Párhuzamos nemzetárulás
2008. február 03. írta: Oli bácsi

Párhuzamos nemzetárulás

Lehetne persze sikoltozni a fasizmusról - az milyen trendi lenne - meg elfúló lélegzettel kapkodni a levegőt, hogy "mosmán' ez azért tényleg sok", de azért mocorog bennem olyasmi, hogy elmentek a halász falára.

De tényleg.

Van ugye a virtualiter felépített második, párhuzamos Magyarország (nem mintha az elsőben olyan jól mennének a dolgok), a Hunnia, amelynek alapítói most razziára hívnak fel, és demokratikusan levadásznák (ez is milyen szép, még szerencse, hogy saját bevallásuk szerint ez csak a személyes adatok internetre való feltételét jelenti. Arról meg, ha valaki szájonverné a nemzetellenes elemeket, ők semmiképpen nem tehetnek), szóval:

 

a korrupt hazaáruló politikusokat, de a razzia kiterjed mindazokra a rendőrökre, pénzügyőrökre, titkosügynökökre, APEH-dolgozókra, újságírókra, ügyészekre, bírókra, közhivatalnokokra, akik az adófizetők pénzéből kapják fizetésüket, s visszaélnek hivatásukkal - korruptak, lopnak, csalnak, hazudnak, elárulják a magyar nemzetet, hatalmukkal, politikai tisztogatást hajtanak végre vagy egyszerűen semmiféle munkát nem végeznek a közvagyonból kapott fizetésükért...

A felhívás a továbbiakban belevágja bátran az arcunkba, hogy "a nép elől nem lehet elbújni" (pedig néha jó lenne - a szerk.), majd névtelen feljelentésre buzdít (oh, ezt dr. Wilhelm Höttl sem mondhatná szebben), amelyet majd Hunnia közegei "apparátusuk" segítségével leellenőriznek és "gondoskodnak a megfelelő büntetésekről". A röplap hátoldalán még szerepel néhány, kérdésbe bújtatott

a. jogos igény (kisebb parlament, de ebből hogyan is következik a levadászás?),

b. redundáns hülyeség (kétszer is nekirugaszkodnak annak, hány politikus is van Magyarországon: a pártállam ezek szerint jó, ha kevesebb funkcija van? Egyébként nem volt kevesebb.),

c. nettó tényhiba (a Trianon előtti képviselőházban nem 386 képviselő ült).

Huh, elmondtam.

Ez mind szép és jó, mélyen gyökerezik az európai típusú alkotmányosságban, hogy a nekik nem tetsző alakok levadászására szólítson fel a számolási kihívásokkal küzdő (vö. Hatvannégy Vármegye, corpus separatum, közjogi finomságok stb.) egykori cigarettacsempész és az alumíniumkémény csőszerkezetek T-idomainak ellenállásában  jártas, volt szkinhedkocsma-tulajdonos. De - kérdezem naívan és a komcsik emberi jogai mellett mélyen elkötelezetten - ki a tököm fogja megmondani, hogy mi a nemzetárulás? A fenti két Pyrgopolinices Hunno-Pannonicus? Meg egyáltalán: hol a nemzet, amit el lehetne árulni? Mi az, hogy nem dolgozik valaki a közpénzért? Ott kell állni az esztergapad mellett? Ha meg már számítógép mellé rakott le minket munkát végezni az Úr, akkor van valami fix leütésszám óránként? Csak hogy tudjam. Ki hatalmazta fel őket erre? Tessék elindulni választásokon, ott legyen nagy a szánk. Addig könnyű a népre hivatkozni. Szabó Albert legalább megpróbálta anno Dabason, kapott is 76 szavazatot.

És a Reakció-blog sziklaszirtjéről kiáltom magyar jobboldali testvéreimnek, hogy ha amögé bújnak el: a két részecskegyorsító és társult részeik "legalább csinálnak valamit", akkor keservesen csalódni fognak. Egyrészt mert ez nem csinálás, ez finoman szólva az individuális öntudat hipertrófiája, durvábban szólva nyilas tahóság. (Az összeesküvés-elméletekbe most bele sem megyek.) Másrészt meg ugyanezen jobboldali testvéreink (legalábbis a döntő többségük, j'ose espérer) ugyanolyan szarul érezné magát egy nemzeti radikális Magyarországon, mint a main, sőt talán még jobban.

Ki akar Toroczkai-művekből érettségizni?

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr37323749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

noname 2008.02.03. 22:10:55

rengeteg idegen szó, baszod. Mongyad a lényeget má. Akkor most utálni kell ezt a mikrofonost meg a másikat? Vagy mi? Ezt a levadászást meg nem a Gyuláék kezdték el? Na.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.02.03. 22:31:24

noname:

figyelmes hermeneutikai értékelésem alapján azt mondhatom, hogy Olibácsi nem fest túl hízelgő képet a két mikrofonos honharcosról. Egyrészt arról tesz említést, hogy a nemzetárulás ellen küzdők a)jogi nonszenszekkel operálnak, b)nem feltétlenül vannak tisztában az általuk használt fogalmakkal, c)magyar történelmi ismereteik terén pedig komoly hiányosságokkal küzdenek.

Ettől még akár szeretheted is őket.:))

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.02.03. 22:32:26

ps.

d)erkölcsileg sem feddhetetlenek:-((

dowNLoad 2008.02.03. 22:40:30

Az a legnagyobb gond, hogy senki nem képes jobban megfogalmazni, sőt csak politológus-tarisznyás dumákat hallok mindenhonnan. Azt senki nem meri (rajtuk kívül) kimondani, hogy aki a saját országának árt (NEM PATRIÓTA) az büntethető kellene, hogy legyen. Az, hogy meg még fizetést is kap attól, akinek kárt okoz, az maga az igazolás, hogy ez egy önpusztító folyamat. (de én miért dögöljek meg a tehetségtelen balf@sz elit miatt???) EZT 1989-ben kellett volna törvénybe foglalni, hogy aki ÁLLAMI fizetést kap, az 3dolgot nem mondhat: AZT HITTEM, ELFELEJTETTEM, NEM TUDTAM. (lényegtelen, hogy miért okoz kárt: direkt, vagy mert balf@sz, egyik sem alkalmas DÖNTÉSHOZÓ POZÍCIÓRA!, a felelősséggel együtt kellene növekedni a büntethetőségnek is, de látjuk, hogy elég elérni a 100milliós határt,és SÉRTHETETLEN VAGY.)

noname 2008.02.03. 22:49:04

naszóval inkább utálni mint szeretni. Na. Éreztem én. Már elsőre is. Na. Kicsit túl retorikus Oli bácsi és szétesős nekem.

Ez akkor tkp. egy ilyen lendületes, demokratikus módon alulról szerveződő lop-stop + üvegzseb program (two in one), csak nincs eléggé előkészítve, egyeztetve és nem jó a kommunikációja.


[ :) ]

noname 2008.02.03. 22:55:22

Amúgy meg igazuk van.
Download, nálad a pont.

De nem úgy van, hogy ezek a miniszterek is meg az államigazgatásban dolgozók is esküt tesznek valamire?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.02.03. 22:57:22

noname:

Persze igazuk van, nekik is, és az SA-nak is igaza volt, noch dazu, az ÁVO-nak is.

LT 2008.02.03. 23:08:47

Ezek a szóvadászok nem ébredtek még rá, hogy a kormány használja őket. A saját harcostárcaik 'levadászására'.

noname 2008.02.03. 23:19:40

Gabrilo -- ojj ojj ojj. Elhamarkodod azt a megbélyegzést.

idemásolom magam: "Ez akkor tkp. egy ilyen lendületes, demokratikus módon alulról szerveződő lop-stop + üvegzseb program (two in one), csak nincs eléggé előkészítve, egyeztetve és nem jó a kommunikációja."

Arra próbálok utalni, az irónia finom eszközével meg anélkül is, hogy teljesen érthető a szándék. Elszámoltathatóságot akarnak neg szakmai morált, valamiféle nem-formalizált jogérzék alapján, az államigazgatási szektorban. Ezt mondja Download is. Ami gond, hogy egy homályos és most tkp. megfoghatatlan fogalom mellett gondolják ezt el, buzogva és kérdőjelezhetően.

Ellenpélda: állami pénzből fizetett miniszterek és hasonlók magyarázzák állai pénzből fenntartott médiában, állami pénzből fizetett reklámmal az arcodba, hogy az állam rossz tulajdonos.

na, akkor most rajzolsz nyilaskeresztet az ellenőrzőmbe vagy most még megúszom?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.02.03. 23:25:37

Az ellenpélda jó. Elnézéseket kérek.

Megúszod az ellenőrzős cuccot:)

szejler 2008.02.03. 23:34:59

noname

Nagyon is formális jogérzékük van nekik. Az lop, aki szerintük lop, azt kell elszámoltatni, akiket szerintük el kell számoltatni.

A düh meg az indulat egy dolog (akár jogos is lehet) Demokratikus keretek között játszani, vagy saját RPG szabályrendszert kiterjeszteni mindenkire, viszont nem ugyanaz. Ott én vagyok a nagy varázsló, te meg az, aminek elnevezlek, és ha nem tetszik neked lefokozlak. Örülj, ha nem árulónak.

Tibet 2008.02.03. 23:49:24

Oli Bácsi! Két barom messiásnak képzeli magát. Tudod, amikor beszélnek sajátjaik előtt, akkor az ember képes elveszteni a józan ítélőképességét. Ez egy tipikus viselkedési norma. Amúgy meg egyikük kerülte az átvilágítást Szegeden, amikor még más volt a neve, illetve Székelyudvarhelyen mindenki tudja, hogy olyanokkal üzletetlt, akinek bekötéseik a Secu-hoz vezetnek, a másiknak meg megvan az a tulajdonsága, hogy akkor kapja el a rendőrség mindig, amikor a kormánynak balhéra van szüksége. De tényleg hagyjuk az összeesküvéseket.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.02.04. 00:07:51

há' de csókolom a kicsi szíveteket!

1)hol volt a gruppé, amikor a húszas-harmincas évek németországának történelmét tanították a középsuliban?

2)milyen ország az, ahol a legkorruptabb emberek indítanak harcot a korrupció ellen és hippik ordítanak a rendért?

3)bassza meg a magyar értelmiség magát, mert ők tehetnek erről a szarságról! hol vannak az átmenet társadalmi koncepciói? hol vannak a civil társadalmat támogató szakmai programok? nem kellet volna olyan készségesen nyalni az éppen hatalmon lévők seggét a semmi koloncért!

kicsit tömörítettem, de remélem követhető az eszmefuttatás:-)

üdvözlet
bbjnick

m.á. 2008.02.04. 00:08:11

"legalább csinálnak valamit"-hát igen, amit meg esetleg mégis csinálnak (pl Remény Háza) is elsikkad az ilyen razziásdi játékok mellett

Tibet: biztos így van, ha a Csintalan Sanya ezt mondta.

Egyébként megfelelési kényszeres jobbosoknak is nagy szolgálatot tesz ez a betyárszerkós meg a haverja: a megkérdőjelezhető akcióik után a libsikkel közösen lehet a radikálisokra csúnyán nézni.

Király Rák · http://konzervatorium.blog.hu 2008.02.04. 00:08:15

Tudakozó ++: A titkosított telefonszámokat is megmondja Önnek a Hun Telekom akciócsoportja! A hívás díja ötszáz plusszáfa. 06-90-BUDAHAZY.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.02.04. 00:11:22

Rák

:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

kemotox 2008.02.04. 00:12:29

Ha jólemlékszem, az egyik "mikrofonos" minthogyha a Fidesz vereség után, tiltakozásul az MSZP-s csalások miatt, elfoglalta volna az Erzsébet-hidat.
Éppen a Fidesz vezérkarból jöttek olyan biztatások , hogy tiltakozzunk, mert az Mszp csalt.
Persze miután néhányan tényleg tiltakoztak, szépen otthagyták őket a szarban majd később elhatárolódtak tőlük.

Ugyan ez volt most is a recept. Tiltakozzunk mert a kormány illegitim... Miután az emberek tiltakozni kezdtek, láss csodát, a Fidesz megint szarban hagyta őket, majd később elhatárolódott tőlük.

Valóban nagyformátumú politikus a ti Viktorotok!
Igazi hős!
Ha a tüntetők tényleg elérnek valamit, akkor azt az ő biztatására érték el, és övé a fő érdem.
Ha nem, akkor elhatárolódik tőlük.
Hát erre mondják, hogy akinek ilyen barátai vannak, annak nem kell ellenség.

m.á. 2008.02.04. 00:13:21

Majd a szórólap hátulját nézzétek meg, ha kezetekbe kerül, van azon minden, csak az idézőjeleket felejtették el kitenni (pl a "1988-tól (az még bőven proletárdiktatúra..." kezdetű mondat mintha Fábrytól származna, szó szerint)
Helyettük is fogom a fejemet ilyenkor, hol van az igényes radikalizmus ???

BLovi 2008.02.04. 00:15:23

"c. nettó tényhiba (a Trianon előtti képviselőházban nem 386 képviselő ült)."

Azért te is csúsztatsz ám kedves cikkíró.
Igazad van amikor azt írod, hogy nem 386 volt, de te is tisztában vagy azzal, hogy azt a mondatot amit ők írtak nem úgy kell értelmezni és nem a konkrét szám a lényeg. 386-nál kevesebb volt és úgy méginkább igaz a mondanivaló: Akkor egy jóval nagyobb területet képviselt a jelenleginél kisebb parlament.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.02.04. 00:16:49

Kemotox:

közösködjön az agyzavaros kisdobossal meg tsaival az akit két anya szült!
A butaság párt-és oldalfüggetlen. Van belőle mindenütt.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.02.04. 00:18:15

m. á.!
majd ha fidesz hatalomra jut, akkor a börtönben gyakorlohatják a mi nemzeti radikálisaink a helyesírást!

üdvözlet
bbjnick

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2008.02.04. 00:18:17

Nekem tetszik ez a razzia sztori. Valami olyasmi, mint a Wiesenthal náci vadászása. Ha neki lehetett, másnak is lehet. Egyébként csak azt mondták, hogy feljelentgetik ezeket az embereket. Szerintem ez jó. De én már megint valamelyik másik partszakaszról lóbálom a lábam? :)

m.á. 2008.02.04. 00:21:47

bbjnick: ez az mszp ("módosítsunk törvényt hogy B.Gy.t lesittelhessük") vagy az echte nácik szövege? tényleg oldalfüggetlen a hülyeség.
lelkylola: ja, tényleg fölösleges ezen pattogni, én is úgy értettem, hogy jogi eszközökkel föllépnek a tolvajok ellen

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2008.02.04. 00:22:27

Lola: oh, dehogyis. Lola forever.:-) De ez a razzia akkor is veszedelmes baromság, már megbocsáss.

BLovi:
1. feladat: Szövegértelmezés
"Tudta-e Ön, hogy a 386 parlamenti képviselő eredetileg a történelmi Magyarországot képviselte, nem jelenlegit, amely csupán harmada a Trianon előttinek?"

2. feladat. Számolás (felsőházzal együtt, ha kérhetem):
www.ogyk.hu/e-konyvt/mpgy/alm/al910_15/index.htm

Utána felsőbb osztályba léphetsz.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.02.04. 00:23:17

Levadásszák. Na és?

Tegyük fel, ogy a cikk szereplői nyomást akarnak gyakorolni a levadászottakra. Kérdés az, hogy milyen nyomást?

Erkölcsi? Muhahaha
Politikai? Ezek? A kutya csóválja?
Köztörvényes? na ne vicceljünk.

Közszemlére tesszük az adóellenőrt? Ugyan már.
TFH, ott lesz Veres miniszter úr (semmi célzás, ő ugrott be) száma. És erre mit csinál majd az állampolgár, felhívja?
És akkor mi van? A miniszter úr könnyek közt beismeri a beismernivalókat, megigéri az igérnivalókat, és helyreáll a világbéke?
Hiteltelen. Előbb vádolódik meg az állampolgár telefonos zaklatással.

Ezeken az embereken nem fog a szó. Olybá tűnik, a saját égbekiáltott hülyeségeik is lekopnak róluk. Ha bármelyikükben lenne egy szikrányi morális érzés, már régen elcsomagoltak volna, vagy nem indultak volna az újraválasztásért.

Ezzel a két agytröszt - még ha jó szándékot is feltételezünk róluk - rúg egy bazi nagy öngólt, és nem ér el semmit. 5 perc dicsőség.
Annyi esélyük sincs, mint a 2006-os ébresztőórás ultimátumnak.

helyettem meg beszéljen inkább az ETA:

"Néha nulla vagyok,
néha meg egy,
nem osztok csak szorzok,
nekem egyre megy,

Néha megrúgdosnak,
néha megcsókolnak,
néha megbuktatnak,
néha meg eldugnak,

Semmi más nem maradt,
csak a néhány évem,
maradékot kapok,
elveszem a részem"

m.á. 2008.02.04. 00:29:41

Azért az "ezek lopnak" rendesen benne van a levegőben, ha ez a hangulat találkozik György és László terveivel, talán hasznuk is lehet belőle.
Dehát sokan próbáltak már Magyarországon világmegváltani, köztük olyan emberek akik a helyesírási szabályokkal is tisztában voltak. Nekik sem sikerült. Szóval nem kell félni

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.02.04. 00:35:47

m. á.!
arra szándékoztam utalni, hogy ami nálunk nemzeti radikalizmus néven fut, az semmi más, mint néhány szerencsétlen flótás balfékkedése és "ha a mór megtette kötelességét, a mór mehet"-lesz a sorsuk
ahol ekkora nagy a szar, ott nem pancsolni kell a trágyalében, hanem érdemi elgondolásokkal előállni. ahol a tűzzel játszanak, ott előbb-utóbb meggyullad valami. és akkor majd az mszp is és a fidesz is dörgölheti a tenyerét és akkor raktuk kívül kinek lesz jó?
ü
bbjnick

m.á. 2008.02.04. 00:39:36

Egyetértek. Bár szerintem fideszkormány alatt László Koszovóban pózolna tankok előtt, György meg vinné tovább a bótot. Mint a boldog békeidőkben...

kemotox 2008.02.04. 00:42:10

Hát igen. Többféle értelmetlen baromságot csinálhat az ember, értelmes cselekvés helyett.

Van aki színpadról, mikrofonnal a kezében, betyár ruhában osztja az észt, van aki meg a négyes-metró Rákóczi-téri munkálatainál idétlenkedik sárga munkavédelmi sisakban, médiahekk címén.

Kinek a pap, kinek a papné.

LT 2008.02.04. 00:42:21

Oli bácsi is le lesz vadászva mostantól gondolom ezért a posztért.

Egyszerűen arra jó ez a páros, hogy lehessen mindig riogatni, a "jobboldalon mindig ilyenek vannak", és sajnos igen. Nem véletlen hogy miért kapnak szereplési felületet mindig.

A hidfoglalás óta szürkületi zóna számomra ez az egész klán amúgy.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.02.04. 00:43:34

Ez az antikorrupció dolog nagyon megy mostanában.
Utoljára Medvegyev, Putyin előre kiválasztott örököse kelt ki ellene.
www.guardian.co.uk/international/story/0,,2245099,00.html
"Russia's future president, Dmitry Medvedev, yesterday began his election campaign by acknowledging that Russia was in the grip of rampant corruption and what he termed "legal nihilism".

In his first address since being registered as a candidate for Russia's March presidential election, Medvedev said official corruption had now reached a "huge scale". He was also critical of widespread disregard for the law.

Medvedev's unusual comments came as Russia's election commission moved to disqualify the only democratic challenger in the March 2 poll - the opposition candidate Mikhail Kasyanov."

Egy Hofi-poén jut eszembe erről: "Nyugaton nincs harc - az alkoholizmus ellen. Nálunk van harc - és van alkoholizmus."

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.02.04. 00:45:21

LT 2008.02.04. 00:42:21:
"Oli bácsi is le lesz vadászva mostantól gondolom ezért a posztért."

Az tuti, hogy örülne neki Oli bácsi.
Többet kell tenni a nemzet ellensége címért, innen üzenem. ;-)

m.á. 2008.02.04. 00:47:13

kemotox, ez veszedelmes és baromság, érted? hogy miért azt nem tudjuk. jaigen, mert voltak a nácik a harmincas években. igaz hogy nálunk csak akkor kerültek hatalomra mikor Európa legerősebb, szintén náci országa megszállt minket, dehát ez mellékes

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.02.04. 00:47:30

kemotox 2008.02.04. 00:42:10:
"Van aki színpadról, mikrofonnal a kezében, betyár ruhában osztja az észt, van aki meg a négyes-metró Rákóczi-téri munkálatainál idétlenkedik sárga munkavédelmi sisakban, médiahekk címén."

Ejnye, kemotox, itt kommentelsz, a Modern Képmesék szekerét meg nem tolja senki?
www.youtube.com/profile_videos?user=kgb2781&p=v
Fel kell lendíteni a nézettséget és kommentelőket kell toborozni. Ez most a harci feladat, a reakciósok nem számítanak.

Ők kis pontok az Igazságért folytatott öldöklő csatában.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.02.04. 00:50:48

m. á.! :-D

egyíb: nem tudom, hogy budapest székesfőváros alternatív kocsmáiból mennyire látszik a nagy magyar lapály, a vidék, de sok kistelepülésen a gárdára úgy tekintenek, mint a megváltóra (ugyanis senkire sem számíthatnak, hacsak nem magukra) úgyhogy, lesz még ebből hümmm, meg khmmm. meg kéne ezt előzni, nagyon meg kéne előzni! ha majd megindul az önbíráskodás lesz alapja az mszp-nek, hogy módosítgasson kétharmados törvényeket (és fidesz készségesen segíti majd ebben), hogy korlátozza a szólásszabadságot, és megmentőként léphessen fel. nemde?
ü
bbjnick

gloire 2008.02.04. 00:54:51

Nem értem. Tavaly ősszel észrevettem, hogy
az éjjelnappaliban lehet kapni Magyar Jelent.
A borítón ez a mostani szórólap volt
nagy méretben, elég feltünő volt,
profi grafika, jó papíron.
Most akkor ez a kampány kétszer van?

kemotox 2008.02.04. 00:55:28

Ja, m.á.. Valaki elmagyarázhatná már, hogy mi ebben a veszedelem. Bár azokat az "értelmiségieket" akik ezt veszélyesnek találják, én alapból hülyének nézem , úgyhogy igencsak neki kéne gyűrkőzniük, hogy meggyőzzenek.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.02.04. 01:00:00

bbjnick · bbjnick.blog.hu 2008.02.04. 00:50:48:
"de sok kistelepülésen a gárdára úgy tekintenek, mint a megváltóra (ugyanis senkire sem számíthatnak, hacsak nem magukra)"

Ehhez képest csak arról olvasni, honnan tiltották ki a Gárdát. Általában kistelepülésekről.

