Mohamedán vízkereszt a milánói Dómnál
2009. január 24. írta: dobray

Mohamedán vízkereszt a milánói Dómnál

  A fotó - amelyről a kath.net is hírt adott - megtévesztő lehet - mondta egy olasz tévéadó moderátora, miközben a reggeli sajtószemlén felmutatott egy kedves fotomontázst az Il Giornale napilap első oldaláról, mely a milánói dóm előtti teret ábrázolja, színültig tele mohamedánokkal, akik térdelve és Mekka felé fordulva imakötelezettségüket teljesítik éppen. Vajon csak egy mókás fotó-köszöntés volt ez a keleti bölcsek ünnepe alkalmából?

 A valóságos hír 24 órával később érkezett, pontosan a háromkirályok ünnepén, vízkeresztkor, és az ország összes újságját megtöltötte: az előző nap bemutatott fotó nem önkényes összevágás volt, hanem mohamedán valóság. A milánói iszlám-központ sietősen meginterjúvolt főnöke, Abdel Hamid Shaari imám elmondta, hogy aznap demonstrációt tartottak Milánóban, és felvonulásuk közben véletlenül éppen akkor értek a dómtérre, amikor a délutáni ima órája elérkezett.

 És így annak a kevés katolikusnak, aki a délutáni vigíliára a székesegyházba igyekezett, előbb várnia kellett, hogy a tömegtől bejuthasson a templomba. Persze ez legyen a legkisebb gond ebben az esetben.

 Kétségbe nem vonva bárkinek a hite gyakorlásához való jogát, valahol fönt, a brüsszeli EU-irodákban el kellene gondolkodni arról a fene nagy nyitottságról, amit most tanúsít az Unió. Csak magunknak köszönhetjük, ha eláraszt minket az iszlám. Talán osztogatni kellene Roger Scruton két esszéjét, amelyeket itthon a Helikon adott ki A nemzetek szükségességéről címmel. A címadó esszén túl ebben az esetben a Nyugat és a többi sokkal érdekesebb számunkra. A fő baj ugyanis nem az iszlámmal, hanem a Nyugat öngyilkos, saját identitását és saját magát fölszámoló gondolkodásával és viselkedésével van. Gyorsan vissza kellene találnunk a gyökereinkhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr19897612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

roland_bela (törölt) 2009.01.25. 01:11:57

@Madnezz: téged milyen alapon zavar a csador? én nem értem mire fel ez a nagy megmondjuk, hogy hogy éljetek, mert mi vagyunk a kultúrált európaiak- vehemencia. az miért nem zavar, hogy a vallásos zsidó nőknek le kell borotválni a fejüket, hogy a mianmari nőknek kurva sok nyakdísszel megnyújtják a nyakát, hogy körülmetélik az amerikai gyerekek 80%át, az nem számít csonkításak.
miért nem egyszerűbb azt mondanod, hogy én madnezz utálom az arabokat, egyszerű fajgyűlölő vagyok, aki nem bírja a másvallásuakat sem.

HgGina 2009.01.25. 01:14:22

Egy bölcs néger egyszer valami olyat emlegetett: Afrika az afrikaiaké.

Európa meg az európaiaké. Itt az ideje hazazavarni az összes négert Afrikába, összes sárgát Ázsiába, összes féligefeketét Indiába. A vörösöket Amerika helyett pedig Szibériába.
De nagyon gyorsan.

Az iszlámnak nem Európában van a helye.

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2009.01.25. 01:14:22

@tevevanegypupu:

Na figyu !

Én nem olvastam, hallottam egyről sem. Amiről tudok az nem tüntetés volt hanem egy olyasmi elhatárolódás, amiről te is írsz, brit földön dolgozó tanárok, írók stb. részéről.
DE EZ NEM UGYANAZ, MINT TÍZEZREN FELVONULNI, ahogy pl. a baszkok többször is megtették az ETA ELLEN.

Érdekesség: Próbáltam rákeresni erre az értelmiségi elhatárolódásra, vagy bármilyen Al-Kaida ellenes tüntetésre és csak ez jött össze:
front14.hu/index2.php?option=com_content&do_pdf=1&id=70


Ha tudtok hiteles forrásokat, akkor elő vele, én nem találtam !

roland_bela (törölt) 2009.01.25. 01:14:35

amúgy pedig honnan vágod, hogy a különböző "radikális szervezeteknek" mi a programja? azért mert a nyugati médiában, a nyugatcsicskákat tüntetik fel jófényben, az ellenzék meg radikális szemét. hopp ugyanez van mo-n, a hazai ellenzékről is ilyesmiket próbálnak sugallni.

tevevanegypupu 2009.01.25. 01:16:35

flimo13
A kereszteslovagok vegigraboltak Europat mire eljutottak a Szentfoldre. A mi II. Andrasunk is jart ott (kozben olte meg Bank ban Gertrudis a feleseget); Szaladdin miutan bevonult Jeruzsalembe megkimelte a varos lakoit es nem bantotta a foglyokat. oroszlanszivu Rihard nem kimelte a muzulman foglyokat, tobbezret lefejeztetett..es visszatert Angliaba ugy, hogy a labat nem tudta Jeruzsalembe betenni.

Ami pedig a XIX. szazadi gyarmatositast illeti, na vajon ki kezdte? A muzulman orszagok vagy Anglia, Franciaorszag, Belgium..Olaszorszag..?

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2009.01.25. 01:27:27

@tevevanegypupu:

Okké! Akkor mi meg kinyírhatjuk a mongolokat Dzsingisz kán miatt, a dánokat a vikingek miatt, az indiánokat az inkák miatt, az arabokat pl. a rabszolga kereskedelem miatt, a franciákat Napóleon miatt, a németeket Hitler miatt, a magyarokat a kalandozások miatt, a törököket Szulejmán miatt, a görögöket nagy Sándor miatt, az oroszokat Sztálin miatt és így tovább!

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2009.01.25. 01:31:07

@roland_bela:
Figyelj jól!
Nem az életmód, hanem a kötelezővé tétel a gond. A szabad választás mellőzését is jelképezi a csador, nem a betiltását akarom, hanem a rákényszerítés megszüntetését.

tevevanegypupu 2009.01.25. 01:31:07

erospista
ha logikusan, a sajat fejeddel probalsz gondolkodni akkor rajossz arra, hogy a tisztesseges, normalisan gondolkodo emberek a muzulman orszagokban es Europaban is ugyanugy felnek merenyletektol, gyilkossagoktol mint barhol. Es ha Europaban vagy mas vilagreszen elnek, akkor duplan erintettek:egyreszt felnek a merenylettol masreszt felnek a helybeli lakossag haragjatol. Muzulmanok, ugyan miert is lennenek masok? Hiszen Magyarorszagon is az emberek tobbsege tele van eloitelettel, kulonben eleg itt is elolvasni nehany hozzaszolast..Kicsit tobb jozansagot..

tevevanegypupu 2009.01.25. 01:32:55

Madnezz
sot, egymast is kinyirhatjuk hiszen ketteszakadt az orszag! Es nem eloszor!((:

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2009.01.25. 01:37:07

@tevevanegypupu:

Látod, ez legalább őszinte. Értem, hogy félhetnek, csak pont az a baj, hogy az un. békés, humánus, civil stb. muszlim világn nem nagyon mutatja meg az arcát. És, akkor felmerül a kérdés, hogy van e egyáltalán ? Mert ugyanaez a félelem baszkföldön is dolgozik, hiszen ott nem a másik kontinensről jönnek a terroristák, és mégis:

www.mno.hu/portal/60169

és, most is így állnak hozzá. Éljenek a baszkok !

flimo13 2009.01.25. 01:38:26

@tevevanegypupu: de mégis nagy pofával azt hirdetik, hogy azért utálják a nyugatot, mert 900 éve el akarták őket pusztítani. Az emlékezetük itt véget ér. Ez a lényeg, nem az, hogy akkor mit építettek.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2009.01.25. 01:38:31

