Történelmi kiegyezés és a puci nők
2008. február 25. írta: nénike

Történelmi kiegyezés és a puci nők

 Olvasni kell. Vallom, a műveltség alapja ez. Olvasni Szerb Antalt, Faludyt, Márait, Füst Milánt, Esterházyt és Wass Albertet… olvasni a sorok között. Lehetőleg fontos könyveket (hatalmas a kínálat, nehéz a rangsorolás!). Olvasni újságot, olvasni a főmunkatárs írását napilapban. A szerzőt, aki 1. megalapította a Fideszt 2. aki szinte mindet elolvasott tizennyolc éves koráig, amit elolvasni érdemes volt. Szóval a legmélyebben és legengesztelhetetlenebben haragvó magyar szerző a hétvégén (is) a szarukba szakadt kámenyistákról szólt a ti és mi logika mentén, az erkölcs sziklaszilárd talapzatán állva.

 A legmegkapóbb fordulatot az alkotó iránti alázatból, szó szerint kötelességem idézni: „De lehetne itt történelmi kiegyezés, Ferenc. Tudod, hogyan? Úgy, hogy leüljük. Vonuljunk be kéz a kézben a cellába, puci nőket nézegetni.” Pol Pot és vörös khmerek, Franco tábornok gárdistái és a hutu milicisták egyként sóhajtottak a nemzetegyesítő puci nők után. De akkor, ők elfedték mágikus erejük minden domborulatát a békét óhajtó férfiak elől. Talán nekünk adatik meg a világtörténelemben, hogy jótéteményeik gyümölcséből elsőként falatozhassunk. Love, peace, freedom.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr29353838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr.minorka 2008.03.25. 21:12:41

"Szerintem az antiszemitizmust semmi sem indokolhatja a XXI. század Magyarországán."
Ez önmagában is igaz. De nagyon meg fog BZS és társaiért fizetni a Fidesz. Ma is nagyon rossz a nemzetközi sajtója. Teljesen világosan az MSZP az osztrák forgatókönyvet próbálgatja (Orbán=Haider).

tevevanegypupu 2008.03.25. 21:13:51

nenike
tudod az egesz abbol ered, hogy a rendszervaltas elott - nem mind termeszetesen de sokan - a most is egzisztalo ujsagirok kozul keblukre oleltek a palesztin nepet es sorbaalltak, hogy kezet fogjanak Jasszer Arafattal. Kormanyunk jelesebb tagjai ugyszinten kulonben.(: Kuzdottek a palesztin nep szabadsagaert es Izrael volt az agresszor Amerika berenc, stb..Utana lehet nezni archivumokban. Nem akarom en Bayert vedeni, meg tudja o vedeni magat, de nyilvan jo az emlekezotehetsege es ugy tunik ez inkabb bun mint ereny. Kulonben is Karinthy Ferenc gondolatmenetet folytatta, aki teljesen jogosan irta amit irt. Most akkor valoban nezopont es tortenelmi helyzet szerint lehet helyezkedni ide-oda?

hiba 2008.03.25. 22:19:25

Ungváry befejezte a mondatot, de még garatban ízlelgette kicsinyt a házmester szót, mert ez nagyon tetszett neki, hogy ezt kibírta találni. Friderikuszra nézett, aki utánozhatatlan szájbiggyesztéssel jelezte, hogy jó volt. Lehetett volna jobb is, de a Bayernek most ennyi is elég lesz, mert minden héten azért nem lehet kipában szidni a fideszt.
Persze, hogy elég volt neki, elégedetten vette elő a laptopot és gyorsan kiskapitálissal beképelte: zsidó, aztán javított pesti zsidóra, hogy el ne felejtse miről is akart írni. Az meg sem fordult a fejében, hogy az elmúlt 10 évben egyszer sem felejtette el, akkor miért pont most. Mindegy. Azért rendesek ezek a srácok, lehet rájuk számítani...illetve számíthatunk egymásra. Nem is tudom, miről írnának az újságok, ha mi nem lennénk...gondolta Bayer és elmaszatolta a nyálfoltot a párnáján.

dr.minorka 2008.03.25. 22:26:04

"Kulonben is Karinthy Ferenc gondolatmenetet folytatta, aki teljesen jogosan irta amit irt."
Tényleg? Egészen pontosan miben volt igaza? Azt a gondolatmenetet folytatta? Valóban? Hogy is volt ez akkor, meg most?

Francois Pignon 2008.03.25. 22:31:11

hiba
Sőt, Bayer, Lovas, Vásárhelyi, Ungváry és a többiek időnként titokban találkozgatnak (Rózsadombon nyilván, hol máshol paktálnának.), és egyeztetik az aktuális balhékat. Meg kell élni valamiből.

hiba 2008.03.25. 22:35:51

FP: erre már én is gondoltam, hogy néha azért egyeztetni kell a témákat, nehogy valaki rossz végszót dobjon be és elviszi a kiabálást konstruktív irányba. Akkor megette a fene az egészet.

Francois Pignon 2008.03.25. 22:44:22

Engem sajnos nem vettek be a buliba, de cserébe hamarosan lerántom a leplet az egész összeesküvésről. Aztán majd lesni fogtok.

tevevanegypupu 2008.03.25. 23:25:16

dr.minorka
olvass mar egy kis Karinthy Ferencet es Karinthy Martont is, aztan majd megtudod. Sot az sem lesz baj ha eloveszed a nyugatos irokat es a magyar nepieseket.Sok volt kozottuk az antiszemita es ezzel egyutt is nagy bekessegben megfertek egymassal zsidok es nem zsidok.Nehogy azt kepzeld, hogy a zsidok mind bekesen elnek egymassal es mindenki szeret mindenkit. Bayer sosem volt zsidogyulolo de van nehany megjegyzese olyanokra, akikrol ugy gondolja, hogy megerdemlik. Ezzel lehet vitatkozni, de peticiot szerkeszteni es ekkora palavert verni gyanus. Szerkesszenek peticiot azok ellen akik valoban artanak az orszagnak, ne pedig ilyen figyelemelterlo trukkokkel jojjenek. Megelhetesi fogasok. Most akkor mit szoljanak azok akik a Tilos radiot hallgatjak vagy nehany antikereszteny honlapot olvasgatnak ha eppen kedvuk szottyan? Peticionaljunk??(: Egy fraszt. Hulyeseg, mubalhe..

dr.minorka 2008.03.25. 23:30:14

Dear Teve!
Nem a kérdéseimre válaszoltál.

tevevanegypupu 2008.03.25. 23:40:05

kedves dr. minorka
dehogynem. Dehat mindenki azt olvas ki mindenbol ami neki tetszik. Es erdeklodve varom majd Bayer valaszat a Nepszabadsagban megjelent cikkre. Abban a Nepszabadsagban megjelent cikkre, amely ujsag ket evtizeddel ezelott meg egeszen mas miatt volt felhaborodva. De lehet, hogy akkor te meg elolgombolos, hatulkeresztpantos nadragban jatszottal a homokozoban.

nénike · http://mandiner.hu 2008.03.26. 08:57:16

Teve

"...de peticiot szerkeszteni es ekkora palavert verni gyanus."

