Elkúrás következményekkel - Izlandon
2009. január 28. írta: AgentUngur

Elkúrás következményekkel - Izlandon

 Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy kis sziget, ahol a kormány és a bankok úgy együttesen, nagyon, de nagyon elkúrták a gazdaságot.

 Most aztán van egy kis probléma a valutával, sokan az utcára kerültek, stb., stb. Ismerős a helyzet? A hasonlóságok aztán itt véget is érnek. Rejkjavikban ugyanis még van felelősségérzet. Izlandon nem röhög az emberek szemébe a miniszterelnök, hogy majd megunják a tüntetgetést, hanem elgondolkozik:

1. Elkúrtuk? A válasz igen.
2. Az emberek jogosan követelik, hogy húzzunk melegebb égtájra? A válasz igen.
3. Vezethet-e a hatalomhoz való görcsös ragaszkodásunk olyan zavargásokhoz, amelyek lángba boríthatják az országot? A válasz igen.
4. Akkor nincs mit tenni, szépen felállunk bársonyszékünkből, utoljára megsimogatjuk a frissen beszerzett szolgálati Audit (amivel persze megint a köztársaság járt nagyon jól), még kiosztunk pár milliárdot a haveroknak (bár lehet, hogy Izlandon ezt nem csinálják) és szépen eltűnünk a színpadról, mert megérdemeljük, hogy csupa kisbetűvel írják be nevünket nemzetünk történelmébe.

 Hogy magát a hírt idézzük:

 A lakosság tiltakozó akcióinak hatására az izlandi miniszterelnök bejelentette, hogy május 9-én előre hozott választásokat tartanak az országban. Az utóbbi napokban a parlament előtt izlandiak ezrei követelték a kormány visszalépését és az új választásokat. A tüntetések a miniszterelnök pénteki bejelentése után is tovább folytatódtak, és az emberek a kormány azonnali lemondását követelték.

 Eközben valahol, egy messzi-messzi galaxisban Lendvai Ildikó gazdasági szempontból katasztrófának tartana egy előrehozott választást, és az ellenzék felelőtlenségéről beszél.

 Lendvai Ildikó egy ökör. 

 Felelőtlen az az ellenzék, amely annak a kormánynak a lemondását követeli, amely immár egészen nyilvánvalóan képtelen a válság kezelésére (bármennyire is meg van elégedve magával), amely elveszthette az IMF, de valószínűleg az EU bizalmát is? Önmagában biztosan nem. Egy új kormány, erős felhatalmazással elméletileg jobban tudná kezelni a válságot, ezt Magyarország hitelezői is tudják (akiket Gyurcsány már százszor átvert).

 Az ellenzék akkor lenne felelőtlen, ha fájdalommentes válságmenedzselést ígérne, és esetleges győzelme után ugyanazokkal a hókuszpókuszokkal próbálkozna, amivel a szocik a padlóra vitték az országot. Lehet, bár nem valószínű, hogy a Fidesz így fog tenni, itt azonban még nem tartunk. A kérdés most az: vállalja-e azt az MSZP, hogy legkésőbb március 15-én elszabaduljanak az indulatok Budapest utcáin? Úgy tűnik, vállalja.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr24907399

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Konzervatórium 2009.01.28. 09:41:48

Oszoljanak!A Fidesz kezdeményezi a parlament feloszlatását és az új választásokat - szól a nap híre.Mivel most mindenki ezen fog rugózni, kérődzni, rágódni, dobálják ide-oda, ízlelgetik, elemezgetik, nézegetik és kóstolgatják, ezért mi most rövidek és töm…

Trackback: Tudtad? 2009.01.28. 07:04:45

Izland nyomában? A gazdasági világválság hatására, tavaly év végén összeomlott Izland teljes pénzügyi rendszere. A munkanélküliség 1,9 %-ról az egekbe szökött, vagyis elérte a 4,8%-ot. A lakosság körében egyre nőtt az elégedetlenkedés, a kormánnyal s…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyomasek 2009.01.28. 11:17:44

@okostojgli: Igen, a gigahitelek tartják életben az országot. Pont mint egy vastüdő.

Arma Gedeonka 2009.01.28. 11:19:14

@nyomasek:

Nem hagynak egy kisebb EU-tagot csődbejutni, mert elkezdhetnének körbe dőlni a dominók. De erre csak addig van lehetőség, amíg csődbe nem jut az első nagy EU-tag. A jelölt Britannia. Akkor elszabadul a pokol.

2009.01.28. 11:22:28

Mennyivel különb itt egyik vagy másik párt? Mert szerintem semmivel! Ez az égész nem szól másrol, csak a húsosfazékról és arról hogy " te " többet tudtál kivenni belöle, mint "én" ezért " te "tolvaj vagy" én" meg tisztességes!Ám ha megnézzük egyik sem különb a másiknál.Eltelt 20 év, és azonkivül hogy hirtelen kinöttek a milliomosok és milliárdosok, nem történt semmi!Azaz valami történt-elqurták,ellopták az ország vagyonát és összehoztak 19.000 milliárd adóságot! Jól dolgoztak, jó keményen --a pártkasszákba és a saját zsebükre, na meg a hü talpasaiknak is jutott belöle szépen!De hogyan nöhettek ki ilyen gyorsan a mult rendszer elnyomottai,milliomossá, milliárdosokká?Hiszen az átkosban nem tudta ennyire összeszedni magát?Hogyan lettek a képviselök és kormánytagok, azok sógorai-komái hirtelen gazdagok( rózsadombi parasztok)?Na ezért vagyunk itt a béka segge alatt és ezért ezért van ennyi adóságunk! Mert aki azt mondja hogy megettük az aranytojást tojó tyukot az hazudik!Mert azt nem is láttuk! De láttuk a sok csaló és hazug képviselöket! Aki pedig azt mondja hogy feléltük a jövöt az is hazudik! Mert én még most sem látom és láttam 20 év után!Ám láttam, hogy hogyan hazudnak a pofánkba -nevetve-mindkét oldalról!Véleményem szerint a magyar politikában ma nincs hiteles és követésre méltó személy!Igy mindegy lesz e választás vagy nem-rajtunk már nem segit!Köszönjük politikusok és pártok! Sikerült egy országot tönkre b@sznotok!Szép volt hölgyek, és urak!

