A Jobboldali Veszedelem visszatér
2008. március 27. írta: TuRuL_2k2

A Jobboldali Veszedelem visszatér

 Úgy néz ki, ismét össze kell fognia a haladó baloldalnak, mert a Jobboldali Veszedelem már a kertek alatt ólálkodik. Miközben a kormánypártok éppen a saját magukhoz és egymáshoz fűződő viszonyukat igyekeznek újrafogalmazni meglehetősen zaklatott állapotban, az ellenzék népszerűsége soha nem látott magasságokba emelkedik - a Szonda már kétharmados Fidesz-többséget vizionálmér.

 Ilyenkor minden demokratának világossá kell tennie, hogy mekkora a tét („Bolsik, bibsik, ki a gátra! Jön a barna a veszedelem!” - idézhetnénk a Horn Gyulának tulajdonított klasszikust). Rendezni kell a sorokat, hogy látni lehessen, kikre lehet számítani a vészterhes időkben is. A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége valószínűleg ennek jegyében osztotta ki idén az általa alapított Radnóti Miklós Antirasszista Díjat: a díjazottak köre Gálvölgyi Jánostól, Gusztos Péteren és a teljes Népszava-kollektíván át, Vágó Istvánig terjed (Magyarország legnagyobb antirasszistája pillanatnyilag vélhetően Szász István, hiszen ő egyéniben és csapatban is besöpörte az elismerést).

 A demokrácia és a köztársaság védelméből a Heti Hetes is kiveszi a részét. A legutóbbi adásban Farkasházy Tivadar drámai hangon közölte, hogy 2010 után bezzeg nem lesz népszavazás, mert a Fidesz eltörli a kétharmados többségével. Senkinek nem volt ellenvetése. (A Farkasházy-rajongók széles táborát nagy megelégedettséggel töltheti el, hogy a hamarosan induló, Poén nevű televíziós csatornán kéthetente saját műsorral jelentkezik a Rádiókabaré mártírja. Természetesen Gálvölgyi János, Hernádi Judit, Bajor Imre és Kern András sem hiányozhatnak majd.)

 Régóta tudjuk, hogy a jobboldali veszély fontos tűzfészkei az egyetemek, a Népszabadság Jobboldali befolyás alatt az egyetemisták és főiskolások címmel fújt riadót tegnap (nem mulasztva el belekeverni Orbán Viktornak a fiatalok radikalizmusára vonatkozó megjegyzését sem). A meglehetős módszertani nagyvonalúsággal dolgozó Gábor Kálmán szociológus azon kesereg, hogy a diákok megértőnek mutatkoznak a nemzeti eszmék iránt, a baloldal és a liberálisok pedig nem tudják megszólítani őket (abban viszont igaza van, hogy álszent és káros az egyetemi politizálás tilalma). Megszólal a cikkben még két eltés hallgató is, akik nap mint nap saját bőrükön tapasztalják a Jobboldali Veszedelmet: hogy, hogy nem, az egyik megszólaltatott diák, Halász Áron a Labanchírek és az antimagyar blogok szerzője, a másik, Papp Réka Kinga is bevallottan alternatív, erősen baloldali nézeteket képvisel. Az már csak hab a tortán, hogy a cikk szerzője, Ónody-Molnár Dóra a belvárosi SZDSZ-elnök felesége.

 Végül pedig elindult a komoly hagyományokkal bíró nyíltlevelezés is, most éppen Bayer Zsolttól és a Magyar Hírlaptól védik a t. aláírók az európai értelemben vett demokráciát és hitet tesznek Gyurcsány Ferenc és nagyszerű reformjai mellett (a két levelet aláíró értelmiségiek közös halmaza természetesen messze nem üres, így elsőre Agárdi Pétert, Radnóti Sándort és Vásárhelyi Máriát szúrtam ki). Persze Bayer rendesen rá van csavarodva a zsidó topikokra (Fortunatustól a mostani írásáig) és antiszemita toposzokból is építkezik rendesen, nincs ezen mit szépíteni és ez egyáltalán nincs jól. Az erre adott válasz viszont szokás szerint legalább annyira hiszterizált, mint az alapprobléma: Demszky Gábor soha többé nem olvas Magyar Hírlapot (és nem is nyilatkozik nekik), Dávid Ibolya pedig a kereszténység és a jobboldal nevében húz határt és áldozza fel magát - helyesírási hibákkal fűszerezett nyílt levélben, persze. Milyen érzés lehet Krausz Tamással és Vadász Jánossal együtt védeni a demokráciát?

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr31397175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CrL 2008.03.27. 10:40:52

vásárhelyi mária ma reggel is nekiesett a kádár viktori veszedelemnek: hirado.hu/cikk.php?id=269552

bayer pedig öngyűlöletét máshol is kiélhetné. irjon blogot, akármit de napilapba már felvállalhatatlan.

jo.e 2008.03.27. 10:47:52

Már majdnem belinkeltem az egyetemes cikket, még jó, h. végigolvastam a postot. Ez nálam teljesen kiverte a biztosítékot. Felhígulnak az egyetemeink, egyre több a mucsai, fogynak az elitek. Ebből a napnál is világosabb, hogy jobbra tolódik a diákság.
A műveletlen bunkói!
Bezzeg a felkészült szociológusok...

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.03.27. 10:50:38

jo.e:
Igen, várható, hogy elitek témában a tirpákbokrétási munkaközösségnek is lesz mondanivalója, ha már így megszólíttattak.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.03.27. 10:56:15

miért? a MHírlap is régóta már csak egy blog... bár annak nagy :P

amúgy elmebeteg egy ország, ha publisztikák formálják a politikát...

bayer nem "öngyűlölő", inkább lehet valami, frusztrációt okozó küldetéstudata... Innen a modorossága is néha. Írónak jó (volt, asszem szépir.-t rég nem írt), de ez a karizma-izmozás ma nem trendi. De ha már le akarja tiltani valaki: több tucat név előzhetné be őt azon a listán... pl. azok, akiktől Dávid I. bocsánatot kért a MH nevében... :D

jo.e 2008.03.27. 11:03:23

"tirpákbokrétási munkaközösségnek" -ez teccik :)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.03.27. 11:13:40

azért ezt a nol-os kislányt, Ónody-Molnár Dórát megkérdezhetné valaki, ez újságírás-e, hogy pl.
"A többiek - bár a szélsőséges megnyilvánulásokat elítélték - megértőnek mutatkoztak a "nemzeti eszmék" iránt." (fúj szégyeld magad!)
vagy "Halász Áron és Papp Réka Kinga egyöntetűen állítja, hogy a bölcsészkar lapjában, a Pesti Bölcsész Újságban gyakran jelennek meg erősen jobboldali cikkek. Példaként említenek egy Horthy Miklóst méltató írást, illetve e g y s z e r i n t ü k antiszemita tartalmú cikket is. Papp Réka szerint a szakok mentén is jól érzékelhető politikai törésvonalak vannak, a jövő történészei, történelemtanárai például "hírhedten jobbosak". "

úristen.
ennek a lánynak érik a táncsicsdíj...

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.03.27. 11:14:23

az áront ne bántsátok, jó fej gyerek:)
amúgy a bayer meg egy állat, de ezt ti is belátjátok
2/3-a meg soha senkinek ne legyen a parlamentben, mert az nem jó

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.03.27. 11:16:02

Szamárfül, nem tudom mennyire ismered az ELTE-t, de valóban lehet tudni, hogy melyik szakon mi a főpolitikai vonulat, és a töri szakra sajnos jellemző. (nyílván nem mindenki, és egyenként kell megnézni)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.03.27. 11:19:21

libike:
Nem bántom én. De azzal igazolni az egyetemeken elharapózó jobboldaliságot, hogy két, a jobboldallal szemben látható ellenérzésekkel viseltető diák véleményét szerkesztjük be - elég nehezen védhető eljárás. Igaz, beleillik a Népszabadság népszavásodásába.

vegyeskazetta · http://vegyeskazetta.blog.hu 2008.03.27. 11:19:31

Az eleje nagyon gyenge, farkasházizni, bajorozni stb. annyira gáz. Belátom hogy idegesítőek, de hát faszok és kész, tök felesleges a nyelveteket köszörülni rajtuk.

A jobboldali egyetemistákkal nem az a baj, hogy jobboldaliak, hanem hogy magamat idézzem, faszok. Nem Scrutontól és Oakeshott-tól lettek jobboldaliak, hanem Prohászkától és Horthytól. Történészekről szólván, nem Romsicsot fognak olvasni, hanem Badiny-Jós Ferencet.

Az aláírós levéltől nekem is összerándult a gyomrom, de hát már rég írtak alá, hadd írjanak. Máskülönben igazuk van, hadd idézzek ismét magamtól, Bayer tényleg egy fasz.

Amit mondjuk kicsit határozottabban ti is leírhattatok volna.

dr.minorka 2008.03.27. 11:19:42

Elolvastam Vásárhelyi cikkét. Ugyanazt a mocskos taktikát követi, amit ez a banda az elmúlt 20 évben követett. Tisztességes módon eljárva azt kellene mondania, hogy ez-és-ez az álláspontunk, ezért-és-ezért tartjuk ezt jónak, ezek-és-ezek az érveink.
Ehelyett a saját álláspontját, mint a dolgok természetes rendjét állítja be.
" Egész Európa hülye, csak Orbán Viktor tudja a tutit? - tette fel a kérdést a közíró." Ostoba, tudatlan, arcátlan, hazug agymosó.

drhlaszlo · http://kskozlony.blog.hu 2008.03.27. 11:20:25

Nos, Dávid Ibolya egy majom. Mondjuk ez nem újdonság, de ez a nyílt levél teljesen szánalmas. Képes Jelenits Istvánra hivatkozni ott, ahol ennek baromira semmi értelme... (egyébiránt még gimnáziumból ismerem az öreget, igen a piaroktól.)

CrL 2008.03.27. 11:20:50

libike: volt pár töris ismerősöm, és a vicc az benne, hogy ez már 2000 előtt is tapasztalható volt.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.03.27. 11:21:26

ja, nem mondtam, hogy az áron nem elfogult, nyílván az. ettől még igaz, hogy jobboldaliak az egyetemeken, de nem idézném vegyeskazettát, mert neki abszolút igaza van

jo.e 2008.03.27. 11:21:32

Miért sajnos?
A szociológia az milyen?
Hírhedten balos?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.03.27. 11:22:02

CrL, nyílván, nincs vita köztünk:)

Feketedisznóvágás1 2008.03.27. 11:22:33

Nálunk Pécsen a szociologia és a szocmunka szakokon és természetesen a politológián a legnagyobb a liberális hallgatók aránya. Mi, törisek tényleg sokkal konzervatívabban gondolkodunk náluk. "Hálisten" ugy oldották meg hogy a történelem tanszékek emeletei felett van a szoc és a szocmunka, igy néha-néha amikor összefutunk velük lehetőség nyílik élénk vitára.

Egyébként a pécsi poli "sztájra" a Gál J. zoltán, ugye kell neki is egy diploma, elvileg mégcsak érettségije van. hát nálunk csinálja. Jól körbenyalja minden tanárja, undorító egy alak..

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.03.27. 11:23:05

dr. minokra: vásárhelyinek olvastad már valaha hosszabb cikkét?

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.03.27. 11:24:24

libike: jártam arra.. nem kellett a falhoz lapulva osonnom... :P
tipikus hisztériakeltés, gyűlölöm az ilyet.
amúgy elsősorban azért idiotizmus ez "az eltés törisek jaj de jobbosok", mert minden általánosítás marhaság.
És mert pl. Szerencsés Károly diákjai nem nácik lesznek, hanem törtnészek (várom a linkeket balról, hogy de hát ki az ő neje :) Ahogy Romsicsé is (bár ő beállt laudálni Debreczeni Fletó könyve mellé, brr)
ÉS még valmai, csak hogy magyarul folytassuk, na halandzsául: a jobbos törtnész (ha az), sem badinyit olvas... badinyit a fasz "törtnész" olvas.

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2008.03.27. 11:25:09

Muhaha! Népszabit olvasni mazochizmus. De még ezt is lehet fokozni, pl. a MN kézbevételével. Az önalázás tetőfoka viszont mindenképp az országos kereskedelmi tévécsatornák bámulása.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.03.27. 11:27:08

vegyeskazetta:
A rádiókabarés elbocsátása miatt máig sértett Farkasházy csak a teljesség kedvéért került be. :) (De azért az sokatmondó, hogy erre a "Fidesz eltörli a népszavazást" hülyeségére se Hajós, se más nem mondta, hogy ez paranoid & igazságtalan. Néma csend volt.)

"Történészekről szólván, nem Romsicsot fognak olvasni, hanem Badiny-Jós Ferencet."
Szerintem ez erős túlzás, tapasztalataim szerint a történész-hallgatókra egyáltalán nem jellemző az áltudományos sumérizmus iránti lelkesedés.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2008.03.27. 11:27:21

"az ellenzék népszerűsége soha nem látott magasságokba emelkedik - a Szonda már kétharmados Fidesz-többséget vizionál."

??? Már ez is baj???
Esküszöm, az hittem amikor meghallottam a hírt, hogy a jobbosok ma örömünnepet ülnek, hogy lám, lám még a népszabaccság is elismeri az igazságot, és hogy a szondaipsos is csak addig sandaipsos, amíg lejjebb teszi a fideszt, de most bizony igaza van stb. stb.
Erre kiderül, hogy nem, ez a hír se jó a jobbosoknak...
Ha a népszab azt írja, hogy az mszp vezet - az a baj.
Ha a népszab azt írja, hogy a fidesz vezet - az a baj.
Ha a népszab nem ír semmilyen közvéleménykutatásról - az a baj.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.03.27. 11:27:23

kb. úgy hülyeség a "jobbos tört. szak" (így ált.-ban), ahogy a "szadeszos médiaszak" is (Györgyépterrel súlyosbítva persze): ahol pl. RákayFilipposz diplomázik/zott
:D

dr.minorka 2008.03.27. 11:27:36

Olvastam. Nem tudom, hogy jön ide. Itt most erről a cikkről van szó. Meg a magát a ballib elitnek hívó társaság teljesítményéről. Nem is arról, hogy mi köze volt az elmúlt 20 év ámokfutásának a "bal"-hoz (az is megérne egy misét), hanem a tényekhez.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.03.27. 11:27:38

Dúvad, szvsz a Népszabinál látványosabb minőségi zuhanást nem produkált senki.

És: a Magyar Nemzetben nem szoktak menetrendszerűen Orbán Viktor mellett kiálló aláírásgyűjtemények megjelenni...

marlington 2008.03.27. 11:27:49

Lehet, hogy az eltetörisek között sok a jobbos, de annyi ellenállók és antifasiszták-plakátot meg még az életben nem láttam, mint elte-jogon. szóval szerintem nagy vonalakbanban kiegyenlítődik ez, mi sem természetesebb.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.03.27. 11:27:51

Szamráfül, múltkor hallottam a Szerencsés előadását. Azon gondolkoztam, hogy ezaz ember ez tud-e bármit is a történelemről. az Echo tévén volt előadása (Civil Akadémia). Ami mondott az csak retorika volt, amikor meg tényeket próbált mondani, hogy meg tévedés volt, ha gondoljtáok kikereshetem a linket, bár elég hosszú és unalmas az a videó.
Spec a töriszakosok jobboldaliságára kutatás is készült.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.27. 11:28:19

Elnezest, muszaj ezzel hazalnom. Egy korabbi blogbejegyzesre irtam. Hatha itt tobb ... traction-t kap.

TuRuL_2k2 · reakcio.blog.hu 2008.03.18. 11:10:03:
"Ha jól rémlik, az Ifjúság 2000 és az Ifjúság 2004 kutatások megállapításai nem túl biztatóak."

Mint mondtam, masmilyenek. :-)
www.szmm.gov.hu/download.php?ctag=download&docID=486
"Az önmagukat
bal, illetve balközép pozíciókba sorolók együttes aránya 13, a jobbközép, illetve
jobboldali pozíciókba sorolóké 21 százalék. Ezek az adatok tendenciájukban
megegyeznek a négy évvel korábbi mérésekkel. Akkor is és most is igazolható az
a nemzedéki sajátosság, miszerint a fiatal korcsoportok körében szignifikánsan
magasabb a jobbközép és jobboldali orientációjúak együttes aránya.
A liberális-konzervatív politikai értékorientációs mezõben a megkérdezett fiatalok
inkább a liberális oldalon helyezkednek el. Az önbesorolás elvégzésére ezzel a
kérdéssel kapcsolatban többen vállalkoztak. A kérdezettek mintegy 13 százaléka
zárkózott el a liberális-konzervatív tengelyen való önelhelyezéstõl. További mintegy
40 százalékuk helyezte magát a középsõ értékre. A 15–29 évesek 23 százaléka
inkább liberálisnak, 12 százaléka pedig inkább konzervatívnak vallja magát."

Jobblib. Logikus, ilyeneknek kell lenniuk. A '68-asoknak biztos sokk. ;-)

2008.03.27. 11:28:30

Egyébként a MEASZ a parlamentben osztotta a díjait. Ezen egy pillanatra felvontam a szemöldököm. Hogy a fenébe cselezték be magukat a partizánok az országgyűlés épületébe? Aztán kiderült, hogy a kancellária karolta fel az eseményt. Ja, úgy könnyű.

Feketedisznóvágás1 2008.03.27. 11:29:00

vegyeskazetta.. A történészhallgatók nagyon kis százaléka olvas Badiny-jóst. Ha elolvassuk csak azért hogy lássuk mennyi baromságot le tud írni. Ezt pont mi vennénk be?

maximum a néprajzosok olvassák...:)

CrL 2008.03.27. 11:30:13

Hoppácska 2008.03.27. 11:27:21

hogy kedves barátnőmet idézzem, örömképtelenek vagyunk, na. ez van.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.03.27. 11:30:49

Libike:
"Spec a töriszakosok jobboldaliságára kutatás is készült"

Ja, amit Vásárhelyi Mária végzett!

:D :D :D

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.03.27. 11:31:24

azon gondolkoztam, hogy ne politizáljunk, hanem menjünk koncerte, úgy is most van a tavasz fesztivál, és kurva jó koncertek voltak és lesznek még. Most hétvégén is: Zeneakadémia:)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.03.27. 11:31:57

attól, h vásárhelyi végezte, attól még nem hiteltelenm, legfejebb, ha a módszertatnon be tudod mutatni, h miért az

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.03.27. 11:32:44

ergé 2008.03.27. 11:27:38
"És: a Magyar Nemzetben nem szoktak menetrendszerűen Orbán Viktor mellett kiálló aláírásgyűjtemények megjelenni..."