És mond, mire gyanakszol? Arra, hogy lövészárkok alakultak ki, ahol a senkiföldjén zsidók kószálnak ürügy ruhában? Nagy felfedezés.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.03.26. 09:29:54

valami nőci(?) írt a "bzs-botrányról" a blogjában, úgy hogy nem ismeri egyálatlán a szerzőt... és kiteszi az index.
hülyeország.

Teve, linket lécci! komolyan érdekelne.

tevevanegypupu 2008.03.26. 10:10:52

nenike
nem gyanakszom semmire, ott a Nepszabadsagban es az Indexen a szoveg, olvasd el, mifele linket ohajtasz? Nem eleg link ez az egesz??
Bayer megirt egy cikket amit felremagyaraztak. Mindig szubjektiven ir, mindig bele lehet kotni annak aki akarja, legtobbszor tulzasokra es szelsoseges megjegyzesekre ragadtatja magat, kevesebb azt hiszem tobb lenne. Ujabban kicsit visszafog. Eppen azt talalom erdekesnek,hogy felremagyaraztak a cikket figyelemeltereles celjabol. Mert tobbszor elolvasva sem talaltam antiszemitanak. De sokszor en is szubjektiv vagyok nyilvan.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.03.26. 10:17:58

Teve, a két évtizedes dologra utaltam, amit említesz

és nem, nem elég :D

nénike · http://mandiner.hu 2008.03.26. 10:25:52

A Bayer elleni papírt aláírók névsora. Tessék, lehet csemegézni:

Andai György újságíró, Agárdi Péter irodalomtörténész, Ágoston Vilmos irodalomkritikus, Bacsó Béla esztéta, egyetemi tanár, Balla Zsófia költő, Bán Zsófia író, irodalomtörténész, egyetemi docens, Bánó Anna fotográfus, Bárdos-Féltoronyi Miklós, a louvaini katolikus egyetem ny. tanára, Bárdos Judit esztéta, Báthori Csaba író, Benda Iván fotóművész, Benedek István Gábor író, újságíró, Békés Pál író, Békés Vera tudományfilozófus, tudományos főmunkatárs, Bitó László író, ny. egyetemi tanár, Bodansky György köz- és magáníró, Bodor Béla irodalomtörténész, Bodor Pál újságíró, B. Köves Hajnalka szerkesztő, Csaplár Vilmos író, Csákó Mihály szociológus, egyetemi docens, Dósai Tamara reklám-szakember, Erős Ferenc pszichológus, egyetemi tanár, Fazekas Csaba történész, egyetemi docens, Fáy Éva könyvkiadó, Fehér Márta tudományfilozófus, egyetemi tanár, Fekete György mentálpedagógus, Fleck Zoltán jogszociológus, egyetemi docens, Dr. Fóti Éva könyvkiadó, Föld S. Péter újságíró, Gaul Emil pedagógus, egyetemi docens, Gábor György filozófus, tudományos főmunkatárs, egyetemi docens, Grüll Tibor történész, főiskolai tanár, Gyáni Gábor történész, egyetemi tanár, György Péter esztéta, Hajdu István műkritikus, főszerkesztő, Herczog Mária szociológus, egyetemi docens, Horváth Ágnes tanár, egyetemi docens, Iványi Gábor theológus, főiskolai rektor, Jakab Attila vallástörténész, Karády Viktor szociológus, egyetemi tanár, Karsai László történész, Kálmán László nyelvész, tudományos főmunkatárs, egyetemi docens, Kelemen Éva egyetemi docens, Kelemen János filozófus, egyetemi tanár, Kende Péter, az MTA külső tagja, Párizs, Dr. Kende Péter újságíró, Kertész Erzsébet szociálpolitikus, Kertész Péter Pulitzer-emlékdíjas újságíró, Kéri László politológus, Komoróczy Géza történész, professor emeritus, Kozák Gyula szociológus, Körmendi Zsuzsa újságíró, szerkesztő, Krausz Tamás történész, egyetemi tanár, Kricsfalvi Péter orvos, igazgató főorvos, Léderer Pál újságíró, Ludassy Mária filozófus, egyetemi tanár, Lukács Péter oktatáskutató, főiskolai tanár, Majsai Tamás theológus, egyetemi tanár, Marsovszky Magdolna kultúra- és antiszemitizmuskutató, Márton László regényíró, műfordító, Mártonffy Marcell irodalomtörténész, egyetemi docens, Molnár Gábor pszichológus, Nagy Péter Tibor szociológus, egyetemi tanár, Neményi Mária szociológus, Novák Attila történész, Pap Ágnes szociológus, újságíró, Parti Nagy Lajos író, Pálné Kutasi Éva ny. közgazdász, Perecz László filozófiatörténész, egyetemi docens, Petőcz András író, Petschnig Mária Zita közgazdász, Pünkösti Árpád szociográfus, újságíró, Radnóti Sándor esztéta, egyetemi tanár, Ripp Zoltán történész, Rugási Gyula filozófus, egyetemi docens, Schein Gábor író, irodalomtörténész, egyetemi docens, Schwendtner Tibor filozófus, egyetemi docens, Szacsvay Pál képzőművész, Szalai Erzsébet szociológus, egyetemi tanár, Szalatnay Katalin ny. külkereskedő, Szilágyi Ákos esztéta, egyetemi docens, Tamás Tibor újságíró, Tatár György filozófus, egyetemi docens, Tillmann József tanár, egyetemi docens, Toronyi Zsuzsanna levéltáros-múzeológus, Törzsök Erika szociológus, Trencsényi László pedagógus, egyetemi docens, Ungvári Tamás egyetemi tanár, Ungváry Krisztián történész, Vadász János társadalomkutató, Vajda Mihály filozófus, professor emeritus, Vas Gábor könyvkiadó, Vári György tanár, Vásárhelyi Mária szociológus, tudományos főmunkatárs, Vekerdy Tamás pszichológus, Veres András irodalomtörténész, Vörös Miklós szociológus, kulturális antropológus, Závada Pál író, Zolnay János szociológus, kutató, Zvolenszky Zsófia filozófus, egyetemi tanársegéd.

tevevanegypupu 2008.03.26. 10:34:18

nenike
csakhogy ezt mar olvastam mikor a Npeszabadsagban lattam a cikket. Nem csemegezek, ugy korulbelul mindig ok azok ilyen peticiokat irnak. Egyoldalu igazsagkereses. Gondolom azt szeretned ha kivalogatnam kozuluk azokat akik zsidok? Legy eros, nem tudom kik azok, illetve csak azokrol tudom akik sajat magukrol elmondtak hogy zsidok.
Es nem ez a tortenet lenyege, hogy ki zsido es ki nem: a lenyeg az egyoldalu, kirekeszto igazsag eroltetese..ami nem is olyan nyilvanvalo igazsag nagyon sok esetben.

Francois Pignon 2008.03.26. 10:40:51

Nagy meglepetések nem értek. Mindkét oldalon mindig ugyanazok írnak alá. Gondolom van egy-egy standard címlista, amiről ilyenkor körbetelefonálják az embereket. Esetleg vannak már biankó aláírt papírok is?
(A theológus az úgy menőbb a teológusnál, mint a Sylvi a Szilvinél?)

nénike · http://mandiner.hu 2008.03.26. 10:59:18

Teve

Az általad felvetett csemegézési szempontra - úgy éljek - nem gondoltam. Ám a neveket böngészve több kérdés is felmerült bennem. Oktassatok!

