Tisztasági csomag
2007. október 08. írta: Ács Ferenc

Tisztasági csomag

Újabb fordulat a népszavazási stand up comedyben: drága miniszterelnök urunk szavai szerint  az "istenadta néppel" szavaztatná meg tisztasági csomagját. Nekünk a negyedik cében erről nem kellett szavazni, mert mindenkinek kötelező volt a tisztasági csomag, különben küldd be anyádat volt és azt senki nem akarta. Meg amúgy is, jobbára tiszta kölykök voltunk, kivéve szegény B. Richárdot, aki néha beszart technikaórán, nem is akart mellé ülni senki. De ő "kóteres" volt, és őket másik kasztnak tekintettük, ahogy ők is minket. Szóval itt van ez a szépen összerakott tisztasági csomag, meg a népszavazás és a magyar közéletnek nevezett valami, ami most már viccesebb, mint a Monty Python Repülő Cirkusza, pedig az sem piskóta, de ilyen kiváló színészek azért nem dolgoztak benne. Ha így megy tovább, lassan tízmillió kérdésünk lesz, esetleg húszmillió, mert elvileg kontrakérdéseket is be lehet tolni a szimpatikus marxista bácsi elé. Egy kutatás szerint a magyarok megszavaznák az eddigi kérdéseket, de az ellentétpárjukat is, tehát szerintem érdemes ezt még folytatni úgy tíz-húsz évig, hátha így leszünk Svájc, mert ott nagy divat ez a nagy, őszinte és mélyen demokratikus kíváncsiság a (z istenadta) nép véleményére. Ha hozzám is bekopogtat Szigeti úr egy újabb népszavazási kérdésért, akkor csak a magyar South Parkot fogom idézni neki: tiltsák be a vindózt! Meglesz a 200 ezer aláírás.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr98190528

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: VIII. Nagyapó blogja 2007.10.09. 00:57:57

Deja vuHa nem megy át a parlamenten, Gyurcsány most már népszavaztatna is a tisztasági csomagjáról...Engem pedig ez az ügy mind jobban emlékeztet Tisza Kálmán miniszterelnöki búcsújára: amikor a különböző balhék miatt nyilvánvalóvá...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.10.08. 20:33:01

elkezdek kampányolni egy népszavazásért, ahol eldönthetnék, hogy akarunk-e népszavazásokon dönteni mindenről, vagy sem.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.10.08. 20:45:08

Feri,
az east park volt. a masodik resz kulonosen jo, amikor a daruval emelik fel a csillagot, es elsuhan a parlament kupolaja elott, mintha oda kerulne, de aztan megis a fenyofan kot ki.

egyebkent egyre nepszerubb a nepszavazas. talan a nepnek meg kellene adni a lehetoseget, hogy valami elektronice modon is elhessen az alkotmanyos jogaval.

egyebkent keretik osszevetni azt, hogy "ha a parlament nem szavzza meg, akkor majd nepszavi lesz, az meg 'kotelezo ervenyu' " azzal, hogy a fidesz nepszavazasi kezdemenyezese meg csak hype, es senkire semmi nem vonatkozik.

egy dolog viszont biztosan kozos a ket tortenetben:
- ha a fidesz kerdeseit meg is szavazzak, a kieso beveteleket extra adoval potoljak be.
- ha meg is kotjuk a honatyak enyves kezeit, hogy ne tudjanak trivialis modon lopni, hat majd lopnak a dragaim mashonnan.

Srí 2007.10.08. 21:14:27

Biztos is, hogy egyszerűbb és olcsóbb módja is van a népszavazásnak, mint a mostani. Egy kérdést kell feltenni, egy jól megfogalmazott kérdést és kihirdetni a szavazás időpntját, mondjuk 2007 december 10. este 8 óra. Jelzett időpontban minden családban, munkahelyen, bárhol, ahol villanykapcsoló van, a szavazni jogosult állampolgár tegye a villanykapcsolóra a kezét és adott időpontban kapcsolja le, ha "igen"-nel szavaz, ne csináljon semmit ha "nem"-mel. Eredményes lenne a szavazás, mérhető szépen, mennyit változik az áramfogyasztás. Jól megfogalmazott kérdésnél rengeteg áramot megspórol az ország, tök jó módszer:) És volt már ilyen, ha nem is hivatalos népszavazás.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.10.08. 21:19:18

ja. dugd be a vasalot, anya! a szomszed karcsi dontobe juthat a kimittudban!

