Rio gate
2008. június 21. írta: Skrabski Fruzsina (lelkylola)

Rio gate

 Jellemzően egyik vagy másik párt mutyijairól szólnak a hírek, a politikai oldalakon átívelő, példás konszenzus övezte ügyekről jóval kevesebbet hallani. Mondják, hogy egy komoly hazai cégnek mindkét irányban kell legyen megfelelő kontaktja, és akkor be van védve.

 A Rio és a Zöld Pardon körüli bizniszekről szóló indexes anyag a Fideszt és az MSZP-t is érinti. Egyszerű halandó csak néz, hogy akkor ezt most hogy? Ki nem védett be kit?

 Ezen a videón még a Zöld Pardonban jópofizik a polgármester.

 A XI. kerületi helyzet amúgy is érdekes, hiszen áprilisban kilépett Hajdú László SZDSZ-es képviselő, így patthelyzet jött létre. Azóta erősen akadozik a testület működése, a polgármester nem képes biztosítani a többségét. Tegnapelőtt végül sikerült testületi ülést tartaniuk, de az MSZP és az SZDSZ megakadályozták a Rio-vizsgálóbizottság felállításának napirendre vételét (19:19 volt a szavazásnál az eredmény). Ugyanakkor a környéken lakók megnyugtatására határoztak arról, hogy térfigyelő kamerák kiépítésével és egyéb módon is biztosítják a nyugalmukat.

 Feloszlatja-e magát a testület, vagy megy tovább a húzd meg, ereszd meg? Ki kivel van? Ki mit akar? A Rio extulajdonosa miért nyilatkozik?

A kép nem a Rióban készült.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr84529094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sean 2008.06.21. 11:58:49

Ez magyarország. Egen, kisbetűvel. Szép amúgy, hogy a faszkalap politikai elit támogatja az ilyen takony helyeket, ahova alapvetően azok járnak akik a korrupcióból meg illegál dolgokból emelnek ki nap mint nap milliókat.

MEGÉRDEMELJÜK, MERT HAGYJUK!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.21. 12:20:53

2 milliárdos bevételtől esett el a kerület, mert nem a piaci árat fizet a kerületnek a Rio és a ZP (hanem csak havi 14 milliót és csak a az lefoglalt terültet 1/4-éért).

Vajon a 2 milliárd hány százaléka ment a Fidesz és az MSZP kasszájába?

Feljelentést tett-e már valaki ?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.06.21. 12:40:59

Sean,
ja :(

Tudod, hogy hozzátok megy nyaralni Ferkó?

Zetek 2008.06.21. 12:44:01

Sean! Légy szíves és saját nevedben nyilatkozz. Én nem ezt érdemlem, nem hagytam, nem én választottam ezt a bandát.

2008.06.21. 13:27:23

Váltógazdaság. Az még rendjén is van, de az ilyen ügyek kicsapnak néhány biztosítékot.

Sean 2008.06.21. 13:38:34

Zetek, és teszel ellene valamit, hogy ne ez legyen? Mert ha nem, akkor Te is hibás vagy...


Tölgy: Hozzánk? Hogyértve?

frikazojd · http://kocs.ma 2008.06.21. 13:43:00

Kinemszarjale. ZP ben jó koncertek vannak 200Ft-ért, amíg ti itt és ők ott egymást szapuljátok, én megyek bulizni. Nem az első, nem is az utolsó, és amíg magyarok vezetik az országot(a kerületet stb..), mindig is lesz ilyen. Mit tudsz ellene tenni? semmit. Tüntetsz, feljelentesz, petíciózol? magad idejét rabolod. Amíg pár sikkasztót(politikust, államicég vezért stb) nem lőnek tarkón a Hősök terén, addig a többi nem tart semmitől.

Machiavelli 2008.06.21. 13:55:40

A Fidesz is tele van szerencselovagokkal. Egy jó megoldás van csak, az alapszervezeteken belüli erkölcsi politizálás, azaz a becsületes többségnek el kell mozdítania ezeket a szerencselovagokat a helyükről, amihez bizony KONFRONTÁCIÓT KELL vállalni ezekkel az emberekkel, nyíltan és személyesen kell egy-egy Fidesz gyűlésen konfrontálódni velük. Higgyétek el bejön, nekem bejött. Addig, amíg a tagság is billeg az erkölcs és a cél szentesíti az eszközt között, amíg esetleg a konfrontációtól való félelem miatt nem szól, addig nem lesz változás.

