Működik az unijó
2007. október 16. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Működik az unijó

Internacionalista sóhivatalok egymás között, káeurópai ügyféllel megspékelve. Kezembe került az EU ombudsmanjának (ilyen is van!) évkönyve. Íme, egy morzsa belőle.

"A 3297/2006/BU-3684/2006/BU panasz: A panaszos megkeresésére adott válaszában az Európai Környezetvédelmi Ügynökség  (EEA) a panaszost nem a helyes vezetéknevén szólította. Tekintettel arra, hogy a megkeresés lényege kívül esett hatáskörén, az EEA válaszért a Bizottsághoz továbbította a megkeresést. A Bizottság az átvételről elismervényt küldött a panaszosnak. Az elismervényt azonban lengyel nyelven írták, miközben a megkeresés szlovákul történt.

A panaszos az Ombudsmanhoz fordult, akinek a szolgálatai telefonon felhívták az EEA-t és a Bizottságot, hogy gyorsan tisztázzák az ügyet, és a panaszos számára kielégítő megoldást találjanak. Az EEA és a Bizottság szolgálata megállapodott abban, hogy gyorsan bocsánatot kérnek a panaszostól. Az Ombudsman szolgálatai ezután tolmácsolták a bocsánatkérést, amit a panaszos elégedetten nyugtázott. Az ombudsman úgy ítélte, hogy az EEA és a Bizottság rendezte a panasz ügyét és megköszönte a jó együttműködést."

A mű kész, az alkotó pihen. Eggyel tovább kattant a fogaskerék.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr57197820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egyiketsem · http://egyiketsem.blog.hu 2007.10.16. 10:46:28

A bürökratákat elsőként állítja majd falhoz a forradalom. :(

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.10.16. 11:11:43

de előtte megköszönik a jó együttműködést.

Pallos Levente 2007.10.16. 12:05:24

És ilyen baromságokra basszuk el a pénzt. Nekem is vannak brüsszelben töküket vakaró ismerőseim. Borzalom. Semmi szükség a több tízezres EU hivatalnoki hadseregre.
süti beállítások módosítása