na idefigyuzzon a sok tisztasagis:

"Nagyon erős és mély a közteherviselés alóli kibújás kultúrája, ezt azonban nem szabad hagyni: adótudatosság nélkül nincs erős Magyarország." - mondta a fittellina (vagy miafasz) volt ugyvezetoje.
hogy nem szakad le az egesz kibaszott menyezet, amikor valaki ilyen durvat mond. nem mintha hazudna, igaza van, de pont O !?!?

szejler 2007.10.08. 21:28:32

Meg nem mondom mi a bús lesz ebből. Pókernyelven szólva, asszem allin ment az ipse (fleto).

Kétely nélkül Ferenc a negyedik köztársaság legnagyobb szarkavarója. Míg ki nem fröccsen.

Elég lendületesen csinálja, bizakodom.

Srí 2007.10.08. 21:38:06

Mintha a saját határait feszegetné, mikor mondja a pártja, hogy ebből elég:) De nem mondja. Mert nem akar senki Gyurcsány helyett miniszterelnök lenni. Vigye csak el a balhét Gyurcsány, ők nem kérnek most a felelősségből. Meg aztán jön okt.23.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.10.08. 21:38:19

Nahát denevér, tegnap a szocik szülinapján élőben hallgathattam végig, amit a fletó mond. ha plafonszakadás létezne, már nem élnék. nem a plafon szakadt volna be ott, hanem leomlott volna az egész hungexpo, egy óriási szakadék nyílt volna a meg és belezuhant volna az egész szar fletóstul, pártvezetésestül, vidéki ferifüggő nyugdíjasostul, meg óriásgulyásostul.

Aztán a föld másik oldalán Havaria Honkakában meg nézegethettünk volna:)

Krapulax 2007.10.08. 21:42:47

Szerintem ez akár egy bravúrus fordulattá is kiszélesedhet. Nem ellenkampányolni kezd a népszavazásnak, hanem egyenesen mellé áll. Az ő (talán még intelligensebb) kérdéseit is ugyanazon a napon teszik fel, ami teljesen összezavarja majd a képet (és a népet).

Sokan elmennek majd ő miatta szavazni, akik amúgy rászartak volna, és nemmel szavaznak a Fidesz kérdéseire.

Mindenesetre minden összekavarodik, nem lesz egyértelmüü eredmény, nem lesz jobbegyenes.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.10.08. 21:44:00

igen, tegnap jót írtál onnan.
bár nem épp ezekkel a szavakkal... :D

szejler 2007.10.08. 21:47:11

Azért azt bejátszást is érdemes ízlelgetni, amikor Isten , tán a megérdemelt munka jutalmaként, Ferencnek átadja a népet.

úr: Ferenc! Itt a te néped. Kicsit piszkos, sokat üvöltözik, de szellemileg gyengécske, ígérj neki valami baromságot, vagy csapj a seggére, majd megnyugszik.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.10.08. 22:14:49

engem (legalabb) egy dolog zavar ebben az emberben.

megcsinal ezt azt stikaban. mismasol, mellebeszel, "hazudik"
lopott penzbol tancol, kampanyol.
(nem bizonyithatoan) adooptimalast hajt vegre offshore cegek segitsegevel es kvazi hutlen kezelessel fejeli meg.

ezek utan - mintha kicsereltek volna - elkezdi itt a nagy igazsagharcost adni. szakit a 17 ev onhazudtolo politikajaval. demonizalja Puch-ot, pedig nelkule sehol se lenne. mostmar nem hazudik, csak oszod elott. becsuletes kepviselo lesz (tisztasagi csomi)
es mar adozasi moralrol is beszel.

ez mar tenyleg hollo szinhaz kategoria. ha igy megy tovabb, fekete lyuk lesz belole, mert mar a ter is elgorbul ettol az eletviteltol.

