Külön jellegű tarkászati vélemény
2008. október 06. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Külön jellegű tarkászati vélemény

 Először is: még a tarkás összejövetel előtt akartam írni egy posztot, amelyben arról tépelődtem volna, hogy elmenjek-e a tarka vonulásra. Aztán a kollégák - nagyon helyesen - rácuppantak a témára, én meg 27. évfordulóm okán nappal aludtam, éjjel éltem a hétvégén, úgyhogy nem habosítottam tovább a témát. Tegnapra azonban elég komoly - s szerencsére értelmes - vita alakult ki Tóniék posztja alatt, amiben szerintem kölcsönös félreértések is megjelentek. Ezért fejtem most ki különvéleményemet a téma kapcsán.

 Kezdjük ott, hogy a reakciós körön belül azok köré tartozom, akik eléggé szívükön viselik a civil mozgalmakat. Boldogult nyomtatott magazinunkban sorozatot indítottam Civil kurázsi címmel, amiben sorra bemutattuk azokat a kezdeményezéseket, amelyek szerintünk jó ügyet (az élhetőbb várost, a zöldebb környezetet, az egészségesebb fogyasztási szokások kialakulását, stb.) szolgálták.

 A megmerevedett, mára kevés intellektuális kihívást igénylő hazai pártpolitika miatt szerintem égető szükség van arra, hogy önszerveződő, lelkes közösségek alakuljanak ki, amelyek - ha elég erős a hangjuk - át tudják törni a zombisodó politikusi kaszt hallójáratait is. Én a magam szerény eszközeivel segítem is ezt a zajkeltést.

 Az évek során egyre több olyan ismerősöm és barátom lett, akik részt vesznek valamilyen civil szervezetben. Sokszínű, eltérő gondolkodású társaságokban fordultam meg, de mind értelmes, nyitott, tettrekész emberek voltak.

 A magam részéről azért a nyitásért küzdök, hogy a (többségében, de nem száz százalékban!) a baloldali avagy liberális nézetekkel szimpatizáló civil élet szereplői természetesnek vegyék azt, hogy jobboldaliak, konzervatívok is csatlakoznak hozzájuk, vagy épp létrehozzák a maguk civil kezdeményezéseit - és a másik oldalon pedig felejtsék el azt a zárkózottsággal vegyes frusztráltságot, hogy a civil mozgalmakban csakis az MSZP és az SZDSZ ügynökei rombolják a magyarságot. 

 Ahogy a Tarka Magyar nálunk kommentáló szervezői is elmondják: a rendezvény előtt, alatt és után is komoly viták zajlottak a szervezők között az eseményről, a Gyurcsány-látogatásról, a kitett, majd kitörölt blogbejegyzésükből (amihez - mint kiderült - csak egyvalaki fér hozzá). Ez is mutatja, hogy sokszínű, eltérően gondolkodó emberek fogtak össze egy egyébként jó cél érdekében. Tegyük hozzá, hogy az Alkotmány vonatkozó passzusának elfogadása magától értetődő kellene, hogy legyen. A rendezvényen - ha nem jött volna a Gyurcsány-mizéria - deklaráltan részt vettem volna. Csakúgy, mint tavasszal a Hollán utcai happeningen. A kormányfő - aki számomra két éve erkölcsi hulla - viszont tönkretett egy jószándékú kezdeményezést. Részvétele miatt letettem a csatlakozásról.

 Viszont egy találkozóra sietve, véletlenül belefutottam a felvonulásba: rengeteg fiatalt és kevés polcelebet láttam. Számomra vállalható lett volna a rendezvény. Az egész lényével a kezdeményezésre rátelepedő Gyurcsány a hibás abban, hogy a jobberek számára vállalhatatlan lett az esemény.

 Olvasóimnak és kollégáimnak viszont azt javasolnám, hogy ne vegyék egy nagy vörös kalap alá a szervezőket és a Tarka Magyar céljaival egyetértőket. Látszik a belső megosztottságuk, látszik a jóindulatúak és a rossz emberek vitája, próbáljunk hát disztingválni. A Reakciót kritizálók meg azzal lazítsanak, hogy ne vegyék halál komolyan Tóniék sziporkázó, mindannyiunk elé görbe tükröt tartó írásait.

 És támogassuk továbbra is az ebben a bemerevedett, leszedált országban a (konzik, hívószó!) jó életért tenni akaró, organikusan szerveződő, önzetlen tevékenységet folytató szervezeteket. Ennyit akartam mondani, kérem, kapcsojja ki.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr83698202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.10.06. 08:11:08

a jó életbe, h a Jó élet csak pdf-ben hozzáférhető! :P

Kopiás Attila Steve 2008.10.06. 08:20:23

Wow. Már megérte eddig fentmaradnom, kösz.

A közepén lévő árokbetemetős hangulatot nagyon tudom egyébként támogatni. Országszinten is nagyon kéne , de mikroszinten is. Azt hinné, az ember, hogy nehéz, de nemis, csak odafigyelés kell hozzá. Az én mikrokörnyezetemben rendszeres szervezők közé tartozik fideszes aktivista, népnemzeti hippi és szélsőbalos (meg asztalos, bölcsész és programozó) egyaránt. Néha körbe kell járni egy-egy témát, néha evidens, hogy nem jutunk konszenzusra, de némi bizalom és általában működik a dolog. Néha meg beszopjuk, mint a Tarka Magyar beépített ügynökeit, de az Összefogás szerintem még ígysem lefutott dolog, meglátjuk...

Most eszembe jutottak a sztorik arról, amikor háborúkban ellenséges felek kiskatonái együtt szorulnak be egy bombazáporban a lövészárokba. Olyankor valahogy nem volt téma, hogy te kivel vagy, nem volt felettes aki tűzparancsot kiabáljon, egyszerűen át kellett vészelni némi röviddel és dugicigivel az égből potyogó rémálmot, előkapni a menyasszony fotóját és sztorizni a fehérkerítéses házról amink majd lesz ha. Árkaink nekünk is vannak, odafentről nálunk is a szar hullik, seregek nálunk is vannak. Nem ülünk össze közben néha egy "lövészárok sörözésre" páran, előkapni az párunk fotóját, mesélni a dinnyetermesztésről, ilyesmi? Nem azért, hogy megszeressük egymást, flower power meg minden, de a jelek szerint egyazon országban leszünk aktívak az elkövetkezendő pár évtizedben, erőteljesen rajtunk múlik, hogy mi is ugyanolyan légkört fogunk-e terjeszteni magunk körül, mint a Nagyok, vagy ennél mondjuk több eszünk lesz, nem?

Zetek 2008.10.06. 08:32:50

Kicsit zavaros történet. Most, ha Fletó nincs ott akkor nem iszod le magad születésnapod alkalmából? Vagy akkor azért az "éjszakai életet" már fél négykor elkezded az Erzsébet téren? Amúgy csodás ez a civil tolerancia vicc, amikor valaki úgy érzi egy oldalon kell, hogy magyarázza, miért a belső elázást választja a külsővel szemben.

szilárdan... · http://www.flickr.com/photos/haazee 2008.10.06. 08:35:14

Bocs, de aki azt állítja, hogy ez a kezdeményezés Gyurcsány jelenléte miatt volt vállalhatatlan a jobbantaknak, az egyszerűen hazudik.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.10.06. 08:43:20

"jobbant"? :D ezt még nem hallottam, hehehe.
amúgy a fenti dilemma felfogásához kell bizonyos iq és erkölcsi érzék, kedves "szilárdan", nem kell rögtön hazugásot kiabálni...

én személy szerint heveny tömegfóbiában szenvedek, nem járok Ov beszédeire sem, de az én meglátásom szerint is bőven elég Fletó megjelenése egy ilyen megmozduláson, h eltántorítson... leprás lesz minden, amihez hozzányúl.

Sajnálom szegény Bódisékat, feszenghettek eleget.
Ha jól hallottam a hírekben, ő volt az, aki elsőként ("értelmiségiként") beszólt a Vezérnek, hogy köszönik, de elég az aláírás is... ezt jól vettem le a hírekben?

kpetya 2008.10.06. 08:46:01

Ugyan már pubikám! Felvonulás a kirekesztés ellen amikor kirekesztesz a felvonulásból vkit csak azért mert ő a me?!

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.10.06. 08:48:24

már értem a szilárdakat: index-trollkapu kitár...
jujj

Kopiás Attila Steve 2008.10.06. 08:52:02

Szeretném kérni az illetékes kommentelőket, hogy a következetesség jegyében a jövőben is figyeljenek arra, hogy egyaránt szidják a szervezőket azért, amiért nem elég határozottan tartották távol Gyurcsányt és azért, amiért egyáltalán megpróbálták Gyurcsányt távol tartani. Mi az ilyeneken kicsit sem szoktunk röhögni, kifejezetten értelmes, logikusan gondolkozó ember benyomását lehet ezzel kelteni bennünk. Köszönöm. :+)

Szamárfül: Nem tudom, milyen hírre gondolsz. Elsőként az alapító sajtótájékoztatón lettek a politikusok elküldve a fenébe az Összefogás által hivatalosan, majd a Gyurcsányinterjú után először az Amnesty ugrott ki, majd egyből jött egy hivatalos Összefogás közlemény róla, hogy ennyi sok is volt köszi, végül pedig a demonstráción a beszédben is el lett hajtva a politika a sunyiba.

Kopiás Attila Steve 2008.10.06. 08:53:04

Ohh, jó hogy szólsz, index főoldal. Jujj. :+)

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.10.06. 08:57:22

Szilárdan, kpetya: igen, GyF, ez az ijesztően reflektálatlan, öntetszelgő, hiperaktív személyiségű, sajnos-kormányfő a hibás, ez a véleményem.

jozicsenko 2008.10.06. 09:00:56

szilárdan:

akkor sokan hazudnak ebben az országban, sajnos

phaidros 2008.10.06. 09:01:21

Hát pedig "szilárdan",

ez van.

A Hollán Ernővel is ez volt a probléma - ami miatt elmentünk mégis, az az eredeti, nem Gyurcsány-féle kezdeményezés volt (akkor még hosszú volt a reakcióideje). Utána már, hogy Fegyenc monopolizálta a dolgot, köszöntük, nem kértünk belőle. Nekünk ciki az ő politikai eszközévé válni.

Mivel itt a mi döntésünkről van szó, Te viszont szilárdan állítasz valamit rólunk, ami nem igaz, így Te hazudsz. :D

Viszont az összemosást én is kerülném, ugyanis a 100 civil szervezet közül nyilván voltak olyanok is, akik pártkötődésűek - bár a legkeményebb gyurcsányseggbőlszalajtottak, azaz az Antifasiszták legalább előjöttek a farbával. Kb. ott volt a fő határvonal, nekik már az is vállalhatatlan volt, hogy Fegyencet esetleg valaki bántani merné - szépen elvált a szar a májtól. De ettől függetlenül érthető, hogy sok "civil szervezet" nem akar elszakadni a pénzeszsáktól, más civil szervezetek meg őket is az összefogás résztvevői között szeretnék tudni. A valóban független civilek. Nehéz ügy ez.

Steve - sajnos ez kevés volt, láthatóan. Senkit nem érdekel az sem, hogy Hubáék konkrétan kigúnyolták Fegyencet. Ez az ő győzelme volt a köztudatban, és csak ez számít. Mint a Hollán Ernőnél is csak ez számított. :(

Az egyetlen jó dolog talán az, hogy kevesen mentek csak el - nem hiszem, hogy csak a rossz idő miatt.