1. Ez a Vadász János a stukkeres szoci?
2. Kálmán László nem csak OVB beadványokat ír alá?
3. Mit csinál egy mentálpedagógus?
4. Kiből lesz a professor emeritus?

dr.minorka 2008.03.26. 11:13:26

"kiből lesz a professor emeritus?"
Hát ahhoz először rendszerváltás kell. Ahhoz, hogy valaki, aki képességei szerint professzor lehetne, de az ostoba hatalomnak nem hódol be, prof. lehessen. Aztán jön e biológia, vagyis megöregszik. Így aztán nyugdíjas lesz. Ja, kell egy hülye világ, ahol az elit nem szeret az anyanyelvén csacsogni.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.03.26. 11:25:43


Egyetlen jobboldali kotodesu ember nem meri leirni, hogy 2008-ban Europaban elfogadhatatlan ha ujsagirokat zsidokent azonosit egy jobboldali napilap, ha ilyen hangnemben irnak a zsidokrol, stb stb. Fegyelmezett egy orszag.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.03.26. 11:30:38

nem épp erről van szó ugyanis...
ezenfelül itt is elhangzott többektől...
az kelthte benned hiányérzetet, hogy itt (és másutt is, sokan) a lényegre reflektáltak, nem a százak keltette sikolyhullámokra.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.26. 11:36:01

Nu, akkor leírom.
Bayer cikke politikailag kontraproduktív, és egyébként meg tisztességtelen. Szövegszerűen ugyn nem is mutatható ki a zsidózás, de olyan kétértelműségekkel játszik, ami miatt tisztességtelen.
Felül a Népszabó és Ungváry cikkének. Ez azonban nem mentesíti.

Most akkor jöhetne egy ballib nick, és leírhatná, hogy Ungváry és Tóta cikke tisztességtelen, és kútmérgezők. Köszike.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.03.26. 11:46:20


Az a helyzet, hogy Ungvary privat jellegu baromsagokat beszel, nem
belyegez meg kisebbsegeket, olyasmit ir le ami nyilvanvaloan nem igaz, de semmivel sem kulonosebb mint Czako Gabor vagy Torkos Matild debilsegei. Totawe viszont szokott erzeketlen baromarcusagokat irni keresztenyekkel kapcsolatban raadasul unnepekre idozitve, ez teny.
Mondjuk az, hogy altalaban leszaroznak mindenkit aki nem ugy gondolkozik mint ok, az eleg szomoru, es meglehetosen altalanos dolog Magyarorszagon.

En sajnos nem vagyok bal, es lib sem igazan, de legalabb rajuk szavaztam, tehat fel pontot talan er.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.26. 11:47:49

"Jó Tündér",
nem szállok vitába az érveiddel, mert a kollektív megbélyegzés valóban bűn.

Más kérdés, hogy a zsidóként azonosítás zsidó részről is végbemegy.

OFF:

Meg a nemzsidóként azonosítás is. Mivel magyarázod pl, hogy ennek egyik rosszhiszemű gyakorlója, Naftali Krausz február végén Pro Cultura Hungarica (!?Huh) díjat kapott, amelyet Izraelben Hiller István adott át, gyakorlatilag titokban? Ez egy állami kitüntetés.

A dologról gyakorlatilag csak onnan lehetett tudni, hogy a judapest.org elejtett róla valamit (nem mellesleg: elítélőleg).

ON

dr.minorka 2008.03.26. 11:49:38

"Mindkét oldalon mindig ugyanazok írnak alá."
Ezen a listán vannak olyanok akik idáig nem, vagy csak ritkán szoktak aláírni. Ez pedig tölgy megjegyzéséhez vezet: kontraproduktív.
Én nem vagyok ballib, csak bal. De készségesen elismerésem Ungváry és Tóta cikke tisztességtelen és kútmérgező. Szivike.
Az azonban nem mellékes, hogy Tóta W. egy furcsa véglény a liberális világ szélén, Zsoltunk visszont masszívan mainstream.
Ja és szerintem Bayer Zs. írása nyíltan antiszemita, ami KC ostobaságát használja fedezékül, bár azt is hazug módon. Ha írás közben kivenné a szappant szájából az nem lenne haszontalan.
Na, akkor ha lehetne fontosabb dolgainkhoz visszatérni: működőképes egészségügy, nem munkanélkülieket termelő szakoktatás, stb.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.26. 11:54:09

minorka doktor,
"Én nem vagyok ballib, csak bal." - te Atyaúristen! Kikkel értettem egyet eddig!?

Loxon,
Naftali Kraus underground kitüntetése tényleg érdekes.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.03.26. 11:56:34

hopsza: Vári (magáról: "mélyzsidó") György szerint N.Krausz náci...
nagylevin.freeblog.hu/archives/2008/01/14/Zsidotlansag_II/
most akkor Hiller ezért adta titokban a díjat?! :D
amúgy www.zsidonegyed.com/node/5671

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.03.26. 11:58:36

minorka u. javaslatát támogatom én is

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.03.26. 13:21:57

tölgy: "Felül a Népszabó és Ungváry cikkének" Konkrétam melyik cikk? tudnál linket adni? Ungváry(a Zsolt) nekem szimpi...

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.03.26. 13:25:22


Ungvary Rudolfrol van szo, Ungvary Krisztian edesapjarol. Ungvary Zsolt egy szelsojobboldali publicista.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.26. 13:25:57

Jo Tunder · eg.nolblog.hu/ 2008.03.26. 11:25:43:

"Egyetlen jobboldali kotodesu ember nem meri leirni, hogy 2008-ban Europaban elfogadhatatlan ha ujsagirokat zsidokent azonosit egy jobboldali napilap, ha ilyen hangnemben irnak a zsidokrol, stb stb."

Tessek.

2008-ban Europaban elfogadhatatlan ha ujsagirokat zsidokent azonosit egy jobboldali napilap es ha ilyen hangnemben irnak a zsidokrol.

Bayer Zsoti egy hulyegyerek, a haverjaval, a Bencsikkel egyutt.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.26. 13:32:11

Szamárfül,
a Reakción is előkerült ez a két cikk már, de berakom ide:
www.nol.hu/cikk/485035/
www.nol.hu/cikk/485292/

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.03.26. 13:43:45


Nem arrol van szo, hogy magukat jobboldalinak vallo emberek nem kritizaljak Bayert mondjuk blogokban, vagy internetes forumokban, mert ez eleg gyakran elofordul. Nagyobb nyilvanossag elott a jobboldalhoz kotheto kozszereplok nem kritizalhatjak Bayert. A masik oldalon
a 2006 oktober huszonharmadikai rendori attrocitasok kivizsgalasa volt egy ilyen jellegu tabutema. Orban Viktort soha semmilyen esetben nem kritizaljak a mainstream jobboldalon, es Gyurcsany Ferencet is csak azok akik kiszorulnak a mainstream cuclibbol. Ezek nagyon komolyan osszetarto szekertaborok. Aztan vannak bizonyos badarsagok amelyet kotelezo kimondani ahhoz, hogy a csoporthoz tartozzon az ember, mindket oldalnak megvannak a sajat badarsagai, amelyeket egyebkent nem is mindenki hisz el aki mondja. Tessek mar megnezni miket hordanak ossze a HirTV-ben vagy az ATV-ben mit irnak le a Magyar Nemzetben vagy a Nepszavaban. Nem arrol van szo, hogy tuloznak, vagy elfogultak, hanem arrol, hogy egeszen botranyos debilsegeket hordanak ossze es nem is tudom, hogy miert.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.26. 13:53:55

Jo Tunder · eg.nolblog.hu/ 2008.03.26. 13:43:45:

"Nem arrol van szo, hogy magukat jobboldalinak vallo emberek nem kritizaljak Bayert mondjuk blogokban, vagy internetes forumokban, mert ez eleg gyakran elofordul. Nagyobb nyilvanossag elott a jobboldalhoz kotheto kozszereplok nem kritizalhatjak Bayert."

