Se füle se farka
2008. október 05. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

Se füle se farka

 Utcára vonult hát a Kultiplex és a Gödör környékének törzsközönsége, valamint az NKA-pályázatokból élő liberális humán értelmiség. Azok, akik szerint Gyurcsány egy komcsi gazember, Kóka egy korrupt bűnöző, Fodor egy puhapöcsű nyomoronc (de kár, hogy Kuncze visszavonult, neki legalább volt humora!), aztán amikor jönnek a választások, szépen sorban állnak, és leszavaznak az SZDSZ-re (a második fordulóban meg az MSZP-re). Ott voltak továbbá a kirekesztés, a gyűlölet és ez erőszak elleni küzdelem olyan veteránjai, mint Konrád György, Kolompár Orbán, Dessewffy Tibor, Horváth Aladár, Bauer Tamás, Kende Péter és Gyurcsány Ferenc. De a szervezőknek mégis hálásak vagyunk: egyrészt sok jó nőt láttunk, másrészt ez volt az első tüntetés az elmúlt két évben, amelyen a résztvevők kevesebb mint 80%-ának volt rossz a foga, harmadrészt teljesült Trágár Tóni gyermekkori álma, s végre felülhetett egy darus kocsi kosarába.

 Az elfogadott Nyilatkozat tartalmával teljes mértékben egyetértünk, sőt az egész alkotmányt jónak tartjuk, leszámítva persze az „A Magyar Köztársaság fővárosa Budapest” passzust; Taliándörögd ugyanis minden szempontból jobban megfelelne e célra.

 Két kérdés továbbra is kínoz minket a tarkamagyar-ügyben: 1. Attól, hogy valaki elveti az erőszakot, miért kell köcsög színes horgolt sapkában járni? 2. A civil ruhás rendőröknek miért kötelező viselet a fekete műbőr kabát és a makkoscipő?

 

  Persze manapság nem múlhat el Gyurcsánnyal terhelt tüntetés bolond ellentüntetők nélkül. Konrád György elé vörös kukoricát szórnak, következmények nélküli ország, Gonda László szomorúan néz. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr65696742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SVÁJCIKUTYI 2008.10.05. 13:56:42

Én nem értem a TI-t .. én nem tartozom egyik párthoz sem..
Szerencsére éni nem ültem fel ennek a Gyurcsányi promóciós rendezvényhez.. Viszont te mint szervező felültél..

Válogasd meg legközelebb kivel áltok össze.. mert legközelebb is ilyen szánalmas lesz az egész..

Most kb. 5 évig nem lesz ilyen összefogás, mert innentől senki nem fog megbízni a másikban..
Ezt sem én basztam el..

SVÁJCIKUTYI 2008.10.05. 13:57:31

A FIDESZEZÉST MEG KIKÉREM MAGAMNAK

smalladam 2008.10.05. 14:02:01

homopoliticusnak szerintem igaza van, hogy ha végre egy "liberális értelmiségi" "kidugja a fejét a seggből", akkor nem kellene rögtön mindjárt mindent megtenni, hogy azonnal a visszabújáshoz legyen kedve.

másrészt. aki taliándörögdöt szeretné fővárosnak, az előbb tanulja meg leírni rendesen a nevét. böbő.

zoli27 2008.10.05. 14:04:49

smalladam,
"ha végre egy "liberális értelmiségi" "kidugja a fejét a seggből", akkor nem kellene rögtön mindjárt mindent megtenni, hogy azonnal a visszabújáshoz legyen kedve"

Ha ki akarta volna dugni a fejét, akkor nem a - csak a szűk ballib médiaértelmiség szerint létező - barnaveszély ellen kellett volna 100 ezrest tüntetést hirdetni.

zoli27 2008.10.05. 14:06:49

Tudom, ők az Alkotmányról beszéltek, nem a barnaveszélyről, de igazából ugyanaz ellen tiltakoztak.

akak 2008.10.05. 14:10:34

Kutyi,
én meg a többtucat, jószándékú civil szervezet legyurcsányozását!!!

smalladam 2008.10.05. 14:16:50

és amellett, hogy öncélú a barna veszély elleni tiltakozás, mi köze a seggból ki vagy ki nem bújáshoz??

nem kellene mindenáron erőszakosan betuszkolni valami gyurcsány nem gyurcsány skatulyába mindent baszkikám. kurva unalmas már.

smalladam 2008.10.05. 14:18:34

amúgy a maroknyi szélsőjobbos ellentüntetőben az volt a legjobb, hogy gyülekező-megfigyelőállásnak Bajcsy-Zsilinszky Endre szobrát választották :D:D
én érzékeny vagyok az ilyen apróságokra, úgyhogy ezen nagyon jól szórakoztam:)

Google 2008.10.05. 14:25:30

Ennek a rendezvénynek, a rendezőknek minden második szava az: - alkotmány - volt.

Ennél többet nem lehetett volna mondani? Még az antifasisztákat is elijesztették!

heima (törölt) 2008.10.05. 14:26:19

"nem kellene mindenáron erőszakosan betuszkolni valami gyurcsány nem gyurcsány skatulyába mindent baszkikám. kurva unalmas már."

akkor miért nem sikerül végre vlami olyat kitalálni, ami nem egyenesen a gyurcsányi panelgyárból ugrott elő?

SVÁJCIKUTYI 2008.10.05. 14:27:30

Akak !

Amint említettem téged is átbasztak, mint a többi másik 149 civil szervezetet..

Ez így alakult, gondolom te sem azért csináltad, hogy jobb legyen a Fletónak és hiteltelenné váljon az akció.

2 év múlva tudod mire fognak emlékezni az emberek ebből a tegnapi megmozdulásból???

Kb arra, hogy a Gerendai megszervezte a Charta 2-t amin a Gyurcsányi sálat lobogtatott... Maximum erre..

Senkinek nem a civil összefogás fog eszébe jutnia..

Ami nagyon sajnálatos... de ez ellen elhallgatással , a tények elkenegetésével nem lehet tenni.

Egyébként a kritika bármennyire fáj, nemcsak az ellenkező oldalról érkezik.. én nem vagyok sem kirekesztő, sem fasiszta, sem turulos, sem szkínhed.

Majdnem elmentem én is de szerencsére nem mentem el ..

Hányingerem lett az egésztől..

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.10.05. 14:31:12

segitek, az mti-n is gerendai nem volt szervező, a szervetők sajna nem kaptak hangot, csak azok akik odafurakodtak, és eladták magukat a rendezvény arcának

akak 2008.10.05. 14:31:54

Svájcikutyi,
én sem gondoltam erre, de nem kellene mindent az Orbán-Gyurcsány szembenállásból eredeztetni. Igen, gázos, hogy odajött Gyurcsány, igen, gázos az MTI-nyilatkozat, de ettől még nem kellene kiönteni a fürdővizzel együtt a gyereket, egyrészt azt, ami ellen tiltakoztak sokan, másrészt sok civil szervezet és ember jószándékát.

