Mussolini szerint a románok bűnözők
2007. november 15. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Mussolini szerint a románok bűnözők

Feloszlott az Európai Parlament szélsőjobboldali, Identitás, Hagyomány, Szuverenitás nevű frakciója. Ugyanis a Nagy Románia Párt öt képviselője kilépett a csoportból, melynek létszáma így a frakcióalapításhoz szükséges húsz fő alá csökkent. A Romania Mare európai képviselői az olasz-román konfliktus újabb csörtéje miatt hagyták ott a frakciót. Alessandra Mussolini, a frakció olasz tagja ugyanis egy román lapnak arról beszélt, hogy "a románok életmódjához hozzátartozik, hogy megszegik a törvényt. És nem csak piti bűnözőkről van szó: szörnyű, hátborzongató bűncselekményeket követnek el"- háborgott Alessandra. A nagyromániások azon háborodtak fel leginkább, hogy az erotikus fotómodellből szélsőjobboldali politikussá előlépő Mussolini-unoka "elfogadhatatlan módon összekeverte a cigány bűnözőket a román nép egészével".

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr77230223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

OftF 2007.11.15. 20:45:58

"elfogadhatatlan módon összekeverte a cigány bűnözőket a román nép egészével"
Ez egy szép mondat.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.11.15. 22:43:35

Ez a Mussolini lány nagyon kellemes - kár, hogy rákattintva nem a kép nagyobbodik:(

Amúgy meg általánosítás, persze, de nem minden igazságtartalom nélkül. Ha a magyar kisebbség ellen elkövetett elnyomást és simliket is beszámítjuk (mert elvileg ugye az se európai módszer), akkor az állítás nem rossz közelítéssel megfelel a valóságnak.

irrelevant 2007.11.15. 22:47:51

Juj, ne már.
Mi köze mondjuk egy bukovinai román családnak a Rómában randalírozó oláhcigányokhoz? Mi köze ugyanannak a családnak a magyarok elnyomásához? Semmi.

Ez olyan mint amikor a külföldiek a strassbourgi cigányok alapján ítélnek meg minket. Ők is biztos azért menekültek el innen, mert elnyomják őket. És azért ilyen antiszociális suttyók, mert a cigány magyaroktól ezt tanulták - gondolhatják nyugaton.

Ez hogy esik, molnárgörény?

dolphin 2007.11.16. 00:00:00

A mai nap egyik legrohejesebb hire ez volt:
href.hu/x/3ygm

Roviden: egy varadi szupermarketben lekapcsoltak egy olasz csokat, amint epp maneles CD-ket lopott a csajanak (grat az izlesukhoz...). Azzal vedekezett, hogy csak szorakozasbol csinalta, es kulonben sem erzi bunosnek magat, hiszen Olaszorszaban meg romanokat szoktak elkapni lopas kozben.

gloire 2007.11.16. 03:28:18


Visszahúzódott a tenger..

dowNLoad 2007.11.16. 12:17:23

Tévedés ötvöspéter, a magyarokról azt hiszik a világban, hogy az egy jól hegedülő muzsikus barna bőrű népség, mert ez a marketing ment sokáig. Nem tudják, hogy a cigányok itt kisebbség!!!!
Mussolini meg nem ismer magyar politikusokat??
Tegnap az A LA CARTE c. műsorban (m1) ismerte be Szanyi Tibor elvtárs, hogy sok mindenben nem ők döntenek(a kormány) hanem kijelölnek bizonyos irányokat, bizonyos (hazai és nemzetközi)körök, és nem tudnak mást tenni, csak abba az irányba mehetnek. Csak így tovább, egyszer még azt is elismerik, hogy a választásokon csaltak, és lesz@rnak mindent és mindenkit, csak a havi 1milliójuk legyen meg, és akkor mindenki bekaphatja, csak ez számít, meg az, hogy ne legyen akkora balhé 2 választás között, hogy esetleg felhúzzák őket egy villanyoszlopra.

irrelevant 2007.11.16. 12:48:49

dowNLoad: Akkor meg pláne. Általánosítás.
Könnyű a románokat mocskos cigányoknak nevezni, mind a 23 milliót. Persze amikor a magyarokat nevezik cigányoknak, akkor megy a bőgőde.