Ez csak módszertani eltérés. :)

Drömögödömötör 2008.03.27. 11:33:06

bayer zsidó és ez okozza a fusztrációit
én is zsidó vagyok de nem fusztrál azt meg leszarom ki hány képviselővel ül a magyar parlamentbe ha a Fidesz ( szándékosan nem írtam jobboldalt mert köze hozzá nincs európai konzervatív értelemben) 2/3-os többséggel nyer 2010 csak is az MSZP és SZDSZ alkalmatlanságának és bénaságának lesz újabb jele

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.03.27. 11:33:17

libike, hát Szerencséséek a tévében khm, mások, mint a katedrán... ezt eliemerem :)

Vérszegény éjszakai dúvad · http://hangorienidiocc.blog.hu 2008.03.27. 11:34:29

ergé!

mindössze csak annyira céloztam, hogy nem érdemes ilyeneket olvasni, mert a zember csak felhúzza magát.
Leszarom én az objektív újságírást, mert olyan nem létezik ugye, de szeretnék már végre értékek és nem pártok mentén dolgozó újságírókat látni.
Azokat meg inkább a neten találni meg, mintsem nyomtatva...

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.03.27. 11:34:32

libike, rossz hír: sajnos valami már attól hiteltelen, hogy VM neve alatta van... És ezen ő maga dolgozott a legtöbbet.

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.03.27. 11:34:51

Tegnap is szóba került a ballib oldal nem tudja megszólítani a fiatalokat téma. Segítek egy kicsit az egyenlet megoldásában.

Miért lelkesedjen egy fiatal a baloldalért?

- amikor a baloldal klasszikus értelemben nem is létezik.
- amikor az nálunk egyenlő a töketlenséggel, korrupcióval, nepotizmussal. Az ilyesmi csak Zuschlag típusú ifjakból vált ki lelkesedést. Még elérhető célcsoport: fiatal színesfémkereskedők, autónepperek.

Miért lelkesedjen egy fiatal a baloldalért?

- amikor liberális párt valójában nem létezik.
-- amikor az nálunk egyenlő a töketlenséggel, korrupcióval......................autónepperek.
- amikor a helyét valamilyen közöségben kereső fiatalnak, annyit tudnak mondani: hogy háát, amit akarsz.

Nincs olyan konzervatív világ, ami ellen lázadni kellene, ill. a fiatalok általában a fenntiek (korrupció...) ellen szoktak. Nagyjából ennyi esélye van a ballib oldalnak megszólítani a fiatalokat.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.03.27. 11:35:00

én csak ott láttam, az tényleg elképesztő volt. Bár az mindig érdekelt, hogy-ha azt mondod, h benn a szakon sokkal jobb- hogyan lehet ennyire kétféle képpen beszélni. Mert láttam már előadását az Ungvárynak, Romsicsnak, az is ismeretterjesztő volt, és nem tudományos, mégsem volt gáz, sőt.

CrL 2008.03.27. 11:35:24

siromajom: ezt próbáltam az elején leirni, bayer nincs rendben magával, de ha lehet ezt élje ki egy blogon ha már irásban akarja.

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.03.27. 11:35:53

jav

második: Miért lelkesedjen: a liberálisokért!

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.03.27. 11:35:58

bazalttufa: azt állítod, hogy ezek csak a bal oldalra igazak?

Drömögödömötör 2008.03.27. 11:36:09

ja a Dávid Ibolya mag kapja be hisz Ő nem ért a focihoz ( igazságügyi miniszterként az a foci mecseken tapasztalható antiszemita rigmusok és egyéb szarságokra adott válasz)

vegyeskazetta · http://vegyeskazetta.blog.hu 2008.03.27. 11:36:40

Jó, jó, Badinyi-Jós túlzás volt, csak leírtam az első marhát, aki az eszembe jutott. Ő valóban inkább a látomásos költészet kategóriájába tartozik.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.03.27. 11:36:42

konzervatív világ ellen nincs miért lázadni?

hammer 2008.03.27. 11:38:38

Ez a vita, csakúgy mint az említett "szociológiai" felmérés teljesen értelmetlen. Miért baj az, ha az egyetemisták egy része jobbos? És miért nem baj ha az egyetemisták egy másik része meg bolsi-libsi. Az egyik veszélyes, a másik meg haladó? Ez kicsit kádárista gondolkodásmód, és éppen nem liberális. És elég szánalmas majdnem 18 évvel a módzserváltás után azon sajnálkozni, hogy a fiatalok megéártőek a nemzeti eszmék iránt. Miért, utálni kéne a saját hazájukat, vay mi? Egyáltalán normális az aki ilyesmit leír? Ennek inkább örülni kéne, mert lesz még néhány ember aki a saját magáé mellett az ország boldogulásáért is tenni akar majd. Na persze akik szerint az etnomazochista kozmopolitizmus az ajrópér gondolkodásmód, annak ezek a dolgok fájnak. De nehoyg már ez az aberrált kisebbségi álláspont legyen már a mérvadó.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.03.27. 11:39:35

azért nem tenném VM-t egy kalap alá, mondjuk a Debrecenivel, Farkasházyval stb. Ezek faszfejek, sértett menyasszonyok. De mondjuk VM-nek olvastam már olyan cikkét, ami teljesen korrekt volt, spec a töri szakos is ilyen volt ,amennyire emlékszem.

Drömögödömötör 2008.03.27. 11:40:10

bazalttufa . már bocs de mért kéne lelkesedni bármilyen politikai pártért is ? lelkesedek egy foci csapatért egy nőért egy jó sörért de egy politikusért ??? pfuj bele gondolni is rémes

Google 2008.03.27. 11:40:19

Szóval Dávid is átúszná azt a bizonyos medencét, de előbb kavar egyet rajta! A hullámok (?) közé csapott, hogy rá is figyeljen már valaki, hisz a "borzalmas tagság" fogytán, de ő azért mégiscsak elnök(nő az esély)!
Vihar a ...medencében!
Hát előrehozott választás mikor lesz?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.27. 11:41:59

Ez a "nagy a tet" duma olyan elcsepelt, hogy jobb helyeken a jobboldal hasznalja lopakodo kampanyfogasnak.

Itt van 100 aggodo ertelmisegi nyilt levele, akik a terrort vizionaljak, ha az esedekes angol onkormanyzati valasztasokon nem a baloldali londoni polgarmester (fopolgarmester? lordmajor? mit tudom en :-)) lesz a nyertes.

commentisfree.guardian.co.uk/open_letter/2008/02/whats_at_stake.html

Kiveve, hogy ez a jobboldali jelolt kampanyanak a munkaja es olyan jol sikerult, hogy a baloldali Guardian is lekozolte.

Kis szepsegek:
"This isn't just about the politics of London, but a battle between the forces of progress versus reaction in the nation as a whole."
(Mult es Jovo)
...
"They are piling in with every resource to make it happen - not least the negative campaigning skills of the Australian, Lynton Crosby."
(idegengyuloletre apellal)
...
"The lead attack dog is of course the Daily Mail group's Evening Standard. The Standard is the most influential paper in the country because every decision-maker and influencer in London reads it."
(noveli a jobboldali ujsag hitelesseget)
...
"It is being used, day-in and day-out, as a battering ram, not just against Ken Livingstone, but against the ideals of more democratic, egalitarian and sustainable politics."
(ugyesen lekomcsizza)
...
"From a newly created post and a new institution Livingstone's record is impressive and key milestones are listed below. But certain decisions stand out. Not least the congestion charge, which was as brave a political move as anyone has made in British politics for years because it socialised the failure of private transport and offered a coherent and workable alternative to the car against initial public opinion."
(magasztalja az univerzalisan utalt londoni belvarosi behajtasi dijat, mint a baloldali polgarmester fo fegyvertenyet)
...
"When we look around London we see a public realm that has been transformed with renovated squares, parks and riverbanks for everyone to enjoy and share."
(hat nem igazan ...)
...
"The battle lines are clear. It's them and us. And Ken Livingstone is us. We urge every progressive voter, activist and organisation to get behind the campaign to re-elect Ken Livingstone."
(nevetsegesse teszi az egesz szegmentalo logikat)

Ennyire sablonos ez a szoveg.

CrL 2008.03.27. 11:45:08

doom: ha a 10milliós populációt nézem, akkor london miniszterelnöke ;]

Drömögödömötör 2008.03.27. 11:45:09

DOMM esetleg egy japán nyelvű idézetet nem lehetne berakni ? mondjuk amikor a Tokioi pmester aggódik a koreai veszedelemtől

smalladam 2008.03.27. 11:46:35

Szamárfül:"kb. úgy hülyeség a "jobbos tört. szak" (így ált.-ban), ahogy a "szadeszos médiaszak" is (Györgyépterrel súlyosbítva persze): ahol pl. RákayFilipposz diplomázik/zott
:D "

én erre a kettőre járok még mindég. most akkor milyen-e vagyok?:D

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.27. 11:47:07

Siromajom 2008.03.27. 11:45:09:
"DOMM esetleg egy japán nyelvű idézetet nem lehetne berakni ?"

Tessek, agyaska. Ha hulye akarsz maradni, maradj hulye. Jogod van hozza.

"ベトナムに石油基地、出光と三井化学が合弁設立発表

 出光興産と三井化学は27日、ベトナムで石油コンビナート建設に向け、クウェートなどの石油会社と合弁会社を設立すると発表した。"

CrL 2008.03.27. 11:48:14

smalladam: részvétem ;P

dr.minorka 2008.03.27. 11:50:02

Doomhammer!
Rejtély, hogy maga mit akart azzal az angol szöveggel!

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.03.27. 11:50:29

Doomhammer:
A jobblib szerintem csak részbenáll, ha megnézed a számokat, nem lehet azt mondani, hogy a megkérdezettek jelentős része határozná így meg magát. Igaz, a Fiatalok az újkapitalizmusban tanulmánykötetben kiicsit eltérő kategorizálás mellett sokkal nagyobb a magukat liberálisnak vallók aránya (és sokkal több Fidesz-szavazó van köztük, mint SZDSZ-).

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.03.27. 11:51:13

Sírómajom: "ha a Fidesz ( szándékosan nem írtam jobboldalt mert köze hozzá nincs európai konzervatív értelemben) 2/3-os többséggel nyer"

Hehe, "európai konzervatív", mi vagy, madöfös? :D

Az az igazság, hogy a Fidesz rendkívül heterogén, a felmérések szerint az összes választó majd' 40 százalékát kitevő táborában vannak az "európai konzervatívok" is, kivéve Dávid Ibolyát és brancsát + Kóka "liberális konzervatív vagyok" Jánost és Szigetvári Viktort.

Wannabe konzik alázásához kérjük főszerkesztőnket a pulthoz! :)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.03.27. 11:52:47

Doom., ne légy agresszív, én sem szeretek egész nap nem folyékonyan olvasni :P

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.03.27. 11:54:11

"Wannabe konzik alázásához kérjük főszerkesztőnket a pulthoz! :)"
:)))))))

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.03.27. 11:56:15

libike drága

Korrupció meg nepotizmus van a másik oldalon is, csakhogy ott talál a fiatal pozitív, lelkesítő dolgokat, közösségi szellemet (nemzet, haza, bármilyen elavultan hangzik ez ballib térfélen).

siromajom

Nem pártért. Eszméért. A fiatalok már csak ilyen idealisták.

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.03.27. 11:57:40

dr.minorka

Hogy minél kevesebben értsék? :)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.03.27. 11:59:16

jó volt Robin kérdése a múltkor (a sok kekeckedésért egy kis nyalás :D) : hogy mi a fenét tesz pl. a fidesz a fél milka új szavazóért, mert nem látszik ennek nyoma... és tényleg.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.27. 12:01:10

TuRuL_2k2 · reakcio.blog.hu 2008.03.27. 11:50:29:
"A jobblib szerintem csak részbenáll, ha megnézed a számokat, nem lehet azt mondani, hogy a megkérdezettek jelentős része határozná így meg magát."

Igen, ez egy nagyon problemas resze a kutatasnak.
Egyszeruen megkerdeztek oket, hogy jobb vagy bal, aztan ezt osszeatlagoltak.

Amikor a Fidesz olyan nepszeru a korosztalyban es a Fidesz "jobb", akkor nem is kaphattak mast.

Egy dolog a "branding" - milyen szavakat akasztunk a fogalmakra - es mas a tartalom. A valodi tartalom sokkal jobban erdekel engem - es feltetelezem, teged is. :-)

Egyfelol van a liberalis-konzervativ tengely. A fiataloknak liberalisoknak kellene lenniuk, de tudjuk, hogy a millennarisok a '68-asok ertekeivel szemben hatarozzak meg magukat, tehat a kozosseg es a csalad fontosabb nekik, mint a '68-asoknak. Akkor ez konzervativizmus? Valoszinuleg tovabbra se szeretnek, ha megmondana nekik akarki is, melyik sarokba alljanak. Akkor ez liberalizmus?

Masfelol a jobb-bal tengely. Ha valaki "underdog", akkor bal, ha atlag feletti, akkor jobb. Logikusan, amig tanulnak, addig bal (ki vannak szolgaltatva), fiatal professzionalistakent viszont jobb, mivel ekkor mar elvonnak toluk (sot, foleg toluk vonnak el). Ezt meg is lehetett figyelni a tandijvitaban, ahol a tandij leglelkesebb tamogatoi a kesoi 20-asok-korai 30-asok korul kerultek ki.

Aztan amikor csaladot alapitanak, akkor balra lendulnek, mivel aterzik, milyen konnyen osszedulhet korulottuk minden.

Tehat nagyon fontos kerdes, mit nevezunk fiatalnak.

states 2008.03.27. 12:05:10

vegyeskazetta: "A jobboldali egyetemistákkal nem az a baj, hogy jobboldaliak, hanem hogy magamat idézzem, faszok. Nem Scrutontól és Oakeshott-tól lettek jobboldaliak, hanem Prohászkától és Horthytól. Történészekről szólván, nem Romsicsot fognak olvasni, hanem Badiny-Jós Ferencet." Hát a szegény baloldali egyetemeistáknak mi marad ezek után? Gondolom Marxszal a párnájuk alatt fekszenek, nappalra pedig ott a Che Guevara-trikó...

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.03.27. 12:06:12

Off: Szfül, hogy mit jelent ez: :D ?
(teli szájjal röhög)
:)

On.

states 2008.03.27. 12:11:35

Kedves Baloldal! Hogy egy klasszikust idézzek: Nem kell félni, nem fog fájni. Ha netán 2010-ben beköszönt a vészkorszak, és comeback Orbán. Szemkilövés pedig garantáltan nem lesz...

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.03.27. 12:12:09

states, azt te is tudod, hogy ezek nem ekvivalens dolgok. Marxról írt mondatodat meg betudjuk butaságodnak.
Amit Fidesz csinál nemzeti családi eszem, azért lehet lelkesedni? Mit mondjak, én is fiatal vagyok fontos nekem a családom, és én is szeretnék ezért az országért jót tenni, de a fidesz politikájból csak vmi múltba révedő népnemzeti giccs jön le, némi tekintélyelvvel megspékelve.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.03.27. 12:12:27

semmi nem mutatja jobban a mai liberálisnak hazudott párt/vonal/társaság/trend, bármi szerencsétlenkedését, mint ez a többeknek - pl. churchill - tulajdonított mondás, ami lélektanilag tök igaz, hogy (kb.)
"Aki húszévesen nem forardalmár, és negyven(30?)évesen nem konzervatív, az hülye..."
(hogy magam idézzem egy korábbi R. kommentből)
És mégsem így van a mai fiataloknál..

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.03.27. 12:13:22

off
ergé: se Adamnél volt még egy " is - ezzel együtt nem értettem.
de ehhez már kezdek hozzászokni Adammal kapcs.-ban :)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.03.27. 12:14:06

de Szamárfül, Churchill ezt egy másik országban mondta, ahol ezek a szavak teljesen mást jelentenek.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.03.27. 12:16:34

"Wannabe konzik alázásához kérjük főszerkesztőnket a pulthoz! :)"

aztat majd én vállalom:)))))

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.03.27. 12:17:24

"riadó minden baloldalinak és liberálisnak! az elte-törisek már bakancsban járnak!!!"

CrL 2008.03.27. 12:18:14

Szamárfül: ez a mondás nyugat eu-ban tapasztalataim szerint érvényes ma is. egy angol egyetemen meg azok kivül is 30 alatt szinte mindenki balos. és a világlátásuk alapvetően liberális. itt sokminden vezetett oda hogy kialakult egyfajta reakció a baloldal ellen, az okokat majd szociológusok elemzik.

hunkor (törölt) 2008.03.27. 12:18:30

Nincs tudatos magyar ipar leépités, drogliberalizáció, romaszaporitás, oktatás lezüllesztés stb. Gondolom ezek nem zavarják a liberáliok érzékenységét. Ezek jogosan váltanak ki ellenreakciókat.

Oblomov 2008.03.27. 12:20:07

ergé 2008.03.27. 11:51:13

Az "Az az igazság ..." kezdetű részek engem mindig meggyőznek. De miért csak kétharmad? Legyen 100 %.

vegyeskazetta · http://vegyeskazetta.blog.hu 2008.03.27. 12:20:47

States: a baloldali egyetemisták szerintem azért elfogadják tekintélynek az egyetemi curriculumot, beleértve mondjuk Romsicsot, Ablonczyt stb. A jobbosok (pedig nem jobbosok ők, nevezzük inkább őket tudatlan nacionalistáknak) utóbbi két névre már gyanakodva néznek.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.27. 12:21:02

Egek, de szep.
"A hallgatók közül mindössze ketten tettek említést a két világháború közti antiszemitizmusról. A többiek - bár a szélsőséges megnyilvánulásokat elítélték - megértőnek mutatkoztak a "nemzeti eszmék" iránt."

Tehat van ket halmaz.
Akinek fontos az antiszemitizmus.
Es a "nemzeti eszmek" hivei.

Ez utobbiak, amellett, hogy antiszemitak, meg tan nemzeti szinu zaszlot is lengetnek.

Mi forog kockan ...
tirpakbokretas-reloaded.blogspot.com/2007/07/hlyeorszg-cmere.html

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.03.27. 12:21:13

Crl, lehetőleg baloldali szociológusok elemezzék, a "veszélyes" jobboldali előretörésre és a "felháborító" nemzeti gondolatokra is kiterjesztve a vizsgálódást...

Bastille · http://labdabiztos.blog.hu 2008.03.27. 12:23:40

a jobboldali odanerohanjak kétharmados többség is alapvetően lóf@szt nem ér, hisz a hogy mindenki, ti is megfeledkeztek a maradék 50%-tól, akik nagyobb részt orbán elmebeteg viktor és csapata miatt, még nagyobb részt gyurcsány meddő ferenc miatt le se sz@rják az egészet. árpádsávos barátaink is kb annyian vannak, ahányan a munkáspártban, ha nem kevesebben. a másik 50% inkább sajnál titeket (mszp*fidesz), hogy itt zsidóztok, fasiszáztok, szánalmaskodtok, ahelyett, hogy....

