Gyurcsány lenyomja vagy felemeli a Hírlapot?
2009. február 11. írta: nénike

Gyurcsány lenyomja vagy felemeli a Hírlapot?

  Az Igazságügyi Minisztérium elé vonul pénteken 14 órára a Bayer Zsolt és a Magyar Hírlap gárdája. Hogy tiltakozzanak Gyurcsány Ferenc kérése ellen. (Ha a kérés kötelező érvényű utasítás, akkor a Hírlap előfizetés lemondásával számos sajtóosztályt megszívatott.) A Reakció által megkérdezett jogász szerint a miniszterelnöknek nincs olyan hatásköre, mellyel közvetlenül utasíthatná az állami tulajdonú cégeket.

 A miniszterelnöki dühkitörést okozó publicisztikát a szerzője fényes sikernek könyveli el mai alkotásában (állítólag 80 ezren olvasták cikkét a neten.), bár a végén csak becsúszott a jelzés értékű tarhálás.

 Stefka István főszerkesztő arról számolt be, hogy ennél jobb reklám nem is kell egy lapnak, „legalább húszezerrel megemelik jelenlegi, 20-24 ezres eladott példányszámukat”. Ez ugye azt jelenti, hogy minnél  több a cigányok által elkövetett bűntett, annál szaftosabb véleménycikk születik, következésképp magasabb olvasottság, jobb üzlet. A Havaria Press egykori hitvallásának analógiájára: A legtöbb cigányozást tőlünk kapják! Ezzel együtt ismét áll a horngyulai megállapítás: ami itt van, az nem közbiztonság. És ez a fő baj.

 A számokkal nem vitatkoznék (érzésem szerint nem ritkák az olyan napok, amikor blogunkat többen olvassák, mint a Hírlapot), és azon sem csodálkozom, hogy az a lap, amelyik politikacsinálásra vállalkozik, az politikai pofonokat kap. Azt viszont nem tudom, hogy csatlakozik-e a Nap-Kelte szerkesztősége a demonstrációhoz, hogy lehet-e a sajtószabadság védelmében egységfrontot alakítani, chartázni a politikusok bojkottjával szemben. És azt sem, hogy ha kimegyünk a rendezvényre, akkor az ünneplőnket vagy a gyászruhánkat vegyük fel.

 Egyáltalán kimenjünk-e? Zsoltit nem igazán emelnénk pajzsra, viszont a miniszterelnök hozzáállása a Hírlaphoz azokat a Gój motorosokat juttatja eszünkbe, akik szerint menő lármázva nyomást gyakorolni a nem tetsző szerkesztőségre. Halkan jelezzük, ha kuruc.info van, minden van. Igen, a minisztériumokban is olvassák. Akkor meg? Keménykedni, vonulgatni, látványosan együvé tartozni nem szeretünk, ezért inkább itt jelezzük, nem áll jól a köztársaság miniszterelnökének az Imi Blues jelmez.

 Megkérdeztük dr. Bodolai Lászlót, az Index ügyvédjét, aki szerint a Magyar Hírlap publicistája ugyan visszaélt a sajtószabadság adta lehetőséggel, azonban a miniszterelnöknek nincs olyan hatásköre, mellyel közvetlenül utasíthatná  az állami tulajdonú cégeket a hirdetési szerződések és lapelőfizetések megszüntetésére. Valójában ez a fajta cenzúra, nyomásgyakorlás, értékelhető sajtószabadság ellenes lépésként, noha megvannak a megfelelő jogi és sajtóetikai eszközök az ilyenfajta helyzetek kezelésére. Ezekkel kellene élni.

 (Jól értesültséget megelőzendő, jelzem, igen, magam is írtam publicisztikákat régebben a lapba. De az a Hírlap nem ez a Hírlap volt.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr86936348

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sárdobáló 2009.02.11. 17:40:57

Bayer, kicsit másképpRendben, Bayer Zsolt rasszista. A Magyar Hírlap leközöl szélsőséges véleményeket is. Ezzel nem is lenne gond, ha hőn szeretett kormányfőnk képes lenne szöveget értelmezni. Bayer cikke rövidlátó, általánosító, kirekesztő és néha teljes…

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.02.11. 17:05:38

TűzparancsA hétvégén történt tragédia kapcsán felbolydult az ország, jogosan. Egy ilyen bűntett felkavaró, és bosszúért kiált. Szerencsére az elkövetők egy része már előzetesben is van, egyelőre még Ausztriában, de nemsokára már itthon (egy gól azoknak a…

Trackback: Sárdobáló 2009.02.11. 16:30:54

Zsolti a békaBayer Zsolt mindig fölkavarja az állóvízet, pláne ha nem is áll. Most is kijött a maga kis dolgozatával. Az egész nem több egy ótvaros nagy cigányozásnál. Bayer Zsolt rasszista, ezen nem nagyon van mit vitatni. Amiket mond felháborító, szavai…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mária 2009.02.11. 15:07:05

Elég ósdi dolognak tűnik a minisztérium elé vonulni... :)))

A mai világban, amikor aki él és mozog, a netről szedi össze az infókat...

Bell & Sebastian 2009.02.11. 15:07:27

A próféta szakálla szóljon belőled ezek után is! Ha tud.

Francois Pignon 2009.02.11. 15:15:02

Nem mentegetni akarom Bayert, de mivel lógott ki ez az írása a többi közül? Épp most volt megfelelő az idő egy kis médiaháborúra?

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.02.11. 15:16:12

nem volt benne a zsidó szó :)

sztem is ciki épp ebbe belekötni

Mária 2009.02.11. 15:16:32

@Francois Pignon: te még mindig a rációt keresed a miniszterelnök döntéseiben?

thetriggerhappy 2009.02.11. 15:47:24

bayer nem mondott nagyon mást mint sokan, csak ő képtelen kulturált, európai hangnemben megfogalmazni ami a szívét nyomja.

én olvastam tőle ennél sokkal rosszabbat is.

Dr Kangörény 2009.02.11. 15:50:51

Stefka István? Na ő az egyik olyan ember, akinek szerencsére elfelejtettem a nevét, most jót röhögtem rajta. Azt hittem már elment valami olyan munkát végezni, amihez ért is. :-)

osborne 2009.02.11. 15:51:41

amúgy a lényeg, hogy újra friss legyen a rasszista kártya és Fidesz-Jobbik kapcsolat forróbb legyen mint valaha. Ja és beszakadjon az a jég mert Gyurcsány, ahogy 2006 óta folyamatosan csak krízisben és válságban tud cselekvőképesnek tűnni. Sőt, akkor tudja legjobban zsarolni pártját és kispártokat a nincs más alternatíva szöveggel.

a lényeg lényege pedig mint mindig: Orbánt soha nem engedni vissza a hatalomba.

Francois Pignon 2009.02.11. 15:52:16

@szamárfül: Féltem is a drága Miniszterelnök Urat, nehogy megszólják, mért nem a medencébe turházós írás után hirdetett bojkottot.

states 2009.02.11. 15:52:21

Azért az jó lenne, ha nem fordítva ülnénk a lovon. Bayert lehet szeretni, nem szeretni, de ebben a történetben talán mégsem az ő személye érdekes, és még inkább nem, hogy most mennyivel emelkedik az MH példányszáma, hanem hogy miniszterelnökünkön a paranoia jelei mutatkoznak, ami bizonyos szempontból érthető, hiszen a fővárosi közgyűlés MSZP frakciójának legújabb ülését lassan meg lehet tartani a Gyorskocsi utcában. De ajánlott olvasmányok legfeljebb a gimiben vannak, ajánlatos olvasmányok pedig a néhai foxi-maxikban voltak úgy 30 évvel ezelőtt. Fletó láthatóan időgépbe ült, vagy ültették a tanácsadói, mert ez a legújabb ötletelése túl azon, hogy egyszerűen röhejes és szánalmas, szembe megy a jogállami normák minimumával is. Az pedig, hogy letiltatta a hirdetéseket is már csak hab a tortán, mert a Széles-féle lapban eddig sem hirdetett semmilyen állami intézmény és vállalat, tehát a bojkott már régóta érvényben van...

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.02.11. 15:54:28

Gyurcsány izéje baromság
Bayer vonulása baromság
(az, hogy maga a cikk milyen, más kérdés)

Ennek a posztnak inkább az 'Ilyen ország pedig nincs' sorozatban lenne a helye:)))

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.02.11. 15:55:54

az a baj hogy tényleg senki nem olvassa a mh-z,. és ezért mki be fogja szopni gréczyék hazugságát, miszerint bayer - úgy általában - "lelövetné a cigányokat"...

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.02.11. 15:58:29

jaj de unalmas már ez a barmozzuk le a zsótit és akkor hozzá képest európai konzik leszünk. lehet óvatoskodni, polkorrektkedni, de egy biztos, bayernek igaza van. ami megbocsáthatatlan, az a dagályossága.

osborne 2009.02.11. 15:59:04

a putyin szintű túlkapás kimagyarázása: kapcsolat.hu/blog/a_magyar_hirlaprol

Ciobotaru 2009.02.11. 16:01:36

@Francois Pignon: Keresd meg az aznapi Magyar Hirlapot, és nézd meg a cimlapot.

smalladam 2009.02.11. 16:06:37

Tisztelt Bayer Zsolt,

Nem mindenben értek egyet az ön publicisztikájában javasoltakkal, de illetékes kollégáimmal hasznosnak találtuk a rendőri fegyverhasználatra vonatkozó ötletét.

Mivel az ön által javasolt éles lőfegyver-használatot túl drasztikusnak tartjuk, ugyanakkor magunk is jogosnak tartjuk a rendőrök nagyobb önvédelmi képességeire vonatkozó követelését, tisztelettel értesítem Önt, hogy a rendőrség egységeinek mai hatállyal ismét engedélyezve van a 2006. október 23-i rendőri túlkapások után megtiltott gumilövedék-használat.

Üdvözlettel,

Gyurcsány Ferenc
A Magyar Köztársaság miniszterelnöke

ehhez mit szólt volna zsolti? lapbetiltó hiszti helyett:)

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.11. 16:07:33

"(érzésem szerint nem ritkák az olyan napok, amikor blogunkat többen olvassák, mint a Hírlapot)"

Nem hinném, elvégre ingyé' fenn van az egész lap. Én nem szoktam olvasni csak Bayert , így nem tudom milyen a lap. Egyszerűen már nincs kedvem politikai publicisztikákat olvasni.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.11. 16:08:49

@smalladam:
Örülnél mi adam?

Viszont Feri tuti nem használná a túlkapások szót.

Lacc78 2009.02.11. 16:13:16

Nem tudom máshová írni ezért ide linkelem:

index.hu/velemeny/jegyzet/2009/02/11/no_a_magyarbunozes/

Senki ne hagyja ki ezt a gyöngyszemet. Munk Vera az értelem vezérlő csillaga ehhez a bunkóhoz képest.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.02.11. 16:14:14

engem más izgat:

Hová integráljunk?
A hazai társadasalom egyre nagyobb része leszakadóban, a mindennapi 'gádzsó' világ tesco-gazdaságossága már nem csupán abban érhető tetten, hogy spórol a család, mert szegények, hanem a mentalitásban is: terjednek az igénytelen proli ösztönök, a nagyhangúság, az, hogy ha minket szívatnak felülről, akkor addig szivatok valaki mást, amíg nem érzem jól magam, meg csalok, hogy 10 dekával több disznósajt jusson este a vacsira a ker.tévé melllé...

Ez a bűnözői társadalom (romák, gádzsók vegyesen - a bűnözés u.is nem etnikai, hanem szociológia kérdés) nem illeszkedhetnek be a középosztályba sem, mert számukra a polgári életmód nem cél, hanem z s á k m á n y t e r ü l e t... Méghozzá a legfincsibb, mert ha egy ízig-vérig proliba kötnek bele az aluljáróban, az lehet hogy előbb üt, mint a rabló, de a polgár - akarom mondani, a legatyásított középosztáylbeli - csak elsunnyog és max az esernyőjével hadonász' egyet a levegőbe...

Szóval nagy hőbörgés mostanság általános alanyként használni a cigány szót, de nagy butaság az intergáció szóval imamalmozni... mert nincs hová. És ez az igazi katasztrófa.

smalladam 2009.02.11. 16:15:09

@Őrnagy Őrnagy: örülnék, és egyből követelném is, hogy pár nyugdíjast és gyerekes anyát elrettentésként lőjenek ki budapest forgalmasabb csomópontjaiban, és az ország megyeszékhelyein

zoli29 2009.02.11. 16:19:27

Én a mai napon 6 hónapra előfizettem az MH-ra, pedig mostanáig nem terveztem.
Amúgy Bayer szerintem is írt már sokkal durvábbakat (lásd pl. indokzsidók), ebben pedig nem volt sem uszítás, sem erőszakra való felszólítás, egyszerűen csak durva nyelvezet.

smalladam,
Ami a gumilövedékes párhuzamot illeti: kevered a szezont a fazonnal.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.11. 16:22:53

@Zoli28:
Adamra hatással volt kopaszmercis, biztos lelki társak. Csak ő a késelő árpádsávos helyett a rendőrverővel jön.

medve2 2009.02.11. 16:24:45

Én nem tartom különösen nagyra Bayer tevékenységét. Ámokfutásai szerintem a Magyar Hírlapnak sokat ártanak. DE:

Fletó menjen a picsába. Támadhatja Bayert, fel is jelentheti, csináljon amit akar. Viszont egy miniszterelnök ne merészeljen állami intézményeknél letíltani egy országos napilapot. Mégis, mit képzel ez magáról, nem diktatúrában élünk. Elmegy a picsába.

Ha majd Orbán letiltja a Népszavát, remélem kuss lesz.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.11. 16:25:05

@szamárfül:
Hát igen, dolgozzanak a cigók, de hol?
Megoldás a Vásárhelyi-terv II. De nem vízleeresztőket kell építeni, hanem fokgazdálkodást létrehozni. Lásd szálka blog.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.02.11. 16:27:53

@Zoli28: látod Ádám, amikor nem vevők a humorra? :P

smalladam 2009.02.11. 16:29:22

@Őrnagy Őrnagy: fortélyos terveket eszeltünk ki gyurcsány megmentésére. hamarosan bedobjuk az "orbán viktor igazából cigány" kártyát is, majd ezt összekötjük a "beismerjük: vannak bűnöző cigányok" lépéssel. lesz itt még bazdmeg. csak figyeljen!

Ombudsmanyus 2009.02.11. 16:30:59

Megint elsikkad a lényeg.

A kormány által beharangozott reformok első lépését látjuk. Az állam elkezdett takarékoskodni. Első, nagy horderejű költségcsökkentésként az állami intézmények lemondják a Magyar Hírlapot.

Persze lemondhatnák az összeset, a neten minden információt elérnek.

caralho voador 2009.02.11. 16:35:31

"Ez ugye azt jelenti, hogy minnél (sic!) több a cigányok által elkövetett bűntett, annál szaftosabb vélemény cikk születik, következésképp magasabb olvasottság, jobb üzlet" Azért ez a mondat majdnem tótawéi mélységű. states-nek van igaza, kissé fordítva ülsz a lovon. Valószínűleg Stefka is arra utal, hogy a fletói bojkott emeli a példányszámot. Az, hogy egy ilyen szörnyűség növeli az olvasottságot, nem valami meglepő. (szemét Reakció, minél több a cigányok által elkövetett... Az enyingi modell, 732 komment. Pfuj. :DDD ) Már több embertől hallottam, hogy eddig nem vették a Hírlapot, de mostantól Gyurcsány miatt tuti fogják.
Annál érdekesebb lenne a miniszterelnöki reakcióval foglalkozni, aki a cigányprobléma megoldása helyett a csúnya fasiszták olvasása ellen ágál. Aztán mikor a már helyenként most is tapasztalható anarchia polgárháborúba csap majd át, sikítozva csapkodja a térdét a gyönyörűségtől.
Aki meg itt Bayert szidja a jelen ügy kapcsán... Sok mindent lehet róla mondani, nade basszameg, ki az, aki ettől jelentősen eltérő dolgokat gondol annak kapcsán, ami itt zajlik?! A kisebbség egy részének terrorja a többség (including a kisebbség másik része) felett, annak szűk hatalmi elitjének teljes támogatásával - kezd már ez egy kissé sok lenni. "kulturált, európai hangnem" - na hagyjuk már egymást békében ilyen baromságokkal. Miről beszélsz, thetriggerhappy?
Mellesleg Zsóti a műsoraiban (pl. a mélymagyarban) elég sokszor foglalkozott a cigánysággal. Kimondottan korrekten oldotta meg, bemutatott olyan cigány embereket pl., akik a szorgalmuk és tehetségük révén sokra vitték. (az meg kimondottan mókás volt, amikor valamelyik kis falu kocsmájában együtt piált és énekelt a helyi dzsipókkal). Gondolom, akik itt anyáznak, azok ezeket nem látták. Na mindegy, nem akarom itt védeni, nem hiszem, hogy rászorul, csak a korrektség jegyében tettem hozzá.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.11. 16:42:41

Egyetértek valamelyik hozzászólóval, hogy ez inkább az ilyen ország pedig nincs kategória. Gyurcsány nugodtan kijelentheti, hogy bojkottálja a Hirlapot és a hívei is tartsanak vele, no de az állami vállalatok nem Gyurcsányéi. Teljesen elszállt vele a ló. Az más kérdés, hogy ráadásul a Hírlapnak ezzel használt. Én is gondolkozom az előfizetésen. A tüntetéshez is kedvem lett..

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.02.11. 16:42:49

@caralho voador:

európa! ahol nem játszhat 88-as számmal a játékos, mert az heil hitlert jelent. miről beszélnek itten az urak? ahol letartóztatnak egy diplomatát, mert a gázai borzalmak láttán kurvazsidózik egyet. egyáltalán ahol létezhet olyan ország ahol büntetendő, ha valaki bizonyos történelmi eseményeket nem úgy ítél meg ahogy azt elvárják. ugyan már. önök európa romjaira hivatkoznak.

szóval, caralhonak igaza van. mindenki azt gondolja amit bayer. akkor meg ne tessenek itten jammerolni. turha a medencébe. fúj de kellemetlen, az is igaz.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.11. 16:52:23

@lelkylola: figyelj, az hogy utálod Gyurcsányt nem kell, hogy arra vigyen, hogy széljobbereket olvass és támogasd őket. mondjuk a 4-5000-es példányszámon nem hiszem, hogy sokat lendítene.

smalladam 2009.02.11. 16:53:31

@caralho voador: "kulturált, európai hangnem" - na hagyjuk már egymást békében ilyen baromságokkal.

oké. én kezdem. caralho, a rojtos kurva szádat te retves paraszt.

ti jöttök.

reality 2009.02.11. 16:54:43

Komolyan a Reakció csak Bayar Zsolthoz viszonyítva tudja meghatározni magát? Komolyan azt hiszitek, hogy ha őt és a mh-t minősítitek, akkor européerek vagytok, meg polkorrektek? Tényleg, mostanában mintha kicsit eltéveszettétek volna a célt vagy az utat úgy egyáltalán. Ide is csapkodtok, meg oda is, és azt hiszitek, hogy ettől korrektek lesztek meg konzervatívok. Mostanában egy jó cikket sem olvasok itt, ami valamilyen reményt is megcsillantan, hogy van még itt értelem. Nagyon sajnálom, hogy megint csalódnom kellett. :(

reality 2009.02.11. 17:01:47

Ja, és eddig nem olvastam Magyar Hírlapot, csak nagyritkán, de most előfizettem. Talán, ha elég jól érzem magam, akkor ki is megyek a tüntetésre. Mert tele van a fa..., izé, a hócípőm, hogy mindenki hülye meg, ha sehova sem állunk, akkor fasza gyerekek vagyunk!

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.02.11. 17:02:06

@smalladam:
jé, mennyire rosszul áll neked ez a derék beszéd! :))))

mildi 2009.02.11. 17:03:08

nénike
bohócsipkában. a helyzethez kb az illene sztem.

lopici_gaspar 2009.02.11. 17:04:21

szeles elvtars menjen inkabb az alcsuti vajdahoz penzt kunyeralni..
(remelem eleg bayeres lett ez a beiras)

oázis · http://mindenamino.blog.hu/ 2009.02.11. 17:09:32

Én a tulajdon- és oldaváltás előtt néha napján nagy ritkán vettem Magyar Hírlapot, azóta sose, igaz más napilapot se veszek, híreket a netről olvasom, illetve CNN-t, BBC-t nézem.

