Romokban az MSZP népszerűsége
2009. február 24. írta: TuRuL_2k2

Romokban az MSZP népszerűsége

 Kijött az első, februárban készült közvéleménykutatás. A Századvég és a Forsense mérése szerint mélyebben vagyunk, mint valaha: még sosem gondolták ennyien, hogy rosszul mennek az ország dolgai. A rossz közérzet megmutatkozik a kormány és a kormánypárt népszerűségén is, az MSZP erősen visszaesett (a biztos pártválasztók körében pl. 11 százalékponttal), a megkérdezettek abszolút többsége szerint jó lenne, ha távozna a kormány. 

Történelmi mélyponton a lakossági hangulat

2009 februárjában mélypontra süllyedt a lakossági hangulat változását mérő Közérzeti Index értéke. A 100 fokú skálán mért 20 pontos érték 7 ponttal alacsonyabb a januári felmérésünk során mértnél. A több évre visszatekintő felméréssorozat során egyszer sem állt ilyen alacsonyan az általános lakossági közérzet mutatószáma. A megkérdezetteknek mindössze 2 százaléka adott közepesnél jobb osztályzatot arra a kérdésre, hogy megítélésük szerint hogyan mennek a dolgok az országban. Ezzel szemben 77 százalékra (+13 százalékpont) emelkedett azok aránya, akik 1-es vagy 2-es osztályzatot adtak az ország dolgainak alakulására.

Összes megkérdezett, Fidesz – MSZP 28:12

A közhangulat romlását nem kísérte a választási részvételi hajlandóság csökkenése. A megkérdezettek 58 százaléka mondta biztosra, hogy elmenne szavazni, ha a hét végén országgyűlési választásokat rendeznének. Ez az arány gyakorlatilag megegyezik a januári értékkel.
A pártválasztási-adatok a támogatottsági olló nyílásáról tanúskodnak. A Fidesz támogatottsága az összes megkérdezett körében jelenleg 28 százalék (+4 százalékpont január óta), az MSZP-é pedig 12 százalék (-3 százalékpont). A kormányzópárt támogatottsága tehát újból a 10 százalékos küszöbhöz közelít.
A két kisebb parlamenti párt közül az MDF támogatottsága 3 százalék az összes választásra jogosult körében, míg a szabad demokraták támogatottsága 1 százalék, csakúgy, mint a Jobbiké. Az összes többi párt együttes támogatottsága szintén mindössze 1 százalékos.

Biztos szavazó pártválasztók, Fidesz – MSZP 68:21

A biztos szavazó pártválasztók csoportján belül jóval nagyobb mértékben nőtt a Fidesz-előny, mint a teljes lakosság esetében. A biztos szavazó pártválasztók 68 százaléka voksolna most vasárnap a legnagyobb ellenzéki pártra (+13 százalékpont) és mindössze 21 százaléka az MSZP-re (-11 százalékpont). A biztos szavazó pártválasztók körében a kisebb pártok közül az MDF támogatottsága 4 (+1 százalékpont), a Jobbiké változatlanul 3, az SZDSZ-é pedig 2 százalékos

A relatív többség kormányváltást akar

A kormány romló megítélése nem csupán a pártpreferenciákból olvasható ki. Az adatok szerint csökkent a kormány tevékenységét pozitívan értékelők aránya (31-ről 24%-ra) ugyanakkor valamivel nőtt az ellenzék tevékenységét méltatóké (26-ról 30%-ra).
Januárhoz viszonyítva jelentősen nőtt a kormányváltást kívánók aránya, jelenleg a megkérdezettek pontosan fele támogatná a kormány távozását (+10 százalékpont), ugyanakkor a válaszadók alig egyharmadára esett vissza azok aránya, akik a jelenlegi kormány hatalmon maradását látnák szívesebben (32%, -7 százalékpont). A megkérdezettek több mint fele (52%, +10 százalékpont) úgy vélte, hogy a környezetében élők többsége kormányváltást szeretne. Az ezzel ellentétes hangulatot észlelők aránya mindössze 19 százalék (-3 százalékpont).
Arra a kérdésre vonatkozóan, hogy a megkérdezettek kit látnának szívesebben a miniszterelnöki székben, Orbán Viktort, vagy Gyurcsány Ferencet, februárban újra jelentős különbség mutatkozik a két politikus támogatottságában. Jelenleg a kérdezettek 26 százaléka látná szívesebben továbbra is Gyurcsány Ferencet a miniszterelnöki székben (-4 százalékpont), 37 százaléka szerint pedig Orbán Viktor volna alkalmasabb a poszt betöltésére (+8 százalékpont).

 

 

Összes megkérdezett

Biztos szavazók

Biztos szavazó pártválasztók

MSZP

12 (-3)

12 (-7)

21 (-11)

Fidesz

28 (+4)

41 (+8)

68 (+13)

SZDSZ

1 (0)

1 (0)

2 (+1)

MDF

3 (+1)

2 (0)

4 (+1)

Jobbik

1 (0)

2 (0)

3 (0)

Egyéb pártok

1 (-1)

2 (-2)

3 (-4)

NT/NV

55 (-1)

40 (0)

 

(A Forsense a Századvéggel közös választáskutatási programjában kérdőíves közvélemény-kutatást végzett 2009. február 10. és 19. között, melynek során 1000 véletlenszerűen kiválasztott felnőtt korú személy került lekérdezésre CATI módszerrel aktuális politikai, közéleti kérdésekről.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr66962509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

freehckr 2009.02.24. 10:19:18

Ez nézőpont kérdése, hogy mikor van "romokban" az elvtársak népszerűsége. Én még a parlamenti küszöbhöz szükséges 5%-ot is soknak tartanám az esetükben... :)

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.02.24. 10:27:06

Ezt majd akkor hiszem el, ha az országgyűlésin is romokban hevernek majd.

Emlékezzünk: 2002.

És még egyszer: 2006.

Feketedisznóvágás1 2009.02.24. 10:36:57

Úgy látszik a jobbikosok nem merik felfedni a pártpreferenciájukat. Az én ismertségi körömben- dél-dunántúli vagyok- minimum 30%-os a jobbik támogatottsági arány. És nem jobboldali vidéken lakom.

Francois Pignon 2009.02.24. 10:42:03

@Feketedisznóvágás1: Ezek a jobbikosok akkor igen diszkrétek, hogy időközi választásokon még a szavazófülkében sem fedik fel pártpreferenciáikat :DD

Feketedisznóvágás1 2009.02.24. 10:49:16

@Francois Pignon:

Hát pedig szerintem az idő a jobbik malmára hajtja a vizet. A szegény etnikum leöldös még borsodban meg baranyában egy-két idős nénit, rátámad még egy két discora, esetleg további tömegek veszítik el megélhetésüket. Ilyenkor a normális ember is elkezd radikalizálódni. Itt pécsen már a tisztességben megőszült pincérnek is a második mondata a cigányokrol és a válságról szól, ha ebédelek. 1-2 éve ez még nagyon nem volt így. most már az EKF is le van szarva.

Francois Pignon 2009.02.24. 10:52:43

Én meg fogadni mernék, hogy a Jobbik Budán fog majd a legjobban szerepelni, nem a falvakban. (Ezért is húzom a szám mindig, amikor rózsadombi jogvédőznek...)

tevevanegypupu 2009.02.24. 10:52:51

Mindegy, hogy romokban vagy sem az MSZP nepszerusege. Tokeletesen. Ok vannak kormanyon es demokratikus jogaikra hivatkozva ott is maradnak 2010-ig.

Kulonben 2006-ban a Jobbik meg nem volt nepszeru. De azota eltelt ket ev, sot majd harom is ugy, hogy az MSZP-SZDSZ-MDF hatarozza meg az orszag sorsat. Egyaltalan nem lesz csoda, ha a radikalisok egyre nepszerubbek lesznek es bekerulhetnek a Parlamentbe. Tulajdonkeppen erdekes is lenne meghallgatni egy Vona Gabor-Gyurcsany Ferenc vitat..

freiherr 2009.02.24. 10:54:34

@Feketedisznóvágás1: nem biztos, hogy ennek örülhetünk. mert kik ezek az emberek? honnan a bánatból kerültek elő? ki mozgatja őket? Jól hangzó frázisaik ellenére nem tartom kizártnak, hogy ügynökei, beépített emberei által a baloldal. Ráadásul nem látom a Jobbik mögött sem a programot, sem a kormányképes technokratákat, a gazdasági szakembereket, a humán intelligenciát. és most felejtsük el azt az egy kézen megszámolható, kétségtelenül tisztességes és jobboldali személyiséget, akik ehhez a mozgalomhoz naivitásból vagy ki tudja mi okból a nevüket adják. Másrészt lehet egy mini-régióban a támogatottság magas, de az országos mérés kegyetlen játék és általában reális. Ezekhez az adatokhoz nem juthatunk hozzá: hatalmi eszköz ugyanis, stratégiai információ. Ám amit publikálnak belőle, legalábbis köszönő viszonyban van a valósággal.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.02.24. 10:57:23

@Francois Pignon: Szerintem most tévedni tetszik.
A MIÉP valóban erős volt a Rózsadombon, általában a budai Narancsvidéken, de a Jobbik a cigány-üggyel nyomul, nem a zsidóval. A budaiakat a cigány-ügy nem nagyon érinti. Ez inkább vidéki és pesti probléma.

Francois Pignon 2009.02.24. 10:58:31

@freiherr: Nincs semmilyen elképzelésük a cigányozáson kívül. Minek is, úgysem fognak kormányozni. A Jobbikot akkor fogom komolyan Venni, ha Vonáék is leköltöznek majd borsodi kisfalvakba, nem csak Mohácsiéktól várják el majd ezt. Ők is csak Budáról okoskodnak és szítják a feszültségeket.

Francois Pignon 2009.02.24. 11:00:11

@tölgy: Miért, a zsidó-ügy érinti őket? Ugyanazok fognak szavazni rájuk mint a MIÉP-re annak előtte. Lesz 3-4 százalékuk, városi kerületekből.

Stoney Hill Billy 2009.02.24. 11:03:37

Mi az a jobbik?
Én nem látom, hol van?
Mit csinálnak? a gárdán kívül nincs megmozdulásuk, nincsenek nyilatkozataik, megoldási javaslatok bizonyos problémákra.
Ki a jobbik? hallottam már vona gábort, de arcot nem tudok hozzá kötni (pedig képbe vagyok a közéletben), és senki több.
Ez így kevés lesz, az, hogy a jobbik a nevük, meg cigányoznak egy jót, talán elzsiddantják magukat néha, az kevés lesz.
A miép annak idején jelen volt rendesen, szorongatták a hornék tökeit, de ezek?
0

Feketedisznóvágás1 2009.02.24. 11:04:07

A jobbikot kétségkívül fiatal egyetemisták gründolták össze anno. nálunk is a baranyai jobbik- nem vagyok tagja- döntő többsége, legalábbis a vezetése a pte töri szakára korlátozódik. de kezd kialakulni mögöttük egy erős támogató réteg. még a nyáron voltam egy vacsorán egy pécs melletti viszonylag megyei szinten ismert, és viszonylag kurvagazdag nagyvállalkozónál, aki egyenlőre még véka alá rejti a nemzeti érzelmeit- gondolom az állami megrendelései miatt-, na és eze na vacsorán ott volt a vona és felesége is. tehát vidéken szépen kezdik szerezni a pénzes támogatókat. ez a vállalkozó is nem kis összeget ajánlott fel a jobbiknak.- kérdeztem tőlük sok mindenről a véleményüket, köztük a kuruc.infórol is, hát azért ők nem úgy látják a helyzetet ahogy azt a széljobberek látni szeretnék a jobbikkal kapcsolatban. vona -amit a beszélgetéséből kivettem- szó nélkül lepaktálna orbánnal 2010-ben egy minisztériumért cserébe.

persze elhatárolódom magamtól.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.02.24. 11:05:21

@Francois Pignon: "Miért, a zsidó-ügy érinti őket? Ugyanazok fognak szavazni rájuk mint a MIÉP-re annak előtte. Lesz 3-4 százalékuk, városi kerületekből."

Én és teljes családom a Jobbikot fogja támogatni, 2 éve ilyen szóba sem jöhetett volna, még alternatív preferenciaként sem. Ugyanez nem egy ismerősömre vonatkozik.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.02.24. 11:10:04

@Feketedisznóvágás1: "vona -amit a beszélgetéséből kivettem- szó nélkül lepaktálna orbánnal 2010-ben egy minisztériumért cserébe."
Nem tudom, hogy megérné-e nekik egyébként. 2010ben mindenképpen kiborul a bili, a Jobbik kormánypártként könnyen elveszítheti a támogatóit, és nem igazán tud majd ujjakat szerezni. (Főleg balról.) Ellenben ellenzékben simán fel tudnak jönni egy akár 15-20%-ra (44%-ra ;) )is.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.02.24. 11:12:10

@Francois Pignon: Nekem az a hipotézisem, hogy a Rózsadombon az orvos-ügyvéd-értelmiségi világ izgult rá a zsidó-ügyre (konkurencia-harcok).

Szerintem a Jobbik a MIÉP budai híveit kevésbé tudja megszólítani. De általában, valószínűleg volt miépes szavazókra számíthat Én csak Buda esetében gondolom másképp.

Francois Pignon 2009.02.24. 11:12:21

@TaTa86.: Ha netes polfórumokon lenne a szavazás, valószínűleg el is érnék az 5%-ot. Vagy te talán a legendás falusi jobbikos tömegekhez tartozol?
Mindegy, részemről a téma lezárva, nem érnek meg ennyit. Végtére is az MSZP népszerűségéről lenne itt szó.

Feketedisznóvágás1 2009.02.24. 11:13:03

Én is azt veszem észre a közhangulaton - teljesen ellentétben a fentebb közölt népszerűségi indexekkel- , hogy a fidesztől is elfordulnak az egyszerű, és talán ezt fontosabb hogy megteremtse értelmiségi bázisát- nem csak az egyszerű emberek. Ezáltal ők máshová nem tudnak sodródni, csak a jobbikba.

Teddypompom 2009.02.24. 11:13:28

Jaj Istenem! De szép......

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.02.24. 11:14:54

@Feketedisznóvágás1: A baranyai trendet tudom igazolni, de nem vagyok biztos benne, hogy országosan általánosítható. Hozzájárulhat a helyi sikeréhez a Fidesz botrányos és megmagyarázhatatlan (na jó, racionális viszonyokat feltételezve megmagyarázhatatlan) megyei gyengesége is.

Én drukkolok, hogy Vona nélkül meglegyen a Fidesz kétharmad - igaz, Viktor őket is megenné reggelire, de nem lenne szép folyamat. :)

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.24. 11:21:19

Az én családom, ismerőseim között is sok a Jobbikra szavazó, de csak az EU választáson :)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.02.24. 11:24:34

@Francois Pignon: Netes fórumokat szerintem a 20% is meglenne. Legalábbis akörül szokott lenni. Egyébként pösti legény vagyok. Hogy a kis falvakban, hogy áll a Jobbik tényleg nem tudom. Majd elválik. Pl Kartalon 10%ra voltak jók 63%os mszps ("független") mellett.

Francois Pignon 2009.02.24. 11:25:30

@tölgy: Nehogy azt mond már, hogy a jobbik nem zsidózik? :O
Kábé ez a szellemi holdudvaruk: www.delmagyar.hu/szeged_hirek/naci_roplapok_es_zsidozas_vagatlanul/2083337/
És Morvai Krisztina is csak jobban válogatja meg a szavait.

Na de most már tényleg nem szólok hozzá többet ehhez a témához ;)

Peter252 2009.02.24. 11:25:47

Mint ugye tudjuk, nem közvéleménykutatásokat kell nyerni, hanem választásokat... és sajnos a Fidesz az előbbiben volt mindig jó, az utóbbiban meg bizony már jó ideje nem...
1 évvel a választások előtt , 2005 ben is ilyen simán vezetett a Fidesz, aztán a kampányban Gyurcsány simán 6 hét alatt ledolgozta és nagy Fidesz bukta lett sajnos a vége..
Én nem vagyok túl optimista most sem, Gyurcsánynak rengeteg híve, rajongója van a nyugdíjasok, szegényebbek, kispénzűek, inaktívok, segélyezettek körében, ez bizony több milliós tábor, ha ezt a tömeget mobilizálja a kampányban és tömegesen mennek szavazni, akkor bizony 2010 ben megint az Mszp fog nyerni, tetszik, nem tetszik.
Kampányüzemmódban, mint tudjuk, Gyurcsány legyőzhetetlen és lesz majd itt akkora gigaplakátos, hiperkampány, 13 emeletes Gyurcsányfejjel, gulyással, sörrel, virslivel, tánolj-Ferivel és persze Obama stílusú, tegeződős kampánnyal,(már eleve Gyurcsányt most magyar Obamának építik fel), ..
A Fidesz mozgósítása nem jó, ez látszott a Ferencvárosi időközin, ezzel a teljesítménnyel biztos bukta lesz 2010 ben.

Szóval mondom megint, nem vagyok optimista, 2010 ben annak ellenére is nyerhet Gyurcsány, ha az EP választáson csutkára, totálisan kikapnak,..mert a szoci szavazók tömegével csak a parlamenti választásra mennek el, a többire nemigen és Gyurcsány is tudja, az a fontos csak, a többi nem érdekli, az igazi hatalom onnan származik.
A közvéleménykutatások meg szerintem nem igazán mutatnak mindent, a szocialistáknak van a legtöbb, ún. rejtett szavazója,..jóval-jóval többen vannak, mint amit mérnek,..
A 2010 es választás iszonyú szoros lesz, én 50-50 százalékot adok a 2 pártnak a győzelemre, de picit többet Gyurcsánynak, mert jobb a médiaháttere, jobban eléri a kisembert, a bizonytalan szavazókat, pl a kerrádiók-kertévék, (pl:hetihetes), vagy bulvárlapok útján...

osborne 2009.02.24. 11:30:21

@Peter252: a szocik most még rejtőzködnek vagy nem vallják be, hogy azok és igen 1-2 hónap alatt megfordítható az eredmény itthon. szó sem lesz kétharmadosról, épp, hogy nyerni fog valamelyik. sztem a Fidesz de ez lehet csak wishful thinking.

jobbik nem jut be.

br · http://www.szalaiannamaria.net 2009.02.24. 11:30:45

@Francois Pignon: Végülis Budaházy -> Buda. Logikus nem? :)

leveliro1 2009.02.24. 11:32:19

Ez beszarás, hogy most sem tudtuk átlépni a 28%-os küszöböt. Pont ennyit kaptunk 2006-ban. (természetesen itt a teljes lakosságra vetítettem az adatokat.)

