Romokban az MSZP népszerűsége
2009. február 24. írta: TuRuL_2k2

Romokban az MSZP népszerűsége

 Kijött az első, februárban készült közvéleménykutatás. A Századvég és a Forsense mérése szerint mélyebben vagyunk, mint valaha: még sosem gondolták ennyien, hogy rosszul mennek az ország dolgai. A rossz közérzet megmutatkozik a kormány és a kormánypárt népszerűségén is, az MSZP erősen visszaesett (a biztos pártválasztók körében pl. 11 százalékponttal), a megkérdezettek abszolút többsége szerint jó lenne, ha távozna a kormány. 

Történelmi mélyponton a lakossági hangulat

2009 februárjában mélypontra süllyedt a lakossági hangulat változását mérő Közérzeti Index értéke. A 100 fokú skálán mért 20 pontos érték 7 ponttal alacsonyabb a januári felmérésünk során mértnél. A több évre visszatekintő felméréssorozat során egyszer sem állt ilyen alacsonyan az általános lakossági közérzet mutatószáma. A megkérdezetteknek mindössze 2 százaléka adott közepesnél jobb osztályzatot arra a kérdésre, hogy megítélésük szerint hogyan mennek a dolgok az országban. Ezzel szemben 77 százalékra (+13 százalékpont) emelkedett azok aránya, akik 1-es vagy 2-es osztályzatot adtak az ország dolgainak alakulására.

Összes megkérdezett, Fidesz – MSZP 28:12

A közhangulat romlását nem kísérte a választási részvételi hajlandóság csökkenése. A megkérdezettek 58 százaléka mondta biztosra, hogy elmenne szavazni, ha a hét végén országgyűlési választásokat rendeznének. Ez az arány gyakorlatilag megegyezik a januári értékkel.
A pártválasztási-adatok a támogatottsági olló nyílásáról tanúskodnak. A Fidesz támogatottsága az összes megkérdezett körében jelenleg 28 százalék (+4 százalékpont január óta), az MSZP-é pedig 12 százalék (-3 százalékpont). A kormányzópárt támogatottsága tehát újból a 10 százalékos küszöbhöz közelít.
A két kisebb parlamenti párt közül az MDF támogatottsága 3 százalék az összes választásra jogosult körében, míg a szabad demokraták támogatottsága 1 százalék, csakúgy, mint a Jobbiké. Az összes többi párt együttes támogatottsága szintén mindössze 1 százalékos.

Biztos szavazó pártválasztók, Fidesz – MSZP 68:21

A biztos szavazó pártválasztók csoportján belül jóval nagyobb mértékben nőtt a Fidesz-előny, mint a teljes lakosság esetében. A biztos szavazó pártválasztók 68 százaléka voksolna most vasárnap a legnagyobb ellenzéki pártra (+13 százalékpont) és mindössze 21 százaléka az MSZP-re (-11 százalékpont). A biztos szavazó pártválasztók körében a kisebb pártok közül az MDF támogatottsága 4 (+1 százalékpont), a Jobbiké változatlanul 3, az SZDSZ-é pedig 2 százalékos

A relatív többség kormányváltást akar

A kormány romló megítélése nem csupán a pártpreferenciákból olvasható ki. Az adatok szerint csökkent a kormány tevékenységét pozitívan értékelők aránya (31-ről 24%-ra) ugyanakkor valamivel nőtt az ellenzék tevékenységét méltatóké (26-ról 30%-ra).
Januárhoz viszonyítva jelentősen nőtt a kormányváltást kívánók aránya, jelenleg a megkérdezettek pontosan fele támogatná a kormány távozását (+10 százalékpont), ugyanakkor a válaszadók alig egyharmadára esett vissza azok aránya, akik a jelenlegi kormány hatalmon maradását látnák szívesebben (32%, -7 százalékpont). A megkérdezettek több mint fele (52%, +10 százalékpont) úgy vélte, hogy a környezetében élők többsége kormányváltást szeretne. Az ezzel ellentétes hangulatot észlelők aránya mindössze 19 százalék (-3 százalékpont).
Arra a kérdésre vonatkozóan, hogy a megkérdezettek kit látnának szívesebben a miniszterelnöki székben, Orbán Viktort, vagy Gyurcsány Ferencet, februárban újra jelentős különbség mutatkozik a két politikus támogatottságában. Jelenleg a kérdezettek 26 százaléka látná szívesebben továbbra is Gyurcsány Ferencet a miniszterelnöki székben (-4 százalékpont), 37 százaléka szerint pedig Orbán Viktor volna alkalmasabb a poszt betöltésére (+8 százalékpont).

 

 

Összes megkérdezett

Biztos szavazók

Biztos szavazó pártválasztók

MSZP

12 (-3)

12 (-7)

21 (-11)

Fidesz

28 (+4)

41 (+8)

68 (+13)

SZDSZ

1 (0)

1 (0)

2 (+1)

MDF

3 (+1)

2 (0)

4 (+1)

Jobbik

1 (0)

2 (0)

3 (0)

Egyéb pártok

1 (-1)

2 (-2)

3 (-4)

NT/NV

55 (-1)

40 (0)

 

(A Forsense a Századvéggel közös választáskutatási programjában kérdőíves közvélemény-kutatást végzett 2009. február 10. és 19. között, melynek során 1000 véletlenszerűen kiválasztott felnőtt korú személy került lekérdezésre CATI módszerrel aktuális politikai, közéleti kérdésekről.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr11962509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

I-brahi 2009.02.24. 17:27:34

@elfelejtette: A Bokros-csomag után ez azért annyira nem volt nagy teljesítmény...

elfelejtette 2009.02.24. 17:28:38

@I-brahi:

"Nem értek veled egyet."

Nagyon sokan nem értenek velem egyet, én viszont senkit nem fogok győzködni a magam igazáról. Leírom a meglátásaimat, aztán mindenki azt olvas ki belőle, amit akar.

tevevanegypupu 2009.02.24. 17:34:38

@elfelejtette:
ugyan mar, ez a koronausztatas..Nem tudom mi a baj vele, minden orszagban nagyobb evfordulokon hatalmas unnepsegeket rendeznek. A nalunk sokkal szegenyebb orszagokban is, ahol azt hiszem elobb-utobb orrba vernek azokat, akik tulsagosan kritizaljak nemzeti erzesuket, buszkeseguket. A korona nekunk kulonleges, nagyon fontos nemzeti jelkepunk a palasttal, jogarral es az orszagalmaval egyutt. Mikor az amerikaiak visszaadtak, euforiaban uszott az orszag. Hol vagyunk mar attol..

elfelejtette 2009.02.24. 17:36:57

@tevevanegypupu:

"ugyan mar, ez a koronausztatas.."

Nem érdekel a koronaúsztatás, csak felsoroltam néhány közkedvelt toposzt, amit ilyenkor felhozni szokás, bizonyítandó, hogy az Orbánék is legalább ugyanolyan rosszak, mint ezek.