Mert az egesz tema nem er ennyit. Ezek itt vihart kavarnak egy biliben, hogy a napi vezercikkuk meglegyen. Ne mondd azt nekem, hogy Ungvary Rudolf cikke nem volt legalabb akkora baromsag, mint Bayere. Ungvary nem irt kevesebbet, mint hogy a Fidesz-kormany lenyegileg egy fasiszta juntaval lenne egyenerteku. Erre Bayer lezsidozta. Felemelo latvany. Ungvarytol elhatarolodott akarki is?

"Tessek mar megnezni miket hordanak ossze a HirTV-ben vagy az ATV-ben mit irnak le a Magyar Nemzetben vagy a Nepszavaban. Nem arrol van szo, hogy tuloznak, vagy elfogultak, hanem arrol, hogy egeszen botranyos debilsegeket hordanak ossze es nem is tudom, hogy miert."

Mert ennyire kepesek es mert ezekre a temakra harap a kozonseg egy (eleg kis) resze. Annyi tehetseguk nincs, hogy ertelmes dolgokat irjanak meg, hat gumicsontokon ragcsalnak.

Hadd idezzem a Mestert ebben a temaban:
w.blog.hu/2007/07/06/meleg_allamtitkarok_szevasztok?fullcommentlist#c595534
"A gumicsontozóknak ajánlanám figyelmébe, hogy az ún gumicsontok - árpádsáv, vallás, buzik, marihuána - váltják itt ki a legnagyobb, leghosszabb vitákat; ellentétben a több százmilliárdos olajbűnözésel vagy akár a népszavazással. Ezek fontos témák."

Azt hiszik, igenyt szolgalnak ki. Pedig csak hangos, amde annal debilebb csoportocskaknak jatszanak.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.03.26. 14:09:48

(au, helyesbítem magam: a sok Ungváry közt eltévesztettem a nevet: nekem U. Krisztián szimpi - a m.demokratás Zsolt khm, vagy az ÉS-es U. R. már kevésbé.
És a fenti listán Ung. Kr. van.
zárójel bezárva)

linket kösz

Google 2008.03.26. 14:41:27

Ez a folyamat nem erősödött meg a Gyurcsány-éra alatt?
Mert nekem úgy tűnik, hogy Őfletóságának nagy szüksége van a szekértáborokra, kicsit megoszt, hogy uralkodhasson még, még, még, semmi nem elég!
Nehogy már egymásnak essünk, egyikünk sem, még Bayer maga sem, tudta úgy elqrni, ahogy azt a szoclibek! Még ők sem hitték, hogy mit tettek!
Aztán most lehet alsóbb szintekre letolni a dolgot, abban világelsők vagyunk, de attól az még ott fönt van! Ez ellen nincs aláírás, petíció, ez meg az?

tevevanegypupu 2008.03.26. 14:48:28


Ungvari es Nemtudommilyen Levente cikke megjelent a Nepszabadsagban, gondolom ket jobarat elhatarozta, hogy irnak mar valami jot, hatha csokken a fidesz nepszerusege. Pechjuk van mert jelen pillanatban nem csokkent. A fasisztaknak jelenleg ugy latszik harommillios a szavazotabora, remes. Ha jol lattam az antifasisztak jelenleg nem kerulnenek be a parlamentbe, remes. Vilag proletarjai egyesuljetek a Kossuth teren.(:

Kulonben tenyleg erdekelne, ki volt a nagyorru aki belefujta az orrat a vizbe, ki volt aki raszolt es aztan elmeselte a sztorit Bayernek.

tewton 2008.03.26. 14:52:43

teve,
"Kulonben tenyleg erdekelne, ki volt a nagyorru aki belefujta az orrat a vizbe, ki volt aki raszolt es aztan elmeselte a sztorit Bayernek."

teljesen mindegy, egy antiszemita volt. És itt az országban annyi antiszemita van, hogyha eldobsz egy sörösüveget, biztos eltalálsz vele egyet. Csak keresd meg a Fidesz-naggyűlést :)

tevevanegypupu 2008.03.26. 14:57:57

tewton
hat igen, neha magasan szallnak a sorosuvegek.((:

Francois Pignon 2008.03.26. 15:01:51

(Teve, az idézett mondat Kornistól van.)

tevevanegypupu 2008.03.26. 15:28:36

FrancoisP.
mindent en sem tudhatok. Nem mindig azt olvasom es ott ahol szukseges. Kulonben mar elhataroztam, hogy visszaterek a klasszikusokhoz. Eljen Mikszath Kalman.(:

nénike · http://mandiner.hu 2008.03.26. 15:33:09

Büntet a főpolgármester. Bejelentette, a jövőben nem olvassa a Magyar Hírlapot, lemond az előfizetésről.
Demszky Gábor szerdán levelet küldött Széles Gábornak, a közelmúltban megújult Magyar Hírlap főszerkesztőjének, amit később közlemény formájában juttatott el a sajtóorgánumokhoz. A levélben a főpolgármester Bayer Zsoltnak, a lap főmunkatársának március 18-án megjelent cikkét sérelmezi, majd lemond a további olvasásról.

tewton 2008.03.26. 18:56:39

Ibolya meg levelet ír a témában.

A lényege az, hogy Ungváry igazából jó katolikus, már akkor is az volt, amikor Zsolti seholse. De beidézi Ungváryt (piros pont).
És hogy a keresztények kérjenek bocsánatot a zsidóktól, úgyis benne van a kultúrájukban.
(ha jól értem a levelet)
Arról, hogy mi volt Zsolti baja, egy szó sincs.

index.hu/velemeny/olvir/davidilev032/

tevevanegypupu 2008.03.26. 19:18:37

Kereszteny, konzervativ letere eleg kepmutato nem? Eloszoris ki kerdezte, masodszor miert nem tiltakozott Ungvari cikkenel, harmadszor Bayer fideszes, (Orbant most nem tanacsos bantani) negyedszer muszaj az MDF-nek (merleg nyelve) tamogatokat talalni, eleg rosszul all a szenajuk es jelezni kell melyik oldalra ohajt billenni..ha mar az szdsz-nek ilyen rosszul megy most.
Vajmi keves koze van a kereszteny szeretetnek es megbocsajtasnak ehhez a levelhez, mintha tul hamar itelkezne, eppen ugy, ahogy az erdeke megkivanja.

tevevanegypupu 2008.03.26. 19:20:35

Bocsanat, elfelejtettem hozzairni, hogy ha mar bocsanatkeresrol van szo, akkor az MDF-nek lenne mas feladata is elobb: az igazsagtalanul kizart MDF alapito tagokat kellene megkerlelni..aztan lehet seperni mas haza elott is.

smalladam 2008.03.26. 19:53:06

"Eloszoris ki kerdezte" már nem azért, hogy baszogassalak, de téged sem kérdezett senki erről a véleményedről, oszt mégis leírhatod. ez a szólásszabadság úgy tudom.

tevevanegypupu 2008.03.26. 20:12:39

smalladam
igazad van, elhatarolodom magamtol azonnal, elragadott a harcteri idegesseg, nem kellett volna azt irnom, hogy ki kerdezte, ehhez tenyleg nem volt jogom. De a tobbit fenntartom.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.26. 20:14:50

smalladam,
Megvilágosodott Ibolyka, meg van már bocsátva a "nem értek a focihoz"?

