ateizmus "ok". Bár egyiket sem gyakorlom, de hiszem, hogy önmagában ettől nem lesz valaki "nem ok". Ugyanúgy, ahogy attól mert valakinél tojás van, még "ok". A kérdés az, hogy mit kezd vele. Ha őrjöngő homoszexuálisok lepik el a köztereket és mindenkit popsin szexualizálnak, aki hívő, az nagyon nem lenne ok, de ilyenről még nem hallottam. Ateisták szoktak agresszívkodni, azt pont ugyanannyira nem szeretem, mint a hívő agresszívkodást. És a tojásos agresszívkodást. Szerintem a tojáshajigálás túl van azon a határon, ami oké lenne. Én semmilyen verbálagressziót nem tiltanék, nem azért mert ok, hanem mert szólásszabadság, alkotmányos alapjogok, ilyenek. Mindenkinek joga van olyan hangos hülyének lenni, amennyire csak neki tetszik. De a tojás konkrétan a másik fizikai terébe lép be, fizikailag mocskolja be a másikat és okoz kárt. Ha valakinek van kedve, kérje meg havert hogy öt méterről dobja arcon tojással, nagy élmény. Utána próbálja ki ezt úgy, hogy a tojásban festék, tejsav, vagy kavicsok vannak, még jobb...

@erőspista: Próbálom összerakni az alanyt és az állítmányt, hogy kábé értsem, mi is a tartalma annak, amit mondasz, de egyelőre nem sikerült, nekifutsz mégegyszer? Szívesen válaszolok én bármire, csak legyen valami konkrét és érthető kérdéskör...

Amúgy a posthoz visszatérve: ez tök fura. Ha jól értem, akkor KKTT azért megy demonstrálni, mert nekik tetszik a Bajnai csomag meglévő része, csak azt nem hiszik, hogy meg is valósítaná, meg hiányzik még belőle pár dolog. Konkrétan ha ők mennének Gordon háza előtt tüntetni, akkor olyan tábla lenne a kezükben, hogy "Hajrá Gordon, csináld is meg aztán!"? Mindegy, korrekt álláspont ez, nincs nekem gondom vele azon felül, hogy nem értek vele egyet. Mindenképpen korrektebb, mint a fideszé, aki azt fogja majd végrehajtani, ami ellen most tiltakozik... :+)

Foltos Gatya 2009.04.05. 14:53:25

@VIKUNYA: Nyugi haver,te ilyen vagy és kész,ne idegeskedj szép az idő!Ha elmész otthonról, vigyél magaddal bundás kenyeret, azért nem büntetnek.További sok sikert és eredményes agitálást kívánok ezen a napsütötte békés Vasárnapon!

steverubellreborn 2009.04.05. 14:57:50

@heima:
persze,te tökéletes vagy:(D

VIKUNYA 2009.04.05. 14:58:37

@Foltos Gatya: ok, most sem tudtam meg sokat a problémáddal kapcsolatban, csak azt, hogy ideges vagyok. ez új. a bundáskenyeret egyébként tényleg szeretem. az viszont nem ok, hogy valakit leköcsögözünk, úgy általában, aztán a konkrétumokról mélyen hallgatunk. nem rosz kommunikációs stratégia, de továbbra is várom a listát, addig ugyanis érdemben nem tudok foglalkozni a problémáddal, pedig látod, mennyire szeretnék.

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2009.04.05. 15:04:09

@KA_Steve: Szerintem fölösleges a nyelvészprofesszori okoskodás, tudod jól mivel támadtátok (igen te is, igen nácizásal) az egész kezdeményezést

Meszaros 2009.04.05. 15:05:46

Kedves honfitársai!
Ne bántsátok egymást, inkább éljetek szeretetben!
Nekünk - egyszerű halandóknak - nincs dolgunk a politikusokkal, nekünk egymással van dolgunk, éspedig megérteni és megkedvelni egymást, mert te vagy a bab én a répa, ő a csipetke és együtt a bableves.

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2009.04.05. 15:10:46

@TuRuL_2k2: a különböző bizottsági helyek halmozásával + alapilletmény már most keresnek annyit. És ehhez még hozzávehetjük a pártok által biztosított juttatásokat, vagy pont a te áltlalad említett FB helyeket stb.
Innentől fogva, az, hogy számla nélkül ÉS korlátlanul igényelhetnek nettó LOPÁS, és most az ezzel kapcsolatos szavzást blokkolja a házbizottság narancsos része, szocikkal, szadival nagy egyetértésben

cooper (törölt) 2009.04.05. 15:12:22

nekem meg tele a tököm a fideszes húgyagyúakkal is!!!!

gyz 2009.04.05. 15:14:43

@TuRuL_2k2: ebben valószínűleg van igazság.

Most akkor mutass fényt nekünk: ki alatt garantált a semmittevés és a lopás megszűnése, a reformok bevezetése és keresztülvitele? Vagy ha nem is garantált, de kinél van esély rá? Mert én is olyan szívesen odaállnék valami felvállalható dolog mellé.

Csakhogy demokratikus eszmék képviselői még befogott orral se álljanak antidemokratikus nézeteket hirdetők mellé. Nem veszi jól ki magát. Ne követeljen demokratikus jogokat, aki a buzikat tojással dobálókkal vonul egymás mellett. Ne ostobázza az amúgy tényleg tökhülye emeszpés funkcikat, aki Morvai Hisztivel áll egy brancsban. Ne sopánkodjon a korrupció miatt, aki fideszes képviselőkkel tüntet együtt.

Kb. olyan ez, mint amikor valaki annak ellenére, hogy tudja, mi is az a szcientológia, lelkesen beáll a drogmentes mo-ért mozgalmat népszerűsíteni, mert a drogok ellen minden megengedett.

Nekem azt mondta vki egyszer egy fórumon, hogy szar komcsi trükk, ha én amellett, hogy a hátam közepére kívánom a mostani rezsimet, élesen elutasítom a másik oldalt is, mert ezzel biztos csak össze akarom mosni a bűneiket.
Hát egy lófaszt.

Foltos Gatya 2009.04.05. 15:17:59

@VIKUNYA: Nem köcsögöztem le senkit,téged sem.
És nem is vagy ideges("ennyi nekem most nem elég") és az is tök jó tulajdonságod,hogy szereted a bundás kenyeret.Jó étvágyat haver!

cooper (törölt) 2009.04.05. 15:22:12

gyz, jól szóltál! én is felkúrom az agyam persze a reakción, de elolvasom mindig, ahgy a komcsi nol-t is. és persze nekem is ezzel van tele a faszom, hogy komcsiznak az idióta fidesz szavazok, akik erre szavaznak:NE AZEMBEREKKEL FIZETESSÉK meg. Hát basszus, mi különbség van egy mszp és egy fidesz szavazó közt, SEMMI. idióta mindkettő, méghogy Orbán megoldja, hát ez a legjobb vicc

jozicsenko 2009.04.05. 15:29:19

@légycsapó: elmész te a jó édes... ba!!!!

most jött haza Svédországból ismerős

tudod, mennyit adózik ?

30,5%-ot!!!!

fizetnék én annyit, de a szlovák 16 + 19% is bőven megfelelne, mert tudom, hogy több mint a fele nálam maradna!!!!

én keresem, én is osztom be!! (most amit dolgozok, a 60% az államnál köt ki, én meg nézek ki a fejemből, hogy mi is van, bakker)

hogy a komenista szavazatvásárlásnál fontosabb a nyugdíjas és a cigány, mint én, aki adót fizetek, no ilyenkor borul el az agyam

avagy, másképp:

ha a vezérnek, gyf-nek lehetett adót csalnia (medencét építettt a cége, majd visszakérte az áfát, s csak az elévülés mentette meg a seggét, no ezek után az adócsalás nem más, mint hű mintakövetés a nagyvezér alapján!!!!), akkor jár ez az itt élő 10 millió másiknak is, de legalább a másfél millió adófizetőnek!!!

vargánya 2009.04.05. 15:39:05

Ha jól értettem a poszt írói egyetértenek a Bajnai-féle megszorításokkal ("...különösebb kifogásunk nincs ellene.") Nem fejtenétek ki bővebben, hogy miért is?

Vogelweide 2009.04.05. 15:46:32

BÁRKIT, aki a közvélemény alakításának igényével lép fel (a masírozó melegek pl.) a magánvélemény drasztikus kifejezéseképpen meg lehet dobálni. A dobálással sérülést nem szabad okozni. Javaslom a posírozott tojást vagy kisebb távolságoknál az oroszkrémtortát.

Különben mészáros barátomnak igaza van. Olyan kicsinyes dolog ez a pártpolitizálás. Szeressétek egymást!

Malachi 2009.04.05. 16:01:26

@jozicsenko: szerintem ezt belekalkulálták az itthoni rendszerbe. mármint az adócsalást. másképp nem is működhetne, egy ideje ev-ként a közepibe keveredve magam is tapasztalom. a könyvelő döbbenten telefonál rám, hogy akkor most tényleg befizetjük az szja-t? eligazítottak mikor, hogyan, milyen ellenőrzésre lehet számítani, ki kit ismer, stb. így megy ez.

tüntetni meg jó, szép az idő, jó a társaság (vagy hát izé...) menjen is mindenki, akinek kedve van hozzá. végül is érezni kell valahonnan, hogy demokráciában élünk nem?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.04.05. 16:23:38

"A Bajnai-csomag legtöbb pontja már a Reakció két és fél évvel ezelőtti kormányprogramjában is szerepelt"

Azért annyira rajongani mégsem kéne ennek a ga-libát okozó fasznak a programjáért.
Csakhogy egy példát mondjak:
tudjátok hány ember fog jövőre megfagyni, ha nem lesz fűtéstámogatás (gázárkompenzáció, távfűtés)?
Felfogjátok, h mit jelent, h a gyed 1 évig lesz, a gyes pedig 2-ig?
Nincsenek bölcsődék...., ezrével halasztják el a szülést majd a nők, beláthatatlan demográfiai következmények...

Mindenütt lehetne megszorítani, de aki a családoktól vesz el, az menjen a retkes k..a nénikéjébe, ne a kupolák alá miniszterelnöknek.

Mikor hallok már arról, h a multik által kivitt, évi 5000milliárd haszonból csípnek le?
Vagy arról, h legalább megpróbálják az adósságainkat átütemeztetni?
Meddig kereshetnek még állami cégeknél 3 millió ft körüli összegeket?
Mikor veszik felére vagy harmadára a költségtérítést...

A faxba, h túl messze vagyok Pesttől:-(

sorokinV 2009.04.05. 16:24:41

Ez a Fritz Tamás féle következmények nélküli tüntetés?
hihi

lenyeltem egy kétforintost 2009.04.05. 16:24:41

"Ha meg a parlament most azonnal megszavazná a jövőre esedékes bociztatást, akkor bőven lesz idejük a képviselőknek egyéni indítványokkal korrigálni az intézkedéseket."


Van erre egy jó magyar gengsztergyakorlat, nem tudom, Bajnai alkalmazza-e.