I-brahi 2009.02.24. 17:37:07

@elfelejtette: Azért írtam, amit írtam, mert pont a fentiek alapján gondolom, hogy a Fideszben sokkal nagyobb potenciál van, mint az MSZP-ben. Csak úgy gondolom, hogy nem (jóra) használják.

Számomra az MSZP és az SZDSZ szánalmas, a Fidesz ijesztő, MDF nem létezik és KDNP. Az LMP-ből nem lesz semmi, a Jobbikból meg remélem, hogy nem lesz semmi.

Hogy megint egy klasszikust idézzek: "Nem lehetene eltakarítani ezt az egész bagázs és elkezdeni mindent előről egy másik állattal?"

Grrr 2009.02.24. 17:37:25

@I-brahi:
A Bokros-csomagra (=egyszeri leértékelés, csúszóleértékelés, vámpótlék, juttatások egy részének elinflálódásának hagyása) akkor szükség volt, tűzoltásképpen. De semmi különös szakmailag.
Lényegi és átgondolt reformok nem születtek. Arra emlékszem, hogy el kellett küldeni a nyelvtanárok nagy részét a Közgázról - szép és előremutató lépés, ugye? Az Alkotmánybíróság elkaszálta a fűnyíró-jellegű, jogi szempontból rosszul előkészített, kapkodó intézkedések nagy részét. Mi volt abban a nagy szakmai teljesítmény?

bmezei 2009.02.24. 17:38:40

Most azok kardoskodnak a kapitalizmus és a demokrácia mellett akik ezelőtt 20 éve még a kommunizmust éltették.Kedves hozzá szólok jó reggelt kívánok akkor most miről beszélünk.Az Orbán fóbiátok már olyan nevetséges hogy sírva röhögök.Mindenről az Orbán jut eszetekbe.Egyébként nekem nem lehet más a véleményem csak az amit megszab más vagy hogy is van ez?

tevevanegypupu 2009.02.24. 17:38:45

A Bokros csomag..amennyiben valoban annak koszonhette mesebeli gazdagsagat az Orban kormany, akkor nem ertem, amikor Bokros meghozta intezkedeseit miert gyuloltek ot annyira, hogy Horn el is kuldte rovid ido utan. Orban - hala ugye a Bokros csomagnak - ugy adta at a kamrakulcsot a szocialista kormanynak, hogy azok elegedetten nyugtaztak nincs baj, van penz, kezdodhet az osztogatas..A tobbit, ami utana kovetkezett sokan hajlamosak elfelejteni.

tevevanegypupu 2009.02.24. 17:39:51

@elfelejtette:
neked cimeztem, de altalanossagban irtam.(:

Grrr 2009.02.24. 17:41:23

Persze a Fidesz is lazsált - nem történtek érdemi, előrmutató intézkedések az agráriumban, vidékfejlesztésben. A felsőoktatásban beindult világbanki programból kiléptek, anélkül, hogy valami okosat alkottak volna helyette. Az egészségügyben és a gazdaságfejlesztésben is csak tötymörgés folyt. A Széchenyi-terv az intézményrendszert jól felkészítette ugyan a SA/KA mechanizmusokra, de több volt a füstje, mint a lángja.
A vidéki turizmus + fürdőépítési láz is átgondolatlan volt.

Mindezekkel együtt sokkal kevesebb kárt okoztak az országnak, mint utódaik.

cziffra plachta zasztava · http://www.cziffra.blog.hu 2009.02.24. 17:52:21

en meg azt mondom, h kicsit nagyobb onbizalmat a jobboldalon. csak a gyozelem merteke a kerdes. mas a helyzet, mint 2002-ben vagy 2006-ban. nagyon mas.

Naumov 2009.02.24. 17:52:26

Azon, hogy minden pártban vannak gazdasági haszonlesők, akik szemrebbenés nélkül tesznek zsebre közpénzeket, sajnos nem nagyon érdemes vitázni, a pontos eseményeket és nagyságrendeket meg valószínűleg soha az életben nem leszünk képesek megállapítani, úgyhogy meglehetősen meddőnek érzem az erre vonatkozó eszmecseréket (ezüsthajó-kayaibrahim-koronaúsztatás kontra nomentana-fittelina-cuslág).
Ami a választásokat illeti, én is tartok attól, hogy 1. elég sok a rejtőzködő szoci szavazó, akik most nem nagyon merik reklámozni a szimpátiájukat, és a szavazásnál lényegesen többen lesznek 2. valószínűleg foggal-körömmel ragaszkodnak majd a pozíciójukhoz, hiszen válság ide, államcsődközeli helyzet oda, kormányon lenni azért nagyon kifizetődő, úgyhogy alighanem a kampányban minden eszközt fel fognak használni. Nem csodálkoznék, ha Fletó élő televíziós adásban túlélné egy orvlövész támadását, miközben felbukkanna Mikola és Semjén titkos pornóvideója.

br · http://www.szalaiannamaria.net 2009.02.24. 17:55:25

@Naumov: A rejtőzködő szoci szavazó egy hülyeség.

2002-ben is a különböző választási játékokat magyarázták vele: szavazatvásárlás, szórakozás a közvéleménykutatásokkal, stb...

freehckr 2009.02.24. 18:02:34

@Naumov:
Csatlakoznék a fentiekhez. A közvélemény kutatók manapság igen kifinomult módszerekkel mérnek, ha megnézzük milyen eredményeket hoztak 2002-től, akkor azt kell mondani, egy bizonyos elenyésző hibahatáron belül "eltalálták" az eredményeket, egyik kutató pár százalékkal túl mért, másik pár százalékkal alatta, de egybecsengtek az adatok.

Nincsenek "rejtőzködők", vagy esetleg olyan szinten rejtőzködnek, hogy 2020-ig sem kerülnek elő. :)

Naumov 2009.02.24. 18:04:10

br: Én kész örömmel elhiszem neked, tekintve hogy magam is azt szeretném, ha Fletó és társulata eltakarodna végre, de a mikrokörnyezetemben azért nem egy olyan ember van, akiről tudom, hogy ma is meggyőződéses MSZP szavazó (kb. a baloldal a szakértelem, modernizáció, a jobboldal meg a nincsprogramjuk, keresztény kurzus, árpádsáv, komcsizás gondolati törésvonalak mentén), és mostanában ugyan mélyen kussol amikor a társaságban a politika kerül szóba, de az nem kérdés, hogy az ikszet hova fogja tenni. De legyen Neked igazad.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.02.24. 18:18:46