CrL 2008.03.27. 12:24:35

ergé: nem lepne meg ha lenne már ilyen valahol egy fiókban vagy mappában. de lehet már meg is jelent, csak lemaradtunk róla.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.03.27. 12:24:47

ez a népszabis riporterlány (Turul linkjében) szuper droid lett a - valszeg - népszabós iskolán.
Bőszülök... :P

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.27. 12:26:59

"Szamárfül",
nem úgy van kb., hogy aki fiatalon nem baloldali, annak nincs szíve, aki később nem jobboldali, annak nincs esze? Azért se keresek rá G-n, nagy konzervatívan.

De ez csak olyan temperamentum-álpolitológia.

Van ugyanis olyan is, hogy konzervatív forradalom. És én egész életemben konzervatív forradalmár voltam és leszek, úgyhogy Churchill elvánszoroghat a libidóbalos mondásával.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.03.27. 12:28:37

Loxon, meg olyan is, hogy konzervatív anarchista :)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.03.27. 12:28:40

igen, ez egy nyitott forráskódú aforizma..

gapinthebreath 2008.03.27. 12:29:08

libike, írod:
"Szamárfül, nem tudom mennyire ismered az ELTE-t, de valóban lehet tudni, hogy melyik szakon mi a főpolitikai vonulat, és a töri szakra sajnos jellemző. (nyílván nem mindenki, és egyenként kell megnézni)"

Az a helyzet, hogy ez nem véletlenül van így. Minél inkább ismeri az ember a történelem részleteit, annál jobban sikerül levetkezni a magyar közoktatás és közbeszéd által az egyénekre erőltetett történelmi sztereotípia-halmazt, ebből fakadóan felismerni a baloldaliság és liberalizmus diabolikus arculatát.

A tudás veszélyes dolog. Ezért is dolgozik olyan intenzíven a koalíció a közoktatás szétrohasztásán.

smalladam 2008.03.27. 12:31:04

Minél inkább ismeri az ember a történelem "részleteit, annál jobban sikerül levetkezni a magyar közoktatás és közbeszéd által az egyénekre erőltetett történelmi sztereotípia-halmazt, ebből fakadóan felismerni a baloldaliság és liberalizmus diabolikus arculatát.

A tudás veszélyes dolog. Ezért is dolgozik olyan intenzíven a koalíció a közoktatás szétrohasztásán."

ez ugye irónia akart lenni...? (történészhallgatóként kérdezem)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.03.27. 12:32:10

Romsics jobbos lenne. Eléggé szoktam figyelni íz írásait, nyilatkozatait. Azért szeretem, mert nem lehet megtudni belőle, hogy kire szavaz. Konkrét ügyekben meg van véleménye, de az meg nem pártpolitikai alapon. Az Ablonczy Telekis könyvét most olvasom és nagyon jó. Bár asszem a Reakciónál van olyan ember, aki jobban ismeri a témát, családi alapon:)
nem értem, miért kell a szociológusokat beosztani, hogy jobb vagy bal. Nem csak VM létezik, egy csomó más szociológus van, nincs értelme sorolni, akiknek komoly kutatásaik vannak.

Téglagyári Megálló 2008.03.27. 12:33:47

smalladam:

"én erre a kettőre járok még mindég. most akkor milyen-e vagyok?:D"

Most válaszoljak a költővel? :-)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.03.27. 12:33:50

gapinthebreath.
NA, akkor: hol építik le a közoktatást, ez az első kérdésem?
A másidok, hogy milyen sztereoítpiákróül beszélsz?
nem értelek

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.03.27. 12:34:24

hoppá!
töriszakos Smalladam? Smalladam jobbos!!! Maga VásárhelyiM mutatta ki róla! És ezt tudja Seres et.?!
:D

CrL 2008.03.27. 12:35:38

libike: sajnos mert legtöbbjük egyoldalúan pártpolitizál vásárhelyitől hegedűsig.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.03.27. 12:36:08

libike, khm, ma min. másodszor utalsz rá, hpgy nem vagy éppen széles vásznú képben celebjeinket illetően... (mondom análkül, hogy Romsicsot szétpletykálnám-nem is szeretném)

states 2008.03.27. 12:36:57

Tényleg, mi lesz másképp 2010-től? Vizionáljunk. Először is lesznek nemzeti ünnepek, még a Rebisznek is. Ha pedig Gyurcsánynak kedve támad beszédet tartani mondjuk a kádkőgyártás rejtelmeiről, Veres Jánosnak pedig a színesfémpiac alakulásáról a Művészetek Palotájában, a Darth Vader klónok támadása helyett, a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége egy emberként nyugodtan átsétálhat Budára és meghallgathatja kedvenceit...

dr.minorka 2008.03.27. 12:38:31

kicsit belterjes ez az egyetemi lavór...

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.27. 12:38:49

"Minél inkább ismeri az ember a történelem részleteit, annál jobban sikerül levetkezni a magyar közoktatás és közbeszéd által az egyénekre erőltetett történelmi sztereotípia-halmazt"

Irónia vagy sem, most Karsai vetett le (magáról) néhány sztereotíp állítást a NOL hasábjain (Rostandnak szabad):
nol.hu/cikk/486138/
Tök érdekes.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.27. 12:42:42

libike 2008.03.27. 12:32:10:
"Romsics jobbos lenne."

Romsics olyan MSZP-SZDSZ tamogato, mint ide Lachaza. Azt konkretan nem tudom, melyik iranyzat all kozel hozza a baloldalbol, szerintem sima reformszoci.

Nagyon ritkan lehet rajtakapni, magas szinvonalu torteneszmunkat vegez. Erdemes elolvasni az utolso Rubicon-ban hogy meltatja Ablonczy Balazst. Azt irja Ablonczyrol, hogy Ablonczy politikai meggyozodese nem jon at a munkain. Romsics ezt nyilvanvaloan sokra tartja. Ennek igy is kell lennie, ezert nem szamit, mi Romsics politikai preferenciaja.

A gaz akkor van, amikor szociologusok vagy politologusok adnak elo tudomanyos halandzsa moge alig rejtett partpropagandat.
tirpakbokretas-reloaded.blogspot.com/2008/03/politika-get-krdsei.html

smalladam 2008.03.27. 12:47:42

szamárfül:D mondom töriszak (tehát jobbos tarsolylemezes vagyok) és a másik pedig médiaszak (tehát garbós belvárosi "jobbangyűlölünktiteket" értelmiségi) ja és még keresztény is vagyok:D

vásárhelyi mária tanított engem, de nekünk csak a napkeltét szidta minden nap. a postban idézett réka, pedig személyes jó ismerősöm.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.03.27. 12:49:07

hopp, odakérdőjelet akartam tenni, nem pontot bocsánat.
Szamárfül, mesélj ja elfogadod, h kérdőjelet akratam tenni, akkor mi a kifogásod? Ne, gondolom, h ne lennék képben egyébként
Doom. én is azt mondom, hogy az nem jóm, ha átjön.
Egyébként Karsai is egy jó történész, legfejjebb te nem gondolod olyan fontos problémának azt, amit ő igen.

Gaiaman · http://lehetmas.hu/176 2008.03.27. 12:51:03

táncsics díj megszavazva.
javaslom kvesd figyelemmel a magyarországi anarhista mozgalom önjelölt üdvöskéjének munkásságát az indy.media.hu portálon, jeeeka vagy valami hasonló néven fut.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.03.27. 12:51:54

Adam, skizo is vagy-e? :P
Summázom: hírszerzős Ádámunk utolsó olvasott könyve Badinyi-Jós (be ne vond a "hagyj el egy könyvet" játékba..!), munkahelyét a templomban gyónja meg, és amikor érzi, minden erőfeszítés ellenére jön fel a mélymagyar sav a gyomrából, gyorsan felkeresi az antimagyar.hu-s barátját :P

(bocs, remélem nem volt erős...)

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.27. 13:04:15

A nyíltleveles aláírásosdiban mindig borítékolható a keménymag:
a WJLF tanári és vendégelőadói kara.

smalladam 2008.03.27. 13:10:39

Szamárfül, megy ez:) azt még vedd bele valahogy, hogy a huszadik századi felmenőim között van vitéz, nemzeti hadsereges, szent lászló hadosztályos, oroszországban eltűnt, internált kulák, 56-os forradalmár és disszidens is.

ja és ismerem györgy pétert, utolsó elolvasott könyvem pedig Gyurkó László Kádár-életrajza, az Arcképvázlat történelmi háttérrel:D

Paranoid Android2 2008.03.27. 13:13:20

Amennyire követem (sporádikusan) a Bayer munkásságát, ő alapvetően a baloldali zsidókat utálja hivatásszerűen.És nem azért, mert zsidók, hanem mert bolsik, valamint minden lélegzetvételre antiszemitáznak egy kicsit. A Bayer egyébként jó stílusban ír, de betegesen indulatos. Nem kéne a szerkesztőnek az ilyen írásait leközölni és egyből finomabban írna. Ne dőljünk be a "baloldali értelmiségieknek".
Azok már az ovodában is megélhetési gyerekek voltak. Erkölcsi kérdésben nem relevánsak a megnyilvánulásaik, ahogy pl Csurkáé se.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.03.27. 13:20:29

mert miért ne lennének a baloldaliak erkölcsi kérdésekben relevánsak? Bayer meg mindent utál: főleg a cigányokat és a zsidókat, meg a balosokat. De ez mekkora sztereotípia, hogy mindenre antiszemitáznak egy kicsit? Antiszemita volt BAyer írása? az volt, akkor miről beszélünk?

Paranoid Android2 2008.03.27. 13:28:56

Ezek a "baloldaliak" nem relevánsak, mintahogy egyébként jobb oldalon is erősen keresni kéne erkölcsi zsinórmértéket.
A Bayer írása meg nem antiszemita, hanem egy antiszemitázók elleni kikelés:))
Ha el akarsz mélyülni ebben a baromságban keresd meg azt a nyílt levelet is amiben a Tasnádi Péter elleni rasszista bírósági eljárás ellen tiltakoznak, mert ugye szegény Tasnádit csak a zsidó volta miatt üldözik.:))

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.03.27. 13:30:29

hagyjál már, nem vagyok akkor hülye, nem szeretem ezt a stílust én sem, mmint a Tasnádi egy hülye bűnöző, nem több. Ettől még antiszemita az írása, nem keresem elő és idézem, ettől még az.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.03.27. 13:32:25

meg, egyébként nagyon értelmét sem látom már a nyíltlevelezősdinek. Semmi súlya nincs, pedig kellene, hogy legyen.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.27. 13:36:18

"libike",
éppenséggel inkább akkor lenne súlya, ha nem írná alá mindig ugyanaz a fél ország.

Paranoid Android2 2008.03.27. 13:36:44

Nem az, mert én elolvastam és csak oktalanul indulatosnak találtam.:)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.03.27. 13:40:14

para, kezdjem el idézni?
Loxon, én is ezt próbátlam érzékeltetni.
Szamárfül, tartozol még egy válasszal!

jo.e 2008.03.27. 13:43:33

Szerintem sem antiszemita. Legalábbis nem annyira, amekkora a vinnyogás miatta.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.03.27. 13:45:34

hát, semmilyen antiszemitizmust nem lehete szó nélkül hagyni

Paranoid Android2 2008.03.27. 13:45:44

Íme egy elfelejtett nyilt levél:)
Tisztelt Orbán Péter Országos Rendőrfőkapitány Úr!

Mi, Tasnádi Péter sporttársai, barátai, üzletfelei, személyes vagy akár csak hallomásból ismerősei döbbenten szemléljük az ellene 11 hónapja előzetes letartóztatása mellett zajló eljárást. Úgy gondoljuk, demokráciában ennyi idő után a rendőrség vezetőinek kötelessége lenne teljes körű és őszinte tájékoztatást adni arról, mi indokolja egy kisgyerekes apa elszakítását családjától, egy sikeres üzletember vállalkozásainak ellehetetlenítését, egy köztudottan kritikusan gondolkodó magyar értelmiség elleni megtorlást. Milyen bizonyítékok támasztják alá vádjaikat, mik a tények:

Tasnádi Pétert az elmúlt években, évtizedekben korrekt üzleti partnernek, törvénytisztelő polgárnak, a közjóért tenni akaró és hajlandó mecénásnak ismertük meg. Azt tapasztaltuk, Tasnádi Péter úgy él és viselkedik, ahogy a művelt világban általában élnek az üzleti életben is sikeres értelmiségiek, köztük azok a Német- és Olaszországban, az Egyesült Államokban élő barátai és ismerősei, akik hozzánk hasonló értetlenséggel figyelik az ellen folyó eljárást. Ma Magyarországon csempészek, olajszőkítők, kábítószer-kereskedők és közismert bűnözők védekeznek szabadlábon az ellenük folyó bírósági eljárás befejezéséig. Nos, azt még a rendőrség sem állítja, hogy Tasnádi Péter ölt, lopott, olajat szőkített vagy kábítószert árult volna. Sőt, még bírósági eljárás sem zajlik ellene. Ennek ellenére a XX. Század végének Európájához méltatlan körülmények között egy 2x4 méteres zárkában van bezárva, megfosztva a tisztálkodás, a sportolás és kommunikáció legelemibb lehetőségeitől.

Amennyiben a rendőrségnek Tasnádi Péter ellen konkrét információi és bizonyítékai vannak, haladéktalanul álljon elő velük! Azt azonban elfogathatatlannak tartjuk, hogy a rendőrség egyes vezetői magukat a jog fölé helyezve következmények nélkül vádaskodnak, "gombhoz varrva a kabátot" újabb és újabb gyanúsítottakkal állnak elő, majd utólag kezdik keresgélni azokhoz a bizonyítékokat, s ha azok is tarthatatlannak bizonyulnak, újabb gyanúsításokat találnak ki, ismét bizonyítékok nélkül.

A rendőrségnek saját szakmai meggyőződése okán természetesen joga van igyekezni bárki elleni gyanúját igazolni. De ez nem történhet valakinek a bizonyítékok nélküli fogvatartása mellett; nem történhet úgy, hogy egy csecsemőt közvetlenül születése után szakítsanak el édesapjától.


Szikinger István alkotmányjogász, az állam- és jogtudományok kandidátusa
Kende Péter író, szociológus
Lagzi Lajcsi zenész, műsorvezető
Zámbó Jimmy énekes
Szegő András újságíró
Csötöny Sándor MÖSZ elnöke. Országos Sportszövetség alelnöke
Szántó Imre MÖSZ kapitánya, ökölvívó olimpiai csapat edzője
Molnár István MÖSZ elnökségi tag
Erdei Zsolt ökölvívó világ-, európabajnok
Wichmann Tamás kenu világbajnok, olimpiai ezüstérmes, Nemzetközi fairplay-díjas
Korda György előadóművész
Balázs Klári előadóművész
Ganxta Zolee zenész
Lang Györgyi színész - táncdalénekes
Falus Mariann énekesnő
Gyurácz Eszter fitnesz világ és európabajnok
Nick Árpád s zkander világbajnok, Guiness rekorder
Növényi Norbert birkozó olimpiai bajnok, kick.boksz világ és európabajnok
Frölich Róbert főrabbi
Zoltai Gusztáv Budapesti Zsidó Hitközösség igazgatója
Zalatnay Sarolta író, énekes
Schobert Norbert "aerobick Norbi" tornász
Bíró Ica testszépítő
Grigalek Gábor orvos
Tarnóczi Péter főorvos
Steblich Gábor orvos
Bochkor Gábor műsorvezető
Somló Tamás zenész
Horváth Éva Miss World Hungary
Pethő György riporter
Mészöly Kálmán HLASZ szakmai igazgató
Simon Tibor labdarugó
Mathesz Imre válogatott labdarugó
Gombos István labdarugóedző
Nahoczy László labdarugó technikai vezető
Pális Attila kenu világbajnok
Pindák László labdarugóedző , FTC Baráti Club elnöke
Rózsa Nórbert európa, világ- és olimpiai bajnok, európai-csúcstartó
Náray Tamás ruhatervező
Falb Magdolna ruhatervező
Gergely Gábor asztalitenisz világbajnok
Nacsa Olivér humorista
Bagi Iván humorista
Kordé Emese fitness világ- és erurópabajnoki ezüstérmes
Kertész István üzletember
Neményi Béla üzletember, táncdalénekes
Farkas Imre üzletember, Interest RT elnök-vezérigazgató

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.03.27. 13:50:18

és ebből mi következik? talán csak a kende van rajta, aki mást is alá szokott írni, ez mellélövés. amúgy az ügyre nem emlékszem, úgyh nem tudok se mellette, se ellene érvelni

jo.e 2008.03.27. 13:50:53

hát, semmilyen adócsalást, hazugságot, ... nem lehetne szó nélkül hagyni

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.27. 13:51:18

jo.e 2008.03.27. 13:43:33:
"Szerintem sem antiszemita. Legalábbis nem annyira, amekkora a vinnyogás miatta."

Ugy is lehet olvasni, utana tokmindegy.
A vinnyogas meg azert van, mert az SZDSZ-t magat valamint a koaliciot is csak a fasisztaveszely tartja ossze. Ez igy van a Tegy a Gyulolet Ellen kampany ota (1992).

Ha nincs fasiszta, talalni kell.
Valaki mindig vallalkozik is a szerepre.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.27. 13:52:46

Hahaha!
"Mi, Tasnádi Péter sporttársai, barátai, üzletfelei, ..."

jo.e 2008.03.27. 13:53:37

doom: Persze ezt én is látom, nem is ezért mondtam. Csak a vita kedvéért :) (meg mert tényleg nem tartom vészesnek)

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.27. 13:55:22

"Paranoid", az intelligensebbje azért a Tasnádisat nem írta alá. Ez nem olyan, mint ami ifj. Hegedűs, meg Morvai, meg Semjén ellen ment. Azokat viszont mindig egy kórus fújja.

Paranoid Android2 2008.03.27. 14:03:27

Ebből legföljebb a Hegedüs áll meg, de az meg annyira gáz, hogy csak attól valaki, hogy tiltakoznak ellene. De hát persze ez a cél.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.27. 14:04:41

Szimpatikusabb volna, ha az ilyen leveleket egy ember szignálná, egy hiteles ember. De itt mindig kórusokat, hogy azt ne mondjam, falkákat látni, mintha félnének egyedül.

CrL 2008.03.27. 14:09:44

Loxon, dehogy falka, csak a slepp ;]

Téglagyári Megálló 2008.03.27. 14:14:25

Khm, ezt a fizetett hirdetést látom a lap tetején:

Badiny Jós Ferenc művei
a Magyar Menedék Könyvesháztól.
pártusok, kádeaiak, sumírok, magyarok.
www.magyarmenedek.com

Paranoid Android2 2008.03.27. 14:15:24

Tényleg mi a bajod a Semjénnel? Azon kívül, hogy a kereszténydemokráciát az 1960-as évek sztendredjein értelmezi?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.03.27. 14:18:27

homofób? ez nekem már elég, és akkor nem folytatom a sort

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.03.27. 14:19:25

Téglagyári Megálló:
Sajnos az etargetes kontextuális hirdetéseinél nem lehet semmilyen szűrőt beállítani. Aki Badiny-t emlegette, az hozta ránk a vészt. :)

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.27. 14:20:24

Úgy látom, "libike", Semjén a vesszőparipád.
Kérlek, szállj le róla, esküszöm, nem azért írtam le a nevét, hogy aztán róla lehessen órákig értekezni.