@Spielberg:
Arra próbáltam rámutatni, hogy a Koránban leírt pozitív dolgok nem működnek iszlám országokban, de a negatívak igen. Mivel ez általános tendencia, ezért itt én nem akarok úgy élni, mint ők ott.
Az hogy egy ország lakossága nem teszi szét a lábát idegeneknek, még nem jelent rasszizmust, vagy idegengyűlöletet. Ugye a post pont arról szól, hogy muzulmánok dörzsölik a tenyerüket, hogy ők harc nélkül szépen eltüntetik az itteni kultúrát. A szemük előtt már az Európai Kalifátus lebeg, sajnálom ha szerinted gonosz dolog részemről, hogy ezt nem akarom.

flimo13 2009.01.25. 01:40:50

@tevevanegypupu: Komolyan ennyire nem lehet érteni, hogy én azért írtam le Poitierst, mert teljesen fals az az állítás, hogy ha számítana is valamit a történelem, akkor se a nyugat kezdte?

tevevanegypupu 2009.01.25. 01:50:56

Europai Kalifatus? Hat persze vannak akik szeretnenek ilyesmit, de szerencsere sokkal tobben vannak azok akik ezt nem fogjak megengedni. Nagyhatalmak megengedhetik maguknak hogy egesz orszagokat megszalljnak, kihasznaljak az azsiai, afrikai es a volt szovjet megszallas alatt elo orszagok szegenyseget, tudatlansagat es fillerekert dolgoztassanak milliokat, elvegyek a termeszeti kincseiket az meregdragan adjak vissza nekik..Nem feltetlenul az a legnagyobb veszely amit latunk es feltuno, van nagyobb is amit nem veszunk eszre pedig mar tulajdonkeppen fogsagba is estunk. Az Europai Kalifatus vagy egy gazdag orszag kiszolgaltatottjanak lenni..termeszetesen az utobbi jobban hangzik..de a masodiknak nagyobb az eselye a megvalosulasra mint az elsonek.

tevevanegypupu 2009.01.25. 01:52:23

flimoo13
jobb volt a romai birodalom fennhatosag alatt elni?

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2009.01.25. 01:57:49

@tevevanegypupu:

Azért még kelet-Európában sem fillérekért dolgoznak az emberek, más földrészek lakosaihoz viszonyítva.
Meg pl. a muzulmán országok messze nem támogatják egymást annyira mint itt az euban levők. Sőt a palesztínai arabokat is jobban támogatjuk, mint a gazdag olajsejkségek.... csak a gázai övezetbe 750.000 ember kap élelmet eus pénzből... szerinted az Európai Kalifátus adna nekik ennyit?

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2009.01.25. 01:59:17

@tevevanegypupu:

Igazad van, az olaszokat a Római Birodalom miatt kell kinyírni! :)

flimo13 2009.01.25. 02:00:57

@tevevanegypupu: iszlámnál? Ha eljön az a nap, mikor az egész Föld iszlám lesz, és még élek, azt fogom kívánni, bár építették volna meg a szovjetek a bombahajóikat, vagy Tellerék a kobaltbombát. Érthető válasz? Ezennel be is fejezem, nincs kedvem papagáj módjára ismételni, mert értetlenkedtek.

m_tron 2009.01.25. 02:03:21

Hanukázni lehet Budapesten? Milánóban imádkozni nem?
„Köcsög kazár!"

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2009.01.25. 02:13:22

@flimo13: lehet érteni, tökéltes érv, csak ők nem akarják érteni :(

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2009.01.25. 02:22:37

@David.: ez így extra magyartalan nekem, de mivel sejtem mit akartál összerakni azt, mondanám, hogy a baszkok nem csak nem támogatjátk a minden estetben beteg, aberrált gyilkos terroristákat, hanem ezt MEG IS MUATATJÁK több tízezren.

Ehhez képest a muzulmánok sehol, soha, semmit nem mutatnak, csak, ha mások halálának örvendenek vagy a sajátjaikat siratják. De a terrorizmus ellne NO ACTION.

SzocsO 2009.01.25. 03:08:13

Amíg engem békén hagynak, kurvárleszarom ki miben hisz. ennyi.

borzzz 2009.01.25. 06:31:31

sereslaci
"a WTC elleni támadás teljesen érthető volt:
az ott dolgozó emberek a globalizáció KATONÁI voltak

én a neokonok helyett a mohamedánokra szavazok és ha kell inkább oda térek be, mint a a neokonokhoz"

Te ezt melyik kellemes muzulmán országból írod? Mert ha innen a rettenetes Nyugatról, akkor csak arra tudok gondolni, hogy adósrabszolga vagy (esetleg a futtatód elvette az útleveled), másképp nem lennél itt. Csak egy szavadba kerül, és elkezdünk gyűjteni neked, mint Izaurának, hogy felszabadulj és ott élhess, ahol szeretnél:-))

fehérfarkas 2009.01.25. 06:56:57

flimo13-nak:
ezt írtad:
"Poitiers kérlek szépen arra volt ellenérv, hogy az iszlám világ békésen meghódította (lol) a Szentföldet, erre a gonosz keresztények vissza akarták foglalni. És ha ezt nem teszik a gonosz keresztények, akkor a jámbor törökök nem jönnek ide a magyarok felét kiírtani, hogy helyükre majd németek, szerbek ecetera települjenek, megalapozva Trianont.
De azért szeressük őket, mert ők utálják a zsidókat. Inkább nem, kösz. "

a zsidózáshoz ennek semmi köze, miért van az, hogy ha nem utálja a muzulmánokat akkor másik antiszemitának, zsidógyűlülőnek számít? miért nem lehetek buddhista gyűlölő? miért csak zsidó gyülőlő lehetek? :)))
(valójában egyik kultúrát sem gyűlölöm - csak egyesek képtelenek megérteni, hogy a világ nem fekete fehér, jó-gonosz, barát-ellenség párokba van elrendezve)

az ottomán törököknek semmi köze a keresztes háborúkhoz
a keresztes háborúk idején az ottománok még jóval keletebbre voltak és nomád lovas nép voltak, amikor a földközi tenger vidékét már a szeldzsuk törökök uralták (ugyanis az arab civilizáció a 10. században már hanyatlott, és a szeldzsukok ezt ki is használták a térség meghódítára), aztán utánuk jöttek a mamelukok, és csak azután jöttek az ottománok és mentek volna nyugatabbra is, ha mi nem tartóztatjuk fel őket
a terjeszkedésüknek semmi köze nem volt a keresztes hadjáratok megbosszulásához, a nem török muzulmán népeket is ugyanúgy uralmuk alá vonták mint a keresztényeket (csak a muzulmánoknak kevesebb adót kellett fizetniük)
egy birodalmat akartak létrehozni - és létre is hoztak, amely a 20. elejéig kitartott

fehérfarkas 2009.01.25. 07:04:54

erőspista-nak:

az eta-t könnyű valamihez kötni: baszkföldhöz
de az alkaidát mihez kötöd? nincsen egy JÓL ISMERT központja, vagy központi magja, vagy központi sejtje
ha lenne, akkor a világ titkosszolgálatai már rég kicsinálták volna
így ez csak egy fantom szervezet, annyit tudunk róla, hogy létezik és bizonyos merényleteket magára vállal
de még a vezetőjénekl tartott oszamáról sem tudjuk, hogy amikor nyilatkozik, az vajon hány évvel ezelőtti felvétel és hol is készült pontosan a nyilatkozat

az ember elítéli az alkaidát, de utcára kimenni demonstrálni ellene fölösleges
ha akarsz kimehetsz, de ettől még nem fogják beszüntetni működésüket, és a nyílvánosság előtt sem fogják felfedni magukat
az alkaida ügye marad a titkosszolgálatok feladata, hogy felderítség és elkapják őket

fehérfarkas 2009.01.25. 07:08:34

bocadilla-nak:
az iszlámot ne keverd sem a terrorizmussal, sem az iszlamizmussal
a kereszténységet sem szoktuk a klu-klux-klánnal összekeverni, akármekkora kereszteket is cipeltek magukkal, és akármennyire is a bibliára hivatkoztak
sőt, még kinézetben teljesen ugyanúgy, ugyanolyan fehér csuklyában levő spanyol katolikusokat sem szoktuk összekeverni velük
művelt ember ugyanis meg tudja különböztetni a mérsékeltet/normálisat a szélsőségestől/elmebetegtől