Azt szokták csinálni a frakcióvezetők a parlamentben, hogy a frissen megválasztott frakciótag képviselőkkel aláíratnak egy ledátumozatlan, biankó mandátumról lemondó nyilatkozatot. Ha pedig a faszi súlyosan megszegi a frakciófegyelmet vagy egyébként elveszti a frakció szimpátiáját, akkor ledátumozzák, küldik a házelnöknek, oszt nemcsak a frakcióból repül, de abban a szúrásban picsázódik ki a parlamentből is.

Kíváncsi vagyok, hogy ebben a karcos helyzetben Gordonka visszanyúlt-e most a jól bevált magyar gengsztertempóhoz. :)

egyenlítő 2009.04.05. 16:33:02

@malacka69 a "gyenge minőségű emberek" ellen: Remek ötlet! Államosítsuk pl. az Audit, és akkor mi láthatjuk el motorral Európa összes autógyárát! Vagy elég lesz, ha határozottan azt mondjuk: Ide a pénzt!

Pelso.. 2009.04.05. 16:34:11

Gyz,

Emlékszel: egy a tábor, egy a zászló...
Két dolognak nincs szaga: a pénznek, meg a szavazócetlinek, amire az öntudatos, majdhogynem boldog szavazók ikszelnek majd választáskor. Ennyi.

Meszaros 2009.04.05. 16:34:20

Kint süt a nap, jó idő van, kár elrontani ezt a szép napot holmi anyázással!! Béke velünk.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.04.05. 16:35:48

@sorokinV:

Mi a fasznak örülsz? Szted az a megoldás, ami jön. Minden pénzt elszedni a zemberektől,
Ki fog itt fogyasztani?

Róna Péter megmondta:
ez nem fog menni, bazemeg!
Nem lehet örökké az egyensúlyt őrizgetni, mert minden ilyen drasztikus megszorítással csak lejjebb és lejjebb megy a gazdaság.
Ki a fasznak termeljen az építőipar, ha az emberek nem tudnak hitelt felvenni és törleszteni, h lakást vegyenek. Ha pedig az építőipar behal (jelenleg agonizál), akkor alig marad valódi magyar cég, amely gdp-t teremel. Totális kiszolgáltatottság a multiknak.

Már 6%-nál tart a gdp recesszió, és nem látni, h megállna. Ez a megszorítás hová viszi le?

Minden 1% gdp csökkenés kb. 120 milliárd kiesés a költségvetésnek, de az is lehet, h több...

Félkegyelműek röhögnek csak azon, h Bajnai jön, és nem egy előrehozott...

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2009.04.05. 16:36:27

@malacka69 a "gyenge minőségű emberek" ellen:
nyugi malacka, gáz ára időközben a felére esett, olcsóbb lesz támogatás nélkül is.
A ktsgtérítésért inkább balhéznák, de ahogy látod az valamiért errefelé nem zavaró, ahogy a nemzetért mindig aggódó KDNP-s házbizottságiaknak sem. Csak tudnám ez mitől minősül keresztény értékképviseletnek

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2009.04.05. 16:37:29

@vargánya: Kifejtették, nem olvasnád el inkább magadnak?

egyenlítő 2009.04.05. 16:38:00

@malacka69 a "gyenge minőségű emberek" ellen: Csurkának volt egy remek ötlete annak idején: utasítani kell a Nemzeti Bankot, hogy nyomtassanak több pénzt!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.04.05. 16:39:09

@egyenlítő:

Fasságot írtál, de ezt most feledjük... főleg, h az autóipar haldoklik legjobban...

De miért is lenne baj, ha a multik engednének a kivitt haszonból mondjuk 10%-ot?

Éltél már te baszki havi 50 ezerből egyedül egy panelban, miközben csak a gyógyszered volt havi 8ezer? Tudod, mit jelent egy ilyen emberenek havi 4ezer minusz? Fingod sincs, mi?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.04.05. 16:43:05

megszorítasz --> esik a gdp---> nagyobb hiány ---> megszorítasz ---> esik a gdp ---> nagyobb hiány ---> esik a gdp.... stb...

Hol a vége? HOL A VÉGE?

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2009.04.05. 16:43:59

@malacka69 a "gyenge minőségű emberek" ellen: 'Felfogjátok, h mit jelent, h a gyed 1 évig lesz, a gyes pedig 2-ig?'

Eddig egyetlen fiatal, akivel beszéltem - túlnyomórészt egyetemisták - sem említette a gyedet/gyest, mint a gyerekvállalást befolyásoló tényezőt, ugyanis az az 1-2-4 év egy gyerek felnevelésének teljes terhei mellett aprópénz.

Ez egy nagyon jó intézkedés a megélhetési gyerekvállalók ellen.

Meszaros 2009.04.05. 16:48:43

@malacka69 a "gyenge minőségű emberek" ellen:
Szerencse, hogy messze vagy Pesttől! Sok hülyeségtől megóvhatod magad.
Sajnos csacsiságokat írsz, amit érthető erős felindultság közepette. No problem.
Sajnos a gyestől és gyedtől nem oldódik meg a demográfiai helyzet, ha így lenne, Európa egyik legsűrűbben lakott országa lennénk, ilyen hosszú otthonlétet - sajnos, és biztos sok érv szól a 3év mellett- egyetlen állam sem tud már megengedni magának Európában.
A gonosz, kizsákmányoló multik előbb egy csomó pénzt és tudást és legfőképp saját tulajdont hoztak az országba, és csak miután sokat dolgoztunk együtt, viszik haza a sok nyereséget. De ugye ez nem baj? Fizet adó, foglalkoztat embereket, piacokat szerez helyettünk, ami pedig a kedvezményeiket illeti: azokat a mindenkori kormányok és politikusok adták nekik és nyílván nem véletlenül.
Állami cégek fizetései? - talán van némi igazságod benne, de azért vacak 3milláért kár gyűlölettel teli szívvel élned.
Süt a nap!

Vogelweide 2009.04.05. 16:50:50

Korábban csak a focihoz értett mindenki...

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2009.04.05. 16:51:56

@malacka69 a "gyenge minőségű emberek" ellen: Megszorítod az inaktívakat, elkezdenek dolgozni - mezőgazdaság, erdőtelepítés -, adót csökkentesz, jönnek a befektetők, fehéredik a gazdaság, nő a dzsídípí.

Közben lehet tenni a korrupció meg a profit kivitele ellen, plusz pontért, meg lehet egyszerűsíteni a cégindítás- és működtetés körülményeit a bürökráciá (igen, szándékos elírás) csökkentésével, hogy ne Romániában alapítsanak cégeket a magyarok.

sorokinV 2009.04.05. 16:52:13

@malacka69 a "gyenge minőségű emberek" ellen:

Higgadj le, bogaram!
Nem az iróniától omlik össze Mao, hanem a kommerek miatt.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2009.04.05. 16:52:54

@Vogelweide: Most meg már a politikusok sem értenek a politikához?

Pelso.. 2009.04.05. 16:55:52

Malacka,

Az éremnek itt is két oldala van.
Nézzünk egy közepes nagyságú zöldmezős beruházást: honi vállalkozói kedv nem olyan mértékű, ill főleg tőkeszegény, hogy meglépje. Miért ne hozhatna ide pénzt, fejlett technológiát a multi?

Egy ismerős külföldi tulajdonú cégnél: az államnak és az önkormányzatoknak nagy s régi tartozásai vannak felé. Ő a kifizetésig finanszirozza a működés egy részét. Nem mindegy.

A jelenlegiekkel már nem lehet mit kezdeni, a jövőbeni cégalapítások ügyében nyilván lehet törvényt módosítani az adómentességük időtartalmáról, ill a nyereségadó mértékéről. Ennek hatását viszont mérlegelni kell a jogalkotóknak, na, attól semmi jót nem várhatunk.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.04.05. 17:01:53

@Meszaros:

"kár gyűlölettel teli szívvel élned."

lüke vagy, én nem gyűlölök, én mérges vagyok, de kib...tul!

És nem győztél meg, mert az élet nem pusztán pénz, hanem lélek is. Ne keressen senki sem 3 millkát állami cégnél, amíg tombol a válság.

Rendben, szted jó, h a magyar gdp kiszolgáltatott a multiknak. Sztem meg nem, de mindegy. Viszont miért nem engedhetnek a haszonból?
És a bankok?
Az otp tavalyi haszna nettó 300 milliárd volt.

@Bockó:

"Megszorítod az inaktívakat, elkezdenek dolgozni "

Ha van mit! Ámbátor egy éhséglázadás is kinéz, vagy be, de ez mindegy:-(

"Ez egy nagyon jó intézkedés a megélhetési gyerekvállalók ellen."

Ahamm! És megmondanád, h 2 év után hová menjen vissza dolgozni a magyar (nem cigó) anyuka? És ha lenne is munkája, hová rakja be bölcsibe a gyerekét? 14 ezres kisvárosban élek, és nincs bölcsőde!!!!

Eltiron72 · http://haragszom.blog.hu/ 2009.04.05. 17:06:58

Én speciel ott voltam, és égett az arcom.

Bergeroth 2009.04.05. 17:11:07

A tojásdobálás nagyon nincs rendben, a többi meg nem tud érdekelni.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2009.04.05. 17:13:23

@malacka69 a "gyenge minőségű emberek" ellen: Ha már Róna Péterre hivatkozol, tudhatod, hogy ő is a mezőgazdaságban látta a kiutat. Ha, ahogy sokan állítják, elindul felfelé az olajár, mivel nem lehet a kitermelést bővíteni, és Kína tuti többet bír majd fizetni érte, szükség lesz munkaerőre bőven a mezőgazdaságban.

Az pedig, hogy az iparosítás lecsökkentette a munkaerőigényt, egy sokkal általánosabb probléma. Óvodát meg csinál az önkormányzat, ha szükség van rá. Vagy ha másnem, egy anyuka, akinek nagy háza és sok játéka van, vigyáz a környékbeli gyerekekre. Ennél komolyabb problémákat is megoldottak már az emberek, ha közösségben éltek.

vargánya 2009.04.05. 17:14:15

@Bockó:Nem, mert sajnos ismerem ezt a fajta "mainstraim" "érvrendszert", a vízcsapból is ez folyik. Nem vall különösebben eredeti gondolkodásra, ha valaki "együtt üvölt a farkasokkal". Az ilyen fogadatlan prókátoroknak a multik örülnek a legjobban, ingyen szivességet tesznek nekik. Mert az rendben van, hogy kellenek megszorítások, de miért mindig CSAK a lakosságot. Miért nem onnan veszik el ezúttal (kivételesen) a pénzt, ahol a legtöbb jövedelem keletkezik? 2007-ben 4 960 milliárd Ft volt a profitjuk, amiből csak 444,5 milliárdot adóztak (9% !). A magyar gazdaság többi szereplőjének adóterhe ennek az aránynak több, mint NÉGYSZERESE ! Azt a stupid érvet miszerint "ha megadóztatjuk őket (a multikat), akkor elmennek" már csak az MSZP törzsszavazókkal, tudatlan prolikkal lehet megetetni.