Ki nem tojja le a Semjént – főleg a Reakción? De róla legalább írt 1 valaki 1 értékelhető cikket, ez a valaki a cionista Novák Attila volt. És ha a zsidók mind ilyen felelősségteljesen és kiegyensúlyozottan nyilatkoztak volna róla, akkor senkit nem zavarna az, hogy kritizálják, és talán még ő maga is tudna ezekre a kritikákra civilizált választ adni. (Újfent ne menjünk bele annak firtatásába, hogy erre személy szerint ő mennyire volna képes.)

Magam részéről meg azt is sajnálom, hogy az ilyen félresikerült, és egyébként marginális elméket – pontosan a tilatkozások által – felnagyítják. Aztán miután jól felnagyultak, lehet rájuk mutogatni, rajtuk keresztül vuduzni.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.03.27. 14:22:06

okké, nem gondoltam idehozni, nem erről volt szó, csak valóban leírtad. Mondjuk nem tudom mennyire lehet marginális ha a fidesz egyik vezető embere.

Paranoid Android2 2008.03.27. 14:22:53

sztenderdjein vagy hogy kell ezt írni?

Téglagyári Megálló 2008.03.27. 14:23:16

Turul, tisztában vagyok ezzel, csak mégis vicces volt.

Téglagyári Megálló 2008.03.27. 14:25:34

Egyszer a slashdot-on egy szeptember 11-ével foglalkozó cikk mellé a google pilótatanfolyamokat reklámozott...

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.03.27. 14:30:31

Visszatérve Vásárhelyi Mária egytemisták politikai értékeit vizsgáló kutatásaira, valahol (vagy az Index fórumain, vagy nyomtatott forrásban) olvastam az egyik módszertanát, amely az antiszemitizmust volt hivatott mérni. Nagyon durván tendenciózus volt; tkp. minden, jobboldali nézetekre utaló kérdést összekötött az antiszemita nézetekkel.

Jó lenne, ha valaki meg tudná adni a lelőhelyét, mert időnként láthatóan elő-előkerül, és akkor nem rossz meglobogtatni, hogy a hölgy honnan is szedte az állításait.

(Ceterum censeo, Bayer Zsolt egy kártékony pöcs.)

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.27. 14:34:04

OFF

"libike", írtad:
"a fidesz egyik vezető embere."

Semjén? Volt egy rövid ideig FIDESZ-MDF támogatott is, igaz, de a FIDESZ tagja sohasem volt. Jelenleg a KDNP frakcióvezetője.

www.kdnp.hu/index.php?type=kiki&sub=specify&id=semjenzs

ON

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.03.27. 14:36:02

elGabor:
Itt van a sokat hivatkozott kutatás:
www.es.hu/pd/display.asp?channel=PUBLICISZTIKA0407&article=2004-0216-0950-24EKXD

Ennyiből sajnos nem tudom eldönteni, hogy módszertanilag mennyire van rendben. Az biztos, hogy messze nem akkora kóklerség, mint amire a népszabadságos cikkben hivatkozik a szociológus. (Egyébként mindenképpen érdekes lenne ezeket a kérdéseket más népcsoportokkal, illetve egyéb kisebbségekkel (pl. fideszesek :)) is feltenni, az összehasonlíthatóság végett.)

tewton 2008.03.27. 14:36:09

Libike 2008.03.27. 14:18:27
"homofób? ez nekem már elég, és akkor nem folytatom a sort"

Szodómita? ez nekem már elég ...
muhaha

smalladam 2008.03.27. 14:36:45

elGabor, én egy kérdésre emlékszem, mait mutattak, abban az volt a rafkó, hogy a fasizmus áldozatainak emlékezetét, meg a kommunizmus áldozatainak az emlékezetét kizárólagossá tette valahogy úgy hogy:

ön szerint a) továbbra is a fasizmus áldozatainak kell ápolni az emlékét, vagy b) elég volt belőle, most már a kommunizmus áldozataival foglalkozzunk.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.27. 14:42:48

"smalladam"
ha ez igaz, akkor ez nem nevezhető rafkónak, hanem egyszerűen hihetetlenül nevetséges.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.03.27. 14:46:01

Emberek!
Hová lett Kartal Zsuzsa?
meg kell a szívnek szakadni. vagy ő teszi majd fel az I-re a pontot egy pénteki szabó publicisztikával?
tutira lesz vmi személyes élménye. már úgy várom

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.03.27. 14:46:54

:D
bearanyozza majd a péntekedet, denevér :)

Paranoid Android2 2008.03.27. 14:47:01

Vásárhelyi Mária, mint "szociológus" "kutatásai" hát hogy finoman fogalmazzunk....
A szociológiai módszertan egy elég véleményes tudomány, de kis tendenciózusság esetén bármit lehet és annak az ellnkezőjét is.
A mi Máriánk meg azért él, hogy minden nem SZDSZ szavazóra rábizonyítsa, hogy minimum fasiszta.:)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.03.27. 14:48:36

Loxon:
Legalább az eredeti kérdőíveket jó lenne látni ahhoz, hogy el lehessen dönteni: Vásárhelyi Mária azt kutatta-e, mennyire antiszemiták a történészhallgatók, vagy inkább igazolást keresett-e ahhoz a hipotéziséhez, hogy a történészhallgatók antiszemiták?

Egyébként pedig a Matula Vásárhelyiről is megírta a frankót:
"Zsidóellenes magatartás jellemzõ az Eötvös Loránd Tudományegyetem Múzeum körút 4/A alatt található "A" épületének tetejét borító cserepekre. Ezzel az eredménnyel zárult le legalábbis az a kutatás, amelyet Vásárhelyi Mária vezetésével végzett az ELTE szociológiai intézete."
matula.hu/index.php?section=article&rel=10&id=124

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.03.27. 14:56:25

most úgy teszel, mintha a Semjén nem a fidesz embere lenne. A KDNP nem létezik, csak névleg, ezért írtam, hogy a Fidesz embere, ennyire próbáljunk már meg szöveget érteni.
Szodomita? mesélj.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.03.27. 14:57:37

böjtös lesz a péntekem, ha ennyit foglalkoztok ezekkel az emberekkel :P

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.03.27. 14:58:15

szamárfül, te még tartozol nekem egy válasszal!

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.27. 15:00:14

"libike", ja, nem létezik? Az más. Akkor a FIDESZ egy (de)kódolt KDNP vagy a KDNP egy (de)kódolt fidesz?

Ha így van, akkor viszont az SZDSZ és az MSZP között semmi eltérés nincs, ugyanis az SZDSZ "nem létezik, csak névleg".

Nos?

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.03.27. 15:00:36

Turul_2K2, smalladam: köszönöm! A cikk végén a kérdéseket kell nézni, tendenciózus mint a fene. A legtöbb borzasztóan kétfenekű, így is, úgyis lehet rájuk válaszolni bármiféle antiszemitizmus nélkül (de fordítva is), miközben vélhető és a szövegből látható, hogy az elemző szerint az egyik eredendően "helyes", a másik meg "nem helyes". És akkor nem is mentünk bele a kérdésbe, hogy hogyan töltené ki a kérdőívet mondjuk egy vallásos zsidó, egy nagyon világias cionista vagy valaki, akinek zsidósága sokadlagos identitás, ami kb. a rizskochban és a történelmi emlékezetben jelenik meg. Ezek a különbségek legfeljebb mélyinterjúkból jöttek volna ki, de a cikk következetesen kérdőíves interjúról beszél. Hajlok a gyanúra, hogy a kutatás készítőinek volt egy monolitikus prekoncepciója a zsidóságról, cigányságról és "demokratikus attitűdökről" (n.b. attól, hogy valaki nem antiszemita és a cigányokat sem utálja, még nem feltétlenül demokrata), és minden, ami ettől eltérő, helytelen.

Igaz, én csak egy vaskalapos közgazdász vagyok. Javítson ki valaki, ha szociológusként többet tud mondani V.M. tevékenységéről.

Google 2008.03.27. 15:01:21

"Ne dőljünk be a baloldalnak!"
Hát nem kellene minden alkalommal! Legalább néha, néha ki kellene hagyni egy-egy csapdát. Mert tényleg csak arra megy ki a játék, hogy zsupsz! Most becsatlakozott a kedves MDF is, belekeverve Antalltól Jelenitsig mindenkit, hátha hatásosabb.
Kár akkora energiát Ungváryra fordítani, múlt és Vigília már tényleg a múlté, ma már pocsék, vacak jobboldalról beszél, kelet-közép-európai vacak jobboldali kormányokról, kacagányos, bundás indulatokról, jólnevelt liberálisokról és bizonytalankodó baloldaliakról, c-c-c-c.
Hát egen, létezhet ilyen valahol a fejekben.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.03.27. 15:01:41

Loxon:
Nincs igazad, az SZDSZ még ma is sokkal inkább létező politikai erő, mint a KDNP. A KDNP támogatottsága mérhetetlen.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.03.27. 15:03:55

Vagyis a kutatás többet árul el készítőiről, mint tárgyáról. ;)

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.27. 15:08:54

Turul,
akkor szerinted a Semjén "a FIDESZ egyik vezető embere"? Bocs, én tényleg nem így hittem, de ha megerősíted, elhiszem.

SZDSZ ügyben egyetértünk ugyan, támogatottabb, és az is marad, főleg az általuk képviselt orientáció (ha más néven-neveken is esetleg). De mégiscsak két külön pártról van szó, még ha támogatják is egymást. Vagy talán az MSZP és az SZDSZ nem támogatták egymás jelöltjeit? (Kivételektől eltekintve.)

Mondhatom-e például azt, hogy – ad absurdum – Horn Gábor az MSZP vezető embere?

hiba 2008.03.27. 15:09:39

Oh, a Matula Press hírügynökségi jelentései hogy hiányoznak nekem. Azokon lehetett ám önfeledten percekig kacagni. Még most így Turul linkje hatására újraolvasva a 2004-eseket is ütnek.

hiba 2008.03.27. 15:14:32

Jut eszembe: ma reggel a Fiala műsorában bemutatták az emberarcú Horn Gábort, a picsázás mögött rejtező szellemet. Kultúrált és kedves volt, ahogy azt a betelefonáló állatfajjal illik, de volt egy kérdés amire teljesen lefagyott.
Azt kérdezték, hogy ha az SZDSZ hónapok óta azt harsogja, hogy nyereséges a TB kassza a reformok óta, akkor a fenéért mondják, hogy az állam mindig rossz gazda és el kell adni a tulajdonát.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.03.27. 15:15:58

Loxon:
Szerintem az MSZP-SZDSZ és a Fidesz-KDNP reláció egészen eltérő. Az első esetben két külön politikai erőről van szó, a másodikban egyről + annak a mesterségesen életben tartott szatellitjéről.

CrL 2008.03.27. 15:18:17

TuRuL_2k2 · reakcio.blog.hu 2008.03.27. 14:48:36

hahah, na igen a náci terrakotta. de nekem már az "A" betű is gyanús, kisértetiesen arra a névre emlékeztet.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.03.27. 15:18:54

szamárfül, még a romsicsos vitára gondoltam, olvasd vissza kérlek, nincs kedvem mégegyszer leírni.
Loxon figyelj, a KDNP nem mérhető 10 év nem az, az szdsz eddig mindig bejutott a parlamentbe, majd kiderül ,hogy mi elsz vele. Tudsz bármilyen különbséget tenni a kdnp és afidesz között? Az szdsz legalább retorikában élesebben kiáll az emberi jogokért, meg a piacért, mint a szocik, a mélyebb részekbe nem menjünk bele.
Egyébként tud vki arra válaszolni, hogy a KDNP-ben volt-e az utobbi 6 évben elnök válsztás?

baum · http://reflektor.blog.hu 2008.03.27. 15:29:09

Nem feltétlen ér célt az oktalan kesergés. Ha többségben vannak az egyetemeken a jobbosok, az ellen bizony tenni kell. Van ez a nők a terrorizmus elleni csoport. Mostanában nem hallatnak magukról. Személyes bájaikat sem háttérbe szorítva járhatnák a kollégiumokat, gólyatáborokat. Elképzelem ahogy Kósáné, vagy Lendvai Ildi vizespólóversenyt konferál, esetleg biztatólag példát mutat, stb, stb. Talán még a Médiák group is megnyerhető, az események alatt lágy mediterrán retró hangulatot teremt egy szál gitárral.

Keseregni, kritizálni azt mindenki tud. Tenni a jó ügyért, az az igazi kurázsi.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.03.27. 15:29:46

off
libike, itt: 12:49:07 találtam vmi kérdésszerűt... és ha ha jól értettelek: mellélőttél vásárhelyinek és Romsicsnak is.
Vagy 42, továbbra is :)

CrL 2008.03.27. 15:31:23

baum: amúgy a HÖKösök figyelnek ilyenre, ismertem olyat akit arra kértek fel, hogy jelentse ha valaki szájából v zsebéből kivillan vmi illegális rendszerellenes könyv v eszmerendszer.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.03.27. 15:32:02

nem, romsicsra pont azt mondtam, hogy nem tudom milyen párti, mert hogy nem derül ki a megnyilatkozásaiból, vásárhelyire meg nem mondtam semmi ilyesmit

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.03.27. 15:32:34

a Hök az amelyik ellopja az öszötöndíjakat? :)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.03.27. 15:37:18

baum:
Téged fogunk felelőssé tenni, ha majd Gurmai Zita és a Nőtagozat keretleányai feldúlják az egyetemek békéjét. :]

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.27. 15:38:42

Turul, Libike:
szavazati erő szempontjából igazatok van, de
még így is látok különbséget FIDESZ és KDNP között.
Nyilván ők is, ezért a megkülönböztetés. De annyiban meggyőztetek, hogy jelenleg talán ugyanazon párterő két platformjáról lehet beszélni.

Az SZDSZ és az MSZP közötti különbség most élesebbnek látszik, de szövetség szintjén szerintem eddig elszakíthatatlan kötelékként működtek (eltekintve a teátrális cirkusztól, amellyel mindig anyagot szolgáltattak a sajtónak, és amelybe talán a mostani horngáboros ügy is még belefér).

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.03.27. 15:44:36

valójában csak azért van kdnp frakció, mert így sokkal több pénzhez jutnak, meg mindenféle helyekhez, na, ennyi

CrL 2008.03.27. 17:44:05

van egy új nyilt levél, ez most a divat:

index.hu/politika/belfold/nylt7975/

Bauer Tamás, Dessewffy Tibor, Donáth Ferenc, Dornbach Alajos, Huszár Tibor, Inotai András, Kálmán C. György, Kertész Ákos, Láng Györgyi, Mihályi Péter, Petrovics Emil, Rainer M. János, Rózsa Péter, Ungváry Krisztián, Vágvölgyi B. András és Vásárhelyi Mária

lol

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.27. 17:47:31

CrL 2008.03.27. 17:44:05:
"van egy új nyilt levél, ez most a divat:"

Gyonyoru gyujtemeny.
Ki az a Lang Gyorgyi?

tewton 2008.03.27. 17:49:17

"hanem az egyetlen út, amely a világ fejlettebb régiójához, Európához és ezen át az euro-atlanti világhoz vezethet"

Stairway to heaven.

CrL 2008.03.27. 17:50:26

doom: padödö

de hol a Mester?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.27. 17:57:04

tewton 2008.03.27. 17:49:17:
""hanem az egyetlen út, amely a világ fejlettebb régiójához, Európához és ezen át az euro-atlanti világhoz vezethet"
Stairway to heaven."

En meg jol emlekszem, amikor 1996-ban egy SZDSZ-es nagysag azt talalta mondani, hogy ha lenyeljuk a Bokros-csomag keseru pirulajat, akkor 10 ev mulva osztrak eletszinvonal lesz Magyarorszagon.

Erdemes kiszamolni, mekkora kulonbseg kell ahhoz GDP novekedesben. 10%-nal is tobbet kellett volna az osztrakokra vernunk, 10 evig, minden evben.

Az Alomrol egyebkent a Mester is irt.
tirpakbokretas-reloaded.blogspot.com/2008/03/burzsujnak-sohase-elg.html

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.27. 17:57:45

CrL 2008.03.27. 17:50:26
"doom: padödö"

A hiteles szemelyiseg, aki megmondja, merre van az euro-atlanti vilag.

"Horthy-fasiszta" 2008.03.27. 17:58:01

Remek, hogy ide lett citálva VM a történészek fasizálódásának bemutatását hivatott tanulmánya ... a szememben kábé ennek megjelenése óta "puszta létével igazolja az antiszemitizmust". No de félre a bájerhumorral, a történet végére azért oda kívánkozik, hogy a kutatás miatt majd minden egyetem felháborodottan tiltakozott, teljes joggal ugye. Érdekes mód a Pázmány Péter _Katolikus_ Egyetem részéről nem más, mint Frölich Ida, a főrabbi húga tette mindezt, aki ezek szerint szintén antiszemita, de lehet, hogy csak megrekedt a látencia szintjén...

Egyébként a cikk roppant aranyos, amennyiben Gábor úr a jobboldal térnyerésében a hiányos történetelmtudást teszi felelőssé, majd végül csak kiderül, hogy leginkább a történészek körében virágzik a darutollas fasizmus! Akutyanemjóját.

Turullal viszont vitatkoznék. Az egyetemi órákra egyenlőre nem szabad visszaengedni a politikát, majd 20 év múlva, amikor ez a marxizmus csecsén iperedett tanári kar szépen az enyész... nyugdíjba vonul. Engem még így is lelohaszt az ELTE-BTK-t és TÁTK-t átható formaldehid szag, Miskolczi Ambrusból meg kevés van.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.03.27. 17:58:29

én Ungváry Krisztiánon csodálkozom. az egy dolog, hogy szerencsétlen Rudi bácsi fia, de UK-t egy balos alapállású, ámde kérlelhetetlenül előítélet- és hisztériamentes, alapos történésznek ismertem meg, tisztelem munkásságát.

erre 2008 március végén aláír egy Gyurcsány melletti hűségnyilatkozatot, brr.

hiba 2008.03.27. 18:06:44

Igen, UK-n én is csodálkoztam, nem szokott ilyen hirtelen felindulásból aláírós lenni. Lehet, rászólt az apja, hogy aláírod vagy kapsz két pofont...