Mondjuk a nacionalizmusnak ilyen a maga sajátos kis logikája.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.11.16. 18:40:51

Ötvöspéter: "Mi köze mondjuk egy bukovinai román családnak a Rómában randalírozó oláhcigányokhoz? Mi köze ugyanannak a családnak a magyarok elnyomásához? Semmi."

Szerinted semmi. Attól az apróságtól eltekintve, hogy a bukovinai, regáti, stb. román családok tökéletesen egyetértenek a magyarellenességgel, ezellen semmit se tesznek, sőt, szívesen szavaznak ők is vastagon sovén román pártokra. Továbbá elégedetten nézik, ha a bányászjárások alkalmából magyarokat vernek össze, és semmiféle magyar autonómiáról hallani se akarnak.

Több közük tényleg nincs az erdélyi magyarok másodrendű állampolgárrá tételéhez. Leülhet, elégtelen.

irrelevant 2007.11.16. 19:22:06

"Attól az apróságtól eltekintve, hogy a bukovinai, regáti, stb. román családok tökéletesen egyetértenek a magyarellenességgel"

Ó, hát persze. Te ezt tudod külön, minden egyes családról. Szerintem ahol nincsenek magyarok, ott egyszerűen nem foglalkoznak a dologgal. Miért is foglalkoznának, ha nem része az életüknek? Gondolom, te sem vagy portugál-ellenes.

"sőt, szívesen szavaznak ők is vastagon sovén román pártokra"

Aha. Hiszen tudjuk, a magunk példáján, hogy milyen sok választási lehetőség van a pártok terén...

"semmiféle magyar autonómiáról hallani se akarnak."

Szerintem ez a román politikai elit bűne, nem az egyes román embereké. Tudsz mást is, mint nacionalista sztereotípiákat durrogtatni? Vannak olyan érveid is, amik nem egy egész nemzetet lenéző primitív sztereotípiából származnak? Neked gondolom eléggé fáj, amikor a magyarsággal kapcsolatban kollektív bűnösségről beszélnek, ugyanakkor azokkal szemben, akiket te valamilyen okból nem szeretsz, ugyanúgy alkalmazod. Persze mint már mondtam, a nacionalizmusnak ez a sajátos logikája.

Mindenki hülye, csak mi, magyarok nem!
Mindenki hülye, csak mi, románok nem!
Mindenki hülye, csak mi, koreaiak nem!
...

Elég nagy ostobaság.

irrelevant 2007.11.16. 19:32:37

Ja, és arra is kíváncsi lennék, hogy ha szerinted a római cigányok reprezentálják a román nép egészét, vajon akkor is helyeselsz-e ha a magyar népet azonosítják velük...

Az eurovíziós dalfesztivál néhány évvel ezelőtti fordulójában a BBC riportere szimplán lecigányozta Magyarország lakosságát. Arra is bólogattál?

Ja tudom. Az egészen máááááás...

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.11.17. 14:40:19

"Szerintem ez a román politikai elit bűne, nem az egyes román embereké"

Hogyne, az úgy odanőtt a román parlamentbe. Érdekes módon Romániában a magyarellenes közbeszéd totálisan PC, azért senki se tiltakozik. Szlovákiában minden szlovák párt - igen, okoskám, ha úgy vesszük, faji alapon! - lett légyen akár kormányon, akár ellenzékben, megszavazta a Benes-dekrétumok megerősítését, látványos magyarellenes éllel. Azok a pártok is a parlamentben teremtek meg, nem a szlovákok választották őket oda (és nézik el nekik mindezt, sőt, el is várják tőlük...).