most TWA jonne a gorbacsovi parhuzammal, hogy a Feri a maszop eszenciajat forditja a maszop ellen. kutyaharapast szorevel. hogy jot akar (ami a nyilatkozasokbol ugy is tunik), illetve hogy jo problemakat azonosit, az biztos.
de hat a sajat farkaba harap! a cel nem mindig szentesiti az eszkozt, kerem.

jol lopok veletek, hogy aztan megmondjam, mekkora geciputtonyok vagytok. es mivel az jelent fel igazan, aki _eloszor_ jelent fel, meg artatlan is. ugye?
belatta, hogy az mind rossz.
ha valaki valoban eliteli azt, amit lat maga korul, akkor talan nem a legdurvabb dagvanybol valasztja ki a segitoit. nagyon pipa vagyok ra, hogy ket even keresztul elbaszta az en penzemet is, aztan meg jon eszt osztani... es tartja a markat, hogy penz kell a helyrehozatalra.

belatom en is, hogy jot akar, ha hajlando magat (es multjat) is alavetni az ujonnan alkotott szabalyainak. levegobe pofazni en is tudok, lathatjatok.

de ez, ami ebbol az emberbol folyik, az mar vegytiszta populizmus.

volkov 2007.10.08. 22:16:33

mindenki mar a nepszavazasrol beszel. sztem ha a fidesznek
van egy kis esze siman a dolog melle all (mint ma a lex mollal) es ezzel kifogja a szelet a vitorlabol.
egyebkent jo lenne tudni (a reszleteken tul, mert arrol meg semmi nem derult ki) hany egyeni kepviselot erintene az osszeferhetetlenseg a szociknal, mi van, ha le kell mondaniuk, kell-e helyben uj valasztas. adott esetben eleg erdekes kimenetele lenne Fleto huzasanak, lehet, hogy atrendezne kicsit a parlamenti eroviszonyokat.

inspiracio innen:
www.hirszerzo.hu/cikk.ujabb_meglepetes_-_gyurcsany_megint_kiakasztotta_az_szdsz-t.46609.html

Srí 2007.10.08. 22:28:23

Denevér, és tudod, mi a slusszpoén mindabban, amit leírtál? Hogy Gyurcsány halál komolyan gondolja. Elhiteti magával, hogy az az egyetlen helyes út, amit képvisel, küldetéstudata van a személyiségzavara mellett. Lassan már a glória is állandósulni fog a feje fölött. Hiszen ő már nem lop, nem becstelen, azok az idők elmúltak, spongyát rá, megtisztult időközben és elkezdte zavarni a korrupció, az, hogy lopással, sikkasztással, mutyizással vádolják a pártját miközben lám, őt olyan maszületett bárányok veszik körül, mint Bajnai Gordon vagy Szilvásy. Bajnai szegény meg személyesen fogja lelőni azt, aki le meri nyúlni az EU-s ppályázati pénzeket.

Az én szívem meg megszakad nyomban. El is húztam zsepiért.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.10.08. 23:00:44

egyebkent amit a reformer csinal, az magia. varazslas. jatek a szavakkal.
verbalis valosagmodositas. jedi-lovag trukk. nem ezeket a droidokat keresik.

addig mondom a sajat verziom, amig ugy lesz.
a 4.5 eves kisfiam is ezt csinalja. abban remenykedem, hogy kinovi.

ami tortent, megtortent. nem er a nevem. most jot akarunk.

Rodolfo legalabb szolt hajdanan, hogy "figyeljek a kezemet, mert csalok"

Krapulax 2007.10.08. 23:09:15

Denevér, Srí, ti PC dumát nyomtok.

Hallottátok Gyurcsány kongresszusi beszédét? Ez azért súlyos, nem?

Egy jól képzett politológus azt tanácsolja Gy.-nak, hogy minden azon múlik, hogy sikerül "definiálnia magát" (és pártját) a közvélemény előtt. Ezt a tételt (miszerint a köztársaság és morál csupán ruha az "öndefiniálás testén") valóban elhiszi Gyurcsány. De ennek a tételnek az elhívéséhez igen komoly pszichológiai erőfeszítés szükséges. Magyarul irreálisan bele kell lovallnia magát "a maga igazságába".