"Horthy-fasiszta" 2008.03.27. 18:09:20

Kéretik nem kinevetni Lang Györgyit, hisz ő egy igazi ideológus! Még a Magyar Hírlapba is rendszeresen publikált, mielőtt a fasizmust már-már Gustav Krupp-i méretekben kiszolgáló Széles Gábor meg nem vette.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.27. 18:17:55

ergé 2008.03.27. 17:58:29
"én Ungváry Krisztiánon csodálkozom."

A hit hegyeket mozgat meg.
Onmagaban nem baj, amig nem jon at a szakmai munkajan. Az a baj, hogy elobb-utobb atjon.

nemkellvagta (törölt) 2008.03.27. 18:22:42

hiba: ezt mondta rudi bá: "aláírod vagy elveszem az ólomkatonáidat, schweinhund" :))))

Google 2008.03.27. 18:30:03

Hát tényleg sokan gyűltek a medence köré szörnyülködni, esik a barna eső is, kicsit el is meszelték őket, habár tél van mégis ébredezniük köll, mert: feléledt a Zorbán, vele jön a zorkán!
Megírták leveleiket (még nem unják?), szerelmes könnyeikkel telesírják az országot, kár, hogy legtöbben rá sem rántanak! De jól teszik!
Falra hányt (értelmiségi)borsó!

smalladam 2008.03.27. 18:54:29

kedves blogtársak, mi lenne, ha mindnyájan aláírnánk egy nyílt levelet, melyben közöljük, hogy halálosan unjuk a nyílt leveleket, és tessékmárvégre?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.27. 18:56:24

smalladam · www.hirszerzo.hu 2008.03.27. 18:54:29:
"kedves blogtársak, mi lenne, ha mindnyájan aláírnánk egy nyílt levelet,"

Nem eleg utos.
Olyan nyilt levelet kellene irnunk, amelyben a nyilt leveleket tarsadalomellenesnek belyegezzuk es a betiltasukat koveteljuk.

smalladam 2008.03.27. 19:03:58

doom, igazad van, ez így még jobb.

tamás gáspár miklós aláírását is rárakjuk, aztán majd később a népszabiban helyreigazít, mint a tanárverés elleni tiltakozáskor.

CrL 2008.03.27. 19:10:13

az index teljesen kész van, olyan képeket gyárt a Miniszterelnökről napok óta a cimlapra, hogy most azonnal lemondom az indexes előfizetésem.

index.hu/cikkepek/0803/gazdasag/aram2_i.jpg

tewton 2008.03.27. 19:12:31

Doomhammer
"Olyan nyilt levelet kellene irnunk, amelyben a nyilt leveleket tarsadalomellenesnek belyegezzuk es a betiltasukat koveteljuk."

ez így önmagában kevés. Valahogy hatalom is kell mellé. Két megoldást látok:
1. létrehozni a Makkabi Körmös Gárdát, ami körmöst oszt azoknak [pártfüggetlenül], akik mégiscsak ír vagy aláír nyilt levelet. Lehet oroszlános logó is, aztán kinek a Júda oroszlánja, kinek árpádházi, mindenki eldöntheti.

2. Beleírjuk a levélbe, hogy hülye kocsog aki ezután levelet ír. Vagy egyszerűen buzi-homofób-náci-zsidó-mélymagyar-rasszista-nyilas-kommunista elitista csőcselék. Ebben mindenki megtalálja a magáét, és csend lesz végre.

smalladam 2008.03.27. 19:17:39

a függetlenség megőrzése érdekében javaslom, hogy vagy a magyar nemzetben és a népszabiban, vagy pedig csak a magyar horgászban, a fürge ujjakban és a buci maciban tegyük közzé.

és azt is támogatom, hogy legyen rajta egy címerszerű logó, amit egyik oldalról júda oroszlánja tart, a másik oldalról pedig az árpádházi, a tetején egy turul ül, mint az nbh címerén, alulról pedig a népköztársasági címerhez hasonló búzafonatok övezik

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.03.27. 19:34:07

A kétharmados többséget _vízionál_ az nekem sem esik le, miért kellett.

plastik02 2008.03.27. 19:36:28

értem a postot, csak azt nem, hogy miért meglepő, hogy baloldali személyiségek aláírnak, nyilatkoznak, leszittmégbazdmegeznek egy baloldali kezdeményezést/ről/folytán.

két egymás mellett kaptató szép kackijás bajuszú magyar párhuzamos ez a vörös(kaftános)-fehér(barna) veszedelem. létesíteni kellene végre egy rezervátumot valahol a kiskunságban, ahová össze lehetne zárni ezt a szép tarka populációt.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.03.27. 20:03:39

ti tudjátok, hogy mit mondott az ungváry rudolf, vagy csak a bayeri változatot ismeritek, mert a kettő közel sem hasonlít egymásra!
keressétek meg a valódi nyilatkozatát, az tök más

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.03.27. 20:11:00

ez most egy tök másik aláírás, amit UK aláírt, mint ami az apját érinti.
Egyébként elég bemenni az ELTE BTK-ra, a sámánok nagyrésze töri szakos

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.27. 20:38:19

Crl, már az indexet is elérte a barna eső? Mi lesz a Mesterrel?

tewton 2008.03.27. 20:44:48

libike 2008.03.27. 20:03:39
"ti tudjátok, hogy mit mondott az ungváry rudolf"

naná, Ibolya beidézte a levelébe.
libike, tudod, mit írt a Karinthy Cini?

Őrnagy, a Mesterért mindannyian aggódunk.
A Tirpákblogon felsejlenek a jövő körvonalai.

CrL 2008.03.27. 20:50:31

őrnagy, az index továbbra is szélsőjobbos médiahekk, györgy péter nyiltlevelét várom soksok aláirással.

addig itt egy másik levél válaszul dávid ibolya levelére hogy kerek legyen a világ:

ots.mti.hu/news.asp?view=2&newsid=49087

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.03.27. 21:05:50

tudom mit írt, és? nem is azzal az idézettel van a baj

Naumov 2008.03.27. 21:31:04

Azt nagyjából borítékolni lehetett, hogy miután a koalíció mindkét pártjában és a két párt között is áll a bál, előbb-utóbb elő fog kerülni az antiszemitanácirasszistaésazorbánmiértnemhatárolódikel kártya, maximum az lehetett kérdéses, hogy Kövér, Mikola vagy Semjén valamelyik megnyilvánulását veszik majd elő. Sajnos a nevezett urak az elmúlt időszakban a jelek szerint éppen nem nyilatkoztak semmit, amiben az alanyt az állítmánnyal, a határozókat meg a jelzőkkel felcserélve, és az egészet rétoromán nyelven hátulról előre olvasva kijönne hogy fel lesz akasztva az ország összes olyan ateista szinglije aki nem a Fideszre szavaz, úgyhogy ezúttal kénytelenek vagyunk Bayer Zsoltikával beérni.

Az aláíró értelmiségiek listája szokás szerint illusztris, Békés "tőlem lopták a harry pottert" Páltól egészen Vadász "anyád te agresszív biciklista, ez itt a személyi igazolványom meg egy játékpisztoly" Jánosig, ezúttal Dávid Ibolyával súlyosbítva - megjegyzem szegény néhai Antall doktort miniszterelnöki pályafutása során valószínűleg többször bírták leantiszemitázni mint zorbánt meg a komplett Fideszt együttvéve, most meg követendő példaként mutogatnak rá. Kíváncsi vagyok, még hány ilyen nyíltleveles szerencsétlenkedést fogunk megérni ugyanezekkel a résztvevőkkel..

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.03.27. 21:39:52

olvastál bármit is a békés páltól?
miért kell azt gondolni, hogy ezt a szocik csinálják? ez butaság
az a cikk antiszemita, akkor az összeesküvés elmélet akkor lenne teljes, hogy a bayer a szocik megrendelésére írta

tewton 2008.03.27. 21:58:10

Clr,
ez pompás, a Mazsihisz minden magyar zsidó nevében gratulál Ibolyának ... vajon a Judapestet is beleértik, meg Vári Gyurit is?
De helyesírni már megtanulhatnának ezek a főfejesek is. És ez nem antiszemitizmus.

"A levelében említett újságcikk nem egy marginális médiában jelent meg ... az ilyen cikkek megjelenése azt a látszatot keltheti Magyarországon, hogy a jelentős gazdasági erőket képviselő személyek, szervezetek, elkezdték az összefonódásokat a szélsőjobbal, miként az történt Németországban, az 1930-as években a nácik hatalomra jutása előtt."

Ó, Bolgár úr! Ó, ATV!
ja, ez nem összefonódás, bocs.

"Horthy-fasiszta" 2008.03.27. 22:29:12

Basszus, azt hittem, hogy 18:09-kor fű alatt sikerült muníciót szolgáltatnom a Mózes-hitűeknek a Széles-Krupp párhuzammal, erre kiderül, hogy majd két órával megelőztek! Most legalább olyan frusztrált vagyok, mint Bayer a cikk megírásakor.:(

countrystudy 2008.03.27. 22:33:22

már reggel is az érdekelt, vajon ki fogja ibolya pennáját
az elített újságírókról semmi újat nem tudtunk meg, valljuk be,nem is igazán érdekesek,de ibolya fejlődéséről szívesen olvasnék egy szakembertől
(nem csernus doktorra gondolok)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.03.27. 23:13:15

mavo:
Gondolkoztam, hogy jó szó-e, aztán meghagytam. Pontosabb lett volna a "mér".

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.03.27. 23:14:29

Némi további gondolkozás után most kijavítottam. :)

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.03.28. 07:39:38

Tudom, tegnapi, de akkor is olyan gyönyörű, hogy az "Értelmiségiek Gyurcsány mellett" nyílt levélen egy olyan kiváló értelmiségi neve díszeleg, mint Láng Györgyi. Ahogy az angol mondaná, "the bottom of the barrel". :)
(Ha ő azonos a Padödö Lang Györgyijével)

Ungváry Krisztián egy kicsit meglepett, de ennyi talán még belefér.

Téglagyári Megálló 2008.03.28. 11:30:11

ergé irja:

"de UK-t egy balos alapállású"

Szerinted a Budapest Ostroma az balos alapállású? :-O

smalladam 2008.03.28. 11:36:57

ezen "balos alapállás" mondaton én is fennakadtam. pártpreferenciáit nem ismerem UK-nak, de szerintem a történészi munkássága nélkülözi a politikai felhangokat, a Budapest Ostroma pedig zseniális könyv, többször is elolvastam már.

ugyanakkor viszont ezt a levelet most tök fölösleges volt aláírnia, ahogy annak idején romsics ignácon is kiakadtam, mikor a két egymást követő gyurcsány-könyv bemutatóján odament nyalizni.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.03.28. 11:41:29

így van, történészi munkássága nélkülözi a politikai felhangokat, ahogy azt kommentemben is írtam. de nyilván nem fidesznyik, hála Istennek, de a középen lévő, távolságtartó történész imázsát meg felülírja ez a hűségnyilatkozat, sajnos.

ÁrPi 2008.03.28. 11:42:00

smalladam 19:03:58

"tamás gáspár miklós aláírását is rárakjuk, aztán majd később a népszabiban helyreigazít, mint a tanárverés elleni tiltakozáskor."

De Bolgártársak, én úgyemléxem (lehet, hogy rosszul) TGM a Mortimer vs. Patai Józsika kard-döfés ügyben történt (korai) fellépések miatt írt valamilyen elnézéskérést.


Szerintem bakuráljuk kifejezetten Bayerzsótit.
Sssz..valamit még talán elírtam, de mi
okostojások értjük tán így is.

bayerzsolt?? Egyszerü lehet néha a reflexió őreája:

Bayer Zsolt vezető F-közeli publicista önmagában indok az anti-fideszizmusra.

( Miközben tollának megszaladása előtt röviddel csak egy ungváry rudolf, meg más
nem-vezető publicisták lazán koordinált serege írt csak antifideszista erősen bántó,
pl.2010 utánra cigányputri-gyújtogatásokat vizionáló szólamokat.)

smalladam 2008.03.28. 11:46:30

ergé "a középen lévő, távolságtartó történész imázsát meg felülírja ez a hűségnyilatkozat, sajnos" - na ez az...

árpi, jól emlékszel, de ez most konkrétan megtörtént. a legutóbbi tanárverés elleni tiltakozásként megjelent nyílt levélen szerepelt TGM neve, ám ő néhány nappal később a népszabiban leközöltetett egy helyreigazítást, miszerint ő nem írta azt alá. azt is írta, hogy elítéli a tanárverést, de szerinte ez a nyílt leveles cucc nem megoldás

dr.minorka 2008.03.28. 11:49:30

ergé!
"a középen lévő, távolságtartó történész imázsát meg felülírja ez a hűségnyilatkozat, sajnos."
de ez egy politikai megállapítás volt, és nem szakmai (és az nem baj, hogy odament. de, hogy kihez...)

smalladam 2008.03.28. 11:50:49

szerintem meg ne menjen oda senkihez.

Téglagyári Megálló 2008.03.28. 12:01:23

ergé, egy történésznek nem "középen levő"-nek kell lennie, hanem a tárgyszerűségre kell törekednie, ami nél nem azt kell néznie, hogy kitől hány lépésre áll, aműgy egyetértünk.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.03.28. 12:04:34

amúgy azm, hogy aláírja a reformok folytatását, az még nem gyurcsányizmus, hanem a realitás. sajnos nincs más megoldás, mint a nagy rensdzereket megbaszni, új forrásokat bevonni pl: önrész stb.

dr.minorka 2008.03.28. 12:06:48

smalladam!
a történész ne politizáljon? A történész munkája nem lehet semleges az értékek tekintetében, de lehet tárgyszerű. Az ővé ilyen. Politikai ténykedés katasztrofális - persze az én véleményem szerint. Viszont a második nem áll az első útjában.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.03.28. 12:20:23

ergé 2008.03.27. 17:58:29 :
dettó :(

Horthy..: "Széles-Krupp párhuzam" :DDDD

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.28. 12:35:47

dr.minorka 2008.03.28. 12:06:48:
"Viszont a második nem áll az első útjában."

Nem kellene, valoban. Foleg azonban human palyaknal lehet megfigyelni, hogy a politikai orulet elobb-utobb kihat a szakmai munkara is es az alapvetoen ertekes szakmai munka szocsove valik. A partok az ilyet batoritjak persze, mert van egy periodus, amig az illetore higgadt, partatlan emberre emlekeznek. Az alatt az 1-2 ev alatt, amig mindenki megtudja, hogy mar csak egy szocso, az illeto felhasznalhato uzenetek kozvetitesere.

Utana eldobos es mehet a part hazi velemenyformaloinak karamjaba, ami altalaban egy nem tul megbecsult ujsag (Magyar Nemzet, Nepszabadsag, Nepszava ...)

A real palyakat azert fenyegeti kevesbe ez a veszely, mert lehet attol valaki jo fizikus, hogy X part jelszavait harsogja. A real palyan levoket a kilora megvetel veszelye fenyegeti, pl. kap egy kis penzt a szivecsucske projektre es onnantol kezdve a nem elkotelezett palyatarsak utalni fogjak.

Hulye, aki ilyenbe belemegy, hacsak nem akar a jovoben egy part csecsen logni.

smalladam 2008.03.28. 12:48:56

minorka, doomhammer megírta helyettem a választ a kérdésedre:

"Foleg azonban human palyaknal lehet megfigyelni, hogy a politikai orulet elobb-utobb kihat a szakmai munkara is es az alapvetoen ertekes szakmai munka szocsove valik."

és ezzel az a baj, hogy ha te magad nem is akarsz egy párt mellé állni, mikor pl aláírsz egy ilyen levelet, vagy elkülöníted a munkádat és a közéleti tevékenységedet, a "véleményformálók" össze fogják mosni, aztán cseszheted...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.28. 12:56:37

smalladam · www.hirszerzo.hu 2008.03.28. 12:48:56 :
"mikor pl aláírsz egy ilyen levelet, vagy elkülöníted a munkádat és a közéleti tevékenységedet, a "véleményformálók" össze fogják mosni, aztán cseszheted..."

Ez nem sokat szamit akkor, ha az illeto folyamatosan magas szinvonalu szakmai munkat tesz le az asztalra.

Torteneszekrol szolva, Ormos Maria baloldali elkotelezettsege kozismert, de a keze kozul propagandauzenet meg nem kerult ki.

Ez nem mindenkinek sikerult. Konrad Gyorgy, akit korabbi munkaiert melyen becsultem egy vacak szocsove sullyedt es semmit sem szabad elolvasni tole, hacsak az ember nem akarja felidegesiteni magat.

Az, hogy a hazi "velemenyformalok" mit irnak, az nagyjabol mindegy. Minthogy a hitelesseguk 0 kozeli, irhat Bolgar vagy Bayer amit akar. Pont ezert vadasznak a partok folyamatosan leamortizalhato hiteles kozirokra. Mint irtam, ha valakit meggyoznek, az illeto 1-2 ev alatt elvesziti az osszes hitelet, amint az Tota W. Arpaddal is megtortent.

CrL 2008.03.28. 13:03:26

Már megint a Mester. Manyi Béci szóljon már Doomra, hogy húzza meg azt a Chivast jobban!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.28. 13:10:55

CrL 2008.03.28. 13:03:26:
"Már megint a Mester. Manyi Béci szóljon már Doomra, hogy húzza meg azt a Chivast jobban!"

A Mester egy nagyon jo pelda, mert az orrunk elott tortent az utolso masfel evben. Sokaig azt hittem, hogy a fiatalabb generacio immunis a szocso szerepre, mert mar latta, mire vezet az ilyesmi a '68-asoknal. Hat nem. Mondjuk kellett hozza egy ilyen agyonsztarolt, de eleg buta figura, aki azt hitte, neki mindent lehet.

Normalisan nem iszom whiskyt, nem szeretem. A jo borokat szeretem, esetleg egy kis palinkat, abbol is csak a legjobb minoseget (pl. tarpai szilva).

Google 2008.03.28. 13:27:08

Bolgártársak, bolgárosodunk, bolgárosodunk?
Sértelmíségiek, alásírunk valamit?
Medence, fürdős...hölgyek, sírás. Abba lehetne-e hagyni?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.03.28. 14:11:16

az a baj, hogy szimplán érzéketlenek vagytok. egyik oldalról felháborodtok minden kis faszságon, de ha vki a magyar hírlapban nyíltan antiszemita, akkor azon röhögötök-hörögtök, hogy kik írnak alá, bármit is. pontosan annyira egyszerűek vagytok, mint a népszava olvasói

dr.minorka 2008.03.28. 14:28:03

libike!
Ez igaz, de kölcsönes igaz.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.03.28. 14:35:01

okké, de én se nem vagyok népszava olvasó, se olyan, aki ne lenne érzékeny az antiszemitizmusra. ez a különbség. itt a feltétlen hűség látszik, hát részemről nem annyira

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.03.28. 14:55:49

libike: egy magadban kialakított negatív sztereotípiával vitatkozol. Nyilván egyszerűbb, csinálják itt is sokan.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.28. 15:00:14

Libike:
szerintem optikai csalódásban vagy. A Reakción, a hozzászólókat is idevéve – outsider véleményem szerint – kevesen érzik magukat elkötelezettnek valamely úgynevezett jobboldali formáció iránt, viszont még kevésbé valamely baloldali formáció iránt. Mindössze erről van szó. Sok esetben, amit – valószínűleg teljesen hibásan és főleg túlzóan – feltétlen hűségnek vélsz, pusztán a "hozott anyagból dolgozunk" helyzet és ennek átélése miatt van.

