Vissza a történelem szemétdombjára
2008. július 08. írta: Ács Ferenc

Vissza a történelem szemétdombjára

 Ostoba, európai léptékben felelőtlen és könnyen súlyos következményekkel járó döntést hozott a strasbourgi Európai Emberi Jogi Bíróság. Egy jelentéktelen magyarországi párt szintúgy jelentéktelen, de izgága bohóca közvetve vagy közvetve elérheti azt, hogy szélsőséges akciózgatása nyomán hosszú évtizedek óta nem tapasztalt indulatok törjenek elő Magyarországon. Olyanok, amelyekhez képest csak szelíd kóstoló volt a homoszexuálisok szombati menete ellen rendezett lincspróba. A vörös csillag mostani rehabilitálása nemcsak azt fogja eredményezni, hogy néhány tisztességtelenségben megőszült aggastyán a kisközértbe leugorva viseli majd a szochazáér' kitüntetést vagy hogy a hírhedt kubai terrorista, Che Guevara mellett már a vörös csillag is feltünedezik egyes világmegváltó hülye tinédzserek pólóin.

 A rehabilitált ötágú csillag, amelynek jegyében százmillió embert küldtek a másvilágra, újból legitim jelkép lehet az élet minden területén. És újfent felbátorodnak a 2006 óta amúgy is folyamatosan erősödő, maguknak mindig egy kicsit többet megengedő nyilasok, neonácik: ha a komcsiknak, azaz vörös unokatestvéreiknek szabad, akkor nekik miért ne lehetne nyilaskeresztet, horogkeresztet hordaniuk? Az a helyzet, hogy a kérdés jogos lesz. Amúgy sem páratlan jelenség ez ma már, lehet látni ilyesmivel díszített egyenruhákat Budapesten - valószínűleg nem mind filmforgatásról vagy az NBH-ból jönnek. És ha lehet, hát viselni is fogják. És lesznek üvöltözések, verekedések, erőszak, ahogy tetszik. Még kínosabb lesz ebben a kelet és a nyugat hátrányait furcsa egyvelegben ötvöző országban élni.

 A bírák szerint „a vörös csillag betiltásához nem fűződik világos, sürgető és konkrét társadalmi szükséglet” és ez a jelkép „nemcsak önkényuralmi, hanem az igazságosabb társadalom megteremtését célzó munkásmozgalmi szimbólum is, továbbá több uniós tagállam bejegyzett pártjáé” - ahol ugye nem volt országot, gazdaságot, embereket tönkretevő kommunizmus, de ezt már én teszem hozzá. Azért kíváncsi lennék a szobatudósi okoskodásra, ha az illető bíró nagyanyját tízen erőszakolták volna meg vörös csillagos sapkában, és utána a nagyapját is agyonlőtték volna ugyanők. Esetleg ha ismernék a padlássöprés szó fordítását, bár ilyen az ő nyelvükön nincsen, kellően nem ismert szerencséjükre. De hogy a Gulág szó jelentését ne ismernék? És hogy a kettős mérce ilyen hihetetlen cinikus alkalmazása hová vezet? „Nem igaz országhoz vezet” - hogy a klasszikust idézzük. Baljós, hazug hatvannyolcas örökség ez a „jót akaró” kommunizmusba való életveszélyes beleájulás, amelyből az elkényeztetett nyugati értelmiség nagy része a mai napig nem tudott kiszabadulni. És most a mi botunkkal veri a csalánt, az „igazságosabb társadalomért” kezdetű, itthonról is jól ismert zagyvalékok jegyében. Csakhogy ez nem egy autóborogatásban és füvezésben megfáradt diákkör a Sorbonne-on Marcuse idejéből, hanem az Európai Emberi Jogi Bíróság 2008-ban.

 A szabadelvű-jobboldali világképbe persze belefér az amerikai gyakorlat is, ahol vörös csillag és horogkereszt egyaránt hordható. Csakhogy mi Európában élünk, azon belül is egy olyan országban, amely a mai napig nem nézett szembe saját állampolgárainak meggyilkolásával, majd az újabb tömeges gyilkosságokkal, népcsoportok elüldözésével, egy forradalom vérbefojtásával, lényegében az egész XX. századi magyar történelemmel. A közterület helyett a Terror Háza Múzeumába való vörös csillag mai engedélyezése egy apró, de járható ösvényt nyit a további fizikai erőszak felé Magyarországon. Milyen kár, hogy ez a bíróság nem Phenjanban ülésezik. De a látens kommunisták nem éltek kommunista országban, mert azért a hétköznapokban jobb ám ez a fránya kispolgári kapitalizmus. Az öveket tessék becsatolni, indulunk vissza a történelem szemétdombjára! Rázós lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr21558826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.07.08. 16:57:25

Nem hinném, hogy erőszakhullámhoz vezetne a bíróság döntése.

Nekem az amerikai megoldás a szimpatikus: ne tiltsunk be szimbólumokat, mert azzal úgy sem megyünk semmire. De az sehogy sem lesz jó, ha a vörös csillag legális, a horog- és nyilaskereszt pedig törvénytelen.

CrL 2008.07.08. 16:59:19

az oldaluk a kedvencem, Gabrilonak is ajánlom:

www.munkaspart-2006.hu/

zoli27 2008.07.08. 16:59:26

Ez elképesztő! "Európa" ismét kimutatta a foga fehérjét. Ennyit ér a kommunizmus áldozatainak emléke és tisztessége. Az MSZP EP-képviselői pedig meg is kezdték az ostoba következtetések levonását. De ez elsősorban Strasbourg szégyene.

Francois Pignon 2008.07.08. 17:10:31

Nem kell betiltani egyiket sem.
Szerintem igaza van Ferinek hogy a kettős mérce alkalmazása nagyon komoly indulatokat szülhet. Aztán hogyan csapódik ez majd le később, majd meglátjuk.
Biztos akadnak akik egy-egy nyilvános eseményen jó bulinak tartják majd a vörös csillaggal provolkálást. (Szép lesz, mernék rá fogadni hogy lesznek még ebből nagy balhék.) Másik oldalról meg valószínűtlen, hogy ha ma lenne a tévéostrom, visszatennék az EU-zászlót az épületre.

hcrules 2008.07.08. 17:12:48

Most valami nagyon csúnyát írnék, ha nem fognám vissza magam.

De különben Turullal értek, egyet, akkor legyen szabad minden jelkép! Úgyis kitaláltak eddig is minden pótlékot a szélsőjobbosok, neonácik 14, 88, keltakereszt, stb. Akkor legalább tiszta lesz minden.

Bummer 2008.07.08. 17:13:23

A strasbourgi emberi jogi bíróság ítélete nem hiszem, hogy jogalkotási kötelezettséget róna a magyar országgyűlésre.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.08. 17:14:05

CrL,


gyönyörű. Felső sorban rögtön egy terrorista diadalittas arcképe díszeleg.
Ha csinálok egy ugyanilyet Adolf képével, mennyi időbe tellik, míg megcsesznek?

Téglagyári Megálló 2008.07.08. 17:37:59

"És most a mi botunkkal veri a csalánt"

Tisztelem a visszafogottságodat, Ács Feri.

eldiablomismo 2008.07.08. 17:40:18

Itt most igazából a Heineken sört és a karácsonyfadíszeket rehabilitálták. Végre legálisan ihatok sört, én nem kell attól tartanom, hogy feljelentenek tiltott önkényuralmi jelképek használata miatt.

Téglagyári Megálló 2008.07.08. 17:42:20

ne mondd már, hogy ettől rettegtél...

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.07.08. 17:45:29

Én se írok inkább semmit...Nyugatról se várhatunk semmi jót.

Téglagyári Megálló 2008.07.08. 17:47:26

Ahol egy volt maoista a vezető? Hát igen.

2008.07.08. 17:54:24

+1 a jelképek tiltása ellen.

Jó poén lenne forgalomba hozni valami élelmiszert horogkeresztes csomagolásban, majd megmagyarázni, hogy az tulajdonképpen az élet örök körforgását jeleníti meg és nincs köze a nácikhoz. Sajnos az derülne ki, hogy egy csomó mindenkinek nincs olyan jó humora, mint nekem :).

Bummer 2008.07.08. 17:55:15

A vicces az, hogy a strasbourgi bíróság döntéséből NEM következik, hogy a magyar törvény rossz, hiszen oktatási, művészeti stb. céllal lehet vörös csillagot alkalmazni.
A vörös csillag és a horogkereszt stb. akkor tilos, ha önkényuralmi jelképként használják.
Strasbourg most annyit mondott ki, hogy a munkásbohóc nem önkényuralmi jelképként használta.

br · http://www.szalaiannamaria.net 2008.07.08. 17:55:23

Tiltakozni akartam a cikk konklúziója ellen, de Turul már megfogalmazta, vele csak egyetérteni tudok.

Téglagyári Megálló 2008.07.08. 18:01:10

Az erőszakról nem tudom, mit gondoljak, de a butaság terjedésétől azért félek.

eldiablomismo 2008.07.08. 18:04:14

"Téglagyári Megálló · gumigyar.blog.hu 2008.07.08. 17:42:20
ne mondd már, hogy ettől rettegtél..."
Cinikus voltam.

"Ha tiltva nevelsz, hazudni tanítasz!" Nekem ez a véleményem erről. Tiltás helyett inkább tanítani kéne, hogy az ilyesmivel játszani nem kúl, 45 előtt sem volt aranykor, nem 48ban kezdődött a rémuralom, a nyilasok nem hősök voltak, hanem hazaárulók és a németeket meg nem azért nem szeretjük mert sok százezer magyar került tömegsírba nekik köszönhetően, hanem mert nekik köszönhetően jöttek ide a szovjetek, ami nem lenne akkora baj, mert nélkülük németül beszélnénk (ha beszélnénk), csak kurvára nem mentek utána haza.
Szóval nagyon elkélne már az a szembenézés.

eldiablomismo 2008.07.08. 18:06:47

meg nem CSAK azért nem szeretjük

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.07.08. 18:09:46

"Tiltás helyett inkább tanítani kéne,.." - hát, egyszerűbb lelkeknél inkább tiltsuk.
Egy kollégámnak kisea.-t tartottam Che-ről, mikor ő a munkahelyen (állami közint.) Che-s polóban járkált, azóta gyűlöl és fúr ahol ér... szóval erről ennyit.

ÁrPi 2008.07.08. 18:17:20

""Az MSZP két európai parlamenti képviselője, Herczog Edit és Hegyi Gyula szerint a nácizmus jelképeit egész Európában tiltják, mert a gyűlöletre uszítanak, míg "a hagyományos baloldali jelképeket csak egy időre tudták elorozni a demokratikus mozgalmaktól a sztálini típusú diktatúrák".
""

Az Árpádsávokkal és a turul madárral kapcsolatban szoktam hallani joggal - azt az érvrendszert, hogy eme jelképeket csak egy időre tudták elorozni
antidemokratikus mozgalmak, Szálasi nyilasai.

HálaIstennek ezek nem önkényuralmi jelképek,
nem tiltottak. A hazai törvényünk szerint sem.

A straszburgi emberjogi szobatudósoknak meg fogalmuk sincs erről a veres csillag K-Európának témáról.


"Hegyiék arra is felhívták a figyelmet, hogy a vörös csillag több évszázados jelkép, még Ady Endre is az emberi felszabadulás szimbólumaként köszöntötte."


Az Emberi Jogok Európai Egyezményének nevében érdeklődöm.

tevevanegypupu 2008.07.08. 18:19:36


Che Guevara rettentoen piszkos ficko volt, orvos letere hetekig nem mosdott, es el lehet kepzelni milyen szagot araszthatott par het utan a jo kis kubai melegben. Nehez a rajongokkal a valosagot elhitetni, Che, Mao olyan szimbolumok voltak evtizedekig, akikrol meglehetosen egyoldalu tajekoztatast kaptunk.
Ha esetleg meg lehetne ertetni a Che rajongokkal, hogy ezzel az erovel akar Rudi Dutschke trikot is viselhetnenek..

CrL 2008.07.08. 18:24:54

murci, juj milyen magyaros sztori ;(

Tassadar 2008.07.08. 18:26:37

"nekik köszönhetően jöttek ide a szovjetek, ami nem lenne akkora baj"
OMG, télleg nem akkora baj: sorra erőszakolták meg a nőket, kifosztották Mo-t. Sorolhatnám még, hogy mért nem baj....

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.07.08. 18:41:06


Kedves Acs Feri,

1. Nem rehabilitaltak a voros csillagot. Azzal, hogy valamit nem tiltanak egy allam torvenyei, semmilyen ertelemben nem legitimizaljak, pl. a magyar torvenyek nem tiltjak a nacibeszedet, a Holokauszt tagadasat stb stb
de azert ezzel nem jelenti ki a Magyar Koztarsasag, hogy ezekkel szimpatizal, sot azt sem, hogy nem tartja undoritonak.

2. Meg azt sem mondtak ki, hogy a voroscsillag betiltasa Article 10 ellenes. CSAK azt mondtak ki, hogy Vajnai specialis eseteben az o jogai serultek, mert az o voros csillag hasznalata
szerintuk nem szankcionalhato az Article 10 masodik paragrafusaban leirtak ertelmeben. Egyaltalan nem volt szo a horogkeresztrol. Adott esetben elvileg a horogkereszt viselojenek is a javara dontenenek, ha ugy gondoljak, hogy az o jogai serultek. Elvileg egy ilyen helyzet elkepzelheto. Pl. volt egy plakat amit betiltottak, mert egy horogkeresztet jol kidobtak rajta a szemetbe, talan jobbikos plakat volt, nem emlekszem, szerintem ha elkezdtek volna ugralni meg az is lehet, hogy kimondjak, hogy abban az esetben megsertettek a csilivili emberi jogaikat.

3. Maurice Papon naci haborus bunos jogainak serelmet is kimondta ugyanez a birosag, ami nem jelenti azt, hogy ot edicukinak tartjak. George Blake szovjet ugynoknek, a londoni bortonebol megszokott arulonak a jogait is megvedtek, es ez szinten nem jelenti azt, hogy ot egy aranyos embernek tartjak. Kimondta a birosag, hogy egy eletfogytiglanra itelt brit gyilkos jogait megsertette Nagy Britannia azzal, hogy nem engedte szavazni, de nem mondta ki (nem kerdeztek), hogy II. Erzsebet jogai serulnek (mert neki sincs szavazati joga).

4. A jogot emberek alkottak, a jog nemhogy nem teljes, de nem is ellentmondasmentes axiomarendszer, ez nem matematika. A horogkereszt tiltott, de ha valaki egy "ez egy horogkereszt, es en nagyon is ugy gondolom, hogy amit Hitler mondott es tett az jo" feliratu labost visel a fejen, az nem tiltott.