I_Isti 2009.01.25. 07:11:30

@fehérfarkas: Persze. De aki nem megy ki az utcára tüntetni az al-Káida ellen, az nem is nyomja föl az al-Káidás ismerősét (már ha van neki), amivel kicsit olyan, mintha egyet is értene vele.

fehérfarkas 2009.01.25. 07:11:36

Madnezz-nak:

a muszlim testvériség számos vezetőjét pont a muzulmán országokban üldözik/ítélték börtönre vagy halálra
és ki adott nekik politikai menedékjogot? na ki?
anglia, usa, hollandia

fehérfarkas 2009.01.25. 07:18:28

I_Isti-nek:
ezt írtad: "Persze. De aki nem megy ki az utcára tüntetni az al-Káida ellen, az nem is nyomja föl az al-Káidás ismerősét (már ha van neki), amivel kicsit olyan, mintha egyet is értene vele."

magyaroszág 10,3 millió állampolgára közül vajon hányan mentek ki az utcákra tüntetni az alkaida ellen?
ők is mind terroristákat támogatók?
ne hülyéskedjél már, te sem gondolhatod komolyan, hogy aki nem megy ki valami ellen tüntetni, az egyenlő annak a támogatójával

mondok egy példát: ellene vagyok a korrupciónak, de mégsem mentem egyszer sem ki emiatt az utcára tüntetni
akkor most a te logikád szerint és a korrupció pártján állok?
szerintem meg inkább az minősít engem, hogy fogadtam-e el egyszer is kenőpénzt, vagy én kentem-e meg másokat, hogy ezzel szerezzek előnyt a konkurenciával szemben
a válaszom: nem, nem fogadtam el kenőpénzt, és nem is kentem meg másokat -úgy hogy én joggal tartom magamat korrupció ellenesnek
de ha te csak azt fogadod el bizonyítékként, hogy kimentem-e az utcára tüntetni ellene, akkor bizony mégis csak korrupció pártinak számítok?

fehérfarkas 2009.01.25. 07:25:21

Madnezz-nek:
ezt írtad:
"....gyébként a globalizmus sem jó dolog, de az iszlám nagyságrendekkel veszélyesebb pillanatnyilag. Persze az iszlám megszüntetné a globalizmust,..."

az iszlám ugyanannyira globalista mint a kereszténység: nemtől, bőrszintől, fajtól, nemzetiségtől függetlenül teszi az embereket egy közös csoportba
egy olyan csoportba, ahol nem számít sem a nem, életkor, bőrszin, vagyoni helyzet, nemzetiség
elvileg, mert a gyakorlatban ezek ugyanannyira fontosak mint a keresztényeknél
jézus mindkét vallás számára meghatározó alak (a muzulmánok jézust ugyanolyan fontos prófétának tartják mint mohamedet, vagy mózest, vagy ábrahámot), de a tanításait a gyakorlati életbe egyiknek sem sikerült (még ebben is egyforma a két vallás)

fehérfarkas 2009.01.25. 07:29:49

HgGina-nak:
ezt írtad:
"Egy bölcs néger egyszer valami olyat emlegetett: Afrika az afrikaiaké.
Európa meg az európaiaké. Itt az ideje hazazavarni az összes négert Afrikába, összes sárgát Ázsiába, összes féligefeketét Indiába. A vörösöket Amerika helyett pedig Szibériába.
De nagyon gyorsan.
Az iszlámnak nem Európában van a helye"

jó, és akkor mi legyen az amerikai és auzstrál fehérekkel? ők meg jöjjenek vissza európába?
ja, és a mexikóiakkal mi legyen? ők hova menjenek? ők ugyanis az őslakosság és a fehérek keverék utódjai

fehérfarkas 2009.01.25. 07:42:13

erőspistának:
ezt írtad "csak pont az a baj, hogy az un. békés, humánus, civil stb. muszlim világn nem nagyon mutatja meg az arcát. És, akkor felmerül a kérdés, hogy van e egyáltalán ?"

ha a mainstream média a győzikesó és mónikasó helyett a kulonböző kultúrákat mutatná be érdekfeszítően, de mégis tárgyilagosan, akkor sokkal jobban ismernénk a világ többi részét is
a valódi baj az, hogy hiába vagyunk eu tagállamok, a lakosság 90%-a még az eu-val kapcsolatos műsorokat sem nézi (legalábbis a nézettségi adatk ezt tükrözik), nem hogy eu-n kívüli országokat/kultúrákat

RIO 2009.01.25. 08:00:07

komolyan fel kell tegyem a kérdést: TITEKET KI FIZET EZÉRT?

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.01.25. 08:19:30

@dszg: muszlim invázót magyarországon hatékonyan gátloja a tyúxar gazdasági helyzetünk... minden rosszban van valami jó, mert az arab/török bevándorlók a kérvényükben szereplő mese helyett valójában úgyis megélhetési okokból jönnek nyugatra. Ha átruccansz egy hétvégére Bécsbe, láthatod, hogy pár száz év késéssel, de mégis sikerült bevenniük a várost :)

Az meg külön figyelmet érdemel, mi is az egész iszlám bevándorlás oka: a 40 év kommunizmus, ami megakadályozta az addig természetes munkaerőmozgást Európában. A második világháború után így a hirtelen megnőtt munkaerőigényt már nem mint addig kelet-európából, hanem a néhai gyarmatokról lehetett fedezni. Érkeztek persze dél-európai államokból is munkások, de az olcsó afrikai/közel-keleti dominált. Azt kifelejtették a számításból, hogy a "vendégmunkások" aztán maradnak és állampolgárrá válva, családegyesítés címszóval rést ütnek a falon, felborítva az évszázados demográfiai viszonyokat. Mivel "vendégmunkásokként" senki sem gondolt komolyan az integrációjukra, párhuzamos közösségek alakultak, melyen most már nem egy esetben 3. generációban is csak gagyognak országuk nyelvén, vajmi keveset annak kultúrájából elsajátítva. Ha most utólag mégis elvárnák ezt tőlük (lásd mostani "Leitkultur" vita a németeknél), kapásból jön a nácizás/rasszistázás... pedig hogy is mondta Tony Blair:

"Tony Blair formally declared Britain's multicultural experiment over yesterday as he told immigrants they had ''a duty" to integrate with the mainstream of society. In a speech that overturned more than three decades of Labour support for the idea, he set out a series of requirements that were now expected from ethnic minority groups if they wished to call themselves British. "

Azaz bizony a bevándorlóknak igenis kötelessége a többséghez igazodniuk, integrálódniuk. Magyarországi párhuzamokat nem is merészelek felhozni...

nudlee 2009.01.25. 08:19:58

HgGina 2009.01.25. 01:14:22

Ha magamból indulok ki, aki igen keveset tud a családjáról és innen :
Dédim szlovák, a másik dédim sváb, egy másik dédim olasz... a többit nem tudom.
Az ilyenek mint mi, magyarok nagyjából úgy ugatunk arról, hogy ki hova menjen vissza, mintha a kárpát medencéből származnánk.

csöcsfej 2009.01.25. 08:32:40

Felettébb kedvező, hogy nem egy pakk dinamittal szeretné a figyelmet felhívni, respekt.

Btw ha ki lehetne ültetni mindenkit ennek a dómnak a tetejére, az elhozná a világbékét.

