Rövidre zárt gyurcsányi nagyív
2009. március 02. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Rövidre zárt gyurcsányi nagyív

 Nem lehetett jó Gyurcsány Ferencnek lenni tegnap. Az illető az EU tagállamainak válsággal foglalkozó, rendkívüli brüsszeli értekezletén 180 milliárd eurós stabilizációs programot kezdeményezett a kelet-európai országok, köztük az államcsőd szélén járó Ukrajna megsegítésére. Az elképesztően nagyívű kezdeményezés azonban nem talált támogatókra.

 Mi több, a technikai problémák miatt a tanácskozásról órákat késő Angela Merkel német kancellár első lendülettel söpörte le a terveket. Kijelentette, hogy „a helyzet nagyon eltérő a különböző európai gazdaságokban, és nem hasonlíthatjuk össze sem Szlovákiát, sem Szlovéniát Magyarországgal.” Hozzátette: az EU nem hajlandó eurómilliárdokkal kisegíteni a komplett keleti régiót, de ha szükséges, segítenek az egyes uniós tagállamokon, és példaként Magyarországot hozta fel.

 De nem csak a német kancellár, hanem a baráti Lengyelország pénzügyminisztere, Jacek Rostowski is belénk törölte a lábát. „Nézőpontunk szerint meg kell különböztetni a nehézségekkel küzdő országokat. (...) Lengyelországnak, Csehországnak és Szlovákiának nincs szüksége a segítségre, de Lengyelország szívesen segít a rászoruló országoknak, például Magyarországnak.”

 Mirek Topolánek cseh miniszterelnök, az EU soros elnöke nemes egyszerűséggel kívülállóként beszélt Kelet-Európa megsegítéséről, és mindannyiunk megnyugtatásunkra közölte: „az EU senkit sem fog pácban hagyni.”

 Jean-Claude Juncker luxemburgi kormányfő, az euróövezeti pénzügyminiszterek csoportjának elnöke Gyurcsány másik javaslata, az eurózónába való belépés meggyorsítása kapcsán úgy nyilatkozott: nem tartja kivitelezhetőnek, hogy „egyik napról a másikra megváltoztassák az euróövezeti csatlakozás feltételeit.”

 A Wall Street Journal témával foglalkozó cikkében így ír: „az IMF Európa perifériáján, Izlandon, Magyarországon, Lettországban és Ukrajnában volt aktív”.

 Az egyik periferikus ország kormányfőjének vesszőfutása így nem tartott sokáig, elég hamar lezárták a vitát kezdeményezéséről. A diplomáciai fiaskó eltussolásának mintapéldányaként hadd linkeljem be a Híradó.hu cikkét, aminek a szerkezetét össze lehet vetni a WSJ írásával.

 A helyzetről elsőre az örökbecsű Simpsons sorozat Nelson Muntz-féle Ha-ha nevetése jut az eszünkbe, hiszen a lehetetlen helyzetét Sarkozy-féle hiperaktivitással leplező, a külföldi kollégák szemében nyilvánvalóan komolytalan magyar kormányfő orra bukott Brüsszelben. Másodjára pedig az jut eszünkbe, hogy ekkora dózisban még nem írta le egyszerre Európa elitje és szatellitje Magyarországot. Öt éve tartó tevékenységed eredményét köszönjük, Ferenc.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr71975026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stoney Hill Billy 2009.03.02. 11:35:55

Biztos nem volt vele Göncz K., hogy ezeken a racasz diplomatákon keresztülverjék a kezdeményezést.
Egyébként meg remélem, hogy még 20 évig nem lesz jó gyurcsánynak lenni.
Bár azért azt irigylem, amikor a klára asszony torkába csúsztatja a brokit, na akkor azért kicsit jó lehet. ha ha

states 2009.03.02. 11:44:16

A nagy kérdés, hogy a véres valóság, nevezetesen, hogy országunk, élén Fletóval a közröhej tárgya a nagyvilágban, mikor jut el már végre a leamortizált agyú MSZP-szavazókhoz is. Hogy a pártvezetéshez mikor, arra talán júniusban választ kapunk...

Bummer 2009.03.02. 11:49:29

Az viszont elég arcpirító, hogy Magyarország megsegítését úgy képzelik el, hogy a nem európai befolyás alatti IMF diktál egy EU-s tagállamnak.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.03.02. 11:53:08

@states:

Ezek a hírek nem terjednek széles körben, illetve ezen hírek valós jelentését kevesen értik meg, a legnagyobb körben terítő médiumok pedig nem igyekeznek megmagyarázni. Az MSZP szavazói a mai napig úgy gondolják, hogy a válság tehet mindenről, és az összes Közép-Kelet-Európai ország ugyanolyan bajban van, mint mi. Annyira lezárt gondolati világban élnek, hogy képtelenség a valósággal szembesíteni őket. A média undorító módon zár megint Gyurcsány mögött. Hihetetlen.

Bell & Sebastian 2009.03.02. 11:54:11

Izraellel kokettálsz? Oroszokkal? (pedig az a mi előjogunk)
Képbe hoztad a népirtást?

Baszd meg a tudományod Feri! HÚZZÁL EL!

(Vajon Merkel miért késett? Szerintem nem merte letenni a telefont...)

zoli29 2009.03.02. 11:56:46

Gyurcsány ezek szerint nem is egyeztette az álláspontját a többiekkel, akiknek a nevében beszélt?
Szerintem egyébként Merkel meg a többiek ugyanúgy átlátják, hogy Gyurcsány belpolitikai okokból próbálja összemosni egész kelet-közép-európát Magyarországgal, mint ahogy az itthonról nézve is egyértelmű.
Egyébként meg joggal mondhatja az Unió, hogy mit akar Magyarország, amikor most kapott 20 milliárd eurót (többek közt éppen az uniótól), ráadásul saját gazdaságpolitikájának is köszönhetően jutott oda, ahol most van.

Szóval éghet a pofánk...

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.03.02. 11:57:00

@states: "mikor jut el már végre a leamortizált agyú MSZP-szavazókhoz is."

Röviden, tömören: soha.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.03.02. 11:58:25

Magyarországot leírták, a többi újonnan csatlakozó állam pedig kínosan igyekszik elkerülni a látszatot, hogy közük lenne hozzánk. Hibáztassuk őket? Nem, a helyükben nekünk is ezt kellene tennünk.

Mertünk kicsik lenni. A magyar rendszerváltás, és vele felzárkózásunk álma halott.

tevevanegypupu 2009.03.02. 12:00:07

Nem hihetetlen. Gyurcsanybol el a baloldali sajto, az egzisztenciajuk forog kockan, es remeny mindig van, hogy fordul a kerek. Es amig a penz jon, nem fontos mi es hogy tortenik, ugy talaljak ahogy azt toluk kivanjak. Az osszes baloldali vezeto ujsagiro a rendszervaltas elott is vezeto kommunista ujsagiro volt. Megmaradhattak es meg van par ev a nyugdijig persze hogy szolgalnak es vedenek. es jol keresnek.Emberi dolog (?).
Viszont mivel a kulfoldi sajtot nem mindenhol tudjak lefizetni, ott megirjak alaposan. Ennek sajnos nem lehet orulni, mert az egesz orszag szegyene..

Kamatra cserélt szerelem 2009.03.02. 12:01:10

Ugyan!Az eu nem Magyarországot szarja le basszátok + hanem a kurcsányferit!És azért,mert az eddig adott pénzt sem forgatták bele a gazdaságba hanem kimenekítették az országból a pecsába.Ezért adjon az EU?Vagy azért hogy a kurcsány még ellébecoljon a választásokig?Hát nem fog.Amíg nem lát itt egy megfelelő kormányt addig nem fog adni!Ennyi a történet.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.03.02. 12:01:26

@Bell & Sebastian: Miért? Amikor egy egy nyálas képű, izzadt tenyerű, rángatózó lábú, elborult tekintetű Mr Been kering körülötted, hogy vedd már észre, hogy letámadhasson; te letennéd? :)

Kamatra cserélt szerelem 2009.03.02. 12:03:36

@Zoli28: Azt a 20 milliárdot már kurcsánybanda kiemenekítette MagyarországrólAz EU-parlamentben nem hatökrök ülnek,én sem adnék egy olyan országnak ahol tudom hogy ellopják a vezetők.

_astronaut 2009.03.02. 12:04:12

Egyrészt:
Lenne egy megoldásom arra, hogy ne legyünk Európa perifériáján: Romboljuk le a Hősök terét, és a helyébe tegyünk egy 300 méter átmérőjú lapos fehér köralakú márványtömböt, amit elnevezünk "Globális Origo"-nak, vagy csak "Európa közepének" és a kör átmérőjének az 1000-red részéből meglapítjuk az "EU" mértékegység-rendszert, aminek a legkissebb egysége az 1 szittya.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.03.02. 12:05:01

Azért Gyurcsány eléggé el van tévedve, ha úgy gondolja: Európa legfőbb prioritása az ő hatalmának pénzügyi támogatása. Szétbasz az ideg, ha arra gondolok, hogy a rengeteg agymosott idióta nem látja, milyen helyzetben vagyunk, és ha ránkdől minden, megelégszik azzal a magyarázattal, hogy Orbán tehet az egészről.

Kamatra cserélt szerelem 2009.03.02. 12:05:42

@_astronaut: Mi lenne ha a parlament köveiből építenénk fel?Az is fehér és úgy is haszontalan építmény.

Bell & Sebastian 2009.03.02. 12:05:47

@tevevanegypupu:

Az EU elnéző, engedékeny. De egy sunyi komcsit azért nem díjaznak. Az igazi üzenet:

Itt a vége, nincs tovább! (amit adtunk eddig, a népednek adtuk, nem neked)

2009.03.02. 12:05:57

Köszönjük Ferenc. Kérjük pakolja össze borotváját és fogkeféjét.
Egyéb személyes tárgyat ne hozzon magával, ruházatot majd a börtönparancsnokság fog biztosítani Önnek.

_astronaut 2009.03.02. 12:06:41

Másrészt:
Gyurcsány barátunk volt már Blair, most Sarkozy, kíváncsi vagyok, hogy mikor ér el már végre a helyzetben igen releváns Evo Morales-i állásponthoz. Mondjuk ahhoz még előbb meg kéne szellőztetni, hogy ő tulajdon képpen roma,de ez sem jelenthet gondot.

Kamatra cserélt szerelem 2009.03.02. 12:06:57

@Elpet: Bízzunk benne hogy hát ha valaki lelövi.

Kamatra cserélt szerelem 2009.03.02. 12:07:55

Engem amúgy kezd ez az egész kurcsány dolog hitlerre emlékeztetni valamiért.Vajon miért?

Naumov 2009.03.02. 12:09:55

Ugyan már elvtársak, önök megint bedőlnek az aljas fideszes propagandának. Ferenc megbecsült államférfi az EU-ban, akinek minden demokratikus politikus előre köszön, zorbánnal viszont szóba sem állnak, az USA-ba meg pláne be sem engedik, mert összekacsint a kurucinfóval. Olvassanak több Gréczy Zsoltot.

Kamatra cserélt szerelem 2009.03.02. 12:10:08

Nem lesz miből pénzelni a sok semmirekellő minisztériumi dolgozót.Most mi lesz?

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.03.02. 12:10:52

@Bell & Sebastian: A telefont, a telefonasztalt, vagy a Göncz Kingát? :)

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.03.02. 12:10:52

Ferkó most felugrik az asztalra, és anyját kezdi kergetni, fennszóval kurjongatva: most már tényleg a nép akarja, anyu!

Bell & Sebastian 2009.03.02. 12:11:14

@Kis Hableány:

Mert a nemzeti-szocializmust építjük a válság után is.

_astronaut 2009.03.02. 12:11:23

Ja igen. El is fejeletettem mondani: Orbán a hibás.

Bell & Sebastian 2009.03.02. 12:12:55

@mefisto:

Fordított sorrendben. Szemüveg bónusz.

Kamatra cserélt szerelem 2009.03.02. 12:12:57

Egyáltalán hova lett a 20 milliárd euro amit most adtak???Valaki tudja??Írja már meg !

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.03.02. 12:13:32

Gyurcsány megérdemli a becsmérlést, mert egy magyarellenes féreg. Ugyanakkor az EU hozzáállása a közép- és kelet-európai tagállamokhoz, vérlázító. Idejönnek a szaros bankjaikkal, százszorta keményebb feltételek mellett, jóval szarabb kínálat mentén szépen szétkúrták a magyar bankrendszert. A hitelfelvételt azzal nehezítik, hogy olyan feltételeket szabnak, amelyeknek képtelenség megfelelni. Az anyaországukban szinte feltételek nélkül adnak hitelt, itt meg játszák a szigorút. A hitelt felvevők, a lehetetlen feltételek miatt csalásra kényszerülnek. Kozmetikázzák a papírokat, ami ahhoz vezet, hogy a korrupt banktisztviselők akár 50%-ot is elveszenek zsebre. Ha felveszel papíron 20 milliót, aminek a felét azonnal elveszik tőled, ugyan hogyan lennél képes egy év alatt visszafizetni a 20 milliót és a kamatait? Ezzel a módszerrel kinyírják a magyar vállalkozásokat. És ezért nem Gyurcsány a felelős, hanem az EU. Persze, lehettünk volna erélyesebbek a belépéskor, de nem ez a baj alapja. A nyugat-európai országok alávetett tartományként zsigerelik ki az egykori szocialista blokk országait. Semmivel sem különbek, mint a muszkák voltak.
Angela Merkel nem egy politikus, hanem egy ostoba majom. Nőnek és embernek egyaránt silány termék. Európa legerősebb országát megmosolyogják világszerte. Merkel egyébként nem csak Ferkót szarta le, hanem Viktort is. A lényeg azonban az, hogy az EU-tagság több kárt okozott, mint hasznot. Utazhatunk személyivel a Nagy Nyugatra, közben ők ingyen átjárót kapnak kelet felé.

Kamatra cserélt szerelem 2009.03.02. 12:13:38

@Bell & Sebastian: Mint ha hitler is nemzetszocialista lett volna vagy tévedek????

Carnivora (törölt) 2009.03.02. 12:13:47

Na igen ezt az embert már csak a kapcsolat.hu -n veszik komolyan :D

Habzsolháp 2009.03.02. 12:14:26

"mikor jut el már végre a leamortizált agyú MSZP-szavazókhoz is."
Ameddig kapnak egy sört meg egy virslit ingyen a ligetben ..soha.
Ez a primitív banda csak addig lát, hogy holnap mennyi pénzt ad az állam és arra szavaz aki a legtöbbet ígéri.Ameddig a lakosság IQ szintje nem megy 50 fölé, ez marad.

tevevanegypupu 2009.03.02. 12:14:29

@Bell & Sebastian:
az rendben van, hogy az EU-nak elege van Gyurcsanybol es ismerik. De otthon meg egy evig megmarad es nagyon sokan meg mindig hisznek neki. Erthetetlen, hogy miert. Nem lehet, hogy ennyire hulyek legyunk, nem lehet, hogy a "muvelt nyugatnak" igaza volt es Magyarorszag valoban tudatlan, korlatolt, ostoba balkani allam. Nem azert buszke az ember a magyarsagara, mert veletlenul magyarnak szuletett, hanem azert szeretne buszke lenni, mert Magyarorszag kulturalt orszag. Remes.

Azhát 2009.03.02. 12:14:46

Most akkor az van, hogy ha nem gyf kérte volna a segítséget, hanem mondjuk ov akkor adtak volna????

Így meg csak gyf miatt nem adtak????
vagy hogy is van ez?

Közöd?? (törölt) 2009.03.02. 12:15:07

hihetetlen nagy ökörség ez blogbejegyzés. egész k-európát leírták nem csak gyurcsányt. miért is lenne lábtörlés az ha a lengyelek bejelentik segítenének rajtunk??? Magyaroszág ma padlón van, aki felsegíti nem feltétlenül beletörli a lábát.

rada09 2009.03.02. 12:15:08

Elnézést,még új vagyok! Itt csak elmebetegek írhatnak a témához?

Kamatra cserélt szerelem 2009.03.02. 12:15:29

Kíváncsi vagyok hogy mikor fognak arról szólni a hírek hogy a devizások sorra felgyújtották a házaikat mielőtt a bankok elvették volna azt.Mert én biztos hogy felgyújtanám és rohadjon meg a bank.Vigye.

Bummer 2009.03.02. 12:15:51

Mióta az EU besegítette a hatalomba Gyurcsányt a konvergenciaprogram halasztgatásával, nem igazán érdekel, hogy miről mit mond.

Bell & Sebastian 2009.03.02. 12:17:15

@Kis Hableány:

Szegény tájképfestő, kis bajuszkával szemet vetett egy medvére.

states 2009.03.02. 12:18:13

@mefisto: Hogy a leamortizált agyú MSZP-szavazóhoz nem jut el, hogy Fletónak ki- és becsöngettek a nagyvilágban is, arról a média gondoskodik, de hogy a pártvezetésben sem fúj senki ébresztőt, az lassan már kezd felfoghatatlan lenni. Úgy látszik megvárják, hogy rájuk omoljon az új székház plafonja Gyurcsányostól...

osborne 2009.03.02. 12:19:01

Nem először csalódtam az EU-ban!!! Kapott egy jó programot Feritől és nem engedte, hogy átmenjen. Idióták.

Mostmár értem azt is, hogy a Vérfarkas miért talizott legutóbb Merkellel.

szégyen

Gurney Halleck 2009.03.02. 12:20:02

@Azhát: Nem érted te ezt! Ha ov lenne, akkor most mi segítenénk egész európán! Nem fogod fel, bazmeg!? Agyatlan komcsi!

Kamatra cserélt szerelem 2009.03.02. 12:21:13

Valamivel azért nem számol a kurva sok kockafejű nyugati elemző sem.Magyarországon DUÁLIS GAZDASÁG van.Ez kiránthat a szarból,azaz ha nem dőlnek be a devizások,akor ez ennek lesz köszönhető.A mutatókkal meg az a helyzet hogy azok csak a legális dolgokat mutatják,a gazdaság javarészét meg nem mert az láthatatlan.Kurcsányéknak és a nyugati elemzőknek.De ez egy SKIZOFRÉN ország és épp KATATÓNIÁS állapotban van!!!!!

mialenyeg 2009.03.02. 12:21:31

Lassan esik le a tantusz...

surayana 2009.03.02. 12:22:05

most gyorsan ki kellene küldeni Viktorunkat fehér lovon, hogy kurucos hetykeséggel rácsattintson ortorával a zEUra és közölje velük, hogy az EU-n kívül is van élet. Már előre látom azt a pánikot, ami ott lesz. Meg a kérincsélők sorfalát, ahogy jönnek OVI-hoz elnézést kérni, hogy ne vonja össze oly nagyon a szemöldökét...

Kamatra cserélt szerelem 2009.03.02. 12:23:20

Az egész eu széát fog hullani.Az usán kívül nincs még egy unió amely tovább élt volna mint 20-30 év.

Bell & Sebastian 2009.03.02. 12:23:29

@tevevanegypupu:

Ebben egyetértünk. De nekem van ékezet a billentyűzetemen. :(((((

ildikonto 2009.03.02. 12:23:59

Sia!
Úgy látszik csak elmebetegek! De jó ég házunk!

Közöd?? (törölt) 2009.03.02. 12:24:06

@Bell & Sebastian: Merhogy? Orbán és Gyurtcsány amugy szövetségben próbált pénzt szerezni, hogy életbenmaradjon az ország. Nem jött össze, jön a csődökcsődje.

states 2009.03.02. 12:24:08

@surayana:
Eltévesztetted az évszámot, nem 1998 van, hanem 2009, és a retardált miniszterelnöködet épp most hajtotta el a nagyvilág is a sunyiba...

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2009.03.02. 12:24:40

Engem nem az döbbentett meg, hogy a pénzszóró hülyegyereket szépen, udvariasan ignorálták, hanem az, hogy miféle hír jelent ebből meg a Hiradóban.

Ez egy elképesztően kínos eset, Gyurcsány tényleg azt hiszi, hogy sikeresen összemoshatja a bajban lévő országokat, és így nagyobb zsarolási potenciállal némi pénzt tud kicsikarni az EU-tól.

Pedig az már az öszödi beszéd magyarázatában sem volt hiteles, hogy az "elkúrtuk" a teljes magyar politkiai elitre vonatkozott volna.

Kamatra cserélt szerelem 2009.03.02. 12:24:56

DUÁLIS GAZDASÁG,SKIZOFRÉN ORSZÁG,KATATÓNIÁS ÁLLAPOT!!!!Ez ma Magyarország.

Bell & Sebastian 2009.03.02. 12:25:01

@surayana:

Nix csattint, kaput betör kürttel!

Bummer 2009.03.02. 12:25:35

Szar a poszt. Gyurcsány mindent elért, amit akart.

tevevanegypupu 2009.03.02. 12:25:40

@Bell & Sebastian:
Bocsànat.(:

ildikonto 2009.03.02. 12:26:43

@rada09: Szia! Úgy látszik csak elmebetegek! De jó ég a házunk! Ez különben baj lenne, de most fetónak is rossz! Hajrá gyújcsunk még alá egy két dolognak, süllyesszünk még el egy két hajót is...

Bell & Sebastian 2009.03.02. 12:26:54

@Közöd??:

Fekete lyukban mi van? Megtudjuk, beszív mindent...

Kamatra cserélt szerelem 2009.03.02. 12:28:29

El kéne nézni már KELET felé is egy kicsit,ott hátha szóba állnak velünk még!!!!
Kínai bankok?D

Gurney Halleck 2009.03.02. 12:28:35

@surayana:
Látom, te sem érted. Ha OV-t nem küldi el a nép a picsába 2x-is, már régen Hungaro-val fizetne az egész EU. Az IMF tőlünk kérne kölcsön, hogy megsegítse az amerikai kormányzatot, és 1 HUNG kb. 8.5 USD-t érne. Hát így gondolkozz!

