A nép szava
2008. március 02. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

A nép szava

 Tanulságos elcsípni az ucca emberének politizálását, értékes tapasztalatot szerezhetünk, ha nyitva tartjuk a fülünket. Az elmúlt hetekben is gazdagabb lettem néhány ilyen sztorival, és istenuccse' szó szerint idézem most vissza őket.

 Ma délelőtt vonaton utaztam, a szomszéd üléspáron egy nagypapi-nagymami-kisfiú unoka kombó utazott. Nagyi úgy döntött, felolvassa a bulvárújság híreit a szeretteknek: mit is okozott a tegnapi orkán erejű szél és jégeső mixe. Nagyi: „a szélvihar és jégeső miatt elmaradt a Gyurcsány melletti szimpátiatüntetés, amin mintegy ötvenen jelentek meg előzőleg”.

 Kisfiú, játékvonat-tologatásból fel sem nézve: „Jajdejó.” Papi: „Miért jó az?” Kisfiú: „Mel én utálom a Gyulcsányt!” Papi: „De miért utálod?” Kisfiú: „Mel mindig hazudik!” Papi: „De nem kell más embert utálni.” Kisfiú: „De a mama is utálja. Meg anya is.” Később szóba elegyedtem velük: kiderült, négy és fél éves a kisfiú. A politikai nézetekkel bíró kissrác az emlékezetes Kossuth téri „kétmilliós” után született.

 Egy hete Siófokon, a kikötői mólón sétáltam francia vendégeimmel. Vasárnap délután, andalgó polgárok, napsütés, szélcsend, hajóvonták találkozása tilos. Elhaladok egy harmincas fazon mellett, aki a haverjának magyaráz: „Ha apámék itt maradtak '56 után, én is kibírom ezt a buzi Gyurcsányt.”

 Két hete, szülővárosomban, fodrásznőnél jártam, aki az előttem hajat vágató harminc körüli nővel politizál: „Mikor húz már el az a szarházi?” Majd hozzám fordulva, tudván, hogy mit csinálok a székesfővárosban, kérdezi: „ha nyerünk, akkor le kell mondania?” Ebbéli kételyeim kifejezése után tovább monologizál egy esetleges forradalom szükségszerűségéről, a székben ülő vörösesszőke hölgy lelkesen bólogat hozzá.

 Hát ilyen morzsákat kaptam a közhangulatból az elmúlt időszakban. Ti mit hallottatok az utcán, a boltban, a buszon? Gyurcsány-párti közbeszéd közreadásának különösen örülnénk. Szmájli.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr46362073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Francois Pignon 2008.03.02. 16:49:27

Vannak azért egészen jópofa megnyilvánulási is annak, amit a politika a magyar folklórhoz adott az elmúlt egy-két évben.
Ha egy angol futballmeccsen 15-ről 20 méterrel fölévágja a labdát egy játékos, megtapsolják. Más országokban kiröhögik. Magyar lelátókon pedig ilyenkor pártállástól függetlenül felharsan az "elkúrtad, elkúrtad".

tistedur 2008.03.02. 16:50:21

nicht vor dem kind..hová tűnt a régi jó nevelés :P

Pallos Levente · http://www.pallos.tk 2008.03.02. 17:24:31

A lányom kb. 3 éves kora óta, akár sziluettről is, készség szinten felismeri Gyurcsányt, és közli: csúnya bácsi.

Caroberto 2008.03.02. 17:30:49

egyik osztálytársam mesélte(ő nem, de szülei elég kriptokomcsik) hogy egyik a nap úgy jött haza az oviból a kisöccse, hogy azt skandálta: gyurjcsány takajodj!. mondanom se kell, hogy szülei teljesen kiakadtak. mi viszont azóta is jókat nevetünk ezen a sztorin...