Heti vagy havilapot veszek, ha fontos cikk van benne, de rendszeresen azt se.

Ölég szomorú, ha cigányozással és még mi mással akarja fellendíteni a boltot a Magyar Hírlap, de 40.000 -es példányszámos álomhatárt semmilyen rasszista, kommunistázó nyalókával nem fogja tudni elérni...

sőt, én még a kinyilatkoztatott 20.000 -es eladott példányszámban sem hiszek, ez sem trendileg nem stimmel, se anyagilag nincsenek úgy eleresztve az emberek...

Szerintem nincs 20.000 ember Magyarországon, akinek most ez hiányzik és még fizetni is akarna érte... a régi olvasókat meg unblock elvesztette, honnan vettek volna 20.000 vadi új olvasót?

Mese habverővel.

amfiteatrum 2009.02.11. 17:10:30

Szóval belátom avnnak nagy horderejű, az egész kormány tevékenységét alapvetően meghatározó hatások, mint például ez a Bayer cikk. De amikor arról van szó, hogy mellesleg:
- a fél MSZP a börtönbe készül (Hunwald, Verók, csepeliek, kiskunhalasiak, Kabai már benn, Lendvai sajtófőnöke már benn)
- A spórolás jegyében audikat vesznek, meg bútorokat milliárdokért
- Amikor a munkanélküliség napról napra nő
- Amikor az államadósság történelmi rekordot dönt
- Amikor a HUF EURO árfolyam csúcsokat dönt
- Amikor nem az a kérdés, hogy csökken, hanem hogy mennyivel csökken a GDP, nos akkor, és csak akkor esetleg ezekkel kellene foglalkozni.

De hát egyszerűbb vasúti balesetek alkalmával sírdogálni, néha táncolni, máskor zsidónak lenn és chartát szervezni, hetente egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tenni az adócsökkentésről, ami igazából emelés; hazudni éjjel és nappal, bebedögleni a nem-kormányzása, trükkök százait bevetni, igaznak mondani a hazugságot, hazugnak az igazat; szívre tett kézzel meghatódni a Himnusztól, letegezni Nagy Imrét, elkobzott zsidó villában lakni, szóval ez mind-mind egyszerűbb mint kormányfőként ténylegesen tenni az országért.

zoli29 2009.02.11. 17:13:10

reality,

Nem értek veled egyet. Elvileg épp az különböztetné meg a polgári oldalt a posztkommunistáktól, hogy nem az alapján ítél meg valakit vagy valamit, hogy az melyik oldalon áll, hanem az alapján, hogy belefér-e az értékrendembe vagy sem.
Ha ez a fajta gondolkodásmód teljesen kiveszne az országból, akkor a mostaninál is súlyosabb lenne a helyzet. Így legalább még van remény.

Ami Bayert illeti, én személyesen bírom, és sokszor azt sem bánom, hogy keményen fogalmaz, mert bennem is sokszor forrnak az indulatok, és ilyenkor kimondja helyettem, amit gondolok. De azt el kell ismerni, hogy a polgári értékrend sok tekintetben nem illeszthető össze vele, különösen amikor nagyon zsidózik meg cigányozik.

states 2009.02.11. 17:15:00

@oázis:
Amire leginkább nincs szükségünk az Gyurcsány Ferenc, maradjunk ennyiben...

Hattory Hanzo 2009.02.11. 17:15:57

A volt Videoton és Ikarus dolgozók biztos rohannak a postára előfizetni...

Judy Epokit 2009.02.11. 17:20:09

20-24 ezres eladott példányszám? Van sci-fi melléklete is MH-nak?

medve2 2009.02.11. 17:20:35

@oázis: Nem az MH a kérdés, még nem is Bayer. Az az ő bajuk. Gyurcsány eljárása viszont diktatórikus. Nem tudok nem szolidaritást vállani a lappal, pedig sok kedvem nincs hozzá.

medve2 2009.02.11. 17:26:30

@Judy Epokit: Elérik a 20.000 példányt.

reality 2009.02.11. 17:26:51

@Zoli28: Csak hogy az az "értékrend", az hiiányzik! Azt szeretném látni itt a Reakción is. De mostanában csak a belefér-nem fér bele hozzáállást látom. És ez olyan indexes...
Lehet csak erdélyi vérmérsékletem tesi ezt, hogy nem bírja a maszatolást. Igenis lennie kell feketének meg fehérnek, mert máskülönben nem tudjuk meghatározni a szürkét.

S. Annyi 2009.02.11. 17:26:51

Mi az a gyurcsány? valami egér, vagy eseteleg levéltetű?

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.11. 17:27:09

Reality?

"Komolyan a Reakció csak Bayar Zsolthoz viszonyítva tudja meghatározni magát? Komolyan azt hiszitek, hogy ha őt és a mh-t minősítitek, akkor européerek vagytok, meg polkorrektek?"

Hol viszonyítottuk magunkat Bayer Zsolthoz?

Közülünk többen pedig együttműködtek korábban a Hírlappal.

medve2 2009.02.11. 17:27:14

@oázis: Közintézmények előfizetéséből.

Judy Epokit 2009.02.11. 17:29:07

@medve2: Mióta? Dolgozik ott ismerősöm igaz tavaly év végén beszéltem vele akkor 5-6000 -ről regéltek.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.11. 17:29:24

@smalladam:
a cigányorbánozás már egyszer bejött maguknak. És a maguk szavazik között is ugyanannyi cigusgyűlölő van mint máshol, Úgyhogy a "beismerjük: vannak bűnöző cigányok" lépés is jól jöhet. Hajrá!!!

osborne 2009.02.11. 17:29:37

A MÚOSZ Elnöksége Bayer Zsolt publicisztikáját elítéli, a miniszterelnök által meghirdetett, Magyar Hírlap ellenes bojkotthoz azonban nem csatlakoznak.

www.muosz.hu/cikk.php?page=elnokseg&id=1829&fo=5&iid=0

medve2 2009.02.11. 17:29:43

@reality: Igenis létezik polgári értékrend, igenis világosak a határai. A világ pedig nem fehér-fekete, bár kétségtelen, aki így látja, annak könnyebb, mert kevesebbet kell gondolkodnia.

medve2 2009.02.11. 17:31:02

@Judy Epokit: Eladott példányszám kb 8.000, a többi közintézményi előfizetés. Máma az önkormányzatok világa nem áll olyan távol szellemiségileg a laptól.

medve2 2009.02.11. 17:31:38

@osborne: Ez egy érthető álláspont.

Átvitel honvéd 2009.02.11. 17:32:26

Érdekesnek tartom, hogy sokan a hozzászólók közül, és a post szerzője is úgymond szelektíven olvas. "...Amúgy minden tisztességes, velünk élő, velünk együtt szenvedő vagy éppen boldoguló cigány honfitársunk ember és állampolgár." Ezzel a mondattal mi a helyzet?

Emellett szinte eltörpül az az apróság, hogy a postban az eredeti cikkről gyakorlatilag szó sem esik, a Bayer által felvetettek nem találtak megértésre és megfontolásra, van helyette ellenben intelligens, fennkölt szalonrasszistázás és a másik élből minősítése (az álláspontjával való érdembeni vita teljes mellőzésével).

Szóval csak így tovább.

Francois Pignon 2009.02.11. 17:32:49

@ergé: "együttműködtek" Ez úgy hangzik, mintha valami elnyomóval való kollaborálásról lenne szó ;)))

Amúgy nem is olyan nagy baj, hogy Gyurcsány kimondta, ami eddig is gyakorlat volt. Legalább minden szemlélő számára egyértelmű, hogy viszonyul hatalomból a sajtóhoz.

szobatars 2009.02.11. 17:33:39

Talán nem is annyira off, de:

Tudja valaki mit mondott miniszterelnökünk arról, hogy a forint/euro árfolyam átlépte azt a 300 forintot, amelynek réme miatt -szemben az egész világ gyakorlatával - mi nem csökkentettük, hanem drasztikusan felemeltük az alapkamatot???

És hogy még kevésbé off legyek: azért kérdezem azt, mert láthatóan olyanok is vitatkoznak itt Bayer cikkéről, akik nem olvasták..

reality 2009.02.11. 17:34:13

@ergé: Értsd átvitt értelemben.
Ja, korábban. Az akkor volt. Most már más szelek fújnak az mh-nál.
Hogy jobban értsd, amit mondani akarok: amikor elkezdtem olvasni a Reakciót (blogot), akkor volt benne egy kis szín, frissesség, önmagatok és a ifjú konzervatívok meghatározása. Lassan ebből már nincs semmi, csak a fikázás maradt.
Nekem ez az érzésem, és nem gond, ha ti nem így gondoljátok. Akkor hajrá!

states 2009.02.11. 17:34:50

@reality:
Igen, Gyurcsány egy jó nagyot rúgott páros lábbal a jogállamiságba, meg a sajtószabadság intézményébe, és a Reakciónak erről az jutott eszébe, hogy mennyivel emelkedik az MH példányszáma. Jól van gyerekek, ez kb olyan, mintha Raffaelről Raffaello ugrott volna be, de ha így folytatjátok, még ezt is megérjük...

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.11. 17:35:39

"caralho, a rojtos kurva szádat te retves paraszt."
Adam, maga ilyet is tud? Hmmm, meglepett.

Kérdezem én tisztelt kényes ízlésű liberális elhajló reakciósok, mi közötök van hozzá, hogy Széles Gábor mire költi a pénzét? Honnan tudjátok ennyire biztosan a példányszámát? Nem talán az elvbarátaitok kirúgása iránti bosszú vezérel?

Én is előfizetek rá,azért is, max olvasás nélkül megy krumplihámozó alapnak.

Winston007 2009.02.11. 17:37:07

Sziasztok,

Elore leszogezendo reszemrol: se MH-t se Bayert nem olvasok. De amit szellemi vezetonk bejelentett az MH kapcsan az turhetetlen! Lehet, hogy durvan fogalmazott Bayer, nem erdekel. De ez a sajtoszabadsag! Ezt pedig nem lehet sarba tiporni. Szamomra ez nem arrol szol mit irt a Bayer vagy a full veszteseges operettnaci kepregeny. Hanem arrol, hogy egy miniszterelnok nem tehet, mondhat ilyet! Joga van a lapnak megjelenni es ilyeneket irnia.

medve2 2009.02.11. 17:37:33

@states: Ez például nem így van, foglalkoznak gyurcsány eljárásával is.

reality 2009.02.11. 17:38:09

@medve2: Jaj, ne terelj már. Nem a viláról beszéltem, hanem ideológiáról, világnézetről. Valamire rá lehet mondani, hogy jó, és az az értékrendünkhöz tartozik, és van olyan, amit e szerint elutasítunk. Mert ha nincsenek ilyenek, akkor nincs mihez tartsuk magunkat.

S. Annyi 2009.02.11. 17:38:36

Találtam egy jobb képet is erről a gyurcsányról:
www.dkimages.com/discover/previews/887/45066290.JPG

medve2 2009.02.11. 17:38:47

@Winston007: Egyetértek, ez a lényeg.

hamu 2009.02.11. 17:39:18

A MH-ot annó Orbán is bojkottálta, még tudósítani sem engedték be őket. Akkor mit szóltatok? Előfizettetek tiltakozásul? Tüntetés volt?

br · http://www.szalaiannamaria.net 2009.02.11. 17:39:59

Nem szoktam a blogomat gyakran ajánlgatni, de erre az írásra viszonylag büszke vagyok és még a témába is vág....

sortores.blog.hu/2009/02/10/a_halvanyulo_ember

medve2 2009.02.11. 17:40:12

@reality: Viszont szerintem a reakció értékrendje is világos, és például számomra vállaható világos értékrend. Akkor ebben lehet köztünk vita.

kisanya 2009.02.11. 17:40:24

Hmmmm.....vajon hogyan vitázik egymás közt a két régi harcostárs? Két jó komcsi egy asztalnál, ti meg vitázzatok tovább :-P

tevevanegypupu 2009.02.11. 17:40:25

Ugye nem felejtkezik el senki a lenyegrol? Vasarnap hajnalban egy cigyany csoport meggyilkolt harom fiatalembert. Fortelmes gyilkossagok sorat kovettek el meg elobb, rettegesben tartanak varosreszeket, falvakat..Bayer megfogalmazta hangosan azt, amit nagyon sokan gondolunk csak ugy magunkban. Felunk a ciganyoktol es nagyon szeretnenk ha sikerulne torvenyes keretek kozott rendezni az ugyet akar meg ugy is, hogy a rendorseg eroszakot alkalmaz eroszaktevokkel. Politikailag nem korrekt? Miert Gyurcsany az?
Hagy ember eletet tettek tonkre amiota kormanyon vannak?
Hol lehet megszuntetni az elofizetest Gyurcsanyra?

medve2 2009.02.11. 17:42:43

@hamu: Mindenki joga van nem nyilatkozni egy lapnak. Meghírdetett sajtájról Ovi sose zárt ki senkit. Viszont ezek után, ha lemondatják az állami intézményekkel majd a Népszavát, egy szót se szóljatok. Lehet baloldalinak lenni, de azért ilyen kirívó és nyilvánvaló baromságokat, mint amit Fletó csinált, nem biztos hogy rögtön mellé kell állni.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.11. 17:43:00

Kedves Olvasók, főleg Reality, States és Őrnagy,

Ugyanazt a cikket olvassuk? A poszt így kezdődik:

"Az Igazságügyi Minisztérium elé vonul pénteken 14 órára a Bayer Zsolt és a Magyar Hírlap gárdája. Hogy tiltakozzanak Gyurcsány Ferenc kérése ellen. (Ha a kérés kötelező érvényű utasítás, akkor számos sajtóosztályt megszívatott.) A Reakció által megkérdezett jogász szerint a miniszterelnöknek nincs olyan hatásköre, mellyel közvetlenül utasíthatná az állami tulajdonú cégeket."

és így végződik:

"Valójában ez a fajta cenzúra, nyomásgyakorlás, értékelhető sajtószabadság ellenes lépésként, noha megvannak a megfelelő jogi és sajtóetikai eszközök az ilyenfajta helyzetek kezelésére. Ezekkel kellene élni."

Ebből hogyan jön ilyen komment, amire még helyeseltek is?

"Igen, Gyurcsány egy jó nagyot rúgott páros lábbal a jogállamiságba, meg a sajtószabadság intézményébe, és a Reakciónak erről az jutott eszébe, hogy mennyivel emelkedik az MH példányszáma."

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.02.11. 17:43:30

Szerintem a Magyar Hírlap nagyon színvonalas és korrekt napilap. Szinte az egyetlen, ami olvasható. Már réges-régen megrendeltem volna, ha szükségem lenne papírra nyomtatott napilapra.. de hát nincs.. No meg ha lenne egy állandó lakcímem és nem három különböző helyen ébrednék egy héten :)

funfun 2009.02.11. 17:43:36

Bayer nem antiszemita, ezt Deutsch Tompika is megmondta. Akkor biztos úgy is van. Meg O.V. Misi barátja, ezt mindenki tudja.
Időgép Bayernek, Stefkának sem ártana, visszaléphetnének úgy 20 évet, és megnézhetnék saját magukat, hogy nyalták fényesre a Nagy Vörös Segget. Bayer munkásőr is volt, Stefkát nem tudom, de azért meghatározó alakjai voltak az akkori komcsi lakájmédiának. Ennyit a hitelességükről és erkölcsi tartásukról.

S. Annyi 2009.02.11. 17:44:07

Bocs tévedtem, dehogy is cestoda!
pontosítva a latin neve a határozóban: Pediculus humanus capitis

www.vitaminsziget.com/upload/altalanos/tetu.jpg

zoziee 2009.02.11. 17:44:07

Én ma 4 helyen próbáltam venni MH-t (délután négy körül) és sehol nem volt. Gyurcsányról nyilatkozni már nem tudok, a cigánybűnözésről szalonképesen képtelenség véleményt nyilvánítani Bayernek meg gratulálok. Az igazság sajnos sok embernek, sok esetben fáj. ÉBRESZTŐ!!!

magyargarda.hu/node/3207
Ehhez pedig csak annyit, hogy nem vagyok SE radikális, SE gárdista, SE csőcselék ,de betelt a pohár!! Elég volt!

medve2 2009.02.11. 17:44:49

@funfun: Lehet Bayert hülyének tartani, de azért az ilyen munkásőrös baromságokat tartogasd más honlapokra.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.02.11. 17:46:31

és akkor most pl. a magyar rádió és a királyi tévé lapszemle műsoraiban egyszerűen ki lesz hagyva a Magyar Hírlap? Már ha vannak ilyen műsorok még.. (nem nézek tévét, nem tudom) Meg már ha egyáltalán valaha foglalkoztak a Magyar Hírlappal ezekben a médiumokban.. gyalázat ez az egész.

Átvitel honvéd 2009.02.11. 17:46:41

@funfun: Szerinted Bayer Fidesz-alapító volt?

funfun 2009.02.11. 17:46:56

@medve2: Miért, nem volt az?? De! Hát akkor?

states 2009.02.11. 17:47:32

@medve2:
Ez a post alapvetően az MH fikázásáról szól, ami még nem lenne tragédia, ha nem Gyurcsány sajátos sajtószabdság-értelmezése ürügyén történne. Így inkább a Népszava olvasói rovatában lenne a helye. Sajnos...

kisanya 2009.02.11. 17:48:02

@tevevanegypupu: "Ugye nem felejtkezik el senki a lenyegrol? Vasarnap hajnalban egy cigyany csoport meggyilkolt harom fiatalembert."...ez a hangulatkeltés....

medve2 2009.02.11. 17:48:46

@states: Ez szerintem egyszerűen nem igaz.

Francois Pignon 2009.02.11. 17:48:54

Héé, Puhl Sanyi a válogatott meccs beharangozójában erre ragadtatta magát az előbb: "Azt mondják, az Izraeliek lusták..." (de cáfolta e sztereotípiát, egyébként)
Kérem a Miniszterelnök Urat, utasítsa az állami intézményeket, mondják le Sporttv előfizetésüket!

Francois Pignon 2009.02.11. 17:50:36

@Borbíró Piroska: Az volt, meg szóvivője is volt a pártnak, azután meg a Népszabadságba írt. Akkor mi következik mindebből?

tevevanegypupu 2009.02.11. 17:50:42

@kisanya:
"cigany csoport meggyilkolt harom fiatalembert.."
Ez meg teny.

fokukac 2009.02.11. 17:51:14

Te jó ég, milyen újság az, aminek Stefka István a főszerkesztője? :))
LOOOOL

zoli29 2009.02.11. 17:51:21

A MÚOSZ nem csatlakozik Gyurcsány bojkottjához... Ez tetszik!
Ennyi erővel akár be is foghatták volna a pofájukat...

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.11. 17:52:04

States:
"Így inkább a Népszava olvasói rovatában lenne a helye. Sajnos..."

Ezt hadd kérjem ki a Reakció kollektívája nevében is :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.11. 17:53:21

@medve2:

Orbánék már tettek ilyet, jobb, ha tudod.

Empty 2009.02.11. 17:53:27

@tevevanegypupu:

Megkéselt hármat. Meggyilkolt egyet.

hamu 2009.02.11. 17:54:08

medve2

De bizony hogy kitiltották őket sajtótájékoztatóról a "likvidálós" írás miatt. Ami persze sértő volt és otromba, kétség kívül, de

ad 1. A hatalmat gyakorló politikusokkal szemben (aki tűrjön többet, ugyebár), és nem népcsoport ellen

ad 2. Kormányhivatal közpénzből igenis ne járasson szélsőséges lapot, márpedig a MH az lett. Ez a minimum. Te persze majd akkor tapsikolsz, amikor Orbánék azt tiltják meg, hogy a Népszavát járassák, ezt most megjósolom.

ad 3. A MH annó elnézést kért, mit kér egy Bayer meg a Széles?

ad 4. A MH a sajtótájékoztatókról tudósítani ment volna, ha engedik. A munkavégzésben akadályozták meg őket, ez messze több, mint hogy nem reklámoznak benne vagy nem fizetik elő.