CrL 2008.10.05. 14:34:44

akak, Feri vezet le mindent abból, első nyilatkozatában Vikit kérte fel, hogy csatlakozzon má, erre kiderült hogy beelőzte muahaha

Szibarita 2008.10.05. 14:39:38

Tudok jobbat. Menjetek le Debrecenbe a menekulttaborba, fotozzatok az ottlakokat. Ennyi rosszarcu, barnaboru, apolatlan fogsoru embert meg a ciganysoron sem fogtok latni. Lehetne utana hosszan ecsetelni, minek jo nekunk az, hogy az ilyenek idejonnek es eszik a kenyerunket es sejtetni, hogy ha ezeknek szavazati joguk lenne, nem a "polgari" vonalra adna a voksukat, ezzel is hangsulyozva kulonallasunkat es magasabb statuszunkat hozzajuk kepest.

Az Amnesty International szimpatizansait automatikusan legyurcsanyistazni egeszen meredek allaspont, tipikusan Magyar Hirlapos, amolyan aranyerzeket hirbol sem ismero hordoszonoki jelleg.

A korai fiatalsag voluntarizmusa altalaban szorakoztatna, ha Mo-on nem ez lenne a mervado.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2008.10.05. 14:40:00

smalladam

Hát nem arról szólt az egész tegnapi nap, hogy Gyurcsány világossá tette: őnélküle nincs antifasizmus, kinemrekesztés, tolerancia meg aztán végképp nem lehetséges anélkül, hogy a toleranciánkhoz az ő, irattárcánkban megbúvó képének lopva megtekintésével erőt gyűjtenénk?
Volt akár egyetlen egy, nagyobb közönség előtti híradás arról, hogy mondjuk KA_Steve meg WMH mit szerettek volna a rendezvénnyel? Az Index fotosorozatának első képén mindjárt maga Ferenc ijesztett rám, jól eszembe vésve, hogy itt róla szól minden! Ezt nem mi találtuk ki, nem mi akartuk így!

Szibarita 2008.10.05. 14:42:58

Nem Elpet, ezt Orban akarta igy azzal, hogy nem torekszik kivenni a szelet Gyurcsany vitorlajabol.

homopoliticus · http://homopoliticus.blog.hu 2008.10.05. 14:43:02

zoli27,

politicus idézetei így nekem nem mondanak semmit, az ATV-s interjút pedig most nincs időm megnézni. De ha jól sejtem, ő annyira nem akar abból a bizonyos seggből kibújni. Nyilván vannak ilyenek a tarkamagyarok között, nem is kevesen, plusz én se vagyok meggyőződve arról, hogy erre a tüntetésre így, ebben a formában szükség volt, de most szerintem nem ez a lényeg. Itt az a lényeg, hogy ha vannak olyanok a másik oldalon, akiknek a jelek szerint hozzánk hasonlóan elegük van GyF-ből, akkor legalább a beszélő viszonyt érdemes lenne velük fenntartani. Ha viszont eleve lesajnáljuk a rendezvényüket, plusz röhögünk rajtuk, hogy King Gyurcsány hogy' rájuk telepedett, okkal basszák ránk a még ki sem nyitott ajtót.

Legalább a Hollán Ernő utcára emlékezhetnénk, ahol valami hasonló történt, de azóta működik egy olyan - ha nem is zökkenőmentesen -, hogy Reakció-Konzi-Judapest tengely vagy mi. Azért mindent még GyF se tud tönkrebaszni, bár elég tehetséges.

Persze ettől Gréczy még fog bejegyzést írni, meg ott a MEASZ is, de azért a világ nem csak ezekből a nímandokból áll, pozitív identitásépítés by Judapest, az kell nekünk.(www.judapest.org/varosalom2010-es-tarka-magyar/)

GergőÁron (törölt) 2008.10.05. 14:44:59

még jó, hogy zsebrevágta a díszmenetet a fletó, a fasisztázás, náciüldözés, nyilasveszéllyel ijesztgetés az mszp-szdsz konzorcium monopóliuma.
nem is értem, hogy képzeltétek, hogy csak úgy magatokba vonulgattok az ő terepükön keresztbe-kasba.

smalladam 2008.10.05. 14:48:21

homopoliticus, ámen.

elpet, nem értem amit írtál, valahogy nem kapcsolódik ahhoz, amire reagál. most ha gyurcsány mondjuk bepofátlankodna a házibulimba, meginná a bort, és szétturná a magazingyűjteményem, akkor én gyurcsányista lennék?

heima (törölt) 2008.10.05. 14:50:49

"Ha viszont eleve lesajnáljuk a rendezvényüket, plusz röhögünk rajtuk, hogy King Gyurcsány hogy' rájuk telepedett, okkal basszák ránk a még ki sem nyitott ajtót."

Hát 2002 (sőt..t) óta tényleg annyi nyitott ajtót hagyott a ballib, meg annyi lehetőséget kihagyott, hogy nevessen, lesajnáljon és olyan veleszületett jóindulattal álltak hozzá a dolgokhoz, hogy valóban megérdemlik a buksisimogatást.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.10.05. 14:51:08

sa,

de hiszen voltak rendezők, meg biztonsági kapuk, meg In-Kal Security. Nem kellett vóna beengedni a buliba a fazont. Ha megteszitek, 1 órán belül kint van még 95e ember :)

dolphin · http://adlibitum.hu 2008.10.05. 14:52:40

Turul,
"Arról írtam, hogy egy Fidesz-rendezvény résztvevője ugyanazt érezhette a tudósítások láttán, mint most ti. "

az elozo poszthoz is irtam, hogy ez rendben, lehet, hogy igy igaz, de azzal, hogy Ti most gyurcsanyista tunteteskent spinnelitek a tegnapi happeninget , ugyanarra a szintre emelkedtek, mint az altalad inkriminalt tudositok. Ha ez volt a cel, akkor mission accomplished, csak akkor tobbet nem kell sirni, a Fidesz-t es arpadsavozokat osszemoso tudositasok lattan. Mert ti ugyanazt csinaljatok, pepitaban.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.10.05. 14:53:46

tölgy a hösökre jöt ott nem volt ilyen, de azt azért te is tudod, hogy ilyet nem lehet csinálni, bármilyen is az úr mégiscsak magyarország miniszterelnőke.

SVÁJCIKUTYI 2008.10.05. 15:00:48

Dolphin !

Ezt te olvastad?? Mert ez volt tegnap a Magyar Tarka oladlon mint vezércikk : )

Ezekután mit gondoljon a másképp gondolkodó nem Fletóista, nem Fideszes semmilyen pártot nem preferáló ember?

felvonulás az Erzsébet térről rohamrendőrök gyűrűjében indult a Hősök tere felé, majd a Szépművészeti Múzeum előtt felállított színpadon Bódis Kriszta író, dokumentumfilm-rendező, a Tarka Magyar! szóvivője felolvasta az alkotmány 70/A paragrafusának első bekezdését, amely a következőt rögzíti: "A Magyar Köztársaság biztosítja a területén tartózkodó minden személy számára az emberi, illetve az állampolgári jogokat, bármely megkülönböztetés, nevezetesen faj, szín, nem, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, vagyoni, születési vagy egyéb helyzet szerinti különbségtétel nélkül."


