Betyárbecsület
2008. november 22. írta: Skrabski Fruzsina (lelkylola)

Betyárbecsület

 Van itt ez a nevetséges balhé széljobb fronton. Igazából nem a történet érdekel, hanem egy vetülete: mikor árulhatjuk el az ismerőseinket, vagy akár az ellenségünket?

 Szerintem ugyanis soha. Ez egyfajta betyárbecsület. Jogállamban ugyan az embernek kötelessége jelenteni, ha valamilyen bűncselekményről tudomást szerez, de nem tudom elképzelni, hogy bejelentettem volna a rendőrségen, ha felismerek egy kődobálót, nem hiszem, hogy bárkinek is szólnék, ha tudomást szereznék róla, hogy Gyurcsány Ferencet valaki le akarná önteni egy vödör szarral. Nem szólnék, mert nem vagyok spicli.

 Mostanában sokat olvasgattam a Kádár rendszerről (Ungváry Krisztián: Elhallgatott múlt könyvét rágtam át). Kicsit tisztult a képem a kommunizmusról, az emberek motivációjáról és kiszolgáltatottságáról. Sokat gondolkodtam azon, hogy mit tettem volna, ha szüleimmel fenyegetnek, vagy mit tennék, ha gyerekeim továbbtanulásával, életével fenyegetnének, cserébe azért, hogy egy-két ismerősömről írjak jelentéseket. Anyám azt mondta, hogy nem engedték volna, hogy eláruljam magam. Nem engedték volna, hogy beszervezzenek, akár annak árán sem, hogy ezáltal ők, mi, vagy bármelyik szeretett személy tönkre mehet. Elhiszem nekik, hiszen ők abban a rendszerben éltek és megmaradtak reakciósnak. Hiába vitték apámat kihallgatásra, hiába nem vették fel négy évig anyámat az egyetemre, mert x-es volt. Nyilván így engem is meg tudtak volna menteni.

 Na de ma, amikor az embert nem fenyegetik ilyen rettenetes következményekkel, mi kell ahhoz, hogy valaki feljelentsen, beáruljon egy barátot, szomszédot, ellenséget?  Mi kell ahhoz, hogy az ember árulkodjon az iskolában? Mi kell ahhoz, hogy valaki bemártsa egy kollégáját? Mi kell ahhoz, hogy valaki csúnya pletykákat terjesszen? Mi kell ahhoz, hogy valaki feljelentse a szomszéd vállalkozót?

 A borászunk mesélte, hogy a falujukban élt egy idős bácsi, aki az illegális pálinkafőzőjéből éldegélt. Aztán az egyik szomszéd feljelentette, másnapra a bácsi öngyilkos lett.

 Ne hivatkozzon senki arra, hogy a rendet képviseli, hiszen nagyon jól tudjuk, hogy mikor van helye annak, hogy szóljunk a rendőrségnek: ha a szomszéd szétveri a családját, ha egy öreg nénit kirabol egy zsebes, ha egy politikus korrupciós ügybe keveredik. Persze, akkor szólni kell, de különben kis spiclik vagyunk, besúgók.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr2781581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.11.22. 12:31:42

"hiszen nagyon jól tudjuk, hogy mikor van helye annak, hogy szóljunk a rendőrségnek: ha a szomszéd szétveri a családját,"

"hogy bejelentettem volna a rendőrségen, ha felismerek egy kődobálót"
ez nem önellentmondás?

plastik02 2008.11.22. 12:33:29

az egyik gusztustalanság felnyomta a másikat. kit érdekel?
meg elég naív dolog azt gondolni, hogy az NBH nem tudta már réges régen, hogy kik szerkesztik a kurucot.
én speciel örülök, hogy egymás torkának estek...

Francois Pignon 2008.11.22. 12:39:07

Nem spicliségnek, inkább kisstílű köpködésnek látom ezt. Az éppen nyílt titok hogy kik csinálják a kurucinfót.
Nem tudom lehet-e két olyan embert találni a széljobbon, aki még nem esett egymás torkának. Kezdenek önmaguk paródiái lenni.
Stílusosabb lett volna persze ha a telefonszámok is kikerülnek ;)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.11.22. 12:43:01

plastik02:
Nem kellett ahhoz NBH-nak lenni. :)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.11.22. 12:44:50

Turul,
ezek szerint te eddig is tudtad?:)

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.11.22. 12:58:16

Persze, már millió helyen leírták, hogy kik a kuruc szerkesztői. De tudtommal ennek nincs bizonyító hatása. Ellenben Tomcat személyesen ismeri őket, sőt publikálási jogot is kapott. Ha nemcsak kiírja a blogjára, hanem a rendőrségen ellenük vall, annak lehet következménye.

calam, épp ez a különbség ha a szomszédasszony tehetetlen áldozat és ha segítesz neki azzal, hogy megszabadítod az erészakoskodó férjétől, akkor segíteni kell.
A kődobáló pedig legyen a rendőrség gondja. Nem olyan áldozatok ők, akik az én segítségemre szorulnak.

plastik02 2008.11.22. 12:59:07

"Ha nemcsak kiírja a blogjára, hanem a rendőrségen ellenük vall, annak lehet következménye."

bár ott tartanánk már!

plastik02 2008.11.22. 13:00:50

lola: "A kődobáló pedig legyen a rendőrség gondja. Nem olyan áldozatok ők, akik az én segítségemre szorulnak."

egészen fura fogalmaid vannak a tövényességről

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.11.22. 13:07:42

plastik, betyárbecsület :)
Jó Tündér, legyél szíves bemutatkozni. Az illem úgy kívánja.

plastik02 2008.11.22. 13:10:11

betyárbecsület, aha. no comment...

jó tündér mutatkozzon be neked, te meg válaszolhatnál a kérdésére. :)

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.11.22. 13:12:23

Jó Tündér, te épp olyan spicli vagy, mint amilyenekről Lola írt. Továbbá nem tündér, hanem népszabadságos lény (hadd ne írjam le, hogy azok mely törzsbe tartoznak)...

plastik02 2008.11.22. 13:13:46

miután kibeszéltük hogy jó tündér mekkora tahó, lola megcáfolná végre, amit mondott?

irrelevant 2008.11.22. 13:14:55

Lolának nem a logika az erőssége, pláne nem a következetesség (kivéve ha a Morvaival való együttszavazásról van szó).

Nála a törvényesség meg a jog legalább olyan képlékeny és személyfüggő fogalmak, mint az általa annyira gyűlölt komcsik fejében.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.11.22. 13:20:09

plastik, négy évig, nem nyolc. Kijavítanám a posztban is, de nincs hozzáférésem. Azért írtam nyolcat, mert úgy emlékeztem. De a négy is sok, pláne mivel minden felvételije maximum pontos volt.
Jó Tündér pedig legyen szíves és koppjon le anyámról. Ha velem akar vitatkozni, kész vagyok rá, de azt nem értem, hogy miért kutakodik utánam? Nem titkos a kilétem, az anyámat se nehéz kideríteni, hogy kicsoda, de ha ő személyeskedik, akkor minimum lovagiassági követelmény, hogy legyen szíves bemutatkozni.

plastik02 2008.11.22. 13:23:37

bocs lola, de jöttél elő anyukáddal nem a tündér.

nem számháború, de az orvosi 6 év, tehát ha 26 évesen dilpomázott, akkor 20 évesen kezdte 18 helyett. ez nem két év?
nyilván így is geciség, de akkor minek nagyot mondani?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.11.22. 13:25:01

szomszédasszony ártatlan, de akit egy felvonuláson megdobnak az nem. Értem.

irrelevant 2008.11.22. 13:28:40

A dátumokból immár nyilvánvaló, hogy Lola édesanyja csodagyermek volt. Úgyhogy befejezni a magánéletben vájkálást, rosszindulatú, szőrszálhasogató, alapvető matematikai műveleteket elvégezni képes banda!

:)

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2008.11.22. 13:28:51

Bocsánat Lola, a mi hibánk. Még 3-4 hete egy buli után a lépcsőházban megdugtuk Jó Tündér nőjét, de csak annyit tudott kideríteni, hogy két reakciós volt; mivel csak téged ismer, most rajtad keresztül próbál bosszút állni.

plastik02 2008.11.22. 13:31:54

csak ilyenkor elgondolkozik az ember, hogy minden egykori áldozat leszármazottja így értékel e...

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2008.11.22. 13:32:32

"Anyám azt mondta, hogy nem engedték volna, hogy eláruljam magam. Nem engedték volna, hogy beszervezzenek, akár annak árán sem, hogy ezáltal ők, mi, vagy bármelyik szeretett személy tönkre mehet. Elhiszem nekik, hiszen ők abban a rendszerben éltek és megmaradtak reakciósnak. Hiába vitték apámat kihallgatásra, hiába nem vették fel nyolc évig anyámat az egyetemre, mert x-es volt. Nyilván így engem is meg tudtak volna menteni." Anno pl. Pokorni elvtárs véleménye nyilván más volt. Nagyapámat is elvitte a nagy fekete autó, de mivel tisztességes, egyenes (és katolikus) ember volt, nem tudtak vele mit kezdeni. Igaz utána maximum segédmunkás lehetett, a gyereke, anyám, nem mehetett továbbtanulni,... Ezzel ellentétben a jelenlegi "elitünkben" van azért néhány nem ilyen "szilárd alapokon" nevelkedett, egyetemet végzett és gyönyörű komcsi felmenőkkel rendelkező emberke, aki "alig volt haszonélvezője" a volt, "kommunista rezsimnek". Szóval ezek után miért lepne meg, ezen szánalmas kis percemberkéknek ilyen irányú szereplése??? Ti nem ebben az országban éltetek?

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.11.22. 13:36:28

A Jó Tündér kani? Érdekes, én úgy tudtam, hogy a tündérek lányok.Bár a mai időkben...

