Gyurcsány gyermekgyilkossággal vádolja Orbánt
2009. február 28. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

Gyurcsány gyermekgyilkossággal vádolja Orbánt

 Mint ismeretes, Gyurcsány Ferenc nagyon szeret beszélni. Mit szeret - imád! Ez nem is lenne különösebb baj, így van ezzel a sarki fordrászcsaj és Pepin bácsi is. Csakhogy: a fodrászcsajnak jó mellei vannak, Pepin bácsi pedig alapvetően mégiscsak szórakoztató figura, míg a miniszterelnökről egyik sem mondható el. Ráadásul, mivel ő a miniszterelnök, néha a beszéden kívül munkaköri kötelessége lenne mást is csinálni (végül is fecsegés közben Anita is levágja a hajunkat), az pedig az ő pozíciójában kifejezetten kínos, hogy folyamatosan hülyeségeket és aljasságokat mond.

 A saját bevallása szerint lotyaszájúságban - mifelénk ezt szófosásnak nevezik - szenvedő kormányfő legutóbb, csütörtökön Miskolcon tartott hosszú szónoklatot félezer feldühödött nyugdíjas előtt. Mivel a beszéd szoci részről valószínűleg az egész EU-parlamenti választási kampány alaphangját megadja, érdemes lenne az egész szöveget egy neurológus segítségével végigelemezni, ehhez azonban most nincs kedvünk. Egy részletet azonban hadd emeljünk ki, amely napjaink egyik legtöbbet emlegetett témájával, a közbiztonsággal foglalkozik.

Többféle ok van. Engem mostanában arról kérdeznek újságírók is (...), hogy vajon miért lett rosszabb a hangulat. Itt nagyon különböző okok vannak. De itt is hadd mondjak egy nem is szociális természetű okot, és szeretnék ebben határozottan, pontosan fogalmazni.

Talán tegnap az egyik osztrák napilap közölt egy írást Magyarországról, a közbiztonság helyzetéről. És azt mondta - tartalmilag fogom idézni, nem szó szerint -, hogy nem lehet nem észrevenni, hogy Magyarországon azóta zaklatottabb a közélet, amióta 2002-ben a Fidesz elveszítette a választást és ebbe nem képes belenyugodni, és szinte mindent hajlandó elfogadni, támogatni és mindenre felhívni a támogatóit annak érdekében, hogy gyöngítse a kormányt akár azon az áron is, hogy gyöngíti a közbiztonságot és a köznyugalmat.

Kérem szépen, én is ezt gondolom, de azt tudom mondani, hogy ez kívülről is látszik! Magyarország egyik politikai vezetőjének - aki egyébként Magyarország egy része által a leginkább elfogadott politikai vezető - nem lehet büntetlenül azt mondani, hogy bármit meg lehet csinálni, bármilyen eszközt fel lehet használni, akár ki lehet menni az utcára és ott szembe lehet fordulni a renddel, a törvénnyel, csak azért, mert ez valakinek a politikai érdekében áll.

Ha valaki ezt sulykolja éveken keresztül, ha valaki állandóan azt mondja, hogy a népnek minden körülmények között igaza van, és nem érdekes, hogy mi a törvényesség és mi a rend, akkor igenis azok, akik eddig is úgy gondolták - csak legfeljebb szégyellték -, hogy ilyet nem lehet csinálni, azok közül jó néhányan bátorítva érzik magukat (...)

És azt tudom mondani, hogy ha valaki most már a hetedik éve gyújtogatja a magyarokat, azután ne csodálkozzon, hogy egyik-másik eszét vesztett őrült úgy gondolja, hogy oda lehet menni falu végén álló házhoz, azt fel lehet gyújtani és az emberekre rá lehet lőni. Ne gondolja, hogy az ő mondatai csak úgy, nyomtalanul eltűnnek a lelkekben, fejekben és szívekben. Én ezzel nem állítom, hogy az ilyen magatartás és az ilyen cselekmények között közvetlen az összefüggés, de azt igen, hogy aki ilyen hangulatot teremt az országban, az ne csodálkozzon, hogyha egy pont után olyan jelenségek is lábra kapnak, amely jelenségek aztán nagyon sokakban riadalmat, félelmet és aggodalmat keltenek.

Ez azoknak a felelőssége, akiknek a politikai hatalom visszaszerzése fontosabb, mint az ország nyugalmának és törvényes rendjének megőrzése.

Ez az egyik probléma, és ennek nincsen köze a válsághoz. Ennek nincsen köze a szociális helyzethez. Ennek ahhoz van köze, hogy az indulatot, az agressziót elfogadjuk-e, mint a társadalmi létezés egyik elemét.

 Tehát ki dob Molotov-koktélt a cigányok házaira, és lövi agyon a kimenekülő gyerekeket és felnőtteket? Természetesen Orbán Viktor. (Na jó, nem konkrétan, csak pszichikai bűnsegédként.) Vagyis nem az a baj, hogy a rendőrség korrupt, balfasz és tehetetlen, nem az a baj, hogy uzsorás és egyéb maffiák átvették a hatalmat az ország jelentős része felett az államtól, s nem is az, hogy helyi MSZP-s ismerőseinket lassan már csak golyó- és késálló mellényben merjük meglátogatni. Hanem az, hogy Orbán Viktor megpróbálja visszaszerezni a hatalmat.

 Mi jöhet még ezután? Orbán felrobbantja a biatorbágyi viaduktot? Autista kisfiúkat erőszakol meg? Ragulevest főz az édesanyjából? Dunába dobálja a francia cserediákokat? Éjszakánként válogatott sportolókra vadászik?

 Igen, ezután ez jön. Készüljünk fel.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr99970732

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: MALACKA NEWS 2009.02.28. 11:15:21

Vérszagra gyűl ... Tatárszentgyörgyön éppúgy állatok öltek, mint ahogy állat volt az az emberi genommal bíró véglény is, aki Cozma szívében megforgatta 20 centis pengéjét. Ebben egyetértek Bayerral, és bármennyire is tűnhet humánusnak, én nem vagyok hajl…

Trackback: Konzervatórium 2009.02.28. 10:39:49

Cigányútra tévedtünk"Tatárszentgyörgyön agyonlőttek két cigányt, egy ötéves kisfiú is sörétet kapott, hátulról.Esélye sem volt a menekülésre. Ehhez hasonló eset már többször is előfordult, az elkövetők szándéka akkor is egyértelmű volt, kilétük pedig…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

acidszarka · http://kigondoltam.blog.hu 2009.02.28. 10:13:06

uncsi már ez, orbán a patásördög és kész

Paranoid Android2 2009.02.28. 10:19:56

Aki még nincs eléggé felkúródva, hogy alkalmazkodjunk a helyi szóhasználathoz, annak ajánlom az alább megnyilvánulást: nol.hu/belfold/lap-20090228-20090228_2-27

segabor 2009.02.28. 10:26:37

Nem normális az ürge, ez hétszentség. Azt nem veszi észre ez az elmebeteg, hogy évek óta Orbánnal van elfoglalva és nem a kormányzással.

Beteg.

tevevanegypupu 2009.02.28. 10:29:43

A nyugdijasok tobbsege nagyon nem kedvelheti a ciganyokat, foleg olyan falvakban ahol (Orban lelki segedletevel) lopkodnak a boltokban, elveszik az idos emberek uborkajat, penztarcajat, neha megeroszakolnak, megcsonkitanak egy szegeny idos asszonyt. Feri szonoklata megis elragadja oket es legalabbis abban a pillanatban gyuloletuket Orbanra vagy a fideszre viszik at. Es valoszinuleg nem is felejtik el vagy szavazasnal eszukbe jut. Ugyes taktika csak aljas, gyalazatos. Eppen ezert hatasos. Mint az osszes komcsi trukk.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.28. 10:38:37

Orbán egy varázsló. Hetedik éve ellenzékből tesz keresztbe Ferinek, megbuktatja a reformokat, irányítja az ügyészséget, és még sorolhatnám. Ferinek a számtalan egyéb pszichikai problémáján kívül az énképével is nagy gond lehet, hogy folyamatosan Viktorhoz méri magát.

tevevanegypupu 2009.02.28. 10:47:05

Mostanaban mar valoszinuleg kezdi banni, hogy annakidejen, a rendszervaltasnal - mikor meg feherterrorban gondolkodtak- nem probalkoztak megis lovetni..Abban az esetben is lehetett volna miniszterelnok (mi az, hogy, nagyon is) es nem akadekoskodna Orban mindig mindenben..

kendeffybotond 2009.02.28. 10:52:42

Aljas. Vérlázító. Elmebeteg.

narancshéja 2009.02.28. 11:00:35

A rendőrség elgyávult. Ennek köze van ahhoz, hogy félrekezelték az első utcai konfrontációkat és amit a Fidesz és Balóné Ms. Jobbik Európáért keményen ki is használt és lerombolta a rendőrség közvélemény előtti -amúgy sem túl magas- presztizsét. De a rendőrség nem ettől gyenge! Ettől gyáva. Gyenge, mert rendőr-, és eszközhiány van. Gyenge mert pénzhiány és vezetési impotencia van! Állítsuk már vissza a Belügyminisztériumot Ferenc, és akkor végre nem egy aktatologató, leszerepelt pénzügyér fogja dirigálni a közbiztonság megőrzésére hivatott, esküdött embereket!

ÁrPi 2009.02.28. 11:01:25

tevevanegypupu 2009.02.28. 10:29:43

Immár Pesty -Feketedoboz- László is példának hozta föl, ill. említette meg (a hirtv civilkaszinó-ban) hogy egy konkrét borsodi kiskereskedő aki rengeteg kedvezőtlen közvetlen tapasztalata miatt nem szimpatizál a cigányokkal (t.i. gyakran kirabolják), véletlenül SEM szavazna az orsóscigány Orbán pártjára AKKORMÁR inkább a szocikra mégis.

A dolog akár a névösszemosódás primitiv szintjén is állhat,
talán hátszelet is kap:
például széleskörben ismert cigányvezető Kolompár Orbán,
naés aki olyan mint ő, arra én biza nem szavazok -- valahogy így.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.02.28. 11:04:27

óh, istenem! tegnap este a vastagbőrön futottam bele ebbe az állatba és csak egy üveg tokaji szamorodni segített úgy-ahogy. most meg itt szaladok alá... mit igyak??? még dél sincs.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.02.28. 11:04:41

@ÁrPi:
A vérfakasok vezére többszörösen le lett leplezve: miatta gyenge az állam, töri-zúzza, stb, , másrészt maga is cigány, harmadrészt rasszista és a kisebbségek kiirtására tör.
Mindenki válasza ki a számára szimpatikusabb szempontot, amiért majd ellene szavaz

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.28. 11:04:41

Ráadásul a cigánytémát Debreczeni kezdte:
www.nol.hu/archivum/archiv-477395

Mármint ő volt az első, aki felrugta a PC gyakorlatot.

Kösz jól vagyok! Ne tessék aggódni! · http://tudtad.blog.hu 2009.02.28. 11:05:36

Mindíg is tudtam, hogy ez a muki nem fut százon. De eddig csak sejtettem, hogy elmebeteg is. Zárt osztályra vele.

kamasuka 2009.02.28. 11:14:31

"Mi jöhet még ezután? Orbán felrobbantja a biatorbágyi viaduktot? Autista kisfiúkat erőszakol meg? Ragulevest főz az édesanyjából? Dunába dobálja a francia cserediákokat? Éjszakánként válogatott sportolókra vadászik?"

T. Szerző!

Ne adj nekik ötleteket, tudod, hogy lopnak! :D

BandW (törölt) 2009.02.28. 11:21:13

Át köllene már keresztelni a Reakciót Mórickára.

Mindenről ugyanaz jut eszébe.
:-)))

ÁrPi 2009.02.28. 11:21:26

triumphator · www.omagyar.blog.hu 2009.02.28. 11:04:27

"" óh, istenem! tegnap este a vastagbőrön futottam bele ebbe az állatba és csak egy üveg tokaji szamorodni segített úgy-ahogy. most meg itt szaladok alá... mit igyak??? még dél sincs.""


Szomorodni...szomorodni.. Miért nem vidámodni? :-) :-)
( " Angolpark? Hát miért?! Miért nem vidámpark?! - kérdezte Pelikán, s Virág elvtárs megdícsérte. S lőn vidámpark.)

(( Tudom, tudom teót szó a "számo rodni" ))

tevevanegypupu 2009.02.28. 11:22:29

@ÁrPi:
az is erdekes, hogy Kolompar Orban miert nincs elozetes letartoztatasban, hogy lehet meg mindig aktiv politikus..Bar talan partucat eltuntetett millio mar nem tetel, nem jatszik szerepet egy kormanyparti szervezet vezeto politikusanal.

kamasuka 2009.02.28. 11:27:20

Az az igazság, hogy bár korábban ez bejött, mármint ez a fajta baromság, amiről ez a féreg szónokol, attól még nem tészta, hogy most is be fog nekik jönni.

Vonatkoztassunk el attól, hogy mindkét oldalnak megvannak a törzsszavazói. A Fidesznél ez évről évre állandóbb, vagy állandóhoz közeli, de sokat nem változik, az MSZPnél viszont már lassan kihanlnak a Katus nénihez hasonló ősbolsevikok. A választásokat mindig az döntötte el, hogy mennyire tudta behülyíteni az MSZP az "állampolgárokat". Ha nagyon, úristen, mennyi mukahely szűnik meg, bezzeg milyen jó volt Kádár alatt, akkor 2/3 és MSZP-SZDSZ kormány 1994-1998 között. Ha kevésbé, de azért ott van patásOrbán kép, akkor biztos többség (2002-2010). Ha viszont megszorítások vannak, meg szar gazdasági helyzet, meg tk. reménytelenség, akkor nyert a Fidesz, meg 1990-ben az MDF. Itt most az a kérdés, hogy:
1. mennyien dőlnek még be a patásOrbán képnek;
2. ezek után mennyien szvaznak az SZDSZre, mennyien a Jobbikra (mindkettőnél fut a patásOrbán kép! - ha egyik sem jut be, mert pont nem elég nekik a szavazat, vagy mindkettő, akkor egymást gyengítik, ill erősítik, szóval hívjuk egálnak, ha az SZDSZ bejut, a Jobbik nem, akkor nem lesz jobboldai kormány, ha a Jobbik bejut, és az SZDSZ nem akkor lesz);
3. mennyien szavaznak az MDFre (ha pont bejut, akkor nem lesz jobboldali kormány, ha pont nem, akkor baszhatja az MSZP és 2/3os jobboldali kormány lesz);
4. ha kétpárti lesz a parlament, akkor ha jól emlékszem a nyertest erősítik az elveszett voksok, így lehet akár 2/3 is.

Nagy próbatétel lesz az EUP választás. Ha szarrá verik az MSZPt, nincs miről beszélni, mert ez az MSZPnek még rosszabb lesz 2010re, ha nem, csak sima győzelem születik, akkor az MSZP akár tényleg hozhatja 2010-et, főleg ha a Szíjjártó és Répa félék tényleg megjelennek a Fidesz kampányban.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.28. 11:35:01

A sarokba szorított patkány mindig vicsorog, erőt mutat gyengeségében...

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.02.28. 11:38:14

A pártlapban meg aszondja hogy aszondja: "...a mi dolgunk az is, hogy leleplezzük azt a politikai szélhámosságot, amit a Fidesz művel, a választók tudatos megtévesztését. Rezet árulnak aranyáron. A rendszerváltozás óta eltelt időszak legveszélyesebb politikai szélhámosa Orbán Viktor..."

És ez a stíl és tartalom sokaknak be fog ám jönni most is...

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.02.28. 11:38:38

apa, kezdődik! apa kezdődik! apa kezdődik!

éljen soká a megújult 2009-es mszp kampány!
éljen!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.28. 11:38:42

@kamasuka:

Az alkotmánymódosítás szvsz nem jöhet össze fidesznyik 2/3-dal, de úgy igen, hogy kimérgezi magát a parlamentből a "ciános" szdsz, kibokrosozza magát az mdf, a Jobbik becigányozza magát, s így a hárompárti parlamentben (kdnp-t nem számolom külön) a fidesz kb. 60% képviselői létszámát feltuningolhatja 2/3 egy külső támogató 7-8% jobbik.
Kérdés: mi ennek az ára?
részint kommunikációban, részint effektíve...

Üdv.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.28. 11:40:35

@Dr. Zerge:
"amit a Fidesz művel, a választók tudatos megtévesztését. Rezet árulnak aranyáron. "

Ez ment a népszavazási kampányban is, akkor sem jött be. Ott a bűvész és a csaló közötti különbséget boncolgatta a nagyorrú pápai gyerök. Emlékszel még?

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.28. 11:44:55

@denever: cián: apa kezdődik...
itt vannak a mély letargiába és apátiába süppedt magyar fiatalok...

www.youtube.com/watch?v=kRXRNn2jrNg

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.02.28. 11:45:53

@Dr. Zerge:

érdekes ez a visszatérő színesfém-motívum. Veress miniszter úr remélem haladéktalanul elhatárolódik.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.28. 11:47:34

hát ezért szüntette meg a diliházakat ez a gennyes seggluk, hogy ne tudják bevinni...

inszeminator · http://inszeminator.blog.hu 2009.02.28. 11:57:50

"hát ezért szüntette meg a diliházakat ez a gennyes seggluk, hogy ne tudják bevinni..."
:-)))))))))))))))

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.28. 12:00:02

@ufó - motoros pizzafutár a Lepratelepen:

:-)))))))) de ő nem is a diliházba való, hanem egy romatelepre!:o Abból meg van bőven, szépszámmal...

freehckr 2009.02.28. 12:04:05

Nem megmondta a Főtitkár elvtárs, hogy az EP választásokra készülve az MSZP "tisztességes, korrekt, határozott, de dinamikus" kampányt folytat majd? :) Megvan még a "nem lesz gázáremelés", a "nem lesz megszorítás mert nincs rá szükség" és a "liberalizációval olcsóbb lesz az áram" szlogen? Na... így gondolják a "tisztességes és korrekt" szlogent is...

Hátborzongató, hogy a "baloldalnak" Kohn Béla óta változatlan a mentalitása...

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.02.28. 12:05:13

Áh, semmi, csak a szokásos: külhoni újságokban szapuljuk fizetett cikkben a Patásördögöt, mert a burkusoknak biztos mindig igazuk van.
Nem valami kreatívok ezek a vörösök, 1990 óta ugyanaz a kampányuk. Bár, ugye ami működik, azon minek változtatni.

tevevanegypupu 2009.02.28. 12:24:12

De ha meggondoljuk az osztrakok is aranyosak, hogy igy aggodnak a rasszizmus es a megkulonboztetes miatt ami nalunk folyik. Csak valami felreertes lehetett az osztrak aruhazakban a kitett tabla, hogy "Magyar ne lopj", valamint a hatarnal a "Tilos az atjaras"..
Es meg ha azt is hozzatesszuk, hogy szegeny Hayder volt az egyik legnepszerubb politikusuk, csak csodalkozni lehet.

irrelevant 2009.02.28. 12:25:37

@tevevanegypupu: Sőt, még Hitler is ott született. Bahhhh

kamasuka 2009.02.28. 12:43:58

@Dr. Zerge:
Az a szép, hogy ők akarják a legjobban (höhö) az összefogást (höhö2) a Fidesszel, aztán minden idegvégződésükkel (ha elindultak a vonatok, háború lesz, mert leállítani már nem lehet) nekik is esnek rögtön.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.02.28. 12:58:14

A lotyaszájúságot és a munkaköri feladatok félreértését nem vitatva két megjegyzésem lenne a poszterhez.

1. Neurológus??? Értem én, hogy elmebetegezni akartál, de neurológus? Jó, hogy nem elektroműszerész, bameg.. :-))
2. Amit Gyurcsány elmondott a gyújtogatásról, az történetesen helytálló - csak nem Orbánra, hanem Bayerre. Azért ez nem mindegy, elvtársak, csak egy kicsit.

tevevanegypupu 2009.02.28. 12:58:38

@tölgy:

Abban a pillanatban, ahogy a fenti Gyurcsany-hivatkozast az osztrak lapokra olvastam, mindez amit a Teakorben olyan szepen leirnak, eszembe jutott nekem is. Meg az is, ahogy meg a rendszervaltas elott Gyorben az osztrakok csapatostol jottek szo szerint vegigzabalni az ettermeket, cukraszdakat, orvoshoz jartak, szemuveget, fogsort csinaltattak, hangoskodtak ettermekben, utcan eppen mint ahogy a ciganyok is szoktak, vasaroltak mazsaszam az akkor meg valoban magyar elemiszereket..Kozonseges nepseg.

tevevanegypupu 2009.02.28. 13:00:42

@otvospeter:
az, hogy Hitler ott szuletett az onmagaban nem bunteny, de az a lelkes rajongas, ahogy az Anschluss-t fogadtak osztrak barataink az viszont teny.

a néhai papp jános 2009.02.28. 13:19:18

@Kettes:
1. idegbetegezni akartak és akkor helytálló a neurológus, de igazad van, egy elektroműszerész is csodákat lenne képes művelni:)

2. gratulálok, hogy te is és feri is tudjátok, mi járt a gyújtogató fejében.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.28. 13:26:28

@Kettes:

Munk verának igaza volt: nem az növeli a bajt, aki elfödi, hanem aki felfödi.

Bravó! LOL..

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.28. 13:30:13

@a néhai papp jános:

idegbetegre neurológus kell

elmebetegre pszichiáter kell

személyisségzavarosra pszichológus kell

gyurcsányra pedig nem elektroműszerész, hanem villanyszerelő, aki pontosan tudja, hová kell vezetni az áramot...

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.02.28. 13:31:09

@a néhai papp jános: Megnézem az a neurológust, aki szövegelemzés útján diagnosztizál...

Amúgy köszönöm az elismerést. De hogy legyen némi tétje is: akarsz fogadni kétheti fizetésedbe, hogy a gyújtogatók számára (ha egyszer elkapják őket és megtudjuk a választ) Bayer egy tehetséges publicista, akit azért támadnak, mert megmondja az igazat?

Mert hát nagyon valószínű, hogy ez van. Bayer gyújtó hangú cigányellenes cikkei egyértelműen inspirációt jelenthetnek olyanoknak, akiknek már csak egy kis inspiráció hiányzik a gyufázáshoz. Az meg, hogy Gyurcsány rátolja Bayert Orbánra, legfeljebb akkora aljasság, mint mondjuk Zuschlagot rátolni Bajnaira "egy alom" alapon.

kergezerge · http://kergezerge.blog.hu 2009.02.28. 13:31:28

ÁrPi, mindig gondoltam én is, hogy Kolor bánból csak a neve miatt csináltak főcigányt.=)

a néhai papp jános 2009.02.28. 13:41:27

@Kettes: ezen nem fogunk összeveszni, én ebben szimplán nem hiszek. bayert egy ostoba köcsögnek gondolom, de ekkora hatást nem tulajdonítok neki.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.02.28. 13:46:41

@Kettes: Maga tényleg azt hiszi, hogy a gyújtogatók Bayet olvastak előtte:

Cusit ne toljuk rá senkire. Ott inkább az a feltűnő, ahogyan elvágták a Fechoz és Arathoz, a felfelé vezető szálakat. Ezek a bebukott szocik kiskatonák olyanok, mint Oswald: mind magányos merénylő.

Fecót pedig el kell kapni 2010 után. Ha másért nem, a vagyonnyilatkozatáért.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.28. 13:51:49

@a néhai papp jános:

"bayert egy ostoba köcsögnek gondolom"

Bayer buzi? Jééééé:o))

János, ha azt mondom rád: ostoba köcsög, az egy érv lenne?