Tovább is mondhatnám, de lefogadom, úgyse érted.

Ombudsmanyus 2009.02.11. 17:54:30

Demszky Gábor: "El a kezekkel a Magyar Hírlaptól!"
('90-es évek, március 15-i beszéd)

tevevanegypupu 2009.02.11. 17:54:35

@medve2:
"a valasztasokon.."
Tudom..jo egy evig lehet meg olvasni, bar sok ujat nemigen tud mar mondani.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.11. 17:54:55

@crayfish:
A cikk szerzője túl azon, hogy komplett idióta, még téved is. Hunwald és a többiek egytől egyik zsé kategóriások. Nem véletlenül jegyezte meg Verók, hogy ezt követően már a gázkamrákba viszik őket.

S. Annyi 2009.02.11. 17:56:08

És ki az a demszky? Utánanézek annak is a neten. Szerintem az is valami hasonló kártevő lehet, mint az a gyurcsány, vagy mi.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.02.11. 17:57:02

Azért halkan megkérdezném: hol sérült itt a sajtószabadság? Betiltották a lapot? Börtönbe csukták Bayer Zsoltot? Ja, hogy a miniszterelnök bojkottálja, és erre KÉRI, mivel mást nem tehet, az állami intézményeket is! Ezt a sárbatiprást! És akkor mi a helyzet a FIDESZ-féle Napkelte bojkottal? Az akkor nem ugyanez?

reality 2009.02.11. 17:57:55

@ergé: Ugyanazt a cikket olvassuk?
Szerintem a kommentekből is látni lehet, hogy értelmezhető a cikk. Annak ellenére, hogy az általad citált mondatok is szerepelnek benne.

Empty 2009.02.11. 17:58:43

A Napkelte közpénzbôl megy a köztévén.

tevevanegypupu 2009.02.11. 17:59:56

@Empty:
"megkeselt harmat, meggyilkot egyet.." Igy igaz, nagyon rosszul irtam. Csak egy ember halt meg. Kozben a tobbire is gondoltam es azert irtam ilyen baromsagot. legkozelebb majd megprobalok nem indulatbol irni.

medve2 2009.02.11. 17:59:56

@hamu: Nem tudom, ki dönti el, mi a szélsőséges lap. Döntse el az a hivatalnok, aki megrendeli vagy nem. A MH-t lehet gyalázni, én is szoktam Bayer írásain szőrnyülködni. De szerintem vannak itt ezen a fórumon jó páran, akiket nem irritál kevésbé a Népszava és a 168 Óra, mint téged a MH. Tudom a választ, azok nem szélsőségesek. De csak szerinted.

medve2 2009.02.11. 18:00:43

@tevevanegypupu: Ezen sajnos nem tudsz változtatni.

medve2 2009.02.11. 18:02:27

@Fedor: A Fidesz oda megy nyilatkozni, ahova akar. Viszont ha a miniszterelnök letílt a közintézményekben egy országos napilapot, megsérti a sajtószabadságot. Nem hiszem, hogy ez olyan bonyolult lenne.

Empty 2009.02.11. 18:03:28

@tevevanegypupu:

Értettem én, de olybá tûnhetetett egy újabb esetrôl írsz.

medve2 2009.02.11. 18:03:28

@reality: Akkor azért egy kicsit alaptalan volt a reakció elleni kirohanásod, nem?

hamu 2009.02.11. 18:06:11

medve2

Nincs az a morális norma, ami szerint a MH ne lenne szélsőséges lap. Az uszítás talán nem elég szélsőséges? Mit kell ezen még bizonyítani? Mindegy, ha neked nem az, hát nem.

Viszont nem válaszoltál: tiltakoztál, amikor Orbán nem engedte be őket a sajttájokra? (nem beszélve arról, hogy persze egyetlen állami reklám se jelenhetett meg benne).

Mert ha nem, akkor nem is értem, hogy most miért szólalsz meg?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.02.11. 18:06:11

@Empty: És? Akkor már szabad bojkottálni is? Én ezt most tényleg csak elvi síkon kérdezem, mert nem vagyok se Napkelte néző, se Magyar Hírlap olvasó, csak épp kettős mércéért nem vagyok oda.

Átvitel honvéd 2009.02.11. 18:08:18

@Francois Pignon: beszelo.c3.hu/00/02/07zadori.htm

"Dr. Simicska Lajos és Tóth Béla miatt hagytam el a pártot. Ugyanis nem szerettem őket. Nagyon nem. Dr. Simicska körül egyre több volt a fegyveres őr, s lassan kezdtünk úgy kinézni, mint valami kokainbáró rezidenciája Kolumbia alsón."

Eredetileg az hangzott el, hogy munkásőr volt. ...Lehetett munkásőr, de erős kétségeim vannak. Ne csúsztassunk.

attila88787 2009.02.11. 18:08:38

A MAGYAR HIRLAP MAGYARORSZÁG SZÉGYENE. ÉS HA AZ EMBEREK KOMOLYAN EL IS HISZIK AMIT PL EZ A NAGYON BETEG BAYER ZSOLT IR, AKKOR EBBEN AZ ORSZÁGBAN NAGYON NAGY BAJOK VANNAK...

NEM CSAK A GAZDASÁGBAN, SEM A POLITIKÁBAN HANEM AZ EMBEREK FEJÉBEN!

states 2009.02.11. 18:09:20

@ergé:
Látom, csak azt nem értitek, hogy egy újságírókollektíva semmilyen közösséget nem vállalhat egy ilyen Gyurcsány-agymenéssel, akkor sem, ha baloldali, hát még ha konzervatívnak hirdeti magát. Már pedig itt még ha a sorok közé bújtatva is, ez történt. Ez a jóindulatú olvasata egyébként a postnak...

hoseman 2009.02.11. 18:10:08

Üdv! Valaki leírná -de tökre komolyan -hogy mi a baj Bayer írásával?
(..ha lehet magyarul,és ne politikailag hiperkorrektül..)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.11. 18:10:24

@funfun:
Mennyivel erkölcsösebb még most is rohadék bolseviknak lenni, mi!

Átvitel honvéd 2009.02.11. 18:10:53

@pókerandi: Attól, hogy ordítva írod, még nem igaz.

Empty 2009.02.11. 18:11:27

@hoseman:

Az, hogy magyarul volt és nem hiperkorrektül.

eppittvagyok 2009.02.11. 18:11:55

mondjuk 1 minisztérium többek között munkahely, ahol a munkáltató hozhat bizonyos szabályokat, példul, hogy az adoot hely megrendel-e egy lapot, avagy sem...

medve2 2009.02.11. 18:13:27

@hamu: Azért szólalok fel, mert egy országos napilap letiltásáról beszél egy miniszterelnök. És egy demokráciában ilyen nincs. És önkényesen morális normákról beszlni, tudod, ezzel nehéz mit kezdeni.

medve2 2009.02.11. 18:14:51

@Fedor: Az a Fidesz magánügye, hogy kinek nyilatkozik. Az viszont antidemokratikus, ha egy magyar miniszterelnök megrendelési bojkotot hírdet.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2009.02.11. 18:15:45

@medve2: Flreértés ne essék, én a Napkeltés dolgot se tartom a sajtószabadság megsértésének, csak szimpla hülyeségnek. És nem, nem érzem úgy, hogy állami pénzekkel kéne támogatni egy olyan lapot, amelyben rendszeresen szélsőséges vélemények jelennek meg. sőt, én azt is hülyeségnek tartom, hogy egyáltalán bármilyen lapra is előfizetnek. Magánvállalkozók termékei, a piacon kell megélniük, aki állami dolgozó meg kíváncsi valamelyikre, vegye meg. Továbbra is fenntartom, hogy akkor sérülne csak a sajtószabadság, ha egy lapot (bármelyiket, függetlenül a konkrét esettől) betiltanának, vagy az újságírókat vegzálnák egy-egy cikkük miatt.

medve2 2009.02.11. 18:16:33

@pókerandi: Ez egy vélemény. Tiszteletben tartom. De ettől még a miniszterelnöknek nincs joga letíltani, ha valaki közintézményben elő akarja fizetni.

freehckr 2009.02.11. 18:17:58

Mondjuk ki: Gyurcsány rasszista! Biztosan azé' bojkottál, mert Bayer a sváb kisebbséghez tartozik... Szólítsuk fel az MSZP-SZDSZ-t elhatárolódásra. Hol a Gusztos, hol a Gusztos? Azonnal sajtótájékoztatót követelek tőle, ahol is kijelenti "ha sváboznak akkor sváb vagyok"! :D

attila88787 2009.02.11. 18:18:55

funfun: Az ominózus cikket lefordítottam itt Londonban élő barátaimnak. Az arcukon a totális döbbenet... hogy egy országos napilapban egy ilyen rasszista cikk megjelenjen az Európai Unióban?!
És nem pölö a hollandok vannak felháborodva ahol a bünözés közel 80%át arabok követik el! ÁÁÁ.. nem! Ők inkább próbálják MEGOLDANI a problémát.
Mit tesz a szerencsétlen, primitiv magyar?! Azzal a kissebbségel akikkel együtt él amióta világ a világ??! Legszivesebben legyilkolná mind és még úszító cikkeket is megjelenhetnek egy országos napilapban...
SZÉGYEN

hoseman 2009.02.11. 18:20:25

@Empty: ..akkor ez most jó önnön társadalmunknak, vagy sem?..

tevevanegypupu 2009.02.11. 18:20:49

@Empty:
Remelem nem lesz ujabb eset amirol irni kell. Azt akartam leirni, hogy egy cigany csoport meg akart olni harom fiatalembert..Nagyon remelem, hogy a masik ketto szepen felepul es egeszseges lesz .

medve2
demokracia van. Nem mindenben de megis.

-rizs- 2009.02.11. 18:22:53

@pókerandi: ha ugy forditottad le, hogy eleve neked is eloiteleteid voltak, akkor nem csoda. En meseltem errol a barataimnak, ok mashogy lattak.

Raadasul a britek most lazadoznak ak ulfoldiek ellen, szoval...

attila88787 2009.02.11. 18:23:40

medve: azt nem értem, hogy lehet az, hogy a közintézmények az adófizetők pénzéből fizetnek elő újságokra?!
valakmelyik polgármester mondjuk az én pénzemből olvasgatja havonta a tuttifruttit valamelyik animal porno magazint?! :)) hát ez kész.

pucros 2009.02.11. 18:24:01

Egy pici baj van a Bayer cikkel, miszerint "mi az, hogy a rendőrök nem lövik azonnal agyon az összeset?" Mármint akik ásóval meg kapával fenyegetik őket.

Idáig úgy tudtuk, hogy nem szabad lőniük. Vagy az csak a gumilövedékre vonatkozik?

Amúgy jogos a felháborodás. De ezen a kis mondaton sajnos bukik az egész. Arányaiban nem több, mint az őszödi beszédben a néhány cikis mondat, de, mint tudjuk, ennyi pont elég.

Empty 2009.02.11. 18:25:27

@hoseman:

Nem hiszem, hogy ez a legnagyobb bajunk.

freehckr 2009.02.11. 18:26:02

@pókerandi:
"Az arcukon a totális döbbenet"

Képzelem, alig ocsúdtak fel az Izrael ellenes tüntetés okozta sokkból, amikor is a Kensington negyedben komolyabban összecsapott a több tízezres tömeg a rendőrökkel, erre te rátettél nekik egy lapáttal. :)

-rizs- 2009.02.11. 18:26:09

@pókerandi: Londonban elsz es magyar adot fizetsz? Az jo?

Átvitel honvéd 2009.02.11. 18:26:27

@pókerandi:

Ezt elég könnyű mondani... ;-)

A korábban fent idézett mondatot is lefordítottad?

Arról is beszámoltál, hogy Magyarországon a rendőrség nem a bűnözés felszámolásának, hanem pl. a kormánnyal elégedetlenek (meg úgy általában a piszkálható rendes polgárok) megrendszabályozásának, vegzálásának, lenyúlásának az eszközei? És hogy ez mostanra -- egy olyan eset kapcsán, amikor, a kormány számára szerencsétlen módon, éppen három különböző szomszédos nemzet képviselőit szúrták és rugdosták meg -- sokak számára azt jelenti, hogy "elég"?

Ehhez mit szóltak?

hoseman 2009.02.11. 18:26:29

@pókerandi: nna..csillagom....Téged aztán hazavágott rendesen az ominózus cikk.....hogy segíthetnénk?...

attila88787 2009.02.11. 18:27:41

@-rizs-: a brittek nem a külföldiek ellen lázadoznak. Olvass utána kérlek! Educate ..or Die trying

br · http://www.szalaiannamaria.net 2009.02.11. 18:28:31

@pókerandi: Lófaszt élsz te Londonban, mert még visszakérdeznek hogy miért fogalmazott olyan gyengén a Bayer amikor náluk a BNP sokkal durvább.

Meg egyébként is tele a tökük a pakikkal meg az arabokkal.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.11. 18:28:50

@Empty:

A Napkeltéért Gyárfás FIZET a köztévének. Ugorgyunk.

sourcerror 2009.02.11. 18:29:55

Jó volna, ha a rasszistázók előbb elolvasnák Bayer cikkét, és abból idézve hőbörögnének. Ez a mostani, egy meglehetősen visszafogott, korrekt cikk volt. Pedig én nem szoktam szeretni a Sajtóklubos gárdát.

freehckr 2009.02.11. 18:30:51

@pókerandi:
"a brittek nem a külföldiek ellen lázadoznak"

www.fn.hu/allas/20090202/rasszizmust_szulhet_valsag

Most "külföldiek", vagy "külföldi vendégmunkások", nem mindegy?! :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.11. 18:30:52

Mindenkinek, aki azzal jön, hogy na majd ha Orbán a Népszavát, ismétlem: Orbánék már próbáltak csődbe vinni (és a nevétől megfosztani) nekik nem tetsző hetilapot.

-rizs- 2009.02.11. 18:31:33

@pókerandi: ugye a mai hir az, hogy most mar az epitoiparban is zavarja a briteket a sok kulfoldi munkavallalo? Ugye mar nem csak az olasz es portugal eromuvi szakemberek, hanem a kelet-europai dolgozok is? Ha kell link, irj. Csak ne oktass ki. Es azt tudod, hogy a britek a lengyel es egyeb kelet-europai munkavallalokat hibaztatjak azert, mert a brit folyokban, tavakban kevesebb a hal?

Raadasul nem erdekel, hogy vannak britek, akiknek nem tetszik, hogy Magyarorszagon gyilkos ciganyok miatt felhaborodtak az emberek.

-rizs- 2009.02.11. 18:32:28

@pókerandi: de brit penzbol magyar adot fizetni? Az nem tok nagy bukas?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.11. 18:32:53

@Borbíró Piroska:

Bayer soha nem volt munkásőr, ez maszop-közeli hazugság.

Empty 2009.02.11. 18:33:01

@mavo:
Ja?

,,Milliókért adtak el interjúkat a Nap-keltében

2007. október 08. 11:00 | Utolsó módosítás:2007. október 08. 17:18
Több millió forintot fizettek ki fővárosi közműcégek Gyárfás Tamás médiavállalkozásának, az St. Plusz Kft.-nek azért, hogy stúdióbeszélgetésen vehessenek részt a Nap-keltében – tudta meg a hvg.hu. Bár az érintett közműcégek nem nyilatkoznak a tőlük kért összegekről, kiderítettük: volt olyan közöttük, amely szereplésenként egymillió forintot fizetett."

hvg.hu/itthon/20071008_gyarfas_tamas_stplusz_napkelte.aspx

attila88787 2009.02.11. 18:33:17

@br: ja "tele a tökük a pakikkal", mi? A herceg a multhéten kért nyilvánosan bocsánatot egy pakisztáni gyerektől, mert azt találta rá mondani, hogy "paki". Ne beszélj már baromságokat, kérlek! A fejlett Európában elő sem fordulhat, hogy egy ilyen cikk megjelenjen egy napilapban!

freehckr 2009.02.11. 18:34:14

@mavo:
"A Napkeltéért Gyárfás FIZET a köztévének"

Nem mondod, hogy ilyen rossz üzletet kötött... :) Szegény Gyárfás, a szívem szakad meg érte. :) LOL. :D

attila88787 2009.02.11. 18:34:16

@-rizs-: honnan veszed, te szerencsétlen bolond, hogy brit pénzből fizetem az adómat, hah? azért mert londonba élek még nem feltétlenül angol cégnek dolgozom, te idióta.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.11. 18:34:46

@Borbíró Piroska:

a probléma ott van, hogy a rendőrre támadó CIGÁNYOK lelövését akarja az az ember, aki anno rendőrökre támadó egyedek esetében rendőrterrorról ordítozott.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.11. 18:37:00

@freehckr:

csak arra volt reakció, hogy közpénzből megy, holott éppen fordítva.

Egyébként ilyen szempontból az MH is rendben van, Széles évente beledönt ~ 700 misit (ennyi ugyanis az éves vesztesége a kiadó kft-nek), az ő pénze, ő tudja ...

-rizs- 2009.02.11. 18:37:04

@pókerandi: azt hiszem, kezd zuhanni a szinted. Ezt betudom annak, hogy nincs kedved valaszolni a felveteseinkre, sertegetni egyszerubb.

Mellesleg azert kerdeztem, mert erdekelt. A valaszt megkaptam, koszi.

Empty 2009.02.11. 18:37:39

484,5 millió forintnyi minisztériumi pályázati támogatást, valamint állami megrendelést nyert el a Nap-kelte című adás számára is műsorokat gyártó St. Plusz Kft. 2000 óta. Gyárfás Tamás cége műsorok és kisfilmek készítésére, stúdióbeszélgetésekre is nyert pénzeket, de könyveket is vásároltak a cégtől állami intézmények. Az [origo] által vizsgált időszak mindhárom kormánya alatt szerződött több minisztérium is valamilyen módon a magánkézben lévő vállalkozással. Volt arra is példa, hogy kampányidőszakban sűrűsödtek meg az együttműködések.

www.origo.hu/itthon/20071019-484-milliot-nyert-gyarfas-tamas-cege-az-st-plusz-kft.html


2010 végéig meghosszabbította szerdán a Nap-keltével kötött szerződését az Magyar Televízió kuratóriuma - közölte a közmédiumot felügyelő közalapítvány elnöksége. Az MTV-nek a szerződés értelmében nem kell fizetnie a produkcióért, az előállításáért és a sugárzásért. Ennek ellentételezéseként a gyártó önállóan értékesíti a műsoridőre eső reklámhelyeket.

www.origo.hu/itthon/20080724-ket-evvel-meghosszabbitottak-a-napkelte-szerzodeset.html

attila88787 2009.02.11. 18:38:03

@-rizs-: természetesen zavarja, mindig is zavarta a britteket (is) hogy a csürhe elveszi előlük a munkát. A magyarokat is zavarná, ha hírtelen mondjuk indiaiak kezdenének mindenhol dolgozni.. nem? oh dehogynem, hiszen a magyarok még a velük élő cigányokat is gyülölik, nemhogy a külföldieket.. akiknek aztán totál más vallásuk, kinézetük, kulturájuk van.. egy rasszista nép az egész magyarság. buta, primitiv, rasszista nép... :((

freehckr 2009.02.11. 18:38:34

@pókerandi:
"Ne beszélj már baromságokat, kérlek!"

Erről van szó?!
velvet.hu/blogok/gumicukor/2009/01/17/katonatarsa_szerint_harry_herceg_nem_rasszista

Te figyelj, alig negyed órája olvasgatom a hozzászólásaidat, de ez már legalább a harmadik ferdítésed, csúsztatásod, mondjuk ki: hazugságod, miközben megpróbálod minden vitapartnerednek "leugatni" a fejét. Biztos vagy benne, hogy jó amit teszel?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.11. 18:38:51

@freehckr:

ja, és mielőtt Gyárfásék átvették a műsoridőt, a köztévé egyik legalacsonyabb nézettségű, reklámot alig hozó, masszívan veszteséges műsoridejét produkálta az MTV reggeli műsora.

A színvonala az más kérdés.

boj (törölt) 2009.02.11. 18:39:11

@mavo: " aki anno rendőrökre támadó egyedek esetében rendőrterrorról ordítozott."