A PC cikk-szerzőinek is javaslom olvasni Longinust: a fenségest a nevetségestől egy hajszál választja el.

tewton 2008.03.26. 22:16:01

smalladam,
""Eloszoris ki kerdezte" már nem azért, hogy baszogassalak, de téged sem kérdezett senki erről a véleményedről"

nincs igazad, mert:
1. Teve nem egy párt vezetője, aki ír egy ballib főfórumba egy aktuálpolitikai kérdésről.
2. Mit is mond Ibolyka? "A keresztényeknek kötelező szót kérni akkor is ..."

Ez kb. olyan, mintha elédállnék és kioktatnálak, hogy "Egy fiúnak ilyenkor ezt és ezt kéne tennie".
Azon az alapon, hogy mindketten fiúk vagyunk.

tevevanegypupu 2008.03.26. 23:07:22

tewton
tulajdonkeppen eloszor en is arra gondoltam, hogy meg a partvezerek nem szolaltak meg, illetve Demszky elhatarolodott a Magyar Hirlaptol es miert pont David Ibolya gondolta, hogy valaki kivancsi a velemenyere. De tenyleg tullottem a celon, fogalmazhattam volna finomabban is. Csak pont attol robbantam, hogy a "keresztenyeknek kotelezo.." stb..mert miert lenne kotelezo a keresztenyeknek egyreszt, masreszt pedig nagyon alsagosnak talaltam amit mondott. Antall mar nagyon regota halott, a vilag azota nagyon sokat valtozott, nem lehet arra hivatkozni, hogy valaki Antall barati korehez tartozott es ezert aztan fel van mentve minden alol, mert a kizart MDF-esek is Antallhoz tartoztak - akiket a keresztenyi hit birtokaban is kivagtak az MDF-bol - meg Ungvari is. Akiben talan fel sem merult az a gondolat, hogy Demszkyt nem azert kiabaljak es dobaljak (ez utobbi elitelendo) mert zsido vagy szdsz-es hanem mert pocsek fopolgarmester.

tewton 2008.03.26. 23:34:37

Teve,
az tényleg fura, hogy Ibolya múltidőben beszél arról, hogy Ungváry oda tartozoTT, Jelenitsékhez. Egyszer, régen. Meg hogy egyszer régen ilyen és ilyen volt. Ez a legitimáció... gyenge.

Plusz nem látok morális autoritást Ibolya mögött. És az egész tónus, ahogyan el van kenve benne minden egy ilyen jógyerekes-bocsánatkérős moralizálásba ... szemforgatás.

Nekem Demszkyről eszembe se jutott, hogy zsidó és ezért dobálnák. Egy szánalmas kormánypárti főfigurát látok benne, ex-maoistát, 4-es metrós, terepjárós, adriás morális csődtömeget, akit még a koalíció infúziója tart a helyén. Hogy ebből kerekedett az egész... minősíti a mai közeget.

tevevanegypupu 2008.03.27. 13:48:06

tewton
mindenesetre az biztos, hogy hivo, jambor lelku ember nem allit olyan dolgokat amik nagyreszben a fantaziajaban leteznek. Ungvary latott egy maroknyi csoportot akik nem szerettek sem ot sem a fopolgarmestert.
Ebbol altalanos kovetkeztetest levonni tobb millio emberre nezve szomoru. Nem mintha ez a tobbmillio ember rajongva gondolna rajuk, de ezzel aztan be is fejezodott a dolog meg 2010-ig, amig talan vegre egy idore nyugallomanyba lehet a koalicioval egyutt sok mindenkit kuldeni.
David Ibolya pedig azt hiszem jobban tenne, ha nem hivatkozna Antallra, akinek kompromisszumai es az akkori viselkedese is megkerdojelez igy jo tiz ev mulva sok mindent. Jobb ha hagyja bekeben nyugodni es a konzervativ keresztenysegere koncentralva megprobal elfondorkodni azon, hogy valoban jo iranyba halad-é a mostani MDF.

nénike · http://mandiner.hu 2008.03.27. 14:11:19

...jo iranyba halad-é a mostani MDF.

Ami fix, hogy a Fővárosi Önkormányzat mai ülésén, a kisebbségben lévő MSZP-SZDSZ koalíció az MDF segítségével viszi a napirendet.

X Y kronosz óra 2008.03.27. 14:26:24

Frankó: Az MDF a koalícióval szavazott, így többszöri ellenzéki felvetésre sem került napirendre a BKV busztenderének vizsgálatáról szóló felügyelőbizottsági (fb) jelentés. index.hu/politika/belfold/fkozgyul6242/

tevevanegypupu 2008.03.27. 14:36:02

Lehet, hogy David ibolya rendelesre irta a cikket, elvegre szuksege van, sot egeto szukseguk van Leisztingerek tamogatasara. Kulonben a Bayer cikkre kicsit visszaterve - nem idezem be felesleges - a Hirszeron irnak Esterhazy velemenyerol, hogy ez a medences cikk az elmult evek legundoritobb zsidozasa volt..

Nem azt irjak, hogy egy ember belefujta az orrat a medenceben (tortenetesen egy zsido vallasu) es az undorito, es hogy milyen nevetseges, hogy mikor egyik ismerose raszolt emiatt, a hapsi elkezdett rohangalni, hogy itt gyulolik a zsidokat, nem..

Azt irja Esterhazy, hogy undorito modon zsidozik a Magyar Hirlap es benne Bayer..aki termeszetesen a Fidesz alapito tagja. Most mit lehet erre mondani??((: Hogy micsoda kepmutatas? Ugyan minek??

tewton 2008.03.27. 14:51:17

Hát, nekem valahogy nem tetszenek a kaki-pisi-takony-menstruációs vér témák, és gáz, hogy Bayer ebből épít víziót. A medencés sztori önmagában undorító és szánalmas.

Mondjuk az sikkad el, amit Karinthy Cini észrevett, és amit folytatott Bayer. Az, hogy Karinthynak is feltűnt valami probléma annakidején, amit magában be is vallott ... Akkor Karinthy is antiszemita volt? vagy csak volt szeme?

