Szakartvelo/საქართველო 3.: Megjöttek az oszétok
2008. december 22. írta: spanyol'

Szakartvelo/საქართველო 3.: Megjöttek az oszétok

 A háború folytatódik, az orosz csapatok háta mögött megjöttek az oszétok és Észak-Kaukázus minden népe, hogy moresre tanítsa a szakartveloiakat - საქართველო-t. A feszültség tovább nő, és miközben Ergnetiben embereket végeznek ki, mi vágókép gyanánt a hullaházban járunk. Aztán, amikor kidobják az utolsó szakartveloi - საქართველოi zászlót is az ablakon, lassan visszatérnek és megkötik a tűzszüneti egyezséget, a fegyvertelen katonák mellett megérkeznek a politikusok is, akik régóta felhívták a figyelmet és most megint azért jöttek, hogy felhívják a figyelmet. 

 Háború, vér, könnyek, videó: 

 A Grúzia/Georgia vitában a nálunk a Szakartvelo nyert. Mivel ez az ország saját, belső neve. Végülis mi se hungarik vagy vengrik vagyunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr70833816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Turbulencia (törölt) 2008.12.22. 12:18:52

Szuper, várom a dadaista tudósításokat Dójcslandból, Inglendből és a többi nagyszerű helyről is!

Francois Pignon 2008.12.22. 12:38:55

Jó kis film ez. A "vágókép gyanánt a hullaházban járunk" jelenetek elég erősek, de nem árt neki.

orangeman · http://chengyu.blog.hu 2008.12.22. 14:01:50

Az ország neve Szakharthvelo, de a nép kharthvel.
Ha már itt tartunk...

kergezerge · http://kergezerge.blog.hu 2008.12.22. 19:47:20

Aki nem tud kartvélusul, ne beszéljen kartvélusul. ;-)

A ruszki, talján, polyák is az illető népek belső nevéből van, valahogy mégsem kedveskedvel használjuk a ruszki szót, ahogy egy ruszin is ukrán szót használ a magyarokra, magát a 'magyar' szót meg meghagyja kb. a cigány jelentésre.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2008.12.22. 21:13:58

Nem hiszem hogy ebben a névhasználati vitában egzakt nyelvi logikát kellene követnünk, oylan ugyanis nincs. Melyik népre hgoy alakult ki, hogy a bevett, szerintem az jó. Nekem a grúzok csak grúzok maradnak. A lengyelek lengyelek, avagy kedveskedve polákok. A rác és a tót már kissé lealacsonyító értelemben khm.. "használódik" ma a magyar nyelvben. Meg az oláh is. Szóval hol így, hol úgy, nincs logika.
süti beállítások módosítása