@freehckr: Félreértés, hogy az a rejtőzködő szavazó, aki a választáskor "kerül elő", de egészen addig nem lehet kimutatni. Sokkal inkább arról van szó, hogy sokan most, kampányidőszakon kívül, egy évvel a választás előtt nem vallják meg a pártszimpátiájukat, hanem helyette a manapság divatos szlogeneket ("mindkét párt rossz", "az egész ország el van kúrva", "új rendszerváltás kellene") hangoztatják. A "mindkét párt rossz" és a "Gyurcsány=Orbán" szöveget ismételgetők nagy része valószínűleg szoci. Ezt jelenti a rejtőzködés. A rejtőzködés nem a szavazófülkében szűnik meg, hanem megszűnése már a kampányidőszakban megkezdődhet. Ekkor az MSZP gyors népszerűségemelkedése jelenik meg a közvéleménykutatásban, holott nem az történik, hogy sokaknak megváltozik a véleménye, hanem az, hogy sokan, akik eddig mást hangoztattak, most bevallják a valódi álláspontjukat. Emlékeztetnék az MSZP gyors népszerűségnövekedésére 2002 és 2006 elején, ill. arra, hogy milyen sok a válaszmegtagadó 2002 elején és most. Vagy arra, hogy az a Gallup, amelynek a 2002 március eleji, utolsó publikus adatai még Fidesz-győzelmet valószínűsítettek, az MSZP gyors megerősödését jelezte a választás előtti utolsó héten. Háromféle magyarázat lehetséges: (1) választási csalás, (2) tömeges véleményváltoztatás, (3) eltitkolt pártpreferencia felvállalása. (1) és (2) irreális, marad (3). Ezt megfontolva és egyéb érvek alapján ha most hétvégén választás lenne, szerintem az MSZP kb. 30-40 százalékot kapna (ezzel vereséget szenvedne), és ez kb. kiolvasható a közvéleménykutatásokból is. 2010 nyitottabb kérdés.

elfelejtette 2009.02.24. 18:21:45

Én is egyetértek a rejtőzködő baloldali szavazók teóriával, hogy van jópár ilyen. A wikipedián fent van a statisztika, hogy mikor melyik párt hány szavazatot kapott az országgyűlési választásokon, és ebből az látszik, hogy 1998 óta a jobboldal szinte mindig ugyanannyit gyűjtött be, enyhe ingadozás mellett, persze az aktuális pártok közt megosztva, míg a baloldalra leadott szavazatok mértéke rendkívül hektikus, különösen 1998 és 2002 szembeállítva.

Ha megnézi valaki a közvélemény kutatók kimutatásait, akkor az is látszik, hogy a baloldal népszerűsége sokszor volt már a jobboldal alatt, és különös módon a választások hónapjaira sikerült kétszer is, hacsak rövid időre is, de feltornászni annyira, hogy ezzel választásokat nyerjenek. Na most szerintem a baloldali pártok kampánya nem volt rossz, na de azért annyira nem volt jó sem.

Kötve hiszem, hogy sokan lennének olyanok, akik átszavaztak volna, ez 2000 után kevéssé jellemző. Inkább arról lehet szó, hogy melyik szavazóbázist milyen jelszavakkal lehet aktivizálni.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.24. 18:24:43

@tevevanegypupu:
Ezek a kommancsok egyszer azzal jönnek, hogy Orbán alatt azért volt jó, mert Bokros elintézte. Aztán meg azzal, hogy már Orbán alatt kezdődött a rossz világ, és Gyurcsány csak sodródott az eseményekkel. Vagyis minden jó nekik köszönhető, minden rossz Orbánnak. A baloldal lassan egyházzá alakul, mert ésszel felérni a létüket nem lehet, és csak a hit tartja őket össze.

cziffra plachta zasztava · http://www.cziffra.blog.hu 2009.02.24. 18:25:02

@dzsucseharcos:
honnan olvasod ki a 30-40 szazalekot? sztem orulnenek a 25-nek. egeszen mas a helyzet, mint 4 vagy 8 eve. ja es persze a magyarazat: joval alacsonyabb lenne a valasztasi hajlandosag. nem a fideszre szavaznanak at a szocik, hanem otthon maradnanak. es ebben feri sem tud segiteni, merthogy o az oka. ez a faszi remenytelen elkopott, ez a helyzet baszki.

elfelejtette 2009.02.24. 18:26:15

@dzsucseharcos:

Így van. Miközben azzal van tele a sajtó, hogy milyen magas a bizonytalanok aránya, mostanában rendre régiós éllovasok vagyunk abban, hogy milyen sokan mennek el szavazni. Szóval furcsa dolog ez, egyrészt ilyen sok a bizonytalan, másrészt ilyen nagy arányban mennek szavazni. Ez így nem kerek. A bizonytalanok az utolsó pillanatban mintha megtáltosodnának.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.02.24. 18:31:22

@cziffra plachta zasztava: Nagyon egyszerű. Ha csak annyit feltételezünk, hogy a nem válaszolók fele szoci (ami konzervatív becslés), akkor 30%-nál vagyunk. Másik módszer: megnézni az eddigi választások eredményét. A baloldal sosem ért el kb. 30%-nál rosszabb eredményt (1990-ben sem!). Harmadik módszer: megnézni, hogy hány % akarna kormányváltást. (Aki nem szoci, az miért akarja, hogy maradjon a kormány? Ugyan már!) Ez 32%. Negyedik módszer: Orbán-Gyurcsány arány (37:26). Ha a puszta "pártpreferncia a biztos szavazó pártválasztók körében" adaton kívül más adatokat is számbaveszünk, akkor kijön a nagyjából 30-40%-os baloldal.

tevevanegypupu 2009.02.24. 18:38:22

Sokan vannak mszp es szdsz szavazok, szoval felesleges nagyon gyozelemben bizni. Az a szemtelen bekepzeltseg, nagykepuseg ahogy a szocialistak nyilatkoznak, elkapraztatja szavazoikat, magabiztossagnak tartjak es biznak bennuk. Sikerult elhitetni, hogy Orban es a fidesz akadalyozza a sikert, az nem jut el az agyukig, hogy az szdsz es az mdf segitsegevel tobbsegben vannak es minden egyes intezkedes ellenallas nelkul a mostani kormanytol (es hozza csatlakozo uszalyuktol) jon.Nem hiszem, hogy a szocialistak vagy a liberalisok lennek olyan tulsagosan okosak. Felek attol, hogy a szavazoik jo nagy resze..hm..szoval meglehetosen korlatolt. Nem gondolkodnak, kesz semakat kapnak es elfogadjak. A szlogen "legrosszabb is jobb mint a fidesz" mar eleve olyan sotet hulyesegre vall, ami bizonyitja a szajkozok szellemi kepessegeit.

freehckr 2009.02.24. 18:50:04

@dzsucseharcos:
"Ekkor az MSZP gyors népszerűségemelkedése jelenik meg a közvéleménykutatásban"

Szerintem egészen más a helyzet, az elmúlt két választáson soha nem mértek ekkora nagy különbséget a két párt között (fentebb a Szondától kigyűjtött táblázatok 2000 és 2008 között). Természetesen benne van a pakliban, hogy az MSZP támogatottsága valami miatt elkezd emelkedni... de az is, hogy egyszer csak zuhan még egy akkorát, mint most. Utóbbinak pedig nagyobb a valószínűsége, tekintve hogy nem lesz egy leányálom a következő ~10 hónap (munkanélküliség, megszorítások, hitelek bedőlése, stb...). Mint említettem, most a "világgazdaság pénzbősége" sem kedvez nekik, márpedig az elkövetkezendő hónapokban nem fog egy varázsütésre helyreállni a pénzügyi egyensúly a régióban.