Lola anyja diplomázhatott 26 évesen négyszeri felvételivel. Az én kislányom 9 éves és ötödikbe jár. A háború után az újra rendes iskolai tanulásnál sokszor a tehetséges gyerekek előrébb kerültek évfolyamuknál. Továbbá akkoriban lehetett 18 éves kor előtt is érettségizni (mint ahogy most megint lehet). Szóval Tündér, menj az ég helyett a pokolba. Oda való vagy, a Népszabadságos blogoddal együtt. Aki Lolát bántja, még pofán is vágom. Lányokat nem csesztetünk, uraim!

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.11.22. 13:38:29

mellékág, de a motivációkról nem ír annyira jól a Tabajdi-Ungváry könyv, sokkal plasztikusabb Rainer M. János nyári kötete, az Antall család köré font hálózatról, és a motivációkról.

plastik02 2008.11.22. 13:38:44

bocsi, megint megzavartak a kurva tények...

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2008.11.22. 13:39:19

Kálmán, Tóni, ne járjatok már azokba a libertariánus paternalista házibulikba.
Lola, te viszont jelentsd fel a kődobálót, mert pontosan olyan védtelen az ő áldozata, mint a feleség. de tényleg
ez a post szerintem eléggé melléfogás. teljesen intuitív, ami néha nem baj, de néha igen. te szinte mindig ilyen postot írsz, de szerintem nem ártana egy kicsivel több racionalitás, jól átgondolt, tiszta eszmefuttatás

irrelevant 2008.11.22. 13:40:38

Hadd védjem meg Lolát, és hadd meséljem el az én történetemet.

Nagyapámat a nemesi származása miatt kicsapták a gimnáziumból a kommunisták, majd pedig harminckilenc évig nem kapott semmilyen munkát a származása miatt. Amikor jött az enyhülés, elhelyezkedhetett a csapággyárban, ahol negyvenkét évet húzott le éhbérért. A megaláztatásba és a stresszbe bele is halt szegény ötvenkét évesen!

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2008.11.22. 13:41:45

"Anyám azt mondta, hogy nem engedték volna, hogy eláruljam magam. Nem engedték volna, hogy beszervezzenek, akár annak árán sem, hogy ezáltal ők, mi, vagy bármelyik szeretett személy tönkre mehet. Elhiszem nekik, hiszen ők abban a rendszerben éltek és megmaradtak reakciósnak. Hiába vitték apámat kihallgatásra, hiába nem vették fel nyolc évig anyámat az egyetemre, mert x-es volt. Nyilván így engem is meg tudtak volna menteni." Anno pl. Pokorni elvtárs véleménye nyilván más volt. Nagyapámat is elvitte a nagy fekete autó, de mivel tisztességes, egyenes (és katolikus) ember volt, nem tudtak vele mit kezdeni. Igaz utána maximum segédmunkás lehetett, a gyereke, anyám, nem mehetett továbbtanulni,... Ezzel ellentétben a jelenlegi "elitünkben" van azért néhány nem ilyen "szilárd alapokon" nevelkedett, egyetemet végzett és gyönyörű komcsi felmenőkkel rendelkező emberke, aki "alig volt haszonélvezője" a volt, "kommunista rezsimnek". Szóval ezek után miért lepne meg, ezen szánalmas kis percemberkéknek ilyen irányú szereplése??? Ti nem ebben az országban éltetek?

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.11.22. 13:41:55

calam, köszi a könyvajánlót. Az Ungváry könyv végén az esetleírásokból derül ki a motiváció, de tényleg nem egy lányregény...

irrelevant 2008.11.22. 13:43:38

MG: lányoknak is meg lehet mondani, ha hülyeséget írnak, márpedig Lola sorozatban gyártja a vállalhatatlan posztokat. Nehogy már tabu legyen valakinek a véleményét kritizálni, esetleg kifigurázni, vagy a tényekkel szembesíteni, ha az illető nő!

u.i: Koszovóval kapcsolatban megnyertem már a láda sört? :)

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.11.22. 13:44:39

Boli, igazad van, de miért írtad be kétszer a kommentedet?
Péter, ezek miatt a történetek miatt felejtem el a higgadt racionalitást.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.11.22. 13:46:34

Igen, persze ebben igazad van. De Rainer komolyan, hosszú oldalakon keresztül elemez egy-egy embert, egy-egy besugót, amivel sokkal érthetőbbé tette számomra a rendszert. (Sok pszichikai tényezőt vesz figyelembe, amit Ungváryék emlékeim szerint nem vesznek ennyire hangsúlyosnak)

Arra viszont kíváncsi vagyok, hogy a kődobáló mennyivel rosszabb, mint egy ember aki veri a feleségét?

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.11.22. 13:47:23

Péter, nem ez az első eset, Jó Tündér a múltkor belinkelte az anyám adatait, ráadásul akkor nem is volt róla szó. Ezért ez a felháborodás.

irrelevant 2008.11.22. 13:47:52

Lola: figyelj egy kicsit jobban a számokra... :D
Látod? Egyből beugrottál, pedig akkora abszurdum, amit írtam, mint ide Lacháza. Egyből mindent készpénznek veszel, ami arról szól, hogy "nagyapám vs. rohadt komcsik". Totálisan kritikátlan vagy ilyen szempontból.

plastik02 2008.11.22. 13:48:48

de lola te példálóztál anyukáddal.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.11.22. 13:48:53

Jó Tündérnek a nolblogon van blogja és kurucos módszerekkel él?:D Na, hát ez nem, akkor semmi sem igazolja Tamás Pált

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.11.22. 13:51:34

A kődobáló egy olyan figura, aki az öszödi beszéd után, a tüntetés hevében eldobott egy követ. Nem vitatom, hogy voltak köztük olyan agresszív elemek, akik a balhé miatt voltak ott, de szerintem sokan a pillanat és a hangulat hatására dobálóztak. Nem hiszem, hogy megérdemelnének ezért több év börtönt.
Másrészt az egész rendőrség őket keresi.
Az alkoholista, aki szétveri a családját, ezt nem egy alkalommal teszi, hanem minden nap. Senki sem szól bele, hogy terrorizálja a családját. Senki sem foglalkozik az áldozatokkal.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2008.11.22. 13:52:00

Bocsi, de a böngésző 2x nyomta le valamiért.... Ungváry és Rainer is jól átadja szerintem ennek a korszaknak a háttéranyagait, sokaknak ajánlom olvasgassák, tanulságos. Bár néhol, tegyük hozzá, csak akkor áll össze a kép, ha tudod a 45 előtti dolgokat is...

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.11.22. 13:52:13

Lola, azt a könyvet én is ajánlottam - lásd nálam vagy akár a BGY-n.

Péter: nem emlékszem, miben maradtunk, de ha akarod, megnyerted:-) Feltéve, ha én is kapok belőle, megihatjuk...

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.11.22. 13:54:08

Ötvöspéter: lányoknak is lehet mondani, persze, de ez a "jótündér" azért messze túlmegy a határon. Továbbá én azt tanultam, hogy ha egy lány hülyeséget mond, akkor bocsánatot kell kérni tőle, és azt mondani, hogy igaza volt. Ez az egyetlen módja, hogy aztán tényleg elismerjék (antifeminista görényünket hallották).

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2008.11.22. 13:55:12

otvospeter,
én kétségbeesem amikor azt látom, hogy rajtam kívül senki nem vette a nagyapádról szóló hoaxot.
emberek, hát gondolkodtok ti? :)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.11.22. 13:57:22

lelkylola, sztem egy kődobáló sosem lehet törvényes, és nem mentség arra, hogy mit és hogyan értett meg/félre az öszödi beszédből. Ráadásul ennek voltak súlyosabb módozatai is, pl amikor a meleg felvonulás után a rendőröket kockakővel dobálták.
Egyébként abban nagyon is egyetértünk, hogy a családon belüli erőszak helyzete ma Mo-on valószínűleg nagyon rossz, és ebben a rendőrségnek és a közönyösségnek nagyon nagy szerepe van.

irrelevant 2008.11.22. 13:59:04

Akkora ellentmondások vannak ebben a gondolatmenetben, hogy ihaj. Elvileg ez egy konzervatív blog, és a szerzői valószínűleg demokraták. Namármost egy jogállamban szerintem a bűn az bűn, akárki csinálja akármilyen indíttatásból. Aki ezzel nem ért egyet, az gondolkodjon el, hogy egy fikarcnyival is demokratább-e a komcsiknál. Másrészt a konzervatívok iszonyodnak a forradalomtól, erőszakos utcai cselekményektől (mindjárt meg is kérhetjük Gabrilót, hogy kopipésztelje be valamelyik toposzát a forradalomról). Akkor most Lola, te konzervatívnak és demokratának érzed magad? Mert ha igen, akkor ezeket az alapértékeket nem írhatja felül az, hogy utálod Kádárt és Gyurcsányt.

MG: Az volt a téma, hogy Észak-Koszovó visszakerül-e a szerbekhez egy éven belül. Szerinted igen, szerintem nem :) Nem tudom, lejárt-e már az egy év, majd visszakeresem :) Aztán alkalomadtán megisszuk...

irrelevant 2008.11.22. 14:00:25

Krokodil: igen. Elkeserítő...

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.11.22. 14:03:14

calam, én is ott voltam a TV ostromkor és ha fiú lennék, nem lett volna velem a húszéves kisunokatesóm (ő is lány) szerintem eldobtam volna legalább egy sörösdobozt. Szerintem sokan voltak így, mert tényleg úgy érezted ott, hogy ez most 56, vagy ilyesmi.
A meleg felvonulás más ügy, az ottani dobálózással mélységesen nem értek egyet.

irrelevant 2008.11.22. 14:03:35

MG: szerintem sokkal megalázóbb egy nő számára, ha nem tekinted vitapartnernek, nem javítod ki ha tévedett, csak mert nő, hanem ráhagyod a hülyeséget. Gondolom.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.11.22. 14:05:38

Péter, akkor szerinted helyesen teszed, ha feljelented egy barátodat az APEH-nél, mert minimálbérre jelenti be az alkalmazottait?
A jogállamhoz nem tartozik hozzá a spicliskedés, szerintem.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.11.22. 14:05:43

hát, ezek szerint vannak szituációk, amik kívül esnek a törvényességen.
56-ot vizionálni, ezen jót kuncogtam

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.11.22. 14:06:33

Még tuti nem volt egy éve, de az ivásban benne vagyok:-)

Nem ráhagyom, hanem elnézést is kérek érte. Nagy különbség! A nőknek mindig igaza van, csakúgy, mint a főnöknek. Ha meg nem, az 1. pont lép érvénybe. De azt hiszem, az iróniamétered javításra szorul...

irrelevant 2008.11.22. 14:07:21

Lola: nem én tettem különbséget bűn és bűn között, hanem te. Neked kéne válaszolnod ezekre a kérdésekre, és nem újabb kérdésekkel. Nem érzed az ellentmondást a saját szavaidban?