Ez persze nem igaz, dehát hol érdekel ez téged:)

Akkor beszélt rendőr terrorról, amikor olyanokat vertek össze akik tök ártatlanok voltak. Ezt persze TV2-t nézve nehéz elhinni, de talán ez megingatja nem kicsit nagy arcodat:
www.youtube.com/watch?v=TNsib28r43g

És van fent ezer ilyen. Ezt te minek neveznéd?

hamu 2009.02.11. 18:39:27

medve2

Letiltotta??? Mit nem monc. Akkor már nem is kapható? Akkor meg mit fogadkoztok, hogy bosszúból majd jól előfizetitek?

Egyébként engem nem zavar, hogy nem érted, miért nem vállalhat közösséget tisztességes ember (vagy a pénzéből működtetett állam) a bayer-féle szellemiséggel. Ha nem érted, hát nem. Az a te szégyened, nem az enyém.

Átvitel honvéd 2009.02.11. 18:39:45

@mavo:

Na, erre gondoltam...

Némileg valószerűtlen lett volna a KISZ-führerezés, a Fidesz-alapítás és egy munkásőr-múlt egy csokorban (ha Bayer emlékezetes, "a" Ferihez írt nyílt levelére gondolok... ;-) ) Volt néhány vargabetűje az elmúlt húsz évben, de ezt azért nem engedte volna meg magának.

tevevanegypupu 2009.02.11. 18:40:09

@mavo:
Rendorokre tamado egyedektol szegeny rendorok elegge megijedtek peldaul az MTV Szekhaznal. Pedig ott egesz nyugodtan szembeszallhattak volna veluk. A 2006-os fidesz naggyulesnel viszont mar batran lottek a tuntetesrol hazatero tomegbe a gumigolyoikkal, el kell ismerni.
A ciganyoktol viszont felnek. Ertheto is, hiszen ok viszont egyaltalan nem felnek akar meg kozelharctol sem.Lotavolsagon belul.

hoseman 2009.02.11. 18:40:37

@pókerandi: "butuska magyar leány kalandjai a naaagy londonyi forgatagban"

-rizs- 2009.02.11. 18:40:54

@pókerandi: tehat a briteket zavarhatja a csurhe, az normalis, a magyarokat meg nem zavarhatja a csurhe, mert akkor buta, primitiv, rasszista nep.

Tudod, buta, primitiv, rasszista neppel szemben pont a briteket hozni peldanak... En nagyon szeretem oket, kozottuk elek jo regen, de masokat tartok jo tulajdonsagaiknak, nem a magasfoku muveltseget, iskolazottsagot, szellemi szarnyalast

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.11. 18:42:22

@TuRuL_2k2:

elnézést, akkor nem vagyok up-to-date, ezek szerint változott a szerződés, bár ha jól látom, ténylegesen így sem kerül igazából pénzbe, elég nyilvánvaló módon reklámidővel fizet az MTV, ez pedig kábé napi két-három perc reklám értéke maximum per nap, nagyon alacsony díjjal számolva.

És ismétlem, a korábbi MTV egyik legveszteségesebb műsorát váltotta fel, meg azt is, hogy a színvonala olyan, amilyen.

Empty 2009.02.11. 18:43:30

@pókerandi:

Észak-Írországról hallottál már? Az írek még hasonlóan is néznek ki, sôt keresztények...

boj (törölt) 2009.02.11. 18:43:40

"Rendorokre tamado egyedektol szegeny rendorok elegge megijedtek peldaul az MTV Szekhaznal. Pedig ott egesz nyugodtan szembeszallhattak volna veluk. "

Engem spec azóta izgat, miért nem kaptak erősitést.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.11. 18:44:32

@boj:

ugyanabban a sztoriban voltak rendőrre különféle tárgyakkal támadó urak is, azokat Bayer verziója szerint a helyszínen kellett volna főbelőni — ha cigányok.

Átvitel honvéd 2009.02.11. 18:47:08

@mavo:

És ez mi?

"Akit pedig pusztán bőrszíne vagy származása miatt bántalmaznak, a bántalmazónak éppúgy nincs semmiféle kegyelem és felmentés. A zéró tolerancia visszafelé is érvényes! "

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.11. 18:47:20

@Borbíró Piroska:

Népszabadságos múltja az létezik, ugyanakkor valóban Fidesz-alapító: letterforce.blog.hirszerzo.hu/?todo=entry&vid=7638 („Bayer Zsolt, tanárképző főiskolás”). Mint érezhető, már a kora miatt sem lehetett munkásőr.

cziffra plachta zasztava · http://www.cziffra.blog.hu 2009.02.11. 18:47:46

ez a post jol szemlelteti a neofita jobboldalisag minden nyuget es nyilat. hat nenike bazdmeg, nehogy debreczeni joska legyen beloled:DDD
az online peniszirigyseget a szomszedba kattintasra meg erdemben nem kommentalnam. mondjuk a hir tv-ben vezeto hir az mh altal szervezett tuntetes, pedig ok sem egy ceg.

medve2 2009.02.11. 18:47:54

@pókerandi: London nagyon jó hely átérezni az együttélést övező feszültségeket. Na ez az űlszentség, amiből elég volt.

medve2 2009.02.11. 18:48:52

@pókerandi: Értem, pókerandi. Közintézményben ne olvassanak újságot. Egyre jobb.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.11. 18:49:13

@Borbíró Piroska:

Némi píszí, lásd "de a nőm zsidó", "sok jó zsidót ismerek", vannak cigány ismerőseim, akik". De ne legyen igazam.

attila88787 2009.02.11. 18:49:54

@-rizs-: A britteket nem a csürhe zavarja természetesen, hanem az, hogy ez a csürhe elveszi előlük a munkát. (és ezek az emberek általában egy szót sem beszélnek angolul, rengetegen feketén dolgoznak, és egyszerüen képtelenek az asszimilálódásra.) De ha te itt élsz akkor ezzel pontosan te is tisztában vagy! És nem is értem miért kell kiforgatni a szavaimat..pontosan tudhatod akkor miről beszélek.

A magyarokat nem az zavarja, hogy cigányok elveszik előlük a munkát.. Lol hanem már csupán a cigányok létezése!
De belemehetnénk abba, hogy a magyarokat zavarja a melegek, vagy a pirézek (nem)létezés is... :D Ezért gondolom, hogy primitiv, rasszista nép a mienk. Bayer Zsoltal az élen...

Empty 2009.02.11. 18:51:31

@pókerandi:

Még egyszer:

Észak-Írországról hallottál már? Az írek még hasonlóan is néznek ki, sôt keresztények...

medve2 2009.02.11. 18:53:00

@mavo: @hamu: Igen, közintézményeknél le akarja tíltatni.

Empty 2009.02.11. 18:53:02

,,„A gyengeelméjű és idióta osztályok természetellenes és gyors növekedése, amelyhez hozzáadódik még a szorgos, energikus és felsőbbrendű fajták szaporulatának folyamatos csökkenése, nemzeti és faji veszélyt jelent, amelyet lehetetlen eltúlozni”

Winston Churchill

hamu 2009.02.11. 18:53:53

medve2

Nem. Kérte, hogy ne fizessék elő. Indokolt. Uszító lapot ne támogassunk közpénzből.

Átvitel honvéd 2009.02.11. 18:54:04

@mavo:

Számomra azért tűnik korrektnek, mert egybeesik a saját hozzáállásommal (arról pedig _tudom_, hogy igaz). Azaz el tudom képzelni, hogy valódi.

...Attól persze lehet kamu, de Bayer ebből a szempontból (azokban a cikkekben, amelyeket olvastam) sosem írt mást. Mindig elég vaskos, sarkított, némileg "feszített" hangulatú cikkeket közölt, de mindig valós problémát vett nagyító alá, és sosem anyázott valakire azért, "mert" zsidó, vagy "mert" cigány (vagy akármi).

-rizs- 2009.02.11. 18:54:35

@pókerandi: nem, a mi nepunk nem primitiv es nem rasszista. Raadasul, ha itt elsz te is tisztaban lehetnel azokkal a hirekkel, hogy zavarja oket, hogy munkanelkuli segelyt, gyest es hasonlokat kaphatnak a lengyelek, hogy az iskolakban sok a kelet-europai gyerek, hogy szerintuk ettol lesz rosszabb az iskola.

A magyarok jelentos reszet, koztuk engem is - nem tudom, te ide tartozonak gondolod-e magad - nem a ciganyok letezese zavarja, hanem, korulbelul az, hogy vannak hozzajuk rendelheto dolgok (mint ahogy vannak a feher magyarokhoz rendelheto dolgok is), amik miatt felnek/felunk. Peldaul a mostani ugy abbol fakad, hogy egy verre szomjazo cigany csurhe orvul megkeselt embereket.

attila88787 2009.02.11. 18:55:16

@medve2: hogyne olvassank! VEGYÉK MEG! De ne az én és más adófizetők pénzéből fizessenek már elő egy ilyen szennylapra mint a "magyar" hirlap, sőt semmilyen napilapra ne a mi pénzünkből költsenek! ..szerintem..

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.11. 18:57:03

Bayerrel egyébként alapvetően az a probléma, hogy sokszor ír kontrollálatlan indulatoktól fűtve.

És megint utólag korrigál.

Hogy ténylegesen mennyire rasszista az a förmedvénye, azt nem szeretném kidekázni. Úgy vagyok ezzel, ha ő azt mondja nem az, akkor legyen igaza. A határon mozog, az biztos.

A zsidózós írásánál is azt mondtam, én elfogadom, hogy nem volt mögötte valós rasszizmus, csak éppen rettenetesen rosszul megfogalmazva öntötte ki a lelkét a dárga.

Ráadásul abban volt egy valóban értékes, fontos mondata. Ha nem a medencébe fikázó zsidó képét reszelgeti a publi kétharmadában, hanem azt fejti ki, akkor én esküszöm, levettem volna a kalapomat mint azt meg is írtam valahol a polmavón.

Átvitel honvéd 2009.02.11. 18:57:20

@pókerandi:

Még mindig nem válaszoltál arra, Te sem, hogy hol volt Bayer cikke rasszista.

Csak úgy, tényszerűen. Lehet. Most. Ki vele.

attila88787 2009.02.11. 18:57:55

@Empty: és melyik angol országos napilap mondta azt bármikor is, hogy az észak ír emberek közzé kellene lőnie az angol rendőröknek???????????????????????????
pedig elhiheted az ira több angol állampolgárral végzett orvul, mint a cigányok magyarral....

devuscka 2009.02.11. 19:00:03

@boj:

ezt a felvételt sohasem fogom elfelejteni! a többit sem! :(
-
" Gusztos: véglények a veszprémi elkövetők"

www.hetivalasz.hu/cikk/0902/gusztos_veglenyek_veszpremi_elkovetok

ez nem veri ki a biztosítékot?

attila88787 2009.02.11. 19:00:27

@-rizs-: "A magyarok jelentos reszet, koztuk engem is - nem tudom, te ide tartozonak gondolod-e magad"

..na ennyi, befejeztem. Nincs miről beszélnem veled.

Átvitel honvéd 2009.02.11. 19:01:38

@mavo:

Pontosan melyik mondatra gondolsz?

Empty 2009.02.11. 19:02:56

@pókerandi:

Nem tudom mondta-e, majd utánanézek, de megtették. Filmek is voltak a témáról.

,,1972. január 30-án - amit azóta "véres vasárnapként" említenek - a brit katonák az internálás ellen tüntető tömegbe lőttek, és 13 embert megöltek. Ez az esemény mindennél jobban hozzájárult ahhoz, hogy az IRA terrorista szervezetté váljon. Az IRA 1972 februárjában kezdte meg terrorhadjáratát a protestáns és a brit célpontok ellen. Az elharapódzó erőszak megfékezésére a brit kormány felfüggesztette az észak-ír parlamentet és átvette az országrész irányítását, ahol már tizenötezer brit katona állomásozott."

Hattory Hanzo 2009.02.11. 19:05:39

Pénteken Washingtonban tiltakozó naggyűlést tart a National Socialist Movement (NSM88), ugyanis a sajtószabadság lábbal tiprásának tartják, hogy Obama kormánya nem járat White Power kiadványokat, és nem is hirdet bennük.

-rizs- 2009.02.11. 19:06:05

@pókerandi: a brit katonak lottek eleget az irek koze. Aztan felmentettek sajat magukat. Pl Bloody Sunday 1972

Azert latatlanban ne hidd el, hogy itt minden jobb.

-rizs- 2009.02.11. 19:07:22

@pókerandi: talan felesleges megsertodnod. Te mar neveztel engem ostobanak, idiotanak, valamint szidtad a magyarokat eleget. Higgadj le, es beszelgessunk

reality 2009.02.11. 19:08:33

@pókerandi: És hol mondta Bayer, hogy cigányok közé kell lőnie a rendőrnek? Már megint a takonnyal teli csúsztatás! Mint pl. mav esetében is (lásd "- ha cigány")

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.11. 19:09:49

@medve2:

ismétlem, nem újdonság a dolog, vissza kell menni kábé 10 évet az időben.

Az is felháborított, ez is. Ettől még a MN egy fostalicska.

attila88787 2009.02.11. 19:10:50

@Empty: hihi.. ezt most te sem gondolod komolyan....1972-ben mi volt Magyarországon?!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.11. 19:12:24

@mavo:

ettől függetlenül Bayer kettős mércéje visszataszító.

Empty 2009.02.11. 19:13:02

@pókerandi:

Mesélj, mi volt? Lôttek? Népirtás? Polgárháború? Taníts, még gyerek voltam.

-rizs- 2009.02.11. 19:14:43

@mavo: szerintem most (eloszor?) nem irt kettos mercevel

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.11. 19:15:35

Egyébként érdekelne, mi lett volna, ha a móri gyilkosok cigányok.

Mert volt akkor is némi felhördülés, de hol volt az ettől ..

1953 2009.02.11. 19:16:34

NÉNIKE!
Nem vagy egy súlycsoportban Bayer Zsoltal.Nem azért nem vagy a Magyar Hirlapnál mert az már nem ugyanaz,hanem azért,mert hasonló szinvonaltalan irásaid miatt egyszerűen kirúgtak.

Empty 2009.02.11. 19:16:38

,,A szerzők külön fejezetben foglalkoznak a felekezeti indíttatású gyilkosságokkal. Ez a legtöbb és leggyakoribb eset. A könyv megírásának évében a katolikusok többségben vannak ott, ahol korábban kisebbségben voltak. Mindkét oldalon akadt több egymás ellen is harcoló paramilitarista alakulat. Egyébként itt a civil áldozatok száma kétezer, a katonaságé ezer és hétszáz a paramilitarista alakulatoké. Az áldozatok többsége férfi és katolikus az egész tartományban. A legtöbb halált az agyonlövés okozta. Az áldozatok többsége 20-39 éves, a többségük 1972–1979 közt esett el. Az esetek 70%-ában a lojalisták (vagyis a protestánsok) az okozók, fundamentalizmusuk miatt, mert ostromlottaknak érzik magukat, az ószövetségi analógia alapján a választott népnek tekintik magukat. A protestánsok hajlanak inkább a felekezeti jellegű gyilkosságra. A két fél persze kölcsönösen démonizálja egymást. Nem az identitás, hanem a viselkedés a gyilkosság oka."

www.hhrf.org/kisebbsegkutatas/kk_2003_02/cikk.php?id=755http://www.hhrf.org/kisebbsegkutatas/kk_2003_02/cikk.php?id=755

attila88787 2009.02.11. 19:19:43

@reality: olvstad ez a "cikket"?!
itt mondta: "Mi az, hogy a rendőrök nem lövik azonnal agyon az összeset? "
Az amerikai rendőri intézkedést hasonlította össze egy "európaival" :DD a szerencsétlen barma...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.11. 19:19:47

@-rizs-:

de igen. Az ördög a részletekben rejlik mint tudjuk. Ismétlem, helyben lelövést javasol, amikor "cigánybűnözők" kapcsán kell háborognia, amikor ... nemzeti érzelmű forradalmárok követtek el ... túlkapásokat, eszébe sem jutott — sőt.

Az utóbbi időkben azért volt pár csúnya eset, móri mészárlás, Simon-gyilkosság, ilyen véres leszámolás, olyan véres leszámolás, milyazmás, azokról Zsóttinak sohasem jutott eszébe az amerikai példa, ami ugye önmagában csúsztatás: ott ha valaki gyanúsan a zsebe felé nyúl, az nem bicskát vesz elő, hanem harmincnyolcast.

Mondom, necces. Bayer rasszizmusa ügyében pedig már leírtam, amit, fentebb olvasható.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.11. 19:20:51

@1953:

te már csak tudod, olvastad mindet. :-D

ÁrPi 2009.02.11. 19:20:58

S. Annyi 2009.02.11. 17:26:51
"Mi az a gyurcsány? valami egér, vagy eseteleg levéltetű?"

Értem a tréfát, de te is megérted a viszontválaszt:
Reality:
Emez most a Magyar Köztársaság legfőbb közjogi méltósága.

reality 2009.02.11. 19:22:03

@pókerandi: Te sem mennál át a pisa-felméréseken! Egy kis szövegértés kellene! :)

Francois Pignon 2009.02.11. 19:22:11

@1953: Persze... Tudod hányan megfordultak már a Magyar Hírlapnál? De most majd biztosan az eddigi legszínvonalasabb gárda fog összejönni ott. Erre Stefka István maga a gfarancia :/

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.11. 19:23:35

Egyébként Bayer szemrebbenés nélkül végignézte (taélán még drukkolt is), amikor a Fidesz-kormány ugyanezt művelte, tehát mondhatnám azt, hogy pofa súlyba.

De nem mondom. Minden etikai normával szemben áll, amit a Klón művelt.

attila88787 2009.02.11. 19:23:43

@Empty: én meg még meg sem születtem, de azt tudom, hogy mindenki nyalta a kommunisták seggét, MINDENKI aki aki most a parlamentben, vagy nagy vállalatok vezető székeiben henyél. (mint kiderül maga Bayer Zsolt is) Vagy ha nem ő, hát akkor az apja-anyja..stbstbstb. Mert máskülönben NEM mehetett még egyetemre se..

-rizs- 2009.02.11. 19:23:58

@mavo: Felreertesz: en nem szeretem ot, de most azt irta, hogy mindket oldalra oda kell csapni, abban meg igaza van. Az, hogy drasztikusan fejezi ki magat egy ilyen temaban, az nem baj, szerintem. Az meg, hogy ez a sztori kiverte nala a biztositekot, ertheto. Nalam is.

Hatha innentol fog fejlodni:) van hova...

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.02.11. 19:26:10

Néhányan írnak itt moralitásról;
moralitásra hivatkozni Gy.F. oldalán ... hááát .... skizofrénia.

attila88787 2009.02.11. 19:26:11

@reality:"Mi az, hogy a rendőrök nem lövik azonnal agyon az összeset? " értelmezd ezt a mondatot kérlek szépen, ha már ugyis utaltál rá a pisai felméréses képzettségedre (amiről picsám se tudja micsoda :D -de nem is érdekel)
SZÓVAL ÉRTELMEZD NEKEM EZT A MONDATOT! Kíváncsi vagyok...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.11. 19:27:47

@Borbíró Piroska:

ez így eléggé kényes. Tudod, ha valakire nem azért haragszom, mert piréz, akkor nem írom le róla két mondatonként, hogy piréz. Egyszer elég.

Empty 2009.02.11. 19:29:08

@pókerandi:

Feladom. Ezek szerint a kommunisták seggét nyalni egyenértékû a polgárháborúval. Az angolszászok rasszisták mind. Még a saját rasszukat is kinyírják.

Ehhh. :-(

nénike · http://mandiner.hu 2009.02.11. 19:29:24

@1953:

Nem is szeretnék olyan közönségsikert, mint ő. Más pályán játszom. Viszont soha nem rúgtak ki, mivel nem voltam munkatársuk. Kértek, hogy írjak. Most meg nem kérik (mert a felkérő szerkesztőmet és a főszerkesztőt is kirúgták. Előbbi néha a reakcióra ír. Ennyi.)

Empty 2009.02.11. 19:30:36

@pókerandi:

A bekezdést kell értelmezni nem a mondatot.

