Újra szeretik?
2007. december 01. írta: sHelf

Újra szeretik?

Megjelentek az első jelek, amelyek szerint a miniszterelnök karizmája túl fogja vészelni a népnyúzó szerepet, és talán nem is olyan sokára már ismét dinamikusan, mosolyogva veti oda a tévében Viktornak, hogy pártelnök úr, maga becsületes ember, vonja vissza! Végül is Ferenc Józsefet meg Kádárt is megszerették a végén. Mindegy, a választási kampányban tapasztalt érzelemhisztéria (igen-igen, jó benned hinni, és indulni veled), amelynek középpontjában Gyurcsány állt, úgy látszik eddig csak nyugvott, de nem szűnt meg. Persze az is lehet, hogy szó sincs visszatérésről, hiszen eddig mindössze egyetlen MTI képet láthattunk egy spontán szimpátiatüntiről. Meg amúgy hallani az egyre meggyőzőbb pletykákat, hogy a szocik bizony már lázasan kutatnak a megfelelő utód után. Mégis, a visszatérés nem lehetetlen, az imázs újraépítésére tutira lesznek még próbálkozások. Nehogy azt higgyük, hogy az MSZP örökre 15% alatt marad. A folyamatos kommunikációs kampány egy dolog, de oda kell tenni a Ferit is. Bármennyire is utálják, jelenleg ő az egyetlen, aki hitelesen meg tudja jeleníteni a kormányzati teljesítményt. Ha leváltják, nincs esélyük. Ha nem váltják le - talán.

Ő a bad guy, aki meg merte tenni, amit más nem, viszont szükséges. Egy ilyen típusú politikusi imázseltolás sem lehetetlen, bár ezt már eddig is megfigyelhettük. Azaz, hogy ha ő nem lenne ilyen eltökélt, akkor az égetően szükséges reformok elmaradnának, és még nagyobb szarban lenne az ország.

You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say: "That's the bad guy."

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr31249160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.12.01. 20:49:53

azért az vicces az indextől, hogy a hét híreként tálalják, hogy valahol nem utálkozva fogadták gyf-et.:)

volkov 2007.12.01. 20:51:38

"Szimpatizánsok fogadták Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt a győri Nemzetközi Kereskedelmi Központban, ahol Érték és felelősség - Versenyképesség és munkehelyteremtés címmel a Táncsics Alapítvány rendezett konferenciát."

ebbe a kereskedelmi kozpontba mehetett akarki, vagy csak akit meghivtak?
(bar a kep lathatolag kulteren keszult, a kerdest zonahatarral, miegyebbel at lehet fogalmazni)

azt egyaltalan nem tartom kizartnak, hogy a (tojasdobalokhoz hasonloan) szimpatizansok is "spontan osszegyuljenek". eddigi tapasztalatok alapjan viszont a tojasdobalok mindig "spontan megjelentek", az o hirtelen eltunesuket tartom valoszinutlennek.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.12.01. 20:52:19

egyébként kiváncsi vagyok mi ütött a győriekbe:D megelégelték a népnyúzó szijjártó rezsim uralmát?:)
vagy a gyurcsány stáb összegyújtötte az roszágban az összes embert, aki még hajlandó lelkesedni ferencért?:)

érdekes

sHelf 2007.12.01. 21:03:07

smalladam: az utóbbi valószínűbb, noha a szijjártó is egy elég utálható karakter.

egyébként én mondom, lesz itt még gyurcsányi feltámadás.. :D

Chicano 2007.12.01. 21:09:44

Működésbe lépett a kormányoldali marketing team, és megszervezték hogy a győri fletó klubb teljes létszám kivonuljon a Nagy Embernek a városba való érkezésére. Csodálom eddig miért nem jutott eszükbe a dolog. Ahogy tudom a tojásdobálókat (és minden más "civilt" is) több száz méterre kiszorítják a testőrök. Ezeket a fátyolos tekintetű fanokat meg csak oda kell engedni, máris készülhet az MTI fotó korunk Széchényijéről vegyülés közepette az eccerű nép körében. Tök életszerű. Jönne csak le hozzánk (vidékre) úgy testőrök nélkül, kocsiból való kiszállás után 2 perccel úgy nézne ki mint egy önjáró sületlen omlett.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.12.01. 21:20:09