A beszédbe minden ellene irányuló, az utóbbi egy évben elhangzott markáns "vádat", bírálatot beemel. Pl. "hogy magunkon kell kezdeni az bíráskodást". Nem kimérten hangosan, darabosan szónokol, hanem hektikusan, izgatottan és gyújtó hangon: nekünk (nektek, baloldali pártnak)igazatok van, ne higgyétek el a rátok szórt rágalmakat.

De Gyurcsány nem egy elvesztett választást akar kimagyarázni... (ha valakiben felmerülne egy távoli párhuzam), hanem épp ellenkezőleg:

a megszerzett hatalmat, annak önkényes kiterjesztését akarja "legitimálni".

A magyar nyilvánosságban a nagy szavakat már elvitte a cica...de magunknak azért halkan megfogalmazhatjuk.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.10.08. 23:51:52

krapulax igaz biztos, de gyurcsány mindig úgy szónokol, mintha kossuth lajos híres újoncmegajánlási beszédét akarná retorikailag megjátszani. ez szerintem csak részben tudatos felkészítés, másrészt viszont valami agyament küldetéstudat...

Srí 2007.10.08. 23:53:45

Krapulax, a legnagyobb baj ott van, hogy az országnak csaknem a fele hisz neki. És vidékre jár, és mondja és mondja és mondja, és minél többször mondja, annál jobban hisznek neki. Nem csodálkozom. Isaurának is gyűjtöttek a kiszabadítására, meg Eszmeralda szemműtétjére is. Vajon ma? Élnek még ezek az emberek?

Azért hisznek neki, mert nem tájékozódnak. Nem is tudják, honnan kellene. Ahol mszp-s a polgármester, a falu is az. Ő a megmondóember, meg a pap. Megmondják hogy kiben és mit kell hinni.

Igen, Gyurcsány mindent bevet és mindennek az ellenkezőjét is, ha úgy kívánja a helyzet. Megoldás nincs. A népszavazás meg kezd bohóckodássá válni, csak ne az adónkból kellene megfizetnünk azt is. Játszanak velünk, a pénzünkért.

Krapulax 2007.10.09. 00:07:29

A népszavazás attól függ, hogy a fidesszel szimpatizálók mit hoznak ki belőle.

Szerintem a Fidesznek vagy át kéne vennie a miniszterelnöki javaslatokat vagy egy váratlan húzással a saját kampány-kiadás csökkentő programját benyújtania népszavazási kérdésként, megelőzve gy.-t.

Szerintem a többség nem hisz Gy.-nak, hanem idétlen, fura figurának tartják.

dowNLoad 2007.10.09. 00:15:01

Előbb utóbb El Qúró és a MAszop kicsinálják egymást, remélem mindketten beledöglenek, akkor már csak a fityeszt kell megrendszabályozni, és LE LEHET szorítani a szabadrablást cseszlovák szintre legalább. (csak egyszerűbb lesz, mert hol van simicska kókadthoz??? nem is egy nagyságrend, ja a szadisták soha többet a parlament közelébe)

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.10.09. 00:42:58

sajnos a szavazok jelentos resze konnyen befolyasolhato. oket lehet mozgositani. engem nem. ahogy erzem, titeket se.

a nep nagy resze kb annyira egyszeru, mint az emelo (az egyszeru gep, nem a hidraulikus fajta). ok nyilvan egyszeru valaszokra vagynak.

a kormanyzas viszont bonyolult. az orszag sorsat 4 evre nem szabadna fogfeherseg alapjan meghatarozni. most megis ez megy.

en szemely szerint a kampanyt tiltanam be. nincs tv-szpot, nincs oriasplakat, nincs robottelefonalo. se banner.

lehet szemelyes talalka (aka gyules). lehet fix musorido, a kiralyi teven szepen leosztva partonkent, egyforman. kereskedelmi tv-k kizarva.
program legyen fenn a neten, es legyen elerheto a part irodaiban es a konyvtarakban.

minden part teljesen transzparens konyvelessel birjon, ami nyilvanos. szigoru elszamolas. maganember nem tamogathat kampany-rendezvenyt.

egyebkent kezd telelenni a hocipom a partokkal es a partrendszerrel. sajnos egyre jobban latszik - meg a papucsallatkatnak is - hogy a part az uj ciklus megnyereseben erdekelt elsosorban - miert is? az orszag sorsa az masodlagos, es az csak a kormanyra tartozik.
csak azt nem tudom megerteni, ha nincs korrupcio, akkor a mezei partkatona vagy a partpenztarnok mivel kerul jobb helyzetbe, ha a partja alakit kormanyt?