A "lenézés" és a "megalapozott, tényeken alapuló számonkérés" csak neked ugyanaz. A román nép nagy többsége egyetért a bozgorok kezelésével. Szeretni kéne őket ezért?

Nem csak cigányok mentek Olaszországba, és nem csak cigány nemzetiségű románok követkenk el ott mindenfélét. De ne csúsztass: arról van szó, hogy van-e ok egy kalap alá venni őket? Igen, a magyarok szempontjából mindenképpen van. A kisantant vastag sovinizmusára a magasröptű PC duma és a gyengeség bemutatása nem azért baj, mert a magyar érzelem akkora bennem (még ha akkora is): hanem azért, mert, ha nem vetted volna észre, ez a politika a környező magyarság kilátásai szempontjából TÖKÉLETESEN SIKERTELEN.
Megint elégtelen, kolléga, még mehet a kettesért...

irrelevant 2007.11.17. 16:44:06

Molnárgörény

Miért csak egy mondatra válaszolsz a hsz-emből?

"Hogyne, az úgy odanőtt a román parlamentbe."

Hehe. Te egy olyan honlapra írogatsz (Bombagyár), amely szerint Gyurcsányékat MSZP/SZDSZ-estül a judeobolsevista összeesküvés ültette a nyakunkra, hogy kiszívják a vérünket. Ehhez képest nagyon tiszteletben tartod a román és szlovák népszuverenitást. A magyar elit hülyeségei a NY/Tel-Aviv tengely gonoszságai, bezzeg a román elit bűneiért a legutolsó bukovainai román család is teljes mértékben felelős.

Pikáns! :D

"A román nép nagy többsége egyetért a bozgorok kezelésével."

Ezt csak úgy hasból mondod?

"Nem csak cigányok mentek Olaszországba, és nem csak cigány nemzetiségű románok követkenk el ott mindenfélét."

Lehet, de néhány tucat bűnöző akkor sem minősít egy teljes népet. Egyetértesz? Neeem? Akkor azzal biztosan egyetértesz, hogy pl. Ausztriában egyesek tolvajnépnek tekintik a magyarokat. Tudod, vannak boltok, ahol kinn van a tábla: "Magyar, ne lopj!"

"hanem azért, mert, ha nem vetted volna észre, ez a politika a környező magyarság kilátásai szempontjából TÖKÉLETESEN SIKERTELEN."

Ááááá, hát persze. Az lenne a sikeres, ha állami szinten hangoztatnánk, hogy a románok bűnözők egytől egyig. Az lenne a sikeres külpolitika, hogyha - ahogy a Bombagyáron olvasom - deportálni, kardélre hányni, kiirtani szeretnénk a környező népeket. Okos...

Tudod, a sovinizmusra nem sovinizmus a megfelelő válasz, mert az rohadtul kontraproduktív. A te hozzáállásodnak csak az ottani magyarok innák meg a levét, a mostani helyzet semmi ahhoz képest, amit egy ilyen helyzetben kapnának a nyakukba. Persze tudom, könnyű más farkával verni a csalánt, főleg hogyha elborította az agyadat a nacionalista hevület.

Figyi.

Slota szerint a magyarság mongolid rablócsürhe. Egytől egyig.
Molnárgörény szerint a románság bűnöző cigánycsürhe. Egytől egyig.

Nem látod, hogy ezen a szellemi színvonalon vagy?

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.11.17. 19:48:37

Hogy mi lenne sikeres, az nem egyértelmű - a mosott szar-erősséget már próbáltuk, és mintegy 60 év alatt sehová se vezetett, hacsak a masszív elrománosítás-eltótosítás-elszerbesítés eredményeit nem számítjuk.

Bármilyen szomorú, de ki kell mondani: az Aland-szigeteki svédeken kívül tisztességes kisebbségi jogok Európában csakis erőszak talaján születtek. Továbbá az anyaország nem töketlenkedik sehol, ha van.