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.03.02. 12:29:44

@rada09: @ildikonto:
Látom, aktivált néhány új nicket a Blogügyi Alosztály a KKK-ban. :)

is 2009.03.02. 12:30:10

@Habzsolháp: "Ez a primitív banda csak addig lát, hogy holnap mennyi pénzt ad az állam és arra szavaz aki a legtöbbet ígéri."

teljesen igaz, lásd 2008. márciusi népszavazás. Aki megígérte nekik, hogy nem kell 300Ft-ot fizetni, hanem azt az állam fizeti, arra szavaztak. 85% ez a primitív banda. a maradék 15%-nak elég nahéz ezek után bármit is csinálni.

states 2009.03.02. 12:30:29

A legnagyobb égés, hogy a többi kelet-európai ország kikérte magának, hogy ez a hadonászó majom egy kalap alá vegye őket velünk...

Kamatra cserélt szerelem 2009.03.02. 12:30:49

Fel kéne turbózni az ország aranytartalékát.Nem is olyan rég még TÖBB TONNA ARANYAT mostak ki a Dunából!Hol az a sok tetves bűnöző börtöntöltelék semmirekellő???????!!Miért nem hajtják ki a Dunapartra őket?

Kamatra cserélt szerelem 2009.03.02. 12:32:05

DUÁLIS GAZDASÁG,SKIZOFRÉN ORSZÁG,KATATÓNIÁS ÁLLAPOT!!!!Ez ma Magyarország.

ladislaus 2009.03.02. 12:32:06

fleto egy barom. ez TENY!
EU kocsog ez a masik TENY! Nem all erdekeben eros Periferia mert oda ontik ki a szart a fos olcso termekeket amiket megkajalunk!
Merkell atlat fleton, ez TENY!

De mi meg ami TENY:
En kulfoldon elek, dolgozok. DE! Ez az egyetlen ami jo az EUban. Mas nem. Euro? Nem jo mert az arfolyam valtoztatás megneheziti a hitelesek dolgat, kizsakmanyol, ujabb hitel, tobb evre biztositva nekik a profitot... Miert allt erdekeben EUnak 10 orszag, 300millio lakosat egy azon napon bevonni a tagjai soarba?
Piac, gazdasagi terseg es a tultermelesbol a selejtet odatenni, es megolni azok belkereskedelmet, iparat, mezogazdasagat. Ezert. Jah es a multiknak olcsobb termelest biztositani.

Gurney Halleck 2009.03.02. 12:32:39

@Kis Hableány:
Bazmeg! Be van építve a Szemlőhegy utcai ingatlan alagsorában! Nézz utánna alaposan, eldugta a geci az uszoda alá!

osborne 2009.03.02. 12:33:11

Egy ilyen tehetséges szocialista politikust dob az EU a kukába mint Gyurcsány, nehéz észhez térni komolyan. Most mi lesz:

Gréczy Zsolt mondj vmit!

Francois Pignon 2009.03.02. 12:33:20

@Közöd??: "egész k-európát leírták nem csak gyurcsányt" "a lengyelek bejelentik segítenének rajtunk"
Érzed az ellentmondást? Látom nem értetted meg az írás lényegét, olvasd el úja inkább, mielőtt kritizálod.

rada09 2009.03.02. 12:34:40

@ildikonto: Megnyugodtam,köszönöm!
Nem tudod véletlenül,hány órakor kezdődik a cigányozás?

2009.03.02. 12:34:57

Semmiféle orbánozás nem teszi meg nem történtté azt azt az elmúlt hat évi nagyívű komcsi kormányzást, amelynek köszönhetően a válság padlóra küldi országunkat, és az itt élők zömét. Akinek erről is Orbán jut eszébe, az:

1. Beszűkült tudatállapotban levő idióta

2. Lipótmező felszámolása után került szabadlábra

3. Bérkommentelő


Nem kívánt rész törlendő.

Kamatra cserélt szerelem 2009.03.02. 12:35:11

@Bell & Sebastian: ÉVENTE több tonna aranyat mostak ki a Dunából.Vágod???????Abból fizettük le a törököket is anno és még jópár élősködőt a történelem során.

sprenczl 2009.03.02. 12:35:23

Gusányi-féle haláltánc.....

Pallos Levente · http://www.pallos.tk 2009.03.02. 12:35:30

És az miért számít, hogy mi hangzott el a tanácskozáson? Tegnap csak gagyi zenerádiókat hallgattam, és ott óránként bemondták, hogy Gyurcsány mit MONDOTT. Ennyi a történet, csak erre kellett az egész. A nép hallja, hogy a vezér erőfeszítéseket tesz az ő érdekében. Az, hgoy faszságot beszél, és szóba sem állnak vele, már nem jut el hozzá.

Kamatra cserélt szerelem 2009.03.02. 12:36:00

@rada09: 12-kor de addigra már fecó az alkotmányt átírja a-tól z-ig és börtön jár majd érte.

Naumov 2009.03.02. 12:36:52

"Gurney Halleck 2009.03.02. 12:28:35
@surayana:
Látom, te sem érted. Ha OV-t nem küldi el a nép a picsába 2x-is, már régen Hungaro-val fizetne az egész EU."

Sőt, akkor még a lipót is nyitva lenne, és szakképzett orvosok foglalkoznának azzal a problémáva,l hogy vajon mely gyermekkori traumák vezettek odáig, hogy most kényszeresen próbálsz humorizálni a siker legcsekélyebb reménye nélkül..

tevevanegypupu 2009.03.02. 12:37:04

@is:
te nem fizetsz adot? Ejnye.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.03.02. 12:38:26

a poszt korrekt

(bár hiányolom Orbán hasonló kinyilatkozásá(ai)nak hasonlóan elmés elemzését:)

de a kommentelők egy része - inc. néhány törzsreakciós is - elmeállapota a drágabolgárúri mércét verdesi

Ralesk 2009.03.02. 12:38:55

@Elpet: „Az MSZP szavazói a mai napig úgy gondolják, hogy a válság tehet mindenről, és az összes Közép-Kelet-Európai ország ugyanolyan bajban van, mint mi.”

Leülhetsz, elégtelen. Te is tudod, hogy nem a válság, hanem Orbán Viktor tehet mindenről.

:)

Azhát 2009.03.02. 12:39:33

"Akinek erről is Orbán jut eszébe"

Hát persze, hogy ő jut az eszünkbe, hiszen hamarosan jönek a választások, szeretnénk tudni, hogy kire szavazzunk.
Ugye gyf-re már nem fogunk, nem akarunk, nem érdemes...
Ezek szerint ov-ra akarjunk, őrá érdemes...? Ezért kérdezem.

Kamatra cserélt szerelem 2009.03.02. 12:39:44

@tevevanegypupu: Biztos nem tudja hogy kéne befizetnie a 100 ft-ból a 170 ft adóját.Ezt a barmot,hát nem ostoba???

tevevanegypupu 2009.03.02. 12:39:48

@rada09:
olvasd a heten a hireket, biztos lesz valami kis tortenes itt-ott. Aztan kezdheted.

2009.03.02. 12:39:59

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Nem baj, lassan végetér a MEH-ben az ebédidő, úgyhogy fog javulni a színvonal. :-)

Kamatra cserélt szerelem 2009.03.02. 12:40:45

@Azhát: Nem.Ha mindenki OV-re szavaz akkor megint az lesz hogy a parlamentben túlsúlyba kerül egy párt.Mást válassz.Én a jobbikra szavazok.

Bell & Sebastian 2009.03.02. 12:40:57

@Kis Hableány:

Tudom, tudom próbálkoztam vele Bajánál, alacsony vízállásnál.
Türr István dolmánygombját meg is találtam....

Egyébként állami monopólium, de nem érdekli őket. Cián-technológia. Kell a Kunczénak. Tegnap neki is eszébe jutott.

Gurney Halleck 2009.03.02. 12:40:59

@Naumov:
Te nem hiszed, amit leírtam? Mifele mocskos komcsi Gyurcsánybérenc vagy te?

Kamatra cserélt szerelem 2009.03.02. 12:41:16

DUÁLIS GAZDASÁG,SKIZOFRÉN ORSZÁG,KATATÓNIÁS ÁLLAPOT!!!!Ez ma Magyarország.

2009.03.02. 12:41:23

@Azhát: Leszerepelt itt már mindenki.

Szerintem az egész országnak el kellene menni kirándulni, kertészkedni, horgászni választás helyett. Megnézném az arcukat.

imposztor 2009.03.02. 12:41:58

Nem értem mit kell hisztizni.
Van egy egyszerű megoldás amit ha magyarország bevetne nem tudná kiverekedni magát alóla az unió sem.
Magyarország Trianon utáni területeit nem követelte vissza. Aláírta a határok sérthetetlenségére vonatkozó egyezményt is.
Viszotnt: Ha az országunk élne azzal a jogával, hogy egyszeri összeget kérne az elcsatotl területek után arányosan az elcsatolt területek értéke alapján (nem a tényleges értékről lenne szó hanem egy "jelképes" összegről, az a pénz bőven fedezné az ország államadósságát sőt még többet is.
Ki sem kellene fizetniük a szomszédos országoknak az összeget egyszerűen átterhelődnének rájuk a terhek....

Kamatra cserélt szerelem 2009.03.02. 12:42:40

@zulu: Tudok egy jobbat.Lóra kéne pattanni és protyázni az EU-ban.DDDD

states 2009.03.02. 12:42:57

Na majd Göncz Kinga megmondja a frankót ennek a tetű EU-nak, csak azért merték elhajtani Fletót a búsba, mert még nem tudják, hogy ki az MSZP listavezetője...

2009.03.02. 12:43:17

@imposztor: Te véletlenül nem az államapparátusban dolgozol? Netán APEH? Ott születnek ilyen brilliáns ötletek...

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.03.02. 12:43:20

@zulu: gondolod, hogy akkora tényező a reakció?:))

osborne 2009.03.02. 12:43:37

muahaha Orbánról is írjatok Hanni miatt!!! istenem

Kamatra cserélt szerelem 2009.03.02. 12:44:46

@imposztor: Okos.De ezt egy gyáva féreg sem merné előadni az EU-parlamentben.DD.Vagy előbb csatlakozni kéne az orosz föderációhoz és utána követelni.Vagy is mint ha nátó tagok lennénk úgyrémlik,szóval lehet hogy elő lehetne adni anélkül hogy széttaposnák a bélrendszerünket.

is 2009.03.02. 12:45:00

@Kis Hableány: "hova lett a 20 millird?"
mondjuk enélkül is látszik, hogy a legtöbben nem is értik, hogy mi történik, úgy nyomják a végleges ítéleteket, de mindenképpen tiszteletre méltó, ha valaki ezt el is ismeri. remélem komoly a kérdés, és van rá válasz is:

- a magyar államadósságért de facto az MNB áll kezesként jót, az ő trezorjaiban van deviza meg aranytömb, ezt nézik a hitelezők. 2004(5) előtt az MNB maga is vett fel hiteleket, hogy a trezor mindig tele legyen, és a hitelezőknek mutogathassák, hogy ebből, bármikor, bármennyit vissza tudnak fizetni
- aztán Mo hitelfelvételeit egy gentleman agreement keretében összevonták egy helyre (ÁAK), az MNB feladta a saját hitelfelvételeit.
- az eladósodás mértéke azóta nőtt, vszont nem vettünk fel hitelt az MNB spájzának hízlalására
- tavaly ősz óta a gazdasági kilátások sokat romlottak, ezzel párhuzamosan a spájz tartalma nem bizonyult elegendőnek a hitelezők számára. először októberbn jelezték, hogy ennyi spájz nem elég, és mi akkor rögtön elszaladtunk, és kaptunk is 20 milliárdra ígéretet, ezt az ígéretet beraktuk a trezorba, és ez már megnyugtatta a kedélyeket
- NEM KAPTUK MEG mind a 20 milliárdot, mert részletekben kapjuk, kb. negyedévent 5 milliárdot. az első 5 milliárd jött be eddig, majd mostanában jön a következő adag. az első adagot betettük a trezorba, a nagyját nem használtuk fel. nem is tehetjük meg, mert havonta jönnek nézni, hogy megvan-e még a pénz.
- azóta persze a reálgazdasági helyzet egyre szarabb, de most már mindenkit (lengyelekt, cseheket is) ütnek. azóta már jópáran elszaladtak az IMF-hez, de ott már egyre kevesebb pénz van, mi tök jól jártunk, hogy elsőként odaszaldtunk, mert mi legalább eleget kaptunk, aki a sor végére állt be, az már lehet, hogy nem kap eleget.

medve2 2009.03.02. 12:45:15

Azért ez a Fletó nemzetközileg is egyre inkánn közröhej. Elképzelem őket, ahogy elkezdik magyarázni külföldi újságíróknak, hogy 7 évnyi kormányzás után a magyar csődért az ellenzék a felelős. A siker garantált.

nénike · http://mandiner.hu 2009.03.02. 12:46:10

Népszabi címoldal megvan? Az a fotó mindent elmond.

2009.03.02. 12:47:25

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Azt nem. De az Indexen át ugye eljutnak azért ide is...

imposztor 2009.03.02. 12:48:07

@zulu: Szerencsére nem ott.
Ellenben már volt a törvényhozás előtt hasonló javaslat.
uniós nyomásra állt el tőle az ország vezetése...
Az Unióban tisztában vannak vele hogy egy erős Magyarország nem jó nekik...

states 2009.03.02. 12:48:17

@states:
És akkor még szó sem esett az MDF nagyágyúiról: Reszkess EU, jön Bokros, és jönnek a Habsburgok...

rada09 2009.03.02. 12:49:56

@tevevanegypupu:
Azt kérdeztem,ezen az oldalon hány órakor kezdődik a cigányozás,mert ide csak olyan,elképesztően okos emberek írnak!

states 2009.03.02. 12:50:37

@medve2:
És, hogy milyen nyelven, mert most láttam egy linket, hogy mit össze makogott a CNN-en angolul. Az egész ember egy katasztrófa...

AP! (törölt) 2009.03.02. 12:50:44

nagyon durva a linkelt hirado.hu -s cikk. a zsindex ehhez képest kormányellenes...

Kamatra cserélt szerelem 2009.03.02. 12:51:02

@is: Hmmm,DE MIÉRT NEM HÍZLALJÁK MEG AZ ARANYKÉSZLETET A DUNÁBAN LÉVŐ TÖBB TONA ARANYMENYISÉÉGEL??????????ÉS AKKOR MINEK NEKÜNK MÉG EUTÓL KUNCSOROGNI PÉNZT HA A TREZOR CSURDIG VAN?

2009.03.02. 12:51:11

@imposztor: Tudod kérni minden szegény ember tud. De kapni.... Na, az a művészet.

is 2009.03.02. 12:52:06

@poszt: az azért nem véletlen, hogy az elmúlt 4532 évben először Orbán és Gyurcsány ugyanazt mondja: nevezetesen, hogy eladtuk a piacot, 15 éve csak termékfelvevők vagyunk, mert gyárat azt nem hoztatok, így nálatok volt alacsony a munkanélküliség; a hitelek kamatát fizetjük, mint a katonatiszt; az embereket hülyítjük, hogy lesz ez még jobb, holott kvázi európa cigányai vagyunk az 54%-os foglalkoztatottsággal, de a kapott segélyekkel (hitelekkel) elvagyunk; és az első adandó alkalommal tökön vagyunk rúgva. nagyon úgy néz ki, hogy ez tényleg így volt, és Orbán és Gyurcsány is ezzel az alkuval működött.

a 190 milliárdot meg lesöpörték, de én inkább olvastam volna posztot arról, hogy maga az ötlet milyen, mint arról, hogy megint Gyurcsány-fikázás legyen. persze az közgazdasági ismereteket igényelt volna, nem tudom, az van-e kéznél.

2009.03.02. 12:52:54

@rada09: Kedvesem, csak Neked: Cigánypecsenyét sütött az asszony a múlt héten, jó fokhagymásan.
Ezzel elleszel estig?

Kamatra cserélt szerelem 2009.03.02. 12:52:55

@imposztor: Melyik párt követelné a területeket vissza?Tudsz olyat?Melyiket nem tudná elnyomni az unió??????Csak mert akkor arra szavazok.Amúgy az ötlet fantasztikusan jó imposztorkám,nem is tudtam hogy máshol is kommentezgetsz.DD

mialenyeg 2009.03.02. 12:53:14

states 2009.03.02. 12:50:37 :

Na azt szeretnem latni, mi a link? :o)

imposztor 2009.03.02. 12:53:36

@Kis Hableány: Elő mernék adni csak nem mindegy ki adja elő :S
Mit tehetnének ellene ha előterjesztik uniós szinten? Semmit! És ezt tudják az unióban is. Lehetne pereskeni de azzal csak elodázzák.
Éppen ezért fojtják el csírájában a próbálkozásokat.

Gurney Halleck 2009.03.02. 12:53:53

@Kis Hableány:
A Köztársaságtéren meg kazamaták vannak politikai foglyokkal, menjél már szabadítsd ki őket.
Bazmeg és még nekem ajánlották a Lipótot...:)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.03.02. 12:54:11

@osborne: látom, a lényegre koncentráltál
gratulálok, leülhetsz

Kamatra cserélt szerelem 2009.03.02. 12:54:20

a tollforgatóknak kéne megfeszegetni a területvisszakövetelési témát,hadd verje ki az eu-t kicsit a hideglelés.

Habzsolháp 2009.03.02. 12:54:26

Ameddig nem lesz gyökerestöl kiírtva ez a polikai szarkupac addig nem lesz semmi változás.
1.Nem értenek hozzá.(Ha értenének nem itt tartanánk).
2.Ha egy kicsit elindulna felfelé a gazdaság,vagyis lenne valami plusz pénz, egyből elkezdenének megint osztogatni, hogy hatalmon maradjanak, a sok hülye meg megszavazná őket.
Sokan nem értik meg, hogy nem változott itt semmi, csak mindent meg lehetett kapni "HITELRE", vagyis elköltöttünk egy rahedli pénzt előre.Most itt nem a lakáshitelekről vanszó, hanem pl a Provident-ről mikor a gyerek "váratlanul"kinövi az inget és a családban nem várt kiadás jön! A sok barom meg felveszi, aztán meg sír, hogy vissza kell fizetni.Hitelből tűnt jobbnak minden, de Game Over!

2009.03.02. 12:54:31

@Kis Hableány: Azért az a több tonna arany igen sok fövenybe van ám belekeverve. Öreg aranyászok is csak nosztalgiából molyolnak vele, olyannyira gazdaságtalan a kitermelése.

imposztor 2009.03.02. 12:56:19

@zulu: Ez az hogy nem kérni kell hanem egyszerűen bejelenteni az igényünket.

Ombudsmanyus 2009.03.02. 12:56:21

Ha Ferencünk fellép, tesz, vagy megszólal, annak mindig kézzelfogható eredménye van.
Tegnap este 300 Ft volt az Euro, most 307.
Maradhatna nyugton, és csendben, persze nem olyan fajta.
Vagy megpróbálhatna kormányozni is arra a hátralévő kis időre.

tevevanegypupu 2009.03.02. 12:56:56

@Kis Hableány:
mint tudjuk el lehet menni..de berbol-fizetesbol elok mashol is fizetnek adot, megpedig eleg sokat.

Kamatra cserélt szerelem 2009.03.02. 12:56:59

@imposztor: A toll hatalmas fegyver.A médiának kéne ezt a témát felvállalni.Csak a média tehet valamit ebben az ügyben.Amúgy már a felvidéket visszafoglalták a magyarok és nekik köszönhetően van most eurojuk Szlovákiának.Szlovákia=Magyarország akár tetszik slotának akár nem.Ez van.

2009.03.02. 12:57:25

@Kis Hableány: Szinte látom, ahogy az EU nagyjai hideglelést kapnak a szittya követeléseinktől. Magam előtt látom ahogy remeg az arcuk. Vagy rázkódik a visszafojtott röhögéstől?

Kamatra cserélt szerelem 2009.03.02. 12:57:47

@zulu: Rabokkal is?Nemhinném!Főleg amikor a világpiaci ára a csillagokban van.

Gurney Halleck 2009.03.02. 12:57:48

@Habzsolháp:
Ki is tette olyan olcsóvá a lakáshiteleket, hogy még az is felvette, aki második-harmadik lakást vett belőle? Miért hagyták? Miért nem csak annak adtak, akinek ténylegesen az első lakásához kellett?

rognork 2009.03.02. 12:57:48

sztem bevásárlok némi eurót, majd a kampányidőszakban eladom 400-ért.

is 2009.03.02. 12:57:50

@tevevanegypupu: na ha Te ide jutottál a gondolkodásban, akkor azt is tudod, hogy a 300Ft közvetlenül olcsóbb, mint adón, bürokrácián, újraelosztáson keresztül, de bármibe lefogadom, hogy még ekkor is leszavaztad. kifejezetten pénzügyi hátrányt okoztál magadnak, és növelted a pénzügyi központosítást, a legnagyobb problémáját ma a magyar költségvetésnek (Szlovákiában pl. a magán TB csökkenti olyan nagyon ezt a számot). azt is hallottam már, hogy azért nem szavazta meg valaki, mert nem csökkentették a TB-jét. de hát mindenki tudja, hogy HIÁNY van a költségvetésben, azt meg kell először takarítani, és aztán lehet olyanokat kérni, hogy mit fizessek mi helyett, ez sem egy 90IQ-t meghaladó gondolatmenet.

kérd ki kérlek szépen inkább magadnak a primitív jelzőt,

imposztor 2009.03.02. 12:58:07

@Kis Hableány:
Nem 1 párt terjesztené elő hanem az összes.Ha egységesen lépnénk (az maga lenne a csoda!) akkor nem lenne gond.
Ritkán kommentelek de akkor is minek D

rada09 2009.03.02. 12:58:13

@Kis Hableány:
Rendben,köszi.
Mi volt ma nálatok a napköziben az ebéd,vagy anyuék elfelejtettek befizetni?

2009.03.02. 12:58:14

@imposztor: "Ez az hogy nem kérni kell hanem egyszerűen bejelenteni az igényünket. "

Jó, nekem kell tíz milla. Sasztakkor mi van?

tevevanegypupu 2009.03.02. 12:58:37

@rada09:
értettem, de a cigànyozas màsik blogban van, itt jelenleg Gyurcsànyt szidjuk.

