Obama esélye
2008. október 02. írta: Nimitz

Obama esélye

 Teljes a káosz. Mióta Henry Paulson bejelentette a hétszázmilliárdos adósságátvállaló csomagot, zűrzavar és kétségbeesés uralkodik. A választók dühösek, mert megint ők állják a számlát, a közgazdászok nem tudják, működni fog-e a csomag, vagy tovább folytatódik a lejtmenet. A kongresszusi képviselők a kétségbeesés határán vannak, hogy meg kell szavazniuk egy ilyen csomagot, aztán irány haza, a dühtől szinte nem látó választóik közé. Bő egy hónap van a választásokig, lássuk, mi a helyzet.

  Hiába az egyre komolyabb áldozatok, nem sikerül orvosolni a kialakult pénzügyi helyzetet. Komoly esélye van annak, hogy olyan bizalmi válság alakul ki, amikor befagynak a hitelek minden fronton, ami egy hosszan tartó recesszióhoz és megugró munkanélküliséghez vezet. Senki sem tudja pontosan, működik-e majd a Paulson-csomag, amit a republikánus alsóházi képviselők több mint kétharmada, a demokraták negyven százaléka szavazott le első olvasatban, óriási pánikot okozva a pénzügyi piacokon. Csődöt mondott az elnök, a Kongresszus, a kormányzat. A neokon republikánus adminisztráció szocialista eszközökkel dobálja a mentőöveket a bankoknak, pénzügyi intézeteknek, biztositóknak, hogy megakadályozza az összeomlást.

 A demokrata elnökjelölt jelenlegi esélyei igen jók. Minden perc, ami a gazdaságról szól, előny számára, és egyben csapás McCainnek. A Paulson-bejelentés óta alapvető változás állt be a kampányban, a billegő államok egy részében Obama előnyre tett szert. Vezet Colorádóban, Új-Mexikóban, Michiganben, Pennsylvaniában, Minnesotában. Éles a verseny Floridában, Nevadában, Ohióban, Észak Karolinában és olyan republikánus államokban is, mint Virginia vagy Missouri. Bár Obamának a mai napig nem sikerült meggyőznie a választókat alkalmasságáról - a tavaszi  43%-ról 48%-ra nőtt azok aránya, akik kételkednek Obama alkalmasságában - a jelenlegi helyzetben ez nem mérvadó. A demokrata és független szavazók nagy része annyira utálja a jelenleg hatalmon lévőket, hogy lassan már nem kérdés Obama alkalmassága.

 John McCain számára rémálom volt az elmúlt két hét. john mccain and cindy mccain at the 2008 republican national conventionPalin kiválasztásával stabilizálta saját bázisát, és időlegesen átvette a vezetést, ám a gazdasági válság hatására napok alatt visszabillent minden Obama felé. A republikánus jelölt kétségbeesett kisérleteket tesz, hogy magához ragadja a kezdeményezést, de a külső környezet, Obama pénzügyi forrásai és hatalmas kampánygépezete óriási erőt kölcsönöz a demokrata jelölt kampányának. McCain hónapok óta próbálja tördelni a játékot, de mire egálba hozza a meccset, a semmiből megint kap egy gólt. És az ideje egyre fogy.

 Mindkét elnökjelölt meg van áldva választottaival. Amilyen jól jött Palin a bázis stabilizálásához, annyira tragédia a hölgy, amikor kamera elé kerül. Ezrek áramlanak a republikánus gyűlésekre, az emberek meg vannak őrülve Palinért, McCaint meg is választották már legjobb mellékszereplőnek. Ám amikor nem telepromterből kell beszélnie, sőt, egy riporter kérdez, Sarah Palin kudarcot kudarcra halmoz. A McCain kampány súlyos hibát követett el, hogy nem zárta el Palint a politikai sajtótól - úgy, ahogy Schwarzeneggerrel tette csapata 2003-ban -, és eljutottak oda, hogy amikor Palin interjút ad, John McCain ott ül mellette. Obama sincs könnyű helyzetben, Biden is meglehetősen önjáró. Néha kerekesszékes szavazóra szól rá, álljon már fel, hogy mindenki lássa, néha a saját reklámjaikat kritizálja és beismeri, Hillary jobb alelnökjelölt lett volna nála. Néha meg azt javasolja Bushnak, álljon ki a tévé nyilvánossága elé, ahogy Roosevelt tette 1929-ben, a nagy gazdasági világválság idején. Csak ugye akkor nem FDR volt az elnök, és nem volt televízós nyilvánosság sem.