Régen ilyet is tudtak...

nyomasek 2009.01.25. 08:44:34

kill004 2009.01.24. 11:55:04
"Európa szemszögéből nézve a muzulmán bevándorlás a demokráciát egy saját magát legyőző rendszerré fogja átalakítani, ami idővel össze fog omlani, mivel az eredeti európaiak úgy fogják érezni, a demokrácia már nem szolgálja az érdekeiket."

Tegnap este néztem meg A Hullám című filmet. Ajánlom mindenki figyelmébe. Megdöbbentő volt látni az egyszerű társadalmi igény kialakulását a fasizmus iránt. A válság pedig nagyon jó katalizátor lehet.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.01.25. 08:51:34

@a szoci még kómában is lop:

gyönyörűen hazudsz. A te fajtád szokott az efféle "az iszlám törvénykezés szigorú de igazságos" maszlag után hamis talmud-idézeteket felböfögni

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.01.25. 08:58:16

@fehérfarkas:

"2030-ra már saját szürkeállományukat kitermelik, mert ott az oktatásba, képzésbe hatalmas összegeket fektetnek be"

Ezzel kicsit az iszlám hegemónia ellen dolgoznak ...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2009.01.25. 09:04:45

@roland_bela:

a csador zavarja a faszomat.

AMÍG ÖNKÉNTES, ÉS NEM KÖTELEZŐ.

hátsó szándék 2009.01.25. 09:11:07

A cikk utolsó mondatában sok igazság van: a Nyugatnak saját magával van baja. Már régóta úgy érzem, a mi nyugati civilizációs életfománk meghaladott, nem fenntartható. Az életmodellünk megbukott. Családmodellünk gyakorlatilag nincs. Gazdasági rendszerünk önpusztító. Miért meglepő, hogy ehelyett egy életképesebb, terjeszkedő modell veszi át a hatalmat? Hát kőbe van az vésve, hogy Európa keresztény, fehér, demokratikus? Ez kb. olyan igazság, mint az, hogy a Rómának kell a világ Urának lenni, meg az, hogy a szocializmus vezeti el az emberiséget a tökéletesen boldog jövőbe. Megbuktunk, és kész. Jöjjön, aminek jönnie kell. Ez a történelmi szükségszerűség.

csöcsfej 2009.01.25. 09:17:53

@hátsó szándék:

Róma a világ ura is volt, elég soká.
Az pedig, hogy ezen a kontinensen nem szaporodunk mint a nyulak, hidd el, jól fog még jönni.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.01.25. 09:20:42

@hátsó szándék: "Megbuktunk, és kész. Jöjjön, aminek jönnie kell. Ez a történelmi szükségszerűség."

Nem bukott meg itt senki és semmi. Csak az, aki ilyen hozzáállás mentén beletörődik...

csöcsfej 2009.01.25. 09:21:20

@hátsó szándék:

"egy életképesebb, terjeszkedő modell veszi át a hatalmat? "

Ezt amúgy arra érted, amíg van olaj a seggük alatt, addig tart a terjeszkedés, vagy mi a balhere?

hátsó szándék 2009.01.25. 09:29:50

Igen, nyilván jól jönne, ha nem szaporodnának mások helyettünk.
És Róma valóban a sokáig uralkodott, de aztán csak megdőlt. A mai kapitalista nyugat is meg fog dőlni, de én ezt nem fogom fel tragikusan. Próbálhatunk ellene harcolni, de mint átlagember, nem sok esélyünk van. Marad az alkalmazkodás. Lehet boldogan élni egy megváltozott világban is.

nudlee 2009.01.25. 09:30:49


Már rég nem az olaj van a seggük alatt. Kitaníttatják a gyerekeiket és éppen itt vagy nyugatabbra, de leginkább Kanadában és Amerikában tanítanak egyetemeken és dolgoznak magas szintű tudományos és gazd. projektekben.
Tömegesen.

csöcsfej 2009.01.25. 09:31:27

@nyomasek:

"Európa szemszögéből nézve a muzulmán bevándorlás a demokráciát egy saját magát legyőző rendszerré fogja átalakítani..."

Vannak preventív intézkedések, ld Franciaország.
Ha ez sem válik be, még mindig le lehet zárni a határokat, ez nem csak az USA privilégiuma.

hátsó szándék 2009.01.25. 09:34:47

Jó, Herr Sturm, de a beletörődésen kívül szerinted mit kéne tennem?
Pampogjak, hogy jaj, de borzasztó?

Csöcsfej: nem az olajra gondoltam, hanem az egyszerű demográfiai mutatókra. A muszlim családokban olaj nélkül is több gyerek születik, mint nálunk.

csöcsfej 2009.01.25. 09:37:06

@hátsó szándék:

Igen, nyilván jól jönne, mert ez a rendszer így lavírozik a fenntarthatóság határán és nem a bevándorlókra épít, sőt.

Ha pedig a megdőlő "kapitalizmustól" tudsz jobbat, hallgatlak. No offense...

csöcsfej 2009.01.25. 09:41:29

@nudlee:

Ja amikor már leesett, hogy el fog fogyni, de kurva gyorsan és be kell fektetni, de nem a kitermelésbe...lehet hülye vagyok és degenerált, de itt is, ha van rá lehetősége az embernek, kiperkálja azt a zegyetemet, had' nőjjön a kölök.

Ezzel nem tudom, mit is szerettél volna mondani.

csöcsfej 2009.01.25. 09:44:44

@hátsó szándék: 2009.01.25. 09:34:47

várd ki, mi lesz anélkül.

Európa a legnagyobb népesedést pont az ipari forradlom/gyarmatosítás uszkve 150 éve alatt produkálta, mikor gyak. korlátlan nyersanyag állt rendelkezésre, és a felvevő piacokat is beidomította.

Le vannak maradva, ezt végig kell járni.

tevevanegypupu 2009.01.25. 09:45:02

Tegnap este a Bukast lattam..Hitler vegnapjait. Nem muzulmanok zuztak szet akkor sem a vilagot es az elso vilaghaboruban sem..Es mehetnenk vegig a tortenelem soran az europai haborukon. nem kell nekunk mas kultura, mas vallas, mas szinu emberek, tudjuk mi egymast gyilkolni, elfoglalni egyedul, segitseg nelkul is.Talan inkabb erre kellene a hangsulyt fektetni mielott elkezdunk rettegni masoktol.

nudlee 2009.01.25. 09:52:32

csöcsfej 2009.01.25. 09:41:29

kétszer nem fogom pedig elmagyarázni, olvassuk el értően még egyszer.

csöcsfej 2009.01.25. 09:58:44

@nudlee:

a másodikat nem láttam bocs.

De azt elmagyarázhatnád, ha ez tényleg így van mint állítod, tanárok aránya illeszkedik ahhoz, amennyien többen vannak?

