Bővebben a Konzíliumról
2009. január 29. írta: TuRuL_2k2

Bővebben a Konzíliumról

 Akik rövidnek találták a tegnap esti beszélgetésről szóló összefoglalómat, azoknak ajánlom az InfoRádió és a Hírszerző beszámolóit:

Magyar büszkeség és depresszió (külön hanganyag Kopp Máriával, Ablonczy Balázzsal és Romsics Gergellyel)

Magyar skizo: úgy csalunk adót, hogy közben elítéljük

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr35910889

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Konzervatórium 2009.02.03. 11:26:18

Konzílium 2.0 - videó Konzílium Kerekasztal II - Teljes - 2009. január 28. from konzilium on Vimeo.Téma: nemzeti identitásVendégek: Kopp Mária, Ablonczy Balázs, Romsics GergelyModerátor: Doncsev AndrásHelyszín: Trapéz étterem Kapcsolódó írások:In…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Arma Gedeonka 2009.01.29. 21:30:02

Kicsit off, de majd legfeljebb kivágják. Azért nem a Vér-gáz-Morvai cikkhez írom, mert az már régi.
Szóval Morvai nem volt éppen tökhülye, amikor hazai bíróságon jelentett fel bizonyos emberiség elleni bűnöket:

nol.hu/kulfold/spanyol_vizsgalat_izrael_ellen

Spanyolországban vizsgálat indult izraeli katonák és politikusok ellen egy 2002-es támadás miatt, amelyben 14 civil palesztin vesztette életét a Gázai övezetben. Az akkori légierőparancsnokot és a védelmi minisztert is emberiesség elleni bűntettel gyanúsítják.

Egy emberi jogi szervezet feljelentése nyomán Fernando Andreu bíró azon az alapon indította meg a vizsgálatot, hogy az emberiesség ellen elkövetett bűnök ügyében Spanyolországban ítéletet lehet hozni még akkor is, ha a gyanított bűncselekmény más országban történt.

Az izraeli hadsereg 2002-ben célba vette a Hamász radikális palesztin mozgalom egyik vezetőjét, és meg is ölte, de az akcióban 14 civil személy is életét vesztette, köztük a célszemély több családtagja, és más ártatlanok.

A feljelentés többek között Benjámin ben-Eliézer akkor izraeli védelmi minisztert, jelenlegi infrastrukturális minisztert, Dan Halucot, a légierő akkori parancsnokát, Doron Almog tábornokot, a nemzetbiztonsági tanács egykori elnökét, valamint az akkori vezérkari főnököt és hírszerzési főnököt vádolja az emberiesség elleni bűntettel.
süti beállítások módosítása