Pallos Levente · http://www.pallos.tk 2009.03.02. 13:00:03

@is: Szomorú is, hogy egyeseknek csak most esik ez le. Én mindig sírógörcsöt kaptam, amikor az ITD-ben a kollégáim boldogan magyarázták a külföldi befektetőknek, hogy a magyar export 85%-a külföldi tulajdonú cégektől jön. Ők sem értették, hogy ez azt jelenti, nincsen magyar ipar. És nem is vagyunk Hongkong, hogy szolgáltatásból megéljünk.

Ombudsmanyus 2009.03.02. 13:00:18

@rognork: És mi lesz, ha befagyasztják a devizaszámlákat? Mindenképp a dunyhába vele.

Kamatra cserélt szerelem 2009.03.02. 13:00:21

@zulu: Egyébként az évi több tonna aranymosást az Arany ászok című könyvben olvastam.Ott van egy térkép is a lelőhelyekhez.)))Egyszer barátnémmal dumálgattuk is hogy próbaképp kéne 2 hétig mosni,hogy vajon menyit lehetne összemosni így.De aztán nem tudtuk összehozni a nyaralást és az aranymosást.Pedig de jó lett volna.DD

2009.03.02. 13:00:31

@Kis Hableány: "Rabokkal is?Nemhinném!Főleg amikor a világpiaci ára a csillagokban van."

Az aranyászás szakmunka. Eszközök és anyagok, és szaktudás kell hozzá. Betanítás, eszközök, anyagok, rabok szállítása, őrzése (Duna-parton:), gyanítom, mindezek költsége sokkal több, mint az így kitermelhető arany értéke. Akkor már inkább kérjünk pénzt Erdélyért. Annak kb. dupla akkora a realitása. :-)

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.03.02. 13:00:32

@is:

Szerintem keresned kellene valami közgazdász szakmai blogot vagy fórumot, mert itt soha nem lesz olyan a közgazdaságtudományi színvonal, amit megfelelőnek tartanál. Mi itt politikáról váltunk gondolatokat, mert úgy gondoljuk, hogy lehet és van véleményünk. Vagy javasolhatnám a kapcsolat.hu-t, ott bizonyára sok komoly közgazdasági tekintéllyel válthatsz szót.

Kamatra cserélt szerelem 2009.03.02. 13:01:59

@Ombudsmanyus: Minek?Ha nem ér semmit majd a pénz,akkor minek még eldugni is a semmit?El kell költeni.Itthon.Most minden úgy is baromi olcsó.

szamarhegy 2009.03.02. 13:02:29

@Kis Hableány: Az iterneten számos információ fenn van ezzel kapcsolatosan 2-3 perc alatt képben lehetnél...

2009.02.16.-i állapot: "az IMF, illetve az Európai Unió és a Világbank által nyújtott 20 milliárd eurós hitel keretében vállalt. Az említett összegből eddig 4,9 milliárd euró IMF-hitelt, illetve 2 milliárd EU-hitelt hívott le a kormány, amelyet a jegybank tartalékainak növelésére, illetve állampapír-vásárlásra fordított."

Ha jól tudom, egyrészt a Nemzeti Bank tartalékának emelésére (4,9 mrd) másrészt a magas kamatozású hitelek, azaz a 10%-körüli extra kamaton is alig realizálható állampapír aukciók kiváltására fordították, mert ez az EU/IMF hitel 5-6% körül van. A hitel keret további részét még nem hívtuk le.

Kamatra cserélt szerelem 2009.03.02. 13:02:58

@zulu: Kapnánk?Szerintem nem.Az arany meg itt van a Dunában,mellettünk.Csak ki kell mosni.Nem is értem hogy nem mosnak még tömegével.......

dark future · http://www.andocsek.hu 2009.03.02. 13:02:59

Gyurcsány bemutatta, hogy milyen az igazi Ungarische cigánykodás.

2009.03.02. 13:03:49

@Kis Hableány: szerintem sem. Erre célzott a szmájli, tekintve hogy 2*0=0. :-)

Google 2009.03.02. 13:04:30

A The Economist közép- és keleteurópai tudósítója mondta a BBC-nek, hogy nem igazán fair, hogy egy olyan ember teszi ezt a javaslatot, aki az elmúlt években úgy szórta a pénzt, mint egy részeg matróz.

Persze, most a részeg matróz visszaszedné a pénzt, no, nem a barátaitól, hanem azoktól, akiknek a ciántablettákat is osztogatnák.
De ha ezek nem lennének, ki termelné meg nekik a betevőt?
A 46 éves nyugdíjasok, a rokkantnyugdíjasok, a megélehetésiek, vagy kik?

Francois Pignon 2009.03.02. 13:05:45

A hirado.hu híreit 1-5-ig lehet osztályozni, és a fent említett most 1.0-n áll. Erre is mehet egy ha-ha.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.03.02. 13:05:51

@Bummer:
"Az viszont elég arcpirító, hogy Magyarország megsegítését úgy képzelik el, hogy a nem európai befolyás alatti IMF diktál egy EU-s tagállamnak. "

Bocsanat, csak hozzank szoktak. Az EU-val Magyarorszag mindig ugy bant, hogy igert valamit, aztan becsapta oket. Utoljara az IMF-fel jatszotta ezt el Feri a kozszolgak 13. havi fizetesenek kapcsan.

Lassan kialakult az a velemeny, hogy Magyarorszagnak csak diktalni lehet, kulonben becsapja a nyugati partnert.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.03.02. 13:06:34

@Bummer:
"Az viszont elég arcpirító, hogy Magyarország megsegítését úgy képzelik el, hogy a nem európai befolyás alatti IMF diktál egy EU-s tagállamnak. "

Bocsanat, csak hozzank szoktak. Az EU-val Magyarorszag mindig ugy bant, hogy igert valamit, aztan becsapta oket. Utoljara az IMF-fel jatszotta ezt el Feri a kozszolgak 13. havi fizetesenek kapcsan.

Lassan kialakult az a velemeny, hogy Magyarorszagnak csak diktalni lehet, kulonben becsapja a nyugati partnert.

imposztor 2009.03.02. 13:07:31

@zulu: Annyi, hogy Magyarország igénye akát tetszik az uniónak, akár nem akkor is jogos. Ráadásul még így is jobban jár az Unió mintha a teljes értéket kérné az ország.
Hozhatnak föl kifogásokat, pereskedhetnek is , de nem tudnák elkerülni...

osborne 2009.03.02. 13:07:45

@A Hannibal Lektűr-attitűd: a lényeg, hogy Orbánt meg sem hívták erre ahol Gyurcsány ötletelt - pedig ugyanezt mondta!

tényleg, ez a leülhetsz! ilyen fasisztoid pedellusi beszólás amit a magyar bloggerek még mindig trendi megmondásnak hisznek?

ja és a reakció bulvárosodik ;]

Kamatra cserélt szerelem 2009.03.02. 13:07:54

Szóval én nem félltem ezt az országot.A magyar nagyon lelelményes tud lenni főleg ha kényszítik.Válság legfeljebb kormányszinten van szerintem,de míg az ingatlan.com-on nincs minden második hirdetés árverezés előtti áron addig nincs baj.Hja és az OTP részvény volt ám már 500 ft is a történelme folyamán.Úgyhogy nyugi mindenkinek.,

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.03.02. 13:07:59

NOL

"Gyurcsány Ferenc a maga részéről azt mondta, hogy felvetése iránt Sarkozy francia elnök mutatott bizonyos fokú megértést."

brühühü, legalább egy igaz ember van széles e vidéken...

:)

bocage 2009.03.02. 13:09:28

@Bummer:
Igaz! Én is akartam írni, hogy azért ők már régen kihúzhatták volna alóla a talajt! Lehet jobban járunk. Sajnos oda jutottunk, hogy rászorulunk a gyámkodásra.

Kamatra cserélt szerelem 2009.03.02. 13:09:46

@Doomhammer: ÉS?A nyugati partner meg kizsákmányolja az országot.Úgyhogy kvittek vagyunk szerintemRáadásul az elcsatolt területeket sem adják vissza,az aranyvonatunkat is ellpoták és aSeuso kincseinket is.Kapja be az eu.

tevevanegypupu 2009.03.02. 13:11:41

@is:
elfogadom, hogy személy szerint okozok problémàt a magyar àllamnak, ugy gondolom végülis mind a 10 millioan okozunk. De jelenleg ugy érzem, hogy a költsegvetesröl, az elkuràsrol és a pénzügyi tükkök szàzairol - ami ide vezetett, hogy az én esetenkénti nem mindig 300 hanem több forintjaimra is hirtelen szükség lett - nem én tehetek. Igaz a felelösség alol szeretek kibujni..de senki nem kérdezte tölem azt sem, hogy beleegyezem-e abba, hogy a kormàny màsfel évig ne csinàljon semmit, de semmit, irtozatos kölcsönöket vegyen fel nekem tudtom nelkul. Hogy oltàri hazugsàggal nyertek a vàlasztàsokon arrol màr nem szolok, es hogy csak ez a 300 forint jutott az eszükbe a korhazi széfeken kivül..arrol mar szoltam. Hàt ezt nekem nehéz felejteni, és nem tudom azzal vigasztalni magam, hogy Orbàn sem csinàlta volna jobban, mint ahogy ti teszitek.

hcrules 2009.03.02. 13:11:45

Na végre teljesült tölgy kívánsága, a sok kép után egy kis gyurcsányozás! :)

Az apropója már nem annyira vicces...

is 2009.03.02. 13:12:26

@Kis Hableány: nem magunknak kértük, hanem Ukrajnáig bezárólag mindenkinek. most ugyan mi vagyunk a szegénygyerek, és még a csehek és lengyelek is leprásként kezelnek bennünket, mert a németeknek sikerült megosztania minket, de a szerencse forgandó, a lengyel vendégmunkások milliószámra mennek haza, és döntik be a munkanélküli rendszert (a jó kis opciós problémáról nem is beszélve, ami a GDP1,2%-át teszi ki), akkor majd jó lesz még nekik is, ha velünk egy lapon lehetnek (volt már ilyen az elmúlt 20 évben, nem is egyszer, talán emlékezünk arra, hogy Mo már 2002-ben csatlakozhatott volna az EU-hz, és a lengyeleket kellett bevárni).

és nem a trezorba kértük, hanem a reálgazdaságba. az is egy külön történet, legyen mondjuk egyfajta Marshall-segély. Merkel rövid távon összeugrasztott minket (talán belefért volna a posztba, hogy ez nem személyfüggő, akárki tette volna ezt a javaslatot, Merkel azt is lesöpri), és ki vagyunk szolgáltatva a német gazdaságnak, de nálam a történtek Merkelnél érnek meg egy emlékeztető bejegyzést, nem Gyurcsánynál.

nem reklám, de olvasátok el ugyanerről a komment.hu-t is. ott valamivel tárgyilagosabb az elemzés. nyilván a két szerző sincs egy lapon.

dolphin · http://adlibitum.hu 2009.03.02. 13:12:56

erge,

hogy illeszted be a sztoridba a kovetkezo ket elemet:
1.) az Economist mult csutortokon, tehat meg az egesz EUs hepaj elott, cimlap-vezercikkben irta le, hogy az EU-nak ki kell segitenie K-Kozep Europat, kulonben sajat bankjai fognak rovid uton bedolni, hosszabb tavon, meg az egesz EU-s project lesz veszelyben?
www.economist.com/printedition/displayStory.cfm?Story_ID=13184655

2.) mult heten Orban europai turnejan nagyon hasonlo dolgokat pedzegetett mint Fleto:
www.hirszerzo.hu/cikk.orban_gyurcsanyt_vedve_rontott_neki_brusszelnek.98895.html
Kulon talalkozott Angelaval is, hogy "osszehangolt javaslatokkal" alljanak elo:
index.hu/kulfold/hirek/2009/02/21/orban_viktor_angela_merkellel_targyal_a_valsagrol/

Ehhez kepest Merkel eleg mas hurokat pengetett.

(Hozzateszem, hogy a nemetek egyszer mar a valsag elejen eljatszottak a kemenykedost, hogy a nemet gazdasagnak nem kell csomag - aztan megis lett. Hasonlonak tunik a dilemmajuk, mint par honapja Paulson-e: azt csinaljuk, amit elvileg a szabadpiaci rendszer megkivan, vagy minimalizaljuk a karokat. Amerikaban vegul a praktikussag gyozott, de azon az aron, hogy eloszor "peldat statualtak" a Lehmannal, aminek aztan egyenes kovetkezmenye lett az AIG bedolese - es akkor mar latszott, hogy nem ez a legjobb alkalom moralis torteneteket szoni.)

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.03.02. 13:13:37

Google:

A The Economist közép- és keleteurópai tudósítója mondta a BBC-nek, hogy nem igazán fair, hogy egy olyan ember teszi ezt a javaslatot, aki az elmúlt években úgy szórta a pénzt, mint egy részeg matróz.


Tudsz egy linket adni erre?

osborne 2009.03.02. 13:14:00

@ergé: roots bloody roots ;]

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.03.02. 13:15:35

@Kis Hableány:
Hogyhogy ES? Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. Magyarorszag az EU-csatlakozasa ota sorozatosan rugja fel az igereteit.

Eljott a fizetes ideje.

A "kizsakmanyolja" kifejezest nem tudom ertelmezni. Magyarorszag adott feltetelekkel egy rakas hitelt vett fel. Aki ezt cselekedte, azt megtapsoltak es ujra megvalasztottak miniszterelnoknek. Nem a nyugati partnerek kovettek el a hibat.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.03.02. 13:17:53

@dolphin:
"az Economist mult csutortokon, tehat meg az egesz EUs hepaj elott, cimlap-vezercikkben irta le, hogy az EU-nak ki kell segitenie K-Kozep Europat, kulonben sajat bankjai fognak rovid uton bedolni, hosszabb tavon, meg az egesz EU-s project lesz veszelyben?"

Hogyne lenne ez jo otlet az Economistnak. Az EU csak gyenguljon meg Kelet-Europa megsegiteseben, legalabb nem tunik fel kozben, hogy Nagy-Britannia mennyire megroggyant.

Ez a klasszikus angol trukk. Kontinentalis erokozpont nem lehet olyan pozicioban, hogy az angol erdekeket veszelyeztesse.

dolphin · http://adlibitum.hu 2009.03.02. 13:20:00

@Doomhammer:

ja, hogy az Economist a fisencsipsz zabalo angol imperializmus gatlastalan szocsove. Latod _erre_ nem gondoltam...

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.03.02. 13:20:53

Hűha! Már az index is...

index.hu/gazdasag/magyar/2009/03/02/1254357/

"Ahelyett, hogy Gyurcsány Ferenc azt követeli, vegyék egy kalap alá Közép-és Kelet Európai országait válságkezelés szempontjából, inkább azon kellene elgondolkoznia, hogy miért is jutott ide Magyarország, ahol emberek milliói számára a piacgazdaságra történő valóban brutális áttérést kölcsönökből finanszírozott szociális támogatásokkal igyekeztek enyhíteni, miközben a politikusok "kézcsókkal üdvözölték" a növekvő hitelállományt, mert a hangulat olyan jó volt, s a kilátások olyan fényesnek tűntek - fogalmazott a Die Welt."

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.03.02. 13:23:01

Azért nem irigylem azt, aki most Gyurcsányt magyarázza

mook 2009.03.02. 13:24:04

Jacek Rostowski több évig élt Pesten a CEU tanáraként. Szerintem bír minket.

Csomolungma (törölt) 2009.03.02. 13:24:05

Google:

Egy pár percet rászántam a drunken sailor keresésre a bbb.co.uk-n, de semmi siker.

Küldd el lécci a linket... (a nickből adódóan erre jogosítványod van :-)))

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.03.02. 13:24:23

Dolphin, nagyon egyszerűen.

K-Közép Európa legtöbb országa fejvesztve tiltakozik az általánosítás és az egy kalap alá vétel ellen, nehogy sárüljön a jó hírnevük és gazdaságuk. Mi vagyunk igazán szarban, nálunk jobban csak az ukránok meg a lettek. Így az Economist egyébként érdekes cikkét felülírja a valóság.

A poszt sztorija az érdekes: egy ellehetetlenült politikus megpróbálja az itthon megszokott, túlélést szolgáló nagyotmondást, de felmosatják vele a padlót. Egykori sorstársaink meg sietve határolódnak el tőlünk.

OV jelenlegi dolgai nem különösebben érdekelnek, hiszen ellenzéki politikusként legfeljebb csak beszélhet, így szinte mindegy, milyen víziói vannak Európa megmentésére. Ugyanakkor örvendetes, hogy legalább valós problémákról beszél, és nem úgy tesz, mint Kövér László, aki kiszolgált kisgazdákkal szidja a kormányt népiesch vitaesteken.

Arra leszek kíváncsi, hogy ha OV hatalomra kerül, akkor mit tesz.

mialenyeg 2009.03.02. 13:25:02

Ket dolog meg azert vilagos az EU reakciojabol. Ok is be vannak szarva, nem csak a tobbi K-E-i orszagnak jon jol most hogy Mo-t ultetik a szamarpadba. Meg GyF mekkora fasz hogy Merkelnek igy nyomta pont a vasfuggonyozest.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.03.02. 13:26:13

@dolphin:
"ja, hogy az Economist a fisencsipsz zabalo angol imperializmus gatlastalan szocsove."

Ez a te velemenyed? Szomoru idok, hat a nagymultu dolphin nick is beall a kapitalizmusellenes demagogok hosszu soraba.

Ne add fel a remenyt, dolphin! A piacgazdasag a leghatekonyabb gazdasagi rendszer, mostani megingasodat, elmozdulasodat a tervgazdasag fele elfelejtjuk neked.

osborne 2009.03.02. 13:27:24

@ergé: ráadásul minket már az EU bank bőven kisegített

tiktik 2009.03.02. 13:28:45

Én csak annyit szeretnék kérni minden balra (értsd: MSZP-re vagy SZDSZ-re) szavazótól, hogy ha ennyire akarta 2002-ben és 2006-ban a Kun-Károlyi-Kádár-Lukács életérzés kormányra kerülését, akkor legyen szíves most a számlát is fizesse ki.
Azaz dobjuk már szét az IMF hitel törlesztését meg az államadósság 2002 utáni növekményét a t. balszavazók között.

osborne 2009.03.02. 13:30:14

@tiktik: nem ismeri a kollektív felelősség kifejezést, igazi kommer találmány.

tiktik 2009.03.02. 13:33:31

@Doomhammer: "A piacgazdasag a leghatekonyabb gazdasagi rendszer"

Ja. Csak az emberi önzés nem a legjobb gazdaságirányító. Ezért kell a tökös de értelmes állam. (amit se MSZP-s, se SZDSZ-es körökben nem szeretnek).

dolphin · http://adlibitum.hu 2009.03.02. 13:34:44

@ergé:
Tortenetesen a kerdesem lenyeget nem sikerult megertened. Nem arra voltam kivancsi, hogy utalod-e Gyurcsanyt es a legjobb orom a karorom, mert ezt tudom. Hanem, hogy _amit_ felvetett az a Reakcio szerint hulyeseg volt-e vagy sem.

tiktik 2009.03.02. 13:35:08

@osborne: Éppen hogy szelektív felelősség lenne. A kollektív felelősség az most van. Mármint hogy a t. MSZP és SZDSZ szavazók miatt fizet MINDENKI.

Google 2009.03.02. 13:37:07

A mai Nemzet címlapon hozza Lovas cikkét: Gyurcsány egyedül maradt.
Ebből merítettem.

dolphin · http://adlibitum.hu 2009.03.02. 13:37:10

@Doomhammer:

"Szomoru idok, hat a nagymultu dolphin nick is beall a kapitalizmusellenes demagogok hosszu soraba."

Ha majd egyszer nagyon raerek, megprobalom elmagyarazni neked, mi az az ironia....

kamasuka 2009.03.02. 13:37:17

Már csak abban reménykedem, hogy Szijjártó is csak egy kávét fog kérni, nem pedig a száját jártatni ha kell, ha nem kell. Zéró kampánnyal is 10% körülire fogja redukálni magát az MSZP, különösen ha végleg elfogy a pénz.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.03.02. 13:38:20

@osborne: ja

a reakció bulvárosodik, törzsrekciósok meg korlátoltosodnak

csak én vagyok fasosztoid pedellus

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.03.02. 13:40:56

@ergé: "Arra leszek kíváncsi, hogy ha OV hatalomra kerül, akkor mit tesz"

Nem-e lehetne-e, hogy hatalomra kerülése e_l_ő_t_t is tudhassunk erről valamit?
(nehogy megint úgy járjunk, mint Gyurcsánnyal:)

bocage 2009.03.02. 13:41:54

Jól értem, hogy hitelért álltunk sorba az Eu-nál! Mert ha már az eddig felvett hitel sem elég....
Mert az IMF hitelt is kell majd törleszteni, de komoly átalakítás nélkül ez nem fog sikerülni, és erre már senkitől sem fogunk újabb hitelt kapni. Ha nem teszik meg a bizonyos fájdalmas lépéseket, akkor nem most, hanem pár év múlva biztos az államcsőd. (Argentína)
Akkor pedig se nyugdíj se segély, de ki fog akkor az MSZP-re szavazni?
Szerintem a helyzet most egyszerű! Ferenc belátta 2010 bukta, addig nem akar komoly dolgot csinálni, nehogymá a fidesz helyett elvigye a szar dolgokat! OV pedig nem akar most hatalomra kerülni vigye csak el Ferenc a szart! Ergo nem történik semmi még egy évig legalább. Szokásos önző magyar pártpolitikai huzavona. Ezért kéne nagykoalíció például, nem lehetne egymásra mutogatni! Vagy túl sokat ne várjak ezektől?

kamasuka 2009.03.02. 13:42:11

@A Hannibal Lektűr-attitűd:
Miért? Gyurcsány 2006-os "hatalomra kerülése" előtt mondott valamit, és tök ellentétesen cselekedett, de megmagyarázta :)

Dorombolo 2009.03.02. 13:42:44

@tiktik: Ezt a demagógiát! Ajánlom figyelmetekbe a német lapokat!
Esetleg azt is észre lehet venni, hogy ebben az országban SEMMILYEN reform, nem volt képes az elmúlt 6 évben átmenni!
Szerintetek ez mennyibe került?

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.03.02. 13:43:12

Dolphin, dehogynem sikerült megértenem.