Ez az egesz most arra jo, hogy a jobberkak rendesen megmondjak a maguket, es persze a ballerkak is megmondjak a maguket es diadalittasan korulnezzenek, hogy nekik itten igazuk van, a masiknak meg nem es mostantol meg inkabb.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.08. 19:11:31

Az a helyzet, hogy nálunk pont azok vannak hatalmon, akik megteremtették a vöröscsillag rémuralmát. "Ezek" olyan erős lobbival rendelkeznek az egész világban, hogy akár kötelezővé is tehetik a vöröscsillagot.
A bolsevik EU parlamenter védekezése kb. olyan, mintha azt mondanám, hogy voltak rendes őrök is a haláltáborokban. Bizonyára tényleg voltak, de elég morbid ilyesmivel előhozakodni.
Ezzel együtt totál érdektelen, hogy ezek a népitró férgek ennyire ragaszkodnak a jelképeikhez. Hagyni kell nekik, legalább visszavághatunk, ha turuloznak és árpádsávoznak.

INkvizítor 2008.07.08. 19:15:56

A baj az hogy a "Diadalív árnyékában" nem vonultak usankás szovjet katonák (vörös csillaggal a homlokukon) dobtáras géppisztollyal a kezükben miután végig kúrták Párizs összes asszonyát!!

asszem akkor másképpen ítéltek volna a nagytiszteletű bíró urak.

suski 2008.07.08. 19:33:38

most nem azér', de szerintem nem csak nyugati bírák csücsülnek ott.

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.07.08. 19:36:15

A Volt fesztivál tele volt che polos arcokkal
Mondjuk Magyar vagyok turistával is

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.07.08. 19:40:22

höm 2008.07.08. 19:15:56

Szerintem akkor ma a franciák azon búsonganának, hogy bezzeg a rendszerváltás előtt csak két demokratikus frank volt a virsli.

Lichtenstein · http://terrormedia.blog.hu 2008.07.08. 19:56:07

Így van Ács Feri, sőt! Tiltsák be külön a csillagot meg vöröset is! Azt hiszem a csillag és a vörös is sok ember halálára emlékezteti az embereket.
A horogkeresztet sem elég betiltani: A telt fehér kört, valamint a keresztet alkotó vastag fekete egyeneseket is be kell tiltani. Hajrá polgári underground!

Lichtenstein · http://terrormedia.blog.hu 2008.07.08. 19:58:05

Egyébként a blog címe nagyon őszinte: Progresszió címen aligha lehetne ilyen posztokat lehozni. :-D

Larus 2008.07.08. 19:58:05

Azért a megszálló szovjet kiskatonák nagy bűneit nem keverném a magyar és szovjet kommunisták szintén nagy de más kategóriájú bűneivel. Már ha kizárjuk az érzelmeket (ami olykor nem könnyű). Ráadásul nem maguktól jöttek a szovjetek, na nem mintha ez bármely bűnöst bármi alól feloldozna. Szerintetek? Mondjuk azt el tudom fogadni, hogy úgymond ez volt a belépőjük, ezzel mutatkoztak be a szovjetek, akik aztán exportálták a szovjet rendszert.

Én egyébként nem szívesen látnék az utcán sem vörös csillagot, sem horogkeresztet viselő embert: a tiltásra szavazok. Ez a "nem csak azt jelenti" pedig rendkívül érzéketlen és irritáló. (Számomra az árpádsávos dettó: érzéketlen és irritáló, bár a vörös csillagnak persze nem ez a pÁrja.)

INkvizítor 2008.07.08. 20:08:08

Miért érzem úgy hogy a kommunizmus terror uralma ma nyugaton sokkal könnyebben relativizálható, mint a 20-ik század másik nagy rémuralma...?

"Szerintem akkor ma a franciák azon búsonganának, hogy bezzeg a rendszerváltás előtt csak két demokratikus frank volt a virsli."....
az lehet, de nem lenne kérdés a vörös csillag engedélyezése....

Rwindx 2008.07.08. 20:50:02

"ez a jelkép „nemcsak önkényuralmi, hanem az igazságosabb társadalom megteremtését célzó munkásmozgalmi szimbólum is, továbbá több uniós tagállam bejegyzett pártjáé”"

Egy kommunista mi másért viselne vöröscsillagot mint az önkényuralmi jelkép miatt? A Henieken miatt??
Bekaphatják.
Lehet hogy agresszív vagyok de én nagy adag turhát fogok gyűjteni ha meglátok vöröscsillagos kommunistát aki szembejön velem, ugyanis megsérti az érzékenységemet a vöröscsillaggal és a kommunizmussal szemben.

Ez kellett nekik? Megkapják.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.07.08. 20:54:23

Jelképek betiltása önmagában értelmetlen.

Nem a vörös csillag ölt meg iksz millió embert, horogkereszt dettó. És a keresztet is be lehetne tiltani ilyen alapon.

trey82 2008.07.08. 20:56:55

a blog írója alapvetően nincs tisztában azzal amiről ír.


az két külön dolog hogy egy ideológia


1. már önmagában tömegpusztító-kirekesztő stb (mint a náci)


2. vagy pedig egy ideológia nevében követnek el borzalmas tetteket


A 2. ponthot természetesen minden további nélkül oda lehet sorolni a kommunizmust a maga sokmillió áldozatával, DE gondoljatok csak bele hogy mennyi minden mást is. Hogy mást ne mondjak: kereszténység. Ugye nem kell a középkori kínvallatásokat, üldöztetéseket, keresztes háborúkat stb részletesen ecsetelnünk? Tehát ha 2. pont is tiltandó, akkor bizony a tisztelt római katolikus egyház is az.


Erre varrjatok gombot polgárkáim...

trey82 2008.07.08. 20:58:29

mavo,


te még élsz?

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.07.08. 21:10:50

trey82 2008.07.08. 20:56:55

Hol a tömeggyilkosság a nemzetiszocialista párt programjában (Írta: Anton Drexler - átdolgozta Adolf Hitler, 1920)? Miért ne mondhatná egy náci, hogy Hitler csak visszaélt Röhm és Drexler urak mozgalmának nevével? Ami a kirekesztést illeti, az meg simán van a marxizmus-leninizmusban is. ("Kommunizmus" nevű egységes eszme nincs. Sokféle kommunizmusnak tekinthető mozgalom volt, van és lesz. A pontosság kedvéért: az errefelé '49-'89-ben működőek magukat marxista-leninistának nevezték. A "marxizmus-leninizmus" nevű lenini elképzelésben pedig benne van a forradalmi terror és a prolidiki, meg a reakciós elemek kiszorításának gondolata).

>Ugye nem kell a középkori kínvallatásokat, üldöztetéseket, keresztes háborúkat stb részletesen ecsetelnünk?

Nem, nem kell, hiszen a kádári történelemkönyveken nevelkedettek úgyis készpénznek veszik az erről szóló mítoszokat.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.07.08. 21:15:06

harcos,

maga fasiszta!

(ps Nem véletlenül, az utóbbi 40 évben kiretusálták Lenint és Sztálint a marxizmusból, pedig az 50-es években még nagyon oda volt értük _is_ a Bal.)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.07.08. 21:17:22

trey,

nem, nem élek. Meghaltam. Miért?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.07.08. 21:18:02

tölgy,

Lenint nem retusálták ki.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.07.08. 21:21:19

Ma szokás Leninre hivatkozni a baloldalon?
Hát... akkor figyelmetlen lennék?
:(

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.07.08. 21:23:17

tölgy · konzervativok.blogspot.com 2008.07.08. 21:15:06

>kiretusálták Lenint és Sztálint a marxizmusból

Azért néhányan még tartják a frontot. Pl. Grover Furr professzor elvtárs, aki szerint Sztálin a demokrácia egyik előharcosa volt.

clogic.eserver.org/2005/furr.html

Az ő koncepciójában az olyan liberális opportunisták, mint később Hruscsov, nem is beszélve Gorbacsovról, voltak azok, akik elrontották a mozgalom hírnevét, míg Sztálin és a sztálinisták az ő túlerejükkel reménytelenül küzdő Don Quijoték voltak. Furrt azért érdemes ismerni, mert tőle "balra" abszolúte senki sincs az amerikai értelmiségben (tudtommal). Csomszkij hozzá képest egy őskonzervatív fasisztomonarchista.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.07.08. 21:26:51

tölgy,

"az utóbbi 40 évben kiretusálták Lenint és Sztálint a marxizmusból"

Erre írtam, hogy nem. Amúgy Lenin érdekes figura, én olvastam tőle ezt-azt, nem feltétlenül marhaság.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.07.08. 21:49:42

mavo,
szerinted nem retusálták ki őket?


harcos, kösz a linket. Academic Marxism szagértő-e vagy?

trey82 2008.07.08. 22:02:49

dzsucseharcos,


Hitlerék ideológiája azon alapult hogy a német nép felsőbbrendű, a többi "faj" meg kiirtandó. Tömeggyilkos, ocsmány ideológia.

Nevezd aminek akarod, vessz el nyugodtan történeti-névjegyzéki kérdésekben h ne lásd a fától az erdőt, a te bajod.


A kommunizmus meg vulgárisan összefoglalva kb. annyi volt hogy "nincs az úgy jól a nagyon kevés dúsgazdag elnyomja az éhező tömegeket".


Ez úgy mellesleg Jézus Krisztus nézete is volt, meg még lehetne sorolni a hasonlóan tömeggyilkos neveket.


Hülye vagy ha nem látod a különbséget.


Pontosabban nem hülye, inkánn elfogult. Jobboldali. "Polgár". Ahogy tetszik...


:)

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.07.08. 22:09:00

trey82 2008.07.08. 22:02:49

>többi "faj" meg kiirtandó

Nem látom az NSDAP programjában ezt a kitételt, akárhogy is dörzsölöm a szemem. De ilyesmi még a Mein Kampfban sincs.

>nincs az úgy jól a nagyon kevés dúsgazdag elnyomja az éhező tömegeket

Ezt nagyon sokan szokták mondogatni. A kommunizmus egyébként nem ez.

>Jézus Krisztus nézete is volt

Na látja. És ő sem volt kommunista. Most már belátja, hogy kicsit pontosabb fogalmakkal kellene rendelkeznie, mielőtt vitába kezd, nem?

trey82 2008.07.08. 22:09:19

"Nem, nem kell, hiszen a kádári történelemkönyveken nevelkedettek úgyis készpénznek veszik az erről szóló mítoszokat."


mit tagad a "polgári" magyar ember, az inkvizíciót, a keresztes háborúkat?


Giordano Bruno a polgári tankönyvek szerint Kádár tanítványa?


Tényleg érdekel :)

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.07.08. 22:18:30

tölgy · konzervativok.blogspot.com 2008.07.08. 21:49:42

>harcos, kösz a linket. Academic Marxism szagértő-e vagy?

Nem vagyok felkent szakértő, bár műkedvelőként egy kissé szakértek a témához. Az újbalosokhoz (Marcuse, Adorno, meg akik később jönnek, pomók és feministák, zöldek stb.) kevésbé - jobban foglalkoztat Marx és részben eltérő indítékokkal Lenin és Sztálin, na meg a Kim dinasztia.

Egyébként a következőt írta a teakörben:

>az ember(iség) nem teljesen a maga sorsa ura. Márpedig ez a Bal egyik fő előfeltevése és ígérete.

Találós kérdés: ki az a szerző, aki kb. oldalanként kétszer elsüti, hogy "az ember maga formálja sorsát, és ő mindennek az ura"? :))

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.07.08. 22:39:44

trey82 2008.07.08. 22:09:19

>mit tagad a "polgári" magyar ember, az inkvizíciót, a keresztes háborúkat?

Ezeket nem tagadja senki. A kérdés a mértékkel van: hogy ezeket lényeges, a kort sok másnál jobban jellemző, és tömeges jelenségeknek tekintjük-e, melyek a tárgyalt korszakot és annak uralkodó intézményeit (pl. egyház) jellemzik, vagy inkább kivételesnek tekintjük őket. Azt is figyelembe kellene venni, hogy 500 vagy ezer éve történt dolgokat értelmetlenség 21. századi emberi jogi konvenciók alapján megítélni. A kor színvonalához, vagy a megelőző és az azt követő korhoz kell viszonyítani. Pl. az újkorban egy igen visszataszító, elterjedt szokás volt a boszorkányüldözés (a középkorban összesen néhány eset, az újkorban 50 és 100 ezer közötti eset), a francia forradalom pedig Vendée-ben több mint százezer embert mészárolt le hónapok alatt. Mégis az utóbbit szokták dicsőíteni, a régebben élő embert és civilizációját, intézményeit pedig lebarbározzák.

Ön minden bizonnyal annak az egyébként elavult történelemszemléletnek a rabja, mely a középkorban sötét kort lát, amikor a gonosz egyház eltiporta a szabad gondolat illatos virágait, és boszorkányok és eretnekek máglyái lobogtak mindenfelé. Hogy oldja kicsit ennek a szélsőséges gondolkodásnak a görcseit, javaslom, olvasson a régebbi korokról. Pl.:

web.t-online.hu/kesz/jel/03_01/mitosz.html
listverse.com/history/top-10-reasons-the-dark-ages-were-not-dark/

és talál még sok ezer hasonló oldalt.

Vagy akár ezt:

mek.oszk.hu/02000/02043/html/430.html

Senki sem állítja, hogy az egyház tökéletes, vagy hogy a középkor, amikor az egyháznak jelentős szerepe volt a társadalomszervezésben, tökéletes kor volt. De egy lapon emlegetni az egyházat a nácikkal és a bolsikkal egyszerűen súlyos ismerethiányra vall.

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.08. 22:40:34

Az a minimum, hogy ENNEK GYAKORLATA minimum nyilaskeresztek, SS-jelvények és hoorogkeresztek viselését fogja kiváltani,
és MAJD ŐK IS A VÉLEMÉNYSZABADSÁGUKRA HIVATKOZNAK !!!

De ennél rosszabb a helyzet.

