Dráma a veszprémi éjszakában
2009. február 08. írta: TuRuL_2k2

Dráma a veszprémi éjszakában

 Egy 30 fős csoport támadt az Iváncsik Gergő kisfiának születését ünneplő veszprémi kézilabdacsapat tagjaira egy szórakozóhelyen. A csapat román beállósát, a 26 éves Marian Cozmát halálra késelték. A második számú, horvát kapust, Ivan Pesicset vesén szúrták, el kellett távolítani a veséjét. A szerb irányítót, Zsarko Sesumot, fejbe rúgták, eltörött a koponyája, de már túl van az életveszélyen.

 Ilyen ország pedig tényleg nincs. Nyugodjon békében!

Frissítés: Elfogtak két feltételezett gyilkost.

Frissítés2: Az Indexről lekerült az elfogásról szóló szöveg, ismét körözést írnak. Őket keresik:

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr21929922

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Reakció - polgári underground 2009.02.09. 08:44:48

Az enyingi modell A szombati (vasárnap hajnali) veszprémi mészárlás sokkolta az országot, pedig nem a semmiből jött, spontánul összeverődött csoport gyilkolt Veszprémben. Tavaly nyáron az enyingi és környékbeli cigányok emlékezetes egészségügyi sétát…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Francois Pignon 2009.02.08. 13:00:42

Nyugodjon békében, a sérülteknek pedig jobbulást!
Milyen fura, pár napja még arról cikkeztek, Cozma magyar válogatott lesz-e.

Azt pedig már előre lehet tudni, a gyilkos büntetlen marad. A hasonló, csoportosan elkövetett gyilkosságok sajátja ez sajnos, hogy ha meglesz is az egész banda, senkire nem fogják rábizonyítani, hogy ő szúrt.

"Horthy-fasiszta" 2009.02.08. 13:03:17

Nyugodjanak békében! A dologban az a hihetetlen, hogy a Kossuth Rádió déli híradása szerint ez a 30-40 fős cigánygaleri már évek óta tartja rettegésben Veszprém és környéke szórakozóhelyeit. A rendőrség ezt eddig tétlenül tűrte, meg is lett az eredménye. A konfliktust az váltotta ki, hogy a "csoport" fizetés nélkül akart távozni a helyről, miután a pultosnő állkapcsát beletörték a pultba, a kézilabdázók pedig utánuk mentek... Kállai Ernő és Horváth Aladár remélem közlik majd, hogy "há minek keresték a bajt?!"

Naumov 2009.02.08. 13:03:46

Borzalmas :(
Reméljük rendőrségünk most is olyan tettrekész lesz mint mikor kisnyugdíjasokat kell viperázni

Jobbos Bobby 2009.02.08. 13:04:55

A cigánybűnőzés újabb áldozat, nyugodjon békében!!!

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.02.08. 13:06:07

@Francois Pignon:
Nehezen tudom elképzelni, hogy ne legyenek meg, 30 embert nem lehet nem megtalálni. Ráadásul a 30 emberből álló csoportokat ismerik az éjszakában, nem tűnnek csak úgy elő a semmiből.

Francois Pignon 2009.02.08. 13:12:09

@TuRuL_2k2: Remélem is, hogy meglesznek, tényleg nehéz eltűnniük. Csak épp garázdaságért ítélik majd el őket. :/

Szathmáry · www.mandiner.blog.hu 2009.02.08. 13:16:11

Egész egyszerűen hihetetlen. Megdöbbentő. Alig lehet szavakat találni. Isten nyugosztalja Marian Cozmát!
A helyzet nagyon aggasztó. Az állam (jelen esetben a rendőrség) egész egyszerűen nem működik. Épp ezért nem is tudja megvédeni az ártatlan polgárokat. Rendet akarunk!!!!

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2009.02.08. 13:16:20

Nézem az MTI híreit: "román nyilatkozatok szerint romák voltak a támadók"

tehát a (magyar) MTI egy -veszprémi- esetnél csak másodlagos (román) forrásból mer egyáltalán utalni az elkövetők etnikumára. a saját anyagaiban semmi sincs a késelőkről, csak ködös utalások. itt tartunk...

abszurd és szomorú

f.m.j. 2009.02.08. 13:25:35

Már a Népszabadságban sem éppen etnikumvédő kommenteket olvasni... Bár az erről való tudósítás mellett Kállai Ernő hőzöng (sokkal kiemeltebb helyen, nagy betűkkel szedve) a miskolci rendőrkapitány esete miatt, jellemzően erre a sajtótermékre ügyelve a fontossági sorrendre... szomorú, és felháborító, hogy ez megtörténhetett... Én egyetlen meccset se láttam, nem ismertem az áldozatot, de annyira lesokkolt ez az egész, legalább annyira, mint a kiskunlacházi eset...

rognork 2009.02.08. 13:25:55

természetesen egyik f.szopó orgánum se merte eddig kijelenteni, hogy 30 tetves roma megtámadott 3 embert. 30 olyan mocskos roma, akik jó ideje tartják félelemben veszprém lakóit. még szép, hogy olyat egyáltalán ki mertek jelenteni, hogy 30, meg hogy banda. remélem nagyon érik már a lángszóró. aztán ha mohácsi meg kolompár óbégatni kezd, lehetne folytatni. a sok barom állatnak nem tűnik fel, hogy ha ezeket tovább hagyják rabolni, a nyugodt középréteg fog majd molotovot? túl rég volt a hitleri németország? senki nem emlékszik, hogy milyen könnyű a dühöt irányítani? senki nem hajlandó elfogadni, hogy ha átlépnek egy határt, nem lesz elég a polkorrektség faszsága, hogy a bedühödött tömeget megfogják?

gyenesei meg olyat nyilatkozik, hogy próbálják mielőbb tisztázni a helyzetet, mert nagy a feszültség. hát bazdmeg, a feszültséget ki kell ereszteni...

Bocs, hogy ide ömlesztettem, de nincs más hely sajnos...

sick_society 2009.02.08. 13:30:12

a román cikk:
www.prosport.ro/alte-sporturi/handbal/tragedie-marian-co zma-a-fost-omorat-au-bagat-3-cutite-in-inima-lui-3881028
és az angol fordítás:
translate.google.com/translate?prev=_t&hl=en&ie= UTF-8&u=http%3A%2F%2Fwww.prosport.ro%2Falte-sporturi%2Fhandb al%2Ftragedie-marian-cozma-a-fost-omorat-au-bagat-3-cutite-in-in ima-lui-3881028&sl=ro&tl=en&history_state0=
A lényeg:"...some local ethnic Roma which come in conflict!..."
Most hol vannak a bőrfoteles ombutsmanok,meg jogvédők, meg lévai katika!
Talán a miskolci rendőrkapitány csak tényeket közölt, most már ez nem feltételes mód hanem
BIZTOS! Én eddig asszem visszafogott voltam, de ami sok az sok, NAPALMOT NEKIK!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.02.08. 13:30:31

Várom mikor jelenti ki a veszprémi mszp, hogy annak ellenére, hogy ez a 30 fős csoport évek óta terrorizálja a környéket, Veszprém a béke szigete, és nincs szükségük szélsőjobboldali hangulatkeltésre.
A helyi rendőrkapitány meg kijelenti, hogy nem nőtt a bűncselekmények száma az elmúlt 2500 évben.

osborne 2009.02.08. 13:40:32

Draskovics úr mikor jön rá, hogy szétesett a rendvédelem az országban?

Jobbos Bobby 2009.02.08. 13:43:45

Erdélyi barátom tartott tőle, hogy a románok a gyalázatos eset miatt "magyarozni" fognak de ott annyira felvilágosultak, hogy a cigányok állnak az egész mögött

sick_society 2009.02.08. 13:46:37

@osborne: majd ha őt is farbatossza néhány kisebbségi, mint az egyik képviselő/párttársát pár éve! Megjegyzem ráférne...

Jobbos Bobby 2009.02.08. 13:47:47

Társadalmi vagy bűnügyi kérdés Cozma halála?

Jellemző a mai magyar társadalmi, politikai és közéleti helyzetre, hogy ha az ember újságíróként pontosan tájékoztat, már akkor is félnie kell. Nos, Kedves Olvasóink! Maradjunk a tényeknél: elvesztettünk egy remek sportolót! Marian Cozmát egy 30 fős, romákból álló csoport gyilkolta meg vasárnap hajnalban.

Ha a „mély nevelési célzattal működő” kereskedelmi televíziók híradói szinte minden egyes kiadásukban kiemelt helyet szentelhetnek annak, ha egy kisebbségi magyar állampolgárt bármilyen jogi bántalmazás ér, akkor kérdem én, miért kell, nekünk, pusztán pontos tájékoztatásra törekvő újságíróknak attól félnünk, hogy „eltitkoljuk” a nagyközönség elől azt, ami márpedig van!?

Sportújságíróként elhihetik, hogy csöppent sem ez a legkellemesebb téma, melynek kapcsán „tollat ragadtam”, de a vasárnap hajnalban történteket elemezvén sportszakmának helye nincs, az embernél egész egyszerűen „elszakad a cérna”. Azt is írhatnám, hogy „kinyílik a bicska zsebében”, mint annak a több tucat tevékeny polgártársunknak, akik - Mocsai Lajos mester szavait idézve - „a fél veszprémi kézilabdacsapatot kivégezték”.

Az, hogy ebben az országban egyeseknek csak jogai vannak, kötelezettségei nincsenek, már régóta köztudott tény. Az viszont, hogy csak előbbi csorbulása kap publicitást, utóbbi elmulasztása nem, mélyen felháborító! És nem azért, mert a magyar ember nacionalista vagy fasiszta, vagy fajgyűlölő (sorolhatnám még azt a sok jelzőt, amellyel engem is illetni fognak egyesek ezen cikk elolvasása után), hanem azért, mert egészen egyszerűen a statisztika ezt bizonyítja: igenis van cigánybűnözés Magyarországon! Eléggé morbid, hogy egy román állampolgárként a magyar nemzeti csapatba vágyó klasszis sportolónak (mondhatni példaképnek, mert a modern korban a sportolók a hősök) kell meghalnia ahhoz, hogy a magyar társadalom egyik legnagyobb problémája kapjon végre némi nyilvánosságot. Még mielőtt valaki félreértené, nem szabad általánosítani (fehérgalléros bűnözés is van, mégsem adócsaló minden egyes milliomos), de vegyük már észre, egyes politikai-társadalmi-gazdasági problémák az élet minden területén veszélyeztetnek bennünket!

Az pedig, hogy főszerkesztőként nekem kell jóváhagynom a félve igazat írni akaró szerkesztő szándékát, nevezetesen, hogy most akkor „le merje-e írni, hogy román hírforrások szerint – melyeket mellesleg a magyar rendőrök is megerősítettek – romák voltak a tettesek”, mélyen tükrözi a jelenlegi magyar helyzetet. Mocsai Lajosnak igaza van: „Egészen egyszerűen döbbenet, érthetetlen, felfoghatatlan, ami ebben az országban folyik!”

Kedves Olvasóink! Önök szerint társadalmi vagy bűnügyi kérdés Cozma halála? Merthogy sajnos sportszakmai nem, annyi bizonyos...

Szűcs Tamás

Bell & Sebastian 2009.02.08. 13:48:34

Uram, irgalmazz nekünk!
Krisztus, kegyelmezz nekünk!
Isten Báránya, Te elveszed a világ bűneit,-
Kegyelmezz nekünk, Uram!

reality 2009.02.08. 13:48:37

A ProSport azt írja, hogy Marian Cozma barátnőjét támadta meg a roma etnikumu banda. Romániában egyáltalán nem félnek leírni, hogy valaki roma vagy cigány. Sajnos megint/mindig mi vagyunk a polkorrektség mintapéldánya.
www.prosport.ro/alte-sporturi/

Arkhimédész 2009.02.08. 13:50:19

1. A büntethetőség korhatárát le kell szállítani 10 évre!

2. A bűnelkövető 10 év alatti gyermekek egyszeri figyelmeztetést követő elválasztása a korábbi környezetétől!

3. A meghiúsult bűnelkövetés ne legyen enyhítő, vagy felmentő körülmény! Már a bizonyított szándék is jelentsen büntethetőséget.