Francois Pignon 2009.01.28. 11:22:35

@Arma Gedeonka: Ugyan már, ez csak a mostani kormányunk miatt van. Gyurcsánnyal szemben viszont Orbán nem szalonképes, ha ő lenne a miniszterelnök, hagynák az országot csődbe jutni. ;))

okostojgli (törölt) 2009.01.28. 11:24:43

@Francois Pignon: A kérdés még mindig az, hogy ha lemond a kormány, akkor miért nő meg az államcsőd valószínűsége, ha egyáltalán megnő. Ki faszt érdekli, hogy azért van-e IMF hitel mert szép a szeme Gyurcsánynak vagy az IMF-esek az XXL-es orrozatra indulnak be? Érti, kend?

Samott 2009.01.28. 11:26:08

@Bummer: Ugyanott ahol az allami lopasoknal, azt is latod megis elvetve kerul sittre valaki. Ne legyel mar ennyire naiv, tolvaj ez mind. Bakker, csak ahol en lakom annyit tett a fideszes varosvezetes ket es fel ev alatt hogy felvett 500 millios hitelt svajci frankban, csinalt egy "varosuzemeltetesi" kft-t, es tanacsadokent alkalmaz egy fideszes politologust - mert az politikai dontes hogy neki kell az a pozicio - (ezt volt pofaja bekohinteni a helyi fidesz vezernek, aki amugy alpolgarmester) - a katyuk persze szaporodnak, es a varos nem halad semerre. Es nem szocik voltak elotte, mert ez a partosodas csak az utolso valasztason jott be... elotte helyi szervezetek nem nagyon engedtek szohoz jutni a partokat, szepen fejlodott is a varos. Aztan jott az utolso valasztas es mar csak az szamitott, hogy milyen logo van a jelolt neve mellett... es megkaptuk ezt a tolvajbanadat. (nincsenek illuzioim, ha a szocik nyertek volna, ok is ezt csinalnak csak pepitaban) (Disclaimer: se nekem se rokonsagomnak se a jelenlegi ellenzekhez se az elozo varosvezeteshez semmi koze soha allami alkamazasban nem allt senki kozulunk, a csaladom megelhetese is fuggetlen a varostol) Egyszeruen csak elszomorit amit latok. Es akkor ezekre szavazzak?

okostojgli (törölt) 2009.01.28. 11:27:10

@nyomasek: A kérdés még mindig az, hogy ha lemond a kormány, akkor miért nő meg az államcsőd valószínűsége, ha egyáltalán megnő. Ki faszt érdekli, hogy azért nincs államcsőd, mert a gigát hitelezők szeretik Gyurcsányn szép szemét vagy az XXL-es orrozatra indulnak be?

neménvagyok 2009.01.28. 11:29:29

@okostojgli: A kérdés még mindig az, hogy ha lemond a kormány, akkor miért nő meg az államcsőd valószínűsége, ha egyáltalán megnő. Ki faszt érdekli, hogy azért van-e IMF hitel mert szép a szeme Gyurcsánynak vagy az IMF-esek az XXL-es orrozatra indulnak be? Érti, kend?
------------------------

Emlékezz, amikor az öszödi szarság után reélisan felmerült hogy Gyurcsány helyett Orbán.

Nézd csak meg, hogy az akkor egyébként "dübörgő gazdaság" (hahaha) mellett is hol landolt a forint/euro reláció egy héten belül!

És hogy hová esett vissza, amikor kipukkadt a vekkeróra akció (istenem, ekkora marhaságot Woody Allen se tudodd volna kitalálni.)

Láss, ne csak nézz!

Amúgy értjük az orrhossz dumát, de Gyurcsány tudtommal nem zsidó. És különben is, akkor mi lenne, ha az lenne?

Francois Pignon 2009.01.28. 11:30:15

@okostojgli: "A kérdés még mindig az, hogy ha lemond a kormány, akkor miért nő meg az államcsőd valószínűsége, ha egyáltalán megnő."

Nofene, az előbb még azt mondtad, ha lemond a mostani kormány akkor BIZTOS az államcsőd.

eventus 2009.01.28. 11:34:28

is 2009.01.28. 11:05:19

Na most ha visszaemlékszel az Öszödi beszéd után 2-3 napig tobb ezer ember ment ki at utcákra tüntetni Debrecenben, Miskolcon Szegeden stb. Én is elmentem és szinte piknikhangulatot találtam családos emberekkel.(Debrecen, dugig volt a főtér,több ezer ember)

Ja igen aztán voltak pesten a szélső jobb vandál barmok akik szétverték Pest belvárosát (jogosan szétkergették őket) és már nem volt kedve senkinek tüntetni mert odaálltak vogy kísérték a vandál csürhe tagjai..,,

Én arra várok mikor talál már ki valaki Pl. olyat hogy aki változást akar az kitesz egy gyertyát az ablakba, fel vagy lekapcsolja a lámpákat, vagy dudál...persze 1 időpontban mindenki:)stb-stb..
Mert sajnos ilyen akciókat kell már csinálni mint a régi szép időkben..

Bummer 2009.01.28. 11:35:08

@g.i.:
Te inkább keresgéld a konkrétumokat a kormányprogramban, azzal több hasznodat vennénk.

Arma Gedeonka 2009.01.28. 11:35:27

Itt sokan abból kiindulva mondják a magukét, hogy még a boldog békeidők szabályai érvényesek, pedig nem. A világgazdaság vészüzemmódban van, akárki nálunk a főelkúró ("miniszterelnök"), addig, amíg tehetik, megmentik Mo-ot a csődtől. Amint nem tehetik majd, akkor nem, szintén mindegy, ki viszi majd el a balhét a magyar kormány pozíciójában. HAzai versenyzőinknek nem mindegy, ezért tippelem, hogy Fletó a csak ilyenre jó eszével még átpasszolhatja a hatalmat az idén.

Arma Gedeonka 2009.01.28. 11:37:21

@eventus:

jó dudálást. Az a csődelkerülés történelmileg legbeváltabb módja.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.01.28. 11:41:44

@g.i.: Az OTP-nél jelenleg a forint/Euró reláció 286,00-án áll (közép), pedig a kormány a helyén van, támogatóival együtt biztos többsége van és elvileg teheti a dolgát ahogy azt illik. Ezzel együtt az árfolyamot nem a rövidtávú bizonytalanság miatti megingás, hanem a tendenciaszerű emelkedés jellemzi. Egyre bizonytalanabb lábakon állunk.

nyomasek 2009.01.28. 11:42:00

@g.i.: Az az idő már elmúlt. Mondhatnám erre, hogy a tutibiztos Gyurcsánykormány megkóstoltatta a történelmi mélyponttal is a forintot. A forint árfolyama nem korrelál szorosan az aktuális kormányzati hírekkel. Ezek az árfolyamingadozások inkább a nemzetközi piac mozgásinak eredménye. A tendeciák a lényegesek. Azok pedig nagyon sötétek. Ide tartozik plo egy fontos kérdés: miből fog egy lassuló gazdaság az IMF injekciók után életben maradni? Mi fog addig változni? Mert jó irány nem várható. Akkor?