Sztem ostoba köcsögök azok, akik címkéket osztogatnak és megbélyegeznek, anélkül, h vitatnák az állításokat vagy a véleményeket.

osborne 2009.02.28. 13:57:35

Egyre inkább az agresszív tahó jön ki ebből a technika tanárból lett milliárdos kártyabűvész államférfiből - ez tetszik.

osborne 2009.02.28. 14:02:54

másrészt a viszontválasz nem lehet puhány és kézlegyintés a Fidesz részéről mert ez a pszichonauta egyre inkább ilyen lesz ahogy közelednek a választások.

a néhai papp jános 2009.02.28. 14:06:15

@malacka69 az édentől keletre...: átgondoltam és belátom, hiányosan fogalmaztam: bayer nem szimplán ostoba köcsög, hanem egy égig érő hatalmas bráner, a legnagyobb agyhalott, agresszív tahó, akit vaklaha a hátán hordott a föld. mit mondjak még? és ez nem érv, hanem sziklaszilárd, cáfolhatatlan tény. na. ne idegesíts már.:)

attila1 (törölt) 2009.02.28. 14:06:58

"Gyurcsány gyermekgyilkossággal vádolja Orbánt"
bizonyos körökben ezt csúsztatásnak hívják. Máshol meg pofátlan hazudozásnak.
De látom, vevő rá a jónép.
Feszültséglevezetőnek persze jók az ilyen ostobaságok. Lehet egy kicsit tombolni. Csak hogy mindenki lássa, mi lesz kormányváltás után. Amikor a hasonszőrű emberkék nem csak lihegnek a bosszúvágytól, de egy pici hatalmuk is lesz.
Kormányváltás azért kéne, hogy valamivel jobb legyen nem csak a gazdaság de a közélet is. Így??? Az egyik frusztrált hülye társaság helyett a másik?

zoli29 2009.02.28. 14:11:15

Itt említsünk meg egy nem elhanyagolható tényt.
Tavaly év vége felé néhány napon belül két cigány családot is megtámadtak, és mindkettő esetben voltak halálos áldozatok. Először Nagycsécsen, pár nappal később Pécsett. Azonnal be is indult a kórus, hogy Magyarországon tombol a rasszizmus, Debrecentől Pécsig gyilkolják a romákat, a Fidesz és a szélsőjobb a felelős, stb, stb.
Tegnap óta tudjuk, hogy a pécsi gyilkossággal egy roma testvérpárt gyanúsítanak, akik személyes bosszúból dobtak be egy kézigránátot a másik roma család házába.
Ezt persze az országos médiumok már nem reklámozzák, és senki sem áll ki, és mondja azt: Bocsánat, tévedtünk, ezek szerint mégsem rasszista támadásról volt szó!

Nevezzen meg valaki az elmúlt néhány évből egyetlen olyan esetet, amikor bizonyítottan szélsőjobboldali vagy újnáci elemek rasszista indulatból cigányembereket vertek vagy gyilkoltak volna meg!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.28. 14:14:13

@a néhai papp jános:

Mondjuk, amit beírtál, az kifejezetten kimeríti az "agresszív tahó" és "agyhalott bráner" jelzőket, mert még mindig képtelen voltál arra, h beidézz vmit a bírálttól, és cáfold azt, vagy vitasd, minek a végén aztán eljutsz a konklúzióig, he bayer egy......

Nem tudom, vágod-e, de az ilyen fröcsögéssel pont olyan primitív tahóvá válasz, mint amilyennek bayert aposztrofálod.

Jobbulást!:-)

segabor 2009.02.28. 14:16:32

Ajánlom a friss Story magazint. Fletó édesanyja vall fiáról 3 oldalon keresztül. Érdemes belelapozni, ebből megismerhető Fletó az ember.

a néhai papp jános 2009.02.28. 14:17:08

@Zoli28: a roma testvérpár bizonyíthatóan bayert olvasott, betéve ismerték a publicisztikáit, az otthonukban életnagyságú bayer szobor állt, fényképek, dedikált könyvek stb.

gabca 2009.02.28. 14:17:30

@malacka69 az édentől keletre...:
"idegbetegre neurológus kell

elmebetegre pszichiáter kell

személyisségzavarosra pszichológus kell"

Megelőztél, szerintem pszichiátert kellett volna írniuk, mert a neurológus nagyon más, de ez csak egy apró szépséghiba.

BandW (törölt) 2009.02.28. 14:19:55

Juj, juj, juj, hogy sipákol a jobbkonz közönség. :-)))

Báncsák Viktort.
A Feri báncsa.

Patásnak festi le, de Viktor nem lehet a patás ördög, hiszen minden jóérzésű jobbkonz tudja, hogy Feri a patás.

:-)))

nyomasek_bobo · http://sopron.e-cafe.hu 2009.02.28. 14:22:04

@lelkylola: nem értem, mi a baj Debreczeni pont 1 éves írásával. Tudom, divat lett mostanában utálni, de itt kivételesen pontosan leírta, mi lesz a helyzet mostanra. És az lett..

Tiltsuk be az írást?

a néhai papp jános 2009.02.28. 14:24:02

@malacka69 az édentől keletre...: primitív tahó voltam mindig is. nem kellenek érvek, csak hinni kell a saját szemednek: bayer zsolt határozottan férfi nemi szerv alakú, és bizony elég magasra felnyúlik. oké, talán nem az égig, mert ugye tudományosan az nem meghatározható, de a felhők fölé, az biztos.

BandW (törölt) 2009.02.28. 14:25:03

@malacka69 az édentől keletre...:

Woww....

Te hány érvet olvastál itten eddig?
:-)

Én spec egyetlen egyet sem.

A nyitó poszt is egy ostobácska minősítgető vélemény, amit már ezerszer leírt, elmondott mantrázott a jobbkonz idomítású média.
Itten meg mindenki rácsodálkozik újra és újra és újra.
"hát ez a gonosz Feri nem szereti az aranyos jóságos Viktort"
Nebassz, ez a nagy truváj, amit érdemes megírni?
:-))))

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.28. 14:28:52

BandW

Juj, juj, juj, hogy sipákol a bandW. :-)))

Báncsák Ferit.
A Viktor báncsa.

Beteges hazudozónak festi le, de Feri nem lehet beteges hazudozó, hiszen minden jóérzésű balliberális tudja, hogy Viktor a patás
:-)))

---------

Kedves bandW, nem trollnak hívják azt, aki nem szól a bloghoz érdemben, hanem csak arra irányul minden törekvése, h az ott lévőket idegesítse?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.28. 14:30:07

@BandW:

Nem muszáj reakciót olvasnod, nem tudtad?
El lehet innen menni, tessék!
:-))

BandW (törölt) 2009.02.28. 14:33:41

@malacka69 az édentől keletre...:

Figyi, itten még érdemi hozzászólás nem olvasható a poszthoz, mert alapvetően nem is lehet egy értelmetlen poszthoz érdemben reagálni.
:-))
Én csak ennyit állapítottam meg.
:-)

Nem is muszájból olvasom, hanem szórakozásképp.
:-))

morpho 2009.02.28. 14:36:40

Érdekes,hogy az igen tisztelt szerző azon nincs fennakadva,amikor a fidesz aktuális megmondóembere,vagy maga Orbán Viktor annyit tud mondani egy felvetésre,hogy Gyurcsány tovább folytatja az ámokfutást,neki már senki sem hisz és egyébként is egy beteges hazudozó!Ez lenne a konstruktív politikai alternatíva?Erre kéne inkább bízni az országot? Persze pontosan tudjuk,hogy ez csak ócska politikai sarlatánság a mélyhíveknek,pont olyan,mint a Fletóé Miskolcon.A különbség zéró.Ezt amúgy nyilván az igen tisztelt szerző is pontosan tudja,csak éppen hülyének néz néhány mélyhívőt,akik itt lelkesen értenek egyet vele.Kit érdekel,hogy mit ugatnak a köcsög politikusok a híveknek? Kedvelt jobber szófordulattal élve,tényleg ez ma az ország legnagyobb problémája??

zoli29 2009.02.28. 14:36:55

@BandW:
@nyomasek_bobo:
Aki valamit nem akar megérteni, az nem is fogja.

Szerintem itt a legtöbben nem tartják Orbánt "jóságosnak", és sok mindenben nem értenek egyet a Fidesz politikájával, amit szóvá is tesznek (teszünk).
De engedtessék meg, hogy Gyurcsány aljas és alaptalan vádaskodásáról elmondjuk a véleményünket.

A miniszterelnök sem gondolja komolyan, hogy pl. a tatárszentgyörgyi mészárlásnak bármi köze lenne Orbán beszédeihez, vagy a Fidesz elnökség közleményéhez.
Egyszerűen arról van szó, hogy mivel saját maga és a politikája mellett már semmilyen érvet nem tud felsorakoztatni, elkezd vagdalkozni és sárdobálni.

BandW (törölt) 2009.02.28. 14:51:14

@Zoli28:
Írtam én azt, hogy ne írja le senki a véleményét?
Ugye hogy nem.

Az mindenesetre a farizeusi szemforgatás csimborasszója, amikor a jobbkonz oldal kezd el sápítozni az 'aljas és alaptalan vádaskodásokról". :-))
Az elmúlt 7 évben az ellenzéki tevékenység 90%- a akár 'aljas és alaptalan vádaskodásnak" lenne minősíthető, és ha nem ismernénk a mai magyar politikai kultúrát, akár meg is lepődhetnénk.
De a "Gyurcsány a hibás" című emlékezetesen nagy sikerű fideszes akció is nyalván valami előremutató polgári akármi volt.

Amúgy meg bátran gondolhatja bárki Orbánt politikai szélhámosnak, és ezt el is mondhatja, lett légyen az az ország miniszterelnöke. Szerintem amúgy alappal gondolja és mondja azt, amit mond.

Az pedig, hogy Orbán beszédeinek, a fidesz, vagy a fideszhez erősen köthető egyének megnyilvánulásának mennyi köze van a mára kialakult helyzethez, az bőven megérne egy misét, de akkor arról komolyan kellene beszélgetni, és nem ezen a politikai bulvár színvonalon, hogy "hazudik a Feri".
:-)))

Invictus 2009.02.28. 14:52:14

Ha elolvassák a nol-os interjút is, semmi meglepő nincs az egészben. Ezek az üzenetek az MSZP-tábornak szólnak, köztük a rejtőzködőknek és a duzzogóknak. Őket próbálja belelkesíteni (a társadalom legapolitikusabb, legtájékozatlanabb, legprimitívebb részét, akik kizárólag a kertévék híradóiból meg a blikkből tájékozódnak), belelovallni a "győzelmi" hangulatba és 100%-ra felpörgetni a zsigeri orbánfóbiájukat. Az eddig is világos volt, hogy mivel most nem lehet pénzért megvenni a szavazatukat, nincs más mint a bejáratott Orbán-démonizálás. A célcsoportban már mélyen beivódott reflexek előhívása. A tahó szöveggel semmi gond, ez tetszik a célcsoportnak, naná. Nem is valami puhány értelmiségi szöveg.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.28. 14:56:54

@morpho:

Sztem az komoly problémája az országnak, h gyurcsány összefogásra szólít fel, vállvetős küzdelemre a válság ellen, mindeközben szélhámosozza azt, akivel össze kéne fogni.

komoly probléma az is, h a magyar miniszterelnök képtelen felfogni (lassan bő egy éve), h az ellenzéknek kormányzati felelőssége nincs, deviszont

azzal, h elveszítette a
népszerűségét 2006. nyarán,
a hitelét és erkölcsi legitimációját 2006. őszén,
a bizalmat 2008. tavaszán,

alkalmatlanná vált. Érted: a-l-k-a-l-m-a-t-l-a-n.

Ezt már az a Bokros is mondja, akire olyan sokat hivatkozott szeretetteljes hangon.
A saját alkalmatlanságát nem fogja helyretenni, h sárdobálásba kezd valódi, átfogó és gyors cselekvés helyett.

csak egy okot mondj, h miért nem kéne neki elhúznia, miért lesz jó válságkezelő az, aki ismét 4%-ot csúszott a népszerűségi listán, és már a saját szavazói sem hisznek abban (kb. 20% csak), h adóreformjai megfelelő válaszok a válságra.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.28. 14:57:50

Nomármost, én leírhatnám itt a véleményemet Gyurcsányról, de nem teszem meg. Mert a kommentek olvasása közben fölvetődött bennem az, hogy miért ausgetippelt nekem kéne ezt tennem? Kérem szépen, vannak főállású fideszesek ebben az országban, akiknek kutya kötelessége lenne a saját pártelnöküket felháborodottan védelmezni az ilyesfajta támadások ellen. Talán fontosabb lenne Gyurcsányt nagy nyilvánosság előtt is színvallásra kényszeríteni például ez ügyben is, mint mondjuk Pelcznének az mno legelső híreként feltett " A balfékség mértéke Magyarország " című roppant épületes szónoklatával fárasztani a nagyérdeműt, amelyben szereplő kommunikációs panelektől már a legelvadultabb Fidesz-rajongó is összekarmolja magát. Félnek talán egy ilyen konfrontációtól?

A neurológus a rángatózás miatt kell.

tevevanegypupu 2009.02.28. 15:00:02

@morpho:
Csak egy lenyeges dologban tevedsz: muszaj, hogy erdekeljen mindenkit, hogy mit mondanak a politikusok, mivel ok iranyitjak az orszagot. Mindegyikre figyelunk es aztan egy ido utan valahogy csak kialakul valami velemeny mindegyikrol. A tenyek az elfogulatlanabbaknal szamitanak, akik erzelmek alapjan dontenek, ott csak a szemely a fontos.

Sokan tettek piedesztalra Gyurcsanyt es Orbant is, amit egyik sem erdemelt meg tulajdonkeppen. De tekintetbe veve azt, hogy melyikuk mit csinalt a rendszervaltasnal - Orban az ellenzekben, aztan a Nagy Imre temetesen a beszed, Gyurcsany a KISZ-ben es a vagyonmentes - utana mire jutott, es jelenleg milyen a megitelese, azt nagy reszben sajat tenykedesenek is koszonheti.

Gyurcsany a parthivei elott fogalmazott nagyon eles kritikat sajat maga es a kormanya ellen, ott nyilvan oszinte volt (igazsagbeszed) tehat elhihetjuk, hogy olyanok, amilyennek mondta magat.

Orbannak nem volt ilyen oszodi beszede, rola a nagy tobbseg csak feltetelezeseket gyarthat, hogy hogy gondolhatott es mit csinalhatott. Jelenleg ellenzekben van, mondani mondhat amit gondol, csinalni nem csinalhat semmit. Tenykent azt fogadhatjuk el, amit 1998-2002 kozott mint miniszterelnok elkezdett. Mint ahogy Gyurcsany tevekenysege is onmagaert beszel, nem kell sem elvenni, sem hozzatenni semmit.

attila1 (törölt) 2009.02.28. 15:00:12

@Invictus: Ezek az üzenetek a Fidesz-tábornak szólnak, köztük a rejtőzködőknek és a duzzogóknak. Őket próbálja belelkesíteni (a társadalom legapolitikusabb, legtájékozatlanabb, legprimitívebb részét, akik kizárólag a hír/echo híradóiból meg a magyar nemzet/hírlapból tájékozódnak), belelovallni a "győzelmi" hangulatba és 100%-ra felpörgetni a zsigeri gyurcsányfóbiájukat. Az eddig is világos volt, hogy mivel most nem lehet pénzért megvenni a szavazatukat, nincs más mint a bejáratott Gyurcsány-démonizálás. A célcsoportban már mélyen beivódott reflexek előhívása. A tahó szöveggel semmi gond, ez tetszik a célcsoportnak, naná. Nem is valami puhány értelmiségi szöveg

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.02.28. 15:05:26

Na mi van, elindultak az index polidilijének hard core ballibjei a Reakcióra megmondani?
Jön majd geszti és zsoltika is?

Szibarita 2009.02.28. 15:08:00

A mai nap kifejezese: Dehumanizacio.

Csapjatok fel a lexikont, nezzetek utana mind az itteni kommentarok, mind az itt kommentalt kommentar szovegkornyezeteben.

A legszebbek talan a villanyszerelos meg a kulonfele pszichiaterhez kuldozgetos reszek, olyan polgariak es keresztenyek, csak ugy sut beloluk a polgarsag es a szolid, fontolva halado magatartas.

elfelejtette 2009.02.28. 15:09:09

És ő Magyarország miniszterelnöke, ez a mutatványos bohóc.

tevevanegypupu 2009.02.28. 15:12:56

@Szibarita:

Kifejezetten kereszteny joindulattal aggodunk erte: szeretnenk ha megvizsgalna egy hozzaerto elektronikus vagy pszichiater..(:

Szibarita 2009.02.28. 15:14:31

Ugye-ugye. A kritika mar bun, a bun mar eleg ahhoz, hogy leidiotazzuk vagy a masik halalat kivanjuk.

Szep ez az uj, konzervativ polgari kozeposztaly.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.28. 15:14:43

@Szibarita:

Nekünk ilyen a "polgári" és "keresztény" fogalomértelmezésünk.

Sajnáljuk, hogy csalódást kellett okozzunk.

Ideje lenne valami nívósabb társaságot keress magadnak helyettünk.

gabca 2009.02.28. 15:17:34

@attila1:
Ezek az üzenetek az MSZP-tábornak szólnak, köztük a rejtőzködőknek és a duzzogóknak. Őket próbálja belelkesíteni (a társadalom legapolitikusabb, legtájékozatlanabb, legprimitívebb részét, akik kizárólag az ATV híradóiból meg a Népszavából tájékozódnak), belelovallni a "győzelmi" hangulatba és 100%-ra felpörgetni a zsigeri orbánfóbiájukat. Az eddig is világos volt, hogy mivel most nem lehet pénzért megvenni a szavazatukat, nincs más mint a bejáratott Orbán-démonizálás. A célcsoportban már mélyen beivódott reflexek előhívása. A tahó szöveggel semmi gond, ez tetszik a célcsoportnak, naná. Nem is valami puhány értelmiségi szöveg

Na, ugye. Szerintem itt egyesek fordítva ülnek a lovon. Ti. ma Magyarország miniszterelnökét Gy. F-nek hívják, nem O. V-nak. 2002 óta eltelt 7 év, és engem speciel rohadtul nem érdekel, hogy mit mondott az egyik, vagy a másik (mondjuk viccesek, így tisztes távoilból). Engem speciel az érdekel (és gondolom a törzsszavazókat leszámítva az ország nagy részét), hogy MIT TETT. A TETTEK alapján a felelősség nem azonos, tudom, hogy ezt nehéz egyeseknek megérteni.
És mielőtt valaki azzal jönne, hogy mennyi előremutató reformot akasztott meg az ellenzék, szeretném leszögezni, hogy azok NEM VOLTAK ELŐREMUTATÓAK, erről sokan, sokszor írtak már, csak egyeseknek fáj a gondolkodás, meg az érdemi vita, amit pont ezek a figurák hiányolnak szemforgatva.
A lényeget az elmúlt 7 évről én így tudnám összefoglalni: nem történt semmi, amit meg esetleg mégis tettek volna, az meg szerencse, hogy nem történt.

Szibarita 2009.02.28. 15:17:39

Megtehetnem azt a szivesseget, hogy messzirol nezegetem, ahogy habzo szajjal orjongtok es a masik veret kivanjatok, de bevallom, neha remekul szorakozom rajtatok.

Azt azert gondolom te is latod, miert karos a masikat idegbetegnek tekinteni ahelyett, hogy a motivacioit probalnad keresni?

zoli29 2009.02.28. 15:17:53

@BandW:

Szerintem a Reakciónak nem kell magyarázkodnia, ha azzal vádolják, hogy a Fidesz f...ságait nem teszi szóvá.

reakcio.blog.hu/2008/12/01/az_utolso_toltenyig_a_13_havi_nyugdijert
reakcio.blog.hu/2008/12/01/ha_a_fidesz
reakcio.blog.hu/2008/11/25/narancssarga_szomorcsog_dij

De azért lásd be, hogy amikor Gyurcsány Ferenc mást vádol politikai szélhámossággal meg hazudozással (mert hogy erre is volt példa, nem is egy), annak azért van egy pikáns mellékíze.

Én az alaptalan vádaskodást elítélem, bármelyik oldal követi is el; de azt, hogy a Fidesz - joggal - Gyurcsány orra alá dörgöli az öszödi beszédet, illetve az ország 2004-2006-os eladósítását (ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy most az ország csődközeli helyzetben van), nem szerencsés idekeverni, mert az egy teljesen más dolog.

a néhai papp jános 2009.02.28. 15:23:37

@Szibarita: én speciel nem vagyok keresztény, viszont polgár talán, meg konzervatív. és nekünk azt nem tiltja senki, hogy utáljuk az ellenségünket és adott esetben azt kívánjuk neki, hogy megbassza az ipari áram, vagy elcsapja száguldó 83-as troli, hogy csak hirtelen idézzek az egyébként hosszú kivánságlistáról:)

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.28. 15:23:49

@Szibarita:

A remek szórakozás kölcsönös, kár lenne magunkat megfosztani tőle.

Rendben keressük a motivációkat! De mi lesz, ha ne adj Isten meg is találjuk?

Invictus 2009.02.28. 15:27:22

@Elpet: Szerintem félnek tőle, sajnos igen. Meg attól, hogy a konfrontálódásból, a mostaninál keményebb támadásokból a szocik jönnek ki jól. Végül is általában ez szokott történni. A szocik bunkóságain átsiklik az a népsokaság, amelyik besír egy Kövér-kötelezésen stb. Ha Orbán durvább hangot ütne meg, azon csak veszítene, legalábbis ezt gondolják.
Sajnos GyF-ben van egy torz géniusz, és egy hihetetlen gátlástalanság. Valszeg bármelyikünkkel felmosná a padlót egy vitában, egy kis lárifárizással és hasonlókkal. Az a baj, hogy OV-vel is, aki elgyávult. Ahogy a 2006-os vitában is elbeszélt GyF mellett, ahelyett hogy visszaütött volna. Nem jött be.

Szibarita 2009.02.28. 15:29:03

Nem, tenyleg nem tiltja semmi, hogy habzo szaju idiota legyen az ember, gyakran a neveltetes meg a sajat embersege, de tetelesen tenyleg nem tiltja semmi.

gabca 2009.02.28. 15:30:35

@Szibarita:
Igazán nem szeretek ezzel érvelni, de végzettségemnél fogva azt hiszem, leírhatom azt, hogy hősünk minimum személyiségzavaros, de inkább pszichiátriai eset. Ennek semmi köze nincs a polgári értékekhez, meg hasonlók, hogy ilyet leírjunk. Sajnos pszichiátriai egyetemi tankönyveim otthon maradtak, de nagyon érdekes idevágó részeket tudnék idézni.

A posztírók egyébként semmi mást nem tettek megint, mint amit szoktak: a mai magyar politikai valóságban olymértékben eluralkodott az abszurd, hogy gyakolratilag nem igazán lehet ezt már fokozni (ők se tudták az írás végi javaslataikkal), a legjobb ezeket egyszerűen csak idézni, kommentár nélkül, kínunkban kacagva magunkban. Vannak kijelentések, amikkel gyakorlatilag már nem lehet érdemben vitatkozni, vitán aluliak.
Íme, szemezgessél:
nol.hu/lap/mo/lap-20090228-20090228_2-27

A cikkhez írt utolsó komment persze leírja a lényeget, úgyhogy idemásolom:
"Ugyan már, Ferenc, senki nem gondolja azt, hogy az a féleszű részeg inas fogja biztonságos vizekre irányítani a hajót, aki lopott kapitányi ruhába öltözve a zátonyok közé vezette azt. Az ilyen felelőtlen alakot jobb esetben bezárják a hajófenékbe, rosszabb esetben áthajítják a korláton. Az ország jelenlegi állapotáért elsősorban ti vagytok a felelősek, hiszen 2002 óta ti regnáltok! Minden szavad hazugság, titeket már nem lehet komolyan venni. Ha Klárika nem súg, legalább egykori koalíciós társadat vedd komolyan, és húzz a... el innen."

Szibarita 2009.02.28. 15:31:08

@Elpet: Empatia. Valoszinuleg nem igaz, hogy Gyurcsany csupa rosszindulatbol csinalta mindazt, amit csinalt, mint ahogy az sem igaz, hogy Orban puszta hatalomvagybol lett kereszteny.

Az egyszeru, de rosszindulatu meglatasok semmivel sem viszik elorebb a helyzetet.

elfelejtette 2009.02.28. 15:31:23

@Szibarita: "Nem, tenyleg nem tiltja semmi, hogy habzo szaju idiota legyen az ember, gyakran a neveltetes meg a sajat embersege, de tetelesen tenyleg nem tiltja semmi."