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.11.22. 14:07:45

Lola, lécci a húszéves "kis"unokatesódról képet linkelj:-) Methogy férfiak vónánk, vagy miafene.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.11.22. 14:08:50

A jogállam is különbséget tesz bűn és bűn között, tudtommal...

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.11.22. 14:10:26

Göri, gyönyörű kisunokatesóim vannak és nagyon büszke vagyok rájuk, de nem szeretik, ha mutogatom őket...

irrelevant 2008.11.22. 14:12:29

Lola: ne kelljen már a szádba rágni hatvanhatszor...
A te szemléleted az, hogy ha valaki Gyurcsányék ellen követ el bűncselekményt, az jogos. A cél szentesíti az eszközt. Még szimpatizálsz is az ilyesmivel.

Holott ez ugyanúgy bűncselekmény, mint Zuschlag húzásai, legfeljebb más nagyságrend.

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2008.11.22. 14:13:24

Egy tökig bepáncélozott birodalmi lépegetőre demostratívan kavicsot dobálni azért elég más kategória, mint ha valaki éveken át veri az asszonyt. Ráadásul a rendőrök névre, címre, anyja nevére, születésnapra pontosan tudják, hogy kik szoktak dobálózni, ha akarnák, spicliskedés nélkül is el tudnák kapni őket.

A túlságosan logikus gondolkodás (a bűn az bűn, fel kell jelenteni) egyenesen vezet a sztálinizmushoz meg a nácizmushoz. Igaz, egy blogbeli vitában jobban védhető.

heima (törölt) 2008.11.22. 14:15:11

és akkor én vagyok a szar arc, amikor az mondom h minden liberális-felcímkézhetetlen emberileg szar....

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.11.22. 14:15:30

húha, ez jó
logikus gondolkodás=nácizmus=sztálinizmus
komolyan érdekelne a logikai okfejtése ennek az állításnak

irrelevant 2008.11.22. 14:16:33

"Ráadásul a rendőrök névre, címre, anyja nevére, születésnapra pontosan tudják, hogy kik szoktak dobálózni, ha akarnák, spicliskedés nélkül is el tudnák kapni őket."

Na ez speciel igaz...

"A túlságosan logikus gondolkodás (a bűn az bűn, fel kell jelenteni) egyenesen vezet a sztálinizmushoz meg a nácizmushoz."

Szerintem az a gondolkodás diktatórikus, hogy a cél szentesíti az eszközt és egy bizonyos eszme érdekében bűnt is el szabad követni.

Quicksilver 2008.11.22. 14:24:43

Bűn az, ha nem jelentesz fel egy bűnt?

heima (törölt) 2008.11.22. 14:25:03

150 000 forint forgalmi érték feletti ajándékot be kell jelenteni az adóhatóságnál, és illetéket kell utána fizetni. vajon hány ember tette ezt meg?
vajon a nagy harcos jogvédők adtak már ekkora értékű ajándékot (nem nehéz átlépni, egy átlagos laptop vagy tévé ára), és vajon befizették-e utána az illetéket?

plastik02 2008.11.22. 14:26:54

"lelkylola · reakcio.blog.hu/ 2008.11.22. 14:03:14
calam, én is ott voltam a TV ostromkor és ha fiú lennék, nem lett volna velem a húszéves kisunokatesóm (ő is lány) szerintem eldobtam volna legalább egy sörösdobozt. Szerintem sokan voltak így, mert tényleg úgy érezted ott, hogy ez most 56, vagy ilyesmi."

ya, hazudott a kormányfő, tehát jogosan verjük szét az állami tévé épületét. atyám...

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2008.11.22. 14:32:37

Na, ez meg kezd már a partizánmozgalomra is hajazni... Rövidesen ellenállók is lesztek! 56 kicsit odébb volt (bár manapság akkor is mindenki ellenállt - csak tudnám minek??), de mint tudjuk, idővel megszépülnek az emlékek!

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.11.22. 14:32:52

Jól van, Lola, akkor csak simán mutasd be őket személyesen:-)
Lolát nem bántani, mert én szeretem, oszt kész! Márpedig ilyenkor irracionális vagyok, és nem érdekel, mit mind, akkor is szeretem. Többek között azért, mert bolsevik-ügyekben nagyon-nagyon ugyanazt mondja, amit én. Meg azért is, mert lány, meg mert csak:-)

plastik02 2008.11.22. 14:36:32

akkor házasodjatok össze...

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.11.22. 14:46:24

Már van feleségem, te meg számold meg, hányan kérdeztek!

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2008.11.22. 14:52:34

Az a módszer, hogy felállítunk bizonyos elveket, majd könyörtelen következetességgel és logikával az utolsó láncszemig végigvisszük, a világtörténelem legembertelenebb diktatúráihoz vezetett.

Ha a "szabály az szabály" tételből kiindulva végigvisszük a logikai sort - ezt kéritek számon Lolán -, akkor fel kell jelentenetek a testvéreteket, ha nem kér számlát a vízvezeték-szerelőtől. Ha ezt megteszitek, akkor kurva logikusak vagytok, és szétcincálhattok ezer blogbejegyzést, ugyanakkor mégiscsak utolsó pondró módjára viselkedtek.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2008.11.22. 14:56:45

Naná, hogy tessék elvszerűnek lenni elvtársak! Nálunk a nagy coci rendszerbe itt mindenki azon a hülye rendőrön röhögött, aki feljelentette a feleségét, mert az világítás nélkül bringázott. Na most arról, hogy otthon mit kapott, meg mit nem a szerencsétlen, nem szólt a fáma. De a hülyeség rendszerfüggetlen.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2008.11.22. 14:59:23

www.hetivalasz.hu/cikk/0704/15512

A lázadó konzervatív
Horkay Hörcher Ferenc, vilag@hetivalasz.hu
7. évfolyam 14. szám, 2007.04.05

Interjú Roger Scrutonnal, aki aszongya, hogy:

"...Elég legyen a közösségi jogból, a maga 170 000 oldalnyi törvényszövegével!

- Még akkor is, ha ma már ez is az elfogadott hagyomány része?

- A francia forradalom megszabadult Franciaország teljes jogi hagyományától.

- Ez nem igazán konzervatív gesztus.

- Olykor radikálisnak kell lenni. A kommunizmustól való megszabadulás sem volt konzervatív gesztus."

A székháznál ott kellett lenni. Persze jobb lett volna, ha a bármikori kormány válláról levéve a diplomácia terhét, a székház helyett mindenki a szovjet emlékművet támadja meg, és eltakarítjuk azt a szart. Forradalom nem volt, de azért nehogymá mindenki otthon kedélyeskedjen egy olyan beszéd után. Tudom, tudom, lehetett volna maradni a Kossuth téren is. De azért nem baj, hogy kicsit ráijesztettünk a hatalomra. És télleg jó alkalom lett volna eltakarítani azt a szart :) Persze ahhoz kellett volna valami masszívabb szerszámkészlet :)

Stumpf Andrásnak volt erről egy jó jegyzete a Heti Válasz Online-on a tarka magyarral kapcsolatban, hogy miért kellett ott lenni, de nem találom a linkjét sajna.

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2008.11.22. 14:59:58

otvospeter,
csak annyit még, hogy ugyan tényleg nagyon sajnálom a nagypapádat, de az semmi ahhoz képest, hogy az én nagymamámat 6 éves korában ölték meg a nácik Auschwitz-Birkenauban.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.11.22. 15:01:43

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2008.11.22. 14:52:34
Ühüm.
Ezek itten elfelejtik, hogy a sosem a szillogista logikából következik.
Legalább valami etika vagy hasonló kurzusra beiratkozhatnának.

irrelevant 2008.11.22. 15:02:01

Aha, ja. Csakhogy ilyet, amit vizionálsz, senki nem írt vagy tett. Egyszerűen kritizálni mertem Lola szélsőjobbos mentalitását, miszerint: megszegjük a törvényt, mert a rohadt, törvényszegő komcsik ellen a cél szentesíti az eszközt, majd ha a törvény szerint lépnek fel velünk szemben a törvénysértéseink miatt, szaladunk az igazságszolgáltatáshoz, hogy megvédjen bennünket.

Lola épp ezt hirdeti, amikor együtt érez a kődobálókkal, arról posztol, hogy semmiképp sem azonosítaná őket, és ugyanakkor odavan a harcos jogvédő Morvaiért.

Ordító ellentmondások vannak ezekben a gondolatokban. Ha ennek a kritikája egyenlő a sztálinizmussal szerinted, akkor bújj el a sarokba.

irrelevant 2008.11.22. 15:03:33

Krokodil: szegény nagymamád... Rendkívül sajnálom. Hatéves leányanyákat is képesek voltak lemészárolni ezek a férgek :(((

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2008.11.22. 15:04:46

off

inforadio.hu/hir/kulfold/hir-240581

Ok nélkül veri a mellét a szlovák miniszterelnök

Átlagon felüli jogokat élveznek a felvidéki magyarok a szlovák miniszterelnök szerint. A kijelentés igazságtartalmának nyomába eredő sorozatunk második részéből kiderül, a szlovákok összes aggodalmára van megoldás. Például a többség nem feltétlenül kerül hátrányos helyzetbe ott, ahol a nemzetiségi autonóm területeken kisebbségben van, a nagyobb autonómia pedig éppenséggel meg is akadályozhatja egy kisebbség elszakadását.

on

egyetértek KKTT-vel, hozzátéve, a konzervativizmus pont a praktikus, helyzethet igazodó cselekvést preferálja, amiből ugyancsak következik, hogy nem mindig félelmetesen logikusan cselekszel. Az ember amúgysem gép.