Ez megegyezik a hétköznapi tapasztalataimmal, hogy egyetlen egy új ember sem szavazna a Fideszre, de nagyok kiakadtak a kedvenceiken, MOST rájuk sem szavaznának.

Két lehetősgünk van nyerni:
-így marad, és kevesen fognak a szocikra szavazni
-tartós elkeseredés esetén átjönnek egy csomóan a Fideszhez, de ilyenre nem volt példa még soha

papika 2009.02.24. 11:34:10

Csak annyi, hogy ez már a második februári kutatás, a Nézőpont már tegnap kijött a sajátjával, az még kedvezőtlenebb a szociknak:

www.nezopontintezet.hu/kozvelemenykutatas/novekedettakulonbsegaketnagypartkozott.pdf

osborne 2009.02.24. 11:34:23

perpill a szocikat jobban érdekli, hogy monolitként együtt szavazzanak és a szadesz v mdf megmentse őket a bukástól a Parlamentben.

stakes is high: még 1 év kiskirályság azaz hatalom. kormányfizu, kocsikulcsok és persze az ezermillárdok feletti játék.

népszerűség? piha

Peter252 2009.02.24. 11:38:25

Szerintem és tartok is tőle, megint a szocik nyernek majd, amit már az előzőekben leírtam, a bulvármédia ereje hatalmas, meg a gigaplakátok, gulyás, sör etc...stb.

És az lesz a gond, hogy a kispártok közül az szdsz bejut megint, mert átszavaznak a szocik majd újra, mint mindig..., a Jobbik meg talán-3-4 százalékot szerez, de az meg elveszhet a semmibe és a Fidesztől viszi el, mint 2002 ben a Miép, én egy új 2002 es eredménytől félek és ugyanolyan minimális vereségtől, 3 párt, abból a szdsz bent megint és velük újra megvan a többség,...

inszeminator · http://inszeminator.blog.hu 2009.02.24. 11:38:54

Buda, és buda. A nagybertűs a Róóózsadomb, a kisbetűs meg a környéke.Pl.II/a kerület. Buda külseje,Egy választóvonal, ahová visszatérhettek a kitelepítettek, ha tudtak. Ott alakult ki az a mélyen reakciós mag mely terjesztette a Beszélőt minden fórumon és alappillére volt a hálózatból megalakult Szdsz- nek. Óriási többségben voltak az új párton belül, de nem számított a tömegük, alig kaptak néhány küldötthelyet az első küldöttgyűlésre. Óriási botrány kerekedett, mert kiderült, hogy a helyek már brancson belül le vannak osztva. Még szép. hogy a rózsadombi társaságból.
A korábbi népes társaság ekkor talált magának helyet a MIÉP soraiban, s később, valószínüleg ugyan ezek osontak át a Jobbikot erősíteni.

Vidéki 2009.02.24. 11:40:09

Innen szép nyerni.
Mármint az MSZP-nek.
A 2002-es választások alkalmából a közvélemény kutatók erős Fidesz fölényt mutattak ki.
Kovács László elvtárs viszont kijelentette:
„Mi nem közvélemény kutatásokat akarunk nyerni, hanem választásokat!”
Mint tudjuk, neki lett igaza!

"Horthy-fasiszta" 2009.02.24. 11:41:45

Technokratákban a Jobbik sokkal gyengébben áll, mint a MIÉP anno, amit tölgy teljesen jogos észrevétele magyaráz, de ettől még a cigányozásuk aktuálisabb, mint valaha. Ha bejutnak a Parlamentbe, akkor ez a probléma viszonylag gyorsan megoldódik majd. (mármint nem a cigány, hanem a szakemberek hiánya:)

Az EU parlamenteni választásokon biztos, hogy a Jobbikra voksolok (apropó, brilliáns húzás lenne, ha Morvai Krissz időlegesen felvenné a "Jobbik-Morvai Krisztina" nevet, és egyénileg indulna, ahol 3% alatt van a köszöb...:), és ha Viktorék nem takarítják el a búbánatba a iszonytatóan gusztustalan helyi fidesz szervezetet, majd nem szórják be a helyét sóval, akkor 2010-ben sem térek vissza a narancshoz.

Azt pedig vegyük már észre, hogy a biztos szavazók 40%-a nem fedi fel a preferenciáját. Ez valami elképesztő magas szám, és véletlenül sem kedvező a fideszre nézve.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.02.24. 11:44:02

@osborne: Vagy MSZP-SZDSZ-MDF lista? "Demokrata Koalíció a Fasizmus és a Csúnya Rossz Emberek Ellen"? :)

osborne 2009.02.24. 11:45:05

@Peter252: sztem nem fognak nyerni a szocik de biztos vagyok benne, hogy ha kikapnak akkor nem annyira fognak mint 1 éve a népszavazáson. Egyrészt ugye MO-na a többség baloldali, másrészt a Fidesz kampányai pocsékak. Szövetségi politikája nincs.

Másrész a kiábrándultak inkább otthon maradnak minthogy a régi ellenségre voksoljanak. Kérdéses melyik kispárt fog meghalni 2010-ben, szadesz v madöf.

Peter252 2009.02.24. 11:47:57

Az szdsz bent lesz, az mdf kihullik,..

A Fidesz kampány nem tetszik és tartok tőle, még mi jöhet, már ugye Szijjártóval az élen,..brrr

És Orbán Viktort remélem nem öltöztetik olcsó zakóba és rossz cipőbe és szakinak, mint anno és nem lesz barkója:)

szpal 2009.02.24. 11:56:25

nyilván a tétnélküli EU-választáson egy csomó Fideszes a Jobbikra szavaz. És hogy a Jobbiknak nincs programja? A Fidesznek sincs. És valahogy nem látom a Fidesz mögötti széles agytrösztöt sem. Ha valaki ma fiatalként tenni akar a közért, a Fideszben labdába se rúghat, annyira belterjes társaság, míg a Jobbiknak sorra alakulnak a helyi szervezetei.

tevevanegypupu 2009.02.24. 11:58:44

Ciganyozassal es zsidozassal vidaman lehet nepszeruseget szerezni, ez nem lehet kerdes manapsag. Ervelni sem kell, maris ugranak ra sokan, itt a vilagvalsag (zsido bankarok..) ciganyok bandakban lopnak, olnek, zsarolnak..
De kell-e ervelni a fidesz, mszp es szdsz mellett azoknal, akik mindenkeppen rajuk szavaznak es nem erdekli oket partjuk eredmenye vagy eredmenytelensege? Nem kell. Szoval semmi nem dolt el, 2010 tovabbra is bizonytalan.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.02.24. 11:59:07

@osborne: Egyértelműen az MDF. Az SZDSZ-t végső esetben megmentik a közös listával, már csak azért is, mint a Fidesz a KDNP-t:
1) Jól mutat a portfólióban.
2) Kicsit más fogyasztói csoport --> differenciált kommunikáció.
3) Kétszer is lehet interpellációra válaszolni, nem csak egyszer.
Az MDF, ők sajnos elkúrták, és szerintem tudják már ezt egy ideje. Nagyobb kár, hogy ezzel a jobboldal is veszít, még ha a mostani vagdalkozásban ez nem is tűnik így...

Francois Pignon 2009.02.24. 11:59:22

@szpal: Hmm, az új Zuschlagok eszerint a Jobbikba tartanak? ;))

Teddypompom 2009.02.24. 12:01:05

Péter akárhány asszem az Orbán meztelenül is kampányolhatna, sőt teljesen kopaszon...
A népek nem a barkójával leszenk elfoglava, hanem azzal hogy enni tudjanak adni a gyerekeiknek.....

szpal 2009.02.24. 12:09:25

A baloldal agóniáját jól jelzi Tóta W. "műveljük kertjeinket"-jellegű mai cikke. Már nincs kedve vitázni, békére vágyik, autót építene gyermekeknek.
w.blog.hu/2009/02/24/get_a_life_1

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.24. 12:12:16

@szpal:
Tóta W. nem kapott projektet Feritől. Ingyé' meg nem nyal ülepet .

osborne 2009.02.24. 12:12:43

@szpal: Feri már nem menő, MEH-es projektek nincsenek, maradnak a webprolik és a sorskérdéseik. nem nagy örömforrás az biztos ;]

kamasuka 2009.02.24. 12:20:52

Azért az sem semmi, hogy rIbi meg előhúzta Bokrost, hogy minél népszerűbb (LOL!) legyen az MDF EU listája, mondván, hogy Bokros megmondta. :D (.. megmondta, de annyira szar a helyzet, hogy elhúzna Brüsszelbe ... LOL!)

kamasuka 2009.02.24. 12:27:49

A Fidesz tényleg katasztrófális banda kampány terén (IS). Le kéne dózerolni az egész pártot, és az alapokról újjáépíteni, a sok főfaszt kiszórni Brüsszelbe, a bukott politikusok gyűjtőhelyére és kész.

Felőlem nyerhet akárki, de kopjon ki a SZDSZ és az MDF. A Jobbikban való reménykedés nem a műfajom, úgyhogy azt meghagyom másoknak.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.02.24. 12:29:46

@szpal: igen, tóta jó barom éter.


amúgy... a pesszimistáknak mindig igazuk van! a 3 párt le fogja nyomni a jobbikkal terhelt jobboldalt... :(

freehckr 2009.02.24. 12:32:51

@Peter252:
"1 évvel a választások előtt , 2005 ben is ilyen simán vezetett a Fidesz"

@Vidéki:
"A 2002-es választások alkalmából a közvélemény kutatók erős Fidesz fölényt mutattak ki"

Ez a visszatérő "városi legenda" kategória. :) Soha nem volt ekkora különbség az ex MSZMP és a Fidesz között:

kepfeltoltes.hu/090203/partpreferencia-2000-2008_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

2001-ben mindösszesen három "mérés" alkalmával vezetett a Fidesz az MSZMP előtt, akkor is csupán pár százalékkal. 2005-ben sem volt számottevő különbség a két párt között a Szonda szerint.

Ellenben nézzétek 2007-2008-at, ráadásul nem túl jók az elvtársak kilátásai az idei évre sem. Nem csak saját dilettantizmusukat kellene leküzdeniük hogy ne essen tovább a népszerűségük az általuk okozott károk miatt, de jönnek majd kérem a "begyűrűző hatások", amelyek nem fognak megállni a határon Lendvai Ildikó aranyos pofikája kedvéért... :)

Itt már most borítékolható a Fidesz kényelmes többsége egy következő ogy. választáson, a kérdés csupán az, hogy megszerzik-e a kétharmadot is vagy sem. Innen nem hozzák vissza a "szocik" ezt a meccset, mivel most a "világgazdaság pénzbősége" sem támasztja alá hazugságkampányaikat... Ez a tipikus lose-lose szituáció a "szociknak", senki másnak nem áll jobban érdekében a nyár elejei előrehozott választás, mint nekik. Ugyanis most még van "tizenakárhány" százalék szavazójuk, semmi nem garantálja, hogy jövő nyárig nem veszítenek további szavazókat... esetleg beüt a "krach", és be sem kerülnek a parlamentbe...

kamasuka 2009.02.24. 12:37:49

@freiherr:

Jobbik Program:
Először is Orbán egy köcsög, Gyurcsányt max megemlítjük. Majd mi megmutatjuk, hogy 14, sőt mégtöbb százalékkal (jó lesz az 5.000001%-nak is) miként váltjuk majd meg ezt az országot, de most jelenleg azért a legfőbb érdekünk, hogy mi is jó kis pénzes állásba húzhassunk el Brüsszelbe. Kb. Ja, és "... cigányok!".

Pont ezért tartom a megfelelő távolságot velük szemben. Még szimpatikusak is lehetnének, de annyi minden történt velük 2006 óta, hogy akárki szekerét tolhatják. Ls. rIbi és az MDF esete ...

jozicsenko 2009.02.24. 12:40:43

ne temessük az mszp-t, mert a jobboldal iszonyatos lúzerekkel van tele, akiket a baloldali média még sztárol is
-Mikola
-a nyugdíjasokat védő KDNP
- ne az emberekkel fizettessék meg, stb
- lehetne még nyugdj, szőlő, lágy kenyér
- nincs programjuk (mondjuk itt megkérdezném a ballibbereket, hogy akkor honnan a fenéből szerezték az adócsökkentéset viccüket, amit a fidesz évek óta nyom)

a fidesz mindig akkor áll jól, amikor csöndben vannak

kamasuka 2009.02.24. 12:42:13

@Stoney Hill Billy:

A Miép anno többszázezer embert mozgatott meg a Hősök terére ...

Francois Pignon 2009.02.24. 12:42:36

@freehckr: "a Szonda szerint"
A többi szerint viszont komoly különbség volt a választásokat megelőzően.

kamasuka 2009.02.24. 12:49:16

A Jobbik méréséhez egy tipp:

A kurucinfo látogatottsága a "legjobb" napokon (pl. Veszprém);

-35000 ember aki csak a bűnügy fejleményeiről akart tájékozódni, mert máshol még az elkövetők származását sem említették meg;

+150000 ember úgy országszerte aki rokonszenvezik velük, és elgondolkodik, hogy rájuk is szavazhat(na) akár;

-50000 ember aki a szavazófülke előtt mégis meggondolja magát.
---------------
=kb. valós támogatottság

Ez kb. elég ahhoz, hogy bejussanak, de az is lehet, hogy nem elég, mert 80% feletti lesz az országgyűlési választásokon a részvétel, de az is lehet, hogy elég lesz akár 14%-hoz is (vagy mit hallani tőlük), mert kevesen mennek el szavazni (amit nem hiszek).

osborne 2009.02.24. 12:50:19

jut eszembe kik most a szóvivők Fidesznél? Cser Palkovics és? Ha már Szíjártó elnöki stáb vezetője (tudnám miért na mindegy)

Megélhetési rasszista 2009.02.24. 12:51:14

@freehckr: Én aggódva sajnos nem vagyok ennyire optimista. A Fideszben van néhány főfasz, akik elég hamar romba tudják dönteni az addig fölépített kártyavárat (Mikola egy ékes példa erre). Tehát egy szigorú, szerény kampánnyal a Fidesz szerintem hozhatná a választást. Nem kell ugrálni, nem kell "büdöskommunistázni", meg "takarodjfletó" szlogen, a jelenlegi gazdasági helyzet az MSZP ellen dolgozik. Az MSZP-nek pedig van egy kb 3 milliós nyuggertábora, a párt erősen tőlük függ. 3 millió szavazat nagyon nagy szám (a "halmozottan hátrányos helyzetűek"-et ne számoljuk ide, nekik elég, ha odaböksz, hogy az iksz ide kell), ezért is most megy a nagy seggnyalás. (pl. 13.havi beépítése, és csak 2010-től vennék el, amikor már túl vagyunk egy választáson). Csak hát jelenleg a nyugdíjat IMF hitelből fizetjük.
Röviden: a Fidesz legyen csendben, nézze a háttérből, ahogy az MSZP a saját kardjába dől, az MSZP pedig nyugodtan kapkodjon, már senki nem hiszi el, hogy az n+1-dik meghirdetett program megvalósul. A Jobbik pedig be fog jutni a parlamentbe, mert az egyetlen dolog, az a cigányozás, ami felülíveli a jobb vagy baloldaliságot, őket mindenki egyformán utálja és végre van egy párt, amely ezt szóvá meri tenni.

kamasuka 2009.02.24. 12:51:35

Ja, és ami még gáz lehet egy SZDSZ-nek és MDF-nek, az az országos lista állítása és a kopogtató cédulák összeszedése ...

nénike · http://mandiner.hu 2009.02.24. 12:52:09

Azért az jelzésértékű - hogy a Magyarország szolgálaton kívüli miniszterelnökét, Orbán Viktort a válság közepén simán fogadja a hivatalban lévő német kancellár és lengyel miniszterelnök.
Ezek már tudnak valamit.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.02.24. 12:53:58

@Peter252: Na ja, de nem 2005 van. Mostanában már nem nagyon lesz pénz a szavazatvásárlásra.
Bár ígérni bármit lehet, az ingyen van.
Amúgy meg hülyék lennének nyerni, ráhagyják a Fideszre a rendcsinálást, aztán 2014-ben visszajönnek.

osborne 2009.02.24. 12:55:43

@nénike: mire gondolsz? hogy a 2-3 millió nyugdíjas nem szavaz majd az MSZP-re?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2009.02.24. 13:03:51

@Francois Pignon: Egy ősi bölcsesség szerint a szocik 10% hátrányt bármikor ledolgoznak. Így, sajnos, a fidesz nem nagyon vezetett 2005-ben.

Kicsit az a gyanúm, hogy hagyták elmenni a 2004-es szavazást, hogy Megyót kicsinálhassák és a habokból feltámadjon Baloldal Megmentője.

states 2009.02.24. 13:03:59

Kiszámíthatatlan, mi fog történni, ha a közvélemény-kutatási adatok ilyen tempóban romlanak az MSZP szempontjából, akkor Fletó nem éri meg a 2010-es választásokat, legfeljebb, mint kádkőgyáros. A Jobbikon sokat segíthet a cigánybűnözés, ami láthatóan még korántsem tetőzött, még a februári sem. A napi rendszeres pedagógusverés ma a nyóckeres Lakatos Menyhért Általános iskolában zajlott...

kamasuka 2009.02.24. 13:06:57

@Vizibusz:
Én is ettől félek.
2/3ad esetén meg az állandó "obstrukció" szintű megnyilvánulásoktól az MSZP részéről, vagy a lemondunk a mandátumunkról dologról "az ország érdekét nézzük" :D. Mondjuk az utóbbi adott, kérdés elkezdi-e majd az MSZP, vagy beletörődik a vereségébe és a 4 év enyhe kussba?