Meszaros 2009.04.05. 17:24:14

malacka69 a "gyenge minőségű emberek" ellen
"az élet nem pusztán pénz, hanem lélek is. Ne keressen senki sem 3 millkát állami cégnél, amíg tombol a válság. Viszont miért nem engedhetnek a haszonból?
És a bankok?
Az otp tavalyi haszna nettó 300 milliárd volt"
Hahó! Érteni vélem, hogy igazság érzetedet mindez bántja, csak ne felejtsd el: vannak szabályok!!!!
Ezeket a szabályokat az állmi gépezet hozza. Ezeket a játékszabályokt illik betartani, és az OTP, a multik ezen játékszabályok szerint keresték meg a pénzüket. Azon lehet gondolkodni, hogy jók e ezek a szabályozók, de pofánverni valakit azért mert a mi szabályaink szerint sikerült haszonhoz jutnia- finoman szólva is - nem elegáns.
Állami cégek vezetői? Ők közalkalmazottak a szó valódi értelmében? Ha igen, látod, te is az állami alkalmazottak pénzét sokallod, és innen csak egy pár lépés, hogy belásd: túl sokan is vannak - az ország eltartóképességéhez is képest.

Pelso.. 2009.04.05. 17:25:36

Vargánya,

Amennyiben befektetni kívánsz, gondolom te is a kedvezőbb lehetőségeket kínáló országot választanád.

Milisztár 2009.04.05. 17:33:12

Tüntetni lehet, csak nem érdemes.A parlamenti szabályok szerint fognak folytatódni a dolgok, és nem az utcai hőzöngés szerint. Több utcai megmozdulásról már bebizonyosodott, hogy nem visznek semmire.
Várjatok ki fiuk még azt az 1 évet. Akkor jöhet a Viktor.
Akkor majd nagyon klassz lesz!

Meszaros 2009.04.05. 17:34:24

@Flashzee:
Akartál valamit mondani, vagy csak böfögtél egyet?

KopaszMercis 2009.04.05. 17:38:42

Persze, oda mesz szetkened a viktor es a nacik gecijet az arcodon vigyorogva az oromtol es akkor fel vagy haborodva ha a munkahelyeden le nacizlak.

Okos vagy!

heima (törölt) 2009.04.05. 17:45:34

@calam: a selejt az selejt, akárminek is nevezi magát

heima (törölt) 2009.04.05. 17:46:20

@steverubellreborn: igen, ez egy melléktulajdonságom, örülök h észrevetted

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.05. 17:47:20

@heima: igazából sajnállak, tényleg. Nehéz lehet ennyire egysíkúan, és magányosan élni, miközben gyűlölni minden veled nem azonos embert.

plastik02 2009.04.05. 17:49:09

tőmondatban: belső piac, le a világkereskedelemmel, libás gordon, simon peresz, alkotmányozó nemzetgyűlés, tudjátok kik, szent korona, mária országa...

gondoltam, hogy nem állunk rosszul idiotizmusból ebben a kis országban, de ilyen koncentráltan ritkán találkozni vele. az a sok tízezer ember meg bőszen bólogatott a hatalmas ökörségekre.
remélem jól éreztétek magatokat kálmi és trógi! :>

heima (törölt) 2009.04.05. 17:49:56

@cooper: egy stabil szavazó biztos ismérve, hogy nem kúrta el amikor behúzta az x-et, és nem kell általános politikaellenes őrjöngésekbe belemennie, hogy mentse az egoja maradékát.

heima (törölt) 2009.04.05. 17:51:26

@calam: alapvetően max a bűnöző férgeket szoktam gyűlölni. a felsorolt selejtet meg a heréket max megvetem.

heima (törölt) 2009.04.05. 17:52:01

@heima: egy "fidesz" kimaradt, kéretik a megfelelő helyen beszúrni virtuálisan :)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.05. 17:57:44

@heima: egyre jobban sajnállak. igazán szar életed lehet.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2009.04.05. 18:04:38

@vargánya: Részben igazad van, csak tudod van ez a neazemberekkelfizettessékmeg dolog, nem terhelheted a multikat külön, mivel a multi és a kedves magyar kisvállalkozás közötti különbségtételt a világbank bünteti.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.04.05. 18:06:12

@Milisztár: Ha egy évig maradna Gordonka, nagyon nagy szívességet tenne vele a Fidesznek, ezért nem fog.
Ahogy Feri, a Pojáca és a szadesz nem akarja, hogy a nevéhez tapadjon a mostani szarlapátolás, a szocik sem fogják akarni.

heima (törölt) 2009.04.05. 18:13:41

@calam: valóban szar életem van, de annyira azért mégsem h a sajnálatodra szoruljak

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.05. 18:16:20

@heima: hát, ettől még én sajnállak. Akinek szar élete van azt sajnálni szoktam.

váév építők (törölt) 2009.04.05. 18:18:10

ez az első cikketek,a mit elovastam, de el fogom a többit is, szimpi!!!

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2009.04.05. 18:21:11

@KopaszMercis: Szép tiszta, hófehér agyad van. Egyrészt, mert ki van mosva, másrészt, mert hiányzik róla a szürke rész.

Malachi 2009.04.05. 18:22:30

Amúgy most akkor mi lesz? Vége már? Volt valaki? Hasznos volt? Jót tett az igazságérzetnek? Akkor most lesznek előrehozott választások?

VIKUNYA 2009.04.05. 18:26:44

olvasva a tudósításokat: a tipikus történet, pont ezzel a tüntetéssel ártottak a legtöbbet az előre hozott válsztások ügyének! a szokásos civil balfaszságos maszlag, reggeli ima, esti ima, asztali áldás, élőláncozzunk, vonuljunk ide, vonuljunk oda, motorozzunk a sándor palotába, o mores o temporesz, gyilkolják a magyart, védjük a földet, mária országa. istenem, istenem, mért hagytál el engem.

molaris 2009.04.05. 18:27:41

@Meszaros:
Azért kicsit biceg ez a logika. csak egyet ragadok ki. Vezető és 2- 3 ttstsa, havi millás fizukkal. A többi átlag. Csőd, millás végkielégítés, és új helyen indul a verkli. Na ez az ami tömény hányinger, mert ha nem ügyel, még PM jelölt lesz belőle.

Thulsa Doom (törölt) 2009.04.05. 18:36:18

Az meg mi akar lenni a képen? Egy füstölgő, metélt, lankadt fasz?
Sajnos nem tudom elolvasni az alatta levő szöveget.

Mindenesetre jól szemlélteti a mai, 'igenkemény" kormányűző fideszes bulit.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.04.05. 18:54:35

Tisztelt bulvárkínaiak, reakciósok, és Ács Feri.
Ha "így különösebb kifogásunk nincs ellene",de az MSZP-ben nem bíztok, akkor ott az Szdsz. Ők tuti végrehajtanák a programot, még jóval többet is szorítanának a hülyemagyarokon. Legyetek hivatalos szdszes blog. Akkor hátha hjra lehetne az imádott vizitdíjatok, ami nélkül az ország romba dől. Meg anyagilag is igen kifizetődő lenne nektek., egy.két tanulmány a MEH-nek,stb.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.04.05. 19:10:57

Nem mentem el a mai tüntetésre.

Családi program volt ma, előre tervezett, nem utaztam fel Szegedről a Fővárosba. Akkora jelentőségét nem éreztem a dolognak. Ugyanis:

1. Ettől nem lesznek előrehozott választások

2. Eddig kibírtuk, hát kibírunk még egy évet. Különösen azzal a gondolattal, hogy minden nap csak ezeknek az esélyeit csökkenti.

Ha kevésbé borítja a családi programot, elmentem volna. Azért, hogy eggyel több ember legyen ott, aki kinyilvánítja, hogy unja ezt a retek bandát a gecihuszár huhogókkal együtt, akik a Fideszen való állandó fanyalgással próbálnak annak a gondolatnak megágyazni, hogy mégiscsak jobb lenne, ha ezek maradnának.

Mi tudjuk, hogy milyen a Fidesz. Pontosan tudjuk. És jövőre a Fideszre szavazunk. Reméljük, hogy végre már elegen.

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2009.04.05. 19:14:10

"Az Ember, Aki Egyedül Váltott Rendszert"
Megváltó
A nemzeti ünnepen Orbán Viktor kétségkívül emelte a tétet. És nem csupán azért, mert beszédéből kiviláglott, hogy Az Ember, Aki Még Sosem Hazudott immár az Ember, Aki Egyedül Váltott Rendszert büszke címet is viselni kívánja. Máskülönben hogyan vehetné magának a bátorságot, hogy megmondja, mi része a rendszerváltásnak és mi nem. Az elmúlt hét évet például nem tekinti annak. Hanem szocialista restaurációs kísérletnek.
Ezek persze csak szavak. Az érdekes az, hogy mi következik - következhet - belőlük. Esetünkben például az, hogy ez az időszak nem is része a demokráciának. Ha pedig így van, már csak egy lépés, hogy (fel)lépjenek a demokratikus berendezkedés ellenfeleivel - értsd: a most hatalmon lévőkkel - szemben. Majd, ha végre helyreáll a világ rendje és a jók - értsd: a most ellenzékben lévők - elfoglalhatják az őket megillető helyet.

És erre - Orbán Viktor előrejelzésében - nem kell sokat várni. Hiszen a mostanit mondta az utolsó március 15.-ének a sorsfordító változások előtt. Ami azt is jelent(het)i, hogy a jövő tavasszal - de nem március idusa előtt - esedékes választások mégiscsak egy kicsit előbb lesznek. Pokorni Zoltán szives tájékoztatásából tudhatjuk, hogy a júniusi EP-választás nyomán Gyurcsány Ferenc bukása várható (ha ugyan kibírja addig - mondta még az alelnök). Ha pedig bukik a miniszterelnök, magával ránthatja a kormányt is. A Fideszben legalábbis ezt remélik.

És akkor végre igazi ünnep lesz, nem csak március 15.-én, hanem mindig. Beérik a Fidesz hét éves tevékenysége. Mert azért arra emlékezni kell, hogy ők a szocialista restaurációt egy pillanatig sem hagyták annyiban, egy pillanatnyi nyugtot sem hagytak a hatalmon lévőknek. A kormánynak talán éppen az a fő hibája, hogy ezt általában képtelen volt ellensúlyozni. Így aztán a közbeszédet és gyakran a közcselekvést is az ellenzék határozhatta meg.

A tétek újabb és újabb emelésével pedig Orbán Viktor eljutott odáig, hogy most már úgy beszél, mintha maga lenne a Megváltó. Hívei és a félrevezetettek lelkes éljenzése közben.

egyenlítő 2009.04.05. 19:25:04

@malacka69 a "gyenge minőségű emberek" ellen:

Most is panelben élek. Igen, éltem panelben, 2300 Ft-os fizetésből és egy GYESből hármasban. Sőt, már akkor is éltem, amikor a nagyanyám hajnali ötkor indult el a piacra sorbaállni, hogy disznókörmöt, vagy tehéntőgyet kapjon.