,,S akkor most megkérdezem: ez hogyan történhet meg? Az Egyesült Államokban, ha a rendőr megállítja az autómat, addig nem szállhatok ki, míg ő erre engedélyt nem ad. A kezemet jól látható módon a kormányon kell tartanom, és ha csak egyetlen félreérthető mozdulatot teszek, rám fogja a pisztolyát. Ha pedig megtámadom, gondolkodás nélkül agyonlő. Ha egy vízi pisztollyal támadom meg, akkor is. Mi az, hogy egy húsz-harminc fős csoport ásókkal meg kapákkal fenyegeti a rendőröket, ráadásul azért, mert azok elő akarták állítani egy körözés alatt álló hordatagjukat? Miképpen eshet meg ilyen 2009-ben Európa kellős közepén? Mi az, hogy a rendőrök nem lövik azonnal agyon az összeset?"

Empty 2009.02.11. 19:31:28

@Empty:

Ezzel nem kívánom azt mondani, hogy egyetértek. Mert nem.

ÁrPi 2009.02.11. 19:33:14

@reality:

Bocs, semmit sem szóltam nick-ségedhez csak a valóság szó angol megfeleője a nicked :-)

attila88787 2009.02.11. 19:34:04

jaaa... hogy NO COMMENT! Aha..értem. Asszem, te kérdzezted legalább 4x mikor mondta Bayer azt, hogy lőjék le a cigányokat. Amikor pontosan idéztem akkor meg ez a válaszod rá, hogy NO COMMENT?! Az a baj, hogy az összes hülye rasszista barom ilyen mint te. Acsarkodik-acsarkodik, aztán amikor számonkérnék, csak ennyit tud kinyögni, NO COMMENT. Erre legszívesebben visszakérdeznék, hogy MAGYAR-E VAGY? De természetesen nem teszem, mert ez a ti jelmondatotok...

pff... "no comment"... F*ck you, u f*cking racist bastard!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.11. 19:35:14

@-rizs-:

nem, nem ezt írta. Az ominózus 23-ai esetben a randalírozókról, akik ténylegesen rendőrre is támadtak, meg sem emlékezett, azok nem is voltak, csak a kilőtt szemű ember, aki természetesen azonnal többes szám lett, meg a nénike, akit bántalmaztak.

Azért segítek. A nevezetes események során lekaptak két cigányt is (cé rádió munkatársai), akik a környéken laktak vagy dolgoztak, és szépen "bevitték" őket. Természetesen jogalap nélkül, ahogy sok más embert is. Én tudok az esetről. Más még? Zsolti verte a nagydobot miattuk?

Az évekkel ezelőtt durva justizmord keretében elítélt cigány zenészek (a védelem tanúit egyszerűen nem hallgatták meg, a mobilok egyértelműen bizonyító cellainformációit elsüllyesztették, estébé) esete? Az megvan? Zsolti háborgott? Egyáltalán tud róluk valaki?

attila88787 2009.02.11. 19:35:19

Na megyek kaját csinálni a gyerekeimnek. További jó vitázást.
pusz

nakivagyok 2009.02.11. 19:36:41

Na a Stefka és a szinvonal! Az három vagy több eset.Tehetségtelen,seggnyaló volt világéletében.Én még rádiós korából ismerem, akkor még Stefka elvtásr volt, és összecsinálta magát ha valaki görbén nézett rá.Müsortai szinvonala egyenlő volt a nullával!

Átvitel honvéd 2009.02.11. 19:40:19

@mavo:

A kettő között (ma, és az általad említettek) úgymond eltelt néhány év.

A Simon-gyilkosság, a móri mészárlás vagy hat-hét éve volt. Az Orbán-kormány idején, vagy közvetlenül utána -- jóval ezeknek az eseményeknek (szoci segíjosztás, cigány uzsoramaffia-ügyek, cigány klánok megerősödése, egyben az ügy következetes rendőrségi és kormányzati tagadása) az eszkalálódása előtt. Más a konkrét történelmi helyzet, "foglalat", amelybe az esemény beleillik -- ezért nem releváns a kettőt egymás mellé tenni.

Ha azt mondanád, hogy cigány klánok vs. VII. kerületi maffia -- mármint a kettő egyenlőtlen visszhangja --, az talán megállná a helyét, ...eltekintve persze attól, hogy utóbbira már csak legyint az ember (fejétől bűzlik a hal), míg előbbi hosszas lappangás után ezekben a hetekben eszkalálódott.

Darwi Odrade · http://drotvizsla.wordpress.com 2009.02.11. 19:40:43

@pókerandi:
Először is: britek. Tiszteld meg a nemzetet, kik között élsz.
Továbbá: kit értesz csürhe alatt?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.11. 19:41:08

@Empty:

na, értelmezzük csak:

„Mi az, hogy egy húsz-harminc fős csoport ásókkal meg kapákkal fenyegeti a rendőröket, ráadásul azért, mert azok elő akarták állítani egy körözés alatt álló hordatagjukat? Miképpen eshet meg ilyen 2009-ben Európa kellős közepén? Mi az, hogy a rendőrök nem lövik azonnal agyon az összeset?”

Magyarhordákról van szó, ugye? A közkép ásókkal meg kapákkal támadó magyarhordákat szokott emlegetni, ugye? Nos? Tudom, hogy nem írja konkrétan, hogy cigányok, de (éldául én is) ez miatt emlékeztem úgy, ahogy. És még mindig nem vagyok igazán meggyőződve, hogy mégse.

A tévét felgyújtó, vízágyút felgyújtó, randalírozó, rendőrökre támadó társaságról írt valaha ilyet?

Ismétlem: ha ő azt mondja, nem rasszista, és a publija sem az, akkor igyekszem hinni neki. De csak azért, mert ő mondja.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.11. 19:43:56

@Borbíró Piroska:

amennyiben ezen a mostani esetek közt lenne _valós_ összefüggés (azon túl, hogy cigányokról van szó, ami rasszistákon kívül irreleváns), azt mondanám, igazad van.

-rizs- 2009.02.11. 19:45:28

@mavo: szerintem a mostani (egyebkent cigany) gyilkosoknak nem az oktober 23-an hozongok az ellenoldala, hanem a rasszista feherek. Itt csusztatnak sokan. Ezekre pedig leirta Bayer, hogy ugyanugy kellene veluk eljarni, mint a csoportban tamado ciganyokkal.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.11. 19:46:12

Egyébként meg, ha már Amerika, Zsótti nagyon, de nagyon kihagyta azokat a szépséges szép los angelesi napokat.

Empty 2009.02.11. 19:46:50

@mavo:

Tudtommal nem írt ilyet az általad említett esetben.

Viszont ha elfogadjuk, hogy cigány az aki annak vallja magát, akkor rasszista az aki annak vallja magát, úgy-e? Ha azt mondta, hogy ô nem az, akkor ezt el kell fogadni.

Empty 2009.02.11. 19:50:39

@mavo:

Erre gondolsz?

,,Azt szeretnénk bizonyítani, hogy húsz évvel később még mindig léteztek a városközponti gettókban azok a tényezők, amelyek az 1968-as Kerner-bizottság szerint az akkori zavargásokat kiváltották és amelyeket az 1988-as Városkutató Bizottság feltárt. Ezek közé a tényezők közé tartozik a gazdasági hanyatlás miatti reményvesztés és kétségbeesés, a lakóhely gyorsuló pusztulása, a fokozódó térbeli és szociális elszigetelődés a többségi gazdaságtól és oktatási lehetőségektől. Mindezeket csak tetézi a rendőri brutalitás és általában az igazságszolgáltatásban tapasztalt diszkrimináció ismétlődő és számos esete.
Ezekhez a „hagyományos” kiváltó okokhoz, mint később majd említést teszünk róla, hozzáadódott egy különös kiváltó ok, amely nem játszott közre a hatvanas évek zavargásaiban: más, nem fehér kisebbségek jelenléte (például ázsiaiak, latin-amerikaiak), akikkel a feketék közvetlen versenyben és konfliktusban találták magukat az állásokért, lakásokért és más szűkös javakért. Az etnikai ellenségeskedés súlyosan közrejátszott a gyújtogatás, fosztogatás és erőszak kirobbanásában."

www.bparchiv.hu/magyar/kiadvany/bpn/26_27/011_026.html

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.11. 19:50:58

@-rizs-:

ne, bazmeg, most komolyan ... a gyilkosnak nem a rasszista fehér (vagy pepita) az ellenpontja. A gyilkosnak az alkalmazott és betartatott törvény az ellenpontja, kibaszottul függetlenül attól, hogy piros vagy lila-e a bőre.

Ha egy cigány öl embert, dutyiba vele, ilyen egyszerű. De csak ha valóban ölt. Nem a mostani esetre gondolok, még mielőtt, de biztos tetszik emlékezni a két cigánybűnözőre, akinek azért nem ítélt teljes zsét a legfelsőbb lófasz a rájuk varrt gyilkosság miatti börtönévekért, mert értelmi fogyatékosok voltak.

-rizs- 2009.02.11. 19:53:38

@mavo: egyebkent Empty-nek adott valaszodban szerintem benne van, hogy miert letezik cigany bunozes. Azert, mert vannak olyan elkovetesi formak, amik rajuk jellemzoek. Ha Te, aki ugy erzem, liberalisan gondolkodo vagy, tudsz asszocialni egy cselekmeny leirasabol a ciganyokra, akkor ez mindenkeppen rajuk jellemzo. Tehat benned is megvan a cigany+bunozes osszekapcsolas. Ettol meg megvan a magyar+bunozes osszekapcsolas is, csak mas formakra.

Átvitel honvéd 2009.02.11. 19:54:28

@mavo:

O.K. elolvastam, meg a vonatkozó MH-s cikket is. ...Van benne valami.

Nem tudom, Bayer szerintem meglehetősen erős "igazságérzetű" ember, aki a különféle huncutságokat -- a saját sarkított szemszögéből, persze -- meglehetősen élesen látja, s ezeket eléggé zsigerből adja elő (némileg érzelmektől fűtöttek ezek a cikkei... olyan, mintha valósággal gyűlölné azokat az igazságtalanságokat, amelyek "érik", mert persze azonosul velük). ...Így persze arra, amit felvetsz, nem nagyon alkalmas.

...Lehet, hogy ez egyszerűen olyan dolog, amire meg kell "érni". Ennek egy fázisa Bayer. Meg az általa időnként vitriolos szakkifejezések közepette felmagasztalt -- én magam is remélem, hogy lassacskán a közéletből kikopó -- karakterek.

Darwi Odrade · http://drotvizsla.wordpress.com 2009.02.11. 19:56:08

@pókerandi: Tehát az 1972-es események elévültek? Már nem bűn, mert régen volt? Még sosem hallottad, mennyire rühellik - most is - az íreket? Hogy a 25 éve ott élő, brit állampolgárságú, de nem angolokat ma is idegennek/betelepülőnek tartják?
Jesszusom.

-rizs- 2009.02.11. 19:57:14

@mavo: de te feszegeted azt, hogy ha a ciganyokrol igy irt, akkor bezzeg oktober 23.?!?! Akkor az sem ellentet.

Szerintem a hordaban jaro cigany verolegenyeknek - akik veletlenul nem ciganyokat akartak kicsinalni, a hordaban tamado feherek az ellentetei, akik nem fehereket akarnak kicsinalni. Mindre kellene loni a rendoroknek.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.11. 20:06:19

@-rizs-:

„Ha Te, [...] tudsz asszocialni egy cselekmeny leirasabol a ciganyokra, akkor ez mindenkeppen rajuk jellemzo.”

Ez elég súlyos tévedés. Közképről írtam. Ez már a (pardon) recepció egy újabb lépcsője. Én tudom, hogy ha ezt a képet vázolja valaki, akkor a közkép alapján 100%, hogy konkréatn cigányokra gondol. Ha ugyanez egy ~100 éves leírásban lenne, tudnám, hogy parasztfelkelőkről írták, estébé.

Tudod, ez olyan, mint a hájas, szivarozó, keménykalapos figura. Meg a kampós, csöpögő orrúé.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.11. 20:07:40

@Borbíró Piroska:

azt hiszem, éppen eléggé egyetértünk. És ez nekem mindig öröm, ha nem automatikus, nem a személynek szól, hanem a kérdésnek magának.

Carnivora (törölt) 2009.02.11. 20:08:35

Látszi Zsóti életében nem dolgozott ... péntek délután két órára tüntit :D max. az akciónyuggerek meg csövik érnek rá olyankor. -

Átvitel honvéd 2009.02.11. 20:09:03

@mavo:

A valós összefüggésre, már amennyiben a mostanában történt, tipikusan cigány elkövetőkkel azonosított esetekre gondolsz (ha jól értem), akkor azt mondanám, hogy "esetleg van", "esetleg nincs".

Ok-okozati összefüggés nincs.

"Történeti" összefüggés van. Ezt legjobban azok tudják megítélni, akik éltek cigány lakosságú falvakban vidéken az elmúlt 6-8 évben.

Ha nem full ok-okozati összefüggés (ami minden egyes alkalommal teljesül), olyan összefüggés létezik, hogy 2002-es kormányváltás --> segélyek növelése és munkához nem kötése + vidéki falvak ellehetetlenítése (külön ügy, nem részletezem) --> kevesebb dolgozó cigány, több szabadidő, több pénzmag --> kisebb-nagyobb bűnöző csoportok térnyerése, cigány uzsora-maffia, lakásmaffia --> egyre több zsé + egyre több, egyelőre "csak" elszórt, sajtóban viszonylag könnyen eltussolható, cigány(ok) által elkövetett erőszakos bűncselekmény.

Természetesen nem "kizárólag" cigányok, és nem "minden" cigány, de jellemzően cigányok.

Ez az egész önálló társadalmi-bűnügyi problémakör, amellyel az értelmiségi "elit" semmit nem csinál, mert gőze sincs róla, hogy ez van (vagy rosszabb esetben politikai szemszögből nézi, azaz esélye sincs, hogy meglássa, "nem létezik" és kész, így senki nem rasszistáz, viszont jövőre biztos bázis van a szavazatvásárláshoz), a rendőrség pedig láthatóan kutyaszorítóban van, nem tesz semmit (hogy miért, nem tudom, valószínűleg messzire vezet... mindenesetre beszédes, hogy a veszprémi balhé állítólagos 20-30 támadójából azt a kizárólagos hármat keresik, "akik" állítólag konkrétan elkövették a balhét... ezzel akarják megetetni az embereket).

...De lehet, hogy nem értem pontosan a felvetésed.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.02.11. 20:09:32

újfent meg kell állapítani, ha színvonal merdeken zuhan egy-egy index-címlapra kerüléssel...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.11. 20:12:18

@-rizs-:

„te feszegeted azt, hogy ha a ciganyokrol igy irt, akkor bezzeg oktober 23.?!?! Akkor az sem ellentet”

Nem bizony, az nem ellentét, hanem párhuzam. És persze sarkított, hiszen én sem írok mindenről, amit rossznak tartok, de az akkori sorozatos rendőrbántalmazás — nem, nem fenyegetés, hanem bántalmazás — kapcsán Bayer egyértelműen nem emlegette Amerikát meg a helyszíni lelövetést. Pedig akkor is voltak ekkora indulatok, csak (szerencsére) már lecsillapodtak.

„Szerintem a hordaban jaro cigany verolegenyeknek - akik veletlenul nem ciganyokat akartak kicsinalni, a hordaban tamado feherek az ellentetei, akik nem fehereket akarnak kicsinalni. Mindre kellene loni a rendoroknek.”

Szintén nem ellentét. Mindkét csoport a társadalom vérét szívó parazita, mi a franctól lennének egymás ellentétei? Ellenben mindkettőnek ellentéte pl. bárki, bőre színétől függetlenül, aki tisztességesen él.

Átvitel honvéd 2009.02.11. 20:13:53

Elhúztam, további jó beszélgetést mindenkinek!

Carnivora (törölt) 2009.02.11. 20:14:26

@szamárfül:

Pedig még nem is volt Kopasz Mercis itt :D

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.11. 20:16:10

@Borbíró Piroska:

a Sztojka-félék és pl. a miskolci esetek közt semmiféle jelenkori reláció nincs azt leszámítva, hogy cigányokról esik szó.

Nem tudom, valós-e amit írsz 2002-ről (félek, hogy nem), de teljesen irreleváns: 1992-93 környékén kell keresgélni, és a gyökerek valahol 1988 környékén indulnak. 2002 már csak a társadalom szerves részévé vált probléma elkúrt kezelési kísérlete lehetett.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.11. 20:18:38

@Borbíró Piroska:

„2002-es kormányváltás --> segélyek [...] munkához nem kötése”

Pardon, de ebben garantáltan nincs igazad, a segélyek 2002 előtt sem voltak munkavégzéshez kötve. Homályosan rémlik valami oskolalátogatásos balhé, de az sem volt túl komoly.

tevevanegypupu 2009.02.11. 20:21:49

Primitiv, rasszista nep a mienk..Tulzas. Frusztralt az igen. Mert ugy tunik semmi nem ugy sikerult, ahogy elterveztuk es errol nagyreszt mi is tehetunk.

Rendszervaltani nem tudunk, politikusokat valasztani nem tudunk es keptelenek vagyunk - ugy husz eve - egyuttelni kisebbsegekkel. De..ezek a kisebbsegek vajon akarnak velunk egyutt elni? Vajon Budapest es a videk meg tud bekelni egymassal? Fovarosi, europai gondolkodasu liberalis ertelmiseg es videki parasztok. Ki kezdte ezt a megkulonboztetest?

Es ki kezdte azt, hogy egyes csoportok bunozese megbocsajthato mert melyszegenysegben elnek? Kik voltak azok akik nem hajlandok eszrevenni egy evek ota egyre sulyosbodo problemat, mert ha eszreveszik es szova teszik, elvesztik szavazoikat?

Mert a fovarosi, europai ertelemben vett liberalis ertelmiseg a legmelyebb nyomorban es tudatlansagban tartott reteg szavazataibol is eloskodik - mikozben csendben, egymas kozott megvetik oket - mar eleg regota.

Latszat felhaborodnak ha ebbol a csoportbol - mondjuk ki, a ciganyokbol - valakit serelem er, es igyekeznek hallgatni, ha ugyanez a csoport veres buncselekmenyt hajt vegre. Ha Cozma nem kezilabdazo, nem roman, vajon lett volna ilyen hire ennek az esetnek? Dehogy lett volna..keseles tortent..es kesz.

Bayer cikke nagyon eros es nagyon duhos. De erre szukseg van, valakinek ki kell fejeznie azt amit legtobben erzunk. Lehet, hogy nem sokan olvassak a Magyar Hirlapot, hogy nepszerubb a Nepszabadsag vagy a Nepszava, az ott irok jobban kepviselik a demokraciat es az emberi szabadsagjogokat. De azert vannak az embernek ketsegei e tekintetben, ha rendszeresen olvassa ezt a ket ujsagot.

Amig ebbol a liberalis tarsasagbol valakit veletlenul nem tamadnak meg, mondjuk egy elegans budapesti mulatoban..addig nem is tudjak felfogni, hogy miert felnek olyan sokan.Mert hogy ciganyok lakta videken csak akkor jarnak, ha szavazatokat kell megfizetni, az biztos.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.11. 20:22:29

@Empty:

(remélem, nem dupla)

„Ha azt mondta, hogy ô nem az, akkor ezt el kell fogadni.”

Szóval itt többször is leírtam, elhiszem neki, és csak azért, mert ő azt állítja.

Mi ebben a hiba? Mit reklamálsz?

Tengertánc (törölt) 2009.02.11. 20:23:52

Én azért megnézném a bayerzsoltit amint hangot ad nézeteinek valahol Miskolcon a helyi romáknak...5 perc múlva olyan pacifista lenne a kis csicska, mint Gandhi.

Ettől függetlenül valaki egy masszív orosz katonai bakanccsal jó alaposan alárúghatna a zsoltinak, csak hogy tudja hol a helye és szépen visszakúszna a kő alá, ahonnan előmászott.

Egyébként bayer ugyan olyan kártékony, mint azok a bűnözők, akiket likvidálni szeretne.

aachi2 2009.02.11. 20:25:30

asszem a sajtószabadsághoz nem tartozik hozzá:

- a gyűlöletkeltés meg az uszítás
- meg az, hogy állam fasiszta újságokat pénzeljen.

Empty 2009.02.11. 20:25:55

@mavo:

Nem reklamáltam. Igazat adtam. Kimaradt esetleg egy szó: ..., akkor ezt Valóban el kell fogadni.
Én is mindent elhiszek egyébkent bemondásra.