4. A 20000Ft-os értékhatárt el kell törölni!

5. A törvénnyel való összeütközés jelentse a szociális védőhálóból való azonnali, automatikus kikerülést!

6. A csoportos elkövetés legyen súlyosbító körülmény!

7. Ha a csoporton belül nem azonosítható be a tettes, (mert tagad mindegyik), akkor a csoport minden tagját úgy kell kezelni, mintha ő lett volna a tettes!

8. A börtönök számának megnövelése, és párhuzamosan komfortfokozatuk csökkentése.
(Ne akarjon senki azért bekerülni, mert ott enni adnak és meleg van, és ne kerülhessen ki onnan senki kigyúrt "terminátorként, aki már nem fél semmitől, sem Istentől, sem Embertől.)

9. Az arányos önvédelem elvének hatályon kívül helyezése, a holnapi helyzetnek megfelelő újradefiniálása!

10. A rendőrség megerősítése, a katonaság felkészítése a várható feladatokra.

11. Éjszakai kijárási tilalom bevezetése egyes azt kiérdemlő körzetekben.

12. Végezetül minősített és egyértelmű esetekben a halálbüntetés visszaállítása!

A föntiek mellett viszont nagyon meg kell becsülni a becsületes munkából megélni kívánó szegényrétegeket! Etnikumhoz, vagy kultúrkörhöz való tartozásra tekintet nélkül! Látniuk kell, hogy van tisztességes kiút.

Más út viszont nincs!

Kösz jól vagyok! Ne tessék aggódni! · http://tudtad.blog.hu 2009.02.08. 14:02:32

ilyen ország tényleg nincs. és ne legyünk rasszisták, mi?

_andris 2009.02.08. 14:03:55

Sírni való a dolog. Azt is feltételezem, persze lehet hogy nincs igazam, hogy azért haltak meg külföldi sportolók, mert ők nem féltek eléggé a cigány gazemberektől, azok meg nem szoktak hozzá, hogy valaki ne húzná meg magát előttük, hogy egymás védelmére kelnek. Nem tudom meg lehet-e eléggé büntetni őket.
Az is abszurd, hogy az elkövetők származása tabu volt az mti hírben. Ezzel is csak az ellenőrjöngést erősítik. Most egyesek (vagy inkább a sokak) azt hajtogatják: romák voltak, cigányok voltak, van cigánybűnözés. Igen, cigányok voltak a tettesek, igen van cigánybűnözés. Sőt, akibe szorult józan ész, az látja mi folyik a környezetében, és nemcigányként bizalmatlanabb a cigányokkal szemben mint egyébként. Az óvatosság (ha tetszik előítélet) természetes, érthető védekezési stratégia.

DE!
Ahogy a fiatalkorú bűnözésből sem következik a fiatalkorúak kollektív elítélése, úgy a cigánybűnözésből sem a cigányoké.

Az indulat hamis útra téved, ha csak egyszerű cigányozássá, cigányellenes uszítássá, haraggá válik. Aki a cigányok elleni ellenszenvét tudja csak kifejezni (ami ugyan szíve joga), az nem segít semmiféle megoldást, csak rontja a helyzetet, átadja magát egy vak szenvedélynek. Pl. "napalmot nekik" - nettó hülyeség.
Valahogy így...

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.02.08. 14:05:39

szegregáció. nincs más megoldás. a szociológusokat pedig börtönbe.

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.02.08. 14:06:47

Sose gondoltam volna, de szinte jó lenne, ha román csapatok vonulnának be. Ők rendet tennének. A magyarországi rendőrségtől meg a katonaságtól ezt már nem lehet kinézni, gyáva szar alakok egytől egyig, hiába állami erőszakszervezet. Igen, román és szerb csapatokat kell hívni, ha máshogy nem megy.

reality 2009.02.08. 14:08:16

Ha nem tudjuk megnevezni az okokat, nem lehet megoldani a problémát sem. Ha nem lehet kijelenteni, hogy a cigánybúnözés létezik, nem is találhatunk rá megoldást. Természetesen nem a cigánygyűlölet rá a megfelelő válasz!

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.08. 14:09:02

Szeretném feltenni a kérdést most aktuálisan Göncz Kingának, hogy az ilyen esetek nem okoznak vajon feszültséget a környező országokkal való viszonyunkban? Ha ő és elvbarátai bizonyos nyilatkozatokat, demonstrációkat oly mértékű inzultusnak éreznek a környező országokkal szemben, hogy a külkapcsolatok érdekében szükségesnek tartják az összes politikai erő és állami intézmény összehangolt fellépését és elhatárolódását ez ügyben, hogy értékelik azt a tényt, hogy a magyar hatóságok nem képesek megakadályozni a környező államok nálunk élő polgárainak meggyilkolását és súlyos bántalmazását? Volt idő, amikor akár casus belli lehetett egy ilyen ügy.

Tassadar 2009.02.08. 14:11:08

icelpro a Szerbek csapatok jönnek maguktól, igaz nem a reguláris:)
translate.google.com/translate?prev=hp&hl=hu&u=http%3A%2F%2Fwww.prosport.ro%2Falte-sporturi%2Fhandbal%2Ffostii-luptatori-ai-lui-arkan-vor-sa-razbune-incidentele-din-ungaria-3881396&sl=ro&tl=en
A cigányok rossz emberbe kötöttek bele.

_andris 2009.02.08. 14:11:36

Halálbüntetés visszaállítása, bűnözők nem tolerálása, stb. - pozitív változáshoz nincs szükségl rasszizmusra. Nem beszélve arról, hogy az ilyen ostobaság magának a fajgyűlölőnek sem jó, például nehezebb lesz erkölcsösnek lennie.

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.02.08. 14:18:44

Ha igaz, 300 arkanista fogadott vérbosszút. A romák jobb, ha még ma önként menekülnek a rendőrségre. Nem mintha a schengeni határon átjutó szabadcsapatoknak komoly akadály lenne egy magyarországi fogda :D. Ha csak 3 jön a tigrisek közül, nekik végük, de ha 300 jön, akkor azon a cigánysoron hamut se fognak hagyni ezek a szerbiai népirtáson edződött fiúcskák.

czepet 2009.02.08. 14:20:09

Bizonyára olyan gyorsan megtalálják a tetteseket, mint a kiskunlacházi gyilkosokat!

sick_society 2009.02.08. 14:21:49

@_andris: nem tabu, MTI "lehozta", igaz közvetett módon, de: itt van: www.mti.hu/cikk/350872/

rognork 2009.02.08. 14:23:26

@icelpro: na erre komolyan kíváncsi lennék...
300 szerb rendfenntartót próbál majd a magyar határőrség zöldhatáron megfogni. esetleg bevetik a titkosszolgálatokat a romák védelmében. göncz kinga jóvátételt fizet. hát randa egy világ van, no.

Tassadar 2009.02.08. 14:24:42

czepet mivel most szegény megélhetési bűnözőket komoly veszély fenyegeti, hogy önbíráskodás történne a kárukra, ezért valószínűsíthető, hogy gyorsan elkapják őket... bár sztem a rendőrök is jobban örülnének annak, hogy a szerbek kapnák el a cigányokat

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2009.02.08. 14:25:20

turul, asszem elfelejtetted a posztot felcímkézni. Csak szólok.

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.02.08. 14:25:45

@reality:

Ez nem cigánybűnözés már, ez cigány TERROR (nem cigányTERROR!). A cigány maffia nyílt, utcai TERRORja. Az állami erőszakszervek nem hogy megoldani nem tudják, de nem is akarják a dolgot. Ezért nem lesz más, mint az emberek saját kézbe veszik a megoldást, igaz, ez csak akor fog bekövetkezni, ha a JOBBIK-FIDESZ kormány nem tudja úgy 3 hónap alatt normalizálni a helyzetet. Akkor ez jön.

sick_society 2009.02.08. 14:28:02

@_andris: ok, jogos, elragadtattam magam! "Intelligens" napalmot!

Humgor 2009.02.08. 14:30:18

MI van ebben az országban?

20-30 FŐS ROMA CSOPORTOK
Miskolc utcai rablások, Sarkad fényes nappal rablások egy áruházban, Veszprém gyilkosság, Olaszliszka egy tanár meglincselése fényes nappal.......


MI VAN EBBEN AZ ORSZÁGBAN?????????

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.08. 14:30:39

Gyurcsány nem fakad sírva nyilvánosan?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.02.08. 14:31:30

"A városházára és a Veszprém Arénára kitűzték a gyászlobogót. A polgármester - szavai szerint - "elkeseredett", mert Veszprém a "béke szigeteként" volt mindig ismert, ebben a városban a közvéleményt megrázó, különösen súlyos bűncselekmény rég nem fordult elő."

Így legyen ötös lottóm. Ebben az országban más sincs mint békeszigetek.

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.02.08. 14:33:31

@Elpet: Talán majd mikor a tigrisek feltrancsírozzák a gyilkosokat, Feri elpityeredeik. Ez a barom képes és háborús villongásba viszi az országot Kinganénivel együtt, s rendkívüli állapotot hirdet és nem lesz itt se 9-ben, se 10-ben semmiféle választás.

star77 2009.02.08. 14:43:08

Félelmetes ami ebben az országban történik.Ha a rendőrség és a politika nem lesz kurva gyors,kemény és határozott,nagyon nagy
bajok lesznek még itt.ki kell mondani nyíltan,hogy van cigánybűnözés,nem is kicsi.minden hétre jut belőlük.
addig kell hogy a politika maga oldja meg ezt a helyzetet,amíg az elkeseredett és feldühödött emberek nem mennek az utcákra...
mert akkor már késő lesz...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.02.08. 14:45:04

@star77: Szerintem meg az elkeseredett embereknek kéne egyszer felemelniük a picsájukat és nem a meleg nappaliban szidniuk a kormányt.
Gyáva népnek nincs hazája!

star77 2009.02.08. 14:53:19

@Elpet: Később.még alszik.tegnap koncerten volt,majd az esti híradóban.közvetlenül orbán után.

tevevanegypupu 2009.02.08. 14:55:56

Most majd jon a cikk a Nepszavaban es a 168 oraban vagy az ATV-ben, hogy a ciganyok felnek Veszpremben..a megtorlastol. Es hogy meg veletlenul sem szabad altalanositani mert ez a bunteny, a keses gyilkossag nem jellemzo a cigany etnikumra.

Fekete Pákó 2009.02.08. 15:00:36

teljesen nyilvánvaló, hogy kik voltak a tettesek. íme: www.youtube.com/watch?v=jprLvrlV-40

tevevanegypupu 2009.02.08. 15:04:32

Majd lassan oda jutunk, hogy mivel nem intezkedik senki es egyre inkabb felni kell, megjelennek nalunk is a halalbrigadok mint Braziliaban..Korulbelul erre van kilatas.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.08. 15:04:43

Erről is Orbán tehet.

1. Ha nem lett volna miniszterelnök `98 és `02 között, akkor nem kelletett volna az MSZP-nek a 100 napos program ígéreteit tenni, amiket aztán a Fidesz folyamatos ordibálása miatt szegény Medgyessy kénytelen volt betartani, pedig ez addig nem volt szokás, csak hát a Fidesz belekényszerítette szegényt.

2. Ha 2002-ben a Fidesz önként lemondott volna kormányzásról, akkor szegény Gyurcsánynak nem kellett volna kozmetikáznia az ország helyzetét, mert hát valahogy csak meg kelletett nyerni a választást szegénynek. Ha a kezükbe jutott őszödi beszédet szépen visszaadják Ferinek annak rendje és módja szerint, és megmondják neki, hogy kitől kapták, hogy példásan megbüntethesse őket, akkor nincs ez a hőbörgés az országban, akkor rend van és nyugalom, nem zaklatják a szegény embereket.