"lesz alapja az mszp-nek, hogy módosítgasson kétharmados törvényeket (és fidesz készségesen segíti majd ebben), hogy korlátozza a szólásszabadságot,"

Hát a Fideszben még nagyon jól emlékeznek Szabó Albi bácsira és az ő fogaskerekes mozgalmára. Déja vu, mondhatni. A köztársasági elnök és az AB pedig amúgy se engedne át semmi ilyesmit.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.02.04. 01:10:08

doomhammer!
a gárda nem egy szabó albi performace!
a gárdának büdös nagy társadalmi támogatottsága van, mert a kistelepülések ellehetetlenednek. pártunk és kormányunk akkorát rúgott rajtuk, hogy szinte képtelenség bennük élni. és ja, hogy a polgármester megtilt egy gárdamegmozdulást egy faluban? mi mást tehetne? majd ha polgárőrségként megszervezik a falusiak a maguk gárdáját, akkor már nem fogja tudni kitiltani. mondom: ha majd megindul az önbíráskodás...
ü
bbjnick

kemotox 2008.02.04. 01:13:48

Egy betyárruhába öltözött fószer + egy mikrofon, és az összes parlamenti párt összeszarja magát a félelemtől.

Nem gondoljátok, hogy talán a rendszerváltás utáni politikusokban keresendő a hiba, akik az idők során, párttól függetlenül nyakig bennevannak a korrupcióban?

Ez már nem parlamenti demokrácia, hanem egy vicc.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.02.04. 01:16:59

kemotox!

"Ez már nem egy parlamenti demokrácia, hanem egy vicc!" De nagyon morbid vicc!
ü
bbjnick

dowNLoad 2008.02.04. 01:20:56

Order Out of Chaos, haha, ha tudod mire gondolok. A káosz megszüli a maga rendjét, abból én mondjuk NEM kérek. A mi fantasztikus elitünk vezette ide a folyamatokat, meg az fantasztikus választóik. Most akkor mi van, aki nem kér ebből az lője ki magát Anettkával a zűrbe? Esetleg a lengyel példa, ahonnan tömegesen mennej ki Angliába az emberek? Érdekes lenne, ha 1millió adófizető távozna tőlünk, mennyi idő lenne a megrogyásig? multicégektől is kérne adót kókadt? vagy a cigányok dolgoznának? esetleg egyéb Sci-fi?

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.02.04. 01:22:47

Kemotox,

senki sem szarja össze magát - csakúgy. Mellesleg az ilyen figurákkal is bővül Mo. hatalmas Monty Python-jelenete.
Ha B.Gy-t felmentik, hős. Ha elítélik, mártír. De mindenképpen tudnak ezek valami olyasmit, amit más nem - van valami ezoterikus izékéjük. Mr. B. Gy. Superman, alias...

youtube.com/watch?v=rxfzm9dfqBw

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.02.04. 01:25:20

bbjnick · bbjnick.blog.hu 2008.02.04. 01:10:08:
"a gárda nem egy szabó albi performace!
a gárdának büdös nagy társadalmi támogatottsága van, mert a kistelepülések ellehetetlenednek. pártunk és kormányunk akkorát rúgott rajtuk, hogy szinte képtelenség bennük élni."

Itt csúsztattál. A kormány valóban a kistelepülések kiirtására hajt, de ez csak akkor eredményezi a Gárda erősödését, ha egy heccmozgalommal ezt az elégedetlenséget a cigányok ellen fordítják. Láss csudát, Tóta W. Árpád, Gyurcsány Ferenc magyarhangja ismételten és régóta csócsálgatja a cigánytémát.

És ekkor eszembe jut ismét Szabó Albert ...

Tudod, addig jó, amíg a hülyemagyarok egymást utálják és nincs idejük a kormányra.

dowNLoad 2008.02.04. 01:28:24

Ha így folytatják (márpedig azt teszik) akkor sorra kerülnek ők is. Kókadt, hogy nem érzi a veszélyt, hogy ő itt egy komolyabb Argentín válság-szerű időszakban akár ki is finghat? (ennyire hülye, vagy bátor?)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.02.04. 01:31:20

Oblomov:
"Ne legyenek illúzióink. A konfliktus minden jel szerint feloldhatatlan. Azon azonban lehetne még változtatni, hogy mekkora ennek a konfliktusnak a mértéke. A kialakult helyzet legfőbb felelőse nem más, mint a magyar állam. Rossz segélyezési politikájával, a szociális támogatások helytelen osztogatásával maga növeszti naggyá az egyébként is kezelhetetlen problémát."

De örülök, hogy ez is előbújt ...

Egyik a másik után bújik elő.

noname 2008.02.04. 01:36:39

Doom, nem látom még át pontosan, mi köze a fenti 2 emberkének a Gárdához (bennem a hiba? kihagytam vmit?).

De arra kíváncsi leszek, milyen lesz (ha ugyan lesz), amikor nem csak egy, a fővárosból kitiltott, mediatizált "médiahekk" lesz a működése, amit okosak értelmeznek a tévében meg a rádióban, jól saccolható kivehető politikai érdekekkel. Ami kapcsán lehet tét nélkül hőbörögni meg véleményt formálni, különösen a fővárosi pártházakban meg ilyenolyan önkormányzati irodákban meg kávéházakban meg szerkesztőségekben.

Hanem amikor a TV2 meg az RTL meg a M1 meg a HírTV csak utólag ér oda az eseményekre. Amikor a helyiek is lépnek valamit, előzetes médiatizált bejelentés nélkül, csak úgy önszerveződve, összeverődve. Vidéken sok helyen tűnik reális opciónak a Gárda. De ehhez nem is kell egy még annyira se formális dolog, mint a Magyar Gárda.

Kemotox 2008.02.04. 01:37:41

Nem értem, miért kell baszogatni valaki azért, mert nem otthon ül a karosszékben és várja a sültgalambot, hanem csinál valamit.
Ha tetszik valamelyik a kínálatból, akkor menetelj együtt a gárdistákkal, állj fel a színpadra a betyárrukás mellé, vagy támogasd valamelyik pártot. Ha nem, akkor meg mutasd meg hogy te jobb vagy náluk.

A káosz most már elkerülhetetlen, mert régi rend már életképtelen, új meg még nincs. De a káosz majd megszüli a rendet , mintahogy dowNLoad írta.

Ha itt lesz az ideje, majd elválik ki a jobb és az erősebb.

oblomov 2008.02.04. 01:37:42

"Igaz ugyan, hogy a faluban mindenki fél, de a fehérek nem a szkinhedektől, hanem a romáktól, olyannyira, hogy még az is felmerült, gyűjtést rendeznek bőrfejűeknek, hogy jöjjenek a faluba rendet tenni..."

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.02.04. 01:42:20

doom!

a cigány-magyar konfliktus csak egy a sok a vidékre nehezedő probléma közül (bár igen súlyos). az ilyen jellegű helyzetekben (ami a magyar vidéken kialakult) az az igazán veszélyes, hogy abszolút kiszámíthatatlan, hol szakad el a cérna, hol robban fel a szarosbili. egyszer csak nézünk majd e kurva nagyot...

ü
bbjnick

ZT 2008.02.04. 01:48:28

De jó ez a cikk!!!

Korábban úgy tűnt, hogy a nagy jobboldali "színpadon" csak az OV által előadott bohózat, meg a Toroczkai-Budaházy bohózat mehet, de mióta a Reakciót olvasom, úgy tűnik, van még remény, és egyesek még tudják, milyen az "értelmes" jobboldaliság!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.02.04. 02:01:17

bbjnick · bbjnick.blog.hu 2008.02.04. 01:42:20:
"az az igazán veszélyes, hogy abszolút kiszámíthatatlan, hol szakad el a cérna, hol robban fel a szarosbili. egyszer csak nézünk majd e kurva nagyot... "

Na igen.
www.hirszerzo.hu/cikkr.rank_omolhat_a_rendszer_-_ehseglazadastol_tart_a_faddi_polgarmester.50691.html
"Fadd 4500 lakosából 800-an romák. A községben alapvetően mezőgazdasággal foglalkoznak, kevesen űznek ipart és kereskedelmet. Fülöp János polgármester és Bolgár Sándor CKÖ-elnök véleménye megegyezik abban, hogy a szegénység nemcsak a romákat, hanem a faluban élő magyar lakosságot is sújtja. Érdekes módon lapunknak mindketten, egymástól függetlenül is azt nyilatkozták: félnek, hogy Faddon éhséglázadás lesz a kialakult szociális válság következtében."

noname 2008.02.04. 02:23:25

bbjnick · bbjnick.blog.hu 2008.02.04. 01:42:20:
"az az igazán veszélyes, hogy abszolút kiszámíthatatlan, hol szakad el a cérna, hol robban fel a szarosbili. egyszer csak nézünk majd e kurva nagyot... "

Egy paranoid variáció:

Hol? akárhol, egyszerre akár több helyen is, talán az észak-dunántúlon később, ózd környékén vagy somogyban hamarabb. Faluról falura gurulnak a zsigulik a rokonkák megsegítésére akármilyen ürüggyel, szamurájkardokkal meg bézbólütőkkel meg molotov-koktéllal, tizennégy-negyvenéves korosztállyal. A rendőrség tehetetlen, túl sok riasztás, nincs terve erre stb. Honvédség régóta nincs. Felfegyverzett benzinkutasok. Biztonsági őrök készültségben.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.02.04. 02:39:23

doom! noname!

ja, ahol csak uszítás mindenre a válasz, mert nincs értelmes társadalompolitika, nincs értelmes szociálpolitika, nincs értelmes foglalkoztatáspolitika, nincs értelmes oktatáspolitika, ott bármi, bárhol, bármikor kipukkanhat. akkora aberált impotens aljasság amit a politikai elit és méginkább az úgynevezett magyar értelmiség művel, hogy ... (innen kitöröltem a hasonlatot, mert magam is megijedtem magamtól:-)) persze a civilszervezeteket (ha nem az egyik vagy másik politikai elit szekértolói) nyírják-ölig a g*cik.
leállok mert fölment a vérnyomásom:-)
ü
bbjnick

noname 2008.02.04. 03:07:47

bbjnick,
igen, ez mind így van, csak én inkább úgy látom, hogy mindenki uszul magától is, különböző fokú médianyilvánosság mellett; amikor a konkrét bűnökről van szó, akkor meg kész a legyártott magyarázat, hogy miért is ilyenek ezek az antiszociális (maradjunk ennél) elemek, olyankor aztán bűnös a kirekesztő fehérember, az iskola, a szocializmus, az állam 1514-ig visszamenően. Szociológustól kezdve mindenki kib***** okos, amikor az OKOKAT kell elmagyarázni. Meg megtudjuk, hogy mindenkit meg kell ám érteni. Mert ha nem, akkor utolsó g***i kirekesztő ******

[kitörölt sor]

Én már nagyon sokszor láttam ezeket az okokat leírva. Elmondva. Leginkább létező cigánypolitika meg az oktatásba fektetett pénz HELYETT. Meg azokat a magyarázatokat is, hogy most éppen erre miért nincs pénz. De az eccerű embereket nem érdeklik az okok, inkább a konkrét lopás, megverés, kirablás, megfélemlítés, amiben olykor részük van.

Közben meg valahogy mindig akad egy ilyen érdekvédő, aki elmondta, hogy minden tkp. a magyarok és/vagy a média hibája. Vagy hogy igazából nincs is semmi baj. A megélhetési bűnözés fogalmának létrejöttétől kezdve.

Lásd pl. a devecseri lomisok* esetét. Egy tkp. adómentes biznisz, amit a polgármester rendezni akart, már csak az utcaképért is. Reakció 1: "Há mer hogy cigányok vagyunk." Reakció 2: "Akkó majd megin lesznek betörések, azt akarja?"

* és én nem a tv-ből meg a médiából tanultam ezt a szót

na most már nekem is felment :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.02.04. 04:26:57

noname!
világos viszonyokat kellene teremteni. amíg a politikának nem célja a tiszta játék, addig csak egyre lejjebb és lejjebb...
egyrészt: úgy tényleg nehéz integrálódni, hogyha nincs hova:-(
másrészt: csak az elmúlt 15-20 évben már nem tudom hanyadik kört futjuk pld. az oktatáspolitikai koncepciók terén. én még emlékszem arra, hogy a rendszerváltás idején minden libcsi értelmiségi azért visított, hogy a cigányságnak joga van a maga kultúrájához, identitásához, tessék pénzt adni állambácsinak, hogy cigány iskolák, cigány osztályok jöhessenek létre, ahol a maguk nyelvén, a maguk közegében élhetik meg önazonosságukat. no, visítottak a cigány szervezetek is, hogy cigány iskolákat, cigány osztályokat stb.! há' nem? há' de.
eltelt tíz-tizenöt év, most éppen az ellenkezőjét visítják a libcsi értelmiségiek is és a cigányszervezetek is...
és ez csak egy példa.
el kellene dönteni (elsősorban a politikának), hogy mit is akar(unk):-)
és nem csak a "cigánykérdésekben", de minden más vonatkozásban is.
jelenleg mindeki a túlélésre, a hatalmonmaradásra játszik, miközben "elfogy", "felőrlődik", "kimerül" a társadalom. ha pedig véletlenül valódi civil szervezősés indul meg egy-egy területen (ami mögött valódi társadalmi igény és erő van), azt nyomban kinyirják, mert saját pozícióikat, bebetonozottságukat érzik veszélyeztetve. és ebben igazuk is van, tényleg veszélyben lennének a pozícióik, ha itt rendesen működne a demokrácia:-)

ü
bbjnick

noname 2008.02.04. 05:20:39

bbjnick, totális egyetértésem.
a felőrlődés... igen. hát az aztán a csoda, hogy itt még működik bármi, amit a kincstár fizet. Évek óta azt látom, hogy a legfontosabb, (mert) emberekkel közvetlenül kapcsolatban lévő ágazatok (oktatás, egészségügy) hogyan vannak rombolva. Államilag. Anyagilag és morálisan is (ld. pl. SzDSz-MSzP kampányt a korrupt orvosokról, mint a vizitdíj okáról, a diákok jogait bármire, beleértve hogy az erősen túlkoros (igen... itt kell rasszizmust kiáltani) padtárs a kukijával játsszon tanórán az általánosban, minden retorzió nélkül stb).

A legundorítóbb ebben az, hogy ezek a szakmák eleve olyanok (igen, most naiv leszek), hogy emberek elhivatottságból mennek oda dolgozni. És akkor elvonunk a fizetésből, megduplázzuk a terheket stb. Marad az elhivatottság. Egy ideig. Mert pl. ott vannak a gyerekek meg a betegek, meg valamiféle morális kötelesség-érzet.

Megint az a kérdés, meddig áldozza be magát az ember, végezzen társadalmi munkát, hagyjon fát vágni a hátán. Ez ment addig, amíg volt egy mitikus Nagy Közös Cél (pl. építsünk szocializmust), meg volt valamiféle közösségi szellem, szolidaritás, egalitás, efféle. De ilyeneket meg még/már nem látok.

civilek :) az utolsó, amit láttam, a radarellenes pécsi moccanás volt. Ott direkt távol volt tartva akármelyik párt a dologtól. Hát PERSZE hogy ilyenkor nem úgy számlálják a szavazatokat, mint a politikai szavazásokkor :(

tyúkhúr 2008.02.04. 05:45:49

Nem értem ezeket a radikálisokat..
Én csak egyszerűen már hónapok óta azon gondolkozom mit tehetnék én itt, egy vidéki kisvárosban negyvenvalahány évesen, két gyerekkel, hogy talán valahogyan életben tudjak maradni...
Nem találok jobb megoldást a Dunába kéne lőni az összeset, balról jobbra, mind egy szálig.
És válasszunk egy királyt, ne kiskirályt, egy rendeset, ha lehet külföldről ott még talán élnek hiteles királyok (is)...

noname 2008.02.04. 05:54:47

teljesen friss hír, a zsemle mellé :)

www.mno.hu/portal/540679

"Több mint száz olaszliszkai lakó kért segítséget Takács Albert igazságügyi és rendészeti minisztertől, mert fenyegetve érzik magukat a helybeli cigány közösség bűnöző tagjaitól."

a durváját nem idézem.

kemotox 2008.02.04. 06:57:09

A fő gond az, hogy azok a jogvédők, akik a politikában és a médiában osztják az észt, rasszizmusról, kirekesztésről taknyazzva, olyan környéken élnek ahol még nagyítóval sem lehet cigányt találni.
Kölykeiket elitiskolákba járatják, ahol hatméteres kerítések védik őket a külvilágtól.

Ez az ocsmány képmutatás az, ami minden normális embert felbőszít.

A senkiházi pártok meg egymásra licitálva tömik őket pénzzel, hátha majd rájuk szavaznak.
Én olyan helyen lakom, ahol már látszik hogy mi lesz a történet vége.
Mindenkinek csak azt tudom ajánlani, hogy szerveződjenek önvédelmi csoportokba, találjanak egymásra pártoktól függetlenül, és készüljenek fel az elkerülhetetlen harcra.

ROMANI ITE DOMUM! 2008.02.04. 07:21:19

Nem tudom, mit kell ezen cifrázni... ne szégyelld, hogy nyilas vagy! Légy büszke rá!

Igazmagyar 2008.02.04. 07:22:44

Hunnia ellenségei mind semmirekellő, hazaáruló mocskok.
Mindenkit le kell vadászni és példásan megbüntetni!
A mai gazdasági-politikai elitet, zsidókat, cigányokat, hazaárulókat, komcsikat mind likvidálni kell, mert különben elpusztul a magyar nemzet.
Aki magyar velünk van!

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.02.04. 08:00:12

Jajjj! trollok! fussok ki merre lát!

gat or 2008.02.04. 08:03:11

En kerem azt varom, hogy ki es mikor fogja vegre levadaszni princz gabort es a vip listan szereplo baratait? Meta "jog allam" kurvara nem igyekszik melto buntetest kiszabni azoknak akik 130 milliardot + lopptak el akozvagyonbol, es tok mindegy , hogy utana meg mennyit loptak masok, hogy konszolidaljak a bankot, mert azokat is kellene, nem pedig egymasra muytagatni es klasszul elsimitani a hullamokat. Kene egy tokos banda olyanok amint a moszad elodjei akik a haboru utan mindefele felhatalmazas nelkul sorra kivegeztek a naci bunosoket akiket megtalaltak. Nem keves ember halalat okopztak ezek a gazdasagi bunozok kozvetve, agyverzesek, infarktusok, helyeteln taplalkozas, stressz... gyilkos gecik vannak a hatalomban a parlamentben, az rendorsegeken, az ugyeszsegeken, a nemzetbizonytalansagnal, az apehnal, a foldhivataloknal, a statisztukusoknal akik hamisitanak, az ujsagiroknal, a teveseknel, radisoknal, az onkormanyzatoknal.... mind rohadt hazaarulo pitianer moho gyilkos... ideje lenne a fejeseket levadaszni, jol beszarna ferges maradek... miert csak ok gyilkolhatnak, miert nincs senki aki tomlocbe vaghatna ezeket a fergeket egy eletre? ... akik szerint meg lehet oldani ezt valamilyen szelsoseg nelkul az sosem olvasott a tortenelembol... vagy komplett hulye vagy resze az elnymoknak... amen

kemotox 2008.02.04. 08:13:22

gat or, másodszor is ámen.

naja 2008.02.04. 08:15:56

Nem értem a bejegyzés szerzője miért akad fenn egy teljesen jogos magyar önvédelmi reakción?
Kb olyan a helyzet, mint a saját és mások szarába, mocskába nyomott fejű "hülye" magyaron számon kérni, hogy kérem Ön nem beszél szalonképesen! Sőt mivel ellenkezik is a magyar parasztja - akkor az nyilas! Érthetetlen, hogy miközben egyre ellehetetlenítik életét, ő nem által védekezni.
És, ami a legjobban fáj, hogy az amúgy is egyoldalú liberális médiát erősíti a bejegyzés = sikeres agymosás! Gratulálok! Igazi robot lettél! ;)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.02.04. 08:23:03

Budaházyval egy gimibe jártam. Mit mondjak, nem vagyok túl büszke rá...

kemotox 2008.02.04. 08:25:31

Jó példa Izrael és a moszad, de hatalmas különbség, hogy ott az állam halgatólagos beleegyezésével nyírták ki az ellenségeiket, nálunk pedig pont azoknak a politikusoknak kéne elnézni a dolgot, akiket éppen levadásznak.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.02.04. 08:40:08

"Ezt a levadászást meg nem a Gyuláék kezdték el?"

Na, így alakulnak az urban legend-ek: "Az egyenként vadászunk le titeket" modat Kövér doktor száját hagyta el állítólag egy parlamenti folyosói beszélgetésen, miután 98-ban hatalomra kerültek. Szóval nem kéne még ezt is áttolni a túloldalra...

skorpio 2008.02.04. 08:40:33

Ha a levadászás megtörtént, azután hogyan?

Tibet 2008.02.04. 08:43:22

Kemotox! Érdekes, én úgy emlékeszem, hogy a Budaházy féle hídfoglalás után lett medgyessy olyan népszerű, mint azelőtt és azután soha. Biztos, hogy a Fidesz mozgatta Budaházyt?

antiballib 2008.02.04. 08:45:06

hajrá toroczkai, budaházy. zéró tolerancia a poszkomonista, kilincsorrú, megélhetési roma banda ellen. Elegünk van az áldemokráciából, gyurcsányisztánban mindent szabad? hadd sipitozzanak a cionisták...

Gabe 2008.02.04. 08:46:02

fedor, ezt Tasnádihoz köti a legenda, a te változatod klubrádiós urban legend... (érdekes, hogy legendát fikázol, miközben állítólagos infóra hivatkozol)

tanár úr 2008.02.04. 08:47:34

A Fasiszták már a spájzban vannak!!!!!!!
..persze ezeket is elkapják majd...és csüccs!

antiballib 2008.02.04. 08:52:51

fedor! mondatodban leírod, hogy "állítólag" kövér mondta a levadászást, majd utána kész tényként hozzáfűzöd, hogy "nem kéne áttolni a túloldalra". Akkor most állítólag vagy tuti?
Ez is pont olyan, mint az a bizonyos köteles beszéd, amely jelzőt kurcsány találta ki, mint ahogy azt a debreczeni által írt könyvben elárulja.
Egyébként a levadászást az agysorvadásban szenvedő tasnáditól hallottam először 2002-ben mielőtt börtönbe vonult, akkor az akkori Sajtóklub munkatársait kívánta mint toleráns talmudista jégre tenni.
slussz

aranyhaj.blogspot.com · http://aranyhaj.blogspot.com 2008.02.04. 08:53:49


Na hála Istennek, hogy már nemcsak a politikusokkal van baj, hanem az újságírókkal is...

