Könnygázművek
2008. október 01. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

Könnygázművek

  Szokásos esti kurucozás közben bukkantunk egy érdekes régi táblázatra, amely azt részletezi, hogy 2007 tavaszán a rendőrség kitől, milyen értékben, mennyi - főleg tömegoszlatáskor használatos - felszerelést szerzett be, természetesen a közbeszerzési eljárás alól mentesítve. Mivel a környékünket rendszeresen - és általában feleslegesen - elöntő könnygáz meglehetősen csípni szokta a szemünket, elsősorban arra voltunk kiváncsiak, hogy ezt honnan szerzik be, akik szolgálnak és védenek.

 Nos, a szállító a Combat KFT. Az 1992-ben alapított cég arra szakosodott, hogy fegyvereket és egyéb veszélyes cuccokat szerez be a magyar fegyveres szervek számára. Ők szállították például azt a 162 milliós tűzszerész robotot, amely idén nyáron Afganisztánban állítólag képtelen volt hatástalanítani egy bombát, egy magyar katona halálát okozva. A kft. néha exportál is: a Combat szerezte meg azt a 66 db BTR-80-as orosz harci járművet, amelyet Magyarország Iraknak akart eladni.

 A Combat két ügyvezetője Wéber János és Székely Herbert. Érdemes rákeresni a nevükre.

  Wéber János eredetileg a rendőrség terrorelhárító egységénél szolgált, innen ugrott fejest a magánszférába. Wéber a Nészabadság szerint Puch László MSZP-s pártpénztárnok gyerekkori jóbarátja. Felesége, Wéber Judit médiajogász annak a Media Magnet Kft.-nek a fő tulajdonosa, amely 2007-ben 80-90 ezer forintos órabérért végzett „marketingcélcsoportelemzéseket” és egyéb vicces szolgálatokat a BKV-nak. Judit asszony az MSZP-nek ügyvédként dolgozik, s Medgyessy Péter 2004-ben őt jelölte az ORTT élére (ez nem jött be). Wéber János maga sem áll távol a fővárostól: ő Hagyó Miklós szóvivőjével, a Stop.hu egyik tulajával, az ellenzék lejáratásáról szóló levelezés egyik résztvevőjével, Horváth Évával alapított közös céget (az EVMA Bt. főleg reklámügyekkel foglalkozik, bár az interneten csak a „macska esküvői kellék” kifejezésre keresve akadtunk rá).

 A másik ügyvezetőt, Székely Herbertet szintén nem kell bemutatni a kezdő és haladó Bódis Andrásoknak. Ő Amerikából jött, s néhai Fenyő János magántitkára és bizalmasa, majd Fenyő meggyilkolása után családjának képviselője, s gyakorlatilag a sajtómágnás örököse lett. Ebbe nem mennénk bele mélyebben, de megjegyezzük, hogy Fenyő pszichológusa, Perczel Tamás, a halála előtt készült riportfilmben Székelyt is megemlítette, mint akinek, khm, nem volt érdekei ellen Fenyő halála. Aztán Székely felügyelőbizottsági tagja lett annak a Zöld Újság Rt.-nek, amelynek elnök-vezérigazgatója nem kisebb celeb volt, mint Forró Tamás. Később pedig az Elender-utód PSINethez tartozó Inter.net vezetője lett - egy időben azzal, hogy a cégcsoport európai alelnökévé Kóka Jánost tették meg. A Combatba a cég honlapja szerint üzleti tapasztalatai és amerikai kapcsolatai kamatoztatása végett szállt be.

  Ők tehát azok az emberek, akiknek minden Pesten kilőtt könnygázgránát jó pár forintot fial. Csoda, hogy nem szerveznek minden hétvégére zavargásokat egy-egy tágasabb térre, ahol jó sok cuccra van szükség. (Remélem, nem olvassák ezt a blogot.)

 Persze tudjuk, valamiből azoknak is meg kell élni, akiket azzal vert meg a sors, hogy Puch László gyermekkori barátainak vagy Kóka János vezetőtársainak kellett lenniük. Ezért aztán nem is lázadozunk.

