Ty debile zasranej
2008. szeptember 30. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

Ty debile zasranej

– Barátaim, örömteli nap a mai, bár meg kell mondanom, némi szomorúság azért bujkál bennem. A Polib Mi Prdel projekt lezárult. Már csak az utómunkálatok vannak hátra, s egy korszak mindannyiunk életében hamarosan véget ér. František, légy szíves, ismertesd a gyorsjelentést!
– Köszönöm a szót, elnök úr. Nem akarom rabolni az időtöket, ezért csak a legfőbb eredményeket ismertetném. A Polib Mi Prdel teljes sikert aratott, köszönhetően két évtizedes áldozatos munkátoknak. Budapest járhatatlan, lakhatatlan és ronda. Nyakig el van adósodva, minden múlt-, jelen- és jövőbeli forrást elkúrtak az új metrójukra – Bohumil, ez a te zseniális ötleted volt, s nyugodj meg, ezt odafenn is tudják –, a fúrópajzsaik mégis többet állnak, mint Štěpánka néni az U Slamuban. Közlekedni semmivel sem lehet, a főpolgármester agya pedig már teljesen szivacsos a bogyóktól, amiket a Kokszos Karel embere szállít neki. Felépíttettük velük a világ legrondább színházát, vásárcsarnokát, hoteleit és bevásárlóközpontjait. Ami a közvetlen konkurenciát illeti: a hradjukban ugyan nem sikerült megcsinálnunk azt a hatalmas rózsaszín gömböt, amit terveztünk, de az ott álló hatvanéves rohadó rom sem sokkal szebb, s ahogy így kinéz, egy jó ideig nem is nyúlnak hozzá, ahogy a környékhez sem. A Verók Hunvald bratyó elintézte, hogy a zsidónegyedüket - ami sokkal nagyobb volt, mint a miénk - ledózerolják és kurva ronda lakóparkokat építsenek a helyére, arra a régi hídjukra meg, amire olyan büszkék, rávezettük az egész belvárosuk forgalmát. Esélyük sincs velünk szemben. A többit tudjátok. Már csak a hülyék járnak oda, meg a  csóró aberdeeni suhancok, akik dugni akarnak, de az kifejezetten jó nekünk, ha azok nem ide jönnek. Hölgyeim és uraim, kedves barátaim, a sikerünk teljes. Igen, Martin?