Flea 2008.02.04. 08:54:55

Ezt sajna nem sikerült elkapni. A fiúk nem túl okosak, de sajnos rátpaintottak a lényegre zzel a koorupció kérdéssel. Hatalmas szegénységi bizonyítvány nem csak a polelitről, de az egész országról, hogy ezek a díszf**szok az egyetlenek, akik nyíltan kiállnak és elmondják, hogy bizony feleim ez egy rohadtul korrupt ország. Kár, hogy a mérsékelt "erők" ezt nem akarják észre venni. Miért is? Hogy a népet nem lehet átverni? Egy darabig tényleg nem, de ha idővel nem kezelik a koorupciót előbb utóbb a nép, az Isten adta nép, majd elmegy szavazni ezekre! Akkor viszont már majd nem lehet ilyen posztokat irogatni, mert nme lesz szabad Internet. Tisztelt polelit! Tessék minket ettől megkímélni és ne tessék mán annyit lopni!

antiballib 2008.02.04. 08:57:02

jujj az a drága kendekutya! odament tavaly augusztusban a gárdaavatóra a várba, hogy megmutassa mennyire retteg. Szinte beleremegett a Budai Vár, annyita félt a kendekutya. Nemrég a Blaha aluljáróban rettegett egy jót, amikor azuok a cigánybűnözés ellen vonultak fel. De kendekutyának ismét rettegni támadt kedve, hát odament...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.02.04. 08:58:25

Na, én csak az első verzióról hallottam, így hát rágugliztam. Időrendi sorrendben:

1. Kövér László mondta Juhász Ferencnek a Parlamentben.
2. Egy nyugdíjas mondta Kövérre reagálva Horn Gyula lakossági fórumán.
3. Tasnádi mondta az ATV-ben Bencsikéknek, valszeg ő is Kövérre visszautalva.

Egyik se legenda, és a Horn Gyulás félreértésre is van magyarázat.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.02.04. 09:03:04

A köteles beszédet NEM Fletó találta ki. Hangfelvétel van róla. Tény, hogy akár más értelmezést is bele lehet hallani, ha nagyon akar az ember, de Fletó csak annyiban hunyó (bár ez csak nézőpont kérdése), hogy a nekik hasznos (és egyébként magától adódó) értelemzést domborították ki, és használták fel a kampányban. Mindenestre fényévekkel több alapja volt, mint pl. annak, amikor Tompika elfúló hangon bejelentette, hogy "Gyurcsány Ferenc azt üzeni Magyarországnak, hogy bekaphatja" :-)

antiballib 2008.02.04. 09:09:10

Öröm volt nézni, ahogy a mőlt péntek reggeli mokkában Vona Gábor a földbe döngölte Száva Vincét, az egyik megélhetési roma politikust. Jellemző, hogy érvként összehasonlították a móri mészárlást a cigánybűnözéssel... na ez a hajánál fogva előráncigált érv mintapéldánya. Utána pedig jött a menetrendszerű "maga rasszista?" kérdés, s ezzel ki is merült az érvek tárháza, de arra nem volt kapacitás, hogy például lemenjen Nyírmihálydiba, hogy kiássák a pöcét, mert saját fajtája erre nem volt képes, viszont a falut egy szaftos kis hepatitis virusfertőzéssel fenyegették. Az ilyen "emberekkel" mit kezdjünk?

dr. Wilbur Swain 2008.02.04. 09:10:51

szerény meglátásom szerint ez a pár jó lélek/csőcselék valami jót akar tenni, de rosszul
és az a szomorú, hogy rajtuk kívül senki más sem akar/tud tenni semmit (mondjuk ők se sokat...)

antiballib 2008.02.04. 09:16:15

Fedor! nem a hangfelvételt vonom kétségbe, hanem az értelmezést. A "magától adódó" értelmezés kb. két eltelte után jutott kurcsány eszébe, valamit ki kellett találni orbánék ellen, s mivel épeszű érvők már akkor sem volt (most sincs), hát kiötlötték ezt a verziót. Ez benne van a debreczeni könyvben feketén-fehéren! ezt hogy értelmezed fedor? egyébként OV is ebből idézett tavalyi országértékelőjében. Sőt, anno Szili Katinak kellett fájdalmas arccal kiállni, és könnyes szemmel eljátszani, hogy veszélyben a demokrácia. Utána jött a "minket nem lehet megfélemlíteni" sárga sálas akció, majd a rászervezett tüntetés (utcára vitték a politikát).
Egyébként deutsch tompit én is rühellem, semmi helye a fideszben (sem)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.02.04. 09:26:28

ÉN nem olvastam Debreczeni könyvét, én csak arról tudok beszélni, hogy mit éreztem ÉN, amikor először hallottam azt a felvételt, és egyáltalán nem éreztem erőltetettnek azt az értelmezést, amit a szocik fűztek hozzá. Ha az lett volna, akkor nem lett vona sikeres, hanem ugyanúgy közröhejbe fulladt volna, mint Tompika. De talán hagyjuk is, tudnék sorolni ennél nagyságrendekkel aljasabb kampányfogásokat mindkét oldalról, de itt most nem ez a téma.

antiballib 2008.02.04. 09:26:32

bocsika, kiegészítésa az előző commenthez: két hét eltelte után jutott eszébe, sorry

antiballib 2008.02.04. 09:38:09

fedor! nyilvánvaló, hogy az uszításhoz használták fel a hanganyagot, ezért kellett a két hét, mire kifundálták ezt a verziót. A nép akkor benyelte, mert a cionisták (nyilván médiájuk segítségével) megfelelően tálalták a cuccost, s mint tudjuk hazudni (sokkal) jobban tudnak mint orbánék. Nyugodtan guglizz utána, szerintem kövér akkor a "merjünk kicsik maradni" pesszimista szocionista hozzáállást kritizálta, szerintem nem arról szólt, hogy "mindenki akassza fel magát, aki nem nem ért egyet orbánnal".
Ja, olvasd el a debreczeni könyvnek legalább ezt a passzusát, hátha tisztábban látsz majd.

tojgli 2008.02.04. 09:46:10

Engem az az ökörség tud a sírba tenni, hogy egyesek azt hiszik, hogy a kisebb parlament általános nemzeti érdek. Pedig egy frászt.
Kevesebb képviselő, kevesebbet találkozik a választóival, így nem hallja meg, hogy Pistabá legszívesebben pofán vágná...
Kevesebb képviselő, több szakértő, aki nem visel semmilyen politikai felelősséget.
Arról nem is beszélve, hogy a multiknak mennyivel kevesebb embert kell korrumpálni - akarom mondani szakértőként megfizetni, hogy az ő szája íze szerinti törvényt hozzon a parlament.
Azt is vitatom, hogy olcsóbb lenne nekünk a kisebb parlament, mert lehet, hogy csak 200 képviselőt fogunk megfizetni, de szakértőből jócskán többet. Már ma sem tudják a T. Képviselők minden oldalon, hogy miről is szavazgatnak...

Egyébként egy jó kis Dunába lövés akciót szívesen végignéznék! Ma kéz kezet mos alapon védik egymást az urak 386-an...

Ha nem küldünk egy igen világos választ arra, hogy a tolvajlásnak következményei lesznek, akkor azt hiszik az urak és hölgyek, hogy agy jó kommunikációs kampánnyal mindent el tudnak intézni...

tanár úr 2008.02.04. 09:46:45

Tegnap este hallottam Frizbiben, hogy a TOMCAT-nak zsidó az élettársa, (A Hitlernek is az volt). Hát ennyire követekezetesek a fasiszták? Lehet hogy a Torockainak és a Budaházinak meg cigó a feleségük?...ej ej :))
Egyébként kedves fasziszták, azé a Győzikétől és a Fekete Pákótól meg kéne ám szabadítani a médiát, !!!:)))

dowNLoad 2008.02.04. 09:48:27

NE Sírj, Argentína! Jövünk!
Alakul a helyzet:
mitkereselitt.blogspot.com/2007_10_01_archive.html

tanár úr 2008.02.04. 09:48:35

Kövért meg "Orsós" Orbánt nem emlegessétek, mert rögtön szarnom kell:)))

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.02.04. 09:50:40

Cionista médiával jövőkkel nem tudok vitatkozni...

simonmondja... 2008.02.04. 10:03:56

Na ezt a sok kommentet érdemes volt végigküzdenem.
Szóval azért kell a két okostóni, mert majd tőlük múlik el a korrupció,
szűnnek meg a cigányok,
javul a kistelepülések gazdasági ereje,
szétrebbennek a világban a szociológusok,
feladják a politikai pályát a most politikából élők,
minden hatalom a dolgozó népé...
hoppá.

Téglagyári Megálló 2008.02.04. 10:04:58

Mi van, kikerültünk a főoldalra?

antiballib 2008.02.04. 10:25:49

Tanár Úr és Fedor! A frizbi melyik tévén is megy? ja persze: a hitgyülitévén. Néha belehallgatok a betelefonálós műsorba, szinvonala gyakorlatilag megegyezik a szellemi nihillel, ott termelődnek futószalagon a klórozott agyú nyugdíjas gyurcsányhuszárok, s persze itt szerzik munícióikat a ballibek a szájba spermázó albán györgytől, illetve a műkincstolvaj mészáros tomcsitól!! Tanár Úr! Őszinte részvétem.
Pákót és Győzikét a kisebbségmániás cionista média nyomja, ez tény, mindenki saját szemével láthatja őket a két mértékadó csatornán. Innetől kezdve kedves Fedo valóban nincs mivel vitatkoznod, tények ellen nehéz...

tanár úr 2008.02.04. 10:28:05

Jah nem is a Rémhír TV-t nézek ahol a kis toporzékoló gonosz törpét éltetik és a HITLER utódját látják benne!!!!

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.02.04. 10:28:58

Győzike a magyar válasz Ozzyra.
de ettől még földbunkó. amerre jár, görbül a téridő a taplósága miatt.

a jelek szerint ez kell a magyarnak.
na, pl. ezért sincs tévém.

ApukadHUN 2008.02.04. 10:29:31

a két kis móka miki, akik azért nem tudnak eredményt elérni, mert a média, meg a zsindex, meg george bush, meg hókuszpók eltéríti az igaz embereket az igaz útról.

úgy látom nagy családja van szabó albertnek dabason.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2008.02.04. 10:34:36

szegény mtv-sek, és mr-esek...a két főellenálló rajtuk kívül szerintem nem sok újságírót fog találni, aki az "államtól kapja" a fizetést:) ugyanakkor a kérdés inverze, hogy akkor nekem kell-e félnem magánpénzből fizetett újságíróként, vagy folytathatom nyugodtan tovább nemzetpusztító tevékenységemet?

amúgy én azt nem értem, hogy ha nekik már (a klasszikus szabó dezsői úton haladva) ellenség lassan az egész ország - az állam emberei, a multik zsebében lévők, a pártok, a kisebbségek, az egyházak, a zsidók, a melegek, az ateisták, a balosok, a jobbosok, a liberálisok, az értelmiségiek, stb, és van ez a hunnia nevű izéjük, akkor miért nem mennek vissza mondjuk Levédiába?

hézagos földrajzi ismereteim szerint ott pl elég hely van, bár kicsit mocsaras. oda mehetnének, aztán nem zavarnánk egymást, nyitnák konzulátusokat Ufa-ban, meg Budapesten, vagy mondjuk Battonyán, és nemzethalál esetén kaphatnának használatba vételi opciót a Kárpát-medence területére.

Sztálin 2008.02.04. 10:36:17

Eljött az idő amikor a tisztelt Házban fel kell sorakoztatni ezeket a pállottszájú hintalovakat és minden tizediket kiléptetni. És lenne itt rend,fegyelem,érces tekintet,enyhe mosoly. Meg GDP.

lilla 2008.02.04. 10:48:00

Na ezt nevezem igazi vélemény(de)formáló írásnak. A sok hülye meg annyit ért belőle, hogy utálni "kell" valakit. Hogy miért, az nem számít, lényeg, hogy a megmondóember leírta, hogy a náci-fasiszta-imperialista-lista-lusta jobboldali emberket utálni kell, kuss nekik, és egyébként is bűnözők, így minimum börtönbüntetést érdemelnek.
Gratula!

tanár úr 2008.02.04. 11:02:40

Helyes! Le a cigó Orbán , szocial, 14 havi nyugdíjt igérő, hazug , a választók pénzét eldorbézoló holmi hatalom reményében szavaztató, kollégista fiúkból álló, soha nem dolgozott, élősködő, Fityisz bt-s és fasiszta , kettősbeszédű, Kádár - retró , " nálunk kolbászból lenne a kerítés", kormányal!!! ( aki árnyéka még csak most is önmagának, mert programmja nincs:)))
Ezért árnyékkormány!---de azért mondjon le!!!!!!!!

gargoyle 2008.02.04. 11:03:22

latom sokan batran vizionaljak a hirtelen 5 perces megoldasokat mint a dunabalovest. sajnos a valosag maskepp mukodik, teccettek volna elmenni politikusnak es most eppen megvaltani langoktol olelt kicsit orszagunkat.

ja mondjuk azzal munka is van nem csak szajtepes meg frusztraciokieles. a szorolapkihordasnal gondolom mindenki abbahagyta a politikai ambicioi dedelgeteset :P

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.02.04. 11:07:58

kedves Gargoyle.
sajnos a politikaba/parlamentbe vezeto ut soran annyi pocegodron kell atgazolnod, hogy mire odaersz, pont olyan szarszagu leszel, mint akik mar ott vannak.

szarba kell merulni, hogy tiszta maradj.
roka fogta csuka.

simonmondja... 2008.02.04. 11:11:38

Asszem a két vérmagyar szónok rátalált a Torgyán szétszéledt kaszás-kapás seregeire és
folyik majd a patakvér.

2008.02.04. 11:11:41

Azér el tudnám viselni, ha némely korrupt közhivatalnokot, klienseiket, vagy néhány gyakorlott hazudozót megdádáznának.
Nyilván nem az ő dolguk lenne, de már kurvára nem érdekel.
Viszont Toroczkaiék jó eséllyel ezt is elbaltázzák majd.

És most megyek vissza GDP-t termelni, véreim. Nektek is ezt ajánlom.

gargoyle 2008.02.04. 11:11:52

denever: ez is egy velemeny de akkor meg ha ez termeszeti teny akkor nyilvan akarhany embert geppuskazol le, a helyukre kerulok is torvenyszeruen ugyanolyanok lesznek. ergo feles az egesz gyulolkodes nemdebar?

_vagy_ gondolhatjuk ugy hogy lehet maskepp is csinalni persze, de az bizony nehez es bonyolult

simonmondja... 2008.02.04. 11:13:17

Legalábbis főműsoridőben.

periklész 2008.02.04. 11:13:38



Megoldás: alsó és felsőház. A Parlament is így épült: két pontosan ugyanolyan terem.

Kisebb, csak az emberek által megválasztott politikusokból álló alsóház (azaz kisebb mint a mostani parlament), s egy felsőház ahol az alsóházból jövő törvényjavaslatokat felülbírálják, itt orvosok, tűzoltók, tanárok, mozdonyvezetők, stb lennének megválasztva. És maximum egy parlamenti cikluson keresztül, a következőben nem indulhatna.

A probléma az, hogy ezt a mostani politikai elit egyik szereplője sem akarja, mert túl demokratikus lenne, az ő hatalmuk csorbításával.

tojgli 2008.02.04. 11:14:32

Birom amikor a magyar szocialisták a nemzeti szocialistákat a másik oldalra vizionálják. Tanár úr, a fasiszták az MSZP-ben vannak. Más téma sincs, mint a cigány Orbán. Akkor ki is a rasszista?

Ez a baj, hogy a tanár úr féle senkik alkotják az ország nagy részét. Azt hiszik helyettük Orbán/Gyurcsány -nem kivánt rész törlendő - majd megold mindent. Elég egy vezér, akinek a hátulját lehet nyalni.

Az, hogy a politika olyan, amilyen, az a tisztességtelen állatfajtáknak köszönhető, akik úgy hiszik, hogy a politika egy focimeccs, én Gyurcsánynak drukkolok, te Orbánnak és verekszünk egy jót focimeccs alatt, előtt, közben. Ők meg majd lerendezik.
Nem biztos, hogy Duna kell. Megteszi néhány lámpavas is...

tanár úr 2008.02.04. 11:16:59

Ezen soha nem fognak változtatni! Féltik a poziciót! Sajna a mi kis kapitalizmusunk, vagy 50 évig " fapados" marad:)))

nemecsekerno_007 2008.02.04. 11:20:57

Pipoláj.
bár a cikk annyira nem érdekes, hogy indokolná, de egész jó kis kommentelés jött itt össze.

bbjnick, noname: Teljesen egyetértek, a rendszerváltó elitünk elb*szott 18 évet. Azt hiszem ennyi elég volt próbálkozásra most már mást is oda lehetne engedni. Sajnos maguktól ezt nem fogják megtenni. Ellenben ha nem zavarjuk el ezt a tehetségtelen, döntésképtelen, korrupt vezetői réteget - és itt nem csak politikai vezetőről beszélek- akkor Mo. tényleg egy latin-amerikai szintre fog sűlyedni. Valaki írta, hogy azok akik rasszistának titulálják a borsodi falu nyomorgó lakóját azok valami elit negyedben laknak, a kölkeik is elit iskolába járnak, amit szögesdrót véd a külvilágtól és a környéken nagyítóval se lehet cigányt találni. Na ez a jövő. Latin-Amerika. Banana Republic. Éljen.
Sorstárak, már csak azt kéne kitalálni, hogy milyen módszerrel lehet ezen változtatni.
Kicsit más. Nem akarnék paranoiásnak látszani, de olyan nem lehet, hogy az elmúlt rendszer besúgóhálózatát működtető emberek valahogy még mindig ezt csinálják, csak most nem állami megrendelésre. A KGB-nek például sikerült átmentenie magát több "rendszerváltáson" Oroszországban. Ilyen ha egy szervezet hatalmasra duzzad és már önálló életet kezd élni. (Öntudatára ébred mint a Skynet) :)
Ja és ez fasiszta, kommunista, náci, rasszista kifejezések puffogtatása szánalmas. Ez a szőrszálhasogatásos, szavakba belekötős érvelés épp ennek a lejárt szavatosságú elitnek a módszere, mivel eddig terjed a képességük és a tehetségük. Uff.
Kicsit hosszú lett, de a javaslatom még most is ugyanaz. Mit tegyünk a székházfelgyújtás, levadászás stc. helyett? Találjuk ki, csináljuk meg. Magától a rendszer nem fog változni.

periklész 2008.02.04. 11:31:34

www.mkogy.hu/ternav/index_ter_n.html

íme az a terem, amelyet üres már nagyon régóta. A másik ugyanilyen teremben üléseznek a mostani politikusok

simonmondja... 2008.02.04. 11:32:53

Nemecsekerno_007.
Hollandiában és Finnországban, ha jól hallom, más a parlamenti bekerülés.
Nincs küszöb a bejutáshoz a pártoknak, viszont mindenki listáról kerül be.
Előnye, hogy a választó leszakad az erőpolitikáról, és új pártokat is szivesen beválaszt,
másik, hogy a helyi leosztást és a törvényhozási feladatokat nem keverik össze.
Esetleg . Lehet, hogy jó lenne.

gargoyle 2008.02.04. 11:33:48

csak szamomra ellentmondasos hogy azok emlegetik a latin-amerika meg banankoztarsasag kifejezeseket akik a kov felmondatban elzavarasrol beszelnek? :o kulturalt demokraciaban tudtommal levaltas a szokas nem pedig traktorosforradalom a hadsereg segitsegevel...

amit tenni lehet: osszegyujteni a hasonlo gondolkodasuakat, sokat melozni, meggyozni meg tobbeket, torpepartta valni, aztan koalicios tarssa valni, majd megjavitani az orszagot. csak ez 15 ev es boszme sok melo (: de barmely mas ut csak meg lejjebb nyomja a szarba az arcunkat ugye.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.02.04. 11:38:33

gargoyle.
felreertesz. en nem akarok senkit legeppuskazni.
azt irtam csak le, hogy kvazi hoborogni felesleges.
a demokracia nincs felkeszulve arra, hogy hogy a nep akarata nem talalkozik a nep akarataval.
lehet keseregni, kukat gyujtogatni, satorozni - de ki kell varni a 4 evet,
aztan mashogy kell szavazni.

per pillanat a politika zartkoru. oda nem jutsz be angyalkent. penz kell. sok penz. sok tamogato. se penz, se tamogatas nincs ingyen, mindenki var valamit cserebe erte. es sok tamogato szajat nem tudod azzal betomni, hogy normalis magyarorszag.
le kell menni a melybe hogy felkerulj az elitbe. mutyizni kell, nyalni kell.
legalabb is idehaza. ugy ertem, ha meglevo politikai eroben akarsz vezeto/iranyito szerepet szerezni. de mire odaersz, elfelejted, miert is mentel oda.

aki disznok koze keveredik, azt megeszik a korpak.

ezen a geppuskazas nem segit. jelenleg ugy lehet elitvaltas, hogy a meglevo banda leteszi a lantot. szerinted leteszik?

Budahazi es Torockai pedig parodiaja onmaganak. turulmadarral, aranybullaval, meg tehenbabuval nem lehet orszagot kormanyozni a 21.szazadban. lovon se fogunk jarni a pusztaszeri parlamentbe.

lehet vitatni a jelenleg ervenyben levo alkotmany minoseget, de azert azt necces lenne kijelenteni, hogy szar ahogy van. es ha tortenetesen szar is, akkor sem nehany beszivott revitalizalt samanutanzatnak kell megirni az ujat egy kancso kumisz mellett.

fasiszta veszely nincs egyenlore. hulyeveszely az van. oldaltol fuggetlenul.

gargoyle 2008.02.04. 11:43:20

periklesz: es ez mennyiben lenne csodatevo eszkoz? mostanaban pl a modonyvezetok nem ugy tunnek mint akik felelossegteljesebb emberek lennenek barkinel .) csak hogy egy kulonosen elmeleti szakmat emeljek ki az altalad emlitett listabol. el kene felejteni hogy mindenki ert a politikahoz. csak kicsiben nezz korul hany szar fonokot latsz, aki azt hiszi hogy azert mert o jo esztergályos/orvos/tanar whatever mar rogton tud embereket is iranyitani. ez is egy szakma amit tanulni kell, en szivesebben veszem ha valaki 10 even at tanulja mielott belekezd, mintha a mozdonyrol rogton a parlamentbe kerul .)

gargoyle 2008.02.04. 11:44:46

denever: akkor valamit valoban felreertettem nalad, esetleg korabbi hozzaszolot vizionaltam a neved ala. ez amit irtal most mar egesz vallalhato (: kiveve a korpas reszt, a hatalmi technikak nem mondom hogy szepek de szuksegesek. nem erdemes fitymalni es leszolni oket.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.02.04. 11:45:18

Tessék mondani, ez már a Polidili, vagy ahhoz a hibbant geszthinek is ide kellene még gurulnia? És vajon miért pont Oli bácsi bejegyzése alá gyűlik a magyar internet legalja?