Esterházy--- őőő-szöd, őőő-szöd!

tevevanegypupu 2008.03.27. 15:07:01

Hat igen, gondolom Bayert is elragadta az indulat, tulajdonkeppen ertheto, hiszen nagyon igazsagtalanul tamadtak, es amit ir ugy tunik az is igaz, a reakciok ekesen bizonyitjak. Mar maga az a teny, hogy Karinthy-t "elfelejtik" es Bayernek tulajdonitjak amit mondott. Ha valaki ismeri a szavakat es a jelentesuket akkor az Estarhazy. Ilyen szandekos felremagyarazas megintcsak azt a gyanut ulteti el az emberben, hogy neha megrendelesre muszaj irni, es a vegen mar annyira belejonnek, hogy el is hiszik amit leirtak. Viszont valtozatlanul erdekelne, kik a szereploi ennek a medences cikknek..

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.27. 15:25:19

"Tewton"
az a legviccesebb, hogy Karinthy zsidó származású volt. És közben ott van az "Így írtok ti"-ból az a kedves "Bródy Sándor"-darabja:

mek.niif.hu/00700/00716/html/00.htm#cim45

(Persze hogy van, aki már erről a témáról is undorkodva írt:
beszelo.c3.hu/04/11/14fischer.htm)

Miért kell mindenkiről leszedni akarni a szentelt vizet, aki egy kicsit is nem úgy nyúl a témához, mint ahogy azt egy Simon Wiesenthal elvárná?

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.03.27. 15:32:21

loxon kösz a linekeket, de lécci foglald össze a beszléős cikket... hosszú

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.27. 15:58:52

"Szamárfül",
én se bírtam végigolvasni, hehehe. Reméltem, hogy egy stréber reakciós majd okosat nyilatkozik róla.

dr.minorka 2008.03.27. 16:21:47

tewton!
1. Karinhty írt egy ostobaságot indulatában, a naplójába, ami trambulinul szolgált Zsoltunk ocsmányságához.
Kéretik figyelmesen olvasni. Nagyon nem ugyanazt mondják!
2. Az egy régi antiszemita fogás, hogy vesznek egy olyan esetet, amikor az elkövető zsidó. Majd ártatlan képpel közlik, hát ők mondják. Történetesen az antiszemita toposzok egy részét zsidók dolgozták ki. Pl. a szerencsétlen Weininger. És?

tewton 2008.03.27. 16:27:51

dr. minorka,
újrolvasom megint, aztán visszajövök :)

dr.minorka 2008.03.27. 16:41:02

én is el, pénzt keresni, aztán vissza

tewton 2008.03.27. 16:50:00

Loxon,
nem összefoglaló (nem vagyok én pszichológus... és ehhez az is kellene)

"Karinthy Ferenc valóban rasszista lett, nemcsak a zsidókkal, hanem minden kisebbséggel, mindenféle mássággal rendkívül intoleráns, aki folyamatosan beskatulyázott, általánosított és ijesztő indulatokat élt át teljesen inadekvát módon és mértékben."

Namost ezzel az erővel Karinthy akár SzDSz-es vagy Miépes is lehetett volna, attól függően, hogy antiszemita pogromot vagy zsidó-driven nemzethalált vízionált volna a pesti utcákra :)

tewton 2008.03.27. 16:59:43

dr.minorka 2008.03.27. 16:41:02
"én is el, pénzt keresni, aztán vissza"
háháhá, tudtam, hogy nem Tisza Kata vagy K. Orsolya lapul e név alatt :)

tevevanegypupu 2008.03.27. 17:20:16

index.hu/kultur/media/szeles080327/

Szeles Gabor lezarta a vitat a maga reszerol, amit irt az ugy igaz ahogy mondja, szoval meg gondolom egy ideig fustolognek antiszemitak-filoszemitak es azok akik szeretnenk megtalalni az arany kozeputat..Nem lesz konnyu. Bayer az elvei mellett elkotelezett ujsagiro, sokszor tuloz es sokszor elesen fogalmaz. De mivel csak a jobboldal tulzasai es eles fogalmazasai verik ki a biztositekot - nem egyszer figyelemelterelesi cellal mubalhet krealnak belole a maniakus alairok - ezert nem lehet legyinteni es annyiban hagyni. Aki pedig szandekosan ert felre vilagosan leirt mondatokat azzal amugy sem erdemes sokaig vitatkozni. Hivö, tehat ervekkel meggyozhetetlen.
De azt azert lehet kozolni, hogy tudjuk amit tudunk.(:

tewton 2008.03.27. 17:32:32

fejlemények (hogy minden egyben legyen):

1) Ibolyka levele a Zindex után a Népzabadságban is. Képmelléklet: Ibolya imára kulcsolt kézzel, lehajtott fejjel
nol.hu/cikk/486423/

2) nol.hu/cikk/486491/
a Hírlap álláspontja: "Nyílt levelében a nagyvállalkozó leszögezi, semmiféle szélsőséget, antiszemitizmust, zsidóellenességet, megbélyegzőnek szánt fasisztázást, nyilasozást nem tekinthetünk sem megmagyarázhatónak, sem elfogadhatónak - ez személyes véleményem, és biztos vagyok benne, hogy ez a Magyar Hírlap szerkesztőségi kollektívájáé is"."

3) Zsolti 2. irománya (nem volt linkelve)
www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=144806

4) Zsolti 1. irománya (ez se)
www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=144537

tewton 2008.03.27. 17:45:52

dr.minorka,
itt az eredeti Zsolti-szöveg, az is, amit nem idéznek belőle:

"S ha az ember még Avar Jánost, Bolgár Györgyöt, Mészáros Tamást és Dési Jánost is megnézi, nos, akkor Karinthy Cini naplóját felüti ennél az 1967-ben írt résznél: "Külön tanulmány a pesti zsidó újságírók, akiknek ugyan mindnek van rokona Tel-Avivban, de most olyan kéjjel gyalázzák Izraelt és a zsidókat, mint az őseredeti nyilasok. Ja persze, ha lehet, a Párt mögé bújva! Ilyenkor én is antiszemita leszek, de nem az izraeli mesterkedésektől, hanem ezektől a pesti firkászoktól, akik mindig túlnyalnak." 1967-ben a pesti zsidó újságírók még Izraelt gyalázták. Ugyanezek a pesti zsidó újságírók ma az arabokat gyalázzák. Meg a Fideszt. Meg bennünket. Mert jobban gyűlölnek bennünket, mint mi őket." stb

Szerintem ez idáig leginkább arról szól, hogy a (szocialista) politikai elvárás / hátszél antiszemitát csinál a szemitákból is, ld. a felsorolt 4 (sugalmazottan zsidó) újságírót.
Akik aztán visszaalakulnak "filoszemitává," amint ugyanaz a (szocialista) szél úgy kívánja, és szélsőségeseznek, antiszemitáznak.
Az "indok-zsidó" meg egy szerencsétleb hülyeség.

Nem lehet, hogy valóban így is van?