Pl ha zsebpénzt kapsz apádtól kiskorodban, vagy vamelyik rokon megsegít téged, esetleg te segítsz meg egy rokont, adózol belőle? Nem. Pedig jövedelem (bár lehet, hogy ezzel most bebuktam, mert ajándékozás vagy hasonló, és nem kell utána adózni..., de hasonló eset sok van).

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2008.11.22. 15:07:54

tegyük mindehhez hozzá, a jog egy tökéletlen emberalkotta dolog, nem a levegőből halásztuk le. Persze a cél szerintem sem szentesíti az eszközt, de én sem jelentenék föl senkit kavicsdobálók közül. Ha viszont valaki bazinagy köveket dobál (nem feltétlenül az agyonpáncélozott vízágyúra), akár tüntetésen, akár vonatra, akkor már szerintem megtenném...

irrelevant 2008.11.22. 15:10:38

Annyira, de annyira bájos, amikor a szénné képzett nagyokosok bármilyen, nekik nem tetsző véleményt képesek komcsinak nyilvánítani valamelyik, ilyen célra betárazott olvasmányélményük alapján. Hivatkozást bármire, és annak az ellenkezőjére is lehet találni, nagy kunszt. Elsőéves filószakos egyetemisták szokták a kocsmaasztal fölött leanyázni egymást Hegel id. mű 139. oldalára hivatkozva. Dedó.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2008.11.22. 15:22:07

otvospeter... Majd megszokod, hogy errefelé lehetsz te akármilyen, nem baloldali is, ha nem értesz egyet egyesekkel, akkora komcsi leszel, mint Rákosi pajtás. Viktor pajtást érdekes senki le nem komcsizta, amikor "a megyei kórház eladásáról beszélt, s arról, ha lesz polgári kormány, az intézményt visszaadják az embereknek." Mi van? Kinek, mit? Gondolom a volt állami gazdaságokat is, meg földet osztanak, meg a budai villákból is kiköltöztetik a sok élősdit... Hoppá. Vagy mégsem???

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2008.11.22. 15:25:00

De lehet, hogy még a tokaji földbirtokosokat is megszorongatják majd Viktorék! Ejjj, Rákosi elvtárs is megirigyelhetné ezt a Viktor gyereket!

irrelevant 2008.11.22. 15:34:45

Boli: ismerem már a szerzőket és az itteni, kb. húsz darab törzskommentelőt is elég jól. Vannak, akiket kedvelek (Elpet, medve2 - aki sajnos újabban nem aktív, Pignon, stb.), az ő hsz-eikért nézek még vissza néha, de egyre kevesebbszer. Nem baj, nem fogok hiányozni a kétfős Teakör és a Konzi egyik felének Reakcióra kihelyezett állandó ülésén senkinek. Megmondják egymásnak a frankót, mélyen egyetértenek, és az egész körülbelül annyira érdekfeszítő, mint a Fórum című siránkozóműsor az ATV-n. Az is nézem :D

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2008.11.22. 15:37:38

Boli, itt mi senkit nem neveztünk komcsinak, csak ostobának. Viktor pajtást se szoktunk lekomcsizni, csak gúnyolódunk rajta (pl. reakcio.blog.hu/2008/10/22/forradalmi_programajanlo). Amúgy egy kórház köztulajdonban tartása elég más tészta, mint a termelőeszközöké; ez ügyben kicsit körülnézhetnél az európai értelemben vett Európában.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.11.22. 15:41:34

Ötvöspéter, Francois Pignon tudtommal szerző, nem kommentelő.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2008.11.22. 15:45:06

Kálmán, Tóni... Csak akkor más tészta, ha az a kórház Fideszes érdekkörbe tartozna (mint néhány Fideszes városban, Fideszes legények eü.kórház vállalkozásai). Ha nem Fideszes, akkor felháborító az ügylet. Ha a volt állami gazdaságokat a cocik nyúlták volna le, akkor azon is felháborodhatnánk, de az is Fideszes legények nyúlták le. Felháborító, hogy most ebből ők kimaradtak. Bakker, bezzeg a cocik. Na de komolyan - mind a két csapatot nem oda kellene bevágni, ahol a legmélyebb a Duna???

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2008.11.22. 15:47:23

"Elsőéves filószakos egyetemisták szokták a kocsmaasztal fölött leanyázni egymást Hegel id. mű 139. oldalára hivatkozva. Dedó. "

Azért ez egy kicsit groteszk. Neked hol kezdődik az érett viselkedés, hogyha Hegelt idézni még dedó? XD
Félek tőled otvospeter!

"Egyszerűen kritizálni mertem Lola szélsőjobbos mentalitását"

Mitől szélsőjobboldali mentalitás az, hogy nem akarsz börtönbe juttatni becsületes embereket, akiknek egy rossz pillanatában (amúgy jogosan) ledobta az agya az ékszíjat?

plastik02 2008.11.22. 15:48:04

"Molnargoreny · molnargoreny.blog.hu 2008.11.22. 15:41:34
Ötvöspéter, Francois Pignon tudtommal szerző, nem kommentelő."

a kettő mióta zárja ki egymást?

irrelevant 2008.11.22. 15:48:10

MG: asszem csak újabban lett szerző, előtte csak kommentelt. De nem vagyok benne biztos.

KK és TT

DowNLoad nem volt akkora komcsiradar, mint Gabrilo. Ennyit arról, hogy ezen a blogon jelen van-e a látogatók lebolsizása. Amikor pedig a Reakció gúnyolódik Orbánon, az körülbelül olyan, mint mikor Kovács Laca körbecsókolja Horn Gyulát a szülinapján, aztán kedélyesen meglapogatja a vállát azt kiáltva, de jó hogy látlak te vén pufajkás betyár.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.11.22. 15:48:53

Nem, mert kiúsznának. Van a kettő között különbség: a Fidesz valamivel jobban vigyáz arra, hogy hagyjon egy keveset a polgár zsebében. De a kasztrendszerben, a politika monopolizálásában, a "lopásról kampányolunk, de nem teszünk ellene"-ben egyetértenek szépen.

Megint, megint, megint mondom: az összefércelt, illegitim alkotmány és az aránytalanító/kormányfixáló választási rendszer az oka az egésznek. Amíg azt nem változtatják meg (de ki, amikor minden nagypártnak remek!), addig érdemi változás nem lesz. Legfeljebb egy forradalom, ha már dögrováson leszünk.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.11.22. 15:52:40

Jaj, műanyag, ne fárassz, a szerző jóval több, mert egyrészt maga dobhatja fel a labdát, másrészt akár moderálhat is (becsületükre legyen mondva, itt nemigen szoktak).

Lola pedig de jure törvénytelenségekkel ért egyet. Na de kérdés, hogy mi a társadalomra veszélyesebb, a repülő sörösdoboz, vagy egy hatalmát csalással szerző és erőszakkal megtartó kormány? Szerintem az utóbbi. Tehát az első törvénytelenség (Loláé) éppenséggel benne van az arányos válaszban.

Vagy a régi jó magyar (igazi) alkotmányosság szerint: az ellenállási záradékban...

Francois Pignon 2008.11.22. 15:56:27

Nohát, Lola írásai alatt hogy forr mindig a levegő ;)
Látom sikerül érdemi kérdéseken is vitázni. ;) Megjegyezném, hogy mindenkinek az aktivitása megtekinthető a nickjére kattintva.

plastik02 2008.11.22. 16:02:18

boltból lopni is kisebb bűn, mint a kormányé

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2008.11.22. 16:02:56

Azért van valami zseniális abban a gondolati ívben, amely néhány kommenten át a kurva logikus pondróságtól (tesó feljelentése adócsalásért) eljut a szőlőbányákig. Ezt tanítják valahol?

irrelevant 2008.11.22. 16:08:51

"kurva logikus pondróságtól (tesó feljelentése adócsalásért)"

Ki írt ilyesmit? Tudnád idézni?

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2008.11.22. 16:08:57

Márpedig nem lesz egyik verzió sem! A forradalom kb. annyira hiányzik ide, mint mókusnak az erdőtűz, arról nem is beszélve, hogy ki csinálná? Havanna telep lakosai, vagy a rózsadombi parasztok? Netán újmagyar, prémsapkás, akkora öntudatunk van, mint a kumiszospoharunk társaság? Politikusaink meg szépen elvannak foglalva a szabadrablással, amíg a lábos közelében vannak. A dolog pártfüggetlen! Elég jól lehet élni ellenzékben is. Teljesen egyenértékű ebben a két bagázs! Senki nem akar itt változást, max.Te, meg a kommentelők egy része, esetleg én... De ká. kevesek vagyunk a kis kommentjeinkkel...

Francois Pignon 2008.11.22. 16:09:43

Kálmán&Tóni, Orbán, illetve Gyurcsány mindenről eszébe juthat az embernek, ez a poitikai logika egyik eleme.

Más: Hát válasz nélkül hagyjátok Balavány felvetését a másik topikban? Ha már megtisztelt...

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.11.22. 16:59:02


szoval szabad masszivan hazudni, sot becsulet es dicsoseg dolga. mindig tanul az ember.

Manyi Béci 2008.11.22. 17:09:10

" Mi kell ahhoz, hogy valaki bemártsa egy kollégáját? Mi kell ahhoz, hogy valaki csúnya pletykákat terjesszen? Mi kell ahhoz, hogy valaki feljelentse a szomszéd vállalkozót?"
Hm.
Egy gyújtó hangú (csak vicceltem!:) ) poszt, ami feljelentésre bíztat?
reakcio.blog.hu/2008/06/12/kommunistak_reszkessetek
Ó. hát persze ez más, nekünk igazunk van, stb stb. :)

Jó Tündér: ;-)

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.11.22. 17:12:36

Mi van, ma mindenki bikaszart reggelizett? :)

Nagyon forr a levegő itt is meg a szomszéd topikban is...