A tömeg Gyurcsány Ferenccel együtt kinyilvánította, hogy elítélik az erőszak és a kirekesztés minden formáját és ígérték, hogy mások véleményének és Magyarország törvényeinek tiszteletben tartásával minden tőlük telhető eszközzel fellépnek az erőszakos, megfélemlítő és kirekesztő cselekedetek további térhódítása ellen. A rendezvény záróakkordjaként a résztevők színes textildarabokat emeltek a fejük fölé, így jelképezve Magyarország sokszínűségét.


A tömeg lila, piros és szivárványszínű esernyőket emelt a magasba, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök egy piros kendőt lóbált a feje fölött, felesége, Dobrev Klára pedig egy barna színű stólát emelt fel. A piros kendőt a miniszterelnök a rendezvény végén a nyakába kötötte, majd testőrei és gyermekei kíséretében autóba szállt és távozott. A miniszterelnököt taps fogadta és taps búcsúztatta a rendezvényről. A rendezvény szervezői arra kérték az embereket, mindenki térjen haza békével.


A Hősök teréről távozó tömeg számára megnyitották a kisföldalattit, amely 13.00 óra óta nem közlekedett. A Hősök tere környékén sok száz rohamrendőr állt készültségben, a Szépművészeti Múzeum oldalában egy vízágyú is jelen volt. Az Andrássy út valamennyi bekötő mellékutcáját kordonokkal zárták le, a lezárást a rendezvény végeztével feloldották és este fél hét előtt megindult az autóforgalom.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2008.10.05. 15:07:31

smalladam

Tényleg nem kapcsolódik hozzá?

Semmiképpen nem tartanálak gyurcsányistának, méltán országos hírű jóindulatom révén szívesen vélelmezem a tegnapi szervezők derékhadáról, hogy ők sem azok. Különösen az ismert előzmények után. És lehet, hogy én sem zavartam volna el senkit, aki tizenkét kopasszal állít oda :)

Véleményem szerint a szervezők java szeretett volna egy jó kis megbékélős rendezvényt, ami most nem sikerült. Nem szabad elkeseredni. Majd egyszer csak.

Szibarita

Annyi igazságod mindenképp van, hogy mindkét oldalon vannak jópáran, akiknek semmiképp nem érdeke a megbékélés.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.10.05. 15:09:33

SVÁJCIKUTYI
és szerinted mért nincs már ott?
Talán azértr mert a többség nem értett vele egyet és ezért leveték?

dolphin · http://adlibitum.hu 2008.10.05. 15:12:14

svajcikutyi,

ha jol olvasom itt a tutit, a blogra kinyomtak egy MTI hirt, amit nyilvan egy Fleto szimpatizans irt. Lehet el sem olvastak rendesen, a franc tudja, meg kell kerdezni azt aki kitette. De mivel a bejegyzes mar nincs ott, plussz ott az egesz - egyebkent szerintem tobb szempontbol is amator - polemia ami Gy. kilatogatasat megelozte, minden kicsit is informalt ember tudta, hogy nem erte van es nem rola szolt elsosorban a tuntetes. Most meg itt KK&TT posztok tomege hirdeti az iget, amely szerint alcaba bujt hard-core maszoposok ugraltak tegnap az Andrassy uton vegig. Azon tul, hogy faktualisan nem igaz, mint smalladamek ramutattak, marhara kontraproduktiv is a polgari ifjusag reszerol.

SVÁJCIKUTYI 2008.10.05. 15:13:41

Hát ezaz , hogy kerülhetett ki egyáltalán, kinek a hibája/érdeke volt az, hogy kikerüljön.

Csak nem az UD zrt volt, na ne hülyéskedjünk.

Bármit belelehet írni? Bárkinek?

dolphin · http://adlibitum.hu 2008.10.05. 15:16:05

"Véleményem szerint a szervezők java szeretett volna egy jó kis megbékélős rendezvényt, ami most nem sikerült. Nem szabad elkeseredni. Majd egyszer csak."

Az a helyzet, hogy a mostani nagyon szajhuzos fogadtatas utan, minek torjek magukat, ha csak nem mazochistak...?

smalladam 2008.10.05. 15:16:11

tölgy

"de hiszen voltak rendezők, meg biztonsági kapuk, meg In-Kal Security. Nem kellett vóna beengedni a buliba a fazont. , 1 órán belül kint van még 95e ember :)"

In-Kal nem volt, az egy megrendelésre dolgozó magáncég, bárkié is, a biztonsági kapukat a rendőrség üzemeltette.

és még egy: "Ha megteszitek"

nekem mi közöm az egészhez?

heima (törölt) 2008.10.05. 15:16:19

"amely szerint alcaba bujt hard-core maszoposok ugraltak tegnap az Andrassy uton vegig"

nemnem, pontosan definiálva van a csoport:

"Utcára vonult hát a Kultiplex és a Gödör környékének törzsközönsége, valamint az NKA-pályázatokból élő liberális humán értelmiség."

dolphin · http://adlibitum.hu 2008.10.05. 15:18:06

Svajcikutyi,
egy minimalsugaru korben futsz ...

dolphin · http://adlibitum.hu 2008.10.05. 15:20:07

heima,

ezt tegnap irta jo tollu szerzonk, ugyancsak roluk: "azok az emberek és szervezetek, akik/amelyek eddig Gyurcsány Ferenc, illetve az őt mindenben támogató, de most látszólag bomlófélben lévő MSZP-SZDSZ-szövetség seggében voltak,".

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.10.05. 15:23:26

Smalladam
az in-kal bizotositott, Juhász kendermagos Péter ötletére aki egyébként nem volt konkrét szervező (de valamiért a blogot ő kezelte), mert állitolag az In-kalkl ingyen válalta.
Na ez az amit én nem hiszek ell.
A lényeg, hogy itt a Deák Gábor, Juhász féle barmoknak kéne nekimenni, és a normális arcokat védeni, de sajnos, önhibátokon kivül összemosátok őket.
Asszem deákra ti is emlékeztek, ő kisérgete Gyurcsányt a Hollánban, és ő engedte meg neki nem tudom milyen jogon, hogy ő ott beszéljen.

heima (törölt) 2008.10.05. 15:27:09

dolphin, ugyanúgy találó, nem értem miért ba ha nevén nevezzük a gyereket.

smalladam 2008.10.05. 15:30:12

in kalt nemtuttam. én csak azt láttam, hogy tele van a tömeg bőrkabátos hedszetes kormányőrökkel. viszont én kerestem a hősök terén ferencet de nem találtam sehol. nem mintha hiányzott volna, csak hát mégis a szakma:D

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.10.05. 15:32:24

Biztos nagy lehet az erőszak és a kirekesztés, ha ebben a szar időben a csendes többség kivonult az utcára. Mert ahhoz képest, hogy a kezdeményezés egy orbitális faszság, a herezacskójában olyan tüchtig civilekkel, mint Geszti, egész soknak mondható a 4-5 ezer fő. És jól elvoltak. Némi hiányérzetem azért maradt, mert a szokásos ál-civil és ál-demokrata összeröffenéskor elhangzó indulat generálta vádaskodások elmaradtak. Olybá túnik így az egész, mintha nem is tudták volna, miért gyűltek össze. Talán csak egy felmérés volt, mekkora tömeget képesek megmozgatni?