A 2/3-d meg esélyt adhat arra, hogy a határon túli magyarság politikába vonásával (bár tegyük hozzá ott is sok a szoci szimpatizáns!!!), ami a határok leomlásával egy valós lehetőség, egy esetleges kettős állampolgársági intézmény parlamenti szavazásra is alkalmas intézményével, esetlegesen az itthoni segélyezési politika (nyalunk egy bizonyos rétegnek, ahelyett hogy cselekednénk) is nagy fordulatot vehet, persze ha lenne minimum dupla annyi határon túli szavazó (bármilyen pártállással!!!), hogy ne lehessen szavazást nyerni a jelellegi romapolitikával, vagyis ha ránk szavazol, segélyt kapsz, dolgoznod sem kell.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.02.24. 13:07:50

@nénike: Elég nagy a kontraszt a Fidesz külföldi és belföldi teljesítménye között. Az elsőben összeszedték magukat és jól teljesítenek, az utóbbival - na, ott komoly bajok vannak még, és nem csak Mikola.

kamasuka 2009.02.24. 13:32:49

Nézzük a másik lehetőséget:

Valamilyen csoda folytán nyer az MSZP, és bentmarad az SZDSZ (esetleg még az MDF is) közösen lopnak tovább, és slusszpoénként bekerül a Jobbik, mondjuk 7%-al. Ekkor Orbán tuti bukik, és jön Kósa vagy egy másik Fideszes főfasz, és marad a langyos helyzet, ami csak a politikusoknak jó. (Ebben a helyzetben szerintem pl. a Jobbik semmit sem tudna tenni, mivel az MSZP-nek innentől már az lenne az érdeke - mivel Orbán megbukott -, hogy ne legyen főtéma a cigánybűnözés, ne legyenek szélsőségesek, stb., de persze az is lehet, hogy a Jobbik erősödne, de kétlem.) Az ország persze beledöglene a dologba, de ez az elitet nem érdekelné.

Aztán,
A. Orbán új pártot alakítana és kezdené előlről az egészet;
B. Brüsszelbe húzna.

2014-ig az SZDSZ beleolvadna az MSZP-be, mert mégegy választást már nem élnének túl egyedül, mert az MSZP az új langyi Fideszt simán kezelni tudná.

Ha az MDF bekerülne 2010-ben (erős kétséget érzek arra, hogy 2010-ben !!! az MSZP két "saját" pártját is be tudja tolni százalék vesztés nélkül, mint tette azt 2006-ban), 2014-ben tuti eltűnne, mert tk. semmire nem lenne jó már az MSZP-nek. Ha nem tűnne el, akkor 5%-nál többet nem szerezne 2014-ben sem (nincs egy erős Fidesz vezette Orbán, most már nem kell eröltetni az ellenpólust).

A Jobbik talán bent maradna 2014-ben, de csökkenő százalékkal, de az is lehet, hogy nem.

Ha Orbán elhúzna Brüsszelbe, akkor tk. ennyi volt, évekig maradna az MSZP kormányon, így akár 2025-ben is Gyurcsánynak hívnák a miniszterelnököt.

Ha viszont 2010 után Orbán új pártot alapítana, akkor kiderülne, hogy a Fideszt a párt szelleme, vagy Orbán miatt választották, és mi tartja össze. (Akár Fideszes Orbánozás - a la Dávid rIbi anno - is beindulhatna.)

Orbán alulról építkezve (főfaszokat távol tartva) akár már 2014-re egy kormányképes közepesnél nagyobb pártot is összehozhatna, és ebben az esetben minden kezdődhetne előlről ...

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.02.24. 13:37:49

Hogy mennyire nincs köze a közvéleménykutatási adatoknak a várható szavazási eredményekhez, azt az internetes fórumokon is jól lehet érzékelni, megfigyelve a rengeteg "egyik párt olyan mint a másik, csalók ezek mind" szlogennel nyomuló emeszpést. A legtöbb szoci ma szégyelli, hogy szoci, ezért nem árulja el. Minden, szociságát nyíltan vállaló szocira 3-4 "egyik sem jobb" szoci jut. Ha a kampány majd élesben folyik 2010 elején, akkor a rejtőzködő emeszpések megjelennek, és ez látszólagos MSZP-erősödésként fog jelentkezni. Ha elég sokan még a választási kampány idején is rejtőzködnek, akkor 2002-es típusú meglepetés is bekövetkezhet. Ez a jelenség pedig nem feltétlenül a Fidesz hibája vagy tehetetlenségének jele. Bár nem vagyok nagy véleménnyel a Fidesz képességeiről, de nem hiszem, hogy az ő hibájuk, hogy a szoci törzsszavazókat (az összes szavazó kb. harmada, vagyis több, mint amennyien a mostani véleménykutatás szerint a Fideszre szavaznának) nem tudják a saját oldalukra állítani, ez ugyanis lehetetlen. A választási eredmények a mozgósítás mértékétől függnek. Ha a szocik kevesebb embert mozgósítanak, és a szatellitpártjaik nem jutnak be, hanem elvisznek sok értékes százalékot, akkor nyerhet a Fidesz. A mostani közvéleménynek ehhez kevés köze van.

leveliro1 2009.02.24. 13:38:39

@kamasuka: Szeretnéd, mi! Sajnos nem esztek belőle!

martonx 2009.02.24. 13:42:28

Sajnos az MSZP népszerűsége nem tud elég mélyre süllyedni.
Remélhetőleg a válság, végleg elsöpri úgy a rájuk szavazó rétegeket, mint a komcsikat.

Mikor törli már el végre valaki a 13-dik havi nyugdíjat?

elfelejtette 2009.02.24. 13:46:37

Egy "Fidesszelselennejobb" még dukál ide.

Johnny336 2009.02.24. 13:49:47

Mondjuk az 1000 személyen végzett felmérés...ez nem túl reprezentatív minta.

Én kíváncsi vagyok, hogyha a Jobbik bejut a parlamentbe, akkor tudnak-e valami hasznosat is elérni. Én támogatom őket ennek elérésben.
Jelen pillanatban egy kisebbségi kormány van, egy koalícióból kilépett törpepárt, hivatalosan ellenzékben, akik ugyanúgy "egy követ fújnak" a nagy testvérrel.
Nem értenek egyet a miniszterelnök válságkezelő programjával, szerintük egy dilettáns pöcs ez a feri, de nem támogatják az örszággyűlés önfeloszlatását sem? WTF?

Mellékesen ezt az önfeloszlatást kicsit elkésettnek éreztem. Mégis milyen hatással lett volna, ha most, a szopóág kezdetén/közepén kezdik el marni egymást a pártok, politkusok? Kampány lett volna ezerrel. Tényleges intézkedés nulla.
Most sincs semmi, csak "vízgereblyézés" (muhaha!), de az esély nagyobb a nullánál arra, hogy valami hasznosat próbálnak alkotni. Ha már így elkúrták ezt a kurva országot a böszemségeikkel...

kamasuka 2009.02.24. 13:55:12

@Johnny336:
Mondjatok egy Jobbikos médiafelületet!

MSZP-ATV,TV2,RTL KLUB
FIDESZ-ECHO, HÍR TV
SZDSZ-TV2,RTL KLUB,ATV

elfelejtette 2009.02.24. 13:55:55

@Johnny336:

"Mondjuk az 1000 személyen végzett felmérés...ez nem túl reprezentatív minta."

Nem attól lesz egy felmérés reprezentatív, hogy többet kérdeznek meg, hanem attól, hogy hogyan kérdezik, miként választják ki az 1000 embert. Hidd el, egy ezerfős felmérés képes lehet reprezentatív képet adni.

Az más kérdés, hogy amikor tét nélküli a dolog, sokan azt mondják, hogy nem mennek el szavazni, aztán mikor oda kerül a sor, akkor szépen beállna az urnákhoz, de ezen a nagyobb mintasokaság sem segít.

osborne 2009.02.24. 14:03:55

a britek is dobnák a sajátjukat:

www.hirado.hu/Hirek/2009/02/24/13/Brown.aspx

nem jött be ott sem a válságmenedzser profil.

kamasuka 2009.02.24. 14:06:12

@elfelejtette:
Nagyon sokan el fognak menni szavazni 2010-ben.

Ha csak kibukik a SZDSZ, és helyette bejön a Jobbik, már változás lesz. Remélem a Jobbik (ha máshogy nem megy, akkor a Fidesz) nem hagyja ki azt a "poént" az SZDSZ kiesésekor, amellyel Demszky 2002-ben oly otrombán búcsúztatta az M1-en Csurkáékat:

"Örülök, hogy ez a szélsőséges párt végre nem nem került be a parlamentbe." Vagy valami ehhez hasonló rettegést mondott.

Bit Rot 2009.02.24. 14:06:23

Nem szeretem a Jobbikot, de protestszavazatnak jó lesz...

MSZP-SZDSZ, Fidesz? Lop-csal-hazudik mind. (Az MSZP persze jobban lop-csal-hazudik, de akkor is.)

Masikmezo 2009.02.24. 14:07:12

Gyurcsány és az MSZP nagyon melléfogott. Nem most, már vagy öt éve. Ám ebből számomra nem következik, hogy a FIDESZ-t kell kormányra emelni. Kellene valami életképes harmadik.

Bit Rot 2009.02.24. 14:09:32

@kamasuka:
MDF = Magyar Dávidibolya Fórum, na igen :-)

osborne 2009.02.24. 14:09:59

@Masikmezo: ahhoz pedig minimum 2-3 milliárd ;]

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.02.24. 14:10:26

Nem kell elfogadni a kínált „választék”-ot!
Saját utat kell találni, ha valaki megoldást akar. Fejeket összedugva, együtt, nem egymás ellen. Lehet akár itt is kezdeni, a blogokon. Első lépésnek:

www.kibulizottorszag.net

Úgy képzelem, kiindulásnak hasznos.

Johnny336 2009.02.24. 14:11:46

@kamasuka: jobbik.hu...
Mondjuk RTL-re, és TV2-re nem lennék büszke a helyükben...
Az Echo TV pedig egy kicsit távolabb van a Fidesztől, és közelebb a Jobbikhoz.
A HírTV az stimmel.
Egyébként Magyar Nemzet, és Magyar Hírlap is mintha már túlmutatna a jobboldaliságon. Bár a fene tudja, nem vagyok se médiaszakértő, se sajtómunkás.

@elfelejtette: "A Forsense a Századvéggel közös választáskutatási programjában kérdőíves közvélemény-kutatást végzett 2009. február 10. és 19. között, melynek során 1000 véletlenszerűen kiválasztott felnőtt korú személy került lekérdezésre CATI módszerrel aktuális politikai, közéleti kérdésekről."

Tételezzük fel, hogy munkaidőben telefonáltak (10-20 óráig szokták maximum kitolni az időt. Vonalas telefont hívtak, nem hiszem, hogy a mobilszolgáltatók kiadnak ilyen adatokat az előfizetőikről. Amennyiben a mobil előfizetők adták meg elérhetőségeiket valamely médiaügynökségnek, akik esetlegesen ezt továbbadták, akkor az már elég meleg helyzet adatvédelmi szempontból szerintem, tehát marad az ingyenesen elérhető matávos tel.szám adatbázis.

Természetesen fontos lenne tudni a pontos részleteket, fentebbi csak egy elmélet részemről.

kamasuka 2009.02.24. 14:16:18

@Johnny336:
A jobbik.hu az valós, de országos médiafelületre gondoltam.
Tény, hogy az Echo nem feltétlenül a hallható Fidesz vonalat követi, de a Mélymagyarhoz hasonló műsorok ellenére inkább az ő szekerüket tolja.

A Hír Tv is érdekes. Ahol egy Csintalan szerepet kap, vagy ahol magyarázkodni hagynak egy Princ Gábort már rossz, ennek ellenére szintén Fidesz.

Pala 2009.02.24. 14:19:34

A titkon kétharmadot remélők vegyék figyelembe azt, hogy amit a Fidesz nyer az egyik oldalon, azt elveszti a másikon. A túlzott óvatossága (vagy tehetetlensége), illetve a liberális körökkel való egyre szorosabb kapcsolata miatt egyre többen pártolnak át a Jobbikhoz.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.02.24. 14:21:50

@kamasuka: na ja, ahol az átlagjobbernézőt nem irritálja egy csintalan, addig nekünk jó lesz mohács meg fletó is.
megérdemeljük.
legalábbis ők.

ilyenkor keresek átokformulákat régi könyvekben.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.02.24. 14:22:20

@Johnny336: Különféle szakmai protokollok léteznek arra, hogy hogyan lehet védekezni az ellen, ha a minta torzulna amiatt, hogy nem válaszol mindenki vagy nem veszi fel a telefont. Az "1000 véletlenszerűen kiválasztott felnőtt korú személy" pedig 1000 véletlenszerűen kiválasztott felnőtt korú személyt jelent (ettől reprezentatív a minta), nem pedig 1000 véletlenszerűen tárcsázott vonalas telefont. Ez egy szakma, természetesen a szakma művelői felkészültek az összes olyan veszélyforrásra és ellenérvre, ami a laikus közönségnek eszébe jut. A mintareprezentativitás kb. a legkisebb probléma egy ilyen felmérésnél, bár nem könnyű megoldani. Sokkal nagyobb probléma az, hogy ilyen "érzékeny" témákat nem könnyű lekérdezni, az eredményeket a kérdésfeltevés módja torzítja, és sokan titkolóznak vagy hazudnak.

Boka1 2009.02.24. 14:22:49

"Egyébként Magyar Nemzet, és Magyar Hírlap is mintha már túlmutatna a jobboldaliságon"


Mert inkább baloldali, mint a tv-k általában. A sztory tv, az jobboldali. Mindig a gazdagok életével foglalkozik.

kamasuka 2009.02.24. 14:25:45

@szamárfül/murci:
Csintalan reménytelen, de az idő túl lép majd rajta.

moophlander 2009.02.24. 14:26:52

Mesélje már el nekem valaki, hogy a Marxista egyetemet végzettek miért kapnak még most is kiemelt nyugdíjat? Akit meg erőszakkal sem lehetett még KISZ-tagságra sem venni, az most a volt munkásőrök, párttitkárok jólétét fizeti az adójával! FEJLÖVÉS!!!!

kamasuka 2009.02.24. 14:29:11

@Pala:
Nem tudom, lehet, hogy igazad van, de ha bekerül a Jobbik és nyer a Fidesz, akkor más lesz. Ha nem kerül be, na akkor van/lehet gond az elment százalékokkal. :(

Nem hinném, hogy egy kettős állampolgárságot a határon túliaknak vagy erősebb törvényeket, tényleges adóbeszedést egy Jobbik ne szavazna meg alapból.

Az bizti: több párbeszéd lenne, mint ami most "kisebbségi" kormányzás alatt is van.

Tök mindegy, hogy lesz-e 2/3. gyurcsányinak mennie kell, ez a lényeg.

Bár attól tartok, hogy a 2010-es választás baloldalon sem az MSZP győzelméről, hanem a 2/3-d elgáncsolásáról fog szólni.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.02.24. 14:31:52

ki mit gondol arról, hogy az elmúlt 7 év minden egyes napja előre megadta a felmentést a fidesznak arra, hogy a holmi szalonképességet nem vizsgálva, gondolkodás nélkül koalíciót kössön majd a jobbikkal - már ha utóbbi bejut a T. Házba?!

tlac 2009.02.24. 14:33:01

akkor MSzP átlépi az 5%-os küszöböt?

-putyin- 2009.02.24. 14:34:42

és még így is lesz, aki az mszp-re szavaz...

ezért van igaza a demszkinek, ennek az országnak olyan kormánya van, amit megérdemel.

cpandacsoki · http://isis.blog.hu 2009.02.24. 14:37:13

Bit Rot, kérlek, legyen akkor inkább LMP.

Kenedy1 2009.02.24. 14:38:33

Nem csoda hogy romokban. Mindent ők tettek tönkre,úgyhogy húzzanak a faszba innen és nemzeti Kormányt Magyarországra.

burok008 2009.02.24. 14:41:21

Hát igen eddig jutott a "pártunk és kormányunk" :D azért tegnap legalább feloszlathatták volna magukat... Kíváncsi vagyok hogy meddig fog tartani ezaz ügyefogyott helyzet.

a véleményem az egésszel kapcsolatban : huhaha.atw.hu/

Johnny336 2009.02.24. 14:41:46

@Pala: te az a Pala vagy, akit régen Pilunak is hívtak?