Inkább kívánjatok boldog születésnapot Lolának! ;-)

Elekjano 2008.11.22. 17:14:18

Naná, hogy szabad hazudni,pont te ne tudnád, Jó Tündér Elek Gáborkám? Ennél már csak az IRL adatokban szabad kutatgatni jobban, azokat színezgetni kicsit és ideöklendezni, mint Lola édesanyjáét.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.11.22. 17:19:48


milyen kis cukik a konzi gyerekek. :)))

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.11.22. 17:19:50

most hirtelen az jutott eszembe, hogy Deutsch Tamás anyjának a nevét is megtudhattuk:)

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.11.22. 17:22:59


az mind semmi, de az en anyam, meg a Deutsch Tamas anyja kozepiskolai osztalytarsak is voltak, nem nagy orszag :))

Ács Ferenc 2008.11.22. 17:23:36

A híradós Elek? Otthoni perpatvar? De mitől szabadultak itt el az indulatok? Kénytelen leszek az egészet elolvasni :) pedig unom a Polgárúr-témát :)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.11.22. 17:24:41

nana, JT, nem szeretem a kurucos módszereket

Francois Pignon 2008.11.22. 17:29:20

Höő, nem szeretjük mi itt a kurucos módszereket!

JóTündér már a múltkor belinkelte Lola anyjának az életrajzát, és azt hiszem nem is ez volt az első hasonló eset. Azért jó lenne ilyesmiből nem rendszert csinálni.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.11.22. 17:30:22


jo nem csinalok rendszert, de azert ilyen hatterrel kommunistazni, hogy ugy mondjam bator. :))

Ács Ferenc 2008.11.22. 17:41:13

Töröltem Jo Tunder azon hozzászólásait, amelyben Lelky Lola édesanyjának adataival élt vissza. Kérek mindenkit az anyázás kerülésére, próbáljátok ki esetleg az érvelést.

plastik02 2008.11.22. 17:41:57

hazudni szabad, de leleplezni nem ér! :D

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.11.22. 17:56:06


kedves Acs Feri,

en amellett erveltem, hogy lelkylola nem mond igazat. leirt egy allitast, en megcafoltam, te azt mondod, na ezt nem lehet.
jo, elfogadom, de azert kicsit furcsa ez az egesz.

P.S mintha ti elnetek most picit vissza az erofolennyel, bizonyos szemelyes adatok egyenlobbek mas szemelyes adatoknal ? hmm.

irrelevant 2008.11.22. 17:56:13

Ha igaz, amit Jo Tunder írt, még a négy év is sántít. Ezt nem akarjátok tisztázni? Elég a moderáció?

betyár (törölt) 2008.11.22. 17:56:54


" otvospeter · fricska.blog.hu 2008.11.22. 13:43:38

MG: lányoknak is meg lehet mondani, ha hülyeséget írnak, márpedig Lola sorozatban gyártja a vállalhatatlan posztokat. "

kinek vállalhatatlanok ezek a posztok? Neked? De neked nem is kell felelősséget vállalnod értük. Lolának nyilván vállalhatóak:P

irrelevant 2008.11.22. 18:01:20

Igen, nekem.
Szerintem eljön majd az idő, amikor a Reakciónak is.

BK 2008.11.22. 18:01:38

Szerintem vicces, hogy morális tanmesét akar Lola faragni egy "kiborult a bili a nemzeti radiklis sci-fi-iben" történetből, mert ez csak egy nagy adag kavargó fekália, amiből sok mindent levonni nem lehet.

Amúgy meg a szomszédomat tényleg nem fogom feljelenteni, mert "olyan a szeme villanása, mint annak az Újpest-sállal betekert fejű lonsdale-pulcsisnak a TV-ostromnál". Mert ez hülyeség, akinek a szomszédjráól ilyenek ugranak be, az túl keveset foglalkozik a saját életével. :) A rendőrség készítsen felvételeket és kapja el azt a bolondot! Ha valakitől hallanám, hogy le akarja önteni Fletót? Tegye meg nyugodtan, mert egyrészt vicces, másrészt majd ha nem elég ügyes, vállalja, hogy az őrezredesek odanyomják a falra.

De ennek a sok beteg elméjű kurucosnak, meg Tomcatnek a történetét hozni példáként nem komikus? Mások mocskolását űzte a kurucinfó úgyis évekig, Tomcat meg tudjuk, hogy nem épelméjű, persze, hogy ilyen történésekbe fullad az egész! Az ő világuk teljesen más koordináta-rendszerben működik.

p.s.: Csak én érzem úgy, hogy a családi történetet Lola hatodik szintű shield-ként használja, amitől azt várja, hogy az érvei 100%-osan megkérdőjelezhetetlenek lesznek? Nincs ott gond, ha egy gondolatmenetet az támogat, hogy valakinek a szüleivel-nagyszüleivel mit tett a történelem? Most akkor én is minden hozzászólásomhoz fűzzek hozzá egy rohadt erős családi sztorit és onnantól verhetetlen az álláspontom? Ha hozok egy kulák-sztorit, az 25 pont, ha egy másik családi ágról egy gestapo-sat, az +12 pont? Ha valakinek a szülei munkásőrök voltak (gondolom így is elég rosszul érzi magát miatta), akkor az érvei már meg sem állhatnak?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.11.22. 18:02:04

Jo Tunder · eg.nol.hu 2008.11.22. 16:59:02

Ezt a beírást csak Manyika szereti, de ő is baller, ronda állatai vannak, mifene.
De a hazugsággal kapcsolatos erkölcsi vitákat ajánlom egyszer átfutni. Meg fognak lepődni.
Szabad-e letagadni a bujtatott ember hollétét az igazságtalan és zsarnoki üldözői előtt?
Ma este JT és Manyika ezen gondolkozzon.

Manyi Béci 2008.11.22. 18:21:02

Tölgy kedves,
ez olyan szép volt...
Mindjárt sírok.:)
Izé
Platón mit mond a témában?

plastik02 2008.11.22. 18:22:01

bújtatott ember - kuruc-szerkesztőség
beszarok :D

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.11.22. 18:28:33


tolgy, nem fogok moralfilozofiai vitakba bonyolodni. ugyanis nem gondolom azt, hogy mindig minden korulmenyek kozott igazat kell mondani. errol itten szo nem volt. arrol volt szo, hogy valaki, nevezzuk X-nek radikalis hangneme't egy allitassal magyarazta, es az allitasrol tudnia kellett, hogy hamis. ennyi tortent, es pliz ne magyarazd meg.

P.S en mindig azt hittem, hogy a Manyika karakter a Tirpak csaladhoz tartozik, ugy mint a Margit meg az a Kovacsize.

Manyi Béci 2008.11.22. 18:32:34

És milyen jól hitte, Tündér úr.:)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.11.22. 18:33:10

Manyika,
jól sejti.

JT,
nem is kell morálizélni, ok. De mondjuk, én meg nem kezdek bele valószínűségszámításba itten, és ottan nem tolatok le, hogy: Ugyan má!
Tett egy morális kijelentést, majd kivonja a megvitathatóság alól. Ögyes.
Nem szadeszes mégis kend?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.11.22. 18:34:54

milyen rossz lehet mindenhol szadeszosokat keresni:D

BK 2008.11.22. 18:38:41

"Tett egy morális kijelentést, majd kivonja a megvitathatóság alól. Ögyes." - én azt hittem eddig, hogy ez Lola bejegyzéseinek ars poetica-ja. :)

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.11.22. 18:39:42


kedves tolgy,

az mind semmi. en siman azt mondom, hogy fuj a szel es hideg van, amikor egyaltalan nem vagyok meteorologus. es igen, ha
igenis nyugodtan beszelhetsz valoszinusegrol, eselyekrol ilyesmirol, a centralis hatareloszlas tetelt meg esetleg csak szormenten erintsd.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.11.22. 18:39:49

nem kell keresni, az áteredő bűn mindig szembejön.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.11.22. 18:42:00

Oszt ha megkérdik, miért mondtam ezt-azt, akkor mondhatom, hogy hagyjatok békiben?
És így beszélve ítélhetek meg másokat, indoklás nélkül? Kis Hierón :)

plastik02 2008.11.22. 18:42:21

BK 2008.11.22. 18:38:41
"Tett egy morális kijelentést, majd kivonja a megvitathatóság alól. Ögyes." - én azt hittem eddig, hogy ez Lola bejegyzéseinek ars poetica-ja. :)

valószínűleg Lola valójában SZDSZ-es!

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.11.22. 18:42:37


az "es igen, ha" hogy kerul ide ? elhatarolodom tole.

Turbulencia (törölt) 2008.11.22. 18:46:49

"nem hiszem, hogy bárkinek is szólnék, ha tudomást szereznék róla, hogy Gyurcsány Ferencet valaki le akarná önteni egy vödör szarral."

Valóban, bűn lenne egy ilyen jó poént megakadályozni. De mi a konzervatív-keresztény-reakciós erkölcsi útmutatás arra az esetre, ha valaki Orbán Viktort akarná leönteni egy vödör szarral? Csak kíváncsi vagyok.

irrelevant 2008.11.22. 18:50:15

Esetleg Morvai Krisztinát, horribile dictu?

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.11.22. 18:50:30


tolgy,

en azt mondtam, hogy X hazudott. hazudott mert olyasmirol beszelt aminek a tudataban kellett, hogy legyen, es egeszen brutalisan tert el az igazsagtol. velelmezhetem-e azt, hogy X ezzel a hazugsaggal bujkalo
uldozotteket akart menteni ? nem. pont.

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2008.11.22. 19:00:15

Turbulencia, otvospeter,
ezek sugalmazott kérdések voltak netán?
mert akkor már megy is a feljeletés, és nem a rendőrségnek, hanem:
-Hallo tessék, Szilvásy.
-Hallo, tudomást szereztem róla, hogy Gyurcsány Ferencet, Orbán Viktor és Morvai Krisztinát horribile dictu valaki le akarja önteni egy vödör szarral.
ja, és
Lola, boldog szülinapot!