Spielberg 2009.01.25. 10:02:47

Igen sok minden nem jól működik. De mégis kinek a hibája, ha a bevándorlóknak (a demokrácia nevében) nem kell alkalmazkodniuk a befogadókhoz? A bevándorlóé? Aligha... Németország csak most ébred rá, hogy az elfordítom a fejem politika mennyire nem működik. Kitermelt egy olyan követelőző fiatal generációt (mint nálunk a cigányok) akiknek nincs kötelessége, csak jogai. Ez a bevándorlók hibája??
Szaud Arábiát az USA szponzorálja. Az országot, ahol a legkeményebb az iszlám. Ahol a nők tényleg kevesebbet érnek, mint az állatok. Az USA ad lóvét, hogy szarért-hugyért megvegye az olajukat (14 forint egy liter gázolaj a kutaknál...) Meg eladja a szar autókat a szaudiaknak. Itt nem számít a terrorizmus???? Egyébként mi az ami eljut a magyar tévékbe a haladó iszlámról? Semmi. Arról sem beszélnek, ami itthon köztudomású, tolvaj, gané politikusokról, cigánybűnözőkről, korrupt rendőrökről. Akkor miért beszélnének vadidegen országok vadidegen gondolatairól??? A csador nincs a Koránban, csak annyi, hogy a vállak és a térdek fedve legyenek. Azt, hogy így járnak a nők, hogy ennyire elnyomottak a nők, nem az iszlám, hanem az arabok hozták létre. Az orthodox zsidó nők parókában kell, hogy járjanak. Ez jobb, mint a csador? Aligha...
A bevándorlási szabályokon nem az arabok/muszlimok miatt kellene szigorítani, hanem az afrikai (animista-keresztény) fekete tanulatlan tömegek, meg az ázsiaiak, szintén 8 osztályos seregei miatt. És tény, Magyarország nem célország, de miért is lenne? Gané politikusok, szar gazdaság, iszonyatosan kirekesztő, de magukkal nagyon nagyra lévő emberek(pl. piréz ügy). Ha valahol 3 magyar van azok már szövetkeznek egymás ellen. És mi mondunk véleményt? Kritizálunk vallásokat??? Ugyan, kérem.

hátsó szándék 2009.01.25. 10:26:20

@csöcsfej: sajnos nem tudok jobbat a kapitalizmusnál, de szerintem az nyilvánvaló, hogy a mostani formája válságban van. Ha tudnám, mi lesz utána, már készülnék...

Az olaj/gyermekszám összefüggést úgy értettem, hogy a szegény muszlim országokban is sok gyermek van, nem függ a jóléttől. És az európában élő bevándorlók családjaiban is jóval több gyerek születik, mint az őslakosokéban.

De sokkal jobban érdekel a téma kulturális/társadalmi összefüggése. Arra lennék kíváncsi, hogy ha a lányom osztályában 15 év múlva lesz 15 roma, 10 török/arab, és 5 kínai meg 3 fehér, honnan fog barátokat, párt, vőlegényt, férjet választani. Erre hogyan készítsem fel? El nyilván nem tilthatom a más színűektől, más vallásúaktól.

tevevanegypupu 2009.01.25. 10:40:16

Elsosorban a bevandorlokat - ha mar beengedtek oket - kellene felkesziteni, sokkal tobbet foglalkoznia veluk a befogado allamnak. Sokan a kozepkorbol erkeznek a XXI. szazadban magukkal hozva azokat a szokasokat amik lehetetlenne teszik a beilleszkedest. Vannak bevandorlok akik eszrevetlenek maradnak, kozossegben elnek, de gondot nem okoznak, peldaul a hinduk. Ott vannak a kinaiak, akik szinten egymas kozott elnek de mar sokkal komolyabb
az o jelenletuk: olcsosaguk miatt egyre inkabb megfosztjak az illeto orszagokat reszben az iparban, reszben a munkaero teruleten.
Es ott vannak a fekete-afrikaiak es a muzulmanok. Nem csak az orszag nyelvet kellene megtanitani, hanm ismerniuk kellene a torvenyeket, a szokasokat, a kulturat, egy masfajta civilizacio ezerfele kovetelmenyet. Ezt megtanitani, elfogadtatni annak az orszagnak kellene ahova vegul megerkeznek.Arra, hogy demokracia nem azt jelenti, hogy szabadon engedjuk az indulatokat.
Nem kell azert izgulni - ha majd valoban kozmopolita nepesseg el nalunk - hogy a gyerekeinket nehez lesz erre felkesziteni. Akik mar ezzel a tudattal nonek fel elfogadjak egymast.

hátsó szándék 2009.01.25. 10:45:14

@tevevanegypupu: na pontosan erre gondoltam, remélem, a társadalom meg az oktatási rendszerünk segíti majd a gyerekeinket, hogy ezzel a tudattal nőjenek fel. Én azon leszek, ezt értem alkalmazkodás alatt.

csöcsfej 2009.01.25. 10:46:23

@hátsó szándék:

Szegény muszlim országokban is sok gyerek van, a tehetősebbekben nem annyira...

Utolsó bekezdés; szerintem "csak" a romák miatt aggódj, a többi nem lesz olyan hülye, hogy itt álljon meg.

Amit a végén írtál, ebben a témában azért érdekes, mert a sokak által ajnározott szerencsétlen emberek megteszik ezt, nem gyengén.
Németo-ban volt is ebből baj.

Btw szerintem erre magunkat kell felkészíteni. Igazad van, ez lesz, alkalmazkodni kell.

hátsó szándék 2009.01.25. 10:57:12

@csöcsfej: Elképzelhető, hogy a jóléttel csökken a gyermekszám, de szerintem nem számottevően. Azért ők nagycsaládosok maradnak továbbra is. Saját fülemmel hallottam a szaúdi gyerektől: "I have 27 brothers and 85 sisters". Na, ezt csak egy vicces ellenpéldaként akartam felhozni, de tényleg így volt.

csöcsfej 2009.01.25. 11:25:00

@hátsó szándék:

Nézd, ha itt is jól menne nekünk és társadalmilag elfogadott lenne a poligámia, hát az a 112 gyerek igen gyorsan összejönne;)

a néhai papp jános 2009.01.25. 11:27:05

dszg: "Gyorsan vissza kellene találnunk a gyökereinkhez." melyikekre gondolsz pontosan? (nem provokatív a kérdés, tényleg érdekel, hogy a keresztény gyökerekre, vagy a felvilágosodásra gondolsz)

hátsó szándék 2009.01.25. 11:31:34

@csöcsfej: Sajnos egyik feltétel sem teljesül.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2009.01.25. 11:58:11

@Madnezz:

Madnezz, magának ezen a blogon szerintem kuss van a múltkori produkciója (reakcio.blog.hu/2008/10/14/megis_megszunt_az_mdf_frakcio ) óta.

Persze ha bocsánatot kér a hazudozásaiért, akkor már más a helyzet :)

a szoclib még kómában is lop 2009.01.25. 13:03:48

@mavo:


egyik vallás/nép sztereotip beállítása (bombás muszlim/arab)

elfogadható,

egy másik sztereotip beállítása (bankos zsidó)

már nem?


csak nem egy beképzelt, öntelt, hiú zsidó vagy?

na így legyen lottóötösöm.


te kis gyűlölködő

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2009.01.25. 18:55:37

Ahogy várható volt előkerült a zsidó-kártya. Akkor nézzük már meg a muszimot is európai szemszögből, mert ilyeneket találok (halál a farnciákra, dánokra, angolokra, spanyolokra, meg úgy a keresztényekre ált.ban):

www.youtube.com/watch?v=qoMeUcC_M20

Itt meg azért lelkesednek, hogy kinyírják a Pápát:

www.youtube.com/watch?v=Ya9xypqB5eo&feature=related

Na, hol látott valaki akár hasonlót is zsidó tüntetőktől Európában ????

És erőszakellenes tüntetést egy darabot sem leltem ! Akkor, most ki a hunyó ?

a szoclib még kómában is lop 2009.01.25. 19:09:11

@erőspista:

ha pl. surányigyörgyök pozícióiban ahmedek ülnének,

vagy a richter rt. ibn sina rt. lenne és a biogalt egy dubai pharmaceuticals birtokolná


akkor vajon mennyire hangoskodnának?

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2009.01.25. 19:18:54

@a szoci még kómában is lop: szar duma ez a mi lenne, ha, meg mivolt 1000 vagy 500 éve

A fenti videól 2 éven beül készültek Londonban, Erdogan tavaly minősítette "emberiségellenesnek" az asszimilációt, miközben törökök ezrei szarnak alkalmazkodni, de a jogokat azt követelik.
A ludwigshafeni balesetnél megverték a kivonuló tűzoltokat, meg gyújtogatással vásolták a németeket, miközben kibukott, hogy a saját össze-vissza elekromos hálózatuknak köszönhetik az egészet. Egyik történetben sincs zsidó, és mind az aktuális, valós Európában játszódik

bocadilla 2009.01.25. 19:22:07

@fehérfarkas:
Én ezt írtam: "béke vallása" iszlám termeli ki a legtöbb terroristát..." nem pedig azt, amit Te a számba adtál, nem tettem egyenlőségjelet az iszlám és a terrorizmus közé. Én azt mondom, hogy jelenleg a legtöbb terroristát világszerte ez a vallás termeli ki, róluk lehet hallani és arról viszont nem, hogy a mérsékelt muszlimok felemelnék a szavukat az iszlám nevében elkövetett terrorcselekmények miatt.