 Az első vita kiegyensúlyozott volt, és bár McCain határozottabb és elnökibb képet mutatott, Obama átvitte a lécet. Neki jelenleg már ez is elég. Neki az volt a fontos, hogy megmutassa a közvéleménynek, van véleménye és el is tudja mondani. Ez sikerült. Ráadásul szerencséje is volt, mivel a vita első fele a tervekkel ellentétben a külpolitika helyett a gazdaságról szólt, ami nem jött jól McCain számára. Még három vita van hátra, melyből a legérdekesebbnek a Biden-Palin alelnöki meccs igérkezik október 2-án. Obamának elég az, ha nem hibázik és kicsit finomabbra hangolja üzeneteit, elhagyva a szóvirágokat. Mivel a gazdasági válság mindennapos téma, és kitart a választásokig, Obamának a kötelezőt kell jól hoznia.

 A tévékben látható Obama fölénye, hetek óta erőteljesen hirdet. Óriási méretű önkéntes és fizetett aktivistaserege, erős irodahálózata van. McCain ideje egyre fogy, bár azt nem tudni, van-e valami októberi meglepetés a tarsolyában. Azt sem lehet előre látni, kitör-e  valami olyan külpolitikai válság, ami a jelenlegi pénzügyi katasztrófát leveszi a napirendről. Amennyiben igen, McCain ismét visszatérhet, ahogy ezt a grúz konfliktus kapcsán láttuk. És azt sem tudjuk, mekkora azoknak a rejtőzködő szavazóknak a száma, akik nem fognak fekete jelöltre szavazni, de jelenleg ezt eltitkolják.

 Így is, úgy is: előny Obamánál.

usa

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr29689642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zetek 2008.10.02. 07:45:50

Mivel nem szeretem Amerikát Obamának szurkolok. Mert megérdemlik.

Joejszaka 2008.10.02. 08:23:22

Nem tudom, hogy melyik lenne a jobb elnök.

Azonban félek, hogy egy demokrata kormány itthon a választásokon a szocikat tolná. És ez akár jó pár százalékot jelentene nekik...

BruceTheHoon 2008.10.02. 08:26:57

"Néha meg azt javasolja Bushnak, álljon ki a tévé nyilvánossága elé, ahogy Roosevelt tette 1929-ben, a nagy gazdasági világválság idején. Csak ugye akkor nem FDR volt az elnök, és nem volt televízós nyilvánosság sem."

Észre sem veszed, annyira természetesnek veszed a neokon spint, amely szerint Biden azt állította, hogy FDR elnökként szólt a néphez. Nézd csak meg a fenti két mondatodat; aki nem ismerős a szituációval, annak eléggé furcsa lehet a "csakhogy akkor FDR nem volt elnök" kitétel, mert egy ilyen tévedés fennállása nem következik az előző mondatodból. Azt hiszem, annyira bele vagy merülve abba a kontextusba, ahol ez a neokon spin közkeletű, hogy észre sem vetted, amikor bizonyíték nélkül hivatkoztál rá.

Biden azt egyáltalán nem mondta, hogy FDR elnökként szólt volna a lakossághoz. 1929-ben FDR New York állam kormányzója volt, és ebben a minőségében *rádió*beszédet mondott a válság margójára, amiben tényleg azok a mondások szerepeltek, mint amit Biden is idéz. Tehát Biden annyiban tévedett csak, hogy tévét mondott rádió helyett.

Itt az interjú: www.youtube.com/watch?v=Glrnb_G34E4. A releváns mondat: "... when the stock market crashed, Franklin Roosevelt got on television and said ...". Szó nincs elnökről. Végig leader-ről beszél az interjúban.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.10.02. 08:38:02

Nem biztos, hogy a szocikat tolnák. A putyinhaverkodást ők sem szeretik. Viszont azt sem biztos, hogy a neokonok nem tolnák a szocikat :)

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.10.02. 09:21:34

BruceTheHoon 2008.10.02. 08:26:57

Megelőztél...

Francois Pignon 2008.10.02. 09:31:07

Zetek,
ez aztán komoly hozzáállás. :/ Felterjesztelek egy Lovas István plakettre. ;)
A baj nem jár egyedül, a válság most még a nyaku(n)kra hozza Obamát is. Mikor robbant a krach, kicsivel McCain vezetett. Megköszönheti Bushéknak, ahogy nyolc éve is, hogy nem jön össze neki.