Sean 2008.06.21. 14:02:02

frikazoljd, tudod ezzel csak az a baj, hogy amíg ezek a tetvek dőzsölnek, addig egy ország éhenhal és kurva jó, hogy 200 forintos belépő mellett csapod szét magad, de közben 100-ak halnak meg mert olyan az egészségügy amilyen. Ideje lenne tényleg annak, hogy egy politikust durva mód eltegyenek láb alól a gecibe. És nem egy másik, hanem a NÉP.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.06.21. 14:04:18

Sean,
csak a nyilvános kivégzés segítene, ha valami egyáltalán :(

frikazojd · http://kocs.ma 2008.06.21. 14:09:29

Sean,

tehát nem jött át az irónia a fentiből(az elejéből). azt akartam kifejezni, hogy sok ember így gondolkodik.

Sean 2008.06.21. 14:20:35

frikazojd, nem igazán :)

TFec 2008.06.21. 14:41:38

Sean

Igen, bizonyára a rohadt mocskos egyetemisták mind "a korrupcióból meg illegál dolgokból emelnek ki nap mint nap milliókat". Hogy te mekkora seggfej lehetsz! Elhiszem, hogy fáj, hogy minimálbéren tengődsz, de azért másnak hadd ne kelljen már veled együtt rohadni! Eddig is szívesen jártam mindkét helyre, és eztán is fogok.

Sean 2008.06.21. 14:48:25

TFec, látom kellőképp debil vagy ahhoz, hogy képtelen legyél felfogni, hogy kikről beszéltem... Az értelmi szinvonaladból meg egyenesen következik, hogy ilyen helyekre jársz ;)

TFec 2008.06.21. 14:58:39

Sean, te semmit nem látsz, csak azt, amit eléd tesznek. Azt se tudod, hogy hol van a Petőfi híd, de már ugatsz, mert láttál egy MSZP-s képviselőt. Szánalmas. És mivel láttad, ezért nyilván ilyenek járnak oda. Nem is a több ezer fiatal.

TFec 2008.06.21. 15:00:48

A helyzet az, hogy megérdemlitek a sorsotokat. Aki képes mindenből politikát csinálni és képes ilyen szinten gyűlölködni, az megérdemli, hogy lejjebb és lejjebb csússzon.

Pilgrim 2008.06.21. 15:12:12

TFec, hát körbe lehetne nézni, hogy milyen fiatalok járnak oda. :) Ez egy külön történet, jól jellemzi a mai fiatal társadalmat.

TFec 2008.06.21. 15:23:58

Én is odajárok, és igen, meg lehet nézni.

Sean 2008.06.21. 15:52:08

Én a ZP-be 6 éve voltam utoljára. 7 éve élek Pesten. Jól végiggondolható, hogy 1 év alatt rájöttem arra felköltözésem után, hogy mi a ZP, a Rio-ba meg sose tettem be a lábam és nem is fogom.

Kb. ez az egész olyan tudod, mint amikor hagynemondjamhova úgy mennek a csajok, hogy délután strihelnek azért, hogy este taxival érkezzenek meg és a BMW-s csávók majd jól megtömködjék őket este, mert ez a menő. Ez a Ti magyarországotok. Az enyém kicsit humánusabb és emberibb. Jah és nem magyarországnak hívom.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.06.21. 15:54:35

Nemrég voltam a Zöld Pardonban. Milyen fiatalok járnak oda? Nekem szimpatikusok voltak. Aranyos, bulizós húszévesek. Nem tudom, hogy jön ez ide.

Sean 2008.06.21. 16:24:40

Nah jó. Kicsit úgy érzem, hogy ide debilek járnak úgyhogy kifejtem mi a probléma:

a ZP meg a Rio baszott befizetni kurva sok pénzt. Vagyis nem baszott, csak nem oda fizette be ahova kellett volna... Ugye bérleti díjról beszélünk, meg területfoglalásról. Az önkormányzatok bevételből élnek és kiadásokat generálnak. Ha a bevételi oldal valahol nem teljesül, akkor azt máshonnan fogják megoldani a kötelező kiadások miatt. Ezesetben ez úgy realizálódik, hogy:

- Vannak a szokásos kiadások. ZP, RIO kurvára nem a önkibe fizette a pénzt, hanem a politikusok zsebébe. Az így kiesett két milliárdot, ami már régen elvolt költve a kiadási oldalon, máshonnan kellett pótolni: Igen az adófizetők pénzéből.

Nah, most a sok nagyokos rakja össze: ZP, RIO akkora mint a nagyalföld olcsóbb pénzzért mint azt kéne, politikus zsebe akkora mint a nagyalföld, mert ZP, RIO oda tette a pénzt, a mi zsebünk meg kurva üres, mert az így elhaverkodott és elkorrupciózott x milliót/millárdot Te meg Te meg én fizetem ki, ÚGY BASZDMEG hogy közöm nincs az egészhez.