A következő állomáson nem volt ilyen szerencséje.
www.origo.hu/itthon/20071130-gyurcsany-ferenc-az-idei-ev-volt-a-legnehezebb.html
"Gyurcsány Ferenc szerint az idei év volt a legnehezebb az ország számára, jövőre a jövedelmek, a nyugdíjak vásárló értéke a számítások szerint növekedni fog. A miniszterelnök erről A nagy párbeszéd elnevezésű fórumon beszélt péntek este Mosonmagyaróváron.
...
Miközben a teltházas fórumon mintegy 200 érdeklődő vett részt, addig egy hozzávetőleg 100 fős, a kormányfő ellen tiltakozó csoport kiabált, sípolt, dudált az eseménynek helyet adó épület közelében. Többen árpádsávos zászlót lobogtattak, a Magyar Gárda egyenruhájában demonstráltak és gyalázkodó bekiabálásokkal illették a miniszterelnököt.

Gyurcsány Ferenc az utcai hangzavarra reagálva a fórumon úgy vélekedett: ellene "radikális, szélsőséges, fasisztoid emberek tüntetnek". Szerinte a kiabáló demonstrálók nem a baloldalnak ártanak, hanem a jobboldalt veszélyeztetik, hiszen a választáson végső soron a kormányzóképességről szavaznak az emberek. Akik gyűlöletet szítanak, azok másokat kitagadnak a nemzetből. Ezzel szemben a kormányfő nyugodt, demokrata gondolkodásra biztatta hallgatóságát."

Elpet 2007.12.01. 21:25:23

Emberek
Orbánnak mennie kell.
Teljesen tiszta, hogy az MSZP Feree vezényletével megnyeri a következő választást... Azaz, nem nyeri meg, hanem a FIDESZ veszíti el... lehetetlen, idióta politizálással, kisiskolás kommunikációval (bízom benne, hogy a luxusbaloldal még előkerül a kampány idejére:(((), a nagy vezér iránti szeretetre épített közösségformálással... mintha ez a dolog a jobboldalon menne. De nem megy, rohadjon meg, nem megy! És ezt ráadásul mindenki látja, és senki nem meri Orbánnak megmondani, hogy ennek legyen vége! Lépj le öreg, mert eljárt az idő! Másképp kell csinálni! De ő marad. Marad és marad.
\"-A nemzetközi helyzet egyre fokozódik.
Aki nem gyanús, az a leggyanúsabb.
-Pelikán, az ürgék megfúrták a gátat, elvitte a víz a falut.
-Hja elvtársak, az élet nem habostorta!
-A kurva nénikédet, ez neked habostorta?\"

És a következő választás elvesztése után is meglesz az ok. Leginkább az ármány és a balsors. Valaki megint összeesküvő lesz, mint Kupa Mihály meg Dávid Ibolya, mindig lesz oka a vereségnek. Egyetlen helyen nem lesz oka: a Fidesz vezetésén belül. Ott mindent tökéletesen tesznek, és Orbánt újra megválasztják pártelnöknek, meg aminek lehet, és a baloldal meg sorra nyeri a választásokat in saecula saeculorum.

Úgy őszintén. Valaki elvesztett csúfosan két megnyerhető választást. Mitől fogná a harmadikat megnyerni? Feree felfelé jön, mindaddig, amíg Orbán a jobboldali népvezér. Ez egy erős igazság.
Orbánnak mennie kell.

Guild 2007.12.01. 21:26:03

"Gyurcsány Ferenc szerint az idei év volt a legnehezebb az ország számára, jövőre a jövedelmek, a nyugdíjak vásárló értéke a számítások szerint növekedni fog."

Majd egy éve azt mondta, hogy túl vagyunk a nehezén. Ezek szerint tolódik a dolog.

Chicano 2007.12.01. 21:27:45

Mosonmagyaróvár kisebb város, ott nem lehet összeszedni annyi rajongót amennyi már tömegnek látszik egy jól megkomponált fotón. Gondolom a jövőben ha nagyobb városokba megy majd odaterelik a rajongóit hogy a kamera előtt lekesíthessék egymást. Végül is az a maradék 15% szavazó elég hozzá hogy helyenként összeverődve tömeg benyomását keltse.

Elpet 2007.12.01. 21:30:07

Gorgiasz

én kb 1974 óta számítok úgy nagyjából tudatos emebernek. Amióta az eszemet tudom, mindig azt mondták, ugyanezek, hogy elvtársak, most húzzuk meg kicsit a nadrágszíjat, aztán minden jobb lesz. El kéne már őket hajtani a halál náthás faszába, mert nagyon unom ezt a dumát.