Zetek 2008.10.06. 09:01:42

KA_Steve! A történetben Fletó nem érdekes. Szegény Kóczián erőlködése mutatja, hogy az eddig Fletó mögött nyüzsgő haladó erők a charta bukta után megpróbáltak önállóan bohóckodni. Mérsékelt sikerrel. Szerintem petya az Árpád-sávos civilek kirekesztésére utalt. Mert vannak védendő és és arra méltatlan érzékenységek.

morpho 2008.10.06. 09:02:47

ergé
Ha az Orbán megy el,akkor meg a ballerek nem mennek el?
Vagy igen,mert a másik vezér mindenkinek vállalható,hisz ő még sosem hazudott?Hogy van ez?

XiX 2008.10.06. 09:05:17

" A kormányfő - aki számomra két éve erkölcsi hulla - viszont tönkretett egy jószándékú kezdeményezést. "

Inkább beégeti magát (számít az neki?) minthogy több tizezer ember egy helyen rájöjön, bazdmeg tényleg hibás!

p.s.: A demokráciában el kell tűrnöd a kisebbség véleményét is (most nem az erőszakosakra utalok). Itt, kinek a véleményét KELL és SZABAD elfogadni???

Taigetos pozitív ország.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.10.06. 09:06:09

Morpho: 1. nem érdekel, OV mit csinál, nem hozzá képest alakítom ki a véleményem
2. OV a szervezők kérésének eleget téve csendben aláírta a közleményt, és nem vett részt a rendezvényen
3. GyF nem tudott csendben maradni, nem tudott a seggén ülni

Anonymouse 2008.10.06. 09:07:07

csatlakozom azokhoz, akik szerint gondolati abszurd azért nem menni el a kirekesztés elleni felvonulásra, mert rész vesz valaki rajta

phaidros 2008.10.06. 09:07:50

morpho,
az Antifasiszták konkrétan már Orbán aláírásától is herótot kaptak! :) Nyilván igen. A középről (ahol pl. mi vagyunk, vagy Hubáék, Stevéék a másik oldalon) elmentek volna sokan.

A kérdés az, hogy mi számít, és hogy a "normális közép" mennyire széles réteg.

Egyébként Vitya nem titkolt el gazdasági adatokat a választás előtt, nem fogadott el adócsökkentési törvényt annak ismeretében, és nem tagadta le mindezt a vitában. Azt hiszem, ez nyugodtan lehet mérce.

Manyi Béci 2008.10.06. 09:08:40

:)Ez jól esett így reggel.
Azért kis macera, egy főbúza:) kibírja: természetesen nem Gyurcsány a hibás abban, hogy a jobberek általában negligálják az ilyen eseményeket.
Még mielőtt holmi félreértések a szokásos baromságokra ragadtatnak kommentelőket: Gyurcsány rettentő otrombán viselkedett ismét a szituban, és sajnálatosan még ostobán is. Ezt a játszmát elvesztette, vigasztalódjanak ezzel.

kanbatu 2008.10.06. 09:08:51

Ne nézd ferdén a dolgokat. Én például nem vagyok jobber a szó mai itthon használt értelme szerint, a hideg kiráz attól a gondolattól, hogy Orbán Viktor még egyszer miniszterelnök lehet, mégis Gyurcsány Ferenc jelenléte volt az oka annak, hogy nem mentem el a felvonulásra.

Ha valóban "a nyitásért küzdesz", kezdd a saját fejedben. Ezt mindenkinek meg kell tennie, aki tényleg kommunikálni akar a szerinte más nézeten levőkkel. Nekem is például.

phaidros 2008.10.06. 09:09:25

megöltemesztert,

az Antisfasiszták lépése mennyire abszurd? Azért nem mentek el, mert valaki aláírta. :) Ezután ők mennyire lesznek hitelesek?

Netuddki. 2008.10.06. 09:09:37

SZVSZ a posztíró nem igazán érti a MT által képviselt "eszme" lényegét. Ugyanúgy ahogy nem értette az öszödi beszéd lényegét sem. Miért kell birkának lenni, amelyik arra megy amerre a vezérürü kolompol?
Mielőtt még valaki lemaszoposzozna. :)
Legfontosabb dolog a terhek csökkentése ma. Ha ezt a zorbán akarja megcsinálni, akkor legyen az a miniszterelnök. uff

morpho 2008.10.06. 09:11:38

ergé
Azt én is tudom,hogy mi történt.A kérdés arra irányult,hogy mi van,ha fordítva történikí?(Én nem gondolom,hogy te bárkihez képest alakítod a véleményed,ezt nem is értem.Ez csak egy egyszerű kérdés volt,a logikád alapján)

phaidros 2008.10.06. 09:11:41

Manyi Béci,

valóban, általaban a fasizmus, nácizmus, és a törvények, szabályok, pl. jobbkézszabály betartása miatt tüntetni valóban hülyeség részünkről. :) Ez igaz.

Egy kivétel volt, a Hollán Ernő. Ott egy konkrét dologról volt szó, aminek volt nem politikai vetülete....

Miért mennénk el olyanokkal tüntetni, akik szerint a jobboldal uralomra kerülése a nácizmust hozza vissza? Most komolyan. Lásd újra Antifasiszták. Hol lehetne itt konszenzus?

XiX 2008.10.06. 09:14:25

A kirekesztés elleni felvonulásra nem elmenni, nem kirekesztés elleni!

Merthogy én sem mentem el. Ekkor több tényt is megvalósítottam:
1. A kirekesztés elleni kirekesztés ellen nem vonultam fel.
2. A kirekesztés ellen kirekesztést nem valósítottam meg.
3. A kirekesztés ellenére nem lettem kirekesztésű.
4. A kirekesztés kirekesztésű kirekesztést kirekesztettem.

phaidros 2008.10.06. 09:14:38

kovi1970,

nem az őszödi beszéd volt a probléma. Ezt sose értettem, hogy ezen vannak felháborodva. Ez csak a cseresznye volt a szarkupacon. A probléma az adatok egyébként törvénytelen visszatartása, az adócsökkentési törvény átverési célból, majd rögtön annak visszavonása. Amikor azt hazudod valamiről, ami fekete, hogy fehér (és mellette tevékenyen közöd volt a feketeséghez), majd utána rögtön a feketéről beszélni, de közben saját szavazótábort populistán támogatni... hát ahhoz arcbőr kell. Bocs, de ilyet OVI tényleg nem csinált.

Anonymouse 2008.10.06. 09:17:34

phaidros: ha más is hülye, én is lehetek hülye érvelésnek az első felével egyetérthetek, a második felét nektek kell feldolgozni :)

nem az a bajom, ha valaki nem megy el, hanem, hogy erre azt az érvet találja, hogy valaki elment...

szalmaegér 2008.10.06. 09:20:58

A Falk Miksa utcában lakom a gyönyörű famíliámmal. Aki Pesten lakik tudja, hogy a ez az utca a Parlament közvetlen szomszédságában van, így akarva-akaratlan, minden rendezvényt végignézünk, sok esetben magunk is részt veszünk azokon.
Az őszödi évfordulón ott voltunk, ám hamar eljöttünk, mert egy 20 év körüli hülyegyerek Gömbös Gyuláról kezdett beszélni. (Nem értem mi a faszért kell egy ilyen kis puhapöcsnek mikrofont adni?)Ezzel a szellemiséggel nehéz azonosulni, nem is szeretnék, azt meg végképpen ne szeretném ha a gyerekeim ezt hallgatnák.
De!
Egy olyan menet, ami bár a kirekesztés ellen szerveződött -ezt sem értem azért tisztán, nekem ez vihar a biliben- sokak számára vállalható, már csak szabadidős programnak is jó lett volna, utána elégedetten nézhettünk volna szét, mi megtettük, amit megtehettünk, stb., azonnal vállalhatatlan, amint megjelenik egy darab Gyurcsány.
Nem volt senki, aki szólt volna, akár as felesége, hogy feri, ne izélj már, maradj itthon, mert ciki vagy?
Amit nem értek: miként lehetséges, hogy vannak, akik még védik ezt a faszt és isszák szavait?
Tényleg nem értem.

morpho 2008.10.06. 09:23:45

phaidros · konzervatorium.blog.hu 2008.10.06. 09:14:38
Szerinted hány ember gondolja ezt a Fecóról?Hányan értik azt,hogy az adócsökkentés átverés volt?Mindenki leragadt annál,hogy hazudott,meg elkúrta.Az így viszont egy hülyeség.Olyan,mint a rosszabbul élünk,,,,Az is egy hülyeség.Az arcok ennyit látnak az egészből.Ha meg jövőre felemelik a nyugdíjat,meg a közalkalmazotti béreket,akkor még ennyit se.Szóval van ám az a pénz,amiért hírtelen bárki vállalhatóvá válik.

Kopiás Attila Steve 2008.10.06. 09:29:07

phaidros: Azért ne keverd a jobbkézszabállyal. (Irinyópirinyót unom, de leírom azért megint, hogy az Erőszakmentesség Világnapja nem a szélsőjobb zavargások miatt jött létre, de most akkor beszéljünk csak erről a szegmenséről a dolognak.) A széljobb zavargásaival nem csak az a gond, hogy lebontják a fél belvárost és erőszakosak. Rendőrségi ügy lenne és helló. Hanem az, hogy emögé politikai ideológiát állítanak, hogy ezt a tevékenységet ennek képviseletében fejtik ki. És ugyanez: ha béla leönti janit szarral, nem közügy, gázos magánügy. Ha ugyanezt teszik, mert ezt egy valid véleménynyilvánítási formának gondolják egy művészeti témáról és melléteszik, hogy megérdemelték a büdös zsidók, akkor már megintcsak köztémává teszik a dolgot.

A kérdésedre, hogy miért mennénk el valakikkel, szerintem az a válasz, hogy ha mindig azt nézzük, hogy nincs-e ott valaki, akinek büdös a szája, akkor pont oda jutunk, mint ahol amúgy vagyunk is, a totális megosztottság országába. Pártok kivonulgatnak ha nem tetszik, mi meg távol tartjuk magunkat egymás eseményeitől, pedig adott esetben még a pártokról is ugyanolyan szépeket gondolunk.

Egyszerűen az van, hogy ha van egy individuális cselekedeted, nézd meg, mit okoz az, ha tízmillió ember cselekszik ennek logikájával, hisz ezt a követendő példát állítod fel. Ha a példád azt mutatja, hogy olyan emberek közelébe se menj bármennyire is egyetértesz a céllal - ami rád amúgy nem 100%-ig igaz, ha jól tudom, de ez most mindegy - akikkel nem tudsz egyetérteni más dolgokban, akkor képzeljük el, ha 10M ember csinálja ezt. Akkor innentől tényleg soha semmilyen közös dolog nem lesz az országban, hiszen mindenki mindig talál olyan embert, aki mondott már olyat, ami vállalhatatlan. Én demonstráltam már egy oldalon radikális nemzetivel, Gyurcsánnyal, kommunistával és még számos olyan emberrel, akikkel nem értek egyet, és adott esetben hogymondjukszépen nem vagyok teljesen meggyőződve szándékai tisztaságáról, de a céllal egyetértettem és elfogadtam, hogy nekem nem szimpatikus emberek is egyetérthetnek vagy úgy tehetnek.