3. Ha nem akadályozzák meg folyamatosan, hogy Gyurcsány rendbe tegye végre az országot, ha nem idegesítik szegény Ferit állandóan, akkor most már meg lett volna csinálva az összes reform, már jó lenne minden. Akkor nem volna ez az elkeseredettség, sok szegény embertől már azt is elvette a rohadt Orbán, hogy higgyen Feriben meg a szép jövőben, hát nem csoda, hogy idegesek az emberek meg rugdosódnak meg szurkálnak, különösen hogy kettéosztotta az országot, meg kirekeszti a kisebbségeket, hát igazán nem csodálkozom, de tényleg, szerkesztő úr.

star77 2009.02.08. 15:09:28

@Elpet: Az összes politikusnak megvan ebben a felelőssége!
Főleg azoknak akik komoly szavazóbázisként számítanak rájuk és kiültetik a soraikba bevett testvéreiket prezentációs célokkal.
Megoldást,még egyik okostojás vezetőtől sem hallottunk.

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.02.08. 15:12:24

@-d(-_-)b-: "a kétmilliárd forintot a minisztériumoknak kell a saját költségvetésükből megspórolni."

LOL. Ezek????

Francois Pignon 2009.02.08. 15:13:42

@Elpet: Ne aggódj, ahogy vége az első sokknak, jönnek majd azok a vélemények, hogy a kézisek a hibásak. Minek mentek oda, meg miért bulizik a sportoló, stb.

Prophet 2009.02.08. 15:16:31

Ha valaki szervezne egy ilyen halálbrigádot, rám számíthat. Jelige: Dunaparti randevú.

Kicsit zavarban vagok persze, hogy "nyelvrokonaink" miért viselkednek ilyen ellenségesen velünk...

Odafent már vágják a centit, fogalmazzák a kiálltványt, amiben megvédik a magyar lakosságot a pokoli indulatoktól, bevezetik a szükségállapotot, aztán hátradőlnek. De lehet, már rég kész az akcióterv. Mi másról szólna ez már? Uszítás... de majd mindenkit utolér a végzet. Remélem.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.08. 15:19:32

@Francois Pignon: Tudniuk kellett volna, hogy azok szegények milyen indulatosak. Hozzá tartozik a kultúrájukhoz. Így kell őket elfogadni.

Bonus track: állával öklön ütötte.

czepet 2009.02.08. 15:20:32

@Elpet:
Sajnos itt minden ROSSZRÓL az a patás és társai tehetnek, ellenzékből irányítanak és verik szét az országot, ezt a brigádot is biztosan ők küldték Veszprémbe, hogy szítsák a feszültséget.
Mielőtt valaki visszaírna, az előző sorokat nem gondolom komolyan, de pár millió honfitársam mi az hogy, nagyon is!

-d(-_-)b- 2009.02.08. 15:20:36

@icelpro: mit gondolsz, miért linkűtem be? :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.02.08. 15:26:45

hogy kik voltak a tettesek? ezek!


Lionel Jospin Úr a Francia Köztársaság kormányának elnöke részére

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Március 8-án értesültünk arról, hogy az illetékes francia hatóság menekültként ismerte el a roma (cigány) kisebbséghez tartozó magyar állampolgárok egy csoportját, a Zámoly községbo Franciaországba menekült roma közösség tagjait.
Úgy véljük, ebben a döntésben a francia menedékjogi hatóság tárgyilagos tényfeltáró munkája, megfontolt mérlegelése mellett jelentos szerepet játszott a francia társadalom szolidaritása, amely különbözo szervezeteknek és közéleti személyiségeknek a kérelmezoket támogató akcióiban és nyilatkozataiban nyilvánult meg. A francia nemzet tiszteletreméltó hagyományai közé tartozik, hogy menedéket nyújt azoknak, akiket hazájukban politikai, faji vagy társadalmi okból üldöznek. Franciaország védelmében az évszázadok során - s legutóbb az 1956-os forradalom leverését követo idoszakban - számos magyar részesült. E védelemért a magyar nemzet hálával tartozik Franciaországnak.
Elkeserítonek tartjuk, hogy ma, több mint tíz évvel a magyar demokratikus jogállam újjászületése után, még mindig vannak Magyarországon emberek, akiknek megalapozottan kell tartaniuk attól, hogy származásuk miatt hátrányos helyzetbe kerülnek, üldöztetés áldozatai lehetnek. Hisszük, hogy a francia társadalom szolidaritása a menedékkérokkel és a francia hatóság döntése tanulság lesz a magyar társadalom számára. Az európai integráció folyamata nem zárulhat le addig, amíg az ország félmilliós roma népessége nem teljes értéku polgára a magyar társadalomnak. Amíg a mindenkori kormány nem tesz meg mindent a jogi és társadalmi egyenjogúság megteremtéséért. Amíg a rasszista kijelentéseket és a rasszista cselekedeteket - származzanak akár a közhatalom képviseloitol, akár magánszemélyektol - nem követi a társadalmi felháborodás kifejezése, s indokolt esetben büntetés. Amíg a romákat következmények nélkül érhetik olyan jogsérelmek, amelyeket a többségi társadalom polgárai nem turnének el.
Alulírottak levelükkel köszönetüket szeretnék kifejezni a zámolyi romák ügyét támogató személyeknek és szervezeteknek, s egyúttal az egész francia nemzetnek, amely ismét felkarolta azoknak az ügyét, akik menekülni kényszerültek.

Budapest 2001. március 9.


Tisztelettel:

Ascher Tamás, forendezo
Bársony János, kisebbségkutató
Bíró András, alternatív Nobel-díjas
Daróczi Ágnes, újságíró
Eörsi István, író
Esterházy Péter, író
Faludy György, író
Ferge Zsuzsa, szociológus, egyetemi tanár, az MTA és az Európai Akadémia tagja
Fischer Ádám, a Manheini Opera muvészeti igazgatója
Fridli Judit, a Társaság a Szabadságjogokért ügyvivoje
Furmann Imre, ügyvéd, a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédo Iroda igazgatója
Gombár Csaba, társadalomkutató
Grünwalsky Ferenc, filmrendezo, operator
Halmai Gábor, alkotmányjogász, egyetemi tanár
Havas Gábor, szociológus
Hegedus B. András, közgazdász, szociológus
Hell István, újságíró
Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke
Jancsó Miklós, filmrendezo
Kemény István, szociológus
Kende János, operator
Kende Péter, politológus, a C.N.R.S. volt kutatási igazgatója, az MTA tagja
Kenedi János, kritikus
Kertesi Gábor, közgazdász, egyetemi tanár
Kis János, filozófus, egyetemi tanár, Közép-európai Egyetem
Kóczé Angéla, az emberi jogi oktatási program igazgatója,
European Roma Rights Center, Budapest
Konrád György, író
Koszeg Ferenc, a Magyar Helsinki Bizottság elnöke
Lengyel László, közgazdász, politológus
Ludassy Mária, eszmetörténész, egyetemi tanár
Nádas Péter, író
Nagy Boldizsár, nemzetközi jogász, egyetemi oktató (ELTE, Közép-európai Egyetem)
Orsós Éva, a Mediátor Alapítvány igazgatója, a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Hivatal volt elnöke
Szikinger István, ügyvéd
Tamás Gáspár Miklós, filozófus
Ungváry Rudolf, író
Vásárhelyi Miklós, sajtótörténész

f.m.j. 2009.02.08. 15:28:27

az a legijesztőbb az egészben, hogy meg sem védhetem magam, vagy a szeretteimet, mert esetleg nem áll arányban a fenyegetettséggel... a független magyar bíróság igazságos ítélete értelmében (lásd: uborkás bácsi, szolnoki akácost védő bácsi)
félelmetes

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.02.08. 15:33:25

@-d(-_-)b-: Én költségvetési intézményben húzom az igát. Mit lehet megspórolni, b+ az elvtársak? Ha én csak a különböző kábeleket kihúznám a gépekből (és mást nem), amit nem az intézmény, hanem én a saját leadózott pénzemből vettem az intézményi számítógépekbe, akkor holnap reggel, izélje meg magát már a Hiller Pifta, egy fia gép el nem indulna. És akkor azok csak a kábeleim. Működési költségen? Hiszen az ablak kiesik. Kollegával tartottuk meg, míg sikerült egy erős csavarhúzót a reparáláshoz szerezni. Édes jó Ferencem, te költségvetési intézményen már nem tudsz mit spórolni, mert meg áll az élet. Az elmúlt egy évben már én se vettem az intézmény helyett semmit, nincs rá pénz jótékonykodni.

Eszemfa@szom megáll, hol élnek ezek ott fent, lövésük nincs, de halovány se, mi van lent.

Frenksztg 2009.02.08. 15:33:34

Én általánosban megtanultam messzire elkerülni a cigány(alkotmányunk így nevezi őket) csoprtokat, ugyanis hacsak rájuk mertem nézni egyből jött: "Mvan mi??" Persze őket nem szabad bántani, hisz kisebbség, meg munkanélküli, és csak kényszerből teszik. Nagy sz*rt kényszerből. Persze biztos van kivétel, mint mindig mindenhol, de a kivétel... na mind1. Érdekes volt cigány osztálytársam, aki barátom volt, aki cigány léte ellenére sem különbözött a többiektől ugyanolyan gyerek volt, mint én vagy bárki más. Neki volt más választása? Ő mért nem kiabált 4 társával a háta mögött"Mivan mi??"

Az azért abszurd hogy este félek egyedül mondjuk egy aluljáróban, mert 3-4-5 akárhány fős csoportok bámulnak. Mit tesznek a rend őrei? Semmit. Ők is félnek. Amúgy is a mi országunkban a bűnösnek több joga van, mint a bántalmazottaknak. Ha meg mered védeni magad felelősségre vonnak hogy merted?! Szánalom ami itt folyik. De meddig mehet ez így tovább??

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.02.08. 15:34:50

@fmj: Ezt az ügyet most a szerbhorvátromán, igazi széljobb meg fogja oldani.

Francois Pignon 2009.02.08. 15:38:54

@icelpro: Azoknak is csak a szája jár szerintem.
De az tényleg fontos szempont a történetben, hogy három másik ország egy-egy ismert sportolója volt az áldozat. Mert amúgy hetente történik ilyesmi, de így mégis nagyobb figyelmet kap, és majd a szomszédok felé is kell pár kellemetlen kérdésre válaszolni.

Prophet 2009.02.08. 15:41:23

Hogy mondják azt szerbül, hogy arra van Enying? Marcona veteránok érkezését várom.

Grrr 2009.02.08. 15:43:13

Valójában amire leginkább szükség van:
- erős rendőrség, magasabb fizetéssel és általában nagyobb megbecsültséggel, jobb felszereléssel és kiképzéssel.
- emelett több polgárőrre, akiket állami pénzből szintén fel kell szerelni és kiképezni
- több téfigyelő kamerára
- a lakások, üzlethelységek jobb betörésvédelmére
- jobb, államilag ellenőrzött képzésre a biztonsági őrök számára

Azért jellemző erre a kormányra, hogy az elmúlt 6 évében semmit sem tett a rendőrség megerősítésére - hiszen kellett a pénz az inaktívak lekenyerezésére és a háromszoros áron épített autópályákra (amelyek segítségével áttelepülhetnek az összeszerelő műhelyek Magyarországról Romániába meg Szerbiába); és inkább csak kritizálta, semmint segítette volna a polgárőrségeket.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.08. 15:43:15

@Arkhimédész:
A csoportos elkövetés minősítő, vagyis súlyosbító körülmény.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.08. 15:43:35

@Francois Pignon: Bizony, itt ennek már nemzetközi összefüggései is vannak, mint azt fentebb már említettem. Tényleg nem látják, hogy itt valami nincs rendben?
Pelikán, a kurva nénikédet, ez neked habostorta?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.02.08. 15:43:41

@Francois Pignon: Valószínűleg a horvátok, szerbek, románok is lezárják azzal az ügyet, hogy "magyar belügy". Hiszen az az européer megoldás nem? ;) :(
Kinga Gönczovát most szépen beültetni a padba, és ráparancsolni, hogy tessék figyelni, hogy csinálják a nagyok!