Chicano 2007.12.01. 21:32:43

Dear Elpet, ugye ezek a gondolatok most nem a mellékelt fotóról jutottak eszedbe? Mert ha az a bizonyíték arra hogy jön fel feri akkor Orbán nyugodtan aludhat. (Amúgy valóban jöhetne valaki Orbán helyett, de amíg nem jön addig kire akarod lecserélni?)

fifuszfc · http://fifuszfc.blog.hu 2007.12.01. 21:37:10

Szerintem meg elindul a komunikációs szekér, méghozzá a jól ismert szakember-vonalon, sok minden lehetséges, pl. számos területet szednek elő, mindegyiken egy-egy mintaprojekttel, amiket Fletó a szakember szerepében pózolva fog majd magyarázgatni. Hányszor láttuk már, hogy előhúzzák ezt a kártyát! És persze, marad az örök adu is, a bugrisszélsőjobbozás.

Mindenesetre a jobboldal valszeg csak akkor mehet biztosan, ha Viktort, meg a körülötte kinőtt kerékkötő bandát elküldi. Mondjuk Brüsszelbe.

fifuszfc · http://fifuszfc.blog.hu 2007.12.01. 21:38:06

Mármint a jobboldal csak akkor mehet biztosra (és persze 2010-re gondolok)

Elpet 2007.12.01. 21:41:30

Liebe Chicano, nem ez az idiotizmus juttatta eszembe ezt, nem. Csak dühít, hogy előre látom, megint veszítünk, és többek között azért, mert egy ember maga alá gyűrte az egész jobboldalt, dicsekszik a 49,9%-kal, de azzal már nem, hogy 50,1% kellene, amit soha nem fog elérni.

Kire cserélném le? Bárkire. Az életben feladatok vannak, és többé-kevésbé rátermett emberek. A versenyvilágban mindenki tudja, hogy senki nem pótolhatatlan. Amíg azonban vezérkultusz van, addig a váltás lehetetlen.

mxplanet 2007.12.01. 21:45:17

vagy csak a győriek utálják amit szijjártó művel győrben.

mxplanet 2007.12.01. 21:58:49

a képen egyébként a volt iskolám látható :D

Őrnagy Őrnagy 2007.12.01. 22:01:59

Gyurcsányrajongókat nem nehéz szerezni, pl. ott van Tóta W.
Szerintem vele nincsesélye a komcsiknak, észet tudják is. De egy új emberrel még nyerhetnek sajna. Attól függ, mennyittudnak osztogatni 2009-ben.Egy 20%-osnyugsíjemelés pl jól jöhet. Nomeg egy "látványos" szembefordulás a gonosz, népnyúzó Szdsz-el is bejöhet. De ha megcsinálják az Eü"reformot",abba lehet belebuknak végleg.
Túls ok ismeretlenes az egyenlet Hari Seldon sem tudná megoldani.

Orbáncsere még ráér, 3 év alatt a sajtó kinyírná az új jelöltet.

sHelf 2007.12.01. 22:07:52

@ Őrnagy Őrnagy: szerintem meg egy új szoci jelöltnek nincs esélye. mit mondana akkor Gyurcsány: elkúrtuk fiúk, csinálja más, szavazzatok rá? pont hogy inkább azt kell majd mondania, hogy bejött srácok, kurvajók voltunk, megmutattuk, és még 4 év és akkor olyan prosperáló országot csinálunk, hogymégcsakna.
ha mindezek után Gyurcsány lelép, akkor azt a kevés kis satnya kis imidzset is elvesztik, amire lehetne építeni egy kormányoldali kampányt 2010-ben.

gloire 2007.12.01. 22:08:45

Így megijedni, emberek...

Őrnagy Őrnagy 2007.12.01. 22:20:03

Valóban nem kell betojni.
Az is poén, hogy előjött a nincs ingyenes egészségügy dumával. Úgy látszik, ez már nem csak a balos kommentelőket fertőzte meg.
Sokat járok piacra (minőségi alapanyagot szeretek, így muszáj),és elég kemény dolgokat kapok el a nyugdíjasok beszélgetéseiből. Ez alapján azt gondolom, fel kell kötni a gatyát az elvtársaknak, no meg Bolgárúrnak is. Bár lehet Tóta W. független újságíró az én adómból készült népnevelő rajzfilmsorozata visszatereli az elpártolt szavazókat az akolba :)

Az se rossz, hogykihez hasonlítja magát. Megnézném mikor adja oda cégei egyéves jövedelmét a köznek. Vagy ne adjak ötleteket?