Mondd, neked teljesen és tökéletesen természetes az, hogy 1000 évig Erdély magyar volt, a Székelyföld ma is az, és Romániának kell lennie a világ végéig csak azért, mert 87 éve az? merjünk kicsik lenni? Fogd meg Kovács László kezét, és keringőzz vele...

Egy határozott, erős, és katonailag sem elhanyagolható Magyarország tényező lenne. A mai nem az, és magasról leszarnak minket. Csak hogy árnyaltabban láss (szemellenző félre, előítélet-generátor kikapcs.): molnargoreny.blog.hu/2007/11/17/ujabb_szlovak_pofon

irrelevant 2007.11.17. 20:20:09

Molnárgörény

Nézd, abban egyetértek, hogy a mai magyar külpolitika egy nulla. Engem egyaránt felháborít az, hogy az SZDSZ egyszerűen nem hajlandó még gondolati szinten sem foglalkozni a HT magyarokkal, felháborít az is, amikor az MSZP-s nyugdíjasok az ATV-ben következetesen lerománozzák a székelyeket, de attól is felmegy a pumpa, amikor látom, hogy Orbán még odaát is kavarja a szart és úgy megosztja a HT magyarokat, hogy be se jutnak majd az EP-be.

Lehetne kormányszinten és európai szinten is keményebben képviselni a HT magyarok ügyét, bár meggyőződésem, hogy azzal sem mennénk gyakorlatilag semmire. Ahhoz ugyanis fogadókészség is kell, valamint európai politikai kultúra, ami nincs meg a környező országokban, de valljuk be, még nálunk sem nagyon.

Ezek az államok fiatal képződmények, és közhely, hogy jelenleg az identitásépítés állapotában vannak. És nézd meg: a Vajdaság autonómiával rendelkezik, mégis ott a legszarabb a magyar kisebbség helyzete.

Az pedig végleg nem megoldás, hogy revízióról, meg pirosfehérzöld kárpátokról ábrándozunk, meg hogy tankkal végigmegyünk Románián, lóra, nyeregbe, hátrafelé nyilazunk, huj-huj-hajrá. Ezt biztos nagyon jó érzés mondogatni a Bombagyár fórumán, otthon, karosszékben, kakaóval a kézben, csak ez nem a valóság. Rohadtul nem.

(Amúgy mi ez a következetes tótozás? Ennyi erővel a franciákat nevezhetnénk frankoknak, az olaszokat taljánoknak, a svájciakat helvéteknek, a cseheket bohémeknek, a horvátokat szlavónoknak, meg az összes népet a régi magyar nevén... :D)

mborsik · http://abszurdisztan.freeblog.hu 2007.11.17. 20:40:24

Slota szerint a magyarság mongolid rablócsürhe. Egytől egyig. - Slota bent van a szlovák Parlamentben, a kormány tagja.

Molnárgörény szerint a románság bűnöző cigánycsürhe. Egytől egyig. - bár MG nem ezt mondta, de ha ezt is mondta volna: sem ső, sem senki, aki ilyen nézponttal rendelkezik, nincs a magyar parlamentben. Sőt, állítom hogy ilyen párt sincs, és Szálasiék kivételével talán nem is volt Magyarországon. Hacsak nem soroljuk ide a szemkilövető magyarellenes törpepártot.

Az hogy ilyen soviniszta szélősség nálunk nem nyerő duma, a magyar nép érdeme. Az, hogy ilyen szélsőség a kisantant orszgáokban nyerő duma, a kisantant népek szégyene.* Az, ha ezt MG vagy bárki más a fejükre olvassa, nem sovinizmus, hanem jogos kritika. Gyatra külpolitikánk pedig éppen annak köszönhető, hogy olyan szellemiség befolyása alatt működik, amelynek képviselői pl. ezt, amit most leírtam, nem értik.