Ilyen szellemi magasságokba egyszerűen képtelenek vagyunk felreppenni, ez nekünk magas. Mi csak habzó szájú jobbközepek vagyunk, az ilyen okos emberek, mint például maga is, nem itt szoktak ám kikupálódni.

gabca 2009.02.28. 15:33:14

@Szibarita:
Igazán nem szeretek ezzel érvelni, de végzettségemnél fogva azt hiszem, leírhatom azt, hogy hősünk minimum személyiségzavaros, de inkább pszichiátriai eset. Ennek semmi köze nincs a polgári értékekhez, meg hasonlók, hogy ilyet leírjunk. Sajnos pszichiátriai egyetemi tankönyveim otthon maradtak, de nagyon érdekes idevágó részeket tudnék idézni.

A posztírók egyébként semmi mást nem tettek megint, mint amit szoktak: a mai magyar politikai valóságban olymértékben eluralkodott az abszurd, hogy gyakolratilag nem igazán lehet ezt már fokozni (ők se tudták az írás végi javaslataikkal), a legjobb ezeket egyszerűen csak idézni, kommentár nélkül, kínunkban kacagva magunkban. Vannak kijelentések, amikkel gyakorlatilag már nem lehet érdemben vitatkozni, vitán aluliak.
Íme, szemezgessél:
nol.hu/lap/mo/lap-20090228-20090228_2-27

A cikkhez írt utolsó komment persze leírja a lényeget, úgyhogy idemásolom:
"Ugyan már, Ferenc, senki nem gondolja azt, hogy az a féleszű részeg inas fogja biztonságos vizekre irányítani a hajót, aki lopott kapitányi ruhába öltözve a zátonyok közé vezette azt. Az ilyen felelőtlen alakot jobb esetben bezárják a hajófenékbe, rosszabb esetben áthajítják a korláton. Az ország jelenlegi állapotáért elsősorban ti vagytok a felelősek, hiszen 2002 óta ti regnáltok! Minden szavad hazugság, titeket már nem lehet komolyan venni. Ha Klárika nem súg, legalább egykori koalíciós társadat vedd komolyan, és húzz a... el innen."

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.28. 15:33:36

@Invictus:
Nem mondom, hogy nem így van, de azért ez elég szarul hangzik. Vagy az a lényege: nem harcolunk túlzottan, jó nekünk a második hely, fellelkesítjük a rajongótábort épp annyira, hogy azért elég sok mandátumunk legyen... Sokszor eszembe jutott ám ez a megfejtés.

elfelejtette 2009.02.28. 15:33:56

@Szibarita: @Szibarita: "Nem, tenyleg nem tiltja semmi, hogy habzo szaju idiota legyen az ember, gyakran a neveltetes meg a sajat embersege, de tetelesen tenyleg nem tiltja semmi."

Ilyen szellemi magasságokba egyszerűen képtelenek vagyunk felreppenni, ez nekünk magas. Mi csak habzó szájú jobbközepek vagyunk, maga meg nem fogja itt megtalálni a nyugodt elemzést, a Képletet, ami a megoldás kulcsa, és akkor baj lesz.

BandW (törölt) 2009.02.28. 15:38:36

@Zoli28:

Én a Reakciót pusztán azzal "vádoltam" meg itt, hogy egy unalomig ismert mantrát posztolt be, aminek a világon semmi értelme.

Illetve az akolmeleg szempontjából persze van, de amúgy semmi.

Semmi pikáns mellékízt nem érzek abban, hogy Gyurcsány vádolja Orbánt politikai szélhámossággal, mert Orbán momentán egy politikai szélhámos. És Orbán sem hazudott kevesebbet, mint más vezető politikus. Sőt. (mivel az átlagnál sokkal többet beszél)

Az a fidesz politikai érdeke, amit az öszödi beszéddel csinál, engem abszolút hidegen hagy a beszéd értelmezése szempontjából a fidesz érdeke.

Az eladósodást generáló folyamatok nem 2004-ben kezdődtek.
1997-től 2006-ig semmiféle -egyébként sokak által szükségesnek tartott változtatás (nevezhetjük reformnak is- nem indult el.
Onnantól is meglehetősen nyögvenyelősen, úgyhogy az egész miskulancia összeomlását egy ember nyakába varrni, az egy szimpla politikai hazugság.

Szibarita 2009.02.28. 15:38:41

@gabca: Hat ha te egy begyakorolt beszedbol komplett diagnozist allitasz fel, az persze mas, valoszinuleg komoly erv lehetnel egy szcientologus pamfletben.

Invictus 2009.02.28. 15:39:14

@Szibarita: Komolyan gondolod, hogy nagyon keresni kell a motivációkat? Kampánnyitó, és a szocik megmaradt csodafegyverét, a gondosan felépített OV-fóbiát veszi elő. A szintén bevált rasszistázással, itthonról sugalmazott/megíratott "külföldi vélemányekkel" alátámasztva. A stílus és a szellemi színvonal természetesen a célközönségnek megfelelő.
Milyen motivációt látsz még itt a szokásos politikusi motiváción (hatalom kívül).
És GYF ha nem is idegbeteg, de sajátosan hiperaktív, egzaltált személyiség, imád ripacskodni kicsit pszichopata az kétségtelen.
Ettől még lehet valaki jó vezető, sőt a szociopaták általában sikeres menedszserek és politikusok tudnak lenni. Kár hogy GYF tehetsége inkább a machinálásban, retorikában és a kampányolásban merül ki, mint az ország számára hasznosabb területeken. Azt hiszem elég régen me. már ahhoz, hogy ki lehessen jelenteni: a rendszerváltás óta legszarabb kormányok voltak a Medgyessy- majd a Gyurcsány-kabinet. Viszont nyertek két választást, elloptak egy nagyságrenddel több pénzt, mint a fityesz, ebben sikeresek.

BandW (törölt) 2009.02.28. 15:41:04

@gabca:
Tán csak nem te vagy személyesen Gyurcsok úr a BP Tv távdiagnosztája?
:-)))

Invictus 2009.02.28. 15:42:06

@Elpet: Ez nekem is. Mondjuk most elég nehéz lesz úgy veszteni, főleg úgy, hogy ne legyen nagyon feltűnő, hogy direkt akartak, De 2006-ban is sikerült...

gabca 2009.02.28. 15:43:18

@Szibarita: "Azt azert gondolom te is latod, miert karos a masikat idegbetegnek tekinteni ahelyett, hogy a motivacioit probalnad keresni?" Az elmebetegség is motiváció, bocsika.
A baj az, hogy racionális magyarázatok nem nagyon vannak arra, hogy valakiben pl. föl se merül a lemondás lehetősége, illetve gyakorlatilag mindenki felelős a kialakult helyzetért (beleértve a jövő hetet is), csak ő maga (aki mellesleg a miniszterelnök) nem.
Mesélj, milyen motivációt keressünk!? Sanyarú gyerekkor? Bizonyítási vágy? Nem akar gyengének látszani? Messianisztikus ambíciók? Az önreflexió teljes hiánya? UFO-k? És természetesen a Fidesz ...

Szibarita 2009.02.28. 15:43:36

Orban Viktort nem szeretni nem fobia kerdese. Tanuld meg megerteni masok miert nem szeretik Orbant, ne a sajat remkepeiddel vitatkozz.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.02.28. 15:44:19

@Szibarita: Ha már empátia: a Gyurcsányt elmebetegezők voltaképpen jóindulatúak hozzá, mert azt állítják, hogy Gy.-t nem rossz szándék vezérli, csupán betegség.

Különben Gyurcsány semmiképpen sem elmebeteg a szó orvosi értelmében, hiszen nincsenek olyan abnormális személyiségvonásai vagy merev reagálási mintái, melyek a munkában vagy a magánéletben akadályoznák. Gyurcsány magas társadalmi státuszú, családos ember, vagyis társadalmunk megítélése szerint sikeres, ami úgyszólván kizárja, hogy ugyanezen társadalom definíciói szerint elmebeteg legyen. Ez a helyzet megváltozna, ha a bukása után börtönbe kerülne valamelyik "ügye" miatt, mert ugye akkor már nem sikeres ember, hanem bukott kalandor.

Az érdekes kérdés egyébként nem az, hogy Gyurcsánynak mik a motívumai, hanem az, hogy hogyan kormányoz. Teljesen mindegy lenne, ha jól kormányoz, hogy mindezt csak a dicsőségért teszi-e vagy színtiszta altruizmusból (az utóbbi egyébként a politikában nem létezik).

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.28. 15:47:32

@Invictus:

Ebben az a félelmetes, hogy ez így egy minden oldalról nagyon jól záródó rendszer, és igazából senkinek nem érdeke és célja változtatni rajta. Talán még a jobboldali választóknak is bejön a "mi örök elnyomottak" szerep. Van neki egy bizonyos kényelme.

Hattory Hanzo 2009.02.28. 15:48:53

@Invictus:

A logika Neked sem lehet valami erős oldalad, ha szerinted Fletó a nol-on szól a kizárólag Blikket olvasó réteghez.

osborne 2009.02.28. 15:50:02

@dzsucseharcos:

"Különben Gyurcsány semmiképpen sem elmebeteg a szó orvosi értelmében, hiszen nincsenek olyan abnormális személyiségvonásai vagy merev reagálási mintái, melyek a munkában vagy a magánéletben akadályoznák."

azért erről megkérdezném a kezelőorvosát, győgszerészét ;]

BandW (törölt) 2009.02.28. 15:52:09

@gabca:

Momentán csak racionális magyarázatok vannak arra, hogy Gyurcsány miért nem mond le.

Egy agykurkász felejtse el a szakmáját, ha politikáról beszél.
Én sem a saját szakmámból indulok ki, ha épp a politikai élet történéseivel foglalkozom.

Amúgy meg Gyurcsány a hibás döntései felelősségéből az átlag magyar politikusnál lényegesen többet vállal föl.

elfelejtette 2009.02.28. 15:53:02

@Hattory Hanzo: "A logika Neked sem lehet valami erős oldalad, ha szerinted Fletó a nol-on szól a kizárólag Blikket olvasó réteghez. "

A kizárólag a Blikket olvasó réteghez valóban csak a Blikkben lehet szólni, ez tényleg éles meglátás.

Szibarita 2009.02.28. 15:53:45

En peldaul egyaltalan nem ertem, miert olyan fontos Orban Viktor a mo-i jobboldalnak. Tenyleg nem ertem, miert eri meg ennyit konfrontalodni egyetlen, egeszen sikertelen ember miatt.

Kezdem azt gondolni, hogy pont azert, mert konfrontacios alap es egyfajta sertettsegerzest kelt bennuk, hogy barmifajt kompromisszumra probaljak oket birni "azokkal".

Tenyleg nem latom, mi mas oka lehet, nem kene hogy ilyen fontos legyen egy konkret szemely.

Invictus 2009.02.28. 15:53:57

@Szibarita: Nem szeretni az nem is, viszont a ballib tábor egy része messze túlvan a "nem szeretni"-n, konkrétan eszelősen, mélységesen, irracionálisan gyűlöli, vagy rettegi. Annyira, hogy ez az elsődleges szellemi kötőanyag köztük. Ezért orbánozik kényszeresen minden ballib megmondóember, közszereplő, "sztár" és persze politikus. Mindenre Orbánozni, 7 év szoci kormányzás után mindenért OV-t és pártját okolni kissé más kategória, mint a "nem szeretem".
Na persze Gyurcsányt is mélységesen utáljuk és megvetjük mi itt jobboldalon az tény, de nincs olyan mélyen, központi helyen beivódva a lelkünkbe ez, mint a szoci és libsi szavazók legalább 70%-nak OV. Talán ha még 15 évig marad, akkor majd igen... :]

gabca 2009.02.28. 15:55:00

@Szibarita: Nem egy begyakorlott beszédről van szó, hanem egy politikai valóságshowról, ami évek óta tart. Azt hiszem a forrás elég bőséges.
És nem állítok fel konkrét diagnózist, de láttam már elég elmenbeteget az életemben ahhoz, hogy jó okkal mondhassam azt, hogy nem százas a fickó.
Egyébként meg nem kell ahhoz orvosnak lenni, hogy az ember elgondolkozzon azon, hogy amit a csávó művel évek óta, az a normalitás határain túl van. Legalábbis egy tisztességes polgári normalitás határán túl. Ráadásul más faszával veri a csalánt, többek között az enyémmel, meg a családoméval. Erre pedig polgári jólneveltség ide, polgári jólneveltség oda, szerintem teljesen adekvát reakció, ha azt mondom sziszegve, hogy ez az ember nem normális, beteg.

Invictus 2009.02.28. 15:56:01

@Hattory Hanzo: OK, igazad van, azokhoz nem... hozzájuk a heti hetes szól, meg a reklámspotok, az IGEN-IGEN, a Kende-könyv stb.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.28. 15:59:52

@nyomasek_bobo: Debreczeni cikket csak a történelmi hűség kedvéért idéztem, amikor Gyurcsány megpróbálja Orbánra kenni, hogy miatta fűtődtek fel az indulatok a cigányok ellen (ami teljesen egyértelműen hülyeség), csak szólok, hogy elsőnek Debreczeni kezdte el nevén nevezni a cigányokat egy évvel ezelött. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, de ő indította be a motort.

Invictus 2009.02.28. 16:00:58

@Szibarita: Nem tudom, abban van igazságod, de van egy rossz hírem, Gyurcsány is kezd ilyesmi lenni a baloldalon. Mármint a hardcore részen.
Egyébként Orbán egyszerűen mint alapító elnök, kulcsfigura és pótolhatatlan, ő maga gondoskodott róla, hogy az legyen. :) Nem a jobboldali szavazók választják meg a Fidesz elnökét, mint tudjuk.
Bár minden bizonnyal őt választaná a többség. Én nem. :)

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2009.02.28. 16:02:19

Csókolom, a Gyurcsány és Orbán sarlatánságát egy lapon említőknek szeretnénk jelezni, hogy Magyarországot csaknem 7 éve az MSZP-SZDSZ koalíció kormányozza, s hogy a legnagyobb hatalmú politikus négy és fél éve Gyurcsány Ferenc. Orbánnak kb. arra terjed ki a hatalma, hogy a Magyar Nemzetbe írathat néha egy-egy unalmas vezércikket, míg Gyurcsány egy fingásával legyalulhat egy komplett megyét.

BandW (törölt) 2009.02.28. 16:03:24

@Invictus:
"Na persze Gyurcsányt is mélységesen utáljuk és megvetjük mi itt jobboldalon az tény, de nincs olyan mélyen, központi helyen beivódva a lelkünkbe ez, mint a szoci és libsi szavazók legalább 70%-nak OV."

Megnevettettél.
Köszönöm.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.28. 16:03:55

@Szibarita:

Harc van itten. Két tábor, két fővezér. Ne csinálj úgy, mintha fölötte állnál. Mert nem lehet. Ebben mindenki áll valahol.

A baloldali értelmiség önmagát ámíthatja legfeljebb azzal, hogy egy technokrata, racionális adminisztrációval (Gyurcsány és körei) áll szemben egy irracionális, törzsi logika szerint felépített horda (Orbán és a jobboldal). Ha ezt elhiszitek, szánalom. Én is utálom ezt a törzsi viszályt, de hát ez van.

BandW (törölt) 2009.02.28. 16:04:21

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:

Ha ennyire hülyék vagytok a politikához, miért foglalkoztok vele?

Invictus 2009.02.28. 16:05:01

@lelkylola: Nem kéne ekkora jelentőséget tulajdonítani pár firkásznak, vagy akár politikusnak. Az indulatok régóta megvoltak, fű alatt, aki nem tudja ezt, az burokban él. Olaszliszka és társai valahogy szerintem többet számítottak, mint Debreczeni írása. :)
A virtuális terekben aktívkodó és üzengeő politizáló értelmiség önbecsapása újságcikkekre fogni az ilyesmit.

kamlka 2009.02.28. 16:05:59

Dr Zerge idézte ma 11.30-kor
A pártlapban meg aszondja hogy aszondja: "...a mi dolgunk az is, hogy leleplezzük azt a politikai szélhámosságot, amit az MSzP művel, a választók tudatos megtévesztését. Rezet árulnak aranyáron. A rendszerváltozás óta eltelt időszak legveszélyesebb politikai szélhámosa GYURCSÁNY FERENC..."

Ugye most már jobban stimmel?
MINDENKI MAGÁBÓL INDUL KI
Ez patás ördög is a saját gondolatait vetiti ki Viktorra.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.28. 16:06:29

@gabca: "Mesélj, milyen motivációt keressünk!? Sanyarú gyerekkor? Bizonyítási vágy? Nem akar gyengének látszani? Messianisztikus ambíciók? Az önreflexió teljes hiánya? UFO-k? És természetesen a Fidesz ... "

az ufók ártatlanok...
legközelebb hagyja ki őket a felsorolásból...
kösz...

józan' 2009.02.28. 16:06:49

@BandW:

Hmm, akkor én kérek elnézést, mert nem sikerült megadni neked azt a bizonyost "mellékízt" , amitől még te is elélveznél.
Bár az itteni performanszodból ítélve szemmel láthatóan még mindig szerelmes vagy Feribe.

No, az ilyen emberek okulása végett születnek ezek a posztok, de úgy tűnik, még mindig sokan vagytok, akik "nem adják fel".

Gyere máskor is a Reakcióra! ;-D

Invictus 2009.02.28. 16:07:52

@BandW: Gyurcsány lehet most enemy no. 1, de előtte utáltuk Hornt is, kovácslacát is, megyót is ugyebár. Meg általában a komcsikat:) Gyurcsány csak az ügyeletes vezetőjük.
A balosoknak viszont 10 éve OV a Vérfarkas, semmivel sem kevesebb :)

gabca 2009.02.28. 16:08:15

@BandW: "Momentán csak racionális magyarázatok vannak arra, hogy Gyurcsány miért nem mond le."
Mesélj, mik azok a racionális magyarázatok!?
Egyébként nem most kellett volna, jóval korábban. A nemzeti csúcs összehívása, meg hasonló maszatolások helyett kellett volna azt mondania (legkésőbb), hogy "Hölgyeim/Uraim, igen komoly felelősségem van abban, hogy ezt az országot teljesen felkészületlenül érte a válság, a hitelemet már rég elvesztettem, ezért tisztában vagyok vele, hogy nem lennék képes kivezetni a válságból az országot etc." Tényleg ennyire nehéz azt felfogni, hogy egy hiteltelen, és mellesleg teljességgel alkalmatlan csapattal, és vezetővel nem megy?!

Mint írtam, nem szeretem a szakmámat ebben a vitában érvként használni, csak jelezni akartam, hogy ha valaki ezt a csávót eddigi közéleti szereplése, kényszermozdulatai, nyilatkozataiból áradó beteges világképe, aránytévesztései (ld. a híres pityergés) etc. alapján elmebetegnek tartja, az teljesen védhető, szakmailag is. Semmi köze nincsen e véleménynek a számonkért polgári hozzáálláshoz.

martonx 2009.02.28. 16:08:26

@denever: Miért mikor volt vége az MSZP kampányának? Az egész MSZP kormányzás egy rohadt nagy sokéves kampány.
Évekig majd belegebednek, hogy úgy tegyenek, mintha kormányoznának.

morpho 2009.02.28. 16:08:41

@malacka69 az édentől keletre...:

Te fordítva ülsz a moziban.Már miért kéne nekem okokat mondani arra,hogy a Fletó legyen a miniszterelnik?Hol érdekel engem,hogy ki a miniszterelnök?

@tevevanegypupu:
Te a politikusok kijelentései alapján alkotsz véleményt az országról?
Biztos hogy ez jó ötlet?Amit leírtál arról.hogy melyik díszfasz mit csinált a rendszerváltás környékén,az csak azt igazolja,hogy mindkettő a politikai karrierjét alapozgatta meg,két külön pártban.Külömbség itt is zéró.

Nagyon kedvelem azt,amikor egy adott politikai tábor tagja különmbnek szeretné látni a saját vezérét:-))) Bezzeg az én emberem heroikus küzdelmet folytat Magyarországért,a másik meg hazudott,ámokfut és egyébként is csúnya a szemüvege! Bezzeg az én emberem heroikus küzdelmet folytat Magyarországért,a másik meg külföldre jár panaszkodni,uszít,cigányozik és egyébként is csúnya a szóvivője.
Amíg nem jönnek rá a zemberek,arra,hogy ez röhejes,addíg itt fog belefulladni az ország a szarba.Egyébként itt a reakción sokkal kevesebb idióta van,mint a balos blogokon,de azér akad éppen elég.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.28. 16:10:28

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:

Persze, hét éve. Csak épp most, mire jó lenne minden, itt a válság. Pedig épp mostanra hozta helyre Feree, amit Orbán széjjelbaszott.

Zárt világmagyarázat, nem tudod sehol sem felfejteni. A válság a legjobbkor jött nekik.

osborne 2009.02.28. 16:11:06

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: az MSZP és co. mindig is a saját böszmeségeit akarja rátolni a Fidexre. ez már régi kommer kollektiv a felelősség! reflex.

A jobboldal ott hibázik ha ilyenekre nem reagál keményen. Az ámokfutó ugyanis nem fog magától leállni soha, sőt imponál sokaknak ez stílus - lásd Szibarita etc.

martonx 2009.02.28. 16:12:23

@a néhai papp jános:
lehet, hogy tény, de mivel bayer írásaival a magyarok döntő többsége egyetért, akkor szerinted a magyarok döntő többsége egy bráner?

:-D

Próbáld ki nyugodtan. Menj le a sarki kocsmába, közértbe, akárhova, és olvass föl pár sort bayer cigányellenes írásaiból. Mindenki helyeselni és bólogatni fog.

Gombatibi (törölt) 2009.02.28. 16:13:08

@Invictus:

A baloldalnak nem nagyon adatott meg az a lehetősége, hogy a jobboldal emblematikus vezetőit időrendben utálja, mert mindösszesen egy, azaz egy darab Orbán jutott nekik, mint emblematikus vezető.
:-)))

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.28. 16:17:01

- mi a különbség a hülye és az idegbeteg között?
- a hülye azt hiszi 2x2=5, az idegbeteg tudja hogy 2x2=4, de már nagyon idegesíti...

még mindig nem tudom, hogy melyik a gyurcsányi...

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.28. 16:19:04

@Invictus: persze, hgy nem a cikkek miatt, de ha Gyurcsány itt pampog, akkor csak szólok, hogy Orbán mondata teljesen jelentéktelen (bár nyílvánvaló, hogy ez nem egy igazi vita, hanem csak Orbán lejáratása). Tavaly annyiban fordult a világ, hogy már nemcsak a kuruc cigányozott, hanem a baloldal is elővette a témát, lásd Debreczeni. Tényleg csak a történelmi húség kedvéért. Miközben nyílvánvaló, hogy a bűnözés nem Debreczeninek, vagy Bayernek köszönhető, hanem az elszegényedésnek, a kormánynak, a rendőrségnek és a bűnözőknek.

a néhai papp jános 2009.02.28. 16:20:32

@martonx: a magyarok döntő többsége egy bráner?
őszintén? néha ezt gondolom. de ha így is van, erről nem bzs tehet, hanem sok egyéb mellett az utóbbi 3-6 év totális mentális és morális szétcsúszása, amiben vastagon benne van a jancsibohóc és barátai. ez az én leegszerűsített világképem, de egyre több dolog igazolja.

gabca 2009.02.28. 16:25:24

@BandW: Figyelj, drágám, az egy dolog, hogy fikázol, de eddig még egyetlen ÉRVVEL nem támasztottad alá, hogy te jobban értenél a politikához, vagy lélektanhoz, vagy bármihez is.
Szóval próbáld meg összeszedni magad, és írjál ÉRVEKET, amivel az itten összesereglett tudatlan jobbos (vagy nem jobbos, csak esetleg tele van a töke ezzel a totális agyhalálba vezető politikai performansszal) tudatlan tömegeket meggyőzhetnéd, hogy miért is van minden rendben a posztírók által kipellengérezett mondatokkal, illetve az azokat mostanság nagyon intenzíven hangoztató Kedves Vezérrel!
Esküszöm, én nyitott vagyok, érdeklődve olvasnék maggyőző érveket arról, hogy márpedig itten a szakértelem, és normalitás csimborazzójával állunk szemben, csak elvakult tudatlanságunkban ezt eddig nem vettük észre.
De ehhez érvek kellenének, nosza, elő velük!