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.11.22. 19:02:08

JT,
velelmezhetem-e azt, hogy X ezzel a hazugsaggal nagyobb rosszat akar megelőzni?

irrelevant 2008.11.22. 19:02:16

Abban biztos vagyok, hogy Lola nem köp be minket.
Krokodil, te viszont minden erőddel törekedj a jogot és az erkölcsöt megsértő cselekmények megakadályozására. Majd a rendőrhatóság kideríti, hogy Turbulencia és Jómagam bűnösök vagyunk-e és kiszabja ránk méltó büntetésünket.

Hattory Hanzo 2008.11.22. 19:02:19

BK

"p.s.: Csak én érzem úgy, hogy a családi történetet Lola hatodik szintű shield-ként használja, amitől azt várja, hogy az érvei 100%-osan megkérdőjelezhetetlenek lesznek?"

A gáz akkor van, amikor a shield-ről kiderül, hogy valójában csak kettes, de ráfestettünk egy kurva nagy hatost, és bíztunk a vakítás erejében

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.11.22. 19:06:30


kedves tolgy, szeretnem ha megosztanad velem, mi az a nagyobb rossz amit meg akart ezzel akadalyozni.

elkepzelheto, hogy az egyik google robot figyeli a netet es ha ma nem talalt volna egy olyan mondatot amit lelkylola leirt akkor megcelozta volna Kamcsatkat egy atomgombaval, csak en valahogy ezt nem tartom eletszerunek.

Turbulencia (törölt) 2008.11.22. 19:06:46

otvospeter,

Nőket semmilyen körülmények között ne öntsünk le egy vödör szarral, maradjon ez a férfiak kiváltsága.

Krokodil,

Azt sugalmazod, hogy Szilvásy blogol "Lelkylola" néven?? :D

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.11.22. 19:11:53

Hihetetlen, hogy mit rugóztok ezen a felvételi sztorin.
1. már a posztban is ki van javítva.
2. tényleg nem vették fel, csak negyedszerre, mert X-es volt

és most már menjetek inni, csajozni, stb.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2008.11.22. 19:34:35

Csináljuk meg! Meg tudjuk csinálni! Hajrá!!! (A többire nem emlékszem, nem akarok emlékezni, miket mondott Fecó még...)

Kenguru 2008.11.22. 19:41:56

Kinai K es Toni:
"A túlságosan logikus gondolkodás (a bűn az bűn, fel kell jelenteni) egyenesen vezet a sztálinizmushoz meg a nácizmushoz. "

Hadd idezzek egy europai konzervativ politikust:
"Crime is crime is crime; it is not political"
en.wikipedia.org/wiki/Margaret_Thatcher
:)

Tomcat meg a kurucinfo jol megerdemlik egymast.
Majd mindegyiket feljelenti szepen valaki.
Embert baratjaratol...

sergei 2008.11.22. 20:01:40

Nem olvastam végig az összes kommentet, de szörnyűnek tartom, hogy milyen szemellenzős emberek vannak.

Lola! Teljesen igazad van!

Aki nem érti, és szeretné érteni, az olvassa el az Ember Tragédiáját, és gondolkozzon el rajta, hogy miért van Lucifernek mindig igaza. (megsúgom: a hideg logika embertelen. Ebből nem tud kitörni a legtöbb Tótavé-rajongó például. El van ájulva önnön (vélt) következetességétől, közben fel sem merül benne, hogy ember. De mindegy. Aki érti ezt, az nem ír ide hülyeségeket és nem lovagol lényegtelen hibákon.)

BK 2008.11.22. 20:07:04

Na, príma, Lola válaszolt a kritikus kommentek viszonylag érdektelenebb részére, megsértődött rajta és így jól itthagyhatja az érdemleges kérdések megválaszolását. :)

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2008.11.22. 20:31:17

" otvospeter · fricska.blog.hu 2008.11.22. 16:08:51
"kurva logikus pondróságtól (tesó feljelentése adócsalásért)"

Ki írt ilyesmit? Tudnád idézni? "

Mi közben voltunk inni meg csajozni, úgyhogy válaszolhatunk.

1) Lelkylola azt írta, hogy az asszonyverő szomszédot feljelentené, a kavicsdobáló csókát meg nem.

2) Te logikátlansággal vádoltad Lolát, mondván, hogy a bűn az bűn, és aki különbséget tesz, az következetlen, logikátlan, irracionális.

3) Ebből az következik, hogy szerinted a logikailag helyes lépés az, ha az asszonyverőt és a kődobálót is feljelenti az ember. Eszerint viszont - a logika szabályai szerint - az adócsaló tesódat is fel kell jelentened. (Ha ez szerinted nem következik, akkor ugyanolyan logikátlan vagy, mint Lola, akit ezért kritizálsz).

4) Ezután jön - igaz, nem a te részedről - a szőlőbányázás.

Mi természetesen nem állítjuk, hogy feljelentenéd a tesódat, ha nem kér számlát a vízszerelőtől. Azt viszont igen, hogy nem mered végigvinni a saját elvszerűségedet. És azt is, hogy minden racionális megfontolás szerint meleg vagy, de ez szerintünk nem baj, nekünk például van egy meleg barátunk, akit kifejezetten kedvelünk.

4)

thetriggerhappy 2008.11.22. 20:31:45

akkor sokadszor is leírom: nem véletlen mgy nagy boldogsága, a reakció egyes bejegyzései egyre inkább hajaznak a tomcat féle vonulathoz.
kedves lelkylola,
ha a tv ostromkor 56-ra asszociáltál, akkor pont olyan ostoba hőbörgő vagy mint a hír tv riportere.

irrelevant 2008.11.22. 20:55:15

KK és TT

1. és 2. pontod tény, a 3. már nem, az a te saját elméleted.

Ugyanis én nem mondtam, és nem is gondoltam, hogy fel kell jelenteni az adócsaló testvért/szomszédot. Mindössze úgy érzem, hogy semmilyen bűnnel nem túl szerencsés _szimpatizálni_. Megértem, ha valaki kénytelen adót csalni a megélhetésért, de nem szimpatizálok a dologgal, ha a testvéremről/szomszédomról van szó, akkor sem. A kődobálók helyébe is bele tudom magam képzelni valamilyen minimális szinten, de nem szimpatizálok velük. Igyekszem semmilyen bűnnel nem szimpatizálni, legyen az törvényileg büntetendő vagy csak a saját erkölcsi ítéletem szerint bűn (pl. abortusz).

Nem csak ebből a posztból derült ki, hanem Lola korábbi írásaiból is, hogy ő szimpatizál a kődobálókkal, teljes mértékben megérti őket és ha fizikailag erősebb lenne, még részt is vett volna ebben a tevékenységben. Ezt neveztem logikátlannak. Hogy bizonyos törvénytelenségekkel szimpatizál, mert azt a komcsik ellen csinálták, bizonyosakat meg elítél, mert azokat a komcsik csinálták.

Remélem, így már világosabb.

Shore 2008.11.22. 20:59:25

kavicsdobáló:))

Kavicsot az ember a gyerekeivel dobál a folyó parton.
Kaviccsal rendőrt dobálni kicsit buzis (vagy budai úrilány tempó).

irrelevant 2008.11.22. 21:02:29

Meleg vagyok? Hehe. Mondja ezt egy ilyen nick. Nem Vali + Pityu, Ildi + Sanyi, hanem Kálmi + Tóni :D

Turbulencia (törölt) 2008.11.22. 21:31:35

Ha jól értem, a cikk arról szól, hogy Tomcat bemártotta a kurucot, és Lola szerint ez árulás, hiszen a kuruc is valahol közös ellenségünk (Gyurcsány) ellen küzd.

Tomcat verziója meg ez (hozzászólása a saját cikkéhez): "Ha egy idióta tör-zúz melletted, vagy rosszabb, összevissza lövöldöz melletted a lövészárokban, te mit csinálsz: szemet hunysz fölötte, és reméled, hogy így is többet árt az ellenségnek, mintha semmit sem csinálna, vagy lelövöd a gecibe, mielőtt nagyobb bajt csinál?"

Francois Pignon 2008.11.22. 21:43:33

Ezt az egész PolgárT vs. kuruc.info meccset szánakozással és kárörömmel vegyes élvezetes műsornak látnám, ha el tudnék vonatkoztatni attól, hogy ezek így együtt meg egymás ellen is a mostani tehetségtelen kormány legnagyobb aduászai.
kuruc.info/r/6/30823/
Vidám műsor is lehetne máskor, de nem az, amikor szinte egyedüli segítségei voltak az elmúlt két évben Gyurcsány Ferencnek.

De azért nem restek errefelé is lőni, csakhogy kis színt vigyenek néha a Gyurcsány-front politikájukba:
www.bombagyar.hu/index.php?post=1614

Francois Pignon 2008.11.22. 21:48:27

Zárójel: Pedig Molnárgörényt egyértelműen komolyabb embernek tartom PolgárT-nál meg Blogin-nál, sajnálom, hogy belement ebbe, amikor emlékeim szerint felszólalt a Hollán-utcai balhé ellen, akkor elhalkították. Amikor jólesik, akkor meg publikálják az írását.
Tényleg nem megalázó ez, Molnárgörény, hogy akkor írhatsz oda, amikor a pólóárusnak megfelel a mondanivalód?

jozicsenko 2008.11.22. 22:13:22

hi!

kellett nekem sörözni, lemaradok egy istenes anyázásról....
(bocs Lola)

röviden a lényeg, Tomcaték nélkül:

itt, ebben az országban mindenki kommunista /kommunista ivadék volt, van és lesz, és ezek után csak Jótündér mondhatja meg a frankót, mert még kitart a Gyurcsány mellett???

a hideg logika miatta ugye mindenki más, aki elfordult az egyigazúttól (a Népszabadságtól, konkrétan, ugye) az megbízhatatlan, mertha egyszer elfordult/megtagadta, megteszi többször is. hiába no, hazudtunk reggel, délben meg este

huhh, emberek, megyek vissza inne...

jozicsenko 2008.11.22. 22:13:53

megyek vissza innen, inni, no

hiba 2008.11.22. 23:00:18

Én igazán nagy rajongója vagyok a széljobbos valóságshownak (bár néha irodalmi remekműveket is revitalizálnak) de azért árulásról beszélni a zártosztályon kicsit durva. Az itt vitázó srácok 1 éve sem voltak a szellem arisztokratái, de jelenlegi elmeállapotuk már kívül áll a racionális világon. Ha a köztük folyó homokozó vitát valaki tragikus árulásként fogja fel, hááát...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.11.23. 10:26:01

Ha egy kommentet kibasztok a picsába, illik kibaszni minden hozzákapcsolódó szálat.