@dzsucseharcos: nem vagyok tisztában teljes mértékben a szakmaiságával a közvélemény kutatásának, de van egy örökérvényű igazság - aki kérdez, az irányít. Természetesen egy adott kérdéssort végigolvasva nehéz machinálni, de a kérdezőbiztos (Imre bácsi, Julcsa néni...) szubjektivitását nehéz kiszűrni. Tud torzulni az adat erőteljesen, végeztem már én is kutatást, még kicsiben (80-100 válaszadó), és nem közéleti-politikai témakörben, de elég "nehéz" rétegnél, ott is kijöttek elég érdekes eredmények, csak tisztán a kitöltött ívek feldolgozásánál is.
Ráadásul ezeket "valaki" megrendeli :D

papamaci1 2009.02.24. 14:43:51

Mindenki tudja , hogy a végső pillanatban a proletáriátus az MSZP-re fog szavazni. Ne ámítsuk magunkat...a Maszop győzni fog.

freehckr 2009.02.24. 14:45:52

@kamasuka:
Az MSZP-SZDSZ-t nem érdemes "szétválasztani", ők 94-ben "házasságot kötöttek", azóta "egy a tábor". :) Erre tegnap kaptuk a hatezredik kézzelfogható bizonyítékot...

moophlander 2009.02.24. 14:45:54

A közel 50 éves agymosást szinte tökéletesre fejlesztették a kommunistákból lett szocialisták! Egy hibát vétettek azért! Csak a buta emberekre hatott! Ezért kezdték el ezek szaporodását segíteni!

kamasuka 2009.02.24. 14:46:35

Amikor ezt meghallom, hogy

"egyéb, mint pl. a ........", már rossz, mert valamit sugall a kérdező, és így már pict hekkelt a felmérés. Holott lehet, hogy a Sajóbikaharaszti paraszt bácsi azt sem tudja, hogy a Kék Bárd Pártot eszik vagy isszák.

kamasuka 2009.02.24. 14:47:48

@freehckr: egyelőre még saját lábukon jutnak be a parlamentbe. Az lenne szép, ha összefognának, közös lista és az MSZP nem kapná meg a 10%-ot. :D

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.02.24. 14:49:20

"A Miép anno többszázezer embert mozgatott meg a Hősök terére ... "

Hát úgy nagyjából a teljes szavazótáborát. 2002 március 15-én kimentem magamnak megnézni őket, rémisztő volt akkora tömeget látni. Este hallottam is a hírekben, hogy voltak vagy 200.000-en. Aztán pár hét múlva meg azt, hogy nagyjából ennyien is szavaztak rájuk, és az kevés volt az üdvösséghez...

is 2009.02.24. 14:49:26

én itt erősen 1990-et látok. igen, sikerült a népfront-jellegű MDF-nek lenyomni az MSZP-t 10%-ig, és vlsz. 2010-ben is sikerül majd 20% alá nyomni (szavazatban, parlamenti helyben 25-30%). de aztán a FIDESZ egy az egyben le fogja követni az MDF 1990-94 közötti útját, mert népforntos protest-párt ő is, csak az tartja össze, hogy közös, amit utálnak az emberek. és ezt tudják, minden megszólalás csak a hívek hergelése, szándékosan hangulatkeltő hozzászólások, sajtótájékoztatók. kicsit olyan, mint amikor az oroszlánokat direkt hergelik a gladiátorokra, meg a bikákat a bikaviadalon.a torreadorra. csak az lesz a baj, hogy ott lesz az évekig hergelt nép, és keresni fogja a gladiátorát, meg a torreádorát, akit utálhat. na és ki lesz az?

ezzel szemben a jobbiknak 'pozitív' üzenete van, persze isten mentsen tőle, hogy meg tudják valósítani. de csak nem 1926-ból köszön vissza a német helyzet, hogy van egy ország, ami anarchiába megy, mert a közjogi rendszere, és a politikai elitje szar, és egyre többen áhítoznak 'rendre'?í pont most jelent meg egy rendszeres kommentelőtől, hogy ő büszkén (különben nem írná) a Jobbikra fog szavazni, családostól.

szóval ha 90 ismétődik, akkor lesz még 94 is 2014-ben, a FIDESZ atomjaira hullik a kormányzásban, és az MSZP-nek lesz kétharmada. ha viszont a Jobbik kormánytényező lesz, akkor nagyon figyeljünk barátaim, hogy a párhuzam tovább alakul-e, vagy sem. mert akkor lehet igazán csak elmenni ebből az országból. és az már nem csak társaságbeli kiszólás lesz.

de azért én is felhívnám a figyelmet arra, hogy a választ megtagadók aránya 55%. a FIDESZ 28%-a semmire sem elég, márpedig ma minek hallgatná el bárki is, hogy FIDESZ-támogató. nagyon nincs ez még lejátszva, de 30% szavazattal sehogy se lesz kétharmad, ez már biztosan látszik. ha viszont a Jobbikkal lesz kétharmad, és úgy ugranak neki az alkotmányozásnak, na akkor lesz itt haddelhadd. annál még mindig jobb, ha Jobbikkal se lesz kétharmad.

freehckr 2009.02.24. 14:50:47

@kamasuka:
Ha az MSZP nem lép vissza az SZDSZ javára itt-ott, az SZDSZ nincs bent a parlamentben. Természetesen ugyanezt eljátszották fordítva is helyenként, na de az SZDSZ pár száz szavazata csak arra volt elég hogy ne Fideszes jelölt nyerjen...

Kéz a kézben 15 éve... erről szól az MSZP-SZDSZ... bármit is hazudozzon a "szadesz" vízfej... :)

is 2009.02.24. 14:50:57

@Fedor: nem lehet, hogy csak 100 000-en voltak, a többiek a Fedor féle megnézem magamnak csapat volt :-) tudod, az MTV-t is csak 300-an támadták, a többi 8000 csak megnézte magának

l3v1 2009.02.24. 14:52:54

Az összes találgatás ott bukik el, hogy ma is az emberek nagy része arra a szajkóra, hogy "a fidesszel [helyettesíthetitek mással is] sem lenne jobb" csak "megértően" bólogat. Eljutottunk kedves szoci regnálás alatt egy olyan állapotba, ahol úgy tűnik az utca emberének semmi beleszólása nem lehet a kormány politikájába, hiába a tüntetés, az aláírásgyűjtések, stb. A végső lépés a beletörődés, ami elívelhet a fenti "mással sem lenne jobb" állapotba, ami a legnagyobb koporsószeg. Amíg hagyjuk a szocikat úgy kormányozni, hogy úgy érezhetik, tetteiknek semmilyen őket negatívan érintő következménye nem lehet, addíg nem is fognak felelősen kormányozni, és ez meg is látszik az utóbbi 6+ év teljesítményén.

Kormányzási teljesítmény alapján bármikor vakon is elpbb mondanék igent akár a mostani Fideszre is, mint az MSZP-re. Van olyan állapot, ahonnan semmilyen mosolygás és osztogatás sem rángathat már ki.

is 2009.02.24. 14:53:36

@moophlander: lehet, hogy agymosás, de vannak olyan felmérések, amelyek először a programot kérdezik az emberektől, és csak utána a pártpreferenciát. a legutolsó ilyen szerint az egyetmisták kétharmada az MSZP programjával ért egyet, de kétharmaduk a FIDESZ-re szavaz. na ennyire korrelál a butaság meg a pártszimpátia.

moophlander 2009.02.24. 14:54:10

Amúgy már várom a mai ügyeletes "faszparasztot", aki Kaia Ibrahimozni, meg ezüsthajózni fog! Az, hogy a falkájukban heti 7, ennél durvább ügy kerül lebukásra éveken keresztül, az csak pszichózis a számukra! Megfertőzik az oktatást is, csak hogy ne legyenek okos emberek, mert azok könnyen átlátnak a szitán! Hol az a "faszagyerek" aki megkezdi a likvidálást?

freehckr 2009.02.24. 14:54:46

@is:
"a FIDESZ atomjaira hullik a kormányzásban, és az MSZP-nek lesz kétharmada"

Feltéve ha egy következő kormányzat nem gyorsítja fel a Zushlag, Verók, Hunvald-féle ügyek "felgöngyölítését", mert ebben az esetben a jelenlegi MSZP-SZDSZ frakciók fele "sajnos" egyfajta "akadályoztatás" végett nem fog tudni részt venni bármilyen választáson 2010 után. :) Éppen el lesznek foglalva a kosárfonással vagy tornacipő ragasztással valamelyik BV intézményben... :)

freehckr 2009.02.24. 14:55:57

@is:
"az egyetmisták kétharmada az MSZP programjával ért egyet"

Na ha belinkelnél ide egy ilyesféle kutatást, azt megköszönném... :)

moophlander 2009.02.24. 14:56:43

is!!! Ezt az ATV hallottad ugye? Vagy a Népszabadság írta meg? Mutasd a felmérés elérhetőségének a linkjét!

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.02.24. 14:57:13

@tölgy: Tolgy, tudod ciganyugyben is van barometrikus magassagformula.
Ez azt jelenti, hogy a tengerszint feletti magassag fuggvenyeben a ciganyok surusege exponencialisan csokken ( v.o. a szabadsaghegyen [ 531 m ] sokkal kevesebb van, mint a VIII. keruelben [ 10 m ] )

Az a szivas, ha az exponens hirtelen lecsokken es a ciganyok letszama a Janoshegyen is novekszik. Erre van esely, ahogy a gazdasagi helyzet romlik.

Ugyhogy nincs igazad.

p.s.
En is egy igen "jo" budai keruletben latkok, megis megtamadtak (!) a ciganyok a sajat hazamban (!).

is 2009.02.24. 14:58:16

@freehckr: hajjaj, és Orbán hogyan tepert a két forduló között ugyanezért az MDF-nél (miután előtte hónapokig ki akarta nyírni)! egyik tizenkilenc, a másik egy híján húsz. amit az MSZP-nek kívánsz, az igaz a FIDESZ-re is, és kívánd bátran nekik is

@l3vi: de nem az az alternatíva, hogy vagy MSZP, vagy FIDESZ. ha hagyod magad ebbe belerángatni, akkor te is erősíted ezt az őrültekházát, ami kialakult, és ami még csak erősödik. nézd a 2006-os német választást, és erősítsd a kicsiket.

is 2009.02.24. 15:00:24

@freehckr: addig is, amíg kigooglizom azt a linket elárulom, hogy 1994-ben meg fordítva volt, akkor mindenki a liberális programokkal értett egyet, aztán mégis mindenki Horn Gyulára szavazott.

hogy ráugrottatok, mint fedező kan :-)

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.02.24. 15:00:33

@is:
Ne is haragudj, de ez egy " wishful thinking".
Az a kulonbseg 1990 es 2010 kozott hogy
1. az emberek tapasztaltak, hogy mit is jelent, hogy " elloptak a vagyont'.
2. Nincs az allamkincstarban tobb penz, amibol osztogatni lehetne
3. a fidesz remelhetoleg kevesbe naiv mint az mdf es gyokerestul fogja a gazt kigyomlalni.

Ugyhogy ovatosan el lehet kezdeni bizakodni, hogy az atkozott kommunistaktol megszabadulunk. persze, azert meg merget nem lehet ra venni, de sanszos az eset ...

moophlander 2009.02.24. 15:01:10

"is" most lázasan kutat a relikviaként elrakott mszp-s propagandaanyagok között!

freehckr 2009.02.24. 15:02:33

@is:
"amit az MSZP-nek kívánsz, az igaz a FIDESZ-re is"

Az ilyesféle egy mondatos homályos utalásokban nem hiszek, ezeket általában frusztrált baloldaliak szajkózzák, legfőképp saját megnyugtatásuk végett. Az igazság ezzel szemben az, hogy lassan nem telik el hét, hogy egy MSZP-SZDSZ-es potentátot ne hallgatnának ki, zárnák előzetesbe, vagy ítélnék letöltendőre... "fityiszes" nincs köztük. :)

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2009.02.24. 15:04:57

@is:

Logikai csapdaba estel.
Ugyanis a " szocialdemokracia' nem azt jelenti, hogy a haveri nagytokes kornek mindent szabad ( Nomentana, Kabai, Libas Gordon, Zuschlag, stb ) a tobbiek meg " elmehetnek innen, ha nem tetszik nekik".

A fenti ellentmondast mindenk be tudja az mszpnel azonositani.

( Ja igen : a fiatalok meg kulon duhosek szerintem, mert a kommancsok jol hazavagtak az adossaggal a jovojuket ).

freehckr 2009.02.24. 15:05:03

@is:
"hogy ráugrottatok, mint fedező kan"

Mivel hajlok arra, hogy az ilyesféle felmérések nem léteznek. :) Mert ha azt állítottad volna, hogy a nyugdíjas otthonokban az előrehaladott demenciában szenvedő "bentlakók" kétharmada egyetért az MSZP-vel, abban nem kételkednék... :)

érdeklődő 2009.02.24. 15:06:29

Szerintem is rengeteg pszeudo-maszopos van, pl. anyám is gyűlöli gyurcsányt, de sosem szavazna orbánra, azt mondja, akkor inkább nem megy el szavazni, vagy mégis az mszp-re szavaz. Sok ilyen ismerősöm van, bár pl. ősbolsevik nagyszüleim hozzáállása meg most olyan, hogy szerintük nem lehet egy párt három cikluson keresztül kormányzó, mert szerintük a világtörténelemben erre még nem volt példa...
... ezért nem is mennek el a szeretett mszpjükre szavazni majd, mert úgyis a fidesz nyer szerintük is, akkormeg minek...

Kenedy1 2009.02.24. 15:06:33

Ha a fidesz tudna kormányozni 8 évet az elég lenne,hogy gyökerestül kiírtsa a komcsikat.

freehckr 2009.02.24. 15:07:46

@Kenedy1:
Úgy tűnik erre Gyurcsány is képes... :)

osborne 2009.02.24. 15:10:31

egyébként egész jó látlelet volt az elmúlt 7-8 év:

milyen ha a poszt-kommerek megpróbálnak kormányozni 2 cikluson át. csőd-csőd és megnagyobb csőd.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.02.24. 15:16:43

Azért annak nem ártana utánaszámolni, hogy az a 68% biztos FIDESZ szavazó pontosan hány főt is takar, és utána ezt a számot össze kéne hasonlítani azzal ,hogy hányan szavaztak rájuk eddig az országgyűlési választásokon. Szerintem nagyon hasonló, ha nem éppen alacsonyabb számot kapnánk, ergo a FIDESZ tábor semmit sem nőtt, csak a másik fél töpörödött össze, tehát ebből még bármi is lehet...

flimo13 2009.02.24. 15:19:01

@cpandacsoki: elöbb szavazok a Magyarország Román Megszállásáért Mozgalomra, mint azokra a nyomorék hippikre.

Grrr 2009.02.24. 15:19:48

Az első lépcsőfok a jelöltállítás lesz. A legtöbb megyében ugyan elég két jelölt (750 ajánlócédula) ahhoz, hogy meglegyen a megyei lista, de az ajánlószelvények begyűjtése egy időpontban az egész országban hatalmas erőfeszítést, illetve pénzt is igényel. Elképzelhető, hogy üzletelni kellene majd a nagypártokkal - azonban erősen kérdéses, hogy a ferencvárosi botrány után ők hajlandóak lesznek-e juttatni a JOBBIK-nak belőlük. Ha a párt magára lesz utalva, akkor elég nehéz lesz minen megyében indulnia.

is 2009.02.24. 15:20:50

@freehckr: persze, és nem is volt, és nem is lesz! Polt Péter gondoskodik róla, bízd csak ide! nem lesz ellenzéki vizsgálóbizottság se, azt is csak bízd ide! nem lesz itt semmilyen botrány, illetve majd jól elhitetjük, hogy csak az ellenzék ármánykodása az egész, mi valójában sosem hazudunk.

mindenképpen egy strigula a kommunikációnak, nálad láthatóan jó talajra hullott, és szárba is szökkent.

moophlander 2009.02.24. 15:20:53

20 év múlva úgyis valamelyik cigányvajda lesz a miniszterelnök! Annyian lesznek addigra, hogy simán nyenek! Aranyberakásos lesz a Parlament épülete, üveggyöngyök lógnak majd a Lánchídról is, a kőoroszlánok mellé felkerülnek majd a gipszkacsák és céllövöldék sorakoznak majd Hősök terén! Kálesz báktáló tesókáim!
Csumidázlak benneteket! - hangzik majd az elnöki beszéd kezdetekor! :D...vagy inkább :(

smartdrive 2009.02.24. 15:22:02

én inkább a népet váltanám le

freehckr 2009.02.24. 15:22:55

@is:
Szóval nincs link...

georg 48 2009.02.24. 15:24:06

Boritékoltam! Ez év végétől látványos javulás következik be. Mindenre jut lovetta, elgázol minket a kánaán és megnyeri a GyF. a 10-es választásokat! Rémálom ugyan, de így lesz!

Bit Rot 2009.02.24. 15:27:19

@is:
"@moophlander: lehet, hogy agymosás, de vannak olyan felmérések, amelyek először a programot kérdezik az emberektől, és csak utána a pártpreferenciát. a legutolsó ilyen szerint az egyetmisták kétharmada az MSZP programjával ért egyet, de kétharmaduk a FIDESZ-re szavaz. na ennyire korrelál a butaság meg a pártszimpátia. "

Azt hittem, hogy az lesz a csattanó, hogy az MSZP minden programját végigkérdezik az egyetemistáktól egymás után, és csak utána árulják el, hogy ez valójában egy párt programja, nem 7 különbözőé :-)


LMP-vel az a gond, hogy erős a gyanú, sokfelé lehet olvasni:

Lehet Más a Politika = Lehet Más az SZDSZ

osborne 2009.02.24. 15:27:23

@georg 48: akkor urbánháború lesz én meg ezt borítékolom ;]

Kalmár 2009.02.24. 15:27:50

Szívfájdító belegondolni, hogy mennyivel jobb lenne a helyzet a válság ellenére is, ha nem a szocik kormányoztak volna az elmúlt 7 évben.
Jajj nem jól fogalmaztam csak úgy csináltak mintha kormányoztak volna.
Közben úgy elbaltázták az ország lehetőségeit, hogy most összekötözött lábbal kellene táncolni. Nem fog menni.
A 2001 es választások után (100 lépés) és a 2006-os választások megnyeréséhez annyi hitelt vettek fel, hogy beledöglünk.
Most, hogy baj van, nincs mihez nyúlni csak az újabb hitelekhez.
Hol a vége??
Indulni kellene.
Sajnos a becstelenség és a kapzsiság most visszaüt.
Ha legalább Öszöd után felállnak és lelépnek, akkor most lehetne nagy a szájuk. Kellett így kapaszkodni a szétvert trónba. Még jó volt pár évig pályázati megélhetési politikust játszani? Hát most a baloldalt egy pár évre kicsinálták, pompás.

freehckr 2009.02.24. 15:28:02

@georg 48:
"Mindenre jut lovetta"

Már most sem, akkor év végére hogy?! :) Friss hír:

www.portfolio.hu/cikkek.tdp?i=110715

Gyurcsány Brüsszelben ismertette "válságkezelő" programját... puff, elszállt a forint. :) Ahhoz, hogy még valamilyen szinten "helytálljanak" a "szocialisták" a 2010-es választásokon, azt meg is kell érniük... :)

georg 48 2009.02.24. 15:30:01

Én csak a félelmemet tolmácsolom!!!!