 Egy ötletünk azért mégiscsak lenne. Egy darab könnygázgránát beszerzési ára a rendőrségi táblázat szerint 17.520 Ft (összesen egyébként 3.000 db-ot vettek, 52.560.000 Ft-ért, további 48.700.800 Ft-ot költöttek gránátvetőkre, 75.600.000 Ft-ot pedig paprikasprayre). Ha már muszáj tizenhét rongyot elkúrni, ezért már egy üveg francia parfümöt is lehetne venni, nem is a legócskábbat. Úgy véljük, ha a CR vagy CS helyett Givenchy Ange Ou Demon-t spriccelnének a bolond csikósnindzsákra, akkor az nemcsak jóval hangulatosabbá tenné tüntetések idejére a várost - s megint benne lehetnénk a CNN-ben! -, hanem hatékonyabb is lenne. Mert ha a szkinhedek, futballhuligánok, kisnyilasok két tüntetésről olyan szagúan térnének haza az anyjukhoz, mint a rossz buzik, harmadszorra már ki sem mernék tenni a lábukat az utcára, így nem is kéne többet oszlatni. Az így megspórolt pénzt pedig költhetnék mondjuk a kiskunhalasi metróviaduktra. Annak a szaga talán nem érne el az ablakunkig.

 Bár már ebben sem vagyunk biztosak.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr42686568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.10.01. 12:10:17

Arca és neve is van a szexis hatalomnak :)

smalladam 2008.10.01. 12:16:45

szerintem a magyar üzleti féra az a pálya, ahol mindenki két kapcsolatok keresztül összeköthető Puch Lászlóval és Fenyő Jánossal

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.10.01. 12:17:14

Nocsak, szóval titeket a parfümlobbi pénzel? Végre kibújt a szög a zsákból. :D

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.10.01. 12:17:59

sa,
kezd el, mondjuk a Hírszerzővel és a PC-vel :)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.10.01. 12:20:08

Úlfhéðinn:
Csak Kálmánékat. Mezszponzoráció, azt mondták. A nevüket is meg akarták venni, de ez távol áll tőlük.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.10.01. 12:40:58

Tényleg, nem is vettem észre, hogy ők írták a postot. Túl "normális" a hangnem. A régi jobb volt. :)

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.10.01. 12:43:00

Illatos tüntetés : D Kálmán, Te zseni vagy!

Steve the Great 2008.10.01. 12:44:20

Nem lennék meglepve, ha hamarosan könnygázgránát-, gránátvető-, plexipajzs- és ehhez hasonló hirdetések jelennének meg a Reakción... :)

Francois Pignon 2008.10.01. 12:45:00

Mennyiszer hallani, hogy a háborúkat a fegyverlobbi robbantja ki. Tessék, megy ez kicsiben is, könnygázzal. ;)
Hamarosan forgatják az Összeesküvéselmélet 2-t, kis költségvetéssel, Mel Gibson helyett Stohl Andrással, Kálmánék bejegyzése promo szándékú kivonat a forgatókönyvből. (Mert a valóságban ilyen összefüggések nyilván nem lehetnek.)

Cook kapitány 2008.10.01. 12:52:15

És a kölnivel meglocsoltak adnak piros tojást? :-)

Steve the Great 2008.10.01. 12:54:14

Persze, majd bent az őrsön...

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.10.01. 12:59:50

Az igazi polip, ez nem plüssállatka.
Szép, gratulálok. Hiánypótló, már majdnem tökéletes.
Az igazi tényfeltáró újságírás valahol itt kezdődik!

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.10.01. 13:12:09

Akkor megyünk tüntizni? Csácsumicsá.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.10.01. 13:19:57

FélOff

Kapolyiról semmit nem találtam itt a keresőtökkel

Pedig ha van komcsi nagytőkés, akkor ő az

És róla hallani mindenféléd Őszöddel ÉP Orbán megfigyeltetésével kapcsolatban IS...

Valamint várom a balosan túlértékelt Einstein helyretételét is...:)

smalladam 2008.10.01. 13:20:22

de most nem azért, ebben mi a meglepő? a holdról jöttetek?