Naumov 2008.10.05. 15:33:30

Na, szóval az a nagy helyzet, hogy ez az egész magyar tarka egy orbitális nagy bukás lett. Először is eleve olyan kormányközeli civilek szervezték, akiket az eddigiekben valahogy mindig csak az állítólagos fasisztaveszély kapcsán hallhattunk megnyilvánulni, egyéb események kapcsán nem igazán (tisztelet a kisszámú kivételnek), ami jó eséllyel alapból távoltartott egy csomó embert az egésztől, akik nem óhajtanak Kolompár Orbán meg Hanti Vilmos társaságában fellépni a szélsőségek ellen. Ha ez önmagában nem lett volna elég, akkor Fletó remek taktikai érzékkel rárepült erre a rendezvényre is, és elriasztott jópár potenciális résztvevőt akik odáig esetleg még hittek abban hogy ez tényleg valamiféle civil megmozdulás lesz. A szervezők egy része megpróbálta magukról levakarni a túlbuzgó Fletót, aki természetesen nem tette meg nekik azt a szívességet hogy otthon maradjon, viszont emiatt megsértődött a szervezők egy másik része, plusz egy csomó gyurcsányszimpatizáns résztvevő. És ha ez még mindig nem lett volna elég, akkor kiderült, hogy maga zorbán írta alá elsőként a nyilatkozatot, ami valószínűleg totálisan összezavarta mindazokat, akik a megszokott forgatókönyv szerint arra készültek, hogy itt most alapjában véve megint a szélsőségekkel összekacsintó fidesz ellen lesz majd tüntetve. Így maradtunk kábé ötezren, én, a Gyula, meg a Tóth Ottó..

Francois Pignon 2008.10.05. 15:35:24

weisz manfréd huba,
csak nem? Egy bevallottan törvényszegő felelt a biztonságért a rendőrséggel karöltve?
Muhaha
És az In-Kal ingyen. Hát ezt én sem hiszem el. :DDD

politicus · http://mandiner.blog.hu 2008.10.05. 16:07:17

zoli27 · zoli27.blog.hu 2008.10.05. 13:53:34

Tudom, azért is írtam ide, én is csak azért emlékeztem, mert annak idején megörökítettem az ATV szerecsenmosdatását Őszöd ügyben két részben is:
politika.blogter.hu/?post_id=85376
politika.blogter.hu/?post_id=85614

hiba 2008.10.05. 17:22:03

Nem nagyon értem miért féltek még mindig elhinni, hogy léteznek civil szervezetek Magyarországon akik valóban pályáznak, merthogy ez az egyetlen forrásuk tevékenységeikre, de messze nem tekinthetők kormányközelinek. Talán attól féltek, ha kiderül, hogy mások a blogoláson kívül is tesznek valamit az országért vagy helyi szinten, szervezett keretek között, pártoktól függetlenül az kényelmetlen bizsergést okozna a lelkiismeretetekben?

smalladam 2008.10.05. 17:23:52

ezt én sem értem, hogy a civilektől minden oldalon miért retteg mindenki...

Google 2008.10.05. 17:31:50

Hát igen, ezek az emberek szépen megbékéltek megint önmagukkal és egymással. De voltak-e egy percig is haragban?
Bódis Kriszta, Geszti, Horváth Aladár, vagy Bauer Tamás, Eörsi haragudott-e egy percig is Gyurcsányra?
2006-ban, amikor Gyurcsány a rendőreit a fideszes megemlékezőkre eresztette, szóltak-e ezek egy szót is?

Velünk ellentétben ők azért tüntetnek, amitől félnek, mi meg azért mehetnénk ki, ami megtörtént, megtörténik velünk.
Ők Gyurcsányt választották, ne csodálkozzanak, és ne adják az értetlent, hogy a fogadtatás nem volt felszabadult és örömteli.
Amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten!
Igaza van Tölgynek, lehettünk volna 950 ezren is! Csak ahhoz bátorság kellett volna, illetve nem kellett volna gyávának lenni!
Majd egyszer, egyelőre még nem tudják elengedni a mniszterelnök kezét.Ők.
De az is lehet, Falafelnek van igaza! Kísérleteztek.

heima (törölt) 2008.10.05. 17:36:25

"merthogy ez az egyetlen forrásuk tevékenységeikre"

merthogy pont ezért. a civil legyen civil, ne az állam legyen az egyetlen forrásuk a tevékenységükre. A CM, a VEKE, vagy az Élőlánc mennyi állami támogatást is kapott? Más adóforintjaiból én is tudok jópofa lenni és küzdeni a buzi bálnák jogaiért. (ha ez nem tetszik akkor náci vagy és beletaposol a jószándékomba!)

"hogy a civilektől minden oldalon miért retteg mindenki"

nem a civilektől retteg mindenki, hanem attól, hogy minden hülyeségnek tapsolni kell, ha azt mondja magáról h civil.

states 2008.10.05. 19:28:59

Azt hiszem, az egész tarka-barkát már felülértékeltük azzal, hogy ennyit beszélünk róla, szerencsére a résztvevők száma jelzi, az emberek viszont a helyén kezelték...

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.10.05. 19:42:22

"az in-kal bizotositott, Juhász kendermagos Péter ötletére aki egyébként nem volt konkrét szervező (de valamiért a blogot ő kezelte)"

Erre én tegnap rákérdeztem a már törölt (!!) MTI-s
bejegyzésen a blogotokon, de nem kaptam választ,
úgyhogy köszi, nem is tudod milyen fontos infó ez!

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.10.05. 19:46:23

Az a helyzet srácok, hogy a 2006-os "sajnálatos események"
után a köztudottan balos belvárosi helyeket fokozottan
megfigyelik. Feltűnt egy pár régi arc a nyólcvanas évekből,
pl. a "Volvó" nevű szerencsétlen, és tsai, akik annak idején
az Ibolya presszó körül zsezsegtek.

Ez van, a belső ellenség elhárítása fontos feladat. )
Juhász Péter is egy ilyen alak, összekötő, besúgó
és manipulátor egyszemélyben, nyilván nem véletlen,
hogy mit tehet meg és mit nem.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.10.05. 19:48:49

Szóval titeket palira vettek, de nagyon.
A nagyfiúk átbaszták a kisfiúkat, ennyi.