De szerintem teljesen fölösleges a múltba visszarévedni és azon filózni, ki mit miért csinált jól. Lesz még bőven elég lehetőség a jövőben ahol újra és újra dönthetünk, az országunk meg olyan lesz, amilyenné tesszük. Ki-ki majd eldönti, akar-e bármit máshogy csinálni, mint eddig, vagy szerinte ami most van az király és csakígytovább. :+)

Netuddki. 2008.10.06. 09:30:13

phaidros · konzervatorium.blog.hu 2008.10.06. 09:14:38
Na elárulom mi volt a lényege. A politikában mindenki hazudik. Amit addíg is tudtunk, csak volt aki elkezdte a komingautot. Csakhát folytatása nem lett, mert mindenki hogy felháborodott rögtön OV-al az élen. Így hát folytatódhatott tovább a bérből és fizetéből élők kirablása és a közpénzek "elherdálása".
Ja és igen, itt éltem a Fidesz kormány alatt is, úgyhogy ne jöjjön senki azzal, hogy ők aztán nem, meg olyanok mint a maszületett bárányok.

Zetek 2008.10.06. 09:34:33

morpho! Orbán ugyan sok hülyeségre képes - jogász ami komoly hátrány - de azért a kirekesztés ellen sétálni, ennyire még ő sem nehéz sorsú. Egy vezető politkus tegye a dolgát, pl. kormányozzon, ha miniszterelnök és ne sétálgasson magánemberként. Hogy magánemberként mit tesz az legfeljebb a bulvárlapokat érdekli - mit eszik vasárnap ebédre.

is 2008.10.06. 09:34:54

sajnos hiába írod, hogy támogatod. amikor tettel kellett volna támogatni, akkor nem támogattad. a tettek számítanak, dumálni, megmagyarázni, ideologizálni mindenki tud,

én utoljára tíz éves koromban hallottam azt, hogy ha meghívok valakit egy buliba, akkor megkérdezi: 'és X jön, mert akkor én nem'.

ha végiggondolod, a következőt csinálod: van egy dolog, ami jó. te pedig nem támogatod őket, mert X. pont ezt csináltad márciusban: az országok nagy részében van vizitdíj, tandíj, és egy csendes sarokban csak magadnak elmormogod, hogy igen, a vizitdíj átláthatóbb, tisztességesebb, mint a háziorvosok átláthatatlan, bürokratikus és a bürokrácia miatt drágább költségvetési támogatása. tandíj detto. ehhez képest nem Gyurcsánytól tagadtad meg, hanem magadtól, és a következő kormány se vezetheti be, hiszen lszavaztatta. haragszol a szomszédra, és jól odaszartál a saját küszöbödre.

érzem én a jóindulatot, de ekkora hülyeséget fél év alatt kétszer is megcsinálni, ez már fáj.

is 2008.10.06. 09:37:18

ja, aki elment, az NEM támogatta Gyurcsányt. az a 70/A paragrafust támogatta. te mindenbe belemagyarázhatsz mindent, de ha ezt folytatod, a büdös életben nem jutunk előre. akkor jön majd más, aki a te véleményedbe fogja belemagyarázni, hogy náci/zsidó/cigány. te meg az övébe, senki nem figyel a másik szándékára, csak a saját magyarázatára. ettől szenvedünk, hogy majd én megmagyarázom, hogy te mit gondolsz, ahelyett, hogy hagynám ezt neked. te meg az enyémet magyarázod, ahelyett, hogy figyelnél rám.

heima (törölt) 2008.10.06. 09:38:24

Hát reakciósok, én csodálom a türelmeteket, én 6 évnyi tömény fikázódás után, ami menetrend szerűen megerősödik minden Fidesz utcai rendezvény után, és különösen okt23 után nem tudok ilyen megértően hozzáállni a kérdéskörhöz, szerintem megköszönheti a ballib, hogy ilyen toleráns jobboldallal zárták össze egy országba.

Roth Mano 2008.10.06. 09:38:49

Gyurcsany nagyon jo indok. De mi az ok?

phaidros 2008.10.06. 09:40:23

Kovi1970,
azért a következtetéseddel nem értek egyet. Ugyanis egy politikusnak kellene hogy legyen hitele is. Egy választások után homlokegyenes ellenkező útra váltást nem éppen megerősít egy ilyen beszéd sztem. De hát nyilván itt válik el a baller és a jobber nézőpont.

Én egyébként mindig mondtam, hogy a jobbosoknak ezen röhögnie kellett volna, hogy így beetették a balos szavazókat, és a balosoknak kellett volna tüntetni. Hiszen minket csapott be. :)

morpho,

sajnos kevés, és nem is azok, akinek kéne, lásd Kovinak adott válaszom vége. Egyetértek, a rosszabbul élünk kampány, mint a Fidesz összes kampánya, hülyeség volt. Elég lett volna meg sem szólalniuk.

megöltemeszter,

Te is tudod, hogy nem erről van szó. Hanem hogy az a valaki, aki elment, az politikai tüntetést csinált a civil tüntetésből. Ha civil marad, elment volna, mit nem lehet ezen érteni?

Vagy szerinted a politikusok kirekesztése ellen is szólt a dolog? :) Csak szólok, az adott jelenségek ellen ők azok, akik tehetnének valamit, konkrétan a hatalmon lévők, általában. De ők (ő) inkább saját túlélése érdekében használja. Ezt sokan látták a Tarka szervezői közül is - ezért volt a tiltakozás.

Steve,

értem én az álláspontodat. Csak nem ez lett az eredmény. :( És ezért nem az embereket kellene hibáztatni. Az antifa és hasonló mozgalmaknak politikai vezérlés nélkül lenne hitele, erre az Antifasiszták már említett nyilatkozata elég jól rámutatott. Ergo ha nincs hitele, és nem lehet elhatárolódni, akkor minek kimenni?

Az erőszakmentesség ellen tüntetni - erre írtam már mailt, egyszerűen nem értem. Olyan, mintha a bűnözés ellen tüntetnék. Attól most kevesebb lesz?

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2008.10.06. 09:40:35

Bár kezdünk elkanyarodni, azt már évek óta tudjuk, ki a hibás, ki nem vállalható, ki ne legyen mégegyszer, ki a szar, stb

Akkor édesjóistenre, ki legyen, ki vállalható, ki szavahihető?

phaidros 2008.10.06. 09:41:24

Róth Manó,

az ok Gyurcsány. De miért gondolod, hogy nekünk számít, hogy nem hiszed el, Te sem, meg Szilárdan sem? :o Most komolyan.

szabiaki (törölt) 2008.10.06. 09:42:44

"A kormányfő - aki számomra két éve erkölcsi hulla"
ezt mindig gyorsan ki kell jelenteni, valahol a "minden politikus csak a pénzre megy" és a "te még ezt elhiszed" kezdetű mondatok közt.

Walter Melone (törölt) 2008.10.06. 09:44:50

Ha a jobber politikusoknak vállalható volt, akkor az ecce jobber mit rinyál itt? Hirtelen milyen fontos lett az önmeghatározás ezen a blogon. A baj az, hogy kizárólag a bal/jobb tengelyen. Fel sem merülnek egyéb szempontok.

Elég piti ez a sok comming out, hogy "én nem vonulok vele", "én meg vonulok, csak nem azért mert ott van"....

Tényleg ennyire nagy a pánik? Muszáj ennyire helyezkedni?

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.10.06. 09:45:11

poszt: riszpekt (bár fenntartásokkal)

'jobbant': klassz:))

kommentek: no comment

states 2008.10.06. 09:46:03

Már az előző spotban is írtam, hogy túl van tárgyalva, ennyit nem ér a tarka-barka. Határozott fellépéssel a szervezők távol tarthatták volna Gyurcsányt - ha akarják. De nem akarták, ehelyett még tapsikoltak is neki. Az emberek átláttak a szitán, és nem is vettek részt rajta. A 3-4 ezres "tömeg" mindenképpen bukta. Egy olyan rendezvény, amelyik mindenfajta erőszak - így a rendőri és a cigány is - ellen lépett volna fel, 100 ezres nagyságrendű részvételre számíthatott volna...

phaidros 2008.10.06. 09:46:32

VonPerez,

van szerinted olyan politikus, aki alapban szavahihető? :) Inkább azt nézd meg, hogy ki az, aki már egyszer átbaszta a saját szavazóit, és utána ebből még a szavazói csináltak erényt. Egyet fogsz találni. Ha szavazó vagy, és elgondolkodsz - akkor vagy újra szavazol, merazorbánaztnemnemsoha, vagy nem mész el szavazni, mert eleged van a hazugságokból (mint én általában), vagy szavazol a másikra, mert az talán azt teszi, amit tényleg jó lenne. Szilárdannak láttam asszem a beszólását máshol, hogy Fideszes Budapestet sose - gondolom őt nem zavarja pl. a világ legdrágább metrója. Az ilyenek számára nincs érv, az a kérdés, hogy mennyi van belőle. Mert ha sok, akkor valóban el kell menni innen.

vizipipa 2008.10.06. 09:46:35

A gondolat világos, érthető, akár támogatható is. Az élet viszont nem fekete vagy fehér. Akad még néhány árnyalat és vannak kevert színek is. Amikor részt veszek egy ilyen kevert színű, mondjuk tarka, rendezvényen, akkor nem csak az általam favorizált színárnyalat az enyém. Megkapom az egészet, akár tetszik, akár nem. Szóval előtte el kell döntenem, hogy a kedvenc színárnyalatom mellett felvállalom-e a többit is. Mert ha elmegyek felvállaltam.
Mondjuk: cigányokkal együtt tüntetni a rasszizmus ellen OK, ha nincs tüntetés a cigánybűnözés ellen is? Mit is vállaltam én akkor fel valójában?
Vagyis a hitelesség kérdése nem kerülhető meg. Sem a kartánál, sem a tarkánál.

Waldi! 2008.10.06. 09:47:18

Ja akkor ennyi erovel a WW2-ban a szovetsegesek ne harcoltak volna a nacik ellen, mert akkor Sztalint (aki talan meg Gyurcsanynal is gononszabb ember volt, de ez azert nem biztos) segitettek vele?
Miert van az, hogy Csehorszagban fopapok es a teljes politikai elit reszt vesz ilyen jellegu tuntetesen? Magyarorszagon meg az ember aki meg eleteben nem hazudott, bator oroszlankent bujdos a parlamentben egy egy kijaratu szobaban, nehogy el kelljen hatarolodnia az ujfasiszta gardatol? Es azt hazudtatja az ujsagiroknak, hogy az elnok ur mar elment a masik kijaraton? :)
Na mind1, Orbant az eletben nem fogjuk latni antifasiszta tuntetesen.

is 2008.10.06. 09:48:08

kovi: "Legfontosabb dolog a terhek csökkentése ma. Ha ezt a zorbán akarja megcsinálni, akkor legyen az a miniszterelnök. uff "

ugye a semmiből nincs pénz, ha az SZJA-t csökkentjük, akkor csökkentjük a nyugdíjat is, vagy a családi pótlékot, vagy a gázártámogatást, családi szinten nincs tehercsökkenés. tehercsökkenés csak új állásokkal van (többen fizetnek, kevesebben segélyeződnek). ehhez pedig NEM a minimálbéremelés visz el, amit Orbán csinált. hiába csökkentette a járulékot, az hozott 70e állást 1 évig, aztán semmi, a minimálbéremelés meg elüldözött teljes iparágakat. a minimálbér miatt évekig az összes autógyár Szlovákiába ment, ott most megy is a gazdaság. hál istennek Hankook, Mercedes már idejött, mert közben legalább az autópályákat mi (ki is?) megépítettük, meg a minimálbért visszaejtettük.

ha Orbán tényleg csökkenti a terheket, akkor legyen ő a min.elnök. legutóbb nem csökkentette, csak bűvészkedett, a Széchenyi-terv, fedezetlen lakástámogatási rendszer pedig 6%-ot rontott a költségvetés helyzetén, ami jóval nagyobb, mint akár Medgyessy, akár Gyurcsány 2006 előtti lépései. most pedig olyat nyilatkozott, hogy 'majd a GDP-növekedés leszorítja a hiányt', azaz a költségvetés kiadási oldalát sem akarja visszavenni.
szóval egyelőre még nem Orbán a Te embered.

heima (törölt) 2008.10.06. 09:49:50

is, ezt szigetvári viktor oktatta?