Cypriánus 2008.10.02. 09:37:28

kiváncsi lennék, a saját néger rokonom kire szavaz...azért valószínű Obamára. Bár szigorú katolikus a doktor bácsi, ( a másodunokatesóm nagyon édi volt az elsőaldozásán, kis félvér csajszi fehér csipkeruhában. Amúgy a ygerekek tudnak magyarul, és szlovákul is valamit, hisz anyai ágon kassaiak, apai ágon San Francisco-ak) ) de a katolikusok annó inkább demek voltak, csak a 70-es években az abortusz-melegjogi témák miatt mentek jobbra.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.10.02. 09:39:00

Ezt már kérdeztem az okosaktól, de azt hiszem, nem itt:

Mennyiben igaz az az állítás, hogy ha valaki (nálunk) konzi, az a republikánusoknak 'szurkol', míg ha libsi, a demokratáknak? (...ööö ..ha szoci, akkor nem t'om, kinek:)

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.10.02. 10:00:42

Emlékszem még Magyar Bálint Al Gore-os kitűzőjére :)

csavardi 2008.10.02. 10:22:24

Hát nem tudom,szerintem Obama hazai viszonylatban stílusában leginkább Orbánra hasonlít .

plastik02 2008.10.02. 10:54:15

nagyon vicces, ahogy a szoci-konzi párhuzamot próbálják ráhúzni néhányan az amerikai pártrendszerre. :D

"Óriási méretű önkéntes és fizetett aktivistaserege, erős irodahálózata van" (Obamának)

ezt úgy írod, mintha McCain Palinnel kettesben festegetné a választási plakátokat egyikük nagylelkű barátjának padlásszobájában. meg úgy egyébként is, kicsit (?) McCain felé húz a szíved, ami nem baj, csak érdekelne, hogy egy magyar jobboldali konzervatív ember mi alapján rokonszenvez McCainnel a szokásos abortusz, melegjogok, droglegalizáció vonalon túl.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.10.02. 11:10:09

plastik02 2008.10.02. 10:54:15

"nagyon vicces, ahogy a szoci-konzi párhuzamot próbálják ráhúzni néhányan az amerikai pártrendszerre. :D"

Sztem inkább szomorú. Lefogadom, hogy a szurkerek legtöbbjének fogalma sincs, hogy milyen nézeteket vall a két jelölt.
Aztán ott vannak az "én utálom az USA-t, ezért legyen a n*gger az elnök, és akkor még jobban utálhatom" típusú hülyék is.

Egyébként a Republikánus Párthoz hasonló politikai formáció Európában nem nagyon van (mármint a hatalom közelében). Kis túlzással a Demokraták jobb és bal szárnya nagyjából befedi az itteni politikai spektrumot...

CrL 2008.10.02. 11:13:40

feketeöves populista!

TD223 2008.10.02. 11:17:31

Az amcsik tényleg látnak különbséget a kettő között? Az egyik duma nélkül bombázná Iránt, a másik talán tárgyalna, mielőtt lebombázza Iránt. Az egyik triplán nyal be Izraelnek, a másik csak duplán nyal be. Mindenben hasonlítanak, kivéve a nyilvánvalót.

Cypriánus 2008.10.02. 12:41:25

Gratulálok Zetek, hogy így szereted a kínai terjeszkedést.
Csung-Kuó!!!

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.10.02. 14:28:43

Hainnibál, szerintem semennyire sem igaz ez az állítás.

Én spec egy korábbi (nem gagyi) online teszt alapján tisztán demokrata szavazó lennék.

Ahohy Úlf mondja, a repikhez hasonló párt nincs Európában.

Magyar viszonylatban: szerintem a Demokraták politikája nagyban lefedi a Fidesz politikáját.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.10.02. 14:33:40

Mert a magyar konzervatívok is imádják a nagytőkét. Meg a kisembereket és az ingyenes egészségügyi ellátást:)

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.10.02. 14:35:05

Engem is demokratának hozott ki az a teszt. Botrány!