S. Annyi 2009.04.05. 19:25:04

Kevesen voltunk és nem mentünk a Parlament elé....
De a Gárda és a fradisták ott vannak.
Vigyünk nekik vállról indítható rakétákat.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.04.05. 19:39:50

@Őrnagy Őrnagy:


Hát- hogy ki az a "mi", akik a Fideszre szavazunk, az egy másik kérdés. De vagyunk azért.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.04.05. 19:47:04

@Őrnagy Őrnagy:

Mindenesetre én teljesen jó lelkiismerettel szavazok a Fideszre. Hiszen, ha a pénzügyi kiigazítást a Medgyessy-féle 100 nap lenullázása jelenti, akkor már 2002-ben is jól szavaztam, még az elit igen szigorú logikája szerint is. Ha nincs váltás akkor, most nem kellene semmit visszavenni.

"Jóléti rendszervisszaváltás".

Gyalázat.

tevevanegypupu 2009.04.05. 19:47:28


Demokracianak demokracia volt ugy 2002-tol addig amig ki nem derult D 209. Utana mar nem annyira. 2006-tol aztan foleg nem.
Mszp-szdsz-mdf- nel van a zaszlo, meghozza egy. Orban szavai beteljesultek, csak eppen nem a jobboldalon hanem a masikon.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.04.05. 20:03:00

@Elpet:
Így van Elpet. Itt is sokan mantráznak, hogy megszorítás kell, csak arról nem beszélnek, hogy miért. Kik okozták. Gordon barátunk sem beszél arról, hogy miért is kell nekik fájdalmat okozni.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.04.05. 20:12:09

@Őrnagy Őrnagy:

Bárhogy is szépítik, itt most nyugdíjcsökkentés, mégpedig nominálértékű nyugdíjcsökkentés készülődik. Én ezt nem tenném. Viszont azt kijelenthetem: a nyugdíjcsökkentést követelők közül azoknak a tanúságát fogadom el csak hitelesnek, akik a Medgyessy 100 nap idején bizonyíthatóan kongatták a vészharangot. Ne most legyenek bátrak.

luucy 2009.04.05. 20:14:58

Voltam kint. 1. ez valóban Civil kezdeményzeés volt. Lehet, hogy sok Civil szervezet jobboldali volt, de alapvetően akkor is Civil szervezetek szevezték, több mint 500. És voltak baloldaliak, például az antifasiszta liga is ott volt. Ezt konkrétan onnan tudom, hogy a kezembe nyomott egy szórólapot egy csaj és azt mondta, ők is egyetértenek, bár baloldaliak. Különben is, minden civil szervezet szimpatizál egy párttal, ....Másodszor pedig tuti 100ezer fölött volt a létszám. A Jobbikon ki voltam akadva, mert direkt kérték a szervezők, hogy ne legyen pártzászló, ezek meg nem bírták otthon hagyni.....Szóval nem kell ferdíteni a dolgot. Fideszhez közeli civil szervezetek szervezték, de akkor is civil szervezetek voltak!!!! Akikhez utána csatlakozott zsidó, cigány, balols, ilyen olyan egyéb szervezet. Szóval ne keverjetek már össze dolgokat. Amúgy jó volt látni a sok-sok embert. 1-2 leszámítva mindegyik normális, volt kint sok család, szóval szerintem nagyon jó hangulatú volt. Szóval ezt a Fideszezést hagyjátok abba, mert ha emögött a tüntetés mögött a Fidesz állt (támogatta, ez evidens de NEM Ő SZERVEZTE), akkor ti is egy Fideszes szócső vagytok.... PEdig nem. Ti sem, és ez a demonstráció sem.

vargánya 2009.04.05. 20:32:08

@Bockó: konkrétan? vagy ez is csak egyike az "etetésre" használt mítoszoknak? De nézzük inkább megint a tényeket! 1., Ma Mo.-on 16% a társasági adó. Mint láttad, ezt sem fizetik be (9% !). 2., Mi köze mindehhez a Világbanknak ? (akkor már inkább az EU-nak). Épp az imént fejtettem ki (a szaksajtó adataira hivatkozva), hogy a magyar KKV-k adóterhei igenis magasabbak (olvasd már el azt a cikket a figyelőnet-en!). 3.,A társasági adó Angliában 30% , Svédországban 32%, Szlovéniában 25% ... és multik nem halnak bele! Félre ne érts, nem a multikat hiáztatom. Ők addig mennek el, ameddig engedik nekik! A magyar politikai elit hozzáálásával van bajom, akik mindenféle "érvet" , többnyire blöfföt előadnak baráti ballib (nagyrészt külföldi kézben lévő) méditöbbség közreműködésével, hogy miért NEM kell a multikat "túladóztatni" .

Google 2009.04.05. 20:45:36

Nagy a Hősök tere, mindenki elfér ott.
Szervezte aki szervezte, kihasználta: a Jobbik.
Egyenruhás civilek (?), akiktől elveszik a ruhájukat, ha nem tartják be a forgatókönyvet.
De vajon ki írja ezt a baljós könyvet?

Ács Ferenc 2009.04.05. 20:57:34

@Google: "De vajon ki írja ezt a baljós könyvet?"

Válasz a lenti hírben! A pingvinek óvatlanul hazamentek, eközben az NBH két szuperügynököt küldött a Kossuth Tér Visszatérre. Egyikük fedőmunkája a villamosvezetés, másikuk pedig maga a hiperintelligens villamos, amelyet 41 James Bond-filmet áttanulmányozva épített Szilvásy György az MSZP Jókai téri székházának kazamatáiban.

ápr. 5. 20:47Tüntetők kontra villamos
A tüntetők két villamost is megállítottak. A tüntetők egy része meg akarja állítani a villamost, másik részük továbbengedné. Az egyik villamos elindult lassan, a vezetőt lekommuinistázzák. A villamosvezető mosolyog.

Google 2009.04.05. 21:03:56

@Ács Feri:

De azért valaki csak megírja, nem?
Mint Bajnainak a csomagját Brüsszelben.
És hogy ezért emberek bosszúsak? Én megértem.

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2009.04.05. 21:05:11

@vargánya: Belátom, ebben tényleg igazad van - valójában nem látom át, hogy a társasági adó, munkáltatói járulék meg egyebek milyen kombinációja kéne ahhoz, hogy a befektetők számára előnyösebb legyen Mo, mint a környékbeliek.

Be tudnád linkelni azt a FN cikket légyszives?

Foltos Gatya 2009.04.05. 21:08:12

@Elpet: Segíts már,légy oly kedves te igen eszesnek tűnsz!
Lázár György zabigyereke vagyok,de csütörtökön találkoztam Orbán Viktorral és orálisan kielégített,akkor én most már ezentúl mindig és örökké,szavazhatok a fideszre?

Karcolt lendület 2009.04.05. 21:16:09

Voltam kint - bár közben megnéztem közben a sörsátrat a ligetben és a végét sem vártam meg -, mostmár tudom, miért nem járok tüntetésekre:

1. Mindenféle szónokok beszélnek, jobb esetben csak a tüntetés témájához nem tartozó dolgokról. Mások mindenféle nemzetvesztést vizionálnak, volt egy masszív komenista szónok is, épphogy az államosításig nem jutott el a szónoklatában, olyanok, akik egy mondaton belül gyakorlatilag önellentmondásba került (kb. "vannak a nemzeti érzelmű, konzervatív értékrendű emberek és vannak a balosok, akik eladják az országot és minket kirekesztéssel vádolnak"). Szóval konfúz agyhalasztó faszságokat beszélt a szónokok nagy része (akiket hallottam), tisztelet a kivételnek. Az alaptémáról, az előrehozott választásokról - ami miatt kimentem - szinte csak jelszó szinten volt szó.
2. A Jobbik úgy rátelepedett a rendezvényre, ahogy kellett - az ő érdekükből ez értehető, de viszont pont ugyanolyan undorító, mint mikor Gyurcsány a jopgvédőkkel próbált karölteni. Elmennek a picsába.

Fricz Tamás amúgy mit mondott? Nem bírtam már kivárni és a sajtó is azzal foglalkozik, hogy a gárda merre vonulgat a városban...

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.04.05. 21:17:41

@Foltos Gatya:

Én valóban igen eszes vagyok, ezt jól látod. Ebben a speciális problémában azonban hozzáértés híján nem vagyok hivatott választ adni, ehhez szakember kell.

Foltos Gatya 2009.04.05. 21:28:37

@Elpet:
Köszi a segítséget. Esetleg,tudsz valami fidesz elérhetőséget ,ahol tudják erre a kérdésre is a helyes választ?

Google 2009.04.05. 21:29:52

@Foltos Gatya:

Orvos már látta magát?

Karcolt lendület 2009.04.05. 21:31:02

@heima:
@is:
@Őrnagy Őrnagy:

Bocs, hogy így egykalap alá veszlek benneteket, de faszok vagytok.

@gyz:
Nem mi álltunk be a jobbikosok mellé, hanem ők álltak oda emellé a rendezvény mellé - sőt rátelepedtek. Kapják be, de én akkoris az előrehozottért mentem ki, nem azért, hogy helyi forradalmi bizottságok alakuljanak, amik megalakítják a nagy forradalmi bizottságot és majd az kormányoz és valamiért még szabadion is lehet választani. (Valamelyik szónok elképzeléseiben volt ilyesmi...)
De nem lehet, hogy a demokratikus alapjogainkat ne gyakorolhassuk, mert ezeket a faszokat úgyis oda eszi a fene, néha ki kell menni...

heima (törölt) 2009.04.05. 21:39:45

@Karcolt lendület: köszönjük ezt az igazán hasznos információt!

Foltos Gatya 2009.04.05. 21:41:56

@Karcolt lendület:
A civil és független Fricz Tamás aztat mondta,hogy"igen és elképesztő egyébként is,meg hogy hejj"-nagyjából ennyi.Jó volt,szép volt!

heima (törölt) 2009.04.05. 21:48:56

@Karcolt lendület: és remélem ez már a más politika, nem az a csúnya árokásós fajta!

Foltos Gatya 2009.04.05. 21:51:07

@Google:
Ön orvos esetleg-tudja a választ kérdésemre?
Köszönöm,doktor asszonyúr,akkor várom válaszát!

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.04.05. 21:51:33

@Karcolt lendület:
Azt tudom, hogy a reakciós kínaiak legtöbbet idézett emberi szerve vagyok sokak szemében (Na és?), de miért is kerültem az említett urakkal egy kategória alá?

Peter252 2009.04.05. 22:05:55

Hát valóban nagy volt a tüntetés és sokan voltak,....de ennyi.

Most meg el kell viselni még egy évig a Bajnai-kormányt., sajnos ez így hosszú:(((

Karcolt lendület 2009.04.05. 22:11:00

@heima:
Nem vagyok elempés, max. jobban szimpatizálok velük, mint a jobbikkal. Biztos, mert időnként zúzósabb hajnalokon én is hozzátartozom a "gödör népéhez". Meg azért is, mert tojásesővel, beordibálással, füttyögéssel megzavarni más rendezvényét nem olyan emberre vall, aki feldolgozta már magában, mit is jelent a demokrácia. Márpedig az a linkelt hozzászólásodban emellett álltál ki...