Még egyszer:
- az Economist cikke érdekes, nagyot szólt. De ez egy újságcikk, a térség hatalomban lévő politikai aktorai pedig nem kérnek a segítségből (kiv. Gyurcsányt), a nyugatiak pedig nem segítenek. Így a valóság egyelőre cáfolja az Economist téziseit.

- OV jól teszi, ha a válságról elmélkedik, de mást nem is tud tenni, így amíg nem kormányoz, nincs különösebb mondanivalóm elképzeléseiről.

- "a Reakció szerint" nem tudom, nem a szerkesztőség álláspontját képviselem, hanem a magamét.

Az pedig: nem K-Európa kúrta el, hanem a magyar kormányzat. Mire föl várjuk el, hogy NyEU újra segítsen nekünk? Miből finanszíroznák? A Nyugat nem ad, a keletiek nem kérnek segítséget. Realistán szemlélve nincs alapja a gyurcsányi kérésnek. Mi magunk isszuk meg a levét annak, amit GyF-ék csináltak.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2009.03.02. 13:44:49

@decibá: hát ez nem egészen így van
az igaz, hogy ferkó nem csinál semmit, de a fidesz, ha akarná, se kaphatná meg a hatalmat
ferenc és testvérei nem akarnak fizetés nélkül maradni

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.03.02. 13:44:53

Amit Gyurcsány felvetett azért volt hülyeség, mert túlértékeli magát. Nem olyan fontos ő a Európának, hogy a kelet-európai országok megsegítésének ürügyén pénzelje az ő választásokig tartó jópofáskodását. Merkel ezen elég gyorsan átlátott. Ne tessék az ország érdekét Gyurcsány és az MSZP vezetők érdekeivel keverni.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.03.02. 13:46:46

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Kábé egy év alatt úgyahogy stabilizálják a gazdaságot, lezavarják a büntető törvénykönyv reformját, elkövetnek néhány égő kommunikációs bakit, Debreceni megírja a negyedik nagy könyvét, hogy "Ezer Bocsánat Miniszterelnök Úr!" a ballib oldal meg napi szinten fog visítozni, hogy tombol az utcán a fasizmus.

Mi viszont relatíve jól leszünk.

Mire vagy még kíváncsi? :)

kamasuka 2009.03.02. 13:46:54

@Dorombolo:
Reformok az elmúlt 6 évben=A 6 év hibás döntéscunamijának a néppel való megfizettetése
Reformok melyek "nem mentek át"=A "nép hangja", vagyis a "Nagy lófaszt nektek!" :D

Mellesleg, ha te azt hiszed, hogy egy egészségügyi reform, vagy egy vizitdíj megléte miatt nem lenne államcsőd jelenleg, akkor gratulálok. Minden más átment - mert ti vagytok többségben a parlamentben -, csak ez a két dolog nem. Az már más kérdés, hogy amit javasoltatok, már alapból el volt qurva és ezért volt kudarc ...

bocage 2009.03.02. 13:50:22

@wmiki:
Hát lenne rá keményebb mód is mint a bizalmatlansági indítvány! De ezért sem beszél túl sokat Ov a terveiről.
Az is igaz, hogy a szoci párt apparátus tudja, hogy 2010-ig kell most még megszedni magát, mert lehet utána nem lesz pozíció!

osborne 2009.03.02. 13:50:48

@A Hannibal Lektűr-attitűd: mitakarsz az perfect combo - rendőrsapi van remélem ;]

@Elpet: of cos, az eu minicsúcson is politikusvezetők döntenek, Feri legitimáló és világmegmentő progijait hülyék lennének elfogadni, főleg ha nem is áll érdekükben. Nyugat EU-nak pedig nem 'diktálhat' olyan aki saját kis országát bedöntötte és már eleve kapott hitelt EU-tól (IMF től is).

tiktik 2009.03.02. 13:51:20

@Dorombolo: Milyen reform? Megszorítási kísérletekre gondolsz, amelyet kormánybarát PR szakemberek neveztettek el "reformnak"?
Sajnálom, de dilettáns bénázás volt csak, valódi reformkísérlet egy darab se. Avagy Mihályi Pétert meg Horváth Ágnes lelki népbiztosokat talán ne nevezzük reformernek.
Nem kellett volna szétb@szni a gazdaságot, feleim odaát.

dolphin · http://adlibitum.hu 2009.03.02. 13:51:47

@ergé:
"Az pedig: nem K-Európa kúrta el, hanem a magyar kormányzat. Mire föl várjuk el, hogy NyEU újra segítsen nekünk? Miből finanszíroznák? A Nyugat nem ad, a keletiek nem kérnek segítséget. Realistán szemlélve nincs alapja a gyurcsányi kérésnek. Mi magunk isszuk meg a levét annak, amit GyF-ék csináltak."

Ezert irtam az elso hozzaszolas vegen egy kicsit reszletesebben az amerikai valsagrol. Mert Paulson, aki egyebkent meg a Goldman-os idokbol szemleyesen nem nagyon birta Fuld-ot, mar nyaron szolt neki, hogy jobb lenne ha valamit surgosen csinalnanak, mert a Lehmann bedolhet. Fuld nem hitt neki es vegul valoban Paulsonnak lett igaza. Fuld, kulonosen a Bear Sterns megmentese utan azt gondolta, hogy valami modon megmentik a LB-t is. Paulson viszont ugy gondolta, hogy itt az ido peldat statualni - foleg mert nagy volt a anyomas a GOP reszerol is. Es valszleg lelke melyen orult is egy kicsit, hogy Fuld szivni fog. Ugyanakkor azzal mar nem szamoltak, hogy a Lehman-ra kotott credit-default swapok mas bankok helyzetet totalisan alaashatjak. Es 48 oran belul mar irhatta a csekket az AIG-nek...

Az igazi kerdes, hogy Mo nem a LB szerepet jatszana-e, ha melyulne a valsag?

Dorombolo 2009.03.02. 13:53:01

@kamasuka: nem, nem vagyok ennyire naiv... de olvasom - nem 6 éve, hanem 15 - a a parlamenti törvényalkotási programot, benne elbukott alkotmányozást (ami ugye, az önkormányzati rendszert, mint a legnagyobb pénzügyi alrendszert érinti) és egyéb elbukott előterjesztéseket. ÉN nem a sajtóból tájékozódom, mert az csak félrevezet.. de látom te igen...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.03.02. 13:53:10

@dolphin:
Ja, hogy ironizaltal? Hu, megnyugodtam, azt hittem, komolyan beszelsz. Tudod, nem olyan konnyu felismerni. Ma, amikor Szanyi Tibor is bankarellenes populizmust nyomat, erik meglepetesek az embert.

Vagy Szanyi is csak ironizalt?

Kamatra cserélt szerelem 2009.03.02. 13:55:40

@decibá: Egyszer volt Budán kutyavásár és nagykoalíció is csak egyszer volt Magyarország történelmében.Akkor sem tudott kibontakozni tudomásom szerint.Rövid életű volt,ki tudja milyen okoknál fogva.Lehet nem ártana megint kipróbálni.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.03.02. 13:55:46

@Elpet:
"Merkel ezen elég gyorsan átlátott. Ne tessék az ország érdekét Gyurcsány és az MSZP vezetők érdekeivel keverni. "

Ne hazudj.

www.stop.hu/blog/entries.php?lstresults=1&blog_topics_id=419
"Sokan, sokféleképpen kommentálják a tegnapi uniós egyeztetést. Az egyik értelmezés szerint elbukott a magyar javaslat a közös közép-európai segélycsomagra. Egy másik úgy látja, azzal, hogy magyar kezdeményezésre az a kitétel, amely bekerült a záródokumentumba, és amely arról szól, hogy az európai bankok kötelesek a térségbeli leánybankjaikért felelősséget vállalni, kifejezetten siker. (Ebben egyébként a Fidesz elnöke is támogatta a miniszterelnököt)"

Dorombolo 2009.03.02. 13:56:03

@tiktik: Látszik, hogy gőzöd nincs milyen szerkezeti reformok kelelttek volna, ha csak ez a kettő jut eszedbe! Alkotmány? Önkormányzati rendszer átalakítása? Régiók?

Kamatra cserélt szerelem 2009.03.02. 13:56:43

Szó ide vagy oda,nekem az a megérzésem hogy nyugaton Anglia esik majd térdre,keleten pedig Magyarország és az eunak befellegzett.

prometheus_X 2009.03.02. 13:57:35

Általában nem szoktam szidni a mi ferencünket, és pláne nem járok ide, de most valahogy mindkettő meg fog történni... Ez a feri egy igazi seggfej. Én már akkor sírógörcsöt kaptam a röhögéstől, amikor még csak a követelést jelentette be. Ekkora blődséget, ez szánalmas. Nem mint ha eddig nem lett volna az amit tett, de ezzel az összes korábbit summázva is felül múlta magát. Ez az ember nemzetközi szinten jelent égést az egész magyar nemzetnek, és kurva jó lenne, ha eltakaródna. És nem érdekel a hülye kifogás, hogy a kormánypárton belül nincs alternatívája, bazdmeg az milyen párt? Még egy olyan törpefosban is van alternatíva, mint az MDF vagy az SZDSZ, nehogy mán egy ekkora _böszme_ pártban ne legyen, hát hagyjuk már Ubulkát. Ha meg nincs alternatíva, menjen a kormány pereputtyostul, és legyen szakértői kormány, mert kb a lenti szomszédom háta közepére se kívánom (pedig tényleg nem kedvelem) hogy OV habzó szájjal belevesse magát a kormányzásba, és még a meglévő tartalékokat is lerabolja, ahogy az azon a szinten hagyomány. Kell a tökömnek a félkommunista Fidesz kétharmados uralma 4 vagy franc tudja hány évig. Szakértői kormány, oszt húzzák le magukat a pártok a klotyón, kiváltképp a két nagymajom, akiknek az elmúlt 20 évet és a meglévő közhangulatot köszönhetjük. Az meg egy duma, hogy jaj de megsínylené az ország a kormányváltást: a hiteltelen vezetőket tán nem sínyli?! Görbülne meg a háta az összesnek ott, ahol van. Kivétel nélkül.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.03.02. 13:57:50

@osborne:
ööö ..még szakállasbácsi is vagyok
nem folytatom

Kamatra cserélt szerelem 2009.03.02. 13:58:04

Szerintetek mekkora esély van a harmadik világháborúra jelenleg???

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.03.02. 13:59:28

a múlt pénteki orbán-merkel találkozóról a hirado.hu-hoz hasonló stílusban nyilatkozott a jobbos sajtó...

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.03.02. 13:59:34

Hát, Dolphin, érdekes, ha hasonlatokat keresünk az amcsi pénzpiac és kelet-európai államok válsága között, de szvsz nincs sok közös alapjuk. Az egyik egy felfúvódott, virtuális pénzbuborék kidurranásáról, a másik tízmilliók által lakott régiók államainak fizetésképtelenségéről szól.

továbbá: drukkolok Obamának, hogy helyre tegye az amerikai gazdaságot, de fel nem tudom fogni, hogy hosszú távon ugyan miből tud majd állami pénzeket pumpálni az intézetekbe, és az állam hogyan tud majd idővel kivonulni a piacról. A CEBR is ezt kérdezgeti tanulmányában:

hvg.hu/gazdasag/20090301_londoni_elemzok_vilagszintu_recesszio.aspx

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2009.03.02. 13:59:50

@decibá: pl. mi lenne a módja?
ha orbán a terveiről beszél, akkor az mszp meg a media teljes fikázásba kezd, szal teljesen felesleges is erőlködnie, az úgyse jó amit mond

és hamarosan már ott tartunk, hogy már semmit nem is lehet tenni

tiktik 2009.03.02. 14:00:22

@Dorombolo: Ezek közül melyik segített volna lényegileg a gazdaság helyzetén? Egyik sem.

Naumov 2009.03.02. 14:01:11

"Doomhammer · tirpakbokretas-reloaded.blogspot.com/ 2009.03.02. 13:55:46
www.stop.hu/blog/entries.php?lstresults=1&blog_topics_id=419"

Köszönöm Doom, végre egy tiszta hang ebben a szélsőjobboldali káoszban. Állítsuk le együtt a fidesz hazugsággyárát.

kamasuka 2009.03.02. 14:01:37

@Dorombolo:
Figyelj. 2002 óta ez a szutyok gépezet van hatalmon. Övék a parlament, azt csinálnak amit akarnak. Volt a kettős állampogárság, kórházprivatizáció mint népszavazás (nem ment át, nem volt elégséges a részvétel), volt a vizitdíj (vissza kellett vonni). Ezeken kívül ugyan miért nem mentek át a "reformok" az elmúlt 15 évben??? Csak kérdezem, mert 1990 óta 1x már megvolt rá a lehetőség, hogy azt csináljatok amit akartok, mivel Horn Európunnó Gyula kormánya 2/3-os többségben kormányzott. Ezek után milyen 15 évről beszélsz (1990-ben az SZDSZ ott tett be az MDF-nek, ahol tudott, elqurva 4 fontos évet)? Egyszerűen semi nem volt a fejükben ami kormányzásra utalhatott volna (GYF ki is jelentette még Őszödön), és sajna ha ellopják ill. haveroknak virítják a lóvét, abból nem lesz bevétel, különösen ha fogalmuk sincs róla, hogy mit kéne csinálni a gazdasággal ...

Kamatra cserélt szerelem 2009.03.02. 14:03:33

@kamasuka: Nem nekem és nem neked kell tudni hogy mi legyen a gazdasággal,minek képeztük akkor a sok kockafejű laptoparcú közgazdászt??

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.03.02. 14:03:36

@Doomhammer:

Na jó, ha Gréczyt citálod, gyorsan megbukom a ferdítéseimmel. A legfőbb igazsággal szemben tehetetlen vagyok én is.

@Dorombolo:

Szánnivaló cselekedet az szarnak széjjel való kenegetése, melynek az bűze csak jobban felindul.

Az MSZP-SZDSZ kormányoz. Oldották volna meg. Pont.

@Kis Hableány:

Nincs rá pénz.

kamasuka 2009.03.02. 14:05:33

@Kis Hableány:
WW3? Olvas el ezt a könyvet:

en.wikipedia.org/wiki/Tom_Clancy's_EndWar_(novel)

:)

bocage 2009.03.02. 14:05:52

@wmiki:
Nem tudom, mi lenne jó megoldás.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.03.02. 14:05:58

@kamasuka:

minden politikus hülye és lopós

uis ha nem lenne hülye, nem lenne politikus
és azért lett politikus, hogy lophasson


...mi ebben a demagógia?

gy.k.: :)

kamasuka 2009.03.02. 14:06:10

@Kis Hableány:
Nem tudom, nem vagyok közgazdász.

osborne 2009.03.02. 14:06:10

@A Hannibal Lektűr-attitűd: szakállas bácsi? felszerelhető pajesszal? egész komoly akkor a szett ;]

@Kis Hableány: kínai

Kamatra cserélt szerelem 2009.03.02. 14:06:49

@decibá: Nem nekünk kell tudni hanem a sok jólképzett láma közgazdásznak akiket a kormány ezért fizet.Vagy mi.

kamasuka 2009.03.02. 14:07:03

@A Hannibal Lektűr-attitűd:
Azért a magyar történelem során votl pár politikus aki nem volt sem lopós, sem hülye, persze nem most, de volt ...

Bummer 2009.03.02. 14:07:31

Tragikus, hogy hiába hozta fel Gyurcsány a szarból a kormányzást az előző ciklus végére, most megint nyomják be a szarba.

Kamatra cserélt szerelem 2009.03.02. 14:07:56

Csak nehogy hadat üzenjenek az usának megen,mert akkor puncin döföm magam bizisten.

kamasuka 2009.03.02. 14:09:03

@Bummer:
Bárcsak ne hozta volna fel, de így alakult. Most meg úgy fog.

Kamatra cserélt szerelem 2009.03.02. 14:10:55

@Bummer: Hogy fulladna már bele a saját szarába végre.

kamasuka 2009.03.02. 14:12:25

Most is ugyanaz a műsor megy, mint 2006 előtt. Kérdés, hogy a nép beszopja-e az adócsomagot meg a többi illúziót amit a bűvész bácsi kever?

Kamatra cserélt szerelem 2009.03.02. 14:12:30

No fiúk!Nem lettünk okosabbak most sem.Lóra fel és irány a portyázás.))

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.03.02. 14:12:45

@Kis Hableány:
Én azt hittem, a hableányoknak olyanjuk nincsen

kispufi 2009.03.02. 14:16:12

a lényeg a mai bejelentés, hogy a szólásszabadságot korlátozni kell, különben szörnyűség lesz itten. itt is habzó szájjal szidalmazzák ezt a szegény embert. ha így folytatják t. fórumtársaim, a végén még papírgalcsindobálásba fog torkollni veszedelmes magatartásuk.
Az EU-fityisz, az meg bagatell.

sunblind 2009.03.02. 14:16:54

ennek a félhülye ferinek ez nem égő kicsitse?

Kamatra cserélt szerelem 2009.03.02. 14:20:45

No.Most mindenki menjen szépen a dolgára.Ketteske gyere az injekciódért,hármaska te pedig tanuld meg szépen az elmaradt történelmi anyagod.Négyeskének ozsonnaosztás,ötöske te pedig hajtogass papirgalacsint.

Kamatra cserélt szerelem 2009.03.02. 14:21:53

Muszáj elszopogatnom egy banánt,hogy kellőképp megnyugodjak a kommentezéstől.

papika 2009.03.02. 14:23:47

Egy kicsit off leszek.
Ez az origo.hu hogy működik?

Azt mondja: Orbán Viktor szerint a feladat nem egy válságkezelő program összeállítása, hanem Magyarország teljes megújítása.
Erre mi a főcím: ORBÁN SZERINT NEM KELL VÁLSÁGKEZELŐ CSOMAG.
Ez tiszta olyan, mintha a kormányszóvivő vagy maga Nyakó emelné ki a lényeget.
Ez mitől van?

El Polako 2009.03.02. 14:31:46

Árulja már el a kedves Rekció blog, mivel törölte belénk a lábát Lengyelország pénzügyminisztere?azért mert kerek perec kimondta, hogy a másik három visegrádinak nincs szüksége segítségre?

Ki adna pénz amúgy is Gyurcsánynak.Egész Európa tudja, 10 százalékos GDP-hez mért államháztartási hiányt csinált anno.Mire adjon tehátpénzt?Hogy ő tovább folytathassa, és azt higgék a magyarok itt nincs pénz?

jozicsenko 2009.03.02. 14:34:00

@papika: az origo mszp, az index szdsz közeli

ennyi

átlátó 2009.03.02. 14:43:57

Egyszerű vagyok tudom. Ezért én csak csodálkozok, hogy egy kommunista csökevény ámokfutásáról itt nagy tudású emberek ideológiákat gyártanak.

tlac 2009.03.02. 14:45:44

érdekes, ha pénzről van szó hamar átlátnak ezen a szélhámoson..
itt meg még mindig vannak akik elővesznek még egy kanalat..
trükkök százai..

osborne 2009.03.02. 14:46:48

@A Hannibal Lektűr-attitűd: tetűhinta mit szexuális kellék? egész perverzen hangzik de meghagynám inkább a nácoid tanárbácsinak.

Benzinkutas Brigi (törölt) 2009.03.02. 14:48:41

Valamit nagyon jól csinálhat ez a Gyurcsány, ha a politikai hulladék ilyen örjöngő dühvel támadja mindenhol, ahol csak lehet.....

Bummer 2009.03.02. 14:49:38

@Benzinkutas Brigi:
Igen. Az emberek hülyék. Mindig azt szidják, akitől az áldás jön.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.03.02. 14:53:27

@osborne: nem szeszkuális(sic!:) kellék

művelődj, ott a link:p

hcrules 2009.03.02. 14:53:40

@Bummer: Egész egyszerűen nem képes ez az ország felfogni Gyurcsány nagyságát. Nem érdemeljük meg Őt.

osborne 2009.03.02. 14:55:39

@A Hannibal Lektűr-attitűd: bocs, nem tanár - szimpla népművelő ;]

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.03.02. 14:57:17

@ergé:

tiltakoznak, maguknak ásva a vermet. Így ugyanis a válság egyesével fogja betemetni őket. Akármennyire is dekurvajó a Klónba belerúgni, kivételesen az alapötlet jó volt: fogjunk össze mi másodrendű országok itt az alvégen.

Tény, vélhetően először itt fog kiömleni a szar, de lesz második és lesz harmadik is, akiknek remélem, eszébe jut majd, hogy társaságban mennyivel jobban járhattak volna ...

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.03.02. 14:59:33

@Benzinkutas Brigi: Hát az még hagyján, de már az európai vezetők is ilyen ellenségesek vele. Az Angela meg a Nicholas, az mind fasiszta; érthető, hogy nem nyitottak a bátor és igazságos reformokra. De hogy a Mirek, meg a Gordon is így elnáculjon? Hihetetlen! Pedig a Mi Ferink külön megmondta a Gordonnak, hogy ha nehézségei támadnak a brit gazdaság vezetésével kapcsolatban, akkor nyugodtan telefonáljon. Ugyan a Mi Ferink nagyon el van foglalva, de ő - amellett, hogy egy szikrázó intelligenciájú zseni - egy szamaritánus jótét lélek is, és ott segít, ahol tud.

Jut eszembe, mindenki mondja le a Die Welt, meg a Frankfurter Allgemeine előfizetéseit, mert azokat is bojkottáljuk!

elfelejtette 2009.03.02. 15:03:09

"Öt éve tartó tevékenységed eredményét köszönjük, Ferenc."

Összefoglalónak ennyi elég is, kiegészítve ezzel:

index.hu/gazdasag/magyar/2009/03/02/harom_evet_visszaugrunk_az_idoben_a_gyurcsany-csomaggal/ - amiről én is írtam. Sietve visszarendeződünk, és ezt hívják nálunk reformnak.

A WSJ - MTV Híradó összehasonlításba már bele sem megyek.

jozicsenko 2009.03.02. 15:03:52

@MAZ16: "de Lengyelország szívesen segít a rászoruló országoknak, például Magyarországnak.”

olvasni tudni kell...

elfelejtette 2009.03.02. 15:07:40

Ez is amiatt az alcsúti törpe miatt van. Azért járja Európát, hogy a mi ferink ellen hangolja a politikusok közvéleményét. Arcpirittó!