Agyonverjük a vöröscsillagosokat.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.07.08. 22:55:18


Szerintem fiúk az ivóvízbe nem jódot kellene adagolni Magyarországon, hanem Xanaxot.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.07.08. 23:00:34

tölgy,

"szerinted nem retusálták ki őket?"

negyven éve ezerkilencszáz-hatvannyolc volt, felütöd, megnézed. Ha volt Lenin, nem retusálták ki, ha nem volt, kiretusálták.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.07.08. 23:02:19

"500 vagy ezer éve történt dolgokat értelmetlenség 21. századi emberi jogi konvenciók alapján megítélni"

na, ezt kellene "Izraelt bíráló" barátainknak is elmagyarázni valahogy.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.07.08. 23:41:23

harcos,
nem tudom - oldalanként kétszer? -, szabad a gazda.

mavo,
legyünk kicsit akkor pontosak:
harcos írta -
"Kommunizmus" nevű egységes eszme nincs. Sokféle kommunizmusnak tekinthető mozgalom volt, van és lesz. A pontosság kedvéért: az errefelé '49-'89-ben működőek magukat marxista-leninistának nevezték. A "marxizmus-leninizmus" nevű lenini elképzelésben pedig benne van a forradalmi terror és a prolidiki, meg a reakciós elemek kiszorításának gondolata)."

mire tölgy:
"Nem véletlenül, az utóbbi 40 évben kiretusálták Lenint és Sztálint a marxizmusból, pedig az 50-es években még nagyon oda volt értük _is_ a Bal."

Nem 40 éve, hanem az elmúlt 40 éveb (végig) retusálták ki a két elvtársat a marxizmusból. Korábban, az 50-es években Sztálin volt a kedvenc, de még a 60-as években is megvolt Lenin, pl. Althussernél
www.marx2mao.com/Other/LPOE70NB.html

Ha nagyon keresnénk, találnánk egy csomó francia, olasz, német komancsot a hatvanas évekből, akik Leninre is hivatkoztak. Ma meg Lenin/Sztálin felejtős a marxizmusban.

Mo-n pedig ment a marxizmus-leninizmus 1989-ig.

68 és Lenin:
files.osa.ceu.hu/holdings/300/8/3/text/136-10-211.shtml

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.07.08. 23:50:06

tölgy,

akkor fogalmazzuk át úgy, hogy ~15 éve kiszedték, és akkor többé-kevésbé egyetérthetünk.

Más kérdés, hogy ettől még a baloldaliság baloldaliság marad.

dzsucseharcos · http://songun.blog.hu 2008.07.08. 23:52:30

tölgy · konzervativok.blogspot.com 2008.07.08. 23:41:23

Válasz: Kim Il Szung (és Kim Dzsong Il). Nagyon érdekes, és fölöttébb elgondolkodtató, hogy a világ legdespotikusabb államai egyikének a hivatalos ideológiája (a dzsucse) legfontosabb állítása az, hogy az ember független és önálló, mindennek ura és sorsának alakítója. Nem tudom, van-e itt egy mélyebb, általánosan megszívlelendő tanulság, ezen még gondolkodni fogok.

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.09. 00:02:06

Magyarországon NEM LESZ ELFOGADOTT A vörös csillag !!

Még a Félnótás-fajta neolibsiknek sem tetszene.

Taktikai érdekből sem tudja kisebbségből elfogadtatni: ráadásul VÉGLEG, ÖRÖKRE megbélyegezné magát az Apró-klán előretolt éke !!

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.07.09. 00:04:31

harcos,

esetleg az: érdemes Kimet olvasni.

(Az F1-ben mindig valami Kimiről beszélnek, így becézve :(

2008.07.09. 00:36:39

@trey82

"A kommunizmus meg vulgárisan összefoglalva kb. annyi volt hogy "nincs az úgy jól a nagyon kevés dúsgazdag elnyomja az éhező tömegeket".


Ez úgy mellesleg Jézus Krisztus nézete is volt"

Jézus, mint tekintély gyakran előkerül a kommunistás (meg egyéb) vitákban. Emiatt azért már kiváncsi lennék, hogy ki szerint és mikor mondott Jézus ilyeneket?

Naszta · http://naszta.hu 2008.07.09. 00:38:24

Szerintem fából vaskarika.

Több komcsi lesz attól, ha lehet vörös csillagot hordani: nem.

Több szélső jobber lesz, ha lehet horogkeresztet viselni: nem.

Véleményem szerint az, hogy a történelem megsúlytotta ezeket a jeleket, az fontos. E mellett azonban ha viseli minden idióta a címerét, az nem tesz rosszat. Gyakorlatilag magát bélyegzi meg. A marha. Ránézel és tudod: ez egy idióta. Címeres barom. Legalább rögtön tudod a helyén kezelni. Miért baj ez?

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.09. 00:40:54

Én szájonvágom, akin vöröscsillag lesz.

Legyen bármi a jogkövetkezmény.

Naszta · http://naszta.hu 2008.07.09. 00:41:03

"Jézus, mint tekintély gyakran előkerül a kommunistás (meg egyéb) vitákban. Emiatt azért már kiváncsi lennék, hogy ki szerint és mikor mondott Jézus ilyeneket?"

Jézus szerint az ember egyenlő. Szemléleti kérdés az egyenlőség tárgya. Fukuyama szerint a döntés szabadsága tesz egyenlővé. Egy 16 órát robotoló, éhező gyári munkás meg az anyagi egyenlőséget részesítené előnyben. Hol van az igazság?

Naszta · http://naszta.hu 2008.07.09. 00:41:40

maior exercitus · defense.blog.hu 2008.07.09. 00:40:54

Nem elég, hogy kiírja magára: "idióta"?

2008.07.09. 02:15:20

@Naszta:

"Jézus szerint az ember egyenlő."

Én ilyesmire sem emlékszem a róla szóló olvasmányaimból, de ez nem mérvadó, mert nem vagyok egy biblia-geek. :))

Egyébként csak azért kötöttem bele a Jézus dologba, mert állandóan mindenféle vitában hivatkoznak rá és többnyire rosszul vagy valamilyen értelmezésen keresztül. Elég hülye érveléstechnika.

2008.07.09. 02:26:29

Sajnos nyugaton életkoruknál fogva karrierjük csúcsán vannak az egykori 68-as nemzedék tagjai. Brüsszeltől Strassburgig döntéshozói helyzetben vannak, sokszor a jobboldalon is velük találkozni. És persze gondoskodnak róla, hogy örökségük nyomott hagyjon Európán, akkor is, ha már ők nem lesznek.

Mindazonáltal, ha a döntésnek nincs a hazai jogra kihatása, akkor nincs miről beszélni.

Viszont ha van, és a veres csillagot kiveszik a tiltás alól, és csak azt, az tragikus lesz.
És valójában nem az a lényeges, hogy ezek a jelképek tiltva vannak vagy sem, hanem az, hogy együtt_vannak tiltva, vagy együt_vannak_engedélyezve. Ha kimazsolázunk belőlük valamit,a többit bent hagyjuk, az elszabadítja az indulatokat, jogosan.

Kopiás Attila Steve 2008.07.09. 03:14:43

A jézusos komcsizást szeretem, szépen kijön, hogy 2000 éves szövegekből sok mindent ki lehet olvasni. Konkrét kommer idézetről nem tudok (mondjuk sok mindenről nem tudok), általában az Apostolok Cselekedeteiből szokták idézni a "Egyikük sem mondott birtokából semmit sem a saját tulajdonának, hanem mindenük közös volt." részt, ami ugyan nem Jézus, de Biblia. Nem tudom, ki lehet releváns ilyen kérdésekben, hisz a keresztény egyházak se nagyon értenek egyet egymással. Benedek szerint a pokol és a mennyország nem szimbólumok, hanem baromi konkrét helyek, engem mondjuk az érdekelne, hogy akkor ott vajon kapitalista szabad piac van-e vagy esetleg oda is beférkőztek a kommancsok?

A konkrét döntés tökre tetszik, nehezményeztem már én is az eddigi szitut. Kár, hogy sokan gondolkodás nélkül reagálnak, azt hívén, hogy itten most támogatva van a szovjetkommunizmus. Nem. Konkrétan megkérdezték az EEJB-t, hogy ebben az adott esetben érte-e jogsérelem Vajnait. És ők azt mondták, igen, lásd munkásmozgalmak stb. Mielőtt belemennénk, hogy jól tették-e, tudatosítsuk magunkban pls, hogy összesen ennyi történt. Nem mondtak véleményt a horogkeresztről, a vadkacsákról és KA_Steve-ről, elsőként azért nem, mert nem mondanak véleményt olyanról, amiről nem kérdezik őket. Nem mondtak semmi olyat, hogy a vcsillag okés, ízléses, legyen államjelkép vagy bármi ilyet. Azt mondták, hogy az európai jogrendbe nem fért bele, hogy legyen egy olyan ország, ahol ezt a munkásmozgalmi jelképet nem használhatja a demokratikus és jogállami törvényeket egyébiránt betartó ember. Az is van, hogy ez nem kötelezi semmire az ország törvényhozását. Nyilván, ha nem csinálnak semmit, az a hülye helyzet alakul ki, hogy minden vöröscsillagos formát meg kell büntetni, ő el kell menjen az EEJB-hez, akik megint kimondják amit most, ergó megint ejteni kell az ügyet. Csak azért fejtettem ki, hogy ha már valaki nem ért egyet valamivel, de nem néz utána, hogy mivel is nem ért egyet, akkor legalább legyen némi támasza... :+)

Én spec egyetértek vele.
1) Én szeretném tudni embertársaimról, hogy kommunisták vagy nácik-e. Komcsiktól manapság nem félek, de nagyon örülnék, ha a nácikat nem köteleznénk arra, hogy asszimilálódjanak az ennyire azért nem radikális radikálisok közé, hanem szépen, láthatóan megjelölnék magukat. Szóval részemről legyen legális minden, mindenki azt rakjon magára, amit akar. Csináljon felvonulást is, éljen. Szimbólumtiltás, gyűlöletbeszéd, tiltsákbeabuzikat? Miért heppje ez ennek az országnak? Gondolatbűn megvan?

2) A vörös csillag, mint szimbólum nem csak a szovjetek jelképe volt, munkásmozgalmaké is, szerte a világon. Javítsatok ki (inkább ne, köszi) ha tévednék, de a hatalommal szemben álló munkásmozgalmi törekvéseknek a szovjet rendszer sem volt barátja, azaz elég gáz lenne egyenlőségjelet tenni a kettő közé. Ha kommer lennék, én nem használnám a vörös csillagot, kitalálnék valami új, szovjetfüggetlen munkásmozgalmi jelképet vagy mittomén, bár azt is meg tudom érteni, hogy egy internacionalista mozgalomban hülyén néznének ki a különcködő magyarok. Na mindegy is, eszem ágában nincs megint belemenni parttalan egymás mellett elbeszélésbe olyanokkal, akik nem akarnak disztingválni. A lényeg, hogy szerintem jó lenne, ha mindenki, aki a ma önkényuralmi jelképnek számító szimbólumok magára aggatásával szeretné pozícionálni magát, megtehetné ezt. Még azok is jól járnának, akiket zavarnak ezek a szimbólumok.

Hogy mondjak egy példát, én minden egyes árpádsávos zászlólengetőnek nagyon örülök. Nem tudom, rémlik-e, de jó ideig a trikolor volt jobb híján a trend a radikálisoknál is, nekem meg mindig rossz érzés volt, hogy a kedvenc nemzeti szimbólumom alatt ilyen formák masíroznak. Bejött az árpádsáv, végre elváltak a mérsékelt jobboldaliak és a radikális nemzetiek (aka nácik). Végre messziről tudhatom, hogy ha csak trikolort lengető tömeg jön velem szemben, akkor itten nem kell paráznom, hogy nem stimmel a szemem színe és megbökdösnek páran és talán még egyet is fogok érteni a lengetés céljával.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.09. 07:19:24

mavo:
1948. nem többszáz éve volt. Izrael állam több százezer palesztín holttestén alakult meg, felrúgva az ENSZ-egyezményt. Köszönhetően a holokausz okozta sokknak, a nagy hatalmak úgy döntöttek, hogy nem avatkoznak be, inkább végig nézték, ahogy a kijelölt határokon túl terjeszkedő zsidóállam legyilkolja az ott élő népeket, nőket és gyerekeket is.
Nem gondolod, hogy az "izraelt bírálók"-nak lehet némi igazuk?

eldiablomismo 2008.07.09. 08:25:45

"Mr Falafel 2008.07.09. 07:19:24
mavo:
1948. nem többszáz éve volt. Izrael állam több százezer palesztín holttestén alakult meg, felrúgva az ENSZ-egyezményt. Köszönhetően a holokausz okozta sokknak, a nagy hatalmak úgy döntöttek, hogy nem avatkoznak be, inkább végig nézték, ahogy a kijelölt határokon túl terjeszkedő zsidóállam legyilkolja az ott élő népeket, nőket és gyerekeket is.
Nem gondolod, hogy az "izraelt bírálók"-nak lehet némi igazuk?"
De, csak idehaza mindenki pont leszarja a palesztinokat (akik nem is léteznek, mellesleg), csak azért tudják, hogy vannak, mert bántják őket a zsidók, szóval remek alanyok a nácimentegetésre, meg a bezzegzsidózásra.

eldiablomismo 2008.07.09. 08:34:14

"Tassadar 2008.07.08. 18:26:37
"nekik köszönhetően jöttek ide a szovjetek, ami nem lenne akkora baj"
OMG, télleg nem akkora baj: sorra erőszakolták meg a nőket, kifosztották Mo-t. Sorolhatnám még, hogy mért nem baj...."

Éééés hogy megfogta a lényeget! Tapsoljuk meg éleslátó barátunkat, kérem! :P
Szóval idehaza minden a legnagyobb rendben ment, de ezek a fránya szovjet népek fene nagy unalmukban (azok az unalmas szibériai telek!) felkerekedtek, idejöttek, és csupa olyan csúnya dolgot műveltek, amit náci megszálló barátaink soha. Remek.

Na ezért kellene a tiltás helyett inkább oktatni.

Hattory Hanzo 2008.07.09. 09:12:42

Mr Falafel

Szeretnék érdeklődni, hogy azt a hihetetlen baromságot honnan vetted, hogy 1948-ban az ENSZ egyezményt felrúgva, több százezer palesztin holtestént alakult meg Izrael? Lehet rühellni a zsidókat, de legalább nézzél utána ezen a kibaszott interneten, miről beszélsz?!

phaidros 2008.07.09. 09:17:20

Mr Falafel,
ENSZ-egyezmény, több százezer palesztin holtteste?
Elgurult a gyógyszer? :)

phaidros 2008.07.09. 09:18:25

Egyébként tényleg marha jó, hogy itthon a szélsőjobb mennyire ajnározza a palesztinokat. Akiket egyébként jó esetben büdös arabszámba venne, de mivel a zsidókkal konfrontálódnak, hát...

Bummer 2008.07.09. 09:19:51

Phaidros, a legszebb az volt, amikor Le Pen volt Csurka vendége. Akár Meciar is lehetett volna :-)
Mindig könnyen meghasonlik, aki szélsőséges (ld. SZDSZ)

Johnny336 2008.07.09. 09:47:26

A Heineken cimkén is vörös csillag van...

Az NBH címerében is ott a piros-ezüst árpádsáv.