Válaszokat követelek, mert különben számonkérőszék!

periklész 2008.02.04. 11:46:02


Csak listáról való bekerülést elfelejteni! Pont ez a mostani parlament rákfenéje, tumora! Olyanok is bekerülhetnek így akiktől aztán mindenkinek feláll a szőr a hátán! A legrosszabb megoldás. Mindenki csak megválasztás útján kerülhessen be. Ha nem akarják a választók, akkor ne kerülhessen be.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.02.04. 11:47:47

elGabor:
a blog.hu-n meg kint van a skizos cikk.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.02.04. 11:48:17

Oli bácsi, első mondatodtól az utolsóig egyetértek, egynél (személy szerint) némi lécrezgést érzek: "Egyrészt mert ez nem csinálás, ez finoman szólva az individuális öntudat hipertrófiája, durvábban szólva nyilas tahóság. (Az összeesküvés-elméletekbe most bele sem megyek.)" – ez így valóban túl általánosra sikerült, mind nyilas, mind összeesküvő, mind individuális öntudati szempontból.

gargoyle 2008.02.04. 11:50:09

periklesz: te a valasztokeruletedben hany ottani kepviselo fogadoorajan jartal? hanyat ismersz szemelyesen? hanyat tudnal kivalasztani 10 fenykep kozul az elmult sok evbol? en bevallom pl egyik kerdesemre se tudnek pozitiv valaszt adni. akkor nem illuzio hogy ok majd aztan jobban lesznek kivalogatva es jobban torodnek a kornyekkel? :o

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.02.04. 11:51:45

Így van: még csak nem is nyilas. Egyszerűen csak szánalmas, buta, és aljas. Egy rendpárti állam őket bólintaná képen másodiknak, rögtön a bűnöző csürhe után.

periklész 2008.02.04. 11:56:38

gargoyle: márpedig pontosan, hogy egy ilyen hétköznapi (de ugyanúgy demokratikusan megválasztott!!!!) emberekből álló kontroll jelenthetné az igazi megoldást. A mozdonyvezető csak egy lenne a sok közül és a pedagógus szakszervezeti megválasztott, és a máltai szeretetszolgálat képviselője közötti széken üllne.

simonmondja... 2008.02.04. 12:12:25

Periklész.
Igazad van minden seggarc a listák elején elvesztené a választókerületipróbát.

Csakhogy, ha nem lenne egyéni, de nem lenne küszöb sem,
aki rászavazna a nagypártokra, az a seggarcokat akarná,
aki pedig nem, az bátran bejuttathatna 10 új kispártot.
Nem lenne nehéz .
A választók pedig ismét beleszeretnének a demokráciába.
A szélsők is bejutnának, és nem lennének olyan lekonyultak.
Minden törekvés kapna egy neki való helyet.

Pár választás, és túl lennénk a rendszerváltás nagyjavításán.

Nos?

gargoyle 2008.02.04. 12:13:13

es mit fog tudni ez a 3 ember egyutt az egeszsegpolitikarol vagy a nyugdijrendszerrol de akar a honvedelemrol? :o jo az ha olyanok dontenek akik egyikrol se hallottak sose, de kacsaztatni meg M55ost elvezetni szombathelyre uberprofik? :o

simonmondja... 2008.02.04. 12:16:59

Gargoyle.
Periklész.

A kétkamarás parlament mozdonyvezetőkkel és máltaiakkal, olyan, mint
Kádár munkásokkal feltöltött parlamentje.

Vessétek el a főkötős kombájnoslány képviselőket.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.02.04. 12:17:21

simon,
a baj az, hogy permanens naciveszely lenne a t.hazban.
mert ugye ez folyik a mediabol ejjel-nappal. hogy ezek mar a spajzban vannak. a nagy partnak ez meg kulon jo.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.02.04. 12:19:51

egyebkent gondolkodjunk egyutt.

melyik orszagban van szelsojobb part a kormanykoalicioban? csak nem a viper toro Jan Slota tarsasaga?
Es hol volt vilagraszolo romabalhe? csak nem szlovakiaban?
ott mentek a kilatastalansagba betonozott ciganyok falurol falura boltokat rabolni, ha jol emlexem.

egyebkent biztos nincs kapcsolat a ket esemeny kozott.

simonmondja... 2008.02.04. 12:22:20

Denever.

Nem gondolom, hogy baj lenne belőle.

Asszem én nem félek ettől a náciveszélytől.

Téglagyári Megálló 2008.02.04. 12:23:13

elGabor, számonkérőszékről az jut az eszembe, hogy reggel a Lánchid rádióban beszámoltak arról, hogy Avarkeszi Dezső szocialista képviselő azért nem ment el egy lakossági fórumra, mert az "számonkérés" lenne. Na ez szép, érzi, hogy van mit rajta számonkérni, és nem is tagadja...

periklész 2008.02.04. 12:33:36

gargoyle: lehet hogy meglepődsz, de nem tudna kevesebbet egy mozdonyvezető, mint akármelyik mai parlamenti politikus! Ez a vicc az egészben! Elmeroggyant a legtöbbje a Parlamentben.

S szabad információáramlás van, egy parlamenti képviselővel megegyező információhoz tudsz te is és én is hozzájutni, kellő utánajárással. S úgy dönthetsz ahogy akarsz. Mint ahogy a mai parlamenti képviselők is teszik.

S ha a felsőházban nincsenek pártok, akkor nincs pártfegyelem sem! Azaz nincs ilyesformán kötelező szavazás (igen/nem nyomása kötelezően).

periklész 2008.02.04. 12:40:19

simonmondja...:

egykamarás parlament kiszesekkel, kárpótlási jeggyel üzérkedőkkel szerinted jó? Mert ezt mondod. Nézzél szét kik hoznak ma törvényeket Magyarországon! Semmivel sem jobbak, mint egy máltais, vagy egy tanár valamenyik iskolából! Vagy egy vasas szakszervezeti megválasztott! Semmivel sem jobbak.

simonmondja... 2008.02.04. 12:40:49

Periklész.

A dolog röhejbe fulladna, mint a médiákat ellenőrző vakok és gyengénlátók, siketek és nagyothallók civil szervezeteinél.

Tényleg ne gondold, hogy pár népszerű falu bikája nagy dolgokat tudna véghezvinni.

Amit tudnak, már megmutatták, mikor családi vállalkozássá tették a falu földjeit.

Azóta kicsit feszült a hangulat.

nemecsekerno_007 2008.02.04. 12:44:25

simonmondja
Oké ezt értem és ez rendben is van, de én olyan módszerekre gondoltam amikkel ezeket az ötleteket át lehet verni a parlamenten vagyis, hogy ezeket az ötleteket maradéktalanul meg is valósítsák tehát törvény szülessen belőlük. Ugyanis nálunk -mindenféle híresztelés és tévhit ellenére- a demokratikus intézményrendszer kiépült csak a működése hagy sok kívánnivalót maga után illetve az ún. civil kontroll nem működik megfelelően. Ezért kérdeztem azt, hogy lehetséges-e a Kádár rendszer beszúgóhálózatának átmentődése a demokratikus intézményrendszerbe? És itt nyílván nem a beszervezettekre hanem a beszervezőkre és a működtetőkre gondolok. Miért titkosították az ügynöklistát? Miért nem kutathatják a történészek az említett anyagokat? Miért vannak kiszivárogtatások? Ungváry Krisztián egyébként azt mondta, hogy őt nem a listán szereplő nevek érdeklik hanem az, hogyan működött a rendszer. Miért nem akarja valaki, hogy megismerjük a rendszer működését? Biztos, hogy a lakosság közönye, passzivitása is hozzájárul ahhoz, hogy a politikai és gazdasági elit szinte bármit megtehet, de hol vannak azok az emberek akik működtették ezt a rendszert? Mit csinálnak most? Mire használják a tudást amit a késői Kádár-rendszer fenntartására tanultak meg? Nem vagyok összeesküvés-elmélet hívő, de vannak gyanús motívumok és ez egy érdekes kérdésnek tűnik.

Én ezért sem értem miért javasolják itt néhányan, köztük periklész a kétkamarás parlamentet. Megértem az érvelését, de szerintem nem garancia a működő demokráciára a kétkamarás parlament. Civil kontroll kellene. (Egyébként Angliában az egyik kollégám megmutatta videon egy angolnak a tavalyi zavargásokat és elmondta mi történt. Az angol nem mondott semmit, csak rákeresett valalmire a jutyubon és mutatott egy hasonló videot. 90-es évek, péntek délután az emberek letették a munkát 4 órakor és elindultak a városban autókat gyújtogatni, kirakotokat törni. Valami adót akartak megemelni 2-3%-al. Ennyi)

simonmondja... 2008.02.04. 12:46:03

Periklész.

Hát pont arra lenne jó, hogy mások is bejuthassanak.

De, mondjuk én nem Józsira gondolok, a hegyről - bár ő is megtehetné,
hanem azokra, akik szivesen indítanának más pártokat.
Például a felkészült fiatal, vagy akármilyenkorú közéletben aktív, de nyalásban gyenge emberekre.

Vagy esetleg olyanokra, akik becsületesnek gondolják magukat, szemben a polelittel.

simonmondja... 2008.02.04. 12:47:43

Periklész.

Az egyéniben mindig a nyálgépek jutnak fel.
És a polgármesterek.

periklész 2008.02.04. 12:55:31

simonmondja...:

Ne gondold, hogy annál nagyobb közröhej lenne, mint ami most van!

Falu bikája nem lehetne jobban, könnyebben képviselő mint most is! A mai rendszer szerint is bekerülhet, ha egy egész választókörzet (falu) rászavaz. A Felsőházban meg nem falumegválasztottak ülnének, hanem szervezetek nép által megválasztottjai. Az alsóházban meg lehetnének a mostani rendszer szerinti "falubikák", mint pl Karsai :)

simonmondja... 2008.02.04. 12:55:42

Nemecsekernő_007.

Asszem én az ügynököktől ugyanúgy nem félek, mint a náciktól.

Ha jobban belegondolok.

periklész 2008.02.04. 12:59:41

S pont amit mondasz, annak kiküszöbölésére csak egy parlamenti ciklust tölthetnének be! Így a demokrácia sokkal jobban garantálva lenne, mint ma, amikor egy polgármester 20 évig parlamenti képviselő is lehet egyben akár!

simonmondja... 2008.02.04. 13:05:11

Periklész.

A NÉP az nem egy másik társaság, mint a nép.

Ugyanazok, ugyanúgy választják és futtatják a fejkendős kombájnoslányokat, mint a falubikája Karsaikat.

dowNLoad 2008.02.04. 13:06:57

Győzike a magyar válasz Ozzyra.
de ettől még földbunkó. amerre jár, görbül a téridő a taplósága miatt.

NEMCSAK ott görbül, az egész parlament egy tér-idő szakadás, a bemondásra juttatásokkal, 1992-es büfé áraikkal, felelősség nem vállalással, nagyarcúsággal, stb..

Ilyen ha egy szervezet hatalmasra duzzad és már önálló életet kezd élni. (Öntudatára ébred mint a Skynet) :)

EZ sajnos egyre inkább realitás, lásd a fizetések legnagyobb egyetértésben való megszavazása, stb.. Aki esetleg nem nézte meg a Budaházy interjút, az akkor nem tudja, hogy ő az egész elitet elhajtaná messzire, Orbánostól, kókástól, veresjanistól együtt. Valamilyen szinten az EGÉSZ ELIT DEGENERÁLT, de így mindannyian alkalmatlanok. Aki kritizálja azokat akik próbálnak tenni is valamit, az szinte beáll az elit mögé, és saját maga ellenében őket védi. (esetleg azt hiszi magáról,hogy ő is az elit része, mint bolgárgyuri, meg az önkéntes patkóbélig nyalók, na az a szánalmas, de viszont káros is) Mintha egy önpusztító program indult volna be, de úgy hogy az utolsó pillanatban ők lelépnek, itt meg ránkzárják az ajtót egy csomó ebolás veszett majommal.

Kádár János 2008.02.04. 13:24:16

Kérdés 1:

Mikor veszik amugy észre a kormányoldalon hogy darabokban az ország és kicsúszott kezükből az irányitás??

simonmondja... 2008.02.04. 13:30:39

Periklész.

Ja, az "egész választókörzet rászavaz" felvetésre,
az ilyen képviselők lehet, hogy nagyon bájosak és közszeretetnek örvendenek egy környéken, viszont nem biztos, hogy
a kormányzás minden kérdésében ilyen tökfesztivált szervező patriótákra lesz szükség.
Lehet, hogy olyan kérdések is vannak, amik
a társadalom, vagy az ország nem egy helyen lakó tagjait érintik egyformán.
Erre valók lennének a pártok.
Ha nem baráti klubokként üzemelnének.

szejler 2008.02.04. 13:31:40

Index címlap széljobb témával: Az érzés amikor az összes B-közép egyszerre rókázik be az ablakodon..

Kádár János 2008.02.04. 13:38:44

Kérdés 2:

Mennyire életképes az a kormány amelyik foglalkozik illetve nem tud mit kezdeni a Toroczkay - Budaházy párossal ill a kuruc jelenséggel 2006 ősze óta?

dowNLoad 2008.02.04. 13:41:16

KÁDÁR, látnád a BANKSZÁMLÁJUKAT!! IGENIS életképesek, évente 3X nyaralnak, 2X telenek, és magvan a 2 autó/fő!

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.02.04. 13:58:34

Smalladam,


Ott qrtad el, hogy ők akarnak párszázan itten maradni, és a maradékot (kisebbségeket, a "cionista befolyás alá került keresztény egyházakat", langyikat, zsidókat, cigányokat, stb.) elküldeni innét:))) No nem Levédiába, meg Etelközbe, mert azok mégiscsak szent placcok, akárhogy is nézzük. Viszont mindenkinek megvan a maga iránya, tehát nem kell Levédiát benépesíteni mindenféle jöttmentekkel (galíciaiakkal meg egyebekkel). A zsidók húzzanak Izraelbe, a cigányok a máglyára, a langyik Friscoba meg Amszterdamba, az egyházak meg kezdjenek el építkezni a Vatikánban meg itt-ott-amott. Azért a zsúfoltság is egy probléma, és szerintem nekik nagyon is pluralista ötleteik vannak:-))

noname 2008.02.04. 15:29:52

Gabrilo, szorongva kérdem, ez tényleg egy ilyen koherens koncepció, vagy csak összeraktad magadnak?
Azért pölö a "cionista befolyás alá került keresztény egyházakat" nehéz lenne eltávolítani, meg a Vatikán tutira kirekesztő lenne egy kálvinista ingatlanfejlesztéssel szemben. :)
Vagy a katolikusok takarodjanak (alijázzanak?) a Vatikánba? A kálvinisták meg Genfbe? Vonalazd már kicsit jobban kör! :)

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.02.04. 15:47:47

noname:

Ott van a Vatikán után hogy itt-ott-amott. Nem akartam elemezni, hogy melyik felekezet hova távozzon:)) Mehetnek a protik ezerfelé, ahogy teccik.

nemecsekerno_007 2008.02.04. 16:24:42

simonmondja.
Nem azzal kapcsolatban említettem az ügynököket, hogy félni kellene tőlük. Nem ez a lényege a felvetésnek. Csak azért írtam, mert bennem felmerült, hogy ezek az emberek most hol vannak és milyen döntési pozícióban. Ugyanis szerintem a Kádár-rendszerben szocializálódott, annak fenntartásában szerepet játszó csoportok ne döntsenek a jövőt érintő fontos kérdésekben. Szimplán azért, mert az ő gondolkodási és döntési protokolljuk ehhez nem elég. Lásd a rendőrséget. Mór, Táncos Gábor, TV székház. Utána ártatlan tüntetők összeverése. Ezek súlyos szakmai hibák. A vezetők hibája, csakhogy szerintem ezek az emberek egyszerűen erre képesek csak. Felettük is eljárt az idő.
Mondom, csak annyi, hogy ne a rendszerváltó generáció döntsön fontos kérdésekben. Kaptak 18 évet, most már másokra van szükség. Azt hiszem elég türelmes volt az "írástudók" és a lakosság nagyobb része. A 18 év töketlenkedése és időnként színtiszta hazugsága elég káros volt. Könyörgöm, családok vettek fel hiteleket, mert elhitték azt amit a "szakemberek", meg a politika mondott. :)

kemotox 2008.02.04. 16:44:19

A parlamentben a képviselők többsége tényleg debil.

Arra lettek kitenyésztve, hogy gondolkodás nélkül nyomogassák a gombokat. Ha jobban belegondolok valóban lehetne csökkenteni a parlament létszámát.

Elég lenne egy fő az ellenzéknek, kettő meg a kormánynak. A szavazások végeredménye akkor is ugyan az lenne mint most.

susu bolondsag 2008.02.04. 16:54:07

letre kell hozni egy partot, vagy akar tamogatni egy parlamenten kivulit. kezdjk el. na, gyerunk

Devil Inside 2008.02.04. 17:18:06

denever:
"lehet keseregni, kukat gyujtogatni, satorozni - de ki kell varni a 4 evet,
aztan mashogy kell szavazni."

Pont az okozza ezt a nagy feszültséget, hogy alkotmányos módszerrel szinte lehetetlen eltávolítani a kormányról egy bármennyire is alkalmatlan bagázst. Valaki erre már írta, hogy ez nem demokrácia, hanem 4 éves ciklusú diktatúra: két - szemmel láthatólag tisztán marketing eszközökkel lazán hozható - választás között nincs számonkérési, beleszólási lehetőség. Ha az emberek nagyrészt hisznek a kormánynak és látják, hogy alapvetően jó fele próbálnak menni, akkor nincs túl nagy baj. Viszont ha egy kormánynál gyakorlatilag hiányzik a felelősségre vonás, határozottan hiteltelen, de legalább izomból, dacból észérvekkel (hatástanulmányokkal, stb.) nem kimondottan alátámasztott intézkedéseket hoz folyamatosan, akkor ott nő a tehetetlenség érzése és a tehetetlenség érzése agresszivitáshoz vezet. (Amiben a kormányközeli értelmiség egy kicsiny, de roppant erőszakos ideológiai nyomulása is benne van, az integráció erőltetése a kórtermektől az iskolákig így valójában senkinek nem kimondottan jó, sokszor kezelhetetlen helyzetet teremet, de legalább alapjaiban veri szét az emberek biztonságérzetét.)

Mindenkinek jobb lenne, ha nem kellene kivárni a 4 évet, még tényleg egyszercsak lelőnek valakit és annak következményei kiszámíthatatlanok, de semmiképp nem pozitívak...

nemecsekerno_007 2008.02.04. 17:19:19

kemotox 1 fő ellenzék, 2 fő kormánypárti gratula.
Nyertél :) Jó. :)))))
Egyébként totál elég lenne 150 képviselő. Megyei önkormányzatokat, budapesti kerületi önkormányzatokat megszűntetni. Mo-on több polgármester van mint Angliában, pedig kb. 70 milliós ország. :)
Ja és legyenek bármikor visszahívhatók egy választói testület által.

LT 2008.02.04. 17:31:30

Devil Inside:

Ezzel a 4 évig kuss!al széditik az embereket.

Sehol nem kötelező kivárni 4 évet, sorra buknak meg kormányok, kormányfők Európaszerte.

Csak sajnos itthon konfigurálták úgy az alkomtányt hogy nálunk kell végignézni 4 éven át egy mondjuk egy elkúrtuk kurzust. Meg a fennti páros izmozását, hőssé válását.

Nonszensz.

nemecsekerno_007 2008.02.04. 17:39:10

Devil Inside, a torkánál ragadtad meg a kérdést.
Öveges módszer. Sajnos ez a bagázs ennyire képes. Persze így csak a jövőnket b*sszák el. Az emberekkel meg lehetne beszélni, hogy változásokra van szükség ha azt akarjuk, hogy egy versenyképes ország legyünk az Unióban és a világban. Szerintem meg lehet.
Példa:
Hódmezővásárhely, iskolák (HVG cikk alapján).
Előállott az a helyzet, hogy iskolákat kell összevonni egyeseket meg kell szűntetni. Mivel fogynak a gyerekek, kevés a pénz meg így ésszerűbb etc. Oktatási bizotság vezetője, gyerekorvos nyilatkozta, hogy (nyílván neki kellett ez levezényelnie) ő maga is megdöbben mert a szülők egy dolgot kértek: Beszéljenek róla. Mondják meg mit akarnak és hogyan akarják és természetesen tájékoztassák IDŐBEN őket. Ennyi. Az választókat embernek kell tekinteni és beszélni velük értelmesen és láss csodát megértik. Már ha nem úgy jön a dolog, hogy holnaptol a Zolikának már egy másik iskolába kéne menni mert.... És ezt hetykén, csak amúgy félvállra közlik (Hogy klasszikust idézzek)

Kádár János 2008.02.04. 17:58:35

3 Kérdés:

Létezik e még a kormánykoalició, vagy csak papiron van összekötve a szocialista utódpárt, a 13% os támogatottságú MSZP és egy 3-4% SZDSZ aki most épp a szocializmus ellen kampányolgat?

Ács Feri · http://reakcio.blog.hu 2008.02.04. 18:08:40

Egészen világosan látszik, hogy nem vezet jóra az újnyilasokkal való cimborálás, nemcsak azért, mert "azt nem illik", hanem mert nem lehet semmivel sem mentegetni, az egyszerűen önmagában rossz, elítélendő dolog. Tehát nem "elhatárolódásra" van szükség, vagy a szokásos, egyoldalú udvarlás folytatására, a kikacsintgatós (egyébként kádári) játékra, hanem végre egyenesen szakítani kell a kétkulacsos himi-humizással. Amíg ezt nem teszi meg a polgári oldal (és szerintem egy jó darabig nem fogja, mert jelen állapotában képtelen idáig eljutni) addig nem tud tartós kormányzáshoz szükséges társadalmi bázist, új többséget építeni. Itt jutunk el oda, hogy igen mélyen vannak a bajok. Ugyanis nem a szélsőségesek és a kádári kisember a polgári oldal bázisa. Meggyőződésem, hogy ez az irány stratégiai zsákutca, mint ahogy azt már két egymást követő választási vereség is bizonyította.

szejler 2008.02.04. 19:06:49

Ács Feri

Én azért nem vagyok annyira meggyőződve arról, hogy az a kádári kisember kívül helyezkedik a polgári oldal bázisán. Mitöbb. Ha körbenézek a polgári oldal jelenlegi bázisán, általában kádári kisembereket látok, 50 felett pláne.

Akkor is, ha tisztességes, adót nagyjából-egészében fizető, keresztény, értelmiségi (társadalom oszlopa) polgárokról beszélünk.

Nem értik a zakatolva globalizálódó világot, nem értik a pénz világát, rettegnek tőle, jó néven vesznek minden állami gondoskodó kart. Van aki a fentiek miatt nem is hiszi, hogy neki mindez valaha pozitívat is hozhat.

Bízom benne: azért mert még nem volt elég lehetőségük kipróbálni. Majd az idő és a gyakorlat segít, ugyanakkor tartok tőle Kádár sokáig folytat még utóvédharcot a jobb fejekben is.

Google 2008.02.04. 19:31:01

Vajon melyik országban hősködhetne tovább Toroczkay miután az ún. tévéostromot vezette?
Vajon melyik országban hősködhetne tovább Budaházy, a hídlezárások atyja?
Melyik országban működhetne tovább egy kurucinfo nevű képződmény, mely a politikusokat vallásuk szerint osztályozza, és bírák, ügyészek telefonszámával boltol?
És miből fognak levadászni, magyarul: honnan a pénz? Ki fizeti az apparátust? Költségvetési pénz nem jár nekik tudtommal. És ők, tessék mondani: állam az államban, vagy ez most itt hogy?
Rengeteg kérdés adódik és nem csak kacsingatás szintjén. Ez már összemelegedés, összebujás, és nem az ellenzékkel.

kemotox 2008.02.04. 19:52:49

Google, az ilyen emberek, tőlünk délre és keletre egész jól működnek. Szerbiában az egyikből miniszterelnök lett, miután elzavarta Milosevicset.
Tőlünk nyugatra nem működnek ilyen emberek, mert ott nincs miért megostromolni a tv-t. Hidat elzárni persze szoktak, meg néha az egész teherforgalmat megbénítják.(pl spanyol, francia gazdák)
A kurucinfo meg az USA-ban működik, úgyhogy a válasz erre: pl USA.