Empty 2009.02.11. 20:28:24

A valódi uszító:

,,„Csak azért nem nevezem állatiasnak, mert annál jobban tisztelem az állatokat. Akik ezt elkövették: véglények. Nagyon remélem, hogy a gyilkosok hamarosan már bíróság előtt fognak felelni aljas tettükért, amire nincs magyarázat, nincs mentség. Példás, elrettentő büntetést várok” – fogalmazott a politikus.

„Mindannyiunkat nagyon felvakart, megrázott ez az eset. Magam is elkeseredést, dühöt érzek, teljesen meg tudom érteni az indulatokat. Nagyon örülök annak, hogy két gyanúsított már rendőrkézen van, remélem, mindenkit sikerül elfognia a rendőrségnek, aki ebben az aljas gyilkosságban részt vett" - mondta Gusztos Péter."

Carnivora (törölt) 2009.02.11. 20:29:28

@Blazzo:

A miskolci romákat nem nagyon érdekelné sem Zsóti kemény szövege sem a te "baba" lelked ... mindketten ott fetrengenétek összeverve üres pénztárcával :D

medve2 2009.02.11. 20:30:26

Ma kb. kétezer megrendelő csekket kértek a Hírlatól. A végén még elszívják a MN olvasóinak egy jelentős részét.

medve2 2009.02.11. 20:31:01

Ma 2000 MH-t rendeltek meg.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.11. 20:34:35

@Borbíró Piroska:

jaj, most esett le, hogy értelmiségi elit, meg mijazmás. Kopizzon a retkes nyavaja, e helyeken ott a lényeg:

polmavo.blog.hu/2008/03/20/alapfogalmak_9_az_ertelmiseg
polmavo.blog.hu/2008/10/28/alapfogalmak_xv_torelancia

aki elolvasta, az _utána_ kérdezhet, félreértelmezésért cigány-ukrán-olasz-ruandai vegyeskomandót és persze palesztin bankárokat küldök házhoz, de válasz majd kábé úgy fél tizenegytől, messze még a hazafelé.

X Y kronosz óra 2009.02.11. 20:36:15

@medve2:
Ez azért hitvallásnak egy kicsit drága. Nem a Hírlap mellett érdemes kiállni, hanem a gyurcsányi despotizmussal szemben.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.11. 20:44:49

@tevevanegypupu:

„Mert hogy ciganyok lakta videken csak akkor jarnak, ha szavazatokat kell megfizetni, az biztos. ”

Na, megint ott tartunk, hogy én igazából nem is létezem, mert én cigányokkal megspékelt helyen lakom. És érdekes, mindig a megkérdőjelezhetetlen igazság tudata ég még a kijelentés betűiben is, és persze reflexből jön a válasz, hogy hazudok.

Holott azon kellene elgondolkodni, _valóban_ kábé 6-7 millió áldozata van-e a cigánybűnözésnek (a lakosság kábé kétharmada), avagy sem. Csak mert arányosítva kábé ennyi lehet a cigányokat zsigerből utálók és cigányterrorról színes élményeket mesélők száma.

Meg azon, hogy ahol valóban parazita módon él a cigányság meghatározó része, vajon miért nem érvényesíti _az arra illetékes_ a törvényt hatékony fellépéssel?

Nos?

Carnivora (törölt) 2009.02.11. 20:45:48

@X Y kronosz óra:

Az még hagyján, de legalább egy jó újság lenne ...

Mondjuk Ferinek szólhattak volna, hogy nem túl népszerű, és ha bojkottálni akar mondja azt minden reggel a kávé mellé hírlapot olvas holnaptól :D

hamu 2009.02.11. 20:47:17

@medve2:

Állítja Stefka István? Hahaha. Szerinte 20-24000 példányt adnak el a lapból. Ez rosszabbul számol még Fülöpkénél is.

Ne búsulj. Nincs ekkora igény erre a derék szennylapra, ami szerintem biztató.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.11. 20:51:30

@mavo:
Téged érdemes lenne belefojtani saját fröcsögő nyáladba.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.11. 20:55:16

@Carnivora:

na, ez jó duma! :-)

tevez 2009.02.11. 21:22:26


LÁTTA A GYILKOSSÁGOT
Claudia végignézte Cozma halálát
A brutálisan meggyilkolt huszonhat éves veszprémi kézilabdázó Marian Cozma szerelme Claudia, aki sokkot kapott a történtek miatt, a tragédia óta most szólalt meg először egy román sportlapban:

"Az asztalnál ültünk, ahol a cigányok folyamatosan belénk kötöttek, de Marian azt mondta, hogy ne foglalkozzunk velük. Először a mosdó környékén ütötték meg, majd vissza szaladtak a bárrészbe. Megpróbáltuk elsimítani a konfliktust, de a szóban forgó személyek váratlanul fejen ütötték egy székkel, majd erőszakkal a kijárat felé húzták, hiába próbálták megakadályozni a csapattársai. Mindeközben rugdosták, majd szíven szúrták. A háta mögött voltam"...mondta a megtört barátnő.
Ennyi az idézet. Ha a te fiadat nyomnák így le , akkor mit tennél?

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2009.02.11. 21:22:43

Bayerel az a probléma, hogy köze nincs köze annak amit goindol és ír. Igazi megélhetési tolnok, most cigányozni jó sakkor jó.
Persze ha fiatal szocikal rugunk be akkor már mehet az internacionlá, másnsap meg bőnyálak kommunistázunk, fuj.

tevez 2009.02.11. 21:24:55

@weisz manfréd huba: Hogy kerülsz ide te csótány?

osborne 2009.02.11. 21:26:48

kis flashback: 2004. szeptember 29., szerda

Gyurcsány szerint a gazdaság gyorsan fejlődik, az ellenzék hiába beszél állandóan gazdasági hanyatlásról. "Nem az ország helyzete válságos, az ellenzék magatartása álságos" - mondta Gyurcsány, ezzel nevetést, illetve felhördülést kiváltva a képviselők körében. Kiemelte a kisebbségek helyzetének javítását is. Gyurcsány cigány nyelven is megszólalt: "Egy Magyarország van, romák és magyarok közös Magyarországa" - mondta cigányul, majd utána magyarul is.

tevez 2009.02.11. 21:28:22

@weisz manfréd huba: Jeruzsálemben nem tanítottak helyesírást?

is 2009.02.11. 21:32:01

csak a poszt címéhez: szerintem nem érdekli, se lenyomni nem akarja, se felemelni. csak annyi, hogy bizonyos szintet mindenkitől elvárunk: a cigányoktól is, meg Bayertől is. jelenleg egyikük se adja meg ezt a szintet. ha elvárjuk, hogy a cigányt ne támogassuk, ha nem tartja be a minimumot, akkor Bayert se támogassuk, ha ő se tartja be.

ilyen egyszerű logika ez, semmilyen sajtószabadság nincs benne. mindig is három T volt, ez a második kategória, nem a harmadik.

Carnivora (törölt) 2009.02.11. 21:34:11

Pénteken lesz érdekesebb tünti a cigusok pofátlanságai ellen délután ötkor ...

tevez 2009.02.11. 21:35:42

@is: inkább szavalni járjál SZDSZ rendezvényekre,mint eselkelsz, te idióta!

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2009.02.11. 21:35:55

Itt a hozzászólások között is a rettenetes gyilkosságra hivatkozva megy a cigányozás. Ez is rettenetes.
Annak a lapnak már rég periférián kén lennie. Eddig is kínos volt, most is az. Semmi nem változott. Senki nem tilthatja be, nem is tették. Én speciel örülök hogy az adómból nem támogatódik egy ilyen rettenetes szélsőséges förmedvény.

Carnivora (törölt) 2009.02.11. 21:36:32

@tevez:

Nem írnék utánna hülyeségeket lásd. burkolt zsidózás stb.

tevez 2009.02.11. 21:38:25

Nem burkolt, nyílt.

phaidros 2009.02.11. 21:39:19

@pókerandi: bazmeg, szőke is vagy? :)

Carnivora (törölt) 2009.02.11. 21:40:11

@Giga Fika:

egy ma esti beszélgetésünk a helyi fejleményekről ...


V üzenete:
az lett hatvanba a szokás a cigányoknál hogy elvesznek vmit a boltokból azt kisétálnak
V üzenete:
még csak ügy se lesz belőle mert 10e Ft alatt van
Carnivora üzenete:
jah
V üzenete:
és megszüntetik a nyomozást
Carnivora üzenete:
azért csak a jegyző pampoghat 20 ezer alatt
V üzenete:
pont ottvoltama coop-ba amikor 1 cigány csorda megtömte a zsebeit csokival stb
V üzenete:
rohant utánuk a nő
V üzenete:
azt még ők voltak felháborodva
V üzenete:
hogy ne érjen hozzájuk
V üzenete:
mert a kezét eltörik
V üzenete:
azt nyugodtan elsétáltak röhögcsélve
V üzenete:
mondta a nő hogy hiába hívják ki a rendőrököt
V üzenete:
2000 Ft-os értéknél meg le is basszák őket
Carnivora üzenete:
jah
V üzenete:
hogy ilyesmi miatt kihivjak
V üzenete:
vicc
V üzenete:
minden nap bejárnak lopni
V üzenete:
nyilvánosan
V üzenete:
azt semmi nem történik

-

Ennyit a cigóidról, és továbbra is inkább helyezd magad takarékra.

A Magyar Hírlap meg szar, de a Népszava is az mégsem tíltják ki sehonnan ... -

phaidros 2009.02.11. 21:40:24

Gyk, a no comment az idióta kommentedre érkezett. Sötét vagy, mint az éjszaka...

tevez 2009.02.11. 21:40:27

@Giga Fika: Olvassál Fürge Ujjakat, meg Látóhatárt. Hidd el az a te formád!

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.11. 21:44:51

doors jutott eszembe..., hogy várunk a napra..., a tavaszra..., csak eljön...

At first flash of Eden, we race down to the sea.
Standing there on Freedom's Shore.
Waiting for the Sun
Can you feel it now that spring has come.
And it's time to live in the scattered sun.
Waiting for the Sun
Waiting... Waiting... Waiting... Waiting...
Waiting for you to - come along
Waiting for you to - hear my song
Waiting for you to - come along
Waiting for you to - tell me what went wrong
This is the strangest life I've ever known.

Can you feel it now that spring has come.
And it's time to live in the scattered sun.
Waiting for the Sun
Waiting... for... the suuuuun...

phaidros 2009.02.11. 21:47:10

Azért a 20.000 Ft-os értékhatár eltörlése az egyik alap dolog lenne.

szazso2 2009.02.11. 21:50:46

aki tud az jöjjön holnap. ott a helyünk a Kossuth téren.
még ha kicsit sarkos is a cikk, igazat ír Bayer. Szerintem egyértelmű az üzenet, csupán azért van ez a felháborodás, mert végre nevén nevezi a dolgokat. A fehér fehér, a fekete fekete.
Hajrá Magyar Hírlap.

Giga Fika · http://gigafika.blog.hu 2009.02.11. 21:52:41

@Carnivora: Most komolyan már -ne legyen már az hogy elbeszélünk egymás mellett tegnap óta. Sosem írtam hogy a cigányok nem bűnőznek - megteszik úgyanúgy mint bármilyen más származású népcsoport. Nem az én cigóim - nem is értem ezt, Utálom a népszavát, mert elfogult lap. Ezt is szeretném megérteni hogy nálad tényleg csak két véglet van? Jobb/ bal? Nemzet vs népszava? stb?
Ha hiszed ha nem, azért lehet még élni skatulya nélkül is. Továbbra is fentartom hogy rettenetes dolog valakit a származása miatt megkülönböztetni, ez sehova sem vezet. Illetve de. Oda, hogy a probléma megoldása helyett egy csomó újjat gyártunk. De érvekkel meggyőzhető vagyok máskor, de ezek fentebb nem érvek. Magyarok által elkövetett bűneseteket én is tudok sorolni, ennek semmi értelme. Az hogy rossz a rendszer, hogy a törvények egy részét nem tartják be,hogy a börtönök túlterheltek, hogy nincs semmilyen konkrét ajánlatunk a legnagyobb kissebség számára csak komoly fenyegetés, hogy a rendőrség nem szervezett kellően és tehetetlen, hogy valóban megéhetési a bűnőzés, hogy valóban nem kapnak munkát, hogy valóban azt hiszik hogy a lopás és az erőszak a megoldás, ezekről lehet beszélni, kell is. Ehhez kell a bátorság, mert itt van mit tenni! De kirekeszteni, mocskolódni - azt könnyű. Milyen könnyű, azt láthatjuk. Mint Bayer aki valami hihetetlen magasságokból leereszkedve osztja a kíméletlen demagóg baromságait - miközben olvasom, el sem hiszem hogy 2009 van. Már nevetni sincs kedvem rajta. Illetve a világ bár olyan egyszerű lenne mint az Ő általa festett kíméletlen nagy igazságérzettel átitatott cikkeiben. Ráadásul egy percig sem csorbult a sajtószabadság. Ha már fürge ujjak - szerintem arra sem fizet elő a magyar állam - mégis ha valakit az érdekel, fentmarad...mit gondoltak hogy ez így mehet sokáig és közben tömik őket az adófizetők pénzével?? nem is értem. Azért vannak minimumok.

Carnivora (törölt) 2009.02.11. 22:00:26

@Giga Fika:

hagyjuk már ezt a handabandát.Húzzál már el ide Keletre kicsit . Nem v.ki más utcán belédkötnek: cigányok, szóakozóhelyen belédkötnek: cigányok, autódat feltörik: cigányok , legyilkolnak: cigányok . Persze vannak rendes cigány származású egyének is olyat is bemutatnék neked, és ha megkérdezed tőle kiktől kell félni a városban azt fogja mondani a cigányoktól ... sőt ő még durvábban adja elő, mint ahogy én vagy Zsóti v.ha igyekezne ...

Nem ezt úgy hívják kettősmérce ami az ilyen álszenetknél dívik. Megértem, ha leválasztják a Magyar Hírlapot az állami ciciről ... de akkor azt annak rendje , és módja szerint a többivel együtt pártállástól függetlenül. Ennyi a jobb meg a baloldaliságról.

Empty 2009.02.11. 22:06:20

Szerintem ez a helyes megoldás:

,,A közel száz intézkedést tartalmazó mentőcsomag részeként a kormány egy évvel elhalasztja a postai költségek emelését, megduplázza az állam kommunikációs költségeit az írott sajtóban, a szociális terhek csökkentésével modernizálja az újságkihordást és a nyomtatást, növeli a terjesztők bevételeit, és támogatást nyújt a napilapok internetes oldalainak fejlesztéséhez. Az állam ezentúl, kísérleti jelleggel, egyéves előfizetést ad ajándékba minden 18 éves állampolgárnak az általa választott napilapra."

tevevanegypupu 2009.02.11. 22:07:22

@mavo:

Nem hiszem, hogy hat-het millio embert zavarnanak a ciganyok, inkabb egyes videkekrol lenne szo, ahol jogosan felnek. De talan nem is az szamit, hogy hanyan vannak akik felnek, hanem hogy egyaltalan felnek emberek. Borzaszto ugy elni, hogy nem mernek kimenni utcara, vagy nem mernek szolni ha inzultus eri oket, ha a legkisebb szovaltasra es jogos eszrevetelre is elokerul a kes vagy bot.
Es hogy hat-het millio ember "utalja zsigerbol" a ciganyokat es mesel szines torteneteket? Ugyanez a hat-het millio ember barmirol beszel barmit..Letezo problemakrol es megtortent esetekrol. Peldaul a mori gyilkossagok, a korrupt politikusok is tema volt es lesz is az egesz orszagban.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.02.11. 22:18:25

@mavo:
Úgy emlékszem, kezdettől fogva ez volt a konstrukció. A Napkelte megkapja a reggeli sávot, műsort ad, cserébe maga értékesítheti ennek reklámidejét. Szerintem komoly kérdéseket vet fel, hogy kiadható-e a _közszolgálati, adómilliárdokból működtetett_ televízió néhány órája gebinbe, különösen egy olyan vállalkozásnak, ami nem igazán felel meg a közszolgálatisággal szembeni elvárásoknak.

mrs. white 2009.02.11. 22:21:19

Életem során háromszor akarták megverni ha nem adok pénzt. Mindhárom esetben cigányok voltak. joggal vonhatom le a következtetést róluk. Ja egyel találkoztam aki állatorvosira járt, valahogy mégse ez jut eszembe. Aki osztja liberálisan az észt költözzzön enyigere pár hónapra. Könnyü liberálisnak lennii ha nincs személyes tapasztalatod. Ezen kellene gondolkoni. amugy azzal is egyetértek hogy kiátástalan a helyzetük már születésük okán, ahogy egy csomó magyarnak. de jellemzően mégse ők szúrnak le az utcán, vagy verik meg a mentőst ha kimegy segíteni. Vagy az orvost aki a rokona életét mentené meg. Iskola, ovoda támogatás van pénzébe se kerül fütnek a ygerekre mégse az jár a fejébe hogy ha neki nem sikerült a gyerek had tanuljon hátha neki jobb lesz. Ezzel a helyzettel mit kezdesz mint liberális. Meddig a türelem mit lehet még kitalálni. Egy liberális mikor jut el odáig, hogy igen szarul választottam tönkre tették az országot a baloldaliak. elnézést utáloma a jobboldalt de lehet hogy jobb lett volna, talán szemkilövés tekintetében még demokratikusabb, humánusabb ne adj isten még baloldali értékeket felvonultatóbb is. ferencvárosban még mindig el lehetett érni 27%-ot ezzel a tljesítménnyel. Miért? minek kell történni hogy valaki véleménytváltoztasson. Félreértés ne essék ne a jobb oldalt de akkor szavazzon a horgászok pártjára vagy mit tudom én. De könyörgöm ne fletó legyen az erkölcsi mérce.

states 2009.02.12. 00:33:32

Legjobb eseteben is ízléstelen egy konzervatív blogtól ez a spot, Gyurcsány paranoid, jogállami normákat sértő kirohanására rálicitálni egy jó kis fikázással mindenképpen méltatlan a Reakcióhoz. Még az is egy egyfajta szolidaritást jelentett volna ehhez képest a megtámadott Magyar Hírlappal, ha csendben maradt volna...

Kopiás Attila Steve 2009.02.12. 00:46:06

Azért vidám a kommentek elejét olvasgatva, hogy hányan vannak, akik csak valamilyen táborhoz csapódva érzik jól magukat. Feri tiltsa a Hírlapot, akkor akkor is veszek, ha amúgy nem szeretem. Okos gyerek. Ráadásul ugrál, mert van olyan szerző a reakción, aki nem Gyurcsány-vagy-Bayer dimenzióban képzeli el az életét és ez tarthatatlan...
Hát, én azért maradnék továbbra is annál az álláspontnál, hogy Feri baromsága miatt nem kell egyetértsek Zsolti állatságával és Zsolti állatsága miatt nem kell elfogadjam Feri baromságát. Sőt, szomorú, hogy felmerül egyáltalán hogy a politikai véleményformálás keret az lehet, hogy kettő közül melyik demagóg feszültségkeltőt választom, mintha cukrászdában a csokis szarfagyi és a vaníliás szarfagyi lenne az opció...
Mindenkinek, aki képes ettől a dimenziótól elvonatkoztatva gondolkodni, big up, csak így tovább.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2009.02.12. 06:56:56

azért a betiltás és a hirdetésmegrendelések begszüntetése között van némi különbség. mondjuk alapból nem értem, miért kéne az államnak hirdetnie a hócipőben vagy a hirlapban.
az, hogy gyurcsány ilyen formáját - nyilvános hiszti - választotta a nyomásgyakorlásnak, felettébb kínos - számára.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.02.12. 07:03:05

No, nézzed csak, hogy igaza lesz megint csak Vona Gábornak. Ahogy a Jobbik besorolt a Hírlapos balhé (és a tüntetés) mögé, rögtön snasszá válik Gyurcsány ellen tüntetni:-( (Nekem a Jobbik egyáltalán nem játszik, de mégkevésbé játszik az az olcsó manipuláció, ami most a jobboldalon körülötte zajlik. Ezen még egy magamfajta buta paraszt is átlát és erős ellenszenvet ébreszt benne. Ha bajuk van a Jobbikkal, akkor mondjuk ki nyiltan, és ne a sz*rt kenjük itt szana meg széjjel.)