"2010 nyitottabb kérdés"

Inkább cziffrával értek egyet, itt a Fidesz kétharmada a nyitott kérdés csupán. Most az egyszer tényleg nem fogják tudni a "sz*rból visszahozni" az elvtársak. :)

freehckr 2009.02.24. 18:53:02

@dzsucseharcos:
Az, hogy kik támogatják a kormány távozását, és kik támogatják hogy kihúzzák 2010-ig csalóka. Vannak "hardcore" Fidesz szimpatizáns ismerőseim, legtöbbjük úgy vélekedik hogy Gyurcsányék csinálják csak végig... egyrészről egyék meg amit főztek, másrészről hátha teljesen leamortizálódik a támogatottságuk 2010-ig. :)

ÁrPi 2009.02.24. 18:56:23

I-brahi 2009.02.24. 17:27:34
@elfelejtette: A Bokros-csomag után ez azért annyira nem volt nagy teljesítmény...


A Bokros csomag nevü csodatétel = egyszeri leértékelés, csúszóleértékelés, vámpótlék, juttatások egy részének elinflálódásának hagyása valamint egy 1995-öséviértéken nézendő 480 Milliárd Forintos privatizációs tétel a háztartásunkban.

cziffra plachta zasztava · http://www.cziffra.blog.hu 2009.02.24. 18:57:06

@dzsucseharcos:
kormanyvaltast a felmeres szerint a valasztok fele akar. nem 30 szazalek.

tevevanegypupu 2009.02.24. 18:58:49

@Mr Falafel:
az mszp-t az erzelem kormanyozza, minden bizonyitek hiabavalo.
Nagyon erdekes logikaval visszavezetnek mindent Orbanig. Ezzel tulajdonkeppen jot tesznek a gondolkodo embereknek is, mert csak megerositik abban a szandekukban, hogy a fideszre szavazzanak. Orban ugyan sokat hibazott, de sokkal jobb a legrosszabbnal.

freehckr 2009.02.24. 19:00:14

@freehckr:
"benne van a pakliban, hogy az MSZP támogatottsága valami miatt elkezd emelkedni"

Ja igen, viszont ahhoz, hogy valamilyen szinten "beérjék" a Fidesz támogatottságát, eddigi rekord mértékben kellene emelkednie az MSZP támogatottságának. Ami valljuk meg őszintén, ha bekövetkezik, inkább "választási csalásra" fog utalni, mint "csodára", mivel csodák nem léteznek... :)

jozicsenko 2009.02.24. 19:02:10

szép jó este!

hagy foglaljam össze az agymosott baloldaliaknak:

loptak Orbánék, de csökkent az államadósság!!!!

és én konkrétan ezt sírom vissza, mert azóta felvettek 10e MRD Ftot, elqrták és most itt állunk a csőd szélén

közel se lenne ekkora baj, ha csak a felé vették volna fel, pl és most még mindig lenne lehetőségünk szívbaj nélkül felvenni másik 5000 MRD Ft-ot, rendezni a sorainkat

de nincs, mert pártunk és kormányunk Fletóval az élen elqrta!

s ezt nem lehet a patásördög nyakába varrni, szóval én várom hogy jöjjenek és elzavarjanak dolgozni vagy 1 millió embert

ha meg sérülnek az emberi jogok, rendőrállam lesz, Horthy csendőrökkel, kit érdekel?

98ban Kuncze és most Gyurcsány is bebizonyította, hogy náluk a lopás és az anarchia megy (jelzem, sem Orbánnál, sem Horthynál nem volt kormányon szélsőséges! -szálasi csak a német megszállás után jött, agymosott liberálisok!)

cziffra plachta zasztava · http://www.cziffra.blog.hu 2009.02.24. 19:04:11

sztem ferinek ez az egyetlen eselye, a magyar olajfa, itt irok rola:
kolekzsolt.5mp.eu/web.php?a=kolekzsolt

freehckr 2009.02.24. 19:07:20

@freehckr:
"itt a Fidesz kétharmada a nyitott kérdés csupán"

Na még eszembe jutott valami. :) Szóval a következő választásokkal kapcsolatos találgatásokból ne hagyjuk ki a "győzteshez való húzást" sem, márpedig ha a Fidesz elkap egy "jó szelet" az első fordulókban, a másodikban begyűjti a kétharmadhoz közelítő, vagy azon túl is a mandátumokat. Esetleg ha egy jófajta "protest" hangulatot kreálnak a következő választásokra mint tavaly márciusban (ki tudja milyen mélyen fogja megborzolni a Zemberek idegeit a "válság" addigra), már az első fordulókban egyértelműsítheti fölényét.

Szóval annak van a legkisebb valószínűsége, hogy innen a padlóról még komolyabb eredményt érjenek el a "szocialisták".

a Bíbor Táltos 2009.02.24. 19:08:49

Megdöbbentő, hogy egyes kommentelők a MÚLT emlegetésével még mindig

mentegetni akarják a Félnótást és eélkúró bandáját,

SEMMI SEM HASONLÍTHATÓ vagy RELATIVIZÁLHATÓ ennek a bődületesen böszme GYURCSÁNYIZMUSNAK A HIBÁIHOZ ÉS FŐLEG A

B Ű N E I H E Z !!!

SEMMI !!!

lanyi 2009.02.24. 19:12:57

@andzsin:

Akkor elmondom ebben a blogban is...
Neked és a hozzád hasonló megtévesztett átvert embernek...

Azért remélem ti is emlékeztek arra:

1. A polgári kormány visszaállította de nem emelte a családi pótlékot, adókedvezményt adott helyette.
2. Az otthonteremtőket jelentős adókedvezménnyel támogatta, ami jelentősen megnövelte az ágazat forgalmát.
3. Leállította a jelentős állami beruházásokat( négyes metrostb.), hogy addig nyújtózkodjunk ameddig a takaró ér.
4.Preferálta az állami beruházásoknál a magyar cégeket ( vegyépszer stb.), hogy később fel tudjunk lépni európai projekteknél.
5. A nyugdíjasok részére a Gdp és az inflációnak megfelelő nyugdíj emelést adtak.
6. drasztikusan emelte a minimálbért, ami semmilyen munkanélküliség emelkedést nem okozott.
7. Jelentősen csökkentették az államadósságot.
8. Preferálták az oktatást, hogy minél több diplomás állampolgár legyen, valamint az oktatás szinvonala is emelkedjen.