Roth Mano 2008.10.06. 09:51:48

phaidros,

ha nem szamit, hat nem szamit. lenyegtelen.

heima (törölt) 2008.10.06. 09:52:26

Waldi kommentje pedig élő jel arra, hogy miről is szólt ez az egész tarkulás valójában. sajnos nem ment el a széljobb emberkedni, így most nagy az idegesség, hogy ebből még is hogy lesz pár százalék megtartott nyuggerszavazat.

heima (törölt) 2008.10.06. 09:55:13

"a hitelesség kérdése nem kerülhető meg"

Egy hiteles szervezet volt az összes közül, a TASZ. A többi egy lyukas fillért nem ér. Demos meg Measz, vicc.

l3w1n7o 2008.10.06. 09:56:24

ezt az istentelen baromságot te komolyan is gondolod vagy csak leírod viccből és röhögsz a reakciókon ? Összecsődítettek pár gyorsreagálású pártkatona-egységet (a transzparensek helyesírásán meg is látszik) aztán vonulgattak fel alá. Micsoda tüntetés aztamindenit. Megnézném egy közvéleménykutatáson hányan küldenék el őket a picsába.

szpal 2008.10.06. 09:58:26

persze, persze, "egy találkozóra sietve, véletlenül"... hiszi a piszi, ismét a liberálisokkal paráználkodtál, szégyeld magad.

Naumov 2008.10.06. 10:00:07

is

Ugye te is az "én nem vagyok közgazdász, de" tábort erősíted?

Srí 2008.10.06. 10:00:17

Boldog szülinapot, Ergé!:) Néhány joghurt talán jó ilyenkor:)

Muad\\\'Dib 2008.10.06. 10:01:31

De a legjobb a félkatonai védő-támadó szolgálat volt a tüntetésen. A tarkaság jegyében... Jóérzésű ember gyomorgörcsöt kap a lártványuktól is...

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2008.10.06. 10:02:32

phaidros, kérdésfelvetésemmel, arra akartam rávílágítani, hogy ez az ország oylan szerencsétlen, hogy még alternatívái sincsenek. van szar, meg esetleg kevésbé szar. Aztán váltogatjuk, hátha bejön egyszer. Legyen ez a miniszterelnök személye, vagy kormány, vagy BKV igazgató, esezleg magyar foci , netán MÁV vezérigazgató, annyira szánalmasan magyar vonás ez...

Ezt a Tarka Magyart ugyanúgy mint a Chartát stb erős túlzásnak tartom. Fletóig kéremalássan miért nem érzékeltem ennyit szélsőjobbos (márha iylen tomketek azok egyáltalán) megnyilvánulásokból, erőszakos jelenetekből... Nem vesszük észre, hogy reakció-ellenreakció? Mint ahogyan a blog címében is... Az embereknek elfogyott a türelme, tehetetlenségükben pedig bűnbakot keresnek. Ez pedig a melegeken és a cigányokon csapódik elsősorban, ill. minden fletó közeli dolgon. Itt ami egyedül kezelhetetlen, az valóban a romakérdés, mert ezt rettentően összetett. Viszont lehet minden elmúlna magától, ha az emberek újra érzékelnének, egy olyan politikai elitet, akik valóban az országért tevékenykednek.

Mert más országokban belpolitikai viszály vagy szembenállás lehet, de a cél ugyanaz, jobbá tenni és előrébb vinni az országot. A mienknek ez csak egy nagy húsos fazék, ami fossa a pénzt a kis zsebükbe és nem látják, hogy ennek rossz vége lesz. Vagy látják, de magasról tesznek rá, hiszen ők már úgymond "megjöttek" tele a zsebecske.

greg1749 2008.10.06. 10:03:20

Phaidros!

ki lehet forgatni a dolgot, de szerintem arról akart szólni a tüntetés, hogy az elmúlt időben sok erőszakos tüntetés volt, és nekik megmutassák, hogy van egy olyan nagy tömeg (2000ember), aki ezzel nem ért egyet. A hittétel meg a többi csak formalitás, kellett valamit csinálni a végén, nem lehet csak úgy szétszéledni.

Kopiás Attila Steve 2008.10.06. 10:03:20

phaidros: Pont most írtam le föntebb.
1) Erőszakmentesség Világnapja nem valami ellen van, pláne nem valami magyar aktuál dolog ellen, hanem pozitív értékekért. Föld napja, víz napja, ilyesmi. Ezek is mindig hivatkoznak az aktuál helyi helyzetre, de nem azok miatt jöttek létre...
2) Nem, natúr BTK-s dolog miatt nem vonulunk. Ha valaki bűncselekmény köré politikai ideológiát gyárt és azt mondja ilyen elvek mentén kéne működni az országnak, akkor az onnantól közügy, megéri elmondani, hogy szerintünk nem.

shadai 2008.10.06. 10:05:34

Erge, nagyon vicces, pont ezt a cowparade tehenet választottam először a JP-s posztomhoz. Aztán gondoltam, hogy mégsem marhulok. :)

Manyi Béci 2008.10.06. 10:13:23

phaidros
a többesszámod mutatja legjobban, hogy mennyire igazam volt a kommentben.:)

Kulkin 2008.10.06. 10:14:44

a rendezők tudtommal nem kérték a politikusokat, hogy ne sétáljanak a menettel.
én nem vagyok egy megrögzött fidesz-szavazó, de akkor is elmentem volna, ha orbán is ott sétál. (sőt, örültem volna neki.)
úgy érzem, gyurcsányra fogni a rendezvény "sikertelenségét" (bár nem is volt sikertelen), az üres kifogás. ez a menet egyáltalán nem pártpolitikusokról szólt. én ott voltam, és egyáltalán nem éreztem úgy, hogy bármi közöm volna gyurcsányhoz azon kívül, hogy egyazon rendezvényen voltunk jelen, ahol egyébként ugyanúgy ott lehetett volna a sétálók közt dávid ibolya, orbán viktor, semjén zolt, fodor gábor, stb.
ez a menet egyvalamiről szólt: arról, hogy senki ne bántson senkit, senki ne bélyegezzen meg és ne rekesszen ki senkit.
még egyszer: aki nem jött el, az ezekkel az elvekkel sajnos nem tud azonosulni. a többi meg üres kifogás.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.10.06. 10:21:17

ÉN ott voltam, még a Fletót is lefotóztam :-)

fedor.blog.hu/2008/10/04/a_buli_szine_tarka_fenykepes_beszamolo

És ha ott lett volna az Orbán, őt is lefotóztam volna. És eszembe se jutott volna, hogy miatta ne menjek el. Ellenkezőleg. Örültem volna, hogy jé, végre valami, amiben egyet értünk. Gyurcsánnyal se értek egyet egyre több mindenben, de azért ne menjek valahova, mert ő is ott van? Nonszensz. Van nekem olyan barátom, nem is egy, akivel politikai téren gyakorlatilag semmiben se értünk egyet, mégis együtt járunk még nyaralni is. Nehogy már ez határozza meg a kapcsolatunkat!

Fletóval nem az volt a baj, hogy elment (ha nem jelenti be előre, csak egyszerűen megjelenik feltűnés nélkül, nem lett volna semmi gond), hanem hogy ennyire nyilvánvalóan rá akart telepedni. Meg hogy nem akar tisztában lenni azzal, hogy a személye milyen irracionális reakciókat válthat ki az olyanokból, mint pl. a fenti poszt írója, aki nem az ügyet nézi, hanem hogy ki más is csatlakozik még hozzá.

Anonymouse 2008.10.06. 10:21:32

phaidros:
nem, nem tudom
érv1a: ha a tömegben vonult volna egy hangosan zsidózó, akkor se vált volna az egész antiszemita tüntetéssé
érv1b: a probléma súlyosságát az mutatja, ha valaki szerint egy kirekesztés elleni tüntetésen gyurcsány megjelenése tönkreteheti az egész üzenetét - ez ugyanis azt jelentené, hogy az üzenet megőrzése érdekében gyurcsányt nem lett volna szabad odaengedni - ebből viszont az következik, hogy a kirekesztés elleni tüntetésről ki kell rekeszteni valakit - végkövetkeztetés pedig, hogy magyarországon a kirekesztés elérte a kritikus tömeget ami ellen nem lehet harcolni, itt van a mi kis KÖZtársaságunk vége

Kulkin 2008.10.06. 10:22:24

VonPerez · tokfa.blog.hu/ 2008.10.06. 10:02:32

"Az embereknek elfogyott a türelme, tehetetlenségükben pedig bűnbakot keresnek. Ez pedig a melegeken és a cigányokon csapódik elsősorban, ill. minden fletó közeli dolgon."

mi a franc köze van a melegeknek, a cigányoknak, meg a többi kisebbségnek (zsidóknak, stb.) "fletóhoz"?
a menet pont ezen kisebbségek védelméről, az erőszak elítéléséről szólt.
amúgy meg a kommentedben kifejtett vélemény egy politikai álláspont, amiben meg nem biztos, hogy igazad van, talán csak ebben hiszel. de ebbe most ne is menjünk bele, mert ez az egész nem párthovatartozásról szól, csak az erőszakos tettek és megnyilvánulások elítéléséről. akár odaáig, amit a közúti forgalomban lehet tapasztalni manapság.

gyz 2008.10.06. 10:23:08

nem olvastamn a kommenteket, ezért előre elnézést, ha kérdezte volna már valaki:

ergé, szóval el akartál menni, de mikor kiderült, hogy Gy. is megy, akkor hirtelen szülinapod lett (amiért persze I. é.)?


Egyébként magam is pártolnék sok civil, pártsemleges kezdeményezést, ha lenne ilyen, s nem csak felvonulósdikban merülne ki a tevékenységük.
Valahogy a sokakkal együtt vonulásra hajlamosító gén belőlem kimaradt.

Kulkin 2008.10.06. 10:24:58

nna! örömmel látom, hogy több kommentelő szerint is a lényeg a menet üzenete volt, nem pedig az, hogy ki ment el és ki nem.

Netuddki. 2008.10.06. 10:25:57

phaidros · konzervatorium.blog.hu 2008.10.06. 09:40:23
Aki most jobbernek vagy ballernek vallja magát SZVSZ az van beetetve. Ha még ráadásul e miatt egymásra is uszulnak, akkor többszörösen vannak beetetve.
Minél előbb előrehozott választások kellenek. De nem azért, hogy Viktor megint király lehessen, hanem legyen egy olyan vezetés ami megoldaná ezt a kialakult helyzetet. Ha történetesen ez a Fidesz akkor az. De ne gondolják, hogy akkor megint folytatódhat a kizsigerelés és a lenyúlás.