Amúgy pedig:

Bayer Zs. jó fazon, mert olvassa a blogomat:-)

Gyurcsány pedig MONGYONLE!!!!

ü
bbjnick

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.12. 07:21:08

@Giga Fika:
"Továbbra is fentartom hogy rettenetes dolog valakit a származása miatt megkülönböztetni, ez sehova sem vezet. Illetve de. Oda, hogy a probléma megoldása helyett egy csomó újjat gyártunk."

A tudatlan fejeddel pontosan fogalmaztad meg a problémát. Nem helyes valakit etnikai hovatartozása miatt megkülönböztetett figyelemben részesíteni. Márpedig nálunk a cigányságot etnikai alapon mentegetik mindenféle felelősség alól évtizedek óta. Oszt mi lett belőle? - Annyira elpofátlanodtak, hogy lopnak, rabolnak gyilkolnak számolatlanul. És csak lopnak, rabolnak, gyilkolnak, és lopnak, rabolnak, gyilkolnak. Nekünk meg tűrnünk kell, mert cigányok. Még kimondani is bűn, hogy a cigány lopott, rabolt és gyilkolt. Ha bárhol atrocitás ér egy magyart, mindjárt cigány lesz belőle, és rasszizmust óbégattok. Ha gyilkol egy magyar, akkor az csak magyar, hiába hívják Kolompár Gazsinak. Bűnt csak magyar követhet el, az etnikumok bűnmentesek.
És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy rühes fajtád szerint cigányok és zsidók, azaz etnikumok nem lehetnek rasszisták. Ha zsidó irtja a palesztínt, az önvédelem. Valamint abban sincs semmi furcsa, hogy a cigány valamiért soha nem a másik cigányt öli meg, hanem a magyart. Az a szerencsétek, nyomorult cestoda, hogy a magyar egy türelmes nép. Különben már régen kitéptük volna a villás nyelveteket. Tekintve azonban, hogy a gazdasági válság miatt, - amit ti okoztatok - a helyzet eszkalálódik, a helyetekben óvatosabban becsmérelném a magyar nemzet tagjait.

states 2009.02.12. 08:03:32

Körülbelül ennyi gesztus lett volna elvárható egy konzervatív blogtól, mint ami a Magyar Nemzettől a Reakció reakciója helyett. Megjegyzem, ráadásul a két lap ugyanazon a lappiacon osztozik, ami külön is növeli ennek a gesztusnak az értékét. Ha a Reakció következetes akar maradni, akkor gondolom most a MN fikázása következik:

Állítsátok meg Arturo Ferit!
2009. február 12. 00:01

Gyurcsány Ferenc nem demokrata. Gyurcsány Ferenc alkotmánysértő. Gyurcsány Ferenc politikailag inkorrekt. Hogy Gyurcsány Ferenc számára csupán levetni való nyűg, leverni való gátfutóakadály, kibogozhatatlan hieroglifa a törvény, azt eddig is sejtettük.

Sejtettük, amikor „törvényesen és tisztességesen” vált milliárdossá az állami bankot irányító anyósa jóvoltából. Sejtettük, amikor fény derült rá, hogy hazugsággal, ámítással, a gazdasági adatok meghamisításával nyert választásokat. Sejtettük, amikor a hazugság filozófiáját „szenvedélyes igazságbeszéddé” próbálta maszkírozni. Sejtettük, amikor kézi vezérlése alá vonva a rendőrséget, sorsukra hagyta a tévészékház védőit, hogy ne az ő morális bukásáról, hanem az utcai harcokról szóljanak a hírek. Sejtettük, amikor 1956 ötvenedik évfordulóján megverette a békés ünneplőket, majd verőlegényeit kitüntette. Sejtettük, amikor rasszizmus és antiszemitizmus elleni harcról szónokolt, miközben nap mint nap egy zsidóktól elkonfiskált luxusvillából indult munkába. Sejtettük.

A Magyar Hírlap elleni példátlan, a végrehajtó hatalommal csúnyán visszaélő diktatórikus támadás óta immár bizonyosan tudjuk. Hogy egy kormányfő hirdetési és előfizetési bojkottra utasítson közintézményeket és állami tulajdonú vállalatokat, az példátlan a XXI. századi művelt világban. Bármely uniós tagállamban 48 órán belül vennie kellene a kalapját. A hatalommal való visszaélésnek ezt a formáját közkeletűen úgy nevezik: cenzúra. Békeidőben való alkalmazása az egyik legalapvetőbb szabadságjognak, a sajtó- és szólásszabadságnak a bűnös csorbítása. A cenzúra nem csupán az írás és a szerkesztés szabadsága: elsősorban a laptulajdonos és a közhatalom viszonylatában értelmezhető. Gyurcsány pedig e tekintetben vitán felül cenzor. Ez a lépés nem mentegethető tartalmi elemzéssel: az alkotmány betartását illetően egy közjogi méltóságnak nincsen mozgástere, mérlegelési lehetősége. Köztörvényes bűnözők mentegetése, a valóságnak a „politikai korrektségre” hivatkozó megszépítése pedig maga is bűnpártolás.

Rasszizmust kiáltani egy bestiális gyilkosság kapcsán nem egyéb, mint egy bukás előtt álló hatalom kétségbeesett kísérlete a kormányzati válságról való figyelemelterelésre, egy művi törésvonal kimélyítésére, a meddő hatalomgyakorlás pár napos meghosszabbítására. A kormányzati bojkott nem a Magyar Hírlap ügye, hanem a magyar sajtószabadságé. Sőt, az uniós puding próbája. Az antidemokratikus, diktatórikus gyurcsányi döntés ráadásul nem előzmény nélkül való: egy 2002 óta folytatott gyakorlat betetőzése, és a legutóbbi időkig elsősorban a Magyar Nemzet ellen irányult. Lapunkat a tájékoztatási kötelezettség ellenére nem hívták meg kormányzati sajtótájékoztatókra, kirekesztették állami pénzből finanszírozott sajtóutakból, megtagadták a válaszadást közérdekű kérdéseinkre. Több száz miniszterelnöki és miniszteri interjúkérelem faxváltozatát őrizzük lefűzve a Medgyessy- és Gyurcsány-kormány időszakából, melyet elutasítottak, vagy amelyre semmilyen válasz nem érkezett. De említhetnénk a Hír TV puszta léte elleni miniszteri fellépéseket is Veres János kameralefejelésétől Szűcs Erika legutóbbi penetráns „pogácsás” megnyilvánulásáig. Most a liberális értelmiség Esterházy Pétertől Tamás Gáspár Miklóson át Haraszti Miklósig megmutathatja, mennyire szabadelvű és mennyire demokrata: lemondásra szólítja-e fel Arturo Ferit? Gusztos Péter 2002-ben – az ő szavaival élve – pacifikálni akarta a Magyar Nemzetet. Ha a Magyar Hírlap elleni akció célja szintén a pacifikálás, akkor a válasz csupán egyféle lehet: igen az alkotmányra, igen a sajtószabadságra; nem a weimarizálásra, és nem a lopakodó diktatúrára.

Murányi Vénusz 2009.02.12. 08:36:30

Olvasgatom mindenfelé a hozzászólóktól, hogy ugyanúgy van magyar-, mint cigánybűnözés, csak éppen másfajta, merthogy míg a cigány nyílt színen erőszakos, rablásra és testi sértésre hajlamos, addig a magyar nem az utcán követ el bűncselekményeket, hanem a meleg szobából, mert ő fehérgalléros korrupt. Na de...
A cigányoknál azért szignifikánsan magas az utcai bűncselekmények száma, mert nagy részük iskolázatlan, ha viszont megnézed az iskolázott, vállalkozó kedvű cigányok ügyeit, kiderül, hogy kivétel nélkül adócsalók és fehérgalléros bűnözők. Tehát a szándékuk megvan a fehérgalléros bűnőzésre IS(!), csak a tehetségük nincs meg hozzá. Ellenben a magyarok többségétől messze áll az utcai bűnözés szándéka és hajlama...

nénike · http://mandiner.hu 2009.02.12. 08:37:28

Akik Gyurcsány "Hírlapos" nyilatkozatát elutasítják - A MÚOSZ elítéli Bayer publicisztikáját

Négy újságíró szövetség közös fóruma nyilatkozatban utasította el szerdán Gyurcsány Ferenc Magyar Hírlappal kapcsolatos bejelentését,

A Magyar Újságírók Közössége, a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége, a Protestáns Újságírók Szövetsége és a Sajtószakszervezet által alkotott Etikai Együttműködő Tanács közleménye szerint a lépés "alapjaiban elhibázott, sérti a sajtószabadságot és a véleményszabadságot, azokra súlyos fenyegetést jelent" - idézi a Híradó a távirati irodát.

Úgy látják, a vélemény szabadsága alkotmányos érték, ennek hatalmi szóval korlátozása nemcsak a média egésze, de az állampolgárok ellen is irányul, ezért elfogadhatatlan.

Az akár etikai, akár jogi normákat sértő írások elleni fellépésre vannak az illetékes szakmai fórumok és megfelelő törvényi eljárások.

"Azt várjuk a magyar kormányfőtől, hogy - illetékesség hiányában - ezt a meggondolatlan nyilatkozatát vonja vissza" - zárul a közlemény.

A Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) elnöksége Bayer Zsolt publicisztikáját elítéli, mert a szerző a véleménynyilvánítás határát nem először túllépve, "etnikai kérdésként tárgyalja a Veszprémben történt súlyos bűncselekményt, nem bűnözésről, hanem cigánybűnözésről beszél" - áll szerdai közleményükben.
MTI - MTV

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.12. 09:11:57

bayer zsolt utazik Székelyföldre, interjúra. Kérdezi is az öreg székelyt:
- Bátyám! Tudna egy történetet mesélni?
- Persze fiam! Ecce eltűnt a szomszéd felesége a Nagyerdőbe.
- És? Mi történt?-kérdi a bayer.
- Mi férfiak összegyűltünk a falu főterén, fogtunk egy üveg pálinkát, oszt megkerestük.
- És meglett? - kérdi a bayer.
- Meg fiam. Megittuk az üveg pálinkát, és mindannyian a magunkévá tettük.
- Hát ez nagyon vidám történet. van valami más is?
- Ecce eltűnt a szomszéd birkája a Nagyerdőbe..., mi férfiak összegyűltünk a falu főterén, fogtunk egy üveg pálinkát, oszt
megkerestük.
- És meglett?-kérdi a bayer.
- Meg, fiam. Megittuk az üveg pálinkát és mindannyian a magunkévá tettük.
- Hát, ez egy kicsit morbid történet! Van valami szomorú is?
- Van, fiam! Ecce én is eltűntem a Nagyerdőbe...

tevevanegypupu 2009.02.12. 09:19:58

@ufó - a kibertér trubadúrja:
maga egy borzalom((:

A kulonbseg az lehet Bayer es Gusztos kijelentese kozott, hogy Bayer a ciganyokat nevezi allatiasnak, es azok akik ilyen buncselekmenyt elkovetnek valoban azok, Gusztos pedig magat a buncselekmenyt nevezi allatiasnak es nem a ciganyokat.

Mindkettonek igaza van azzal egyutt is, hogy Bayer megfogalmazza azt amit mindenki gondol: vagyis leteznek olyan emberek, akik kepesek gyilkolni pusztan csak orombol vagy megbizasbol, es ezok kozott a ciganyok gyakoriak, Gusztos szerint pedig letezik vadallati gyilkossag..de hogy kik kovetik el gyakrabban az nem szamit..

Mindenesetre tenyleg erdekes lenne, mit gondol errol a buntenyrol peldaul TGM..aki meg szokott nyilatkozni ilyen kozvelemenyt felkavaro etnikai kerdesben.

medve2 2009.02.12. 09:52:17

@tevevanegypupu: Bayer az elkövetőket nevezi állatoknak.

medve2 2009.02.12. 09:53:55

@Murányi Vénusz: persze hogy van magyar bűnözés. Nem is ez a vita tárgya. gyakorlatilag a vita arról folyik, hogy meg lehet-e fogalmazni a valóságot, hogy arányait tekintve meg lehet e nevezni, hogy a bűnelkövetőknek egy jelentős része cigány.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.12. 09:54:55

@states:

Na itt álljunk meg.

Az a Magyar Nemzet, amelynek jelenlegi állománya a korábbi szerkesztőség Orbánék által felülről irányított szétverésével jött létre, kibaszottul fogja be a száját, ha a sajtószabadság bármilyen okból szóba kerül.

medve2 2009.02.12. 09:54:56

@states: Ez a reakció cikkében is benne van.

medve2 2009.02.12. 09:56:38

@bbjnick: Kimondjuk,mi a bajunk a Jobbikkal. Kövér megtette.

medve2 2009.02.12. 09:57:30

@bs395: Állami megrendelések tiltását hírdette meg Fletó, ami diktatórikus.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.02.12. 09:58:04

@pókerandi: én nem ülök ott seho, az igaz

de mehettem egyetemnre, pedig senkim nem nyalt senkinek


ja, én éltem már akkor:p

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.12. 09:58:48

„Nem hiszem, hogy hat-het millio embert zavarnanak a ciganyok, inkabb egyes videkekrol lenne szo, ahol jogosan felnek. De talan nem is az szamit, hogy hanyan vannak akik felnek, hanem hogy egyaltalan felnek emberek.”

Ne hidd, ehhez jogod van. Az átlagember ma Magyarországon fosik a cigányoktól és gyűlöli őket, ez tény. Az is, hogy ezeknek a többsége a "nédd a rohadt cigányt a bömösben" szintű konfliktusnál soha nem szenvedett el többet.

Az emberek egyébként nem csak a cigányoktól félnek irreálisan, de ez más kérdés.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.12. 09:59:41

@medve2:

igen, az. És ismétlem, a precedens bizonyos Orbán Viktor kormánya teremtette meg.

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2009.02.12. 10:06:26

@tevevanegypupu: ((:


szegény, szegény fletó...
ha nem lenne ez a bayer, akkor zavartalanul gyakorolhatná a kölönféle tánclépéseket a min.elnöki szobában...

medve2 2009.02.12. 10:07:18

@mavo: Ez önámítás, mavo. Tedd ide az idézetet tőle, amikor állami intézményekbe megtiltotta egy országos napilap megrendelését. Pontos, erreirányuló idézetet kérek.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.12. 10:43:31

Jövő héttől joghurtot gyártok a sufniban, és nemsokára piacra dobom.

Meg tudná mondani vki fletó tfonszámát? Őt szeretném felkérni reklámemberemnek.
Szeretném, ha szidná a joghurtomat, egészségre károsnak ítélné, és bojkottra szólítana fel ellene.

Úgy gondolom, hatalmasat kaszálnék a biznisszel...

X Y kronosz óra 2009.02.12. 10:47:32

Néztétek a mai Hírlapot?
Most csupán szakmailag mondom, nagyon gáz érvként hivatkozni internetes fórumozók véleményét.
"Az internetes fórumozók nem értik, miért nevezi Gyurcsány rasszistának kollégánk cikkét. "A valóságot tükrözi, hol itt a tévedés?" - kérdezi az Albatros nevű fórumozó a Román Televízió honlapján."

Sajnos ez a "szakmaiság" jellemzi nagyjából az egész lap szerkesztését.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.12. 10:52:44

@X Y kronosz óra:
Nem all ki senki mellettuk, valamit megis kell mondani sajat maguknak. A csendes tobbseg, ami a forumokon is megnyilvanul.

tevevanegypupu 2009.02.12. 10:55:19

@medve2:
Azt irtam en is, hogy Bayer az elkovetoket nevezi allatoknak. Igaza van, bar az allat csak akkor ol ha ehes. Aki leszurta a harom sportolot, megeroszakolta, felgyujtotta Penzes Henriettat, megeroszakolta, megfojtotta a 14 eves kislanyt, megeroszakolta es levagta a labait egy idos asszonynak, halalra verte Szogi Lajost es probalkozott meg masokat is..azok mik es kicsodak? Emberek? Na persze.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.02.12. 11:10:15

@tevevanegypupu:

Yessssssss!

És bazmeg Bayer cikke a lényeg most is, meg a cigányliszkás cikknél is, nem az áldozatok.

Ebben a helyzetben totálisan igaznak találom a fidesz kommunikációját.

a kormány, ahelyett, h az áldozatok mellé állna, mentegeti a bűnözőket...


Igen, mert az, h Bayerról beszélnek, az azt jelenti, h közben nem beszélnek a lényegről.

Még vmi:

gusztos lényegében majdnem hasnoló dolgokat mondott, DEVISZONT gusztos politikus, Bayer meg egy közíró.

Kérdem én: melyiknek nagyobb a felelőssége?

Egyébként Bayer kapcsán ugyanaz megy, mint mindig (Cigányliszka, medencés cikk): kiragadnak 2-3 mondatot, és azt sulykolják mindazoknak, akik az egész cikket nem is olvasták, aztán meg jönnek a képpel, amin Bayer együtt mulat Orbánnal, és már kész is a rasszista fidesz cucc, mint anno az antiszemita fidesz story a medencés cikk után...

De vajon ezt a képet is ismerik?
malacnews.freeblog.hu/files/09zsidorbi.jpg

"azta" 2009.02.12. 11:20:32

azt szeretném kérdezni, hogy nem e lehetne e a "cigány-bűnözést" mondjuk "Bayer-bűnözésnek", esetleg "Bayer-szindrómának" nevezni - akár az orvosi szakirodalomban, mint mondjuk a Parkinson-kór. szóval, hogy ő nyomatja leginkább ezt a témát és ha egyszerűen csak tűrhetetlen Bayer-szindrómáról beszélünk, akkor nem fecsérelődik el a drága energia arra, hogy "van cigány bűnözés, ti rohadt libsibolsik" ill. "nincs cigány-bűnözés, ti tetves fasiszták" - és akkor maradhatunk a konkrét témánál is! akár...
:)

states 2009.02.12. 11:25:46

@mavo: Ugyan már, egy szerkesztőség belháborúját ne keverd már össze Gyurcsány paranoid, hatalmi tébolyával, azzal, hogy a legelemibb jogállami normákkal szembe menetel. A múlt század negyvenes évei végének a stílusa, hangvétele és gyakorlata köszön vissza rajta keresztül. Megjegyzem annak a szerkesztőségi belháborúnak az volt a tétje akkor, hogy polgári napilap lesz-e a Magyar Nemzet vagy pedig valamiféle eszdéeszes szórólap...

ÁrPi 2009.02.12. 11:27:06

Doomhammer · tirpakbokretas-reloaded.blogspot.com/ 2009.02.12. 10:52:44

@X Y kronosz óra:

"Nem all ki senki mellettuk, valamit megis kell mondani sajat maguknak. A csendes tobbseg, ami a forumokon is megnyilvanul."

States 2009.02.12. 08:03:32 ide már beidézte az MNO cikket:

A MagyarNemzet (MNO 2009. február 12. 00:01)
"Állítsátok meg Arturo Ferit!" felszólítással határozottan kiáll
a MH mellett.

Pedig azonos olvasószegmensen osztoznak mondhatni konkurensek, nemde.

Tirpákiaiul szólva: Szolidarzálnak egymással a nácikok szennylapjai, tehát hajjaj van.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.12. 11:32:18

@states:

ne tetesd már hülyének magadat, mert szarul áll.

Semmiféle belháború nem volt. Viktorék "odanyúltak" és LECSERÉLTÉK a gárdát, cserébe odanyomtak egy tonna állami hirdetést, és megkapták a Zállamtól mellékletként a Sportfogadást, hogy valaki mégis vegye már azt a szart.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.12. 11:33:54

@states:

jah, és sokadszor emlékeztetem a díszes társaságot, hogy a hirdetések letiltásával való mókázás bizonyos Orbán Viktorhoz és kormányához fűződik.

Mondjuk ők annyival okosabbak voltak, hogy nem kürtölték világgá, hanem csak megtették.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.12. 11:38:35

@medve2:

na, nekifutok ötvenedjére.

Viktorék hirdetéseket vettek el, hogy ezzel tegyék tönkre a gonosz ellenséget, továbbá megpróbálták lenyúlni a nevét is, ezért több, mint egy évig MaNcs néven jelent meg.