(*valójában az ottani egykori kommunisták bűne, hiszen a magyarral ellentétben a környező országok komcsi rendszerei igencsak előszeretettel használták politikájukban a magyar-kártyát és a sovinista nacionalizmust is)

irrelevant 2007.11.17. 20:47:12

Teljesen igazad van, mborsik

"Az, ha ezt MG vagy bárki más a fejükre olvassa, nem sovinizmus, hanem jogos kritika."

Kritizálni jogos, és kell is a magyarellenes sovinizmust. De nem ugyanazokkal a módszerekkel és sztereotip lózungokkal. Az soviniszta ostobaság, oldaltól függetlenül.

mborsik · http://abszurdisztan.freeblog.hu 2007.11.17. 21:08:26

Akkor nagyjából mégis egyetértünk. Jó lenne, ha ez a kritika végre megjelenne a külpolitikában is.

Szerintem MG nem volt sztereotíp, talán kicsit indulatos, de majd ő úgyis megvédi magát.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.11.19. 13:02:51

Ötvöspéter: "hogy Orbán még odaát is kavarja a szart és úgy megosztja a HT magyarokat, hogy be se jutnak majd az EP-be."

Hümm. Én nem látom, hogy Orbán kavarná ezt a szart. Belekevert, az tény, de nem ő állította Tőkést független jelöltnek, és nem ő bökte ki, hogy az RMDSZ jórészt korrupciógyár (Verestóy, ugyebár, etc.), és kormányból se ért el igazán semmit sem. Ez az ottani disznóságok miatt felkeveredett szar.

A tót nem "régi", hanem ma is magyar név. Szlovák, mint szó, 1918 után terjedt el, de csak az országnévből. Az olasz szó is magyar szó, azzal semmi baj (nézd meg, senki más nem hívja őket olasznak). Az oláh ugyanakkor nem jelent egyértelműen románt, mert ott a cigány jelentés bekeveredik.

Tankokról nem írtam, azt már te vizionáltad. Határt változtatni békésen is lehet. Elég szomorú, hogy Magyarországnak és a környező országokban rekedt magyarságnak eddig a legigazságosabb döntést - Hitler adta, mert a bécsi döntések, ha nem is tökéletesen, de megnyugtatóan rendezték etnikailag a kérdést. A Székelyföldnek mindenképp vissza kellene térnie, mert a nemzetállam természetesebb, mint a kisebbségi jogoktól feszegetett soknemzetiségű. A 80%-ban magyar Párkánynak sincs semmi keresnivalója Tótországban. Jugoszlávia se véletlenül esett szét nemzetállamokra...

irrelevant 2007.11.19. 14:15:18

"Én nem látom, hogy Orbán kavarná ezt a szart. Belekevert, az tény..."

Jó, oké, így árnyaltabb valóban.

"A tót nem "régi", hanem ma is magyar név. Szlovák, mint szó, 1918 után terjedt el, de csak az országnévből."

Akkor tovább pontosítanám, a "tót" mint népnév ha jól tudom, a régi magyar nyelvben (a középkorban) az összes környező szláv népet jelentette, nem csak a szlovákok őseit, hanem a balkáni szlávokat is. Aztán szűkült le a jelentése a felvidékiekre. Ennek ellenére nem értem, hogy miért nem megfelelő név rájuk a szlovák. A tót kifejezetten archaikusan hangzik ma már, meg sértő is rájuk nézve.

"Tankokról nem írtam, azt már te vizionáltad."

Nem vizionáltam, azon az oldalon olvastam, ahová te is írsz. És ez nem egy egyedi vélemény arrafelé...

"Határt változtatni békésen is lehet."

Hogyan? Hogy zajlana ez?

"A Székelyföldnek mindenképp vissza kellene térnie"

És akkor lenne egy enklávénk? Vagy jöhetne 3 milla Észak-Erdélyi román is velük együtt? Azért nincs megoldva ez a kérdés, és nem is lesz, mert nincs jó megoldása. Ez a régió ilyen.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.11.19. 14:53:16

"azon az oldalon olvastam, ahová te is írsz."