Bummer 2009.01.28. 11:43:30

@elGabor:
A forintárfolyam csak rövidtávon, a spekulációs kilengések idején függ a politikai helyzettől. Hosszabb távon a gazdaságpolitika eredményességétől függ. Amiben Gyurcsányék a rendszerváltás óta volt kormányok közül a leggyalázatosabb teljesítményt nyújtották.

neménvagyok 2009.01.28. 11:46:13

@Bummer: @g.i.:
Te inkább keresgéld a konkrétumokat a kormányprogramban, azzal több hasznodat vennénk.
-----------------------------------------------

Úgy tűnt, mintha kiállnék ezek mellett? Nos, vol olyan idő, amikor még azt hittem ez a hazuggyurcsányi meg meri tenni, amiket ígért. De nem tette meg az ismert okok miatt, most meg össze vissza beszélnek, egyik ezt mondja, a másik azt.

Pont mint a ...

eventus 2009.01.28. 11:46:14

Arma Gedeonka

Jó a humorod.. :) tetszet.
De én azt látom az emberek töbsége elégedetlen Gyurcsány Ferikével és nem hiteles mint miniszterelnök.
Ha távozik az első lépése lenne a válság kezelésének.
Ha meg beveszitek azt a meszlagot hogy akkor csőd lesz akkor sajnálom. Jó marketingfogás ismát az MSZP-től

nyomasek 2009.01.28. 11:50:17

@Arma Gedeonka: Azt már fújhatjuk. Utolsó lehetőségként fél év alatt be lehetne vezetni az egykulcsos 19%-os adót, megszüntetni az összes kedvezményt, egységessé tenni és 10e Ft-ban megállapítani a havi TB-t, maximalizálni a nyugdíjakat havi 120 ezerben, felülvizsgálni azonnal a rokkantnyugdíjakat, a csalókat elítélni, visszakövetelni a jogtalan ellátást, börtönbe küldeni azt az orvost aki aláírta a szakvéleményt. de lehetne még sorolni hosszan.
Ide tartozna még, hogy a jövőben soha ne alakuljon ki ilyen helyzet, a cenzus bevezetése, a pártlisták eltörlése és a visszahívható képviselőség.

okostojgli (törölt) 2009.01.28. 11:51:04

@g.i.: Mi van? Azt állítod, ha lemond a kormány akkor nincs államcsőd?

És miért zsidózól?

Bummer 2009.01.28. 11:52:07

@g.i.:
"ez a hazuggyurcsányi meg meri tenni, amiket ígért"
Épp arra probálok utalni, hogy mondd már meg, hogy mit ígért. Mutasd a számokat.

Ferguson 2009.01.28. 11:54:27

Magyar politikusok = szánalmas hülye BOHÓCOK gyülekezete...

okostojgli (törölt) 2009.01.28. 11:56:43

@Francois Pignon: Fárasztasz a marhaságaiddal, mikor mondtam, hogy nem lesz államcsőd? Ha odaírom egy eldöntendő kérdésbe, hogy "igen"-t vagy "nem"-et mint válaszlehetőséget, akkor egyértelmű, hogy a válasz szerintem "igen"? Vagy a "nem"? Hogy van ez? Muszáj mindig mindent direkte félreértelmezni? Talán te vagy a nagy Viktor? Vagy csak leckéket vettél tőle? De tudod, mit, ha öregecskednél, és feleség lennél, úgy le lennél cserélve, mint a picsa. A gomb és a varrása.

tlac 2009.01.28. 11:57:12

Még szerencse, hogy a kormányfő értékelése szerint "a rendszerváltozás óta most a legerősebb az állam finanszírozó képessége. Kormány olyan pénzügyileg stabil államháztartási helyzetet nem állított elő, mint amit mi az elmúlt két évben közösen". Aztán szűk három héttel később, az október 23-i hosszú hétvége előtt a jegybank pánikszerű kamatemelése ellenére is csak órákon - és elsősorban persze az IMF hitelen - múlik, hogy elkerüljük az államcsődöt, a forint, és a BÉT összeomlását.

neménvagyok 2009.01.28. 12:03:00

@okostojgli:

"miért zsidózol?"

Nem zsidóztam. Reagáltam egy zsidózásra. Akár magadtól is észrevehetted volna.

Hajjakend 2009.01.28. 12:06:41

De ki ment meg bennünket?

Azt tudjuk, hogy a most kormányzók hogyan mentik meg magukat, hogyan gyűjtenek a várható hosszú politikai télre.

Azt tudjuk az ellenzék hogyan gyűjti a pénzt az önkormányzatokon keresztül és a politikai helyek áruba bocsátásával.

Azt tudjuk, ha választás lesz akkor kettő közül kell választani, 'mer másik már nem fér be.

Megvan tehát hogy aki a parlamentben van, hogyan lesz megmentve.

Bennünket ki ment meg?

Az a kormány amelyik kb. 10 percig tartja az adott szavát, és semmi mást nem csinál mint szörfözik a hatalmi zűrzavaron 6 éve (amit maga is kelt, az ellenzékkel nagy egyetértésben)?

Az az ellenzék aki azért nem ad programot, javaslatot az ország segítésére mert ellopnák úgyis? (Ez a demagógia a kedvencem)

Vajon ez a két banda, akit csak a hatalmi taktikázás érdekel mi jót hozhat nekünk?
Nem kurvára mindegy hogy Feri vagy Viktor után liheg valaki?

Izlandon vannak népek, akik az országuk sorsát nézik. Pógárok is meg miniszterelnökök is ezek szerint. Meg gondolom közte is néhányan.
Izlandon.

Hívjuk be az izlandiakat, azok talán még tehetnek értünk valamit.

is 2009.01.28. 12:06:49

@Bummer: foglaljuk össze:
- volt gyógyszerreform, évi többszázmilliárd megtakarítás
- volt kórházreform, azóta sok milliárd megtakarítás
a kettő együtt 0-s TB-t hoz, ami előtte nem volt soha. a betegbiztosító néplelkileg biztos gyilkosság, mert a tőkések halomra ölnék az embereket, de pénzügyileg garantált megtakarítás.
- a kormányzati negyedet megfúrta a bürokrácia, de mint konkrét lépés, felírandó.