Nem a jelképeket kell betiltani, hanem az ahhoz kapcsolt mentalitást. Nem a horogkereszttel van a baj (swastika?), sokkal régebbi jelkép, mint a nácizmus. A vörös csillag is régebbi jelkép, mint a kommunizmus.

Ez egy teljesen felesleges csontrágás, hogy most tilos-e vagy sem.
Hadd hordja a nyugdíjas a vörös csillaggal jelölt kíváló munkás jelvényét, attól még nem lesz újra kommunizmus, se gulag. Még mindig 20 millió orosz halt meg a 2. vh-ban a kommunista anyaföld védelmében (ugyanígy 20 millió német halt meg, a kommunizmus elleni harcban...), ugyanúgy továbbra is tény, hogy több 10 millió ember lett áldozata a politikai tisztogatásoknak, vagy esett áldozátul a gulag-szigetvilágban...

Nem a vörös csillaggal van gond effektíve, annak tiltása hülyeség.

El kell mesélni az embereknek, hogy az rossz, és senki ne álmodozzon ilyenről.

eldiablomismo 2008.07.09. 08:34:14
"Na ezért kellene a tiltás helyett inkább oktatni."

Ott a pont...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.09. 09:49:15

Látom, magyarul valamelyest beszélő és író cionista barátaim rácuppantak a témára.

"A gyéren felfegyverzett és kiképzett zsidó önkéntesek alig két hét leforgása alatt - bár súlyos veszteségeket szenvednek - nagyobb területet szereznek meg az araboktól, mint amekkora az ENSZ által elfogadott tervekben szerepelt! A zsidó katonák decemberben már a Sínai-félsziget közepén járnak, s ekkor Ben Gurion a nemzetközi nyomásnak engedve elrendeli a tűzszünetet."

Fenti idézet olyan oldalról van, amelyik nem nevezehő éppen antiszemitának. Egyébként zavar, hogy a magukat zsidónak valló magyar állampolgárok bizonyos köre, zömmel azok, akik ma szeretik megmondani, ki zsidó és kinem, azt sem tudják, hogy alakult meg Izrael állam. Láthatóan isteni csodának vélik, és egy szakrális eseménynek, miközben egy be nem tartott ENSZ-egyezmény kapcsán kirobbanó háború alakította ki az állam mai területét. Az egyezményben szereplő területeken túli további földeket úgynevezett védelmi vonalként tulajdonítja magáénak Izrael. Az itt élőket egyszerűen lemészárolták, ha meg akarták védeni otthonaikat. Ez tény, bármilyen nyelven utána lehet olvasni.

Naszta · http://naszta.hu 2008.07.09. 09:58:51

Mr Falafel 2008.07.09. 09:49:15

Ha már Izrael megalakulása: en.wikipedia.org/wiki/ISRAEL#History

Persze van részletesebb is...

Hattory Hanzo 2008.07.09. 10:07:46

Mr Falafel

Remélem, nem zavar, hogy az általad hozott idézet még véletlenül sem azt írja, amiről Te korábban beszéltél? Egyébként az általad idézett, de meg nem nevezett oldalt is csókoltatom, ugyanis volt egy tűzszünet júniusban, volt egy júliusban, majd volt egy 1949. január 7.-én. Decemberben speciel nem.

eldiablomismo 2008.07.09. 10:17:05

"Az itt élőket egyszerűen lemészárolták, ha meg akarták védeni otthonaikat. Ez tény, bármilyen nyelven utána lehet olvasni."

Hány helyen történt/történik meg ez? Mégis kizárólag palesztinozol te is, az eritreiaiakat meg magasról szarod le pl. Etiópozz, ne zsidózz.
Elképzelem, ahogy a svédek megszállják a közel-keletet. Micsoda habzószájú svédezés lenne itt! A svédek halomra ölik a palesztinjainkat, jajj jajj!!

Tényleg, nemhogy mindenki örökbe fogadna egy palesztint! Mint az állatkertben. Kapnának kis okiratot, amit bekeretezve ki lehetne akasztani a falra. Lehetne nyomatni sajátpaleszinosképes pólókat a csegevárások ellentételezésére! Szervezett turistautak a palesztinsimogatóba, közös zsidógyűlöléssel egybekötve! Hátha erre is lecsap a magyarságbiznisz, én sok pénzt látok ebben!

tevevanegypupu 2008.07.09. 10:25:11

Csak az a kerdes, hogy a Kozel-Kelet es ugy altalaban a vilag sorsara milyen hatassal van Izrael-Palesztina es mennyiben befolyasolja azt Etiopia tragediaja. Ennek fuggvenyeben foglalkoznak az Ensz-ben is mondjuk Etiopiaval vagy Szomaliaval vagy akar Zimbabwevel. Erdekes nyomon kovetni fent felsorolt orszagok megalakulasanak tortenetet is, mert ugy tunik mintha az is erdekelne a vilag kozvelemenyet. Kit igy, kit ugy.

jbb 2008.07.09. 10:27:25

Szemét Eu.
Éppen ideje lenne egy jogászcsoportot felhergelni, hogy lépjen ki az eu porondra végre és érje el, hogy ne lehessen tovább relativizálni a kommunizmust. Ezek még mindig azt hiszik, hogy ez az egész 50 év valami mókás kis "miénk az ország és a hatalom" performance volt? Én borzalmasan fel vagyok háborodva, ez a döntés a keleti tagországok állampolgárainak megalázása. A másik nagy XX századi népírtás tagadása eközben bűncselekmény, az elkövetők szimbólumrendszere tiltott, hogy is van ez tisztelt eu?

Szóval ergé írj szépen egy nyílt levelet az eu-nak,m rakjuk egy borítékba, szarjunk bele és vigyük ki nekik.

Naszta · http://naszta.hu 2008.07.09. 10:29:05

"Az itt élőket egyszerűen lemészárolták, ha meg akarták védeni otthonaikat. Ez tény, bármilyen nyelven utána lehet olvasni."

Magyar horda fúj... mindent vissza Szvatopluk-nak! :) Egyébként Izrael nagy része is vásárolva volt. (Bejött a bevándorló és megvette a földet az arabtól...)

hu.wikipedia.org/wiki/Szvatopluk

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.07.09. 10:29:30

Az mi a fityfenéért jelentene valami palesztin-baátságo, ha elismerjük, amit izraeli sem tagadnak, hogy Izrael erőszakkal jöt létre. Harcok árán.
Ez miért lene zsidózás?
Ezt az "Izrael szent" meccset a nyugati médiában sem erőltetik, akkor Mo-n minek?

szpal 2008.07.09. 10:30:16

a cikkben miért nincs link az ítéletre, vagy egyáltalán az emberi jogi bíróságra? Ez az igazi velünk élő szocializmus, nem az, hogy Vajnai és barátai vörös csillagot hordanak! látszik, hogy ELTE-BTK-s fideszesek vagytok!

cmiskp.echr.coe.int/tkp197/viewhbkm.asp?sessionId=11511913&skin=hudoc-pr-en&action=html&table=F69A27FD8FB86142BF01C1166DEA398649&key=71583&highlight=Vajnai

Érdemese beleolvasni:
"The fideszközeli Court accepted the fact that the well-known mass violations of human rights committed under Communism had discredited the red star and that the display of such a symbol might create uneasiness among past victims and their relatives.

However, almost two decades had gone by since the transition to pluralism in Hungary which, now a Member State of the European Union, had proved itself to be a stable democracy. Nor was there evidence to suggest that there was any real danger of a political movement or party restoring Communist dictatorship in Hungary. Furthermore, uneasiness alone, however understandable, could not set the limits of freedom of expression.

Moreover, the Court considered that the ban on totalitarian symbols under the Hungarian Criminal Code was indiscriminate. Merely wearing the red star could lead to a criminal sanction and no proof was required that the display of such a symbol amounted to totalitarian propaganda.

The ban was also too broad in view of the multiple meanings of the red star. Not only did the star symbolise the international workers’ movement, which struggled for a fairer society, but also certain lawful political parties active in various Member States. The Government had not shown that the star exclusively represented Communist totalitarian rule. Indeed, the applicant had worn the star at a lawfully organised, peaceful demonstration in his capacity as vice-president of a registered political party, with no known totalitarian ambitions."

Ja, ami még nagyon felháborít, hogy a szerencsétlen Fidesz nem méltóztatott kommentálni az esetet, holott ugye a sajtó rákérdezett.

Naszta · http://naszta.hu 2008.07.09. 10:32:02

tölgy · konzervativok.blogspot.com 2008.07.09. 10:29:30

Nem szent. Sőt: Észak Korea sem szent, Kongó sem szent, meg még vagy egy tucat a 3. világból. Miért pont Izraellel foglalkozunk ennnyit? A többi sem tündérmese.

Naszta · http://naszta.hu 2008.07.09. 10:35:52

szpal 2008.07.09. 10:30:16

Judgment was given by a Chamber of seven judges, composed as follows:

Françoise Tulkens (Belgian), President,
Ireneu Cabral Barreto (Portuguese),
Vladimiro Zagrebelsky (Italian),
Danutė Jočienė (Lithuanian),
András Sajó (Hungarian),
Nona Tsotsoria (Georgian),
Işıl Karakaş (Turkish), judges,

Az a vicc, hogy minden bíró országában volt diktatúra... ;)

szpal 2008.07.09. 10:43:21

Ha a bírák neveinek kezdőbetűit összeolvassuk felülről lefele, az jön ki, hogy Fiv Dani, illetve F. IV. Dani. Esetleg ismeri őt valaki? :-)

tevevanegypupu 2008.07.09. 10:52:00

Tenyleg megvasaroltak sok foldet az araboktol a zsidok, de azt elfelejtettek kozolni, hogy ha mar a foldet eladtak, az nemcsak egy szimpla adas-veteli szerzodes volt, hanem szabalyszeru kivasarlasa a palesztin parasztnak egy kesobb megalakulo Izrael erdekeben.

A mostani zsido betelepulesek olyan foldekre, ahova nem lenne joguk zsidoknak epiteni a kolcsonos megegyezes szerint, hasonlo cellal tortennek. Ez teny, miert lenne ez zsidogyalazas? A tenyek onmagukert beszelnek.

800 ezer palesztinnak kellett elmenni arrol a foldrol ahol laktak pusztan azert, mert a zsidok oda akartak menni. Vajon a zsido nep, aki atelte a holocaustot mit erzett mikor betelepedtek ok egy olyan nep helyere, akik nem artottak nekik, akiknek fogalmuk sem volt a shoahrol es nem tehettek sem gazkamrakrol, sem sarga csillagrol, sem fajvedo torvenyekrol?

Mit ereztek? Diadalt? Hogy vegre otthon vannak?
Nincs itt semmifele zsidozas, inkabb csak csodalkozhat az ember.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.09. 10:57:49

diablobiszbasz:
Mavo kezdett izraelezni, olvass vissza. Szerinte többezer éves dolgok miatt "bírálják" izraelt. Erre reagálva nem írhattam se arról, hogy anyádék miért nem néztek tévét, ahelyett, hogy téged legyártottak, se arról, hogy mi zajlik Afrika szinte összes országában, pedig valóban, ott aztán nagy divat kiirtani egymást. No, nem is igen teszem a lábam arra a földrészre!
Megkérdezném tőled, shalom, tisztelettel, az ENSZ miért ad videókamerát a palesztínoknak, hogy vegyék fel, ha atrocitás éri őket zsidó oldalról? Az ENSZ is tisztára antiszemita, mi? FYM!

tevevanegypupu 2008.07.09. 11:00:53

Ha valaki nem tudna, a kommunista es zsidobarat Szovjetunioban 1989-ig ervenyben volt az a szokas, hogy az egyetemeken a zsido tanulokat megjeloltek..Erdekes lenne - bar eleg morbid es szornyu - hogy kik oltek meg a XX. szazadban tobb zsido vallasu es szarmazasu embert: kommunistak vagy nacik?

Es ha mar megvan ez a bizarr es izlestelen statisztika, akkor szeretnem, ha valaki valaszolna arra, hogy miert bocsajtottak meg konnyuszerrel a zsidok az oket ugyancsak megkulonbozteto, legyilkolo es taborokba, hamis perekkel vadolo, kivandorlasra kenyszerito kommunistaknak?

Miert van az, hogy manapasag Magyarorszagon elfelejtettek a zsido polgarok, hogy a kommunista allamhatalom nem adta vissza vagyonukat, vitt kozuluk sokat peldaul Recskre es hogy szeretett szocialdemokrata miniszterelnokuk zsidotol ellopott villaban el? Mi ez a tudathasadasos allapot?

eldiablomismo 2008.07.09. 11:05:22

Szóval a cikkhez hozzászólva, hogy bezzeg a zsidók halomra ölték a palesztinokat, nem zsidózás, hanem történelmi tény közlése? Ok.
Akkor azt kérdem, mit keres itt ez a történelmi tény? Hol kapcsolódik a magyar vörös csillaghoz?

Naszta · http://naszta.hu 2008.07.09. 11:07:56

eldiablomismo 2008.07.09. 11:05:22

halomra ölés -> vér -> vörös -> csillag

:)

caralho voador 2008.07.09. 11:22:31

Ehhez túl sokat nem lehet hozzátenni. Max annyit, hogy a kibaszott kurva anyját a strasbourgi köcsögöknek.
„nemcsak önkényuralmi, hanem az igazságosabb társadalom megteremtését célzó munkásmozgalmi szimbólum is”
Hogyne, akkor mondjuk a nácik tevékenységét is fel lehet úgy fogni, hogy csak jót akartak a zsidók, cigányok, homokosok, fogyatékosok satubbi kiírtásával, ergo viseljünk nyugodtan horogkeresztet. Röhej. Tökéletesen egyetértek: vagy sem-sem, vagy is-is.

Hattory Hanzo 2008.07.09. 11:27:36

Mr Falafel

Azért azt jó látni, hogy Te csak mavo izraelizésére hordtál össze hetet-havat. Aki pedig megjegyzi, hogy hülyeségeket bírtál írni, az cionista. Mi más lenne? Lehet, hogy indiszkrét a kérdés, de Te vallási megfontolásokból, vagy kapacitáshiány miatt utasítod el a gondolkodást, mint tevékenységet?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.09. 11:43:34

Azért Izrael nem szent, és aki bírálja, az baromira nem anti. Nekem pl. most voltak kint rokonaim, és elképedtek egy-két viszonyon. Pedig őket csak egyféle elfogultsággal lehet vádolni, kb úgy mentek oda, hogy a zsidók kurvajófejek, a palesztinok meg szenyák.
Hát, csalódtak. Is-is...

eldiablomismo 2008.07.09. 11:52:40

"halomra ölés -> vér -> vörös -> csillag"
Basszus, tényleg! Én kérek elnézést!