VIII. Nagyapó 2007.10.09. 01:00:35

na, vajon megjelenik ez így?

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.10.09. 08:10:31

"lehet fix musorido, a kiralyi teven szepen leosztva partonkent, egyforman. kereskedelmi tv-k kizarva."

na bassz. en meg az egigero naivitasom.
szepen leosztva, ha elotte szepen fizetsz. a nap se ingyen kel fel... (Turul uj postja)

Őrnagy Őrnagy 2007.10.09. 08:29:37

Legjobb poén, hogy az egész balliberális újságíró banda a népszavázást fikázza már egy éve. Most mi lesz? Orwelli csere?

Bill Dauterive 2007.10.09. 09:31:57

Szep az igyekezet, ahogy itt tobben osszemossak a dolgokat, mikozben a tema lenyegevel senki sem foglalkozik. Persze hogy nem is foglalkozhattok a tema lenyegevel, mert abban minden a ti vilagkepeteket tamadja.

Gyurcsany remek politikus (van, aki ezt fent "szarkeveronek" titulalta, neki javaslom olvassa el a fejedelem cimu remekmuvet) en oszinten, az oszodi beszed ota kezdem megkedvelni. Azelott bosszanto kis KISZ-es juppinak tartottam, azota folyamatosan derulnek ki rola dolgok, amik szerint messze a legelhivatottabb politikus joideje.

Zsenialis huzas reszerol a parlamentet megkerulni ebben a kerdesben es aki ezt egy lapon emlegeti azzal, hogy szavazzunk arrol, hogy "az egeszsegugy nem uzlet", meg hogy "csukjuk le a kormanyt", az nem lat ki a lila gőzéből.

Oszinten nem latom, hol itt az onos erdek, neki a valasztasokon mar ugyis mindegy, ezzel mindenki tisztaban van, beleertve onmagat.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.10.09. 09:47:21

Bill:
Egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy Ferencünk is beleértené magát. :]

Gabe 2007.10.09. 10:02:09

Bill, ha ennyire imádod a macchiavellizmust, akkor ezt miért nem vetted elő OV-ra alkalmazva is?
(Jó, tudom, más környezeteben róla állítod, hogy nagyszerű politikus, mert nem vagy vonalas...)

Bill Dauterive 2007.10.09. 10:55:35

Az megdobbento, ahogy a celokat (ti: a teljesen kozkeletu, kozismert es altalanos palyazattrukozessel valo penzlenyulast es a kozelet megtisztitasara vonatkozo szandekot) egy jelzovel, a macchaviellianizmussal el tudod intezni.

En nem banom a politikai pragmatizmust, ha az jo celokat szolgal, sot ez teszi a szememben a tortenelmi alakot.

Tenyleg, milyen fideszes allitas all szemben a gyurcsanyi javaslatokkal, azonkivul, hogy olyasvalaki, aki bemocskolodott, ne papoljon? Csak mert ez az okoskodas nyilvanvaloan tarthatatlan, leven a magyar kozelet jelenlegi felallasa feltetelezi hogy mindenki, aki odakerult mocskos, kivetel nelkul.

Egyetertunk abban, hogy Martin Luther King reformerkent hitelesebb lehetne, de az ilyenekbol nem lesz miniszterelnok.

Miert nem tudtok ennek az ugynek sem drukkolni? Milyen problemak szarmazhatnanak abbol, ha a palyaztatokat is folyamatosan vagyonvizsgalnak, ha vegre ertelmes szintre emelnek a kepviselok fizeteset es cserebe eltorolnek a koltsegteritest meg hasonlo mellekeseket es ha rendesen vizsgaltatnak a kampany alatt elkoltott penzeket?

szejler 2007.10.09. 12:48:27

Hello Bill!