Francois Pignon 2008.10.02. 14:48:38

A "Milyen kormányt szeretnénk Szlovákiában" teszt is sokféle eredményt hoz ki attól függően, hogy ottani szlovákok vagy magyarok, magyarországi szlovákok vagy magyarok, a világ más részén élők, befektetők vagy befektetést váró szomszéd ország vagyunk.
Részemről a kérdések jó része így indifferens.
Persze ha Európa választaná az amerikai elnököt, mindig demokrata lenne. ;) Igaz, ha Európa dönthetett volna világpolitikai kérdésekben, ma csak tanácselnököket választhatnánk, egy jelöltből. ;)

Cypriánus 2008.10.02. 14:58:04

Kedves Ergé!
tényleg nem lehet az ottani pártrendszert a miénkre egy az egyben vetíteni, de azért kultúrális és társadalmi kérdésekben a demek alegrosszabb értelemben baloldaliak. (abortusz, homokosok)
az más kérdés, hogy sajnos e kérdésekben a Fidesz is nagyon lekvár (lásd abortusz-törvény). De hát ez egy torz gondolkodású ország, sokkal torzabb e dologban, mint amerika, ahol az emberek 58%-a szerint a művi abortusz emberi élet kioltása.
Nálunk meg a '90-es években öthatod mondta, hogy még csak nem is erkölcsi kérdés!!!
Szépen el is rothadunk, de nem baj , lesz hely majd másoknak.

Francois Pignon 2008.10.02. 15:06:45

Nekem a demekkel szemben a legtöbb ellenérzést a sok hollywoodi meg egyéb celeb pöcs adja, akik magas erkölcsi piedesztálról fikázzák a repek (hogyúgymondjam) egyszerű redneck szavazóit. Tudom, én is egy egyszerű paraszt vagyok, de nálam még G. W. Bush is mindig menőbb (és az már valami), mint az amerikai balos pöcsök királya, Al Gore.
(Az irritáló demokrata celebek témájában amúgy ajánlom a southparkosok Team Amerika című egészestés bábfilmjét.)

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.10.02. 15:16:28

Szerintem abban a tesztben az abortuszt ( ami gyilkosság) kioltotta nálam az a válasz, hogy szerintem az államnak semmi köze az otthoni hálószobához.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.10.02. 15:17:10

Francois Pignon 2008.10.02. 15:06:45

"Nekem a demekkel szemben a legtöbb ellenérzést a sok hollywoodi meg egyéb celeb pöcs adja, akik magas erkölcsi piedesztálról fikázzák a repek (hogyúgymondjam) egyszerű redneck szavazóit."

És Ahnuld? Ő aztán elég halivúdi, nem? Charlton Heston? (OK, ő már nem él).

Francois Pignon 2008.10.02. 15:24:30

Arnold nem állt ki nagyon most sem McCain mellett. Nyilván szeretné ha újraválasztanák. Nem egy vérbeli repi.
De mondom akkor Genne Hackmant, igaz ő jobbára csak rosszfiút játszhat Hollywoodban. ;)

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.10.02. 15:39:01

Francois Pignon 2008.10.02. 15:24:30

Csak érdekességképpen:

Ahnuld felesége Obamát támogatja.
thecaucus.blogs.nytimes.com/2008/02/03/maria-shriver-backs-obama/

Még érdekesebb:

Boris Johnson is.
www.guardian.co.uk/global/2008/aug/01/boris.barackobama

Ezt nem Obama-fanként (mivel nem vagyok fan-típus) írom, hanem a fenti kijelentésemet alátámasztandó.

És egy pár vicces McCain-endorsement, just for the fun of it ;)

Lorenzo Lamas (LOL)

Tom Selleck

Kevin Sorbo (LOL)

Sly

en.wikipedia.org/wiki/List_of_John_McCain_presidential_campaign_endorsements

Természetesen az Obama listán is van legalább ennyi vicces figura. Innen lehet csemegézni:

en.wikipedia.org/wiki/List_of_Barack_Obama_presidential_campaign_endorsements,_2008

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.10.02. 15:49:30

Joe Eszterhas, Hollywood botrányhőse republikánus? Botrány! :)

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.10.02. 15:52:59

50 Cent és Beyoncé meg demokrata, haha :) Hmm, a Tokio Hotel vajon SPD-es vagy CDU-s? :)

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.10.02. 16:05:15

A Tokio Hotel az német zenekar? Azt hittem amcsi. Mindig tanulok a reakción valami fontosat.