- le van kodifikálva a regionális átszervezés a 19 megye helyett, a FIDESZ csípőből lövi ki. mivel kétharmados törvény, nincs mit tenni.
- van új, kodifikált alkotmány. az ellenzék nem hajlandó róla tárgyalni. mivel kétharmados, nincs mit tenni.
- kellene új sztrájktörvény. FIDESZ betámogatta Gaskót, kétharmados, nincs mit tenni
- nem kellene 3200 önkormányzat, hanem kb. 200, ami a kistérségi szint. ki van ellene a kistérségeknek? a FIDESZ. mivel kétharmados, nincs mit tenni.
- a vizitdíj csökkentette volna a nyugdíjasok pénzét, mert 90%-ban ők fizetik (nem nagyon, de mégiscsak). ki szavaztatta le? a FIDESZ.
- a gázártámogatást a kormány minden évben tízmilliárdokkal csökkenti. ki szólal fel ellene minden évben? a FIDESZ.
- idehozták az indiai gumigyárat, munkaerő alkalmazáa, adó. ki kergette el? a FIDESZ.

ezeket azért írom, mert ma, Mo-n a legfontosabb a kiegyensúlyozott költségvetés, pozitv elsődleges egyenleggel, ami 2001-2007 között nem volt, tavaly nem tudom, idén eddig lesz (meglátjuk). tehát aki ebbe az iányba halad, azt rossznak nevezni nem lehet. lehet még másokat követelni, lehet még többet követelni, de rossznak nevezni nem lehet.

tlac 2009.01.28. 12:06:55

@okostojgli: fordítva: mondj olyat amit nem qrtak el Gyurcsányiék! Tom vannak hidak, alagútak meg minden.

neménvagyok 2009.01.28. 12:09:37

@Bummer: @g.i.:
"ez a hazuggyurcsányi meg meri tenni, amiket ígért"
Épp arra probálok utalni, hogy mondd már meg, hogy mit ígért. Mutasd a számokat.

Nem vagyok perfekt memoriter választási hazugságokból, de nekem már eleve az a szimpatikusabb, aki kevesebb elköltött pénzt igér.

Mert ugye, akkor valószínűleg az hazudik kissebbet. Meg ugye ő beszélt kissebb államról, privatizált egészségügyről, adózásba beszorítandó élősködők megfogásáról, stb. Szó szerint ne kérd légyszi.

Míg a Viktor ingyenes autópályamatricákról, adócsökkentésről, 14.(!!) havi nyugdíjról, 400%-os e.ü. dolgozói béremelésről, meg ilyesmikről.

Naszóval kb ezek jutnak eszembe.

Bummer 2009.01.28. 12:12:49

@g.i.:
"aki kevesebb elköltött pénzt igér."
HAHAHAHAHAHA

neménvagyok 2009.01.28. 12:15:10

@Bummer:

Mi tetszik? Láttad az összehasonlításokat 2006-ban, hogy ki hány ezer milliárdot ígérgetett?

Karvaly 2009.01.28. 12:40:53

@is: SZJA-hoz, ÁFÁhoz, szoc. támogatáshoz nem kell a kétharmad, hozzá is nyúltak, de pont a rossz irányba.
Persze, tudom, a szocialistáknak az eltartottak a célcsoport, ráadásul ez az a réteg, amelyiket a legkisebb befektetéssel lehet motiválni, de akkor ne mondd, hogy nem volt eszkösz a szocik kezében. Lett volna, de másra használták.

neménvagyok 2009.01.28. 12:41:13

Na ennyit a politikai kalandorkodásról:

"Kovács Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés fideszes elnöke 10 millió forintos szolgálati autót kapott az önkormányzattól. A gépjárművásárlást egy novemberi baleset indokolta, melyben az elnök korábbi kocsija totálkárosra tört. Az önkormányzat nem érzi problémásnak, hogy a gazdasági válság kellős közepén egy luxusfelszereltségű autót vásárolt, jóllehet a Fidesz politikusai napok óta hasonló beszerzések miatt támadják a kormányt."

Ja! És természetesen Verest is páros lábbal rúgnám ki a sumákolása miatt, még mielőtt...

Arma Gedeonka 2009.01.28. 12:44:20

@eventus:

én szoktam tréfálni, de itt nem tettem. Én Fletó helyében halálkomolyan átpasszolnám a hatalmat a Fidesznek. Nem vagyok Fletó-fan, a Jobbikra szavaznék, ha most lenne a választás, de hideg fejjel Fletó helyében ezt látnám a legjobb egyéni stratégiának.
Az országnak meg kb. úgyis mindegy, amikor összeomlás jön, mindenki (na jó, a legtöbben) ma "szélsőjobboldalinak" minősülő dolgokat fog követelni.

Arma Gedeonka 2009.01.28. 12:47:55

@nyomasek:

"felülvizsgálni azonnal a rokkantnyugdíjakat, a csalókat elítélni, visszakövetelni a jogtalan ellátást, börtönbe küldeni azt az orvost aki aláírta a szakvéleményt. de lehetne még sorolni hosszan."

Ebből elég lenne a felülvizsgálat és arcmentésül írják a papírra, hogy "meggyógyult". A jogtalan ellátás visszaszerezhetetlen, az orvosok kapjanak seggberúgást (fizikailag), mindenki tudta, látta , mimegy mégse szólt évekig.
Amúgy mindegy, hogy valaki jogosan, vagy jogtalanul rokkant, ha államcsőd lesz...

Arma Gedeonka 2009.01.28. 12:49:51

@is:

mert az indiai gumigyár biztosan termelne, ha a Fidesz nem "kergeti el". Még a meglevőket is leálljtják. A kecskeméti merci is úgy jön, mintha menne.

Necoure Yamaki 2009.01.28. 12:50:22

@g.i.: Azt nem láttam ki mennyit ígért, de az igen, hogy ki mennyi költött. Úgy szeretném látni azt a statisztikát, amiből az elmúlt 7 év sikersztorinak tűnik. Merre keressem g.i., a kapcsolat.hu-n van ilyen?

is 2009.01.28. 12:58:12

Karvaly SZJA-hoz, ÁFÁhoz, szoc. támogatáshoz nem kell a kétharmad, hozzá is nyúltak, de pont a rossz irányba.

addig ezeket nem lehet csökkenteni, amíg nincs vagyonadó, co-payment, öngondoskodás elterjesztése a fejekben az etatizmus helyett. ha meg csak variálod (mert ezt tették, tényleg nem többet), az csak halottnak a szenteltvíz, de megint rossznak nem lehet mondani. a FIDESZ 4 év alatt nem emelte az SZJA sávhatárokat, ezzel burkolt SZJA emelést csinált. a TB járulékot csökkentette, de a minimálbért duplázta, így a gazdaság TB-terhét nem csökkentette. a FIDESZ is csak tologatta, nem csökkentette. egyik 19, másik 1 híján 20. a családi pótlék vs. adójóváírás csak annyit ér el, hogy növeli a jövedelmi/vagyoni különbségeket, munkahelyet nem teremt, tehát akinek nincs munkája, az ettől csak éhen hal, nem fog tudni elmenni dolgozni. értem, hogy a cigányt meg kell nevelni, hogy ne akarjon segélyből élni, de ha munka nincs, mert a gumigyárat elkergetik, akkor mégis hogyan?

co-payment, vagyonadó, öngondoskodás (vizitdíj, tandíj). az első kettőt a kormány megpróbálta, az MSZP-FIDESZ lenyomta.