– És odafenn mit mondanak, van még velünk valami tervük? Vagy szélnek eresztenek minket?
– Ne aggódj, Martin, annyit szívtatok a hülye magyarok közt, hogy ha más nem, simán elmehettek korkedvezményes nyugdíjba. Akkora prémiummal, hogy életetek végéig áztathatjátok a seggeteket Karlovy Varyban. De azt mondta a Ručinský főosztályvezető, hogy szeretnék egyben tartani a csapatot. Ha vállaljátok, mehettek mindannyian Bratislavába, a szlovák tesók is jönnek fel, kezdenek odaszokni a hollandok, lesz ott munkánk bőven. De erről majd később beszélünk, most zárjuk le a Polibot. Ha jól látom, majdnem mindannyian itthon vagytok már, csak a Janék hiányoznak. Ők még odalenn vannak?
- Igen, most számolják fel az irodát és a telepet. Viszont ma reggel szóltak, hogy maradt még egy fél teherautónyi szarral kevert rózsaszín festékük, abból a fajtából, amivel már a fél várost összekenték. Várják az utasítást, hogy mit tegyenek a maradékkal.
– A legegyszerűbb, ha kiöntik az egészet valami nevezetes köztérre. Mondjuk arra az izére ott a sétálóutca végén, azzal a szoborral. Ne szarozzanak sokat, gondolom, már nekik is tele van a tökük.
– Az pazarlás lenne, a Ručinský, ahogy ismerem, biztos jól letolna minket. Egyrészt nem tűnne fel senkinek, másrészt egy-két év alatt elhordaná a szél meg az eső. Valami tartósabb és látványosabb dolog kellene, ami jobban beleillik az eredeti koncepcióba.
– Hát akkor fújjanak be vele egy házat. Valami jó látványos helyen. Van ezeknek a köcsögöknek az a Champs Elysées-utánzatuk, ott kéne találni egy jó kis feltűnő épületet.
– Remek ötlet! Legyen mondjuk rögtön az 1-es szám! Ott, ahol a sugárút beletorkollik a város legforgalmasabb közlekedési csomópontjába! Az pont Verók bratyó birodalma, úgyhogy nem lesz gond, ő két rúd knédliért bármibe belemegy. Szép kis búcsúajándékot hagyunk ezeknek a parasztoknak!
– Az a fél teherautónyi cucc elég lesz? Többet már nem kéne keverni, a Janék is megérdemlik a pihenést.
– Hoppá, erre nem gondoltam. Elég nagy épület, három utcafronttal. Csináljuk azt, hogy csak az egyik homlokzatot mázoljuk be!
– Á, az már unalmas, egy csomó helyen elsütöttük, s különben is, egy teljes homlokzattal kurva sok pepecselés van. Jobb ötletem van. A Janék rúgjanak be – majd küldünk nekik innen pár ládával, nehogy azt a szart igyák, amit ott mérnek! –, fogjanak festékszórót, vödröket, vakólókanalakat, pemzliket meg ami a kezükbe kerül, s azt a rózsaszín szart kúrják rá a falra, arra, amerre éppen állnak. A lényeg, hogy jó kurva foltos és ronda legyen. Ha meg elfogy, verjenek le pár díszt, csesszenek oda pár drótot, csövet meg hálót, hugyozzák le a falat, bontsák le az állványt, azt’ tipli. A zkurvysynék meg majd csak néznek, de nem kell parázni, ezt is benyelik. Az egész ne tartson túl sokáig, a Janék fogják fel ezt afféle könnyed jutalomjátéknak. Ha meg nagyon nincs kedvük hozzá, azt se bánom, ha mégiscsak kiöntik a cuccot valami forgalmas helyen. A Ručinskýval majd beszélek, végül is a Janék annál a Duna-parti zöld irodaháznál bőven túlteljesítették a tervet. Senkinek nem lehet egy szava sem, ha most picit lazáznak.
- Rendben František, most azonnal telefonálok a Janéknak. Szerintem ezt az egy melót még szívesen megcsinálják.
 

***

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr65686338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Steve the Great 2008.09.30. 07:52:12

Szép... Gondolom, a "felújítás" ellenértékét azért kifizették... (Ilyen esetekben nem tud meghatni a magyar építőipar siráma a körbetartozásokról, mifenéről)

Zetek 2008.09.30. 08:23:55

Gyerekek pihenjetek. A szellemesség nem megy.

tevevanegypupu 2008.09.30. 09:16:43

De megy, minden egyes irasuk nagyon szellemes es nagyon talalo. Sajnos ez is.

nénike · http://mandiner.hu 2008.09.30. 09:51:55

Nagyon brutálisan néz ki ez a ház. Ez a takony nem csak valami alapozó?

Egyébként ma adják át a Megyeri hidat. Ott meg az autókat festették össze.

smalladam 2008.09.30. 10:21:25

csak a hitelesség kedvéért: a zsidónegyed ledózerolása Hunvald bratyó biznisze

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.09.30. 10:37:19

smalladam:
Köszönjük, javítva.

plastik02 2008.09.30. 10:38:51

"Budapest járhatatlan, lakhatatlan és ronda."

ezért egy fakoff...

a képen látható ház viszont tényleg ocsmányul lett felújítva. én igazából a Kodály köröndön szoktam értetlenkedve körülnézni.
a zsidónegyedben pedig már csak azt várják, hogy a Kazincy utca pár múlt századi maradványa is elenyésszen.
civil városvédés igen, eredménytelen rinya, nem.