Egyébb értelmes fidesz-fan kérdés?

nemecsekerno_007 2008.02.04. 19:55:56

szejler
Sajnos elég jól ábrázolod a dolgot. A kádári kisemberek ezektől valóban félnek, de ez nem lehet indok a modernizáció elodázásához. Persze hogy félnek mert nem ismerik a rendszert, de már van olyan aki igen és az el tudja nekik is mondani és tud segíteni. A nyugdíjasoknak is el kell magyarázni, hogy nincs keret 14. havira ha beleszakad a versenyszféra akkor se. Ugyanakkor az se biztos, hogy segít. Szerintem sokkal többet ér ha van egy szakember (szociális munkás pl.) aki hetente legalább egyszer egyáltalán ránéz az idős emberekre, beszél velük és segít ilyen ügyekben. Az a nyugdíjas házaspár aki decemberben megfagyott a saját lakásában Mátészalkán, az is kapott 13. havit. Sokra mentek vele. :( Na ezt nevezik hamis szolidaritásnak. Ilyenekre épül az egész rendszer.

Ja és még valami amit meg a fiataloknak és a versenyszférában dolgozóknak kell megérteni:
A nyugdíjasok többsége igenis keményen dolgozott amíg dolgoznia kellett, csak a vezetés volt olyan amilyen (mindent szétloptak pl.) meg a rendszer volt hazugságra épülő.
Utána meg majdnem ugyanezek az emberek mondják, hogy hát nincs pénz nyugdíjakra, sajnálju és beülnek a minisztériumi A6-osba amit szintén közpénzből vettek. Ez egy kicsit azért bicskanyitogató, azt azért bárki elismerheti.

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.02.04. 20:00:25

Kemotox,

Milosevics a.k.a. GyF. Remek párhuzam! A proletárdiktatúra is jobb volt, álá Csoóri. A minta természetesen az, ami tőlünk délre, meg keletre van. A szétbomlott Jugó etnikai tisztogatásai, és Putyinizmus.
Hülyének-e nézel?

LT 2008.02.04. 20:20:21

kemotox:

Nyugati országokban is van miért gyújtogatni lásd Franciaország zavargások vagy balfasz terroristák tavaly nyár Anglia, csak ott kezelni tudják az idiótákat.

kemotox 2008.02.04. 20:50:43

Ha jól emlékszem, a székház ostromkor még nem neveztétek őket terroristákak. Akkor még reménykedtetek, hátha ebbe belebukik Gyurcsány, aztán jöhet helyette Viktor. Mintha akkor rednőrterrorról nyavajogtak volna a fideszfanok. Csak jóval az események után lett belőle csúnya szélsőséges, miután a Fidesz vezérkar látta, hogy nem jött be a dolog.

Persze ha megbukott volna a kormány, most szobrot állítanátok neki. Látjátok, ennyin múlik.

hiba 2008.02.04. 20:54:48

Egy időben sokat olvasgattam Budaházy interjúit, írásait a neten. Elég érdekes összevetni ezek színvonalát a hasonló műfajokban termékeny Tomcat-ével akár. Így még szembeszökőbb a látlelet, hogy ez az ember rém egyszerű. Van egy kedvencem tőle a kurucon, ahol valami amerikai rajzfilmből vezet le nemzetmentő indulatokat. Én a kalandozó magyarok esetében csak attól az egytől félek, hogy nehogy elkezdjenek robbangatni a nagy küldetéstudatukban, az szar lenne. Amíg ezt nem teszik, szükség van rájuk is ebben a mi kis társasjátékunkban.

LT 2008.02.04. 21:14:08

kemotox: még csak nem is terroristák, idióták.

az hogy ki mit gondolt, nem érdekel, számomra a hidfoglalás óta az egész budaházy és kurucz világ mindig is egy értelmezhetetlen tévút. a legnagyobb hiba volt őket engedni teret nyerni, mind kormány és ellenzéki oldalról.

szobrot pedig gyurcsány érdemelt volna bátorságáért, ha utána azonnal lemond ahogy kijött az öszödi szöveg.

mivel nem tette, tovább élteti a követkemények nélküli országot, amibe a fennti duó hunnia akciói is beleférnek.

nonszensz.

gothmog 2008.02.04. 21:24:32

A "levadászni" (hunt down) kifelyezést George W. Bush használta nyilvánosan -úgy, hogy az egész nyugati civilizáció hallotta- először, 2001. szeptember 11.-én. (azért javítsatok ki ha tévednék)

gothmog 2008.02.04. 21:31:15

Mondjuk ez így visszaolvasva hülyeség, nyilván voltak a történelemben mások is akik használták, de Bush akkori beszéde után jött divatba. Így pontosabb talán.

medve 2008.02.04. 21:36:00

LT! Egyetértek. Már csak az érdekelne, ha ennyire a kormánynak kedveznek a kurucosok, kik engednek nekik teret nyerni.

Hiba! Az jó, hogy kellenek azok, akiktől fosunk, olyan sötétek. Jó kilátás.

Kemotox! Rém egyszerű a világlátásod, gondolkodni azt nem akarsz. Soha nem nevezték őket hősnek (bár kétségtelen, van egy küldetéstudatuk, amit néhány féleszű visszaigazol). Budaházynak és Torozczkai sötétsége nem akadály arra, hogy minden demokratikus embert felháborítson 2006 október 23-án a rendőrségi eljárás meg az azóta folyó bírósági ügyek. Amúgy kínosan kerülitek Toroczkai gyanús múltját, pedig a heti Válasz és a HVG írásaira sosem érkezett válasz, nem beszélve Budaházyról, akinek megvan az a tulajdonsága, hogy mindig akkor tartóztatja le magát, amikor a kormánynak balhé kell. 2002-ben és tavaly március 15-én is ez volt.

Ács feri! Vagy igaz, amit mondasz, vagy gondold mellé, kogy egy poszkommunista elit igazságtalanul képes összemosni a polgári oldalt ezekkel a szélsőségekkel. Azért ne legyünk teljesen naívak.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.02.04. 21:38:09

LT, DevilInside:

jelenleg nincs demokratikus módszer a buktatásra.
csak a politikai harakiri. ezen semmivel nem lehet
változtatni. népszavazással sem. Ezen egy igaz
kormány tud tekerni, ha 2/3-os többsége van, ellenkező
esetben az ellenzék jusztse fog együttkattintani.

a fő baj most, hogy a kormánnyal való gecizés hatástalan.
a sztrájkot az utca embere szívja ki. minden szar a mi fejünkre hullik.
odafent a kupolában meg legyintenek, hogy majd megunják.
A vasutasok sztrájkja - függetlenül attól, hogy fizuért vagy eütörvény ellen - nem a miniszterek bejárását nehezíti. majd pont a máv fog itt
megtörni: nincs utas? na és? egy gonddal kevesebb. amugy se abból van a zseton.
ha meg eléfekszel a képviselői verdának, hogy ne tudjon bemenni megszavazni a bizalmatlansági indítványt, téged visznek el a diliházba, mert akadályozod a "honatyát" a munkájában. persze valószínű, hogy a honatyát le lehetne ültetni 50-100 évre a sikkasztások miatt.

nekem tetszett Orbánék felelősség-számonkérő tervezete, de az megbukott az alkotmánybíróságon.

olyan bagázs kell kormányozni, aki be meri vállalni a szigorú számonkérést és a feketézéssel járó szankciókat. azok mernek esetleg változtatni a dolgokon.

sokat gondolkodom azon, hogy egyszerűbb lenne elmenni innen. 1-2 hónap alatt kapnék ilyen vagy jobb állást tőlünk nyugatabbra. de aztán eszembe jut az is, hogy nem _nekem_ kell elmenni, hanem másnak.

medve 2008.02.04. 21:43:16

Denever! Azért nem árt jelezni, hogy nem vehetnek teljesen hülyének. Erre jó a népszavazás, kormánybuktatás nélkül is.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.02.04. 21:44:10

medve,
ezt próbáltam feljebb leírni simonmondjának is.
most, magyarországon a nyilaskártya mindent üt.
akár van, akár nincs, ez az adu.

ehhez azért kell egy jókora aszisztáló embertömeg.

egyébként Navracsics barmi jól odaszólt egyszer Gyurcsánynak, amikor a tánctanár már megint a szélsőjobb kamrabeli előretörését és a hülyék pártjának együttkokettálását ecsetelte. megkérte, hogy modja az ő szemébe (bele), hogy N fasiszta. vagy mutasson már valakit a fidesz/kdnp frakcióból, aki szélsőséges jobber lenne.
szerinted mi történt ezután?

dowNLoad 2008.02.04. 22:08:13

em értik a zakatolva globalizálódó világot, nem értik a pénz világát, rettegnek tőle, jó néven vesznek minden állami gondoskodó kart. Van aki a fentiek miatt nem is hiszi, hogy neki mindez valaha pozitívat is hozhat. (hozott-e?, csak ha a haveri ELIT kör tagja vagy)

EZ ROPPANT SÖTÉT VOLT. Ennél még kádár is többet tudott, és csak 20milliárd USD adósságot halmozott fel. Most 110Milliárdnál tartunk, viszont cserébe kaptunk munkanélküliséget, meg KORREKT PIACOT/VERSENYT, haha
ÁCS, Szejler roppant gázos sötét figurák vagytok!

Ekkora adók mellett miért is várná el bárki a gondoskodó államot???? Ja, hogy magasak az adók? CSaljál te is, neked nincs OFFSHORE céged? CSórikám, akkor te lúzer vagy, mit pattogsz. Verseny? Amikor az Angliában dolgozó Magyarokat az ANGOL MUNKÁS védi meg(a saját érdekében), hogy ANNYIÉRT NEM dolgozhat, meg hogy EZ (az) NEM K.Európa, meg ITT (ott) VAN szakszervezet,és nem érdemes velük b@szakodni. Prinz Gábornak szobrot fognak állítani, mert el(be)ismerte, hogy elqúrta. A HŐS. ÉLJEN! Szűnni nem akaró ütemes vastaps, felállva tapsol a bgy és gyp fanokból álló agymosott tömeg. (közben a zászlókkal tüntetőkre kiabál a kórus :MOCSKOS NÁCIK! Halmozottan előnyös helyzetű államtitkári állásra keresünk: izraelita vallású, roma és Nigériai vagy más Afrikai felmenőkkel rendelkező homoszexuális beállítottságú jelentkezőket! magyar állampolgárság NEM feltétel, erdélyi származás kizáró ok!)

tata86 2008.02.04. 22:09:22

Ez a civil kontrol megteremtésére tett újabb kísérlet. A nyugai demokráciákban van ilyen baromság is. Igaz ott működik valamennyire a rendőrség is, meg a bíróság is... Ha nem érik el a média ingerküszöbét leszarják, ez van, kell a marketing. Nem mindenki mögött vannak ott Széles Gábor milliárdjai.

Ahelyett hogy a reakció játsza a szalonjobbot, inkább készítsen tényfelteró riportokat. Akár Torockairól (,bár kötve hiszem hogy ő Mo legnagyobb problémája) akár a jelentlegi (nem csak "balos") elitről.

medve 2008.02.04. 22:26:54

Ideiglenesen visszavonultak ezután. Ideiglenesen.

szejler 2008.02.04. 22:36:33

dowNLoad

Remélem nem haragszol, de mosolyt csaltál az arcomra. Grazie.

Esetleg válaszd szét a korrekt piacgazdaságot, attól amit pl Kóka képvisel. Utóbbinak kevés köze van az előbbihez, és meglepően sok a szocializmushoz.

dowNLoad 2008.02.04. 22:59:21

Szejler, szerintem kókadt csak SAJÁT MAGÁT képviseli. (közben persze nagy mesemondó)
Az egész kÖZGAZDASÁG egy hatalmas kamu, szerintem, mindenhol a piramis-építés zajlik, semmilyen más struktúrát nem tudnak elképzelni ezek a figurák. Az meg nem vált be: lásd, pilótajátékok, meg egyéb struktúrák, ahol a top 1% viszi el a haszon 99%-át, ez egy lámpavason himbálózó politológus, szociológus, közgazdász, politikus, stb. tömeget fog eredményezni. (előbb vagy utóbb, de mindenképpen)

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2008.02.05. 00:34:11

Oli bácsi, ez a poszt most nem egyéb, mint egy fedett Fidesz-nyalintás, ugyanis nagyon lényeges összehasonlításokat az írás elhanyagol.

Gabucino blogján frappáns provokatív jelmondat van: ma Magyarországon nincsen fasizmus, de igény az lenne rá!

Ha a fasizmusba behelyettesítjük a keményen rendpárti, antiliberális és erélyesen nacionalista rendszert (bármiféle irtás meg gyűlölködés nélkül - de a fasisztázól akkor is fasisztáznának...) - akkor ez a jelmondat igaz. Egyfajta új Horthy-korszak kellene - a régi Horthy-korszak visszásságai nélkül. Az 1919-20-as fehérterror helyett - amivel azért rendet lehetett tenni a gyilkolásba-vérengzésbe fulladt "forradalmak" után - 1990-ben jött egy olyan polkorrekt rendszerváltás, hogy még a sortűzperek sem sikerültek, és a korábbi elnyomók, zsarnokok és gyilkos gazemberek Péter Gábortól vérbírókig szépen kapták tovább a kiemelt nyugdíjat...

Innentől kezdve a nagyon sokat eltűrő magyar nép ugyan fegyelmezetten elfogadja a lényegesen nem eltérő "középpártok" uralmát, de ugyanakkor volna igény egy hiteles radikális erőre. Eddigelé sikerült a hitelességet mindig kilőni valahogy. Tény, hogy Toroczkai múltja nem a legegyértelműbb; hogy Budaházy alkalmas időben kerül be; hogy a MIÉP sosem tudott széles tömegbázist teremteni, már csak a kövér drámaíró besúgói papírjai és taktikai bénasága miatt sem; és hogy a Jobbik egyes megmozdulásai ugyanilyen ügyetlenek.

Lehet összeesküvés-elméleteket szőni az egészről, hogy ki, mikor miért kinek az ügynöke; meg lehet azt mondani, hogy tiszta véletlen, hogy rendre kibuknak a radikálisoknál is simlik.

Amit a poszt - számomra érthetően... - messze elkerült, az volt, hogy DE KÉREM, A VEZETŐ "LEGITIM" POLITIKUSOK SEM KÜLÖNBEK! Gyurcsány de facto bűnöző (Altus-Nomentana-Fittelina, őszödi üdülő, stb. stb. stb.), és Orbán, ha kisebbekkel is, de hasonló simlikkel vétette észre magát (a szőlőbirtokosi allűrjei...). Kedves Oli bácsi! Miért nem elemezted, hogy a vezető pártolitikusok esetében az erkölcsi feddhetetlenség szintén hiányzik - és azt a kérdést is fel kellett volna vetned, hogy miért elvárás a teljes erkölcsi tisztaság a radikális jobboldalon - de sehol máshol?!

(Még szerencse, hogy itt nem szokás moderálni, bár lehet, hogy ez most kiveri a biztosítékot...)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.02.05. 01:07:07

Ács Feri · reakcio.blog.hu 2008.02.04. 18:08:40:
"hanem végre egyenesen szakítani kell a kétkulacsos himi-humizással. Amíg ezt nem teszi meg a polgári oldal (és szerintem egy jó darabig nem fogja, mert jelen állapotában képtelen idáig eljutni) addig nem tud tartós kormányzáshoz szükséges társadalmi bázist, új többséget építeni."

A kérdést két részre kell szétválasztani.
Egyfelől, a szélsőjobbtól való elhatárolódás joggal vetheti fel a szalámitaktika rémképét. Ha emlékszel, ott a kommunisták támadták a centrista pártokat azzal, hogy zárják ki a "szélsőségeket". Amikor kizárták, akkor a megmaradt párt jobboldalát kezdték támadni és annak a kizárását követelték. Érthetően nem szabad, hogy ebbe a csőbe behúzzák a jobboldalt.

Másik dolog, hogy mit keresnek manifeszt nácik a Fidesz környékén. Ez egy CDU/CSU-tól lopott stratégia következménye, amit személyesen Orbán nyom. Ha jól emlékszem, Adenauertől származik az elv, hogy a CDU/CSU-tól jobbra nem lehet politikai párt. Ezért szivattyúza el a Fidesz a szélsőjobb szavazókat.

Ebben a tekintetben csúnya tűlzásokba mentek. Személyesen tapasztaltam a 2006-os kampányban, kiket engedtek a párt közelébe. Meg vagyok győződve róla, hogy ezek egy részét az MSZP küldte a Fidesz nyakára provokátornak.

Világosan ki kell mondani, hogy rasszista nézeteket valló emberek nem férnek be a Fideszbe, CDU/CSU stratégia ide vagy oda.

noname 2008.02.05. 02:11:53

Doomhammer, de mettől kezdve rasszista/náci valaki? Mi a kritérium? Aggresszív fellépés? ijesztegetés? kormány-kritika?

Biztos igazad is van meg rálátásod, csak az a gond, hogy ebben a közbeszédben a márc. 15-i trikolóron felül MINDEN más formát lehet szélsőjobbnak minősíteni, élből és megfontolás nélkül, és az már egyből náci és antiszemita és rasszista is. javíts ki ha nem...

Szalámiznak ezek is, amíg lenne egy nagyobb mdf (fidesz) meg egy kisebb meg egy vagy több szélsőjobb (ami megint van, Jobbik és MIÉP). Valahogy a rasszista MSZP-ről (cigányorbános suttogókampány) sosincs szó. :(

teszt:
Nagymagyarországos póló már szélsőjobb?
Koronás címer már az?
Trianioni T?
Kárpátia?
Kossuth-címer?
Árpádsáv eleve?
Lyukas zászló?
Rajzolt turulmadár?
Erdély-címer?
Történelmi zászlók?
Népviselet?
Tarsoly?
Szoknya?
Negatív tapasztalat valamely kisebbséggel?
Ezek emlegetése?

andris 2008.02.05. 02:50:49

Nekem a Toroczkay kissé ellenszenves, meg gyanús, nem fordítanék neki hátat, ha nála van a kalasnyikov. A Budaházy szimpibb, jó gyereknek látszik, a csikósruhát is bírom. Írásaikat nem olvastam. Nem hiszem, hogy komolyan szóba kerülnének a mainál egy fokkal épeszűbb politikai helyzetben. Esetleg a szubkultúra-kutatásokban lenne helyük.*

A kommunikáció minden, csak az a baj, hogy nincs mit kommunikálni, így aztán a kommunikáció is a kommunikációról kommunikál.

Toroczkaiék kemyénykednek: razziát, levadászást hírdetnek, kukát borogatnak, könnnygázt szívnak, és a futást összecsapásnak nevezik.
Az államhatalom keménykedik: terroristákat emlegetnek, meg fasisztaveszélyt. Súlyos, államellenes bűncselekményekkel vádolnak, lakhelyelhagyási tilalmat rendelnek el, előzetes letartóztatást, elhatárolódásra szólítanak fel.
Mindenhol csak a retorika, az egész konfliktus majdhogynem teljesen virtuális térben folyik. Miért vádolják meg Tomcat-et bombagyártással, zárják be a törvényesség határát súrolva, ha aztán felmentik ,és elengedik, és hagyják hogy ugyanazt csinálja, mint annakelőtte? Miért vádolják Budaházyt alkotmányos rend erszakos megváltoztatásának kísérletével, ha aztán egy hatórás abszurd olvasódélután után felmentik? Miért szervez Torockai ötödszörre is alkotmányozó nemzetgylést, ha za előző négy is nevetségbe fulladt? Dehát tudják ők is előre, ha van egy csöpp eszük. Mire való Orbán röhejes vekkerres ultimátuma, ezeregy petíciója, lényegtelen népszavazása? Miért hirdet Gyurcsány korrupcióellenes harcot, miért etetnek állandóan olyan tervekkel, amelyeket aztán nem valósítanak meg? Az egészségbiztosítás ügyében csak erre az idétlen kompromisszumra futotta? Miért hordozza állandóan mindenki a véres kardot, miért?
"ha még egyszer azt üzeni.."

Miért nem folyik valós politizálás, miért nem csinálnak semmit, csak próbálnak úgy tenni, mintha? Miért nem csinál senki semmi érdemlegeset?
Az egész cirkusz csak azért van, hogy megetesse az emberek agyát. Cirkusszal etetnek, a kenyérről magunk gondoskodunk.

A magyar gárda is a médiának szól és a médián keresztül a néphez: nézzétek, melovagoljuk a valóságot. Nem a gárda a veszélyes, hanem az etnikai feszültségek növekedése, meg hogy a falvak nem bírják kifizetni a segélyt.

*Meg igazából engem ez az egész "nemzeti radikális" szubkultúra az íjazással, szíriusszal, szentkoronával, barantával nem igazán zavar.

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2008.02.05. 08:08:56

Kedves MG!
Miért verné ki? (Mármint a biztosítékot.) Én nem láttam a posztban Fidesz-nyalintást, de ha te azt látsz, csak tessék.
A féltudású, nemzetiszocialistává lett informatikus hadd ne legyen mérce már, ha kérhetném. Ráadásul az illető saját bevallása szerint MSZP-szavazó is volt. Nyilván megvilágosodott, és most már ő mondja meg ki a nemzeti. Lehet, hogy libi vagyok, szalonjobbos, stockholmszindrómás meg a jóhalál tudja mi a szittyák szerint, de én soha, I repeat, soha nem szavaztam sem a Szadira, sem az MSZP-re, sem egyéb baloldali pártra.

No mármost a kétségtelenül éleslátó felvetések mellett, ami a pártpolitikusokra vonatkozik: az eddigi hozzászólások egy része általában rendkívül jó abban, hogy munkát adjon a blog szerzőinek, hol kell oknyomozni, mit kell megírni, mit kellett volna még belenyomni. Kedves MG, van blogod, tessék ott megírni. Ez az én posztom, szerintem meg a képalák hiányoznak belőle.

Én hangsúlyozottan nem mentem bele összeesküvés-elméletekbe, úgyhogy rossz helyen kopogtacc.

A végére összefoglalóan, mert látom néhányan küzdenek olvasási kihívásokkal. Toroczkaiékkal nemcsak az a baj, hogy demokratikus normákkal összeegyeztethetetlen dolgokra hívnak fel. Hanem

1. nincs demokratikus legitimitásuk arra amit tesznek (úgy hivatkoznak a népre, hogy az soha nem adott felhatalmazást nekik). Ilyen felhatalmazása a parlamenti pártoknak van. Még Gyurcsánynak is, legfeljebb el lesz véve tőle.
2. nincs erkölcsi alapjuk erre, mert maguk is necces figurák (erről volt szó a kommentedben),
3. lehet, hogy értelmiségi finnyáskodásnak tűnik, de mint régi Toroczkai- és Budaházy-olvasó (2002 óta) állítom, az IQ-juk sincs meg arra, hogy bármiféle társadalomátalakítás kivitelezői legyenek. Mind a kettő egyszerű, mint egy zöldszemes ostoros. Ha megnyugtat, az MDF-fel ugyanez a bajom. Meg Szijártó Péterrel is.

simonmondja... 2008.02.05. 09:13:51

Andris.