És akkor itt szeretném visszakanyarinta a dolgokat oda, hogy a sök köcsög kis politikai elitben mozgó gyökér amellett, hogy részese volt annak hogy MINKET húzzon le még ott vigyorog minden este. Valaki remélem meghívja őket egyszer egy molotov koktélra. Gecinagyot fogok röhögni és aznap este lesz a legfinomabb a tesco gazdaságos söröm. Itthon, mert én nem tudok eljárni sehova. Miért? Mert dolgozom és adózom. Bocsi...

atomanti 2008.06.21. 16:31:16

lola

Minden tisztelet, hogy kellően sokoldalúan próbálod láttatni az ügyet, mert a cikkekből kiderül, hogy bizony itt konszenzusos nyúlás megy minden politikai oldal részéről. Ennél már csak az lenne még jobb, ha ti meg a fideszes Balázs Pirivel próbálnátok interjút összehozni, hogy ne égesse már a jobboldaliságot, ha már az Index megcsinálta a polgármesterrel.
És a nyúlásba beleértendő a hirtelen beszédes Kalmár Zoltán is, volt Riósként. Amíg tulajdonos volt neki jó volt a ki nem fizetett bérleti díjból származó extraprofitot zsebretenni. Úgy látszik balhé volt a társak között és most ő így törleszt vagy próbál visszatérni. Mindenképpen gyönyörű példája, hogy ha könnyű pénzről van szó politikusaink jelentős része leszarja elveit, amit máskor fennen hírdet. És tényleg rajtunk is múlik, hogy 200 Ft-al hagyjuk e kiszúrni a szemünket.
Úgyhogy TFec el is mehet p*-ba, mert ez a cikk nem erről szól !

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.06.21. 16:40:41

atomanti, lehet interjút készíteni, bár most jelenik meg az utolsó szám, aztán csak hónapok múlva lesz a netes magazin. Szóval most nem nagyon készítünk interjúkat.
Az ügyről egyébként még annyit: a Fidesz megpróbált vizsgálóbizottságot felállítani csütörtökön, de Molnár Gyula nem vette napirendre.
Szerintem egyébként ez nem egyedi eset. Nagyon gyakori, hogy mindkét párt egy-egy tagja érintett. De ezek az ügyek a legritkábban pattannak ki. Örülök, hogy van ilyen is.

atomanti 2008.06.21. 16:51:06

a vizsgálóbizottság helyes is, ott meg nehogy a térfigyelő kamerák legyen a terelés, mert a bérleti díjhoz, jogosulatlan használathoz köze nincs

Ok, hogy papíron nem, de a Reakció, mint blog az gondolom nyáron is üzemel vagy nem ? És lesz külön magazin is ezek szerint, vagy a blog alakul át ?

Zetek 2008.06.21. 17:06:01

Sean! Igen, azon dolgozunk. Az elvtársak bennünket is megkerestek, elzavartuk őket. Ezért elég dühítő, amikor sok okos tojás általánosít.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.06.21. 17:39:43

A ZP sok ok miatt szar hely. Egyrészt mert az átlagéletkor 13,5 év. Nem szimpik a biztibojok.
Ja, meg ezért:
mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=6377

"A fülest amúgy azért kapta a kidobó, mert azt mondta a három csajnak, hogy nem mehetnek be a Zöld Pardonba, mert már így is elég cigány van ott benn."

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.06.21. 17:45:46

atomanti:
"a vizsgálóbizottság helyes is, ott meg nehogy a térfigyelő kamerák legyen a terelés, mert a bérleti díjhoz, jogosulatlan használathoz köze nincs"

Ahhoz nincs köze, a környéken lakók elégedetlenségér igyekeznek leszerelni ezzel.

"Ok, hogy papíron nem, de a Reakció, mint blog az gondolom nyáron is üzemel vagy nem ? És lesz külön magazin is ezek szerint, vagy a blog alakul át ?"

De még mennyire, hogy üzemelünk. :) Lesz külön magazin & a blog is megmarad.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.06.21. 18:03:36

szerintem nem lett hitelesebb a Fidesz attól, hogy most vizsgáló bizottságot akarnak fölállítani. Szóval ez szép kezdeményezés, de ha igaz, az a feltételezés, hogy nem kevés Rios, Zp-s pénzen ülnek akkor vajon mi lehet annak a vizsgálatnak az eredménye?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.06.21. 18:08:25

azt nem tettem hozzá, hogy a szocik viszont undorítóbbak lettek!