Pláne, ha a kedves olvasónak így az marad, hogy egy ismeretlen beírás miatt a komplett reakciós stáb stílustalanul gyaláz valakit.

Gerinctelen faszság, asszem úgy hívják kevésbé úri körökben, mint a tiétek.

jozicsenko 2008.11.23. 10:34:17

mavo: még besörözve is összetudtam rakni, hogy a szerző édesanyját emlegették

szerinted korrekt lenne, ha most emlegetném a tiedet?
nem, mert semmi köze anyunak a te dolgaidhoz
(én a részemről lezárom a dolgot)

irrelevant 2008.11.23. 10:34:31

Igen, ezt én is be akartam írni, hogy Ács Feri volt az utolsó ember, aki egyben el tudta olvasni és meg tudta érteni a vitát, ez az utókor számára már nem adatik meg. Tényleg idióta döntés volt.

zsögödbenő 2008.11.23. 10:57:55

Hát ez a vita épületes olvasmány volt... :) :P A poszt sajnos kevésé, szokványos félérdektelen, stílustalan Lola-féle agyömlemény...
Alapvetően két megjegyzés tolakodik elő belőlem:
1. Látom, hullámokat vetett, hogy valaki "visszaélt" Lola édesanyjának adataival, melynek nyomán megkérdőjeleződött a poszt egyik állításának valóságtartalma...Lola kb, minden posztjában megemlegeti, példálózik családjának valamely tagjaival, ráadásul elég sokszor elejtett olyan megjegyzéseket, amikből az átlagosnál kisssé jobban tájékozódott pógár levonhatta a megfelelő következtetést szüleinek személyazonosságra vonatkozólag...Az a kommentelő, aki pedig utánanézett Lola édesanyja oskolai előmenetelének, midnen bizonnyal nyilvános adatbázisban tett ezt...szóval az adatokkal való visszaélést kevéssé érzem....
2. Úgy általában elárulhatná már valaki a reakció törzsgárdájából, hogy miért kell hetente többször pattogni TC, kuruczék és hasonló agyamentek tevékenységén? Ezek létüket és továbbélésüket, potenciális veszéyként való mutogatásukat nagyjából annak köszönhetik, hogy ilyen posztok és egyebek által szélesebb körökben is tudnak, olvasnak, írnak stb. róluk....az atv-n még megértem, hogy foglalkoznak vele, de hát ők a retegésből élnek (ld. Újságíróklub, amely a magyar média megszórakoztatóbb műsora...)

irrelevant 2008.11.23. 11:23:20

zsödögbenő

Lola nem azért ír a széljobbosokról, mert potenciális veszélyként értékeli őket, hanem mert szimpatizál velük. Újabban. (Korábban még élcelődött a turbómagyarokon a nyomtatott újságban). Ebben a posztban is azon sajnálkozik, hogy TC utálja a Kurucot és viszont, a Jobbik meg mind a kettőt, sőt még a saját gárdájának bizonyos tagjait is. Ó, bárcsak Morvai előtűnne a ködből és személyes bájával, kisugárzásával rendet teremtene a nemzetmentők között!

zsögödbenő 2008.11.23. 11:42:39

ötvöspéter
ez meglehet, mármint a szimpatizáás, de a megjegyzésem általánosabb próbált lenni ezügyben, úgy összességében felülreprezentáltak az ezzel a csapattal foglalkozó posztok...(egyéb, jóval fontosabb/érdekesebb témák meg alulreprezentáltak, netán egyáltalán nem jelennek meg....). CSak azt furcsállom, hogy zömmel közéleti kérdésekről szóló konzi blogban miért ilyenek az arányok...

plastik02 2008.11.23. 12:01:19

szerintem a kuruc téma nincs felülreprezentálva a reakción. az ilyen örvendetes eseményeket pedig kár lenne kihagyni a hírfolyamból.

Alfőmérnök 2008.11.23. 13:27:28

zsögödbenő 2008.11.23. 10:57:55
"az adatokkal való visszaélést kevéssé érzem...."

Lehet, én viszont érzek némi disszonanciát az illető nickneve és azon szokása között, hogy más nicknevek, kommenetlők családtagjainak adatait "leplezi le".

Ács Ferenc 2008.11.23. 15:02:26

zsögödbenő:

1. Bárki írhat a _saját_ anyukájáról, de a máséról valós adatokat (név, születési dátum, foglalkozás, stb.) nem közölhet, ezért minden online fórumon azonnali és visszavonhatatlan nicktörlés jár. Ez ugyanis a legsúlyosabb etikai vétség a netvitákban. Az nem érv, hogy te tudod, hogy ki a rokona. Ha ő maga nem nevezi meg, akkor te nem kötheted össze a nickjét a valós nevével. Itt csupán a hozzászólást töröltem. Nagyon ritkán szoktunk moderálni, egyikünk sem szeret ezzel élni.
De számos panasz érkezett, hogy ez az olvasónk a különböző posztokban folyamatosan a vitapartnerek szüleinek, testvéreinek, nagyszüleinek, gyerekeinek vélt vagy valós adataival "érvel", ami pl. rágalmazás esetében, amely szintén előfordul a módszerei között, elég súlyos következményekkel járhat. Itt most ez nem fajult idáig, de csúnyán megütheti a bokáját, aki ezt a harcmodort választja, és ennek mi nem akarunk terepet adni. Én legalábbis biztos nem.

2. Az Újságíróklubot én is szórakoztatónak tartom. Pont olyan elfogult zombiműsor, mint a Jobbik TV hasonló adása. Kedvencem Avar János, aki szerintem még látta Lenint. Ő akkor is megfellebezhetetlen Amerika-szakértő lesz, amikor mi mát rég meghaltunk. És hogy miért kell ilyen témákról poszt? A Reakciónál véleményszabadság van. A széljobb témában kevés olyan mondata van Lolának, amivel egyetértenék, de nem baj. Jókat vitatkozunk. És én speciel szórakoztatónak tartom a "hazafiak" belső cirkuszait.
Szólj hozzá!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.11.23. 16:39:39

Nos ugye Ács Feri, ez ugye úgy megy, hogy valóban, a személyes adatokat közlő kommentet illik törölni. Majd az egész szálat dettó.

Továbbá. Lolitácska épenséggel a szélsőjobb kedvenc toposzait böfögi fel, és véletlenül mindig szélsőjobb szemszögéből, olyan furcsa tehát, ha elkezdik ezért utálni, és ha egy idő után reflexből szemetek vele.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.11.23. 17:07:17

Például ilyen szösszenetekre gondolok:

"Bocsánat Lola, a mi hibánk. Még 3-4 hete egy buli után a lépcsőházban megdugtuk Jó Tündér nőjét, de csak annyit tudott kideríteni, hogy két reakciós volt; mivel csak téged ismer, most rajtad keresztül próbál bosszút állni."

Az apropó: egy kimoderált post.
Aki mondja: a mi fiúnk, istenhívő konzervatív, a blog rendes szerzője.
Aki kapja: ballib söpredék.

Ezért ez maradhat. És nem ez az egyetlen,persze.

zsögödbenő 2008.11.23. 18:36:33

1. Ács Feri · reakcio.blog.hu 2008.11.23. 15:02:26
De számos panasz érkezett, hogy ez az olvasónk a különböző posztokban folyamatosan a vitapartnerek szüleinek, testvéreinek, nagyszüleinek, gyerekeinek vélt vagy valós adataival "érvel"

Oké, ez alapján korrekt a hozzászólás törlése, természetesen vannak nem átlépendő határok. Ugyanakkor posztírónk is felhagyhatna azzal a szokásával, hogy családja sérelmeit sorolja folyamatosan, mint valós, megtörtént eseményeket, tényeket - ugyanakkor ha ezeknek a tényeknek a valóságtartalma megkérdőjeleződik, akkor rögtön sértődés, személyiségi jogok emlegetése és hasonló zajlik...természetesen védendőek ezek a jogok, ámde ha leírogatja, hogy milyen hátrányokat szenvedtek el a komenyizmus alatt (megjegyzem, sok család a jeek szerint sokkal súlyosabbakat...), akkor talán elvárható lenne a pontosság...avagy hozzon fel teoretikus, fiktív példákat...
2. A komolyabb baj szerintem továbbra is az, hogy kissé sokat foglalkoztok TC-vel és társaival. A véleményszabadság szép dolog, természetesen bárki írhat naponta több posztot is erről, ámde néha kissé olyan íze kezd a dolognak lenni, mintha Mórickaként mindenről AZ jutna eszbe egynémely szerzőnek. Tényleg nem egészen értem, hogy néhányszázezer média- és netvalóságban tobzódó emberen kívül nem is ismert figuráknak és üzelmeiknek minek kell ennyi teret szentelni....Egy ideig valóban szórakoztató, akárcsak bolgárúrék heti rendszerességű megmondomatutit típusú aggódással vegyített álbölcselkedése a világ és kis hazánk dolgairól, de azért ettől még ez marginális marad....

hiba 2008.11.23. 18:43:48

Mavo a Te csajodat is? De úgy látom Te csak annyit bírtál kideríteni, hogy valami jobbos volt...

Most hogy újra rajtaragadtam a Redl ezredes-en, pedig csak bele akartam nézni, visszakanyarodnék Lola eredeti felvetéseinek egyikéhez, nevezetesen a kádárkori besúgás nemzeti folklórjához. Én azért a Javított kiadás óta nem tenném egyetlen családtagomért sem ilyen romantikus hévvel tűzbe a kezem. Viszont az akkori besúgásra kényszerítetteket bármilyen szinten összevetni a maiakkal épp ezért is nemzetárulás nekem.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.11.23. 21:01:57

hiba,

te kis ütődött, persze, hogy nem a lényeget csípted meg.