BandW (törölt) 2009.02.28. 16:25:45

@gabca:
1, A maszopban úgy néz ki senki nem akar politikai öngyilkosságot elkövetni.
2, Úgy néz ki, ez igaz a szadira is meg a madöfre is
3, Ha minden politikus lemondana, akinek komoly felelőssége van abban, hogy ide jutottunk, akkor az egész OGY kompletten lemondhatna
4, Gyurcsány nyilván nem teszi meg azt a szivességet senkinek, hogy önként vállalja föl a bűnbak szerepét, és ez valszeg igaz a maszop teljes vezérkarára is.
5, Én momentán nem látok kormányzásra váró sokkal ütőképes csapatokat, és az a gyanúm, hogy ezzel a jelenlegi kormányzat is így van. Akkor meg minek mondjon le, ha úgy gondolja, még mindég az övé a jobb megoldás.
6, A politikai racionalitás az a fotelből nézve bőven tűnhet irracionalitásnak is.

A te véleményed Gyurcsány mentális állapotát tekintve pont annyira mérvadó, mint egy blikk ojságírójáé, aki épp Orbán bécsi gyógykezeléséről értekezik.
Vagyis semennyire.

BandW (törölt) 2009.02.28. 16:28:11

@gabca:
Soha nem állítottam, hogy baromira értenék a politikához vagy a lélektanhoz.
Én ugyan senkit nem akarok meggyőzni semmiről.
Miattam mindenki azt gondol amit akar, ha cserébe én is azt gondolhatom, amit én akarok.

civilkontrol 2009.02.28. 16:31:37

"nem lehet nem észrevenni, hogy Magyarországon azóta zaklatottabb a közélet, amióta 2002-ben a Fidesz elveszítette a választásti"

Minden erőmmel megpróbálok higgadt maradni, ráadásul most időm sincs, ezért pusztán a fenti alapvetésbe szeretnék belekötni!

Az senkit nem zavar, hogy a mondat helyesen így hangzik:
"nem lehet nem észrevenni, hogy Magyarországon azóta zaklatottabb a közélet, amióta 2002-ben az MSZP - SZDSZ megnyerte a választást"

Hogy merészelnek 7 év kormányzati anarchia után is visszafelé mutogatni??? Teljes médiahátszéllel??????
Este még bepingelek ide bővebb okfejtéssel, ha nem zavarom köreiteket...

elfelejtette 2009.02.28. 16:32:47

Itt egyébként abszolute jó kedvű lenne mindenki, de ez az alcsúti törpe mindenben keresztbe tesz.Az lenne a jó, ha Kucze végre adhatna egy ciántablettát Orbánnak, és akkor elmúlna ez a nagy pesszimizmus, és országunkat a fényes ösvényekre terelné a mi gondoskodó, felelős miniszterelnökünk. Felháborító, hogy egyesek Gyurcsány Ferenc szellemi épségét teszik kérdőre! Egyértelműen pszichológiai eset mind, egytől egyig!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.28. 16:33:43

@gabca:

A mániás depresszió lényegében egy bipoláris zavar. Akár 8 év is eltelhet a felismeréséig. Mértéke lehet személyiségzavar szintjén, amikor még a személy életvitelét nem különösebben zavarja, és lehet betegség szintjén, amikor már orvosi illetve pszichológiai beavatkozás szükségeltetik ahhoz, hogy a beteg normálisan tudja élni a mindennapjait. A terápia lehet gyógyszeres, pszichoterápia, illetve a kettő együtt alkalmazva. A mániás és a depressziós rész váltogatja egymást, akár még egy napon belül is, de lehet hetek vagy hónapok kérdése is. A magyar lakosságon belül számarányukat 1-3% között becsülik.

A mániás szakasz tünetei:
- Áradó jókedv, túlzott optimizmus és önbizalom;
- Csökkenő alvásszükséglet (alvászavar) kimerültségérzet nélkül;
- Túlzott beképzeltség;
- Túlzott ingerlékenység és agresszív viselkedés;
- Fokozott fizikai és mentális aktivitás;
- Gyors beszédtempó, gyors eszmefuttatások, lobbanékonyság;
- Gyenge ítélőképesség, könnyen megzavarható; - Kritikátlan viselkedésre való hajlam;
- Vakmerőség, költekezés, gyors üzleti döntések, felelőtlen tervek, szexuális tolakodás.

A depresszió tünetei:
- Szomorúság és megmagyarázhatatlan sírás;
- Jelentős étvágy- és alvásváltozások;
- Ingerlékenység, harag, nyugtalanság, agitáció, szorongás, dühkitörés;
- Mélységes pesszimizmus, közömbösség;
- Reménytelenség, értéktelenség érzése;
- Levertség, tartós letargia;
- Bűntudat;
- Koncentráció- és döntésképtelenség;
- Képtelen örömét lelni korábbi érdeklődési köreiben, társadalmi visszavonulás;
- Megmagyarázhatatlan fájdalmak;
- A halál és az öngyilkossági kísérlet ismétlődő gondolata Bipoláris betegség-szakaszok típusai.


Négy hangulati fázist különböztetünk meg, melyek a következők:
- mániás szakasz, azaz felfokozott hangulat és aktivitás;
- hipománia, azaz a mánia gyengébb változata: ebben a szakaszban egyes betegek jól érzik magukat, és ennek következtében abbahagyják kezelésüket, majd később újra visszaesnek;
- major depresszió, azaz a beteg szomorú és reménytelen;
- kevert szakasz, azaz egyidejűleg tartalmaz mániás és depressziós tüneteket is.

osborne 2009.02.28. 16:35:16

@civilkontrol: legjobb védekezés a támadás. mindig is ezt csinálták a szocik ha kormányon voltak a kormányzás helyett. az ellenzék ellenzéke szerepében.

Gréczy blogot olvastál már? Ő ebben toppon van, a fennti érvek is tőle vannak.

civilkontrol 2009.02.28. 16:39:08

@osborne: Nem hála Istennek! Gy.F. lapból is próbára teszi a türelmemet, de előbb utóbb rveszem magam :o)

gabca 2009.02.28. 16:42:51

@BandW: Figyu, most visszakozol, és mellébeszélsz. Ha egyáltalán van értelme egy politikai fórumnak (amiben egyébként kezdek egyre kevésbé hinni), az az lenne, hogy érveljünk a saját véleményünk, világlátásunk, politikai prefrenciáink mellett.
Te itt több dolgot is állítottál, de semmivel nem támasztottad alá a véleményedet. Így nehéz értelmesen vitatkozni.
A vitát mellesleg félreérted: szerintem nem az a lényeg, hogy mindenáron meggyőzzük a másikat, hanem hogy megértsük a másikat (de ehhez a másiknak le kéne írnia, vagy elmondania, hogy mit miért gondol), információt szerezzünk, ami esetleg módosíthatja a véleményünket (horribile dictu, akár meg is győzhet), illetve, hogy megtanuljuk a saját véleményünket artikulálni. Azaz érveléstechnika az egész.
Ad abszurdum, még a legképtelenebb (vitán aluli) vagy legtriviálisabb (vitán felüli) állításokkal is lehetne vitatkozni.
Az elmúlt néhány évet, főleg 2006 óta, mellesleg pont azért tartom tragikusnak, mert az értelmes politikai viták gyakorlatilag megszűntek. És ebben sajnos azt kell mondanom, hogy Gyurcsánynak, illetve az őt a baloldalon életre keltő és életben tartó beteges orbánfóbiának elévülhetetlen érdemei vannak.
Ilyen szempontból Tóniék által idézett szöveg (vagy a mai népszabós) tankönyvi.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.28. 16:48:36


fletó szól valamit a zorbánról...
1. a jobbközönségnél ez kb. annyit ér, mint 1-2 csepp tisztítószer a budiban...
2. a balos csőcseléknek ezek a futamok a zorbánról nem tudom mennyire újak...?
3. a népesség nagy többsége immunis már a gyurcsányi zorbánozására, és a pénztárcája alapján fog szavazni..., gondolom én...

ezért szerintem jobb, hogy a fidesz csöndben van...
és 2006-ban is ezt kellett volna tenni, nem pedig a 3 napos ultimátummal jönni...

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.28. 16:51:06

@BandW:

Saját poszt!:-))
szenzor.freeblog.hu/archives/2007/11/20/MANIAS_DEPRESSZIO/

Igaz, volt előtte olló bőven, de előbb volt a diagnózis, aztán próbáltam összeszedni...

Egyébként pszichopátiás, ez nem kétséges, meg beszüremkedik valamennyi Borderline kórkép is.
Nem egyértelmű az eset, még tanulmányozom:-)))

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.28. 16:55:57

@ufó - motoros pizzafutár a Lepratelepen:

"a 3 napos ultimátummal"

Máig vitatott, h volt-e értelme. A 3 napos ultimátum drotozta össze az mszp-t morális értelemben ferkóval, így a lecserélése nem hoz annyit a maszopnak, mintha ez nem lett volna.

Viszont az ország nagyot bukott vele, mert összezártak, fletó maradt tovább elkúrói státuszban.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.02.28. 17:01:12

@tölgy: Igen, tényleg azt hiszem, hogy a gyújtogatós gyilkosságok nem uzsorás bűncselekmények, hanem rasszista indíttatásúak. Ezzel szembeállítani egy uzsorás bűncselekményt és elheherészni rajta, hogy az elkövetők olvastak-e Bayert: felszínesség.

Én abban hiszek, hogy ha valaki jóslásokba bocsátkozik egy legalábbis kétesélyes ügyben, és ez a jóslata történetesen egybeesik a nyilvánvaló politikai elkötelezettségével, akkor legyen annyira tökös, hogy fogadást is köt a tippjére.

BandW (törölt) 2009.02.28. 17:02:37

@gabca:

Agykurkászként tudhatnád, hogy a racionális érvelés ott működik, ahol a vita tárgyát képező kérdésben minden, a vitában részt vevő fél járatos.
Hogy egy egyszerű példát mondjak.
Vegyük az M7 Kőröshegyi völgyhídjának szükségességéről folytatott vitát.
Ha a vitában résztvevők egy részének halovány fogalma nincs a műszaki kérdésekről, ott tökre hatástalan a racionális érvelés az irányukba, mert azt sem tudják, hogy a másik miről beszél.
És a műszaki szagemberek között is vannak vérre menő viták szakkérdésekben, a laikus meg valami alapján választ a sokféle vélemény közül. De egyik laikus választás sem jobb a másiknál, sőt, sok esetben a szakmai válaszok között sincs olyan, ami minden szempontból kiemelkedően jó, pontos és hatékony.

Én sem mennék bele egy agyműtét technikai problémáit boncolgató vitába, mert valszeg a tizedéd sem érteném annak, amit a hozzáértők mondanak.

A politika sem különbözik túlságosan ettől. Egy összetett szakma.
És lássuk be, ahogyan az agyműtét esetében meg a hídtervezés esetében is, itten mi csak laikusként ugatunk bele.
Az, hogy adott esetben ki hova áll, az általánban nem racionális mérlegelés eredménye, hanem mindenféle hatások összességéből alakul ki.
Ki ennek hisz inkább, ki annak, kit ez győz meg jobban, kit az.

Ha megnézed Orbán beszédeit, ő pölö sohasem operál tömegek előtt észérvekkel, pusztán csak az érzelmekre akar hatni.
Gyurcsány meg inkább a technokrata, aki a hozzáértésével kápráztatná el a nézősereget.

Na, ez már túl hosszú, pedig még akartam mit írni, de abbahagyom.

osborne 2009.02.28. 17:04:44

"Többféle ok van. Engem mostanában arról kérdeznek újságírók is (...), hogy vajon miért lett rosszabb a hangulat. Itt nagyon különböző okok vannak. De itt is hadd mondjak egy nem is szociális természetű okot, és szeretnék ebben határozottan, pontosan fogalmazni."

én is: Gyurcsány Ferenc agresszív és idióta kormányzása

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.02.28. 17:06:38

@civilkontrol: Régóta keresem azt az embert, aki végre elvi éllel deklarálja a politika és a politikafogyasztók számára, hogy kormányváltás után mennyi ideig lehet visszafelé mutogatni. Ha te vagy az, adj egy jelet. :))

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.28. 17:09:08

@malacka69 az édentől keletre...: erről van szó, hogy összezártak...
OFF
malacka, mi a véleménye a köv. párbeszédről...

ufó - motoros pizzafutár a Lepratelepen 2009.02.19. 10:25:49
@zsanett- a wuudú mentalista savanyú szamovár:
maga bújtott föl a nick váltogatásra, azt tudja-e, kend...?
Válasz erre

zsanett- a kackiásan szociálistá 2009.02.19. 10:31:40
@ufó - gondnok a Gondolatrendőrség székházánál: engömet mög ,malacka az édenkörti csodadisznyó, de visszatérve a traubiszódára, már az se a régi. a műanyag palackok ízölők.
--------------------------------------------

igaz ez?
maga volt a fölbújtó?
:))

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.02.28. 17:11:29

@Kettes: Ó, a felszínesség egészen enyhe jelző. Írja csak, hogy reakciós.

Azonban, miután még egy cigánygyilkosságot sem tudtak rasszista indítékkal összekapcsolni, ezért - enyhén szólva - wishful thinking, amit ezzel kapcsolatban a ballibák mondanak.
Egy tettet pedig egy, az ország máik végében élő ember valamilyen megszólalása, írása okozatának tekinteni, hát... az felszínesség. Ha politikai jelentsége van - mint a jelen esetben - akkor csak üres, posztmodern hablaty, aminek az a célja, hogy a mai napot megnyerje. De így lehet működni, a Pojáca ezt teszi 4 éve.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.28. 17:12:48

@Kettes:

"kormányváltás után mennyi ideig lehet visszafelé mutogatni. "

Ilyen pocsék 8 év után majd elég sokáig. Gyanítom, h akár 2014-es kampányban is.

Fletóék még tavaly is azzal jöttek, h 2001-ben kezdődött az elkúrás, azaz 6 év kormányzás után is bírtak visszamutogatni egy olyan kormányra, amelyet nem azzal buktattak meg a 2002-es kampányban, h rákenték a gazdasági elkúrást, hanem ígéretkampánnyal és ideológiai síkra terelt vitával (+ fidesz rossz kampánya, a tv és rádió elhibázott bedarálása)

reality 2009.02.28. 17:13:41

@BandW: @morpho: @Szibarita: Ó. de jó újralátni titeket! Ide is eljutottatok? :)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.28. 17:15:27

@ufó - motoros pizzafutár a Lepratelepen:

Yesss, ezt a nickhez csatolt kiegészítő cuccot én kezdtem anno tótán.

Ilyenek voltak:

malacka69 a hideg gój

malacka69 a többnejűség pártján

malacka69 Bayer és Tóta fan

stb....
annyi volt, nem is emlékszem...

Üdv.

BandW (törölt) 2009.02.28. 17:19:22

@malacka69 az édentől keletre...:
Nem én találtam ki, hogy agykurkász, ő mondotta

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.28. 17:20:30

@ufó - motoros pizzafutár a Lepratelepen:

Jaaaa, és képzeld el tótán ezt a nicket:

malacka69 az önkéntes fidesznyik droid & troll

osborne 2009.02.28. 17:21:14

@tölgy: kérem érezze az arányokat:

Őszödi beszéd és a Debreczeni könyvben bevallottak:

-csak szenvedélyes és forrólelkű vallomások. igazségbeszédek

egy buta Bayer cikk, Kövér beszéd whatever:

-Hága, gyilkosság, bűnrészesség, kirohanás a társadalom ellen!!

BandW (törölt) 2009.02.28. 17:21:33

@reality:
Én például nem is ismerlek, és szerintem nem is őriztünk együtt disznót.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.02.28. 17:24:01

@tölgy: www.hirszerzo.hu/cikk.hihetetlen_szerencse_kell_a_gyilkosok_elfogasahoz.99258.html

Persze, lehet ballib wishful thinkingként értékelni. Mi (te meg én), akik elismert kriminológusok vagyunk, azonban átlátunk a szitán és szakmai érvekkel ízekre szedjük a névtelen kriminológus balliberális tévelygéseit.

Más! A lakosság segítségét kérjük!

Könyörgöm, hívjanak már egy mosógépszerelőt Pelczné Gáll Ildikóhoz!

gabca 2009.02.28. 17:28:04

@BandW:
"Gyurcsány meg inkább a technokrata, aki a hozzáértésével kápráztatná el a nézősereget."
Te, ezt nem gondolod komolyan???!!! :))))
Az elmúlt évek pontosan erről szóltak, hogy összeomlott a technokrataizmus illúziója.
Vegyük már észre, a legnagyobb baj Gyurcsánnyal, hogy NEM ÉRT HOZZÁ! Létezik még ilyen ember, aki komolyan leír egy ilyen mondatot, és még el is hiszi, amit leírt?
A baj az, hogy kiderült, hogy nem ért hozzá, és épp ezért már nem is beszél technokrataként, ez az imidzs addig jött be, amíg oda nem engedték a kormányrúdhoz. Ezt ma már csak igazán ritka madarak hiszik el. De épp ezért ma már sokkal durvábban populistább, meg demagógabb, mint Orbán - ami azért valljuk be, általában az ellenzék sajátja. Gyakorlatilag totális szerepzavarban van.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.28. 17:29:48

A völgyhidak és alagutak kérdésében a szakmaiság teljesen nyilvánvaló, hiszen aki szükségesnek mondja, az eerópai értelemben vett szakember, aki meg azt mondja, hogy nem, az orbánista jobboldali sarlatán állat. A bizonyíték erre a völgyhidakon és alagutakon át vezetett autópálya, mivel ugyanazon az útvonalon nincsen nem völgyhidakon és alagutakon át nem vezetett autópálya, tehát az nincs bizonyítva, a másik igen, és amúgy is az erősebb kutya diszponál.

Az eerópait Suchmanntól hallottam a Napkeltében és nagyon tetszett.

gabca 2009.02.28. 17:32:36

@malacka69 az édentől keletre...: Nem, nem írtam sehol, hogy "agykurkász" vagyok (bármit is jelentsen ez). Egyszerűen csak tanulunk az orvosi egyetemen ilyen dolgokat, meg az egyetmen és orvosként is elég gárgyult embert látunk. És ha nem is a pontos diagnózis, meg gyógyitás (mert az a pszichiáter dolga), de annak felismerése, hogy valami hibádzik, elvárható tőlünk. Én csak ennyit írtam.

osborne 2009.02.28. 17:37:52

@Kettes: a névtelen kriminológus még akkor lehet nem kapta meg az infót 26-án, hogy 27-én már repedezik a teóriája:

Személyes bosszú történt, nem etnikai indíttatású volt a tavaly novemberben Pécsett elkövetett kézigránátos támadás, amelyben két ember életét veszette - nyilatkozta a Rádió C-nek Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője

www.origo.hu/itthon/20090227-pecsi-kezigranatos-tamadas-volt-rendor-az-egyik-gyanusitott.html

Bello74 2009.02.28. 17:38:30

Lehet, hogy már volt, de csak nem hagy nyugodni a molinó. Válságkezelés és növekedés. ta-ta-ta-ta!
Vajon mi állhat ezen frappáns szlogen mögött? A maszop vágyálmai, vagy éppen mi hiányzik Mo-ról?
Esetleg ferkó széndékosan takarja ki a növekedés elmélet elejét?
Talán államadósság-növekedés?
netalán leszakadás-növekedés, bűnözés-növekedés, fasizmus -növekedés, nochdazu antiszemitizmus-növekedés? Esetleg munkanélküliség-növekedés vagy direktben a válságkezelés növekedése?
A fidesz és a jobbik támogatottságának növekedését biztosan nem molinózná ki, így várom ötleteiteket. Gazdasági növekedés még jancsibohóc ismerten szikár bőrével is túlzásnak tűnik jelen helyzetben.

Wawel (törölt) 2009.02.28. 17:45:35

@osborne: Csóri ballibák ezt a pécsi esetet legalább annyira beszopták, mint a bp-i késelést annak idején a buszon...
A mostani mészárlásokat pedig 99%-ban valamelyik baráti ország szolgálata követte el, azaz soha nem fog kiderülni.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.28. 17:52:21

@osborne:

A rasszista indíték azért ütős duma, mert bizonyítani nem kell, az ellenkezőjét bizonyítani gyakorlatilag lehetetlen. Az effajta vád elenyészésére akkor van némi esély, ha a tettesről kiderül: amennyiben őt érné támadás, szintén rasszista bűncselekményről lehetne beszélni. De ekkor sem kell megijedni, a tettes sokára kerül elő, akkor már elég úgy tenni, mintha az egész ügy nem is lett volna soha, vagy egyszerűen azt mondani: nem releváns, hogy ki az elkövető.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.28. 17:54:42

Maszop fanoknak figyelmébe ajánlom malacka69 prolitológus verzióját, miképp lesz itt al- és főkotmány módosítás 2010. után:

A fidesz egy 50% körüli listás eredménnyel eléri, h a parlamentben kb. 60% FIDESZ-KDNP a képviselőik aránya, 7-8% képviselő Jobbikos (ehhez elég a listán 5-6%) "konstruktív ellenzék", a többi 31-32% maszop, és nyasgem a két törpének, mdf & szdsz partvonalról kivűlről ugathathatja tovább a holdat.

Így aztán fidesz 2/3 nélkül is lehet Alkotmányt módosítani, csak meg kell szerezni a Jobbik képviselőinek voksait.Nem nehéz, ha a kommerekkel szemben kell. Legalább azokat a passzusokat átírják, amik lehetővé teszik az erős kormányzást.

Ne mi a pálya maszop droidok? Reális?

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2009.02.28. 17:54:56

@Kettes: Az "egy neve elhallgatását kérő nagy tapasztalatú, elismert kriminológus" megjelölés elég vicces, a szakértők ugyanis éppen abban különböznek az internetes fórumozóktól, hogy véleményüket nevükkel és szakmai tekintélyükkel támasztják alá. Ha valaki titkolja a nevét, hogy lehet "elismert"?

Amúgy sorozatgyilkosok kilétére nem túl ízléses fogadást kötni, ezért nem is tesszük. Az viszont tény, hogy az eddig feltárt - nem túl sok - esetben egyszer sem bizonyosodott be a rasszista indíték. Hogy a legfrissebb példát mondjuk: a pécsi kézigránátos akció elkövetésével a rendőrség egy cigány kisebbségi önkormányzati képviselőt és testvérét gyanúsítja, akik mellesleg a Soros Alapívány Roma Programja által támogatott Fekete Kalap Hagyományőrző Cigány Folklóregyüttes tagjai. Kettes, szerinted ők is Bayer Zsolt és Orbán Viktor hatására öltek?

tenyek.tv2.hu/Belfold/TenyekCikkek/2009-02-27-pecs_granat

civilkontrol 2009.02.28. 18:01:14

@Kettes: Kedves Kettes :o)
Sok minden más is belém szorult még, ami kézzel fogható és és bennem a tettvágy :o)
civilkontrol@index.hu

zoli29 2009.02.28. 18:13:36

@BandW:

"Semmi pikáns mellékízt nem érzek abban, hogy Gyurcsány vádolja Orbánt politikai szélhámossággal"

Innentől kezdve nincs miről vitatkozni...

"Az a fidesz politikai érdeke, amit az öszödi beszéddel csinál, engem abszolút hidegen hagy a beszéd értelmezése szempontjából a fidesz érdeke."

Szerintem az öszödi beszédet csak az próbálja "értelmezni", aki nem akar szembesülni a beszéd valódi értelmével. Egyébként nem szorul értelmezésre, elég végighallgatni.

"Az eladósodást generáló folyamatok nem 2004-ben kezdődtek."

Az államadósság GDP-hez viszonyított aránya 2002-ig folyamatosan csökkent. Orbán alacsonyabb GDP-arányos államadóssággal adta át az országot, mint ahogy átvette, majd az MSZP-SZDSZ-kormány alatt elkezdett növekedni, és máig folyamatosan nő.