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.02.08. 15:49:45

Munk hüJepicsa Vera publiját várom már órák óta, hogy eligazítson...

Grrr 2009.02.08. 15:50:18

Szerintem nem jönnek ide szerbek, csak szájhősködnek... Amúgy elvileg nem engedhetné meg egy szuverén állam, hogy mindenféle külföldi szabadcsapatok jöjjenek ide rendet tenni saját állampolgárai között. Elképesztően szánalmas, hogy oda jutott Magyarország, hogy ez már egy egész elfogadható alternatívának tűnjön.

És van egy sejtelmem, hogy ez csak egyre roszabbra fordul.

Bladecatcher 2009.02.08. 15:53:07

@icelpro: Honnan az infó Arkan tigriseiről?

tevevanegypupu 2009.02.08. 15:56:10

Es hanyan lehetnek akik nem mernek szolni, zsaroljak oket, zaklatjak minden nap. Rettego gyerekek, tanarno, ovonok, orvosok, egesz falvak es varosok. Hihetetlen, hova jutottunk.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.08. 15:58:28

@Grrr:
A magam részéről a rendőrség ügyét másként kezelném. Középiskolában az osztály leghülyébbje ment rendőrnek. Egyetemi vagy főiskolai diplomával is leginkább azok, akik a végzettségükben képtelenek elhelyezkedni, ezért veszett mód frusztráltak. Mindkét esetben morálisan lezűllött emberekről van szó, akiknek indokolatlanul nagy hatalma van. A rendőrök frusztráltságát növeli, hogy az állam nem fizeti meg őket. Így semmijük nem maradt, csak a dühödt acsarkodásuk és az indokolatlanul nagy hatalmuk. Ha jól rémlik, a rendőri állomány úgy 20 ezer főből áll. 10 ezret azonnal ki kellene rúgni, és a fizetésüket odaadni azoknak, akik szigorú pszichológiai vizsgálatok után maradhattak. A rendőri munka becsületét a mindenkori hatalom adhatja vissza. Elsősorban a munkájuknak megfelelő díjazással. Ezzel a morális zűllöttség állapota nem szűnne meg, de a frusztráltság és a restségre, korrupcióra való hajlam csökkenne.
A minap karókkal, kapákkal, stb-vel felfegyverzett romák támadtak rendőrökre. A rendőr annyittehett, hogy erősítést hívott. Már most, ha 2 rendőrre 30-40 felfegyverzett ember támad, akkor legyen joga azonnal lőni. Két rendőr elintézné a balhét, nem kéne 20 másik. A csoportosan elkövetett fegyveres támadás minden körülmények között a társadalomra legveszélyesebb magatartás. Nincs szükség mérlegelésre, hogy a támadók romák vagy svéd favágók.
Összegezve azt mondanám, ezzel a kormánnyal ennek a rendőrségnek, ügyészségnek és bíróságnak is mennie kell. Ha pusztán személyekben nem is megoldható a változtatás, a szellemiségen mindenképpen változtatni kell.

jozicsenko 2009.02.08. 16:08:33

beindult a nol-on a cenzúra, törölnek keményen

kiváncsi vagyok a cenzor hogy alszik el, s ha van gyereke, hogy tud a szemébe nézni

Grrr 2009.02.08. 16:09:37

@Mr Falafel:
Az állománnyal vannak gondok, ez tény, de nem lehet kirúgással kezdeni. Először illetménynövelésre, felszerelés javítására és létszámbővítésre van szükség (akkor több szabad idő marad tréningre is). Szerintem később kell majd fokozatosan megválni azoktól, akik nagyjából alkalmatlanok.

A lőfegyverhasználat kényes kérdés. Az amerikai modellt elképzelhetőnek tartom - a támadóknak tudniuk kell, hogy egy felszólítás után akár lőhet is a rendőr.

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.02.08. 16:11:20

@Mr Falafel: "ezzel a kormánnyal ennek a rendőrségnek, ügyészségnek és bíróságnak is mennie kell."

És a kormánypártok? MSZP? SZDSZ? MDF? Az utolsó párttag is felelős, mert hallgatnak mint sz@r a a fűben. Az utolsó kis párttag is BŰNRÉSZES.

A Gárdás nem betiltani kell, hanem 1000-szer akkorára növelni. 100 ezer gárdista kell. És igazi katonaság, legalább 70 ezer fős. És egy 50 ezres rendőrség.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.08. 16:12:58

Egy kis előrejelzés.

A következő hetekben publicisztika várható valamely független napilapban vagy folyóiratban valamely független publicista tollából. Róla azt kell tudni, hogy 1 évet töltött ösztöndíjasként a tengerentúl egy keleti parti nagyváros egyetemén, jól ismeri az ottani bölcsészkar munkatársait, ezen felül két bevásárlóközpontot, 3 drug store-t, 2 éjszakai bárt a szomszéd utcában, volt a Central Parkban és mindennap tévézett, míg kint volt, ennélfogva bírálhatatlan Amerika és haladásszakértő. Azt fogja írni, hogy nyújorkban mindennap több ilyen eset van, az emberek együtt élnek ezzel, ez a fejlődés velejárója, különben is tudomásul kell venni, hogy eltérő kultúrákban mennyire mások a konfliktuskezelési technikák, ehhez hozzá kell szokni, és hogy mekkora büdöslábú szarosgatyás rohadt bunkó paraszt, akinek ez nem tetszik.

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.02.08. 16:14:09

@Bladecatcher: internet, google a barátod. Nézz körbe. Sokan azt hiszik, át kell előbb jöjjenek, meg nem tudják afegyvert hozni magukkal. Ugyan. Hány szerb és horváth él az EU területén ... Ráadásul megőrzik a bosszú igényét. Ha holnap nem tud lecsapni, lecsap egy év múlva. Vagy 10. Egy biztos csak: az enyedi romák a börtönbe se lennének már most biztonságban.

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.02.08. 16:18:58

@Francois Pignon: Nem sokat fogtál látom te se a jugoszláv háborúból.Nem érdekel, mit hiszel, de néhányan ott el fognak tűnni, az elkerülhetetlen, akkor is, ha a teljes 400000-es rendőrséget odavezényled. Tudomásul kell venni a tényeket és erőviszonyokat, itt és most ez van. Ezek nem puhapöcs magyarok, akik összefossák magukat, ha Gusztus Peti összeráncolja a homlokát. Véres időszak jön és ezt a három kormánypárt kitartó munkjának köszönhetjük. A főbűnös az SZDSZ, az persze nem kétség.

Thulsa Doom (törölt) 2009.02.08. 16:21:12

Mindenki ismeri ezeket a patkányokat.
Itt egy videó róluk:
www.youtube.com/watch?v=jprLvrlV-40

Hol volt akkor a rendőrség? Ugyanott ahol most.
A kormánynak alapvető érdeke ezeket szaporítani a magyarsággal szemben. Ezért most sem fog történni semmi.

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.02.08. 16:29:23

Egyébként kedves emberek, miért gondoljátok, hogy véres színjátékok közepette fognak a csetnikek elszámoltatni? Nem hülyék azok, vér csak annyi kell nekik, hogy tudják a cigányok innentől, hogy csak magyart szabad ölniük. Úgy hogy meg lehet simán, hogy észre se veszitek a nagyobbik részét, csak valahol vastagabb biobeton-alapozással épül majd egy-két szocpol roma ingyenház. A rendőrség észre se fogja venni, nem akarnak a szerbek balhét az országuknak, ők az EU-ba akarnak bejutni, mondjanak is bármit. Főleg csendben lesz ez megoldva.

Thulsa Doom (törölt) 2009.02.08. 16:33:54

@icelpro:
Szerintem meg te nem fogtál fel semmit a délszláv háborúból. Ezek a "hős" Arkan féle szerbek ugyanolyan sunyi patkányok voltak mint a cigányok. Sohasem a fegyveres harcban vettek részt, hanem a front elvonulása után a fegyvertelen polgári lakosságot fosztogatták.
A frontvonalban legnagyobb részt besorozott vajdasági magyar srácok harcoltak. Csak utánuk jöttek a szerb alakulatok és azután a szabadcsapatok.

Úgyhogy ezt a "300 fős" szerb cigányirtó sztorit nyugodtan kiverheti mindenki a fejéből.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.08. 16:39:18

@Grrr:
Az is egy járható út, amit te javasolsz, és az is, amit én. Az igazságszolgáltatás morális válságát meg kell oldani, ez tény. Az is tény, hogy Szögi Lajos óta a jelenleg regnáló hatalom semmit nem tett a cigánybűnözők ellen a cigányok érdekében. Nem tettek, mert nekik érdekük az államot alkotó nemzet és egy etnikum elmérgesedő ellentéte, erősítendő a rasszista-antiszemita képet, amelyet maguk elé tartva próbálnak megúszni minden aljasságot, amit elkövetnek.

Bladecatcher 2009.02.08. 16:39:35

@icelpro: köszi a linket. Én amúgy nem kételkedtem egyáltalán, csak kíváncsi voltam. A google pedig nem a barátom:-)

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.02.08. 16:40:18

@Bladecatcher: nem tesz semmit :) (tököm tele az örökké linkeket kérőkkel, bocs, nem ellened irányult)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.08. 16:43:04

@icelpro:
Az ország balfelének felelősségét kár felhánytorgatni, mert sehová nem vezet. Azon az oldalon is vannak tisztességes emberek. Sajnos ők beveszik a judeobolsevik média faszságait. Azonban acsarkodni nem szabad ellenük, mert zömmel ők is magyarok. Úgy segíthetünk a legtöbbet, ha 2010-ben megválasztju ka Fideszt, és ők azon fáradoznak majd, hogy a haza fényre derüljön. Ha már a baj nem tud összekovácsolni minket, talán a jólét igen.

Magustanonc 2009.02.08. 16:49:53

Az a baj, hogy mindenkinek elobb jogai vannak, es utana kotelessegei. Meg kellene forditani a sorrendet: elobb teljesitse a kotelessegeit, utana lesznek jogai.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.08. 16:50:50

@Elpet:
Csak nem Babarczy Eszterre gondolsz?
Képzeld, én elég sokat tartózkodom az egyik amerikai államban. Ott az a szokás, hogy a "local", azaz őslakos csak rendőri ellenőrzést követően hajthat be kocsijával a fővárosba. A local-ok leginkább az északi oldal partmenti sávjaiban élnek, jobbára kocsikból, szemétből, hulladékból épített viskókban. Olykor felkerekednek, és rozoga gépkocsijaikkal a főváros felé közlekednek, a kocsi hátfalán a "no hawaiian, no aloha" felirattal, ami nagyjából annyit jelent, "ha nem vagy őslakó, nem szeretünk". Minekutána ez az állam a turizmusból él, nem engedheti meg magának, hogy a local népesség radikális közösségei zaklassák a fővárosban élőket, akik egyébként 70%-ban ázsia származásúak. Ez is Amerika. És itt 25 év alatt mindösszesen egyetlen gyilkosság történt.

tevevanegypupu 2009.02.08. 16:50:54

Az a legszornyubb az egeszben, hogy a jelenlegi kormanynak az marad a legmegfelelobb, ha a ciganyok ebben a nyomorban maradnak, nem jaratjak iskolaba a gyerekeiket es egyaltalan nem mennek dolgozni. Mert maskulonben hihetetlen, hogy ennyi ido utan nem talaltak megoldast legalabb arra, hogy a gyerekeket iskolaba kenyszeritsek, igenis kenyszeritsek. Kulon iskolaba, kulon osztalyokba - ahogy Miskolcon is teszik - es a megfelelo szocializalodas utan pedig egyutt a tobbiekkel.
A felnottek nagy reszen ugy tunik nem lehet segiteni, de legalabb a gyerekeken kotelesseguk lenne.

eszezsd 2009.02.08. 16:59:27

Kinek kell még meghalnia ? Mi kell még,hogy megtörténjen ebben az országban ahhoz,hogy végre történjen valami intézkedés c....ügyben !!??

tewton 2009.02.08. 17:06:33

alakul a baloldali értelmezés.
főcím: Leszámolásba keveredtek a veszprémi kézilabdások

nol.hu/belfold/leszamolasba_keveredtek_a_veszpremi_kezilabdasok

csak egy kis leszámolás, kérjük, kerüljék el a leszámolás-gyanús helyeket.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.02.08. 17:07:18

Olaszliszka és Kiskunlacháza után történt valami? Nem, nem történt semmi.