Manyi Béci 2007.12.01. 22:33:09

Nahát, kérem....

Most meglepett, kedves Elpet.:)

"a FIDESZ veszíti el... lehetetlen, idióta politizálással, kisiskolás kommunikációval (bízom benne, hogy a luxusbaloldal még előkerül a kampány idejére:(((), a nagy vezér iránti szeretetre épített közösségformálással."

"és senki nem meri Orbánnak megmondani, hogy ennek legyen vége!"

"És a következő választás elvesztése után is meglesz az ok. Leginkább az ármány és a balsors. Valaki megint összeesküvő lesz, mint Kupa Mihály meg Dávid Ibolya, mindig lesz oka a vereségnek. Egyetlen helyen nem lesz oka: a Fidesz vezetésén belül. Ott mindent tökéletesen tesznek, és Orbánt újra megválasztják pártelnöknek, meg aminek lehet"

Tudja, mit kaptam volna Doomhammertől, ha ilyeneket írok be ide?:D

Most már csak odáig kellene eljutnia, hogy a szocikra szavazók nem feltétlen ostobák v. aljas ganék. Akkor már lehetne magával vitatkozni.:)
Itt van ez, pl.:
"mintha ez a dolog a jobboldalon menne"
Csak annyira megy az egyiken, mint a másikon, képzelje.:)

táltos 2007.12.01. 22:34:29

Elpet 2007.12.01. 21:25:23
Csak az a probléma,hogy gyf már erre is megmodta a frankót. Bárki áll orbán helyére az lesz a szöveg, hogy orbán még mindig a háttérből irányít, és akkor ugyanott lesznek.

Manyi Béci 2007.12.01. 22:37:48

Táltos úr, ha az számít, hogy mit mond róla GYurcsány, akkor cseszhetik.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.12.01. 22:51:54

Gorgiasz 2007.12.01. 21:26:03:
""Gyurcsány Ferenc szerint az idei év volt a legnehezebb az ország számára, jövőre a jövedelmek, a nyugdíjak vásárló értéke a számítások szerint növekedni fog."

Majd egy éve azt mondta, hogy túl vagyunk a nehezén. Ezek szerint tolódik a dolog."

Hazudott, mint szokásosan.
A 2007-es Közgáz-show anyaga még reálbércsökkenést vetített előre 2008-ra.
www.miniszterelnok.hu/domain2/files/modules/module25/646286E8F2CB3E4C.ppt
25. dia.
Minthogy a 2007-es gazdasági eredmények rosszabbak lettek az ebben a diasorozatban előrejelzetteknél (ld. pl. 24. dia) és a kormány ezt be is ismerte azzal, hogy módosította a konvergenciaprogramot (alacsonyabb növekedés, magasabb infláció), így hát jövőre további reálbércsökkenés várható.

Jó, mondjuk nem 7%-os, mint idén, hanem 1-2%-os.

Ezek arra bazíroznak, hogy 2%-os reálbércsökkenés helyett könnyedén hazudhatnak 2%-os reálbérnövekedést, mit se számít.

Ez rajtuk természetesen nem segít, a gazdasági kilátásokat az átlagember nem a KSH reálbér-adatain keresztül tapasztalja meg.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.12.01. 22:53:44

Manyi Béci 2007.12.01. 22:33:09:
"Most már csak odáig kellene eljutnia, hogy a szocikra szavazók nem feltétlen ostobák v. aljas ganék."

Már miért lennének azok. Hiszen már elkezdték a Fidesz bejelölni, mint a pártválasztásukat.

Az ötlet, ami idáig vezetett, magától jött, Margitom. ;-)

Őrnagy Őrnagy 2007.12.01. 22:55:21

Remélem maga is ki lesz tiltva Béci Úr az elitblogról, mint Höndör B. Margit

Manyi Béci 2007.12.01. 22:59:09

:)
Majd mondja meg, melyik volt az a sok szuper ötletem közül:)

Manyi Béci 2007.12.01. 23:01:03

Melyik elitblogról beszél, Woody? Sajnos, a Mester blogjáról már kivágtak.
Azóta vagyok kénytelen álnevet használni.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.12.01. 23:02:05

Őrnagy Őrnagy 2007.12.01. 22:55:21:
"Remélem maga is ki lesz tiltva Béci Úr az elitblogról, mint Höndör B. Margit"