Zetek 2008.10.05. 19:54:02

Gyerekek írjatok már valamit a melaninról! Mostanában elmaradnak a hazai riportok.

Kopiás Attila Steve 2008.10.05. 20:20:04

Nekem mindig mókás, hogy olyan emberek kérik számon tőlünk, miért nem adunk nagy nyilvánosságot Gyurcsány-függetlenségünknek, akik minden tevékenységükkel azon dolgoznak, hogy Gyurcsánybarátoknak tűnjünk... :+)
Mind1 is: ha érdekel egy szervező véleménye az egészről, itt megtaláljátok:
magyarinfo.blog.hu/2008/10/05/tarka_media
Benne In Kal, Gyurcsány, kordonok, MTI és az Összefogás egyes tagjainak véleménye.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.10.05. 20:30:46

KA_Steve:
"Nekem mindig mókás, hogy olyan emberek kérik számon tőlünk, miért nem adunk nagy nyilvánosságot Gyurcsány-függetlenségünknek, akik minden tevékenységükkel azon dolgoznak, hogy Gyurcsánybarátoknak tűnjünk..."

Ez kire vonatkozik? :)

Kopiás Attila Steve 2008.10.05. 20:40:05

Akinek inge, magára veszi, nem 1-2 konkrét személyre gondoltam.
Biztos te is találsz nem egy olyan hozzászólást, ami egyszerre igyekszik minket gyurcsány seggébe gyömöszölni - és tojik rá, mennyire nem igaz - és kéri számon az elhatárolódást, akkor is, ha az több tucatszor megtörtént.
Nyilván, ennek a célja nem a korrektség, hanem a basztatás, ami tök oké, csak mókás...

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.10.05. 20:47:24

KA_Steve:
Ok, csak nem szeretném, hogy úgy érezzétek, a Reakciót ilyen szándék vezérli. Szerintem a rendezők szándékával ellentétes volt, amit Gyurcsány, az MTI & a mainstream média kihozott az egészből. Az MTI-hír lehozása a Tarka-blogon + az In-Kal szerepeltetése viszont rendezők hiba (kívülről nem látszik, hogy ezekért van-e személyi felelős, vagy kollektív döntések eredményei).

Kopiás Attila Steve 2008.10.05. 21:08:04

Nem, én vágom. Nem mondom, hogy 100%-ig egyetértek mindennel, ahogy a Reakció bánik az eseménnyel, és kívülről nem látszik, hogy ezekért van-e személyi felelős, vagy kollektív döntések eredményei :+), de a konkrétan többször kifejtett azért jószándék lejön.

heima (törölt) 2008.10.05. 21:08:25

valaki mondja már meg, hogy mikor került megszegésre az Alkotmány 70/A paragrafusa?

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.10.05. 21:31:00

valaki tudja, mi a fasznak kell egy ideje mindenhová kordont építeni? főleg egy "kirekesztés ellen" szóló tüntetésre.
mert nekem a kordon valahogy a kirekesztést jelképezi, nem tudom miért.

heima (törölt) 2008.10.05. 22:11:02

valakinek van jó sok kordona eladó/bérbeadó. Még mindig jobb, mint amikor anno Duna-híd volt raktáron :)

shadai 2008.10.05. 22:19:44

"Utcára vonult hát a Kultiplex és a Gödör környékének törzsközönsége, valamint az NKA-pályázatokból élő liberális humán értelmiség." (KK&TT, Reakció)

VS.

"A Tarka Magyar tüntetése a Gyurcsány Ferenctől leváló baloldali, liberális értelmiség tüntetése volt. Egy olyan demonstráció, amely első körben az emberi jogi védelem ügyét ki akarta venni az aktuális pártpolitikai csatákból. És oldalvágásként azt üzente: ezt az ügyet Gyurcsány Ferenc ne használja fel saját helyzete javítására. Ez egyben persze azt is jelezte, hogy a baloldali, liberális értelmiségiek, s támogatók egy részére már nem hat a Gyurcsány varázs: az emberi jogi ügyek karakán miniszterelnöki támogatása még nem tereli el a figyelmet a miniszterelnök hitelességével kapcsolatos problémákról." (Kóczián Péter blogja)

Két jobboldali elemzés a Tarkáról. Kár, hogy Kóczián blogjának kicsit a látogatottsága.

heima (törölt) 2008.10.05. 22:28:01

kezd pofátlanná válni ez a sírás. tanuljátok már meg kezelni a kritikát.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.10.05. 22:31:48

shadai:
Jó Kóczián írása, de KK&TT egy kicsit máshogy fejezik ki magukat, mint Péter. Az "ez volt az első tüntetés az elmúlt két évben, amelyen a résztvevők kevesebb mint 80%-ának volt rossz a foga" tőlük szokatlanul nagy dicséret. :)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.10.05. 22:35:29

(Viszont ha ennyien érzik úgy, hogy bántóan írtunk a résztvevőkről, akkor az a mi hibánk.)

medve2 2008.10.05. 22:39:03

Tururl! Azt mondani, hogy az összes szervező egyesület fletóék pénztárcájából él, az tényleg méltánytalan volt.

medve2 2008.10.05. 22:41:14

Akak! Hatáőrolódj el, ettől még Fletó lenyúlta a rendezvényeteket.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.10.05. 22:41:29

medve2:
De ki mondta ezt? Tényleg kezdem funkcionális analfabétának érezni magam.

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2008.10.05. 22:44:04

Shadai, Kóczián Péter pontosan ugyanazt írta, mint mi, csak egy kicsit más stílusban.

heima (törölt) 2008.10.05. 22:44:18

"Viszont ha ennyien érzik úgy, hogy bántóan írtunk a résztvevőkről, akkor az a mi hibánk."

Ugyan, az is bántó volt amikor leírtátok a munkásőr nyugdíjasokról hogy munkásőrnyugdíjasok. Egész egyszerűen arról van szó, hogy ballibeket és álcivileket bántani tilos.

shadai 2008.10.05. 22:45:33

›› De ki mondta ezt? Tényleg kezdem funkcionális analfabétának érezni magam.

"NKA-pályázatokból élő liberális humán értelmiség" Ez a mondat ezt sugallja, nem?