"A kommunikáció minden, csak az a baj, hogy nincs mit kommunikálni, így aztán a kommunikáció is a kommunikációról kommunikál."

Jó.
A többi is.

hiba 2008.02.05. 09:28:13

MG: Ez a rögeszmétek, hogy nagy igény lenne a fasisztoid eszmékre a mai magyar társadalomban. Akkor nézzük már meg ezt alaposabban.
1. Van olyan magyar politikai párt, amelyik fasisztoid, rendpárti elveket hirdet.
2. Ez a párt még elődjével szövetkezve sem érte el a parlamenti küszöböt és az azóta tartott időközi választásokon is rendre 3% alatt marad.
3. Rendpártiék azt állítják, hogy azért,mert a média eteti a szavazókat. Ebben azt nem értem, hogy az etethető szavazó, akkor mitől nem eszi meg rendpártiék nem túl cizellált politikai mondanivalóját? Nehéz elképzelni, hogy "marha magyar szavazó" aki hisz TV istenben, ne harapna olyan egyszerű megoldásokra, mint "basszunk oda a cigányoknak", vagy "húzzanak a zsidók izraelbe", esteleg "kalodát, bitót" a közterekre.
4. Erre azt szokták még mondani, hogy nem jut el az emberekhez a rendpárti üzenet. Viszont, ha a "keresztényüldöző" Tilos vagy a magyar gárda körüli médiacirkusz nem jutott el az etethető szavazóhoz, akkor mi? Vagy tényleg úgy képzelik rendesék a mai magyar népet és nemzetet, hogy az a mónikashow után már csak a barátokköztre kapcsol és mindössze annyit akarnak, hogy ugyanezen műsorok az ő ideáikat hirdessék?

antiballib 2008.02.05. 09:40:26

jellemző a sunyi, ultratoleráns ballibekre, hogy ők mindig fellépnek a "fasizmus" ellen, ezzel párhuzamosan " a Zorbán egy koszos cigány" suttogó propaganda mindennapos, ugye Tanár Úr?

mborsik · http://abszurdisztan.freeblog.hu 2008.02.05. 09:43:49

Kurvára elegem van ebből a mentalitásból. Ha nektek minduntalan kevésbé büdös az, hogy a ballib mainstreammel egy álláspontra helyezkedjetek, és fikázzátok a szerintetek hülyéket, mint az, hogy a veletek - akár tetszik, akár nem - egy oldalon állókkal a ballib ellen küzdjetek, akár csak azon a minimális szinten is, hogy eltekintetek az ő kisstílű baszogatásuktól, akkor itt és most ideje abbahagyni az egész Reakciót.

Balfasz a radiklájobb? oké. Balfasz a fidesz? oké. És akkor mi lesz? Szervezzetek pártot, gyerünk! Vagy civil szerveződést, győzzétek meg Orbánt, hogy csinálja másképp, Toroczkait, hogy húzza le magát a vécén!

Baromi nagy potenciál lenne a polgári undergroundban, amit ti képviseltek, és egyre inkább azt látom, hogy bloggoláson és jobber-fikázáson kívűl ezt semmire sem tudjátok használni.

Példa: itt a velejéig gusztustalan szadesz-kampány. Sehol egy ötlet, sehol egy értelmes eszmefuttatás, amit szellemi múnícióként használhatnék a mindennapokban. A kuruc.info horogkeresztes ellenplakátja eddig a legjobb, ti meg budaházyval vagytok elfoglalva. Meg Wass Alberttel, meg a médiahekketekkel, ami annyira unalmas, hogy el sem olvastam mit erőlködtök ott.

Hát sorry, de a saját oldal anyázását nyugadtan meghagyhatjátok Lovasnak. Sokkal érdekesebb.

antiballib 2008.02.05. 09:56:24

hiba! tévedsz, a Tilos rádiós balhé és a magyar gárda körüli hercehurca is eljutott az "etethető" szavazókhoz, viszont ott bukik meg a gondolatmeneted, hogy egyáltalán nem indiferens, hogyan tálalják a dolgokat!!! valamennyi kereskedelmi tévé, illetve antifasiszta és roma szervezetek teleböfögték a sajtót fasiszta, neonáci, és SS-újjáéledés veszélyével, miközben a vágókép alatt egy kb. 16 éves hitlernek öltözött zöldfülű feszített. Még az M1-en M.Kiss műsorában is negatívan állították be az egész eseményt.
Az, viszont, hogy a kereskedelmi médiában plusz a napkeltében zsidó vagy zsidóbarát emberek özöne található, tény, ezzel nem is érdemes vitatkoznod, s ezek nyilván a balliberális eszmét népszerűítik: kissebségek, tolerancia stb...
Egyébként a rendpártiság nem egyenlő azzal, hogy fasisztoid nézeteket vallok, illetve rendpártiként automatikusan a "szélsőjobbra" szavazok.

m.á. 2008.02.05. 10:03:31

Egyre kevésbé hiszem hogy akár minimális szinten egy oldalon állnék ezzel az untergrunddal. Aki az ún. rasszizmust jelentős problémaként képes emlegetni 2008 Magyarországán, azzal én semmilyen oldalra nem állnék. Na nem mintha képzetlenül finnugristázni szimpatiksuabb lenne. Szalámi van itt, komenisták nélkül is.

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2008.02.05. 10:04:15

Én is elmondhatom, hogy miből van elegem?

Abból, hogy mindenki kurv@ra tudja mit kellene írni, meg mit kell csinálni, és neki számtalan jó ötlete van. Merugye az SZDSZ-kampány is.

Ott a blogod, írd meg, baxi. (Hoppá, te is csak "blogolgacc"! Hol vannak a vesénrúgott szocik, levert szadisok, elnáspángolt krisnások. He?)

Ez egy blog, meg egy hozzá csatolt újság. Nem politikai szerveződés, nem élcsapat, verőemberek gyülekezete, nem párt.

Kissé meguntam, hogy a hülyéknek bokázva minden hónapban összeszámoljam, hány jobbos- és hány balosfikázó poszt van. Számold meg te, és ha az előbbiből tíznél több van, akkor gyere vissza. És az a jobboldal, amelyik ennyit nem bír el, annyit is ér/bekaphatja.

ha neked a magyar jobboldal Del Medico Imréje (a. k. a. Lovas István) szórakoztatóbb, olvasd azt, ki akadályoz benne. Meg ahogy látom hüppögve, minket már amúgy sem. Csak a véleményedet írod, írod, írod.

mborsik · http://abszurdisztan.freeblog.hu 2008.02.05. 10:11:11

Semmi köze nincs ehhez a médiatúlsúlynak. A miépnek/jobbiknak azért nincs a jelenleginél nagyobb támogatottsága, mert potenciális szavazóik körében igen keményen dolgozik a nemzeti felelősségtudat. (ez teszi egyáltalán lehetővé a fidesz számára, hogy a szaros neokádári próbálkozásaival egyáltalán majdnem kormányképes. meg az ellenoldal orbitális kontársága) Ismert, hogy a fidesz-szavazók közel 20%-a szavazna jobbrább, ha nem félnének attól, hogy elveszik a szavazatuk. ezzel egybevág a a századvég közelmúltbeli felmérése is, ami azt mutatta, hogy a jobboldalon nagyobb az igény egy új politikai formációra. (bocs, hogy nem tudok linkelni, nem vagyok adatbázis, el kell higgyétek bemondásra). Ez a réteg megérzéseim szerint egyébként nagyon szívesen leadná szavazatát a Reakciós kormányprogramra is. Csak sajnos nálatok az ő szemükben még a budaházyék is ütőképesebbek. (nálam is)

mborsik · http://abszurdisztan.freeblog.hu 2008.02.05. 10:22:11

Hol vannak a vesénrúgott szocik, levert szadisok, elnáspángolt krisnások. He?

Ezt az Erzsébet-hídon kellett volna megkérdezned tőlem.

Én alapvetően szeretem ezt a blogot. Éppen azért, mert elég jó "találati aránnyal" visztek be ütéseket oda, ahová kell. De ha valami nem tetszik, azt hadd írjam már meg! Leszarom, hogy milyen posztból hány darab van. Egy ilyen is sok.

Azt meg talán nem kell hogy elmagyarázzam, hogy akik újságot írnak, közéleti/politikai szerepet vállalnak, netalántán ilyen irányú tanulmányokat folytatnak, és komolyan veszik a véleményformálást, azok igenis viseljék el, ha rájuk pirítanak. Azzal visszavágni, hogy én is bloggolok, nosza, ne csak szájhősködjek, nálam nem ér pontot.

Retry.

ergé 2008.02.05. 10:22:19

de mborsik, mi van, ha mi nem akarunk "ütőképesek" lenni? nincsenek politikai ambícióink, újságírók vagyunk (nem mind :)), nem utcai harcosok.

érvelni szeretnénk, nem ütni.

egyébként bevallom, nekem ebben a pillanatban semmi kedvem nincs a széljobb, a liberók, a szocik és az OV-izmusok és egyebek csesztetéséhez, eccerűen nincs mit mondanom a magyar belpolitikáról...

hiba 2008.02.05. 10:24:15

Antiballib: de pszeudofasisztáink pont azt szeretik hinni, hogy a nép nagy része velük ért egyet valójában, csak nem tud róla. Márpedig ők nem idgenkednek annyira attól, hogy a cigány gyerekeket vegyék el a szüleiktől és átnevelő táborokban nőjenek fel valamint a zsidók nemzettest rágcsáló tevékenységét is bátran hirdetik. Ha viszont valaki ezzel szimpatizál, annak miért lenne elrettentő a média nácizása. Gyakorlatiasabban: ha KG hidegburkolónak tele van a töke a cigányokkal, mert állandóan ellopják a szerszámait a wartburgból, akkor szerintem nem fogja szeretni őket azért, mert Aczél elvtárs azt mondta a napkletében.
Szóval bonyolultabb a világ annál, mint gondoljátok.

antiballib 2008.02.05. 10:31:56

mborsik!
1. egy harmadik politikai formáció utáni igény nemcsak a jobboldalon merül fel, hanem a baloldalon is, sőt szerintem ez egy egyre erősőödő össznépi tendencia, a jelenlegi pártokból egyre többen kiábrándulnak. Tehát az a megállapításod, hogy a jobboldalon nagyobb az igény egy ójabb formációra, önmagában nem igaz (hiába linkelsz be bármit is). Egyébként nem hiszem, hogy a magukat baloldalinak vallók annyira elégedettek lennének a baloldali pártokkal...
2. mi a neokádári próbálkozás? orbitális hazugság, hogy a fidesz az ingyenesség illuziójával áltatja a népet!!! majd az orrod alá dörgölöm január bérlapomat, aztán meglátod, hogy majdnem 20000 Ft-t fizetek be ilyen-olyan egészségügyi hozzájárulás révén! hol itt az ingyenesség? nemrég valamelyik este 10 óra után páromnak erősen megfájdult a füle, el kellett mennünk az ügyeletre, s mivel nem volt beutalónk (hogy is let volna?) egy ezrest fizettünk vizitdíjnak!!! hát a jó édes anyátokat azt... ne rajtam szedjétek be, amit éveken keresztül elsíboltak, csináljanak olyan gazdaságpolitikát, ahol GDP-növekedés keletkezik, s abból pénzeljék az EÜ-t.
3. ha 2002-ben bejut a miép, ma már baloldal sem lenne, nemhogy gyurcsány, 2002-ben a miépre leadott 200.000 szavazat nagyon hiányzott... nem itt tartanánk most...

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2008.02.05. 10:39:11

Mi a probléma a gyakorlati radikalizálódással? Lényegében az, hogy a dolgok a legkisebb ellenállás irányába haladnak, és ha ez a legkisebb ellenállás már a 30-as években is a biológiai rasszizmus és a bornírt ideálok felé vitte a dolgokat, akkor ez ma – amikor az embereknek már politikai műveltségük is orcsány és gyurbán legutóbbi óriásplakátjából áll –, végképp így van. Tehát nincs megfelelő intelligencia mögötte, mint azt az egyébként dicséretesen vehemens jobbik-félék példája is mutatja. Átgondolt "világnézeti" kritika nélkül pedig a marxi elvek fognak előbb-utóbb ismét kibújni a századik köpönyegből is, legyen az piros-fehér-zöld, kék vagy vörös. Lényegében nincsenek megfelelő emberek, ezért hát, hogy megértem, amikor Oli és a Reakció megrántja a kantárt. Higgyétek el, hogy ha kieresztenék, ők is tudnának olyanokat, sőt olyanabbakat mondani, mint Budaházy meg Toroczkai.

Még egy dolog azonban: ettől függetlenül én igazat adok a kritikusoknak abban, hogy kevesebb "elhatárolódásosdi" nélkül is lehetne játszani. Például teljesen álszent dolognak tartom, hogy "mi nem olvasunk kuruc.info"-t, meg hogy ez a razzia-ötlet idegesítő. Nem csak intellektuálisan, de gyakorlatilag is teljes mértékben szembe kell helyezkedni azzal, ami itt ma/most megy. Máskülönben maradnak a jeremiási siralmak, és tulajdonképpen nincs mit sajnálni azon, hogy van, aki – igaz, olyan vulgáris eszközökkel, amelyekkel az ember nem vállal szívest közösséget – szembeszáll a még vulgárisabb (csak éppen "értelmiségibe" csomagolt) szocialista-liberális szubverzióval. Sokkal inkább meglovagolva kellene olyan irányba vinni a bikaerőket, amelyek mindenképp kibontakoznak – intellektuális "finnyogás" nélkül is –, hogy azon ne lehessen mit szégyellni. Amennyire ez sikerülhet, annyira. Amennyire nem, hát nem.

Ugyanis, mint az általam – személyesen úgy vélem – mélyen megértett "Reakció" is elismeri: a szart nem lehet tatarozni. Hogy mik egy váltás eszközei? (Mert hogy arra szükség van, afelől talán nincs vita).

Paradox módon: szerintem Budaházyék tapogatóznak jó irányban, IQ-hiány ide vagy oda. Mindazt, amit ők tesznek (pl. az alkotmány vitatása), IQ-val is meg lehetne tenni. És itt van a törésem Oli bácsival: ha ez így van, akkor nem leszólni kell a blogolókat, hanem bátorítani az olyan törekvéseket, amelyekben igenis van IQ – több vagy kevesebb.

antiballib 2008.02.05. 10:41:21

hiba! ismét tévedsz! de ha aczél (acsádi) elvtárs és cionista barátai úgy állítják be a dolgot, mintha a gárda valami ordas eszmét képviselne (jó példa erre az árpádsávos zászló nyilas zászlóvás degradálása), illetve szégyellni kell, ha valaki nem kedveli a cigányokat, illetve a zsidókat, akkor mindjárt más a leányzó fekvése.
Ha acsádi elvtárs nem beszélné bele emberek agyába, hogy te mekkora fasiszta, náci stb vagy, csak azért, mert GONDOLNI MERED, hogy a zsidók és a cigányok kártékonyak, akkor az általad említett hidegburkoló is bátrabban szavazna a radikálisokra, s nem mindig a tolerancia és a kisebbségek álságos magasztalását hallgatná!

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2008.02.05. 10:56:09

Nézd, antiballib koma: amíg az érvkészletetekben ilyen előkelő helyen van a cionista, zsidó zsidó cionista zsidó zsidó, addig az értelmes ember nem kíváncsi a véleményetekre. Nem bátor, nem a kemény tényekre rámutató és még csak nem is hasznos, hanem egyszerűen aljas és buta. Ez egy egyszerű intelligenciateszt, ti elbuktátok; ennyi. Nem kelletek. Értsétek meg, hogy nem kelletek senkinek.

mborsik · http://abszurdisztan.freeblog.hu 2008.02.05. 11:00:49

Loxon, azt hiszem te fogalmaztad meg egészen pontosan, mire is gondolok.

Antiballib, valóban kiábrándultak a balosok is, de éppen ez az érdekes, hogy a jobbosok jobban. Pontosan ezt mutatta ki a felmérés, nincs ezen mit relativizálni.

A neokádárizmus alatt én elsősorban a retorikát értem: 14. havi nyugdíjt mondanak 8%-os nyugdíjemelés helyett. Plebejust polgári helyett. Szociális népszavazást szolidáris helyett. Ésatöbbi. Hányok tőle.

2002-t elkúrtuk. Nagyon remélem, hogy még az én életemben kidreül, pontosan kik és hogyan vezényelték le a nemrég már a fidesz által is el-elismert csalásokat, és mekkorák is voltak valójában azok.

ergé, szerintem az újságírói státuszhoz tartozik, kell tartozzon egyfajta felelősség- és küldetéstudat. ha nincs, az szerintem baj, de ezzel persze lehet vitatkozni.

antiballib 2008.02.05. 11:18:17

Gabor! A cionista és zsidó jelzőket tudom mellőzni, ha így kívánod, semmi gond. Viszont az tény, hogy ezek az emberek kizárólag a saját fajtájukat futtatják, erre kitűnő példa a heti hetes, ahol egymásról áradoznak, benyalnak egymásnak tövig, egymás könyvjeit, filmjeit, zenéit reklámozzák (persze ingyen).Árad belőlük a liberális, ultratoleráns, kisebbségmániás értékrend! CSAKIS ŐK, ŐK ÉS MEGINT CSAK ŐK A MÉRVADÓK. Mindenkit lenéznek, aki nem közéjük tartozik, kiutálták maguk közül a Koltait, Fábryt, Szikorát, Reviczkit stb stb stb., csak azért mert nem hajlandó osztani fajkaszhászy, vagy gálvölgyi véleményét. Mindig jellemző volt az ún. zsidó felsőbbrendűség, mindenben ők a legjobbak, mindehol vannak kapcsolataik, mindenhová elér a kezük, aki nem tagozódik be, tönkreteszik, lejáratják, kifigurázzák, miközben a tolernciáról áradoznak.
ugyhogy kedves Gábor, engem aztán aljasozhatsz, butázhatsz nyugodtan, rólam lepereg, már megszoktam. AMikor nincs érvetek, mindig ezzel jöttök, ennek örülök, mert tudom, hogy igazam van...
Ez van Gáborka...

antiballib 2008.02.05. 11:22:29

borsik! a 14. havi nyugdíj egy hatalmas öngól volt, ebben teljesen igazad van, és is csak a fejem fogtam anno...
A szociális hívhatjuk szolidárisnak, tökmindegy, az eredmény a lényeg...

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2008.02.05. 11:23:11

mborsik: "egy ilyen is sok" - felvésem a kéménybe és egyúttal vigyázzba vagyok állva.

loxon: OK minden, kivéve egyet: én nem "szóltam le a blogolókat". Tekintettel arra, hogy itt én vagyok a blogoló.
Na jó, kettő:
én sajnos az IQ-hiánytól nem tudok elvonatkoztatni, bocs. Ha ez a hon sorsa iránti felelőtlenség, akkor széttárom a karom, mert az.

dowNLoad 2008.02.05. 11:54:03

EZ ITT EGY érdekes ÁLdemokratikus Észak-Korea, csak itt még van kaja.

Pár idézet a korábbi hozzászólóktól:

Tomcat-et bombagyártással, zárják be a törvényesség határát súrolva
Miért vádolják Budaházyt alkotmányos rend erszakos megváltoztatásának kísérletével
Miért hirdet Gyurcsány korrupcióellenes harcot
Miért nem folyik valós politizálás, miért nem csinálnak semmit
EZ 100%-BAN PASSZOL, CSAK OTT meg is kínozták volna őket, ill. felvonulás is lenne, virágokkal, koreográfiával, a NagyORRÚ vezér SOK-SOK képével, stb..

Hol vannak a vesénrúgott szocik, levert szadisok, elnáspángolt krisnások? A KRISNÁSOK KAKUKKTOJÁS
A TÖBBIEK MEG A RENDSZERT ÉLTETIK, őket nem zavarja ha néha véletlenül ők is kapnak, ELVISELIK MERT AZ EGY AZ ÚTJUK, az eszmei közösség,stb..

a szart nem lehet tatarozni
MINDJÁRT MEGLÁTJUK:

Nézd, antiballib koma: amíg az érvkészletetekben ilyen előkelő helyen van a cionista, zsidó zsidó cionista zsidó zsidó, addig az értelmes ember nem kíváncsi a véleményetekre.
DEHOGYNEM LEHET, PONT AZT TESZIK, haha

Google 2008.02.05. 11:54:50

Kemotox (már a nevetek is mérges, miért?),
ha azt mondom, hogy kurucinfo, te azt mondod, hogy USA, ha én azt mondom, hogy USA, Lantos, akkor te azt mondhatod, hogy igen, igen, ő volt az, aki azt mondta, hogy a Gárda tagjainak, (a Jobbikra is gondolt, úgy hiszem) nincs vízum!
Most akkor az USA egyszer így, és egyszer úgy, akkor most hogyan van ez itt és most?
Pelevinnek egy mondata jut eszembe a Számokból:
"A kor és az élet annyira abszurd volt a maga mélységeiben, a gazdaság és a biznisz olyan mértékben függött a fene tudja, mitől, hogy bárki, aki higgadt elemzés alapján hozott döntést, arra a hülyére hasonlított, aki ötös szélviharban akar korcsolyázni."
Szóval: abszurd az élet, abszurd a kor. De valakik azt is tudják, hogy a magyarok kissé egészségtelen nemzettudatából még lehet valami boltot nyitni!
Hátha nem!

hiba 2008.02.05. 12:06:46

antiballib: Tévedek persze, biztos sokat nézek tv-ét meg minden, de még szerencse, hogy vannak akik tudják az igazat és nem is kételkednek benne. Azért esetleg olvasd el loxon hozzászólásának első bekezdését, ha ez meg van futtasd ki saját naccerű "a cigányok és zsidók kártékonyak" gondolatodat annak végpontjáig. Olyan nehéz elképzelni, hogy KG hidegburkoló magától is azt gondolja, hogy "útálom a cigányokat" viszont azt ezért már mégse kéne. Miért akarjátok annyira hülyének látni az összes választót mint amilyen a saját táborotok?

dowNLoad 2008.02.05. 12:07:40

HA azt modod tomlantos, azt mondom KUVAIT 1991:

1991 Persian Gulf War

See also: Nurse Nayirah

Lantos was a strong supporter of the 1991 Persian Gulf War. During the run-up to the war, the Congressional Human Rights Caucus, of which Lantos was co-chairman, hosted a young Kuwaiti woman identified only as "Nurse Nayirah", who told of horrific abuses by Iraqi soldiers, including the killing of Kuwaiti babies by taking them out of their incubators and leaving them to die on the cold floor of the hospital. These alleged atrocities figured prominently in the rhetoric at the time about Iraqi abuses in Kuwait.