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.10.01. 13:22:06

On

elég jó poszt
Illatos nylonbnácikat elképzelem hazafelé ....hihi:)

(bár néhány ...sejtettetéssel kevesebb mondjuk több lett volna...)

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.10.01. 13:38:03

Óriási poszt!

"Kezdő és haladó Bódis Andrások" :-)))

Tényleg, nem maga Bódis kolléga írta a cikket?

Illetve, szakmailag: KálmánTóni, egy szobában, a gép előtt ülve csináltatok tényfeltárást és egy ilyen sztorit? zseniális!

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2008.10.01. 13:56:37

Hehehe.

Tudjatok, mi a kulonbseg a majus elseje es az oktober 23-a kozott ?
Az mszp majus elsejen sőrt oszt es virslit, oktober huszonharmadikan meg csak mustargazt ( a virslihez ) :D

Google 2008.10.01. 13:57:29

Maradjon az Ange ou Demon, mindenképpen kellően misztikus, finom illatú, sok hölgyet fog vonzani és tényleg a Givenchy örülni fog, reklám, olcsóbban is fogja adni, nem mint a Gazprom a gázát, szóval: telitalálat.
Gazdagodjanak mások is, nemcsak a Fenyő - titkárok!

IS 2008.10.01. 14:03:38

az egyik oldalról rendben van. lesz a másik oldalról is?

soseleszekelső 2008.10.01. 14:05:20

Akkor Budaházy meg Tomcat a Combat Pest megyei területi képviselői?

Az illatos tüntetésről nekem egy nem régi hír ugrott be. Izraelben bevetettek valami újszerű "undorkeltő" anyagot, amitől a tüntetők nagyrésze összerókázta magát, így véget is ért a 'rendezvény'. Az anyag állítólag nem mérgező, és a sokatmondó Görény nevet viseli.

Dr Kangörény 2008.10.01. 14:10:21

A tények magukért beszélnek, de ebben az országban tényleg nem nehéz kapcsolatba kerülni maffiózókkal, ha valaki olyan üzlebe kezd, amiben sok pénz van.

Egyébként felesleges célzásokra és logikai bakugrásokra nem lett volna szükség. "természetesen közbeszerzési eljárás nélkül", igen, szerencsére a bolondok majd húsz évig nem kerültek ki az utcára, ezért felesleges lett volna raktározni nagyobb mennyiéget. Az meg elfogyott és sürgősen kellett, hogy' a lófaszba kellett volna beszerzni? Normál eljárásban, fél év alatt?
"képtelen volt egy bombát hatástalanítani, ezzel egy magyar katona halálát okozva". Nem, a magyar katona halálát a bombát elhelyező iraki okozta! Attól, hogy a bombát nem lehetett azzal a szarral hatástalanítani, nem következik az, hogy egyébként nem jó műszer az a következtetés, hogy ráadásul az miatt halt meg valaki, elég furcsa.
"csoda, hogy nem szerveznek minden hétvégére tüntetést". Tudod, ezt beszéld meg azokkal a barmokkal, akik a jobboldali rendezvények után randalíroznak a városban. Ezeknek a rombolását a felsorolt emberekhez, szervezetekhez kötni erős csúsztatás. Persze könnyű meglovagolni a szokásos sületlenséget, miszerint mindent a szocik csinálnak. Ha jobboldalit vernek, ha jobboldalinál robbantak, bűnözőt robbantanak, baloldalinál robbantanak, ha vesszen gyurcsány után autókat gyújtogatnak, minden mögött az mszp áll. Na erről kéne leszokni, tudomásul véve, hogy ha egy idióta éppen jobboldali, akkor az jobboldali, csak nem százas, nem pedig a szocik nyakába varrni, hogy az ő megbízásából teszi az állatságait.

Azt meg különösen nem értem, hogy ezekre a dolgokra miért volt szükség egy ilyen rendesen felépített posztban, amit elolvasva ugyanis aki nem teljesen idióta, az a felsorolt TÉNYEK alapján is dührohamot kap.