:D

Reaktor 2008.07.09. 11:56:45

Ami szerintem rendben van: tolem hordjanak csak voros csillagot a kommunistak. Legfeljebb megmondom majd a velemenyemet nekik az utcan, es nem leszek tekintettel arra, hogy kriptaszokeveny az illeto.

Ez belefer a szolasszabadsagba, az o reszerol is, az en reszemrol is. Ugyaningy hulyeztem mar le meinkampfanokat is. A skineket pl. nemetorszagban sem viszik el a rendorok, de azert lehet latni, hogy az utcan (nem felve, inkabb mergesen) neznek utannuk az emberek.

Mondjuk a horogkeresztert, sot, kezlenditesert visznek. NEm biztos, hogy helyes... A foci vb elott az osszes kulfoldinek adtak felvilagosito brossurakat, hogy mit nem szabad nemetorszagban... :)

Viszont teljesen felhaboritott a dontes indoklasa, es foleg az MSZP-sek konzekvenciai.

Nem igaz, hogy nem a kommunista diktaturara emlekezett a part elnok ur. Nem igaz, hogy az illegitimaciojukra nincs tarsadalmi igaz. Az sem igaz, hogy ha lehetoseguk lenne ra, nem diktaturat valositananak meg (mar bizonyitottak, tul hosszu ideig...).

Az itelet legnagyobb baja az, hogy valoban felmenti a kommunista jelkepet, es magat a kommunizmust is, relativizalva a fasizmushoz kepest: merthogy fair tarsadalomra torekedtek. Hat persze, persze, Hilter is csak a vilag javitasan dolgozott, es nem erdekelte az a nevetseges nehany tizmillios aldozat...

Szoval tolem hordjon mindenki azt, amit akar, legfeljebb kap majd a fejere (verbalisan ertem, nem avos ertelemben), de ilyen indoklast nem szivesen olvasok. Remelem, van barmilyen fellebezesi, vagy hasonlo lehetoseg.

Reaktor 2008.07.09. 11:58:20

marmint ugyertem, hogy a kommunistak pihentetesere nagyon van tarsadalmi erdek...

a vitatkozoknak szivesen kuldok ajandekba recski fitneszberletet bentlakassal...

Ferdinand Navarra 2008.07.09. 13:00:25

Úgy látszik az internacionalista szocializmus egyes illetlenek számára még mindig szexi. Pedig ez csak abban különbözött a nemzeti szocializmustól, hogy nem etnikai származás, hanem társadalmi származás szerint gyilkolászott. Szégyeljék magukat azok a hozzászólók, akik bármelyiket is mentegetik. Az bizonyos, hogy aki vörös csillagot meg horgos, nyilast hord az elég érzéketlen felebarátai iránt. Na mindegy, éljen MODU, a hun birodalom meghalapítója (magyrul Bátor vagy Hadúr)

tevevanegypupu 2008.07.09. 13:10:01

Most olvastam a Heti Valaszban egy hozzaszolast a voros csillagrol irott cikkre. Miszerint a mai 20-25 eveseknek mar semmit nem jelent a kommunizmus, a Szovjetunio, es a voros csillag pusztan csak egy kituzo lenne szamukra. Nem tanulnak ma az iskolaban tortenelmet? Es ha a mult semmit nem jelent akkor miert kell megis bizonyos dolgokra evrol-evre eroszakosan - bar jogosan - emlekezni, es miert kell masokat bagatellizalni? Erdekes.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.09. 13:18:55

HH:
Látom, rendesen ráléptem a tyúkszemedre.

Hattory Hanzo 2008.07.09. 13:36:46

Mr Falafel

Sőt, amióta elmeséltem a többieknek, miket írtál, itt a kibucban is rajtad röhög mindenki. De persze lehet, hogy csak azt bírom egyre kevésbé, ha valaki kiselőadást tart valamiről, amiről alapvető információkkal sem rendelkezik.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.07.09. 13:39:30

HH,
ez most sutka, vagy egy kibucból nyomod tényleg?

Hattory Hanzo 2008.07.09. 14:03:13

tölgy

Ugyan, csak mókáztam, próbáltam Mr Falafel világképébe beilleszkedni, cionista, kibuc, sékel, világuralom. Tényleg, mennyi ideig menne Budapesten egy Bár Mitzvah nevű hely? :)

eldiablomismo 2008.07.09. 14:17:24

"Tényleg, mennyi ideig menne Budapesten egy Bár Mitzvah nevű hely? :)"
Érdekes lenne :)
Vajon bezáratnák még a felgyújtása előtt? :DD

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.09. 14:35:14

"jbb",

az a baj, hogy a Keletről delegált EU-bírák maguk is szocreál-kreatúrák,
és OV csapata(ill. jómagam és korolytályunk) mint jogászok MÉG NEM ÉRTÜNK EL OLYAN tudományos és nemzetközi KARRIER-szintre, hogy

a NYUGAT bütykére lépjünk !!

Naná, a nácizmus érintette őket, ha nem is rasszizmusa oldaláról - hiszen a zsidóság óriási tömegben Kelet-Európában élt , - hanem az OCCUPATIO folytán, nemzeti büszkeségükben, több éves leigázottságukban.

Semmibe veszik a keleti tagállamok valós szenvedéseit.

DE: a baltiak kisöpörték a vörösöket az országból, durván és kíméletlenül.
A lengyeleknél semmi támogatottságuk nincs, még a szocdemeknek is alig, ELKÉPZELHETETLEN ot a "vöröscsillagozás".
A 200 ezer ügynöküket kormányhatározat alapján egy éjszaka alatt MINDEN ADATTAL kitették az Internetre!
A cseheknél a lusztrációs törvény (1997) óta képviselő, közigazgatási, állami, önkormányzati vezető NEM LEHET VOLT KOMCSI, sőt, még RENDŐR sem !

Tehát MI IS TEHETNÉNK a vörös mocsok ellen, egy Fletó levegőhöz sem jutna....

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.09. 14:37:02

"Naszta", kihúzod nálam a gyufát,
ha tovább antimagyarkodsz....

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.09. 14:46:11

Sajó András JOGELMÉLET PROFESSZOR kb.olyan öreg, hogy még Visinszkíjjel is parolázott...

Mádl profeszor kortársa.

No, tőle aztán a JOGNAK az elmélettyit megtanulni képtelenség.

Már akkor is öreg volt, mikor én végeztem, 22 éve, s az akkori bolsi tanszékvezető, Samu Mihály is rég nyugdíjas....

Most ő Strasbourgban bíró, haverja Alzheimer prof....

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.07.09. 14:57:39

Samu professzor, a háromperhárom jó öreg ezredese, ugye?

Hattory Hanzo 2008.07.09. 14:58:01

maior

Ki kinek a kortársa, jogászkám? Sajó 59 éves, Mádl 77, az testvérek között is 18 év különbség, de frappáns voltál ismét.

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.09. 15:37:31

Egen,

"ergé", Samu prof. egy életet habzsoló cinikus volt, aki lesz..ta a komenizmust, de karriert csinált, mert az kellett a jó élethez akkoriban.
Igen, III/III-as főtiszt volt.

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.09. 15:46:05

HH, kibucka-lakó,

Sajó minumum 69 éves.

A kororosztálynak AZÉRT VAN JELENTŐSÉGE, mert a tőlünk 5-6 évvel idősebb tanársegédek, akikkel tegeződtünk, pl. Takács Albert, Lévay Miki, Kovács Péter(alkotmánybírók), Stumpf Pista, - hogy csak az ismertebbeket említsem - mind terheltek még a szoci-kádári múlttal.

Mi már nem.
S közülünk az ideológiai kótyagosságtól mentes, vagy épp ellenkező meggyőződésű bírák, jogi szakértők kerülhetnek ki.

Hattory Hanzo 2008.07.09. 15:54:32

maior

Sajó András:1949. március 25-én született Budapesten. 1972-ben sub auspiciis kitüntetéssel végzett az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán. Egyetemi évei alatt a Polgári Jogi Tanszék demonstrátora volt. 1974-ben és 1979-ben az Académie de Droit Comparé-t végezte el Strasbourgban és Coimbreban.

1972-től mindmáig az MTA Állam- és Jogtudományi Intézetében dolgozik, jelenleg mint kutató professzor. 1978-től a Közgazdasági Egyetem Jogi tanszékén oktatott, 1998 óta az ELTE Polgári Jogi Tanszékén másodállású egyetemi tanár, ahol korábban is oktatott meghívottként, illetve vendégprofesszorként.

Kérjél meg egy 8 éves, szellemi fogyatékos kisgyereket, hogy segítsen kivonni a 2008-ból az 1949-et, együtt biztos sikerül!

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2008.07.09. 15:58:45

OFF

Vajon mi értelme nicket váltani, ha ennyire egyértelmű, hogy milyen néven futott előtte? ;D

ON

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.09. 16:27:54

HH:
A Dohány utca és környékén igen jól menne az a bár.
Balfax egy JP-s dumád van. Azt hiszed, a történelem tagadás szimpatikusabbá tesz? Baszod, vagy hárman leírták már neked, hogy a világon sehol nem tagadják a palesztínok likvidálását, még Izraelben sem. Amikor a nagy tesóval voltunk nyelvvel farig, Izraellel nem volt diplomáciai kapcsolatunk pont ezért. Volt egy kis foszforbombázás, meg ilyesmi. Persze, nem mondom, a 8 éves, kalasnyikovos kis palesztín purgyéktól is kiráz a hideg, de ez a béna JP-s attitűd, hogy a zsidóság vétektől szeplőtlen, olyan gáz. Még itt, nálunk is, ahol a vöröscsillagot imádják balfélről.

jbb 2008.07.09. 17:19:09

Maior, de mégis most már konkrét évszámokat várok, meddig kell még a sok kommancs doriddal egzütt élnünk? Mikor lesz végre vége?

Naszta · http://naszta.hu 2008.07.09. 17:53:56

maior exercitus · defense.blog.hu 2008.07.09. 15:37:31

A válasz e-mail-en felül még 2 dolgot jegyeznék meg: (Az első az internetes "illemszabály".)

1) nyilvános blog esetén a kritikát a blogon illik megfogalmazni.

2) levele valószínűleg nem állná ki a moderálás próbáját. Kérem legközelebb e-mail-ben is olyat küldjön, ami megfelel ennek a kritériumnak!

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.09. 17:59:09

Falafel,


ez a JP-zés nem túl kóser:-(((
Mert a JP az pont nem az, amelyik beáll bármelyik narratíva mögé mindenféle kritika nélkül. Én ott olvastam már Mazsihisz-kritikát (hajjaj!), és Izrael-kritikát is. Miért pont a JP-t pécézted ki?

Naszta · http://naszta.hu 2008.07.09. 18:00:36

maior exercitus · defense.blog.hu 2008.07.09. 14:37:02

""Naszta", kihúzod nálam a gyufát,
ha tovább antimagyarkodsz...."

Remélem jól mutat majd a kezemben a gyufa...

Egyébként hol "antimagyarkodtam"???

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.07.09. 18:19:43

Mr Falafel,

történelmi ismeretek terén jelentős kihívásokkal küzdesz, de ettől függetlenül a kedvemért cseppet gondolkodj el, miért tettem a terminust idézőjelbe.

Gondolkozz, hátha ..

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.07.09. 18:21:20

"Mavo kezdett izraelezni, olvass vissza. Szerinte többezer éves dolgok miatt "bírálják" izraelt."

Ja, hogy szövegértés terén is kihívásokkal küzdesz ... az más

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.07.09. 18:22:50

Ez az egymás fikázása jó maguknak?
Csak kérdem.
Mert akkor kicsit szellemesebben tegyék, hogy mink is szórakozzunk.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.09. 20:32:35

mavo:
ön egy troglodita trilobita. Ahhoz képest viszont egész jól megtanult írni.

Gabrilo:
A JP egy ultra divat-cionista, magyarellenes banda. Már a nevük is visszataszító, mint oroszjózsi.

Pilgrim 2008.07.09. 20:34:18

Kovács Péterre azért nehéz lenne azt mondani, hogy terheli a szoci-kádári múlt. Szerintem erőteljesen nemzeti érzelmű, ami persze nem zárja ki minden esetben az előzőt, de mégis... Mellesleg igen sok oldala van, egyesekkel hideg, mint a jégcsap, másokkal meg - akár a hallgatókkal is - tegeződik.

Falafeltől amiket az elmúlt időszakban olvastam, azzal szinte mindenben egyetértek. Kevesen vannak, akik nem csak állandóan a mérhetetlenül unalmas polkorrekt szöveget nyomják. Falafel, írjál blogot, én pl. szívesen olvasnám!

Naszta · http://naszta.hu 2008.07.09. 20:51:37

Pilgrim 2008.07.09. 20:34:18

A politikai korrektség és a szélsőség között szakadék van. Ugyanez igaz a történelemre és az összeesküvés elméletekre. Az is furának tűnik nekem így este felé, hogy a radikális oldalon mindig Izrael a problémás állam, mindig Árpád-sávos a történelmi zászló stb.

Pilgrim 2008.07.09. 20:58:11

Naszta, én nem csak erre gondoltam. És persze teljesen nyilvánvaló, hogy a politikai korrektség és a szélsőségnek nevezett szókimondás között szakadék van. Legyen is! Ha nem lenne, arról lenne szó, hogy csak ún. polkorrekt bólogatójánosok nyilvánítanak véleményt. Így jó ez, elvégre a szólásszabadságba ez bőven belefér.

kispufi 2008.07.09. 21:11:39

Hamarabb akartam, de csak most találtam meg, nem az utóbbi hsz-ekhez, hanem az eredeti témához szóló animációcska:

www.sellbak.com/mszp/mszp.swf

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.09. 21:24:10

Naszta:
Izrael problémás állam. Számtalan esetben az USA vétója menti meg a szankcióktól az ENSZ-ben.
Az árpádsáv és a turul ősi jelképek, szimbólumok. Egy olyan ember, mint te, aki egy másik országra tekint úgy, mint gyökereinek földje, az a büdös életben nem értheti ezt meg. És ezt nem is várjuk tőled, tőletek. Megelékszünk annyival, hogy a nemzeti jelképeinkről csak jót, vagy semmit nem mondtok.
Elmondom neked is:
Nagyszüleim a haláltáborban ismerkedtek meg. Apám már itthon született, de még iskolás sem volt, amikor a Rosenfeld-diktatúra ( a te felmenőid)elküldte őket egy kicsit az alföldre krumplit kapálni. Másfél év után azért térhettek haza, mert nagyapám vállalta, hogy lemegy az akkor beinduló bányába dolgozni. Kellett az erős munkáskéz, nagyapám meg egy 2m magas, irdatlan tenyerű zsidó ember volt. Vagyis nem volt zsidó, mert református keresztségű volt. Szóval, a náciknak zsidó volt, a Rákosiéknak meg kulák. Most is pont ez van. A divatzsidók fikázzák a hazáért szenvedőket. Nagyanyám a rendszerváltás után nem kért kártérítést, és apámnak is megtiltotta. A Garay nemesi levél után járó birtokainkat sem kértük soha. Emondhatom, hogy az én családom letett valamit az asztalra. Megszenvedtünk azért, hogy magyarok lehessünk, és nem tűrjük, hogy műmájer idegenhon-imádók a magyarságunkban megsértsenek. Értettél ebből bármit is, te szerencsétlen flótás?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.09. 21:25:27

megelékszünk helyett megelégszünk.