"az egész miskulancia összeomlását egy ember nyakába varrni, az egy szimpla politikai hazugság"

Természetesen az ország minden problémájáért nem egyedül Gyurcsány a felelős, de az elmúlt 4-5 év katasztrofális gazdasági és államháztartási folyamataiért igen.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.28. 18:13:45

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:

Az már igazán csak a duzzadt májú ember kötekedése lehet ugye, hogy egy bűncselekmény esetében az elkövetés ténye az, ami bizonyítható, az indíték legfeljebb vélelmezhető. Nagyon bájos, hogy ismeretlen tettes vélelmezett indítékára hivatkozva kiáltanak ki bűnös fajgyűlölőnek kollektíve társadalmi csoportokat azok, akik két perccel azelőtt más összefüggésben a kollektív bűnösség elvének elutasításáról zengtek többszólamú karéneket.

Pelso.. 2009.02.28. 18:20:03

Malacka,

Pontosan mit is kell a jelenlegi alkotmányon módosítani? -az antidroid, önbebetonozó megoldások kivételével persze.

Ficánka46 2009.02.28. 18:26:11

"Ha valaki ezt sulykolja éveken keresztül, ha valaki állandóan azt mondja, hogy a népnek minden körülmények között igaza van, és nem érdekes, hogy mi a törvényesség és mi a rend, akkor igenis azok, akik eddig is úgy gondolták - csak legfeljebb szégyellték -, hogy ilyet nem lehet csinálni, azok közül jó néhányan bátorítva érzik magukat (...)"

Én meg azt gondolom, akkor is érezzük már sokan, hogy igazunk van ha ezt nem is mondja nekünk senki!!
Azon meg had nevessünk, hogy ki nem is tartja be a törvényességet???aki a saját népét löveti, az betartja????
Akik már azt sem engedik meg hogy a saját nyomorunkat ne siránkozva viseljük el, de ezt a nyomort ők okozták...Miről beszél a NÉRÓ????
Ő..és Ők nem tudnak a hatalomtól elszakadni, ők röhögték ki a népet...ők huzzanak el a frnacba de nagyon gyorsan..."még kér a nép....."
ADDIG!!!

Stoney Hill Billy 2009.02.28. 18:28:42

ha Orbán ezek után ezt szó nélkül hagyja, és nem vág oda keményen a jövő hétvégén ennek a ripacsnak, ős is bekaphatja

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.02.28. 18:32:06

@Kettes:
Ne haragudjon, ha a Hírszerzős kriminológust nem az MTI találta ki, akkor miért nem adja a nevét? Fél a fidesznáci terrortól?
Mi itt legalább a nickünket égetjük.

Ha nincs tettes, és nincs indíték, akkor az elkövetés indítékának valamilyen politikai csoportot, irányzatot megnevezni... én minimum gyanakszom.
Zámoly, a kardozós kamaszok és a gránátos gyilkosság után nem kéne óvatosabban fogalmazni?

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.28. 18:35:06

@tölgy:

"Mi itt legalább a nickünket égetjük."

:D
Ez nagyon tetszett.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.28. 18:39:29

@tölgy:

"Mi itt legalább a nickünket égetjük."

Uram, ezt fajtársaim nevében kikérem magamnak. Én ide nem disznópörkölésre jöttem, ön meg, kedves Tölgy, kifejezetten tűzveszélyes!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.28. 18:42:17

@Pelso..:

Pl. Népszavazás csak 500.000 aláírástól, médiatörvény megpiszkálása, 6 évre emelni egy ciklus hosszát, stb....

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.02.28. 18:55:20

@malacka69 az édentől keletre...: Magát elébb perzseljük, aztán konfitáljuk a húsát.

Pelso.. 2009.02.28. 18:59:37

Malacka,

Világos, pártérdektől vezérelve én is ezt tenném.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.28. 19:05:13

lejárt a balos kommentelők munkaideje vagy csak műszakváltás van a híripari gyárban...?

Google 2009.02.28. 19:12:13

A hazugsággyárosok bulizni mentek. Fanta, buli, haverok, kutyák...

zoli29 2009.02.28. 19:13:59

Sem a TV2, sem az RTL Klub, sem az ATV nem említette a hírekben, hogy az egyik pécsi gránátos egy cigány kisebbségi önkormányzati képviselő volt.
Borítaná a koncepciót...

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.28. 19:51:11

@Pelso..:

Na-na, az 500.000 aláírás nem pártérdek, és a 6 éves ciklus sem!

Ha 6 év lenne egy ciklus, vagy legalább 5 éves, már sokkal többre mehetne egy aktuális kormány, mert az utolsó 1-2 évben már úgyis osztogatnak, ezért célszerű az előtte lévő időszakot felhízlalni 3-4 évre.

A média törvényről pedig mindenki tudja, h nem jó. Persze, ha csak a fideszék nyúlnak hozzá Jobbik rásegítéssel, akkor .....khmmmm....inkább nem mondom...

Jaaa, és köztársasági királyságra módosítani a berendezkedést, és 2011. karácsony előestéjén megkoronázni I. Orbán köztársasági királyelnököt a Duna jegén
;o)

Üdv

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2009.02.28. 20:34:42

Kettes, az ismeretlen Ismert Kriminológus véletlenszerűen lesújtó terroristákról szóló elméletébe miként illeszkedik, hogy most egy újabb tatárszentgyörgyi házat gyújtottak fel, ugyanabban az utcában?

Kettes, hol vagy?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.28. 20:43:36

@Kettes:
Tudod, mi a rasszizmus, te szerencsétlen? - Hogy anyád a puli helyett inkább egy kuvasszal hált. Na, hát ezért csaholsz itt veszettül.

zoli29 2009.02.28. 21:26:26

"Kedden temetik el Tatárszentgyörgyön azt az apát és fiát, akiket vasárnap éjszaka agyonlőttek, mikor felgyújtott házukból menekültek. Magánemberek kezdeményezésére ingyenes buszok indulnak a temetésre, hogy minél több roma és nem roma gyászoljon együtt."
index.hu/belfold/2009/02/28/sokan_allnak_majd_a_meggyilkolt_kisfiu_sirjanal/

Gyerekek, ez az ország megőrült... Mi lesz még??

Pelso.. 2009.02.28. 21:32:35

Malacka,

A média törvénynek mostanában nem érdemes nekiugrani, kialakult egy viszonylagos egyensúly.

Felőlem ugyan megkoronázhatják az említettet, amennyiben csak király lesz, önmagában semmit sem jelent.

Peter252 2009.02.28. 21:35:59

Gyurcsány és stábja gyakorlatilag már csütörtökön a nyugdíjas,elszánt, és munkáshívek előtt megkezdte gyakorlatilag a választási kampányt és ez eltart bizony 2010 ig, látszik a tudatos negatív kampány, polarizálás, az ellenfél lejáratása"szélhámos", "rezet árul aranyáron", etc..., no most ez nem tudhatjuk , mennyire lesz sikeres, sajnos Gyurcsányék ebben profik, már elkezdődött láthatólag az MDF imázskapánya is , és bizony ezt se tudjuk, mennyit visz el már megint a Fidesztől és Gyurcsányéknak ez a fontos, sok szavazat elvesszen a jobboldalon, megosztani a jobboldalt és maximálisan mobilizálni a saját tábort és elvinni szavazni:a nyugdíjasokat, szegényeket, inaktívokat, a lecsúszottakat, akik bizony még mindig odavannak Gyurcsányért és sajnos én félek, ez még 2010 ben újra be is jöhet neki és megint sokan leszünk, de nem elegen....

Peter252 2009.02.28. 21:54:45

Én attól tartok, hogy 2010 ben bejut mind az MDF, mind az SZDSZ, a Jobbik meg elvisz 3-4 százalékot, de nem jut be ...

És akkor szegény Orbán elmondja már megint, 3-adszor:"Sokan voltunk, de nem elegen!"...

Az látszik, hogy Gyurcsányék megint rájátszanak a szélsőjobbveszélyre, fasizálódásra és köztudott, a magyar társadalom igen baloldali érzelmű és ugye sikít a szélsőjobbtól, erre játszik majd rá Gyurcsány, erre akar mozgósítani...
.

zsögödbenő 2009.02.28. 21:54:53

@Zoli28: mi lesz még? Most, hogy igen érdekes körülmények között leégett egy másik ház is, majd tolearnciaversenyt hirdetnek a politikusok. Biztosan véletlen ez a mai esemény annak tükrében, hogy a pécsi bűnügyről kiderült, amit Teleki László nem szeretett volna anno...

zoli29 2009.02.28. 22:00:21

@zsögödbenő:

"a pécsi bűnügyről kiderült, amit Teleki László nem szeretett volna"

Mihez képest derült ki... A kertévék meg sem említették a fejleményeket.

Peter252 2009.02.28. 22:00:48

Én akkor fogok elmenni az országból, ha 2010 ben meglátnám megint győzelmet ünnepelni és narancsosbuktát enni Fletót és csapatát...az már betenné az ajtót,..de ha ez bekövetkezne, erről a Fidesz is megint vastagon tehetne, mert én most is tartok tőle, hogy nem lesz elég szufla és kreativitás a Fidesz kampányában hogy nyerjen,....., és megint valami miatt Gyurcsány nyerhet, mert az biztos, mindig sikerül neki minden és minden pácból kimászik...

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.28. 22:17:37

@Peter252:

Ne legyél pesszáriumista!
Az én nemzetes Király Viktoromnak, avagy Viktor Királyomnak sosem lett vége, egyre jobbak lettek az I. fordulós listás eredményei:
1994-ben 7,7%
1998-ban 28,18%
2002-ben 41,07%
2006-ban 42,03%

Minden csak értelmezés kérdése:-)))

Dehamár lúd...
Tudtad, h I. forduló listán sosem nyert a Fidesz?
Sőt, 98-ban jobban kikapott (kb. 4,1%-kal), mint 2002-ben ( kb. 1%), illetve 2006-ban (kb. 1,2%).

Na majd most.:-)

Üdv.: malac, fidesznyik droid & troll

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.28. 22:21:55

Mi van?

Kinek van rézből az aranyere?

Valamiről úgy látszik, lemaradtam. Megyek is aludni.

osborne 2009.02.28. 22:28:06

@malacka69 az édentől keletre...: feltéve ha lesznek választások 2010-ben. egy generált polgárháborúsdi még könnyen kitolhatja.

tevevanegypupu 2009.02.28. 22:30:27

@morpho:
szerinted Orban es Gyurcsany a rendszervaltasnal politikai karrierjet epitette, eszkozeikben nincs kulonbseg? Hat sikerult meglepned az biztos. Ugy latom vitanak ertelme sincs.

Pelso.. 2009.02.28. 22:38:14

Teve,

Az eszközök megítélése ugyancsak szubjektiv fenti esetben...

Egyszerűen nem fér a fejembe, hogy tudtok ennyire leragadni a csak GyF-OV megközelítésen... Jövőre a szavazás megint arról fog szólni, hogy kit ne; valami ellen szavazás, nem valamiért..

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.02.28. 22:43:23

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: Nem figyelsz. A gyújtogatós gyilkosságokról beszéltem (Tatárszentgyörgy, Nyíradony, Tarnabod, Galgagyörk, Nagycsécs). Ezeknek a modus operandija eltér a pécsi kézigránátostól. Pont erre hívta fel a figyelmet a kriminológus.

@osborne: Dettó.

@tölgy: A kriminológusnak száz jó oka lehet arra, hogy ne adja a nevét az elméletéhez, viszont az a dolga, hogy elméleteket gyártson a rendőröknek. Nem megfejtést - elméletet.

@Mr Falafel: Baszd meg a kurva anyád.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.28. 22:43:25

@Pelso..:

Ha nem a pápai gazfickó, vagy a felcsúti maradona, akkor ki? Nevet kérek? Állj elő a farbával!

Üdv.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.28. 22:47:02

@Kettes:
"Baszd meg a kurva anyád."

Végre egy emberi hang.... :o)
...amit a cigánysoron is ismernek

zsögödbenő 2009.02.28. 22:49:36

@Kettes: ezen cselekmények modus operandija tipikusan uzsorás pénzbehajtók figyelmeztető agressziója az egész közösség számára: pofa befog, fizess, vagy te is így jársz. Kriiminolgus nem sok van az országban. Ilyen hülyeséget pedig tipikusan Németh Zsolt eregetett mostanság.

Pelso.. 2009.02.28. 22:59:15

Malacka,

Szerintem, Stumpf I., talán Pokorni.

Észre kellene venni: OV ugyanolyan teher immár a teljes konzervatív palettának, mint GYF a másik oldalnak. (Káromlomám az istent, ugye?:))

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.02.28. 23:04:41

@zsögödbenő: Hát akkor az MTI névtelenséget kérő kriminológusával együtt már ketten vagytok a topikban. :-)) Esetleg levezetnéd, hogy miért jó az uzsorásnak, ha felgyújtja az adósa házát, őt magát meg kinyírja?

zsögödbenő 2009.02.28. 23:12:16

@Kettes: igen ritka az, hogy egy darab adós van az adott helyen. Sokkal inkább az egész utca adósa ugyanannak az uzsorás körnek. Ha a nemfizetés jelenséggé válik, ezzel üzennek az adósoknak. Szerintem ezt nem nehéz átlátni. (nem állítom, hogy biztosan ez az indíték az adott ügyben/ügyekben, de egyelőre semmivel sem kisebb a valószínűsége, mint az etnikai oknak)

zsögödbenő 2009.02.28. 23:13:17

@Kettes: és persze a megölt adóssága sem enyészik el, a túlélő családtagjait ugyanúgy zaklatják majd érte.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2009.02.28. 23:16:03

Neurológus = szervi ideggyógyász. Ő az, aki agyvérzést, embóliát, Parkinson-kórt, meg hasonlókat gyógyít.

Akire te gondoltál, az a PSZICHIÁTER = elmegyógyász. Mert úgy hiszem, hogy a poszt nem arról szól, hogy Gyurcsánynak pl. Parkinson-kórja van remegéssel és fogaskeréktünettel, hanem arról, hogy komplett hülye.

Kár, hogy bár újabban tényleg jókat írsz, egy-egy ilyennel agyonvágod az egészet.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.28. 23:18:18

@Pelso..:

Sólyom után Orbán a 2. legnépszerűbb politikus, kb. 10%-kal veri pl. Navrát.

"Arra a kérdésre vonatkozóan, hogy a megkérdezettek kit látnának szívesebben a miniszterelnöki székben, Orbán Viktort, vagy Gyurcsány Ferencet, februárban újra jelentős különbség mutatkozik a két politikus támogatottságában. Jelenleg a kérdezettek 26 százaléka látná szívesebben továbbra is Gyurcsány Ferencet a miniszterelnöki székben (-4 százalékpont), 37 százaléka szerint pedig Orbán Viktor volna alkalmasabb a poszt betöltésére (+8 százalékpont)."

Jelenleg nem aktuális orbán cseréje!

Stumpf túl jellegtelen, túl puhapöts, túlságosan nyájasan karizma nélküli, Pokorni pedig hisztis, és hiú. Nem jó egyik se.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.02.28. 23:23:26

@zsögödbenő: Na ez a wishful thinking. Olyan gondolatmenetet tulajdonítasz egy uzsorásnak, ami ellentmond a józan észnek. Ha meg kell fenyegetni egy adóst, akkor egy kiadós verés, kartörés, esetleg személyi szabadság korlátozása is megteszi. De csak a hülye vágja le az aranytojást tojó tyúkot. Ráadásul sorozatban.

Alfőmérnök 2009.02.28. 23:24:21

@malacka69 az édentől keletre...:
Kósa Lajos?
Mondjuk én is úgy gondolom, inkább Orbán, de fel kéne kötnie a gatyáját.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.02.28. 23:25:47

@malacka69 az édentől keletre...: Ugye tudod, hogy a politikusok népszerűségi pontszáma csak annyit jelent, hogy hány méterrel korábban kezdene fékezni az átlagpolgár. Mivel az összes magyar politikus a féktávolságon belül van, nem kéne a népszerűségnek túl nagy jelentőséget tulajdonítani.

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2009.02.28. 23:28:53

@Molnargoreny: A neurológust direkt említettük. Arra akartunk utalni, hogy Gyurcsánynak Parkinson-kórja van remegéssel és fogaskeréktünettel. Vagy valami hasonló.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.28. 23:33:20

@Kettes:

"nem kéne a népszerűségnek túl nagy jelentőséget tulajdonítani."

A népszerűség gyakorlatilag korrelál a hitelességgel, anélkül pedig nem megy. Fletó "reformjai" nem a népszavazásba buktak bele, hanem a bizalmi tőke elveszítésébe és a hiteltelenségbe.

@Alfőmérnök:

Kósa vicces, de fletó példája mutatja, h attól, mert vki jó debattőr, kiváló stand up-okat tart a parlamentben, még nem lesz jó miniszterelnök.

Ráadásul Kósának megvan a maga arab terroristája Dávid félrebiccentett fejével, vagy a homokosozással... Pillanatok alatt leszedni a ballibbancs sajtó róla a keresztvizet, de még a keresztapát is.

zsögödbenő 2009.02.28. 23:40:07

@Kettes: szerintem neked nem sok fogalmad van a bűnözésről. Már miért vágná le ezzel azt a bizonyos aranytojásos tyúkot? Egyrészt egy adós aktuális valós tartozása rendszerint párszázezer forint, a visszaadandó sokkal több ennél a többszázszázalékos kamat miatt. Tehát ha szerinted ezzel veszteség éri a be nem hajtott adósság miatt, az néhány százezer. Miközben ha az egész utca minden házában enniyvel tartoznak, melyet soksorosan kell visszaadni és ezzel egyértelműsítették a visszaadási hajlandóságot, a haszon ugye kissé más nagyságrendű, mint ez az elveszett pénz.
Az ilyeneknek egyébként az emberélet amúgy sem számít.
És mint utaltam rá, ez nem úgy szokott lenni, hogy meghal az adós és az adóssága elenyészik. A családján ugyanúgy követelik az adós halála után is.
Szóval hol itt a józan észnek való ellentmondás?
És egyébként: szerinted milyen okok állhatnak a tatárszentgyörgyi és egyéb esetek mögött, melyekhez racionálisabb, valószínűbb érveket is társítani tudsz???

gabca 2009.02.28. 23:41:29

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:
"érdemes lenne az egész szöveget egy neurológus segítségével végigelemezni, ehhez azonban most nincs kedvünk. Egy részletet azonban hadd emeljünk ki,"
"A neurológust direkt említettük. Arra akartunk utalni, hogy Gyurcsánynak Parkinson-kórja van remegéssel és fogaskeréktünettel."

Jaj, ne vicceljetek már! Egy ember remeg, de egy szöveg nem ...
Miért nem javítjátok inkább ki? Van ilyen, hogy valaki elír valamit, vagy nem tudja helyesen (a legtöbb laikus nem tudja mellesleg, mi a különbség az ideg-, meg az elmegyógyász között).
Persze mókás a magyarázkodásotok (is) ...

osborne 2009.02.28. 23:43:25

@malacka69 az édentől keletre...: sőt - abba buktak bele, hogy nem voltak igazából reformok.

osborne 2009.02.28. 23:46:43

...na meg a 2006-os súloys őszödi bebukásba majd a putyin-féle karlapozásra

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2009.02.28. 23:49:36

Azoknak, akik azt feszegetik, hogy Gyurcsány elmebeteg: nincs semmi konkrét bizonyíték rá, hogy az lenne. De ha ebben lelitek örömötöket, csak keressétek neki az enyhítő körülményeket...

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.28. 23:54:06

@osborne:

Aszonta a feri, "reform vagy bukás", aztán mikor lemondott a reformjairól, akkor mégsem bukott bele. Se reform, se bukás, csak szartiprás, de az már a nyakunkig ér legalább...

osborne 2009.02.28. 23:59:14

@malacka69 az édentől keletre...: a reform Ferinek csak ideológia már a kiszes időkben is az volt, gondolom láttad a régi videót róla. Soha nem fog ő reformálni semmit. A bukás viszont már megtörtént csak elvtársai és a két kispárt kinyújtotta neki 2010-re ;P

zsögödbenő 2009.03.01. 00:02:50

@Kettes: kettes számú verzió, már megint nem etnikai, sokkal inkább...hm....szarkeverési célzatú magyarázat sejlik fel:
www.hirado.hu/Hirek/2009/02/28/23/Ujabb_tuz_Tatarszentgyorgyon_.aspx

Pelso.. 2009.03.01. 00:02:54

Malacka,

A lehetséges széleskörű társadalmi támogatottság szempontjából jelöltem, teszek a jelenlegi népszerűségi indexekre. A melléblöffök, homályos sejtetések ideje lejárt, ezekkel nemcsak hogy kormányozni nem, nyerni sem igen lehet már.
Az emberek mára már szívesebben látnának kicsit tovább, mint maga a választási győzelem, ne feledd az ingadozók óriási táborát.. Hát, ezért rontja jelentősen OV a jobboldal esélyeit.

osborne 2009.03.01. 00:07:36

@Pelso..: "Az emberek mára már szívesebben látnának kicsit tovább, mint maga a választási győzelem"

kezdenek magukhoz térni a ballerek? vagy megint kitaláltak vmit (perpektívikus látás) ami miatt ne Orbánra szavazzanak?

ez tetszik ;]

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.03.01. 00:11:47

@Kettes: Az a baj a "jobbos terroristák" hipotézissel, hogy kb, 2 éve megy már: rendőrpalota, a peugeot-jában gránátokat cipelő sportoló a Nyugatinál, gyanúsan üres vizes üvegeket tartó kölyök, gázolajos molotov-koktélok szocik házainál...
Kissé lejáratott lemez, még ha esetleg most igaz is.
És a korábbi szoci célpontok helyett cigány házak - de ugyanaz a politikai gonoszság jobbról.

Nekem meg az a gyanúm, hogy megint csak a tematizálás nevű örökbecsű a lényeg. mert nincs tegnap, csak jelen.

osborne 2009.03.01. 00:21:53

@tölgy: már csak azért is természetes ez a fear democracy mert ha igazi 'terroristák' lennének nem a magyarok nyilai nevű kamu performansz akkor azért amit eddig Gyurcsányék az országgal tettek már rég robbbana vmilyen kormánypárti autója vagy aktuális hotelszobája vhol.

osborne 2009.03.01. 00:24:56

de valahogy mindig megússzák. a hír pedig megszületik - jobber terroristák akartak Orbán kitűzőben gyilkolni ártatlanokat.

Pelso.. 2009.03.01. 00:24:59

Osborne,

Meg a jobberek szintén.

Szavazni nem szubjektumok által vezérelve személyekre kellene, hanem inkább a racionális programok valamely mértékű megvalósíthatósága alapján. Ez ma édeskevés, mindkét oldalon.

osborne 2009.03.01. 00:28:43

@Pelso..:

"Szavazni nem szubjektumok által vezérelve személyekre kellene, hanem inkább a racionális programok valamely mértékű megvalósíthatósága alapján. Ez ma édeskevés, mindkét oldalon."

a jobberek nem szavaztak eddig olyanra akik elkúrták az országot szóval ezt hagyjuk. most a ballereken a sor, hogy kapcsoljanak

civilkontrol 2009.03.01. 03:41:01

Kedves jobbról és balról érkező honfitársaim!
Ha megengeditek javasolnék egy kézzel fogható megoldást, melyet egyik oldal sem igazán reklámoz!
Csak remélni tudom, hogy ez nem ellenkezik az elveitekkell!

zsebforradalom.blog.hu/

Pelso.. 2009.03.01. 07:35:22

Osborne

Visít az ellenpélda: az mdf kormány ámokfutása mi volt?.......