Kenedy1 2009.02.24. 15:31:02

Szerintem meg előbb lesz cigány miniszterelnök ebben az országban. Idióta barom komcsik ha már meglátnak egy Magyar zászlót akkor apám ez náci,fasiszta,Fideszes, meneküljünk!!

Ja,és rosszul vannak ha meghallják az adócsökkentés, GDP-növelés szavakat.

Karvaly 2009.02.24. 15:31:33

@is: te ugyanaz az is vagy, aki zseniális politikusnak tartja Gyurcsányt? Mert akkor köszönjük Emese, értékeljük páratlan kampánytevékenységedet :)
Amúgymeg hátpersze, hogy a Jobbik párt nyíltan náci, sőt fasiszta, ha bekerül a parlamentbe, akkor itt is sörpuccs lesz, aztán a Magyar Hadsereg a rohamosztagosokkal az élen megrohamozza Lengyelországot és Franciaországot. Nyilván. :)

paráznabillegető 2009.02.24. 15:34:15

mszp?
fidesz?
eh, egy az alom.
én csak azt kívánom, legyen jobb(ik)...

moophlander 2009.02.24. 15:37:00

Na, "is" lik-jére legalább annyit kéne várni, mint Gyurcsány első igazmondására! Erre pedig ugyan várhatnánk! Fletónak szerintem még a fejfájára is valami hazugságot írnak! További szép napot mindenkinek!

osborne 2009.02.24. 15:42:36

@freehckr: ez félreértés! sőt nem látnak folyamatokban ott

rockjano 2009.02.24. 15:48:13

Ha, ha

nem az a kérdés hogy a Fidesz nyer-e 2010-ben, persze hogy nyer hanem hogy utánna milyen gyorsan veszti el a népszerûségét??? 3-4 hónap??? és ugyanott lesznek mint most a szocik.

Ahogy nézem a Fidesz éppen ezen dolgozik, mert nincs startégia az a lényeg hogy hatalmat kapjanak és elkezdhetssék ôk is a szabadrablást, nagyon éhessek az embereik. Az hogy utánna mi lessz az mindegy.

GyF meg kélyessen ostorozza majd a kormányt a parlamentbe.
ja és kivonulnak majd ha bejön a Vitya.

Lessz még itt szórakozás :-)))

andzsin 2009.02.24. 15:55:06

elképesztő sötétség uralkodik néhány ember fejében: komolyan azt hiszik, hogy a kommunistáktól meg lehet szabadulni. a fidesz, ha annyira akarta volna, abban a 4 évben volt lehetőségük a gyomlálásra mégsem csináltak semmit. ennek van egy kézenfekvő oka: a háttérben le van mutyizva minden, az érdekcsoportok egyirányba mutatnak, kéz kezet mos és a végén mindenki jól jár.

egyébiránt, ahogy Deutsch Tamás 91-ben megmondta: "A másik kommunistája mindig büdös." Ha kigyomlálnánk az összes párttagot és funkcionáriust a fideszből nemsokan maradnának:) Lehetne kezdeni egy bizonyos Áder Jánossal, aki a II. ker. Tanács VB osztályán tevékenykedett....

És óva intenék mindenkit ezeknek a közv.kutatásoknak a jelentőségétől. Egyrészt, aki csak egy kicsit is ért hozzá (mondjuk a szociológia szakon egy éven keresztül tanítják a módszertani csapdákat:)) az tudja, hogy nem mindegy, hogy kikből jön össze a "reprezentatív" minta, milyen sorrendben vannak a kérdések...stb.

Az emberek egy jelentős részében szituatív dolgok döntenek a választásban és nincsenek pártpreferenciáik. Jelenleg a választók több , mint fele inaktív státuszban van és a jóisten se tudja kire fognak szavazni. Orbánt legalább annyira utálja a többség, mint Gyurcsányt. A masszív szavazótáborok nagysága kb. ugyanakkora (a baloldalé egy kicsit nagyobb), a többiek meg a választás előtti pénteken fogják eldönteni, hogy kire szavaznak vagy kire nem. Rossz lesz e az idő vagy nem, a nem elkötelezett szavazók inkább mennek kertészkedni vagy kirándulni a gyerekkel, mint szavazni...stb

nem lefutott ez a meccs. az jelen helyzetben kb. 80%, hogy a fidesz nyerne, de messze még a messze....

Peter252 2009.02.24. 15:55:46

Az LMP-vel elviekben nekem nincs semmi bajom, Shiffer András kifejezetten szimpatikus ember,...a kampányfilmjüket a neten szerintem kicsit túlspilázták, az ismert értelmiségiekkel, és balliberális régi megmondóemberekkel.
Pl. Hajós, Soma, etc...

De a mai, kétosztatú, a vagy igen-vagy nem, tehát quasi vagy Gyurcsány vagy Orbán(tehát nem Gyurcsány) választási döntéskényszerben nagyon sok balliberális, aki talán még LMP-zett is volna, persze Gyurcsányra fog szavazni...ezért nem jósolok nekik semmit még 2010 ben, vagy a 2009 es EP választáson.

Most minden balliberális választó, értelmiségi, megmondóember be fog állni Gyurcsányhoz választási helyzetben, ma már ő a baloldal vezére,...

is 2009.02.24. 16:00:14

@moophlander, freehckr: én nem félek visszajönni, és megmondani, hogy nem találtam meg, pedig eddig kerestem, rááldoztam egy órát (meg esetleg nem ezért fizetnek, hogy neked linket keressek) . egyébként annak idején (mert ez kb. 3 éves adat) sem olvastam, hanem hallottam, rádióból. és igen, legyen csak egyszerűen az, hogy én is hazudok. ez belefér még a 20IQ-ba is. a többit meg minek használni. (ha kell, elmondom, hogy ez az adat miért nem meglepő, ha belegondol valaki, de ehhez gondolkodni kell, úgyhogy csak kérésre, mert a gondolkodás fárasztó).

@Karvaly: sajnos nem tartom zseniális politikusnak Gyurcsányt, úgyhogy megköszönjük Emese a további eszmefuttatást. elég egyszerű agyműködés ez, amiket a számba adsz, de hát végülis ez nem erőlteti meg az agyat, ugye, szemben a kicsit szofisztikáltabb hozzáállással?

CrL 2009.02.24. 16:01:28

@Peter252: az LMP ötletnek jő, megvalósítás és név gagyi

andzsin 2009.02.24. 16:02:52

@rockjano: ha aZorbánnak esze van, nem követi azokat a hibákat, mint 98-02 között, de szerintem elköveti, így borítékolom, hogy fél év múlva közutálat tárgya lesz. az erőteljes rekatolizáció pl. nemcsak az én fejemben veri ki a biztosítékot...

mert az hogy lopnak, az borítékolható. mindenki lop. tegye fel a kezét, aki még nem lopott és soha életében nem hazudott???:))))))) aki fönt van, az meg még többet lop. ez egy ilyen ország. nem érdekelne , hogy lopnak ha közben mennénk valamit előre. de ehelyett ez az ország ugyanúgy működik, mint 89-ben és ezalól egyetlen év sem volt kivétel az elmúlt 20 évben, egyetlenegy szerkezetátalakító reformot nem sikerült véghezvinni.

a fidesz előszerettel mutogat Szlovákiára, ahol 19%-osak az adókulcsok , csak azt elfelejtették hozzátenni, hogy
-átszabták a nyugdíjrendszert
-visszanyírták a segélyeket 30-50%kal (!)
-25 éven alul semmilyen segély nem jár
-megszüntették az összes adójóváírást
-privatizálták az eü szolgáltatásokat
-bezártak jónéhány kórházat és szakrendelőt...

ennyi a csoda titka. csak a másik felét is hozzá kellene tenni...

sanyix 2009.02.24. 16:09:16

Az én véleményem: Halál az maszop, szadesz tagjaira.
Kva nagy verés néhány fideszes hülyének is, hogy vegyék észre magukat.
Kiirtani az összes komcsi téglát.
Tv-ben kampányolni ezúttal valami hasznossal, pl: "magyar! KICSESZETTŰL hülye vagy, sötét barom birka népség, ideje megerőltetni az agyadat, mert jelenleg a többség iq szintje egy növényével egyenlő!"
Jól megszivatni a svédeket(nuku támogatás), esetleg kitoloncolni őket indiába.
A szavazási jogot bizonyos kor fölött vizsgálni kéne, és bizonyos értelmi képesség alatt el kellene venni, amivel kiküszöbölhető lenne a sötét nyuggerek "azemeszpéreszavaztunkmertöbbnyugdíjatígért" országszivató faszsága.

Johnny336 2009.02.24. 16:11:44

@br: Köszi, :D

Things just don't happen, because the prime minister is keen on it! :D

bmezei 2009.02.24. 16:18:16

Jó lenne már ezt abba hagyni.Mindenki azzal jön hogy az MSZP rossz de ha a FIDESZ lenne hatalmon az se lenne jó.Az egyik 19 a másik egy hiján 20.Be kell jelentenem hogy a FIDESZ és Orbán Viktor 7 éve nem Magyarország vezetője.Szerintem a többiek egy másik földön élnek.Mindezért amit elkövettek természetesen és most nagybetűk jönnek a BALLIBERÁLIS OLDAL A FELELŐS.Remélem a gyengébbek is megértették

bmezei 2009.02.24. 16:18:49

Jó lenne már ezt abba hagyni.Mindenki azzal jön hogy az MSZP rossz de ha a FIDESZ lenne hatalmon az se lenne jó.Az egyik 19 a másik egy hiján 20.Be kell jelentenem hogy a FIDESZ és Orbán Viktor 7 éve nem Magyarország vezetője.Szerintem a többiek egy másik földön élnek.Mindezért amit elkövettek természetesen és most nagybetűk jönnek a BALLIBERÁLIS OLDAL A FELELŐS.Remélem a gyengébbek is megértették

Karvaly 2009.02.24. 16:20:55

@is: nagy kár, hogy nem mentettem el azt a postodat. Na mindegy, majd előkeresem valahogy.
Hm, szóval a '26-os Németországgal meg a kivándorlással nem a náciveszélyre céloztál? Szerinted lehetséges ma az Unióban bármilyen náci hatalomátvétel?

ApukadHUN 2009.02.24. 16:24:08

Azért örülök, hogy jön Viktor, mert ő már bizonyította, hogy rendbe tudja rakni az országot. Miután Bokros szétzúzta a költségvetést és a mezőgazdaságot, a MINISZTERELNÖK ÚR mindent rendbe rakott 1998-tól 2002-ig. Akkor sokkal nehezebb volt a helyzet.
Annak is örülök, hogy amikor a MINISZTERELNÖK ÚR visszatér, egyből nőni fog a nyugdíj, több pénzt kapnak az orvosok és kevesebb adót fizetünk. Ha a parlamentbe be is jut más párt, az önkormányzati választáson már csak a FIDESZ jut szerephez.
Az is jó, hogy Deutch Tamás elmegy Brüsszelbe, mert így szerephez juthat az Szíjgyártó Péter. Remélem kap valami komoly tárcát. Mondjuk az egészségügyet, vagy az oktatást.
Bárcsak 2010 lenne már és ismét jöhetne a MINISZTERELNÖK ÚR kormányzása.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.24. 16:24:10

"@andzsin:
"az erőteljes rekatolizáció"

Maga észnél van? Hogy képzeli ezt? Megmondja a Zorbán, hogy aki nem tér át az nem kap családi pótlékot? És a reformátusokkal mi lesz? Leadta a Pártközpont az egyházas drótot és most az egész csürhe ezt nyomja vissza?

ApukadHUN 2009.02.24. 16:29:45

@bmezei: teljesen egyetértek!
Mindenért a Gyurcsány felelős. A vizitdíjat is velünk akarták megfizettetni, miközben ők helikopterrel utaztak. Támogassák a lakás és autóhiteleket a nehéz időben! Ne az emberekkel fizettessék meg a válságot! Én is tudom, hogy az üregi nyulak nem fizetnek adót, de már a népszavazás után megmondta a MINISZTERELNÖK ÚR, hogy nem az embereknek kellene fizetniük az orvosi ellátásért.

bmezei 2009.02.24. 16:30:14

Látom itt mindenki be van tojva az Orbántól aki baloldalinak vallja magát.Egyszer vicces és szánalmas egy 5 gyerekes családapától félni.És tényleg a Fábrinak volt igaza a BALLIBERÁLIS oldalt egy dolog tartja össze az Orbán gyűlölet.

ApukadHUN 2009.02.24. 16:40:22

@bmezei: Azért utálják a MINISZTERELNÖK URAT, mert ő mindenek fölött áll és érinthetetlen. Az Ő szájából hiteles a korrupció elleni hadjárat, Ő szorgalmazta, hogy az utca helyett a parlamentben politizáljanak, Ő a konzervatív értékek hiteles képviselője, az Ő pártján belül csak az olyan magasan képzett és intelligens emberek jutnak szerephez mint a Percné, a Szíjgyártó és az a vörös Répási.
Az MSZP fél a MINISZTERELNÖK ÚRtól, mert a falvakban élő értelmiség (hegedűtanárok, újságírók, sebészek, ügyvédek, brókerek, bírók) ereje őt támogatja.

kamasuka 2009.02.24. 16:44:34

@andzsin:
"fél év múlva közutálat tárgya lesz"

Évek óta közutálat tárgya.

kamasuka 2009.02.24. 16:47:37

Mellesleg, közutálattal is lehet lassan 8 éve kormányozni.

ApukadHUN 2009.02.24. 16:55:31

@kamasuka: "Mellesleg, közutálattal is lehet lassan 8 éve kormányozni. "

Azért egy komcsitól más az elvárás, mint a nemzet legbölcsebb emberétől. Ráadásul azok a buta komcsik néha elküldik a vállalhatatlan embert.

cpandacsoki · http://isis.blog.hu 2009.02.24. 16:56:58

Peter252,

Gyurcsányra nem fog senki szavazni a rajongóin kívül.

Bit Rod,

Az emberek gyanakodnak, hogy kilóra megveszik majd az újakat a régiek.

Azt viszont atombiztos, hogy ha a Jobbik megerősödik, akkor az Szdsz is.

Kell mindig egy kicsit gondolkodni.

martonx 2009.02.24. 16:57:45

@ApukadHUN:

Sajnos a válságot velünk fogják kifizettetni, de azért jó lenne látni mondjuk kezdetnek a komplett kormányunkat börtönben.

Hűtlen kezelés 7 éve folyamatosan megvalósul.

andzsin 2009.02.24. 16:57:55

Komolyan mondom az eszem megáll a jobbosok Orbán-mámorán. Egyszerűen hihetetlen, hogy egy Kádár-diktatúra után tudnak emberek könnyes szemmel csápolni és kórusban tapsolni "Viktor!Viktor!" Speciel én Gyurcsányt és sleppjét is elhajtanám a büdös fenébe az egész szdsz-es csürhével együtt.

De tudjátok mit , legyen nektek királyotok, ha így könnyebb. Orbán a fejére teszi a koronát, Varga lehet megint főkamarás, Szíjjártó meg udvari bohóc...

egyébiránt meg az elmúlt 20 év legszebb és egyben legemblematikusabb jelenete volt az, ahogy a Szent Korona úszott a Dunán, hogy aztán méltó helyére kerüljön: az Országgyűlés épületébe. Az a Szent Korona, amit a fidesz a háta közepére sem kívánt még pár évvel azelőtt, mivel a Kossuth-címer mellett kardoskodtak. De ha már így alakult, hátha jó lesz még az a korona valamire:)

andzsin 2009.02.24. 17:03:05

@martonx: ó persze, amikor a fidesz kidobált 2 milliárdot országimázsra, másfél milliárdot a stadionbeléptető rendszerre és 3 milliárdot zsebrevágtak az infláció alultervezésével az smafu mi? ja, nekünk mindent lehet, értem. lehet azt mondani, hogy a "haza nem lehet ellenzékben". szép. ők a haza és mindenki más mocskos, szemét panelféreg. ja és szemben a másikkal, aki bevallotta, hogy hazudott, OV meg bevalotta, hogy ő még sohasem. ez aztán az erkölcsi piedesztál kéremszépen....

emlékszem rá, hogy a választások előtt 1 héttel megkérdezték aZorbánt, hogy lehet e koalíció a kisgazdákkal, a válasz: " ez ki van zárva." az eredményt láttuk. én azóta várom a chilei cseresznyét....

ÁrPi 2009.02.24. 17:04:29

ApukádHUN:

" Ráadásul azok a buta komcsik néha elküldik a vállalhatatlan embert."

Az EU-ba adóügyi biztosnak, nemde?

Mondj egy más, jobb példát .

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.24. 17:06:04

@andzsin:
Nagyon nyomul a droidkommandó. Félnek az elvtársak? Csürhe, takarodó!!!

Téglagyári Megálló 2009.02.24. 17:07:09

@andzsin:

Én inkább Pető Ivánra emlékszem, kilencvennégyből...

tevevanegypupu 2009.02.24. 17:13:30

@ApukadHUN:

Miert idegeskedsz, egyelore Gyurcsany a miniszterelnok ur. Het eve szabad a palya neki es csapatanak. Az ertelmiseg tamogatja es kivalo miniszterei vannak, Draskovics, Szilvasy, Veres, Goncz Kinga..stb.. Partszovivonek ott van Nyako, frakciovezetonek Lendvai Ildiko. Nyertes csapat. Horn Gabor is megmondta.

-tara- · http://hegyek-lanya.blogspot.com/ 2009.02.24. 17:14:45

nem lehetne végre megfelelő magasságból szemlélni a dolgokat? Hogy pontos rálátás legyen arra, ami az országban zajlik?

SOHA nem voltak demokratikus választások Magyarországon, ahogy soha nem volt demokrácia sem. A megvásárolt média segítségével mindig sikerült a választásokon az előre kitalált végeredményt elérni, igaz, egy hiba azért becsúszott, egyszer nyert a Fidesz.

2010-ben is így lesz. Ha időközben sikerült OV-t is megvásárolni, akkor győzhet a Fidesz, ha nem, akkor marad ez a köztörvényes bűnözőkből álló társaság.

A parádét pedig azok vezénylik, akik a zsetont adják arra, hogy a maguk zsetonjait visszakapják.