Naszta · http://naszta.hu 2008.07.09. 21:50:22

Mr Falafel 2008.07.09. 21:24:10

1) Nem ismersz. Úgyhogy f@szság a fele annak amit írsz. Például rólam.

2) Szerbia, Vietnám, Észak-Korea stb. többek között azok az országok akik még kaptak vétót. (Oroszország, Kína). Ezekről jóval kevesebb szó van.

3) Tisztelem az magyar jelképeket. Csak tudom is őket hova tenni. Miért nem Mátyás zászlajával vonultok fel? Vagy II. Andráséval? Vagy - ha már nagy Magyarország - III. Béláéval?

4) Családi sztori nekem is van, mégsem azzal érvelek.

5) Nekem még sértegetnem sem kell Téged. Elég elolvasni az írásod. :p

"Egy olyan ember, mint te, aki egy másik országra tekint úgy, mint gyökereinek földje"

Ezt meg kikérem magamnak. Hogy jösz Te ehhez? Most aztán szépet érveltél. Büszke lehetsz rá!

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.09. 21:51:13

Falafel,


Én még azt sem vonom kétségbe, hogy vannak hazánkban veretes magyarfóbiások. Biztosan, esetenként találkozhat velük az ember.
De pont a JP? Hát, ők pont nem magyarellenesek, és nem is feltétlenül cionisták. Szerintem ezt benézted.
Nem tisztem védeni a JP-t, megvédik ők magukat (vagy leszarják), csak szóltam. Szvsz. tévedsz.

Pilgrim 2008.07.09. 21:59:08

Vagyunk néhányan, akik szerint olvashatatlan a Judapest és ráadásul a hangvétele is nagyon unalmas. 90%-ban a megszokott Népszavás retorika, megtoldva egy kis mesterkélt jópofizással. De valószínűleg nem is nekem írják, úgyhogy eléledélhetünk egymás mellett: én és a Judapest.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.09. 22:01:31

Pilgrim,


nyilvánvalóan nem olvasod a JP-t:))) Népszavás narratíva, pl. Zoltai G. kifigurázása (nem kicsit, nagyon), Marx fikázása, Trianonról hegymögi szemszögből is vállalható írás, satöbbi.
Két JP-t olvasunk?

Pilgrim 2008.07.09. 22:14:40

Gabrilo, amiről te írsz, az a véleményem szerinti 10%. De ez a kevesebb, szerintem. Tény, hogy nem lógok ott naponta, de ha eszembe jut, mondjuk 2-3 hetente, akkor átfutom a lemaradást, elég annyi. A "tökös zsidó" jelző kiérdemléséért nálam nem elég pl. csak Zoltait szidni. Voltak finomodások, árnyalások az utóbbi hónapokban a Judapesten, de ez a tendencia változó. De ez változó folyamat megfigyelhető más blogokon is, akár a Reakción is. Vannak olyan hullámok, amikor élvezet idejönni, vannak olyanok, amikor hetekig, hónapokig semmi... Függ ez a közélet témáitól, attól, hogy mit szolgáltat a környezetünk. Biztos vannak dolgok, amikkel kapcsolatban a Judapesttel is egyetértek, de amint előkerül a kőkemény napi politika, elszakad a fonal. Elbeszélgetek itt a Reakción is bárkivel irodalomról, vallásról, természetről, lovakról, borokról, fociról stb., de a politikában legtöbbször már nem értünk egyet. Van ez így, ez belefér még egy baráti társaságba is, nemhogy a blogvilágba.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.07.09. 22:20:16

Ehh, tölgy,

akkor most írjak prédikációt arról, az idézőjeles társaság az antiszemitizmusát vezeti le az állam bírálatán, a nem idézőjeles meg valóban az államot bírálja? Tényleg szájba kell rágnom? Tutttttti?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.07.09. 22:21:41

Mr Falafel,

az úgy nem lehetséges, hogy ha a Zenszhatározatba tévecc, akkor amészárlás se stimmol? Nem? Tutti?

Hattory Hanzo 2008.07.09. 22:24:46

Mr Falafel

"1948. nem többszáz éve volt. Izrael állam több százezer palesztín holttestén alakult meg, felrúgva az ENSZ-egyezményt."

Tényleg utoljára, mert eléggé unalmas ugyanazt sokszor leírni: ez nettó hülyeség. A halottak, a palesztin Exodus, ami egyébként több millió palesztint érintett, később volt. Érted, ugye? Oké, most optimista voltam.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.07.09. 22:26:09

többeknek,

a Zinternet nem csak jó. Rólam pl. írtak olyat, hogy a jelentősebb blogszolgáltatóknál mindig van énblogom és politikai bolgom, holott ez nagyon nem igaz, a blog.hu-n van az első (és eddig egyetlen) polblogom, miközben 3× költöztem a blogspot óta. Hazudik, aki állítja? Hazudik. Benyalják? Hápersze.

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.10. 00:53:45

A Political Correctness

demokrácia-ellenes.

Mi semmiképp nem tesszük magunkévá.
Ócska globalista trükk a vélemény- és szólásszabadság korlátozására.

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.10. 00:56:24

'Jbb'.

Amint a nép és annak NEMZET része észhez tér - valszeg a zsebe érdekében.

A szimpla plebs elvtelen a végsőkig.
Csak a zsé az, amire érzékeny.

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.10. 01:03:41

Apropos,

JP.

Kiváló postot olvastam ott Shadai tollából:

"A nem zsidó zsidó" - 190 éve született Marx'
címmel.

Szerintem a JP-t méltányolni kell, mert a bolsi és szoci hagyományokkal szakítva egy vallásos, tradíciókat ápoló és mégis friss, mai orgánum.

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.10. 01:11:19

Azér qrvára szeretném, ha Net-szerte nem az állítólag max. 100 ezer fős kisebbség nagypofájú, elkalapálni való képviselőibe botlanék minduntalan, még a kimondottan JOBBOS szájtokon, forumokon, blogokon is,

mert kezdek holakosz-szkeptikussá válni....

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.10. 01:13:24

Falafelem:

Styllusa felettébb hasonlít egy híres közíróéhoz, akinek én FAN-ja vagyok....

Naszta · http://naszta.hu 2008.07.10. 01:24:18

maior exercitus · defense.blog.hu 2008.07.10. 01:13:24

Még szerencse, hogy csak híres.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.10. 07:20:59

Hanzo:
Tudod, mit? Te már azon a szinten vagy, hogy bármit írsz, igazad van. Shalom!

Naszta:
Igen, a szerbek és koszovói albánok is követtek el népirtást, és a szerbek bíróság elé is kerültek. Az albánok valamiért nem. Kettős mérce USA-módra. Kína is megéri a pénzét. Én nem engedném, hogy ott olimpia legyen, de az USA ismét közbeszól. Mondd, ha valaki felhozza Izraelt, akkor, ha válaszolnak rá, kötelező megemlíteni azonnal húsz másik államot, ahol az emberi jogok súlyosan sérülnek?
Tudod, azt én sem értem, miért pont az árpádsáv a divat. Én soha életemben semmilyen kitűzőt, karszalagot nem viseltem, zászlót nem lengettem, és nem is fogok. És bár a magyar gárda létrejöttét megértem, azt már kevésbé, hogy miért kell még a seggükön is árpádsávnak lennie.

mavo:
hanzo dettó.

Gabrilo:
Én huzamosabb ideig jelen voltam a JP-n. Divatzsidóskodó, elitista sznob bagázs. Olyanok, mint a menő diszkókba járó sekélyes koktélvedelők. Ugyanakkor származási kérdésben az olyanokkal, mint az én családom is, durvák és bántóak, de védekezni nem tudsz, mert "csuklóból törölnek".

Cypriánus 2008.07.10. 08:56:16

Kedves Falafel!
tudom afórumokon el tudnak szabadulni az indulatok...de sok attól még mindenben nincs igazad.
Engem már nyilvánítottak "tipikus katolikus antiszemitának" pont az I. arab-izraeli háború mesélése miatt. Most asszem "tipikus cionista " leszek, de:
1) az 1947 őszén induló és 1949-ig tartó konfliktussorozatnak a legvéresebb szájú palesztin források szerint is kb. 30 000 arab áldozata volt. Külsős-nem izraeli!!! -történészek szerint inkább 15 000. Ha az utóbbi igaz, az arab lakosság százalékos vesztesége ugyanakkora volt a mint a zsidóké. (Egyes források szerint még százalékosan alacsonyabb is.)
2.) az arab liga több országból összeszedett csapatai vélhetően nem piknikezni mentek az egynapos Izrael Államba.
3.) mindkét népet akkor már eltöltöütte a vagy ők vagy mi érzés. A zsidók győztek és "szépen" kitisztogatták a palesztin népesség felét. (lásd Nakba, lásd menekültek.) De a számos atrocitás ellenére sem lehet direkt emberírtásnak nevezni, csak ronda kiűzésnek.Fordított esetben a zsidókat dobják a tengerbe, miútán a földjeiket, artézi kútjaikat elveszik, asszonyaikat megerőszakolják. (Az arab liga szabadcsapatai még a "felszabadított" arab területek jó részét is kifosztották és megerőszakolták, amúgy.)
5.)szerintem is járna az araboknak 8ekkor még nem is hívták magukat palesztinnak, az csak ahatvamnas években lett divat) a visszatérés joga (Al-awda), de ebből messze nem következik automatikusan hogy az egyik félt ördöginek, amásikat angyalinak fessük le. Ez egyszerűen nem igaz. Nem sok szót ejtesz a Hitlerrel szövetkező Husszeini klán "áldásos" és sajnos igen "hatékony" működésésről, vagy a Hebroni zsidók lemészárolásáról sem, pedig ezek fontosak voltak a konfliktus eldurvulásában, a "vagy mi vagy ők" érzés elterjedésében.
Egyáltalán nem bántásnak írtam, személyesen semmi bajom Veled(miért lene), ha mégis "zsidóseggnyaló buzi cionista " leszek akkor válljék egészségedre.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.07.10. 11:17:21

idefigyeljenek maradiak!

hát nem üde fasza dolog, hogy pont most kaptuk vissza a mi drága áldott vörös csillagunkat? Just in time.

Képzeljék, végre sikerült kijárni a magyarországi liberalizmus élharcosainak (nem mellőzendő az összeakadó nyelvű gripenavató miniszterünk munkáját), hogy a tisztek nehogy már a Szent Koronára - ez kabaré, hát az nem is Szent Istvánt/1000 éves magyar államiságot képviseli, hanem az Ordas koronaalakú hajóját - esküdjenek fel.

na, egyből lett egy jó kis market gap, nem?

maguk mivel töltenék be?

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.10. 13:36:28

:-DDDDDDDD

"Pásztor Tibor" - vajjh, mi lehet a jiddis bónve, vagy a hitsorsosai között használt IVRIT?? - írt rólam egy postot.

Azonban, bár több nicken is regizve vagyok, judeoglobalista, nihil beltenyésztett "urban celeb"
übermensch nyilatkozataihoz BÁRKI NEM KOMMENTELHET:

kizárólag zsidó aktivisták, szoci újságrontók, meg Andrassew I. -fajta médiakurvák !!

Nem is értem, HOGY ZÁR KI MINDENKI MÁST, és honnan tudja, hogy most a "jóelvtárs" kommentel?!

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.10. 13:46:10

Örülök a sok holocaust - érintett összeborulásának, DE TÁN NEM EGY magyar KONZI blogon kellene!!

Mert a TÖBBSÉGI MAGYARSÁGNAK is van családtörténete,

ld.:
pestiturul.blogspot.com/

erős keresztény-nemzeti konzervatív hagyományokkal,
és
késztetést érzek a 0,8% (??!) mértékű kisebbség TÚLREPREZENTÁLTSÁGÁNAK
éles és rendreutasító hangnemű MEGFÉKEZÉSÉRE intézjókedéseket tenni !

Cypriánus 2008.07.10. 13:57:38

Kedves Maior!

bevallom, elvesztettem a fonalat a mondaivalóddal kapcsolatban. Remélem volt.

Pelso 2008.07.10. 14:06:02

Egy kis zsidózás, mindig bejön, ha más semmi nincs, akkor is, akkor is, hurrá.

Pelso 2008.07.10. 14:27:32

Ergé, is-is. Tudod, nálam semmi sem egyértelmű.

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.10. 14:54:08

Mert félhomályban melléütögettem, Cyprián.

Tartalmilag "Mr. Falafel" és "mavo", vmint "Hattory Hanzo" - kiderült - izraelita elit
vitájára és annak tartalmára utalok a szövegemben.

Tudod, ez úgy megy, hogy EZEK beírnak ide és a MAGUNKFAJTA meg válaszol.

Így működik a blog.