Látja, Őrnagy Őrnagy, mennyire kell vigyázni?
Beszivárognának álnéven a nemelitek.
Hiába, az elitblogolás nem kéjhömpöly, hanem a saját jövőbeli érdekeiről semmit sem tudó társadalom szolgálata fogakat összeszorítva.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.12.01. 23:03:07

Manyi Béci 2007.12.01. 22:59:09:
"Majd mondja meg, melyik volt az a sok szuper ötletem közül:)"

De hiszen megmondtam, hogy elintézek érte egy dicséretet ... keresse csak meg maga! :-)

Manyi Béci 2007.12.01. 23:07:30

KÉJHÖMPÖLY??
áááááááááááá
De hülye vagy:D
Hát, most vihogva fekszem le.
Jó éjt.:)

Őrnagy Őrnagy 2007.12.01. 23:08:21

Önt kitiltotta a Mester? Pedig egész jól Orbánozik.

Engem még csak egyszer törölt ki, de ki nem vagyok kitiltva, bár már nem kommentelek, túl magas nekem ott a szint.

Ön nagyon éber, kedves Doom Úr, ez az egy biztos.

Manyi Béci 2007.12.01. 23:15:14

Idézzen egyet, Woody, egyébként kénytelen leszek Önt balféknek nevezni.
Hm, igen, azt hiszem, kénytelen leszek.:)
Na, de most már tényleg el.

Őrnagy Őrnagy 2007.12.01. 23:45:42

Nevezzen balféknek, ha úgy jobb :)

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.12.02. 01:21:17

Az "Isten hozott" tábla túloldalán ott az "Ördög vigyen" felirat, csak nem jó szögből fotózták...

banza 2007.12.02. 09:53:20

Örnagy Örnagy,

Nem egy éves jövedelmét, hanem bevételét. Nem mindegy.


Mxplanet

Melyik iskola van a képen? Én révais voltam de ezt nem ismerem fel.

hiba 2007.12.02. 09:57:13

Teljesen hihető forgatókönyv amit a post sugall, legalábbis nekem, mert én is írtam már ezt. Egyszerűen elkezdik eltolni a képet a "lendületes reformerről" a "az elkerülhetetlen változtatások bátor vezére" felé. Ez a kommunikáció az utolsó két év pénzosztásával (az EU pályázatok pl. nagyjából jórészt 2009-re jutnak majd az első kifizetések szakaszába, 2010-re járnak a csúcsra és onnantól egyre fogynak) és a javuló makrogazdasági mutatókkal simán felhozhatják Ferencet. Pláne ha vele szemben 4 évig csak az volt az érv, hogy hazudott, monnyonle és kommunista.

hiba 2007.12.02. 10:02:08

Elpet: Mint rutinos összeesküvés elmélet hívő, szinte biztos vagyok benne, hogy megvannak a mozgások OV csréjére. Az egyetemista cikke a nemzetben nem volt teljesen légbőlkapott. Azt nem tudom, hogy az első hullám, most vissza volt verve, vagy voltak annyira taktikusok, hogy visszahúzódtak, de van egy olyan érzésem, hogy nagy készülődés van. Publius vagy kicsoda kiáltványai az indexen, felmérés az emberek új párt iránti vágyáról, úgy tűnik valamit nagyon elő akar készíteni és nagyon jó ütemben.

Elpet 2007.12.02. 11:09:23

Manyi Béci

Először magához szólok, mert nagyon hiányzott már, napok óta nem láttam itt. Örülök, hogy megleptem, bár higgye el, egyáltalán nem motivál, hogy megfeleljek bárki elvárásainak.Akkor sem, ha a dícséret, mint minden férfinak, természetesen nekem is jól esik. Soha nem tartottam az MSZP-szavazókat ganénak. Környezetemben sokan élnek...
...Közben ideült egy szarka az ablakpárkányra, üdvözöltem röviden...
Szóval sokan élnek a környezetemben MSZP szavazók, akiket, mint magyar ember a magyar embert szeretek, tisztelek, stb. Soha nem szeretnék ugyanis az uszításoknak bedőlni, mert az uszítók célja éppen az, hogy magyar a magyar ellen forduljon. Én ebbe nem állok bele. Úgyhogy Manyi Béci, jócskán megfelelek az elvárásainak, bár ez nem volt célom.
hiba
Lehet, hogy úgy van, ahogy mondod. Mindenesetre a jobboldalnak nagy tehertétele, hogy az Orbánnal szembeni érzelmeket összetéveszti a politikai célok megvalósítására irányuló törekveésekkel. Bármilyen hihetetlen, én nagyon szeretem Orbánt, és erre ezer okom van, hálát érzek iránta sok mindenért. Ezt ehhez a dologhoz szintén hozzá kell mondjam. Ám ennek ellenére kiver a halál verejtéke, amikor a hatalom megszerzéséért való nyomulását látom. Szeretem, de nem akarom az egybesült jobboldal vezetőjének. Jussunk már el odáig minél többen, hogy a szimpátiát és érzelmeinket a célszerűségtől külön tudjuk kezelni, hát legalábbis esetenként, mert nyilván érzelmes lények vagyunk mi mind.