Google 2008.10.01. 14:22:49

Ange ou Demon - Az illatos választás.

bög 2008.10.01. 14:30:43

"az a felsorolt TÉNYEK alapján is dührohamot kap"

egyetértek. Felfordult a gyomrom a cikkben olvasottaktól. És ezek az emberek halál nyugodtan tükörbe tudnak nézni, lelkiismeretfurdalás, erkölcs, mint olyan, nem létezik, stb. Hányinger!!!

Francois Pignon 2008.10.01. 14:34:51

Apropó, kinek a horgászboltjában futott fel mostanában a vajsav forgalma?

teddyde 2008.10.01. 14:47:23

bög: Ja, nekem is hányingerem lesz, hogy egy csomó pénzt baszunk ki az ablakon ilyen szarokra. De amíg mélymagyarjainkat csak így lehet kordában tartani, addig muszáj lesz. Amúgy meg mindenki rúgjon le egy kukát a helyéről, esetleg daraboljon fel egy padot, és akkor igaz magyarnak érezheti magát.

bög 2008.10.01. 14:56:22

teddy: igazad van, de hidd el, hogy ezek a patkányok akkor is megélnének vmi állami megrendelésből, ha nem lennének az állandó balhék. Az, hogy most éppen könnygáz, csak részletkérdés.

teddyde 2008.10.01. 15:03:34

Ja, mint anno kétezerben, amikor valaki nagyot kaszált a millenáris park műanyag kínai karóráin. A holdudvarok egyik pártnál sem a tisztességes piaci magatartásukról híresek. Csak ezek az ő patkányaik, azok meg azoké voltak...

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2008.10.01. 15:09:51

Bocsanatot kerek, a Millenaris park karorainak ugyeben Berkecz M-t mar meghurcoltak ( hmmm... az altesteben kerestek a szocilaista ertekeket, ezert kellett ketszer is megmotozni ).
Ja igen : BM-et a birosag aztan felmentette.

( csak felre : en ugy ertesultem rola, hogy mar 6 eve a 'szocial' "demokratak" kormanyoznak. Hogy is jon ide a millenaris park ? Es ha mar torteneszkedunk, akkor miert nem esik szo a zsurki vodkagyarrol, meg a Zefirusz kft-rol, peldanak okadek. )

., (törölt) 2008.10.01. 15:11:19

Ebből most logikusan az következik, hogy fityesz közeli céget kellett volna megbízni?
Úgy emlékszem, a Fehér Hajó kft sem kifejezetten Maszopos cég volt.
Az lenne az érdekes, ha nem így történtek volna a dolgok.
Értelmes ember nem gondolhatja egyik pártról sem, hogy hatalomra kerülvén, majd a másik cégeit fogja támogatni..

bög 2008.10.01. 15:15:26

teddy: nagyon a "mindkét oldal egyformán sáros"-ra akarod kihegyezni, a dolgot de nem értem miért, amikor ezt ma már kb mindenki tudja. Attól, hogy most ez a hír baszta fel az agyamat, még ugyaannyira rühellem a narancssárga bandát is, mint a pirosat. Nekem aztán nem kell magyarázni, hogy azok semmivel nem jobbak, de itt most Wéber és Székely "urakról" van szó.

teddyde 2008.10.01. 15:29:43

Csak azért, mert mostanában hajlamos mindenki elfelejteni, hogy mik történtek akkoriban. Amúgy meg reggel elromlott a mosógépem, raktam is gyorsan egy "Gyurcsány a hibás" matricát. Amúgy meg hányingerem van az egyoldalú tájékoztatástól, mindkét oldalról.

jbb 2008.10.01. 15:48:19

Dehogy van hányingered mindkét oldal tájékoztatásától, nem szoktad visszaolvani korábbi posztjaidat?

Avatar 2008.10.01. 16:01:44

"Még több ágyú, még több tank
Kellenek a fegyverek
Atombomba, harcigáz
Egyszer még jól jöhet

refr.: Kiégett föld
Egy kis világháború
Kiégett föld
Hát ezt akartuk nem?
Kiégett föld
Modern hadi technika
Kiégett föld
Ez férfias, igen!