Cypriánus 2008.07.10. 16:01:13

Kedves Maior!
gondolatrendszerileg aligha vagyok tefajta. Állati konzervatív vagyok, és katolikus, de a zsidók nekem csak más etnikumú emberek és kész. Azt se kivánom méricskélni, ki mennyire magyar köztük. Ő dolga. Egy katolikus-keresztény természetjogra épülő konzervatív államot akarok, és nem zavarnak a legkevésbé sem.Jártam Izraelben ,-amúgy komolyan mondom rendkívül bájos ország, az egymást ölő két testvérnéppel együtt is, akik amúgy jó fejek lennének, szegények- szóval Izraelben zsidó rendőr kerget zsidó bűnözőt, a zsidó autós karambolózik a másik zsidó autóssal (a világon az egyik legtöbb a közlekedési baleset) zsidó liberális orvos abortálja a zsidó gyereket ami ellen a zsidó vallásos konzervatív tüntet, zsidó szőlész termelte alkoholtól támolyog részegen haza a zsidó részeg...ha kivennéd a zsidót, és magyarral helyettesítenéd lehetne Hazánk is. Nem akarok belemenni az egész zsidó-magyar problematikába, amit mondasz, abban sokszor van VALAMI igazság, de kevés a szeretet. Nem tetszik ez így. Azonkívül sajnos, 1944-ben milliós tömegek vettek részt a kifosztásukban (isebbség, de jó nagy) -nem a megölésükben-de a kifosztásukban igen.Sajnos nekem is van rokonom, aki beült egy belvárosi házba, mikor az igazi tulaj néhány százméternyire a gettóban rettegett. a rokonom "szerencséjére" (? Isten előtt állva aligha szerencse!!!) nem is élte túl, így ő tovább élvezhette "jogos" tulajdonát. A zsidó-ávós családtörténetek mellé azért odakivánkozik a "becsületes "keresztény" családok" képe akik egymást ölték 44-ben a könnyen jött vagyonért. Ha mindkét fél kiordibálhatná magából a jogos sérelmeket, máris sokmindenen túllenénk.
Egyébként keresztény vagyok, így tartom magam a Római levél 11. fejezetéhez.
Az én Istenem egy zsidó ácsként testesült meg a Földön, hogy utálhatnám a népet?! Vagy más népet ? (bevallom, kilógva az európai hagyományokból eléggé "pán-filoszemita" vagyok, a zsidókat és az arabokat is kedvelem, voltam is mindkét népnél a Közel-Keleten.)
Amúgy vicces, hogy a mindenkit lecionistázó Falafel Neked csak egy identitászavaros zsidó...hát, mindig van a magyarnál is magyarabb...(Engem a legtöbb embernek nehéz lenne überolni, hacsak a székelyeket nem tekinted idegen népnek :) )

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.10. 17:49:18

Cypriánus:
Nem vettem sértőnek. Sőt, kifejezetten tetszett, amit írtál. Tudjuk jól, az éremnek két oldala van. A te "igazságod" semmivel sem alábbvaló, mint az enyém. Én tudom, hogy a zsidóság általában önvédelemre hivatkozik, és arra hajt, hogy mindenki nagyon sajnálja. Azt is tudom, hogy a palesztín kölykök már 8-10 évesen géppisztollyal rohangásznak, és nem kellemes egy ilyen szomszéd, de kár lenne tagadni, a közel-keleti helyzet megoldatlansága elsősorban Izrael sara.
A cionista jelző nem pejoratív!

Ács Ferenc 2008.07.10. 18:09:40

Kündü, moderáld magad, mert én leszek kénytelen.

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.10. 20:28:51

Mit követett el szegény Kündü??!

FÁJ A ZIGASSÁG?!

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.10. 20:41:28

"Cypriánus":

Meghallgattalak.

A szeretet jézusi tanítását ellentétesnek tartom a zsidó hittel, ami vér, bosszú és büntetés vallása.

De már túlléptem a mélyen belémvert krisztusi tanokon.

Ugyan erős protestáns gyökereim és családi környezetem van,
már egyfajta gnózisban hiszek.

Az erő alkalmazásáról kristályos véleményem van.

Elfogadom - mert ismerem az effélét - a nézeteidet. Tiszteletben tartom.

De nem értek vele egyet.

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.10. 20:44:16

Akik Izraelben élnek, éljenek kedvük szerint.

De akik ITT rontják a levegőt, azokkal egészen más a helyzet.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.10. 20:45:57

Kündü,

maga gnosztikus? Pfuj!:-((((

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.10. 20:47:55

Gabrilo:

Maga egy intoleráns "magyarliberális"...

Fogadjunk, maga szerint is "két apja" volt Yeshua ben Jószéf-nek ?!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.07.10. 20:55:05

Mr Falafael,

de most tök komolyan. Első röccenésre cionistázni kezdesz (keresd meg, hol náciztunk le cserébe), durván eltúlzott adatokkal pörgösz a világban, és ha közlik, nincs igazad, sértődve elvonulsz ... biztos, hogy ez a jó megoldás?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.07.10. 20:59:01

De ha akarod:

1. Nem ENSZ egyezményt felrúgva, hanem ENSZ határozatot betartva.

2. Nem több százezezer, hanem max. néhány tízezer.

3. Nem Moszkvában, hanem Jerevánban.

4. Nem osztogattak, hanem fosztogattak.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.10. 21:32:11

Kündü,

jómagam valóban cefet mód intoleráns vagyok, liberális viszont kicsit sem. Csak a gnosztikus irányzatokat rühellem.
Belefér a toleranciájába ez?:(

Naszta · http://naszta.hu 2008.07.10. 22:23:44

Gabrilo · konzervatorium.blog.hu 2008.07.10. 21:32:11

Én a klasszikus értelemben (nem hazai) a liberális és a konzervatív határvonalán vagyok. Vannak kérdések, amikben liberális a szemléletem (piac, szolgáltatás, állam szerepe stb.) és van amiben konzervatív (oktatás, környezetvédelem, drogpolitika ( konzervatorium.blog.hu/2008/06/09/drogtilalom_vs_common_sense_2 ) stb.).

Valószínű Kündü, maior exercitus vagy Mr Falafel szerint jobb ha a határon elégetem az irataimat kifelé menet. Pedig jobb ha megbarátkoznak vele: én is magyar vagyok. ;)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.10. 22:26:00

Naszta,


A konzervatívba bőven belefér a szabadpiac és a minimális állam, lásd Egyesült Államok.
Én nem vagyok rendíthetetlenül a beavatkozás-mentes piac híve, de tartok tőle, a hazai konzerv mezőnynél jobban bízom a piacban:)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.10. 22:27:54

mavo:
A nácizás sértés, a cionistázás meg nem.
Nem vonultam sehová, dolgom volt. Délután Cypriánussal megtárgyaltuk a témát. Szerintem ne túráztassuk tovább ezen egymást. Nyilván olyan dologról van szó, amiről ezren ezerféleképpen emlékeztek, nyilatkoztak, tudományosan értekeztek, stb.

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.10. 22:30:21

Nekem nincsen toleranciám.

Annyiban pontosítanék, hogy egyfajta pantheista-őspogány-újfizikai-, embert illetően kreacionista, a természeti világ egészét tekintve 'ellenőrzött' evolutív eszméket vallok, amik legközelebb a gnoszticizmushoz állnak.

Persze, mélyen ismerem a keresztény teológiát és liturgiát, a zsidó tudományokba - egy tartós párkapcsolat miatt - szintén beleástam magam,
és sokban egyetértek a formális kereszténységgel, a katolicizmussal is.

De nekem - és ez "csúszós" pont, - túl gyenge, kevés, túl mediterrán és túl zsidó gondolat a Jézus Krisztusnak tulajdonított, romanizált, inkább Pál Apostolhoz köthető Hit...

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.10. 22:33:10

"Cypriánus", én is járogattam Izraelbe. Más-más helyekre, három alkalommal.
Egy nővel és miatta.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.07.10. 22:34:22

Akkor ezen nem fogunk vitatkozni:))) Mert én meg ponty a panteizmust meg az őspogányságot nem csípem:-D

Naszta · http://naszta.hu 2008.07.10. 22:35:36

maior exercitus · defense.blog.hu 2008.07.10. 22:30:21

Woody Allan:

"NEKED ateista vagyok; Istennek viszont lojális ellenzék."

hu.wikiquote.org/wiki/Woody_Allen

Naszta · http://naszta.hu 2008.07.10. 23:01:47

maior exercitus · defense.blog.hu 2008.07.10. 22:36:41

Olyan miért nem lehet, hogy magyar vagyok és nem értek veletek egyet? ;)

Cypriánus 2008.07.11. 08:19:14

Kedves Maior!
a vallási nézeteid nem lepnek meg. De ebben az esetben miért lennél "konzervatív"?

Hattory Hanzo 2008.07.11. 08:56:02

maior/dowNLoad/Kündü/Béla/Vazul/Edömér/Sára

Nesze:

"Szeretem a hazámat. Nem gondoltam volna, hogy ezt írásban kell rögzítenem valaha is, de most mégis kénytelen vagyok, elég könynyen ment, leírtam és kész, ha van is bennem némi pironkodás emiatt, de legalább túl vagyok rajta.
Sohasem okozott gondot, hogy a személyes szférámat feltárjam az olvasók előtt, írtam én már mindenről életemben, drogokról, alkoholról, életről, rakendrollról, alvó menyétről és Wartburgot vezető segédmunkásról, de a hazaszeretettel kicsit bajban voltam, valahogy nem tűnt olyasminek, amiről az ember beszél, ír, véleményt nyilvánít, megnyilatkozik. A haza és az ő szeretete sokkal, de sokkal személyesebb, mint minden egyéb. Magyar ember tele szájjal nem beszél a hazájáról. Magyar ember úgy szereti a hazáját, hogy szinte észre sem veszi.

Itt van körülöttem egy újság, történetesen a Népszabadság, és benne rengeteg cikk, és minden cikk mögött egy-egy ember, ők mind szeretik a hazájukat, közben haragszanak rá, utálják, bokafogásra biztatják, de közben szeretik, olyan természetesen, ahogy magát szereti egy gyerek, felnőtt vagy hörduc, bár az utóbbiban nem vagyok biztos, mivel ilyen állat talán nincs is.

Van ugye a haza, és vagyunk mi, akik szeretjük.

A haza olyan, amilyen, és mi is olyanok vagyunk, amilyenek, vagy lehet velünk mosóport eladni, vagy nem, de azért még létezünk, a hazánk pedig ugyancsak, nagyon is, mi az hogy.

Én speciel olyannak szeretem a hazámat, amilyen, nem gondolom, hogy létezett volna aranykor, amikor szerethetőbb lett volna, csinosabb, szebb, okosabb, ez van: magyar ember nem válogat hazát, mielőtt szeretné.

Aki egy olyan hazát szeret, ami sohasem volt, sohasem lehet, hazudik, aki csak magát szereti egy hazudott hazában - hát - jobb, ha sohasem kerül analitikus díványára, mert megijedne attól, ami ő.

Reggelente nem kell emlékeztetnem magam, hogy magyar vagyok, mert magyarságom velem együtt ébred, és velem együtt aluszik. Nem kell kokárdát hordanom éjjel-nappal, nem kell lobogót lengetnem, nem szükséges ordibálnom, hogy magyar vagyok, mivel folyamatosan tudatában vagyok ennek, sohasem történt meg például, hogy az ebédig azt hittem, portugál vagyok, aztán amikor a harangot hallottam a hírek előtt, hirtelen rádöbbentem magyarságomra.

Van és kész.

Most, hogy a tektonikus tahóság elszabadulni látszik, gondoltam, némi nyomot hagyok erről, de lehet, megbánom." ( PKI, 2008.07.11. )

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.07.11. 11:58:21

Mr Falafel,

sajnos ebben az országban a cionistázás sértés, akár tetszik ez neked, akár nem.

De még ha nem is veszem sértésnek, ez akkor is a vitapartnerek bedobozolásása, hogy lám, azért nem értenek veled egyet, _mert_ cionisták, és még véletlenül sem azért, mert a tények nem neked adnak igazat.

Többen, források feltüntetésével írták meg neked, hogy nagyon nincs igazad, tőled csak a verkli jött vissza.

Ajánlott google keresési kulcsszó: Pallywood.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.07.11. 12:18:11

Nem pontosan értem. Ha Olmert elismeri, hogy létezik diszkrimináció (a szöveg alapján a lakosság zsidó része diszkriminál), az a bizonyíték Mr Falafel állítására, miszerint több százezezer palesztint öltek meg Izrael alapításakor?

Vagy mi?

tevevanegypupu 2008.07.11. 12:29:56

Dehogyis bizonyitek. Hol vagyunk meg attol, hogy az aldozatokat megszamoljuk! Mindenesetre ez mar megiscsak egyfajta gesztus, az igazsag kibontasanak kis reszlete. Nem gyakran hallani ilyemint Ytzak Rabin ota. Akit ugye egy szelsoseges zsido gyilkolt meg pont azert, mert megprobalt igazsagot szolgaltatni. Simon Peresz is egy hajszallal uszta meg, hogy akkor ne loje le ot is az a fanatikus.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.07.11. 12:43:43

Ahan, értem

Azt ugye tudod, hogy Magyarországon diszkriminálják a cigányokat meg a kínaiakat? Gondolom, az is bizonyíték valamire ...

tevevanegypupu 2008.07.11. 13:00:45

Nem tudom ki diszkriminal kit. A kinaiak ugy hallottam nagyon szepen megvannak egymas kozott, szinte kis varost alakitottak ki maguknak olyannyira, hogy meg magyarul sem muszaj tudniuk. Semmi bajom veluk, eleinte volt annyiban, hogy az altaluk megvasarolt boltok iszonyuan rendetlenek voltak, a kirakatokat pedig tonkretettek. Most mar tobb helyen javult a helyzet. Az viszont teny, hogy sok silany dolgot arulnak, erre talan jobban kellene figyelni - esetleg mastol jobb minoseget vasarolni - addig amig nem lesznek 23 millioan, mert utana mar nehezebb lesz.

A ciganyokkal valo kapcsolatban pedig nyilvanvalo, hogy a kolcsonosseg elve alapjan kellene mukodni. A kisebbsegnek kell alkalmazkodnia egyelore az adott allam formajahoz, szokasaihoz, torvenyeihez ugy, hogy kozben megorzik szokasaikat, muveszetuket, nyelvuket. Ez biztositva van ugye? Ha ezt nem teszik meg es zavarjak ezert a lakossagot, akkor kompromisszumokra alapulo de hathatos intezkedesek szuksegesek. Akar rendori beavatkozas is.

Cypriánus 2008.07.11. 13:50:33

Kedves Maior!
Hát, a hölgyektől kapott sebek sokszor hosszan fájók..sajnos magam is tudom. :(

Amúgy a gnosztikus vallással két bajom volt/van/lesz:
1 )nagyon szubjektivista
2) olyan szellemi erőkkel játszadozik, amikről fogalma sincs, micsodák
3) alapvetően önmegváltó tanok.

Úgy hogy inkább maradok a történelmi és apostoli keresztény hit mellett, amiért vértanúk tucatja adta az életét, és amelyik nem csak aszubjektumom ködös tájaiból táplálkozik-hanem az Élő Isten lelkéből.Abból aki VAN.

De ezt nem bántásként írtam, hisz semmmi problémám nincs Veled, meg különben is, minden emberi személy sokkal több, mint akár a nézetei összessége.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.11. 14:06:26

mavo:
Igazad van, te nem cionista, hanem abderita vagy.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.07.11. 14:58:12

Mr Falafel,

én abderita vagyok, ellenben te vita helyett nem a vitapartneredet minősítgeted, á, dehogy.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.07.11. 14:59:25

tevevanegypupu,

a kölcsönösség elve Izraelben minden bizonnyal úgy néz ki, hogy a békés palesztin munkás kicsit ámokot fut.