Bummer 2009.03.02. 15:09:38

@mavo:
Igazad van.

Én úgy látom, hogy mind be vannak ijedve, hogy valaki bedönti a jó kis devizájukat. Jogosan. Nem győzik hangsúlyozni, hogy ők mennyire jók.
Közben meg a régi EU-tagállamok azt számolgatják, hogy hány euró jön a K-európai országokból a nyugati bankok megsegítésére. Az IMF-hitel, amit még a gyerekeink is keserves munkával fizetni fognak, azt szolgálta, hogy a nyugati államok és bankjaik nyugodtan aludjanak.

zoli29 2009.03.02. 15:12:24

@Benzinkutas Brigi:

"Valamit nagyon jól csinálhat ez a Gyurcsány, ha a politikai hulladék ilyen örjöngő dühvel támadja mindenhol, ahol csak lehet....."

Hol látod az őrjöngő dühöt? Az, hogy diplomáciában, gazdaságilag és hitelességben le vagyunk írva Európában, és ezt valaki leírja, az már őrjöngés?

elfelejtette 2009.03.02. 15:12:28

@Benzinkutas Brigi: Nagyon jól látod! Azért szidják ilyen sokan, mert kurvajól csinálja.

elfelejtette 2009.03.02. 15:17:54

"Akármennyire is dekurvajó a Klónba belerúgni, kivételesen az alapötlet jó volt: fogjunk össze mi másodrendű országok itt az alvégen."

Lehet, hogy egy országnak be kell dőlnie ahhoz, hogy Nyugat Európa megsegítse. Imádkozzunk, hogy ne mi legyünk az elsők. Mindenesetre az én megtakarításom dollárba lesz téve nemsokára. Nagyon emlékeztet a helyzet Argentínára.

zoli29 2009.03.02. 15:19:15

@elfelejtette:

"Lehet, hogy egy országnak be kell dőlnie ahhoz, hogy Nyugat Európa megsegítse."

Miről beszélünk? Néhány hónapja kaptunk 20 milliárd eurot.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.03.02. 15:20:20

@Bummer:

a helyzet még rosszabb, ugyanis az euroövezet jelenlegi országai meg attól félnek, hogy az euro fog bedőlni.

Eleve röhejes, hogy olyan feltételeket támasztottak, amit még az euroövezetben is csak az elit képes teljesíteni, ergo kiírták, hogy ha jobb leszel, mint mi vagyunk, akkor rendesek leszünk és beveszünk a buliba, de csak akkor.

Holott a kereskedelmileg nyitott Európa önmagában szinte biztosítja, hogy ha egy EU-s, de nem euroövezetbe tartozó állam bedől, akkor az euroövezetes jófejcsávók is szopni fognak.

Süllyed a hajó, és a lyuktól egyelőre messzebb levők basznak odaállni szivattyúzni, mutogatnak, hogy csináljátok ti, a közel állók meg még azon belül is mutogatnak, hogy csináld egyedül te, mert te gyök öt centivel közelebb vagy.

És éppen a lengyelek ugrálhatnának a legkevésbé, mi itt sírunk 30% árfolyamveszteség miatt, náluk meg lassan a duplája, mert olyan kurvára jobban állnak mint mi.

wendriner úr 2009.03.02. 15:22:12

azt az egyébként jellemző megfigyelést szeretném ajánlani az olvasótársaimnak, ami a következőképpen fog történni:

Vktor és Feri nagyságrendileg hasonlóan képzelte el a régió megsegítését. ne menjünk abba bele, hogy ki mondta előbb, legyünk jófejek: egyszerre találták ki. Viktor konkrét problémára utalva (bank és hitelszektor forráshiánya a nyugati bankok pénzszivattyúja miatt), Feri rákontrázva rögtön megoldotta volna az egész régió összes problémáját 180mrd-os ceh körül. NB: Viktor szerint Feri nem is érti ezt a problémát (szerintem sem)

Ferit a hétvégén lelőtték Merkelék, ma már nem is hajlandó emlegetni a témát. szokás szerint mindennemű konzultáció, stb nélkül, saját jólfelfogott belpolitikai érdeke szerint cselekedve járatta le magát és bennünket, KÖVETELVE a csomagot. szokásos hazai sztájl, a közvélemény rövidtávú feledékenységére apellálva. csak ugye ott Feri track recordja nem makuláltan (emlékezünk még arra, amikor Merkel asszonynak kellett hmm. korrigálnia Ferit arról, hogy miről diskuráltak ők ketten?)

Viktor javaslatát két-három hónap múlva újra elő kell venni, amikor likviditáshiány miatt a kkv-k sorra dőlnek majd be. először Ukrajnában és nálunk, utána szépen sorban mindenhol.

Feri akkor félrefordított fejjel kiáll, hogy amiről már régóta beszélünk, azt most meg kell tenni, különben is az ellenzék miatt van mindez.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.03.02. 15:25:14

@wendriner úr:

"bank és hitelszektor forráshiánya a nyugati bankok pénzszivattyúja miatt"

Ha Gréczy eftás nem hazudott, akkor az a bizonyos záradék ezen segíthet. Mondom: ha.

elfelejtette 2009.03.02. 15:27:52

@Zoli28:
"Miről beszélünk? Néhány hónapja kaptunk 20 milliárd eurot. "

Ami arra volt elég, hogy a költségvetés forrást kapjon, de sajnos arra kevés, hogy a nyugati anyabankok ne a keleti leánybankjaikon akarjanak spórolni. Egyébként az IMF nemrég vett fel ha jól emlékszem Japántól hitelt, szóval nem biztos, hogy van még pénze számunkra.

wendriner úr 2009.03.02. 15:29:22

miféle záradék?

ja és mindezt vesd össze: a Fidesznek nincs programja és nem ért semmihez. Feri bazmeg, rólad tudjuk hogy a mostani produktum a maximum, programod naponta változik, mi a f@szra várjunk még?

mialenyeg 2009.03.02. 15:30:23

Egyebkent a times nem emleget semmi beegest, ott semmi gong Hungaryval. Nem olvastam a nemet lapokat, nem tudom azok mennyire kegyetlenek. Az meg honnan jott, hogy "KOVETELTE"? Nekem ugy nez ki csak szimplan fasz volt es ez erosen latszodott is rajta mint mindig.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.03.02. 15:33:54

Annyira unalmas már az, h örökké fikázzátok ezt a faszkalap, tehetségtelen, lúzer pinokkijót.

Nem értem, miért kell folyton basztatni ezt a senkiházit, ezt a kártékony pojácát.

Ne bántsátok már szegény gyíkszopó miniszterelnök urat!

:-)

elfelejtette 2009.03.02. 15:35:00

@malacka69 az édentől keletre...:

"Ne bántsátok már szegény gyíkszopó miniszterelnök urat!"

Ez olyan szép. :)

wendriner úr 2009.03.02. 15:36:38

"Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnök "maximális követelésekkel" állt elő" - Die Welt

deresedő 2009.03.02. 15:37:01

@Benzinkutas Brigi: valamit nagyon jól csinálhat biztos. De ez nem egy ország vezetése. Nem is a bizalom felkeltése. Nem is egy nemzet egységének megóvása. Nem is a gazdaság életbentartása. Hát akkor mi? Túrós derelye? Nagy vigasz.

mialenyeg 2009.03.02. 15:38:51

Kemeny. Ugy latszik Merkelek nem csipik az arcot :o)

zoli29 2009.03.02. 15:41:17

@mialenyeg:

A neten megtalálhatod, hogy az európai lapok mit írtak Gyurcsányról és Magyarországról.

Pl.:
mno.hu/portal/619545
index.hu/gazdasag/magyar/2009/03/02/1254357/

kulalak 2009.03.02. 15:42:13

Szvsz megint az internet segit. Ez a kreten azt hiszi, hogy ezt itthon nem ertik, nem halljak ha a hirado nem ugy mondja???
Ekkora egest regen lattam, visszanyulnek, hogy az EU nem felejt, meg mindig ugy tudjak, hogy ez a hazug me.
Ha hozzateszem, hogy valoban 3 evvel ugrik vissza minden adorendszert erinto valtozas akkor a nagy nulla keriti korul ezt a pojacat. Maszop, lepni kell, valtsatok! Teljesen mindegy, hogy kit csak mast mert most ego magyarnak lenni a gazdasagi porondon, mi meg valsagot sem tudunk normalisan kezelni (elkuldeni a francba aki nagyban felelos erte). Na, beduhodtem, abbahagyom.

Bummer 2009.03.02. 15:47:12

@kulalak:
Megint az lesz, hogy benyomják a fejünket a pöce aljára, mint a Bokros csomag és a kapálózástól majd csak lesz valami.

zoli29 2009.03.02. 15:49:15

@elfelejtette:

A 20 milliárd euro sztem bizonyítja, amit Merkel is mondott, hogy amelyik kelet-európai ország bajban van, annak fognak segíteni. Ő csak a közös régiós csomagot utasítja el, mert szerinte (és mindenki más szerint is) Magyarország és a többi ország nincs hasonló helyzetben.

Az a probléma, hogy mi megkaptuk a mentőövet, de a nyugat azt továbbra sem látja, hogy mi mindent megtennénk, ami tőlünk telik. Október óta válság van, és még nem született döntés semmilyen átfogó reformról, ami javítaná a Magyarország iránti bizalmat.

Szerintem az Unió ezekkel a kemény szavakkal azt üzeni nekünk: Mi csak ne próbáljunk régiós mentőcsomagba bújtatva újabb euromilliárdokat kikönyörögni magunknak, ehelyett tegyünk rendbe az ország pénzügyeit, és vigyük végig a strukturális reformokat.

elfelejtette 2009.03.02. 15:50:08

@kulalak:

"Ha hozzateszem, hogy valoban 3 evvel ugrik vissza minden adorendszert erinto valtozas akkor a nagy nulla keriti korul ezt a pojacat."

A sávhatárok máshova esnek, bizonyos százalékok, mint pl. a munkáltatói TB munkavállalói TB, és egymáshoz képest az arányuk is más, de a 20006 ősz - 2007-es intézkedések ellenkező előjelűek voltak, úgy hogy ez a csomag, ha részlegesen is, de visszarendeződés. Arról nem is beszélve, hogy a 2014-2016-ra tervezett részei igencsak kérdéses, hogy mennyire hasznosak. Ha nem a feri mondaná, tán még bizalomerősítő is lehetne, de így...

mialenyeg 2009.03.02. 15:51:01

Az angoloknal meg franciaknal mas a hangnem mint a nemet lapoknal. A KE lapoknal mi a helyzet?

zoli29 2009.03.02. 15:52:49

@mialenyeg:

"A KE lapoknal mi a helyzet?"

Csehország pl minden fórumon tiltakozik az ellen, hogy M.o.-gal egy kalap alá vegyék.

2009.03.02. 15:56:31

Én már a megszorításokat sem bánom, csak legyen értelme, legyen tőle valóban jobb valami pár év múlva, legyenek valódi reformok és ezt az impotens bagázst takarítsuk már el az útból!

jozicsenko 2009.03.02. 15:56:47

Ferinek kellene a pénz kampányolni, csak azok a buta nyugatiak nem értik, hogy miattuk lopott annyit

hálátlan banda, még a végén megérik hogy lemond itten és ír valami fasza könyvet a baloldalról...

;-)

Dolce Vita 2009.03.02. 15:57:00

A cikk ok, de a kommentelok 80% irant melyseges szanalmam. Az ilyen beszukult vermagyarok (talpramagyarok) iq-ja sincs sokkal feljebb, mint az mszp szavazoke. Ebbol a szitubol egyik oldal sem tudna minket kihuzni, csak egyutt lehet. es bar rohadt megalazo, amit a lengyel csavo tett, de mi is csak ezt tettuk volna forditva - remelem.

elfelejtette 2009.03.02. 16:00:20

@Zoli28:

"A 20 milliárd euro sztem bizonyítja, amit Merkel is mondott, hogy amelyik kelet-európai ország bajban van, annak fognak segíteni......"

Hiába, ha egyszer a tőke egységes régióként kezeli Európa keleti részét, akkor tök mindegy, mennyit hangoztatják a függetlenségüket a kelet uerópai országok, együtt fogunk bukni,. Meg lehet nézni, hogy mennyit és milyen ütemben értékelődött le a cseh korona illetve a zlotyi a forinttal együtt. És az euró is gyengül a dollárhoz képest. Az Euróárfolyamunk is eléggé rossz, de a dollárhoz képesti még rosszabb, és a tőke nagyrészt dollárban van.

zoli29 2009.03.02. 16:06:10

@Dolce Vita:

"Ebbol a szitubol egyik oldal sem tudna minket kihuzni, csak egyutt lehet."

Mit értesz azalatt, hogy együtt?
Az a helyzet, hogy az országnak van egy kormánya, akinek törvényeket, rendeleteket kellene hoznia, hogy megpróbálja enyhíteni a válság hatásait. Ehelyett közel fél éve csak csúcsokat hív össze, és ha lesznek is változások, azok is legkorábban júniusban vagy júliusban lépnek életbe. Tudod mi lesz itt júniusig?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.03.02. 16:09:34

@Zoli28:

"Csehország pl minden fórumon tiltakozik az ellen, hogy M.o.-gal egy kalap alá vegyék."

Miért, mi a fasz egyebet tud tenni? Ráadásul, mint @elfelejtette is megemlíti, sokat nem ér vele. Érdemes a túlparti reakciókat figyelni, mert azok durván eltérnek az európaiaktól, az IHT a nacionalizmus erősödéséről ír, és félek, hogy igaza van. Mert most vagy valóban unio az Unio, vagy csak névleg az, és baszhatjuk.

zoli29 2009.03.02. 16:09:36

@elfelejtette:

És mi a helyzet a cseh és lengyel állampapírokkal? Azokat sem vásárolják?

elfelejtette 2009.03.02. 16:13:35

@Zoli28:

A tőke most jellemzően amerikai kincstárjegyekbe menekül, kockázatminimalizál. Konkrétan nem ismerem a cseh és lengyel állampapírhelyzetet. A csehek államadóssága alacsony, a lengyeleké viszont már problémásabb lehet.

Dolce Vita 2009.03.02. 16:14:20

@Zoli28: tudom, hogy nehez megemeszteni, hogy ov egyuttmukodjon gyf-fel (sot meg di-val is), de ez most nem csak egy torvenymodositas. szemleletvaltasra van szukseg es arra, hogy olyan kozos es gyors lepeseket hozzanak, amik bar fajdalmasak a nepnek, de hosszutavon elnek. ezek sztornozasa nem lehet benne egyik part valasztasi programjaban sem, hogy a befektetok lassak, hogy lehet velunk tervezni. amig a ket oldal nem lep fel egyutt (sot, amig kelet-europa nem igyekszik egyutt lepni), addig nem tudunk befektetoi bizalmat kapni es a rossz helyzet miatt csak no az emberekben a harag egymas irant. sajnos egyik oldali vezeto se eleg karakan, hogy felvallaja a publikus egyuttmukodest.

Bummer 2009.03.02. 16:15:38

@Zoli28: Mit értesz azalatt, hogy együtt?

Hogy lenyom a víz alá, és rajtunk állva levegőn marad. Ez a gyurcsányi módi.

elfelejtette 2009.03.02. 16:15:53

@mavo:

"Érdemes a túlparti reakciókat figyelni, mert azok durván eltérnek az európaiaktól, az IHT a nacionalizmus erősödéséről ír, és félek, hogy igaza van."

Nem is ez az érdekes, hanem pl. a FT azon cikke, amiben Eurót javasolnak az összes EU országnak, a maasrichti követelmények alapos felpuhítását, nehogy baj legyen.

Bummer 2009.03.02. 16:16:29

@Dolce Vita:
Aki Gyurcsánnyal és az MSZP-vel együtt lép föl (akik gondolkodás nélkül eltörölnek fél évvel korábban hozott 5 éves törvényeket), az befektetői szemmel halott ember.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.03.02. 16:16:41

És számomra az a furcsa, hogy a Klón közép-keleti blokkban gondolkodott, ami bődületes faszság.

És senki sem ezért fikázza. Holott nem-euro övezetben kellett volna. Ezzel pedig szép magasra feladta a lasztit a hú de segítőkész euro övezetieknek, hogy Szlovákiával és Szlovéniával vakíthassanak.

wendriner úr 2009.03.02. 16:18:34

@mavo: azert ma például PLN +1%, CZK +1% HUF -1%. nem tendencia, de figyelemfelkeltő. Köszönjük, Feri, hogy erősíted régiós társaink gazdaságát.

elfelejtette 2009.03.02. 16:21:01

@wendriner úr:

Itt van mindenféle tendencia grafikusan, szerintem eléggé együtt mozognak a kelet európai pénzek:

index.hu/gazdasag/penzbeszel/2009/03/02/tessek_vegre_intervenialni_/

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.03.02. 16:22:15

@elfelejtette:

többek közt erre gondoltam én is. Persze, ez gyengítené az eurót, de az Unio nem döglene bele. Ellenben a nem-euro zónásoknál fékezné az efféle hektikus folyamatokat. Az uniónak egy valutát kellene védenie, nem pedig tíz össze-vissza kalandozó foschpunepát.

Amúgy az erős uniós Lengyel lobbynak sok mindent köszönhetünk, és az nem hiszem, hogy bárkit vígasztal, hogy ők is szarban vannak.

Dolce Vita 2009.03.02. 16:24:55

@Bummer: ot evvel ezelott szerinted ki sejtette, hogy lesz egy ilyen gazdasagi bedoles? ebben a kozegben boven nem biztos, hogy azok a jo dontesek, amik 5 eve annak tuntek. bar, persze lehet, hogy szarok voltak a dontesek (sot), de az osszes olyan dontes, amit valamely orszag a mostani kozegben hozott nem biztos, hogy idotallo lesz. ezert nem irtam azt, hogy alljon a ket oldal egy "jo irany" melle, mert senki nem is sejti mi szamit annak. a lenyeg, hogy nem tudsz tervezni 5 evre se, ha 4 evenkent mindent felulbiralnak es ez kulcs a tokes cegeknek.

elfelejtette 2009.03.02. 16:25:05

Apró észrevételként: Jelen pillanatban egyetlen európai ország sem teljesíti a maastrichti kritériumokat.

jozicsenko 2009.03.02. 16:25:29

@Zoli28:

www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/fields/2186.html

a cia tények könyvéből szemezgetve

a Csehek államadóssága GDP arányosan 26%, a lengyeleké 41,6%

a mienk 70,2% : messze a környék legnagyobb értéke

Ukrajna ugyanitt 10%on áll, de ott inkább a besorolás miatt veszélyes

szóval nem véletlenül tiltakozik kézzel-lábbal a cseh pénzügyminiszter!!!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.03.02. 16:27:07

@wendriner úr:

A zloty például eleve mélyebbről indult harcban. Miközben a forint a jó kis 240 eurós csúcshoz képest most úgy 19% körül zuhant, addig a zloty nagyságrendileg ugyanennyivel a korábbi tartós süllyedéshez képest ráadásként, tehát elég vicces, amikor hőbörögnek, hogy nincsenek velünk egy szinten.

elfelejtette 2009.03.02. 16:27:22

@Dolce Vita:

"ot evvel ezelott szerinted ki sejtette, hogy lesz egy ilyen gazdasagi bedoles?"

Már akkor csökkenni kezdett a GDP növekedése, és erre csökkentették a forgalmi adót,cserébe emelték a munkavállalói TB kulcsot. Egyértelműen hibás döntés volt, jövedelemtranszfer az inaktívak részére. Az Áfát ugyanis az inaktívak is fizetik, TB-t csakis az aktívak.

wendriner úr 2009.03.02. 16:28:18

@elfelejtette: nem vitatom, csak amíg a lengyelek szerint az ő valutájuk ma már 10-15% körül alulértékelt, részben a kelet-eu összemosás miatt, addig mi nem tudjuk, hogy hol a gödör alja. persze, hogy minden alkalmat megragadjanak, hogy behúzzák a ziccert. márpedig Fletó polémiája kőkemény ziccer volt, ld. lengyel segítség nekünk... gyakorlatilag az EU csúcs üzenete mindenki számára M.O. szemszögéből: ide lőjetek, mi vagyunk a leggyengébb láncszem, nem lesz EUR, de a nyugat talán megsegít. ha én spekuláns lennék, készíteném az ágyúmat. 310-315-ös EURt várok a hét végére.

elfelejtette 2009.03.02. 16:28:57

Előzőhez még annyit, hogy nem öt éve hozták, hanem öt éves terv volt. 2005 őszén született meg az öt éves adócsökkentési törvény, aminek első eleme az Áfa kulcs mérséklése volt, aztán a választások után visszavonódott.

zoli29 2009.03.02. 16:32:59

@Dolce Vita:

Igazad van mindenben, amit leírtál.
Ugyanakkor az a helyzet, hogy jelenleg van egy MSZP-kormány, akinek az SZDSZ és az MDF által meg lenne a parlamenti többsége minden liberális reform végrehajtásához, a legbrutálisabb kiadáscsökkentéstől az adócsökkentésig. A kormánynak tehát megvan minden lehetősége, hogy a hátralévő egy évben jelentős változásokat indítson el, amik felébreszthetik a bizalmat M.o. iránt. És nem csak a lehetősége van meg, hanem ez a kormány felelőssége és kötelessége. És ha nem fog semmi történni, az is a kormány felelőssége.

Lehet azt mondani, hogy Orbán politikai okokból nem áll elő reális javaslatokkal, de Orbán nem miniszterelnök, és nincs parlamenti többsége.
A kormány pedig, akinek viszont meg lenne a parlamenti többsége, erre azt mondja, hogy ha Orbán nem hajlandó kimondani, hogy fájni fog, akkor mi meg nem tesszük meg, amiről egyébként tudjuk, hogy kellene, mert nem akarunk még jobban lemaradni a népszerűségi versenyben.

Szóval igaz, hogy mindenkinek megvan a felelőssége, de az azért nonszensz, hogy a kormány az ellenzékre vár, és csak akkor hajlandó cselekedni, ha Orbán Viktor beáll a sorba.