Mi a különbség szarkeverés, és "a kozelet megtisztitasara vonatkozo szandek" között?

Mielőtt belemennénk érdemes tisztázni a véleményedben feszülő ellentmondásokat. Ha egyszer Machiavellivel dobsz meg, aki a pragmatikus-gátlástalan hatalomtechnika alapítóatyja volt, kínosan hülyén hangzik "a kozelet megtisztitasara vonatkozo szandek" a következőben.

(egyébként is jó lenne a fejedelmen túllépni, eltelt 500 év, azóta történt egy s más politikaelmélet, hatalomtechnika világában.

Taktikailag valóban hatásos volt F. lépése, de célja a hatalom megtartásán kívül nincs. Világosan látszik: F. népszerűsége, hitele a párton belül is olyannyira megroggyant, hogy ezzel a huszárvágással igyekszik magát kikavarni a szarból.

A hitelességet természetesen a terv nem képes visszaadni, ebben rajtad kívül legfeljebb a népszava és annak nyugdíjas olvasói hisznek.

Ferenc reményei a reakciókban leledznek. Neki az is megfelel, ha a Fidesz ellenzi, az is ha támogatja. Első esetben nyilvánvalóak az előnyök. Második esetben, Viktor saját érdekében támogatná a javaslatot, mivel az elvágja a megsokszorozódott tehetséges jobboldali polgármesterek útját az országos politikától.

Ezzel együtt egycsapásra kirúgja a széket a szocpárt eddig mozdíthatatlan megyei, nagyvárosi kiskirályai alól, vagyis saját kegyeinek teszi kiszolgáltatottá őket.

Az önkormányzati, orsz. képviselői összeférhetetlenség CSAK a két nagypárt vezetőinek áll érdekében, de radikálisan lecsökkenti a megújulás esélyét mindkét oldalon.

Ez az ország érdeke volna?

Az meg különösen vérnyomásnövelő faktor, hogy olyasvalaki beszél megtisztulásról, aki jelenleg is tetemes mennyiségben csurgat közpénzeket a saját zsebébe.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.10.09. 13:08:39

szejler allaspontjat tamasztja ala az is, hogy a kozelet tisztasaga nem a mult heten kerult veszelybe. eddig is tudta mindenki, hogy "ezek lopnak". oldaltol fuggoen.

1.5 ev vergodes (kormanyzas) utan ezzel eloallni, kicsit szalmaszalba kapaszkodasnak tunik nekem.

felre ne ertsd, Bill, ez mind jo es fontos, sot kotelezo dolog, hogy ne legyen meg hallgatolagos egyezseg a nyulasrol, de ez nem uj keletu. az elohozakodas meg feler egy B tervvel. vagy C tervvel.

ha eddig Ferenc nem retorikazta volna szarra a parlamentet, meg akkor is necces lenne ez az ujszulotti naivitas, amivel racsodalkozunk a szarra. es ott ulnek orrlyukig besullyedve a fekaliaban. alig hiszem hogy 18 evig jo szaga volt.

Bill Dauterive 2007.10.09. 13:21:07

Szart keverni lehet sok kulonbozo okbol, ki mit lat bele mar politikai allaspont kerdese.

En peldaul azt latom bele, amit (ugye, nyilvan en is nepszavat olvaso zsigeri komcsi vagyok) az elobb is leirtam, nevezetesen hogy mindent el lehet okoskodni hasonlo szovegek menten (rohadek populista, aki az igazmondo fideszt probalja tonkreverni), de ettol meg a teny teny marad, nevezetesen hogy a (remelten) kollektiv erdekunk (ti: hogy ne csak az MSZP, de a Fidesz se lophasson mostantol), ebben a pillanatban egybeesik, ebbol a szempontbol pedig edesmindegy, ki mennyit lopott tegnap, vagy akar mennyit lop ma.