Most sem fog. :(

Grrr 2009.02.08. 17:09:49

Brüsszelben is van gond a marokkói vagy török fiatalokkal. Nemrégiben talán a Fener-szurkolók rendeztek valami nagy őrjöngést, meg volt egy Izrael-ellenes autóborogatós-gyújtogatós tüntetés. Tulajdonképpen elég mindennapos esetek. Csakhogy itt kimegy a rohamrendőrség és kíméletlenül szétveri őket egy óra alatt.

De igaz, itt is panaszkodnak a közbiztonságra. A Vlaams Belang kifejezetten rá is szállt a témára. Időnként késelésekről számolnak be, elhagyatott metrómegállókban. Meg vannak helyek, ahova nem nagyon biztonságos éjszaka bemenni. De ezek az Ő helyeik, belgák nem is akarnak odamenni. Merthogy az sokat számít, hogy itt VAN nekik elég szórakozóhelyük, fenntartják saját maguknak, saját maguk munkájával. Nem mennek ők sem igazán bandákban a belga helyekre szétverni azokat.

És ez a részleges szegregáció csak az éjszakai életre vonatkozik. Napközben a marokkóiak meg törökök (a túlnyomó többség) ott dolgoznak rendesen a szupermarketekben, éttermekben, postán...

Össze sem lehet az egészet hasonítani a magyarországi helyzettel. A lakosság tudja, hogy a rendőrség elég kemény tud lenni, ha szükség van rá.

reality 2009.02.08. 17:11:00

Nagyok az elvárások a román fél felől, hogy a magyar rendőrség megtalálja, elfogja az elkővetőket. Nem is tudom elképzelni, hogy mi lesz, ha ez nem fog megtörténni.

Grrr 2009.02.08. 17:15:08

@tevevanegypupu:
A bölcsödével kellene kezdeni! Ott kezdődik el a szocializáció. Persze mi kell ehhez: legyen egy olyan kormánya az országnak, amelyik tudja, hogy vannak nemzeti prioritások (nem csak a lopás érdekli), és létrehoz az elmaradott falvakban is ingyenes bölcsödéket és óvodákat (sőt, akár fizetni is lehetne a gyerekek beadásáért), nem pedig bezáratja-összevonatja őket. Mivel ebben a korban még nemigen vannak konfliktusok a roma kisgyerek és társai vagy az óvónéni között, az alkalmazottaknak sem kell annyira félni a szülőktől. No azért meg kell őket jól fizetni.

Nyilvánvaló, hogy ilyesmikre van szükség. Ez csak egy példa volt. És nyilvánvaló az is, hogy ez elsősorban a kormány - vagy ha úgy tetszik, a féltudású elit - felelőssége, nem a "népé".

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.02.08. 17:15:30

OFF
Tud valaki valami hitelese az állítólagosan ma éjjel meglincselt 22 éves Suzuki-s borsodi nőről? Állítólag mire a rendőrök odaértek, már halott volt.
ON

reality 2009.02.08. 17:19:11

Meg kell értsük, hogy ennek a bagázsnak az az érdeke, hogy fenntartsa sőt, mégjobban elmérgesítse ezt a helyzetet. Tudjuk, miért! Nem fog történni semmi, csak annyi, hogy a hangoskodókat fogják elhallgatatni a fasizmus erősödésének szajkózásával.

Graziano 2009.02.08. 17:22:31

Megöltek egy románt, megsebesítettek egy szerbet meg egy horvátot, Magyarországon. - És hol voltak a magyarok?
Azon kívül, hogy ők voltak a gyilkosok. Magyar állampolgárok...
(Ahogy románok az erdélyi magyarok pl., sokak szerint.)
Milyen ország ez?
Ha baj van a politikával, azért a zsidók a felelősök.
Ha legyilkolnak embereket az utcán, felgyújtanak és megerőszakolnak nőket, azért a cigányok a felelősek.
Mondja már meg valaki, hol vannak a magyarok és mit csinálnak?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.02.08. 17:24:52

@Graziano:

a magyarok az áldozatok a történetedben... :) észlény.....

tevevanegypupu 2009.02.08. 17:28:48

@Grrr:

Meg az is elkepzelheto lehet, hogy eroszakkal kellene elvenni azokat a gyerekeket - sajnos nagyon sokan vannak - akiket csak ugy magukra hagynak egeszen kicsi kortol kezdve, nem torodnek veluk, vagy rabizzak kicsit nagyobb gyerekekre, akik nem alkalmasak es nem is az a dolguk, hogy naluk kisebbekre vigyazzanak. Borzaszto latvany a rongyokba oltozott kisgyerek karjaban egy csecsemovel, amint maga utan rangat egy masik kisebbet. Gyuloletes az a politika ami ezt megengedi Europa kozepen, egy civilizalt tarsadalomban.

Persze egy civilizalt tarsadalomban az sem fordulhat elo, hogy harminc fos bandak gyilkoljanak evek ota, fenyegetve polgarokat, rendorseget..

Thulsa Doom (törölt) 2009.02.08. 17:31:39

@Graziano:

Ti vereséget szenvedtetek kispofa! És kurvára mindegy, hogy elismeritek vagy nem. Az a kártyavár, amit évekig építettetek semmivé lesz.
Hiába vinnyogtok, már mindenki leszar benneteket. Ez már nem a kilencvenes évek!

Francois Pignon 2009.02.08. 17:35:25

@Graziano: Én például otthon aludtam. Bűnrészes vagyok?

@icelpro: Azért a Hírextrára ne alapozz...

Graziano 2009.02.08. 17:37:04

@reconquistador: Én nem építettem semmit. De azért megnézném, hogy mikor képes már valaki ebből a szájhős társaságból végre csinálni is valamit...

star77 2009.02.08. 17:37:56

Esetleg hallott vki,v olvasott bárki is akármilyen közleményt amit roma polgárjogi vezetők tettek az ügyben?vmire való felelős vezető nyilatkozott már,hogy mi a lófasz fog most történni?
mikor lesz már ennek vége?
Mire várnak még a rendőrök meg a politikusok?

Graziano 2009.02.08. 17:38:21

@Francois Pignon: Affelé mennek a dolgok, ha jól megnézed a posztokat.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.08. 17:40:05

hirextra.hu

A szerbek elindultak...
A kézisgyilkosság folyománya: vérbosszú lesz Veszprémben?
2009. 02. 08. 17.11 Hírextra

A kegyetlen, indokolatlan gyilkosság áldozatává lett Marian Cozma csapattársának, a szintén élet-halál között levő Zarko Sesum szerb kézilabdázónak édesapja komoly erőkkel tart Veszprémbe, hogy bosszút álljon a fián esett könyörtelen támadáson.


A kézilabdázó édesapjának tulajdonában van Szerbia legnagyobb vagyonvédelmi és testőrcége, mely jelentős testőrállománnyal rendelkezik. A cég korábbi katonákból - a hírhedt Arkan testőreiből - verbuvált tagjai kiválóan felkészített emberek, és nem híresek arról, hogy nagyon félősek lennének. Ezekből állított össze egy 300 fős bandériumot a felháborodott szülő, hogy megbosszulja fiát.

Mindehhez társul, hogy Szerbiának egyes területein még mindig dívik a vérbosszú intézménye, ami más megvilágításba helyezi az amúgy jogosan feldúlt édesapa kijelentését: "Azok, akik megtámadták a fiamat nem fognak egykönnyen elmenekülni előlem. Nem fogok a magyar rendőrségre várni! Háromszáz kommandóssal megyek a fiam támadóiért."

Az mindenesetre biztos, hogy ha ezek az alakulatok azzal a céllal lépik át a határt, hogy megkeressék Zarko támadóit, akkor nagy eséllyel lehet fogadni arra, hogy meg is találják. És akkor az Isten irgalmazzon nekik...

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.02.08. 17:44:28

Azok kedvéért, akik azt mondják, nem jutnak át:

1. rengeteg szerb és horvát vendégmunkás dolgozik évtizedek óta nyugaton. Van vízumuk, szabad a bejárás a zeuba..
2. a határőrség se jobb, mint a rendőrség, hiába "erősítették meg" őket schengen miatt - pár telefon a megfelelő helyre és csak az nem jön át a határon bármivel, aki nem akar.

Drazsé nem hobbiból kapkod fűhöz-fához most.

star77 2009.02.08. 17:49:46

@Mr Falafel: és itt intézik el őket v átviszik szerbiába,és ott?mint ahogy az régen divat volt?mert ha egy másik ország területén,kommandósok,önbíráskodás...hát,nem tudom de ebből még lehetnek bonyodalmak.
v csak szépen csendben?de akkor meg nem tudjuk meg mi történt.
mindegy várjuk a fejleményeket.

Graziano 2009.02.08. 17:49:57

Ennél jobb poén már csak az lesz, ha bejelentkezik a román rendőrség "segíteni" a nyomozást, mert ez a társaság még arra se lesz képes, hogy begyűjtse az elkővetőket.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.02.08. 17:53:54

@Mr Falafel:
A Hírextra szerintem csak lefordította és kiszínezte az általunk is linkelt román hírt.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.08. 17:58:22

Isten nyugosztalja Marian Cosmát, és adjon erőt a családjának.

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.02.08. 17:58:38

@Graziano: Te még azt hiszed, hogy begyűjtik? Ugyan úgy terelnek a zsaruk, mint kiskunlacházi magyargyilkosság ügyében. Akkor is azt hazudták, hogy már nyomon vannak, sőt, terjesztették, hogy már elfogták a 4 cigányt.

És hol van az a 4 cigány? A mai napig nem fogtak el senkit, még csak azt se "tudják", ki ölte meg a 14 éves magyar nemzetiségű Horák Nórát.

A magyarországi rendőrök csak magyar, sváb, örmény stb. nemzetiségűeket mernek vegzálni.

(Ha el is kapnák őket, akkor is legalább 6-7 évig tárgyalgatnák a bírók és utána kapnának egy súlyos szemösszehúzást a bírótól. A bírókat is érdemes lenne az oroszlánok elé vetni. Az egyik olaszliszkai magyargyilkost már hónapokkal hazaengedték, mert letelt az idő. Olaszliszka 2006 októberében volt!!!!!!!!!!!!!)

reality 2009.02.08. 17:58:51

Minden esetre a románok már fel is vetették azt a kérdést, ami itt is elhangzott: hogy hogy csak külföldieket lincseltek meg!? Szerintük az elkövetők magyar állampolgárok, tehát magyarok voltak. Véleményüket alátámasztva azzal, hogy a magyar lapok meg sem nevezik a támadók nemzetiségét, tehát ezzel azt sugallják, hogy azok magyarok voltak. (és nincs igazuk?)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.08. 18:02:15

@Francois Pignon:

Ilyenkor kéne azt csinálni, hogy "Senki? Akkor mindenki!" Ha már a vallomástételnél remekül alkalmazzák a bűnösök a mindenki egyért-elvet, tegyenek így a büntetéssel is. Sittre mindet, ha nem vallják be, melyikük volt. Persze, ennek igazi elrettentő erejéhez az is kéne, hogy a börtön ne luxusszálló legyen, hanem testet-lelket nyomorító földi pokol.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.08. 18:10:11

@Francois Pignon:

Kb még arra számítok, hogy "Biztos félelmet keltettek másokban a nagydarab kézis fiúk".