cé veres lajos 2007.12.02. 12:10:34

Orbán szerint bármikor összeomolhat a koalíció. És akkor, ugye jön "azemberekáltalfelhatalmazott" kormány.

www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-165623

Szerintem amíg Orbán lát esélyt a min. elnöksége, küzdeni fog. (ahogy Gyurcsány is)
Csak "puccsal" lehet a két nagy embert eltávolítani, maguktól nem fognak menni.

mxplanet 2007.12.02. 12:12:05

banza!

ez a deák suli. vhol az új aluljáró mellett készült a kép

táltos 2007.12.02. 13:54:53

cé veres lajos 2007.12.02. 12:10:34
Már megint az egyik kutya másik eb effektus. Miért is kellene mindkét "nagy embert eltávolítani"?
Manyi Béci 2007.12.01. 22:37:48
Csak arra céloztam, hogyha orbán "visszavonulna", akkor bárkit állítanának a helyére, beindulna a kampányhenger: hogy az egész csak színjáték és tulajdonképpen még mindig orbán irányít a háttérből. És ez még akkor is így lenne, ha "puccsal" buktatnák meg orbán.
Ennek ellenére azt is elképzelhetőnek tartom, hogy 2010-ben nem orbán lesz a miniszterelnök-jelölt, hanem navracsics.

Invictus 2007.12.02. 15:39:13

Navracsicsról senki nem hinné el, hogy nem Orbán bábja, Kósa Lajosról akkor már inkább.

gloire 2007.12.02. 16:54:57

Biztos az szerintetek, hogy egy pártnak a szerint kell pl.
vezetőt, m.elnök jelöltet, stb. állítania, hogy mit szól
ehhez az ellen oldal közismerten hazug sajtója?
Kit érdekel ez?

Sad But True 2007.12.02. 17:21:06

Invuctus, miből gondolod, hogy Kósa jobb miniszterelnök lenne, mint Navracsics?
Sőt, tovább megyek: miből gondolod, hogy Kósa jobb miniszterelnök lenne, mint Orbán?

Végtére is a főkérdés ez.
Egyelőre meg nem a Fidesz áll úgy, hogy lovat kellene váltania, kissé mókás, hogy ÉPPEN most keresne mindenki Orbán helyett valaki mást...

Egyébként pedig: evidens, hogy bárki lenne 2010-ben a miniszterelnök-jelölt, úgy is az lesz az elsőszámú ballib ráolvasás: "Orbán bábja". Miért, mit gondoltál? Igen, Kósa is "Orbán bábja" lenne. Ez van.

Invictus 2007.12.02. 18:23:49

Nem gondolom, hogy jobb lenne. Viszont tény, hogy Orbán elutasítottsága elég magas, azok körében is, akiknek már tele a mindene a mostani kormánnyal.
Az Orbán-fóbia elég széles körben elterjedt és makacs fertőzés, ez tény. Ezt ő maga is jól tudja (volt róla szó a Menedzser Magazinnak adott interjújában), csak úgy gondolja ennek ellenére megpróbálja a visszatérést.

táltos 2007.12.02. 19:36:19

Sad But True 2007.12.02. 17:21:06
Erre gondoltam én is.

Őrnagy Őrnagy 2007.12.02. 21:34:05

Orbánnak, bármilyen tehetséges, le kéne mondani, és elmenni Brüsszelbe. Két választást elbukott, és a balos sajtó démont csinált belőle.Ez hozna legalább 5%-ot szerintem legalább. De még ráér 2009-ig

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.12.02. 21:45:07

cé veres lajos 2007.12.02. 12:10:34:
"Orbán szerint bármikor összeomolhat a koalíció. És akkor, ugye jön "azemberekáltalfelhatalmazott" kormány."