Nincs demokrácia - diktatúra van
nincs béke - háború van
és mindehhez van egy teljesen alkalmatlan alkotmányunk, amely nem védi meg az állampolgárait.

Egyetlen kiutat látok csak: egy teljesen új politikai elitet, amely megtagadja az államadósság további törlesztését, tárgyal a gyarmatosítóinkkal és olyan feltételeket ér el, ami kevésbé gyorsan taszítja a szakadékba az országot, netán felcsillantja a reményt valamiféle újrakezdésre. Minden egyéb csak mellébeszélés, ha Orbán ezt az utat választaná, akkor a Fideszbe beépült megvásárolt gazemberek tennének keresztbe.

Szar ügy.

I-brahi 2009.02.24. 17:16:44

Az a helyzet, hogy nagyon szánalmasnak érzem azokat az embereket, pártállástól függetlenül, akik az egyik oldalnak mindent megbocsátanak/elfelejtenek, a másikat pedig démonizálják. Nem minden fekete és fehér. Mindkét nagy pártnak volt egy pár húzása. Jó lenne rájönni, gyerekek.

elfelejtette 2009.02.24. 17:16:46

@bmezei:

Én már ebben sem vagyok biztos, hogy itt csupán az Orbán gyűlölet a mozgatórugója a ballib drukkereknek. Az persze számomra is egyértelműnek tűnik, hogy a most egyenlőzők azok általában csalódott, kognitív disszonanciában szenvedő balliberálok, de az Orbán utálatot másból eredeztetem. Elsőre én is azt hittem, hogy itt valamiféle személyes gyűlölet munkálkodhat a háttérben, de mostanában kezdem másképp látni. Persze, Orbán és vele együtt a Fidesz a mumus, de főleg azért, mert ő az egyetlen esélyes az ellentáborból.

Mostanában arra gondolok, hogy valójában a ballib tábor lelke mélyén iszonyúan fóbiás. Fél attól, hogy a kádári langymeleg lötyögés semmilyen módon nem jön vissza, csakis a bölcs MSZP vezetésével, akik ugye, mint azt láthattuk remekül egyensúlyoztak úgy a kötélen, hogy közben az ország elvolt, mint a befőtt.

Ez az a korosztály, amelyik 56 után, de jóval a 89-as események előtt született, s amely összességében pozitív nosztalgikus képet őriz magában arról a letűnt korszakról. Ha megkérdezed, mire emlékszik, akkor persze nem fog neked konkrét példát mondani, csak annyit, hogy mennyire szerette Katona Klárit meg Rózsa Gyurit, de Kádárról meg az MSZMP tevékenységéről semmit nem fog tudni mondani. Legtöbbjük nem is ismerik azt a korszakot politikai szempontból.

Így nézve, aímg a demográfiai változások nem csökkentik le az arányukat, addig tök mindegy, ki fenyegeti az MSZP-t, az lesz a mumus. Most épp Orbán, de ha mondjuk Kósa lenne a Fidesz elnöke, őt is ugyanúgy megutálnák.

I-brahi 2009.02.24. 17:18:38

Ja, igen, beérkező új komment eszembe juttatott még valamit: Az összeesküvéselmélet-hívők még az előző kategóriánál is szánalmasabbak.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.24. 17:19:02

@andzsin:
Igazad van, tényleg voltak fölösleges kiadások. 1-2 milliárdocska itt meg ott. No, de most 400-500 milliárdos reptér eladások, 250 milliárdos M5-ös pénz eltűnés, amibe Megyó belebukott. Aztán itt van 4-es metró, viadukt a lankán, alagút a síkságon, stb. Ezek mind százmilliárdok, apám. Bár lopott volna a rühes fajtád is csak 1-2 milliárdot, most nem itt tartanánk!

tevevanegypupu 2009.02.24. 17:20:17

@andzsin:
Chilei cseresznyer nem kapsz, hanem volgyhidat meg kormanyzati negyed-terveket meg keszulodo negyes metrot. Sokkal jobban jartal igaz? Ne legyel mar olyan telhetetlen, latom meg a korhazi automatakat meg a szefeket is elfelejtetted, gyonyoru mondhatom. A miniszterelnok ur ejjel-nappal irja a blogokat, hogy megnyugtassa baratait aztan itt van ni..

elfelejtette 2009.02.24. 17:25:50

@tevevanegypupu:

Két nagyságrenddel kisebb összeg volt a "menedzsment díja" a Fidesz idején, cserébe pl. csökkent az államadósság. Nem is rossz üzlet, koronaúsztatással, Kaya Ibrahimmel, chilei cseresznyével és stadion beléptetőrendszerrel együtt sem.

I-brahi 2009.02.24. 17:26:10

@elfelejtette: Nem értek veled egyet. Gyurcsány igenis megpróbált néhány fontos, de népszerűtlen intézkedést meghozni, ezeknek a nagyrészét már a saját pártja elkaszálta, mert "Atyaúristen, ha ezekből törvény lesz, akkor mi legközelebb be se jutunk a Parlamentbe." Orbántól én egyszer hallottam olyat, aminek alapján azt mondtam, hogy ha ezt nyíltan felvállalná, rá szavaznék. Az ominózus Kéri-féle beszélgetés. Ahogy hír lett belőle, kiderült, hogy nem gondolta komolyan... ez a szomorú. Mostanában nézem újra az elnök embereit. Van benne egy kitűnő mondat: "Elnök Úr, az Ön intézkedéseiből az süt, hogy "Nem akarok egy ciklusú elnök lenni"." Mármint, nem merünk konfrontálódni, mert belebukunk. Itt lenne az ideje, hogy valaki merjen.

I-brahi 2009.02.24. 17:27:34

@elfelejtette: A Bokros-csomag után ez azért annyira nem volt nagy teljesítmény...

elfelejtette 2009.02.24. 17:28:38

@I-brahi:

"Nem értek veled egyet."

Nagyon sokan nem értenek velem egyet, én viszont senkit nem fogok győzködni a magam igazáról. Leírom a meglátásaimat, aztán mindenki azt olvas ki belőle, amit akar.

tevevanegypupu 2009.02.24. 17:34:38

@elfelejtette:
ugyan mar, ez a koronausztatas..Nem tudom mi a baj vele, minden orszagban nagyobb evfordulokon hatalmas unnepsegeket rendeznek. A nalunk sokkal szegenyebb orszagokban is, ahol azt hiszem elobb-utobb orrba vernek azokat, akik tulsagosan kritizaljak nemzeti erzesuket, buszkeseguket. A korona nekunk kulonleges, nagyon fontos nemzeti jelkepunk a palasttal, jogarral es az orszagalmaval egyutt. Mikor az amerikaiak visszaadtak, euforiaban uszott az orszag. Hol vagyunk mar attol..

elfelejtette 2009.02.24. 17:36:57

@tevevanegypupu:

"ugyan mar, ez a koronausztatas.."

Nem érdekel a koronaúsztatás, csak felsoroltam néhány közkedvelt toposzt, amit ilyenkor felhozni szokás, bizonyítandó, hogy az Orbánék is legalább ugyanolyan rosszak, mint ezek.

I-brahi 2009.02.24. 17:37:07

@elfelejtette: Azért írtam, amit írtam, mert pont a fentiek alapján gondolom, hogy a Fideszben sokkal nagyobb potenciál van, mint az MSZP-ben. Csak úgy gondolom, hogy nem (jóra) használják.

Számomra az MSZP és az SZDSZ szánalmas, a Fidesz ijesztő, MDF nem létezik és KDNP. Az LMP-ből nem lesz semmi, a Jobbikból meg remélem, hogy nem lesz semmi.

Hogy megint egy klasszikust idézzek: "Nem lehetene eltakarítani ezt az egész bagázs és elkezdeni mindent előről egy másik állattal?"

Grrr 2009.02.24. 17:37:25

@I-brahi:
A Bokros-csomagra (=egyszeri leértékelés, csúszóleértékelés, vámpótlék, juttatások egy részének elinflálódásának hagyása) akkor szükség volt, tűzoltásképpen. De semmi különös szakmailag.
Lényegi és átgondolt reformok nem születtek. Arra emlékszem, hogy el kellett küldeni a nyelvtanárok nagy részét a Közgázról - szép és előremutató lépés, ugye? Az Alkotmánybíróság elkaszálta a fűnyíró-jellegű, jogi szempontból rosszul előkészített, kapkodó intézkedések nagy részét. Mi volt abban a nagy szakmai teljesítmény?

bmezei 2009.02.24. 17:38:40

Most azok kardoskodnak a kapitalizmus és a demokrácia mellett akik ezelőtt 20 éve még a kommunizmust éltették.Kedves hozzá szólok jó reggelt kívánok akkor most miről beszélünk.Az Orbán fóbiátok már olyan nevetséges hogy sírva röhögök.Mindenről az Orbán jut eszetekbe.Egyébként nekem nem lehet más a véleményem csak az amit megszab más vagy hogy is van ez?

tevevanegypupu 2009.02.24. 17:38:45

A Bokros csomag..amennyiben valoban annak koszonhette mesebeli gazdagsagat az Orban kormany, akkor nem ertem, amikor Bokros meghozta intezkedeseit miert gyuloltek ot annyira, hogy Horn el is kuldte rovid ido utan. Orban - hala ugye a Bokros csomagnak - ugy adta at a kamrakulcsot a szocialista kormanynak, hogy azok elegedetten nyugtaztak nincs baj, van penz, kezdodhet az osztogatas..A tobbit, ami utana kovetkezett sokan hajlamosak elfelejteni.

tevevanegypupu 2009.02.24. 17:39:51

@elfelejtette:
neked cimeztem, de altalanossagban irtam.(:

Grrr 2009.02.24. 17:41:23

Persze a Fidesz is lazsált - nem történtek érdemi, előrmutató intézkedések az agráriumban, vidékfejlesztésben. A felsőoktatásban beindult világbanki programból kiléptek, anélkül, hogy valami okosat alkottak volna helyette. Az egészségügyben és a gazdaságfejlesztésben is csak tötymörgés folyt. A Széchenyi-terv az intézményrendszert jól felkészítette ugyan a SA/KA mechanizmusokra, de több volt a füstje, mint a lángja.
A vidéki turizmus + fürdőépítési láz is átgondolatlan volt.

Mindezekkel együtt sokkal kevesebb kárt okoztak az országnak, mint utódaik.

cziffra plachta zasztava · http://www.cziffra.blog.hu 2009.02.24. 17:52:21

en meg azt mondom, h kicsit nagyobb onbizalmat a jobboldalon. csak a gyozelem merteke a kerdes. mas a helyzet, mint 2002-ben vagy 2006-ban. nagyon mas.

Naumov 2009.02.24. 17:52:26

Azon, hogy minden pártban vannak gazdasági haszonlesők, akik szemrebbenés nélkül tesznek zsebre közpénzeket, sajnos nem nagyon érdemes vitázni, a pontos eseményeket és nagyságrendeket meg valószínűleg soha az életben nem leszünk képesek megállapítani, úgyhogy meglehetősen meddőnek érzem az erre vonatkozó eszmecseréket (ezüsthajó-kayaibrahim-koronaúsztatás kontra nomentana-fittelina-cuslág).
Ami a választásokat illeti, én is tartok attól, hogy 1. elég sok a rejtőzködő szoci szavazó, akik most nem nagyon merik reklámozni a szimpátiájukat, és a szavazásnál lényegesen többen lesznek 2. valószínűleg foggal-körömmel ragaszkodnak majd a pozíciójukhoz, hiszen válság ide, államcsődközeli helyzet oda, kormányon lenni azért nagyon kifizetődő, úgyhogy alighanem a kampányban minden eszközt fel fognak használni. Nem csodálkoznék, ha Fletó élő televíziós adásban túlélné egy orvlövész támadását, miközben felbukkanna Mikola és Semjén titkos pornóvideója.

br · http://www.szalaiannamaria.net 2009.02.24. 17:55:25

@Naumov: A rejtőzködő szoci szavazó egy hülyeség.

2002-ben is a különböző választási játékokat magyarázták vele: szavazatvásárlás, szórakozás a közvéleménykutatásokkal, stb...

freehckr 2009.02.24. 18:02:34

@Naumov:
Csatlakoznék a fentiekhez. A közvélemény kutatók manapság igen kifinomult módszerekkel mérnek, ha megnézzük milyen eredményeket hoztak 2002-től, akkor azt kell mondani, egy bizonyos elenyésző hibahatáron belül "eltalálták" az eredményeket, egyik kutató pár százalékkal túl mért, másik pár százalékkal alatta, de egybecsengtek az adatok.

Nincsenek "rejtőzködők", vagy esetleg olyan szinten rejtőzködnek, hogy 2020-ig sem kerülnek elő. :)

Naumov 2009.02.24. 18:04:10

br: Én kész örömmel elhiszem neked, tekintve hogy magam is azt szeretném, ha Fletó és társulata eltakarodna végre, de a mikrokörnyezetemben azért nem egy olyan ember van, akiről tudom, hogy ma is meggyőződéses MSZP szavazó (kb. a baloldal a szakértelem, modernizáció, a jobboldal meg a nincsprogramjuk, keresztény kurzus, árpádsáv, komcsizás gondolati törésvonalak mentén), és mostanában ugyan mélyen kussol amikor a társaságban a politika kerül szóba, de az nem kérdés, hogy az ikszet hova fogja tenni. De legyen Neked igazad.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.02.24. 18:18:46

@freehckr: Félreértés, hogy az a rejtőzködő szavazó, aki a választáskor "kerül elő", de egészen addig nem lehet kimutatni. Sokkal inkább arról van szó, hogy sokan most, kampányidőszakon kívül, egy évvel a választás előtt nem vallják meg a pártszimpátiájukat, hanem helyette a manapság divatos szlogeneket ("mindkét párt rossz", "az egész ország el van kúrva", "új rendszerváltás kellene") hangoztatják. A "mindkét párt rossz" és a "Gyurcsány=Orbán" szöveget ismételgetők nagy része valószínűleg szoci. Ezt jelenti a rejtőzködés. A rejtőzködés nem a szavazófülkében szűnik meg, hanem megszűnése már a kampányidőszakban megkezdődhet. Ekkor az MSZP gyors népszerűségemelkedése jelenik meg a közvéleménykutatásban, holott nem az történik, hogy sokaknak megváltozik a véleménye, hanem az, hogy sokan, akik eddig mást hangoztattak, most bevallják a valódi álláspontjukat. Emlékeztetnék az MSZP gyors népszerűségnövekedésére 2002 és 2006 elején, ill. arra, hogy milyen sok a válaszmegtagadó 2002 elején és most. Vagy arra, hogy az a Gallup, amelynek a 2002 március eleji, utolsó publikus adatai még Fidesz-győzelmet valószínűsítettek, az MSZP gyors megerősödését jelezte a választás előtti utolsó héten. Háromféle magyarázat lehetséges: (1) választási csalás, (2) tömeges véleményváltoztatás, (3) eltitkolt pártpreferencia felvállalása. (1) és (2) irreális, marad (3). Ezt megfontolva és egyéb érvek alapján ha most hétvégén választás lenne, szerintem az MSZP kb. 30-40 százalékot kapna (ezzel vereséget szenvedne), és ez kb. kiolvasható a közvéleménykutatásokból is. 2010 nyitottabb kérdés.

elfelejtette 2009.02.24. 18:21:45

Én is egyetértek a rejtőzködő baloldali szavazók teóriával, hogy van jópár ilyen. A wikipedián fent van a statisztika, hogy mikor melyik párt hány szavazatot kapott az országgyűlési választásokon, és ebből az látszik, hogy 1998 óta a jobboldal szinte mindig ugyanannyit gyűjtött be, enyhe ingadozás mellett, persze az aktuális pártok közt megosztva, míg a baloldalra leadott szavazatok mértéke rendkívül hektikus, különösen 1998 és 2002 szembeállítva.

Ha megnézi valaki a közvélemény kutatók kimutatásait, akkor az is látszik, hogy a baloldal népszerűsége sokszor volt már a jobboldal alatt, és különös módon a választások hónapjaira sikerült kétszer is, hacsak rövid időre is, de feltornászni annyira, hogy ezzel választásokat nyerjenek. Na most szerintem a baloldali pártok kampánya nem volt rossz, na de azért annyira nem volt jó sem.