Azért örülök, hogy kitettétek Kócziánt is az ajánlókba. :)

medve2 2008.10.05. 22:48:41

Homopolititcus! Hogy segítsünk? Ha elhajtották volna, akkor mondjuk 200 több ember elment volna, aki elvileg jobbos. De még arra is képtelenes voltak, hogy a pofájukba hazudó gyurcsányt elkergessék.

medve2 2008.10.05. 22:49:37

Turul! Az egyik előző, KK és TT által, a témáról írott posztban ez van.

shadai 2008.10.05. 22:52:27

KK+TT: kedvem lenne most Buffon-t idézni, de nem teszem, elcsépelt. Mindenesetre a ti kedves írásotok rendesen rábassza az ajtót a "Kultiplex és a Gödör környékének törzsközönségére", míg Kóczián új társadalmi egyezmény lehetőségét veti fel.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.10.05. 22:53:03

shadai:
"Utcára vonult hát a Kultiplex és a Gödör környékének törzsközönsége, valamint az NKA-pályázatokból élő liberális humán értelmiség."
A teljes mondat mintha több kategóriát tartalmazna, mint az általad idézett tagmondata. :) Persze így is sarkított a kép, nem sorolja fel tételesen a résztvevőket, de azért karakteres csoportokat mutat be.

heima (törölt) 2008.10.05. 22:55:00

"Mindenesetre a ti kedves írásotok rendesen rábassza az ajtót a "Kultiplex és a Gödör környékének törzsközönségére""

és ezzel mi a baj?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.10.05. 22:55:20

medve2:
Szerintem Gyurcsány távoltartásában a szervezők megtették, amit lehetett. Fizikailag mégsem kergethették el. :) Utólag azért megírhatták volna a saját beszámolójukat.

robin masters · http://robinmasters.blog.hu 2008.10.05. 23:04:57

szerintem ez így egy oktalan kötözködés, tikkasztó skatulyákkal ("kulti-törzsközönség").

heima (törölt) 2008.10.05. 23:10:53

jaja, szörnyű látni hogy milyen sekélyes viták mennek a belvárosban.

shadai 2008.10.05. 23:13:15

Ezt nekem mondod Robin masters? E skatulya a blogbejegyzésben szerepel, én idézem.

józan' 2008.10.05. 23:25:53

"heima 2008.10.05. 22:44:18
"Viszont ha ennyien érzik úgy, hogy bántóan írtunk a résztvevőkről, akkor az a mi hibánk."

Ugyan, az is bántó volt amikor leírtátok a munkásőr nyugdíjasokról hogy munkásőrnyugdíjasok. Egész egyszerűen arról van szó, hogy ballibeket és álcivileket bántani tilos."

Igen, ezzel együtt pedig Turul: "ilyen ország pedig nincs" sorozata is bántó, mert szűntelenül demagóg, kirekesztő és rossz színben tűnteti fel az országban történt eseményeket!!

[...I.]

Követeljük az azonnali elhátorlódást és bocsánatkérést.

józan' 2008.10.05. 23:28:03

elhatárolódást*

khm...nehéz szó:)

heima (törölt) 2008.10.05. 23:31:37

mindenesetre mindent elmond a tarkák lelkivilágáról, hogy a rendezvény után a legfontosabb igazodási pont, hogy milyen csúnyán bánt velük a jobbközép blogmédia.

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2008.10.06. 00:22:26

A "Gödör-törzsközönség" és az "NKA-pályázatból élő" jelzőkek nem szántuk sértőnek. Két jól meghatározható, objektív kategóriáról van szó, arról egy szót sem ejtettünk, hogy van-e velük valami bajunk.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.10.06. 00:49:42

Hát azt ergé kollegától már megtudtuk egy ideje,
hogy a "Gödör-törzsközönség" zömében jobbos, ugyebár. )

Kopiás Attila Steve 2008.10.06. 00:52:14

heima: sírnék én az MTI blogján is ha lenne, de nincs. :+)

Turul: Kérdezted, hol lettünk rugdosva, íme egy rövid válogatás:
"Utcára vonult hát a Kultiplex és a Gödör környékének törzsközönsége, valamint az NKA-pályázatokból élő liberális humán értelmiség. ": Én is ebbe tartozom (Gödör), mi képezhettük kb a negyedét a tömegnek, rengeteg volt a teljesen átlagos középkorú és idős ember is, gyakran családdal, de ugye a fiatalokon sem látszik elsőre, hogy akkor ők most hol szoktak szocializálódni... Az NKA-sok meg nem hiszem, hogy jelentős tömegek lennének, pont ez a baj velük... :+)

"Azok, akik szerint Gyurcsány egy komcsi gazember, Kóka egy korrupt bűnöző, Fodor egy puhapöcsű nyomoronc, aztán amikor jönnek a választások, szépen sorban állnak, és leszavaznak az SZDSZ-re (a második fordulóban meg az MSZP-re).": Hát ez mondjuk a rágalmazás minősített esete. :+) Mi pl 2006-ban szerveztünk pár ezer fős demonstrációt "Szavazz érvénytelenül és szerveződj" szlogennel, de azért sokan voltak ott még akiket hét lóval sem lehetne a koalára való voksolásra bírni. Azért vicces, mert ezzel nemcsak a magánemberként is független civilekbe rugtok bele, hanem pont azokba is, akik egy hozzánk hasonló független szervezetnél önkéntesek, amúgy meg fidesz szavazók (ésvagy akár ott is önkéntesek), azaz saját kutyátok kölyke...

"azok az emberek és szervezetek, akik/amelyek eddig Gyurcsány Ferenc, illetve az őt mindenben támogató, de most látszólag bomlófélben lévő MSZP-SZDSZ-szövetség seggében voltak, most kikukucskálnak kicsit. Sőt van, aki derékig kihajol, s úgy kiabálja: „Nekem semmi közöm ezekhez!” „Csak érzéki csalódás, hogy itt vagyok!” Mással nem lehet magyarázni, hogy ugyanabban a témában (kirekesztés-ellenesség) Gyurcsánnyal korábban nem éppen ellenséges figurák újabb demonstrációt szerveznek, mintegy elhatárolva magukat a munkásőr-chartától.": Szomorú, hogy ezt is magyarázni kell. 1) Az Összefogás és a Tarka Magyar indult hamarabb, Gyurcsány előzött be az ötletre lecsapba a Chartával. 2) Ti is nagyon jól tudjátok, hogy a szervezetek nagy részére nem igaz, hogy Gyurcsány fenekében éldegélt volna valaha is. Amnesty, Védegylet, humanisták ponthogy rendszeresen kritikusak az aktuális kormánnyal - ha mondjuk a TB mentőkre gondolunk, akkor ráadásul akár sikeresebben, mint a szélsőjobb - a szervezetek túlnyomó része pedig nem politikai tematikájú, azaz már csak azért is független mindkét oldaltól, mert egy színház, sportegyesület vagy ehhez hasonlók nem foglalkoznak ezzel. Szóval Gyurcsány közelébe kategorizálható szervezetek viszonylag kevesen vannak. Ilyen pl a Magyar Antifasiszta Liga, amely zokon is vette, hogy nem vagyunk Gyurcsány-barátok és kilépett az Összefogásból.