Nem gondolom, hogy "egy ostobaságot indulatában" írt volna Karinthy. Azt gondolom, elég jól, testközelből ismerhette a korabeli pesti "bennfentes" dolgokat, amiket amúgy nem "illik" se tudni, se említeni (pl. ki zsidó, ki nem), és csak felfordult a gyomra a korabeli véleményformálóktól.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.27. 17:46:37

tewton 2008.03.27. 17:32:32:
"3) Zsolti 2. irománya (nem volt linkelve)
www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=144806"

Te jo eg, de nagyon hulye.
Amikor siman bocsanatot is kerhetne az ugyetlen megfogalmazasert.

tewton 2008.03.27. 17:58:53

Doom,
lehet, hogy az is járható út lenne.
De azt hiszem, hogy úgyse hinnék el neki.
Meg most már beindult a gépezet. Az 1. levél a nagy durranás, arra jönnek a keselyűk, a 2. levél hiába hosszabb. A #2-ben az az izgalmas, ahogy a nemzeti érzelmű zsidó dimenzióba nyit: ez azért nem szimpla "antiszemitizmus." Gondolom, ezt is elhallgatják majd, mint az eredeti Karinthy-idézet problémáját.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.27. 18:15:10

tewton 2008.03.27. 17:58:53:
"lehet, hogy az is járható út lenne.
De azt hiszem, hogy úgyse hinnék el neki."

Ki a francot erdekel, ki mit hisz el?
Ez egy sakkjatek.

Feher, 1. lepes: Fekete zsidozott, mert azt mondta, hogy zsido.
Fekete, 1. lepes: Igen, azt irtam, hogy zsido, de a rosszak meg azt, hogy magyar.
Feher, 2. lepes: zsidozott es sakk.
Fekete, 2. lepes: zsidoztam es igazam volt.
Feher, 3. lepes: ujra zsidozott es ujra sakk

Es igy tovabb a vegtelensegig.

Nem tanult Manyi Beci demonstraciojabol amit abban a Lolas topikban rendezett? Ugyanezt csinalta kicsiben.

De persze a hulyek nem tanulnak soha semmibol.

tewton 2008.03.27. 18:25:33

nyöhehe,
dehogynem, az egy nagyon tanulságos dolog volt :)
Emlékszem a tanulságaira is.
Itt csak dr.minorkának válaszoltam, nem terveztem játszmát. 0. lépésként csak azt kérdezném: "mért, nem ez van?"

De ki ez a Fekete meg a Feher, netán Weiss és Schwartz?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.27. 18:33:40

tewton 2008.03.27. 18:25:33:
"0. lépésként csak azt kérdezném: "mért, nem ez van?"

De ravkos.
Vissza kell kerdezzek.
Miert, mi van?

Az van, hogy vannak a zsidok. Kevesen. Veluk altalaban nincs baj.
Aztan vannak azok, akik valahogy zsido identitast szedtek fel. Mondjuk mert a nagyanyjuk zsido volt es a szivukre vettek. Ezt van, aki feldolgozza es erteket csinal belole, mert mindket kulturabol szivornyazik, vagy pedig komplexusa lesz tole es kompenzal.

Ez utobbiak irogatnak peticiokat.

Aztan vannak a politikai operatorok, akiket kizarolag a megnyerheto jatszmak erdekelnek, mint az enyem is fenn.

Mi lenne, ha a komplexusosakat razuditanank azokra, akiket nem szeretunk?

Keresunk hat egy hulyet, provokaljuk es varjuk az elkerulhetetlenul bekovetkezo esemenyeket.

Ha a hulyet jol valasztottuk ki, a komplexusosak osszes feldolgozatlan hiszteriaja razudul a hulyere es ha a hulyet a falkaja megvedi, akkor szep kover temat generaltunk az elkovetkezo nehany hetre.

Ez szakma, Tewton.

tewton 2008.03.27. 18:47:33

Doom,
ahogy szavait hallgatom, mintha az egyik agyféltekém beszélne a másikhoz. Bizony, bizony, ezt látom én is ebben az egészben. Meg ahogyan igyekeznek eszkalálni a témát.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.27. 18:49:42

tewton 2008.03.27. 18:47:33:
"ahogy szavait hallgatom, mintha az egyik agyféltekém beszélne a másikhoz."

Csak nem maga is kiprobalta a tobbes identitast? ;-)

Van, aki erteket csinal belole. Tudom, sokat tanultam tole. ;-)

tewton 2008.03.27. 19:49:09

Doom,
csak halkan, mert Manyi meghallja es kozenk gurit egy granatot:)

tevevanegypupu 2008.03.27. 20:16:14

Tudomasul kell venni, hogy tobbfele igazsag van.
Ezek az alairt nyilt levelek viszont nagyon tetszenek, most Gyurcsany reformjai mellett is szinte ugyanazokbol megint alairtak. Jo szorakozas ovodasoknak, olyan gyerekes az egesz..
Pont olyan mint amikor felszolitottak az Amerikai Egyesult Allamokat vagy valamilyen imperialista nagyhatalmat, hogy azonnal hagyjak abba ezt vagy azt..Ez olyan kommunista szokas volt regen,ugy latszik megoriztek az alairok a rendszervaltas utanra is.Erdekes viszont, hogy Tibet mellett Kinanak nem irnak ilyen levelet az emberi jogok elharcosai, vagy a darfouri meszarlas azonnali megallitasaert, vagy a magyarveresekert, vagy esetleg Putyinnak..esetleg Izraelnek a libanoni civil lakossag bombazasaert (az egesz vilag tiltakozott ellene kiveve az alairokat).Viszont David Ibolya nagyon tetszik, ahogy a Nepszabadsag elso oldalan imadkozik. Annyira jellemzo.((:

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.28. 07:07:48

reakcio.blog.hu/2008/02/25/tortenelmi_kiegyezes_es_a_puci_nok#c1812350

Bayer második cikkéből azt lehet kihámozni, hogy az említett író a Lukács-fürdőben Kornis Mihály volt. Ezen egyáltalán nem csodálkoznék. Emlékszem, sok-sok évvel ezelőtt, amikor még eszembe sem jutott olyan kategóriákban gondolkozni, mint zsidó-nemzsidó (bizonyára házmesternáci szüleim antiszemita nevelésének eredményeképp), valaki ajánlott nekem egy könyvet, amelynek címe roppant szimpatikus volt számomra: Napkönyv.

Mivel életemben a szolaritás mindig fontossággal és elsőrendű érdekességgel bírt, a könyv címét nagyon izgalmasnak találtam, és alig vártam, hogy kinyithassam. Lelkesedésem nagyon hamar mélyen a minimum alá csappant. A "Napkönyv"-ből szaturnikusság és lunaritás szubterresztriális keveréke áradt, valami szénmonoxidos takonygőz – hogy a Bayer-cikk toposzánál maradjunk. Nem emlékszem belőle semmire, csak hogy a lelki-szellemi és testi nyomor áradt felém, megmagyarázhatatlanul és indokolatlanul, és ebben a mérgező anyagban düh és gyűlölet kavargott – alacsony művészi nívón, ráadásul.

Nos, ez volt Kornis Mihály könyve. És most nem lepődöm meg, hogy Bayer az említett történetet mesélte – valószínűleg róla. És bizonyos, hogy ott van az ominózus mondat. És még hány ilyet olvastam kortárs "költőktől", "íróktól", (pl. Márton Lászlótól), ráadásul úgy aposztrofálva ezeket, mint "határon túli magyar irodalom" és hasonlók.