Már megbocsáss, de ha velem polemizálsz, szíveskedj az én véleményemmel vitázni, ne máséval. Írok oda is. Na és? Sőt: ha így jobban tetszik, nem az én véleményemet alakítják a tankpárti kommentelők, hanem inkább én az övékét. Baj?

Hogyan zajlana? Mint említettem, volt egy első bécsi döntés. Akkor még nem volt háború. Például úgy. Vagy máshogy - például a Székelyföld kimondja az elszakadást népszavazáson, és az EU rádörren a románokra, hogy a nép akarata elsődleges a terület hovatartozása ügyében. Volt is szavazásra példa: így lett Sopron a leghűségesebb városunk. Ezer módja van: még a részben erőszakos jugoszláviai típusú is. Egy dolgot nem szabad szerintem tenni: bármiféle változtatási szándékot feladva a status quót totálisan elfogadni.

Lehetne enklávénk is, igen. Nyugat-Berlin mi volt 40 évig? Vagy Hegyi Karabah (ez még nem megoldott ügy)? Lehetne korridort képezni, áttelepítésekkel vagy anélkül (a hárommillió román olyan szöveg, mint a 23 millió, csak ez nem a munkaügyi, hanem a földrajzi realitást nélkülözi).

A tót nem az összes szlávot jelentette. A szerbet rácnak, a románt oláhnak hívtuk (a horvát az horvát volt). Elég felütni a telefonkönyvet, és megnézni a családneveket. Szekérderéknyi Tót(h), Horvát(h) Rác(z) és Oláh is bőven (ez utóbbi a később rátevődő cigányosság miatt nem volt szívesen használt név, sokan változtatták), de Szlovák alig. Annál még Cseh is sokkal több van.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.11.19. 14:59:12

Mellesleg itt az UFI-n (bocs, Reakció) a balszéltől a jobbszélig olvashatsz mindenféle kommentet. Mármost akkor Oli bácsi vagy Turul is lehet szélsőjobb/szélsőbal? Madarat tolláról, posztírót kommentelőjéről? Ha rólam kérdezel: én erősen jobboldali királyságpárti konzervatív vagyok, aki az 1945-46-os ME-rendeletekkel szétzúzott régi magyar alkotmányosság megszűnését nem ismeri el törvényesnek. Meg a párizsi békét sem, ugyanis ott Anglia é Franciaország saját, bécsi döntést elismerő (sőt, létrehozó) magatartásukkal mentek szembe...

ergé 2007.11.19. 15:07:54

Monargoreny, nem vagy elég konzervatív. Kündü barátunk, az ügyvéd úr saját blogján arról ír, hogy 1301, vagyis III. András halála óta tart mindent illegitimnek :)

drako 2007.11.19. 15:16:37

Uraim, egy picit elkeveredtek az eredeti témától.
Ami most Olaszországban történik a román állampolgárokkal(jobb esetben verés, de az emberölés sem ritkaság) az hű mása a 90-es évekbeli kolozsvári hangulatnak, amikor könnyen szájbaverhettek, ha magyarul mertél megszólalni pl. villamoson, de most sem ritka a kedves felszólitás, hogy lehetőleg románul, mert román kenyeret eszel... Ergo qrvára nem tudom sajnálni őket, csak azt kapják, amit megérdemelnek. Ettől azonban még nem minden román bűnöző és általánositani bunkóság.

irrelevant 2007.11.19. 20:53:29

Molnárgörény

"A tót nem az összes szlávot jelentette."

Tévedsz.

"A szerbet rácnak, a románt oláhnak hívtuk"

Igaz, de ez későbbi fejlemény. Én a középkorról beszéltem. De ez nem is lényeges.

"Hogyan zajlana? Mint említettem, volt egy első bécsi döntés. Akkor még nem volt háború. Például úgy."

Hát ezt leírni rohadt könnyű, de továbbra sem tudom elképzelni, hogy ez hogy zajlana... Ki kényszerítené rá a románokat erre? Az EU? A NATO? Na neeee... Minden jelentős tényezőnek a status quo fenntartása a célja.