Kötve hiszem, hogy sokan lennének olyanok, akik átszavaztak volna, ez 2000 után kevéssé jellemző. Inkább arról lehet szó, hogy melyik szavazóbázist milyen jelszavakkal lehet aktivizálni.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.24. 18:24:43

@tevevanegypupu:
Ezek a kommancsok egyszer azzal jönnek, hogy Orbán alatt azért volt jó, mert Bokros elintézte. Aztán meg azzal, hogy már Orbán alatt kezdődött a rossz világ, és Gyurcsány csak sodródott az eseményekkel. Vagyis minden jó nekik köszönhető, minden rossz Orbánnak. A baloldal lassan egyházzá alakul, mert ésszel felérni a létüket nem lehet, és csak a hit tartja őket össze.

cziffra plachta zasztava · http://www.cziffra.blog.hu 2009.02.24. 18:25:02

@dzsucseharcos:
honnan olvasod ki a 30-40 szazalekot? sztem orulnenek a 25-nek. egeszen mas a helyzet, mint 4 vagy 8 eve. ja es persze a magyarazat: joval alacsonyabb lenne a valasztasi hajlandosag. nem a fideszre szavaznanak at a szocik, hanem otthon maradnanak. es ebben feri sem tud segiteni, merthogy o az oka. ez a faszi remenytelen elkopott, ez a helyzet baszki.

elfelejtette 2009.02.24. 18:26:15

@dzsucseharcos:

Így van. Miközben azzal van tele a sajtó, hogy milyen magas a bizonytalanok aránya, mostanában rendre régiós éllovasok vagyunk abban, hogy milyen sokan mennek el szavazni. Szóval furcsa dolog ez, egyrészt ilyen sok a bizonytalan, másrészt ilyen nagy arányban mennek szavazni. Ez így nem kerek. A bizonytalanok az utolsó pillanatban mintha megtáltosodnának.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.02.24. 18:31:22

@cziffra plachta zasztava: Nagyon egyszerű. Ha csak annyit feltételezünk, hogy a nem válaszolók fele szoci (ami konzervatív becslés), akkor 30%-nál vagyunk. Másik módszer: megnézni az eddigi választások eredményét. A baloldal sosem ért el kb. 30%-nál rosszabb eredményt (1990-ben sem!). Harmadik módszer: megnézni, hogy hány % akarna kormányváltást. (Aki nem szoci, az miért akarja, hogy maradjon a kormány? Ugyan már!) Ez 32%. Negyedik módszer: Orbán-Gyurcsány arány (37:26). Ha a puszta "pártpreferncia a biztos szavazó pártválasztók körében" adaton kívül más adatokat is számbaveszünk, akkor kijön a nagyjából 30-40%-os baloldal.

tevevanegypupu 2009.02.24. 18:38:22

Sokan vannak mszp es szdsz szavazok, szoval felesleges nagyon gyozelemben bizni. Az a szemtelen bekepzeltseg, nagykepuseg ahogy a szocialistak nyilatkoznak, elkapraztatja szavazoikat, magabiztossagnak tartjak es biznak bennuk. Sikerult elhitetni, hogy Orban es a fidesz akadalyozza a sikert, az nem jut el az agyukig, hogy az szdsz es az mdf segitsegevel tobbsegben vannak es minden egyes intezkedes ellenallas nelkul a mostani kormanytol (es hozza csatlakozo uszalyuktol) jon.Nem hiszem, hogy a szocialistak vagy a liberalisok lennek olyan tulsagosan okosak. Felek attol, hogy a szavazoik jo nagy resze..hm..szoval meglehetosen korlatolt. Nem gondolkodnak, kesz semakat kapnak es elfogadjak. A szlogen "legrosszabb is jobb mint a fidesz" mar eleve olyan sotet hulyesegre vall, ami bizonyitja a szajkozok szellemi kepessegeit.

freehckr 2009.02.24. 18:50:04

@dzsucseharcos:
"Ekkor az MSZP gyors népszerűségemelkedése jelenik meg a közvéleménykutatásban"

Szerintem egészen más a helyzet, az elmúlt két választáson soha nem mértek ekkora nagy különbséget a két párt között (fentebb a Szondától kigyűjtött táblázatok 2000 és 2008 között). Természetesen benne van a pakliban, hogy az MSZP támogatottsága valami miatt elkezd emelkedni... de az is, hogy egyszer csak zuhan még egy akkorát, mint most. Utóbbinak pedig nagyobb a valószínűsége, tekintve hogy nem lesz egy leányálom a következő ~10 hónap (munkanélküliség, megszorítások, hitelek bedőlése, stb...). Mint említettem, most a "világgazdaság pénzbősége" sem kedvez nekik, márpedig az elkövetkezendő hónapokban nem fog egy varázsütésre helyreállni a pénzügyi egyensúly a régióban.

"2010 nyitottabb kérdés"

Inkább cziffrával értek egyet, itt a Fidesz kétharmada a nyitott kérdés csupán. Most az egyszer tényleg nem fogják tudni a "sz*rból visszahozni" az elvtársak. :)

freehckr 2009.02.24. 18:53:02

@dzsucseharcos:
Az, hogy kik támogatják a kormány távozását, és kik támogatják hogy kihúzzák 2010-ig csalóka. Vannak "hardcore" Fidesz szimpatizáns ismerőseim, legtöbbjük úgy vélekedik hogy Gyurcsányék csinálják csak végig... egyrészről egyék meg amit főztek, másrészről hátha teljesen leamortizálódik a támogatottságuk 2010-ig. :)

ÁrPi 2009.02.24. 18:56:23

I-brahi 2009.02.24. 17:27:34
@elfelejtette: A Bokros-csomag után ez azért annyira nem volt nagy teljesítmény...


A Bokros csomag nevü csodatétel = egyszeri leértékelés, csúszóleértékelés, vámpótlék, juttatások egy részének elinflálódásának hagyása valamint egy 1995-öséviértéken nézendő 480 Milliárd Forintos privatizációs tétel a háztartásunkban.

cziffra plachta zasztava · http://www.cziffra.blog.hu 2009.02.24. 18:57:06

@dzsucseharcos:
kormanyvaltast a felmeres szerint a valasztok fele akar. nem 30 szazalek.

tevevanegypupu 2009.02.24. 18:58:49

@Mr Falafel:
az mszp-t az erzelem kormanyozza, minden bizonyitek hiabavalo.
Nagyon erdekes logikaval visszavezetnek mindent Orbanig. Ezzel tulajdonkeppen jot tesznek a gondolkodo embereknek is, mert csak megerositik abban a szandekukban, hogy a fideszre szavazzanak. Orban ugyan sokat hibazott, de sokkal jobb a legrosszabbnal.

freehckr 2009.02.24. 19:00:14

@freehckr:
"benne van a pakliban, hogy az MSZP támogatottsága valami miatt elkezd emelkedni"

Ja igen, viszont ahhoz, hogy valamilyen szinten "beérjék" a Fidesz támogatottságát, eddigi rekord mértékben kellene emelkednie az MSZP támogatottságának. Ami valljuk meg őszintén, ha bekövetkezik, inkább "választási csalásra" fog utalni, mint "csodára", mivel csodák nem léteznek... :)

jozicsenko 2009.02.24. 19:02:10

szép jó este!

hagy foglaljam össze az agymosott baloldaliaknak:

loptak Orbánék, de csökkent az államadósság!!!!

és én konkrétan ezt sírom vissza, mert azóta felvettek 10e MRD Ftot, elqrták és most itt állunk a csőd szélén

közel se lenne ekkora baj, ha csak a felé vették volna fel, pl és most még mindig lenne lehetőségünk szívbaj nélkül felvenni másik 5000 MRD Ft-ot, rendezni a sorainkat

de nincs, mert pártunk és kormányunk Fletóval az élen elqrta!

s ezt nem lehet a patásördög nyakába varrni, szóval én várom hogy jöjjenek és elzavarjanak dolgozni vagy 1 millió embert

ha meg sérülnek az emberi jogok, rendőrállam lesz, Horthy csendőrökkel, kit érdekel?

98ban Kuncze és most Gyurcsány is bebizonyította, hogy náluk a lopás és az anarchia megy (jelzem, sem Orbánnál, sem Horthynál nem volt kormányon szélsőséges! -szálasi csak a német megszállás után jött, agymosott liberálisok!)

cziffra plachta zasztava · http://www.cziffra.blog.hu 2009.02.24. 19:04:11

sztem ferinek ez az egyetlen eselye, a magyar olajfa, itt irok rola:
kolekzsolt.5mp.eu/web.php?a=kolekzsolt

freehckr 2009.02.24. 19:07:20

@freehckr:
"itt a Fidesz kétharmada a nyitott kérdés csupán"

Na még eszembe jutott valami. :) Szóval a következő választásokkal kapcsolatos találgatásokból ne hagyjuk ki a "győzteshez való húzást" sem, márpedig ha a Fidesz elkap egy "jó szelet" az első fordulókban, a másodikban begyűjti a kétharmadhoz közelítő, vagy azon túl is a mandátumokat. Esetleg ha egy jófajta "protest" hangulatot kreálnak a következő választásokra mint tavaly márciusban (ki tudja milyen mélyen fogja megborzolni a Zemberek idegeit a "válság" addigra), már az első fordulókban egyértelműsítheti fölényét.

Szóval annak van a legkisebb valószínűsége, hogy innen a padlóról még komolyabb eredményt érjenek el a "szocialisták".

a Bíbor Táltos 2009.02.24. 19:08:49

Megdöbbentő, hogy egyes kommentelők a MÚLT emlegetésével még mindig

mentegetni akarják a Félnótást és eélkúró bandáját,

SEMMI SEM HASONLÍTHATÓ vagy RELATIVIZÁLHATÓ ennek a bődületesen böszme GYURCSÁNYIZMUSNAK A HIBÁIHOZ ÉS FŐLEG A

B Ű N E I H E Z !!!

SEMMI !!!

lanyi 2009.02.24. 19:12:57

@andzsin:

Akkor elmondom ebben a blogban is...
Neked és a hozzád hasonló megtévesztett átvert embernek...

Azért remélem ti is emlékeztek arra:

1. A polgári kormány visszaállította de nem emelte a családi pótlékot, adókedvezményt adott helyette.
2. Az otthonteremtőket jelentős adókedvezménnyel támogatta, ami jelentősen megnövelte az ágazat forgalmát.
3. Leállította a jelentős állami beruházásokat( négyes metrostb.), hogy addig nyújtózkodjunk ameddig a takaró ér.
4.Preferálta az állami beruházásoknál a magyar cégeket ( vegyépszer stb.), hogy később fel tudjunk lépni európai projekteknél.
5. A nyugdíjasok részére a Gdp és az inflációnak megfelelő nyugdíj emelést adtak.
6. drasztikusan emelte a minimálbért, ami semmilyen munkanélküliség emelkedést nem okozott.
7. Jelentősen csökkentették az államadósságot.
8. Preferálták az oktatást, hogy minél több diplomás állampolgár legyen, valamint az oktatás szinvonala is emelkedjen.

Sorolhatnám...

Aki szerint ez nem program az nem tudom mire gondol.

Ui: Most összeültek valami emberek " reformkörösök" és ugyanezeket feltalálták.Csak azt nem tudom eddig ezek hol voltak.
Megjegyzem hogy ott van ez a békesi is a levegőt rontani, úgyhogy sok jót nem várok tőlük.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.02.24. 19:13:20

@freehckr:

>Természetesen benne van a pakliban, hogy az MSZP támogatottsága valami miatt elkezd emelkedni... de az is, hogy egyszer csak zuhan még egy akkorát, mint most.

Pont azt magyarázom, hogy nem kezd el emelkedni, hanem kb. változatlan marad, de ez emelkedésként *jelenik meg*, mivel azok is bevallják szoci szimpátiájukat, akik korábban nem. Az eddigi tapasztalatok alapján a posztban olvasható közvéleménykutatásnak is van egy realista olvasata, ami szerint a jobboldal és baloldal aránya kb. 55:45 és 60:40 között van mostanában. Mellesleg 50%-kal is lehet kétharmadot kapni a választáson, de a választáson sokkal inkább az lesz a kérdés, hogy ki nyer 1-2 százalékkal, a kétharmad valószínűleg fel sem merül.

@cziffra plachta zasztava: 30% meg akarja tartani a kormányt. Azt állítottam, hogy legalább 30% szoci van. Gondoljon bele: 30% EZT a kormányt akarja megtartani! És akkor hol vannak még azok a szocik, akik végül leadnak ugyan egy anti-Fidesz szavazatot, de Gyurcsányért nem lelkesednek.

a Bíbor Táltos 2009.02.24. 19:17:06

@Francois Pignon:

A JOBBIK a falvakban, az eddig elfojtott - apolitikus - xenofóbia és kimondható előítéletesség, rasszizmus alapján fog legjobban szerepelni.

Méghozzá az eddig mozdíthatatlannak hiott "SÖTÉT ANYAG" tömegéből!!!

Ezt látom szülőhelyemen, ahol a melós eddig a füle botját se mozgatta, most meg a pajszert emelgeti a "cigány" szóra.....

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.24. 19:22:45

minden maszopra szavazó egy seggfej...
és kész..., ennyi a történet...

mit kell ezen annyit ragozni?

bmezei 2009.02.24. 19:23:20

A NEMZET szót lehet használni a mai Magyarországon?Mert aki ezt meri mondani már soviniszta,nacionalista,irredenta,rasszista ahogy a rab madarak szokták mondani.

cziffra plachta zasztava · http://www.cziffra.blog.hu 2009.02.24. 19:23:32

@dzsucseharcos:
nem tudom elhinni, h gyurcsanynak gyozelmi eselyei vannak. ha a soron kovetkezo valasztason nyer, azt is letagadom, h valaha magyar voltam. akkor kovetkezik az onkentes asszimilacio, ez az ongyilkossag magasabbrendu formaja. a lehetoseg adott, szlovak allampolgar vagyok.

freehckr 2009.02.24. 19:23:38

@dzsucseharcos:
"nem kezd el emelkedni, hanem kb. változatlan marad, de ez emelkedésként *jelenik meg*, mivel azok is bevallják szoci szimpátiájukat, akik korábban nem"

Tehát elkezd emelkedni. :) Értem én...

a Bíbor Táltos 2009.02.24. 19:26:46

@Francois Pignon:

Morvai Krisztina teljesen és megalapozottan ANTISZEMITA: hiszen Ő köuztük él, - mint én is - a jogász-ügyvéd-tudós-egyetemi világban, Pest belvárosában,

és meg is égette magát általuk.

Mi, városközponti érintettek, sokkal inkább vagyunk antiszemiták - vidéken NEM IS LÁTNAK ZSIDÓT.. - , de a cigányt "bayerzsolti" minősítésével illetjük, mégha nincs is kapcsolati felületünk.

_andris 2009.02.24. 19:29:05

Ismerek mszpés szavazóból lett jobbik szimpatizánst. Remélem sok ilyen lesz :)

Kenedy1 2009.02.24. 19:32:13

Akárki akármit jósol egyszerűen le lehet vonni a konzekvenciákat,hogy a kommunisták nem fognak nyerni. Ekkora hátrányuk még soha nem volt és mindig csak 1-1,5 százalékkal tudtak nyerni.(2002,2006) Most ez nem fog menni,ahhoz biblia csalás kéne. Ilyen különbséget nincs idejük ledolgozni. A fidesz kényelmes többséget fog szerezni de nem 2/3-al és reméljük vége lesz a rémálomnak.

Kenedy1 2009.02.24. 19:34:29

Ha pedig hozzátesszük,hogy mennyien nem fognak szavazni ami szinte borítékolható akkor történelmi vereség is lehet,és mint tudjuk,a jobboldali szavazók sokkal aktívabbak mint a balosok.Úgyhogy van remény,már nincs sok hátra nekik.

a Bíbor Táltos 2009.02.24. 19:38:04

@Vidéki:

Te nagyon BETEG, BUTA ember vagy....

Ajánlom a HVG cikkét,

Gyurcsány naponta mélyíti a saját sírgödrét,

S TE MÉG SZOCI GYŐZELEMRŐL ÁBRÁNDOZOL??!

hvg.hu/velemeny/20090222_orban_gyurcsany_valsag.aspx

a Bíbor Táltos 2009.02.24. 19:42:47

@osborne:

Már szóltam Viktornak szóvivő-ügyben. Nyugi.

a Bíbor Táltos 2009.02.24. 19:44:44

@is:

Polt Péter már RÉG nem Legfőbb Ügyész:

ugyanis a bolsevista Vöröstábornok, Fr. Kovács Tamás az...!!

De idén betölti a 70-et, tehát le kell MONDANIA !!!

a Bíbor Táltos 2009.02.24. 19:45:53

@smartdrive:

Tipikus SZADESZ-zsidó álláspont...:))

a Bíbor Táltos 2009.02.24. 19:48:34

@paráznabillegető:

Egy az alom...anyád alatt, akli a világra tojt, kis madárka......

a Bíbor Táltos 2009.02.24. 19:51:53

@andzsin:


IIIGEN, azt hiszem, HISSZÜK, hogy a" KOMCSIKTÓL MEG LEHET SZABADULNI"!!!

Pl. TŐLED, "andzsin"!!!

Mert jön a válság és fognak még militáns osztagok tisztogatni a VÖRÖS RONGYOKBA ÖLTÖZÖTT BŰNÖS VÁROSBAN !

kamasuka 2009.02.24. 20:01:27

@ApukadHUN:
"Ráadásul azok a buta komcsik néha elküldik a vállalhatatlan embert."

Mikor? Kit? Merre?

:)

a Bíbor Táltos 2009.02.24. 20:05:14

@cziffra plachta zasztava:

Ebben az elképzelhetetlen esetben én leszek a "MAGYAROK NYILAJA" és gerillaként harcolni fogok a gyurcsányisták ellen. Halálig!!!

kamasuka 2009.02.24. 20:06:00

@I-brahi:
Tudod, amióta ez az ország önálló, létezik, mindig loptak. Különbségek abban vannak, hogy valaki ezt főállásban űzi és a sleppjével közösen elqurja, s közben szétlopja az országot, meg van aki kormányoz és a slepp lop, de azért működik a dolog. Tudod: 2002ben még Euro céldátum 2007, Nato tagok voltuk, és két év múlva uniósok.

a Bíbor Táltos 2009.02.24. 20:08:55

@kamasuka:

Pl. "többnejű" Kovács Lászlót a 2004-es EU-választási vereség után,

és 6 hét múlva Medgyessyt IS!

a Bíbor Táltos 2009.02.24. 20:13:19

Nem vagytok elég ÉLESEK, Ecsécskéim,

megyek a Zindexfórumra!!

bmezei 2009.02.24. 20:24:11

Az a helyzet hogy erre a válságra való hivatkozásra a magukat baloldali értelmiségiek folyton azt sírják hogy de jó lenne kiegyezni.De azt nem lehet csinálni hogy leülünk és beszélgessünk akik meglopják az országot és tüntetéseket vernek szét.Tegnap azért nem oszlott fel a parlament mert a magát ellenzéki pártnak valló SZDSZ még egyszer hangsúlyozom a baloldaliaknak hogy ellenzéki, mert sajna 1%-on áll és tuti nem jutna be de remélem be se jut a következő választáson.

kamasuka 2009.02.24. 20:41:38

Különösen a Gyurcsány-Orbán vita és Öszöd tükrében ...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.24. 21:13:03

@a Bíbor Táltos:
Ráadásul a férje is zsidó.:-)))
Egyébként nem tudom elképzelni, milyen lehet otthon a hangulat. Baló Gyuri mélyen farbamászóan komcsi szimpatizáns, Krisztina meg büszke szittya asszony. Lehet, hogy valamelyikük nem az, aminek láttatja magát.