Kornis persze Magyarország legnagyobb Kádár-kritikusa (tudjátok, olyan ez, mint a Demszky-féle szamizdat-kultúra néhány év maoizmus után.)

És valóban, emlékszem a Kádár-érában kiadott korabeli zsidó írók Izrael-karcolataira is, nem csak Kardos-félékre (Abraham Bogatir), hanem arra, hogyan cionistázott a "finn" Daniel Katz, hogyan védelmezte cinikus proletárként szegény palesztinokat könyve egyetlen humortalanra sikerült fejezetében (Amikor nagyapám átsíelt Finnországba). Mert akkor még ugye a világforradalom volt terítéken, amely el kell hozza majd az igazságot és békességet a földön élő embereknek, ámen. Izrael egy rothadó kapitalista és imperialista állam volt.

Magam részéről pedig Ungváry Krisztiánon nem csodálkozom annyira. Egy ideje baloldalról már Ormos, legújabban Karsai (!) is lazítottak valamelyest a II. vh-val kapcsolatos sztereotíp berögződéseken (bár Nagy Bandó András és néhány általános iskolai tanárnő még mindig a "paranoiás szobafestő"-nél tart), így számára nem volt olyan szentségtörés azt írni, hogy "Szálasi ideológiájának megértése különösen első olvasatra nem könnyű feladat: szóhasználata, mondatszerkezetei és az állandóan végigvonuló számmisztika alapján sokan csak kusza zagyvaságként értékelik szövegeit. Nem könnyű eloszlatni az olvasónak azon benyomását, hogy a szöveg és írója nem történeti, hanem pszichológiai vizsgálatokra szorul. Tanulmányunknak mégis azért tesszük tárgyául, mert Szálasi vízióit és válaszait nem az őrült monológjának, hanem egy kor sajátos, de jellemző termékeinek tekintjük."

nol.hu/voks/cikk/441266/
www.rev.hu/html/hu/tanulmanyok/1945elott/szalasi.htm
nol.hu/cikk/486138/

tevevanegypupu 2008.03.28. 08:32:39

Ha valoban Kornis mondta, akkor igazan leirhatna valamelyik kedvenc lapjaban, hogy "en mondtam, ugy erzem uldoznek, a szar is le van szarva"..es akkor az ember - meg az alairok - talan arra gondolnanak, hogy amig frusztralt, gyogyithatatlan lelku es allando uldozesi maniaban szenvedo, a mult feltamadasatol rettego tarsaink vannak, addig egy ilyen temat allandoan es allandoan meg kellene beszelni, feldolgozni, nem hallgatni rola. Es feltetlenul eldonteni, hogy semmilyen medencebe nem piszkitunk. Sem a magunkeba sem a maseba, mert ha megis megtesszuk, egeszen biztosan jogosan tiltakoznak majd ellene.

Téglagyári Megálló 2008.03.28. 10:44:24

Turul, mikor lesz Ungváry-interjú a Reakcióban? Magamfajta reakciós szivesen olvasna ilyesmit. Megkérdezhetnétek tőle, hogy nem ciki-e a Szabad Nép-be publikálni folyton. Egyébként max. respect neki!

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.03.28. 10:54:50

váo! art én si megnézném!!!!!!!
de ugye a Krisztinára gondolsz..? a Rudolfból nem kérnék...

Téglagyári Megálló 2008.03.28. 11:12:16

Igen, Krisztiánra gondolok.

By the way ha már újságirás:

index.hu/politika/belfold/oroszj8751/

tevevanegypupu 2008.03.28. 11:17:39

"Jaaaajj, Jozsikaaaam, csak a sziiiiivedet keeeerem..."((: ezt Koncz Zsuzsa enekelte anno dacumal.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.03.28. 12:23:12

jav.: U.Krisztina természetesen Krisztián :P

dr.minorka 2008.03.28. 12:32:10

tewton!
Biztos, hogy a maga esztétikai ítéletei mindig esztétikai ítéletek? Egyébként Amos Oz könyvét nem említi...

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.03.28. 14:23:59

Minorka:

Tewton-nak szánt bejegyzése nekem szól?
Amos Oz könyveit nem ismerem, azért nem említettem. Csak azzal foglalkoztam, amit ismerek, meg ami eszembe jutott épp.

Az ítéleteim esztétiaiak és politikaiak egyszerre. A fentiekből ugyan nem derül ki, de Bayert ezzel nem akartam az égbe emelni, a cikkeit – attól eltekintve, hogy egyáltalán nem úgy volnának olvasandók, ahogy az aláírogatkók teszik – nem szeretem. Őszintén szólva paréjnak tartom.

dr.minorka 2008.03.28. 14:33:12

Loxon!
1. Ekszkűz.
2.
Oz, Amos
Cím: Keresztül-kasul Izrael országában 1982 őszén
Modern könyvtár
Dátum: 1988, Megjelenés: Budapest : Európa, 1988

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.03.31. 02:06:34

Bayer Zsolt ismét nagy szolgálatot tett a Fidesznek.

www.mszp.hu/index.php?gcPage=public/szervezetek/mutatAloldal&fnId=9125
"Ha ez nem elég, akkor tegyél melléje egy kis antiszemitizmust, egy kis idegengyűlöletet! Nyugodtan hívd meg a születésnapodra azt a közírót, aki az elmúlt évek legocsmányabb antiszemita kirohanását intézte az elmúlt napokban Magyarországon! Semmiképpen ne beszéljél egyenesen, kacsintsál ide és oda is! Próbáld meglovagolni a XX. század és az emberiség egyik legborzasztóbb, legtragikusabb, legocsmányabb szellemi, politikai hagyatékát! Hidd azt, hogy az antiszemitizmussal magadhoz kötheted a legbrutálisabb szélsőséges áramlatokat is!"

mondta Gyurcsány Ferenc szombaton.

Köszönjük, Zsótikám, Feri nevében is.

nénike · http://mandiner.hu 2008.04.09. 09:05:59

És az ügy folytatódik: www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=145545

Zsóti nem tér napirendre, a Hírlap turbózza. Vajon miért?

nénike · http://mandiner.hu 2008.04.09. 09:31:56


nénike, 2008.03.25. 20:58:23
Azért az nekem is kicsit erős, hogy "a pesti zsidó újságírók ... a mi indok-zsidóink – értsd: a puszta létezésük indokolja az antiszemitizmust…"

Zsóti, 2008. 4. 8.
Mert bizony valakinek a puszta léte nem lehet indoka semminek. Csak a tettei és a szavai.


A korrektség kedvéért tegyük hozzá, hogy a Kocsis L. Mihány főszerkesztő azért írt egy becsületes publit az ügyről, Bayer pedig bocsánatot kért.

nénike · http://mandiner.hu 2008.04.10. 08:42:50

Látható, magamnak gyűjtögetem a Bayer cikk okozta szilánkokat. Mégis, csupán a jegyzőkönyv kedvéért: ma Orosz István a Népszabadságban.

nol.hu/cikk/488021/

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.04.10. 08:48:54

Aljas egy írás. De hát mit vártunk?

X Y kronosz óra 2008.04.10. 09:27:50

És már a legenda is szövődik: Bayer Erdélybe távozik, a Krónika c. lap élére. www.stop.hu/articles/article.php?id=305439
süti beállítások módosítása