The girl's account was later challenged by independent human rights monitors.[15] "Nurse Nayirah" later turned out to be the daughter of the Kuwaiti ambassador to the United States.[15] Asked about his having allowed the girl to give testimony without identifying herself, and without her story having been corroborated, Lantos replied, "The notion that any of the witnesses brought to the caucus through the Kuwaiti Embassy would not be credible did not cross my mind... I have no basis for assuming that her story is not true, but the point goes beyond that. If one hypothesizes that the woman's story is fictitious from A to Z, that in no way diminishes the avalanche of human rights violations."[15]

Lantos and John R. MacArthur, the foremost critic of the Nayirah issue, each had op-eds features in the New York Times, in which each accused the other of distortion.[16] MacArthur suggested that Lantos may have materially benefited from his having accommodated Nayirah.[17] Nayirah was later revealed to have connections to a lobbying firm in the employ of a Kuwaiti activist group, and her story has since come to be regarded as baseless propaganda.[17]

FORRÁS:
en.wikipedia.org/wiki/Tom_Lantos

EZT A KÉPET:) (a halál vigyorog rátok)
en.wikipedia.org/wiki/Image:Rep._Tom_Lantos_%28D-CA%29.jpg

AMERIKÁBAN sem mindenki PATRIOT, van ott minden amit a szél odahordott. pl. AIPAC, mindenféle lobbik, stb..

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.02.05. 12:16:42

noname 2008.02.05. 02:11:53:
"Doomhammer, de mettől kezdve rasszista/náci valaki? Mi a kritérium? Aggresszív fellépés? ijesztegetés? kormány-kritika?"

Nem. A rasszizmusnak nagyon egyszeru a definicioja. Rasszista az az erveles, amelyik arra a mintara van felepitve, hogy valaki azert rossz/jo, mert ilyen vagy olyan a szarmazasa.

Eredetiben nepcsoportokra es kulturara vonatkozott, de nyugodtan megeroszakolhatjuk a fogalmat es kiterjeszthetjuk tarsadalmi csoportokra ("elso generacios ertelmisegi","proli").

Az agressziv fellepes vagy az izgatott hangnemben eloadott kormanykritika taktikai kerdes. Az ilyet a tarsadalom nagyobb resze nem szereti, ezert elidegeniti az embereket. Kiveve forradalmi helyzetben (olyan utoljara 1956-ban volt az orszagban, egy Rakosi kellett hozza. Azelott meg 1918-19-ben, akkor meg Trianon). De akik ilyet csinalnak, azok nem rasszistak, legfeljebb butak.

Ács Feri · http://reakcio.blog.hu 2008.02.05. 12:17:20

medve és doomhammer: Az összemosásról, meg a szalámizásról: persze ez ősi komcsi fegyver, 1945 és 1948 között sok tekintetben hasonlóan alkalmazták, mint az elmúlt húsz évben. De az a nagyon szomorú helyzet, hogy emellett, részben ettől függetlenül létezik a magyarországi náci problémakör most már valóban. Ugyanis annyiszor festették falra őket 1990 óta, hogy tessék, megjelentek. Köszönjük meg az SZDSZ-nek leginkább. De nemcsak a holokausztot napi politikai meccsekben felhasználó ballib mainstream a bűnös: az egész, erkölcsileg is megbukott politikai osztály felelőssége megragadható ebben a kérdésben.

Fontos változás, hogy ez már nem a furcsa körülmények között idehuppant Szabó Albert-féle, vagy Bácsfi Dianás operettnáci bagázs, zsírúj fogaskerekes zászlókkal, vagy rossz arcú öregemberekkel, hónuk alatt a Szittyakürttel, hanem itt van egy új nyilas generáció, saját, profin szerkesztett, és megvédett hírportállal, kiolvasztott 1944-es ideológiával és originál Rajniss-like sajtónyelvvel, dehumanizált beszéddel, autentikus szimbólumrendszerrel és kvázi vezetőréteggel, nemzetközi kapcsolatokkal, tehát számos olyan jeggyel, amely egyértelműen az üzemszerű működés irányába mutat. Ez egy létező, építkező közösség. Akár van (volt) mögöttük tikosszolgálati aktivitás, akár nincs (szerintem valamilyen mértékben, akár áttételesen, volt) a szellem mintha kiszabadult volna a palackból. Sőt: önálló arculatot építenek, megkülönböztetik magukat az "áruló" politikai osztálytól, megvetik és kiröhögik a nekik rendületlenül udvarló Fideszt (nagy részük már kényszerből sem szavaz át rájuk, s a nekik folyamatosan gesztusokat tevő vezetőjüket - sok MSZP-szavazóval együtt - "zsidóbérenc cigánynak" tartják) ugyanakkor lenézik a Kossuth téri "injekciósokat" is, ahogy a sátortáborozó, ökölrázó, futóbolond szabadcsapatokat nevezik.

Doom egyébként megelőzött :))) mert pont azt akartam fejtegetni, hogy a Fidesszel, illetve pontosabban a Fidesz-holdudvarral való összegabalyodás arra a mozdíthatatlan - és szerintem alapjaiban téves - OV-dogmára vezethető vissza, hogy "tőlem jobbra nem lehet (parlamenti) párt." Igen, Doom, jól tudod, hogy ezt Kohltól tanulta. Csakhogy ami igaz volt a nyolcvanas évekbeli NSZK-ban, (a kilencvenes években már ott sem!) az teljesen téves helyzetértékelés Magyarországon, akár 1990-et, akár 2008-at mutat a naptár. Ebből az alapjaiban rossz helyzetfelmérésből és stratégia-építésből fakad a tisztázatlan viszony, a gabalyodás, a kettős beszéd és a többi, doomhammer által is már vázolt (szerintem hosszabb távon is mérgező) probléma. Ez egyidejűleg létezik más, súlyos kérdésekkel Magyarországon. De attól, hogy azok vannak (pl. alkalmatlan, korrupt kormányzás, szereptévesztett bal-, és jobboldal) ennek a megoldása nem spórolható meg, és ebben a polgári oldalnak kell egyszer szembenéznie a saját hibáival. Mert azok - az őszinteség hiányában - egyre csak halmozódnak ebben a kérdésben. (Is.)

Arra a felvetésre, hogy a Reakció miért foglalkozik annyit a "saját" oldallal, nekem az a válaszom, hogy a Reakciónak a széljobb nem a "saját oldal". A lapnak van egy világos értékrendje, ami viszont nem jelent pártelköteleződést sem. Egy újságnak ilyen nem is kell, tessenek már végre megérteni, legyenek szívesek.

antiballib 2008.02.05. 12:24:46

kedves hiba! én csak a kormánypárti választókat látom hülyének, ezt nap mint nap tapasztalom pl. a munkahelyemen, hiszen minden további nélkül bekajálják azt, hogy "az egészségügy most ingyenes" vagy, hogy milyen jó lesz, ha mostantól "minden hallgatónak lehetősége lesz saját magának finanszírozni a tanulmányait". Ezt Kóka mondta mult szombaton!!!! MINDEN A TÁLALÁSON MÚLIK!!! milyen szuper lesz, ha fizethetek tandíjat!!! hurráá!!! ÍGY LEHET MEGHÜLYÍTENI A NÉPET. Ebben profik a cionisták, tematizálni nagyon tudnak.
KG hidegburkoló pedig nem kell magát szélsőjobbnak, kiereksztőnek, antiszemitának, fasisztának érezni, mert utálni meri a zsidókat vagy cigányokat, hiába sulykolja ezt az ultratoleráns ballib oldal.
EL KELL ÉRNI, HOGY BESZÉLNI LEHESSEN A ZSIDÓK BŰNEIRŐL, ANÉLKÜL HOGY RÖGTÖN LEFASISZTÁZZANAK.

dowNLoad 2008.02.05. 12:27:16

KEZDJ elcsomagolni Ácsferi, mert a GOOGLE cache megőrzi amit leírtál, 2010-ben elő fogjuk keresni. A következmények nélküli ország, az már NEM ez az ország lesz.


az NBH-nak:
hahahaha csak vicceltem

Google 2008.02.05. 12:30:43

A baloldalnak tisztázott a viszonya a radikálisokkal? Ezt is vezesd le, kérlek!
Ha tudjuk, honnan tudjuk, hogy ők nem gabalyodtak, gabalyodnak?
Ha válaszolsz, megköszönöm.

Oli bácsi · http://reakcio.blog.hu 2008.02.05. 12:31:31

Jól értem, hogy itt viccesbe csomagolt fenyegetőzés fennforgása van, édes NL?

Téglagyári Megálló 2008.02.05. 12:34:38

Google,

ez jó kérdés. A minap szürreális jelenetnek voltam tanúja. Az Opera előtt a high society ünnepeltette magát, limuzinok, ilyesmi, a másik (bal) oldalon pedig kordon mögött újbaloldali tüntetők, akiknek hangszórójából az internacionálé dübörgött. Rémes volt. "Ez a harc lesz a végső". Ezek az emberek nem tanultak történelmet?

Téglagyári Megálló 2008.02.05. 12:36:36

ps: keresztülvágtam magam a turbulencián, s inkább a Nemzeti Múzeumba mentem, ahol igazi reakciósok báloztak műemlékek megsegitése végett. Tiszta felüdülés volt az iménti jelenet után.

A redakció képviseltette magát?

Ács Feri · http://reakcio.blog.hu 2008.02.05. 12:47:36

Google: Nem, nekik sem. Egyrészt maguk is kacérkodnak önkényuralmi jelképekkel (lásd GyF kóros vonzalmát a vörös csillaghoz, amiről egy kollégám vezércikket is írt a Reakcióban, ha jól emklékszem) másfelől ott van a saját, elszámolatlan múltjuk: az 1945-től 1990-ig terjedő időszak. De ez nem mentség arra, hogy a másik oldal mit tegyen, vagy mit ne tegyen.

Ha pedig a baloldal - neonyilas kapcsolatra kérdezel, ott egy nagyon tudatos játék folyik a hatalom részéről, felhasználni őket a jobbközép ellen. És ez ugyan akkor sem szűnne meg teljesen, ha a polgári oldal (amelynek ahhoz, hogy győzzön, újra polgári oldalnak és nem elsősorban jobboldalnak kellene lennie) rendbe tenné a viszonyát az alapoktól kezdve ehhez az egész kérdéskörhöz. Csakhogy ez sem érv arra, hogy mindez elmaradjon. Egyáltalán nem ad felmentést az ellenfél vélt vagy valós hibája, bűne a saját portán el nem végzett sepregetésre. Utálom ismételni magam, de hadd tegyem most: nem lesz, nem lehet új többség, tartós kormányzás a saját kemény magon túlmutató szavazóbázis meghódítása nélkül. Ehhez pedig - többek között -újra kellene rendezniük a fent már taglalt problémát. (Nem fogják persze.)

Google 2008.02.05. 12:52:51

Igen, igen, most ez a menő: új Magyarország, a diktatúrabeli KISZ-titkárból új miniszterelnök a demokráciában, új baloldal (kibontakozóban!), új politika (megpróbálják megoldani azokat a problémákat, amelyeket ők okoztak) és más hasonló új nyalánkságok, mondhatnánk trükköknek, új trükökknek. Mert trükkökből kifogyhatatlanok. Száz év az száz év, és nem magányban töltötték el.
Szóval: gabalyodik-e, vagy nem, a baloldal a radikálisokkal?

antiballib 2008.02.05. 12:56:40

Nyilt levél Kókának: Magyar Hirlap, 2008.02.05

Ezt olvassátok el Ballibek!

"Most először erről a "nemet mondunk a szocializmusra" nevű kampányról. Tudod, János, ha lenne kedvem és időm, szívesen beszélnék most arról, hogyan lettetek ti gazdagok. Milliárdosok. Te és a volt főnököd, harcostársad, akit szintén gyűlölök. Beszélnék arról, hogy ti az állam – bizony, János, az ÁLLAM! – pénzén lettetek azok, amik. Állami pénzeket, ingatlanokat nyúltatok le, felhasználva a régi, pártállami kapcsolatokat. Te, aki egyházi középiskolában végeztél, végül a KISZ KB zsozsóján és tagjain lettél "nagy"… Illetve, hát ilyen kicsi. Ilyen morális törpe. Ilyen moral insanity. Állami pénzek, ingatlanok, kapcsolatok nélkül, az Apró-klán (ez a mi Cosa Nostránk!) segedelme nélkül ti semmik sem lennétek. Ugyanis tehetségetek, az egyetlen valódi tehetségetek csupán a gátlástalanság és az erkölcstelenség, valamint a lenyűgöző akaratosság. Bizony, kedves János, majd egyszer, csak egyetlenegyszer meséld el, legalább önmagadnak, milyen pénzek álltak informatikai céged mögött, amelyekből milliárdos lettél. Milyen pénzek, milyen megrendelések, milyen "tenderek" és milyen kapcsolatok. S azt is meséld el majd egyszer önmagadnak, hogy ezek nélkül mi lennél ma. Mert én tudom. Egy tehetségtelen, huszadrangú orvos lennél, akit mindig odébb rugdalnának a kollégák, hogy csak beteg közelébe ne kerüljön, az isten szerelmére! (Ahogy volt ez annak idején a János kórház traumatológiáján, ahol rezidens voltál, emlékszel, János?)

ti kifosztottátok az államot, gátlástalanul és aljasul, és amióta az állami vagyon a zsebetekben van, gyűlölitek az államot, és harcot folytattok ellene. S miközben behajtjátok az elképesztő mennyiségű adókat a lakosságon, arról pofáztok, hogy az állam nem azért van, hogy adjon, és "nincs ingyenleves".

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.02.05. 13:03:25

antiballib 2008.02.05. 12:24:46:
"KG hidegburkoló pedig nem kell magát szélsőjobbnak, kiereksztőnek, antiszemitának, fasisztának érezni, mert utálni meri a zsidókat vagy cigányokat, hiába sulykolja ezt az ultratoleráns ballib oldal."

KG hidegburkolo, aki utalja (mondjuk) a zsidokat, a ciganyokat, a magyarokat (ha mondjuk roman vagy szlovak), siman rasszista.

Definicio szerint.

Lehet a szotarral vitatkozni.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.02.05. 13:06:58

dowNLoad 2008.02.05. 12:27:16:
"KEZDJ elcsomagolni Ácsferi, mert a GOOGLE cache megőrzi amit leírtál, 2010-ben elő fogjuk keresni."

Aztan nehogy a keresgeles kozben esetleg a rohamrendorokkel talalkozz, mint 1998-ban a becsuletnapi unneplo skinheadek. Nem is volt ilyen problema 4 evig.

cimarcimar 2008.02.05. 13:13:37

Túldimenzionálja mindenki ezt a témát. Az alapsztori lényege annyi, hogy csináltak egy tök vicces plakátot (terror ende betyárfíling), valamint rá akarnak pirítani a sok féregképű csalóra, ha a társadalom már nem teszi. Ez a mai Magyarország úszik a trágyalével és az emberek mernek kicsik lenni, hogy este láthassák a barátokköztöt, és nehogy egy zárkában végezzék. Kíványcsian várom, mi sül ki az egészből. Veszteni, nem veszthetünk semmit, max. röhögök egy jót. Náciveszély meg nincs és sajna nem is lesz, ezért kardozhatnak a "roma fiatalok" a Blahán...

Gabrilo · http://konzervatorium.blog.hu 2008.02.05. 14:05:25

Ez jó. Olibácsi beletalált a tutiba, úgy tűnik, ezzel a "legalább csinálnak valamt" panellel. Ha ostobenkó radikálisok alázása folyik, akkor le lesznek ugatva hogy álljon meg a fáklyás, mert ezek hüjék, de a mi kutyánk kölykei - hogyan gondozd radikálisaidat c. fejezet. Ez is csak azt igazolja hogy annak nincsen oldala, hacsak nem a sokoldalú hülyeség annak számít.
És ha valaki mégis megteszi, és tényként kezeli azt, hogy a díszmagyarba öltözött meg a diszkóbunyós másik buta, hülye, akkor az minnyá le lesz ballibezve meg fidesznyallintózva, mert nem az "egy a tábor egy a zászló", "aki nincs velünk, az ellenünk van" elvét követi. Nájsz. És akkor azt csak említette hogy vármegyéből T.-nál 64 van.

Olibácsi, ne báncsd a magyart!

antiballib 2008.02.05. 14:17:30

doomhammer! ismét témánál vagyunk, valahogy mindig itt köt ki a ballib érvelés(?), ha nincs más, hát homlokomra nyomják a rasszista jelzőt, és ezzel el van intézve a dolog.
A fő probléma, hogy a Doom-hoz hasonló ballibek a szótárból élnek, illetve kényelmes kávéházakból osztják az észt, közben pedig fogalmuk sincs, mi zajlik vidéken. Költözz le Olaszliszkára, vagy mondjuk a szabolcs-megyei Tisztaberekre, vagy Botpaládra (és még sorolhatnék több száz települést), aztán próbáld toleranciára nevelni, akiket képteleneség integrálni.
Utána jöhetsz a szótároddal.

Zalai Láma 2008.02.05. 14:55:55

Antiballib!

Szélsőjobbról mindenki ballib.

Google 2008.02.05. 15:05:55

Biztos, hogy vannak gondok az országban. Lassan már csak gondok vannak. És akkor ezek (a radikálisok)legalább csinálnak valamit!
De mit csináltak? És főleg mit tudnak csinálni? És az ő dolguk-e a rendcsinálás? Hol van még ilyen a fejlett világban, hogy valakik, gárdák, elindulnak rendcsinálni? Mit akarunk elérni tulajdonképpen? Hogy lesajnáljanak?
Külsőségekkel leplezik valódi énjüket, nép-nemzetinek, bárminek beöltöznek ezek az embörök. A Ku Klux Klán fehérbe öltözött és úgy csinált "rendet". Hát ide modernizálódunk?
A Heti Válasz 7.évfolyam 44.számában van egy cikk, A főkuruc a címe. Tanulságos.

antiballib 2008.02.05. 15:13:43

Zalai Láma! a szélsőjobbozáson és a rasszistázáson kívűl esetleg más érvet képes lennél felsorolni hőn imádott kisebbségeid védelmében? dehát a kérdés költői...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.02.05. 15:33:10

antiballib 2008.02.05. 14:17:30:
"A fő probléma, hogy a Doom-hoz hasonló ballibek a szótárból élnek,"

Javaslok egy tesztet. Menj ki a piacra, mutass ra az almara es mondd azt, hogy abbol a kortebol kersz.

Ha udvariasak, akkor csak a hatad mogott neveznek hulyenek. Ha egy kicsit vehemensebb az elado, akkor szembe.

antiballib 2008.02.05. 15:44:17

doomhammer! javaslom, hogy próbálj meg felhozni néhány érve a fenti vitábant, s szíveskedj mellőzni a személyeskedést. Thanx

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.02.05. 15:52:50

antiballib 2008.02.05. 15:44:17:
"doomhammer! javaslom, hogy próbálj meg felhozni néhány érve a fenti vitábant, s szíveskedj mellőzni a személyeskedést. Thanx"

Mifele szemelyeskedest? Mifele vitaban?
En csak arrol beszeltem, mit fog mondani a piaci arus, ha az almat kortenek nevezed.

Talan nem ertesz egyet?

andris 2008.02.05. 15:54:58

antiballib:
"a szélsőjobbozáson és a rasszistázáson kívűl esetleg más érvet képes lennél felsorolni hőn imádott kisebbségeid védelmében?"

Pontosan mi is a vád a hőn utált kisebbségeid ellen?
írd le magadnak nyugodtan, aztán olvasd el amit írtál, aztán gondolkodjál. Itt nem fontos kifejtened amúgy, de szólásszabadság van, úgyhogy miért ne?

noname 2008.02.05. 16:01:26

Doomhammer,
ld. a fenti tesztet is :o
nem jó az analógia, mert a politika nem piac és más a nyelvhasználat közege. Az "alma" alma marad. A politika meg ilyen performatív szómágia, ahol a dolog attól az, ami, mert úgy nevezed meg, meg úgy állítod be.

A te példáddal: menj ki a piacra, mutass rá az ott árult dolgokra. Csak vigyázz, nehogy lekörtézd az almát, vagy le-Apfelozd. De azt se mondhatod, hogy az az alma ott rohad. Meg kukacos. Az az alma privát magánügye. Meg anti-rohadásista vagy. Meg ne is válogassál köztük. De talán ne is tegyél különbséget gyümölcs és gyümölcs közt, csak mutass, szó nélkül.

Azért a rasszizmus meg a tapasztalatokon nyugvó előítélet közt azért van különbség. Jelentős. Dehát a konzervativizmus a tapasztalaton nyugszik, nem? :)

És ha már Olaszliszka: tegnap kora reggel volt egy hir, be is linkeltem (noname 2008.02.04. 05:54:47):
www.mno.hu/portal/540679

"Több mint száz olaszliszkai lakó kért segítséget Takács Albert igazságügyi és rendészeti minisztertől, mert fenyegetve érzik magukat a helybeli cigány közösség bűnöző tagjaitól."

Egész nap figyeltem, mi lesz a hír sorsa. Teszt.

1, se tv, se rádió nem hozta le (se HírTV, se RTL, se TV2, se Kossuth)
2, online se nol.hu, se Magyar Hirlap (Bolgárékat nem is néztem). Kuruc.info igen.
3, ma már nincs a mno.hu főoldalán, eldugták valahova.

Ennyit a piacos hasonlat validitásáról.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.02.05. 16:20:59

noname 2008.02.05. 16:01:26:
"nem jó az analógia, mert a politika nem piac és más a nyelvhasználat közege. Az "alma" alma marad. A politika meg ilyen performatív szómágia, ahol a dolog attól az, ami, mert úgy nevezed meg, meg úgy állítod be."

Bocsanat, a rasszizmus nem politikai fogalom. A rasszizmus egy eszmetorteneti fogalom, a XIX. szazad vegen terjedt el es a XX. szazad kozepeig elfogadott ideologia volt. Az az alapja, hogy az emberek kepessegeit a szarmazasuk - rasszba tartozasuk - meghatarozza.

Ezt a fogalmat nem en es nem a politika definialta ilyenre, ahogy az almat se azert hivjuk almanak, mert azt akarmelyikunk kitalalta. Egyszeruen ez a neve.

Miert teve a teve?
Mivelhogy ez a neve.
Ha nem teve volna
mas neve volna.


"És ha már Olaszliszka: tegnap kora reggel volt egy hir, "

Te osszekevered a politikai korrektseget a rasszizmussal. Nem ismerem a helyzetet Olaszliszkan, de a hir szerint ott egy cigany szarmazasu, bunozo eletmodot folytato kozosseg el. Ha ezt nem irjak le es igaz, az politikai korrektseg - a XX. szazaddal elmult.

Ha azt mondod, hogy a ciganyoknak a vereben van a lopas, az viszont rasszizmus.