Akár hiszed, akár sem, például én is érzékeny vagyok – többek között – az antiszemitizmusra. Ugyanakkor arra a metodikára és kancsal logikára is, amellyel ezt az érzékenységet egyesek megpróbálják rosszul működésbe hozni. A Bayer Zsolt egy meglehetős furkó szerintem, de az aláírófalkának csak egy problémája van vele: hogy antipepita. Ezek az emberek úgy olvasnak ugyanis, hogy van egy bizonyos színre érzékeny szemüvegük, amely, ha a szövegben megjelenik, akkor a szöveg érdekes, máskülönben nem. Ilyen esetekben is tiltakoznak egyébként:
kuráZSI DÓzis

Mondanom sem kellene talán, hogy ezzel az olvasási technikával analóg a recenzáló technikájuk, és mindezzel egy dolgot érnek el: azt, hogy bayerzsoltok százait termelik ki.

Google 2008.03.28. 15:29:21

Talán ez a céljuk, a totális zűrzavarosban halászni. Business, like usual!

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.03.28. 15:32:23

elGabor, nem tudom miről beszélsz, nem is érdekel, emrt úgy faszsásg ahogy van.
Loxon, okk tételezzük fel, hogy valóban érzékeny vagy az antiszemitizmusra. Valószeg nem olvasol Narancsot, vagy ÉS-t, ahola vezércikkekből kb. 1-2 hetente tudhatnád meg, mit is jelent a független újságírás: a kormányt szapulják hónapo óta (nyílván nem csak).
Azok akik aláírnak az antiszemitizmus ellen írnak alá. Ma Mo-n még létezik rasszizmus, homofóbia, xenofóbia. Másmilyen ideológiai kilengés nem nagyon van ma. Ezért írnak alá. És nektek is alá kellene írni minden egyes zsidózos cikk ellen az aláírást,azért, hogy egy fejlett demokratikus ország lehessen ez, amiben élünk. Ezek az emberek akikről te bezélsz: sokan közülök végig csinálták a rendszerváltást, vannak 56-osok közöttük, esetleg 56-os leszármazottak, talán még snagovi foglyok is. Élesen támadjátok Ungváry Rudolfot: többször elmondta, hogy ő konzervatív, keresztény. CSak ő képes volt felismerni azt ,hogy van egy rosszul működő baloldal,( kibaszott szar kormánnyal, tehetségtelen miniszterekkel, szar SZDSZ-el, folytassam a szapulást, csalásokkal, lopásokkal?) ami végre megpróbálkozott valamilyen reformokkal, hiszen így is beledöglik az ország a rosszul működő nagyelosztó rendszerek és a monopóilumokba. Ezzel szemben áll a fidesz, amelyik néha nyíltan, néha burkoltan, néha sehogy, de nem áll ellen a különböző ideológiai kilengéseknek, vmint elemi piac ellenes ideológiát vett fel, jó sok államszocialista töltette, dönts, mi kell?

dr.minorka 2008.03.28. 15:37:34

libike!
Téged érdekel valamennyire a tárgyi igazság?
1. Ha van egy lázas, kiütéses ember és a teljesen hülye orvosa erre begipszeli lábát, akkor az most erény, hogy végre csinál valamit?
2. Ezt a piac ellenes halandzsát ha lehetne mellőzni!

Manyi Béci 2008.03.28. 15:40:35

Libike

Te ugye tényleg Lívike vagy a fercsi blogról?:)

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.03.28. 15:40:47

dr. minorka!
nyílván érdekel a tárgyi igazság, azt követve gondolkodom.
1. én nem vagyok arról meggyőződve, h a reformok rosszak, max nem elég jók, de károsnak semmiképpen sem károsak.
2. miért is? kezdjem el sorolni az orbán és egyebek tőke és piacellenes mondatait? (nincs kedvem, sztem nem fogom)

dr.minorka 2008.03.28. 15:47:39

B+ libike!
Ne sorold. Inkább olvass egy picit.
"In the conflict between capital and labour, Social Democracy always represents the interests
of labour. Social democracy is and remains an anti-capitalist party, which has always built up
counterweights to the demands of capital for power over the economy and society."
A svéd szociáldemokraták érvényes programja. Hány korrupt multimilliárdos, és vállalkozó van közöttük?
"Democratic control of the market
In the opinion of social democracy, mankind is an end in itself and an absolute value; it is no commercial wares. The use of the economic resources must rest on democratic control through the intermediary of the markets. Democracy and a prosperous economy support each other=s success. In accordance with the values of socialism, the society has the right to keep a watchful eye on and interfere in the profit created by the means of production, as well as the use made of the latter, their location and their ownership."
Finnek

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.28. 15:48:13

Libike:

Érvelésed provinciális kérdésekbe megy el, így nem tudlak követni a sikátorokba.

Inkább belemegyek néhány szemantikai problémába, ami megmutatja, hogy már a szókonstrukciók mentén milyen nagy a demagógia:

Mikor NEM fog létezni Magyarországon pl. "homofóbia"? (Én speciel nem félek sem a férfiaktól, sem az azonos neműektől, de homofil sem vagyok – szexuális értelemben.)

A "xeno-" előtag kire vonatkozik? Én nem félek az idegenektől. Sőt, talán még xenofil is vagyok. Csak a bunkókat nem kedvelem (nem félek tőlük, csak nem kedvelem őket). De bunkó lehet idegen is, meg ismerős is.

Rasszizmus : valóban szeretem a rasszokat.

Antiszemitizmus : ez azt jelenti, hogy valaki nem szereti a szemita népeket (pl. zsidók, palesztinok), ezek ellen tesz. Sajnálatos, hogy nincsenek ilyen megfelelői: antijafetitizmus v. antiménrótizmus :D – ha volnának, bizonyára ezek nevében is lehetne jó sok aláírást gyűjteni.

labancfirkász · labanchirek.blog.hu 2008.03.28. 16:17:30

kellemes hangulatot áraszt a cikk,
szerző úr, kissé fröcsög...
sötét autokrácia
utolsó előtti bekezdés, pedig olyan, mint egy besúgó jelentés
grat, egyre demagógabbak vagytok

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.03.28. 16:23:19

csókolom, Halász Áronhoz van szerencsénk?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.03.28. 16:25:47

loxon, az, hogy nem tudsz követni, csak sajnálni tudlak, ami problémákról beszélek nyílván nem provinciális, hiszen akkor nem beszélnék róla.
dr. minorka és ezzel mopst mit állítasz?
MAnyi Béci, te egy utolsó sötét nulla agyu tahó vagy

dr.minorka 2008.03.28. 16:43:51

libike!
Ha nem tudsz angolul lefordítom. Komolyan mondom. Arra a demagógiádra írtam válaszként, ami a normál szociáldemokrata/keresztényszocialista/humanista álláspontot ezzel a tőke és piac ellenes címkézéssel próbálja lehetetlenné tenni.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.03.28. 17:09:52

köszi tudok angolul megértettem. de azt belátod, hogy van különbség egy posztszocialista ország meg egy 300 éve működő piacgazdaság között, ugye?

Manyi Béci 2008.03.28. 17:12:14

:D

Hm.
Igazán kedves válasz, köszönöm, Lívike.:) Hasonló szépeket kívánok.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.03.28. 17:15:38

labancfirkász:
Besúgói jelentés, huh? Szerinted nem büdös az egész Népszabdság-cikk? Kb. annyira korrekt, mintha egy kuruc.info újságírót és egy veterán MIÉP-tagot kérdezne meg az ember arról, hogy fenyegeti-e zsidó veszedelem Magyarországot. :)

dr.minorka 2008.03.28. 17:21:15

Akkor miért egy másik 300 éve működő piacgazdaság modelljét választod?
Ennek így semmi értelme nincs, egyébként. Lehet egy gazdaságot/társadalmat "működtetni" szabad piaci alapon, meg szociális piacgazdaságként is. Ezek nem hatékonysági kérdések, hanem filozófiai (mármint a választás).
Ettől független, a hatékonyság más értelem, hogy amit képviselsz, az mennyire hatékonyan tudod megvalósítani.
A gyurcsányista uszítás duplán hazug, mert úgy állítja be magát, mint az egyetlen lehetséges utat, és a Kedves Vezetőt, mint ennek alkalmatos megvalósítóját, holott kevesebb tehetségtelen és tehetetlen embert hordott a hátán a föld.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.03.28. 18:22:21

manyi béci, azt se tudom, hogy hol van a gyurcsány blogja, hogy lehetsz ekkora paraszt, nyílván vállalom a nickemet, okoska
azért választom azt, mert az működik, ennyire egyszerű, ennél nem bonyolultabb. persze ez nem válasz a fidesz elemi tőke ellenességére. Hogy is volt új arisztokrácai tajgai azok, akik gazdagok?

Téglagyári Megálló 2008.03.28. 18:36:46

libike, persze a szadi szereti a tőkét, főleg az államét, meg az adófzetőkét, mi?

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.28. 18:43:54

"Doomhammer • tirpakbokretas-reloaded.blogspot.com/ 2008.03.28. 12:35:47
Foleg azonban human palyaknal lehet megfigyelni, hogy a politikai orulet elobb-utobb kihat a szakmai munkara is es az alapvetoen ertekes szakmai munka szocsove valik."
Én kissé másképpen látom. Már a diákok szelekciójánál a gate keeper-ek kiszúrják kinek vane sze és megfelelő beállítottsága, és azután ezeket kezdik el futtatni. Lehet, hogy a pártpolitikába valaki csak 40-50 éves korában lép be, de már első lépéseitől a network része. Van persze, hogy a fiatal még semmilyen, és akkor kezdődik a lélekvásár. Ilyet naponta látok. Azért mert Ormos szerinted nem brossúra... hát az nem, de egy vájtszemű olvasó érti a szavait, a témáit, amikett kihagy, stb.

"Loxon 2008.03.28. 15:00:14
Akár hiszed, akár sem, például én is érzékeny vagyok – többek között – az antiszemitizmusra"
Ezt sejtettük, merthogy platonista is vagy :B

Téglagyári Megálló 2008.03.28. 18:47:19

"Ezt sejtettük, merthogy platonista is vagy :B"

Tölgy, te milyenista vagy?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.03.28. 18:51:59

megálló, te mekkora pöcs vagy, tényleg csak pártokban tudsz gondolkodni, nem baj, de a te szavazatod is csak egyet ér

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.28. 18:54:47

TM,
neked köll kitalálni, sajnálom :)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.28. 19:09:41

naaaaaaaa! A juhfark-landot már bevallottam.

Téglagyári Megálló 2008.03.28. 19:12:25

Nem tudom somlóhegyen mi a divatos filozófia, talán Hamvas Béla? Neki javára írandó, hogy azt írta:

"kisebb társaság gyöngyösit"

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.28. 19:28:04

Libike, írod:
"csak sajnálni tudlak, ami problémákról beszélek nyílván nem provinciális, hiszen akkor nem beszélnék róla."

Nos, ha ez a garancia...

Csak hogy megmutassam, mik ezek a provinciális kérdések, amelyekbe nem "tudlak" (értsd = nem akarlak) követni:

"Élesen támadjátok Ungváry Rudolfot: többször elmondta, hogy ő konzervatív, keresztény. CSak ő képes volt felismerni azt ,hogy van egy rosszul működő baloldal,( kibaszott szar kormánnyal, tehetségtelen miniszterekkel, szar SZDSZ-el, folytassam a szapulást, csalásokkal, lopásokkal?) ami végre megpróbálkozott valamilyen reformokkal, hiszen így is beledöglik az ország a rosszul működő nagyelosztó rendszerek és a monopóilumokba. Ezzel szemben áll a fidesz, amelyik néha nyíltan, néha burkoltan, néha sehogy, de nem áll ellen a különböző ideológiai kilengéseknek, vmint elemi piac ellenes ideológiát vett fel, jó sok államszocialista töltette, dönts, mi kell?"

Mindehhez nekem mi közöm?

S azt meg honnan veszed, hogy nem olvasok Magyar Narancsot vagy ÉS-t? Sőt, nagyon behatóan. Még a sorok között is.

Ha pedig Manyi egy "utolsó sötét nulla agyú tahó", Téglagyári Megálló pedig egy "mekkora pöcs" akkor mi lehetsz te? Ugyanis csak az akkora tahók válaszolnak szimpla durvasággal olyan mondatokra, amelyeket az érintettek írtak.

"Mavo"-val nem tudtam szót érteni, mert "Mavo" egy ultraérzékeny valaki, de veled kapcsolatban egyszerűen csak a majdnem teljes kompetenciahiányt érzi az ember.

Úgyhogy hátrébb az agyarakkal


Téglagyár,
Somlóhegyen tényleg Hamvas a divatos. Szerencsére.

Téglagyári Megálló 2008.03.28. 19:38:24

Fiatalkorom egyik legjobb élménye volt a somlói borvidék meglátogatása. És persze Somlóhegy, nagybötűvel, elnézést kérek.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.03.29. 14:31:43

libike, a magadban kialakított negatív sztereotípiáktól nagyon gyorsan eljutottál az SZDSZ-es alapmítoszokig ("mi vagyunk a szakértelem és mindenki más populista bunkó" stb.), amit megfejelsz egy jó adag bunkó személyeskedéssel. Váljék egészségedre, nem vagy meggyőző.

Egyébként olvasok ÉS-t, Népszabadságot, IHT-t, Economistot meg még sok minden mást is. Narancsot nem, mert ugyanazt a pökhendi tudatlanságot képviseli, amit itt te is. Na, agyő.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.29. 14:41:02

Loxon
"A bor filozófiája" nagyon rendben van.

labancfirkász · labanchirek.blog.hu 2008.03.29. 18:57:13

ergé: csókolom, én a benkő vagyok a blognak az értelmi és fizikális szerzője, de ez kiderül, ha figyelemsen olvasod a blogot, valamint ha kinézel jobbra a fülre, a szerzők alatt két nevet látsz...

turul_2k2: igazad van, de én nem a népszabadság cikkről beszéltem
sőt népszabadságot elvből nem olvasok, túlságosan baloldali az ízlésemnek...
de a cikk jó volt arra, hogy foglalkozzon az eltés HÖK nagyon kemény párt/jobbos irányultságára...

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.29. 19:04:54

Tölgy,
az "Öt géniusz"-t is nagyon szeretem, és "A bor filozófiája" mellé különösen ajánlható.

tewton 2008.03.29. 23:18:42

Tölgy,
én azért szeretném ugyanettől a szerzőtől a "Zöldmunka filozófiája" illetve a "Pincés könyv: szürkerothadás, ecetes erjedés, nemespenész" c. műveket is olvasni :)

tewton 2008.03.30. 04:47:05

tölgy,
"Azért mert Ormos szerinted nem brossúra... hát az nem, de egy vájtszemű olvasó érti a szavait, a témáit, amiket kihagy, stb."

Történész barátom szerint Ormos tanárnő annyira magasan volt a hierarchiában és annyira benne is volt, hogy neki nem kellett hoznia a vörös farkat, és így tudott ma is maradandót alkotni.

"amiket kihagy" ... yes yes yes! Na ez ám a sorok közt olvasás. Leo Strauss rulez.

tewton 2008.03.30. 19:53:45

"Több szabad demokrata vezető azonban már szombaton és vasárnap kifejtette az Indexnek álláspontját a miniszterelnök szombati szerepléséről: egybehangzóan azt mondták, hogy "aki elmond 1 órás beszédet, és nem érinti az ország egyetlen fontos ügyét sem, az mentálisan alkalmatlan az ország vezetésére""

figyelem!
az "ideggyenge" egy álpszichológiai, demagóg, populista fordulat.
Ellenben a "mentálisan alkalmatlan" egy felelős, demokratikus, bátor fordulat.

muhaha

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.30. 20:02:45

"Tewton"
ők mondhassák, tekéntetes úr.

"hogy más mondja, azt nem tűröm el."

De miért is mondhatják? Hát mert ez csak játék. A plüssoroszlán cívódása a plüsskutyával. Majd holnap újra egymás kebelére hajtják szent fejük.

Csak így próbálják visszaszerezni a hitelüket: az SZDSZ Gyurcsánytól határolódik el, az MSZP meg Horváth-tól: mindkét oldalon megvan a mű-bűnbak, s így jöhetnek újra a szavazók, immár abban a szent meggyőződésben, hogy nem az ő pártjuk hibázott, hanem az a csúnya másik.

Szóval ez csak az újabb felvonás.
This is just the beginning of a beautiful and eternal friendship.

tewton 2008.03.30. 21:50:59

Már aggódtam, mi lesz a Mesterrel, lesz-e megfelelő utánpótlása.
De most megnyugodtam. Van egy ifjú publicista, aki idővel felnőhet Hozzá (bár jobb lenne neki, ha nem).

"Lassan mondom, hogy a Magyar Nemzet-hívők, a cigánybűnözés-fetisiszták, Magyar Bálint és a mindenkori oktatási kabinet is megértse: bo-nyo-lult."

"a tananyag mindig csak több és nehezebb lesz. Ráadásul a fizikai képletek, bonyolult verselési technikák és kémiai folyamatok a hétköznapi életben fontos, praktikus információkat szorítják ki az oktatásból. Ja, meg a tudás iránti érdeklődést."

www.hirszerzo.hu/cikkr.kozos_kincsunk_a_tanarvero_gyermek.61471.html

háháhá
:)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.30. 22:10:11

tewton 2008.03.30. 21:50:59:
"Már aggódtam, mi lesz a Mesterrel, lesz-e megfelelő utánpótlása."

Maga inkább blogoljon.
Sok forog kockán, a Haladás ügye.
A népszavazás visszavetette az országot 20 évvel, de ha ezeken múlik, további 200 évvel is visszavetik. Visszafelé forgatják az idő kerekét és kigyúlnak a máglyák.

Most a Jövő összes hívének állást kell foglalnia Feri mellett.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.30. 22:19:39

Doom,
de jó, hogy szólt. Majdnem egyetértettem tewtonnal. De most akkor elhatárolódom.

irrelevant 2008.03.30. 22:23:42

"a tananyag mindig csak több és nehezebb lesz. Ráadásul a fizikai képletek, bonyolult verselési technikák és kémiai folyamatok a hétköznapi életben fontos, praktikus információkat szorítják ki az oktatásból. Ja, meg a tudás iránti érdeklődést."