Ez ugyanolyan trükk, mint az ultimátum.
Ezt hallván az MSZP és az SZDSZ félreteszik az ellentéteiket és egy nyájba tömörülnek, gyengék középen, ahogy kell.
Az egy nyáj pedig jó, nagy kövér célpontot nyújt.

VIII. Nagyapó 2007.12.02. 23:07:14

Sad But True

Hogy mit mondanak valakiről és hogy mit hisznek el róla, az két külön kérdés.

Sólyomot vagy Tarlóst sztem sokkal kevesebben gondolják Orbán bábjának, mint mondjuk Schmitt Pált vagy Pelcznét.

A személyiség és az egyéni érdemek azért sokat számítanak.

Sad But True 2007.12.03. 00:59:45

Nézd, szerintem nagyon-nagyon-nagyon vékony az a sáv, akik szemében mondjuk Navracsics "Orbán bábjának" minősülne és ezért (!) nem szavaznának a Fideszre, DE mondjuk Kósa nem minősülne "Orbán bábjának" és ezért a Fideszre szavaznának.

Sőt, megkockáztatom: ilyen állatfajta nem létezik.
Nem hogy Kósa, de ha egyenesen a pártonkívüli Tarlós vagy valami kívülről jött "független" valakit indítana a Fidesz, végtére akkor is az lenne a menü: "Orbán (sátán) van a háttérben, vigyázzatok, az ő féktelen hataloméhsége jelenik meg Tarlós/Kósa/akárki(Navracsics) képében.

Szóval az állításom csak annyi, hogy ha már amennyiben a Fidesz nem Orbánt indítaná miniszterelnök-jelöltnek, akkor én kifejezetten a kompetenciát tartanám a legfontosabbnak a jelölttel kapcsolatban, és kevésbé valamiféle spekulatív megfontolásokat, hogy ki nyerne egy valamiféle "Orbán-elhatárolódási" versenyben... (azért ez a "nem Orbánt indítjuk" sem lenne egy tükörsima történet, szerintem nem kell különösebb fantázia hozzá).
Kormányozni is kell végtére...

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.12.03. 02:03:51

egy eszmefuttatas:

a koalicio ezerrel tolja az Orban=Satan dumat.
Ferencunk pedig a legnagyobb magyar (a heten). a multkor az elso felelos magyar kormany miniszterelnoke. ki tudja mit hoz a jovo...

a kormanyoldal nem tudja olyan hatekonyan megutaltatni Orbant az orszaggal,
mint amilyen hatekonyan megutaltatta magat Gyurcsany, ugy, hogy pont az ellenkezojet akarja.

akkor most kinek jobb a kommunikacioja?

egyebkent GYF szereteserol es elfogadasarol majd akkor dumaljunk, ha az adonisz u. elott tuntetnek az emberek Orban politikai karrierjenek mekszakitasa erdekeben.

VIII. Nagyapó 2007.12.03. 02:21:09


A propaganda sok dologra képes, de azért nem mindenre. Többnyire azért szükség van néhány valós tulajdonságra, cselekedetre, amire azután rá lehet erősíteni.

És talán nem is annyira elhatárolódni kell tudni, mint újat, mást mondani, stílust váltani.

Azért ez nem úgy megy, hogy a szocik bármit mondanak, elhiszik nekik. Mindenkinél meg kell találni a gyenge pontot, amivel hitelesen ki lehet csinálni, de ez nem mindenkinél lesz ugyanaz. Ha már Kósának van egy olyan imázsa, hogy ő Orbán kihívója, (és ezzel ő az ország egyik legnépszerűbb politikusa, magasan verve pl. Viktort is), nem lehet egyik percről a másikra gyökeresen a dolog ellenkezőjével előállni. Mást kell keresni - kérdés, az mire lesz elég.

Gondolod, hogy például Fletó ellen beváltak volna a Fidesznek azok a paneljai, amiket Medgyessy ellen használt? Hogy belőle lehetett volna inkompetens lúzer makogányt faragni, ha elég erős a médiánk? Hiszen épp azért voltak másfél évig akkora gondban a fiúk, mert valami nagyon másnak kellett megtalálni az ellenszerét.