Sorolhatnám...

Aki szerint ez nem program az nem tudom mire gondol.

Ui: Most összeültek valami emberek " reformkörösök" és ugyanezeket feltalálták.Csak azt nem tudom eddig ezek hol voltak.
Megjegyzem hogy ott van ez a békesi is a levegőt rontani, úgyhogy sok jót nem várok tőlük.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.02.24. 19:13:20

@freehckr:

>Természetesen benne van a pakliban, hogy az MSZP támogatottsága valami miatt elkezd emelkedni... de az is, hogy egyszer csak zuhan még egy akkorát, mint most.

Pont azt magyarázom, hogy nem kezd el emelkedni, hanem kb. változatlan marad, de ez emelkedésként *jelenik meg*, mivel azok is bevallják szoci szimpátiájukat, akik korábban nem. Az eddigi tapasztalatok alapján a posztban olvasható közvéleménykutatásnak is van egy realista olvasata, ami szerint a jobboldal és baloldal aránya kb. 55:45 és 60:40 között van mostanában. Mellesleg 50%-kal is lehet kétharmadot kapni a választáson, de a választáson sokkal inkább az lesz a kérdés, hogy ki nyer 1-2 százalékkal, a kétharmad valószínűleg fel sem merül.

@cziffra plachta zasztava: 30% meg akarja tartani a kormányt. Azt állítottam, hogy legalább 30% szoci van. Gondoljon bele: 30% EZT a kormányt akarja megtartani! És akkor hol vannak még azok a szocik, akik végül leadnak ugyan egy anti-Fidesz szavazatot, de Gyurcsányért nem lelkesednek.

a Bíbor Táltos 2009.02.24. 19:17:06

@Francois Pignon:

A JOBBIK a falvakban, az eddig elfojtott - apolitikus - xenofóbia és kimondható előítéletesség, rasszizmus alapján fog legjobban szerepelni.

Méghozzá az eddig mozdíthatatlannak hiott "SÖTÉT ANYAG" tömegéből!!!

Ezt látom szülőhelyemen, ahol a melós eddig a füle botját se mozgatta, most meg a pajszert emelgeti a "cigány" szóra.....

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.24. 19:22:45

minden maszopra szavazó egy seggfej...
és kész..., ennyi a történet...

mit kell ezen annyit ragozni?

bmezei 2009.02.24. 19:23:20

A NEMZET szót lehet használni a mai Magyarországon?Mert aki ezt meri mondani már soviniszta,nacionalista,irredenta,rasszista ahogy a rab madarak szokták mondani.

cziffra plachta zasztava · http://www.cziffra.blog.hu 2009.02.24. 19:23:32

@dzsucseharcos:
nem tudom elhinni, h gyurcsanynak gyozelmi eselyei vannak. ha a soron kovetkezo valasztason nyer, azt is letagadom, h valaha magyar voltam. akkor kovetkezik az onkentes asszimilacio, ez az ongyilkossag magasabbrendu formaja. a lehetoseg adott, szlovak allampolgar vagyok.

freehckr 2009.02.24. 19:23:38

@dzsucseharcos:
"nem kezd el emelkedni, hanem kb. változatlan marad, de ez emelkedésként *jelenik meg*, mivel azok is bevallják szoci szimpátiájukat, akik korábban nem"

Tehát elkezd emelkedni. :) Értem én...

a Bíbor Táltos 2009.02.24. 19:26:46

@Francois Pignon:

Morvai Krisztina teljesen és megalapozottan ANTISZEMITA: hiszen Ő köuztük él, - mint én is - a jogász-ügyvéd-tudós-egyetemi világban, Pest belvárosában,

és meg is égette magát általuk.

Mi, városközponti érintettek, sokkal inkább vagyunk antiszemiták - vidéken NEM IS LÁTNAK ZSIDÓT.. - , de a cigányt "bayerzsolti" minősítésével illetjük, mégha nincs is kapcsolati felületünk.

_andris 2009.02.24. 19:29:05

Ismerek mszpés szavazóból lett jobbik szimpatizánst. Remélem sok ilyen lesz :)

Kenedy1 2009.02.24. 19:32:13

Akárki akármit jósol egyszerűen le lehet vonni a konzekvenciákat,hogy a kommunisták nem fognak nyerni. Ekkora hátrányuk még soha nem volt és mindig csak 1-1,5 százalékkal tudtak nyerni.(2002,2006) Most ez nem fog menni,ahhoz biblia csalás kéne. Ilyen különbséget nincs idejük ledolgozni. A fidesz kényelmes többséget fog szerezni de nem 2/3-al és reméljük vége lesz a rémálomnak.

Kenedy1 2009.02.24. 19:34:29

Ha pedig hozzátesszük,hogy mennyien nem fognak szavazni ami szinte borítékolható akkor történelmi vereség is lehet,és mint tudjuk,a jobboldali szavazók sokkal aktívabbak mint a balosok.Úgyhogy van remény,már nincs sok hátra nekik.

a Bíbor Táltos 2009.02.24. 19:38:04

@Vidéki:

Te nagyon BETEG, BUTA ember vagy....

Ajánlom a HVG cikkét,

Gyurcsány naponta mélyíti a saját sírgödrét,

S TE MÉG SZOCI GYŐZELEMRŐL ÁBRÁNDOZOL??!

hvg.hu/velemeny/20090222_orban_gyurcsany_valsag.aspx

a Bíbor Táltos 2009.02.24. 19:42:47

@osborne:

Már szóltam Viktornak szóvivő-ügyben. Nyugi.

a Bíbor Táltos 2009.02.24. 19:44:44

@is:

Polt Péter már RÉG nem Legfőbb Ügyész:

ugyanis a bolsevista Vöröstábornok, Fr. Kovács Tamás az...!!

De idén betölti a 70-et, tehát le kell MONDANIA !!!

a Bíbor Táltos 2009.02.24. 19:45:53

@smartdrive:

Tipikus SZADESZ-zsidó álláspont...:))

a Bíbor Táltos 2009.02.24. 19:48:34

@paráznabillegető:

Egy az alom...anyád alatt, akli a világra tojt, kis madárka......

a Bíbor Táltos 2009.02.24. 19:51:53

@andzsin:


IIIGEN, azt hiszem, HISSZÜK, hogy a" KOMCSIKTÓL MEG LEHET SZABADULNI"!!!

Pl. TŐLED, "andzsin"!!!

Mert jön a válság és fognak még militáns osztagok tisztogatni a VÖRÖS RONGYOKBA ÖLTÖZÖTT BŰNÖS VÁROSBAN !

kamasuka 2009.02.24. 20:01:27

@ApukadHUN:
"Ráadásul azok a buta komcsik néha elküldik a vállalhatatlan embert."

Mikor? Kit? Merre?