Művelt ember nem ferdíti el más mondanivalóját...

a szoclib még kómában is lop 2009.01.25. 19:29:28


@erőspista:

"Erdogan tavaly minősítette "emberiségellenesnek" az asszimilációt"

van hanuka-buli is az asszimiláció ellen


"szarnak alkalmazkodni, de a jogokat azt követelik"

"gyűlöltebeszéd"-törvény
folyamatos kárpótoltatás és megemlkeztetés


CSAK NEM

azt akarod mondani hogy a zsidók ugyanolyan pofátlanok mint a muszlimok/arabox?


nem vagy te egy mocskos antiszemita?

tevevanegypupu 2009.01.25. 19:42:30

Izraeli bombazasok soran tobb mint ezer ember halt meg es nem tudni hany sebesult van. Az ENSZ es az Amnesty Internacional jelenleg Izraelt vadolja emberiseg elleni buncselekmennyel, nem azokat a muzulmanokat akik Europaban elnek. Ha mar a kerdes szoba kerult..

fehérfarkas 2009.01.25. 21:46:15

bocadilla-nak:
nézd meg a hol van oszama c. féldokumentum filmet (super size me készítőjétől), és hallgasd meg mit mondanak mind a mezei arabok, mind pedig az értelmiségiek a terrorizmusról és az alkaidáról
de el is olvashatod ed hussein az iszlamista c. könyvét is
vagy akár személyesen is beszélhetsz arabokkal és muszlimokkal, csupán nyitottság kell hozzá

egyébként a javított változatod is ebben a szövegkörnyezetben azt sugallja, hogy az iszlám termeli a terroristákat, pedig ez nem igaz
a terroristákat a nyomor termeli, a 3. világ életszínvonala
az iszlámot csak felhasználják, hogy mögé bújjanak, ahogyan ezt csinálta az ira észak-írországban a katolicizmussal, vagy a klu-klux-klán is
talán kimentél az utcára keresztény/fehér létedre az ira és a klu-klux-klán ellen tüntetni? nem? akkor másokon miért kéred számon?
ugyanis nem csak úgy lehet valamit elítélni, hogy az utcára megyünk demonstrálni - sajnálom, ha szerinted csak ez az egyetlen mód

Zetek 2009.01.26. 04:55:16

@fehérfarkas: A probléma itt kezdődik. Addig amíg öngyűlölő szerencsétlenek a leghalványabb iszlámkritikára ezzel a, de "mi még szemetebbek" voltunk mentalitással reagálnak az első körben. Mennyi mocskot vetítenek az angolszász gagyi adók, ahol a kereszteshadjáratokat piszkálják, pedig pár száz évig lefoglalták a fiúkat. Vagy szegény teve, aki Bukást nézegeti. A harmadik lépcső látható Milánóban. De ezen a szaron már az agymosott németek is túl vannak, igaz csak elméletben. Ajánlott irodalom Gunnar Heinsohn írásai. Csak néhány javaslata. Abba hagyni a nulla hatékonyságú fejlesztési segélyek folyósítását, a békefenntartók kiküldését, a menekülők befogadását, stb. Az itt-ott kirándulók, ide-oda házasodók drága pénzen történő kihozatalának felszámolása.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.26. 09:44:28

Egy ismerősöm megkért, tegyem ide a kommentjét (biztos lusta regisztrálni...). Imhol:

A muszlim terrorizmus néhány éves-évtizedes jelenség, és alapvetően a fehér - a kulturális szférába is behatolni próbáló - gyarmatosítás, nem kis részben a hazájukból - tömeggyilkos terrorista módszerekkel - arabok millióit elüldöző izraeli betelepedés reakciója. Amíg a britek viszonylag bölcsen békén hagyták a muszlimok szokásait, viszonylag béke volt. Amerika azonban cocacolásítani és "demokratizálni" akarja őket, megszüntetni a bevált családi-törzsi szokásokat, s ez kiveri a biztosítékot. (Tessenek nagyon komolyan emlékezni Oszama ironikus üzenetére: mit gondoltok, Svédországot miért nem támadjuk? - mert Svédország sem támad minket! És valóban, amely országok nem vétkesek iszlám országok elleni agresszióban, azoknak semmi félnivalójuk az iszlám terrorizmustól. Márpedig a szuverenitásukat védő nemzetek, főleg ha olyan kétségbeejtő haditechnikai különbség áll fenn köztük és az agresszor között, nem válogatnak az eszközökben, soha nem is válogattak. A Tenkes kapitánya is terrorista volt a labanc koordináta-rendszerben.)

Az al-Kaida amúgy amerikai gyártmány, afganisztáni gerillaharcra hozták létre még a szovjetek ellen. Szaddam Husszein is amerikai gyártmány, az iráni forradalom után (amikor össznépi akarattal elkergették a tömeggyilkos amerikai báb Reza Pahlavi sahot) Irán elleni háborúra használták, s akkor kutyát sem érdekelt, hogy vegyi fegyverrel irtja a kurdjait. Afganisztánban a tálibok ellen tömeggyilkos kiskirályokkal szövetkezett Amerika, amelyeknek sokkal többe ember élete szárad a lelkükön, mint a tálibokén. Ha hatalmi érdeke úgy kívánja, Amerika könnyedén játszik a tűzzel, s aztán bánja. Másrészt a vendégmunkásokkal a lusta-kényes európaiak maguk hozták a saját nyakukra az idegen kultúrákat, s most csak saját tetteik gyümölcsét szüretelik. Harmadrészt kicsit gondolkodjatok el, miben szeretnétek látni anyátokat, húgotokat, feleségeteket: monokiniben vagy fejkendővel. Mert lassan ez a kulturális választási lehetőség marad. A szekuláris, abortusz- és eutanázia-párti, homokos-propagandista, pornóiparos "Európa" vagy "Amerika" sokkal messzebb került keresztény vagy bármilyen, még a kultúra névre igényt tartható gyökereitől, mint amilyen messze azoktól a mai muszlim áll. A terrorizmusig menő elkeseredett ellenállás éppen annak szól, hogy ezt a - II. János Pál találó szavaival - halál kultúráját akarják erőszakkal "demokrácia" címén exportálni a fejlődő világba (is). Tudjátok pl., hogy Iránban alelnök lehetett egy nő (Massoumeh Ebtekar)? Ha nem tudjátok, merészség ilyen vehemenciával belemenni iszlám vitába.
Ma már nincs jó megoldás. Ha valami varázsütésre a fehér ember felhagyna a világ többi része elleni agresszióval, s próbálná saját életét saját köreiben emberségesen megszervezni, talán lassan enyhülhetne a helyzet, bár az Európába áthozott, s gyökereitől kiszakított, helyét sem itt, sem az óhazában nem találó milliókkal már nehéz mit kezdeni.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.26. 10:51:18

Ha véletlenül valaki még olvasna:

tevevanegypupu 2009.01.24. 21:48:57 Inkább a Habsburgok, mint a törökök… örülnék, ha a 70 milliós törököket nem vennénk fel az EU-ba, gondolj bele, ekkora népességgel hány helyük volna az EP-ben.

ergerberger 2009.01.24. 22:07:51 Szerinted a gyökerek csak a „sötét, középkori kereszténységet” jelentheti? A kereszténység csak sötét és középkori lehet? Kissé dichotóm a gondolkodásod.