Manyi Béci 2008.10.06. 10:26:37

"aki nem jött el, az ezekkel az elvekkel sajnos nem tud azonosulni"
vagy esetleg náthás volt...?:)

Ez a mondat így hülyeség-
A poszt írója másképp súlyoz, oka ennek pedig az a kettészakadás, amiért kizárólag egy embert nem lehet felelőssé tenni. Akkor sem, ha illyenolyan.

Kulkin 2008.10.06. 10:28:04

gyz 2008.10.06. 10:23:08

hát nekem is lett volna sok jobb dolgom a hétvégén, mint vonulni. nem is szoktam, életemben ez volt a második (na jó, harmadik: '89.10.23. Kossuth tér, nemrég Hollán, most meg ez).
de most úgy éreztem, muszáj. ld. pl. sirály elleni támadás a múlt héten, ami a rendőrség szerint "terror" helyett "garázdaság", a média szerint "súlyos intő jel" helyett "bulvár".

Netuddki. 2008.10.06. 10:30:27

Kulkin 2008.10.06. 10:14:44
A rendezőknek sokkal jobban el kellett volna határolódniuk a politikusoktól, mert a kialakult helyzetnek ők az egyik fő okozói. Ezt sem ártott volna megemlíteni, különben ez az egész egy nesze semmi fogd meg jól haccacáré.
Az említett passzus benne van az alkotmányban? Hát akkor talán be kéne tartatni. Azért fizetek egyeseket az adómból b+.

Kulkin 2008.10.06. 10:30:35

Manyi Béci 2008.10.06. 10:26:37
arra akartam utalni, hogy szerintem nagyon elferdült súlyozás az, hogy itt belekeverik gyurcsány jelenlétét, hogy emiatt nem jöttek el. mint rajtam kívül többen is mondták, ha orbán eljött volna, én akkor is ott vagyok, sőt.

huta9020 2008.10.06. 10:30:39

Én az egész célját nem értem.
Mi derült ki a tüntetésből? Hogy van 5-6000 ember, aki a hétvégéjét az utcán szereti tölteni hangzatos jelszavak skandálásával/mormolásával/gondolásával? Ezt eddig is tudtuk. (Mellesleg, bármilyen jelszóval lehet ennyi embert toborozni, csak buszok kellenek, amik vidékről felhozzák őket)
Sőt, azt is tudtuk, hogy a kirekesztés, az utcai erőszak ennél sokkal többeknek nem tetszik.
Akkor meg mire is volt jó ez a tüntetés?

Kulkin 2008.10.06. 10:32:25

"Az említett passzus benne van az alkotmányban? Hát akkor talán be kéne tartatni. Azért fizetek egyeseket az adómból b+. "

ezzel nagyon egyetértek. többek közt erről szólt a rendezvény: a politikusokat, az igazságszolgáltatás és rendészet vezetését is fölhívta arra, hogy az alkotmányt tartsák/tarttassák be.

Netuddki. 2008.10.06. 10:32:43

Kulkin 2008.10.06. 10:28:04
Tök mindegy hogy hívjuk. Bűncselekmény vagy nem? Ha igen meg kell büntetni a felelősöket. Igaz ahhoz el is kéne kapni őket.

Netuddki. 2008.10.06. 10:34:15

Kulkin 2008.10.06. 10:32:25
Igen, és pont e miatt tartom álszent dolognak, hogy a politikusok is aláírták. Nem kaszinózni kéne a parlamentben, hanem tán dolgozni.

caralho voador 2008.10.06. 10:35:13

Nem azzal van a probléma, hogy kik szervezik, milyen kurvára sokszínűek és jó fejek is ők, ott van-e Gyurcsány vagy nincs, hanem hogy miért. Egy huszadrangú baromság miatt, ezzel is az ország drága idejét rabolva, hogy ilyen ökörségekről fojjon a szó, és ne a valós problémákról. Ez az ötödik bejegyzés, amit megért nektek ez a tarka marhaság itt a blogon, gratula. Gondolom, Fletó is tapsikol örömében (amivel nem azt akarom mondani, hogy ő szervezte, max. jópáran a mindenkori holdudvarból, de hogy kurvára örül neki, az biztos. Addig sem arról beszélünk, hogy mi a fasz folyik VALÓJÁBAN ebben a "kurva" országban). Ez a kínos PC-erőlködés egyre jobban rányomja a bélyegét egyes szerzők írásaira a reakción, ami eléggé kiábrándító. (ahogy pölö a Tomcattel való kölcsönös baszakodást is el lehetne már hagyni. Ő is egy igen jelentős problémája kis hazánknak, végül is vagy 12 embert bármikor meg tud mozdítani, érdemes is tépni a szánkat egy ilyen hibbant miatt)

states 2008.10.06. 10:35:37

A rendezvény színvonaláról egyébként mindent elmond, hogy még a transzparensük szövegét sem voltak képesek helyesen leírni: Erőszak és kirekesztés mentes Magyarországot írtak Erőszak- és kirekesztésmentes helyett. Az már csak hab a tortán, hogy még ezt a rossz szöveget sem lehetett elolvasni az előtte harci alakzatban vonuló Darth Vadereknek álcázott kommandósoktól, nyilván az erőszakmentesség jegyében. A műre a koronát az enyhén retardált magatartású Gyurcsány tette fel, ahogy végig bohóckodta a menetet, lásd Reakció videó: reakcio.blog.hu/2008/10/04/breking_nyuz_gyurcsany_tancikal_hitet_tesz_majd_voros_rongyot_tart_a_feje_fole.

heima (törölt) 2008.10.06. 10:36:25

"még egyszer: aki nem jött el, az ezekkel az elvekkel sajnos nem tud azonosulni. a többi meg üres kifogás. "

jó hallani a kirekesztés elleni hangokat.

Kulkin 2008.10.06. 10:36:38

huta9020 2008.10.06. 10:30:39
nem tudom, hányan jöttek vidékről, de nem hiszem, hogy jellemző lett volna a szervezett személyszállítás. sok jellemzően fővárosi arcot láttam a tömegben.
arra volt jó, hogy hangsúlyozza, amit Te is írtál, hogy a kirekesztés és az erőszak sokaknak nem tetszik (ugyanis lehet, hogy ez számodra egyértelmű, de az elmúlt két év tapasztalatai alapján jópáran úgy gondoltuk, hogy ezt most hangsúlyozni kéne).

szépmező 2008.10.06. 10:36:43

Kedves Reakció,

Már ne is haragudj, de az eddigi posztokhoz képest rémes volt ez a bejegyzés.

ez a Tarka Magyar nem a titokzatos Gyurcsányi miatt volt vállalhatatlan.
Hanem az alapvető céljai miatt, és leginkább a neve miatt. Könyörgöm, miért kell egy marháról elnevezni???
A céljai pedig:
1. Az erőszak ellen. Így általában, ennyi erővel lehetne a gravitáció ellen is tüntetni.
Miféle erőszak ellen? Kiket sújtó erőszak ellen?

2. A kirekesztés ellen. Ez meg a másik. Kit rekesztenek ki, és honnan? Miből?

Nevetséges, önmagát túlélt, társutas jellegű rendezvény volt ez.
Nem az utcán kéthavonta három kukát felgyújtó idióták jelentenek veszélyt a közbiztonságra és egyáltalán a jogállamra, hanem először is Gyurcsányj és bandája, valamint az etnikai-kulturális alapon szerveződő bűnözői klánok és holdudvaruk.

Kulkin 2008.10.06. 10:39:25

kovi1970 2008.10.06. 10:32:43
"Tök mindegy hogy hívjuk. "
nem tök mindegy, a jog különbséget tesz, ami a dolog súlyosságát és büntethetőségét is érinti. az egyik pl. csak vétség, míg a másik bűncselekmény. de az ettől függetlenül igaz, hogy el kell kapni, és megbüntetni.

heima (törölt) 2008.10.06. 10:41:03

jók voltak a programok, csak sok köcsög volt.

(remélem 5 post elég a témának, és most már vlami pozitív post is lesz)

heima (törölt) 2008.10.06. 10:41:38

ja, és rossz emberek vannak. a rosszakat el kell ítélni!

Kulkin 2008.10.06. 10:45:33

heima 2008.10.06. 10:36:25
>>"még egyszer: aki nem jött el, az ezekkel az elvekkel sajnos nem tud azonosulni. a többi meg üres kifogás. "

jó hallani a kirekesztés elleni hangokat.

amfiteatrum 2008.10.06. 10:47:21

Az MKB Veszprém meccsén többen voltak mint ezen a tarka marhaságon. Nagy siker lehetett....
Szeretnék látni egy ilyen "gyűlölet elleni" vagy "tégy az erőszak ellen" jellegű tüntetést hasonló szervezőktől akkor ha egy kisebbség pl. meglincsel egy ártatlan sofőrt. S a miniszterelnök akkor miért hallgatott? Vagy miért nem nyilvánult meg "magánemberként"?

Kulkin 2008.10.06. 10:47:25

Kulkin 2008.10.06. 10:45:33
:-) jé, a blogmotor is kiakadt attól, amit írtam!
:-)

na szóval ez lett volna a vége:

oké, asszem túl erősen fogalmaztam, bocs!

Kulkin 2008.10.06. 10:48:30

amfiteatrum 2008.10.06. 10:47:21
kollektív bűnösség nincs.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2008.10.06. 10:51:21

Kulkin olvasd el a hozzászólásomat és próbáld meg nyugodtan értelmezni.

Segítek ezen kisebbségeket akiket ti próbáltok védelmezni, annyi közük van fletóhoz, hogy egyes emberek a jelenlegi kormányzás alatt felszedett idegességet, rajtuk próbálja levezetni. annyi. Horn alatt miért nem volt iylen? Csak ennyi a köze Fletóhoz. Pont ezért nem akartátok, hogy menjen, mert tudtátok, hogy akkor várható "ellenreakció" is...

Vagy ha nincs köze, akkor miért baj, hogy ment?

gyz 2008.10.06. 10:52:30

Kulkin 2008.10.06. 10:28:04

természetesen és szerencsére nem vagyunk egyformák. Azok az értékek, amelyeket a felvonulás szerveződött, általam is vállalhatóak, mégsem hiszek az ilyen megmoccanások hasznosságában, és azt hiszem, a pl. itt kibontakozó vita és egyet nem értés engem igazol.

Annyi sérelem, érdekellentét, vita kerül felszínre, amikor arról lenne szó, hogy együtt kiálljunk valamiért. Ez nem azt jelenti, hogy pl. ergé rosszabb ember lenne, mint pl. Te, egyszerűen máshová teszitek a hangsúlyt. Attól még ő sem fog kukát borogatni és négert verni, meg Te sem.

Az én megoldásom: mindenki foglalkozzon magával és a szűkebb közösségével. Nevelje a gyerekét tisztességesen, dolgozzon rendesen, tartsa rendben a környezetét, legyen barátságos a szomszédjával, és ha úgy gondolja, van kire, szavazzon valamelyik pártra. És ne basztassa feleslegesen a másikat, ne keresse, miben nem ért vele egyet.