Lodovik Trema · http://lodovik.blog.hu 2009.01.28. 13:00:33

Hehe. Geir Haarde, a miniszterelnök 3 nappal a lemondás után bejelentette, hogy mégse akar lemondani. :]

Utánanézhetettetek volna rendesen, mielöt ezt a cikket lehozzátok.

Cypriánus 2009.01.28. 13:03:19

Kedves Ungur!

Attól félek , nem fog itt lángban állni, a táj márciusban, sőt semmikor sem, , legalábbis nem jobban mint máskor.
A kormány kitart, szétosztják a zsákmány maradékát, felélik a hitelt, mannát szórnak a nyuggereknek hogy ne veszítsenek túl megalázóan, aztán az állam és gazdasági ccsődöt ráhaggyják a Fideszre, majd búgó hangon nyomatják a kisemberpárti szövegeket a sajtóban, hogy 2014-ben kezdhessék előlről.

Rwindx 2009.01.28. 13:07:06

@okostojgli:
Tehát úgy gondolod hogy abból az országból akinek a miniszterelnöke eljátssza hogy hétfőn mond valamit, majd kedden letagadja a hétfőit és teljesen mást állít újra (de ott van Davos is akár), n számú százlóshajója programja akármije süllyedt el, államcsőd szélére sodorta az országot, 2006-ban 10%-os államháztartási hiányt hozott össze, akinek azt sem lehet elhinni amit kérdez, aki látványosan nem csinál semmit, leszarja a gazdaság szereplőinek, a társadalmi szervezetek javaslatait, meglepődnének ha ezt az embert kivágnák a hóra? Szerinted a befektetők hülyék? A kockázatkerülők már réges régen leléptek, a kockázattűrők meg maradtak a várható hozamok miatt. Itt folyamatos bizonytalanság és kiszámíthatatlanság van, ha egyáltalán nem lesz kormány hónapig, az sem fokozná a bizonytalanságot érdemben.

@is: 2006 szeptemberében nem 100 ember volt a Kossuth téren, mégha nem is 100ezer de pár 10ezer. Kérlek próbáld meg kibontani az igazság minden szálát.

neménvagyok 2009.01.28. 13:22:50

@okostojgli: @g.i.: hülye vagy.

Na, ez a szint, amikor távozni szoktam, bár sommás véleményedet elmulasztottad indokolni.

Meggyőztetek! :o)))

Cső! És VIKTOR, VIKTOR! :o)

neménvagyok 2009.01.28. 13:24:45

@Necoure Yamaki: "@g.i.: Azt nem láttam ki mennyit ígért, de az igen, hogy ki mennyi költött. Úgy szeretném látni azt a statisztikát, amiből az elmúlt 7 év sikersztorinak tűnik. Merre keressem g.i., a kapcsolat.hu-n van ilyen? "

Ki a tököm mondta hogy sikersztori? Egy csőd.

Mindössze nem látom az alternatívát.

is 2009.01.28. 13:25:28

@Riwndx: tényleg, heteken át pár 10ezer? nem rögtön két millió? egy-két napig tán pár ezer, de Izlandon két hónapja folyamatosan növekvő(!) számú ember. kérlek próbáld meg elvenni a szemellenzőt a szemed elől, jó dolog ám a helyes számadatokra alapozva véleményt formálni.

ha meg a TV-ostromra gondolsz, akkor az egy esti szórakozás volt a népnek, csak a cirkuszt élvezték. és ott pont sikerült egy-két autót felgyújtani, a semmiért, arra én nem lennék büszke.

Bummer 2009.01.28. 13:27:35

@is:
Bocs, visszavonok mindent. Nem -2% lesz a gazdasági növekedés. Kurvajó a gyurcsányi.

Hajjakend 2009.01.28. 13:29:14

@Cypriánus: És közben a Fidesz mindezt lelkesen támogatja.
Nem oszlatják fel a parlamentet, nem mond le egységesen minden ellenzéki képviselő hogy ki kelljen írni a választásokat

Bummer 2009.01.28. 13:29:17

@is:
"öngondoskodás". 120e nettóból? Viccelsz?
"nincs co-payment": a járóbetegellátásban 30% körül VAN

Bummer 2009.01.28. 13:30:09

@Hajjakend:
"nem mond le egységesen minden ellenzéki képviselő hogy ki kelljen írni a választásokat "
Miért kéne ettől kiírni a választásokat? Ez a létező legostobább ötlet.

tita · http://hetkoznapi-mesek.blogspot.com 2009.01.28. 13:33:38

Kedves Agentuntur, nem kellene ennyire lebecsülni az ökröket.

tita · http://hetkoznapi-mesek.blogspot.com 2009.01.28. 13:34:21

Bocs, Agentungur. Először is így akartam írni:)

Samott 2009.01.28. 13:37:43

@Bummer: Ja, hiszen ugrik a fizu, a bizottsagi potlek meg a jo kis koltsegterites. Miert is tennek? (egyebkent szerintem azert buktas ez a fideszes/feloszlatos dolog, mert Gyurcsany zsebbol megvenne azokat a fideszes kepviseloket akikre OV nem szamit 2010-ben - van meg boven tartalek a fidesz frakcioban)

Hajjakend 2009.01.28. 13:49:17

@Bummer: Ezt nem tudom. A Fidesz találta ki.

Ács Ferenc 2009.01.28. 13:57:41

"A kérdés most az: vállalja-e azt az MSZP, hogy legkésőbb március 15-én elszabaduljanak az indulatok Budapest utcáin? Úgy tűnik, vállalja."

Nem értek egyet Agent Ungur kollegával. A nemzeti ünnepeinket rendszeresen meggyalázó randalírozók zajos, de szűk kisebbség. Erőszakos cselekményeikkel azt a többséget növelik, amelyik ezeken az ünnepeken elmenekül a fővárosból, vagy ha nem futja rá, akkor otthon tévézik. Aztán meg majd szavaz. Ráadásul minden egyes ilyen ünnepi ámokfutás a hatalmat erősíti. Nem most, hanem majd a parlamenti választásokon.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.01.28. 13:58:18

"öngondoskodás (vizitdíj, tandíj)"

A nap vicce volt. Köszönjük, is.