@Őrnagy Őrnagy:
Mindegyikőtök más miatt, Te a "legyetek hivatalos SZDSZ blog" nevetséges megjegyzés miatt. Mert ha valaki szolidabb újraelosztást szeretne, az azonnal eszdéeszes lesz a szemedben. (A vizitdíj rúzs a csirkán - látványos, de lényegtelen -, de a Bajnai programnak vannak értékelhető részei - mégha másfajta intézkedések is kellenének a hosszútávú rendrakáshoz.)

Na mindegy, inkább nézek egy kis Dextert...

heima (törölt) 2009.04.05. 22:18:02

@Karcolt lendület: egyértelmű ha demokrácia a füvezést és a buzulást jelenti, nincs köztünk vita.

vargánya 2009.04.05. 22:37:16

@Bockó: bocs, de ehhez én nem értek. Viszont megtalálod a www.fn.hu -n, "A megszorításokból a nagytőke profitál" címmel, márc. 25.-én jelent meg. Egyébként meg nem értem miért olyan fontos, hogy "...a befektetők számára fontos legyen Mo." . Az, hogy idejönnek önmagában még nem ok a vidámságra. Meg kell vizsgálni - és persze itt vannak a nagy viták - , hogy NEKÜNK mennyire jó, vagy nem jó a jelenlétük! Ahhoz képest, hogy a GDP 45%-át produkálják, viszonylag kevés embernek adnak munkát, pedig ez a fő érv a jelenlétük mellett. (kb. 500 000 főt a versenyszféra 2 700 000 dolgozójából. Ha van türelmed az INDEX gazdasági rovatában böngészni, megtalálod, valamikor ősszel jelent meg. Továbbá kimutatott profit 92%-a ott csapódik le. Hatékony érdekérvényesítő képességüknek tudható be továbbá a rendkívül alacsony GDP-arányos magyar bérszínvonal , amely 2008-ban reálértében az 1978-as (!) szinten állt, miközben a GDP-nk 2/3-al volt nagyobb annál. Mégiscsak furcsa, hogy miközben azzal fricskáznak minket állandóan, hogy "túl sokat fogyasztunk" , aközben a szlovák bérszívonal (azonos egy főre jutó GDP!) 30%-al, a cseh 60%-al (alig nagyobb egy főre jutó GDP-vel) magasabb mint a miénk! Miközben az egy főre jutó GDP-nk az EU-átlag 64%-a, a bérszínvonalunk csak 42%-a! Miért is? A külömbözet természetesen a multik profitjában jelenik meg.) Sajnos azt látom, hogy szovjet korszak birodalmi szervilizmusát felváltotta egy ugyanolyan elvakult és néha agresszív "globalo-szervilizmus". Miszerint a globalizáció egy "természetes és megállíthatatlan folyamat" (tudható - csak olvasni kellene az erről szóló szakmunkákat -, hogy ez NEM igaz!), amelyet el kell fogadni. Előjön a Kádár-korszak stupid "bölcsessége": "ez van, ezt kell szeretni!" . OK , hogy ez van, de nem kell szeretni!

plastik02 2009.04.05. 22:39:08

megérte mégis elmenni. láthattam, ahogy szkinhedek és gárdisták egymásnak esnek, meg úgy a komplett szélsőjobb tökönrúgja magát és minél jobban fáj, annál erősebben rúgja.
szép nap volt.

nyugdíj 2009.04.05. 22:44:54

És ha lenne fedezet a 13.havi nyugdíjakra, akkor miért ne maradhatnának meg?

nyugdijasokhoz.blog.hu/

Kopiás Attila Steve 2009.04.05. 22:52:16

@erőspista: Olyan piszok nehéz lenne leírni egzakt mondatokban, hogy mi a péket akarsz? Vágom én, hogy most éppen kötelességem valamiért bocsánatért esedezni, de hogy a szöszbe tegyem, ha nem bírom kibogozni, hogy miért?
Egyelőre a legjobb tippem a különböző random kulcsszavak összebogozgatásából, hogy van valami a Kettős Mércével és Seres Máriával, Tomcattel és valaki nácinak lett mondva, ehhez pedig nekem van valami közöm. Hogy pontosan ki mit miért, azt még mindig nem értem, de megpróbálok mindentől elhatárolódni. :+)
1) Esküszöm, nem tehetek róla, ha bárki náci. Ha én tehetek róla, akkor viszont bocsánat, nem akartam senkit nácivá tenni.
2) Alaposan leellenőriztem, hogy szerzője vagyok-e a Kettős Mércének, többször is, és nem. Erre utal az is pölö, hogy nem szerepelek a szerzők listájában. Nem mindenben értettem egyet a szerkesztőségi gyakorlattal, ezért jó pár hónapja kiléptem, ezért is bocsánatot kérek, ha kell.
3) Három postot találtam Seres Máriáról a Kettős Mércén, ebből az egyik az én nickem alatt jelent meg, mint alatta kommentben is szerepel: "(Nem én tettem föl a cikket hanem Koppány, csak lusta volt kijelentkezni a gépemről...)". A cikkben a náci szó nulla darabszor jelenik meg. Ezért is elnézést kérek.
4) Bár nem rémlik, hogy ezügyben valaha is postoltam volna bárhova (lehet, mindent én se tudok megjegyezni), az rémlik, hogy ellenszenvemet én is többször kifejtettem különböző fórumokon. Szerintem ugyanis gáz, hogy valaki, aki a Tomcat féle Zöld Párt (vagy bármelyik másik párt) képviselőjelöltje volt, azzal a felütéssel kezdi azt a kampányát, amivel a Zöld Párt előtte egyszer már elbukott, hogy "ismerőseim is meglepődtek azon, hogy politikával foglalkozom, mert ikszgyerekes anyukaként, átlag állampolgárként eddig semmi közöm nem volt semmi ilyenhez". Mármint könyörgöm, én már attól is hányok, amennyit az elitünk hazudik, erre megjelenik egy új "erő", aki kizárólag hazugságokkal, választási csalásokkal, cédulamásolással stb akar érvényesülni? Jó kezdeményezés, rossz emberektől... Ezt a véleményemet továbbra is tartom, szólj, ha leszoktak a hazudozásról...

Kihagytam valamit?

bodis.lajos 2009.04.05. 23:01:09

Sziasztok, a digitális táblát miért tartjátok marhaságnak?

Vogelweide 2009.04.05. 23:01:51

@Karcolt lendület:
A beordibálás és a fütyülés nem feltétlenül illendő, de a demokrácia immanens része. Ha nem lehet beordibálni és fütyülni, akkor nincs demokrácia.

@Bergeroth 2009.04.05. 17:11:07 :
A TOJÁSSAL KAPCSOLATBAN cetereum censeo: posírozottat kell használni. A tojásdobálás is elválaszthatatlan a demokráciától. Az egyetlen aggály, amit felvet: a sérülés lehetősége -- ez viszont technikai és nem elvi kérdés, ami megoldható.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.05. 23:21:32

@heima: azért marhaság, mert marhaság. Ezt leérvelted:D

bodis.lajos 2009.04.05. 23:53:18

Nagyon meggyőző :)

Elmondom, én mit tudok és gondolok róla. Önmagában marhaság lenne, de nem önmagában van. Hasznos kiegészítője azoknak az innovatív pedagógiai módszereknek, melyeket nálunk kompetenciafejlesztő vagy kompetencia alapú pedagógiának neveznek, lényegük a tantárgyközpontúság helyett a problémamegoldási és együttműködési képesség fejlesztése, és nagyban támaszkodnak a gyerekek csoportmunkájára, illetve az osztályon belüli differenciálásra.

Sok tanárt azonban zavar, hogy az óra egy részében nem ő beszél, hanem programoznia és összehangolnia kell a tanulók önállóan vagy csoportban végzett munkáját. Sokan elismerik, hogy ez jóval több, egyszerre kreatívabb és fegyelmezettebb munkát kíván a pedagógustól, amiben sokan nem érdekeltek. Nem kevesen úgy mondanak róla véleményt, hogy legfeljebb hallomásból ismerik. Vannak, akik eleve elutasítják amiatt, hogy a magyarországi elterjesztését célzó jelentős programokat a szociálliberális kormány alatt indították el, nagyrészt Magyar Bálint minisztersége alatt. Pedig ez olyan szakmai fejlesztés, ami megfelel a világ eredményes iskolarendszerei változásainak.

Nem meggyőző az a kritika, hogy miért költenek erre, ha krétára nincs pénz, és a tanárok fizetésére nincs pénz. A magyar közoktatás, mint általában a közszolgáltatások, még mindig a szocializmusbeli nagyüzemekre hasonlít, párhuzamos sok hiánnyal és sok pazarlással, például számos kétes teljesítményű tanár foglalkoztatásával. Évek óta épül az iskolák teljesítményének megbízható összehasonlítására alkalmas mérési rendszer, éveken belül összeérhet a módszertan és az elszámoltathatóság fejlesztése. (Ehhez a tanulók eredményeinek tavaly óta lehetővé tett összekötése, és - a statisztikai hibák kezelése miatt - több év mérési eredménye szükséges.) A kompetenciafejlesztő módszerek alkalmazására tanfolyamokon és önképzéssel felkészült, részben már gyakorlatot is szerzett, ezres nagyságrendű pedagógus rendelkezik közös nyelvvel, amivel a magyarországi tanárság régóta nem, többek között ezért nem tekintik sem magukat, sem mások őket komoly szakmának.

Mindehhez az interaktív tábla tudtommal nem nélkülözhetetlen, de nagyon hasznos. Ráadásul vonzza az iskolavezetőket, a fenntartókat, a szülőket is, akik a tanításmódszertani fejlesztésben nem tájékozottak, sőt úgy tudni, sokan éppen az aktívtábla miatt pályáznak a kötelezően vele járó módszertani tanfolyamokra. Melyekre sok pénz megy, de annak növekvő részét a kérdéses módszerekben már gyakorlatot szerzett és a támogató feladatokra pályázó pedagógusok, tehát az újonnan bekapcsolódók tapasztaltabb, más iskolákban dolgozó kollégáinak díjazására fordítják. A magyarországi iskolarendszerben a tudás horizontális megosztása is szokatlan: a tanfolyamokat tartó előadóktól azt várják, mondják meg a tutit, vagy még inkább semmit nem várnak, ha az iskolákon múlna, feltételek nélkül elköltenék a saját tantestület minél több tagjának bérkiegészítésére. Nagyon valószínű, hogy a programban rengeteg a lopás, amit talán utólag is ki lehet vizsgálni, és úgy kellene átalakítani, hogy ne lehessen lopni. A szakszerű támogatás nem lopás, a feltételek nélküli bérnövelés és állásmegtartás pazarlás.