Meg mindig nem latom (persze azonkivul, hogy nepszavaolvaso panelproli vagyok), milyen konkret megoldasi javaslatokkal jottetek elo (vagy jott elo a Fidesz az utobbi 10 evben) egy altalatok is ismert (bar nyiltan kizarolag az egyik oldalon targyalt) problemara es hogy ennek hianyaban milyen epkezlab (mar ne is haragudj, de a fenti minden, csak nem az) okoskodassal lehet ezeknek a javaslatoknak ellenebemenni.

Magyarul: ha a foallasu kepviseloseget kivesszuk a csomagbol, egyetertenetek vele? Nyilvanvaloan nem, minden ami ettol a kormanytol jon kizarolag a nepszavas panelprolik etetesere (es persze a nyiltszemu, tisztesseges Fidesz bemocskolasara) valo, ugyanis (nehany udito kiveteltol eltekintve).

Na nem mintha en ne ertenek egyet azzal, hogy ha valaki kepviselo, ne legyen egyszerre polgarmester, mar csak a torvenyhozo es a vegrehajto hatalmi agak rendes szetvalasztasa okan is, de ez is nyilvan csak alakoskodas, hogy szegeny, "tehetseges jobboldali polgarmestereket" megfurja az MSZP.

Mondhatna akarmit ez a kormany, amit helyeselnetek? Barmit? Lehetne olyan javaslata, amibe ne Ferenc gonosz armanykodasat latnatok bele? Mar persze a hatalomrol valo lemondason kivul.

Gyurcsany pedig nem a hitelet vesztette el az oldalan, hanem a tamogatottsagat, ismert okokbol, nevezetesen az elvtarsak feltik a szekeiket.

A "tehetseges jobboldali polgarmestereket" pedig nagyon magasrol szarom le en is, de ami ennel erdekesebb, hogy a kozvelemeny is.

Ez egy (annak ellenere, hogy nyilvanvaloan nepszeru) praktikus javaslat a kormany reszerol es messzirol szaglik az izzadsag, ahogy azt probalja nehanyatok megideologizalni, hogy mindez miert az ordogtol valo.

Bill Dauterive 2007.10.09. 13:26:50

A Zuschlag ugy eleg municiot adott Gyurcsanynak, hogy ezzel tudja revolverezni a logisztikai hatteret, ez szamomra vilagos mint a nap. Ha elolvasod a Topolanszky interjut, ott is azt allitotta az interjuvolt ur, hogy Gyurcsany ugyan nem kepes teljesen szaja ize szerint iranyitani az MSZP-seket a regi erdekeik okan, de van egyfajta ideologista latasmodja a kormany dolgait illetoen.

Szerintem ilyen jo esely a status quo megbolygatasara jo ideig nem lesz, marpedig azt ideje lenne mar egy ideje felrugni.

A Fidesznek ez nyilvanvaloan nem erdeke (leven epp nekik all a zaszlo) az orszagnak viszont igen.

Nem is erzik jol magukat tole.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.10.09. 13:49:17

Bill Dauterive 2007.10.09. 13:26:50:
"A Fidesznek ez nyilvanvaloan nem erdeke (leven epp nekik all a zaszlo) az orszagnak viszont igen."

Bill, te olyan vagy, mint Móricka. :-)
Mindenről az jut eszedbe, hogyan akarja Gyurcsány megbolygatni a status quo-t és sarokba szorítani a Fideszt.

A valóság teljesen más. Gyurcsány a politikai létéért küzd, amit a Fidesz szakmai érdeklődéssel tanulmányoz, különösebb izgalom nélkül.
www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=136789
"Az egyhangú támogatás ellenére a szocialista képviselők a parlamenti folyosón beszélgetve tegnap eltérően véleményezték a miniszterelnök legújabb akcióját. "Ez már olyan, mint a sarokba szorított állat vergődése. Nagyjából hasonló volt a helyzet, mint a Medgyessy megbuktatása előtti hetekben – vélekedett egyikük. – A különbség csak annyi, hogy Gyurcsány a végsőkig küzdeni fog, nem engedi ki a hatalmat a kezéből. Megjósolhatatlan, mi lesz a következő fél évben."