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.03.01. 07:48:56

A bejegyzést illusztráló fotón a háttérben: válságkezelés és növekedés. És a képen Feri nagyon mutatja: "Ekkora" ... Iszonyúan furdal a kíváncsiság, mi lehet az, ami ekkora? Elárulhatná valaki.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.03.01. 08:23:40

@Pelso..:
Az ingadozók, és az olyan bigott libbancsok, mint te is vagy, pont le vannak szarva. Elbuktátok az országot végérvényesen, mert 2010-től magyar kormány alakul. Hogy ez a fajtádnak mit jelent?
1. Nem Izraeltől veszünk vízágyúkat a felvonulásaitok szétverésére, hanem a manysiktól (vogulok).
2. Nem izraeli tulajdonú kábeltévé-szolgáltatónak lesz országos lefedettsége, benne két izraelita érdekeltségű műsorszolgáltatóval, akiknek a szórási jogát az állam fizeti "szociális csomag" címén, hanem török kábeltévé-szolgáltató kap lefedettséget, finn tulajdonú műsorszolgáltatóval, és természetesen a Magyar állam fizeti a díjakat.
3. A fővárosi parkolási társaságok ezentúl cseremiszek lesznek.
4. A dohány utcában feléépítjük Marduk templomát.
5. A hús ezentúl nem kóser lesz, hanem nyereg alatt puhított.
6. A NBH ezentúl nem "volt" moszad ügynökökből áll majd, hanem szkíta (szittya) bérgyilkosokból.
7. A Vidám Vasárnapban Németh Sándor ezentúl Nimrod királyt isteníti Mózes helyett.
Szóval, nagy lesz a változás, erre készüljetek.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.03.01. 08:35:38

@Pelso..:

Mdf kormány ámokfutása... Ezt talán egy kicsit pontosabban ki kéne fejteni. Jobboldalról és baloldalról egymással homlokegyenest ellenkező okokból minősítik le az Antall-kormányt. Ezt a kissé homályos tartalmú mondatodat fejtsd már ki bővebben, mert nekem például nem triviális.

civilkontrol 2009.03.01. 09:41:57



Kedves értem tevékenykedő elit munkásaim!

Szeretnék Veletek pár dolgot tisztázni.

Attól függetlenül, hogy engem melyikőtök tart szimpatikusabbnak, mindkettőtök kutya kötelessége hogy engem egyformán jól szolgáljatok, az én érdekeimet pedig legjobb tudásotok szerint képviseljétek!

Mert bizony tény, hogy a kenyeret, melyet a szátokba vesztek, az én pénzemből veszitek.

Az ugynevezett "igazgatásotokkal" pedig az én munkám gyümölcsét gondozzátok!

Nekem, adófizető állampolgárnak beleszólásom, sőt! vétó jogom van a jövő formálását illetően!

Tisztázzuk továbbá, azt is, hogy mert valamelyikőtök nem leli a depresszióm okát, még nincs arra feljogosítva hogy engem ciánnal kezeltessen fene a gőgös mindenit neki!

A másik meg csak ül szótlanul, morgolódik, de nem csap oda az asztalra!

Ciánnal akarsz kezelni?

Te meg végignézed?

Tudjátok azért vagyok depressziós, mert évtizedek óta már meg sem kérdezitek, hogy mit szeretnék!

Ha én depressziós vagyok, az bizony azt jelenti, hogy rosszul végzed/végzitek a dolgotokat! Erre a hibák beismerése és bocsánatért esedezés helyett telhetetlenségemmel magyarázod a depressziómat???


De nem csak ennyiről van ám szó! Engem akartok ismét megadóztatni? Az én szociális juttatásaimat akarjátok elvenni, megnyirbálni, bruttósítani???

Az nem fog menni tovább pajtikáim!

Mondjátok csak, mi lenne, ha a gigantikus profitokat elért, külföldi multinacionális cégeket kezdenétek "föl"zárkóztatni a hazai realitásokhoz?

Mi történne, ha végre nem a mi terheinket emelnétek, hanem most először a multik és bankok péntárcáját is megkapirgálnátok?


Tudom. Azt mondanátok, hogy a tőke menekülőre fogná és mélybe zuhanna a forint! A tőke kivonulna, a nemzet hanyatlana!


De tudjátok mi történne valójában?

Fizetőképessé válnánk aggódó elit munkásaim! A legnagyobb forgalmakat generáló iparágak megadóztatása révén elkezdene helyreállni az államkassza!!!

Ha meg valamelyik nem bírja és elmegy, jönne a helyére másik száz például Kínából, vagy Indiából!

Az elképesztő mérlegjavulás láttán helyreállna a külső bizalom és a tőke visszahelyezne minket a térképre. Pillanatok alatt ismét hitelképessé válnánk!

De ezt ki ne merészeljétek használni, különben baj lesz!!!


És összes multi elmenne? És nem jönne helyettük más, akkor mi lenne?

Kérditek aggódó, neoliberális fuvallattal belengett tekintettel


Akkor kivonulnának Magyarországról, az lenne!!!


Istenem! Sipítanátok szinte teljesen összebborulva: azt nem élnénk túl!


Nem élnénk túl? Tényleg nem???

Ha a stratégiai fontosságú szükségletek képviselőivel tárgyalóasztalhoz ülnénk és megállapodnánk, a többi meg menne ahová akar; vajon tényleg nem élnénk túl?

Még a végén a Magyar vállalkozók vennék át a helyüket! Pfujj!!!

A hipermarketeket pedig kórházakká, rendőrséggé, tűzoltósággá, technikumá, játszóterekké alakítanánk, és mindez alatt elkezdenénk EGYMÁST támogatni: Karcsibácsihoz járnánk a sarokra húsért, Kovácsékhoz ecsetért a szemközti festékboltba, zöldségért, gyümölcsért, tej és pékűáruért a piacokra! Ne adja a VPOP szomszéd Lajoshoz pedig frissen főzött pálinkáért mennénk! :o)


És tudjátok mi történne ez esetben az államháztartási egyenleggel, meg az oly megromlott külső bizalommal Ti kis ostoba elit porontyok?

Helyreállna!

Hoppsz, az adómentességet adó váltotta fel: Nőtt a bevételi oldal! A kötelező multis áremeléseket követően (mert az adóveszteséget nem hajlandóak majd a profitból benyelni, az tuti!) pedig végre IGAZI piaci levegőhöz jutnának a hazai kis és középvállalkozások!


Elkezdenének termelni, kereskedni, szaporodni, virágozni! Munkahelyeket teremtetnének! Többet, mint a multik, mert működésük kevésbé kifinomult, azaz több emberi erőforrást igényel! A frissiben munkát kapott honfitársaink pedig segély helyett adóbevételeket termelnének! És mivel az éhhalálra sem elég segély helyett tisztes juttatást kapnának, elkezdenek majd fogyasztani! Mely fogyasztási igényt ki kell elégíteni ami újabb válallkozások és munkahelyek születését jelentené!

Cigány honfitársaink alkalmazása, vagy képzése esetén pedig adókedvezményben részesíteni a vállalkozásokat!


(Liberális elit kölkeim, valami ilyesmiről szólhat az egyenlő bánásmód, igazi piacgazdaság. Tán nem ez maga a megtestesült LIBERALIZMUS???)


A kőrhinta beindulna és nem lenne megállás felfelé!

Egymásnál vásárolnánk Egymásért, Egy Emberként cselekednénk!

Nem kéne ezt megvalósítanunk polgártársaim?


Tisztelt elit gyerekek! Ti, akik az én pénzemből teszitek a puha popsitok alá az A6-osokat!

Azonnal adóztassátok meg a hazám martalékain falatozó multikat!!!

Nem érdekel, hogy melyikőtök teszi!

Az egyikőtök, amelyik ezt az egészet művelte TI.: 2002-ben egy erős gazdasággal bíró országot vett át a másiktól 2007-es (!!!) euro céldátummal, majd később, de még bőven a válság kezdete előtt IMF hitelt vett fel az államcsőd elkerülésének érdekében!

Mindeközben vidáman furkálta a lyukakat az alföldbe M6 címszó alatt és öntötte az ellenőrizhetetlen milliárdokat az évtizede épülő 4-es metróba! A kormányközeli börtönválogatottról meg ne is beszéljünk!

Vagy pedig adóztasson multit a másikótok, aki 7 év alatt képtelen volt egyrészt helyére tenni egy ilyen tehetségtelen, pazarló, korrupt, csalással hatalomra jutott (Öszöd!) BELÉNK lövető (2006.10.23) nyíltan államellenes játsztársat, másrészt a saját sorai közt is rendet tenni!!!

Valamelyikőtök, de leginkább Mindketten; adóztassátok meg a multikat és kezdjétel el az én érdekeimet szolgálni de septiben!


Megadóztatni a családjaink, barátaink, kollégáink által fizetett adótörvények alapján a külhoni tőkét de azonnal!

Miért féltitek őket ennyire? Ugyan mi hasznunk belőlük, ha az amúgy is adómentesen szerzett hasznot külföldön költik el?

És ez az egész távolról sem az Ő bűnük! Nem Ők a hibásak, hanem Ti! Ha valaki talál egy lottóötös szelvényt, még jó, hogy kiváltja a nyereményt! Ez bizony a Ti bűnötök Elit munkásaim!

Megadóztatni a multikat, hogy ismét az esélyegyenlőség erejével kezdhessünk vállalkozásokat indítani, mi akik a cehhet álljuk!

Hogy ne az adómentességet élvező, ezáltal versenyelőnyben részesített piaci ellenféllel kelljen szembenéznünk!

Megadóztatni őket a Szentségit! Mert ha nem teszitek, az egész társadalom fogja elmosni

még a nyomotokat is!

Azokat adóztassátok, akik válság idején is egy kisebb ország köétségvetéséhez hasonló profitot hordanak haza!

Azokat, akik politikája miatt az egész világgazdasági válság a nyakunkba szakadt!


Kedves Társadalom, kedves Honfitársaim!

Alsó és középosztály, cserben hagyott polgárság és nyomorba taszított százezrek, eszközként használt Cigányság és megfélemlített vidéki parasztemberek!

Mi lenne, ha megtanítanánk az elitünket HÁROMIG SZÁMOLNI?

Vajon Nekünk Tulajdonosoknak nem ezt kéne tennünk??


Azt teszitek, amit Mi, a MAGYAR TÁRSADALOM, Magyar adófizető polgárok követelünk, nem pedig azt, amit ti, elitgyerekek, vagy a külföldi tőke kíván!!!

Mert ha nem veszitek tudomásul, hogy Minket kell szolgálnotok, akkor Megtanítunk Titeket HÁROMIG számolni!

A KETTŐNÉL aláírások is lesznek, HÁROMNÁL pedig már nem lesz romantikus levelezés!!

Takarodjatok a Bokrosos, és Reformszővettséges népnyúzó törekvéseknek még a közeléből is és azokat adóztassátok meg, akiket kezdetektől is kellett volna!!!


Mi meg Polgártársaim ezalatt szépen megismerhetnénk egymást. A sarki henteseket, festékárusokat, piaci kofákat, EGYMÁST egytől egyig!

És végre elkezdhetnénk felgyógyulni évtizedes sebeinkből!


Háromig számolunk!

EGY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zsebforradalom.blog.hu/

Pelso.. 2009.03.01. 10:08:28

Elpet,

Azonnali államháztartási reform bevezetésének elmulasztása.
Agrárpolitika, könnyűipar.
A kárpótlási rendszer.
Az akkori, ( kizárólag gazdasági szempontból) liberálisnak minősíthető gazdaságpolitika.
A "szent tehenek", pl eü struktúra változatlanul hagyása.

Most nehogy azzal gyere, hogy szűk mozgástér, meg kamikaze kormány. Ők voltak kormányon, ennyi.

Pelso.. 2009.03.01. 10:21:31

Mr Falafel,

Ezek aztán ám komoly változások lesznek, már előre borzongok.

Elképzelem azt az idilli képet, amint Ön s Németh S. együtt hordják a téglát-maltert a templomépítéshez.....

Elsősorban, az Ön fenti és ahhoz hasonló álláspontok miatt ingadozunk oly sokan, csak így tovább.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.03.01. 11:01:13

@Pelso..: még szerencse, hogy nem röhögted el magad, mert akkor már nem ingadoznál, hanem lezuhantál volna..., igenigen, a fidesz által ásott árokba, oda... :)

Invictus 2009.03.01. 11:08:51

@malacka69 az édentől keletre...:
Aha, csak a fidesznek nincsenek szövetségesei. Ez azt jelenti, hogy csak kétpárti parlament esetén van jó esélye többségre.
Márpedig a szocialisták szervezetten átszavaznak az SZDSZ-re és most már az MDF-re is, ha kell. Persze lehet, hogy eleve közös listán indulnak majd, ez lenne a magyar Olajfa. Minden "normális" a fityesz ellen, ugyebár, ahogy Fletó is meghirdette.
A Jobbik meg akkor sem jó, ha bejut, meg akkor sem, ha nem, mert nem koalaképes...

Pelso.. 2009.03.01. 12:40:21

Ufó,

Van biztosító kötelem, manapság nem árt az ilyesmi, -csak ezért nem zuhantam.

states 2009.03.01. 12:56:50

A pécsi kézigránát-hajigálók, mint kiderült, cigányok voltak, a tegnapi tatárszentgyörgyi tűz pedig nem volt gyújtogatás. Szegény Mohácsi Viktóriának meg Kolompárnak jól el lett cseszve a hétvégéje, persze ez nem azt jelenti, hogy Orbán szelleme ne lengené be egész Tatárszentgyörgyöt. Ezt azért jó, ha leszögezzük, mielőtt Fletó lesz kénytelen újólag megtenni...

zsögödbenő 2009.03.01. 13:15:37

@states: Kolompár Orbán szelleme :P:P:P

Pelso.. 2009.03.01. 13:57:11

Kösz, van, viszont.

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2009.03.01. 15:08:00

Neurológia, pszichiátria, dendrokronológia, nem mindegy? Csak fektessék már be valahová!

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.03.01. 15:11:56

'Csak fektessék már be valahová! '

sírgödör játszik...?
júúújjj, de nagy bunkó vagyok...

tevevanegypupu 2009.03.01. 15:22:24

Magyarorszagon a kommunistak kiirtottak a polgarsagot, internaltak, kisemmiztek, felszeroritottak, bebortonoztek. A mostani vezeto ertelmiseg es az un. kozposztaly is altalaban masod vagy harmadgeneracios proletar vagy szegenyparaszt csaladok leszarmazottai, akik mindent a kommnistaknak koszonhettek; iskolat, poziciot, penzt, hatalmat, tarsadalmi sikereket. Hat el lehet kepzelni, hogy abban a szellemben neveltek gyerekeiket es unokaikat, hogy a part szeretete es a hala iranta elsodleges kotelesseg. Es ez termeszetes is nem?

Gyanakodva, tele kisebbrendusegi erzessel neztek azokat a "deklasszalt" elemeket, a polgarsag maradekat, akiket ugyan megturtek de feltek is toluk. Nem valtozott sok minden a rendszervaltasnal sem, a halas, kommunistak altal kinevelt reteg meg mindig tobbsegben van, gyerekeiknek es unokaiknak koszonhetoen. Nem lehet varni, hogy elfogadjanak egy "igazi" polgasagot. Sokkal inkabb vonzodnak az ujgazdag volt kommunistakhoz, imponal nekik, hogy minden korulmenyek kozott ervenyesultek es most is ok tartjak kezukben az orszagot.

A regi "jo" csaladok gyerekei pedig eleinte kitaszitottak voltak, aztan ha behodoltak, akkor olyan juttatasokban, elismeresben volt reszuk, hogy lassan -lassan elfelejtettek, ki is az, akinek mindezt koszonhetik es miert..A zsido kozeposztaly es ertelmiseg pedig mindig kozmopolita es baloldali volt, evidens, hogy az is maradt annak ellenere, hogy a kommunistak majdnem ugyanugy bantak veluk mint a nacik..

Szoval sok illuzioja ne legyen senkinek, a nagy, ketharmados jobboldali nyeresegben felesleges remenykedni..Gyurcsany tudja, hogy kell tovabbra is hulyet csinalni az embereibol.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.03.01. 15:29:22

@Pelso..:

Az Antall-Boross kormányokat sokan és ellentétes irányokból bírálják. Azt hiszem, nehéz időszak volt az sokunknak. Én, ha megpróbálom bizonyos távlatból szemlélni, akkor azt látom, hogy kiépült a piacgazdaság jogi és intézményi háttere, kialakult az önkormányzati rendszer, megindult a gazdaság tulajdonszerkezetének átalakulása. A magam részéről nem érzem katasztrofális törésnek, hogy a termőföld és a mezőgazdaság kikerült a TSZ-vezetők kizárólagos ellenőrzése alól. Bizonyára sok mindent lehetett volna sokkal jobban is tenni, de hogy olyan katasztrofálisan rossz irányba ment volna minden, azt nem érzem helytálló véleménynek.

osborne 2009.03.01. 15:49:03

"bécsi tudósító", Mohácsi Viktória és a Jobbik:

A Sunday Times szerint cigányok elleni gyűlölethadjárat folyik Magyarországon

inforadio.hu/hir/belfold/hir-260743

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.03.01. 16:01:15

@osborne:

Külföldre járnak árulkodni a jobboldali magyarok ellen. Utoljára a zámolyi cigányok ügyében csinálták ezt az aljasságot, meg anno az Antall-kormány idején szaladgáltak külföldi újságokhoz a jobboldalt lejáratni. Semmit sem szégyellnek, ez teljesen nyilvánvaló.
Ilyen esetekben nem lehet helyreigazítást kérni? Mit csinál a Fidesz ilyenkor? Hiszen a jobboldali magyarokra irányuló megbélyegzésben igencsak érintett, mint párt, és tagjai, támogatói mint magánszemélyek. Mit csinálnak ilyenkor, tényleg?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.03.01. 16:02:12

Kedves MindenEmber!

Mohácsi Viktória bekattant, megzizzent. Mindjárt kifejtem, miért, de előtte egy hír tegnap előttről:
"Vasárnap dönt a Pécsi Városi Bíróság a tavaly novemberi, két halálos áldozatot követelő kézigránátos támadás két gyanúsítottjának előzetes letartóztatásáról.
A Bogdán-fivéreket pénteken fogták el a kommandósok, egyikük nyugdíjas rendőr, másikuk munkanélküli, aki vagyon elleni bűncselekményért volt már büntetve.
A rendőrség nem árulta el, hogy beismerő vallomást tettek-e, ahogy a származásukról sem adott felvilágosítást. Annyit viszont közöltek: a motiváció a személyes bosszú volt, a rasszista indíték kizárható.
A gránátot az ablakon dobták be a cigány család házába, a szülők meghaltak, a négy gyermekből pedig kettő megsebesült."

Erre azt mondta tegnap a Napkeltében Verebesnél, h ez nem igaz, ez igenis rasszista támadás volt, és akárki mondhatja magát cigánynak, csakhogy elleplezze a rasszista szándékot.... Na de egy Bogdán??????, kedves Viktória.

Aztán azt is mondta még a drága hölgy, h reméli, be fog bizonyosodni az inkriminált molotovos ügyekben a rasszista indíték, és ennek folytán szigorítani fogják a gyűlölet törvényeket, h Magyarországon soha többé ne lehessen kimondani, h "cigánybűnözés", mert ha csak ő az egyetlen is, aki nem bűnöző, már akkor is hazugság a cigánybűnözés, ami megbélyegzi a komplett cigányságot.

Nem szó szerint idéztem, de ez volt a lényeg.
Azaz Mohácsi Viktória még mindig ott tart, miszerint a cigánybűnözés szó használata azt jelenti, h minden cigány bűnöző. Egyszerűen buta ez a nő, kiakasztóan buta.
Valszeg szerinte a "fehérgalléros bűnöző" összetétel meg azt jelenti, h minden ember, akinek a gallérja fehér, bűnöző.

Nem szívesen mondok ilyet egy nőre, de ez már a tipikus "szőke nő" kategória, annak is a legalja, bár kétségtelen, ügyesen leplezi.:-)

Bóóóóóóóórzasztóóóóó!!! Maaaargiitt, nóóóóóóórmális?!

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.03.01. 16:03:50

@osborne:

A Sunday Times irodájába le kéne rakni egy busznyi átlagromát, innen Magyarországról, oszt kezdjenek velük vmit, ha tudnak.

Hattory Hanzo 2009.03.01. 16:06:48

BTW van a Fidesznek roma képviselője az EU Parlamentben, Járóka Lívia, Ő mit csinál, túl azon, hogy a mostani kampányban az Európai Népárt kampányarca? Miért nem tart sajtótájékoztatót, és miért nem cáfolja a cáfolandókat?

states 2009.03.01. 16:30:07

@malacka69 az édentől keletre
Nem szeretem az összeesküvés-elméleteket, de egyre erősödik bennem a gyanú, hogy itt néhány balos cigány- és nem cigány vezető annyira szeretné, ha magyarok gyilkolnának cigányokat, hogy ezért hajlandó is tenni ezt azt. De hát ez egy ronda összeesküvés-elmélet, mint mondottam, és csak kizárólag az eltorzult arccal gyűlölködő Mohácsi Viktória és az elhülyült arccal gyűlölködő Kolompár Orbán mond ennek némiképpen ellen...

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.03.01. 16:36:25

@Hattory Hanzo:

Farkas Flórián többször nyilatkozott...
És azért, mert a fideszes díszroma hölgy nem nyilatkozik, attól még az szdsz-es díszrom lyánynak nem kéne egetverő baromságokat összehordani.

@states:

Egyetértek, néha már nekem is egészen vad gondolataim vannak. Ezek a megélhetési elitcigányok gusztustalkanabbak akármelyik vajdánál. Ki kéne rúgni őket a 3,14csába, és visszaállítani a vajdarendszert, az állam meg oldja meg, h az vmiképpen legitimált formula legyen.
Egy Lakatos Attila 100-szor józanabb, mint ezek a rasszizmusért könyörgők siserehada...

Invictus 2009.03.01. 17:06:01

@states: Én is ezt gondolom, és ha nem lesznek meg a tettesek, akkor még inkább arra fogok gondolni, hogy ez is beleillik a magyaroknyilai-rendőrszékházralövős sorba. Csak már kicsit durvább, hogy már gyilkolnak is a hatalomért, a tematizálásért. Azt akarják, hogy a cigányság teljes létszámban, egy tömbként szavazzon majd az mszp-re, ez elég nyilvánvaló.

hepcia 2009.03.01. 17:34:35

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: le het bizony be akarják bizonyítani a főnöknek (viktor vajdának) hogy mennyire utálják a saját fajtájukat

hepcia 2009.03.01. 17:40:39

@Ficánka46: én nem voltam ott és rám nem lövettek pedig én is a NÉP vagyok
és amúgy te sulykolod hogy bűnös a NÉP 10% a a cigányság a haverjaiddal együtt
nem tudom hogy veszi ki magát a XXI sz ban az Unióban Auswicot létesiteni Borsodban vagy Hevesben
Ez már nem Európa ez Koszovó,vagy lehet hogy Gáza????

hepcia 2009.03.01. 17:48:14

@Mr Falafel: hú de jó csak még a sok mél magyart vigyük el Koszovóba kissebségnek néhány hónapra csak úgy pihenés képpen

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.03.01. 18:05:47

"Ez már nem Európa ez Koszovó"
Érik a vetés. Mármint a Spíró féle.

Invictus 2009.03.01. 18:23:55

@gloire: Spiró másik etnobizniszben utazik...

Pelso.. 2009.03.01. 18:29:03

Elpet,

A sok elszalasztott lehetőséget sajnálom.
A tsz vezetők (akik persze mentettek át rendesen) menesztése szükséges politikai lépés volt ugyan, de hiányzott a gazdasági lépés. Mivel ezzel szinte egyidőben változtak a tulajdonviszonyok (anélkül, hogy a termelési feltételeket az állam - ki más-, segítette volna) nem volt, aki finanszírozza a termelést, zuhant a versenyképesség, gyorsult az élelmiszer import, -innen már csak egy lépés volt a konkurrens külföldiek piacvásárlása. Ismét, sokadszor, adtunk az ideológiának, de csak annak.

states 2009.03.01. 19:46:48

Az már csúcskategória, hogy Mohácsi Viktória azt nyilatkozta, őt nem érdekli, hogy a pécsi kézigránáthajigálók, a Bogdán-testvérek is cigányok, mert azt bárki mondhatja, hogy cigány. Ha jól értem, akkor, hogy ki a cigány, azt Viktória dönti el. Ez mindenképpen teljesen új megvilágításba helyezi a magyarországi cigánykérdést...