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.08. 18:16:11

@Elpet:

Ne legyen igazad...ez azért már súlyosabb ügy, mint Pásztor sajtótájékoztatója, ez nem bírná ki a szemenköpős publicisztikákat

states 2009.02.08. 18:18:22

Hagyjuk már az általános alanyt, a követnek el, támadnak meg, a késelnek meg, a pedagógust, rendőrt, orvost vernek meg eufemizmusokat. A helyzet úgy fest, hogy a cigányság terrorizálja a többségi társadalmat, terror alatt tartja az egész országot, gyilkol, rabol, lop, erőszakot követ el most már nem napi rendszerességgel, hanem óránként, percenként. Az ok elsősorban, hogy a balliberális politikai, értelmiségi elit, és nem utolsósorban a lakájmédiájuk, erre biztatja, ösztönzi őket, hol nyíltan, hol burkoltan immáron a rendszerváltás óta. Azt az érzetet, látszatot keltik ugyanis ezekben az állati ösztönlényekben, hogy mindezt büntetlenül tehetik. A dolog valamikor a zámolyi romák ügyével kezdődött, amikor szintén gyilkosokat, bűnözőket kiáltottak ki a többségi társadalom áldozatának, és most ott tart, ahol. A jövőt nem nehéz sem kitalálni, sem megjósolni. A 24. órában vagyunk...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.08. 18:27:31

@TuRuL_2k2:
A feleségem olvasta fel nekem cikket, és megkértem, hogy másolja át. Bárcsak azt hallanám a reggeli hírekben, hogy leégett az enyingi cigánysor!

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.02.08. 18:29:50

@Mr Falafel:
Az nagyon szomorú lenne, még szomorúbb következményekkel...

picur3ka 2009.02.08. 18:32:01

@laspalmas:

Ugyanezt gondolom. Ez fog lejonni: mar hogy ne vedenek meg magukat fegyverrel a cigany gyerekek ilyen hatalmas, eros, edzett rassiszta tamadokkal szemben. Es az o Kur$va anyjukat, etc.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.08. 18:37:18

@Graziano:
Hogy maradjunk a te fogalmi rendszereden belül, a cigányok nem felelősek, ők csak eszkzök a politikát tematizáló zsidók kezében. A magyarok meg egy beszariak. Sajnos belénk nevelték, hogy félnünk kell a cigányoktól. És okkal fél a magyar. Verekedtem már cigányokkal a buszon, és egy magyar sem állt mellém. Nemrég színesfém tolvaj cigányokat fogtam a szomszédom telkén. Áprilisban kell mennem tanúskodni a BKKB-re Kalányos józsef és társai ügyében. Bizonyára megfenyegetnek majd a tárgyaláson a rokonok. Én nem félek, de a feleségem igen. Én biztosan megvédem a családom, és erre minden eszközt megengedettnek tartok.
Ugyanakkor egészen biztos vagyok benne, hogy a fajtád 2010-es eltakarítása után a cigánykérdés is megnyugtatóan rendeződik.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.02.08. 18:40:59

@TuRuL_2k2:
Úgy gondolom, inkább pusztuljon a gyilkos cigányok családja, mint újabb ártatlan áldozata legyen a családtagok vérengzésének. A következmény pedig üdvös lenne a magyarok számára. A vér legerősebb kötelék. Nem csak családokat köt össze, de a gyilkos kezeket is megköti. Ha tudják, hogy vérengzésüknek a családjuk is megihatja a levét, majd visszafogják magukat. Kegyelmen, megbocsátáson, tolerancián gondolkodni nincs okunk. "Beszéljünk" velük azon a nyelven, amit értenek.

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.02.08. 19:01:48

Drazsé szerint a halottnak nincs neme, nemzetisége, rassza. B+, amikor cigány az áldozat, akkor van?

Francba, az usztasáknak Drazséval kéne kezdeniük.

korrekt orr 2009.02.08. 19:28:30

@Mr Falafel:

a mi románunk, a mi szerbünk és a mi komcsink? Mr. Felafal, gyilkolj.

picur3ka 2009.02.08. 19:35:09

@Mr Falafel:

'Hogy maradjunk a te fogalmi rendszereden belül, a cigányok nem felelősek, ők csak eszkzök'

Lof%szt nem felelosek ez az egesz baj oka ezzel a politikaval, hogy mindenki mas felelos csak ok nem a sajat sorsukert, kutya sz$ar...

Nagyon is felelosek, kulonosen a vezetoik es felelosse kell oket tenni a sajat tetteikert, maskepp nem lesz valtozas.

Eszkozei a politikai elitnek persze, ugy a magyarnak mint a ciganynak, ok nyernek a vita szitasan, amin kemenyen dolgoztak eveken at, kulonben mindenki az o lopasaikkal lenne elfoglalva, nem erdekli ezeket senki, roma vagy nem roma csak a sajat penztarcajuk. Eladtak es elloptak az egesz orszagot mikozben szitottak ezt az etnikai vitat. Ezt intelligens ciganyok epp ugy latjak, mint barki mas, csak nem mernek hangot adni neki, ezer okbol.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.08. 19:43:13

Most azért szívesen hallanám azokat megszólalni, akik minden évben sírnak 50 fős gyertyás Trianon-megemlékezések miatt, hogy jaj, nem szabad ilyet, mit szólnak ehhez a szomszédaink? Hát ehhez most mit szólnak?

kispufi 2009.02.08. 19:46:53

A kormány ezek után alighanem határozott, kemény és részleteiben is pontosan szabáyozott tanácskozásba, bizottságosdiba és rendkívüli ülésesdibe megy, majd zökkenőmentesen meg is valósítja a mismásolást, a teszetoszáskodást és az álintézkedéseket. GyF és csapata nem ismer lehetetent, legfeljebb egyetlen dologgal nem tudnak mit kezdeni: az éppen felerülő problémákkal.
Fordítsam komolyabbra, mert nem viccről van szó: nem tudom, mi lesz a vége, de most érzésem szerint erősen közelítünk a totális anarchiához. Isten nyugtassa Marian Cozmát, s adjon teljes felépülést sesumnak és Pesicnek!

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.08. 19:48:13

@Mr Falafel: Nem tudom, lesz-e valaki, aki elvállalja ezt az aljasságot. Remélem, hogy Eszter nem fogja, hadd maradjon meg egy picike kis illúzióm. Majd valami ifjú titán, jó ugródeszka lehet a 168 órába.

Francois Pignon 2009.02.08. 19:48:36

@Elpet: A románok sem felejthették még el, amikor ők szégyenkeztek az olaszok előtt... Talán nem véletlen, hogy ott fontosnak tartották kiemelni az elkövetők etnikumát.

Francois Pignon 2009.02.08. 19:53:42

@Elpet: Erre valami tippjátékot kéne kiírni.
Mondjuk azok után amit Munk Vera kapott, valószínűleg kevesebb ifjú titán vágna bele. De tényleg jó kiugrási lehetőség lehet.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.08. 20:03:21

@Francois Pignon: Én most nem a románokról meg a magyarokól írtam, hanem azokról, akiknek olyannyira fontos volt Budapesten a szomszéd országok lakóinak lelki egyensúlyán aggodalmaskodni, különösen féltvén azt az ordas magyar nacionalizmus bundás indulataitól, akik publicisztikai hegyvonulatokat alkottak a magyar soviniszta revizionizmus által veszélyeztetett magyar-román kapcsolatok miatti lángoló aggodalomból, most mit szólnak, hogy a kedvenceik által 7 éve vezetett magyar végrehajtó hatalom arra az alapvető funkcióra nem tudta mozgósítani a magyar hatóságokat, hogy egy többszörösen szövetséges szomszéd állam úgy tűnik mindenki által nagyrabecsült polgárának életét megvédje?

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.02.08. 20:04:48

Az indexen törölték a 2500 hozzászólásos veszprém topikot.

Mivel törölt topikot nem lehet újra nyitni, ennyi volt, VESZPRÉMBEN NEM TÖRTÉNT SEMMI, LEHET TÁGULNI INNÉT EMBEREK!!!!!!!!!!!


mondjuk én ezt vártam kb. tolobáéktól, de azt is várom, hogy a csetnikek bekopognak eztán az index szerverekre, hisz ahhoz még határt se kell átlépniük. :D

Még az origó fórumán is röhögnek már az index politika fórumon.

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.02.08. 20:06:13

Fórum » Politika, közélet » A PoliDili »
Veszprém: ugye, nem igaz?
A kért topikot töröltük fórumunkról!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.08. 20:25:52

Ezt nem gondoltam volna...ha már a 168 óra is ilyet ír, akkor talán elkezdődik valami.
www.168ora.hu/itthon/nem-polgarhaborut-rendet-akarunk-30678.html

star77 2009.02.08. 20:31:15

Most mondta be a HÍR TV n a Bence Rendőrkapitány,hogy az elkövetők neve, raffael,és sztojka.nesze bazd meg cigánybűnözés.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.02.08. 20:32:11

No, majd az Arkhan-gárdisták!

Ha néhány bűnöző cigánnyal szemben ennyire tehetetlenek a rendfeltartóink, akkor mi lesz, ha 300 szerb gyilkológépet kell majd megfékezniük?

És: ha már itt járnak szerb csetnik barátaink, akkor annak is a végére járhatnának, hogy kik erőszakolták és gyilkolták meg tavaly ősszel a 14 éves kislányt.

Alakul ez. Csak nehogy maholnap kinézzünk az ablakon és UN feliratú járőröző páncélautókban gyönyörködjünk:-(

ü
bbjnick

Francois Pignon 2009.02.08. 20:40:27

@icelpro: Hát erről már lemaradtunk. De azt hiszem van erre "szaktopik" ott, a "Szereti valaki a cigányokat?" című.

@laspalmas: Mi kezdődne el, szavazatmaximálás? :/ Persze hogy nem vállalnak fel teljesen népszerűtlen véleményt.

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.02.08. 20:41:15

Meg nem erősített hírek szerint Tompa-Kelebia átkelőhelyen du. 5-kor két, majd 8 óra urán nem sokkal később még egy jókötésű _vendégmunkásokkal_ teli busz lépte át a határt déli oldalról. Célállomásuk ismeretlen.

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.02.08. 20:42:05

@Francois Pignon: Azt is törölni akarják tolóbáék, azért szabadították rá a népeket.

"Horthy-fasiszta" 2009.02.08. 20:44:16

@star77:

Nahát, akkor nem is cigányokról van szó. Az egyik elkövető szerb, a másik pedig portugál, tiszta sor...

Az meg talán túlzás, hogy aljas szerb háborúsbűnösöket szeretnénk Veszprém utcáin látni. Van nekünk Magyar Gárdánk vagy mi a szösz. Tessék megmutatni!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.02.08. 20:46:55

@"Horthy-fasiszta":

Nem akorok beleszólni, nem vagyok etnológus, de a Sztojka és a Raffael is cigány familanevek.

Francois Pignon 2009.02.08. 20:48:11

@icelpro: Sokan ezért nem írnak oda, én sose értettem az állandó moderálási háborúkat.

Na és a gyanúsítottak:
naplo-online.hu/cimlapon/20090208_gyanusitott_foto

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.02.08. 20:48:22

uff, ettől a Sztojkától két emberre vagyok az iwiwen...

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.02.08. 20:53:14

@Francois Pignon: Én 6-7 éven át írtam a politikába, még klubtag is voltam, de ott is liberális domiancia lett. 1997 óta fórumoztam, két 10000 regszám alatti nickemet (talán van, akinek ezek a számértékek mondanak még valamit) küldték Barátságosék egy tollvonással, koholt ,koncepciós vádakkal a devnullba, kb. 30000-30000 hozzászólással. Úgy tudom, valamelyik moderát a nemlabancinfó IRL be is azonosította nemrég. Én nem bánnám, ha megkeresnék őket a csetnikek, sok időm ment el a polfórumra ...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.02.08. 20:53:20

És most a rendőrség és a nemzetbiztonság mit fog lépni???