(Emlékeztetlek, mit kapott Orbán a kormánytól, amikor kiszivárogtatták, hogy szerinte reálértéken be kellene fagyasztani a nyugdíjakat, meg hogy sokmindenkinek sok minden fájni fog. Így merészeljen egy ellenzéki vezető akár csak szűk körben is arról beszélni, hogy mit tenne, ha kormányon lenne.)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.03.02. 16:34:08

@wendriner úr:

A kedvedért egy jó kis grafikon: sdw.ecb.europa.eu/servlet/DisplayChart?filename=sdwPivot-12570.png

Itt jól látható, hogy a zloty 2004 év közepi csúcshoz képest 2008-ig már 28%-os bukóban volt, és ehhez képest zuhant tovább párhuzamosan a forinttal. Ha nálunk zuhant volna 4 év alatt ennyit a forint, már rég pánik lenne.

jozicsenko 2009.03.02. 16:34:10

@Dolce Vita: öt évvel ezelött azt lehetett látni, hogy minden szomszéd száguld előre, csak mi lassulunk
lehetett tudni, hogy nem tart a fellendülés örökké
lehetett tudni már akkor is Machristi követelményeket, ezt a belépésünk elött töbször is tisztán elmondták

pont mint amikor egy hajón a kapitány elengedi a kormánykereket, kiengedi a köteleket és amikor jön a vihar (mert most már itt van az előszele), akkor

1. csodálkozik hogy miközben mindenki más iszkolt a kikötőkbe, ő miért áll ilyen roszul
2. a közben betört vizet 6 év alatt hozták össze, erőfeszítés sem volt, hogy kimerjék, most csodálkoznak hogy jajjj, ennyi ?
3. a volt kapitány a hibás, aki 6 éve a partvonalon (najó, a kajütjében) áll
4. ráadásul hiába mondta évek óta, hogy mit kellene tenni, vagy hülyeségnek titulálták, vagy az utolsó pillanatban saját ötletként tálalták, s csodálkoznak, hogy nem szól többet (igen, ez az adócsökkentés ötlete)
5. az egyértelmű potyautasokat "személyiség jogok" miatt nem bántják (igen, ők a segélyezettek), csak nyilvántartásba vették őket, de a költségeiket még mindig a legénység állja
6. munka helyett rendre a legénységre támad, amiért morognak a kivételezett potyautasok miatt
7. az a banda, aki évekig segített navigálni, simán privatizálná a megmaradt mentőcsónakokat (igen, ők az szdsz), s bár hivatalosan már nem személyzet, azért a kantinban a rumadagot simán lenyúlják

bakker: csodálkozik a kapitány, ha ezek után inkább hagynám az egészet elsüllyedni, mert rám, a munkaerőre másik hajón még szükség lehet??

mialenyeg 2009.03.02. 16:34:16

Szerintem is, amit F muvelt most is, az iszonyat szintu dubla ongol volt. Megagyazott alaposan, pusztan nehany mondattal. De lehet hogy csak altruista (Mo-t onmagaval azonositja, az nem szamit).

elfelejtette 2009.03.02. 16:36:45

@Zoli28:

Egyetértek, ha olyan nagyon tenni akarnának, akkor tegyék meg az SZDSZ-szel közösen, ne a Fideszre mutogassanak. A Fidesz majd hülye lenne javasolgatni, nulla hatáskörrel felelősséget venni a nyakukba. Ha a kormány meg tenni akar, de nem tud, akkor lemondhat.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.03.02. 16:38:30

@Zoli28:

"Emlékeztetlek, mit kapott Orbán a kormánytól, amikor kiszivárogtatták, hogy szerinte reálértéken be kellene fagyasztani a nyugdíjakat, meg hogy sokmindenkinek sok minden fájni fog."

Muhaha. Maszopék ezt az ostoba szociálista (nem elírás) demagógiát kéz a kézben nyomatják a fidivel. Vagy a tavaly áprilisi öntökönszúrás, már elfelejtődött, meg a "ne a zemberekkel" kezdetű pár hónapos megasláger is?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.03.02. 16:40:28

@Zoli28:

lemaradt. Egyebekben nagyjából stimmel amit írsz, és amikor kiszivárgott Viktor saját, külön bejáratú mini őszödije, én örültem, hogy végre jókat mond, talán lehet majd rá savazni.

wendriner úr 2009.03.02. 16:42:53

@mavo: ez így minden mást nem tekintve ok. de:
ad1) HUF volt kicsit erősebb is
ad2) a PLN sokkal többet erősödött előtte, mint a HUF.

zoli29 2009.03.02. 16:44:55

@mavo:

Te is tudod, hogy ezernyi ok van, ami miatt nem lehet Orbán soha nem hallott "beszédét" egy kalap alá venni Öszöddel. Hadd ne soroljam fel...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.03.02. 16:46:04

@elfelejtette:

abszolút nem csodálkozom, hogy nem csapnak a lecsóba. Aki nem hülye, tudnia kellett, hogy 2009 az utolsó előtti esély egy jó kis savazat szerzősdire. Magam részéről csodálkozom is, hogy nem ömlik elég pénz kifelé, de majd lesz még 2010 - mibe fogadjunk, hogy hirtelen elkezd csurranni-cseppenni, persze hitelből, mi másból.

Ilyen pozitúrában kibaszni a felesleges tízezreket a jó kis állami irodákból, meg keményen megfogni a kiadásokat az népharagot is kiválthat akár, és ne tudd meg, ki hadonászna a leghevesebben, hogy ne a zemberekkel.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.03.02. 16:47:25

@Zoli28:

mondom MIN őszödi. Nem veszem egy kalap alá, de hogy majdnem 180 fokban mondott ellen sokban korábbi önmagának, az fix.

zoli29 2009.03.02. 16:48:46

@mavo:

"Magam részéről csodálkozom is, hogy nem ömlik elég pénz kifelé"

Dehogyisnem. Draskovics már bejelentette, hogy mennyivel fogják emelni a régebb óta szolgálatban lévő rendőrök bérét (40-60 ezer Ft körüli összeggel).

zoli29 2009.03.02. 16:52:07

@mavo:

"Nem veszem egy kalap alá, de hogy majdnem 180 fokban mondott ellen sokban korábbi önmagának, az fix."

Megnéztem, és pl az állami kiadások reálértéken történő befagyasztásáról korábban már Navracsics, Szijjártó és Deutsch is beszélt a nyilvánosság előtt (márpedig a nyugdíj is az állam kiadásaihoz tartozik, és ezt az elképzelést utólag sem tagadta Orbán).

elfelejtette 2009.03.02. 16:53:47

Mindenesetre az továbbra is rejtély, mitől fog megjavulni a forint és talpra állni a magyar gazdaság.

mialenyeg 2009.03.02. 16:55:41

Egyebkent ez a Ov/GyF mit tenne/tett/tenni fog ezt csinalna azt csinalna ezt mondta aztan azt mondta, de nem tette aztan megtette, ez az egesz orokos kenyszeres baszakodas csak amiatt van, hogy nem igazan van itt egy politikusnak realis felelossege, nem vonhato nem vonodik automatikusan felelossegre, nincsenek mogotte realis elvarasok, egy katyvasz fantazia es szovilagba vannak beletebolyodva az emberkek. Na de remeljuk ha eleg ehesek lesznek, elhiszik vegre, hogy nem az szamit mit mondasz hanem hogy mit teszel. Es ha vaamit elbaszol, te fizetsz erte szemelyesen. Meg 10 ev... :o)

elfelejtette 2009.03.02. 16:59:54

@mialenyeg:

"Na de remeljuk ha eleg ehesek lesznek, elhiszik vegre, hogy nem az szamit mit mondasz hanem hogy mit teszel."

Én is erre számítok, hogy szarban leszünk, és ilyenkor, amikor 25000 ember az utcára kerül, meg még ki tudja mennyi fog kerülni, a szomorú realitás felül fogja írni azt, hogy ki mit és hogyan kommunikál.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.03.02. 17:05:25

@wendriner úr:

Kezdjük talán azzal, hogy fordítva ülök a lovon, benéztem, mint állat. A zloty 2004 közepe óta erősödött, és nem gyengült, mea culpa, ezt csúnyán benéztem. De így is 3,5 zl/eu-ról gyengült 5 környékére, most éppen 4,8 magasságában szárnyal.

Viszont ettől még amit a forintról írsz óriási tévedés. Íme az ide vonatkozó grafikon: sdw.ecb.europa.eu/servlet/DisplayChart?filename=sdwPivot-12999.png

Vagyis az euro 200 óta 242 HUF-nál olcsóbb nem volt.

Én a 2002-es ezt a csúcsárfolyamot 240-nek számolva kalkuláltam 29%-os esést a 310-re kerekített jelenlegi mélyponthoz képest.

Ha a 2000 körüli kiinduló, és a válságot megelőzően jó egy évig elég stabil tavalyi 250 körüli (valójában 252 körüli) árfolyamot veszem alapul, akkor már "csak" 24% a romlás, a zloty rövidebb idő alatt lassan 40% körül jár (4,8 most és 3,5 körül fél éve), és örülhetnek, mert majdnem lett 5 zloty egy euro.

zoli29 2009.03.02. 17:09:47

@mavo:


Tisztán emlékszem, hogy 230 alatt is volt az EUR-árfolyam.
Ez 100%.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.03.02. 17:09:59

@Zoli28:

a költségvetés töredékéről van szó, bár az tény, hogy ritka demagóg lépés, akármennyire is szükség van rá. És nem tudom, hol a fedezete, ami szintén zavar.

Mellékszálként halkan megemlítem, amikor a varangyképűt kinevezték pesti főatyaúristennek, és beszigorított nem kicsit, hanem nagyon, azok is éltették, akik utána teli tüdőből ávósoztak.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.03.02. 17:16:48

@Zoli28:

stimmel, az most volt nyáron, a kibebaszott kánikulában, és kábé szeptemberig ott maradt, bár augusztusban esett kicsit csak akkor a zloty is 3,4 környékén volt, és októberig az ott is maradt.

A kérdés csak annyi, a zloty elérte-e a feneket, és hogy a forint is elérte-e.

zoli29 2009.03.02. 17:18:07

@mavo:

"a költségvetés töredékéről van szó, bár az tény, hogy ritka demagóg lépés, akármennyire is szükség van rá. És nem tudom, hol a fedezete, ami szintén zavar.

Mellékszálként halkan megemlítem, amikor a varangyképűt kinevezték pesti főatyaúristennek, és beszigorított nem kicsit, hanem nagyon, azok is éltették, akik utána teli tüdőből ávósoztak."

Az első bekezdést nem tudom, mire reagálva írtad, légyszíves bontsd ki... :)

Ami Gergényit illeti, kikre gondolsz, akik először éltették, aztán ávósoztak?
Mindenesetre nem mindegy, hogy valaki keményen, de törvényesen, vagy pedig törvénytelenül cselekszik.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.03.02. 17:20:18

@Zoli28:

egyébként az a 230 alatt 228,16 volt. A zolty kicsivel 3.2 eurón fityegett, ez utóbbit el sem hiszem ... az akkor -35% (HUF) és -50% (zloty). Szép mindkettő ...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.03.02. 17:21:19

Tessek, itt a csattanos valasz a sok fanyalgo katasztrofapopulistanak!
www.portfolio.hu/cikkek.tdp?h=13&k=3&i=111074
"A miniszterelnök példaként említette: nagyon határozott magyar szándék volt - amit vasárnap ki is mondtak az uniós vezetők - hogy az anyabankok kötelesek gondoskodni közép-európai leánybankjaikról. Fontosnak tartja azt is, hogy a másik magyar javaslatról Jean-Claude Juncker luxemburgi kormányfő, az euróövezeti pénzügyminiszterek csoportjának elnöke vasárnap este már úgy nyilatkozott: Európa vezetői megfontolhatják, hogy rövidítik az ERM-2-ben kötelezően eltöltendő két évet. Ugyanígy nyilatkozott Angela Merkel német kancellár is. Természetesen - tette hozzá Gyurcsány Ferenc - Magyarország teljesíteni kívánja a maastricht-i kritériumokat. A harmadik magyar javaslatról, a likviditásbővítésről úgy vélekedett: azt sok tekintetben megelőlegezte az a pénteken bejelentett finanszírozási program, amelyet a kelet-európai bankrendszerek és vállalatok megsegítésére a világ vezető nemzetközi befektetési és hitelintézetei - köztük az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) - indítottak."

Lehet abbahagyni a nyivakolast es nekiallni tenni a dolgukat!

zoli29 2009.03.02. 17:22:15

@mavo:

"egyébként az a 230 alatt 228,16 volt. A zolty kicsivel 3.2 eurón fityegett, ez utóbbit el sem hiszem ... az akkor -35% (HUF) és -50% (zloty). Szép mindkettő ..."

Ezen a ponton én már nem tudok hozzázólni. :) Ennyire nem vagyok otthon a témában.

zoli29 2009.03.02. 17:26:40

@Doomhammer:

A rövidebb ERM-2 időszaknak semmi köze a maastrichti kritériumok felpuhításához.

"A harmadik magyar javaslatról, a likviditásbővítésről úgy vélekedett: azt sok tekintetben megelőlegezte az a pénteken bejelentett finanszírozási program, amelyet a kelet-európai bankrendszerek és vállalatok megsegítésére a világ vezető nemzetközi befektetési és hitelintézetei - köztük az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) - indítottak."

Magyarul: Gyurcsány tett egy olyan javaslatot is, amiről tudta, hogy már eleve tervbe volt véve. Csak hogy úgy tűnjön, hogy csinált is valamit.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.03.02. 17:27:02

@Zoli28:

Erre írtam (de ha kattintasz az elején a sárga linkre, magad is meglátod) :

"Draskovics már bejelentette, hogy mennyivel fogják emelni a régebb óta szolgálatban lévő rendőrök bérét (40-60 ezer Ft körüli összeggel)."

Gergényi pedig bizony igencsak népszerű volt bépesten (amiről fasza elődei is tehettek persze) mert 2003-ban kemény kézzel állt a melónak, és ez például rendpártiaknak eleve bejött. Csak persze már a kutya sem emlékszik rá, elmosta a 2006-os balhé.

zoli29 2009.03.02. 17:31:27

@mavo:
"ha kattintasz az elején a sárga linkre, magad is meglátod"

Ezt eddig nem is tudtam. Hogy lehet ezt beállítani?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.03.02. 17:32:59

@Zoli28:
"Magyarul: Gyurcsány tett egy olyan javaslatot is, amiről tudta, hogy már eleve tervbe volt véve."
Nem egeszen, Zoli. :-) A penteki javaslat a 24 milliard euros, Feri javaslata pedig a 190 milliard euros.

Van itt egy kis kulonbseg.

osborne 2009.03.02. 17:44:06

a zseniális GZS blogjából egy komment ;] ergé, még mindig nem írtad meg Orbánt a posztba!!

"Zsolti, azt miért nem emlited hogy Orbán Viktor a csúcstalélkozót megelőző napokban találkozott Merkel kancellárral és lebeszélte őt a magyar mentőcsomag támogatásáról? Szerintem Orbánnak ez a ténykedése kimeriti a hazaárulás fogalmát."

zoli29 2009.03.02. 17:44:24

@Doomhammer:

"Nem egeszen, Zoli. :-) A penteki javaslat a 24 milliard euros, Feri javaslata pedig a 190 milliard euros."

Nem tudtam. De a lényeg, hogy Gyurcsány szánalmas módon próbálja bizonygatni, hogy ő igenis elért valamit Brüsszelben...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.03.02. 17:48:24

@Zoli28:

"Hogy lehet ezt beállítani?"

Sehogy. Te magad is a válasz erre nevű bigyóra kattintva írsz, ennek ez az eredménye.

zoli29 2009.03.02. 17:51:01

@mavo:

A "válasz erre"-re rá szoktam kattintani, de a citromsárga háttér nem jelenik meg, csak narancssárga betűvel a kommentelő neve, akinek válaszolok.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.03.02. 17:54:13

@osborne:
"a zseniális GZS blogjából egy komment ;] "

Egeszen atlatszo probalkozas. Maga irta be, vallja be.

tevevanegypupu 2009.03.02. 17:55:55

Viktor le tudta beszelni Merkelt arrol, hogy tamogassa Gyurcsanyt? Hat ez fantasztikus..mi mindent fog tudni elintezni majd miniszterelnokkent. Viktoooooooooor!(((:

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.03.02. 18:02:00

@Zoli28:

ez relatív. A 190-hez képest kacaj, de elvben, szigorúan elvben akár ~3-4 mrd eshet le ide, az idei évben elvben úgy 1,5 mrd körüli összeg eshet ide, ami hirtelenjében összekapart infóim szerint a lakossági hitelállomány 10%-a környékén battyog, és az azért nem két fillér.

Eleve ezek nemzetközi, nagy tétes pókerjátszmák, mi csak az alját látjuk. A Klón licitált egy bazi nagyot, és remélte a többi sorstárs mellénk áll. Azok fintorogtak, Merkelék meg ezt látva visszalicitáltak egy még keményebbet. Cseppet sem tartom kizártnak, hogy ha a többi nem-euro övezetes is odalép, Merkelék nem ütnek így vissza. Jelenleg itt tartunk. Az úri közönség meg hőbörög a nem is tudja min.

Nem ez a baj. Hanem az, hogy jelen állapotában semmi sem biztosítja, hogy ez az összeg valóban a közép-keleti leánybankokhoz kerüljön. Magyarul az anyabank lenyúlhatja a leányoknak szánt gempát, cserébe a leánybank satuzik, és borul a bili itt-ott.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.03.02. 18:07:14

@tevevanegypupu:
Mint afele Kaoszisten, Orban csak pusztitani tud, epiteni nem. Epiteni csak a Feri tud.

Mert ketfele politikat latok ebben az orszagban, kedves barataim. Az egyik a Kaosz, ami csak pusztit. A masik az epitkezes politikaja. Az egyik a Mult, a masik a Jovo.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.03.02. 18:07:54

@tevevanegypupu:

szerintem megfenyegette. mondjuk azzal, hogy odakezivezerli a magyargardat berlinbe. vagy meggepuskaztatja a brandenburgi kaput.

vagy csak azzal, hogy ha hatalomra kerul lemondja az osszes kormanyzati audirendelest.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.03.02. 18:09:08

egyebkent meg idohurokba kerultunk. eljen a 23%-os afa.
imadom a primszamokat!

majd aztan decemberben vissza lehet menni 20%-ra,

IGEN. megcsinaltuk.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.03.02. 18:09:32

@Zoli28:

de a sajátodat így látod. Tkp. egész ügyes.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.03.02. 18:09:32

Baszki, fossátok itt a szót, oszt közben tökegyszerű a cucc!

ferkó belógatja a brokit a szánkba, oszt mégse jutunk ötröl a hatra, csak kátyúból a szakadékba. Akkor már inkább lógassa be viktor a cerkát, hátha rajzol vele a pofánkba egy kicsit szebb jövőt!

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.03.02. 18:11:26

@jozicsenko:

70.2% ugyanmar.
ha igy haladunk, iden meglesz a 90%.

dec-jan viszonylatban annyit nott az allamadossag mint egesz 2007 soran.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.03.02. 18:11:37

És jó éccakát mindenkinek, mennem köll, már így is késésben vagyok.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.03.02. 18:12:25

Nem tudom, ERGÉ, nekem valahogy nincs kedvem nevetni. Gyurcsánynak lenni, nem olyan rossz, neki még mindig megvan 1 millárd egy évben (+féllegális, illegális jövedelmek), magyarnak lenni azonban egyre kínosabb.
10.000.000 állampolgárból nem volt 10.000 sem aki komolyan gondolta a kormány elűzését, most Lengyelország a segítségére szorulunk, vészesen közeledünk Ukrajnához.

Szánalmas kormány, szánalmas ellenzék, szánalmas polgárok.

elfelejtette 2009.03.02. 18:12:50

@osborne: Írtam én is, hogy az alcsúti törpe kavart be. Napnál világosabb, hogy azért járkál Európában, hogy gödröket ásson, amibe belehuppan a Gyurcsány féle reformgőzös.

zoli29 2009.03.02. 18:13:13

@malacka69 az édentől keletre...:

Szerintem a szíve mélyén azt már mindenki tudja, hogy Gyurcsánnyal ez sehogyse' fog menni, de a holdudvar még próbálja a felszínen tartani.

Rossz belegondolni, hogy 2010 áprilisáig a világválság kellős közepén ezzel a miniszterelnökkel és ezzel a kormánnyal kell valószínűleg kihúzni.
Mi lesz itt??

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.03.02. 18:16:25

Mavo

Lehet, h a zloty akár többet is romlott, mint a forint, de ez csak egy szempont, egyetlen mutató.

Nálunk sajnos mindegyik szar. Talán csak a hiány nem.

A forint a 235-ös csúcshoz képest 310-zel 32%-os romlás, a gdp kb. -4%-nál lesz, a reálbérek, reál nyugdíjak zuhannak, stb....

Nem ez a lényeg. Mi már bő két hónapja 25 milliárdra megyünk az IMF-el, a lengyelek eddig nulla, de ha figyelembe veszem, h Lengyelo. 38,2 millió lakosú, akkor ők 95 milliárd Euro IMF-el lennének annyira gebaszosak, mint mi.

Úgyhogy hagyjuk ezt az "ott is éppúgy szar, tehát itt nem csinálták rosszabbul" szöveget, mert kilóg a lónak a 4 lába van, mégis megbotlik

Csá

zoli29 2009.03.02. 18:18:14

@malacka69 az édentől keletre...:

"a gdp kb. -4%-nál lesz"

Mostani állás szerint ez már egy optimista forgatókönyvnek számít.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.03.02. 18:18:18

@Doomhammer:

még erre annyit, hogy azért ez a duma oda-vissza stabilan megvan lassan két évtizede (igen, Antall hívei is alkalmazták), és Csillagszeműék sem rettentek anno vissza az akkori ellenzék hasonszőrű ekézésétől, ha épp úgy adódott. Az arányt az éppen most országló rohadékok "javára" a lassan kétszer annyi ideje tartó rohadtkodás billenti a túloldali rohadékok ellenében. Bocs, hogy ilyet írok a nemhazudósékról IS, ha valakit sértene, és ha ettől automatikusan a Klón fanja vagyok, hát nem zavar.