Na, nem akartam feltétlen ide citálni, de konkrétan rákérdeztél, hogy mi a gondunk a Reakció tálalásával. Nekem személyesen abszolúte nem az a bajom, hogy negatív dolgokat írtok a dologról, aki olvasta a fent linkelt cikkemet vagy a saját blogomban írtakat, az tudja, hogy én is elég kritikus vagyok vele. Ti viszont a postokban beálltatok abba az MTI-kapcsolat.hu tengelybe, ami csak Gyurcsányon és pártpolitikán keresztül hajlandó értelmezni az eseményt. Amivel pont az egyetlen kibaszott összefogásba rúgtok bele, ami próbálna valamit tenni a politikai tömbgondolkodás ellen. Ezt egy diszklémer és pár comment akkor sem ellensúlyozza, ha én mint ember személyesen értékelem a gesztust és ezek miatt amúgy sem áslak el titeket. Remélem ez némi segítség a "Viszont ha ennyien érzik úgy, hogy bántóan írtunk a résztvevőkről, akkor az a mi hibánk." nézőpontra reflektálva.

Van ez a vicc, amikor mittoménkit vezetnek körbe az ördögök a pokolban a nemzetek üstjei körül. Az amerikaiak üstje körül szögesdrót akadályozza meg a szökést, a ruszkiknál géppityus ördögök, a németeknél, elég, hogy ki van írva hogy "kimászni tilos", a magyaroknál viszont semmi sincs. Kérdi a látogató, hogy ez hogy lehet, mire a reakció: "á, ha egy ki akar mászni, a többi úgyis visszarántja". És szerintem ez pont ennek a helyzetnek az iskolapéldája és megmutatja, hogy ez a jelenség nem rossz szándék és direkt kibaszási célok miatt létezik, sőt. Annyira azt szeretnénk, hogy minden a legjobb legyen és annyiszor csalódtunk már abban, hogy nem lesz az, hogy most már inkább mindenkiben bűnözőt látunk inkább, mintsemhogy megint csalódnunk kelljen. Nem tudom, egyetértetek-e némileg ebben a nézetemmel, ha igen, akkor tudom, hogy fura lehet azon gondolkozni, hogy lehet, hogy szándékunk ellenére tényleg azokat az árkokat ássuk, amik betemetődésének örülnénk? De well, mindannyiunkra ráfér az önkritika, mi máson keresztül fejlődnénk.

Eleve, nem tudom, bele tudjátok-e élni magatokat abba a szituációba, hogy hat év aktivizmus után, ami túlnyomó részt pont a kormányoldal ekézését jelentette - egyszerűen mert ellenzékből nehéz túl sok baromságot csinálni, majd ők is kapnak ha ők lesznek soron - egyszercsak gyurcsányistának van kikiáltva az ember. Ez kicsit meredekebb, mint amikor a Reakciót hívják szélsőbalnak, azt legalább nem akarták megmagyarázni, csak technikai tévedés volt...

Amúgy Tóniék 1. kérdésére nem tudok válaszolni én sem, ezügyben Johhny Cash és Ford nézeteit követem: bármilyen színű ruhát szívesen hordok, amennyiben az a szín fekete. :+)

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.10.06. 01:04:36

Gloire "Hát azt ergé kollegától már megtudtuk egy ideje,
hogy a "Gödör-törzsközönség" zömében jobbos, ugyebár. )"

Nem mondtam ilyen marhaságot. Csak azzal hadakozok állandóan, hogy egyesek pártpolitikai nézetek alapján skatulyázzák be egy-egy szórakozóhely heterogén közönségét (brr...)

Kenguru 2008.10.06. 01:34:40

Azért kedves naivitás ez az erőszakmentesség.

Martin Luther King mozgalma befulladt. Nem nagyon érte volna el a célját ha nem lövik őt le. Akkora már túl volt amerikai pár nagyon súlyos etnikai zavargáson.
Így végül Kennedy a háborgó feketéktől való félemében, őket lecsillapítandó adta meg a várva-várt jogokat.

A britek meg a második világháboú után az egész gyarmatbirodalmukat leépítették, még máltát is ahhol pedig tüntetések voltak a brit fenhatóság MELLETT.
Gandhi max siettetni tudta a folyamatot.
Nem beszélve arról hogy pl a világháború alatt próbált egyezkedni Hitlerrel.

A valóságban az van, hogy erőszakos támadást a legritkább esetben lehet erőszakmenetesen elhárítani.
Erőszak nélkül most osztrák vagy török gyarmat volnánk. :)

józan' 2008.10.06. 01:38:58

"KA_Steve · ifjuhumanistak.hu/steve 2008.10.06. 00:52:14
heima: sírnék én az MTI blogján is ha lenne, de nincs. :+)"

Ja, ha már a tarkabarka szarul sült el, legalább a blogolvasó embereket győzéttek meg arról, hogy mennyire cool dolog /civil humanistának/ lenni. :-D

Kopiás Attila Steve 2008.10.06. 01:45:38

józan: most őszintén, láttál te már olyat, hogy valaki egy blogon meg lett győzve? Pláne arról, hogy én cool vagyok? Könyörgöm, ezt még élőben sem hinné el rólam senki, pláne kommentek alapján. :+)

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2008.10.06. 01:50:15

Steve:

a picsába, a picsába és megint csak a picsába

nemtom mi történt veletek, de hubával még azon agyaltunk, hogy mit kell a Feri arcához méretezni, erre kapom szombat délben a mailt, hogy punnyadás van. Persze Feri ugrott a tálcán kínált préda lehetőségére

erőspista · http://helyzetvan.blog.hu 2008.10.06. 01:53:23

jó, tudom, mert néztelek olvaslak,hogy te inkább soft stílusban utazol, de gyf-nek nem derogált egy országot széthazudni, hogy választást nyerjen. mégis a civilszféra mittől lett volna tiszteletreméltóbb ??

heima (törölt) 2008.10.06. 01:59:06

Steve, az itt az alapvető probléma, hogy az egész dolog, ami miatt kiálltatok, az lufi, légvár, nem létezik. Nem sérti meg tömegesen az Alkotmány idézett részét a Magyar Köztársaság, és ezen túlmutató dolgok is, mint a szélsőjobb veszély nem létezik. Illetve létezik, néhány erre rákockult ember agyában, kb akkora tömegeket képezve, mint a rendezvényen is megjelent.

Ezzel önmagában nincs baj, az emberi jogok nagy barátjaként felőlem mindenki arra kockulhat rá, amire akar, de sajnálatosan ezen téma politikai felségterületté vált. Adott ugyanis Magyarországon a balliberális politikai oldal, aki aktuális helyzettől függően felmelegíti a témát csak azért, hogy palástolja kormányzati tehetetlenségét. Kiállni a fasizmus meg a szélsőségesek ellen mindig nagyon európai, nagyon progresszív, és nem kell hozzá semmilyen agyi tevékenység, még Török Zsolt is képes rá. Ugyan sok plusz szavazatot nem hoz, de lehet vele izzítani a nyugdíjasokat, akik nagyon hatékonyan tudják összekötni a szélsőségeseket a létbizonytalansággal, és addig se arról beszélünk, hogy évente egy kisvárosnyi ember hagyja el a munkaerőpiacot, vidéken meg megszűnt a törvény.