Bummer 2009.01.28. 14:05:33

@Hajjakend:
Én úgy tudom, hogy Fricz Tamás találta ki. És annyit érne el vele, hogy időközi választásokat tartanának, ahol több helyen az MSZP átvehetné a korábban Fideszes mandátumot.

Ács Ferenc 2009.01.28. 14:08:24

@dzsucseharcos: Nem olyan vicces dolgok ezek. Ráadásul megkerülhetetlenek, mert hiába utasítják el az emberek, hiába szavazzák le, kibújnak a szőnyeg alól, mert nem megoldott az egészségügy és a felsőoktatás finanszírozása. Miből fizessük? Adóemelésből? Infrastruktúrára szánt pénzekből? Tízhavi nyugdíjkeretből? (A többi államadósságból megy.) És az a "válasz" nem ér, hogy Veresnek, meg a közgyűlési elnöknek legyen olcsóbb a kocsija.

Bummer 2009.01.28. 14:09:19

@Ács Feri:
Ha például a MOL 8% helyett 16% nyereségadót fizetne, mint a kkv-k, akkor az sokat jelentene (100milliárdokat évente)

Bummer 2009.01.28. 14:10:26

@Ács Feri:
Mondok másik variációt is. Bevezetjük a tandíjat, vizitdíjat, a munkáltatók pedig megemelik négyszeresére a béreket, hogy a munkavállalók ki tudják fizetni a magasabb terheket.

Ács Ferenc 2009.01.28. 14:15:22

@Bummer: Ez olyan "fizessenek a gazdagok" tipusú szöveg. Ráadásul nem gondolom, hogy a Molt, mint nemzetstratégiailag kiemelten fontos céget gyengíteni kellene.

okostojgli (törölt) 2009.01.28. 14:15:32

@Rwindx: Ha a befektetők és hitelezők szerint ennyire kiszámíthatatlan a helyzet, akkor az az apró momentum, hogy Viktorról kurvára nem tudni mit szándékszik csinálni majd az országalmával a kezében, valóban nem oszt, nem szoroz.

Hajjakend 2009.01.28. 14:17:45

@Bummer: Én azt tapasztalom, hogy a sok rinya ellenére a Fidesz egyáltalán nem akarja átvenni a kormányzást és semmiképp nem akar előrehozott választásokat.
A pénz így is szépen megvan, de akkor még programot is kellene csinálni, meg esetleg el lehetne kúrni.
Így elég csak minden mondatba belekötni meg cirkuszolni kicsit a zsíros fizetésért.

Ács Ferenc 2009.01.28. 14:17:52

@Bummer:" Mondok másik variációt is. Bevezetjük a tandíjat, vizitdíjat, a munkáltatók pedig megemelik négyszeresére a béreket"

Miből emelik meg?

Hajjakend 2009.01.28. 14:24:32

@Bummer: Ez nem jó, mert akkor az egyén dönthetne arról mit csinál és:

1. Sokan rosszul döntenének mert csak az állam bácsi dönthet jól.
2. Sokkal kevesebb hivatalnok kellene az ide-oda számolgatásra és jaj mi lenne szegényekkel munka nélkül.
3. Az állam kevesebb pénzt oszthatna mert mindenki maga osztaná be, emiatt nyuszi barátainak és üzletfeleinek kevesebb répaföld és répa jutna.

Amúgy a jobboldaliság és a demokrácia nem arról is szólna, hogy aki nem akar magáról gondoskodni az nyugodtan halhasson éhen?

Bummer 2009.01.28. 14:24:56

@Ács Feri:
Abból, amiből az ugyanazt a munkát végzett német munkavállalókét.

Bummer 2009.01.28. 14:25:46

@Ács Feri:
Az ország legprofitálisabb cége, a világ legjobban jövedelmező üzletében miért fizet feleannyi adót, mint a legtöbb embert foglalkoztató kkv-k?

Hajjakend 2009.01.28. 14:25:52

@Ács Feri: Abból az elvonásból amit jelenleg -állítólag - erre a célra be kell fizetni.

Ács Ferenc 2009.01.28. 14:27:33

@Hajjakend: "Amúgy a jobboldaliság és a demokrácia nem arról is szólna, hogy aki nem akar magáról gondoskodni az nyugodtan halhasson éhen?"

Túlzol kissé, de tény, hogy a polgári-jobboldali értékrenddel nem fér meg semmilyen kádár-retrós egyenlősdi, meg a ma trendi szociális demagógia.

KopaszMercis 2009.01.28. 14:28:00

Nem olvasom el, de ehhez annyit irnek, hogy egy olyan orszagban ahol civilizalt emberek elnek, akik kepesek nem majmok modjara viselkedni, es ahol az ellenzek nem fogalmatlan programenlkuli baszatlan idiotakbol all, ott igenis le kell mondani egy kormanynak.

Bar kesleltetik az elkerulhetetlent, de legalabb ezzel az egy dologgal a nep erdeket szolgaljak :)

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2009.01.28. 14:28:18

@Acmee: Miért fél év? Nem kell tökölni. Ha összejön a feloszlatás akkor technikailag mi gátolja meg, hogy választás legyen ~ 1,5 hónap múlva?

Bummer 2009.01.28. 14:28:32

@Hajjakend:
Ma kb. 6 millió ember akar, de nem tud magáról gondoskodni. Mert eladták a feje fölül az országot.
Például a magyar bankok ma nem hiteleket helyeznek ki a magyar vállalkozásoknak, hanem az anyabanknak odaadják a lóvét. Ennek a következménye lehet, hogy a vállalkozások leépítenek, az eddigi - világviszonylatban elég jól törlesztett - hitelek törlesztése akadozni kezd, inkább nem is folytatom.

Gerolsteiner 2009.01.28. 14:29:51

@Ács Feri: Az infrastruktúra-beruházások kiadásainak szigorúbb ellenőrzése, a gazdaság kifehérítése (átláthatóbb, egyszerűbb adórendszer) ... És a Veresnek meg egyáltalán ne legyen szolgálati kocsija. Járjon biciklivel (nem viccből mondom).

Ács Ferenc 2009.01.28. 14:33:39

@Bummer: @Ács Feri:
"Abból, amiből az ugyanazt a munkát végzett német munkavállalókét."

Ez nem kicsit sántít. Magyarországon miből emeljék négyszeresére a fizetéseket? Nyomtassanak több bankót?