Asszem az a bajod, hogy a te csajodat nem kúrták meg a reakciósok. Vagy az, hogy megbaszták, de te tudod.

plastik02 2008.11.23. 21:21:08

mavo, nyilván senki nem gondolta, hogy kktt bárkit is meg tudna dugni egy házibuliban, aki nem reakciós kínai. felesleges ezen lovagolni, miért ne kamuzhatna ilyet? jó tündér meg majd leközli, hogy valójában kktt akkor épp nem is buliban voltak, hanem a youpornon lógtak és ezt kémprogramok adataival alá is tudja támasztani.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.11.23. 21:29:31

jozicsenko,

dehogynem, össze tudtam, és ebből két adalék jött nekem össze.

1. Jo Tunder Lolitácska személyi adatait felhasználta és publikált belőle valamennyit. Mivel anonim kluba írogatunk, ezért faszkorbács jár.

2. Lolitácska sorsverte mamáját 8 évig nem veték fel a Zegyetemre, holott mindannyiszor 4592715 pontot ért el a szükséges 120-ból, csak sajna a tények a 8 év dolgában ...hát szóval nem stimmeltek.

3. Én megértem, ha valakit ez a jobbszélre kavar, van, aki agyilag ennyit tud csak, ez van. Csak engem ne terheljen a szerencsétlen családjával, mert az én családom sorsa sem volt szebb és jobb (de ha Lolitácska papája kényszermunkás volt bányában, majd szól, most a papám életében korában megesett talán ha hat év laza gulágot ne erőltessük, mi az ahhoz, hogy az ő mamáját vegzálták, meg aztán arra az ő papája esetében sok esélyt nem látok), csak én elfogadom, és nem uszulok hetedíziglen is, és nem sírok hetetnte posztban, hogy de szar nekem, és de bezzeg a rohatt komcsik.

Persze én vagyok a fasz, hogy a magam hátterével nem komcsizok, ő meg de, holott a családja első blikkre tizedannyit szívott, mint az enyém.

Talán azért, mert én úgy vagyok, hogy ha az ávós apuka nem rontja, akkor a meghurcolt apuka nem emeli az egyén nívóját.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.11.23. 21:36:32

plastik02,

a helyzet az, hogy amíg lolitácska marad a reakció publija, addig lesznek indulatok, amíg lesznek indulatok, addig a reakció olvasottsága nő.

plastik02 2008.11.23. 21:48:16

mavo: felsleges személyeskedni, lola írjon csak. írja le a véleményét, erről szól a blog vagymi. amivel nem értek egyet abba belekötök, másrészt meg erről szól.
nyilván sokan olvassák, mert általában provokatív témákat dob fel, provokatív stílusban, dehát ha övé a reakció velvetje, hát ez van. szerintem belefér.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.11.23. 21:58:12

ja, jó.

Mindig is élvezni fogom, ha valaki tizedannyi sérelemértordít,, mint amennyiről én általában hallgatok, ez így van rendjén.

plastik02 2008.11.23. 22:01:07

szerintem családi sérelmeket reklámozni, azzal megtámogatni bármilyen érvelést eleve ciki. sose hozakodnék elő ilyennel nagy nyilvánosság előtt. de arra értettem az előző kommentemet, hogy nem kell lola személyét támadni, ott vannak a posztjai, azokat lehet kritizálni, ezen nem kell túllépni.

jozicsenko 2008.11.23. 22:04:56

re, hi, józanul!
:-)

szép jó este!

mavo: ami engem ebben az egészben a legjobban undorít, a kettősmérce, amiről halványan írsz itt: 17:07:17

taszít, és undorítónak találom, hogy a baloldali botlásokat elnézik, a jobboldaliakat meg órahosszat sorolják

legyen ennek vége: aki adótcsal (pl) azonnal bukjon bele, az apeh ostoros különalakulata faszkorbáccsal náspángolja, stb

most ez ugy néz ki: baloldali: jajj, hát megtehette, ha nem csukták le, akkor nem bünös (medence meg áfa, ugye? elavult, azért uszta meg csak...), ha meg jobboldali, és TI magatok, a baloldal nem tudta lecsukni, akkoris állandóan visszaemlegetitek, úgy, mintha Elítélték volna őket (elég ha másodikok leszünk a listán, kontra: Zushlag, aki iparszeruen vitt mindent, bele a pártkasszába)

szoval ez fáraszt, de nagyon: holnaptól csukjatok le mindenkit, aki adótcsal, de kérlek ne hagyjátok ki egyetlen pártvezéreteket se

hogy holnap után meg nem lesz, aki az mszp-t, szdsz-t, a polghivatalokat és a mávot vezesse?

holnap után lesz valaki az élén, ha másnem, Rákosi nyomán: az élre áll az élmunkás, újra a szővőnök lesznek az igazgatók és a kalauzok a mávvezérek - persze amig őket is le nem csukják, hops nem, bilibe ért a kezem és felébredtem...

jozicsenko 2008.11.23. 22:06:13

ui: ha meg hullik a forgács, és jut a levesbe fidesz, jobbik, mdf, kit érdekel? tőlük is tisztulna a közélet

plastik02 2008.11.23. 22:07:19

jozi: legalább te érted amiről beszélsz? :D

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.11.24. 00:19:48

Francois Pignon: nem "errefelé lőttem", hanem utánközöltem egy itteni hozzászólásomat. Továbbá annak a postnak a 132. kommentje táján (kérdésre válaszolva) mindent leírtam, amit tudni kell. Vagyis, ha hiszed, ha nem:
1./ Azt írok, amit akarok, se témát nem ad senki, se központi akarat nincs, se megfelelni nem kell senkinek. Ha valakinek nem tetszik kommentálhatja ezt.
2./ Nem homogén fasisztabanda a BGY, mert az olvasók többsége szerintem higgadt jobboldali. Nekik írok, nem a gőzösfejűeknek.ű
3./ Egyetlen esetben vették le egy írásomat (igen, a Hollán utcai tüntetés ellen szólót). Máskor semmilyen hasonló cenzúroid jelenséget nem tapasztaltam - holott elég sok, a többi szerző vonalával nem igazán egyező írást közöltem. Továbbá egyértelművé tettem, hogy kicenzúrázni kétszer lehet engem: először és utoljára.

Ha hiszed, ha nem: azért posztoltam meg ezt, mert tényleg nagyon nem tetszett az a fentebbstílű nyálverés, amit ti blogcsúcsnak neveztetek. Szerintem nem volt csúcs és nem volt konzervatív. Ha azt akarod bemagyarázni, hogy TC vagy Blogin szócsöve vagyok, hiába fáradsz...

Téglagyári Megálló 2008.11.24. 10:22:35

Uramisten, mi volt itt a hétvégén.

Anonymouse 2008.11.24. 15:57:57

ennyire gáz postot itt még nem olvastam
a postszerző számára a legerősebb társadalmi kohéziós erő az, hogy a szabályokat áthágók tartsanak össze.
na hajrá!

Karcolt lendület 2008.11.24. 17:22:27

A poszt érdekes morális kérdést vet fel, de ennek megoldására a betyárbecsület - vagy ahogy a művelt szicíliai mondja: omerta - csak terrorista sejtekben vagy szervezett bűnözői körökben erkölcsi Lola-T (reakcio.blog.hu/2008/04/26/bauernel_a_lola_t).

Ezeken a szervezeteken kívül kicsit bonyolultabb megítélni, hogy az, aki az állam rendjéért, a társadalmi együttélést lehetővé tevő szabályok betartásáért felelős szervezeteknek beszámol valamilyen köztörvényes bűnről, az spicli-e vagy felelős honpolgár. Még akkor sem egyértelmű ez, ha a kormányunk és a rendőrségünk sem igazán felel meg annak az erkölcsi mércének, amit teljesen jogosan elvárnánk tőlük.

mokkaczuka 2008.12.03. 17:01:03

Ahelyett, hogy örülnétek neki, hogy nácikák osztják egymást...

Bölcs Lázadó · http://bolcslazado.blogspot.com 2008.12.04. 01:20:52

Én nem látok itt semmi furcsát. A gyűlölködő, hatalom és pénzéhes, agresszív, gátlástalan emberek más falat híjján egymás húsát kezdték ugyanazzal a vehemenciával rágni, amivel eddig más emberek életét próbálták tönkretenni gerinctelen, izléstelen, és erkölcstelen módon. Ilyen, amikor saját farkába harap a kígyó.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.12.04. 06:53:02

"Gyurcsány Ferencet valaki le akarná önteni egy vödör szarral. "

Ha ez megtörténne, tömegek vonulnának az utcára, tiltakozásul az ő szeretve tisztelt megmentőjük védelmében, aki energiát és kb. a világ összes szenvedélyét belepakolva menti a hazát a szarból....
....abból, amelyikben miatta vagyunk nyakig elsüllyedve. Hát nem jogos, h tiszteljük őt ezért?

X Y kronosz óra 2008.12.04. 09:48:50

megöltem

Magyarországon általános vélekedés, hogy a szabályok áthágásán keresztül vezet az út a sikerhez. Gondold csak el, hogy mi lenne itt, ha mindenki felnyomná a számlákkal trükköző, látóterébe kerülő honfitársát.

Azt hiszem, hogy itt a szabályokkal van a gond, és a nyomorgatás ellen játszanak össze a népek. Ezt hívja Lola betyárbecsületnek.

etna 2008.12.04. 19:04:41

Korrekt szöveg. Meg kellett írni. A radikálisok lekezelésével s a velük szembeni fölényeskedéssel nem értek ugyan egyet (ez inkább a kommentekben jött elő), de a lényeg bizony az: nem spicliskedünk.
Tomcat kiírta magát az erkölcsi lények közül.

Kicsit Karcos 2010.09.27. 02:34:17

"Jogállamban ugyan az embernek kötelessége jelenteni, ha valamilyen bűncselekményről tudomást szerez"

A lónak a faszát kötelessége, hányszor kell még olvasni ezt az ökörséget? Még a kommunizmusban sem volt általános feljelentési kötelezettség, nemhogy egy jogállamban.
süti beállítások módosítása