Ez ilyen egyszeru. Altalanos vs. konkret. Ha konkret temat veszel elo es tenyekkel tamasztod ala, az nem rasszizmus. Az olaszliszkai ciganyok egy csoportja lehet bunozo. Sot, meg az osszes olaszliszkai cigany is lehet bunozo, bar nem hiszem, hogy annyi ember kozott ne lenne tisztesseges is. A ciganyok viszont nem bunozok. Vagy ha ezt mondod, rasszista vagy. Akkor is rasszista vagy, ha azt mondod, hogy a ciganyok naplopok. Tota W. kollega megtette, tehat rasszista kijelentest tett. Nem kell ezt bonyolitani, olyan egyszeru ugy ez.

antiballib 2008.02.05. 16:26:02

Andriska! Olvass vissza korábbi hozzászólásokat (nemcsak tőlem, mástól is), ott tulajdonképpen a legtöbb téma előjön, dehát hónapok óta beszélünk a cigánybűnözésről, Magyar Gárdáról, kúrcsányról, zsidótúlsúlyos médiáról, antiszemitizmusról stb., aztán ha sikerült magadból kierőszakolni két épkézláb mondatot, anélkül, hogy lefasisztáznál, vagy antiszemitáznál, akkor szívesen vitázom veled.

De ha már annyira akarjátok feldobok két témát:

1. a kormányoldal szerint a magyar gárda a kisebbségek ellen uszít. Vajon tényleg?

2. Kóka szerint a fidesz az ingyenesség illúzióját kelti a népszavazás kérdéseivel (javaslom elolvasni pa ár sorral feljebb beillesztett kommentárt a mai magyar hírlapból)

Nos Andriska, várom véleményed!

Noname: "tapasztalaton nyugvó előítélet"... ez jó :-))

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.02.05. 16:31:57

antiballib 2008.02.05. 16:26:02:
"aztán ha sikerült magadból kierőszakolni két épkézláb mondatot,"

Legy szives, ne szemelyeskedj.

"De ha már annyira akarjátok feldobok két témát: "

Engem ezek a temak nem erdekelnek. Engem az erdekel, miert szemelyeskedsz itten.

Errol akarnek beszelgetni.

Tehat miert szemelyeskedsz itten?

dowNLoad 2008.02.05. 16:42:21

HAHA Doom
Aztan nehogy a keresgeles kozben esetleg a rohamrendorokkel talalkozz, mint 1998-ban a becsuletnapi unneplo skinheadek. Nem is volt ilyen problema 4 evig.
HA ELJÖN ez , akkor nem nagyon lesz az utcán sétálgatás, mert a kijárási tilalom és a rögtönítélkezés után leszoknak róla az emberek. SKINHEADEK? MAgyarországon nincsenek olyanok,mert OLASZLISZKA nem égett porig a "bizonyos események" másnapján.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.02.05. 17:06:29

dowNLoad 2008.02.05. 16:42:21:
"HA ELJÖN ez , akkor nem nagyon lesz az utcán sétálgatás, mert a kijárási tilalom és a rögtönítélkezés után leszoknak róla az emberek."

Rakosi is probalkozott ilyesmivel, aztan mi lett belole.

noname 2008.02.05. 17:22:23

Doom,
köszi a tisztázást, az eszmetörténeti aspektus OK, gilt, csak ezt a szót inkább bunkóként forgatja az egyik oldal, aligha eszmetörténeti megfontolásból.

"Ezt a fogalmat nem en es nem a politika definialta ilyenre, ahogy az almat se azert hivjuk almanak, mert azt akarmelyikunk kitalalta."

Neeem? az eszmetörténet éppen azt nézi, hogy a fogalmak hogyan mozognak, alakulnak -- ezeknek bizony mind van történeti-nyelvtörténeti vetülete / háttere. Amit persze el kell választani az aktuálpolitikaitól.

A dolog-(fogalom)- név viszony meg nyelvfilozófia, meg (adott esetben fogalom-) történet, pragmatika, efféle. Aristoteles, Boethius, Wittgenstein (ezekről hallottam :) legalábbis). De lásd a PC-t meg azt, ahogyan alakul a nyelvünk. A nyelvet mi is csináljuk.

Az olaszliszkai hír csak példa volt arra, hogy hogyan tűnik el egy ilyen hír a semmibe, meg figyelemfelkeltés, hogy ilyen is van, és megint van. Meg a korábbi hozzászólásokra visszautalás, ahol önbíráskodást vízionáltunk előre a blogtársakkal.

Álláspontom (ami talán itt-ott egyezik a tieddel):
-- a bűnözés nem genetikus dolog. inkább a környezetre szavaznék (bár történeti vizsgálatok még nincsenek)
-- az hogy "A ciganyok viszont nem bunozok. Vagy ha ezt mondod, rasszista vagy." -- ez meg false dilemma.
-- inkább: A ciganyok (és ide helyettesíthető bármi) se bűnözők, se nem bűnozők.
Vagy másképpen: 50% esély hogy bűnözők, 50% hogy nem. Vagyis nincs sok értelme általában kijelenteni előre bármely halmazról, hogy ilyen, vagy hogy nem-ilyen.

node:
-- csakhogy a tapasztalat (sok különböző ember egymástól független tapasztalata) azt mondja, hogy itt bizony bajok vannak, ismétlődő, tipikus és erőszakos jelenségek. Meg vannak pozitiv dolgok is persze.
-- ami bizonyos fokozott praktikus elővigyázatosságra int ezzel a halmazzal kapcsolatban. pl. ne menj be bizonyos utcákba, ne mozogj sötétedés után a peremterületeken, inkább legyél fiú, inkább legyél 100 kiló, inkább járjál néha edzésre és ne csak könyvtárba, és tudjál ordítani meg verekedni is. (bocsánat, egy kisvárosból írok, nem az ELTE BTK-ról :) )

-- amúgy meg, cinikusan: itt az alkalom, hogy bizonyítsanak a többségi társadalom szemében. Húsz éve. Minden téren. Pölö Horváth Ali meg a másik, meg az OCÖ mért is nem határolódik el ilyenkor? Hol van egy nagy baloldali vagy liberális vagy konzervativ cigány megmozdulás a cigány rasszizmus és a cigány származású bűnözők ellen?

Züleyka 2008.02.05. 17:55:11

Doomhammer, "Személyesen tapasztaltam a 2006-os kampányban, kiket engedtek a párt közelébe. "

Ejnyebejnye, hát nem kérdeztelek pár hónapja hogy te Fideszes kampányaktivista vagy-e? :D

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.02.05. 17:57:28

noname 2008.02.05. 17:22:23:
"koszi a tisztázást, az eszmetörténeti aspektus OK, gilt, csak ezt a szót inkább bunkóként forgatja az egyik oldal, aligha eszmetörténeti megfontolásból."

Nezd, rasszistanak lenni nehez Hitler utan (o aztan teliver rasszista volt), aminthogy kommunistanak is nehez lenni Sztalin utan. Vegyel peldat a komcsikrol, ok hosszasan magyarazzak, hogy a terv szep volt, csak hibas a kivitelezes. A genetika legujabb eredmenyei segithetnek rajtad, ugyanis az emberi rasszok kulonboznek. Peldaul a tejet leginkabb csak az europaiak tudjak megemeszteni.

"De lásd a PC-t meg azt, ahogyan alakul a nyelvünk. A nyelvet mi is csináljuk."

Az alma az ma is alma, akarmennyi PC van korulotte. Van egy olyan gyanum, hogy jo paran szomagiaba akarnak belemenni. Nekik nagyon tetszene az otlet, hogy vannak alacsonyabb rendu rasszok, csak azt nem szeretnek, hogy ezt rasszizmusnak hivjak - olyan csunya szo. Mennyivel szebb lenne, ha az antirasszistakat hivnak PC-nek.

"-- az hogy "A ciganyok viszont nem bunozok. Vagy ha ezt mondod, rasszista vagy." -- ez meg false dilemma. "

Nem, ez tenyallitas.
1. A ciganyok nem bunozok, mivel tobbseguk soha nem kovet el semmilyen buncselekmenyt eleteben. De meg ha csak egy lenne is kozuluk, aki nem kovetett el buncselekmenyt, maris nem mondhatod, hogy a ciganyok bunozok.
2. A helyzet az, hogy mint mondtam, ha szarmazas alapjan teszel altalanosito megjegyzest, az rasszizmus. Ez nem bunko, ezt igy hivjak. Ha ragaszkodsz az otletedhez, akkor ismetelten javaslom a kommunistak magyarazkodasat (jo elv, hibas kivitelezes). Talan valaki elhiszi. :-)

"-- inkább: A ciganyok (és ide helyettesíthető bármi) se bűnözők, se nem bűnozők.
Vagy másképpen: 50% esély hogy bűnözők, 50% hogy nem. Vagyis nincs sok értelme általában kijelenteni előre bármely halmazról, hogy ilyen, vagy hogy nem-ilyen."

No, kezdunk konvergalni. :-) Nagyobb nepcsoportokat megbelyegezni nem azert nem szabad, mert nem szep, hanem mert nem igaz es meg raadasul azt is tudjuk, hova vezet mindez - mi is erdekeltek vagyunk a hataron tuli magyarokkal.

Ha viszont baj van, akkor azt nem szabad az asztal ala soporni es azt se szabad hagyni, hogy Hitler bunkojaval vagjanak kupan. Meg kell mondani, hogy Olaszliszkan van 10-20-100-500 ember, aki terrorizalja a falu lakossagat (nem tudom, igy van-e, csak olvastam rola). Meg lehet mondani, hogy ezek mind ciganyok. Jogos igenyuk az ott lakoknak, hogy legyen rend, valaki vedje meg oket. Ha valaki rasszistazni kezd, elo kell venni a konkret eseteket, ki vette el kinek a penzet mikor. A nyomasgyakorlasnak szamos modja van, a falusiak szervezhetnek polgarorseget, felberelhetnek biztonsagi ceget, lobbizhatnak politikusoknal, minden konkret esetben szolhatnak a sajtonak. Eleg figyelmet iranyithatnak magukra, hogy a problema megoldodjon.

Ha nagy altalanossagban bunozo ciganyokrol beszelnek, azzal egyfelol megsertik egy csomo kemenyen dolgozo cigany becsuletet (ismerek egy jo parat), masfelol a sajat ugyuket teszik lehetetlenne.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.02.05. 17:59:06

Züleyka 2008.02.05. 17:55:11:
"Ejnyebejnye, hát nem kérdeztelek pár hónapja hogy te Fideszes kampányaktivista vagy-e? :D"

Lehet, hogy kerdezted, nem emlekszem ra. A valasz, hogy nem vagyok es nem voltam fideszes kampanyaktivista.

Akkor mast mondtam volna? :-) Nem hiszem.

noname 2008.02.05. 18:11:46

Doom,
ezt mondom én is :) és a különbségek meglétéből nem következik se fölsőbbrendűség, de az se, hogy letgadjuk és azt propagáljuk, hogy nincsenek különbségek. A tej- és alkoholbontásos kísérleteket direkt nem idéztem, se történeti néprajzi emlékeket.

És megint itt a false dilemma, hogy ált. úgy van beállítva a dolog, hogy csak 2, egymást kirekesztő választási lehetőséged van. Ha jól értem, ez az, ami neked se tetszik itt: "azt nem szabad az asztal ala soporni es azt se szabad hagyni, hogy Hitler bunkojaval vagjanak kupan."
peace :)

dowNLoad · http://www.rense.com 2008.02.05. 18:18:10

DOOM:
Rakosi is probalkozott ilyesmivel, aztan mi lett belole.
ETTŐL FÉLEK, hogyaz 50-es évek szellem jön vissza, XXI.sz.-i ruhában. TEHÁT, ugyanaz a hozzáállás, mint 52-ben, javasolt filmek: TANÚ, Te rongyos élet, stb.. CSUPA GERINCES FELELŐSSÉGTELJES ember, mind-mind döntéshozó pozícióban. Ez egy önpusztító konfiguráció. Egy öltönyös , nyakkendős köcsögöt, majd én is szeretnék felkoncolni, haha, mielőtt a Guillotine-t felállítják. A nagyüzemileg már nem az igazi.

Züleyka 2008.02.05. 18:19:55

Doomi, akkor talán több mint aktivista :)
Vagy hogy lehet máshogy személyesen tapasztalni a Fidesz kampányának részleteit?
Nem baj egyébként, csak izgalmas infó :)

noname 2008.02.05. 18:52:17

Zuleyka,
hogy kicsod Doom, már nem titok többé: Jo Tunder 2008.02.04. 19:40:21, kicsit arrébb már leleplezte :)

"Doomhammer ... Huhh.. tirpákbokrétás, az... tuti kommunikációszakos Taktaharkányból" :)

Vagy te is össze tudod rakni:
"nem vagyok es nem voltam fideszes kampanyaktivista." + "személyesen tapasztalni a Fidesz kampányának részleteit"

Rávezetés: Honnan nem látszik az Eiffel-torony?
Na ugye. És ha már figyelmesen megnézed a T.Bokrétás blogot, a kereszt elött a tank elgázol egy kis emberfigurát. Na, leesett már?
:)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.02.05. 19:12:07

Hat ugy tunik lebuktam.
Valoban en vagyok Orban Viktor.
Az a tankos kep tul arulkodora sikeredett.

Most orultok? :-( Gondoltam, hogy a nep koze vegyulok, mint Matyas kiraly, de a sok okoskatol meg ez a kicsi orome se lehet az embernek. :-(

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.02.05. 19:14:05

csak a doom maradt rejtély - ov hammeréről már tudtunk! :)

Gabe 2008.02.05. 19:23:21

Nem! Én vagyok Lúdas Matyi!

Züleyka 2008.02.05. 19:57:28

Doomi, azt kérdeztem a múltkor, honnan meg miért ölsz ennyi munkát a blogodba, de akkor most már tudom, ez is egy munka :) feladat van :) Mondom, nem baj, más magyarázat úgyse nagyon volt.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.02.05. 22:30:13

Züleyka 2008.02.05. 19:57:28:
"Doomi, azt kérdeztem a múltkor, honnan meg miért ölsz ennyi munkát a blogodba, de akkor most már tudom, ez is egy munka :) feladat van :)"

Nagyon örülök, hogy ilyen jól egyetértesz magaddal, ide én akkor nem is kellek.

Azért halkan megjegyzem a többieknek, hogy én inkább szórakozásnak látom. Egy nagyszájú, üresfejű manipulátor leleplezésén remekül szórakozom.

Már többször leírtam. Lehetne más is, tele van ilyenekkel a magyar újságírás. Tóta egyszerűen kivívta magának ezt a dicsőséget.

Züleyka 2008.02.05. 22:58:38

Igen Doomi, ezt már leírtad, itt az az új infó hogy te magad is főállású manipulátor vagy, már ha nem sértődsz meg hogy egy Fideszes kampányaktivistát vagy kampányszervezőt annak nevezek... :) és így aztán vicces ez a manipulátorozás.

De én örülök ha szórakoztat a munkád, én nem csinálnám semmi pénzért, mindennap szaladni mit írt W és parodizálni muszájból... szórakozásnak elég furcsa, de hát a Fidesz is elég furcsa nekem, például az ilyen figurák miatt :)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.02.05. 23:07:14

Züleyka 2008.02.05. 22:58:38:
"Igen Doomi, ezt már leírtad, itt az az új infó hogy te magad is főállású manipulátor vagy,"

Ezt az infót te magad találtad ki és most tényként tálalod. Ócska trükk.

Ki is a manipulátor akkor?

noname 2008.02.05. 23:07:19

Züleyka, rossz a megfejtésed, ld. fentebb.

"Fideszes kampányaktivistát" -- hihihi. azért kicsit jobban is megnézhetnéd azt a blogot

"De én örülök ha szórakoztat a munkád, én nem csinálnám semmi pénzért, mindennap szaladni mit írt W és parodizálni muszájból... szórakozásnak elég furcsa"

idenézz, én is társadalmi munkában csodálkozok rád, meg ingyér' reflektálok. Ezen az oldalon sokan vannak így.

ajánlok két szót.
ötbetűs szó: humor
hatbetűs szó: irónia

Züleyka 2008.02.05. 23:16:56

Doomi, nem én találtam ki, te írtad hogy résztvettél a Fidesz kampányában!

Vagy a Fidesznek kampányolni az nem manipuláció? Tényleg, ki a manipulátor? Ne nézz már hülyének :(

noname, na jó de egy évig naponta társadalmi munkába? hmmmm... ;)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.02.05. 23:35:44

Züleyka 2008.02.05. 23:16:56:
"Doomi, nem én találtam ki, te írtad hogy résztvettél a Fidesz kampányában!"

Ezt írtam:
"Személyesen tapasztaltam a 2006-os kampányban, kiket engedtek a párt közelébe."

Tóta W. azért ügyesebben csinálja a csúsztatást.

Züleyka 2008.02.05. 23:46:01

Azt állítod hogy sose kampányoltál a Fidesznek, csak épp bennfenntes vagy?

De mégis hogyan tapasztaltad személyesen, ha nem vettél részt benne? Arra jártál és figyelted a bejáratot? :) Én is tapasztaltam, kiket engedtek a párt közelébe, mert láttam őket a tévében nyilatkozni, de ez még nem személyes!

Csak azért érdeklődöm, mert ennyire szívügyed ez a manipulátorleleplezés :)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.02.05. 23:52:45

Züleyka 2008.02.05. 23:46:01:
"Azt állítod hogy sose kampányoltál a Fidesznek, csak épp bennfenntes vagy?"

Azt állítottam, hogy ráláttam.
Kezdesz fárasztó lenni.

Züleyka 2008.02.06. 00:01:11

Igen, de itt meg azt írod, hogy "Benne voltam a 2004 decemberi népszavazás kampányában". (Sajnos a hozzászólást nem tudom linkelni, megtalálni se volt könnyű!)
reakcio.blog.hu/2007/12/28/2008_a_tombolo_pancsersag_eve

Most akkor a "nem vagyok es nem voltam fideszes kampanyaktivista" az nem igaz?

Ki itt a manipulátor, tényleg? :)

Ma már aligha tudom meg, rég aludnom kéne :(

kemotox 2008.02.06. 00:02:55

Nekem is vannak személyes tapasztalataim a Fidesz kampányáról. Hát mondhatom, nem sokat vacakoltak mindenféle manipulálással.

A két forduló között, kitalálták, hogy mindenkit szeméklyesen kell megkeresni. Jelentkeztek is jónéhányan a legbőszebb fideszesek közül. Aki nem hajlott arra, hogy a Fideszre szavazzon, annak a saját házában leordították a haját, hogy hülye komcsi! Ha nem látom, el sem hiszem, hogy ilyen létezik! Ezért érdemes százmilliókért amerikai kampánystábot alkalmazni?

Gondolom legközelebb is valami hasonló, "nagyszerű" tervvel próbálkoznak majd.
Hülyeségért nekik sem kell a szomszédba menni.

Invictus 2008.02.06. 00:22:33

Na ja. A nagyokos rogán "szerverfeltörő" tóni pedig, aki a kampányfőnök volt, utána elvonult belvárosi polgármesternek, hogy ott bekkelje ki, amíg Viktor megbukik (szerintem erre játszott, szándékosan lehet csak olyan béna kampányt csinálni, amilyet a fidex 2006-ban... pl. a "rosszabbul élünk, mint 4 éve" plakátok a megyó-féle osztogatások és jókora reálbérnövekedés után... jóslatnak jó lett volna a jövő évre, de akkor nem volt sok igazságtartalma)

kemotox 2008.02.06. 06:16:41


Fekete alapon, megzakkant öreg néni.
Valóban lelkesítő volt.

noname 2008.02.06. 09:06:25

És az a hatalmas koncepció, hogy varázsütésre az egész országban pozitívba fordultak a plakátok... hihetetlenül primitiv volt. Huh, kimondtam.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.02.08. 12:51:40

Züleyka 2008.02.06. 00:01:11:
"Igen, de itt meg azt írod, hogy "Benne voltam a 2004 decemberi népszavazás kampányában"."

Minthogy annak a kampanynak csak az egyik resztvevoje volt a Fidesz.

"Ki itt a manipulátor, tényleg? :)"

Te, kedveskem. Arpi haverja vagy vagy szimplan az egyik nikkje?

Szerintem inkabb beszeljunk rolad. Te no. :-)

Züleyka 2008.02.08. 13:02:16

Jaj kedves Doomi, nem ilyen egyszerű ám a világ :) Egyébként már mondtam, az tűnt föl hogy hobbiból naponta nem csinál ilyet senki. Viszont ha gyakorlott pártpropagandista akkor összeáll a kép és minden világos :) Mondtam már, nem baj, csak hát így manipulátorozni...

Persze-persze, nem a fidesz, meg a legutóbbi kampányukba is csak úgy "ráláttál" személyesen :)

De igazad van, ezt majd inkább nálad.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.02.08. 13:09:42

Züleyka 2008.02.08. 13:02:16:
"Jaj kedves Doomi, nem ilyen egyszerű ám a világ :)"

Hanem milyen, tan bonyolult? Most megint mellebeszelsz. Mivel a "bizonyitekod" kevesnek bizonyult, hat maszatolsz.

Mint egy profi "sajtomunkas", aki a sajto tevekenyseget fizetett uzenetek torkon valo lenyomkodasaban latja.

"Egyébként már mondtam, az tűnt föl hogy hobbiból naponta nem csinál ilyet senki. "

Szerintem a reakciosok ki fognak akadni, hogy az egesz blog errol szol. Egy masik post kommentjebe epp most irtam le, hogy a tirpakblog jelenleg ketnaponta fel orat igenyel.

Vannak am masok is, akik hobbibol csinalnak ilyesmit. Tudod, a fogyasztovedelem pont ez a tortenet. Az aruhazak es gyartok megprobalnak vedekezni, a fogyasztok meg vedekeznek. Kis idom lesz, elokeresem neked azt az angliai projektet, ami mediamanipulaciok leleplezesevel foglalkozik.

Mind onkentes, mind a szabadidejeben csinalja.

Züleyka 2008.02.08. 13:14:26

Mire bizonyult kevésnek kedves Doomi? Te szóltad el magad kétszer is. Pont te maszatolsz hogy te nem voltál a fideszkampányban, csak "ráláttál személyesen", meg nem is a fidesznek kampányoltál a népszavazásban... Hanem kinek egyébként?

Ennél több bizonyítékod neked sincs, amikor manipulátorozol...

noname 2008.02.08. 14:22:24

Züleyka, kicsi média szakos csillag, hogy a p***ba van neked ennyi időd, hogy most már mindenhol ott vagy? Hiszen te most dolgozol, nem?
Vagy éppen azért fizetnek, hogy itt manipulálj?
Tartozol egy vallomással, Zulejka. Hallgatunk.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.02.08. 22:16:28

kemotox:
A narancssárga dzsekikről se feledkezzünk meg... Agyrém, ahogy a door-to-door kampányt lebonyolította a Fidesz 2006-ban.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.02.08. 22:17:33

Invictus:
A Fidesz kampányaiban nem a kampányfőnökök kezében szokott lenni a marsallbot. Hanem.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.02.08. 22:19:10

noname:
Túlságosan sokáig tartott a depressziós szakasz, ijesztően szegmentálatlan volt a kampány és a politikusoknak is elég nehéz érvelniük egy olyan üzenet mellett, amiről _tudják_, hogy nem igaz.
süti beállítások módosítása