"Az ország legprofitálisabb cége, a világ legjobban jövedelmező üzletében miért fizet feleannyi adót, mint a legtöbb embert foglalkoztató kkv-k"

Nem ugyanaz a kategória, és ezért nem vethető össze. Azt persze éppen liberális szemmel szokták bírálni, hogy a Mol miért élvez külön elbánást az egész politikai osztály részéről, de ennek bonyolult és nyomós okai vannak. És javarészt akceptálhatóak szerintem.

Ács Ferenc 2009.01.28. 14:35:27

@Gerolsteiner: egyetértek azzal, hogy ne építsenek nem létező hegyek közé völgyhidat, 35 éves tervekre metrót, stb. Most ki kell lépnem, este folytatom a választ.

KopaszMercis 2009.01.28. 14:35:54

@Ács Feri:
Birom ezt a hozzaallast.. egy ceggel foglalkozunk, mert makro szinten sem gondolkozni sem ervelni nem tudunk. "bezzeg a Mol"

Ennyi.

Gerolsteiner 2009.01.28. 14:48:42

@KopaszMercis: Azért ha a MOL egyet tüsszent, akkor sokan mások is a zsebkendő után nyúlnak...

Rwindx 2009.01.28. 14:51:50

@is: Marhaságokat beszélsz újra. Előbb 100 fő most idekevered a TV székházat. Te vetetted fel a Kossuth teret, arra reagáltam. Egyébként ne két milliót mondjál, mondjál 6 milliárdot vagy 1 főt, biztos erős érv lesz ezáltal...

@okostojgli: No látod :)
Szóval én nem érzem hogy bármi is növelné a bizonytalanságot, szóval igazat adok neked hogy nem tudjuk mit csinálna a fidesz a jelen helyzetben, de a probléma az hogy azt sem tudjuk feriék mit tesznek/mondanak holnap vagy a jövő héten, és egyáltalán el lehet-e azt hinni. Ez ugye azért súlyos mert elvileg ők kormányoznak.
Lám-lám az IMF-nek megy a rizsa most a 13. havi bér kompenzációjával kapcsolatban. Nekik is hazudnak, mindenkinek: EU-nak, IMF-nek, nekünk, bárkinek.

KopaszMercis 2009.01.28. 14:55:47

@Gerolsteiner:
de mindig lesznek kivetelek meg kivetlezettek.. ez nem egy rosszul felepitett rendszer szimptomaja ertsetek mar meg!

Karvaly 2009.01.28. 15:10:15

@Rwindx: abban biztosak lehetünk, hogy (habár mást mondott a Corvinuson), 2009-2010 megint kampányév lesz, ez az egyetlen, ami biztos a kormany hátralevő idejeben. És ez pont a stabilitás ellen tesz.

Gerolsteiner 2009.01.28. 15:12:19

@KopaszMercis: Lehet, hogy a rendszer nem rossz, de biztos-e, hogy a legjobb? Eleve ne nyúljunk hozzá semmihez, mert hátha elromlik?

Karvaly 2009.01.28. 15:18:46

@is: már megint ott tartunk, hogy mit csinált a Fidesz akkor. Egy biztos, hogy a kormány tarthatatlan pályán mozog, folyamatosan növeli az elvonásokat, feléli a tartalékokat, és lehetetlen tervezni előre akár hónapokat is, ezt minél hamarabb le kell állítani.
Mozgástér pedig van, elég jól kidolgozott terveket tettek le az elmúlt egy-két évben közgazdászok az asztalra, csak ugye a politikai akarat...
2008-ban a Corvinuson hangzott el az, hogy nincs mozgástér, 30 milliárdért is már meg kellene szüntetni a nyugdíjak svácci indexálását, és így tovább. Aztán pár hónap múlva lényegében mellényzsebből kitett 300 milliárdot (átlagosan 4%-os elvonás a közszférában)
Amit még lehetne tenni ezen kivül, első dolgok, amik az eszembe jutnak: segély csakis természetbeni juttatásban (ha kikötik, hogy élelmiszernél csak hazai lehet, akkor ez mellékesen erősítené a hazai mezőgazdaságot is), nagyprojektek (metró, kukoricamező alatti alagutak) leálliítása.
Az a gond, hogy ha erősödik a világválság, akkor abból csak az az ország fog kikerülni megerősödve, amelyik képes az önellátásra. Az elmúlt hat évben ezt épitette le a kormányunk.

Cypriánus 2009.01.28. 15:42:24

valszeg az EU miatt nem lehetne kikötni, hogy csak hazai élelmiszer lehet,a segélyben de attól még azt kéne csinálni...
azért valamennyi pénzt is kell adni, de a segély összege ne legyen több 30 000 Ft-nál-
A családi pótlékot el kell teljesen törölni, csalládi adórendszer kell. viszont a rászoruló gyerekek napi 3 étkezést kapnak az óvodában, iskolában, egész érettségiig/szakmunkásbizonyítványig stb. ha nem járnak, nem kapnak enni, ilyen egyszerű.
és még ezért is munkakötelezettséget kell róni a segélyezetekre, falun kötelező mezőgazdálkodást (saját maguk ehetik meg, amit termeltek) városban kötelező utcaseprést, szemétszedést.
Nem méltánytalanabb, mint a mi pénzünkből etetni a sok ingyenélőt. Meg ha krumplit kell kapálniuk, nem érnek rá lopni.

CrL 2009.01.28. 15:50:19

hm. abban az országban ahol 2 x 4 évre megszavazták az MSZP-SZDSZ kormányokat és még harmadjára is sokan és hangosan kiállnak mellettük szinte bármit meg lehet tenni.

Karvaly 2009.01.28. 15:58:54

@CrL: Én azért felteszem, hogy a hangos kormányvédők nagy része fizetett blogger.

Google 2009.01.28. 16:32:33

Karvaly,
akkor még nincs nagy baj, ha ennyi fizetett bloggert tudnak alkalmazni. Bár biztos, van olyan is, akinek az ízlése ficamodott ki, és még fizetni sem kell neki.
Nyomják itt, hogy nincs alternatíva, de ahhoz gyávák, hogy kipróbálják a másik társaságot. Sokat veszíthetnek? Azt nem hinném, hogy hirtelen az ország sorsa kezdte érdekelni őket.
Váltógazdaságban élünk, a másik társaságnak is meg kellene adni az esélyt, nem?
Vajon a jelenlegi kormány hívei meddig tartanák Gyurcsányt hatalmon, még hány évig várnák az ilyen-olyan erdményeket?
Vagy azt várják, hogy megépüljenek a bio-, nano-, technopolisok?
Az sem most lesz.

mesmithy 2009.01.28. 17:05:16

Addig úgysem történik semmi amíg afél ország ki nem vonul az utcára Gyurcsány most is közép s hosszútávú terveket szövöget, ami magyarul annyit jelent, hogy semmit sem csinálnak, csak másra akarják hagyni a szart.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.01.28. 17:05:17

@Karvaly:
Vagy egyszeruen kozalkalmazott, akik ejtoernyovel kerultek az allasukba es felnek a kormanyvaltastol.