CrL 2008.06.21. 18:12:49

calam: sztem már ott tartunk, hogy gyakorlatilag alig vagy nem hírérték ha napi egy szoci érintett korrupcióra fény derül. igy már azzal sem törődnek ha kiderül meg szépen védi őket a mentelmi jog és egyéb hálók ;]

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.06.21. 18:42:55

hálók remélem már senkit nem védenek/üldöznek. Szerintem mentelmi joguk nincsen. Azt viszont nem érzem méltányosnak, hogy úgy teszünk mintha csak a szociknál lenne korrupció. Most ott van több, 6 év kormányzás után nyilván ott van több. Ott is voltak nem gyenge korrupciós ügyek.

TFec 2008.06.21. 18:57:51

A fidesz pont ugyanezt csinálta korábban. Kár ezen görcsölni. Az a legnagyobb bajuk, hogy most nem ők vannak a mézes bödön közelében. Ez igen érzékenyen érinti őket, hisz a "barátokat" el kellene látni cash-sel, de hát sajna nincs és ezért vinnyognak. Azt is kár lenne hinni, hogy csak nálunk van korrupció. Ha meg valaki csak vádaskodik bizonyíték nélkül, az szintén menjen a picsába, aztán meg börtönbe egy kis időre, hogy legyen ideje gondolkodni.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.06.21. 19:38:55

calam, azért lehet hiteles a vizsgálóbizottság, mert lehet a fideszesek közül olyan, aki tisztázni akarja ezt az ügyet. Akár annak árán is, hogy bebukik egy-két fideszes is.

Alfonzhal 2008.06.21. 19:41:24

Ne már, hogy azon megy a vita, hogy a fidesz vagy mszp.
Ha egy rút boszorkány a nyakatokba borít egy lavór kutyavizeletet, akkor is azon kezdtek el vitatkozni, hogy "ja, tényleg durva, de bazmeg akár a szembenlakó is megtehette volna"?

Ehh.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.06.21. 19:43:14

Akár lehetne is, csak én szkeptikusabb vagyok. Nem hiszem, hogy ez így történne. Semmilyen vizsgálóbizottsági eredménynek nem volt még 1990 óta eredménye Magyarországon.

(Láttátok, hogy az új Firefoxban van helyesírás ellenőrző is?)

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.06.21. 19:57:07

calam, én sem nagyon hiszek benne, de azért írtam ezt a posztot, mert jó dolognak tartom, ha már MSZP-Fidesz közös mutyik is kiderülnek.
Nem tudom, hogy pontosan mi van a háttérben, biztos helyi fideszes belharc is. De mindegy. A vállalkozó is biztos, hogy azért nyilatkozik, mert meg van sértve, vagy ilyesmi.
Nem hiszek abban, hogy jön egy jó, igazságharcos és borítja a bilit. Mindenesetre most valami kiderült és örülnék, ha még több ilyen eset kiderülne. Akkor se éreznék magukat a mutyizók biztonságban, ha mindkét pártnál (vagy négy pártnál) szereztek maguknak kontaktot.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.06.21. 20:04:17

Nincs vita! Az undormányok között-nálam is- elég előkeló helyen van a korrupció. Csak mondjuk kurva nehéz ezeket megtalálni, ahogy a TI is állítja. De ezért jó az oknyomozó újságírás.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.06.21. 20:07:56

Én amúgy a már korábban említett okok miatt nem teszem be a lábam a ZP-be, szerintem két éve. A Rióhoz meg esélyem sincs, hogy elég puccos legyek:).

atomanti 2008.06.22. 00:08:14

Ebben a sztoriban van még tartalék bőven, egy jelenlegi Tuschlag közeli állapohoz képest mindenképpen, mert ugye ő is végül ott van, ahol kell és tulajdonképpen jó jel, hogy ezt a saját pártjának hatalmi idejében megtörtént.

És, ha úgy nézzük a Rió-ZP 2 milliárd durván többszöröse a Zuschlag 60 milliójának.

Sean 2008.06.22. 01:12:45

jah, csak ebből nem lesz semmi... ahogy semmiből se szokott. Megy minden a maga útján, ők gazdagodnak, mi meg szegényedünk...

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.06.22. 04:34:38

azért ha jól emlékszem a zindexes cikkre, balázs piri lászló nevű fideszes úr is bennevolt.
Ez már-már csunyaság, hogy itt gonosz mszp-ztek, amikor nagykoalició van
A zp pedi nagyon rossz hely csak nincs nagyon más, koncert helyszin a városban(mondjuk 2 éve csak egy rémember koncerten voltam ami jó is volt), köszönhetöen Gegesy úrnak(kulti), és nemsokára Rogán Toninak, ha tényleg ellehetetleniti a gödröt.
Ja igen, nagyon jó, hogy 200 a belépő csak aztán van 500-é fos sör meg bunkó alkalmazotak.
süti beállítások módosítása