Madnezz 2009.01.24. 22:37:30 Egyébiránt: a választás nem az elnyomó iszlám és a globálos elnyomó USA közt van (meg egyesek számára a középkori kereszténység közt), van egyéb lehetőség is. Jóreggelt.

flimo13 2009.01.24. 23:13:46 egyetértek.
Ismerem a békés iszlámra vonatkozó nézeteket, de sajnos a muszlmok közül sokan nem így értelmezik azt. Lásd: kill004 2009.01.24. 21:08:32

Spielberg 2009.01.24. 23:43:16 imámok, nem papok… de nem is ez a lényeg. Ez az egész pedofilpap-ügy fel van fújva, sokkal kevesebb pedofil és szexuális vétséget elkövető pap van, mint pl. házasságtörő, elvált, stb. Ráadásul azóta már szigorítottak a szemináriumi felvételiken. Amúgy igen, a kereszténység a béke vallása. Persze nem a midnenáron való békéé. De nem hiszem, hogy ez a béke-dolog lenne a legfontosabb. Amúgy a második vatikáni zsinat (is) elismerte a vallásszabadságot.

egyszeregy 2009.01.25. 01:03:17 ezt a marhadságot, világszellem-dolgot. Liberálisnak? TE bolond vagy? Nem mentek be a dómba, előtte imádkoztak. Nem fogadják el asaját vallásuk szerinti Isten házának (ahhoz inkább átalakítanák). Ez a liberálkatyvasz, amit írsz, egy nagy marhaság. Egyszerűen irreleváns amit írsz. Nincs vallásokfelettiség, teljesen értelmetlen dolog.

tevevanegypupu 2009.01.25. 01:16:35 kissé rosszul ismered a keresztes háborúkat…

SzocsO 2009.01.25. 03:08:13 majd ha nem hagynak békén, nem szarod le

fehérfarkas 2009.01.25. 07:25:21 „Jézus mindkét vallás számára meghatározó alak (a muzulmánok jézust ugyanolyan fontos prófétának tartják mint mohamedet, vagy mózest, vagy ábrahámot), de a tanításait a gyakorlati életbe egyiknek sem sikerült (még ebben is egyforma a két vallás)” – teneked annyi a közöd a kereszténységhezt, hogy láttál meg templomot meg a pápát a tévében? Mi az a tanítás, amit a kereszténység nem valósított meg a gyakorlati életben?

Herr SturmLiberator 2009.01.25. 08:19:30 egyetértek
nudlee 2009.01.25. 08:19:58 van benned életösztön? azóta hogy mi ide jöttünk eltelt rüpke ezer év

hátsó szándék 2009.01.25. 09:11:07 történelmi szükségszerűség? minden középszerű politikus erre hivatkozik, pedig nem létezik.

a néhai papp jános 2009.01.25. 11:27:05 a keresztény gyökerekre, természtesen, nem eltagadva a felvilágosodás kevés pozitívumát.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.26. 11:36:17

FH:

Riasztó képet fest a németországi külföldiek egyharmadát alkotó török bevándorlók integrációs helyzetéről az a berlini tanulmány, amelyről a szövetségi kormány megbízottja beszélt hétfőn a ZDF tévécsatorna Morgenmagazin című műsorában.
Maria Böhmer (CDU) a német kormány integrációs ügyekkel megbízott szakembere drámai képet festett hétfőn a ZDF közszolgálati televízióban a több mint 7 milliós idegenajkú lakosság egyes csoportjainak beilleszkedési helyzetéről. A kereszténydemokrata politikusnő a Németország népességének 8,2 százalékát alkotó külföldiek táborából különösen a török származású első- és második generációs bevándorlókkal kapcsolatos problémákra hívta fel a figyelmet.

A héten a kormány elé kerülő friss berlini tanulmány szerint a 21. század elején, az Európai Unió legnépesebb államában élő török vendégmunkások és leszármazottaik 30 százalékának nincs középiskolai szintű iskolai végzettsége. A mintegy 2,5 milliós németországi török közösségben csupán az emberek 14 százaléka rendelkezik érettségivel. Ez kevesebb mint fele a német átlagos kvótának.

Míg a jobbára egy tömbben élő, javarészt a nyugati tartományok ipari központjaiban letelepedett török származású emberek társadalmi beilleszkedésének gátja a hiányos vagy rossz német nyelvtudás, addig más bevándorlói csoportokra, például a görögökre, olaszokra és a hajdani Szovjetunió területéről érkezettekre a gyors integrálódás a jellemző.

Maria Böhmer a tévében annak a reményének adott hangot hétfőn, hogy a berlini szövetségi kormány nemzeti integrációs tervének keretében, 2012-ig a német fiatalság tanulmányi szintjére felzárkóztathatók lehetnek a külföldiek gyerekei.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2009.01.26. 13:29:02

Szabad legyen egy aktuális (és talán releváns) érdekességgel szolgálnom a katonák háza tájáról:

lemil.blog.hu/2009/01/26/rovidhir_muzulman_francia

a néhai papp jános 2009.01.26. 15:29:52

dszg. szerintem amiről beszélsz, az nem keresztény-muzulmán törésvonal, hanem szekuláris-vallásos szembenállás. a muzulmánokkal épp az a baj, a nyugati keresztényekkel ellentétben, hogy komolyan veszik a vallásukat. a kereszténység azóta egész elviselhető, amióta az egyház és az állam szétvált és a vallás opcionális, nem kényszeríti rám az értékeit. ez a muzulmánoknál nem következett be, vallás és politika egy, ezt importáljuk.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.26. 15:54:09

@a néhai papp jános: ez így IS van, egyébként Scruton is ír erről, és az állam-vallás szétválasztás funkcionális éretelemben az egyháznak sincs ellenére, sőt. Viszont szerintem pont a túl toleráns, gyökereit vesztett nyugat az, ami tőklságosan sok muzulmánt enged be a multikulti jelszava alatt. Szóval az általam nem kedvelt szekuláris európa áll szemben(?) a vallásos muzulmánokkal. De ilyen bajai a kereszténységnek is volnának, de nem özönlenének el minket ilyen mértékben.

Cypriánus 2009.01.26. 16:50:01

dszg: bocs, de a "lliókat elüldöző Izraelben" a milliók nem igazak. ez ténykérdés. soha egyetlen palesztin forrás sem állított ilyesmit.
amúgy off.

Cypriánus 2009.01.26. 16:52:22

amúgy az iszlám NEM CSAK a nyugati kultúrkörrel ütközött, hanem ma már MINDEGYIK MÁSIKKAL.
ami azért elgondolkoztató.

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2009.01.26. 21:22:36

Azért azt érdemes észrevveni, hogy páran tökéletesen illusztrálták itt a zsidóellenesül nagyon beteg jellegét.
Mert ugye mi is volt a téma ? Muzulmán megnyilvánulások Európában, jelenidőben.
És akkor jön az okoskodás több száz éves cuccokkal, majd, hogy bezzeg a zsidók (egyeseknek törvényszerűen adott módon) mit tennének, és végül Gáza ! Gáza az Európa ?!
Amivel kapcsolatban azért néhány újabb adalék európai szemmel:
www.hirszerzo.hu/cikk.a_hamasz_egy_terrorista_mozgalom_el_kell_itelni.95454.html

De akkor még mindig ott a kérdés, hogy Izraelnek mi a tök köze van, az európai muzulmánok erőszakos akcióihoz.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.26. 21:48:10

@Cypriánus: nem emlékszem, hogy milliókat elüldöző Izraelről írtam volna, egyáltalán itt nem emlékszem, hogy írtam volna Izraelről, de ha igen, akkor megkövetlek. Meg őket is.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.26. 21:50:26

Jja, látom, hol "írtam" azt, továbbítom az illetőnek (és megkérem, regisztráljon, mert nem fogok itt közvetíteni közte és a kommentelők közt, meg magamra vállalni más tévedéseitI. Azt a poszot nem én írtam, megkértek ré, hogy tegyem közzé. Bár sok állí tásával egyetértek. (2009.01.26. 09:44:28)