"Vagy máshogy - például a Székelyföld kimondja az elszakadást népszavazáson"

Ez izgi, tavaly asszem voltak is álhírek a függetlenség kimondásáról. Kíváncsi voltam mi lesz belőle, de nem lett semmi.

"és az EU rádörren a románokra, hogy a nép akarata elsődleges a terület hovatartozása ügyében."

Itt bukik meg az egész. Te így ismered az EU-t? :D A románok világraszóló hisztit és propagandát csapnának, de úgy, hogy csak lesnénk... Sokszoros diplomáciai túlerőben vannak.

"Volt is szavazásra példa: így lett Sopron a leghűségesebb városunk."

Ezt a szcenáriót el tudod képzelni jelen körülmények közt? Ne viccelj.

"Lehetne enklávénk is, igen. Nyugat-Berlin mi volt 40 évig?"

Rohadt jól is működött a dolog! :D

"a hárommillió román olyan szöveg, mint a 23 millió, csak ez nem a munkaügyi, hanem a földrajzi realitást nélkülözi"

Mi van? A Székelyföld és a keleti határaink között egy masszív román tömb van. Nézz meg egy etnikai térképet!

"én erősen jobboldali királyságpárti konzervatív vagyok, aki az 1945-46-os ME-rendeletekkel szétzúzott régi magyar alkotmányosság megszűnését nem ismeri el törvényesnek."

Hát én nem vagyok alkotmányjogász, de ha jól tudom, a hagyományos alkotmányosságot nem 45-46 szüntette meg, hanem Szálasi, amikor egyesítette az államfői és kormányfői hatalmat...
Amúgy ki lenne a király? :D

Lehet a párizsi békét nem elismerni, de azért érdemes ráébredni a szomorú tényekre.

dowNLoad 2007.11.19. 22:10:18

Ezek a rohadt rasszista revizionista magyarok milyen PC-k! Nem szabad tótoknak, oláhoknak, stb. nevezni senkit, még akkor sem, ha azok, mert az nem EU konform. Hol vannak a liberális román, szlovák, szerb kisebbségvédők????? Akik önként és dalolva (és sikítva) rohannak azonnal Brüsszelbe, ha fejberúgnak egy kisebbségit??? (vagyis leginkább magyart) gönckinga, hol vagy b@zmeg? Háztartást vezessél, ne külügyminisztériumot! (ja hogy azt teszed?)

irrelevant 2007.11.19. 22:20:33

"Nem szabad tótoknak, oláhoknak, stb. nevezni senkit, még akkor sem, ha azok, mert az nem EU konform."

Én nem mondtam, hogy nem szabad. De mit érünk el ezzel? Csak gyűlölködést. És mi haszna van? Semmi.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.11.19. 23:47:22

Ötvöspéter: nem azt mondom, hogy ezek a megoldások okvetlenül jók vagy kivihetők. Azt mondtam, hogy nem szabad a mai status quót axiómaként elfogadni. Ha a magyar kormány nem tartja revíziós nyomás alatt a kisantantot, akkor de facto kapitulált, és semmilyen eszköze nincs a kinti magyarság védelmére. A revízió lehetőségként fenntartása erős diplomáciai eszköz; az volt a húszas-harmincas években is.

Amúgy meg download indulatai teljesen érthetőek és megalapozottak. Hozzáteszem: mi haszna van annak, ha NEM tótozzuk le a szlovákokat? Ugyanúgy semmi. Hát akkor legalább verbálisan visszaadom a magyarellenességet. Nem olyan ez a világ még, Péter, hogy a gyengeség és a kőre visszadobott kenyér sikeres lenne...