Bergeroth 2009.04.06. 00:03:56

@Vogelweide:
De most őszintén. Azért dobsz meg valakit tojással, mert más elvek szerint él mint te?
Eztígyhogy?

Bergeroth 2009.04.06. 00:06:47

@heima:
A füvezésről csak annyit, hogy senkinek semmi köze ahhoz, hogy ki mivel mikor és hogyan érzi jól magát. Amíg csak magának árt vele, addig XYZ-t miért zavarja ez? Mert neki szar, és akkor legyen a másiknak is az?
Ugyan...

heima (törölt) 2009.04.06. 00:13:43

@Bergeroth: mert engem aztán kurvára érdekel h te mit csinálsz, mégis hova képzeled magad?

heima (törölt) 2009.04.06. 00:15:35

@calam: kitűnő érvtechnikám messze földön híres

heima (törölt) 2009.04.06. 00:16:10

@bodis.lajos: az első bekezdésnél kiakadt a bullshit dekódoló

heima (törölt) 2009.04.06. 00:43:07

@calam:

"Sokan túlbonyolítják az egyszerű dolgokat
Felnagyobbítják az apró pontokat
De egyet mindig elfelejtenek számításba venni
Nem kell csűrni-csavarni, csak tekerni"

Kopiás Attila Steve 2009.04.06. 00:43:57

@Vogelweide: Nem, nem igaz, hogy a sérülésveszély az egyetlen. Egyrészt a tojásdobálás konkrét, kimondott célja a másik ember megalázása. Záptojás vagy tejsav hogy büdös legyen, festék hogy színes, de a sima is elegendő erre. Az a konkrét cél, hogy a másik annyira rosszul érezze magát, hogy többet eszébe se jusson holmi alkotmányos alapjogával élni mint pl a gyülekezési szabadság vagy szólásszabadság. Nem az a célja, hogy kifejezhessem a saját véleményem, vagy gyülekezhessek. Az a célja, hogy a másik ember ezt ne tehesse meg. Ez pedig már csak logikailag sem állhatja meg a helyét, hiszen ha oké arra törekedni, hogy megakadályozzam a másikat alkotmányos alapjogai gyakorlásában, akkor az is oké ha engem akarnak erővel megakadályozni abban, hogy megakadályozzam a másikat, azaz igaziból az az oké, hogy az emberek egymás között lemeccseljék "ki az erősebb" alapon, hogy ki gyülekezhet és nyilváníthat véleményt, a gyengéknek meg kuss. Ez meg nem annyira frankó...

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.06. 00:45:53

@heima: tekerni?:D én még életemben nem tekertem, segítesz?

arccsont 2009.04.06. 00:56:32

Az egész Hősök Teréből most csak annyit látok, hogy elég nagy a frusztráltság a konzi oldalon (monnyuk nekem a Gondás nemzetmegmentés és Kossuth téri időnkénti elélvezés nem annyira és nem úgy konzi, mint egy jelvény nélküli, pl. HírTVre (is) figyelő átlagmagyar gesztusa, hogy tehát csakmegnézem, mileszkinn mosvasárnap), és ez most ömlesztve, megint balfék módon jött elő. Ezeknek nincsenek píárosaik? Megarendezvény sok öncélú ismételgetéssel.

heima (törölt) 2009.04.06. 00:56:34

@calam: tessék itt egy oktató videó, talán segít az első lépésekhez: www.youtube.com/watch?v=PMJJH59d7fc

arccsont 2009.04.06. 01:04:04

Tojásszakértőknek: ha finoman és elég türelemmel úgy hámoztok meg egy tojást, hogy az a kis belső bőrke nem szakad ki és épen marad, és még összetartja a tojást, jól el is dobható, és sérülés nélkül terül szét a célszemélyen. De baromi j

arccsont 2009.04.06. 01:11:30

...jól kell célozni!

ÁrPi 2009.04.06. 05:41:56

@Bockó:

"" @vargánya: Részben igazad van, csak tudod van ez a neazemberekkelfizettessékmeg dolog, nem terhelheted a multikat külön, mivel a multi és a kedves magyar kisvállalkozás közötti különbségtételt a világbank bünteti. ""

Jelenleg Magyarországon nem ritkaság hogy a multikat pozitiv különbségtétel érinti például adózási szempontból,

a fenti figyemeztetésed alapján a "világbanktól" emiatt várhatnánk BÜNTIT, na hol van az, dhágabahátom. Ha megszüntetnénk, vagy csökkentenénk ama pozitiv különbségtételt akkor persze a multi továbbröppenést kezdhet fontolgatni de messze nem a fölemlitett "világbank" fegyelmező érchangjaként értelmezendő a jelenség...

ÁrPi 2009.04.06. 05:56:36

@Őrnagy Őrnagy:

Én például az 1 százalékos szavazatomat a Hármashalom Alapítványra adom (csekélyke két éve), de azért ha Ács Feri szavazna pártra ám nem a fideszre hanem lmp-hp -n kivül másra, azon igen meglepődnék...

Szerintem Nem szadeszre hanem valami másra szavazó ő. :)

ÁrPi 2009.04.06. 06:15:26

@vargánya: Itt van az a FigyelöNet-es link

A megszorításokból a nagytőke profitál

www.fn.hu/ado/20090324/megszoritasokbol_nagytoke_profital/

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.04.06. 08:25:46

@ÁrPi:
LMP? Azok nagyon balosak neki szerintem. Most én is a Hármashalomnak adom a pínzt, mivel megígértem, és az adott szó kötelez, még egy ilyen bunkót is, mint én.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.04.06. 08:38:05

@KA_Steve:
Megalázni nagyon sokféleképpen lehet. Tojás sem kell hozzá.
Egyébként lehet, hogy nem járok eleget emberek közé, de én még soha, egyetlen egyszer sem láttam olyat, hogy egyik békés, napi teendőjét végző embert egy másik ember megdobált volna tojással. Olyat már láttam, hogy devianciájával kérkedőt, vagy aljas módon az országot tönkretevő, erőszakot generáló zsebdiktátort (Demszky és Ferkó) megdobáltak normális, a végletekig felhengerelt emberek. Ha neked ez nem tetszik, az a te intellektuális hiányosságod. Nagyon sokan gondolják úgy, hogy a szexualitás az ember legintimebb szférájának része, amelyet ünnepelni, különösen utcán, nem szokás. A buzikarnevál, csupasz picsával történő kérkedés, hogy a segglyuka akkora, mint egy VIM-es doboz. Szétbaszott picsán nincs mit ünnepelni. Ha ez nem érdemel néhány tojást, hát semmi. Amint a meleg büszkeség felvonulása elveszíti szexista-kérkedő jellegét, elmarad atojás.
Szóval, Pityukám, Magyarországon nem lett szokás tojást dobálni, csak néhány tetvet próbáltak eképpen elhallgattatni. Ezentúl sem kell baloldali szónokoknak attól tartaniuk, hogy a tömeg megdobálja őket. Ez a fajta véleménynyilvánítás a rendhagyó körülményeknek volt köszönhető. Ezek múlóban vannak, tehát ne rettegj, proletár, annyira a tojástól.

medve2 2009.04.06. 08:49:56

Visszatérve a tüntetésre, szeretném megjegyezni, hogy a tegnap esti híradások, még a TV2-n és az RTL-ne is korrekt volt, vagyis meg kell állapítani: végül is volt értelme megszervezni. Üzenete volt.

Bergeroth 2009.04.06. 10:13:10

@heima:
Az hogy én hova képzelem magamat, az egy dolog. De egy ilyen szép tavaszi napon, Te miért vagy ideges kicsi rigó? :)

Bergeroth 2009.04.06. 10:15:09

Akkor ezek szerint teljesen rendben van, hogy a vadidegeneket megdobálom tojással a nyílt utcán csak úgy, mert nem tetszik mondjuk a ruhája, vagy az hogy milyen haja van, vagy csak mert simán nem szimpatikus feje van.
Oké értem, ez így akkor teljesen korrekt.

Rivud 2009.04.06. 10:24:37

@Bockó:
Kedves Bockó, 10 éve vagyok gyesen, van egy kis tapasztalatom... Aki gyerekeket vállal, az gyakran olyan kritikus helyzetbe kerül anyagilag, hogy az a nyomorult 26.000 is igenis sokat számít. Nemcsak a segélyekből élőknek... Röhej, de ez a helyzet. Szóval a gyes, gyed eltörlésének, vagy megszorításának következményei biztosan meg fognak látszódni az amúgy is kritikus gyerekszülési adatokban. Nem tudom, hogy ezt a luxust ma megengedhetjük-e magunknak.
Ellenben ha úgy hozzák meg ezt a döntést, hogy másokkal kiegészítik, az adókedvezmény visszaállítása és kirerjesztése mellett az anyák munkalehetőségeinek javításaival, ill. a bölcsik/ovik felfejlesztésével, akkor a kép máris más lesz. Elképesztő, hogy érdemi javaslatként fel sem merül a kismamák távmunka-lehetőségének javítása. Egy "távmunkás" kismama lényegében a gyerek 1-2 hónapos korától kezdve munkába állhat, és nagyon gyorsan teljesértékű munkaerő lehet. Arról meg már nem is beszélve, h. szocik egyik főbűne ezen a téren, hogy elvették a kismamák tandíjmentességét. Biztos baromi sok pénzt megtakarítottak vele...

devuscka 2009.04.06. 10:26:33

@medve2:
Mi kint voltunk. Nem az elejétől, de rajtunk nem múlhat! Sokan voltak.
Azviszont elszomorított, hogy az 'árpádsávos' zászlók túlsúlyba kerültek a Hősök terén. Nem a zászló (mint 'zászló') ellen van szavam, de ma azt minden józanul gondolkodó ember tudja, hogy ezt a szélsőségesen gondolkodók, leginkább a hazai 'zsidóság' ellen lengetik, mivel az ő képviselőik hangoztatják, hogy félelmet kelt bennük - pont ezért lengetik! (2002-ben a 'Kossuth- téren' NEM lehetett látni árpádsávos zászlót.) Nekem ne magyarázza ezt meg senki, hogy ősi magyar.jelkép..stb Igaz! De már 1848-ban sem használták, pedig akkor még nagyobb jelentősége volt a zászlóknak.
Mire a Hősők-tere közelébe kerültünk (ez kb 16 órakörül volt- ekkor már sokan jöttek el) egy szónok- nem tudom ki - épp arról beszélt, hogy. Simon Perez... és az ő magyaroszági csatlósai..
No, ez az a pont, ami felbosszant: mit keres egy 'előre hozott választásokat követelő' nagygyűlésen, Simon Perez...?
Mi köze ehhez? Ekkor tekertünk el jobb égtájak felé.
Azt gondolom, erre nagyon oda kellene figyelnie a rendezőknek!! Nem tudom, hogy hogyan lehetne meggátolni, hogy ne telepedjenek rá egy valódi civil kezdeményezésre ezek a szélsőségesek?
Meg azt se, hogy 'egyenruhások masírozzanak'- jöjjenek, ha el akarnak jönni, de 'CIVIL' ruhában!
A 14-ei nagygyűlésre ezt jobban le kellene szervezni!
Ez így nem fog menni, elriasztja a nem szélsőségekben gondolkodó embereket.
Sajnos ezt előrevetítették már itt egy páran.
(reakcio.blog.hu/2009/04/03/isten_liba_borton#comments)

segabor 2009.04.06. 10:33:38

@devuscka: egyetértünk. Én is kint lébecoltam egy órányit, de Hegedüs Lóránt beszéde környékén eltekertem onnan. Nem MIÉP gyűlésen akartam részt venni.