Elkepesztoen keves penzert meg lehet venni embereket Magyarorszagon.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2009.01.28. 18:29:09

Kiderült már, hogy mivel fog a Fidesz lesújtani a válságra? Eltörli népszavazással, vagy ráuszítja Cser-Palkovics Andrást? :)

Egyetértek azzal, hogy ha marad a kormány, akkor a helyzet fokozatosan romlani fog az elkerülhetetlen katasztrófáig. Azzal is, hogy ezzel a helyzettel csak Gyurcsány és rokonai, barátai és üzletfelei járnak jól.

Egy előrehozott választás esetén kihagyhatjuk a fokozatos romlás fázisát és egyből belevághatunk a katasztrófába, amivel senki sem jár jól, és ez mennyivel jobb, mint a másik forgatókönyv, amiben Gyurcsány & Co. jól jár. :)

Nekem ennél jobb ötletem van. Az MSZP és a Fidesz paktumot kötnek, hogy a szocik 2010 tavaszáig garantálnak a Fidesznek 60 igen szavazatot a saját frakciójukból minden szavazásra, bármilyen témában. Még egy bizalmatlansági indítványhoz is. Értem? Gyurcsány out, Orbán in, oszt lássuk a medvét. Nincs több blöffölés, mindenki kiteríti a lapjait, ha a kispártok akarják, támogathatják a Fidesz-kormányt. A Fidesz válságkezel, a szocik tanulnak, jegyzetelnek. No?

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.01.28. 18:29:16

Lendvai Ildikó egy korlátolt, ostoba, sötét bányarém.

Ács Ferenc 2009.01.28. 21:41:48

@min0rity r3port: ehhez képest hét éve folyamatosan vezet egy rohadt nagy kormánypárti frakciót, ami nem esett szét, nem is nagyon lépnek ki belőle, és nyert két választást. Ha ő korlátolt és ostoba, akkor milyen lehet az, akinek ez nem sikerül? És hogy bányarém? Lehet, de mutatnál olyan 63 éves nőt a parlamentben, aki tetszik neked?

Huhh, de gáz ez a nemazénpártomaszereti, csúnyabutanéni...Persze volt kitől tanulni (lásd magyar politikai osztály.)

Ács Ferenc 2009.01.28. 21:48:05

@Kettes: 2009.01.28. 18:29:09
Kiderült már, hogy mivel fog a Fidesz lesújtani a válságra? Eltörli népszavazással, vagy ráuszítja Cser-Palkovics Andrást? :)

Az a gyanúm ébredt, hogy te lebecsülöd a helyettes szóvivő úr képességeit. Majd ha letettél annyit az asztalra, mint ő, akkor beszélj!

AYBARS ANDA 2009.01.28. 23:28:12

Pártom Honlapján

döbbenettel konstatáltam, hogy
kedvelt blog-szájtomat egy mocskosszájú, idióta bűnöző szállóigévé válni akaró
- közösülés állatiasabb formáját jelentő -
IGÉJÉVEL
HIRDETIK !

TILTAKOZOM!

Felkérem Dr.

TILCSÁK BEA

kollégát a haladéktalan intézkedésre

a REAKCIÓSOK ELLEN !!!

min0rity r3port · http://m0r3.blog.hu 2009.01.29. 00:05:47

Goebbels hatalmi idõtartama nem bizonyíthatja, hogy nem volt hitvány szörnyeteg, aki csürhévé züllesztett egy népet.

Thulsa Doom (törölt) 2009.01.29. 00:15:40

@Ács Feri:

Miért? Mit tett le eddig cserpalkó az asztalra? Gondolom ugyanazt mint percné, szíjjártó meg a többiek...

Az előrehozott választásról meg kár agyalnotok. Viktor nem olyan idióta mint a szurkolótábora. Nagyon jól tudja, hogy a fityisz kormányra kerülve két hónap alatt összeomlana. Ezért csak a pofázás szintjén akar kormányváltást, hogy megnyugtassa a kis lelketeket.

Gondolom azért te is sejted, hogy egy Fidesz gőzelem után, mikor megtudják a zemberek, hogy mit is értettetek az adócsökkentés meg a rendkívül kreatív "ne az emberek fizzessék meg" szlogenek alatt, nem a 2006 őszi forgatókönyv fog megvalósulni.
"Véletlenül" a rendőrség nem fogja megakadályozni, hogy a tömeg szétverje a kormánypárti mókusok fejét. És még nem is reklamálhattok majd, hiszen ti óbégattatok a legjobban a "renőrattack" ellen.

A helyzetetek szar és reménytelen.

Karvaly 2009.01.29. 07:40:49

@mesmithy: Na ja. Szimpla tüntetés kevés lenne, ugye megunják és hazamennek, viszont egy felmelegített taxissztájk szerintem működne, mondjuk 100-200e ember elállná a legforgalmasabb utakat. Ennyi embert még letartóztatni és elzavarni sem lehetne.
Csak azt kellene megakadályozni, hogy beálljanak az NBH provokatőrjei, és törjenek-zúzzanak.

Karvaly 2009.01.29. 07:44:47

@Kettes: szerintem nem működne. A nagykoalíciók külföldön se igazán működnek, itt a koalíciós kormányzás eddig arról szólt, hogy hogy lehet leszalámizni a kisebbet.
Ráadásul hogy lehetne garantálni, hogy a Fidesz mindig megkapná a 60 igent?
És egy év érdemi cselekvésekre igen kevés, a nehéz döntéseket már meg lehetne hozni, de az eredmények még nem jelentkeznének, arra lenne elég, hogy az MSZP tápanyagot gyűjtsön a kampányához.

okostojgli (törölt) 2009.01.29. 07:57:48

@Rwindx: az alapvető kérdésed az volt, hogy ha a mostani kormány lemond az milyen kockázatot jelent. Vagyis a saját kérdésedre a saját magad által adott válasz minimum értelmetlen, mert te a még jelen lévő kormányról beszélsz (hazudik) miközben az alapfeltevés az, hogy a kormány már lemondott.
Lehet gyűlölni Gyurcsányt, de ésszel, légyszi.
süti beállítások módosítása