:)

a Bíbor Táltos 2009.02.24. 20:05:14

@cziffra plachta zasztava:

Ebben az elképzelhetetlen esetben én leszek a "MAGYAROK NYILAJA" és gerillaként harcolni fogok a gyurcsányisták ellen. Halálig!!!

kamasuka 2009.02.24. 20:06:00

@I-brahi:
Tudod, amióta ez az ország önálló, létezik, mindig loptak. Különbségek abban vannak, hogy valaki ezt főállásban űzi és a sleppjével közösen elqurja, s közben szétlopja az országot, meg van aki kormányoz és a slepp lop, de azért működik a dolog. Tudod: 2002ben még Euro céldátum 2007, Nato tagok voltuk, és két év múlva uniósok.

a Bíbor Táltos 2009.02.24. 20:08:55

@kamasuka:

Pl. "többnejű" Kovács Lászlót a 2004-es EU-választási vereség után,

és 6 hét múlva Medgyessyt IS!

a Bíbor Táltos 2009.02.24. 20:13:19

Nem vagytok elég ÉLESEK, Ecsécskéim,

megyek a Zindexfórumra!!

bmezei 2009.02.24. 20:24:11

Az a helyzet hogy erre a válságra való hivatkozásra a magukat baloldali értelmiségiek folyton azt sírják hogy de jó lenne kiegyezni.De azt nem lehet csinálni hogy leülünk és beszélgessünk akik meglopják az országot és tüntetéseket vernek szét.Tegnap azért nem oszlott fel a parlament mert a magát ellenzéki pártnak valló SZDSZ még egyszer hangsúlyozom a baloldaliaknak hogy ellenzéki, mert sajna 1%-on áll és tuti nem jutna be de remélem be se jut a következő választáson.

kamasuka 2009.02.24. 20:41:38

Különösen a Gyurcsány-Orbán vita és Öszöd tükrében ...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.24. 21:13:03

@a Bíbor Táltos:
Ráadásul a férje is zsidó.:-)))
Egyébként nem tudom elképzelni, milyen lehet otthon a hangulat. Baló Gyuri mélyen farbamászóan komcsi szimpatizáns, Krisztina meg büszke szittya asszony. Lehet, hogy valamelyikük nem az, aminek láttatja magát.

Aztán az is igaz, hogy Morvai ENSZ-es állását egy "Eszter Táska" vette el anno. Így tényleg van oka orrolni a zsékre.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.24. 21:16:14

@Mr Falafel: "... ENSZ-es állását egy "Eszter Táska" vette el..."

ezt most nem vágom...
segítene?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.24. 21:23:34

@bmezei:
Én óvatosan bánnék az SZDSZ %-ának felemlítésével. Az SZDSZ etnikai alapon szerveződő párt, ezért a szavazótábora konstans. Ugye, vidéken már nincsenek jelen, csak a fővárosban. És itt mindig jelen lesznek. Választások idején jönnek a charter gépek, és hozzák a szükséges szavazatokat. Persze, vágyálmainkban joggal szerepel, hogy ez az erőszakos, aljadék törpepárt eltűnjék a politikai palettáról, azonban tartok tőle, hogy ez tényleg csak álom marad.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.24. 21:26:49

@ufó - a tejfölösképű zsúrfiúból lett zombi:
Morvait a komcsik visszahívták, és helyette a szélsőséges zsidó feminista mozgalom, az "Eszter Táska" egyik oszlopos tagját delegálták. A gond ott van, hogy egy fanatikus zsidó asszonyt hogyan vesz rá az ENSZ, hogy arab gyerekeket babusgasson. Az ENSZ szerint sehogy, ezért Magyarország elvesztett egy fontos pozíciót a világszervezetben.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.24. 21:40:37

@Mr Falafel: beütöttem a keresőbe...
és tényleg vannak... vagy van...
hihetetlen, a zéletbe' nem hallottam ezekről...

freehckr 2009.02.24. 21:46:36

@Humgor:
3. lottószámok, 9. hét? :)

Humgor 2009.02.24. 21:54:54

Mindenkinek, aki azt a rossz dumát nyomatja, hogy ha majd rongyosra bukik az MSZP akkor a FIdesz ugyanolyan lesz.......

Ezek a MINDEGY emberek
Ezek az emberek az evolúció zsákutcái.........

"Minek tanuljak, úgyis a gazdagokat veszik fel"
"MInek dolgozzak úgysem fizetnek meg"
"Minek jelentkezzek másik állásra az is ugyanolyon szar lesz minta a mostani"
"Minek engedjen át a zebrán a gyalogost, más sem engedi át"
"Minek adjam át a helyem a buszon, más sem adja át úgysem"
Stb STb

Minden előttem író "MINDEGY-EMBENEK" ÜZENEM:
1, Rohadt gáz lehet az élete
2, Most ássa el magát egy parkban, mert MINDEGY hogy él vagy nem?

freehckr 2009.02.24. 21:58:59

@Humgor:
Akkor dobjunk már össze egy "kollektívet". :) Nyitom a sört hozzá... :)

malacful 2009.02.24. 22:01:48

nem tudom mit vedtek meg az MSZP-n es Gyurcsanyon amikor szo szerint csodbe vittek az orszagot. Lehet a nemzetkozi helyzetet okolni, csak nem erdemes, egyetlen ertelmes dontesuk nem volt, annyira inkompetens korrupt banda. Ehhez kepest Orban egy zseni, meg ha van is miert utalni. Arra nem emlekszem, hogy az artatlan nep vedelme szlogennel Viktor barmikor veresre veretett-e artatlan embereket az utcan majd kituntette-e erte a rendorfonokot. Ezt valahogy mindig elfelejtitek, Kurcsany nem egyszeruen ostoba es cselekveskeptelen, de amire kepes, abbol csak katasztrofa lesz. Nem kell befizetni afrikai tarsasautazasra,mar itt van.

freehckr 2009.02.24. 22:11:18

@malacful:
"az artatlan nep vedelme szlogennel Viktor barmikor veresre veretett-e artatlan embereket"

Állítólag volt egy kis picsi-pacsi a Viking klubban anno... :) Bár az csak a "Fidesztől jobbra senki" megnyilvánulása lehetett. :)

medve2 2009.02.24. 22:20:55

Te jó ég, micsoda hozzászólások. Véleményem:

1. Ez a közvélemény-kutatási eredmény várható volt. A megszórítások még nem is nagyon vannak benne, kell 1 hónap az átfutáshoz. Ez a roma ügy és Hunvald ügy. Február elején ez uralta a médiát. Ha a válságkezelő micsodának lesz komoly hatása, az még nincs benne. És még lesz egy Orbán-beszéd is jövő héten.
2. MSZP. Abban igazatok van, hogy 2002-ben és 2006-ban a Fidesz nyertes helyzetből vesztett. De ne feledjétek, milyen volt az MSZP hitele akkor és most. Továbbá: az MSZP 2006 nyara óta hasonló mutatókon áll. Persze, tudom, egyedüli reménységük a Fidesz.
3. Jobbik: én mondtam, hogy Ferencváros semmit sem mutatott a Jobbik szempontjából. Most sem lehet tudni. De a roma ügyben a Fidesz elszívta a levegőt a Jobbiktól. Az elmúlt hónapban a Jobbik eltűnt, főleg a médiából. Egyedül a neten vannak jelen, meg Pörzse Sanyinál. Ez elég lehet egy szubkultúrára, elég lehet egy MIÉP szintű pártra, de annál többre nem. Ha a Jobbik nem talál ki valami mást, mint a nyílt cigányozást, burkolt zsidózást és a Magyar Gárda, nem fog tudni áttörni. 2010-ben a válastrás arról szól, menjen vagy maradjon Fletó. Így a Jobbik Fidesz-ellenessége vissza fog ütni.

malacful 2009.02.24. 22:21:59

freehckr
Allitolag? Hat maszatolni lehet, Viktornak akkor se volt soha olyan brutalis, demokraciat sarba tipro dobasa, mint Kurcsanyinak.

medve2 2009.02.24. 22:25:01

@Mr Falafel: Lényeg az ilyen beteges paranoja.

sergei 2009.02.24. 22:40:40

Ez, ez... tök jó :). Ezek tényleg be vannak tojva a Fidesztől :D Ez az, droidok, ez az!

szörényi bán 2009.02.24. 22:55:42

A Fidesz ezt a baromi nagy népszerűségét arra kéne hogy kihasználja, hogy a mostaninál őszintébben beszél arról, mit is csinálna kormányon. (Kiadáscsökkentés hogyan menne.)
- Ez jelent minusz 10 százalékot most,
- de az abszolut többség igy is simán meglenne,
- utána viszont nem lenne hitelességi probléma - ez plusz 10 százalék olyan időben, amikor az a plusz 10 nagyon jól fog jönni.
Jobban fog kellene, mint most.

freehckr 2009.02.24. 23:01:08

@szörényi bán:
"ezt a baromi nagy népszerűségét arra kéne hogy kihasználja, hogy a mostaninál őszintébben beszél arról, mit is csinálna kormányon"

Szerintem amint Sólyom kihirdeti az országgyűlési választások első fordulójának időpontját, ez be fog következni. Addig minek? Nézd meg mit csinál a két fundamentalista törpepárt (SZDSZ-MDF) a Reformszövetség (LOL) javaslataival: már mind a kettő a magáénak vallja, sőt, Dávid Ibolya állítólag ezt már sokkal előbb megálmodta egy langyos nyári éjjelen mint maga Békesi. :D

Semmi értelme belefolyni az MSZP-SZDSZ-MDF "permanens" kampányába, amíg nincs tétje a dolognak... Szíjártó és Cser-Palkovics is képesek hozni pár százalékot a Fidesznek. :D Természetesen ez nem azt jelenti, hogy ők annyira jó kommunikátorok lennének... :)

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.24. 23:20:24

na, mizu...?
véget értek a BL meccsek...?

;)))

szörényi bán 2009.02.24. 23:28:59

@freehckr:
én pont kicsit ettől félek, hogy a Fidesz eltaktikázza a dolgot. Minél előbb érdemes előállni minden tervvel, mert választás előtt nagyobbat üt mint most. Az MSZP ugyse tudna negatív kampányt folytatni a mostani nulla hitelessége mellett.

És lehet ezeket a terveket kicsit pozitivabban is tálalni. Pl: az a kérdés, hogy a nagymama adjon a nyugdíjából a munkanélküli unokának, vagy inkább az unoka a fizetésből egy kicsit a nagymamának. - A nyugdijasok is utobbit mondanák.

freehckr 2009.02.24. 23:36:29

@szörényi bán:
"a Fidesz eltaktikázza a dolgot"

Szerintem nem csinálnak semmit, az lehet a taktika legfeljebb hogy Gyurcsányék készítsék ki saját magukat. :) Semmit nem tettek az elmúlt hetekben azért, hogy közel 10%-kal nőtt a népszerűségük... Szíjártó meg Cser-Palkovics eleresztettek egy-egy unalomig ismert mantrát "sajtótájékoztató" keretében... Annál többet tett a Fidesz népszerűségéért az MSZP. :)

"Az MSZP ugyse tudna negatív kampányt folytatni"

Na erre nem vennék mérget, az elvtársak ebben nagyon kreatívak. Bár csak a kormányzásban találnák fel magukat ennyire...

medve2 2009.02.24. 23:48:40

@freehckr: Ez nem így van. Roma ügyben Orbán szólalt meg, válság ügyben Navracsics. Ez a "nem csinál semmit" lehet igaz, csakhogy a híradókban mindig volt fideszes hozzászólás.

medve2 2009.02.24. 23:49:14

@szörényi bán: Aki most a kampányban populista lesz, az megszívja.

szörényi bán 2009.02.24. 23:49:56

A Fidesz most csöndben van, de a választások előtti taktikázása tud életveszélyes lenni (magyarvizsla stb., nem kell részletezni)

A választás elvesztésének kockázata kb nulla, de épp ezzel lehetne élni, és nyilt kártyákkal játszani.

Sőt, az egész széljobbgyanús zavaros szubkultúrát meg kellene próbálni domesztikálni, vagy ellökni maguktól végre. Jussanak be ők egyedül a parlamentbe, ugyse sikerül, Ha igen akkor velük ott koaliciot kötni tisztább ügy, mint most, mikor nem lehet átlátni: a Széles-féle médiaszabadcsapatok mekkora befolyással vannak a Fideszre. Egy Csaba László féle gazpolt nem lehet majd Bayer Zsozsó karcolataival közös nevezőre hozni.

medve2 2009.02.24. 23:50:35

Az, hogy egy fidesz szimpatizáns óvatosan kezeli a kutatásokat, helyes. Viszont az döbbenetes számomra, hogy az mszp még mindig nem veszi komolyan őket.

szörényi bán 2009.02.24. 23:54:40

@medve2: Szerintem az MSZP középkáderei már ugy kalkulálnak, hogy nekik mindegy, most azt próbálják keresni hova puffanjanak puhára 2010-ben: cégekbe, önkormányzatba stb.