Francois Pignon 2008.09.30. 10:50:27

Siralmasan néz így ki, sajnálatos, de okkal számolhatnak azzal, hogy pár hónap alatt úgyis egységes fekete színezést kap az egész.

tevevanegypupu 2008.09.30. 11:18:35

Talan erdemes lenne annak az izraeli epitesznonek a palyazatat megfontolni a fopolgarmesteri posztra..

smalladam 2008.09.30. 11:20:07

szerintem egyébként a budapestiek megneszelhettek valamit a prágai operatív akcióból, mert februárban mikor párgában jártam néhány helyen annyi kutyaszart láttam, amennyit még az akácfa utcában is csak ritkán

caralho voador 2008.09.30. 11:35:22

Budapest járhatatlan, lakhatatlan és ronda, de a Nemzeti nekem akkor is tetszik ("Felépíttettük velük a világ legrondább színházát"). És nem azért, mert a fidesznáczik alatt épült...

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.09.30. 11:50:54

"csak a hitelesség kedvéért: a zsidónegyed ledózerolása Hunvald bratyó biznisze"

Nem. Kéz a kézben dolgoznak Verókkal.
A VI. és a VII. kerületnek ugyanis nem az Andrássy út
a határa, mint azt sokan gondolják, hanem a Király utca.

Érdeklődni, tájékozódni az Óvás Egyesületnél lehet. )
A helyzet az, hogy a zsidónegyedet izraeli befektetők
dózeroltatják le. Érdekes összecsapás ez a
"gettómentők" és "gettóbontók" között.

smalladam 2008.09.30. 13:07:43

ez igaz, de az igazán meredek bontások hunvald pályáján vannak. holló utca, dob utca etc.

plastik02 2008.09.30. 13:13:06

"caralho voador 2008.09.30. 11:35:22
Budapest járhatatlan, lakhatatlan és ronda, de a Nemzeti nekem akkor is tetszik ("Felépíttettük velük a világ legrondább színházát"). És nem azért, mert a fidesznáczik alatt épült... "

különösebb problémám nekem sincs a Nemzetivel, annál inkább az ilyen kijelentésekkel: "Budapest ronda és lakhatatlan..." nem tudnék szalonképesen válaszolni erre, úgyhogy csak jelzem, hogy nem, nem az.

smalladam 2008.09.30. 13:30:12

ez szerintem is túlságosan sarkos megfogalmazás, mintha azt a pár dolgot is le kellene sajnálni, amit eredményként lehet elkönyvelni az elmúlt évekből, márpedig szerintem ilyen van.

a nemzeti szerintem nem lett jó. a provinciális modernizmus szép példája, erősen giccses vonásokkal

tevevanegypupu 2008.09.30. 13:41:19

A Nemzeti elott a szobrok tobbsege jo, maga az epulet.. bahhhh. bonbonos doboz az olcsobb fajtabol sajnos.
Budapest - harom eve lattam utoljara - nagyon sokat valtozott. Nem elonyere: az epuletek kopottak, az utcak tobbsege lehangoloan szurka, a Keleti iszonyuan koszos es budos, a Vaci utcabol eltuntek a szep es elegans kirakatok, helyette megjelent a bovli minden mennyisegben. Az Andrassy ut lerobbant es nem tudom tenyleg melto-e a Vilagorokseg cimre.A Dohany utcai Zsinagog viszont szep. A Varban a nepmuveszeti kiallitas deszkabodei es a kinalat lehangolo volt. Szoval ha nem is elhetetlen es lakhatatlan, hogy csunyabb es lehangolobb lesz evrol-evre az sajnos teny.

hcrules 2008.09.30. 15:02:48

Nem vagyok oda Pestért, de azért tényleg nem lakhatatlan. Egyetemistaként jól el lehet lenni, de családdal semmiképpen... különben néhány húzás tényleg olyan, hogy szándékosan sem lehetett volna rosszabbul csinálni.

plastik02 2008.09.30. 15:10:02

teve: ha három éve láttad utoljára, akkor minek írod, hogy ilyen meg olyan? :D

a Keletit most újították fel (és azt hiszem a belső részt még tovább fogják) a pályaudvarok pedig sehol sem domestos illatúak. Váci utca tele van világmárkákkal, olyan mint egy előkelőbb reptér. az Andrássy út ilyen is, olyan is (említettem az omladozó Kodály köröndöt), az Oktogontól felfelé igenis rendben van (bár a Balett intézetért nagy kár), amikor épp nem basszák szét békés jobboldali fiatalok. a Várban rég jártam, arról nem nyilatkozom.