devuscka 2009.04.06. 10:42:12

@segabor:
Hát ez azaz! :(
Pedig már nagyon unom 'Sipánkát' is. Az ingerküszöböm pár másodperc.. Sőt azon kapom magam, hogy az Bajnai-nál se nyúlik hosszabbra.. , tehát hozhatnak bárkit, ez úgy tűnik így marad.. Inkább elolvasom mit mondanak. (vagy a mondataik magyarázatát) Az is épp elég.. ;)

medve2 2009.04.06. 10:50:19

@devuscka: Tudom jól, hogy a szélsőségek megpróbálnak rátelepedni. Egyetértek azzal, hogy a szervezőknek el kell hajtania a halál faszába a pártzászlósokat. Sőt, meg kéne kérni a magyargárdát, hogy jelmezbe a farsangi bulin jelenjen meg. Egyetértek veled. Simon perezről a híradások nem szóltak. Én csak azt akartam jelezni, hogy a híradások viszonylag koreektek voltak a TV-ken, vagyis a megmozdulás célját elérte. És végezetül: lassan vissza kéne venni a tüntetés jogát a félőrültektől. Este a HÍR TV-ben az egyik szervező a Magyar Gárdát elküldte a halál f@szába.

medve2 2009.04.06. 10:51:20

@segabor: Ez nem a Kossuth térnél volt?

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.04.06. 10:57:10

@medve2:
Valóban nem tudom mit keresett ott a Gárda, meg a sok Jobbik zászló. Ennyi eszük sincs.
Láttuk a Gárdistákat menetelni, hát nem túl katonás látvány volt , de akkor ez még enyhe kifejezés:)

medve2 2009.04.06. 11:01:30

@Őrnagy Őrnagy: a szervezők előzetesen lehetnének határozottabbak is.

Bergeroth 2009.04.06. 11:03:30

Végignéztem az indexes videót erről a buliról. Hát mit mondhatnék, ahogy a gárda masírozgat meg katonásdit játszik. Végigröhögtem az egészet (kínomban, hogy ilyenekkel élek egy országban), mint a hülyegyerekek egy jelmezversenyen. :D Komolytalan banda.
Majd utána azaz idióta, aki belekötött a villamosba, hogy miért ott megy a sinen (LOL).
Istenem, ennyi idióta, agyatlan, buta csőcseléket honnan képesek összeszedni, és egyre több ilyen hülye van az utcákon. Borzasztó, komolyan. Egyik hülyébb mint a másik.
Európa meg rajtunk röhög.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.04.06. 11:13:26

@Bergeroth:
Svájci választások, osztrák választások, norvég választások. Eredmények. Szélsőjobb. Röhögés.

Bergeroth 2009.04.06. 11:30:35

Eeegen, ebből is látszik, hogy egyre agresszívabbak az emberek, mindenki egyre erőszakosabb, butább, primitívebb. Szépen süllyedünk vissza a középkori szintre, ráadásul egyre gyorsabban.

devuscka 2009.04.06. 11:38:54

@medve2:
hála a magasságosnak.. :)
Tényleg határozottnak kellene lenniük a szervezőknek!
Ilyen rendezvényen NE juthasson mindenki mikrofonhoz! Szűrő!
Ha vége van, akkor azonnal kezdjenek el pakolni . :)
*
Viszont megfigyeltem, hogy rendőr alig volt látható. Aki pedig látszott, az fehér rövid ujjú ingben feszített. Korrekt!
Vagyis a 'robotzsarus'- kordonos rendőrségi felvonulás a 'gyurcsányi színház' kelléke! JÓ lenne már ennek a darabnak a végére érni.
Mi pénzbe /energiába/ került ez eddig is.. :(

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.04.06. 11:44:54

@devuscka:
Bocsesz, rosszul tudod! Lehet, hogy az olvasókönyvben nem láthattál árpádsávos zászlót soha, de ettől még használták. Picit a szentkorona tannak nézz utána, és magad is kikövetkeztetheted, mikortól használták az árpádsávos zászlót, és mikor volt tiltva.

Karcolt lendület 2009.04.06. 11:47:41

@heima:
Nem nagyon értem, mire akartál ezzel utalni, de az elmúlt heti vitastílusodat nézve nem is nagyon vagyok rá kiváncsi.
Régebben értelmes hozzászólásaid voltak, de úgy tűnik elmúlt.

@Vogelweide:
Jogilag igazad van.
Viszont aki visszaél ezzel a joggal, azaz megzavarja mások rendezvényét, az nem tiszteli mások véleményét és gyakorlatilag nem ismeri el a szólásszabadsághoz való és a gyülekezési jogukat. Azaz alapvető demokratikus értékekkel nincs tisztában. A magyar szélsőjobb ilyen: nekik joguk van minden demokratikus eszközhöz, de ha nekik nem tetsző emberek is élni szeretnének ezekkel, azt megpróbálják szétkúrni. Nekeik csak jogaik vannak a demokrácia kapcsán, kötelességük nincs: pont úgy állnak ezekhez hozzá, mint egyes kisebbségi közösségek...

@Őrnagy Őrnagy:
Ez csak azt jelenti, hogy az emberek mindenhol szeretik a primitív és rosszul feltett kérdésekre adott primitív és rossz válaszokat - ilyen válságos időkben pláne.

heima (törölt) 2009.04.06. 12:10:46

@Karcolt lendület: az idő halad, 40 év és MSZP szavazó leszek, ezt add össze!

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.04.06. 13:34:21

"Tudom jól, hogy a szélsőségek megpróbálnak rátelepedni. Egyetértek azzal, hogy a szervezőknek el kell hajtania a halál faszába a pártzászlósokat. "

medve, valamit félreértesz. Ez egy 100 ezres, jobbikos naggyűlés volt. Innen maximum a pártzászlósok hajthatták volna el a civil szervezőket . )

heima (törölt) 2009.04.06. 13:41:09

@Republikon BLOG: miért kell ezt a judeoszennyet itt terjeszteni?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.04.06. 13:41:25

"Nem, nem szoptuk be ezt a „civil összefogás” szöveget: pontosan tudjuk, hogy a demonstráció mögött a Fidesz áll,"

Tóni, így utólag is biztos vagy ebben?

Ceglédi Zoltán · http://republikon.blog.hu 2009.04.06. 14:17:48

@heima: pont a hozzád hasonló zsidózókról szól az a republikonos bejegyzés... egyfelől nyomatják az ilyen "judeoszenny" dumát, de másfelől tagadják, hogy szélsőjobboldaliak lennének.

heima (törölt) 2009.04.06. 14:28:28

@Ceglédi Zoltán: nekem aztán mindegy h te hova címkézel és mit, attól még az maradsz ami, egy szar tudálékos gennyláda

Téglagyári Megálló 2009.04.06. 14:31:06

@bodis.lajos:

Én pl. nem hiszek a technikai ketyerékben, ha alapvető készségek elsajátításáról van szó.

Ceglédi Zoltán · http://republikon.blog.hu 2009.04.06. 14:33:33

@heima: frappáns riposzt, tele érvekkel, tényekkel. Öröm ilyen színvonalas, felkészült partnerrel vitázni. Látszik, hogy művelt, intelligens ember vagy, minden sorod, minden megnyilatkozásod tökéletesen jellemez.

heima (törölt) 2009.04.06. 14:39:57

@Ceglédi Zoltán: örülök h te is észrevetted, sajnos ugyanezeket nem tudnám nyugodt szívvel felsorolni a te tevékenységedről...

Ceglédi Zoltán · http://republikon.blog.hu 2009.04.06. 14:54:34

@heima: nem is kell, bőven elég, hogy ilyen gyorsan és magas színvonalon azonosítod és nevén nevezed a judeoszennyet. Nincs a minőségnek ennél magasabb fokmérője, részemről le is zárom a vitát - öröm olyan fórumra lelni, ahol ilyen határozottan megadják a mocskos zsidóknak azt, amit érdemelnek.

Kitartás!

heima (törölt) 2009.04.06. 14:55:44

@Ceglédi Zoltán: vagy most komolyan amikor idoljaid épp a csődbe vezették az országot akkor a tizenX éves mantrákhoz kéne nyúlni az orbán és fideszfiúk fóbiáról, széljobb veszélyől, gyagyi összemosásról és társaikról?
ettől érzed magad színvonalas, felkészült értelmiséginek? szavazz akkor a likudra bazdmeg.

devuscka 2009.04.06. 15:01:32

@Mr Falafel:
Rendben van. (nem vagyok ez ügyben igazán tájékozott tájékozott) Köszi.
(a Szent Korona tan akár lehetne egy alkotmányos alapnak tekinthetni_ de azok akik ezt terjesztik az ismeretségi körünkben olyan 'zizzentek'- nem tudok jobb szót rá. - Mivel nem vagyok vallásos, így magára a 'szent' koronára való hivatkozás is zavar. Mielőtt megszólnának: nem nézem le a vallásosságot - ebben abszolút elfogadó vagyok. Mindenki hihet olyan felsőbbrendűben amiben akar, csak ezzel ne ártson másnak! Tőlem távol áll.. )

@gloire:
Ezt én visszautasítom! Nem vagyok (vagyunk) Jobbikosok!! És sokan nem azok, akik ott voltak! Ahogyan Fricz Tamás sem az. Igenis előrehozott választást szeretnénk! Ugyan úgy ahogyan ezt pár ezer izlandi tüntető elérte! Az egy más kérdés ,hogy annak a pár száz embernek (mszo+szdsz+ mdf) lassan a tudatának legmélyén sem fedezhető fel, hogy mit jelent felelősséget vállalni(?) morálisan gondolkodni, viselkedni(?)- Netalántán mit is jelenthetnek a demokratikus normák.(?)

Ezt a felületes 'összemosósdit' kellett volna a szervezőknek megakadályozni! :(

Ceglédi Zoltán · http://republikon.blog.hu 2009.04.06. 15:02:51

@heima: nem tizeniksz éves, hanem pár perces - nem arról beszélek, hogy ki mit mondott a kilencvenes években, hanem arról, amit te, itt, pár perce.
De mondom, meddő a vita, és a heveny zsidózásod és a trágárságaid miatt egyébként sem szeretném azt folytatni.