Szóval adott ez a politikai erő, aminek legitimációs kampánya pont egybeesik a ti hobbitokkal, ráadásul még időben is egymásra csúszott a dolog. Ezek után szerintem érhető, hogy a népek miért úgy állnak hozzá a dolgokhoz, ahogy. (függetlenül attól, hogy ott volt-e Gyurcsány, vagy nem volt)

A Judapesten van egy írás, ahol a szerző felteszi a kérdést, hogy hogyan kéne megnyerni a tömegeket az ügynek, hiszen nem értik, azért nem mentek el többen. Nekem is fel kell tegyem a kérdést, nem lehet, hogy nincs is ügy, csak 5000 lelkes budapesti lakos hobbijáról van szó?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.10.06. 02:11:22

Nem mondtam ilyen marhaságot. Csak azzal hadakozok állandóan, hogy egyesek pártpolitikai nézetek alapján skatulyázzák be egy-egy szórakozóhely heterogén közönségét (brr...)

brr...brr, elgurult a kisautó? Bocs ergé, előrebocsájtom
nem írsz rosszul szerintem, és kedvelem az írásaid
nagyrészét. De az nem fér a fejembe, hogy egy ilyen
nyilvánvaló helyzetet nem látsz át.

A Gödör klub egy politika álltal megszállt hely a kezdetek
óta. Ezt fényesen bizonyítja ez a hétvége is. Egy szórakozó
hely, amelyiknek az irodájából egyszer az Eörsi Matyi bá
távozik, egyszer Fodor, Egyszer Kóka távozik aktatáskával, ahol megszokott dolog a pártrendezvény, ahol Geszti és Bódis sajtótájékoztat, ahol Beszélő esteket rendeznek,
ahová _nem engednek be kokárdával_ arról mit gondoljak?

Arról a helyről, ahol a Kendermag Egyesület bármikor
rendezhet spanglisodró versenyt, és ehez rendőri biztosítást
kap, miközben vidéken egy gimnazistának ez minimum előzetest jelent, ahol ugyanez a Juhász Péter - mint itt a
ti blogotokon kiderült, WMH kommentjéből - az egyedüli
hozzáférő szerkesztője a magyartehén blognak...

Arról a helyről, ahol a nyolcvanas évek "kiszesgeci"
népművelői, művházas bohócai nyomulnak, arról a
helyről ahol figyelik a fiatalokat és a mai napig hangulatjelentéseket készítenek, szóval arról
mit gondoljak?

józan' 2008.10.06. 02:20:20

By the way, továbbra sem "szeretjük" azokat, akik ellenvéleményt fogalmaznak meg, acsarkodásnak, belérúgásnak véljük. Ennek az egész izének ez volt az egyik tanulsága, amellett, hogy kiderült: egy miniszterelnök is lehet magánember. :o

Kopiás Attila Steve 2008.10.06. 06:12:00

gloire: Wow, te melyik gödörről beszélsz? Mert én az Erzsébet téren ismerek egyet, de arra nagyon nem illik rá a leírásod. Valahol írtam is, hogy pont most csütörtökön, a szokásos teltházas néptáncórára ugrott be Budaházy, Toroczkai és pár nagymagyarországos/kopasz haverjuk, volt jópár extrém népijelmezes figura is stb. Szóval nem kétlem, hogy kokárdával nem engedtek be valakit, de valszeg nem a kokárda volt a probléma.
Még azt se kétlem, hogy a Gödör vezetőinek lenne pártpolitikai kötődése, mittomén. De velünk például az ikszedik kormánykritikus demónk után sem éreztették soha és mindig szívesen segítettek hellyel - nyilván nem jó szándékból, hanem mert legutóbb is annyi embert vittünk, hogy mozdulni nem lehetett odabent, az meg nekik jó pénz a fogyasztásból.
A pia viszont mocsok drága és blokkot sem szoktak adni, ha valamit én ekéznék bennük, ez lenne az... :+)

Kopiás Attila Steve 2008.10.06. 06:40:25

erőspista: Te mondasz valamit. Csak nem tudom, mit. Hogy jövök épp Hubához és Feri arcához?
Ha jól fordítalak és épp valami ellenaktivitáson agyaltál, azon amúgy kivételesen tényleg nem vettem volna részt, két dolog miatt sem.
Egyrészt nekem piszkosul nem feriről szólt a dolog, konkrétan úgy elfelejtettem még az elején, hogy csak távozáskor jutott eszembe, hogy jétényleg, itt volt vajon? Ennek azért örülök, van némi szép emlékem amihez vissza tudok menekülni, amikor megnézem a média által előadott hányingert.
Másrészt meg korrekt madár nem szarik a saját fészkébe. Mármint nyilván tök más a helyzetem szervezőként, az Összefogás egyik tagszervezetének képviselőjeként egy Összefogás által szervezett eseményen, mint ha épp most toppantam volna haza Mozambikból. Nem vagyok egy kifejezetten könnyen bandázós típus, de ha már összefogok valakikkel, akkor vagy közösen változtatunk a közös programon, vagy én egyedül nem szívesen. Nagyon úgy jön le ám érzésileg a többi szervezőnek, hogy szembefordulok a közmegegyezéssel, az meg egy összefogásnál gáz dolog.
A softságot meg attól függ hogy érted. Erőszakos cselekedetekben soha nem voltam benne, egy indokolt rendzavarás szabálysértéstől, rendőröktől, fogdától viszont nem ijednék meg, csak ahhor értelmes cél kell. Próbáltam már, ki lehet bírni, csak ott kell legyen mögötte, hogy akkor ez miért is értelmes? Mindenféle ellenkező híreszteléssel szemben öncélúan feltűnő dolgokat meg nem szeretek csinálni. Egy bukott lúzernél azért magasztosabb cél kell ahhoz, hogy a felhajtás vs ügy súlya mérleg egyenesben legyen szerintem.

homopoliticus · http://homopoliticus.blog.hu 2008.10.06. 08:39:13

Na, ha jól látom, azért kezd átjönni az, amit Shadai meg Kóczián meg én meg még sokan pedzegetünk, és ennek örülök, ezért szeretek ide járni. Csak annyit akarok hozzátenni, hogy bár Tóniék stílusát nagyon bírom, bizonyos helyzetekben néhány célratörő tőmondat (max. pár bővítmény) többet ér, mint az irónia, ha már az üzenet hasonló akart lenni ahhoz, amit Kóczián írt (lásd Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2008.10.05. 22:44:04, bár nekem nem igazán ez jött le, de mindegy). Pl. "Abban, hogy ..., támogatunk benneteket, ellenben az, hogy ... , gáz."

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.10.06. 15:23:08

alkaloida.blogspot.com/2008/10/keresztes-lovag.html
süti beállítások módosítása