Ja, hogy kicsit túl gyorsan váltott a szerkesztőség Tocsikról és Czégéről (97-98-as slágertémák a MaNcsban) Simicskóra és társaira (98 nyarától slágertéma ugyanott), és tök véletlenül utána huss, nem kaptak hirdetéseket az akkor éppen az állam által felügyelt Postabanktól, és beperelték őket a nevük miatt, mondván az fideszes tulajdon?

Hát istenem, vannak furcsa véletlenek ...

medve2 2009.02.12. 12:18:46

@mavo: Akkor én is nekifutok újra: hol van az az idézet, melyben Orbán Viktor felszólítja az állami intézményeket, hogy mely országos napilapokra NEM FIZETHETNEK ELŐ. Orbán médipolitikájáról nekem is megvan a véleményem, de ne himihumizzunk, hanem legyünk pontosak.

tevevanegypupu 2009.02.12. 12:46:57

@mavo:

Az atlagember fosik a ciganyoktol.. Nem igy van, csak kis tartozkodast erez, ha mondjuk az utcan egy hangoskodo cigany tarsasag jon vele szembe. Az nem jut eszembe meg ezek utan sem, hogy kest rantanak, az mar inkabb, hogy a foldbe dongolnek valami nagyon otromba megjegyzessel. Vagy egyszeruen csak kotozkodnek..Nem orulnek egyiknek sem.

tevevanegypupu 2009.02.12. 12:50:49

@malacka69 az édentől keletre...:

az elterelo hadmuveleteknek a kormany reszerol az a celja, hogy ne a lenyegrol beszeljunk..Van aki eszreveszi, van aki elmerul a reszletekben. Sajnos ez utobbi sokkal gyakoribb, neha velunk is elofordul.(:

medve2 2009.02.12. 12:57:11

@mavo: Ugye nem hagysz cserben, és bemásolod azt az idézetet, amikor Orbán arra kéri az állami intézményeket, hogy mely országos napilapokat mondják le.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.12. 13:21:46

@medve2:

ne tőlem kérdezd, én ilyesmiről nem írtam, Viktor sokkal jobban szerette megmondani, mit szeret, pláne, ha (akár kifejezetten az ő utasítására, akár csak a beleegyezésével) előtte jó alaposan kicserélték az ideológiailag megbízhatatlan szerkesztőséget hű emberekre.

Nem ő kezdte a rendszerváltás után az erőszakos médiapolitikát, de alaposan kivette a részét belőle.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.12. 13:28:05

@tevevanegypupu:

ha már Bayer esetében abból kell kiindulnom, amit ő maga mond, akkor hadd induljak ki a Zemberek esetében is abból, amit mondanak. Márpedig a többség folyamatosan erőszakoskodó cigányokról beszél, és hogy emiatt félni kell tőlük, meg hogy nem mernek ide meg oda menni, mert a cigányok ott jó alaposan.

Ha nem félnek a cigányoktól, akkor miért javasolják nekem rendszeresen, ha vita alakul ki a cigányokról, hogy talán legyek szíves a nyóckerbe vagy Borsodba menni ahol majd jól megvernek, kirabolnak, seggbekúrnak?

bryan 2009.02.12. 13:35:06

Ott az igazi gebasz, hogy Mo.-n az állami megrendelések, és hírdetések megvonásával zsarolni lehet, egy magántulajdonú lapot. Amig ez a lehetőség megvan, addig ezt minden kormány ki fogja használni. Nem érdekes ki kezdte, az a lényeg, hogy ez a lehetőség szűnjön meg. Az állam csak ne adjon fel fizetett hírdetéseket magánlapban, vagy ha igen, akkor azt az adott példányszámot elérő lapok esetén kötelezően mindegyikben tegye. (Én jobban örülnék az első variációnak, de az túl merész ábránd.) Bayer meg egy normálisabb országban pl ide kommentelne hülyeségeket, nem pedig egy országos napilap vezető publicistája lenne.
"Minden faluban, az összes cigánysoron a becsületes cigányok haladéktalanul menjenek be a legközelebbi rendőrőrsre, és adják rendőrkézre a velük élő bűnözőket. Tegyenek feljelentést, vagy vigyék is be mindjárt a közéjük furakodott, közöttük bujkáló és őket veszélyeztető állatokat. "
"Mi az, hogy egy húsz-harminc fős csoport ásókkal meg kapákkal fenyegeti a rendőröket, ráadásul azért, mert azok elő akarták állítani egy körözés alatt álló hordatagjukat? Miképpen eshet meg ilyen 2009-ben Európa kellős közepén? Mi az, hogy a rendőrök nem lövik azonnal agyon az összeset? Hát hol élünk mi, a szentségit neki!!! "
"De van zéró tolerancia. Aki ellop egy tyúkot, kapjon két évet. Ha másodszor is ellopja, kapjon tízet, mint visszaeső. New York-ból így lett a világ egyik legbiztonságosabb városa."
"Most fogják magukat, az összes cigány értelmiségi, meg cigány szervezet, meg cigány önkormányzat, meg az összes nyomorgó de becsületes cigány, és azonnal adjon ki egy nyilatkozatot, melyben kijelentik: semmi közük a velük azonos etnikumból származó gyilkos és rabló és lincselő és tanárverő állatokhoz."
Ha ezeket itt olvasom, azt gondolom, elvan a gyerek ha jkátszik, jó napomon vitatkozom is vele, de azért az öt legolvasottabb közéleti napilapunkból az egyikben? Mégcsak nem is az olvasói levelek között?

karaulu 2009.02.12. 13:45:51

gy.f. akciója a cigány szavazatok megszerzésére irányul. Ez stratégiai jelentőségű, mert a cigány szavazótábor aránya napról napra növekszik.

Indítani kellene egy olyan fórumot, ami a cigányok integrálásának konkrét lehetőségeivel foglalkozik. Ez szerintem ott van az ország középtávon legfontosabb 3 problémája között. Ha ez nem sikerül, az elmaradottabb dél-amerikai országok szintjére süllyedünk. (Van egy jó film a brazíliai slum-ok világáról, az "Isten városa".)

medve2 2009.02.12. 14:00:08

@mavo: Értem. Tehát megmondta, mit szeret. Lehet vitatni, hogy jó-e amit szeret, de gondolom azzal egyetértesz, hogy ez nem antidemokratikus. Viszont olyat sose tett, hogy a közintézményeknél egy lapott lemondatott. Gondolom azt nem vitatd, hogy ez meg antidemokratikus. Na erről beszélek ebben a topicban.

bryan 2009.02.12. 14:18:42

@karaulu:
Ilyen forum már biztos van, de olyat még nem találtam, ahová ne jött volna a sok gyökér különböző félrevivő gondolataival. Az a baj, hogy az ilyen fórum meghívásos alapon kellene, hogy működjön. De ha tudsz ilyenről szivesen vitatkoznék erről, mert a probléma tényleg súlyos és kifejezetten érdekel is. A neten még nem találtam olyan fórumot ahol erről lehetne normális hangnemben vitázni. Szerintem a cigányok helyzetének javítása az egyetlen amivel a másik két probléma súlyát csökkenteni lehetne. :)

medve2 2009.02.12. 14:38:15

@karaulu: Ha ez választási stratégia, szerintem elhibázott. A romák, ha zavaznak, az helyi szinten dől el. És sokszor nem azon, ki milyen ideológiát képvisel.

Viszont mondandód második része enélkül is jogos. Bizony tudni kéne mondani valamit a megoldási elképzelésekről.

zoli29 2009.02.12. 14:48:13

OFF:

www.168ora.hu/velemeny/fokozott-keszultseg-30866.html

Újabb ékes bizonyíték, hogy a ballib oldalon nincs egység a romakérdésben. Ez azon islátszik, hogy GyF meg Drazsé napok óta milyen zavarodottan viselkedik, amikor erről van szó.

karaulu 2009.02.12. 15:08:15

@bryan, medve2:
Akkor már hárman vagyunk. Ezen a fórumon még biztos sok olyan ember akad, akinek vannak ezzel kapcsolatban hasznos gondolatai.

Nekem van néhány ötletem ezzel kapcsolatban. Az egyik az, hogy a juttatásokat és az elvárásokat össze kell kapcsolni (újra). Családi pótlékot csak iskolába járó gyereknek lehessen adni. A családi pótlékot a gyerek használja fel: részben vagy egészben természetben kellene odaadni iskolai ebéd, tankönyv, ruházat formájában. Ezzel megszűnik az, hogy a szülő a gyerekéből él, és a szülő anyagi érdekéből születik a nyomorba több és több gyerek.

Szerintem fel kell mérni, hogy egy család képes-e megfelelően felnevelni a gyerekeit. Ha nem, akkor bentlakásos iskolába kell adni, és a családi pótlékot az iskola fenntartására kell juttatni, nem a szülőknek adni. Ez érdekütközés, és nem is demokratikus megoldás, de gyakran el kell dönteni érdekütközés esetén, hogy kinek az érdeke a fontosabb. Szerintem a gyereké, ami hosszú távon egyértelműen az, hogy kiszakadjon az otthoni környezetéből, ha az nem megfelelő (ha nincs esély arra, hogy önmagát eltartani képes embert neveljenek belőle). Ezen nem azt értem, hogy nem láthatja a szüleit, hazajárhatna, de nem a szülők kezébe lenne letéve a gyerek sorsa.

A harmadik dolog az, hogy a családi pótlék kárára meg kell növelni a családi adókedvezményt, ez is a munkavállalásra ösztönöz.

Lehet, hogy ma ezek a megoldások elfogadhatatlanok. Szerintem is elsősorban az önkéntességen kellene alapulni az integrációnak. De mi van akkor, ha az nem működik?

Két link arról, hogy pl. a jezsuiták foglalkoznak cigány pasztorációval.

www.jezsuita.hu/main.php?folderID=1585&articleID=5656&ctag=articlelist&iid=1

www.jezsuita.hu/main.php?folderID=1889

karaulu 2009.02.12. 15:31:31

@bryan:
Megtaláltam a bejegyzésedet a blogodon a témával kapcsolatban. Jó gondolatok.

bryan 2009.02.12. 15:53:58

@karaulu:
"A családi pótlékot a gyerek használja fel: részben vagy egészben természetben kellene odaadni iskolai ebéd, tankönyv, ruházat formájában" Nem lenne rossz, de ez csak a kisebbik rossz választása. A cigányok leszakadt részének is meg kéne tanulni a pénzzel bánni, tehát a teljes családi pótlék természetben adása szerintem gáz.
"Szerintem fel kell mérni, hogy egy család képes-e megfelelően felnevelni a gyerekeit."
Az intézetis gyerekek vesznek el a legnagyobb arányban. Tán még a putriból jöttek is többen jutnak el valamilyen hosszútávú
munkalehetőségig, mint az álllami gondozottak. Tehát ezt csak úgy lehetne, ha az állami nevelőotthonok, meg a bentlakásos iskolák színvonalát olyan szintre emelnék ami már képes orvosolni az otthonról hozott hátrányokat, amikkel az ilyen bentlakásos iskolák szinte minden tanulója küzdene. Tehát az ottani közeg sem lenne sokkal jobb, mint az otthoni.
"A harmadik dolog az, hogy a családi pótlék kárára meg kell növelni a családi adókedvezményt, ez is a munkavállalásra ösztönöz."
Szerintem ezt nem a családi pótlék, hanem a gyereket nem vállalók kárára kellene megtenni, mert jelenleg az a másik súlyos probléma, hogy a középosztály tagjai családjaiban kevés a gyerek. (Ezzel az intézkedéssel magamnak is ártanék, ennek ellenére gondolom igy)
A saját ötleteimet nem másolom be ide,csak linket teszek:
konzervatorium.blog.hu/2009/02/02/elment_a_vonat_1#more918016
Itt is bryan néven voltam az utolsó 100 kommentben benne van.

tevevanegypupu 2009.02.12. 16:04:48

@mavo:
hat nem tudom mi tortenik a nyockerben meg Borsodban minden aldott nap. Lehet, hogy sokaig nem tortenik semmi, aztan ha peched van, akkor pont belebotlasz egy olyan tarsasagba, akik elveszik a penztarcadat es kapsz toluk mondjuk egy pofon. Az az altalanos tapasztalat, hogy ahonnet tobbsszor jelentenek ilyesmit, ott gyakoribb lehet az elofordulasa annak, amit felsoroltal..
Csak annyit mondhatok, hogy Gyorben az Ujvaros nemely utcaiban, ahol tobbsegeben ciganyok laknak, nem jo vegigsetalni. Este nem is tanacsos. Ettol fuggetlenul lehet, hogy mondjuk Pecsett meg egeszen nyugodtan mehetsz a ciganysoron barmikor. Nem kell altalanositani, de azert nem veletlenul alakult ki eppen a ciganyokkal szemben ez a..tartozkodas.
Bayer egyebkent szinten nem altalanosit, csak ha meghalljak a balliberalisok a nevet, mar automatikusan farkast kialtanak. El kell olvasni a cikkeit, at kell gondolni es aztan nyilatkozni. Erosen fogalmaz az biztos, de ha ugyanezt leanyregeny stilusban irna, akkor is utalnak azok, akik most is fujnak ra.

karaulu 2009.02.12. 16:19:17

@bryan: Észrevételeiddel teljesen egyetértek. Amit mindenféle segéllyel, juttatással kapcsolatban fontosnak érzek, az a "valamit valamiért" elv. A családi pótlék azért "jár", hogy segítséget nyújtson a szülőknek a gyerek megfelelő, sok pénzbe kerülő felneveléséhez, iskoláztatásához, azzal nem a szülés puszta tényét kívánta díjazni a törvényhozó annak idején. Nem ismerem a szociológiai felméréseket az állami gondozottakkal kapcsolatban, különösen azokkal összehasonlításban, akik nyomorban, bűnöző környezetben nőttek fel. (Persze a nyomor és a bűnözői környezet nem azonos, csak van egy jelentős átfedés). De nem biztos, hogy akár az állami gondozásban lévők is rosszabb kilátásokkal indulnának az életben, mint egy segélyekből és lopásból élő családban felnövekvő gyerek. És egy bentlakásos iskola nem is jelent egyet az állami gondozottsággal, a kollégisták is hazamennek a szüleikhez legalább az ünnepekben és a vakációban.

Persze a falvak infrastruktúrájának leépítése a fejlesztés helyett különösen nagy probléma, így nem lesz megoldható a munkahelyteremtés sem. Ezzel kapcsolatban az a véleményem, hogy a falusi lakosság munkaerejére építő pályázatokat kellene kiírni. De nem úgy ahogy az hazánkban szokás, hogy amint az állami pénz elfogy, a vállalkozás becsődöl, hanem csak önfenntartásra képes vállalkozásoknak kellene induló tőkét adni.

Nekem több gyerekem van, úgyhogy különösen értékelem a gyermektelenek önzetlen javaslatait a gyermeket nevelők érdekében.

zoli29 2009.02.12. 16:24:19

OFF:

Gyurcsány személye kapcsán azért valamelyest ide is kapcsolódik. Érdemes megnézni ezt az előadást. Én azon gondolkoztam, hogy vajon a rendőrök, akik ott ültek, és hallgatták, mit gondolhattak magukban:

www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=7532

Cibula Levente · http://cibulalevente.blog.hu/ 2009.02.12. 16:55:06

M. PÉTER GYÖRGY NYÍLT LEVELE a magyarországi rasszizmusról Los Angelesből. A kaliforniai értelmiségi, média szociológus szerint Marian Cozmát az előítéltes magyar társadalom ölte meg, amely kitermelte a kétségbeesett Sztojka Ivánt és társait, akik páriák. Mert minden roma bűncselekmény egy kétségbeesett segélykiáltás:

csucsuka.blog.hu/2009/02/11/m_peter_gyorgy_nyilt_levele_a_magyarororsagi_rasszizmusrol

zoli29 2009.02.12. 17:06:40

@Cibula Levente:

"véletlen diszkóbaleset"

"De vajon mind, mind feltették-e maguknak a kérdést, hogy amikor egy szerb, egy horvát és egy román kiállt egy mindenkiért, mindenki egyért, akkor a magyarok hol voltak a veszprémi szórakozóhelyen?"

zoli29 2009.02.12. 17:10:30

@Cibula Levente:

"Marian Cozmát az előítéltes magyar társadalom ölte meg"
Egy-két napja lényegében Kálmán Olga is ugyanezt mondta az Egyenes Beszédben, persze kérdésbe csomagolva.

Google 2009.02.12. 17:34:23

Ja. Megint azt próbálják bizonygatni, bűnös nemzet a magyar.
Mindenki jobb, mint mi. Még ezek a gyilkosok is. Hol vessük le magunkat kollektíve a mélybe?
Cigánybűnözés nincs, csak magyar előítéletes társadalom van. Kivéve: Gyurcsány és a társasága.

Google 2009.02.12. 17:47:28

Vajon ez az M.Péter György hallott a naffiáról? A védelmi pénzt szedőkről, a leánykereskedőkről?
És azt hiszi, ha Kaliforniából ír (hülyeségeket), az többet nyom a latban?
És ezt hogy kell érteni:
"Aki cigánybűnözésről beszél, az maga is cigány. Nem európai."

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.12. 17:56:26

@Cibula Levente:
M. Péter György egy Zsé kategóriás idióta.

bryan 2009.02.12. 18:02:04

@karaulu:
Az állami gondozás jelenleg csak érzelmi nyomor, nem éhezés, de a körülményekről sokat elmond pl. ez:
mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=11845
Falvak helyzetéről, ha a dühön,kínos röhögésen, és a szomorúságon túl tudsz lépni, sokat elmond ez a video:
atv.hu/videotar/2009_feb_civil_a_palyan_2009__02__10____1__resz.html
Van benne egy olyan rész pl ahol Mohácsi arról beszél, hogy a most eu-s pénzekre leadott pályázatok nagy részét, amit munkahelyteremtésre lehetne fordítani, olyan célokra adták le, mint pl díszburkolat, meg szökőkút felújítás. Meg még sok egyébb érdekesség van ha az ember kibírja a műsor meg a szereplők stílusát.
Ez a pályázatos dolog azért is szar, mert, pl az olyan kezdeményekre is lehetne fordítani pénzeket, mint a szociális földprogram (igaz, ott valahogy ki kéne cselezni az eu-t) de azzal, hogy munkaigényes mezőgazdasági termékeket gyártunk, több ezer munkanélkülit juttathatnánk vissza a munkaerőpiacra. De eznkivül is vannak azért olyan ötletek, amik többet segítenének mint egy díszburkolat.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.02.12. 18:22:27

@medve2:

nem tudom, mit akarsz többet annál, hogy már akkor helyeseltem, amikor korábban írtad, hogy antidemokratikus.

Azonban a dolog itt nem ér véget. Sem egy lap gárdájának erőszakos cseréje nem a demokrácia csúcsa, sem pedig egy másiknak a (moszani módon ugyan szét nem kürtölt, ám cseppet sem burkoltan végrehajtott) szétverési kísérlete.

A Klónra visszatérve.

Ha csak annyi lenne, hogy az előfizetést lemondását kéri, tán még legyintek is, otromba, bunkó lépés, de egyrészt a MH egy túlértékelt foschpunepa (nem ennek a mostani újságíró csapatnak köszönhetően, de az), aminek lehet, hogy meghatározó része megy állami megrendelésre, tehát a közhangulatot (a Bayer-féle dúvadkodások kivételével) nem túlzottan befolyásolta eddig sem.

Továbbá az az állami alkalmazott, akit annyira érdekel, az megveheti maga is.

A hirdetésmegvonás viszont már valóban a cenzúra eszköze. Így is 700 milla/év a MH vesztesége, amit Széles a saját pénzecskéjéből önt vissza, ha elesnek mondjuk 100 milla reklámtól, az a lap végét is jelentheti, és konkrétan a Klónnak köszönhetően. Ami egyértelmű állami beavatkozás a médiapiacba, és ezért minden normális helyen leköpnek, ha találkoznak veled.

Kibaszott mindegy, mi volt rá az ürügye a Klónnak. Ha a Demokratát vagy a Szittyakürtöt (ha létezik még) akarnák így lehetetlenné tenni, azt is megvetendőnek tartanám.
süti beállítások módosítása