Jaj, de gyűlölöm ezt a liberális klisét. Generációk nőttek fel úgy, hogy megtanulták, mi az az enjambement és hogyan kell deriválni. Senki, ismétlem, senki nem szakadt bele.

Én egy műszaki antitálentum vagyok, és igencsak nehezen tudtam megérteni, hogy mi a különbség a perdület és a perdülés között, nem is érdekelt, de megtanultam. Az, hogy a mai tizenévesek jó része a tévébámulás miatt egy ponty szellemi szintjén áll, nem jelenti azt, hogy a színvonal lejjebb vitele megoldaná a problémát.

Smalladam: érted már?
Ér-ted-már?

dr.minorka 2008.03.30. 22:38:59

"Most a Jövő összes hívének állást kell foglalnia Feri mellett."
Beássák magukat az Apró-villa mellett?

dr.minorka 2008.03.30. 22:49:51

re: smalladam cikke
Nagyon határozottan a vitatható kategóriába tartozik. Ezt pozitív értéknek tekintem. Vita alapját képezheti.
Nem keverendő össze a jobb sorsra érdemes Doomhammer kolléga infernális céltáblájával.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.30. 23:13:16

dr.minorka 2008.03.30. 22:49:51:
"Nagyon határozottan a vitatható kategóriába tartozik. Ezt pozitív értéknek tekintem. Vita alapját képezheti."

Hát lássuk, mit olvastam ki belőle én.
Vannak a tanárverő diákok. Ez azonban nem a liberális oktatáspolitika felelőssége, hanem a szülőké.
"A liberális oktatáspolitika öncélú rugdosásában, a cigányok agresszióért való felelőssé tételében, vagy a realitásokat figyelmen kívül hagyó oktatási "reformokban" meglelt megoldások csak rontanak a helyzeten"

Mi a megoldás?
"A gyerekeket, pláne a szülőket nem lehet lecserélni. Tarthatatlan az az elvárás, hogy az iskola nevelje fel a gyereket a szülő helyett."

Nem a liberális oktatáspolitikával van baj, hanem a szülőkkel.

De mi is a liberális oktatáspolitika ebben a kontextusban? A diák azért verhette meg a tanárját, mert önálló, döntésre képes egyéniségnek tekintették. A diák tehát egyéniség és ez még igaz is. Kivéve, hogy a "poroszos" rendszerből felszabadulva annyira egyéniségnek tekintették, hogy a tanár kezéből kivették az összes fegyelmező eszközt. Erre smalladam is utal:

"Pláne úgy, hogy az apuka kicsi fiának nehogy rossz jegyet, intőt, büntetést merjenek adni, mert akkor kénytelen lesz bemenni, és beszélni azzal a tanárral."

Van tehát liberalizmus és szabadosság. A diák egyéniség, ez tény. Ha viszont zavarja az oktatást, akkor ezt nem lehet tolerálni. A liberálisnak nevezett oktatáspolitika igenis felelős azért, hogy a renegád diákok megfékezésének összes eszközét elvették a tanároktól. Ez már nem liberalizmus, hanem szabadosság.

A szülők egy része félreneveli a gyerekét, ez mindig így volt. Ezzel kapcsolatban a tanár csak azt teheti, hogy fegyelmez. A problémát nem oldhatja meg a gyökerénél, a szülőnél, neki a többi gyerekkel kell törődnie. Hogy ezt nem teheti meg, az igenis a "liberális" oktatáspolitika hibája.

Azzal meg még külön súlyosbították a helyzetet, hogy a kisegítő iskolákat úgy integrálták, hogy a problémás gyerekek oktatásához nem biztosítottak többletforrást, például kisegítő tanárokat.

Ezt az oktatási politikát hívják ma Magyarországon liberálisnak és ha ez így van, akkor ez igenis a liberális oktatáspolitika hibája. Annak, amit Tirpákbokrétáson liberálisnak hívnak.

tirpakbokretas-reloaded.blogspot.com/2008/03/az-n-liberalizmusom.html

smalladam 2008.03.31. 01:11:58

ötvöspéter. én nem gyűlölök semmit és senkit. viszont szánalmasnak tartom, hogy kikapsz egy részletet a szövegből, nekiálsz gyűlölködni a liberálisokon és ezzel el van intézve a dolog.

még szerencse, hogy a cikkemhez szerzett háttértudás alapját főleg vidéken dolgozó, liberalizmussal kevéssé vádolható pedagógusok, értelmiségiek panaszai, meglátásai képezik.

liberalizmussal kevéssé áthatott középiskolás korszakomban sem értettem már, hogy mire fel az a rengeteg szar, amit pl fizikából tanultunk, és mára semmire nem emlékszem belőlük.

extrém liberális kisebb testvéreim pedig vért izzadnak a tananyagukkal, amit sokszor én sem értek, sem hiperextrémliberális értelmiségi szüleim, pedig az értelmi képességünk meghaladja egy pontyét. az övüké legalábbis biztos.

Ér-ted-már?

irrelevant 2008.03.31. 11:12:45

smalladam.

Sokkal jobb ember vagy nálam, hogy nem gyűlölsz senkit.

Figyi. Szerintem az iskola azért van, hogy az ember megszerezzen bizonyos alapismereteket. Az iskolában nem hétköznapi dolgokat, űrlapot kitölteni meg mosni kell megtanulni, mert arra ott van az iskolán kívüli és utáni idő. Az idősebb generációk is tudnak űrlapot kitölteni, pedig nem tanították meg nekik az iskolában mindenféle alibiórákon.

Másrészt, a másodfokú egyenlet megoldóképletét nem kicseszésből kell megtanulni, hanem mert egy ilyen szintű matekpélda megoldása fejleszti az agyat, fejleszti a gondolkodást és későbbi problémamegoldáshoz nyújt egyfajta alapot, még akkor is, ha nem a másodfokú egyenlet megoldóképletével kell majd konkrétan bíbelődni.

Ugyanígy egy szonett elemzését sem azért érdemes megtanulni, mert egy tizenhat éves embert annyira kurvára izgat, hanem mert fejleszti a szövegértést, esetleg a szépérzéket, néhány emberben tán még az érdeklődést is felkelti ahhoz, hogy a kezébe vegyen egy verseskötetet a Battlestar Galactica bámulása helyett.

Harmadrészt, ha tönkretesszük az általános iskolai képzést, akkor az ottani anyagot majd gimiben kell bepótolni (ha bepótolják). Ha a gimiben az alapokkal kell szarakodni, akkor pedig a felsőoktatásban kell megtanítani azt, amit 4 év alatt nem sikerült.

Ez már világosan látszik a bolognai rendszerben. Az érettségi egy nulla történelemből, gyakorlatilag annyi, hogy az ember elolvas egy forrást és kiír belőle 3 évszámot. Vagy címet ad egy karikatúrának. Vagy megold valami féloldalas kis esszét. Aztán a ma már csak hároméves képzésben olyan dolgok megtanítására van idő, amit egy jobb töris már a felvételikor tud. Az ókorra, ami több ezer év, mindössze egy fél év jut! Aztán milyen történészeink lesznek? Szakbarbárok. De ez minden szakon így van.

Szóval ide vezet az a nyivákolás, hogy szegény gyerekeknek miért kell a hülye Jókait olvasni, olyan hosszúúúú, meg miért kell Az ember tragédiájával bajlódni, mikor olyan régies a szövege, legyen inkább Harry Potter a kötelező. Matekra sincs szükség, elég ha megtanul osztani, szorozni, oszt kééész! Úccse hasznyájja!

Röviden a véleményem: vissza a Kádár-kori oktatási rendszerhez!

Ér-ted-már, small-a-dam?

irrelevant 2008.03.31. 11:38:14

Doomhammer

Elképesztő...
Ez most teljesen elkeserített.

Smalladam, ezt a szart támogatod te a hozzáállásoddal.

Mi lesz a következő? "Mé kee má angót tanúni? Úccse hasznyájja! A tévé magyarú van!"

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.31. 11:45:58

otvospeter 2008.03.31. 11:38:14:
"Elképesztő...
Ez most teljesen elkeserített."

Nezd, Peter, en azt latom, hogy a "felelossegteljes" szulok elkepeszto modon agyonterhelik a gyerekeiket. Azt is latom, hogy az iskola erre ratesz egy par lapattal.

A valasz erre ez a vacak "liberalis oktataspolitika", amely szemetet tom a gyerekek fejebe es megakadalyozza a tanar barmilyen nevelesi kiserletet.

Ketton all a vasar.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.31. 11:55:08

Doomhammer 2008.03.30. 23:13:16
otvospeter 2008.03.31. 11:12:45

Igazatok van.

Hozzáteszem, hogy legtöbb a személyeken múlik, mentalitáson. A tanár mentalitásán és a diákok mentalitásán. Ezeket pedig nem lehet csak úgy "kitermelni", vagy 900 oldalas tantervekkel megrendszabályozni á la Prokrutész (nem is érdemes).

Egyébként szerintem nézze csak meg a gyerek nyugodtan a Harry Potter-t is, nemrég véletlenségből láttam, és szerintem a világon semmi baj vele, sőt nagyon érdekes. Mint könyv (vagy annak magyar fordítása) bizonyára stilisztikailag igénytelen, de mint történet vagy fantázia jónak tűnik, filmen is.

irrelevant 2008.03.31. 11:56:41

Loxon

Nem a Harry Potterrel van baj, hanem azzal, ha egy klasszikust kiszorít a tananyagból. Márpedig ma ez zajlik...

smalladam 2008.03.31. 12:01:19

péter! előszöris mégegyszer: nem a saját fejemből kipattant dolgokat írtam le hanem hozzáértők tapasztalatait összegeztem.

senki nem mondta, hogy nem kell jókait olvasni, meg ember tragédiáját. ez igenis fontos lenne.

a tananyag rossz. a mennyiségre megy rá, nem a minőségre. rengeteg benne az olyan elem, amit egy általános műveltségi szinthez fölösleges, cserébe nehéz megtanulni. a mennyiség önmagában is a minőség rovására megy. a tanárok rengetegszer nem érnek a tananyag végére, az érettségiző diákok azzal szembesülnek, hogy a második világháború utánról jóformán semmit sem tudnak, ahogy a modern művészetekről sem.

ráadásul nem minden gyerek tehetséges. akik nem bírják megérteni a nehéz egyenleteket, a bonyolult ritmusképleteket (nibelungizált alexandrin bazmeg) meg a többi ilyesmit, azok leszakadnak, "rossztanulók" lesznek, frusztráltak, agresszívek, ami káros az egész közösségre nézve.

ahhoz meg igenis ragaszkodom, hogy több praktikus ismeret kellene. Csak az inverzét nézzük: én fizikából négy évig képleteket tanultam kiszámolni, aminkek ma 0 hasznát veszem.

a gondolkodást, az érvelést fejlesztő elemek meg alig vannak, hisz nem érvelni kell, hanem felmondtani a tananyagot. töriszakon negyedéven azzal kellett szembesülnöm, hogy a tanulók jelentős része - az ELTE-ről beszélünk!! - nem érti a forráskritika lényegét, nem tud szövegből kivonatot készíteni, és nem tudja azt a saját szavaival kiselőadás szerűen elmondani. ha pedig belekérdeznek, megáll a tudomány: a szó szerint betanultak helyett ugyanis gondolkodni kellene.

de maradjunk a mennyiségnél: az általános iskolás húgomnak alig van ideje élni kicsit az életét, mert 6-7 órája van egy nap, amennyi még nekem sem volt általános iskolában, és rengeteget kell tanulnia. így otthon sem fog túl sok praktikus tudást elsajátítani, ha minden nap este érkezik haza..

és ha szerinted ilyen fontos, akkor mondd, mi a fasz értelme van, hogy egy általános iskolásnak a természeti törvényekről, a víz forrásáról, meg a többi dologról azt kell megtanulnia, hogy ha leesik a fedő a fazékról, akkor hányszor mennyiszer hány, az mennyi Newton, meg ilyenek, miközben még kb azt sem tudják, ki az a Newton!

az a rossz hírem van péter, hogy a szöveg, amit a "nyivákolásról" írtál, pont úgy hangzik, mint egy belvárosi garbós értelmiségié, akinek gőze sincs az V-VII. kerületen kívüli világról, és fel van háborodva, hogy ez a Nép hogy mer ilyen buta lenni.

p.s. lehet, hogy szerinted "nyivákolok", de sorban jönnek az olvasói levelek idősebb emberektől, pedagógusoktól, hogy köszönik, és ők is pont így gondolják. ez a hülye Nép ugye...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.31. 12:01:54

Loxon 2008.03.31. 11:55:08:
"Hozzáteszem, hogy legtöbb a személyeken múlik, mentalitáson. A tanár mentalitásán és a diákok mentalitásán."

Hadd idezzek mashonnan.

"A rendszer kicsinálja a tanárt. A frusztrált, napi gondokkal küzdő, beszűkült, megkeseredett pedagógus meg bemegy az osztályba és megkövezik. Na most egyrészt ez nem meglepő, másrészt viszont arra is rámutat, hogy a következmény annyira súlyos, hogy a gyerek totál fejre állt, felszínes és devalvált értékrendű, empátiahiányos felnőtté fog cseperedni, aki lenézi a tanárát, és nem tiszteli. Ha nem tiszteli, akkor megenged magának bármit, amivel még inkább ront a tanár helyzetén, és ez oda-vissza kezd hatni.
...
Felháborítanak a túl-liberalizált intézmények, ahol magam is tanítottam, ugyanis a gyermekközpontúság nevében kis anarchista, nihilista agresszorok nevelődhetnek. Nem azt mondom, hogy ellenzem a reformpedagógiát és az alternatív módszereket, sőt, magam is ezek híve vagyok, ez a szakterületem is, csak azért mégsem kellene a másik végletbe esni, a porosz módszerektől a káoszba. A túl nagy szabadság nem jótékony nevelő hatású. A diák igenis tanulja meg tisztelni a tanárát, mert akkor a tanár is értékelheti magát annyira, hogy higgyen abban, amit csinál, és kellően felkészüljön. "

tewton 2008.03.31. 12:04:01

smalladam, otvospeter,
kár lenne gyűlölködésre meg vádaskodásra pazarolni a karaktereket.

[szerintem] az iskola feladata az agy bonyolítása mindenféle haszontalannak tűnő feladatokkal. Ez ugyanolyan, mint logikát tanulni, meg retorikát. Egyesek szerint az is hülyeség, mások szerint meg gondolkodási készségeket ad, rendszerszemléletet meg efféléket. Ez különösen igaz a gimnáziumra is, mint a felsőoktatáshoz közvetlenül kapcsolódó iskolára. Aki nem bírja képességgel ÉS memóriával, az vagy ne menjen oda, vagy ne sírjon a rossz jegyek miatt (esetleg érettségizzen műszaki rajzból ... [bár én se dicsekszem a mat-fiz átlagaimmal]).

Épp elég baj az, hogy az egyetemen (BTK) azzal megy el az idő még másodévben is, hogy alapvető dolgokat kell tanítani. Amiket normális esetben, egy másik rendszerben az ember felvételire már megtanult. És ez csak a tárgyi tudás.

Az, hogy mindezt túlnyomórészt infantilis emberkéknek tanítják, akik se kommunikálni nem tudnak, se a gimnáziumi anyagra nem emlékeznek (de általában is gyenge az emlékezetük és nem tudnak koncentrálni se túl hosszan), se műveltségük nincs (ego azért van), no az már tényleg halálos. És most tapasztalatból beszélek, nem hallomások alapján.

Egyetértek Otvospeterrel: "vissza a Kádár-kori oktatási rendszerhez!"
Illetve: előre Klebelsberghez!

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.03.31. 12:06:51

elegendő megnézni azt, ezek az a liberós politikusok hová adják be a saját gyerekeiket -már ha nem épp magánba: akkor egyháziba... vahj miért?!

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.31. 12:09:55

Doom,
nem mondtam a fentieknek ellent.

Azt is hozzá lehet ugyanakkor tenni, hogy felelőssége azoknak az igazgatóknak is van, akik olyan tanárokat szednek össze, akiket nem lehet tisztelni.

A tisztelet egy nehéz probléma. Egyrészt formális, és meg kell követelni, másrészt ha valaki nem tudja kivívni, akkor nehéz a formális részét jól betartatni.

(A felelősségkérdés pedig demokratikus rendszer esetén természetesen ördögkerék, hiszen a választók – névtelenül – és a választottak – névvel – egyaránt felelősök és így tovább. Egy normális iskolarendszert csakis "tekintélyelven" lehet kiépíteni, így ebben a tekintetben a poroszokkal tartok.)

irrelevant 2008.03.31. 12:25:21

smalladam

Attól, hogy leírod, hogy a véleményed szakértők véleménye, még nem feltétlenül igaz, már megbocsáss.

Előszöris tewtont tudnám idézni: "Aki nem bírja képességgel ÉS memóriával, az vagy ne menjen oda, vagy ne sírjon a rossz jegyek miatt"

Erről van szó.

Másrészt: továbbra sem értem, hogy a színvonal csökkentése mit oldana meg. Mert ne mondd nekem, hogy most nem színvonalcsökkentés zajlik. Ne mondd nekem, hogy a "praktikus ismeretek" (űrlapkitöltés) tanítása nem színvonalcsökkentés, hanem csak "MÁS", mert kirohanok a világból. Ezek ugyanis nem az eddigiek mellett, hanem helyett jönnek be a képzésbe, kiszorítva olyan ismereteket, amiket generációk sikeresen megtanultak.

És mostanság úgy látszik, hogy a színvonalcsökkentés nem hogy segítene a problémán, épp ellenkezőleg: egyre prosztóbb, butább, műveletlenebb évfolyamok jönnek egymás után (tisztelet a kivételnek). Hol van ennek a vége? Hová vezet az oktatás liberalizálása?

p.s.: ha írtál volna egy ellenkező előjelű cikket, azt is sokan megdícsérnék. A nagy számok törvénye, ugye.

p.p.s: nézd meg Doomhammer linkjét és gondolkodj el.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.31. 12:30:40

Loxon 2008.03.31. 12:09:55:
"Azt is hozzá lehet ugyanakkor tenni, hogy felelőssége azoknak az igazgatóknak is van, akik olyan tanárokat szednek össze, akiket nem lehet tisztelni."