Szerintem az hogy Gyurcsány ellenállás nélkül hozza a döntéseket nem annak a jele, hogy az MSZP egyetért vele, hanem hogy egyszerűen szétszéledtek mögüle.

freehckr 2009.02.25. 00:05:13

@medve2:
Na jó, tényleg, bocs, a HírTV-n is egymásnak adták a kilincset... :)

freehckr 2009.02.25. 00:06:51

@medve2:
"az döbbenetes számomra, hogy az mszp még mindig nem veszi komolyan őket"

Ez pozitív, mivel ezerrel száguldanak a betonfal felé... nagyon remélem hogy a csattanásig egyiknek sem jut eszébe felnézni... :)

zoli29 2009.02.25. 01:36:32

OFF:

Aki még nem látta a patro-videókat az nézzen rá! Én csak most tudtam meg, hogy van ilyen, de szerintem zseniális:

www.hirszerzo.hu/patro

teknős 2009.02.25. 08:09:51

Figyelitek, hogy még mindig az emeszpé határozza meg a közbeszédet? Még itt is. 10:1 a jobboldali -baloldali kommentezők aránya, mégis ők irányítanak. Mit vártok a Fidesztől, amikor még ti is besétáltok a csapdába? Még mindig a Fidesz hataloméhsége a téma, holott az ország érdekeit félretéve, néhány megélhetési politikus foglyai vagyunk! Mi az egész ország. Orbán nem akarja megvenni azt a néhány MDF-SZdSZ-es képviselőt, ami elég lenne a feloszlatáshoz! Miért?

tevevanegypupu 2009.02.25. 08:22:48

@teknős:
nem tudom Orban vesz-e politikusokat, csak remelni lehet, hogy nem. Mar a gondolat is visszataszito, hogy valaki eladja a meggyozodeset penzert, valaki embereket vesz meg. Bizonyara nagyon demagog a kerdes, de milyen gyozelem az? A tobbi partrol azert ir mindenki megvetessel, mert adjak-veszik egymast, zsarolnak es kompromisszumokat kotnek. A fidesz ne adjon es vegyen. Nem kell. Az szdsz, mdf azert jutott oda ahol van, mert minden politikusa megvesztegeheto. Aki pedig nem - a jelentos, alapito politikusok - mar regen otthagytak oket.

AYBARS ANDA 2009.02.25. 11:33:25

Mr Falafel 2009.02.24. 21:13:03
@a Bíbor Táltos:

Szerintem KIZÁRT az "életközösség" Balóval,

ami családjogi szaknyelven AZT JELENTI:

nem alszanak együtt, de a kölkök és a CUCC (vagyon) miatt nem válnak!!

AYBARS ANDA 2009.02.25. 11:38:46

@cziffra plachta zasztava:

Én vagyok "Bíbor Táltos" is, de akkor másik e-mail-lel léptem be.

Szóval:

Szilvásy elvtársban van valami primitív Talleyrand,

de ne túlozzunk, EGY PITIÁNER BÜRÖKRATA ŰŰŰŰ,

egy OCSMÁNY KINÉZETŰ, mocskos jellemű komcsi,

a halállistán a II. HELYEN ÁLL!!

Tőle nem kell tartanom.

kamasuka 2009.02.26. 08:32:50

@teknős:
Be kéne járnia a parlamentbe a tisztelt Fideszes bagázsnak is, ha bármit és bárkit le akarnak váltani. De ezek még olyankor is basznak bemenni, ha olyan fontos kérdésről szavaz a th, mint a feloszlatás.

itt kezdődnek a dolgok ...

kamasuka 2009.02.26. 08:48:04

@freehckr:
Kihagytad, pedig 100%, hogy még jön majd a titkosszolgálat által lehallgatott ("véletlenül a sajtóhoz eljuttatott", de természetesenm megvágott) "Orbán beszéd" kb. idén novemberben vagy decemberben. Persze, ha az elvtársak követik a menetrendet. Ha túl korán hozzák le, akkor nem durran akkorát. Kérdés, hogy ismét beszopja-e az ingadozó, ill. az MSZP-nek 10%-ról vagy 25%-ról kell majd felkapaszkodnia a kétharmad elkerüléséhez. Az biztos, hogy Orbánt (IS) lehallgatt(j)ák, tehát van beszéd, csak kérdés, hogy üt-e majd akkorát, amekkorát várnak tőle, ill. megvan-e a teljes beszéd a Fidesznek is?

Egy biztos, Szíjjártó ÖÖÖÖÖÖ Péterrel esélyük sem lesz ellenkommunikációs kampányt folytatni.

Mellesleg Zusi tegnap már úgy kalkulált, hogy 2002 már "elévült". :)

Remélem első dolga lesz a Fidesznek, hogy hoz egy olyan törvényt, ami az elévülést 25 évre teszi. Néa a titkosítások (pl. az MSZP-s Géza bá a frakció ülés alatt fingott-e vagy sem, esetleg büdös-e volt ama fing vagy csak "szagos"? szintü esetek) sokszor 100 év titkosítást kapnak, akkor az elévülésnek is minimum 25 év kéne. Vsz kevesebb lenne a lopás, ha van felelőségrevonásra esély.

zoli29 2009.02.26. 09:34:55

A hirkereso.hu-n az origo ablakában az egyik főcím:
"MSZP-s volt a Cozma-gyilkosság egyik gyanúsítottja"

Rákattintottam, és az origo-n ezt olvastam:

"Elnézést kérünk, ez az oldal jelenleg nem elérhető, vagy nem létezik.
Kérjük válasszon a csatornamenüből!"

eeepunk 2009.02.26. 09:59:57

hű, nol.hu/index.html a szavazás, nagyon kemény :) biztos kevesen szavaztak eddig, de h a Jobbik 46% :)

zoli29 2009.02.26. 10:10:37

@eeepunk:

Ez a 46% találó képet fest arról, hogy a baloldali média mekkora hangsúlyt fektet egy 1-2%-os, időnként szélsőséges nézeteket valló, parlamenten kívüli párt tevékenységére, csak azért, hogy az egész jobboldalt lejárassa.

Vidéki 2009.02.26. 10:24:54

Még messze vagyunk a választásoktól.
Ha közel leszünk, az MSZP beveti eddig tartalékban tartott nehéztüzérségét és nem kizárt, hogy újra sikerül áttörést kierőszakolva megnyerni a csatát.

kamasuka 2009.02.26. 10:49:12

@Zoli28:
Minden info megtalálható a NEM liberobolsevik oldalakon.

De azért poén amit írtál! :)

zoli29 2009.02.26. 10:55:52

@kamasuka:

Tudom, a HírTV-n már tegnap este bemondták. Csak a jelenségre akartam felhívni a figyelmet.

Én olyat is olvastam, hogy jóval a TV-ostrom után készült egy interjú Mécs Imrével, aki elmondta, hogy bele tudott tekinteni az ostrommal kapcsolatos titkosszolgálati jelentésekbe, és ott elég érdekes dolgokat talált. Állítólag ennek az interjúnak azóta nyoma veszett a neten, már csak egy angol fordítás található meg (Schmitt Mária utal erre az "Embervadászat utasításra" előszavában).
Erről halott valaki valamit?

medve2 2009.02.26. 11:25:27

@freehckr: Azért a Nézőpont tegnap indirrekt jelezte: duplája lehet az MSZP szavazók száma, mint ami most mérnek. Hm

eeepunk 2009.02.26. 17:56:25

@Zoli28: Azért gyorsan le is vették, mielőtt a kisnyuggerek a szivükhöz kapnának :)
süti beállítások módosítása