Invictus 2007.12.03. 02:48:41

Navracsicsból azért egyértelmű hogy Orbán csinált "valakit", Kósából meg nem... ő saját erejéből lett sikeres polgármester, azt is lehet tudni, hogy óvatosan érzékeltette már párszor, hogy ő nem ért mindenben egyet Orbánnal.
Az viszont igaz, hogy Orbánnak aligha lenne elég lemondani a miniszterelnök-jelöltségtől, teljesen vissza kéne vonulnia a politikától, vagy kimenni Brüsszelbe. Ezekre pedig aligha lesz hajlandó, főleg az elsőre.
Az is biztos hogy Kósát is azonnal megpróbálnák kicsinálni, de régebben is próbálkoztak vele ("kurvázás", korrupciós vádak), de nem sikerült rajta fogást találniuk.
Na de ez az egész elméleti, mivel reálisan nézve nem túl valószínű a váltás a Fideszben, talán majd akkor, ha megint elvesztenek egy országos választást... :(

Sad But True 2007.12.03. 03:04:04

Én szkeptikus vagyok Kósával, mint miniszterelnökkel (jelölttel) kapcsolatban.

Pl. ez a népszerűségben \"magasan verve\" kitétel egyértelműen hamis. Amiért egyáltalán előrébb van (picivel) az ilyen-olyan népszerűségi listákon, mint Orbán, az egyértelműen az, hogy az MSZP-szavazók sokkal kevésbé elutasítóak vele szemben. DE!! Ez vajon jelentkezne szavazatokban és/vagy passzivitást választó MSZP-sekben? Ha ez ilyen egyszerű lenne, akkor az MSZP is nyilván Szilit jelölné, mert fordítva gyakorlatilag ugyanez a szituáció áll fenn!

Kósa nekem eddigi szereplései alapján kiválónak tűnik EGY arcnak, EGY vezető Fidesz-politikusnak, kitűnő polgármester lehet Debrecenben, de hogy ő lenne a tuti \"csodafegyver\" miniszterelnök(-jelölt)? Hát, én ebben nem vagyok biztos. Pl. elég sokszor nyilatkozik meggondolatlanul, picit \"hebrencs\", nem tudhatjuk, hogyan kezelne egy olyan szintű nyomást, mint ami Orbánra nehezedik, még abban sem vagyok biztos, hogy AKARNA miniszterelnök lenni...
Miért annyira jobb, mint mondjuk Navracsics?
(Ha már, feltételezzük, hogy Orbán hátrébb lép 2010 előtt, aminek a célszerűségéről még mindig nem vagyok meggyőződve.)

Manyi Béci 2007.12.03. 11:17:24

Elpet, ez nem ér, ha kedveseket ír, nem tudom piszkálni magát.:) Most nézzen a szemembe, és vallja be, hogy direkt csinálja.
Háhá! Pislogott! Nyertem!:)

Elpet 2007.12.03. 11:57:37

Manyi Béci

Örülök, hogy végre észrevette, időnként próbálok bókolni magának. :). Szándékosan teszem...:) De ha keveselli...

Droid 2007.12.03. 13:47:23

Gyurcsány lehet, hogy túléli, de az ország beledöglik.

dowNLoad 2007.12.03. 15:50:22

Méghogy Bad Guy? Inkább egy b@romállat, vagy a főgonosz, aki a világbank és az IMF bábja. Hova lett a 2003-2006 felvett kb. 20 MILLIÁRD USD????????? Ekkora nagy szakemberek lennének? Hány évi havi fizetés jönne ki abból az össze köztisztviselőnek?

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.12.03. 17:21:00

Elpet, én most nem udvarlok, de minden korábbi naív-"vádam" visszaszívom... :)

Elpet 2007.12.03. 17:23:17

Szamárfül
:D

Elpet 2007.12.03. 17:41:58

Manyi Béci

válaszoltam a levelére, de visszadobta a levelezőszerver. Csináljon valamit, kérem

táltos 2007.12.03. 18:15:42

Embörök! Az a sejtésem támadt, hogy ferenc testvér készül a nagy műre:)
Már edz a blogján egy nagy miniszterelnöki receptkönyvre:)

Manyi Béci 2007.12.03. 18:49:00


Elpet, ha az első levele megjött, ez is meg fog jönni előbb-utóbb, semmit nem tudok csinálni egy freemailes postafiókkal.

Elpet 2007.12.03. 19:16:41

Manyi Béci
Visszadobta harmadszorra is.
Igazán küldhetne egy működő címet.
:)
süti beállítások módosítása