Aknamezõ, szögesdrót
Hidegháború, melegfront
A lõszergyáros jó ember
Valamibõl élni kell"

HétköznaPI CSAlódások : Kiégett föld
www.zeneszoveg.hu/lyrics.php?lc=15054

Google 2008.10.01. 16:02:05

És képzeld el Teddyde, hogy ezek közül a mindkét oldalak közül az egyik: kormányon van. Hat éve. Az alatt lett volna ideje, hogy rendet tegyen a nem Fehér, de Ezüst Hajók ügyében, Millenáris-karórák stb. ügyében, ha, ha nem azzal lett volna elfoglalva, hogyan tömje a cimbik zsebét. Ezt is kérd rajtuk számon, ok?
És a hű, de büdös, hű, de csípős gázát nem feltétlenül a kukaborogatókon, hanem a Gyurcsányt nem kómálókon is kipróbálta, kipróbálja. Nem kell ahhoz tőrni-zúzni, hogy megismerd a "cuccost", elég az, ha elégedetlenkedsz, felháborodsz a hatalom ténykedésein. Ezt tudtad?
A mosógépet meg vagy megjavítod magad, vagy hívsz hozzá egy szakit, a matrica nem lesz elég, de gondolom, ezt te is tudod.

csati 2008.10.01. 18:10:11

Tök jó, most már a polgári oldaltól is lehet kurucinfó színvonalú írásokat olvasni! (Bocs, tévedtem, eddig is ott volt a Magyar Nemzet...)

teddyde 2008.10.01. 20:08:12

jbb: visszakeres, mégegyszer elolvas, értelmez, hozzászól

teddyde 2008.10.01. 20:15:32

Google: ülök az irodámban, és nem komálom Gyurcsányt, és nem jön a csípős gáz. Tegnap meg arról beszélgettünk a barátaimmal, hogy mennyi mindent nem komálunk a Gyurcsányban, és ha hiszed, ha nem, se ávéhá se gáz nem akadályozta a beszélgetést (ámbátor Gyuri barátom szabadjára engedett galambját idesorolhatnók)

Google 2008.10.01. 22:31:22

Ha, ha, ha. Próbáltátok már a Kossuth téren elmondani ezt a nem-komálás ügyet? Kordonozás előtt, után?
Otthon, galambbúgás mellett, rossz mosógéppel, ugye, az más, mint sokan együtt kimenni, ha odaengednek egyáltalán.
A gazdákat például a városból is kitiltották. Miért? Ők nem tarkák, vagy nem magyarok?

Azt mondta Gyurcsány: majd megunják, hazamennek.

Tettek érte, hogy így legyen, ne mondd, hogy nem látjátok, te és a barátaid.

Avatar 2008.10.01. 23:14:09

Nem a gazdákat tiltották ki, hanem a traktorokat. Szépen gyalog elmehettek volna tüntetni ők is. Csak ők a soktonnás böhömjeik nélkül már nem is tudnak lépni sem.
Mellesleg a kamionok sem jöhetnek be a Hungárián belülre. Biztos tőlük is fél a kormány.

Google 2008.10.01. 23:32:18

És a kordonok a Kossuth téren?
Megkérdezem, mert látom, magyarázat az van. Erre is lesz, nem kétséges.

teddyde 2008.10.02. 10:37:35

Otthon ülsz, és híreket olvasol. Azt írják, hogy holnap a házad előtt 50 fiatal tüntetni fog, ahol majd lámpavason lógást ajánlanak fel neked és családodnak, egy-két molotov koktéllal alátámasztva az ígéretet. Esetleg illedelmesen becsöngetnek, és kiszolgálnák magukat a hűtődből/kamrádból. Úgy rohannál kordonért meg ávéháért a Teve utcába, hogy öröm lenne nézni...

Google 2008.10.02. 16:18:24

Most győztél meg.

Dávid 2008.10.04. 13:28:06

Tényleg jól jönne nekünk halasiaknak, az a metróviadukt. Anélkül lassan már élhetetlen lesz ez a város. Ha végre kiengednék Zuschlág Janit, biztos elintézné nekünk Eu-s pályázati pénzekből. Ő ért az ilyesmihez
süti beállítások módosítása