A Harry Potter írónője meg egy millát adott a Munkáspártnak.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.10.02. 16:12:16

Komolyra fordítva: az európai (értelemben vett :P) konzervatív hozzáállás a két jelölthöz inkább valami ilyesmi:

www.amconmag.com/article/2008/mar/24/0002/

Elég hosszú, de sztem megéri rászánni pár percet...

Republikánus Péter 2008.10.02. 17:06:54

"Magyar viszonylatban: szerintem a Demokraták politikája nagyban lefedi a Fidesz politikáját..." (ergé)

Ja, meg ez az McCain-Obama párharc az 1998-as Horn-Orbán párharcra hasonlít. Öreg a fiatal ellen, kormánypárti az ellenzéki ellen, múlt a jövő ellen, konzervatív (vagyis posztkommunista) a szabadelvű ellen. Hornnak és McCain-nek is politikai szocializációját alapvetően meghatározó katonai múltja van; mind Orbán, mind Obama igazi "populista" politikusok, virtuóz szónokok (Orbán mára már eléggé megkopott, ez is igaz), nagy tömeggyűlésekkel; mindkettőt alkalmatlansággal vádolták megválasztásuk előtt (egyikük már bizonyította, hogy nem az).

No és persze a gazdaság- és társadalompolitikai elképzelések is hasonlóak (már, ha Bokros Lajost behozzuk kicsit a képbe Horn mellé).

Ha idevesszük még, hogy az MSZP mostani elnöke a szíve mélyén valószínűleg színtiszta neokon, akkor úgy látszik, a Fidesz és az MSZP képviselő véletlenül felcserélték a meghívóikat, amikor nyár végén amerikai jelölőkonvenciókra indultak...

Üdv: Peti

Francois Pignon 2008.10.02. 17:15:50

"Öreg a fiatal ellen, kormánypárti az ellenzéki ellen"
Ezek aztán a komoly párhuzamok. ;) Az évekig hadifogoly és a pufajkás közti párhuzam mint katonai múlt, pedig egészen elegáns. ;)

"Horthy-fasiszta" 2008.10.02. 17:26:28

"kormánypárti az ellenzéki ellen" ez valóban oly kuriózum, amit csak e két párharcban figyelhett meg az egyetemes politikatörténet iránt érdeklődő! :o)

eN 2008.10.02. 17:40:32

Őrnagy Őrnagy · nagyregeny.blogspot.com/ 2008.10.02. 16:05:15
A Harry Potter írónője meg egy millát adott a Munkáspártnak.

Hahaha Őrnagy az a párt Tonyék térnyerésével kb egyidőben jól lemondott a "munkás" jelzőről.

Mellesleg miért itt kommentel mikor Tirpákiában lenne szükség magára, he? 40 komment a verses posztban? Remélem szégyenli magát. Legalább egy kicsit.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2008.10.02. 18:15:59

inforadio.hu/hir/kulfold/hir-224580

:) szerintem a két párt között annyira minimális a különbség, hogy nem, látom, mire fel ez a hatalmas kampány és obama-mánia (no persze ez naiv mondat volt), és nevetséges, amikor olyan pólókat nyomnak, ami szerint Obama kommunista :) Habár nekem a Cain-gyerek szimpatikusabb, de amennyire ismerem a helyeztet, mindkét flé programjának jórészét kidobnám az ablakon. Nekem a neokon, neolib egyre megy, egykét erkölcsi kérdést leszámítva (abortusz, eutanázia), ezeknél a repik felé dől a mérleg.
Mostanában mániám John Lukacs nálunk most megjelent könyve, a Demokrácia és populizmus, ami részben arról is szól, hogy a repik mennyire nem konzervatívok a Júeszéjben.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2008.10.02. 18:21:45

HA oylan szempontból nézem, hogy melyik lenne történelmibb választás, akkor is játszik mindkettő, mert még sem fekete elnök, sem női alelnök nem volt. Legjobb lenne egy fekete női alelnök fekete női alelnökkel :) Erre kiélezni a dolgot viszont olyan, mint amikr afrikai pápát követeltek IIJP halála után, mondván, olyan még nem volt (pedig de), ráadásul a Vatikán egyik bíborosa, Francis Arinze, az Istentiszteleti és Szentségi Fegyelmi Kongregáció prefektusa fekete nigériai (és, hoppá, Ratzingerpárti volt, ha jól emlékszem)

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.10.02. 20:39:46

A költészet nem való egy katonához, ezt magának is be kéne látnia.