Tovabbi idezet ugyanonnan.
"A gond ott kezdődik, hogy a gyermek a saját szülőjét sem tiszteli, nem hogy a tanárát. A társadalom-média-reklámok-virtualitás deformálták a mai értékrendet, és olyan felületi eszközöket avanzsáltak értékké, amit esetleg nem minden szülő biztosíthat. Mivel a társadalom nem becsüli meg a tanárait, sem anyagilag, sem erkölcsileg, ez a pedagógus persztízs-veszteségével jár együtt, ergo a diák is inkább sajnálja a lúzer-kopott-kispénzű tanárt, és inkább az agyhalott, ám pénzesebb mintát értékeli. Nem arról van szó, hogy pénzzel motiválható a pedagógus, mert nyilván nem az megy tanárnak, aki kizárólag anyagi alapokra fekteti a pályaválasztását, hanem jó esetben az elhivatott, viszont ha egzisztenciálisan ellehetetleníti ez a pálya, akkor a legjobb tanár is irányt vált. Ugyanis nem vehet meg egy könyvet, nem engedheti meg magának, hogy pihenjen, és ebből kifolyólag nem válhat energikus, dinamikus és up-to-date iránymutatóvá sem. Tehát a leleményesebbje, igényesebbje, ambiciózusabbja elhagyja a pályát, és aki marad, az felőrlődik. Nyugaton hét évente elküldik a tanárokat pihenni, hiszen ők iszonyú szellemi energiákat mozgósítanak nap, mint nap, akárcsak az orvosok, és ha nincs lehetőségük regenerálódni, kiéghetnek. És ha nincs lehetőségük lépést tartani az igényesebb, azaz drágább kulturális irányokkal, elveszítik hitelességüket és modernitásukat, mint hangadók. Ördögi kör ez, hogy valójában a társadalom szorítja a tanárokat a perifériára, és ennek nyilván a fizetés egy eszköze. Ez a pálya sehol sincs anyagilag megbecsülve, de itthon még az emberi élhetőség határát is nehezen éri el."

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.31. 12:46:28

"Doom",
ismét nem mondtam ellent. Csak végig kell olvasni a hozzászólásomat (akár többet is). A probléma legkevesebb, hogy differenciált.

Mivel anyám általános iskolai tanárnő volt, közeli hölgyisermősöm szintén tanárnő, meglehetős rálátásom van az iskolai ügyekre. És mondhatom, hogy már a tanárok, tanítók nagy része is úgy volt diák, ahogy nem kellett volna lennie. Elég sokat közülük nehéz tisztelni, sok nem ért a gyerekek nyelvén, soknak ostoba ítéletei vannak. Ez nem csak szervezés kérdése, hanem generációs probléma is.

Természetes, hogy mindezt csak változtatásokkal lehetne kezelni, de ehhez már talán nincs is meg az "emberanyag" (brrr).

smalladam 2008.03.31. 12:50:20

kedves péter

1. beidéznéd nekem azokat a szöveghelyeket, ahol azt írom, hogy színvonalcsökkentésről van szó?

2. "Aki nem bírja képességgel ÉS memóriával, az vagy ne menjen oda, vagy ne sírjon a rossz jegyek miatt" ezt megnézném hogy általános iskolában oldod meg...

3. nem kaptál még olvasói levelet, úgyhogy ezt hagyjuk is.

4. sokadszor is le kell írnom, hogy a saját tapasztalataim mellett idősebb pedagógusok, gyerekpszichológusok, közművelődésben dolgozó értelmiségiek panaszait, meglátásai gyúrtam össze véleménnyé. voltaképpen őket szólod le.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.31. 12:55:32

Loxon 2008.03.31. 12:46:28:
"Természetes, hogy mindezt csak változtatásokkal lehetne kezelni,"

Nem szeretem az olyan helyzeteket, ahol problema van, de "semmit se lehet tenni". Meg ha "tul bonyolult valami ahhoz, hogy tenni lehessen valamit."

A gyerekek, a szuleik es a tanarok is problemasak. De ne mondja nekem senki, hogy nem voltak ugyanilyen problemasak a Kadar-korszakban is. A tudas es a tanarok nem-tisztelete egy nagy problema, de ezzel nem lehet sokat csinalni. Azzal viszont lehet, hogy olyan anyagot adjanak a diakoknak, amely realis meretu (napi max. 6 oraban megtanithato) es megmozgatja az agyukat. Azzal is lehet valamit csinalni, hogy extrem modon fegyelmezetlen diakokat valahogy meg lehessen fekezni.

Elfogadva, hogy a tisztelet visszaallitasahoz nem tudunk jo es gyors modszereket, a fentebb emlitett ket problema rovid tavon is megoldhato es tuneti kezelest nyujt sok gondra. Ha meg netan a kisegitobol atvett, problemas gyerekek melle kisegito tanarra is jutna egy kis penz, az mar ugy hangzik, mint egy 1-2 ev alatt vegrehajthato program.

irrelevant 2008.03.31. 13:00:09

Kedves smalladam!

1. Ilyet sehol nem írtál, de úgy látszik, nem figyelsz: én mondtam azt, hogy színvonalcsökkentésről van szó, te pedig ezt vitatod.

2. Ha már az általános iskolánál tartunk, szerinted az megoldás, hogy szülői beleegyezéssel lehet megbuktatni a gyereket alsóban? Ez éppen azt a funkcionális analfabetizmust fokozza, amit te az ELTE kapcsán panaszoltál. Egyetértünk? Magyarán: a színvonal csökkentése általánosban sem megoldás...

3. Mivel nem is írtam cikket a hírszerzőre.

4. Le is szólom - na nem őket, a véleményüket. Egy idősebb pedagógus vagy egy gyerekpszichológus is tévedhet és láthatja rosszul a dolgokat. Egyébként meg valószínűleg tucatszám találnál olyan tanárokat és pszichológusokat, akik velem értenek egyet, csak az ő véleményüket nem írod meg cikkben, mert nem értesz velük egyet. Erről ennyit...

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.31. 13:07:35

"Doom",
nem vitatkozom veled, ha nem vennéd észre. Csak a naivitást nem szeretem. És azzal, hogy látszólag ellenkeztem veled, elértem, hogy leírd a lényeget.

I'm not your opposition unless a constructive one

smalladam 2008.03.31. 13:13:41

péter, örülök, hogy bátran szembemész az autópályán, és lenézed mások véleményét, de azért pár dolog még engedtessen meg nekem a saját védelmemben.

"továbbra sem értem, hogy a színvonal csökkentése mit oldana meg." ezt te írtad, de akkor nem tudom mire, ha nem rám reagálva. nem kellene színvonalat csökkenteni, elég alacsonyan van ez magától is. helyette minőségi oktatás kell mennyiségi helyett.

amúgy ha elolvasod figyelmesen a cikkemet akkor rájöhetnél hogy az ilyen felvetéseiddel: "szerinted az megoldás, hogy szülői beleegyezéssel lehet megbuktatni a gyereket" alsóban? én is egy oldalon állok, hiszen egy szóval sem írtam sehol, hogy a mostani "oktatási reformok" jók. sőt, ha tudsz olvasni, azt is észrevehetted, hogy kifejezetten ellenzem őket.

amúgy meg azt, hogy kit szólsz le: én nem mondom, hogy nekik igazuk van, de sok, ráadásul a szakmában dolgozó, tapasztalt ember, és a te véleményed közül talán inkább hadd mégis az övékre adjak, pláne, ha a saját tapasztalataimmal egybevágnak.

"az ő véleményüket nem írod meg cikkben, mert nem értesz velük egyet." hülyeségekkel meg ne vádaskodj, ha kérhetlek.

irrelevant 2008.03.31. 13:20:59

smalladam

"péter, örülök, hogy bátran szembemész az autópályán"

Bocs, de ez szánalmas. Úgy beállítani az egészet, mintha én lennék az egyetlen, aki szembemegy a te fiktív "autópályádon". Nézd: szerinted a te kis felmérésed a "tapasztalt pedagógusok" és egyebek körében reprezentálja az összes szakember véleményét? Hány pedagógust kérdeztél meg? Húszat? Harmincat? És ez lenne neked az autópálya? Na nem kell csúsztatni...

"hadd mégis az övékre adjak, pláne, ha a saját tapasztalataimmal egybevágnak."

Nem érzed úgy, hogy azért emlékszel csak ilyen véleményekre, mert a véleményeddel egybevágnak? A többit meg kizárod...

Szóval ezzel hiába takarózol, gyenge érv.

"egy szóval sem írtam sehol, hogy a mostani "oktatási reformok" jók. sőt, ha tudsz olvasni, azt is észrevehetted, hogy kifejezetten ellenzem őket."

Nos, te éppen azt mondod, mint a liberális értelmiség, hogy minek olyan sok szart tanulni, tanuljunk inkább feladóvevény-kitöltést kémia helyett. Úgyhogy itt, egy igen fontos kérdésben egy platformon vagy az OM-mel. Ezzel vitatkozom én.

tewton 2008.03.31. 13:23:52

hahó, smalladam,
"2. "Aki nem bírja képességgel ÉS memóriával, az vagy ne menjen oda, vagy ne sírjon a rossz jegyek miatt" ezt megnézném hogy általános iskolában oldod meg..."

Ezért a gondolatért ne Ötvöspéter hibáztasd, mert engem idézett (ok, én középiskoláról gondolkodtam).

De gondolod, hogy általánosban annyira le kell vinni a szintet, hogy mindenki jeles legyen? Csak hogy a kis érzékeny lelkek ne bántódjanak a rossz jegyek miatt? De akkor mikor tanulják meg azt a realitást, hogy az élet siker és kudarc?

Másrészt meg normális dolog, hogy nem lehet mindenki mindenben jó (persze vannak a jótanulók...). De a szülőnek észre kell vennie, hogy a gyereke miben tehetséges, miben tehetségtelen, meg miben lusta egyszerűen. A szorgalomra lehet nevelni, de tehetségre nemigen. Azt meg tudomásul kell venni, ha nincs.

6-7 óra ... a 7 biztos sok, de én már nagyon régen jártam általánosba. Ellenben mi rendszeresen jártunk szombaton is iskolába. Általánosban.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.03.31. 13:30:21

Adam: mit tudtok, hogy ti már befejezett mútltban írtok a szakításról, mások meg még csak erős lehetőségként? :)

smalladam 2008.03.31. 13:49:07

péter...lehet, hogy kevés ember, meg mittomén, de hát mit csináljak, kit állítsak még mellém, ha eddig mindenkit leszóltál, meg meggyanúsítottál?

"Nem érzed úgy, hogy azért emlékszel csak ilyen véleményekre, mert a véleményeddel egybevágnak? A többit meg kizárod..." Nem. Miért érezném? Mondd csak, miért feltételezed rólam már másodszor, hogy én direkt csak azokra a véleményekre alapozok, amik engem igazolnak?

elég pofátlan vagyok azért tényleg, de sok szakmabeli és te közötted még mindig képes vagyok nekik hinni inkább:D

ez viszont már tewtonnak is szól: félreértetek. sehol nem írtam, hogy mindenkinek ötösnek kell lennie, és hogy űrlapkitöltést kell tanulni kémia helyett. azt írtam, hogy a mostani rendszerben rosszak az arányok. minőség vs. mennyiség. stb. és ez baj, mert kontraproduktív.

vitatkozhatunk, de sajnálom, ebben az ügyben nem fogtok meggyőzni. és nem azért, mert ez az OM, magyar bálint, orbán viktor, vagy az Atyaúristen álláspontja.

irrelevant 2008.03.31. 14:00:38

smalladam

Meggyanúsítottam? Már megint mártírkodsz? :)

"Mondd csak, miért feltételezed rólam már másodszor, hogy én direkt csak azokra a véleményekre alapozok, amik engem igazolnak?"

Azért, mert úgy akarod láttatni, mintha az egész padagógusszakma a te véleményedet visszahangozná, és én vagyok az egyetlen, nem-pedagógus, autópályán szembemenő hülye, aki szerint a poroszos rendszer jobb volt. Pedig ez nem így van.

smalladam 2008.03.31. 14:08:51

nem úgy akarom láttatni. de mégis mit szóljak, ha szerinted én torz véleményeket írok, akire meg alapozok, azt te "leszólod"?

"aki szerint a poroszos rendszer jobb volt." ez meg a csúcs bazmeg. mutasd meg, hol írtam ilyet?

irrelevant 2008.03.31. 14:14:35

Nem akarod, nem hát. Azért írtad, hogy szembemegyek az autópályádon mint egy ámokfutó, az egyébként nem ritka véleményemmel.

Azt, hogy a poroszos rendszer jobb volt, azt én írtam, te észlény. Az én véleményem. Figyelj már oda!

smalladam 2008.03.31. 14:21:22

"Azért, mert úgy akarod láttatni, mintha az egész padagógusszakma a te véleményedet visszahangozná, és én vagyok az egyetlen, nem-pedagógus, autópályán szembemenő hülye, aki szerint a poroszos rendszer jobb volt." itt van e!

irrelevant 2008.03.31. 14:23:43

Igen.
Neked is szövegértési nehézségeid vannak?

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.31. 14:28:46

Nincs valami oktatáspolitikai poszt, ahova írhatnátok? Elvégre itt a "jobbodali veszedelemről" volt szó eddig. :->

tewton 2008.03.31. 14:33:46

Na jó, hogy oldjam a feszültséget:

mit szólnátok, ha felbomlana a koalíció és
a szocik kreálnának hirtelen 2 MDF-es minisztert?

VillámVálasztVárok!

smalladam 2008.03.31. 14:45:31

történelmi és sci-fi példák alapján ilyenkor valami sötét nagyúr szokta átvenni a hatalmat.

persze, lehet, hogy ezek csak szerintem jó példák, mások más példákat tudnak. lehet, hogy csak ezeket a példákat akarom meglátni. a lényeg, hogy nem az egész sci-fi szakma véleménye. vagy a történésszakmáé)

tewton 2008.03.31. 14:55:40

de most a hireket nezve hirtelen nem is annyira keptelen otlet. torteneti peldak...?!

smalladam 2008.03.31. 15:01:09

a sötét talán túlzás abban az esetben, de caesar vagy napoleon kijátszották már a kártyát. sőt hitler is hasonló analógia. ő viszont sötét is.

irrelevant 2008.03.31. 15:06:27

A sötét nagyurak már a nyakunkon ülnek.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.31. 15:11:28

Adam,
ugye nem azt akarod mondani, hogy OV volna az új cézár/napóleon/hitler (ámbár ezt a sort nem teljesen értem). Ez azért már több volna a paranoiánál.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.31. 15:31:51

Loxon 2008.03.31. 15:11:28:
"ugye nem azt akarod mondani, hogy OV volna az új cézár/napóleon/hitler"

Hat de megmondta Feri is. Szocialis demagogiaval operalo antiszemita radikalis.

Volt mar ilyen a tortenelemben, peldaul Hitler is ilyen volt.

Feri megmondta, es azt is megmondta, hogy ilyen helyzetben nem lehet fuggetlennek maradni. Megmondja smalladam is.

dr.minorka 2008.03.31. 15:34:23

"mit szólnátok, ha felbomlana a koalíció és
a szocik kreálnának hirtelen 2 MDF-es minisztert?
VillámVálasztVárok!"
Megtérülne a befektetésem.
Leisztinger Tamás

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.31. 15:38:12

Meseljen, minorka.
Mit hallott?
Valami ertekes kis pletyka?

smalladam 2008.03.31. 15:38:28

Loxon, iddögöljek meg, de ez már csak azután merült fel bennem, hogy megírtam a kommentet.

nemrég néztem meg újra a csillagok háborúját és konkrétan darth vader jutott eszembe:D

dr.minorka 2008.03.31. 15:42:40

Domm!
Én nem hallok semmit, én csak médium vagyok.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.31. 15:44:58

Adam, gyenge a szövegértésem. Még fantasy szinten sem értem, kiről írsz.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.31. 15:48:40

dr.minorka 2008.03.31. 15:42:40:
"Én nem hallok semmit, én csak médium vagyok."

Beszelj hozzank. Jo vagy rossz szellem vagy?

dr.minorka 2008.03.31. 15:58:56

Doomhammer!
Mi az üzleti ajánlata! Lottószámokat, árfolyamokat, stb. nem közvetítek!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.31. 16:01:59

dr.minorka 2008.03.31. 15:58:56:
"Mi az üzleti ajánlata!"

Felismerlek, szellem! Te vagy a mi Urunk, Gyurcsany Ferenc!

Mondd, Feri, mit fog tenni az SZDSZ?

dr.minorka 2008.03.31. 16:18:32

Dhammer!
Bátran, racionálisan, európai módra fognak viselkedni - ahogy szoktak. Úgy döntenek, ha már veszni kell, vesszenek el szépen. Visszaadják a lopott vagyont, hátha a többi párt követi őket. Aztán szent esküt tesznek, hogy ezentúl nem lesznek dogmatikusok, nem erőszakolják meg a tényeket és országot. Majd megszervezik az első bulit, ahogy a 70-es évek végén tették (házibuli 150 emberrel, egy 4 szobás lakásban - gyakorlatilag az egész tagság). Végül kinevezik a Félrebeszélő szerkesztőségét, és nyomdagépet kérnek az amerikai követségtől.
Doom! A honoráriumot Túró Rudi formájában kérem!.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.31. 18:28:33

O, szellem, te nem is vagy Gyurcsany Ferenc.
De akkor kinek a szelleme vagy?
Mindegy.
Amit a vagyonrol mondtal, az erdekes. Azt mondod tehat, hogy az SZDSZ-nek mindent be kell nyelnie, mert uzleti suskusokkal zsaroljak oket?

Kettot kopogj, ha igen.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.31. 22:22:03

Kopp, kopp.
Köszönöm a választ, szellem.
Az SZDSZ megtört.
Én azt hittem, egy hétig elhúzzák, de nem.
Egy fél nap is elég volt hozzá.

dr.minorka 2008.03.31. 22:30:44

Tisztelt Ügyfelem!
Öncélú ügyködése nem menti fel szerződéses kötelezettségének teljesítése alól.
Üdvözlettel a Spiritusz!

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.31. 22:31:36

A kommunizmus kísértete járja be a Reakciót?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.31. 22:33:14

Haha, Minorka!
Eleve, a szerződés nem volt vérrel aláírva.
Aztán hol a teljesítés?
Magamnak kellett kopognom, mint valami önkiszolgáló büfében.

Megtagadom a lélek átnyújtását.

dr.minorka 2008.03.31. 22:58:53

Doomhammer!
Nem lelket kell átnyújtania, maga lelketlen, hanem a Túró Rudit! Nem tehetek róla, hogy nem volt képes megvárni amíg transzba esek. Tudja milyen nehéz este felhajtani egy láda rohadt almát?
Tölgy, ilyen történelmi időkben idétlenkedni! Látott maga ektoplazmát a Redakcióban? Na, ugye!

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.31. 23:03:16

dr. minorka,
itten ma mindenki annyira, de annyira dörzsölt és jól értesült, s átlát a szitán, meg a politikusokon. És annyi mindent leírtak, hogy akármi lesz, valaki már megmondta.
Ektoplazmatévét meg nem is ismerem. Mink még lúdtollat használunk vagy palatáblát.

dr.minorka 2008.03.31. 23:06:24

Remélem digitális lúdtollat!
süti beállítások módosítása