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.28. 10:48:46

Az ausztriai muzulmán hitoktatók egyötödének véleménye szerint a demokrácia intézményét el kell utasítani, mert összeegyezhetetlen az iszlám alapelveivel. Közel egyharmaduk ellentmondást lát abban, hogy egyszerre muzulmánnak és európainak is vallja magát, és ugyanennyien vannak azok, akik nem hiszen a jogállamiságban.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.01.28. 10:53:04

A muszlimok igenis szeretik a demokráciát, mert odahaza nem tudnak pornókazikat saztyrostul hazacipelni...
Köztük - figyelem! - magyar pornócsillagokkal... :P

Forrásom ezügybebn: Orhan Pamuk Hó c. regénye... :P

evocatio.blog.hu/2009/01/26/orhan_pamuk_ho

tevevanegypupu 2009.01.28. 13:22:07

dszg
nem csak azert orulnek ha a letszamuk miatt nem vennek fel a torokoket az EU-ba, hanem egyszeruen nem oda valok. Mas kultura, masfajta gondolkodas, mas szokasok..Torokorszag nem Europa. Semmi kifogas nem lehet a kuturalis es gazdasagi kapcsolatok kiepiteseben es ez szukseges is, de az EU az vegulis egyfajta (akar bevettek az alapelvekbe akar nem)zsido-kereszteny alapokon nyugvo orszagok szovetsege. Mostanra ez az egyensuly kisse megingott, de az Europaba bevandorlo muzulmanok, kinaiak es hinduk keretnek ugy elni ahogy az EU azt megkoveteli minden polgaratol. Majd egy-ket evtized mulva sikerulni fog, ha pedig nem, menjenek vissza oda ahonnet jottek.
De azert nem kell, ha egyszer-egyszer osszejonnek egy templom elott imadkozni..(:

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.01.28. 13:53:43

@tevevanegypupu: én is így látom, a fotó csak apropó volt

fehérfarkas 2009.01.31. 17:26:33

fölösleges a törökök miatt parázni

1. aki akar, az már évtizedek óta mehet nyugatra dolgozni tőlük - sőt, amióta mi csatlakoztunk az unióhoz és szigorú munkavállalási szabályok meg korlátok voltak/vannak velünk szemben érvényben, addig a törökökre semmi ilyen nem vonatkozott

2. mi gazdaságilag nem vagyunk vonzóak tömeges mértékben a törököknek - még a román és ukrán feketén dolgozó vendégmunkások is csak átmenetinek gondolják a magyarországon valómunkát, azt gondolván, hogy innen könnyebben léphetnek tovább nyugat-eu-ba

3. törökország geopolitikai helyzete miatt startégiai fontosságú az eu-nak, és nem lenne jó, ha az usa nyúlná le és aknázná ki (politikailag töröko sajnos most is jobb viszonyban van az usával mint az eu-val), az usa helyett végre nekünk kellene törökországot felhasználnunk, de ez úgy nem megy, ha töröko eu-s tagságát elutasítjuk

fehérfarkas 2009.01.31. 17:37:18

4. töröko számos ponton eu-s tagországként magyaro-valközösen tudna lobbizni
pl.: infrastruktúra fejlesztés: rajtunk mennek keresztül töröko-t és nyugat-eu-t összekötő közúti és vasúti fővonalak

5. lesz egy igazi földrajzi kapcsunk ázsiához és a közel-kelethez

6. az antik görög civilizáció (tudom ez kultúra, és mi magyarok a kultúrát csak fölös pénzkidobásnak tartjuk) nagyon sok romja, emlékei bizony a mai törökország területén található

7. ez is kultúra: az egykori bizánc a mai isztanbul, amivel a keleti-katolikusok felé is a nyitottságát fejezni ki az eu

8. az iszlám világ felé is a nyitottságunkat fejeznénk ki (sok iszlám ország negatív hozzállása törökországhoz politikai eredetű és nem vallási vagy kulturális), és kifejeznénk azt is, hogy habár az eu földrajzilag törökországnál ér évéget, de kultúrálisan és gazdaságilag a többi muzulmán országra is nyitott

9. nagyban, globálisan kell gondolkodni, egyrészt kína miatt, másrészt mert ma már kína sem önmagában gondolkodik, hanem az asean-ban, a kínát, indiát, japánt és a többi dél-kelet ázsiai országot egybefogó gazdasági szövetségben, amellyel az eu és az usa konkorenciái akarnak lenni
(ha az eu így folytatja, akkor csak az usáé, mert az eu elveszti a versenyképességét mert a fejlődés és előremenetel helyett a saját sebeit nyalogatja, és a saját új csatlakozó államait bünteti a túlzásba vitt börokratikus szabályaival)
törökország geopolitikai helyzete miatt kulcsszerepet játszik a jövő eu-jának a globális versenyképességében

fehérfarkas 2009.01.31. 17:44:29

az iszlám bevándorlás magyarországot nem fenyegeti
miért?
mert nálunk nem az a fajta bevándorlás van
nálunk a bevándorolt muzulmánok integrálódtak (nem asszimilálódtak, vagyis a saját kulturális identitásukat nem adták fel, hanem ehelyett inkább azzal gazdagították az országunkat)

ennek az oka, hogy míg nyugatra milliós számban a 3. világ alul iskolázott, szakképzetlen emberek mentek, addig hozzánk
1. akik itt tanultak a magyar egyetemeken és nem mentek vissza a 3. világbeli országukba
2. itt tanultak és visszementek ugyan, de pár évvel vagy évtizeddel később mégis ide költöztek vissza az otthoni gazdasági vagy politikai helyzet miatt
3. vállalkozó szellemeűek jöttek ide bizniszt csinálni (főleg kereskedelem és vendéglátás)

vagyis nálunk eleve az iskolázottabb, műveltebb réteg van jelen, akik szociokulturálisan teljesen más kategória mint a képzetlen, fél-analfabéta réteg, akik olcsó munkaerőnek mentek a nyugat-európai országokba
(az egy más kérdés, hogy sajnos a magyar oktatáspolitika a rendszerváltás óta mindent megtesz azért, hogy 2030-ra a magyarok az eu négerei legyenek)

nemhívő 2009.01.31. 19:27:03

A fő baj az a DOGMA, amely szerint az ideológiák egyenrangúak...
Nos, ezzel a dogmával le kell számolni....
Látni kell, hogy a keresztény vallás (nem éppen "önszántából"), végigment egyfajta fejlődésen, "öntisztuláson", ami az iszlám esetében elmaradt....(reneszansz, felvilágosodás, humanizmus),

Ki kell mondani, hogy KÖKEMÉNY szekularizációt igényel az európai jogrend, és MINDEN vallást, az egyén magánszférájába kell visszaszorítani.....
Sajnos, az nem "működik", hogy "menjenek vissza"...
De az igen, hogy a vallási jelképeket NEM TŰRJÜK, semmilyen közszférában...
El kell érni egyfajta "iszlám felvilágosodást", mivel nem magával az Iszlámmal, hanem az Iszlám NEVÉBEN tevékenykedő szélsőségesekkel, fanatikusokkal, mártirokká válni akarókkal van a BAJ!!!!

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2010.11.18. 11:37:21

Megjegyzem egy félig muzulmán országban a nemzet kettészakadna, hiszen muzulmán csak muszlimhoz mehet hozzá... ne feledkezzünk meg a nem muszlimok számára kivetett harádzs nevü 10%-os adóról sem, amivel gazdaságilag lehetetlenítik el őket. Tehát az iszlám 'sikerei' főleg az ilyen asszimilációs Allahtól származó törvényeknek köszönhető. A kudarcok, meg az Allahtól származó politikai rendszerből, lásd a diktatúrák utódlási küzdelmeit és technológia stagnálását. (Bár egyenlőre Kína jól kezeli mindkettőt, de ez csak az elmúlt 20-25 évre igaz)
süti beállítások módosítása