Ez cseppet sem menti az elmebeteg Gréczyt és hasonlóan íkúbetyár fanjait, de azért nem illik teljesen elfelejtkezni róla ...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.03.02. 18:20:36

@malacka69 az édentől keletre...:

háhá, ácsi. Nem én kezdtem a valutás résztörténetet boncolgatni, és egy szóval sem mondtam, hogy az jelentene mindent. Beléptem egy vitába azokkal a szabályokkal, amiket készen kaptam és slussz. Egyébként fél év alatt 50%-os romlás az kurva sok és kész, és valami csak van mögötte ...

osborne 2009.03.02. 18:30:29

@Doomhammer: simán bevallanám ha igen de ezt vki tényleg komolyan gondolta ;]

btw, 306-307 forint volt ma az euró, Gyurcsánynak tényleg nem kéne erőltetni a verbálisan intervencióit mert a végén meglesz a 320 is.

tevevanegypupu 2009.03.02. 18:35:54

@Doomhammer:

tudjuk, tudjuk, a Jo es a Rossz, az Ejszaka es a Nappal egyelotlen harca ez, es nem ketseges, ki kerul ki gyoztesen!

@denever

esetleg emlekeztette Merkelt a Lehel kurtjere is..meg a magyarok nyilaira. Szittya van keznel most is epp eleg, es ha Orban megkaparintja vegre a hatalmat akkor semmi nem allhatja utjukat!

star77 2009.03.02. 18:45:12

Az euro Gyurcsány nélkül is lesz 320-300ft.már régen nem rajtuk múlik.egyébként legalább megpróbálta,és különben utálom a faszit,de legalább kiállt.az EU és a NYUGAT immár sokadjára,megint bizonyított.mi közép kelet európa,csak akkor vagyunk jó piac,amikor 10 évig nem kell adózni a multiknak+kapnak még állami támogatást is.
Amúgy meg mehetünk a pi..ába.
Várnam azért Mr.Orbán hasonló kiállását is a térségért.
De azt várhatjuk...

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.03.02. 18:59:03

Lehet, hogy már valaki betette, de világhírű lett Gyurcsányunk:

www.youtube.com/watch?v=OxiLui7jvvY

memo62 2009.03.02. 19:05:39

Sajnos a kulfoldi sajto is egyre tobbet foglalkozik a magyar gazdasagi helyzettel ( elborzasztas kepen) es termeszetesen a rasszizmussal. Igy lassan eleg kellemetlenne valik magyarnak lenni, hala derek kormanyunk es IQ zseni minisztereunknek.

wendriner úr 2009.03.02. 19:45:42

@star77: f@sz vagy, Viktor kiallt eppen a mult heten, kicsit konkretabban ervelve, mint a papai zseni.

jozicsenko 2009.03.02. 19:50:29

@star77: ahogy ő fogalmazott: "elporolták a hátam"

dudasj.myip.hu/Home/modules.php?name=News&file=article&sid=650
gazdasag.ma.hu/tart/rcikk/c/0/12138/1

2001ben mondott fel előnytelen szolgálatást és zavart el külföldi céget

igaz, fizetnie kellett kb 90 millió dollárt, de utána 400 MRD FT-ért adta el Gyurcsány, tehát összességében jól jött ki belőle az ország

jap: folyamatosan harcolt, hogy ne mi legyünk az EU élelmiszer-szemétlerakója, ő tartotta tavaly napirenden, mert GyF-ék hagyták behozni a sok szemetet

star77 2009.03.02. 19:58:09

@wendriner úr: konkretan hol állt ki?felcsúton a téren?mert már ott is utálják mint a szart.
Ha tízszer születne,akkor se tudná megoldani ezt a helyzetet.egyik se!az elmúlt 20év sikeres és felelősségteljes kormányzása és kisérletezése a magyar gazdasággal, vezetett ide.
Felesleges orbánt védeni v dícsőíteni,csak a címke más,legbelül éppoly rohadt és undorító,mint az összes többi politikus kívétel nélkül.Te PÖCS.

wendriner úr 2009.03.02. 20:09:04

@star77: nagyon szépen hangzik ez a dolog az új székházból, sokan megeszik majd a szöveget, de ettől nektek nem lesz több szavazótok.

Viktor konkrétan Bécsben állt ki, nem Felcsúton.

www.hirszerzo.hu/cikk.a_nyugati_bankok_vezetoit_ostorozta_orban_becsben.98769.html

zoli29 2009.03.02. 20:16:47

@star77:

"Felesleges orbánt védeni v dícsőíteni,csak a címke más,legbelül éppoly rohadt és undorító,mint az összes többi politikus kívétel nélkül.Te PÖCS."

Ez ám az érvrendszer!
Ezzel együtt a tények azt mutatják, hogy 2002-ben még bezzegország voltunk a régióban, úgy mint most Szlovénia meg Szlovákia (tudom, erre ma már csak a Fidesz hivatkozik, de ettől még ez az igazság), és összparlamenti konszenzus volt arról, hogy 2008-ig bevezethetjük az Euro-t.
De 2002 és 2006 között, a konjunktúra és a világgazdaság pénzbősége ellenére úgy el lett minden k...va, hogy most már mi vagyunk az elrettentő példa a világ számára.

És még egyszer: a 2002-ig terjedő időszak, habár az sem volt egy dicsmenet, de nem predesztinált minket erre a szerepre. A mostani helyzet kimondottan az elmúlt 6 év következménye.

star77 2009.03.02. 20:24:23

@wendriner úr: látom nehéz eset vagy.igazi polgári demokrata.én nem vagyok a székházban,és nem is leszek soha.jó ez a marketing duma amit a vitya nyom,de várjuk azért meg amíg belül a székbe,sokminden minden megváltozik addig még a fejében.más lesz már az érdek akkor.amiért ti bíztok és kiálltok mellette,az nem lesz benne... csak szokd a gondolatot..
Amúgy kétszer szavaztam rájuk.csak azt tudnám minek.
Nagyobb csalódás volt,mint 1986 os mexikói Magyar-Szovjet 0-6

Evil One 2009.03.02. 20:27:49

A youtube meg moderál, haha.

wendriner úr 2009.03.02. 20:30:16

ja, értem én a logikát, csak nem szeretem:

ad1) Orbán nem áll ki.
ad2) Ha mégis kiállt, akkor hazudik.

ha a nevedben a 77 a születési évedre vonatkozik, akkor azon kevesek egyike lehetsz, akiket meggyőzött a Gyurcsány kormány 2004-2006-os teljesítménye, eddig ugyanis 3x szavazhattál max.

star77 2009.03.02. 20:33:08

@wendriner úr: igazi agytröszt vagy.nem győzött meg.nem szavaztam rájuk.

wendriner úr 2009.03.02. 20:37:12

nem is azt mondtam, hanem hogy nem akartad leváltani őket többé.

AYBARS ANDA 2009.03.02. 21:01:24

@deresedő:

A folytonhazudás a normális, - hétköznapi gondokkal küzdő embereket megzavarja.

Azt hiszik, NAGYON AGYAS, azért nem értik.

Pedig csak HÜLYE.....

A brancsa meg azért nem váltja le , mert OSZTOGAT.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.03.02. 21:04:36

A gazdaságpolitika feladatai roppant egyszerűek. Azért igyekeznek azokat iszonyúan bonyolult szakmai kérdésekké habosítani, hogy a valódi gondokról és teendőkről ne essék szó. Mindenki tudja, hogy az államháztartást az egyensúly felé kellene mozdítani. Bevételnövelésről rövid távon nem lehet szó, a gazdaság, különösképp az ipar fejlesztése nem most fog megvalósulni és nem néhány hónap műve lesz, ha lesz. Kiadást kell csökkenteni. Ez nem egy bonyolult szakmai kérdés. Minden józanul gondolkodó ember találkozott már a gazdasági egyensúly kérdésével, ha megpróbálta a pénzét fizetéstől fizetésig beosztani. A baj ott van, hogy a kiadásokat úgy kell csökkenteni, hogy társadalmi csoportoktól el kell venni valamit, és innentől kezdve nem Gyurcsány, hanem az MSZP a cselekvésképtelen, hiszen egész léte abból áll, hogy érdekcsoportok közt egyensúlyoz úgy, hogy ennek is meg annak is juttat valamit. Aki igazán érti Őszödöt, az tudja, hogy Gyurcsány ott tett egy hamvába holt kísérletet, hogy szakítson ezzel a gyakorlattal. Az MSZP-nek hatalmas klientúrája van, amely az államháztartásból él. `98 után azért kellett Heti Hetest csinálni, mert ez a klientúra félt a jól javadalmazó tulipánfelelősi állások meg mindenféle szinekúrák elvesztésétől. A kölcsönök most arra kellenek, hogy ezeket, ameddig lehet, fenntartsák. Itt az égadta világon semmi kérdés nincs. Meg kellene szüntetni ezeket a javadalmakat, hozzátéve ehhez még a szociális segélyezési rendszer szigorú átszabását is. Csak épp ez nem fog megtörténni. Mert ez a társadalomból élő réteg van annyira potens, hogy nem bukik, csak az egész országgal együtt.

Marad a GYES meg a családi pótlék megszüntetése, nyirbálása. Mert hogy ők bizony hozzányúlnak, nem félnek. A kismamáktól, meg a két- háromgyermekes fiataloktól, ja.

A Fidesz ingyenélő klientúrája sokkal csenevészebb, kisebb számú, és kevésbé befolyásos. Megfelelő ellenőrzés mellett kordában lehetne tartani. De a másik klientúra felszámolására rátermettség híján nem alkalmas.

Az MSZP soha nem fog érdemi változtatásokat csinálni, az egész országot átszövő hatalmi rendszerét viszont senki nem képes felszámolni. Ezekkel a kilátásokkal nézünk a jövő elé. A továbbiakat mindenki gondolja hozzá.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.03.02. 21:07:14

@AYBARS ANDA:

Igen. Ezt akartam mondani, csak én nem tudtam ilyen röviden.

AYBARS ANDA 2009.03.02. 21:15:50

@Zoli28:

A csehek régi mániája, hogy földrajzi helyzetük miatt ők "Nyugat", történelmük alapján pedig az egyik német választófejedelemség......

AYBARS ANDA 2009.03.02. 21:20:03

@star77:

Húzzál innen.

Van elég ocsmány médiafelület a magadfajta nihilista kis anyádmajma buziknak. Szopjad FERIT!! LE!!!

Ez egy konzervatív, nemzeti, polgári blog, ITT NEM TE OSZTOD AZ ÉSZT! TE METÉLT!

AYBARS ANDA 2009.03.02. 21:23:53

@mavo:


LIBBANT RELATIVIZÁLÁS.

Csakhogy MI MÁR ABSZOLUT, IMPERATÍV és TELEOLOGIKUS KATEGÓRIÁKBAN GONDOLKODUNK, idióta!

AYBARS ANDA 2009.03.02. 21:25:33

@zulu:


Nem megszorítás. FORRADALOM!!!

AYBARS ANDA 2009.03.02. 21:28:46

@elfelejtette:

25 ezer? Az már egy komolyabb RADIKÁLIS TÜNTETÉS....:)

AYBARS ANDA 2009.03.02. 21:36:12

@tevevanegypupu:

Merkel a Kereszténydemokrata Unió elnöke és kancellárja.

Egy EU-csapat Viktorral.

Szerintem Gyurcsányról már épp eléggé megvolt Merkel véleménye: világhírű ÖSZÖD :))),

pesti KORONA-nézegetés...

ld.
wildthings.blogter.hu/182537/ferenc_nincs_kepben

Érdemes az akkori postba belenézni....:

AYBARS ANDA 2009.03.02. 22:59:58

@mialenyeg:


Néha Ő a Zország, (nemtudni-melyik), néha ő a Köztársaság (a weimari,) néha , ritkán NEMZET, mikor patrióta 5 percig, de most TÉNYLEG MAGYARORSZÁGKÉNT BESZÉLT.

A leghülyébb akkor, mikor az ellenzékről és az állampolgárok összességéről beszél, DE ÖNMAGÁT MANIFESZTÁLJA "a ZORSZÁG" -ként.

Hülye, na.....

tevevanegypupu 2009.03.02. 23:28:14

@AYBARS ANDA:
A koronas historia meg az a hazugsag, amivel Feri beszamolt kettejuk talalkozasarol, szinten nem novelhette a baratsagat. Az egeszben a legkellemetlenebb az, hogy ezt az embert Magyarorszag miniszterelnokekent ertekelik, szoval rolunk allit ki bizonyitvanyt.

tevevanegypupu 2009.03.03. 00:43:56

@web17.0:
Beferkozve az ellenseg soraiba lazitja aztat.(:

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.03.03. 07:56:09

@Dolce Vita:
Te miről beszélsz, szánalmas majom? Az baszna be, ha a jobboldal tolná át a válságon a kommancsok szekerét! Bukjatok bele, tűnjetek a picsába, a többit bízzátok a vérmagyarokra.
Egyébként, amikor a komplett jobboldalt vérmagyarozod, akkor azt közlöd, hogy ellenben te vérsémita vagy?

jozicsenko 2009.03.03. 08:06:59

@Mr Falafel: igazad van :-)

az a baj, hogy egyfeszt a "nincs program" van terítéken, miközben akinek van szeme, látja -azért nem állnak ki, mert az adócsökkentés kormánya pontosan bebizonyította, hogy mire képesek: éveken át mondta OV, hogy adócsökkentés kell, ezt tavaly júliusig támadták, majd most valahogy megváltozott a vélemény, lehet adócsökkenteni, de nem az alcsuti torpe miatt, hanem csakúúúúúgy, (tisztára mint a bohoc a cirkuszban: van mááásik)

japp:

@wendriner úr: a linknél van ez a rész:
Szerinte gyors cselekvésre, munkahelyteremtő, adócsökkentésre épülő gazdasági csomagra van szükség. Magyarországnak nem pénzügyi problémái vannak, az igazi gond, hogy "egymillióval kevesebb munkahely van, mint amennyire szükség lenne egy egészséges gazdasághoz" - fogalmazott. Hozzáfűzte, ezt az egymillió munkahelyet nem lehet pénzügyi ügyeskedésekkel pótolni, adócsökkentésre van szükség.

pontosan leírják, de korábban többször is mondták már: sok a segélyezett: 1,8 millió ember él 62 év felett, miközben 3 milliónál több a nyugdíjas + rokkant, ergo innen kell 1 millió embert visszazavarni

+ a GDP arányos állami feladat vállaláson 10%pontot kellene vágni (50 felett van most, 40 alatt lenne jó), persze ez fájna minden elvtársnak nanááá, hogy megy a sírás ellene

star77: mennyi adót fizetsz? ne összeget, arányt mondj!

elmondom, hogy a rádszánt bérkeretből átlagbérnél az állam kb a 60%át viszi el!!! simán lehetne kevesebb is, de pártod és kormányod akkor meg kellene hogy szabaduljon pár elvtárstól, még szép hogy fájnaaa (ha ekhos vagy tűzközeli, természetes EZ rád nem vonatkozik)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.03.03. 08:08:06

@Zoli28:
Te most bizonytalan vagy, vagy nem is tudod? Hogy lenne igaza ennek az aluliskolázott gyökérnek? A jól bevált kommancs-libbancs dumát nyomja te meg vele együtt szétkened afelelősséget. Ezek 2002. óta vannak hatalmon, és első perctől látványosan a szakadék felé kormányozzák az országot. Százmilliárdos nagyságrendeket loptak és lopnak naponta. Mit gondoltál, ezt meddig bírja a magyar gazdaság? Fentebb Elfelejtette is megírta, hogy az áfa-tb libikókáztatása mekkora államháztartási hiányhoz vezetett. Nem a világgazdasági válság juttatott minket ide, hanem a liberálbolsevista gazdaságpolitika, ami nem a modern gazdaságfilozófiai alapokat tekinti mértékadónak, hanem a Novaja Ekonomicseszkaja Polityikát.

mialenyeg 2009.03.03. 08:49:36

Tokre ugy nez ki, van egy hendikepd arc GyF, akit a hatterben levo hatalom, az mszp, hasznal, mert kell egy mozgo test a tv-be meg talalkozgatni masokkal. A hatterben levo hatalom a regi rendszerben kialakult es nagyon erosen megrogzodott, ezert kovet el olyan hibakat peldaul, hogy azt hiszi, a tobbi mozgo test, amikkel GyF talalkozna, szinten csak babu. Ez a hatalom egyszeruen csak kulpolitikailag analfabeta, felnovese idejen elenkebb kulpolitikaban nem igazan kupalodhatott ki. Ez a hatalom nagyon eros, atszovi Mo-t, eberen vedelmezi magat, es nagyreszt iranyitja a torteneseket. (Szemely szerint kicsodak? Nem valoszinu, hogy gyakran lathatok a tv-ben, ha leteznek.) Hogyan lehetne feltorni ezt a parazitat? Peldaul Merkelekkel egyutt kieheztetjuk aztan majd megdoglik? A gazdatest, az orszag, is siman belerokkanhat, de lehet hogy nincs mas megoldas.

Masodik verzio: hulyek vagyunk, csak meg kene fogni mar a munka veget, es nem almokkal menni a kabasag ellen.

zoli29 2009.03.03. 09:44:04

@Mr Falafel:

Kivel együtt kenem szét a felelősséget?? Magyarázd meg légyszíves, hogy mi az, amire reagáltál.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.03.03. 10:09:18

@Zoli28:
Dolce Vitának írtad, hogy igaza van. (Zoli28 2009.03.02. 16:32:59)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.03.03. 10:14:13

@AYBARS ANDA:

akkor ismétlem: ne írj nekem. Köszke.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.03.03. 10:16:53

@Mr Falafel:

valóban igazat adott (mármint hogy közösen kellene a két főseggnek odaállni és megoldani), majd sebesen hozzátette, hogy ennek ellenére a Klónéké a felelősség.

Akkor meg miről hazudozol? Vagy csak olvasni nem tudsz, vagy mi van?

zoli29 2009.03.03. 10:40:58

@Mr Falafel:

Igen, szerintem igaza van abban, hogy most mindegyik pártnak (beleértve a Fideszt is) fel kellene adnia valamennyit az eddigi álláspontjából, és ötpárti konszenzust kellene kialakítani arról, hogy milyen gazdaságpolitikára és költségvetési politikára van szükség a következő 5-6 évben. Legalább a főirányokról. Mert ha a külföldi befektetők azt látják, hogy van kiszámíthatóság, akkor szépen lassan helyreállhatna a bizalom.

Ennek ellenére mégis a kormány a fő felelős, mert ha a Fidesz nem is áll be a sorba, reformokat anélkül is végre tudnának hajtani, az SZDSZ és az MDF segítségével. Mégsem tesznek így, és ez sokkal nagyobb bűn, mint az, hogy a legnagyobb ellenzéki párt populista retorikát folytat. Szerintem.

tevevanegypupu 2009.03.03. 10:50:35

Populista politikat az mszp-szdsz-mdf folytat..fasisztaz, antiszemitaz, gyuloletbeszedtorvenyez..Most annak a szegeny kisfiunak es az apjanak a temetesere kivonulnak a politikusok, micsoda gyalazatos, haszonleso cirkusz ez? A fidesz inkabb hallgat, de mast nem is nagyon tehet, mert amint mondanak valamit rogton kiforgatjak. Eddig egyetlen javaslatukat nem fogadtak el..sem az orszaggyulesben, sem a kulonbozo rohamertekezleteken es nemzeti csucsokon.

Bummer 2009.03.03. 11:12:52

@Zoli28:
A populizmus nem bűn, hanem kötelesség, végülis demokrácia van, az uralom a népé.
Sok bajunk oka, hogy a nemzeti érdekek érvényesítése helyett a "merjünk kicsik lenni" retorikája erősödött fel. Szegény Sólyom László is, amikor kijelentette, hogy EU léptékkel Magyarország középhatalom, kiröhögték, mert föl se merült, hogy számos EU tagállam kisebb és/vagy gyengébb, mint Magyarország.

zoli29 2009.03.03. 11:22:06

@tevevanegypupu:

Mindegyik párt populista, de persze a két nagy párt közül mindig az engedheti meg magának jobban, hogy népszerűeket mondjon, amelyik éppen ellenzékben van.

Ami a temetés körüli hercehurcát illeti, én is gyalázatosnak és hányingerkeltőnek tartom.

@Bummer:

Szerintem vannak olyan pillanatok, amikor egy ellenzéki párttól is elvárható, hogy visszavegyen a populizmusából. Én pl nem értek egyet azzal, hogy a Fidesz még mindig azt hangoztatja, hogy "nem lehet az emberekkel megfizettetni" .... stb.
Ha azt mondanák, hogy először az állam saját magán spóroljon meg annyit, amennyit csak tud, és csak utána lehet a lakosságot megterhelni, azzal egyetértenék. De a Fidesz azt állítja, hogy a lakosság semmilyen formában nem lehet vesztese a válságnak, ami nonszensz.

tevevanegypupu 2009.03.03. 11:42:01

@Zoli28:
na persze, ez a nem lehet az emberekkel megfizettetni..ez mar eleve hulyeseg, mindent az emberek fizetnek..Legfeljebb azt lehetne mondani, hogy az emberek adojat meg kellene probalni ugy csoportositani, beosztani, hogy latszatja is legyen.