tevevanegypupu 2008.09.30. 15:35:25

plastiko2

Harom eve nem jartam Budapesten de iden nyaron jartam, biztos nem irtam eleg vilagosan.(:
Tevedsz a palyaudarokat illetoen: Becsben is voltam es ott ha nem is domestos illatu de tiszta a palyaudvar, es ebben a (fejlodo) orszagban is ahol elek minden nagyvaros palyaudvara tisztabb. Es van olyan amit a franciak epitettek a XIX. es XX. szazad evfordulojan tehat eleg regiek..Takaritjak oket allandoan. A Keletiben a jegypenztarak mellett es fent a vonatok melletti peron, a Keleti fobejaratanak kornyeke, a belepo, a bal sarokban levo kis terasz-szeruen kikepzett vendeglo mellett is budos volt es piszok. Ott fagylaltoztam lattam. Maga az etterem viszont tenyleg szep. Nem azert irom mert cikizni akarom, inkabb mert nagyon bantott es sajnalom. Es a tobbit is.

Cypriánus 2008.09.30. 15:37:52

Kedves Teve!
most hol laksz? nagyon izgalmas volt a felvezetés...:)

plastik02 2008.09.30. 17:41:19

teve: oké, félreértettelek.
szerintem van rengetetg pozitív változás, nem feltétlenül esztétikai értelemben. a belváros pezseg éjszakánként, ekkora éjszakai élet azért nem minden világvárosban van, vagy legalábbis nem ennyire egyéni. rengeteg romkocsma, klub, kulturális helyszín, mindenki megtalálhatja a számítását (amikor nem öntik le szarral és vajsavval). szerintem ez is nagyon sokat számít azon túl, hogy egy ilyen patinás régi város őrizze meg épségben arculatát, lehetőleg túlélve az önkormányzatokat és a városvezetést.

tevevanegypupu 2008.09.30. 18:20:35

plastik02

Az ejszakai Pest tetszett nekem is! A kulturalis elet pedig valoban nagyon jo, sajnos nem lehet mindenhova eljutni olyan a valasztek.
Viszont valoban idoszeru lenne a varosvezetest lecserelni mar. Szakertoire.

plastik02 2008.09.30. 18:27:14

egyetértek.
annyit még talán, hogy rengeteg múlik az embereken is. ezen a téren pedig nagyon le vagyunk maradva.olyanokra gondolok például, hogy 40-es nő eldobja a szemetet a metro aluljáróban a pékség mellett. először egy fiatal lány szól rá teljesen normálisan, hogy ezt elejtetette. a nő középsőujját mutatja cserébe. ezután én is felhívom a figyelmét, hogy egyáltalán nem elegáns dolog elhányni a szemetét, mondanom sem kell, hasonló választ kaptam.
és bármennyire láttam fejlődést is ezen a téren, sajnos tele van a város tahó paraszttal még mindig, így pedig azért nem olyan könnyű tündökölnie a fővárosnak.

tevevanegypupu 2008.09.30. 18:41:13

A szemetelesrol leszoktatni nagyon nehez az emberek egy reszet. Ehhez kellene ontudat is es kozossegi erzes. Anelkul nem megy.

VIII. Nagyapó 2008.09.30. 23:36:21

Plastik

Mikor újították fel a Keletit? Én nem vettem észre, pedig gyakran járok el mellette (igaz, a metróépítéstől most nem sokat látok belőle)... Sztem max. egy-egy csarnokhoz nyúlhattak hozzá.

Viszont nyáron a nemzetközi jegypénztáraknál jártam, néztem, hogy fel van állványozva. Kérdeztem, felújítás-e - mondták, nem, csak potyog a mennyezet...

Zetek 2008.10.01. 08:05:11

tevevanegypupu! Akkor vedd fel velük a kapcsolatot és írjanak szegény grafománok.

tevevanegypupu 2008.10.01. 09:33:09

Zetek
ugy latom minden reggel ballabbal kelsz fel.(:
süti beállítások módosítása