Tudom, hogy mindez baromi együgyűen hangzik, miközben "szemétgyurcsány, szemétorbán, rohadtfasiszta, mocsokkomcsi, belegebedekazadóterhekbe, odaszaratjaakutyáját, buzimercistilosbaparkol,"-világot élünk, de én konokul hiszek benne.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2008.10.06. 10:53:03

Azt elvárni pedig, hogy egy erőszakellenes tüntetés, politikamentes legyen...

Nos: Andersen meghalt, mese nics...

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.10.06. 10:53:09

ergé,


az jó rend:) De a Quadrigás cikkért kapsz egy piros pontyot;]

Francois Pignon 2008.10.06. 10:55:24

A nyolcvanas években is csupa jószándékú ember vonulgatott egy jó ügy nevében Nyugat-Európában a háborúellenes tüntetéseken.
Aztán kik szervezték ezeket, milyen hátsó szándékkal és kinek az érdekében?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.10.06. 11:00:57

"van szerinted olyan politikus, aki alapban szavahihető? :) Inkább azt nézd meg, hogy ki az, aki már egyszer átbaszta a saját szavazóit, és utána ebből még a szavazói csináltak erényt."

bazmeg, én nagyon rühellem a "de a másik" érvelést, de itt sajna ezt kell alkalmaznom.

Persze, a ballantak hülyék, mert erényt csinálnak abból, hogy a Klón így meg úgy, de a másik fél, a jobantak azok bezzeg mennyivel okosabbak, amikor éltetik a saját hazug díszfaszukat, mert az bevallotta, hogy ő bezzeg sose hazudott.

Jöhetne már a csősz, hogy hazazavarja a sok hülyét.

Kulkin 2008.10.06. 11:01:36

VonPerez · tokfa.blog.hu/ 2008.10.06. 10:51:21
nekem nem baj, hogy jött. a feszültséget meg szerintem nem (csak) ő generálja, de ebbe nem mennék bele. van feszültség, és nem kéne megint a kisebbségeken (akik egyébként ugyanolyan tagjai a többségnek is) elverni a port.
amúgy mi köze a politikai helyzetnek pl. ahhoz, hogy a homoszexuális magyarokat egyesek megdobálják, megverik, kidobják nyilvános helyekről, sokan pedig csak csendesen utálják őket. ?!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.10.06. 11:01:40

Ja, és és tényleg hülye, aki a Klón miatt nem ment el.

heima (törölt) 2008.10.06. 11:03:43

nem lesz Reakció Egyesület alapítva? :)

Manyi Béci 2008.10.06. 11:05:11

Kulkin
- arra akartál utalni, de nem azt mondtad. A mondatod azt jelenti, hogy akik nem mentek el, azok nem értenek egyet a rendezvény által megfogalmazott elvekkel. Ez pedig hülyeség.
- az utalásodban elferdültnek minősíted a "másikak" súlyozását. Mélyíted az árkot:) Már-már kirekesztesz.:)
Jó magyar szokás ez évek óta.

Kulkin 2008.10.06. 11:05:32

gyz 2008.10.06. 10:52:30
"Az én megoldásom: mindenki foglalkozzon magával és a szűkebb közösségével. Nevelje a gyerekét tisztességesen, dolgozzon rendesen, tartsa rendben a környezetét, legyen barátságos a szomszédjával, és ha úgy gondolja, van kire, szavazzon valamelyik pártra. És ne basztassa feleslegesen a másikat, ne keresse, miben nem ért vele egyet."

ez gyönyörű! bár így lenne!
csak sajnos van nagyon szimpatikus, kedves, értelmes ismerősöm, aki pl. azért szomorkodott a forma1-en a múltkor, mert a Hamiltonnak jól sikerült, és az "néger". na most ő így neveli a két szép gyerekét is?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.10.06. 11:12:59

Ja, és egy a Klón részvétele ellen folyamatosan tiltakozó bagázst látványosan összemosni a Klónnal az nekem nem humor.

Kulkin 2008.10.06. 11:13:42

Manyi Béci 2008.10.06. 11:05:11
az, hogy én máshogy látom, nem jelenti, hogy árkot ásnék. egy vitában a másik érvelésének lemosása ezzel az árokásás szöveggel nem jó.
de ha kell, pontosítok: én úgy érzem, a mai helyzetben (amikor melegnek vagy zsidónak, stb. vélt embereket az utcán megaláznak, olcsóbb autóval közlekedőt a drágább leszorít, stb.) hangsúlyosabb szempont ez ellen szót emelni, mint az, hogy melyik politikus van jelen. én ott voltam, és rohadtul nem érdekelt, hogy gyurcsány ott van-e vagy nincs. nem éreztem, hogy rátelepedett volna, vagy számomra ezt elhomályosította a rendezvény eredeti üzenete.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.10.06. 11:15:11

Kulkin,

ja, Lajost sokan utálják csak azért, mert nigger, miközben a szélesvásznú arca miatt lehetne. Na jó, csak a bőrszín az ugye egyszerűbb és könnyebben megfogalmazható.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.10.06. 11:19:10

Miert Gyurcsany a hibas?
www.nepszava.hu/default.asp?cCenter=OnlineCikk.asp&ArticleID=1104171
"Mások mellett a felvonulókkal tartott Lévai Katalin szocialista európai parlamenti képviselő, Léderer András, az SZDSZ Új Generációjának elnöke, Gulyás József, az SZDSZ ügyvivője és Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke is, továbbá Béki Gabriella és Eörsi Mátyás SZDSZ-es parlamenti képviselők. Magánemberként csatlakozott az összefogás szimpatizánsaihoz Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is, aki feleségével és gyermekeivel érkezett."

gyz 2008.10.06. 11:19:25

Kulkin 2008.10.06. 11:05:32

de az ilyeneken ez a felvonulás semmit nem segít. Sőt, mint mondtam, még olyanok is hajba kapnak a rendezvény ürügyén, akik amúgy teljesen tisztességes emberek.

amfiteatrum 2008.10.06. 11:19:30

Nem az a baj ha vki homokos - ez valószínűleg nem elhatározás kérdése - hanem ha ezzel gusztustalanul vagy másokat sértve kérkedik. (alsónadrágra festett kereszt, a biblia lóbálása, stb.) Éljenek békén a 4 fal között, sztem senki se fog utánuk menni. De dicsekedni meg "büszkének lenni"?! Ugyan mire?
Ilyen alapon a púpos legyen büszke a púposságára, a vak a nem látására, stb?

Aki négerezi a Hamiltont azt egy ilyen tüntetés nem fogja megváltoztatni. Amúgy a néger szó itthon nem bántó, USA-bana "nigger" szó sértő. A néger feketét jelent. Tehát ha Hamilton fekete akkor néger. És ebben semmi sértő nincs, nekem ő a kedvencem.

A kínai meg kínai, az eszkimó meg eszkimó.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.10.06. 11:22:40

amfiteatrum 2008.10.06. 11:19:30:
"A néger feketét jelent."

A "fekete" fonevi ertelemben szinten nem PC.
www.guardian.co.uk/styleguide/page/0,,184840,00.html
"black
use only as an adjective when referring to race"
Hasonlatoskeppen a "cigany" szohoz. Az is csak melleknevi ertelemben PC.

amfiteatrum 2008.10.06. 11:27:11

A magyar még PC?! Vagy esetleg nevezetessük magunka pannonoknak?

A roma is lehet sérő ha úgy mondják. A b...s roma semmivel sem hangzik jobban mint a cigány. Miért félünk nevén nevezni valakit vagy valamit. Az OCÖ az Országos Cigány Önkormányzat és nem Roma. A cigánypecsenye a cigánymeggy a cigányzene, a cigány fúró, a cigány nyelv mind legyen roma? A teknővájó cigányok a muztsikus cigányok most már romák? A Győzike is cigányt mond meg a Bangó Margit is.

morpho 2008.10.06. 11:28:56

mavo
A vezénylő tábornok sokkal előbb kezdett hazudozni,mint a Fletó,csak a mélyen hívők nem akarják ezt tudomásul venni.Ez persze a Fletót nem menti fel,de a "hazugsággal nyerte meg a választásokat"című Orbánvaker nagyon vérszegény hülyeség és kár,hogy ennyien beszopták.Akkor is beszopták amikor azt mondta,hogy nem lép koalícióra a T.J.bubu vezette kisgizdákkal,majd másnap koalícióra lépett velük.Az ő retorikája alapján hazugsággal nyert tehát választást '98-ban.Azzal hát.Mindenhol így nyernek választásokat.Az nyer,aki ügyesebben hazudik.Az összes többi meg hülyeség.Az is kamu,hogy a jobboldal most az országért aggódik.Lófaszt .Ők a hatalmat akarják megszerezi.Ez a dolguk,ezért kapják a fizetésüket.A pártvazérek jól felfogott érdekeik alapján mennek el egy rendezvényre,vagy maradnak távol töle.Kurvára nem érdekli őket,hogy egyetértenek-e vele.Mindenki azzal ért egyet,amivel éppen röbb szavazót szerez.A többi meg kész átverés.

amfiteatrum 2008.10.06. 11:29:26

Még egy megjegyzés. Az USA-ban a PCI az afro-amerikai. És aki Marokkóból bevándorolt arab az micsoda? Marokkó Afrikában van. Vagy az arab az PC?

LEPEDÁK 2008.10.06. 11:29:39

Bocs, de milyen az már amikor a min.elnök megy tüntetni egy civilnek mondott eseményre az erőszak és a kirekesztés ellen!?
Az ellentmondást én ott érzem, hogy ha van az országban erőszak és ha van az országban kirekesztés (bár arra kiváncsi lennék tudná-e politikamentesen definiálni valaki ezt végre), akkor az ország vezetője valóban egy tüntesésen kell ez ellen tenni?
Nincsenek a kezében alkalmasabb eszközök? Könyörgöm az utcai erőszak egy ponton túl elsősorban rendőrségi ügy. Felszámolása megakadályozása a rendőrség hatásköre. Másfelől a rend és az állampolgárok nyugalmának biztosítása nemzetbiztonsági feladat is. Az összefüggés szvsz nyilvánvaló!
Ha egy min.elnök ahelyett, hogy mindent megtenne azért, hogy az általa közvetve is irányított állami szervek megteremtsék a nyugalmat: alkalmatlan. Ha csak ennyit tud tenni: alkalmatlan. Ha egy civilek által szervezett tüntetést kell felhasználnia, hogy magára irányítsa a figyelmet: alkalmatlan.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.10.06. 11:34:52

Manyika,

ne örüljön. Elárulom, hogy ergé megbízásból írta ezt a népfrontos cikket az ingadozó középparasztok megnyerése céljából. Maga is bedőlt neki. Ügyes fiú :)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.10.06. 11:38:53

amfiteatrum 2008.10.06. 11:27:11:
"A magyar még PC?! Vagy esetleg nevezetessük magunka pannonoknak? "

Nem kerem. Maga dinamikus, eros es onallo individuum.
Ehhez esetleg csatolhato a "magyar" jelzo. De csak akkor, ha ennek a szoveg szempontjabol jelentosege van.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.10.06. 11:44:51

Gabrilo, a jó rend a jó élet megteremtéséhez szükséges, ezt Molnár Attila Károly nagyon szépen megírja a kommentáros cikkében :-)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.10.06. 11:48:02

ergé,


csak kötekszem. Abban marha(tarka)jó vagyok:)))

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.10.06. 11:49:12

A "magyar" használható, sőt kifejezetten javallott a használata pl. filmművészetben, amennyiben a költségvetésben van külön alap a magyar filmek számára.
Hasonló a helyzet könyvek, szobrok, stb esetében. A "magyar" költségvetésként, mézesbödönként értelmes és használható jelző.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.10.06. 11:50:16

Doomhammer,

nem hiszem, hogy mondjuk téged különösen foglalkoztatna a píszískedés. Na jó, reménykedem.

