A legpestibb
2009. március 28. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

A legpestibb

„Minden utcát már húgyszagról felismer”

 Ma földalatti zenei napot tartunk a Reakción. A matekmetál után jöjjön a flaszterlíra: pár éves hullámvölgy után újra jön föl a magyar underground hiphop, csak legyen, aki meghallja. Korábban már leadtuk a kecskeméti FankaDeli meg a pécsi Punnany Massif megfejtéseit a magyar valóságról, folytassuk hát a sorozatot. A ritmusok koszosabbak, a szövegek szellemesebbek, a kritikus él élcesebb, mint valaha, ez pedig a Blaha hangja, aluljárókban élve járóktól. Ez itt a Nem Közölt Sáv: A Legpestibb című trekkel. A szám nem mai, de most készített valaki egy eccerű homemade videót hozzá, amúgy is a szöveg a lényeg. Pestiek, vigyázat, tükör!

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr591031001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.03.28. 12:57:26

jajj, köszönjük!
elkalandoztam ide:
alleycat.hu/blog/20070607/kiderult-a-pocahontas-ringyo
naaaagy!
"ha a macskanő lába X lenne, frankón bevennék az X-man-be" :))))

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.03.28. 13:38:29

ejnye, még tanulnom kell, hogy igazi pesti legyek, látom... nem csak Pestet, hanem a hiphopszcént is jobban kéne ismerni... lemaradtam Akkezdet Phiainál, és az akkor nem jött be (valami metálbuli után a Kultiba), úgyhogy inkább Dalekot hallgattam, az NEurosis hiphopban :D

www.youtube.com/watch?v=vriFhJseQ1s
www.youtube.com/watch?v=tXgM9T4mFbQ&feature=related

békepap 2009.03.28. 14:57:45

ez meg a legnyíregyházibb: bobafett. nem tudom, volt-e már róla szó, nekem új felfedezés, azóta terjesztem. éljen a tirpák (nem gúny) hardcore rap! (nénikének különös szeretettel)
www.youtube.com/watch?v=2rAezGqeEpM
www.youtube.com/watch?v=qoDKBb8_9Mw

Szibarita 2009.03.29. 01:37:10

Vajon a budapestieket azert elfogadhato sertegetni, mert mindenkinel tobbet keresnek, vagy mert videkinek lenni amugyis permanens kisebbsegi komplexus?

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.03.29. 13:30:10

Szibarita, te meghallgattad a szám szövegét, vagy csak ideböfögtél egyet? :) egészségedre.

osborne 2009.03.29. 13:45:02

@ergé: ez egy trend most, bukott a Frank - kössünk bele minden másba ;]

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.03.29. 14:02:18

Azám, de ki a pesti? A több generáció óta ott lakó, vagy a job miatt, alkalmasint a nagyváros bőséges zavarosában halászni felköltözött vidéki? Mitől pesti valaki, na? Ha a munkám úgy hozza, hogy mondjuk fent lakom egy évet, mert úgy célszerű, akkor én pesti leszek addig? Vagy soha? Vagy utána is? Nem egyszerű ez.

Szibarita, úgy tudjuk, hogy te világpolgár vagy, ne idegesítsen hát, ha egy-két gyökér a pestieken próbálkozik mindenféle alsóbbrendű vidéki szövegekkel.

Téglagyári Megálló 2009.03.29. 17:17:09

@Szibarita:

"vagy mert videkinek lenni amugyis permanens kisebbsegi komplexus?"

No látod pont ezért nem szeretjük a pestieket A fölényeskedés miatt.

2009.03.30. 02:54:49

Tipikus belvárosi pesti:
- abban az utcában ahol felnőtt legalább egy olyan dolog történt, vagy olyan ember lakott, amiről/akiről tanítanak a gimiben
- mindenről van személyes története (voltam a koncertjükön..., épp mentem haza, amikor oszlattak...)
- nem fél az ellenőröktől, és két éve nincs bérlete
- tud urban legendeket, és semmitmondó házak történelmi szerepét bizponygatja (56-ban itt volt ez meg az, a pincében még mindig vannak töltényhüvelyek...)
- mindenhol tud egy kocsmát, legalább 30+ különböző szórakozóhelyen volt már
- sehol nem téved el
- ha megbeszélsz vele egy találkozót csak a tér nevét mondja, hogy ott hol, azt nem, mert az neki már tök természetes (moszkva-> óra, oktogon->burger)
süti beállítások módosítása