Téglagyári Megálló 2009.04.06. 15:03:18

@Téglagyári Megálló:

... valamint abban sem, hogy olyankor kell drága digitális táblákat venni, amikor sokkal alapvetőbb dolgokra nincsen pénz az iskolákban

heima (törölt) 2009.04.06. 15:05:28

igaza volt itt vlamelyik kommentelőnek, azok a legnagyobb férgek, akik lejárt szavatosságú panelek sokaságával megágyaznak a gondolatnak, hogy nem kéne leváltani ezeket...

heima (törölt) 2009.04.06. 15:07:55

@Ceglédi Zoltán: ja tényleg bocs, el is felejtettem h te értelmiség vagy, az európai fajtából, nem olyan mindenkivel leállós fajta

heima (törölt) 2009.04.06. 15:13:20

@Karcolt lendület:

"Régebben értelmes hozzászólásaid voltak, de úgy tűnik elmúlt."

Mondja ezt egy srác, aki egy jópofa faszozással indított :D

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2009.04.06. 17:03:23

@Ceglédi Zoltán: Jajj, zsidózás... hüpp-hüpp... ne bántsunk már meg senkit, főleg ne az igazsággal.

kill004 2009.04.06. 17:23:17

@Karcolt lendület: "Ez csak azt jelenti, hogy az emberek mindenhol szeretik a primitív és rosszul feltett kérdésekre adott primitív és rossz válaszokat - ilyen válságos időkben pláne."

Nem. Ez azt jelenti, hogy ny-Európa egyes országaiban az emberek nagy részének tele a töke a bevándorlókkal, és az őket kiszolgáló ballib kormányokkal. Lásd Norvégia, ahol urdura(!) fordították a norvég himnuszt. Sőt! Követelik, hogy a sariát alkalmazzák velük szemben, ne a norvég törvényeket.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.04.06. 17:54:04

@devuscka:
Én is rühellem a vallásokat. Zászlót sem lengettem még soha. Azóta nem használujuk az árpádsávos zászlót, amióta habsburgok betiltották a XVIII. század végén. Rákóczinál még az volt a nemzeti lobogónk, igaz, akkor még nem neveztük magunkat nemzetnek. A habsburg-ház trónfosztása után egy darabig ismét előkerült. Sajnos a tetves nyilasok foltot ejtettek rajta, de évezredek hagyománya nem vész el nyomtalanul. Az egyik legkorábbi ábrázolás még római kori. Attila seregeiben fedezhető fel az árpádsáv. Illene tisztelni. Illene kivenni a pampogó majmok kezéből, és méltósággal kezelni.

Karcolt lendület 2009.04.06. 18:06:13

@heima:
Ennél a posztnál és belátom, az sem volt az érveléstechnika csúcsa.
Bocsánat érte, csak a tegnapi tüntetés szónokai és a feldolgozásukra megivott sörök hatása alatt álltam. ;-)

Karcolt lendület 2009.04.06. 18:13:14

@kill004:
Mondjuk ettől az igénytől én is ideges lennék, de nem vagyok benne biztos, hogy szélsőjobbosnak kellene lenni, hogy határozottan elutasítsa az ember, ha egy kisebbség nem az adott állam törvényei szerint akar élni. De persze a baloldaliak által tolt túlzásba vitt tolerancia túlzó reakciót vált ki, nem a középutat fogják keresni a népek...

Bergeroth 2009.04.06. 19:47:20

@heima:
Téged fizet ezért valaki, vagy direkt csinálsz hülyét magadból?

heima (törölt) 2009.04.06. 20:03:46

@Bergeroth: nem én vagyok önként vállalt díszfüves kirakatfasz

Bergeroth 2009.04.06. 20:30:43

@heima:
Hol mondtam ilyet aranyom? Ez bizony bukta.

@Mr Falafel:
Más egyéb?

Bergeroth 2009.04.06. 21:03:14

@heima:
Úgy látom ebből már nem tudsz normálisan kijönni.
Maradjunk annyiban hogyha bármilyen mentális problémáid vannak, akkor keress fel egy szakorvost, vagy csak simán menj ki futni a Margitszigetre pár kört. Hidd el jót fog tenni.
Már csak azért is, mert úgy látom, hogy neked a kötekedésen kívül más nem nagyon megy, az meg már rég nem divat, ha nem tünt volna fel.
Szép napot.

heima (törölt) 2009.04.06. 21:24:48

@Bergeroth: hát én úgy olvasom hogy te képzelted magad vlami fogadatlan füves szóvivőnek, amire praktikusan senki nem volt kíváncsi, szóval nem tudom ki van éppen az erdőben.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.04.06. 21:27:24

@heima: én szerintem te egy egyszerű provokátor vagy.

heima (törölt) 2009.04.06. 21:36:09

@calam: inkább leszek provokátor mint egy két lábon járó sztereotípia

Samott 2009.04.07. 09:17:26

"És amúgy is: tele van a tökünk a Puch Lászlókkal, Kóka Jánosokkal, Vadai Ágnesekkel, Horn Gáborokkal, Török Zsoltokkal és társaikkal. Nem akarjuk őket a kormány közelében látni."

Ez mennyire pontos es igaz, es sajnos az is, hogy: tele van a tokunk a Kover Laszlokkal, Mikola Istvanokkal, Semjen Zsoltokkal, Szijjarto Peterekkel, Orban Viktorokkal es tarsaikkal. Nem veletlenul zavartuk el oket ketszer is, most megis megint itt puposkodnak, pedig oket _sem_ akarjuk a kormany kozelében latni...

devuscka 2009.04.07. 09:51:04

@Mr Falafel:

Köszönöm.
"nyilasok foltot ejtettek rajta" - azt nem értem, hogy a 'vörös' zászlón éktelenebb folt esett, mégsem tiltakoznak ellene. Persze értem : a 'mi' zászlónk! :)
Mit szólnának : OV vörös/ezüst sávok előtt tartana beszédet, és énekelné a .. (no, nem az internacionálét- nem is tudom mit. nem találok ehhez hasonlót..)
Azt hiszem korrektebb a 'narancs' és mondjuk: www.youtube.com/watch?v=NgICd1zImXA
talán ezt tudom legjobban kapcsolni a Fideszhez. ;)

"Illene tisztelni. Illene kivenni a pampogó majmok kezéből, és méltósággal kezelni."
Egyszer csak eljutunk ide is. (reménykedni nem kerül pénzbe, max energia és lélek)

Vogelweide 2009.04.07. 23:24:01

@Bergeroth: "De most őszintén. Azért dobsz meg valakit tojással, mert más elvek szerint él mint te?
Eztígyhogy? "

[Vigyázz, veszélyes összekötni az érveidet konkrét személlyel, még ha csak nyelvileg teszed is, mert ahogy a nyelv befolyásolja a gondolkodást, úgy a személyhez kötött kifejezés az érvet. Az ad hominem érveknek pedig természetüknél fogva kicsi a súlya. Szóval: én személy szerint nem dobok meg senkit tojással (még posírozottal sem).]

A tojásdobáló egy demokráciában nem azért dob meg valakit tojással, mert a célpont nem olyan elvek szerint él, mint amilyenek szerint a dobáló. Hanem azárt, mert úgy érzi, és itt a lényeg, hogy a célpont a dobáló által helytelenített véleményét rá akarja kényszeríteni a közre. A tojásdobálás kiváltásához (az alkaton és magán a tojáson kívül) két dolog kell: helytelenített vélemény, és annak a szándéka, hogy a célpont ezt a véleményt közvéleménnyé (nem csupán közzé!) tegye. Magánbeszélgetések során a tojásdobálás ritka.

Vogelweide 2009.04.07. 23:44:37

@KA_Steve: "Nem, nem igaz, hogy a sérülésveszély az egyetlen. Egyrészt a tojásdobálás konkrét, kimondott célja a másik ember megalázása...."

Egy plurális demokráciában (és a demokrácia nem is tud más lenni) a tojás nem a személynek szól, hanem a véleménynek, amit a személy éppen képvisel, következésképpen, nem is a megalázás a célja, hanem az ellenvélemény kifejtése.

A tojásdobálás mint az ellenvélemény-nyilvánítás formája, akkor szokott előfordulni, amikor a vélemény vagy annak kifejezési módja ugyanolyan mértékben tér el az átlagostól, mint amilyen mértékben a tojásdobálás az átlagos véleménykifejezéstől. A kettő mindig arányban áll egymással.

Vogelweide 2009.04.07. 23:58:44

@Karcolt lendület:
"Jogilag igazad van.
Viszont aki visszaél ezzel a joggal, azaz megzavarja mások rendezvényét, az nem tiszteli mások véleményét és gyakorlatilag nem ismeri el a szólásszabadsághoz való és a gyülekezési jogukat. Azaz alapvető demokratikus értékekkel nincs tisztában."

Természetesen megzavarja, de a jog a szabad véleménynyilvánításhoz vagy a gyülekezéshez fűződik, nem pedig a zavartalan véleménnyilvánításhoz vagy a zavartalan gyülekezéshez. Sokan vagyunk ezen a glóbuszon, és már önmagában ebből fakadóan időnként zavarjuk egymást. Az hogy ez a zavarás jogtalan (vissszaélésszerűen alkalmazott) vagy sem, csak esetről esetre, az összes körülmény vizsgálatával dönthető el.

A tojásdobálás - még sérülés nélkül is - akár bűncselekményt is megvalósíthat. Ugyanakkor lehet a véleménnyilvánítás jogszerű módja is. És éppen ezért nem szabad ab ovo betiltani (egy demokráciában), hanem biztosítani kell az egyedi elbírálás lehetőségét.

extrém először tölts 2009.04.08. 00:29:29

@Vogelweide: remek, hogy rámutat az ad hominem érvelés zsákutcájára, ezt megtoldanám egy linkkel:

en.wikipedia.org/wiki/List_of_fallacies

minden kommentelőnek szíves figyelmébe ajánlom.

bodis.lajos 2009.04.08. 23:06:09

@ Bojár Iván András

Egykori civilként, szakpolitikusként és szakújságíróként befolyásos közszereplő vagy a kérdésben. Ha nem érted, hogy a hivatali időd alatt, de talán soha többé nem avatkozhatsz egy ilyen konfliktusba civilként és pártatlan haverként, az a benned tomboló szerepzavarra, a politikusi és hivatalnoki alkalmatlanságodra utal. Ha lett volna kívánatos szereped ebben a pozícióban és konkrétan ebben az ügyben, az a civil józanság, igényesség, méltányosság és nyilvánosság megjelenítése és számonkérése a sokunk által reménytelenül cinikusnak és korruptnak tartott önkormányzati igazgatásban és politikában. Ezzel szemben a Szeretem Budapestet óta erősödik az érzésem, ez pedig az eddigi csúcspont, hogy a személyedben vásároltak maguknak egy civilt és egy mozgalmat. Mondjál le, írjál sokat a szerzett tapasztalataidról szakértőként és hivatalnokként, akkor talán idővel visszaszerzed a hiteled. Ha tovább maszatolsz, egyre inkább rájuk szorulsz.

bodis.lajos 2009.04.08. 23:07:14

Húú, ez jó mellément :) Bocsánat, tovább is állok egy fórummal...
süti beállítások módosítása