Majd kinövik az amik is. Na jó, reménykedem.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.10.06. 11:51:30

morpho,

többek közt az efféle "de Pistike kezdte, nem Józsika" jellegű faszkodás bír baromi módon irritáló lenni.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.10.06. 11:57:14

mavo · mavo.blog.hu 2008.10.06. 11:50:16:
"Majd kinövik az amik is. Na jó, reménykedem. "

Britekrol beszelunk. A Guardian brit ujsag.

Manyi Béci 2008.10.06. 12:02:02

Kulkin
Nem csupán máshogy láttál, előbb kijelentetted, hogy aki nem ment el, az nem híve pl az erőszakmentességnek, amiből következik egysmás, majd magyarázatként minősítgettél az ominózus elferdült szó használatával.
A szavaknak súlya van.
Nyilván nem értenél egyet azzal, ha harcos környezetvédő létedre egy "veszélyben a Hortobágy élővilága" tüntetésen való távolmaradásod okán közölnék rólad, hogy vszleg nem értesz egyet a vészesen fogyó kicsiny nádiposzáta állomány megvédésével, káros közönnyel szemléled a környezeti katasztrófákat és kedvesen levezetnék ebből elferdült gondolkodásodat.
Holott mindössze azért nem mentél el, mert azon hangsúlyosan jelen volt XY , akit te ( vmint a Pöttyös Pityke Szervezet tagjai és szimpatizánsai) egyszemélyben tartasz felelősnek a nádiposzáta állomány kiírtásáért, a környezetvédelem ellehetetlenítéséért valamint Kiskundorozsma lerohanásáért.
Lehet azon vitatkozni, hogy mi a fontosabb: a nádiposzátát védelmének vagy annak demonstrálása, hogy XY egy ilyenolyan. El lehet mélázni azon, ki kezdte a nádiposzáták kiírtását, sokak szerint WZ, a Pöttyös Pitykék elnöke. De nem kérdőjelezhető meg a te elkötelezettséged a környezetvédelem iránt.
Az ugyanis nem egy ilyen rendezvényen való részvétel függvénye.

morpho 2008.10.06. 12:02:17

mavo
Nem ezt akartam sugallni,csak a helyzet sokéves multjára próbáltam utalni.

Google 2008.10.06. 12:04:25

Itt egyesek olyan egyszerűen letudják a dolgot; az nem lehet, hogy egy ember miatt ne menjenek ki többek.

De az az egy ember, a kormányfő. Ha van kirekesztés, ha van erőszak, az az ő hibája...is. 23 millió román, kóbor kutyák, az ideözönlő határontúliak, a jobboldalt le kell verni, 2006 október 23.-a, soroljam még?
Amíg ezekben a kérdésekben nincs közös álláspont, jó volt-e ezeket a lózungokat hangoztatni, jó volt-e Ron Werber háborús tanácsait megfogadni, addig nehéz lesz.
Nem legyőzni, hanem megérteni kellene egymást. A jobboldalt is, Mert ezen az oldalon 6 év alatt rengeteg sérelem gyűlt fel, ha hiszitek, ha nem.

Anonymouse 2008.10.06. 12:09:26

Google, és ha kiment volna a Magyar Gárda főkapitánya, akkor mindenki hazamegy, hiszen épp ellenük van a tüntetés?

Manyi Béci 2008.10.06. 12:13:28

Tölgy
Tök mindegy, miért írta.:) Amit írt, az tetszett, pár kivételt leszámítva.
És: legyenek a többiek is ügyesek, Tölgy:)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.10.06. 12:16:04

Doomhammer,

ó pardon így már más, meg se szólaltam.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.10.06. 12:19:07

"ha kiment volna a Magyar Gárda főkapitánya, akkor mindenki hazamegy, hiszen épp ellenük van a tüntetés? "

szerintem attól függ, melyik. :-D

plastik02 2008.10.06. 12:47:16

"1. Az erőszak ellen. Így általában, ennyi erővel lehetne a gravitáció ellen is tüntetni. "

lemaradtál. volt már tüntetés a gravitáció ellen a Kossuth téren.

www.google.hu/url?sa=t&source=web&ct=res&cd=1&url=http%3A%2F%2Fwww.origo.hu%2Fparty%2F20050503mara.html&ei=2evpSPCiIYykwQHdwdmOCg&usg=AFQjCNFJXH1dpEHITAsDaNXHptEJEXJo9w&sig2=mBGjdnFTXKCG9LR9jK0H-w

feltételes reflex 2008.10.06. 13:16:13

nem olvastam végig a kommenteket, tehát bocs, ha valaki már írta volna:

szerintem marha vicces, ahogy a Reakció a már nem is tudom hanyadik posztjával tesz rá még egy lapáttal arra, ami ellen finnyog. Gondolom, nektek se szólt oda senki, hogy ugyan adjatok már Gyurcsánynak egy kicsivel több figyelmet. Gyakorlatilag ti magatok vagytok (többek között) azok, akik Gyurcsányt kiemelitek az egészből, Ti is felelősök vagytok azért, ha valakinek az egész TarkaMagyarból annyi jön le, hogy Fletó ott volt (és akkor naná, hogy nem tiszta/ vagy épp hogy tökjó ez az egész)

Akik elmentek, ott voltak, azok a lényeggel foglalkoztak. A kordonok miatti rossz érzést leszámítva jól éreztük magunkat, és senkinek sem az járt a fejében, hogy politikusokat keresgéljen a tömegben.

Az egész TarkaMagyarral csesztek ki ti is, meg azok is, akik azon rinyálnak, hogy "mentem volna, dehát a Fletó...ja, meg hirtelen beütött a születésnapom is" Igen, Gyurcsány valóban hibázott. És nem, ez nem tudott befolyásolni senkit, aki valóban hitt a dolog értelmében, civil voltában.

Kulkin 2008.10.06. 13:43:32

Manyi Béci 2008.10.06. 12:02:02

már mondtam, hogy bocs, ha túlzóan fogalmaztam. belátom, van igazság a kritikádban.
én úgy látom, nem ártott volna a témát függetlenül kezelni politikai hovatartozástól.
és úgy látom, érdemes lett volna kicsit több embernek eljönni, nem csak az érintetteknek (cigányok, melegek, zsidók, és még páran).
de ha a formával van a gond, akkor más úton tenni a kirekesztés ellen.

mert úgy látom, a kommentekből is, hogy volna mit:

ha pl. van egy (vagy pár) hülye a melegek közt, aki kirívóan és csúnyán viselkedik, akkor nem az összes meleget utálni. nem "magukfélézni". úgy gondolom, joguk van az utcán is kéz-a-kézben sétálni, anélkül, hogy beszólnának nekik. ők is emberek, joguk van a boldogsághoz. nem "homokosnak" nevezni őket, valahogy ebből már érződik némi rosszindulat velük szemben.

a magyarokat sem szidják általánosságban kollektíven, pl. a magukat hej de magyarnak tartó huligánok alapján.
a vaknak vagy a púposnak sem szoktak (jó esetben) beszólni az utcán, hogy húzzon haza (stb.)

az, hogy mi PC és mi nem: szerintem jórészt a mögöttes szándék szabja meg. ha gyűlölöm a feketéket, és úgy veszem a számra a "néger" szót, nem leszek PC. szerintem a "cigány" nem kéne, hogy bántó legyen, de ha megértem azt, hogy a romák sokszor annak érzik, akkor a kedvükért nem használom.
az én (amúgy kultúrált, kedves) ismerősöm a hamiltonra kifejezetten úgy mondta: "a francba, hogy már megint az a néger szerzett több pontot". ebben pedig igenis van sértő, mégpedig fajgyűlölően sértő.

az a helyzet, hogy az emberek többsége nem érzi át a kirekesztést, mivel nem élt át ilyet a saját bőrén. ez persze a xx. században is így volt, amikor a szomszédját elvihették mellőle, szeme sem rebbent.

mrbadger 2008.10.06. 14:12:44

Szerintem nem GyF jelenléte volt az elsődleges probléma, hanem hogy maga a részvételre felszólító nyilatkozat ugyanabban a balliberális regiszterben volt megfogalmazza, ami méltán kelti fel a gyanakvást.

Semmilyen intelligens, implicit utalás a politikai környezetre, semmiféle számvetés a mainstream antifasimzus Magyarországi történetével.

Éppen ezért joggal merülhet fel Kóczián Péterben, meg Trágár Kálmánban, hogy ez a ballib holdudvar kihátrálása Ferenc mögül és mint ilyen rövidtávú érdekeket szolgáló politikai manöver.

De szerintem ettől még lehet csatlakozni a kezdeményezéshez (ahogy OV is megtette:). Lehet pl. bizonyos "megszorításokkal" csatlakozni, egy olyan nyilatkozat keretében, ahol megtörténik az a bizonyos számvetés a rendszerváltás utáni nagypolitikai antifasizmussal. (Elnézést nem okoskodni akarok, de kevesebb jelzővel nem tom kifejezni azt, amire gondolok :)

Itt van pl. a Védegylet nevű szuverén ökopolitikai szervezet, aki ugyan nem vet nyilvánosan számot a ezzel a fajta antifasizmussal (bár egyik tagjuk az Index videón kijelentette, h nem céljuk GyF politikai túlélését elősegíteni), de egy különálló nyilatkozattal csatlakozott a kezdeményezéshez, amiben
a "nemzeti" jelző többszöri használatával "színesíti a képet".

www.vedegylet.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=956

Ugyanígy, bármelyik civil csoport is kifejezhette volna saját szempontjait. (Ahogy pl. a Reakció tette a poló performansszal a Hollán Ernő utcában.)

Ami pl. Kínai Kálmán "görbe tükrét" illeti, tényleg éles nyelvvel karikírozza a magyar rögvalóságot, csak vannak bennem félelmek, hogy az ilyen karikírozás többéves távlatban a Magyar Narancs bevezette publicisztikai nyelv sorsára juthat. Kezdetben szellemességnek indult, aztán a karikatúrák egy ponton rémalakokka váltak. Felismerjük-e azt a bizonyos határt?

józan' 2008.10.06. 14:38:02

"capdick 2008.10.06. 14:12:44

Ami pl. Kínai Kálmán "görbe tükrét" illeti, tényleg éles nyelvvel karikírozza a magyar rögvalóságot, csak vannak bennem félelmek, hogy az ilyen karikírozás többéves távlatban a Magyar Narancs bevezette publicisztikai nyelv sorsára juthat. Kezdetben szellemességnek indult, aztán a karikatúrák egy ponton rémalakokka váltak. Felismerjük-e azt a bizonyos határt?"

Nagyon jó kérdés. NEM.
Helyette mindent határnak képzelünk. És pánikolunk. Majd sírunk.
Erre írtam az előző posztban, hogy még mindig, 18 év után sem szeretjük, ha valaki ellenvéleményt fogalmaz meg. Beszólásnak, megrúgdosásnak tituláljuk.
Mer' mi most kiállunk a békéért, azt' tessék velünk egyetérteni!