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.03.01. 20:54:15

@Pelso..:

Igazából én nem értek a mezőgazdasághoz. De nálunk az iparban is történt sok fájdalmas dolog, elég, ha a régi nagy gépipari vállalatok semmivé lett műszaki dokumentációira vagy szakkönyvtáraira gondolok, amivel a legjobb, ami történhetett az az, hogy valaki ellopta, mert akkor legalább nem a szemétbe vagy a MÉH-be került... Vagy a szétszéledt mérnöki gárdák által felhalmozott tudásra, ami már soha nem áll össze úgy... Nagy veszteségek értek akkoriban mindannyiunkat, ez kétségtelen. De hogy ezt lényegesen, sokkal jobban lehetett volna csinálni? - ezt igazán nem tudom eldönteni.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2009.03.01. 21:56:53

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: Menny már:-) Fogalmad nincs, mi az a fogaskeréktünet, csak copy/paste üzemmódba mentél át:-)

Hé, ne guglizz, az nem ér!!!

Télleg, egy-egy ilyen tévesztés snassz. Ezt most mindenféle negatív indulat nélkül mondtam, mert újabban határozottan tetszenek a posztjaid. Kár ilyen bakikat tenni bele, szakértő szemnek kínos. A neurológián szerencsétlen betegek fekszenek, a pszichiátrián meg a bolondok. Ott lenne helye Gyurcsánynak - avagy a börtönben. De ha pszichiátrián, akkor is az egy rendes országban csak az IMEI lehetne (az igazságügyi elmemegfigyelő a Kozma utcában, ahová azt csukják, akit betegsége miatt nem lehet a börtönbe csukni).

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.03.01. 22:07:13

@Invictus: @Hattory Hanzo:

Ő mondta ki először a "nagy szót", hogy Koszovó, az itthoni
helyzetre. Tehát, terror van, és polgárháború lesz.

"S.Gy.: - Nem, de az, az igazság, hogy én úgy látom, hogy a magyar társadalom még nem vette tudomásul, hogy olyan helyzetbe kerülünk, mint a szerbek az albánokkal szemben, Koszovóban."

old.hirado.hu/nyomtatas.php?id=309036

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.03.01. 22:13:04

Mohácsi Viktória azt mondta, ebben az országban romákat ölnek. Hozzátette, a Magyar Gárda körül kéne keresgélni a gyilkosokat. A csaj ezzel a szöveggel haknizik a létező összes médiában. Minekutána a média alapvetően zsidó felségterület, érthető, hogy a világsajtónál dolgozó zsidók megsegítik a náci magyarok ellen hősiesen harcoló társaikat. Ezzel csak az a gond, hogy a közhangulatot jelentős mértékben elmérgesítik. Nagyon közel állunk a polgárháborúhoz. Ezek a férgek a hatalomban maradásért bármire képesek.

Pelso.. 2009.03.01. 22:16:34

Elpet,

Az ipari nagyvállalatokról olvastam nemrég: nem is olyan biztos, hogy a legjobb megoldás (komoly szerkezetátalakítás helyett) a gyors bezárás volt.... érdekekes dolgokat produkál az élet. Szó van a mecseki ércbányászat részleges újraindításáról is.
Sajnálom pl a DAM-ot. Emlékszem, micsoda kalandor senkiházik vették birtokukba.

Mindenesetre: a társadalmat abszolút felkészületlenül érte a 90-es évek eleje. Itt persze nem a szabadságjogok gyakorlásának lehetőségére gondolok, hanem a gazdasági változások okozta azonnali társadalmi sokkokra.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.03.01. 22:24:10

@Mr Falafel:

"Ezek a férgek a hatalomban maradásért bármire képesek"

Reménykedjünk a féreglyukak létezésében, h azon aztán teleportálódnak a világűrbe, egyenesen a nap közepibe.

bazmeg, de jól esne még egy gyurcsány takaroggy!

Gyurcsány takaroggy!

:-)

Hattory Hanzo 2009.03.01. 23:39:51

@gloire:

Oké, köszönöm, így már értem.

states 2009.03.01. 23:46:04

A mai magyar abszurd ott kezdődik, hogy bizonyíték csak arra van, cigányok ölnek magyarokat és hogy cigányok ölnek cigányokat. Arra, hogy faji alapon ölnének magyarok cigányokat semmilyen bizonyíték nincs. Ennek ellenére a hatalom és a mögötte álló média, az úgynevezett cigány vezetők ez utóbbit sulykolják a közvéleménybe. A kérdés, hogy Gyurcsányék miért játszanak a tűzzel, miért hiszik, ha itt elszabadul a pokol, akkor az az ő kezükre játszik...

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.03.01. 23:58:01

@Mr Falafel: "...Nagyon közel állunk a polgárháborúhoz..."
a világtörténelem során először mi, magyarok fogjuk megvívni a gázpisztojos pháborút...

@malacka69 az édentől keletre...: há' de, mester...
féregluk...? minek...?
nem érdekli önöket a földönkívüli technológija (FÖT)...?
:))

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.03.02. 00:13:30

"miért hiszik, ha itt elszabadul a pokol, akkor az az ő kezükre játszik..."
Mert felmérték és ismerik az erőviszonyokat.
Csak ilyen helyzetben tudnak hatalmon maradni.

Lámpaoltó 2009.03.02. 04:58:50

éppen elmentek a hbuliból, pia még van. Sok sür után kérdem: Gyurcsit érdemes még gyalázni? szarra taposni? virágokat minden BKV ellenőrnek

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.03.02. 07:57:10

@states:
Viszonylag egyszerű a válasz. Az országon belüli hangulaton változtatni nem tudnak, tehát nem számít, ha az indulatokat tovább tüzelik. Viszont az országhatárokon túl számíthatnak erős támogatókra. Oka van annak, hogy Göncz Kinga EP-1-es státuszt kapott. Itthon hergelik a népet, kifelé pedig azt kommunikálják egyre nagyobb nyomatékkal, hogy itt zsidó- és cigányüldözés van. S mint már említettem, az zsidók uralta világsajtó megtolja majd a szekerüket. A válságból való kiábaláshoz elengedhetetlen, hogy a regnáló kormánynak jó külkapcsolatai legyenek. A zsidók most arra hajtanak, hogy a majdani magyar kormányt persona non grata-ként kezeljék nyugaton. Szerintem nem csinálják rosszul, és a nemzeti oldalnak alig van válasza. Ráadásul ez még csak a kezdet, ennél sokkal durvább támadásokra számíthatunk.

Bummer 2009.03.02. 08:32:14

Végre jól megmondta a hülye elvakult fideszeseknek.

kamasuka 2009.03.02. 10:51:53

Most olvasom, hogy Gyurcsány korlátozná a szólásszabadságot.
Ok, ne legyen fogalom a "cigánybűnözés", de büntessék a ciánbűnözést! :D

Bummer 2009.03.02. 10:57:46

Nem lehet nem észrevenni, hogy Gyurcsány nem engedi meg, hogy ne lehessen a tűzzel anélkül játszani, hogy ne legyenek következményei.
És én nem ezzel nem értek egyet, hanem nem gondolom, hogy nem lehet Gyurcsánynak nem megengedni, hogy ne mondja azt, amit nem csak lehet, hanem kell is.

tevevanegypupu 2009.03.02. 11:16:37

Gyurcsany nem engedheti meg azt, amit mas megengedhet maganak buntetlenul. Peldaul azt terjeszteni kulfoldon, hogy Magyarorszagon uldozik es megfelemleitik a ciganyokat. Minden hetre esik egy-ket gyilkossag, tuzeset es tomegverekedes..amit az uldozott kisebbseg kovet el. Nem vet rank kulonosebben jo fenyt, de talan ilyesmirol is ertesiteni kellene a felhaborodott kulfoldi sajtot, legyen a dolog egyensulyozott..Es talan a levont konzekvenciat is kozolni lehetne: tulnyoloreszt ciganyok tamadnak ciganyokra.Na persze ennek kimondasa manapsag a rasszizmus kategoriajaba esik, regebben inkabb tenykent kezeltek.
Olaszorszagot is eliteltek tobbek kozott ezert, elfeledve azt, hogy a roman ciganyok lopnak, megfelemlitenek, gyilkolnak es noket eroszakolnak. Gondolom ez emberi jogaik koze tartozik, vegulis nincs munkajuk szegenyeknek, valamivel el kell utni az idot, nyilvan errol az olaszok tehetnek.

szpal 2009.03.02. 11:39:48

Nekem egyszer ellopták a bicajom, mostmár világos, hogy ki áll a háttérben, hiába, közel lakom a Polgárok Házához, muszáj lesz vigyáznom. És ugye ott van az a Lengyel Zoltán is, az is az Orbán fia kölke, arra se bíznék rá semmit.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2009.03.02. 12:28:24

Én már láttam az Orbán Viktort tankolni, nekem már akkor baromi gyanús volt a fickó! Nem kell magyaráznom, szerintem, aki akarja, az érti.

ildikonto 2009.03.02. 12:33:33

@tevevanegypupu: Mindenki pontosan tudja miről van szó, hát beszélni is arról kellene tisztelt gárdát, nyilas egyenruhához zászlóhoz megtévesztésig hasonlót viselőket NEM kritizálók és a MagyarHírlap nevű lapot ajánlók - ebben az "újságban" búzdítottak a romák lelövésére!

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.03.02. 12:49:56

www.hirszerzo.hu/cikk.gyurcsany_ferenc_erdemes_talalkozni_olyanokkal_akiknek_a_borere_megy_a_jatek.2.99604.html

Emlékezzünk arra, hogy a móri mészárlás idején, vagy amikor a Fradi volt válogatott focistáját, Simon Tibort agyonverték, milyen lehetett a közbiztonság érzete. Megjegyzem, amikor ezek megtörténtek, Orbán Viktor kormányzott." Emellett szégyenteljesnek, megengedhetetlennek és felháborítónak nevezte elődje azon kijelentését, miszerint "cigánybűnözés nincsen, de a cigányok kimutathatóan sokkal több bűnt követnek el, mint korábban." Orbán Viktor szerinte szélhámos és szemforgató módon viselkedett az ügyben.

"Szerintem helyesen háborodom fel, amikor egy rendőrkapitány elkezd lamentálni azon, hogy bizonyos bűncselekményekben mi a bűnelkövetők származása" - utalt megint a miskolci rendőrkapitány kijelentésére. "De Tatárszentgyörgy akkor is szörnyű, ha nincs mögötte rasszista indíték" - tette hozzá.

"A Fidesz a Balatont az M3-ason keresi, és erről akarja meggyőzni az utasokat is" - vélekedett a kormányfő, majd arról értekezett: a Reformszövetség MSZP, az SZDSZ és az MDF azonos útvonalat, az M7-est választotta, csak épp a sebesség más. Azaz "a Reformszövetség és a kormány javaslatai alapirányokat és a struktúrát tekintve egyeznek."

A kérdésre, hogy nem tartunk-e ott, amit Balatonőszödön felvetett - "ha nem viheti végig a szándékait, lemond" -, Gyurcsány Ferenc visszakérdezett: "Hogy például olyan párt kerülhessen hatalomra", amelyik a "reformokat akadályozta, ami pedig megszületett az ország javára, azt hazaárulásnak nevezte? Válságkezelő programjának pedig se híre, se hamva?" Hozzátette: "Magyarországon egyetlen jelentős támogatású reformorientált párt van, ez az MSZP."

Szerinte az ország "jelenleg legnagyobb támogatottságú pártja pedig eközben reformellenes mozgalmat szervezett, megakadályozott minden átalakítást, iszonyatos károkat okozva ezzel az országnak. És mégis, ilyenkor nincs más, mint hogy az ember megrázza magát, és folytatja."
A politikus visszautasította azt a vádat, hogy semmittevéssel töltötte volna napjait: "Nem volt semmittevés az elmúlt években. Egyetlen percre sem. Ha valamikor volt, az 1998 után kezdődött. Sokak szerint éppen az a baj, hogy 2006 óta túl sok mindent csináltunk."

tevevanegypupu 2009.03.02. 14:28:45

@ildikonto:
nem kell garda, semmifele maganhadsereg, semmi kulon akcio vagy bosszuallo szervezetek. De ez a garda ami olyan sokkban tartja a balliberalis oldalt, a magyar demokratikus chartat es minden jogvedot, nem csinalt semmit. Az egadta vilagon semmit: jarkalnak, masiroznak, megjelennek, egyszer egy csaladot kikoltoztettek valami veszelyes helyrol. A zaszlovivok es tuntetok sem okoznak kulonosebb problemat, mehetnek tiltakozni, bantani nem bantanak senkit. Es annyi minden bant mas embereket, arrol nincs szo. Ciganyok lelovesere abban az esetben szolitott fel Bayer, ha azok nagy csapatban tamadnak vedtelen emberekre, rugdaljak halalra, csonkitjak, eroszakoljak meg, raboljakn verik felig agyon nap mint nap, zsaroljak, fenyegetik oket..Sok minden ki sem derul, hiszen az emberek felnek toluk, ciganyok ugyanugy mint nem ciganyok.
Az onvedelem jogos, annak eldontese pedig, hogy mikor kerulhet sor ra, gondolom nem ketseges: ha olyan veszelybe kerul valaki mint peldaul Szogi Lajos, Penzes Henrietta es Cozma..De persze naluk nem volt fegyver..a ciganyoknal viszont kes es vasalt orru bakancs.

ildikonto 2009.03.02. 15:42:49

@tevevanegypupu:
Végtelenül szomorú vagyok...

zoli29 2009.03.02. 15:58:09

@tevevanegypupu:

Bayer arról beszélt egészen pontosan, hogy Amerikában a rendőr lőhet, ha rátámadnak, és Magyarországon ez miért nincs így.

ildikonto 2009.03.02. 16:03:58

@tevevanegypupu: Milyen megalázónak találtuk anno amikor az osztrák boltokban ott virított a tábla: MAGYAR NE LOPJ! Pedig ott senki nem mondta, ha lop a magyar akkor le is kell lőni! Romániában, Szlovákiában, Ukrajnában, ha egy Magyar a törvény ellen tesz, milyen igazságtalannak érezzük, hogy általában magyar bűnözésről beszélnek...
Tisztelt @tevevanegypupu! Mitt tennél, ha minden este avval feküdnél és reggel arra kelnél, hogy rád lehet lőni, mert a faludbéli lopott...
A gárda pedig nem a kormányt tartja sakkban, hanem a közáletet. Jobbról is, balról is! Veszélyes az üzenete, nagyon veszélyes... És itt a cinizmust lehet számon kérni OV-n és pártján!
Persze más területen is azt tapasztalni..

ildikonto 2009.03.02. 16:12:20

@Zoli28: Tehát Bayer arról beszélt, hogy pl a rendőrnek le kellet volna lőnie két olimpikon vizilabdázónkat?

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.03.02. 16:40:48

@ildikonto: "Tehát Bayer arról beszélt, hogy pl a rendőrnek le kellet volna lőnie két olimpikon vizilabdázónkat? "

például igen, többek között...

tevevanegypupu 2009.03.02. 16:46:07

@Zoli28:
az onvedelemrol is beszelt regebben..olyan esetekre vonatkoztatva mint Szogi tragediaja volt..

@ildikonto:
leegyszerusitve a kerdest: egy faluban vagy nagyobb kozsegben altalan ismerik egymast az emberek. Mindent de mindent tudnak egymasrol, ez lehet nagyon kinos de lehet hasznos is. Tehat azt is kell tudniuk, hogy kitol kell felni abban a faluban. Kevesse valoszinu, hogy az orszag masik reszebol jonnek at lovoldozni, penzt behajtani vagy eppen ellopni a paradicsomot. Egyelore csak az bizonyitott, hogy cigany csoportok, zsarolok es egyeni bunozok garazdalkodtak, az nem, hogy barmifele fajgyulolo, rasszista tamadas erte oket. Kiabalni kiabalnak gyalazatos dolgokat, de ez nem egyenlo mondjuk egy Molotiv-koktel dobassal vagy soretes puskaval lovoldozessel. A garda nem tart sakkban senkit., nem tamad es nem is fog. Hogy rettegnek tole az lehetseges. En viszont inkabb a ciganyoktol rettegnek, ha olyan helyen kellene laknom, ahol tul kozel van a ciganytelep es tudnam, hogy ott vannak azok, akik csak ugy szorakozasbol barmikor megtamadhatnak.
Ha ez fajgyulolet akkor legyen az.

ildikonto 2009.03.02. 16:48:13

@ufó - motoros pizzafutár a Lepratelepen:
IGEN! És a Kosutth téren sem gumilöviket hanem éles töltényt kellet volna alkalmazni, a vipera - ha volt csak cirógatásra alkalmas - helyett is élet kioltására alkalmas eszközöket kellet volna alkalmazni! Bayer szerint...

web17.0 2009.03.02. 16:53:35

@Zoli28: Nem, nem lőhet. Csak ha valóban veszélyes a helyzet. Ha valakinél lőfegyver van akkor lőhet. Ha el akarják gázolni lőhet, ha megpróbálják elvenni a fegyverét akkor lőhet, de nem minden esetben.

Görögországban ősszel rengeteg rendőrautót gyújtottak fel, egyszer lőttek ilyen esetben a rendőrök, a rendőrt letartóztatták, pedig az áldozatnál Molotov koktél volt, a rendőr bizonyitottan nem rá célzott, csak gellert kapott a lövedék. 2006 őszén Budapesten többször is rendőrökre támadtak tüntetők, botokkal, kövekkel, meg kellett volna őket ölni ? Amikor felgyujtották a rendőrautót a TV székház előtt benne a rendőrökkel, akkor azokat az embereket meg kellett volna ölni ?

ildikonto 2009.03.02. 16:57:40

@tevevanegypupu: EMBER! A gárda az EMBERI TÖRTÉNELEM LEGSÖTÉTEBB MÚLTJÁT, annak üzenetét képviseli! FÜGGETLENÜL ATTÓL HOGY KIK ALKOTJÁK! Ha mellém ül a villamoson, buszon v bárhol egy ápolatlan ember, nyilván nem örülök neki, ha cigány , ha nem cigány! Annak sem örülök, ha lopnak, sem a boltban kiflit, tejet , sem az ORSZÁG jAVAIT az országházban - függetlenül milyen a bőre színe!

tevevanegypupu 2009.03.02. 17:22:59

@ildikonto:
nem tudom mit kepvisel a garda, tulajdonkeppen nem is foglalkozom vele sokat, ugy latom a lapok es a kozvelemeny is csak nagy neha. Ilyesmi nemzeti garda sok orszagban van, ha hivatalosan engedelyezik oket akkor a letezesuk lehet, hogy kellemetlen, de mindenkeppen torvenyes. Kulonben engem az emberiseg legsotetebb multjara a volt kommunistak jelenlete vezeto poziciokban, kormanyon es a kozeletben is elegge emlekeztet.

web17.0 2009.03.02. 17:30:20

@tevevanegypupu: Biloxiban a fekete negyed durvább részén szerinted meddig maradnál életben szőke középosztálybeli háziasszonyként ? Hány fehér van a crack-cocaine terjesztők között ? Sokkal kevesebb fiatal fekete férfi van börtönben számarányukat tekintve mint Magyarországon cigány ? Borzalmas gyilkosságokat követnek el fekete vagy latino bandák, de amerikai konzervativ lap nem fog Gyilkoltak a feketék főcimmel megjelenni, noha a bünelkövetők faji hovatartozása public information. 1919-ben még megjelentek ilyen cikkek, a St Louisi Bayer Zsolt cikke után száz embert akasztottak fel a nyilt utcán. Háromezer feketét lincseltek meg a huszadik században. Az utolsó lincselőket azonban már villamosszékbe küldték. Előfordulnak Olaszliszka jellegü gyilkosságok ott is, nem is olyan régen öltek meg egy sofőrt, mindenféle szörnyüséges dolgok történnek, sokkal több mint Magyarországon, de nem feketéznek olyan modorban mint te vagy Bayer Zsolt.

ildikonto 2009.03.02. 17:37:17

Gondolom a FIDESZ kormányra gondolsz! Az 1998-2002 közötti kormányban volt a legtöbb volt MSZMP-s tag.
Másik téma: Vesd össze II világháborúban kivégzettek és a komcsik által kivégzettek számát! Megdöbbentő, de NEM IS EZ A LÉNYEG! A lényeg az, hogy a Német állam a zsidók és- a háború elvesztése miatt - jóval kisseb számban cigányok kivégzésére TÖRVÉNYT HOZOTT, tehát Németország befolyási területén a népirtás TÖRVÉNYES volt! Ezt szolgálta nálunk a NYILAS MOZGALOM, aminek egyenruháját és zászlaját - átvette az úgy nevezett MAGYAR GÁRDA! Számos olyan eset is volt, hogy valakit azért vittek el, mert a nyilas tiszttel nem volt jóba!
És most kommunistázhatsz, tessék!

web17.0 2009.03.02. 17:43:23

@ildikonto:Az 1998-2002 közötti kormányban volt a legtöbb volt MSZMP-s tag.

Urban legend.

ildikonto 2009.03.02. 17:44:45

@tevevanegypupu:
Még valami!
A háború vége felé már nem internáltak, hanem nemes egyszerűséggel kirángatták az ágyból az embereket és hajnalban a jeges Dunába lőtték őket! Nagymamát, anyát, csecsemőt...

tevevanegypupu 2009.03.02. 17:50:23

@ildikonto:
arrol nem nyitunk vitat, hogy kik es milyen mszmp-s tagok voltak a fidesz kormanyban, feltetelezem tudod, hogy oruletes kulonbsegek voltak a parttagsagon belul is, mas egy szimpla parttag es egy videki kisz titkar, mint mondjuk Horn Gyula vagy Gyurcsany..

A kommunistak ugy. kb 100 millio embert oltek meg.. a masodik vilaghaboruban kb 60 millio az aldozatok szama. Otvenhat utan a magyar kommunistak tobb embert akasztottak fel mint amennyit Haynau.

Tudom, hogy Nemetorszagon belul a nepirtas torvenyes volt. Azt is tudom, hogy a fekete egyenruha rossz erzest kelt az emberekben. De tudod miert hord peldaul az In-Kal fekete egyenruhat? Mert azt mondtak, hogy az nem piszkolodik annyira. Ez nekem elegge logikus magyarazatnak tunik.

kill004 2009.03.02. 17:52:12

@ildikonto: Te is ilyen hivatásos rettegő vagy, kérdem tisztelettel?

ildikonto 2009.03.02. 17:55:33

Amit írsz az a (nem)tudásodról és a "jellemedről" ad képet!

ildikonto 2009.03.02. 17:57:19

@kill004: Ha arra gondolsz, hogy nem hordok nyilas ruhát és jelképet és egyéb undorítót sem teszek...

web17.0 2009.03.02. 18:04:52

Nem volt törvényes a népirtás Németországon belül. Ezért lehetett minden további nélkül elitélni azt aki résztvett benne. Nem hivatkozhattak arra sem, hogy parancsra tették. A Harmadik Birodalom törvényei szerint is bünt követtek el.


A kommunista diktatúrák nem voltak egymás feltétlen szövetségesei. 1956 után közép-európai szocialista országokban maximum tizezer áldozata lehetett a kommunista rendszereknek. A legtöbb áldozat Kinában volt, bizonyára többtizmillióan, a Szovjetúnióban pedig a huszadik kongresszus előtt történt a gyilkosságok 99 százaléka, a posztsztálinista kommunista rezsimek már közel sem voltak olyan vérengzőek mint Mao, Sztálin vagy Pol-Pot. Aznart vagy Suarezt sem teszik felelőssé Franco korai gyilkosságai miatt, különösen mivel nem is nagyon éltek amikor ezek megtörténtek. Mindketten tagjai voltak a falangista mozgalomnak. Gyurcsány Ferencnek pont annyi köze volt gyilkosságokhoz mint José Maria Aznarnak. Egy antidemokratikus rezsimben voltak fiatal karrieristák. Ahogy számos német politikus is, és szinte a teljes diplomáciai kar Nyugat-Németországban az ötvenes években, majd kancellár, miniszterek, és a többi. Fiatal karrieristák voltak a náci rezsimben, nem a Kádár-rezsimben, nem a puha francoista diktatúrában, hanem Hitler alatt.

kill004 2009.03.02. 18:05:29

@ildikonto: Nem. Vannak kis hazánkban elég szép számmal megélhetési rettegők. Akik állandóan Dunába lövésről vizionálnak. Bárhonnan képesek eljutni a gázkamrákig.

web17.0 2009.03.02. 18:11:07

@ildikonto: A mai magyar jobboldal ezekkel a rémtettekkel szemben definiálja magát. Ideológiájuknak semmi köze a fasizmushoz, nácizmushoz, bármiféle történelmi szeméthez.
Eltürnek maguk között néhány gonosz embert, de még azoknak sincs közük a nyilas rendszerhez. A mai magyar baloldal is Kádár János rendszere ellenében definiálja magát, ideológiájuknak nincs közük a kommunista diktatúrához de szintén eltürnek maguk között néhány gonosz embert.