A nevük maradt ami volt nem? Labour vagy mi. Az, hogy megszívatták a sok hülye prolit, az egy dolog.

cpandacsoki · http://isis.blog.hu 2008.10.03. 00:36:56

Csakhogy az a teszt valószínűleg nem az amerikai pártrendszer levetítése a magyarra (ha meg az lenne, akkor miért olyan biztos, hogy ergé koordinátái pontosan egybeesnek a fideszével?), hanem valószínűleg az ember gazdaságpolitikai és szabadságjogi hozzáállását mérik hozzá a két amcsi párt közepéhez.

Az irritáló demokrata celebek alapján pártpreferenciát megfogalmazni az kicsit zsigeri politizálás (metazin.hu/node/1479). Michael Moore is az ő malmukra hajtja a vizet, stadionokat tölt meg a kampányával, hogy menjen mindenki szavazni.

Azért az nagy volt, amikor John Stewart azt kérdezte Hackabeetől, mintegy zárókérdésként a két héttel ezelőtti Daily Showban, hogy "So do you really think that only your party can cure the damage your party caused to the country in the last 8 years?"

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.10.03. 11:54:04

szóval van valami, de nem az igazi...:)

...nálunk tényleg mindenki demokrata (már hogy Szamár-fan:)?

cpandacsoki · http://isis.blog.hu 2008.10.03. 13:11:55

Aki republikánus, az privát egészségügy mellett van (ahol a biztosító lekéri a gyógyszervásárlási adataidat és azok alapján eldönti, hogy szerződik-e veled és mennyiért), a nagyon kis államot támogatja (a hitelválság miatti tőkeinjekció kivétel), azaz például a Máv veszteséges szárnyvonalait és a kis vidéki postákat rögtön megszüntetné, de talán a BKV-t is a jelenlegi állapotában, a környezetvédelemre nagy ívben szarik, stb. Ez csak a fő csapás, a libertárius szárny ennél sokkal durvább. És akkor még az nem került szóba, hogy az igazi nagy kampányfenegyerekek, a főfő jezsuiták, Roger Stone, Carl Rove náluk vannak, mint ahogy nálunk a szociknál. (Persze Wermer András is egy zseni volt, de azért neki komoly elvei voltak, hogy milyen kampányelemeket nem lehet használni).
Itt van alább a kapcsolódó karikatúra, elég király.
www.theonion.com/content/video/obama_runs_constructive_criticism

cpandacsoki · http://isis.blog.hu 2008.10.03. 13:15:26

Ja, és aki szerint a "bombázzuk le Iránt" és a "tárgyaljunk és ha minden kötél szakad, akkor utolsó lehetőségként ott van a bombázás" ugyanaz, aszerint Koszovó és Grúzia is ugyanaz és ezzel már a "noname árokásók" listájára kvalifikálta magát.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.10.03. 13:21:12

cpandacsoki · isis.blog.hu 2008.10.03. 13:15:26

Utolsó lehetőségként MINDIG ott van a bombázás. Úgy értem hülye lenne egy állam vezető(jelölt)je azt mondani, hogy OK, nyugi, bombázni úgysem fogunk. Diplomáciai önlábonlövés lenne.
Csak ezt nem úgy szokták mondani, hogy "tárgyaljunk és ha minden kötél szakad, akkor utolsó lehetőségként ott van a bombázás", hanem úgy, hogy "all options are on the table".

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.10.03. 14:36:14

Na, végre megérkezett:

"Sarah Palin look-alike for an adult film to be shot in next 10 days. Major adult studio. Please send pix, stats etc. ASAP Pay: $2000-3000 No anal required."

Any takers? :DDDDDDD

nymag.com/daily/intel/2008/10/coming_soon_the_sarah_palin_po.html

Komolyan mondom, már hiányérzetem volt. Annyira magas labda, csodálkoztam, hogy eddig nem csapkodták lefele.

(Ez valszleg fake, de lesz real is, lefogadom) ;D

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.10.03. 14:41:26

"No anal required."

Nem találok szavakat... Az álláshirdetések álláshirdetése.

CrL 2008.10.04. 15:49:57

Simpson már elment szavazni (vagyis megpróbálta ;)

www.youtube.com/watch?v=1aBaX9GPSaQ
süti beállítások módosítása