Citrom ;) 2008.03.02. 17:56:58

Így jár, aki az újságot hátulról kezdi.
Az előbbi két poszt a népszavazásról szólt, így belinkeltem egy tegnapi rádióműsort. Nem tudom ennek lesz-e visszhangja, de arra már rettenetesen kíváncsi leszek én is.
Meglepett, amit és ahol hallottam.

Elég lett volna csak ide föltenni, de most már mindegy.

real1.radio.hu/kossuth/
17,04 2008.03.01. Az én hetem (Béndek Péter)

ERGÉ! Ez is megérne egy posztot.

bazalttufa · http://konzervatorium.blog.hu 2008.03.02. 18:01:50

Nem biztos, hogy a blogmotor elbírná a nép véleményét.. Ősiberális könyvelőm szerint: idióták, dilettánsok, hazavágják az országot, OV legalább nem hiszi magát orákulumnak, Chikánra és Járaira bízta a gazdaságot.

tewton 2008.03.02. 18:07:55

citrom,
kéne egy átirat, mert ez így hosszú az egyórás blokk a hírekkel, és nem lehet beletekerni (VLC player).

Citrom ;) 2008.03.02. 18:16:04

Real player az igazi.
Link a Kossuth szükséges lapjára visz. Dátum, alul megjeleni az, az napi műsor. 17.04 Az én hetem 20 perc a Gipsi King betéteivel együtt.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2008.03.02. 18:37:44


Ősszel egy éjjelnappaliban a pénztárnál állok, a testes hölgy épp
számol. Mellette egy kisrádióban híreket olvasnak, majd egy bejátszás
Gyurcsánytól: "...az emberek lelkét kell megnyernünk.."
A nő felüvölt: a lekünk kéne neked mi? Te sátán, a lelkünk mi,
még az is? Az kell neki! A kurv.................elnézést, 1258 ft-lesz.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.03.02. 19:32:05

nagymamám kórházban van, ma délután meglátogattuk, közben a folyosón ment a tévé. TV2 reklámblokk, fideszes népszavazási kampányfilm megy.

Nézi egy ötven körüli duci nő:

"és ha eltörlik a vizitdíjat, azt mivel pótolják, he? ez is csak azért van, mert a Zorbán nem tud beletörődni abba, hogy nem az övé a hatalom. erre persze vannak milliárdok!" - és néz körbe, ki ért vele egyet.

majd elkezdi szidni az éhbérért dolgoztató multikat és az adórendszert, majd kijelenti: "ha kikerülök a kórházból, elhúzok innen, mert minden szar"

Szmöre 2008.03.02. 20:12:50

Szerintem a postban idézett megnyilvánulásokat a közöny megeszi reggelire.

dolphin · http://adlibitum.hu 2008.03.02. 21:22:42

Szerintem egy negyeves gyerek ne beszeljen politikarol. Nem azert mert nem szabad, hanem mert a szulei vele (korahoz merten) ertelmesebb dolgokrol beszelnek, igy nem erdekli az egesz.

tewton 2008.03.02. 21:27:17

Szerintem egy negyedéves gyerek ne beszeljen politikarol. Nem azert mert nem szabad, hanem mert a szulei vele (korahoz merten) ertelmesebb dolgokrol beszelnek, igy nem erdekli az egesz.
:)

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.03.02. 22:04:40

az a gáz kedveseim, hogy ez az utcai téma. jól működő országban nem rugózik az állampolgár azon, hogy lehetne jobban kormányozni.

annó Lendvai Ildi néni fújta karöltve Kunczéval, hogy a politikát vissza kell parancsolni az utcáról a parlamentbe. ja. vissza hát. már elnézést, de szerintem a koala mostanság képes lenne egy tökéletesen gömb alakú acélgolyót szabadkézzel elrontani.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2008.03.03. 21:51:28

Denever!

Dehogy rontanának: ellopnának és eladnának külföldre.

Orbán Viktor miatt. Hogy nehogy már ez a rasszista szőlőbányász cigány szélsőjobboldali zsideszvezér szerezze meg!
süti beállítások módosítása