Aztán az is igaz, hogy Morvai ENSZ-es állását egy "Eszter Táska" vette el anno. Így tényleg van oka orrolni a zsékre.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.24. 21:16:14

@Mr Falafel: "... ENSZ-es állását egy "Eszter Táska" vette el..."

ezt most nem vágom...
segítene?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.24. 21:23:34

@bmezei:
Én óvatosan bánnék az SZDSZ %-ának felemlítésével. Az SZDSZ etnikai alapon szerveződő párt, ezért a szavazótábora konstans. Ugye, vidéken már nincsenek jelen, csak a fővárosban. És itt mindig jelen lesznek. Választások idején jönnek a charter gépek, és hozzák a szükséges szavazatokat. Persze, vágyálmainkban joggal szerepel, hogy ez az erőszakos, aljadék törpepárt eltűnjék a politikai palettáról, azonban tartok tőle, hogy ez tényleg csak álom marad.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.24. 21:26:49

@ufó - a tejfölösképű zsúrfiúból lett zombi:
Morvait a komcsik visszahívták, és helyette a szélsőséges zsidó feminista mozgalom, az "Eszter Táska" egyik oszlopos tagját delegálták. A gond ott van, hogy egy fanatikus zsidó asszonyt hogyan vesz rá az ENSZ, hogy arab gyerekeket babusgasson. Az ENSZ szerint sehogy, ezért Magyarország elvesztett egy fontos pozíciót a világszervezetben.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.24. 21:40:37

@Mr Falafel: beütöttem a keresőbe...
és tényleg vannak... vagy van...
hihetetlen, a zéletbe' nem hallottam ezekről...

freehckr 2009.02.24. 21:46:36

@Humgor:
3. lottószámok, 9. hét? :)

Humgor 2009.02.24. 21:54:54

Mindenkinek, aki azt a rossz dumát nyomatja, hogy ha majd rongyosra bukik az MSZP akkor a FIdesz ugyanolyan lesz.......

Ezek a MINDEGY emberek
Ezek az emberek az evolúció zsákutcái.........

"Minek tanuljak, úgyis a gazdagokat veszik fel"
"MInek dolgozzak úgysem fizetnek meg"
"Minek jelentkezzek másik állásra az is ugyanolyon szar lesz minta a mostani"
"Minek engedjen át a zebrán a gyalogost, más sem engedi át"
"Minek adjam át a helyem a buszon, más sem adja át úgysem"
Stb STb

Minden előttem író "MINDEGY-EMBENEK" ÜZENEM:
1, Rohadt gáz lehet az élete
2, Most ássa el magát egy parkban, mert MINDEGY hogy él vagy nem?

freehckr 2009.02.24. 21:58:59

@Humgor:
Akkor dobjunk már össze egy "kollektívet". :) Nyitom a sört hozzá... :)

malacful 2009.02.24. 22:01:48

nem tudom mit vedtek meg az MSZP-n es Gyurcsanyon amikor szo szerint csodbe vittek az orszagot. Lehet a nemzetkozi helyzetet okolni, csak nem erdemes, egyetlen ertelmes dontesuk nem volt, annyira inkompetens korrupt banda. Ehhez kepest Orban egy zseni, meg ha van is miert utalni. Arra nem emlekszem, hogy az artatlan nep vedelme szlogennel Viktor barmikor veresre veretett-e artatlan embereket az utcan majd kituntette-e erte a rendorfonokot. Ezt valahogy mindig elfelejtitek, Kurcsany nem egyszeruen ostoba es cselekveskeptelen, de amire kepes, abbol csak katasztrofa lesz. Nem kell befizetni afrikai tarsasautazasra,mar itt van.

freehckr 2009.02.24. 22:11:18

@malacful:
"az artatlan nep vedelme szlogennel Viktor barmikor veresre veretett-e artatlan embereket"

Állítólag volt egy kis picsi-pacsi a Viking klubban anno... :) Bár az csak a "Fidesztől jobbra senki" megnyilvánulása lehetett. :)

medve2 2009.02.24. 22:20:55

Te jó ég, micsoda hozzászólások. Véleményem:

1. Ez a közvélemény-kutatási eredmény várható volt. A megszórítások még nem is nagyon vannak benne, kell 1 hónap az átfutáshoz. Ez a roma ügy és Hunvald ügy. Február elején ez uralta a médiát. Ha a válságkezelő micsodának lesz komoly hatása, az még nincs benne. És még lesz egy Orbán-beszéd is jövő héten.
2. MSZP. Abban igazatok van, hogy 2002-ben és 2006-ban a Fidesz nyertes helyzetből vesztett. De ne feledjétek, milyen volt az MSZP hitele akkor és most. Továbbá: az MSZP 2006 nyara óta hasonló mutatókon áll. Persze, tudom, egyedüli reménységük a Fidesz.
3. Jobbik: én mondtam, hogy Ferencváros semmit sem mutatott a Jobbik szempontjából. Most sem lehet tudni. De a roma ügyben a Fidesz elszívta a levegőt a Jobbiktól. Az elmúlt hónapban a Jobbik eltűnt, főleg a médiából. Egyedül a neten vannak jelen, meg Pörzse Sanyinál. Ez elég lehet egy szubkultúrára, elég lehet egy MIÉP szintű pártra, de annál többre nem. Ha a Jobbik nem talál ki valami mást, mint a nyílt cigányozást, burkolt zsidózást és a Magyar Gárda, nem fog tudni áttörni. 2010-ben a válastrás arról szól, menjen vagy maradjon Fletó. Így a Jobbik Fidesz-ellenessége vissza fog ütni.

malacful 2009.02.24. 22:21:59

freehckr
Allitolag? Hat maszatolni lehet, Viktornak akkor se volt soha olyan brutalis, demokraciat sarba tipro dobasa, mint Kurcsanyinak.

medve2 2009.02.24. 22:25:01

@Mr Falafel: Lényeg az ilyen beteges paranoja.

sergei 2009.02.24. 22:40:40

Ez, ez... tök jó :). Ezek tényleg be vannak tojva a Fidesztől :D Ez az, droidok, ez az!

szörényi bán 2009.02.24. 22:55:42

A Fidesz ezt a baromi nagy népszerűségét arra kéne hogy kihasználja, hogy a mostaninál őszintébben beszél arról, mit is csinálna kormányon. (Kiadáscsökkentés hogyan menne.)
- Ez jelent minusz 10 százalékot most,
- de az abszolut többség igy is simán meglenne,
- utána viszont nem lenne hitelességi probléma - ez plusz 10 százalék olyan időben, amikor az a plusz 10 nagyon jól fog jönni.
Jobban fog kellene, mint most.

freehckr 2009.02.24. 23:01:08

@szörényi bán:
"ezt a baromi nagy népszerűségét arra kéne hogy kihasználja, hogy a mostaninál őszintébben beszél arról, mit is csinálna kormányon"

Szerintem amint Sólyom kihirdeti az országgyűlési választások első fordulójának időpontját, ez be fog következni. Addig minek? Nézd meg mit csinál a két fundamentalista törpepárt (SZDSZ-MDF) a Reformszövetség (LOL) javaslataival: már mind a kettő a magáénak vallja, sőt, Dávid Ibolya állítólag ezt már sokkal előbb megálmodta egy langyos nyári éjjelen mint maga Békesi. :D

Semmi értelme belefolyni az MSZP-SZDSZ-MDF "permanens" kampányába, amíg nincs tétje a dolognak... Szíjártó és Cser-Palkovics is képesek hozni pár százalékot a Fidesznek. :D Természetesen ez nem azt jelenti, hogy ők annyira jó kommunikátorok lennének... :)

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.24. 23:20:24

na, mizu...?
véget értek a BL meccsek...?

;)))

szörényi bán 2009.02.24. 23:28:59

@freehckr:
én pont kicsit ettől félek, hogy a Fidesz eltaktikázza a dolgot. Minél előbb érdemes előállni minden tervvel, mert választás előtt nagyobbat üt mint most. Az MSZP ugyse tudna negatív kampányt folytatni a mostani nulla hitelessége mellett.

És lehet ezeket a terveket kicsit pozitivabban is tálalni. Pl: az a kérdés, hogy a nagymama adjon a nyugdíjából a munkanélküli unokának, vagy inkább az unoka a fizetésből egy kicsit a nagymamának. - A nyugdijasok is utobbit mondanák.

freehckr 2009.02.24. 23:36:29

@szörényi bán:
"a Fidesz eltaktikázza a dolgot"

Szerintem nem csinálnak semmit, az lehet a taktika legfeljebb hogy Gyurcsányék készítsék ki saját magukat. :) Semmit nem tettek az elmúlt hetekben azért, hogy közel 10%-kal nőtt a népszerűségük... Szíjártó meg Cser-Palkovics eleresztettek egy-egy unalomig ismert mantrát "sajtótájékoztató" keretében... Annál többet tett a Fidesz népszerűségéért az MSZP. :)

"Az MSZP ugyse tudna negatív kampányt folytatni"

Na erre nem vennék mérget, az elvtársak ebben nagyon kreatívak. Bár csak a kormányzásban találnák fel magukat ennyire...

medve2 2009.02.24. 23:48:40

@freehckr: Ez nem így van. Roma ügyben Orbán szólalt meg, válság ügyben Navracsics. Ez a "nem csinál semmit" lehet igaz, csakhogy a híradókban mindig volt fideszes hozzászólás.

medve2 2009.02.24. 23:49:14

@szörényi bán: Aki most a kampányban populista lesz, az megszívja.

szörényi bán 2009.02.24. 23:49:56

A Fidesz most csöndben van, de a választások előtti taktikázása tud életveszélyes lenni (magyarvizsla stb., nem kell részletezni)

A választás elvesztésének kockázata kb nulla, de épp ezzel lehetne élni, és nyilt kártyákkal játszani.

Sőt, az egész széljobbgyanús zavaros szubkultúrát meg kellene próbálni domesztikálni, vagy ellökni maguktól végre. Jussanak be ők egyedül a parlamentbe, ugyse sikerül, Ha igen akkor velük ott koaliciot kötni tisztább ügy, mint most, mikor nem lehet átlátni: a Széles-féle médiaszabadcsapatok mekkora befolyással vannak a Fideszre. Egy Csaba László féle gazpolt nem lehet majd Bayer Zsozsó karcolataival közös nevezőre hozni.

medve2 2009.02.24. 23:50:35

Az, hogy egy fidesz szimpatizáns óvatosan kezeli a kutatásokat, helyes. Viszont az döbbenetes számomra, hogy az mszp még mindig nem veszi komolyan őket.

szörényi bán 2009.02.24. 23:54:40

@medve2: Szerintem az MSZP középkáderei már ugy kalkulálnak, hogy nekik mindegy, most azt próbálják keresni hova puffanjanak puhára 2010-ben: cégekbe, önkormányzatba stb.

Szerintem az hogy Gyurcsány ellenállás nélkül hozza a döntéseket nem annak a jele, hogy az MSZP egyetért vele, hanem hogy egyszerűen szétszéledtek mögüle.

freehckr 2009.02.25. 00:05:13

@medve2:
Na jó, tényleg, bocs, a HírTV-n is egymásnak adták a kilincset... :)

freehckr 2009.02.25. 00:06:51

@medve2:
"az döbbenetes számomra, hogy az mszp még mindig nem veszi komolyan őket"

Ez pozitív, mivel ezerrel száguldanak a betonfal felé... nagyon remélem hogy a csattanásig egyiknek sem jut eszébe felnézni... :)

zoli29 2009.02.25. 01:36:32

OFF:

Aki még nem látta a patro-videókat az nézzen rá! Én csak most tudtam meg, hogy van ilyen, de szerintem zseniális:

www.hirszerzo.hu/patro

teknős 2009.02.25. 08:09:51

Figyelitek, hogy még mindig az emeszpé határozza meg a közbeszédet? Még itt is. 10:1 a jobboldali -baloldali kommentezők aránya, mégis ők irányítanak. Mit vártok a Fidesztől, amikor még ti is besétáltok a csapdába? Még mindig a Fidesz hataloméhsége a téma, holott az ország érdekeit félretéve, néhány megélhetési politikus foglyai vagyunk! Mi az egész ország. Orbán nem akarja megvenni azt a néhány MDF-SZdSZ-es képviselőt, ami elég lenne a feloszlatáshoz! Miért?

tevevanegypupu 2009.02.25. 08:22:48

@teknős:
nem tudom Orban vesz-e politikusokat, csak remelni lehet, hogy nem. Mar a gondolat is visszataszito, hogy valaki eladja a meggyozodeset penzert, valaki embereket vesz meg. Bizonyara nagyon demagog a kerdes, de milyen gyozelem az? A tobbi partrol azert ir mindenki megvetessel, mert adjak-veszik egymast, zsarolnak es kompromisszumokat kotnek. A fidesz ne adjon es vegyen. Nem kell. Az szdsz, mdf azert jutott oda ahol van, mert minden politikusa megvesztegeheto. Aki pedig nem - a jelentos, alapito politikusok - mar regen otthagytak oket.

AYBARS ANDA 2009.02.25. 11:33:25

Mr Falafel 2009.02.24. 21:13:03
@a Bíbor Táltos:

Szerintem KIZÁRT az "életközösség" Balóval,

ami családjogi szaknyelven AZT JELENTI:

nem alszanak együtt, de a kölkök és a CUCC (vagyon) miatt nem válnak!!

AYBARS ANDA 2009.02.25. 11:38:46

@cziffra plachta zasztava:

Én vagyok "Bíbor Táltos" is, de akkor másik e-mail-lel léptem be.

Szóval:

Szilvásy elvtársban van valami primitív Talleyrand,

de ne túlozzunk, EGY PITIÁNER BÜRÖKRATA ŰŰŰŰ,

egy OCSMÁNY KINÉZETŰ, mocskos jellemű komcsi,

a halállistán a II. HELYEN ÁLL!!

Tőle nem kell tartanom.

kamasuka 2009.02.26. 08:32:50

@teknős:
Be kéne járnia a parlamentbe a tisztelt Fideszes bagázsnak is, ha bármit és bárkit le akarnak váltani. De ezek még olyankor is basznak bemenni, ha olyan fontos kérdésről szavaz a th, mint a feloszlatás.

itt kezdődnek a dolgok ...

kamasuka 2009.02.26. 08:48:04

@freehckr:
Kihagytad, pedig 100%, hogy még jön majd a titkosszolgálat által lehallgatott ("véletlenül a sajtóhoz eljuttatott", de természetesenm megvágott) "Orbán beszéd" kb. idén novemberben vagy decemberben. Persze, ha az elvtársak követik a menetrendet. Ha túl korán hozzák le, akkor nem durran akkorát. Kérdés, hogy ismét beszopja-e az ingadozó, ill. az MSZP-nek 10%-ról vagy 25%-ról kell majd felkapaszkodnia a kétharmad elkerüléséhez. Az biztos, hogy Orbánt (IS) lehallgatt(j)ák, tehát van beszéd, csak kérdés, hogy üt-e majd akkorát, amekkorát várnak tőle, ill. megvan-e a teljes beszéd a Fidesznek is?

Egy biztos, Szíjjártó ÖÖÖÖÖÖ Péterrel esélyük sem lesz ellenkommunikációs kampányt folytatni.

Mellesleg Zusi tegnap már úgy kalkulált, hogy 2002 már "elévült". :)

Remélem első dolga lesz a Fidesznek, hogy hoz egy olyan törvényt, ami az elévülést 25 évre teszi. Néa a titkosítások (pl. az MSZP-s Géza bá a frakció ülés alatt fingott-e vagy sem, esetleg büdös-e volt ama fing vagy csak "szagos"? szintü esetek) sokszor 100 év titkosítást kapnak, akkor az elévülésnek is minimum 25 év kéne. Vsz kevesebb lenne a lopás, ha van felelőségrevonásra esély.

zoli29 2009.02.26. 09:34:55

A hirkereso.hu-n az origo ablakában az egyik főcím:
"MSZP-s volt a Cozma-gyilkosság egyik gyanúsítottja"

Rákattintottam, és az origo-n ezt olvastam:

"Elnézést kérünk, ez az oldal jelenleg nem elérhető, vagy nem létezik.
Kérjük válasszon a csatornamenüből!"

eeepunk 2009.02.26. 09:59:57

hű, nol.hu/index.html a szavazás, nagyon kemény :) biztos kevesen szavaztak eddig, de h a Jobbik 46% :)

zoli29 2009.02.26. 10:10:37

@eeepunk:

Ez a 46% találó képet fest arról, hogy a baloldali média mekkora hangsúlyt fektet egy 1-2%-os, időnként szélsőséges nézeteket valló, parlamenten kívüli párt tevékenységére, csak azért, hogy az egész jobboldalt lejárassa.

Vidéki 2009.02.26. 10:24:54

Még messze vagyunk a választásoktól.
Ha közel leszünk, az MSZP beveti eddig tartalékban tartott nehéztüzérségét és nem kizárt, hogy újra sikerül áttörést kierőszakolva megnyerni a csatát.

kamasuka 2009.02.26. 10:49:12

@Zoli28:
Minden info megtalálható a NEM liberobolsevik oldalakon.

De azért poén amit írtál! :)

zoli29 2009.02.26. 10:55:52

@kamasuka:

Tudom, a HírTV-n már tegnap este bemondták. Csak a jelenségre akartam felhívni a figyelmet.

Én olyat is olvastam, hogy jóval a TV-ostrom után készült egy interjú Mécs Imrével, aki elmondta, hogy bele tudott tekinteni az ostrommal kapcsolatos titkosszolgálati jelentésekbe, és ott elég érdekes dolgokat talált. Állítólag ennek az interjúnak azóta nyoma veszett a neten, már csak egy angol fordítás található meg (Schmitt Mária utal erre az "Embervadászat utasításra" előszavában).
Erről halott valaki valamit?

medve2 2009.02.26. 11:25:27

@freehckr: Azért a Nézőpont tegnap indirrekt jelezte: duplája lehet az MSZP szavazók száma, mint ami most mérnek. Hm

eeepunk 2009.02.26. 17:56:25

@Zoli28: Azért gyorsan le is vették, mielőtt a kisnyuggerek a szivükhöz kapnának :)
süti beállítások módosítása