Szörnyű volt nézni, ahogy sok liberális, humanista "értelmiségi"
vergődött a különböző blogokon hétvégén. Először sírtak, mert valaki meg merte jegyezni, hogy Gyurcsány ide vagy oda, ez a rendezvény büdös, utána pedig szűntelen győzködésbe kezdtek: "márpedig ez nagyon fasza dolog, és hogy mertetek beszólni stb."

Azért ilyenkor mindig eszembe jut ez a "klasszikus" cikk:

reakcio.hu/eletmod_20080110_Uberliberosok

Google 2008.10.06. 14:44:08

Ja kérem, KK és TT kezdetben is szellemi nehézségekbe ütközött, és ezután is abba fog.
De ők legalább megpróbálják lebontani a falakat, hogy többet láthassunk innen is , és onnan is. Hogy átlássunk, mondjuk így.

Jó lenne, ha abban meg tudnánk egyezni, hogy a jelenleg kormányzó elit, ha nem is egyedüli okozója, de okozója a szembenállásnak, és amint látszik, nem is érdeke e szembenállás mérséklése. Sőt.
Azután léphetünk csak tovább, ha a szembenállás okozóit félreállítottuk, és hogy ki jön utánuk, az legyen a jövő problémája. Ha a következő garnitúra sem válik be, ők se járjanak jobban!

mrbadger 2008.10.06. 15:10:44

Én csak annyit mondok, hogy ha jobbról érkező civilek, polgárok identitásuk megörzésével becsatlakoznak az efféle kezdeményezésekbe, építik a hálózatot; a posztkommunista-liberális oldal nem tud ezekből vérfrissítést nyerni... különben viszont bezsebelheti és aztán erről az alapról indít majd két év múlva hisztériakampányt...

amúgy csak beszélek, mert én sem voltam a felvonuláson, helyette a Városálom, fidelitaszos konferencián, ahol tényleg volt polgári párbeszéd.

tevevanegypupu 2008.10.06. 15:36:14

El lehetett volna menni a melegek tuntetesere es tamogatni oket. De csakis erre a tuntetesre, nem pedig az utana kovetkezore, ahol azert tuntettek mert bantjak a melegeket, de ugyanakkor az igazi homo tuntetest nem mertek kituntetni jelenletukkel..

Oda kellett volna elmennie azoknak akik tiltakoznak es "ha buziznak buzi vagyok, ha zsidoznak zsido vagyok, ciganyoznak cigany vagyok" csodaszep es meghato szoveggel kabitanak.
Nem kotelezo jelleggel, mert sokan gondoljak ezt csak ugy csendben, magukban es soha eszukbe sem juta barkit is ezert megkulonboztetni. Csak azoknak lett volna ott a helyuk akik ebbol hasznot huznak. Sokan vannak.

Melegekkel es az (alligolag) kirekesztett embercsoportokkal EGYUTT kell tuntetni, nem felevvel utanuk..

Lehetett volna aztan olyan felvonulast is szervezni, ahol azok ellen a melegek ellen tiltakoznank akik provokativan ugy akartak sajat jogaikert kiallni, hogy masok vallasat durva modon kigunyoltak..Vannak ilyen sajtoorganumok es kulturalis intezmenyek is. Lehetne tuntetes az onbiraskodok, gyilkosok, masok hetkoznapi nyugalmat megzavaro tolvajok ellen. Akik rettegesben tartanak iskolakat, falvakat vagy utcakat.

Annyi mindenert lehetne tuntetni. Mondvacsinalt uruggyel viszont nem erdemes. Kevesen mennek el ra es nem is pont azok akiknek a jelenlete szamithatna.

Kopiás Attila Steve 2008.10.06. 16:20:24

Teve: Tetszik a szlogen, mi demóinkon rendszeresen el szokott hangzani. És mit tesz isten, a humanisták évek óta ott vannak a melegfelvonuláson, akkor is ott voltak, amikor a kutya nem dobálta őket és akkor is, amikor de. Ott voltak a humanisták a roma demonstráción is Daróczy Ágiékkal, ahogy ő fogalmazott: "szigorúan csak annak végéig". De tudja fene, nem láthatta mindenki évek óta, hogy miért fontos ez. Most látjuk. Osztom véleményed, hogy akinek ez fontos, az jövőre is kijön a melegfelvonulásra.
És persze az állítólag egyetértő többség egy része akkor is távol marad, az sem felel meg ugyanis kényes ízlésüknek, ami pedig nyilván fontosabb számukra, mint holmi üzenete a dolgoknak... :+)

tevevanegypupu 2008.10.06. 16:35:14

KA_Steve
Nehez egyutt tuntetni kulonbozo felfogasu - amugy az emberi jogokat tiszteletben tarto - embereknek. Mi magyarok hajlamosak vagyunk ketten is negyfelel huzni, aki elt mar kulfoldon az tapasztalhatta. Mindenki epitgeti a maga kis kulon demokraciajat ami persze olyanabb mint a masike.
Utaltak engem mar liberalisok ugy hogy csak na, pusztan azert mert nem mindenben gondolkodom ugy mint ok. Eloszor nagyon meglepett,bizonygattam, megbantodtam, megsertodtem, aztan megszoktam.
Es mar nem megyek veluk sehova meg akkor sem, ha veletlenul kozos lenne a cel. Es az a helyzet, hogy mar nem hivnam en sem oket. Amig ezt a helyzetet normalisnak talaljuk addig nehez lesz barmibe is egyutt kezdeni.

heima (törölt) 2008.10.06. 21:58:29

Aki valóban érdekel az erőszak témakör, annak kötelező irodalom: www.imdb.com/title/tt0758771/ amiből kiderül, hogy rossz helyen keresgélték a megoldást a tarkák.

kipu · http://www.metacafe.com/watch/10223063/mtva_trollh_rad/ 2008.10.06. 22:24:28

Egyszerűen nem értem, miért nem tudják egyesek elfogadni, hogy vannak olyanok, akik azért nem vettek részt ezen a felvonuláson, mert számukra vállalhatatlan Feri jelenléte. Specc én is ezért nem mentem el!

Kopiás Attila Steve 2008.10.06. 23:50:15

teve: "Amig ezt a helyzetet normalisnak talaljuk addig nehez lesz barmibe is egyutt kezdeni"
Szerintem ez a legszomorúbb. Az összes többi része az ország hanyatlásának csak ennek a tünete. Még ha találnánk valami olyan célt, amiben az ország többsége egyet is értene (bármi, nem csak a toleranciára gondolok), az egyetértők többsége akkor sem lenne hajlandó összefogni. Ha ez nem így lenne, nem mondom, hogy kánaán lenne, de legalább nem azokkal a szánalmas problémákkal szembesülnénk nap, mint nap, amikkel...

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.10.07. 10:05:29

Kösz Ergé
Egy az egyben igy gondolom, vagy értem.

tevevanegypupu 2008.10.08. 01:30:40

KA_Steve
mindig azt mondjak hogy zsigeri dolog az, hogy ki melyik oldalon all, majdnemhogy meggyozhetetlenek vagyunk. Es ez teljesen fuggetlen vallastol, nemzetisegtol, neveltetestol is. Ha eppen racionalisan gondokodunk akkor latjuk sajat valasztottaink hibajat, de ezek a hibak azonnal eltunnek ha valaki mas az ellenkezo oldalrol veszi eszre oket. Kozos celjaink pedig nincsenek. Mert amit valosagosnak erez az egyik az mondvacsinalt urugy a masiknak es forditva. Es sajat szempontjat nezve mindenkinek igaza van. Es ez kellemesen megnyugtato erzes, foleg hogy a masik annyival hulyebb es nem latja hogy....blablablabla..(:

Kopiás Attila Steve 2008.10.08. 01:43:15

Fene se tudja. Szombaton csak a mi kis csoportunkban együtt demonstrált fideszes budai aktivista magát szélsőbalosnak tartó pesti zsidósráccal, nemzeti érzelmű hippivel, meg még rakat más emberrel, jókat el is beszélgettek közben, ráadásul ezt rendszeresen meg szokták csinálni.
Asszem itt nem az egyes emberekkel, hanem a közeggel lesz inkább a gond. Templomban átszellemülünk (bármilyenben, vallásunktól függetlenül), könyvtárban elhalkulunk, közéletben meg vadállatokká változunk. Könnyebben megbékélnék vele ha azt látnám, hogy ez így jó nekünk, de nem...

states 2008.10.08. 09:10:28

No Comment: "A Tarka magyar! rendezvény rendkívül szimpatikus kezdeményezés volt, de - a jó hangulat ellenére is - bukás lett a vége. A szervezők által több ízben beharangozott százezres tömeg helyett 4-5 ezer tüntető sétált végig az Andrássy úton, rohamrendőrök tömegétől kísérve (a melegfelvonuláshoz képest legalább tágasabb), kordonok között, hogy a híradásokban Gyurcsány Ferenc statisztáiként lássák viszont magukat."

Népszabadság, 2008. október 7.

medve2 2008.10.08. 09:14:19

kedves Steve! Az "ároktemetés jegyében" ajánlok neked egy érdekes kezdeményezést, amit én rendkívül pozitívnak találok. Ha gondolod, csatornáidon terjeszd: hvg.hu/velemeny/20081005_parbeszed_zsido_holokauszt_ablonczy_novak.aspx

tevevanegypupu 2008.10.08. 09:37:16

Persze, mindenki el tud beszelgetni es vegigsetalni egy utcan, ez nyilvanvaol. Ugy egy ora hosszat korulbelul. De ahogy olvasgatom a blogokat, post-okat, e-maileket, hozzaszolasokat cikkekhez..hat nem tudom. Huzamos ideig megmaradni egy olyan tarsasagban - mindegy hogy jobbos vagy balos - akikkel alapveto kerdesekben nem ertunk egyet, ahhoz nagyon kell igyekezni.
Ertheto modon egy ido utan az embernek el is megy a kedve tole.
Amig nincs nyilvanvaloan tisztazva a mult, amig csak viragnyelven lehet beszelni tortenelmi esemenyekrol, amig az a mult ami tonkretette emberek millioit meg mindig idefurakszik, jogokat kovetel es raadasul vezetni is akar bennunket, addig nem lesz beke sem az olajfak alatt, sem az Andrassy uton. Es lehet, hogy ez igy is van jol.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.10.08. 12:08:27

Hát, nekem az nagyon furcsa, hogy miért a cigányok (egy olyan kisebbség, mely nem egységes, de a bűnözése tagadhatatlanul igen magas és veszélyes), a homoszexuálisok (nem etnikai kisebbség, hanem szexuális zavar), valamint a zsidók (nem homogén kisebbség, elvileg etnikai, de gyakorlatilag sokan közülük semmilyen zsidó identitást nem hordoznak, egyszeűen magyarnak érzik magukat és vallástalanok) tereltetnek együvé. Miért nem fél nálunk a szlovák, a szerb vagy a román kisebbség? Holott, ha a magyarok elleni kinti atrocitásokat nézzük, viszonossági alapon nagyon is félniük kéne. Csak nem az van, hogy a magyar nép ritka toleráns?

Gondolkodjatok el ezen (agyonhallgatott írás, természetesen, de megéri töprengeni egy keveset). Gyurcsány nyert, nem más, már megint...
molnargoreny.blog.hu/2008/09/28/a_zsidosag_csapdaja
süti beállítások módosítása