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.02.08. 21:01:14

@bbjnick: EZ a rendőrség és EZ a nemzetbiztonság? EZ elnézést kér és udvariasan félreáll, ha egy szerb meg egy cigány közé kerül. Már ha fontos neki az élete. :D

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.02.08. 21:11:05

A 14 éves kislány meggyilkolásával gyanúsítottakról miért nem rakott ki a police.hu fotókat???

greg1749 2009.02.08. 21:17:25

A nyomozás eddigi eredményei alapján két férfi, Raffael Sándor és Sztojka Iván gyanúsítható azzal, hogy vasárnap hajnalban egy veszprémi szórakozóhelyen szíven szúrták Marian Cosmat

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.02.08. 21:19:35

B*sszus! Már tényleg itt tart a magyar rendőrség??? Inkább kirakja a gyanúsítottak fotóit az internetre --- hogy tudják a bérgyilkosok kit kell elintézni (nehogy ártatlanokra csapjon le a csetnik-bosszú) ---, minthogy elfogja az elkövetőket??? Ezzel a lépéssel gyakorlatilag együttműködik a szerb bosszúbrigáddal! Láttatok ti már olyat, hogy egy gyanúsított képét és teljes nevét közzétették volna, mielőtt elfogták volan??? B*sszus!

Magyarország temetőföld, posztumusz humusz!

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.02.08. 21:20:31

Elfogtak két gyanúsítottat.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.02.08. 21:21:22

@bbjnick:
Közzé szoktak tenni képeket, ha köröznek valakit, szerintem nincs ezzel baj. De állítólag már meg is vannak.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.02.08. 21:22:46

@TuRuL_2k2:

És a 14 éves kislány gyilkosai???

Francois Pignon 2009.02.08. 21:27:10

Rafael biztos elég gyakori név Enyingen, a kisebbségi önkormányzat 5 tagjából 4-et is így hívnak.
www.election.hu/ov06vt/maz/07/taz/026/j42117.html

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.02.08. 21:28:20

Ezt nem értem. Az Index cikke újra körözésről ír, a címlapon még mindig elfogásról van szó.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.02.08. 21:28:28

Dobjuk össze a pénzt, béreljünk fel néhány szerb vagy albán nehézfiút, hogy járjon a kiskunlacházi gyerekgyilkosság végére! Lehet, hogy még aznap meglennének az elkövetők???

K*rvaország!!!

Francois Pignon 2009.02.08. 21:31:28

@bbjnick: Hát fénykép nélkül elég nehéz körözni.
Így megy ez: www.police.hu/data/cms526238/TOP100_2009.02.06.pdf

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.02.08. 21:31:37

@bbjnick:
Téves volt a hír, nincsenek meg.

Grrr 2009.02.08. 21:32:18

@bbjnick:
A körözöttek elfogásához általában elég nagy segítség, ha a lakosság tudja, kiket is keres a rendőrség...

timarg · http://sas2.elte.hu/tg 2009.02.08. 21:35:34

Nemcsak az index, de fél órája az origo is lekapta 2 cikkéről is a kommenteket (és a komment-lehetőséget), 3000 és 1500 véleménnyel.

ctrl 2009.02.08. 21:36:10

Basszus, az egyikkel már kerültem konfliktusba szórakozóhelyen.
Örülhetek ,hogy élve megúsztam?...............

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.02.08. 21:41:18

@timarg:

No, csak nem pogromtól tart pártunk és kormányunk???

star77 2009.02.08. 21:41:25

Nem baj hogy kirakták a képeket.ezeknek mostmár úgyis mindegy.
v megtalálják őket a szerbek,v elkapják lesittelik őket,és bent intézik el dolgot.a szerb nem egy megbocsájtó tipus...
amúgy szerintem a rendőrségnek ugyanúgy tele van a töke ezzekel a roma bűnözőkkel,csakhát a kurva politika miatt,lószart sem tehetnek és nem is tudnak.
Ja és mi van ha vki vérdíjat ajánl fel értük??

tewton 2009.02.08. 21:42:07

ja, örülhetsz.
egy normális országban a tévé ilyenkor félóránként megszakítaná az adását és bemutatná a két portrét.

bár az a kirekesztett mélyszegények ellen hergelné a fasisztajobboldali többséget.

Francois Pignon 2009.02.08. 21:44:08

Ez az Arkan-csapatos fenyegetés szerintem egy nagy kamu, de arra jó lehet, hogy a gyanúsítottak inkább feladják magukat a rendőrségen.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.02.08. 21:45:04

És mikor kerül ki a 14 éves kislány gyilkosainak fotója az internetre???

boj (törölt) 2009.02.08. 21:47:14

Kiemelném:

"Es hanyan lehetnek akik nem mernek szolni, zsaroljak oket, zaklatjak minden nap. Rettego gyerekek, tanarno, ovonok, orvosok, egesz falvak es varosok."

"És mikor kerül ki a 14 éves kislány gyilkosainak fotója az internetre?"

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.02.08. 21:47:37

@Francois Pignon:

Pignon, szerintem a szerb nem az a vicces fajta. :-( Ezért lesz érdekes, hogy hogyan lép erre rendőrségünk és nemzetbiztonságunk...

star77 2009.02.08. 21:49:16

@Francois Pignon: nem tudom mennyire kamu v sem,mindenesetre a prosport honlapján fent van a szerb srác faterjának a nyilatkozata meg néhány kép.

icelpro (törölt) · http://mousepad.blog.hu 2009.02.08. 21:50:05

@star77: A rendőrség állományát 6 év alatt lecserélték, akit nem, az mukkani se mer, mert az utcára kerül. Nagyrészük megjárta az izraeli kiképzőtáborokat is. A felsővezetés közvetlen kapcsolatban van a kék-vörös maffiával. Az inkal irányít.

Szóval a rendőrségtől várni felesleges bármit is. Az országnak annyi, fusson innen, ki merre lát.

Francois Pignon 2009.02.08. 21:52:24

@bbjnick: Nem az, de azt a hírt semmilyen szerb forrás nem erősítette meg, csak egy román sportlap írta. Amelyik főoldalán viszont már a két gyanúsított (és Draskovics, illetve veszprémi gyászolók) képe virít. Kelet felé sem ajánlatos menekülniük.

tewton 2009.02.08. 21:55:16

no, riport Enyingről.
a helyiek ugyanúgy rettegnek ettől a rohadék maffiától, mint Arkanéktól.

"Ezektől a személyektől az enyingiek és környékbeliek távol tartják magát, alvilági körökben is félelmet keltő, igencsak kemény, 100-150 fős társaságról van szó."

"- Maga csak ne sokat kérdezősködjön, mert úgy jár mint a leszúrt kézilabdázó. Itt olyan roma hadsereg van, hogy attól még a helyi rendőrök is félnek, egyikük szájába már dugtak pisztolyt, pedig csak igazoltatott egy vasakkal megrakott autót - így fogadták az indexveszprémet az egyik enyingi kocsmában"

www.indexveszprem.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=1209:enyingen-rettegnek-arkan-kommandosaitol&catid=94:veszprem&Itemid=799

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.02.08. 21:56:10

@icelpro:

Én ismerek olyan rendőrtisztet, aki nem járta még meg az izraeli kiképzőtáborokat. Szóval, ha nem muszáj, én még nem futnék, hanem elvárnám a közbiztonságért felelős szervezetektől, hogy érdemben is lépjenek, tartsák fenn a közrendet. Ha nem képesek, mondjanak le, és adják át a helyet olyanoknak, akik képesek.

Berci_JCHC (törölt) 2009.02.08. 21:57:04

Két kedves arcú norvég bálnavadász.
(Pedig ez a stílus nem jellemző rám. -.-)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.02.08. 21:58:58

@tewton:

Úgy kell ezek ellen föllépni, ahogy az olaszok a maffia ellen. Sz'tem.

star77 2009.02.08. 21:59:02

@icelpro: én nem várok tőlűk semmit!!de ez a téma a politikusokon múlik,csak hát azok meg ugye ,egy rakás szar kategória.
azért érdekelne hogy tud az inkal irányítani?és hogy a répába kerültek oda?

star77 2009.02.08. 22:06:15

@tewton: bazze ez vérkomoly.köszi,hogy belinkelted.
mi a geci lesz még itt?azért,ha ez tényleg így van akkor kurva nagy itt baj.

tewton 2009.02.08. 22:08:41

nem tudom, hogy az olaszok hogyan csinálták.
én vonzódom a nem-európai megoldásokhoz, mint a saría meg az árpádházi királyok törvényei.
de max. utólag tiltakoznék, és azt is csak papíron, ha a cigányfajvédők által emlegetett molotov-koktélok most már valóban röpülnének az ilyenek házaira.

nem faji alapon, csakis szemet-szemért alapon

Berci_JCHC (törölt) 2009.02.08. 22:13:04

@tewton: ha ez tényleg ilyen (mondjuk ki a kimondandót) terrorcsoport(!), akkor qrvagyorsan ki kell őket füstölni a picsába. A szerb milícia és a magyar terrorelhárítás _vállvetve_. Sőt, ahogy fentebb írták, én is örömmel látok román erőket is az ügy érdekében az ország területén.
Nemzetközi hajtóvadászatot.
Terroristákról van szó, szerintem ezen nincs mit szépíteni.
Pont.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.02.08. 22:14:54

@tewton:

Csak a fejét, hogy meg ne sántuljon! Minden ilyen maffiajellegű csoportnak vannak vezetői, azokra kell ráereszteni a titkosszolgálatokat, le nem szállni róluk,azokat kell elfogni, elitélni. És ezt iszonyú következetesen kell csinálni. Az olaszok van, akit húsz évi munka árán kapcsolnak le...

A dolog másik oldala pedig: ha hegyivadászoknak kell járőrözni az utcákon, hogy a közrend fennmaradjon, akkor hegyivadászok járőröznek az utcákon... Ha muszáj, akkor muszáj.

star77 2009.02.08. 22:20:50

@bbjnick: az a dráma,hogyha ez már ennyire nyílvánvaló és egyértelmű,márpedig kétség nem férhet hozzá hogy az,akkor itt már nem a titkosszolgálat kell,hanem végrehajtó csapatokra van szükség.nyílván a rendőrség is tud ezekről.az a borzasztó,hogy tudnak róla és semmit sem tesznek ellene.

murcicomp 2009.02.08. 22:20:55

Nem hiszek az összeesküvés elméletekben, szerintem azért ment itt minden ilyen simán mert volt felvétel, szegény kislány pedig egy kis falu semmivel nem figyelt közterületén halt szörnyű halált. Azért elég gáz hogy ott még egy nyamvadt körözésig sem jutottak el.

reality 2009.02.08. 22:21:10

@bbjnick: Ajánlom figyelmedbe a "Gomorra" c. filmet, és a hozzá kapcsolódó cikkeket. Ennek fényében nem látnád olyan hatékonynak az olasz rendőrség maffiaellenes munkáját. Legalábbis kurv@nehéz ezeket felszámolni. Igaz, ők legalább tesznek valamit!

Grrr 2009.02.08. 22:22:35

Görögországban, konkrétan Krétán is van egy "mafia-háromszög", ahova rendőr nem mehet be mind a mai napig (Zoniana, Livadia, Anogeia). Albániában, Szicílián, kisebbmértékben Szardínián és Korzikán is. 'Failed states' vagyunk, erről van itt szó....

reality 2009.02.08. 22:22:44

@star77: Már korábban leírtam itt, hogy városunkban is ugyanez a helyzet: rendőr cigányt meglát és elsomfordál. Félnek.

murcicomp 2009.02.08. 22:23:55

A legtisztább az lenne négybe vágni ezeket aztán mehet a szegezés a putrik négy sarkára, csak hogy tudja mind hogy mi lesz akkor ha nem akarnak beilleszkedni! :)

A Nép - Te vagy! (törölt) · http://www.kibulizottorszag.net 2009.02.08. 22:50:22

@Graziano:

Sok igazság van az észrevételedben. (Az elsőre gondolok.)