A többi olvasótól elnézést a demagógiától.

Cypriánus 2008.07.11. 15:14:37

ja, bocs, végül is három bajom volt vele :)

Jó dolog, hogy ennyit foglalkozunk az izraeli-palesztin visszállyal. Szeretem amikor európaiak -magamat is beleértve-osszuk az észt. Az egyik fél megtapasztalt minket mint pogromokat meg népírtást, a másik fél meg mint kereszteshadjáratot és gyarmatosítást. Egymásban is európai látnak , mivel az számukra minden rossz nemtője ( "fejkendős arab nácik" vs. "cionista keresztesek").
ha valaki azt hiszi, hogy mi magyarok legalább az arabok ellen nem tettünk soha semmit: nos ki kell ábrándítanom. Az egyik legéppebben maradt keresztesvár az egész Közel-keleten máig Hazánk alkotóképességét dicséri...:)
Mi lenne, ha mondjuk a magyar-román megbékéléssel is foglalkoznánk?! Nem mintha a magyar-román viszony annyira rossz lenne, mint a zsidó-arab, de erre legalább van ráhatásunk, és nem hangzik olyan hiteltelennek.
Amúgy az eredeti témához visszatérve: abcúg vörös csillag!!! Egy hülye szabadkőműves jelkép amelyet a "sátáni bolsevik kígyók" (Churchill mondása, bármilyen hihetetlennek tűnik ) tettek jelképükké..fúj!

tevevanegypupu 2008.07.11. 15:22:54

mavo
Kovetkezmenyek nincsenek elozmenyek nelkul. A terrorizmus szornyu, ettol szenved az egesz orszag. De van a masik, a lelki terror is: elkergetnek valakit a szulofoldjetol, megfosztjak a munkalehetosegtol, elzarjak elole az ivovizet, nem engedik szabadon kozlekedni, evtizedken keresztul megvonjak tole a megszokott eletlehetoseget, es meg azokra a teruletekre is betolakodnak ahol palesztinoknak lenne joguk elni. Lassan is lehet terrorista modszerekkel olni, nemcsak amokfutassal es robbantasokkal.

Nem hiszem, hogy csak egy oldalrol kell nezni egy ilyen helyzetet: a palesztin es zsido lakossag terrorizmusa egyarant gyilkol. A palesztinok a hazajukat vedik azoktol a helyfoglaloktol akik elkergettek oket, a zsidok pedig egy olyan orszagot szeretnenek megtartani amirol ugy erzik ott beket talalnak maguknak. Hat akkor szolgaljak is meg ezt a beket.

tevevanegypupu 2008.07.11. 15:47:57

Cyprianus

Az arabok sem uldogeltek mindig bekesen a helyukon. Mar a VII. szazadban eljutottak egeszen az Atlanti oceanig hodito haboruikkal, elfoglaltak egesz Eszak-Afrikat, elkergetve vagy eroszakosan atteritve az ott lakokat a muzulman hitre. Felmentek Europaba, Spanyolorszagbol, Andaluziabol peldaul 1492-ben kergette vissza oket Marokkoba Izabella es Ferdinand.

Az viszont teny, hogy a keresztes haboruk idejen Szaladdin sokkal lovagiasabban viselkedett a keresztenyekkel mint mondjuk Oroszlanszivu Richard a muzulmanokkal.

Ács Ferenc 2008.07.11. 15:51:24

Na jó, kündütlenítés indul... Elegem van abból, hogy minden topik ugyanabba a sárba fullad.

Zetek 2008.07.11. 15:56:54

tevevanegypupu! Mi a baj Richárddal? Néhány évszázadig lekötötték a békésen hódító muzulmánokat.

tevevanegypupu 2008.07.11. 16:02:40

Zetek
Szaladdin mikor elfoglalta Jeruzsalemet nem bantotta a kereszteny lakosokat, viszont Richard mikor elfoglalta az egyik tengerparti varost (nem jut eszembe a varos neve) valtsagdijat kert a muzulman lakossagert es miutan azt nem kapta meg, ezrevel lefejeztette oket.
Es amiert oda ment nem is erte el: soha a labat nem tette be Jeruzsalembe. A donto utkozetet nem merte megvivni.
Na jo, nem tema, irany a voros csillag.(:

Cypriánus 2008.07.11. 16:03:00

Mint utaltam rá, szerintem lekanyarodhatnánk a Közel-Kelet kaktuszfügés tájairól, de ha mindenáron ezen akarunk agyalni, akkor rövid véleményem szerint mindkét fél olyan hozzáállást mutat hogy egyre jobban beleássa magát a konfliktusba. Lehet hogy a másik oldalon már ki is ássák magukat, ki tudja, a Közel-kelet a szinte érthetetlen összveszések és kibékülések földje.(lásd Libanon-az 1978-as polgárháborús ellenségek ma szövetségesek volt szövetségesik ellen stb.)
Néha elgondolkozom, mi lett volna, ha 1978-ban a palesztinok elfogadják a kiöregedett és némileg bűnbánó zsidó fasiszta , Menachem Begin memorandumát "JÚdea és Szamária lakosairól" -akkor persze teljes őrültségenke tünt volna beletörődni ai izraeli állampolgárságba, egyharmados kisebbség lettek volna, akiknek földjére ömlöttek a zsidó bevándorlók-ma viszont már ők lennének Izrael lakosságának a fele, 2020-ra pedig többsége! Ráadásul kiválló gazdasággal a hátuk mögött, a világ egyik legexportképesebb állama lenne egy arab-zsidó Szentföld . Az 1987-es I. Intifáda biztos nagy nemzeti tartást adott, csak éppen teljesen elszegényedtek. Kevesebb nemzeti büszkeséggel már mindent elértek volna. Visszanézve 30 évvel később : palesztin hazát kishiján a zsidó nacionalizmus egyesítette újra...:). Ezt akkor elhibázták a palesztinok, nem kicsit, nagyon...tanulhattak volna a drúzok és beduinok példájából, hogyan lehet Izrael Állam pénzét vastagon lehúzni némi ravaszsággal és valami lojalitás kivillantásával. A Golánon a drúz udvarok díszkővel vannak kirakva, rajta parkíroz a nikkelezett Audi , a csúnya beduin sátorba vezetékes víz (!!!) van, és mellette parkol a saját teherautó. Amúgy hogy mondjak néhány Közel-keleti paradoxont: genetikai vizsgálatok szerint a zsidók és a palesztinok igen közel állnak egymáshoz, a palesztinok közelebbi rokonai a zsidóknak mint az arábiai araboknak!
délen a Negevben a zsidó-arab viszony szinte parodisztikus ahhoz képest amit alegtöbb ember gondolna, az izraeliek átjárogatnak Jordániába (a sivatagi részre csakis!) a kutya sem bántja őket.
De amikor egy egyiptomi arab mesélte hogy látogatott Izraelbe és JÓL ÉREZTE magát , hát még én is padlót fogtam. Rájöttem ez egy más világ, alig érthető európai ésszel sokszor...
Galileában meséltek nekem még a keresztény hitre áttért és Izraelbe szökött Hamaszosról, már meg sem lepődtem. (Néhány élményem után ha valaki azt meséli, hogy a "Kahane Chai" zsidó terrorszerevezet egyik tagja muszlim lesz, és átszökik Gázába, már azon se csodálkoztam volna...:))

hiba 2008.07.11. 16:08:13

Ács Feri: szerintem felesleges a kündütlenítés. Egyrészt nem fulladt meg a topik, másrészt én se rémülök mindig halálra, hogy uramatyám mennyi őrült van ebben az országban, mire rájövök, hogy itt speciel ugyanaz az egy. A régiek úgyse válaszolnak neki, az újak meg friss gondolatokat is hoznak válaszaikban. Szóval ha kell tüntetni is kimegyek kündü jogaiért!

Cyprianus: Jó felvetés ez a Román-Magyar viszony. Naívan azt hittem eddig, hogy ez a dolog halad, aztán most hogy elkezdtem erdélyi ügyekben dolgozni rá kell jönnöm, hogy itt még akár nagy gáz is lehet. Pláne, ha a román szélsőségesek és a magyar szélsőségesek is egyszerre követik azt a mintát, hogy gazdasági fellendülés lassuló szakaszában radikalizálódnak. Ismeritek például az SZDSZeseknek üzengető EMI-t? Tanulságos a honlapjuk.

Cypriánus 2008.07.11. 16:14:15

természetesen vannak fogalmaim az arab történelemről...:) A nagy terjeszkedésről is. De nem a termékeny félhold teveszaros ültetvényeit kapálló parasztjai csinálták a dzsihádot akkor sem. Jó részük nem is volt arab, arámi nyelven beszélt, csak elarabosodtak
Igaz, ez fordítva is igaz, jó részük-keresztény- arab volt már amikor betört hozzájuk a dzsihád, az arab bevándorlás ugyanis egyáltalán nem az iszlámmal vette kezdetét, hanem már a hellenisztikus időkben. A Petrát építő nabateusok is arabok voltak, az Óegyházi szentek között is voltak arabok (nam arámi nyelvű szírek-arabok!) sőt számos jel szerint az utolsó egyházatya Damaszkuszi Szt. János (Juhnán Manszúr eredeti nevén)családja eredetileg is arab -és nem szír-arámi- nemzetiségű volt.

Cypriánus 2008.07.11. 16:19:04

jó, tényleg foglalkozzunk inkább a magyar-román viszonnyal! :)
Néha elgondolkozom, a magyar és román görögkatolikusok csinálhatnának valamit közösen.
tavaly az erdélyi magyar latin szertartású és román keleti szertartású fiatalok egy közös találkozót tartottak, és -ahogy hallottam-meglepően jó hangulatú volt. Érdemes lenne ilyeneket csinálni! :)

Ács Ferenc 2008.07.11. 16:46:05

Hiba: Érdekes felvetés. Küzdjünk együtt a kündüizmus jogaiért?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.07.11. 16:50:25

Szerintem is hadd szóljon Kündü. Vannak fixációi, de legalább stílusosan és tartalmasan adja elő. :)

Ács Ferenc 2008.07.11. 16:52:00

Kündü érdekében mozgalom látszik kibontakozni...

hiba 2008.07.11. 17:13:02

Hadd szóljon, de mondjuk az Andrássy-n ne vonulásszon undorító kündü fejjel, mert rögtön szétdobálom tojással. Nem mintha Kündü gyűlölő lennék, mert nekem is vannak kündü barátaim, de azért ez az ország 1000 éve keresztény, amiből látszik, hogy a törzsi vallások evolúciós zsákutcák. Csupa nagybetűvel írni pedig mindig is gusztustalan volt kulturemberek körében, de attól tőlem otthon még azt csinál amit akar, sőt ide is írhat.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.07.11. 17:15:58

Nem tudom, ki az a kündü, de én meg a Reakció oromzatán javítanám ki a hibákat, mondjuk légkalapáccsal. "hibákat", értitek? Jó mi?

Francois Pignon 2008.07.11. 17:19:06

Azt hiszem eljött az ideje chartát indítani.

hiba 2008.07.11. 17:33:39

Én is nagyon szeretlek Falafel, érted is küzdeni fogok!

Kopiás Attila Steve 2008.07.12. 00:50:18

Kicsit nem vagyok a városban és mire visszatérek, kiderül, hogy én voltam az utolsó témában kommentelő? :+) Vagy különösen kifinomult célzás, hogy a "Kündüvel vitatkozni" téma a "történelem szemétdombja" post alatt lett megvitatva? :+)

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.12. 16:31:33

Hiba:

Te láttad mán Kündü "undorító fejét"?? A kutyafejű belső-ázsiai HÚNFAJTÁÉT ??!

Nesze:
pestiturul.blogspot.com/

Amúgy akkor sétálok az Andrássyn, most éppen bermudában is trikóban, amikor kedvem tartja.
Máskor pedig Bocskayban, vagy rocker-style-ban...

NEM MI mászkálunk ott tollseprűvel a seggünkben.
Tán EGYSZER: 2006 nov. 4-én menteltem ott egy fáklyás felvonuláson, ahol MI EGYÜTT SÉTÁLTUNK.

S a 'MI' nem egy szexuálisan aberrált kisebbség.

maior exercitus · http://defense.blog.hu 2008.07.12. 16:40:22

HH::

Köszönöm Párt Itkár Eltárcs útbasegítését, jeles űró
lehet ez a PKI, mer' még sohasem olvastam...
Bizonyosan magos - magvas - olyságokba űr.

Amik engem nemérdekelnek, olyantul, akinek megpróbáltatás a HAZASZERETETÉRÜL írnia,
nem szokásom olvasni.

Ma is belénéztem egy bizonyos Tót A. nevű cikkébe, és ollyan durva dolog jött ki belőlem miatta, amit emailben rögtön el is küldtem ennek a horgascsőrű
trágár vezsenyi parasztlegénnek...

Mán én így vagyok, még ha "Ács Ferenc" vörösingesnek nem is teccik.

Apropos, miért teccene épp a lokális vörösingesnek?!

eldiablomismo 2008.07.12. 16:42:01

A Russkaja meg szabadon garázdálkodik az országban, ejj :P
Verescsillag, muszkazene, vodka, pfujj pfujj :P

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.07.13. 00:21:27

Nem, nem stílusosan és nem tartalmasan. a CAPS LOCK sok minden, csak nem stílus és tartalom.

Ellenben szólásszabadság, vagy mi.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.07.13. 00:25:36

tevevanegypupu,

mindig is imádtam azokat az embereket, akik vak elfogultsággal érveltek, majd a vita egy szakaszában elkezdtek zörögni, hogy "dehátazobjektivitásbazmeg, dehátazobjektivitásbazmeg".

Parapitty · http://parapitty.blog.hu 2008.07.18. 10:43:43

Ha lehet hordani árpádsávot, miért ne lehetne vöröscsillagot? Engem a horogkereszt sem zavar. Szimplán fasz aki hordja ezeket az önkényuralmi jelképeket, fasznak lenni pedig állampolgári jog és örvendetesen sokan gyakorolják.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.07.18. 11:59:01

Parapitty,
azért , mert van egy törvény.
Amíg a tv nem változik, addig "vitatkozz, de engedelmeskedj"!
:)

Tassadar 2008.07.18. 18:29:51

Paripitty azért ne hasonlítsd össze a vörös csillagot meg az Árpád-sávos zászlót.

Rwindx 2008.08.06. 09:45:26

Na tessék:
www.mno.hu/portal/577361
És ilyenkor ne szoruljon az ember tapla is ökölbe.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.08.06. 17:15:01

mi baj a munkás-paraszt összefogással?:))))

ÁrPi 2008.08.06. 17:31:04

Nem baj, rossz az attitúdje, kedves Lecter

:--)
süti beállítások módosítása