Zsögöd Benő 2009.03.02. 18:11:54

@web17.0: "Nem volt törvényes a népirtás Németországon belül. Ezért lehetett minden további nélkül elitélni azt aki résztvett benne. Nem hivatkozhattak arra sem, hogy parancsra tették. A Harmadik Birodalom törvényei szerint is bünt követtek el. "
Ez nem teljesen igaz. Ugyan a népirtás, mint olyan, nem volt "legális", azonban ez csak sokadik volt a vádpontok között a nürnbergi perben. És sok olyan vádpont akadt, amelyeknél az alkalmazott jogszabály az 1945-ös londoni egyezményhez csatolt stautum volt, mely megkülönböztetett béke elleni, háborús és ún. emberiesség elleni bűncselekményeket. Pontosan emiatt a védelem egyik kifogása volt, hogy ex post facto, visszaható hatályú alkalmazása történik a normáknak.
Mindazonltal katonai bűncselekményként illetve emberölésként minősítve természetesen a német jogrend is tiltotta ezeket.

OFF
Hihetetlen. A knzervatorium.blog letiltott, mert vitába keveredtem az egyik cikkírójukkal és sérelmeztem, hogy megmásítja a szavaim, miközben nem válaszol a kritikámra. Vazzz, ez aztán a konzervatív attitűd.....Eddig is egyértelmű volt, hogy libsi ejtőernyősök és hülyegyerekek menedéke...de naív módon azt httem, azért írnak blogot, politikai-közéleti véleményt, hogy mások vitázzanak vele....de ezt a jelek szerint nem szabad.
ON

ildikonto 2009.03.02. 18:12:56

@web17.0: A GYŐZTESEK ÍRJÁK A TÖRTÉNELMET!!!

Zsögöd Benő 2009.03.02. 18:19:16

@ildikonto: mámint melyik részét? A nürnbergi pert?

ildikonto 2009.03.02. 18:21:49

@Zsögöd Benő: Nem, bár rám férne egy kis töri nem tagadom, ki tiltott le?

tevevanegypupu 2009.03.02. 18:26:06

Az mszp vallalta az mszmp szellemi orokseget. Vagy azota megtagadtak csak nem tudok rola? Aznar es a tobbi volt fiatal francoista tisztviselo nem Francot tekinti es tekintette szellemi atyjanak..es ugy tudom az Aznar kormany es partjuk egyik tagja sem nyilatkozta azt, hogy Franco jol tette, hogy gyilkolt..Az mszp frakcioban van olyan, aki reszt vett az 1956-os forradalom megtorlasaban, meg miniszterelnok is lehetett, es van olyan, aki fasiszta gyilkoskent emlegeti az 56-os forradalmarokat.
Mikor tavaly Hugo Chavez fasisztazta Aznart, a spanyol kiraly es Zapatero, a mostani kormany szocialista miniszterelnoke vedte meg. Talan demagogianak tunik, de Aznar nem a Franco kormany egyik fo emberenek a hazaban el, es annak felhalmozott vagyonabol gyarapitja a sajatjat..

Zsögöd Benő 2009.03.02. 18:27:13

konzervatorium.blog.hu/2009/02/28/ciganyutra_tevedtunk
Itt elolvashatod a remek üzenetváltásomat a poszt szerzőjével, aztán egyszercsak nem volt jogosultságom a kommenteléshez.
Egyébként az eddigi itteni hozzászólásaid alapján sztem nem nekem fogsz igazat adni a vitában :P Mindenesere tanulságos, hogy az ellenkező véleményt (bármilyen színű is legyen) egyszerűen elhallgattatni megoldás legyen valakinek.
Amúgy a nürnbergiről is szívesen :)

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.03.02. 18:27:55

szegény, szegény ildike...
hát nem etikus módon, de utánanéztem egy kicsit a kartotékodnak...

te a zuschlag menyasszonya vagy bmeg...

tudom, nehéz felfognod, hogy a jancsika már nem csak egy faszt szop, a ferencét, hanem a zárkában bizony 5-6 bodzagyűjtőt is kielégít naponta orálisan, a vajdát természetesen análisan is...
és most menj, te szegény kisleány, menj ki az istálóhoz, fogd meg a ló szerszámát ( ne a lószerszámot ), és told fel a csokibarlangodba...
én így köszöntelek tégedet az első napodon a reakción...

Zsögöd Benő 2009.03.02. 18:29:30

@tevevanegypupu: ez igaz. De sajnos egyre inkább ott tartok, hogy szinte a legkisebb problémám az a maszoppal, hogy vállalja az mszmp szellemi örökségét. Annyi mcsokságot tettek az emúlt években, hogy voltaképpen az ideológiai hátterük, hitviláguk érdekel a legkevésbé....pedig finoman szólva nem az ő oldalukon állok...

ildikonto 2009.03.02. 18:31:21

Valamit nem olvastál, web17.0 világosan fogalmaz, tessék...

web17.0 2009.03.02. 18:04:52

A kommunista diktatúrák nem voltak egymás feltétlen szövetségesei. 1956 után közép-európai szocialista országokban maximum tizezer áldozata lehetett a kommunista rendszereknek. A legtöbb áldozat Kinában volt, bizonyára többtizmillióan, a Szovjetúnióban pedig a huszadik kongresszus előtt történt a gyilkosságok 99 százaléka, a posztsztálinista kommunista rezsimek már közel sem voltak olyan vérengzőek mint Mao, Sztálin vagy Pol-Pot. Aznart vagy Suarezt sem teszik felelőssé Franco korai gyilkosságai miatt, különösen mivel nem is nagyon éltek amikor ezek megtörténtek. Mindketten tagjai voltak a falangista mozgalomnak. Gyurcsány Ferencnek pont annyi köze volt gyilkosságokhoz mint José Maria Aznarnak. Egy antidemokratikus rezsimben voltak fiatal karrieristák. Ahogy számos német politikus is, és szinte a teljes diplomáciai kar Nyugat-Németországban az ötvenes években, majd kancellár, miniszterek, és a többi. Fiatal karrieristák voltak a náci rezsimben, nem a Kádár-rezsimben, nem a puha francoista diktatúrában, hanem Hitler alatt.
web17.0 2009.03.02. 18:11:07
A mai magyar jobboldal ezekkel a rémtettekkel szemben definiálja magát. Ideológiájuknak semmi köze a fasizmushoz, nácizmushoz, bármiféle történelmi szeméthez.
Eltürnek maguk között néhány gonosz embert, de még azoknak sincs közük a nyilas rendszerhez. A mai magyar baloldal is Kádár János rendszere ellenében definiálja magát, ideológiájuknak nincs közük a kommunista diktatúrához de szintén eltürnek maguk között néhány gonosz embert.

ildikonto 2009.03.02. 18:35:51

@Zsögöd Benő: Nem hiszem, hogy a vita, még ha nem is vagyunk egy állásponton - elenségessé tenne, ha az érdemi! Sajna vannak - nem csak itt - olyanok akik csak az ökölrázáshoz és a lófaszozáshoz értenek, ösztön emberek..

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.03.02. 18:36:39

@ildikonto: "Még valami!
A háború vége felé már nem internáltak, hanem nemes egyszerűséggel kirángatták az ágyból az embereket és hajnalban a jeges Dunába lőtték őket! Nagymamát, anyát, csecsemőt... "

te melyik évben bóklászol, kisleány...?
nálad a falinaptár MIT MUTAT...???

tevevanegypupu 2009.03.02. 18:39:43

@Zsögöd Benő:
fontos az ideologia is. Nem mindegy, minek-kinek a neveben bolonditjak a tomeget.(:

Zsögöd Benő 2009.03.02. 18:41:28

@tevevanegypupu: persze. De a mai maszop ideológiája szerintem leginkább szélliberális szabadrablásban kulminál. Az, hogy a nosztalgiázó nyuggerekben kádár-fílinget keltenek és rájátszanak ilyenekre, merő szavazatszerzés/-megtartás.

ildikonto 2009.03.02. 18:42:24

@Zsögöd Benő: Olvastam! Én sem állítom, hogya bűnelkövetők rasszista inditékből öltek! De azt állítom, hogy a rendőrség igenis rasszista előitéletek miat végezte hanyagul a munkáját... Nem szándékosan, csak a disznóknak nem jár minden a szolg. előírás szerint! Vagy szerinted, ha a polg.m. asszonyt lőtték volna le ugyanígy helyszíneltek volna?

Zsögöd Benő 2009.03.02. 18:45:42

@ildikonto: akkor te sem értetted meg teljesen, mit is írtam. de ezt ne itt vitassuk meg, itt nagyon off lenne sztem.

ildikonto 2009.03.02. 18:49:44

@Zsögöd Benő: Való igaz, csak azt a hozzászólásod olvastam, de lényegében igazad van, egyenlőre nem bizonyítható a raszzista elkövetés...
De bocsáss meg kilépek, mert egyre több itt az ökölrázás és a ló....

California Sky (törölt) 2009.03.02. 18:56:21

Én mégis furcsállom, hogy pont egy olyan ember beszél riadalom keltésről, forrongásról, és tesz felelőssé másokat, akiről kiderült a kínos "Öszödi beszéd", ahol ugye saját bevallása szerint is, csak hazudtak, és költötték a pénzünket. Törvényességről szólva a TV ostromnál, nem tudom kinek a kormányzása alatt léptek utcára olyan rendőrök, akiket "azonosító" hiányában nem lehetett felelősségre vonni kriminális viselkedésük miatt. Szintén szembetűnő, hogy ugyebár "hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal", és az, hogy már hét éve nehezíti az ellenzék az ő és pártja munkáját. Ezek szerint nem csak két-három éve kezdtek el dolgozni? De megint kellett ez a csont amit a médiának lehetett dobni, elvégre legalább három hétig a polgár nem azzal foglalkozik majd, hogy mekkora a baj, és mennyi pénz tűnik el, hanem azzal, hogy rasszista indíttatású volt, a támadás vagy sem.

p orban 2009.03.02. 19:06:46

@California Morphium: Még szerencs van MAGYAR AKI SOSEM HAZUDOTT! :)

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.03.02. 19:09:41

@ildikonto: figyu, béjbi...
ekkora aktívitással én a helyedbe' blogot indítanék...
ilyesmi néven, hogy...

Vörös terror
vagy
lenin után szabadon

első posznak pedig javaslom:
leszoptam fletót az enyingi határban egy bodzabokor tövibe'...

második
szádómázó szilvássygyurival a disznó-ólban
és aztán szépen lassan be fog indulni a blogod...

de fényképek is legyenek ám...
ne csak a fotósopolás...

p orban 2009.03.02. 19:12:29

@ufó - motoros pizzafutár a Lepratelepen: Hűha, csak most léptem be .... De te nem szarozol haver, te mondod a tutit!

kill004 2009.03.02. 19:34:50

Mi ez a sok friss reges mszp-szdsz droid???? Gyertek a vastagbőrre is, ott ballib deficit van.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.03.02. 19:38:23

@ildikonto: "Gondolom a Polgári Értékek törnek elő... "

mire gondulsz...?

@p orban: kösz...

AYBARS ANDA 2009.03.02. 20:48:06

@Invictus: Nyugi.

Én, a turáni magyarsággal a hátam megett a FIDESZ MELLETT ÁLLUNK!!

A TURÁNI ugyanis AZ a magyar, aki ÉPPEN parlamenti választás napján megy vásárba és lerészeged; akkor születnek a csibék, hát nem tud; a munka dandárja van-, há hova mán-e?; a tehenek belementek a rucelnácsba; ezt a kapanyelet holnapra meg köll faragnom; fut az egész konyha, nem érek én rá,; temetésen leszek; esküvő után másnapos vagyok; ma ér rá a kamionos mackó...jó nagy...darab;

Stb.

Ez a MAGYARSÁG MÉG SOHASEM SZAVAZOTT, hát majd most,m mert a bőrükre megy!

AYBARS ANDA 2009.03.02. 20:53:25

@malacka69 az édentől keletre...:

A FIDESZES gyönyörű romalány az EU Parlamentben OKOS, és bizony nyilatkozik: olvasd a cikkét, a FIDESZ.hu-n még fenn van....

Még "erlauer" = Hell István fajvédő szélsőbal újságíró is ellágyult-szerelmes blogot írt PhD Dr. Járóka Líviáról...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.03.02. 21:51:57

@states: A szívemhez oly közeli román nemzetiségi faluban szegregáltan, elnyomottan felnőtt (Ki is szegregálta? Bedőben csak román nemzetiségi iskola volt...) nácigány Mohácsi Viktória nem esett zavarba a hírtől. Rezzenéstelen arccal az identitás szabad megválasztásával való visszaélésről kezdett beszélni a királyi tévében, amikor Verebes célozgatni kezdett erre. (Akinek sok ideje van, keresse meg!) Akkor még nem adták hírül, hogy a nem rendőr Bogdán korábban nemcsak büntetve, de cigány kisebbségi önkormányzati képviselő is volt...

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2009.03.03. 03:28:36

@ufó - motoros pizzafutár a Lepratelepen: Nem lehetett volna egy kicsit finomabban fogalmazni? Végre beröppent egy madárka, te meg elkergeted. Amúgy Cusinak nincs menyasszonya, csak felesége; az esküvőjükön még Szili Katalin is ott volt. (www.es.hu/print.php?nid=17824)

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.03.03. 08:26:06

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: szerintem minden csatornán jönni fognak csapatostúl lendvai ildikóék, ahogy közeledünk az ep-választáshoz...
ez a csaj csak az első fecske volt...
de majd legközelebb finoman osztom őket... :))

Agata 2009.03.03. 09:33:39

Bár vannak álcázott cigányok, mert keveredtek a magyarokkal, de a Bogdán testvérek rokonain - és a testvérek kitakart arca ellenére is - lerí, hogy oda tartoznak. Ezen nincs mit ragozni. Ennek a bűncselekménynek semmi köze nincs a rasszizmushoz, hanem egymás közötti leszámolás volt.

Más: Rendszerváltás utáni privatizáció.
Azok, akik végre hajtották,jobbára büntetést érdemelnek. Vizsgálni kellene, hogy mit, hogyan privatizáltak. Hogy köthettek olyan szerződéseket, hogy eladtak gyárakat és nem kötötték ki legalább 10 évre a működtetést? Sok gyárat azért vettek meg a külföldiek, hogy bezárhassák, így vettek piacot termékeiknek. Vagy ami még bűnösebb dolog: Miért kellett eladni pl. a francia állam többségi tulajdonában levő CGE-nek a Csongrád megyei DÉMÁSZ-t, DÉGÁZ-t, Vízműveket? Egyik cégnél sem volt szükség nagy arányú fejlesztésre, beruházásra - annyit azért tettek, hogy sok - 40 éve felállított - villanyoszlopon lehet látni a feliratot: A francia állam tulajdona..A nyereséget azóta nem a magyar állam, hanem a francia állam teszi zsebre. Nekik megéri. Ez az igazi bűn, így privatizálnii. Az országban még lehetne sorolni az ehhez hasonló cselekményeket. A mai fiatalok ezekről nem is tudnak semmit, hiszen akkor még gyerekek voltak.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.03.04. 06:51:22

Egy apróság a média működéséről.

A fél 7-es m1 híradóban a bemondó a " szertartást vezető lelkész "-ről beszélt, és eközben Iványi Gábort mutatták. A szertartás valójában római katolikus volt, Iványi pedig beszédet mondott.

tevevanegypupu 2009.03.04. 08:59:57

Ivanyi.. az a szinjatek amit ott rendezett felhaborito. Nem lehet tudni, ki olte meg oket, es feltetelezni, hogy eleve csakis magyar lehetett, az nem kirekeszto es rasszista? Tragediat felhasznalni politikai celra.. teljesen mindegy milyen partrol van szo, ott helyuk nem volt. Mas, hasonlo tragediaknal kozel sem ereznek ilyen reszvetet es nem inditja meg oket az a fajdalom, amit a csaladok erezhetnek.Szegyenteljes komedia az egesz.

zoli29 2009.03.04. 09:31:25

@tevevanegypupu:

Ez az egész felhajtás a temetés körül a leggyomorforgatóbb dolog, ami az elmúlt években M.o.-n történt.
Persze az a ballib elit, aki mindig érzékeny arra, amikor emberi tragédiákat politikai célokra használnak fel, egy szót sem fog szólni. Mert persze ez úgy volt rendben, ahogy volt.

zoli29 2009.03.04. 09:32:33

OFF:

Kedves Kapcsolat!


Március 5-én, csütörtökön a Budapesti Corvinus Egyetemen az energiagazdálkodásról, távfűtésről beszélgetnek a szakemberek, és a döntéshozók 17 órától.

Ha el tudsz jönni, ha éppen Budapesten jársz, vagy Budapesten tanulsz, ne hagyd ki! Ez az első állomása a Kapcsolat.hu és a Keresztény Magyar Szövetség által szervezett KOMA (KOntraszt MAgyarország) vitasorozatnak, amely a közélet iránt érdeklődő fiataloknak szól.

Gyere, szállj be a beszélgetésbe! :)

Részletek itt:

kapcsolat.hu/esemeny/hoemelkedes_-tavho_jelene_es_jovoje


Üdvözlettel

Kapcsolat.hu Eseményajánló"

zoli29 2009.03.04. 09:38:09

@tevevanegypupu:


A NOL beszámolójának a címe a temetésről:

"Nekünk kell befogadni őket!"

Ez a szerkesztőség válasza Sólyomnak arra a kijelentésére, miszerint a cigányságnak is akarnia kell az integrációt.

kill004 2009.03.04. 09:50:42

@Zoli28: Vitafórumokkal tele a padlás. Érdemi munka kellene már végre.

kill004 2009.03.04. 09:54:18

@Zoli28: "Nekünk kell befogadni őket!"

És ezt hogyan gondolják ? Mert a cigányok, nem nagyon kapálóznak a befogadásért.

tevevanegypupu 2009.03.04. 10:01:22

@Zoli28:
nem egeszen ertem mit akar a NOL..Azt hiszem mar joparszaz eve befogadtuk a ciganyokat. El is fogadtuk oket, azt, hogy nehezen integralodnak, hogy meg akarjak orizni kulsosegeiket, kulturajukat..bar ez utobbibol eleg sokat, a legjobbat ugy tunik elvesztettek, a zene, a kezmuiparuk egyelore mintha hatterbe szorult volna es lett helyette..nem tudom mi.
Szocialis segely szempontjabol kiemelt helyet kapnak mindenutt, mas kerdes, hogy ebbol inkabb csak az anyagiakat veszik igenybe. Es ami az utobbi evekben tortent azt nem kell emlegetni, mindenki emlekszik ra, csak a helyzet ertekelese tortenik felemasan. Nehez helyzetbe kerultek a rendszervaltas utan - elotte sem volt konnyu - de azt senki nem tiltotta meg, hogy iskolaba jarjanak, hogy kicsit alkalmazkodjanak, hogy legalabb a gyerekeiket ugy neveljek, hogy ne a tarsadalom szelen alljanak. Husz ev eltelt, mar majdnem ket generacio felnohetett volna ugy, hogy egzisztenciat teremt maganak: tanult emberek lehetnenek..

kill004 2009.03.04. 10:06:15

Tegnap a temetésen érdekes volt Fodor Gábor, amikor a halottak emlékére páleszt öntöttek a földre. Úgy magyarázta el neki a cigány fazon, hogy hogyan és miért. A másik hülye meg könyvet olvas róluk. Tényleg képben vannak. És ezek magyarázzák Juliska, meg Mariska néninek, hogy a cigányok miért olyanok amilyenek, és különben is a magyarok a hibásak. Eszem megáll.

zoli29 2009.03.04. 10:06:47

@kill004:

A kapcsolat.hu-s meghívót csak érdekességképpen linkeltem be.
Nekem a kapcsolat.hu-Keresztény Magyar Szövetség kombináció lépte át az ingerküszöbömet.

"És ezt hogyan gondolják ?"

Én egyetértek vele, hogy befogadónak kell lennünk a cigánysággal, csak az veri ki a biztosítékot, hogy a NOL a tatárszentgyörgyi temetés kapcsán jelenti ezt ki, a temetésről szóló beszámoló címeként, ezzel gyakorlatilag ítéletet mondva, hogy a gyilkosságot nyilvánvalóan magyarok követték el, rasszista indítékkal.

kill004 2009.03.04. 10:10:48

@Zoli28: "Én egyetértek vele, hogy befogadónak kell lennünk a cigánysággal"

Ettől jobban? Hogyan? Most a mezei polgár szintjén kérdem.

zoli29 2009.03.04. 10:18:28

@kill004:

Nyilván akinek nem inge, ne vegye magára! Nekem sincs semmi problémám úgy általában a cigánysággal, de országos szinten biztos, hogy van mit javítani.
Ez azonban nem jelenti azt, hogy M.o.-n tombolna a rasszizmus. Én akkor lepődnék meg, ha bármelyik cigányok elleni támadásról kiderülne, hogy azt valami náci vagy szélsőjobbolali csoport követte volna el kimondottan rasszista indítékkal.

tevevanegypupu 2009.03.04. 16:01:59

www.mno.hu/portal/620141

MV kicsit elveti a sulykot, ugy latszik semmi nem draga..

zoli29 2009.03.04. 16:08:02

@tevevanegypupu:

Erre mást nem tudok mondani: Mohácsi Viktória egy aljas gazember.

tevevanegypupu 2009.03.04. 16:17:02

@Zoli28:
Csak ugy sugarzik rola a rosszindulat. Olyan mint egy elszabadult hajoagyu.

zoli29 2009.03.04. 16:22:45

@tevevanegypupu:

B...meg, szerintem ő tényleg elhiszi, hogy ez a cigány érdekvédelem.

tevevanegypupu 2009.03.04. 16:26:56

@Zoli28:
a ciganyok beilleszkedesevel mindenhol baj van Europaban, mar ahol egyaltalan befogadjak oket. Ha kis mufelhaborodast okoz is itt-ott, azt azert tudja mindenki, hogy ez a kerdes korantsem olyan egyszeru. Az olaszok is eppen most tanuljak.

tevevanegypupu 2009.03.04. 17:30:40

@Zoli28:
MV bocsanatot kert. De egy szo senkitol, sem erre, sem Kuncze bravurjara az SZDSZ-tol.

Google 2009.03.04. 17:37:01

Teve, Zoli,
erre szokták azt mondani ballib körökben: nem olvastuk, nem láttuk, nem hallottuk.
Ne bocsánatot kérjenek, ne uszítsanak! Akkor bocsánatot sem kell kérni.

zoli29 2009.03.04. 17:44:47

@tevevanegypupu:

A bocsánatkérés kevés. Szó sincs félreérthető mondatról. Mondott, amit mondott, csak valaki utólag szólt neki, hogy ezt nem kellett volna.
El kellene tűnnie a közéletből.

zoli29 2009.03.04. 18:12:42

Végre egy jó cikk, ami betekint a felszín alá a magyarországi rasszizmus témájában:

inforadio.hu/hir/belfold/hir-261388

tevevanegypupu 2009.03.04. 18:41:04

@Zoli28:
MV nem fog eltunni a kozeletbol, sem az SZDSZ-bol, eppen oda valo. A sajto hallgat ugyanugy mint Kuczerol, egy-ket het mulva senki nem beszel roluk. Hogy a szelsojobbon kivul ezekrol a kerdesekrol miert nem beszel, nem tartja napirenden, nem tiltakozik a jobboldali media az erdekes, bar nem meglepo. Soha nem tudtak jol kommunikalni: vagy erzelemtol tulfutotten lottek tul a celon, rosszul ervelnek vagy nem is tartjak fontosnak. Jol turik a megalazo helyzeteket.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2009.03.06. 11:07:01

@Zoli28: Pontosítsunk, mert kijelentésed sérti az egyszerű aljas gazembereket: Mohácsi Viktória nácigány.
A bedői cigányok meg mindenki máshoz mérten túlreprezentáltak a közéletben.
süti beállítások módosítása