Én nem erre szoktam helyezni a hangsúlyt, de tagadhatalanul része a problémának amit mondsz. Jelentős része. És egyre inkább tolódik effelé. Sajnos. Remélem csak egyelőre.

pina_csaba · http://octagon.blog.hu/ 2009.02.08. 23:01:57

Figyelitek, hogy a nol-on felnyomták a gammát a körözési fotókon, az övéken már "megvilágosodtak" a feltételezett elkövetők:

nol.hu/belfold/ket_gyanusitott_a_veszpremi_gyilkossag_ugyeben_-_kozlemeny

Ez már paranoia, vagy más is furcsának találja?

Paranoid Android2 2009.02.08. 23:12:04

@pina_csaba: Nem paranoia, összehasonlítottam, de biztos csak a jobb láthatóság végett.....

Berci_JCHC (törölt) 2009.02.08. 23:13:20

Remélem megvan egymásnak a telefonszáma, ami alapján esetleg bemérhetik, hogy melyik cellában tartózkodik.
Aztán mindketten átkerülnek egy másik cellába, kedves szerb szobatársak mellé...

Hartmy 2009.02.09. 00:26:36

"Horthy-Fasiszta" is írta kommentekkel ezelőtt: Van nekünk egy Magyar Gárdánk akik ha nem is a legkedvesebbek a szívünknek, de most tehetnének érte hogy talán közelebb kerüljenek a köz elismeréséhez.

Részemről remélem hogy példát fognak statuálni vagy a magyarok vagy a szerbek. Olyan környéken lakok ahol a cigány kérdés mindennapos, rájuk férne hogy összébb húzzák magukat.

tewton 2009.02.09. 01:31:24

Kíváncsi vagyok, hogy ilyen közhangulat mellett, a már meglévő "előítéletek" és ilyen cigány érdekvédők mellett vajon öt éven belül kialakul-e az a (rasszista, stb stb) előítélet, hogy a cigány egy _gyilkos_ és _életveszélyes_ fajta.

(disclaimer a hülyébbeknek: ezt nem állítom, nem is várom, de kíváncsi vagyok, eljut-e a percepció idáig, túl a szokásos "rasszista" közhelyeken)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.02.09. 01:35:44

@tewton:
És ki a felelős a közhangulatért?
Na ki?
www.stop.hu/blog/entries.php?lstresults=1&blog_topics_id=385
"Pénteken délután – a verőfényes napsütés ellenére – ötszázan zsúfolódtak be a budapesti Városháza dísztermébe a Magyar Demokratikus Charta rendezvényére, amely a közbeszéd és a közlátvány eldurvulásának okaival foglalkozott. Nagyon sokan jöttek el vidékről is, hogy meghallgassák Ungvári Tamás, Szilágyi Anna, Kálmán László és P. Szűcs Julianna előadását. Nagyon jó volt látni, hogy a tavaly nyári kezdeményezés él, létezik, és tudja a dolgát, a felelősségét.
Úgy tűnik, néhányan a Fidesz körül is kezdenek rájönni, hogy amit a jobboldal vezető pártja művel, az sehova sem vezet. "

tewton 2009.02.09. 02:00:24

@Doom,
Maga mindig képes engem az igazság újabb, kibontatlan elemeivel meglepni.

"Más kérdés, hogy van-e esélye olyan embernek békíteni, aki szerint a politikai rivális tolvaj, hazaáruló, ideggyenge, nem is magyar, és ha teheti, ráront a nemzetére. Szerintem nincs esélye. (Szóljon bárki, ha ezeket a jelzőket felfedezi a kormányfőnek Orbán Viktorról szóló mondataiban…)"

Hát, a falusi Elvis már csak ilyen faragatlan fickó. Nem is tudtam, hogy ez a Gréczy meg a stop.hu egy ekkora nem-dögkút. De mostantól figyelek.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.09. 06:59:47

Igazán megnyugodtam, és azért mégsem. Most hallottam Szekeres Imrét a Napkeltében. Megnyugtató volt látni, hogy ez a nagy ember mennyire érti mindazt, ami történik, hogy milyen pontosan, milyen éleslátással van tisztában azzal, mik azok a teendők, amit a többségnek meg kell tennie a romák problémáinak felszámolása érdekében, mennyire látja a többség felelősségét, és ezt bátran ki is meri mondani. Igazából már nem is hiszem el, hogy bármi probléma lehet, amikor ennyire tiszta és világos minden az MSZP vezető politikusainak. Egyetlen magyarázat van csak: itt valójában a Fidesz és Orbán kormányoz. Szegény Feri tudja, de nem teheti.

Berci_JCHC (törölt) 2009.02.09. 08:02:48

Újabb gyanúsított elfogva, de még nem a Sztojka.
Szerintem lesznek ezek még többen is.

HToma 2009.02.09. 09:40:27

index.hu/bulvar/2009/02/09/veszpremi_cigany_onkormanyzat_adja_fel_magat_a_gyanusitott/
Én az ilyen nyilatkozatokat hiányoltam eddig. Kár, hogy nem az OCÖ mondja.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.09. 09:47:43

Az is megér egy eszmefuttatást, hogy az indexen az ügy a bulvárrovatban fut.

"azta" 2009.02.09. 09:47:55

én spec. egyelőre még nem tértem magamhoz! tegnap nézelődtem a közösségi oldalon és komolyan ijesztőnek találtam ezeket az arcokat. erre az operettgárda nevetséges válasz, a mai igazságszolgáltatás meg úgy tűnik annyi sem! pozitív diszkrimináció, mi? elég nagy a vihar saját magamban is, mert talán úgy kellene gondolkozni, mint turul (és ahogy eddig is gondolkoztam), de kezd szakadni a cérna!

azt viszont nem állom meg, hogy le ne írjam:
annak örülnek itt sokan, hogy az akár magyarverésben is lehetséges résztvevő szerb - potenciális háborús bűnösök - biztonsági őrök jönnek magyarországra rendet tenni????!!!! nem hiszek a szememnek!
és az is meglepő számomra, hogy a román sajtó - ahogy innen mutatják, hallom, olvasom - mennyire visszafogott... pedig cigányok ide, cigányok oda, ez elég magas labda volna...

Francois Pignon 2009.02.09. 10:50:17

@Elpet: "Azt fogja írni, hogy nyújorkban mindennap több ilyen eset van, az emberek együtt élnek ezzel, ez a fejlődés velejárója..."

Az első próbálkozás Nagy N. Péteré a Népszabóból:
"Angliában például már rendszeressé vált a középiskolákban a késelés - minden rétegben."
nol.hu/archivum/egy_orias_halalara

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.02.09. 11:01:20

@Francois Pignon: Alakul. Nagyon kiszámítható itt minden, az is, hogy a nagy háborgásban most mindenki kiereszti a gőzt, aztán minden marad a régiben. Pedig nem nagy dolgokat kéne tenni, hanem kicsiket, következetesen és állandóan.

Francois Pignon 2009.02.09. 11:14:20

@Elpet: Egyébként az iskolai erőszak nálunk is sokkal aggasztóbb probléma, mint a szórakozóhelyi.
Viszont Nagy N. kiegészítése, "minden rétegben", elég, khm, fura. Hogy miért kerülhetett oda...? Meglepne, ha például Etonban késelnének a diákok.

Mat2 2009.02.09. 11:52:11

Soroljunk.

Kezdjuk az elejen. IGENIS, vannak tisztesseges ciganyemberek. Meltatlan, sot gyalazatos lenne, ha oket olyasmi miatt erne tamadas, amirol nem tehetnek.

Es vannak cigany szarmazasu bunozok, akiket nem azert kell megbuntetni, mert ciganyok, hanem azert, mert bunozok.

Lehet, hogy leegyszerusites, de a ciganysagot legalabb 3 csoportra lehet osztani (onkenyesen)
- tisztesseges, es beilleszkedni torekvo emberek
- veszelyeztetett emberek, akikbol eselyes hogy bunozo legyen (pl. legalisan nehezen el meg)
- koztorvenyes bunozok.
Namost en nem tudok itt konkret szamaranyokat mondani, de a jozan esz azt sugja, hogy ezzel a harom csoporttal mashogy kell kommunikalni:
- az elsot segiteni, biztatni es tamogatni
- a masodiknak vilagossa tenni, hogy veszelyben vannak (ti. hogy bunozokke valnak), es SAJAT FELELOSSEGUK, hogy ne legyenek, ha kell segitseget is kerjenek
- a harmadikat megbuntetni, pont.

A "ciganybunozes" szo azert nem szerencses, mert "a" ciganyokat mint olyanokat megbelyegzi. Azt is, aki tisztesseges. DE IGENIS vannak sajatsagai a cigany bunozok altal elkovetett bunoknek, ezt nem szabad tagadni, mert ez csak biztatas az ilyen maffiozoknak!

Ha csak ugy ciganyozunk, azzal egyet erunk el: hogy minden tisztesseges, vagy akar ingadozo cigany embert a gazemberek oldalara allitunk. Sokkal okosabb lenne elerni, hogy ok maguk, a sajat erdekukben(!) hatarolodjanak el, sot, forduljanak szembe azokkal, akik miatt a normalisakat is tamadas eri. Ez a mi felelossegunk is. Minel inkabb lehatarolhato, elszigetelheto egy bunozoi reteg, annal nagyobb az esely a megfekezesukre.

Es a borton ne legyen szoc. foglalkoztato. Talan durva, de en igazabol azt szeretnem, ha a bortonbe kerulok szembesulnenek a tettuk kovetkezmenyeivel. Ugy ertem, _igazan_, hogy megtornenek miatta. Abbol meg kijoket egy "megjavult" ember.
Egyebkent meg csak tovabbkepzo.

udv,

Arkhimédész 2009.02.09. 12:59:55

@Mat2:

Maximálisan egyetértek!!
Csak így lehet, és nem lehet máshogy.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2009.02.09. 21:17:18

Semmi börtön. Rengetegbe kerül, meg lehet szökni, amnesztiát lehet kapni. Kivégezni ezeket, akárhogyan is.

Épp a tisztességes cigányok érdekében kell végezni ezekkel. Ha kell, törvényellenesen is. Mert ha a nép megunja, hogy csak a gyilkos élete a szent, akkor megindul. De egy pogromban nem a cigánybűnözők fognak meghalni...

screw guys 2009.02.10. 01:37:16

Az miért van az, hogy hagyták őket a sógorékhoz meglépni, akikkel nyilván tudott hogy hetekig is eltarthat a kiadatás? Biztos túl sok összeesküvés elméletről szóló filmet láttam, és még véletlenül sem az lehet az oka, hogy húzzák az időt, hogy mire hazahozzák őket, kicsit csökkenjen a feszkó. Ha most itthon lennének, 1 - a szerbek simán ledarálnák őket, hogy mi aztán már csak egy kávét kérjünk, 2 - a lincshangulat a kormányt is elsöpörné. Egyik sem mutatna jól az előmenetelükben a világbank ranglétráján.

reality 2009.02.10. 15:44:17

Ezt mindenképp szeretném lefordítani, mert a honi médiában nem láttam megjelenni. Marian Cozma édesapja mondta a mai napon: "Nagyon csodálkozom azon, hogy tudták elvenni a fiam életét, mikor tele volt élettel. Nem csak a családnak okoztak fájdalmat, hanem sok embernek.Valamit mondok:'Ne gyújtsátok fel az erdőt egyetlen száraz gally miatt'. Mindent meg fogunk tenni, hogy megállítsuk az erőszakot. Tiszta szívemből köszönöm, amit tetettek a fiamért. Ez egy álom számomra. Mondtam a feleségemnek telefonon, büszke vagyok, hogy ide hoztam a gyermekemet, és hogy ide jöhettem. És remélem, hogy évek múlva majd az unokám (unokaöcsém) is ide fog jönni, hogy itt játsszon... Azt hiszem, ez lenne életem egyik legnagyobb öröme"
www.prosport.ro/alte-sporturi/handbal/vreau-ca-nepotul-meu-sa-joace-la-veszprem-3889386
Aki ismeri a románokat, az tudja, mit jelent kijelenteni ezeket a dolgokat.
Amúgy a román fórumokon sokan rámutattak, hogy míg Magyarországon sokan megemlékeztek Cozma haláláról (és milyen módon), addig Romániában szinte alig volt valami.
süti beállítások módosítása