Ami a temetest es a korulotte levo propagandat illeti, az izlestelen, kegyeletserto es kepmutato. Ha a csaladtagoknak lennek, elkuldenem az osszes politikust meg a kornyekrol is. A cigany politikusokat is.

zoli29 2009.03.03. 11:48:33

@tevevanegypupu:

Nem látom, hogy az elkötelezetten antirasszista ballib médiumok berángatnák Kolompár Orbánt a stúdióikba, és megkérdeznék, hogy mi a véleménye arról, hogy egy cigány kisebbségi önkormányzati képviselőt gyanúsítanak a pécsi romák meggyilkolásával.

tevevanegypupu 2009.03.03. 12:30:57

@Zoli28:
Nagy valoszinuseggel ez nem fer bele a finomlelku szdsz-es politikaba.Elvesztenenek a tizenot szavazojukbol legalabb negyet.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.03.03. 12:46:01

Mintha a hirado.hu cikke MTI volna... ami persze csak rontja a helyzetet. Az MTI-től már megszoktuk, a hirado.hu pedig nevetséges.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.03.03. 13:17:43

@Zoli28:
Ugyan, kérlek! Nem kell összefogni ezekkel, nem szabad bízni bennük. Amint elkezdjük közösen tolni az általuk kátyúba vezetett szekeret, ők sunyi módon óbégatni kezdenének, hogy "toljad erősebben!", közben meg húznák vissza. Nincs közös dolgunk ezekkel. Takarodjanak a picsába!

zoli29 2009.03.03. 13:44:44

@Mr Falafel:

Egyébként én úgy gondolom, hogy előrehozott választás nélkül nincs esély igazi megoldásra. Az előfeltétele kellene hogy legyen bármilyen további lépésnek. Dehát a Fidesz ezt nem tudja egyedül elérni, a többiek pedig nem akarják, úgyhogy azon is el kellene gondolkodni, hogy mi lesz, ha 2010-ig még ezek maradnak hatalmon.
Egy év semmittevés a lehető legrosszabb, ami történhet velünk.

Bummer 2009.03.03. 14:26:59

@Zoli28:
A rendőrség is fideszes (emlékezz, a múltkor volt pofájuk tüntetni a kormány ellen), tehát rasszista.

zoli29 2009.03.03. 16:06:45

@Bummer:

m1 Híradóban azt mondták, hogy "a rendőrség szerint nem rasszista támadás volt", amikor már boldog, boldogtalan tudta, hogy romák voltak az elkövetők.

korrekt orr 2009.03.03. 18:15:09

@web17.0: ajjajjj, Kündü nagyon csendes azóta. Csak nehogy Mr. Falafelrôl is közölj valami kompromittálót, mert mi lesz itt velünk, nélkülük?

web17.0 2009.03.03. 18:53:54

@korrekt orr: Nem tudom ki MrFalafel, de róla sem kell semmi kompromittálót leirni, ő maga teszi ezt meg minden áldott nap.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.03.03. 19:56:06

@web17.0: Azt honnan lehet tudni, hogy Kündü azonos ezzel a szocival?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.03.03. 21:05:45

@korrekt orr:
Engem fenyegetsz a kilétiségem felfedésével, te rühes? Volt itt már valaki, aki ilyesmivel próbálkozott. Elég hamar megbánta a tettét. Hozzáteszem, Ő egy intelligens ember a fajtádhoz képest.

@korrekt orr:
Rólam az egyedüli kompromittáló, hogy anyádat felszedtem a türelmiben, és felvettem videóra, ahogy malackodunk. Ha anyád volt olyan hülye, hogy átadta neked a videót, az az ő baja. Jól mutattunk együtt.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.03.03. 21:08:08

@Zoli28:
Bizonyos szempontból igazad van. Másrészt, minél jobban elássák magukat ezek a férgek, annál tovább tart a regenerálódásuk. Addig lesz néhány jó évünk.

elfelejtette 2009.03.03. 21:23:32

@Zoli28: "Egyébként én úgy gondolom, hogy előrehozott választás nélkül nincs esély igazi megoldásra."

Maradjunk a realitásoknál. Szerintem:

1. 2010-ig kitart az IMF hitel. Ha nem, akkor majd adnak valahonnan, pult alatt persze, nem az egész régiónak, a sajtóban kialkudva az összeget, ahogy GyF próbálta hétvégén.

2. Ha nincs államcsőd, nincs előrehozott választás, és ha nincs előrehozott választás, akkor 2010 tavaszáig ez a felállás lesz, mint ami most van.

3. Gyurcsány annyit tesz, hogy államcsőd, és -10%-os GDP ráta ne legyen, de többet nemigen. A zavaros közjogi javaslatai mutatják, hogy továbbra sem a gazdasági rendrakás folyik itten, csak tűzoltás, kulcsok tekergetése fel-le, + a kötelező Fideszégetés, mert nemfogössze - nincsprogramja.

4. Már most úgy viselkedik a baloldal , mintha ellenzéki lenne, nagyon úgy tűnik, hogy erre a szerepre készül. Nagy a lemaradás, amit még 100 programmal sem igen tud ledolgozni. 200-zal sem.

5. Ebből fakadóan ugyan csak 2010-től, de Fidesz kormány lesz, az áhított harmadik erő sehol nincs, erőtlen, az SZDSZ - MDF meg úgy is ismét lenyúlja a neolib gazd. racionál beállítottságú szavazatokat, hogy aztán ne csináljon semmit továbbra sem (értsd ez alatt: nem köt koalíciót a Fidesszel)

6. a Fidesz meg addig nem ad programot, mert semmiféle érdeke nem fűződik hozzá, ugyanis:

a. megszorítást ígér: ellentmondásba kerül saját magával, és a szocik szerintem lesik az alkalmat, hogy médiaattakkot indítsanak, lásd Kéri beszéd esete. A többségük enélkül is megvan, csak apasztana rajta.

b. Nem ígér semmit: nincsprogramja, kábé ez is marad.

c. Ígér sokat: populista, nincsprogramja, azért lesz egy-két homályos ígéret, feltételes módban. Egy kicsit muszáj ígérni.

Így valószínűleg ideológiai - ködös program marad, mint amilyen kábé most van.

7. Ezek után én kábé olyan megszorításokat várok, mint amilyenek 1998-1999-ben voltak. Illetve szerkezetileg nem feltétlenül olyanokat, de úgy lesz kommunikálva, azaz sehogy, fű alatt lesz kivitelezve, lásd a fenti okokat. Addigra ugyan elfogy az IMF hitel, de talán a világgazdaság nem lesz ilyen ramaty állapotban.

Én ezt a forgatókönyvet tartom a legvalószínűbbnek jelen pillanatban, és már bele sem megyek a "mi lenne jó" szcenárióba, azt meghagyom az elemzőknek.

osborne 2009.03.03. 23:09:46

Van remény, Obama megment minket! (vagy mégsem?)

...meg kell gátolni, hogy "azoknak a problémáknak, amelyek a feltörekvő országokban, mint például Magyarországon vagy Ukrajnában jelentkeznek, legyen olyan nagy tovagyűrűző hatása, amely eléri a mi partjainkat". Mint hozzátette, ennek érdekében összehangolt nemzetközi segítséget kell nyújtani számukra.

index.hu/kulfold/2009/03/03/1254963/

osborne 2009.03.03. 23:57:36

"ingerült és eredménytelen?"

A valóságban a válság nem egy Nyugat és Kelet közötti régi törésvonalat tárt fel, és pláne nincs szó új vasfüggönyről, - írja Applebaum -"ahogy az ingerült és eredménytelen magyar miniszterelnök fogalmazott". Inkább egy még régebbi és nyilvánvalóbb igazságra derült fény: a legtöbb ember másokat hibáztat a saját hibái miatt, még azokért a hibákért is, amelyeket egyértelműen saját maga idézett elő - írta a Pulitzer-díjas szerző.

www.privatbankar.hu/html/cikk/cikk.php?kommentar=28565

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.03.04. 00:35:59

@elfelejtette:

a 6. pont cé verziója már megvalósult párszor, ezt ne feledjük. Szerintem épelméjű embernek erkölcsi gátjai vannak, hogy maszop pofátlanul hazug ígéreteit túllicitálja, 2006-ban mégis sikerült egyeseknek ezt az erkölcsi gátat átlépnie.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.03.04. 00:38:16

@elfelejtette:

a 6. pont cé verziója már megvalósult párszor, ezt ne feledjük. Szerintem épelméjű embernek erkölcsi gátjai vannak, hogy maszop pofátlanul hazug ígéreteit túllicitálja, 2006-ban mégis sikerült egyeseknek ezt az erkölcsi gátat átlépnie.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.03.04. 07:21:44

Az államháztartásnak vannak látható kiadásai. Közéjük tartoznak a szociális kiadások, valamint a Gyes és családi pótlék, amit következetesen próbálnak ezekhez sorolni, pedig nem tartoznak oda. Ezek láthatóak, lehet rajtuk őrjöngeni, hogy nem bírjuk elviselni, olyan magasak.
Vannak viszont az államháztartásnak olyan fölösleges kiadásai, amelyek soha semmilyen adatbázisból nem lesznek kigyűjthetőek. A helyi jobb társaságok jóléti költségei.
Ez úgy működik, hogy van egy önkormányzat, amely szolgáltatást vásárol valamely cégtől. Egy picit drágábban, mint lehetne. Nem borzasztó feltűnően, de hát meg lehetne olcsóbban is venni akár. Meg nem biztos, hogy minden indokolt, amit tőlük megrendelnek. Nem okvetlenül durván felesleges dolgok, de. Csúszópénzt nem kap senki. De ennél a cégnél állást kapnak a helyiérdekű fontos társaság tagjai, és azoknak gyerekei. Olyan állást, amiről nem lehet azt mondani, hogy teljesen fölösleges. Csinálnak ők valamit, persze. Csak épp az egészet meg lehetne olcsóbban oldani, ha valaki akarná, de nem akarja senki, mert olyan embereket érintene egzisztenciálisan, akik helyi szinten a fontos emberek kategóriájába tartoznak. Az így működő cégeket a versenyszféra részeként tartjuk számon. Ennek a konstrukciónak rengeteg változata működik Magyarországon. Kimutathatatlan, hogy mennyi pénz megy el így. Ezt a struktúrát nem lehet felszámolni, mert mindenütt a helyi hatalmasságok érdekei sérülnének. Ez is egyfajta szociális rendszer, és ennek érintetlenségéért országszerte hatalmas erők szavatolnak. A gazdaság csodatevőinek számító makroközgazdászok ezzel végképp semmit nem tudnak kezdeni, és persze nem is akarnak. Gyes és családi pótlék és cafeteria. Ezek lesznek a kulcsszavak, valamint egyensúlyozgatás az államcsőd és a hosszú távú, reménytelen és kilátástalan lecsúszás között.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.03.04. 07:23:44

@mavo:
Remélem, öngyilkos leszel, amikor ellenzékbe kerültök!

oázis · http://mindenamino.blog.hu/ 2009.03.04. 12:01:38

Viszont a 180 milliárdos javaslatnak lehet reklámértéke... ha már csak egy töredékét megkapjuk örülhetünk, ha már Obama is azt mondja (nyilvánháttér lobbizás hatására) hogy segíteni kell magyarországnak, akkor talán kapunk segítséget.

Nem vagyok gazdasági szakember, de azért annyi józan paraszti eszem nekem is van, hogy amikor Meggyesi először beszélt a közszéfra dolgozói fizetés megduplázásáról a tévében és kimondta a költséget: 800 milliárd, és mindezt egyetlen évre (tehát ez minden évben legalább ugyanannyi)

szóval emlékszem, hogy akkor tényleg megállt az ütő bennem, és a jeges rémület fagyott késként állt meg a gyomromban, pontosabban a szolaris plexusom közepén:

Nade honnan veszik ezt a pénzt?

Mire Meggyesi, aki mintha olvasott volna gondolataimban (és gondolom még sokezer józan paraszti ésszel rendelkező néző gondolataiban) ezt mondta nagyon alkalmian, mi sem természetesebb módon továbbra is a tévében:

Megvan hozzá a fedezet.

Mire én azt kérdeztem, akkor már fennhangon a tévétől: Nade honnan? és Ha eddig is megvolt, akkor eddig miért nem léptek az ápolók, tanárok estébék megsegítésére korábban?

A válasz 7 évvel ezelőtti kérdésemre:
a fedezet természetesen nem volt meg, a szótár ezt felelőtlen szembehazugságnak hívja.

Kölcsönt vettek fel anélkül, hogy halvány segédfogalmuk lett volna miből fogják visszaadni. Úgy vették fel ezt az irdatlan kölcsönt, hogy közben már eleve szügyig voltunk adosódva, és semmilyen elképzelésük nem volt arra vonatkozóan, hogy hogyan és mit kellene megvalósítani a gazdaságban ahhoz, hogy valamikor a belátható fényéven belül legyen rá fedezet.

Belémégett az a pillanat, amit a katasztrófa kezdetének éltem meg. Mintha azt mondta volna nekünk Meggyesi a jeges lejtőn csúszó autó vezetőjeként a volán mellől: van fékünk. Miközben fogalma sem volt, hogy van e egyáltalán fél beszerelve, és ha igen, működik e, különösen nem az ilyen jeges utakon lefele a lejtőn.

Egyetlen dolog segíthetne nekünk, ha abbahagynánk egymás szurkálását és végre összraknánk egy tervet arra vonatkozóan, hogy hogyan fogjuk kihúzni az országot a bajból, ebbe a segítésbe mindannyiunknak be kellene szállni, bármiyen aprósággal.

Komolyan híve lennék pl "agyviharzó" klubbok létrehozásának, és persze olyan fajta önkéntes munka-hozzállásnak, mint amit Amerikában láttam, sőt magam is részt vettem benne. Ott szinte minden állampolgár kötelességének tartja, hogy valamilyen formában hozzájáruljon a közösség jólétéhez, mintegy "visszaadja" amit kapott, és társadalmi munkázik. Egy amerikaiélerajz fingot nem ér, ha nincsenek benne megnevezve a társadalmi, önkéntes munkák, amiket az ember végzett a közösség jóléte érdekében.

korrekt orr 2009.03.04. 17:39:41

@Mr Falafel: én nem fenyegettelek, eddig - de most már látom, mekkora gusztustalan féreg vagy, kérj elnézést szegény megboldogult édesanyámtól. vagy nálatok, az ÁVH-nál ez napi rutin? TE PROVOKÁTOR!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.03.04. 18:17:42

@Mr Falafel:

"Remélem, öngyilkos leszel, amikor ellenzékbe kerültök! "

Na, végre kiadtad magadból a feszültséget. Büfikézz, aztán alvás ám!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.03.04. 18:41:56

@korrekt orr:
Basszus, elnéztem, csak a "fenyegetős" rész szólt neked. A "kompromittálós" weblófasznak szólt. Már megijedtem, hogy nekrofil vagyok.

AYBARS ANDA 2009.03.05. 13:08:48

@A Hannibal Lektűr-attitűd:

Hannibál,

mostan már RELATIVIZÁŰLJAD TE A KURTA ANYÁDAT!!

MENNYI ÁLLAMHATALMI HATÁSKÖRE VAN VEZÉREM S BARÁTOMNAK??!

0.

Minden FLETÓÉ, BASZOD!!

MINDEN FELELŐSSÉG IS!!

S MOSTMÁR FEJEZD BE, MERT SZÉTCSAPOK KÖZTED, libsi idióta bölcsész !!!

AYBARS ANDA 2009.03.05. 13:45:49

@papika:

Te, az Origo.hu EGY ZSIDÓ FOS, egy szavának ne higyj!!!

Tulajdonilag a T-Com - csoporthoz tartozik, DE SZERKESZTÉSILEG, SZELLEMISÉGBEN, MUNKATÁRSAIT ILLETŐEN IZRAELITA !!!!

AYBARS ANDA 2009.03.05. 14:00:10

@osborne:

Aki Gréczy (lásd: Graetzer) Zsoltot olvas, az Dessewffy, Veres és Szilvásy s a többi Szondi-tesztben szereplő szellemi nívóján van, ráadásul súlyos bűncselekmények elkövetésére képes !!!

AYBARS ANDA 2009.03.05. 14:03:13

@tevevanegypupu:

Csak ne röhögjél.

Merkel és Viktor egy csapatban játszanak. S még ki mindenkivel....Berlusconitól Sárközy-ig. Lengyel testvéreinkkel.

No, persze a Kisantant-tal nem, DE OTT MÁS IS LESZ A POLITIKA: nemzeti nyomulás és szorongatás!

tevevanegypupu 2009.03.05. 14:13:26

@AYBARS ANDA:
Tudom OV kivel van egy csapatban.
De TE kivel vagy?(:

AYBARS ANDA 2009.03.05. 14:15:29

@web17.0:

Jár nekem az email-emre a MSZP.hu hírlevél.

Mert tunnyi köll a zellenség nívótlan senkiháziságának megnyilatkozásait.

ÖT napig tököltek, fölvegyenek-e.

Írtam nekik. Igaz, ami az Önéletírásban van.

De sem MSZMP, sem MASZOP szimpatizáns se voltam soha.

Persze, minden elméleti tárgyból tiszta jeleseim voltak, a MARXISTÁKBÓL IS.

A Sz. m. Főü.-ről hívtak be katonának, s mit csináljanak egy kezdő ügyésszel???

De ettől még én vagyok KÜNDÜ, utólsó zsigeri sejtemig nemzeti, JOBBOS, KONZI, némileg militáns és F-es.

AYBARS ANDA 2009.03.05. 14:20:27

@Mr Falafel:

Na, ez FURA!

A "VÉRMAGYAROZÁS" dícséret, hiszen számunkra a MAGYARSÁGUNK büszke és a LEGNAGYOBB ÉRTÉKEK KÖZÉ TARTOZIK:

a "VÉRMAGYAR" meg olyan lehet, mint a törököknékl az "ÖZTÜRK" = tiszta vérű nemzeti.

Igen, ezzel szemben csak a - KÖLCSEY szavaival "koszos, balkáni, erő és erkölcs nélküli KAZÁRSÁG"

ÁLLHAT.

Na, EZ AZ AZ ORSZÁG, ahol
ZSIDÓNAK LENNI SOHASEM LESZ BÜSZKESÉG TÁRGYA!!!

AYBARS ANDA 2009.03.05. 14:24:42

@korrekt orr: ÁHHHH!!!!!

Nem voltam itt!

Más dolgom is van és még vagy 6 helyre kommentelek, meg 3 blogom van......

AYBARS ANDA 2009.03.05. 14:30:03

@tölgy:

Szoci az öreganyád WALHALLA!!!

A KOMMENTELÉSBEN VAGYOK TAG, NEM A PÁRTBAN, de már nem kommentelek oda,
mert mindig törölnek. Kapom a hírlevelet, és az érdekesebb cikkeiket olvasom.

Én vagyok a Szocik EICHMANNJA: mindent tudni akarok róluk, hogy felhasználhassam ellenük!

AYBARS ANDA 2009.03.05. 14:35:24

@mavo:

Ki a faszt érdekelsz, te jelentéktelen KÖCSÖG ???!

tevevanegypupu 2009.03.05. 14:47:47

@AYBARS ANDA:
(:Ezt nem sokan mondhatjak el magukrol..marmint az utobbit.

fajtiszta agár 2009.03.05. 15:08:58

@AYBARS ANDA:

Melyik árja elmeotthonban laksz?

Viszek neked pogit.

Na meg nyugtatót szófosás ellen, mer látom abból kifogytak.

oázis · http://mindenamino.blog.hu/ 2009.03.05. 16:38:22

csak kicsit off:

szolidaritaszsanettel.blog.hu/

"Támogasd Zsanettet és családját együttérzésed kifejezésével!"

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.03.05. 16:51:27

@oázis:
Eljött az az örömteli pillanat, amikor valamiben egyetértek veled. Köszi az útmutatást, csatlakozni fogok.
Felháborító ügy. Egyáltalán: hogyan hiheti el bárki, hogy egy nő ilyet hazudik?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.03.05. 18:33:22

@Elpet:
Engem ez a Zsanett-ügy azért háborít fel, mert a szakmát járatja le. A rendőrség által alkalmazott igazságügyi orvosszakértők, illetve elmeorvosszakértők a szakma szégyenei, alulképzett fakabátok. Egy valódi pszichiáter és pszichológus éveken át tanul az egyetem után még, és állandó továbbképzések, nemzetközi konferenciák, stb. Sokat kell letenni az asztalra, hogy nevet szerezz. Ezzel szemben a rendőrség által alkalmazott szakértők a Gyorskocsi u. 25 szám alatt székelnek, ami egy hatalmas rendőrségi fogda. A legtöbben rendfokozattal rendelkező katona- vagy rendőrorvosok, vagy polgáriként, de a BM illetve most az IRM állományába tartoznak. Ezek soha nem képezték magukat semmivé, viszont bigott fakabátok. A szakmában nevük nincs, mégis az ő "igazságügyi szakvéleményük" többet nyom a latban, mint egy nemzetközileg is elismert professzoré. Hát ilyen egy jogállam igazságszolgátatása?

Etniez 2009.03.05. 19:36:28

Regisztráltam magam kapcsolat.hu-n. Elképedve látom, hogy az évekkel ezelőtt cáfolt dolgokban hisznek :)
Mikor viszem az adatokat, tényeket, akkor megy a sunnyogás. Gyertek ti is, vigyünk oda fényt :))

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.03.05. 19:47:10

@Etniez: rám ne számíts...
egyszer tökvéletlenül beestem oda, 25-30 másodperc kellett, míg felfogtam, hogy hol vagyok, mi történt velem, és majdenem késő lett, az utolsó erőimet is össze kellett szednem hogy megnyomjam a kilépés gombot...
te nagyon kemény lehecc... :)))

tevevanegypupu 2009.03.05. 20:43:02

Csatlakoztam a Zsanett listan. Ilyen dologot egy no sem talal ki ha epelmeju. Olyan megalaztatasokkal jarhat es olyan ragalmaknak teszi ki magat annak ellenere is, hogy o az aldozat, hogy nagyon batornak kell lennie ahhoz, hogy vallaljon egy ilyen megprobaltatast.

Invictus 2009.03.05. 23:07:26

@Mr Falafel: Görög Éva mintha a Nők Lapjában írogatna rendszeresen. Ez a nagy szakmai karrierje.

Invictus 2009.03.05. 23:08:22

@ufó - a táncparkett angyala: A kapcsolat.hu-n nem érdemes vitatkozni, akik oda járnak azok menthetetlenek, agyelmeszesedés vagy egyéb miatt.

zoli29 2009.03.05. 23:24:14

@Invictus:

Én is megpróbáltam vitatkozni a kapcsolat.hu-n, de egy nap alatt elment a kedvem. A moderátorok olyan nevetséges indokokkal moderálnak ki kommenteket, ami gyakorlatilag lehetetlenné teszi az értelmes vitát.
süti beállítások módosítása