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.11.19. 23:48:56

A megoldásaim csak példák voltak, melyekkel megvilágítottam, hogy a kérdéseidre nem "sose történt efféle" a válasz. Lehet, hogy Nyugat-Berlin nem volt nagyon jó hely - de százszorta jobb volt Kelet-Berlinnél... Tudtommal csak az egyik oldalról őrizték a falat, ami azért sok mindent elárul...

irrelevant 2007.11.20. 00:05:54

Én értem az álláspontodat, még akkor is, ha nem tartom kivitelezhetőnek. Abban viszont nem értünk egyet, hogy általánosítani, minden románt/szlovákot bűnözőnek nevezni igazságos.

Továbbra sem értem, hogy a tótozás miért jó. Azon kívül, hogy levezeti a feszültségedet. Kontraproduktív a dolog, mert számukra sértő, ugyanúgy, ahogy nekem is a bozgorozás román részről. Ha nem is pont a te hsz-ed miatt marad a magyarellenesség, de minden velük szemben ellenséges szöveg, sor, gondolat csak fokozza azt. A gyűlölet sehová nem vezet. Tudom, PC hippiduma, de tény.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.11.20. 02:38:08

Számunkra is sértő a Benes-dekrétumok újracikkelyezése. Sértő, hogy levetetik Párkányban a magyar feliratokat (és a mi "miniszterünk" csak lapít, ez is sértő). Sértő, hogy kicsesznek Malina Hedviggel, ahogy csak tudnak - mert elverte néhány sovén tót.

A diplomáciában alapsazbály a viszonosság. Az a minimum, hogy én is sértő vagyok. Szerintem a sértések viszonzás nélküli tűrése a kontraproduktív, mert megerősíti őket abban, hogy ezt nyugodtan csinálhatják. Nem gyűlölet kérdése: egyszerű hidegfejű visszasértés.

Lavi 2007.11.23. 20:37:08



Igaza van, a román tolvaj nép, Magyarország harmadát már lenyúlták, a Romania Mare most a Tiszántulért ácsingózik. :c(

Bebizonyithatnák hogy nem azok, ha visszaadnák.

Imádom Alessandrát, nemcsak szép, de okos is.

Rátapintott a lényegre. Én is rátapintanék (a lényegre).

Szerintem a náci genetikai kisérletek egy nagy csöd volt, a Mussolini féle fasiszták is csinálhattak ilyeneket, mert nekik kiválóan sikerült.

veta 2007.12.07. 12:35:46

Drako: lehet, hogy mákom volt, de nekem se "kedvesen", se máshogy nem szóltak, hogy románul beszéljek (éppen, hogy tanulgatom, nem is merek még nagyon). Bukovinában. Észrevettem viszont, hogy Erdélyből kifelé menet ritkul a román zászlóerdő. Miért.? Mert ott nem kell már külön rádülleszteniük a romnáságukra pusztán azért, hogy a magyar ne nézzen rájuk úgy, mint egy kalap szarra. Mert úgy szoktak. Tehát ők is eleve bizalmatlanok a magyarokkal. Velünk ott is rendesek votlak, de a) mi nem néztünk rájuk a fent vázolt módon b) románosan nézünk ki, tehát a megjelenésünk némileg szelidített a rájuk tett hatáson.
Szerintem nem tud egy egész nép megérdemelni egy sorsot. Főleg a román nem, menj el Bukovinába és nézd meg! Nyoma sincs semmiféle vademberi bunkóságnak vagy ilyesminek, sőt!

veta 2007.12.07. 12:42:11

Hoppá! Lavi, észre se vettelek! Képeztesd át magad olasznak, és menjél Te is boltokat robbantani (egy 28 éves nőnek ugyanaz volt a vezetékneve, mint a rablógyilkosnak, aki miatt az ominózus okosságot mondta a barátnőd...Ami a nem vicc, hogy fel akarták robbantani az üzletét, gratulálok. Csak mert az volt a neve, ami, ehhez is ész kell...) meg ilyen okosakat harsogni. Olaszul. És akkor szíved (vagy amit akarsz, próbálok nem személyeskedni) választottjához is közelebb kerülnél.
süti beállítások módosítása