"Ezzel kijöhetünk végre a dugóhúzóból. Vagy ha nem is azonnal, de legalább időt nyerünk. A törvényjavaslatok kidolgozására kijelölt munkacsoportok pedig hetekig napirenden tarthatják az ügyet, addig se beszélnek Zuschlagról és társairól" – ecsetelte az ötlet előnyeit egy másik szocialista képviselő. "

szejler 2007.10.09. 14:23:48

Akkor tehát, az eddig és ma is közpénzeket hazatalicskázó, Ferenc javaslata arról, hogy mások ne talicskázzanak, hiteles.

A hitelesség nyilván nem a pártjában, a közvélemény szemében roppant meg. Ezt a közv. kutatások mondják nem én.

A képviselői összeférhetetlenség a lényegi javaslat, a csavar a politika heréin, a többivel nincs különösebb probléma. Bárki elfogadná, még úgy is, ha valódi hatásuk elhanyagolható lesz. (értsd: PR akció).

A tehetséges jobbos polgármestereket leszarhatod, de valsz. ők azok, akik a Fidesz megújulását jelentenék a jövőben (vagy ezt nem akarod?).

Lassan mondom: a javaslat lényege Fleto, esetleg Viktor érdekeit szolgálja, nem a politikai élet erkölcsi tényleges megtisztulását.

Sértett mártírpóz (engem ti panelprolinak néztek!!), vádaskodások, és szűklátókörű pártpolitiki érdekelvűség helyett, meg inkább érvelj!

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.10.09. 14:43:18

Szejler,
masok _ne_ vagy masok _se_ ?

szejler 2007.10.09. 15:01:58

Egyértelműen: "ne". (ironikusan)

Devil Inside 2007.10.09. 15:34:28

Örülök Bill, hogy rettenetesen tetszik neked Gyurcsány tevékenysége, csak attól, hogy meg van győződve a saját isteni küldetéséről inkább csak szánalmasan röhejes lesz, nem hiteles.

Ugyanis, amikor olyan ember beszél a közélet tisztaságáról, akinek a régi kiszes és altusos haverjai - nem kifejezetten saját érdemből - jelenleg is ott sunnyognak minden állami beruházás és cég környékén (legfőképp Rákosi és Alács a kormányzati nyegyed építésénél), akkor azt alapvetően egyáltalán nem érdekli a korrupció letörése csak a vetélytársak korrupciójának - pénzforrásainak letörése. Azt persze elhiszem Gyurcsányról, hogy ő időnként ezt vérkomolyan gondolja, csak pont a Topolánszky interjúból derül ki, hogy nagyjából addig, amíg valami újabb cél miatt el nem veszti az érdeklődését és roppant pragmatikusan az 1 hónappal korábban hangoztatott elveivel szöges ellentétben álló tevékenységet kezd el pártolni.

Amúgy az ötletekről:
"1. Átlátható kampány- és pártfinanszírozást."
"2. A pártok ifjúsági szervezetei legyenek részei a pártfinanszírozásnak."
"7. Képviselői tiszteletdíjak rendezése."
OK, ezek rendben vannak.

"3. Pártközeli civilek ne kapjanak közpénzt.
4. Megalkotják Európa legszigorúbb összeférhetetlenségi szabályát."
Értelmezhetetlenek. Ki tekinthető pártközeli civilnek? Mi az a legszigorúbb szabály?

"5. Vagyonosodási vizsgálat elrendelése fontos köztisztviselőknél, minisztériumi vezetőknél, képviselőknél."
Frankó. (Hogy nem szakad a fejére a plafon.) Amúgy helyes elv, szerencse, hogy a nagy haver Szilvásynál már elévült, amikor hasonlóképpen jól járt, mostmeg néhány 100 milliós vagyonnál 5-30 millió lopást meglehetősen nehéz kimutatni, szemben a Zuschlag féle most felhalmozó suhancokkal, akik nulláról jutnak 4 év alatt 520-as BMW-hez...

"6. Főállású képviselőség megteremtése 2010-től."
Persze, annak idején sem támogattam, hogy a polgármester képviselő is lehessen, legyen. De ez ugye azt jelenti, hogy semmiféle kormánytag nem lehet képviselő? (Végrehajtó és törvényhozó hatalom szétválasztása...)
A javaslat roppant ravasz rövidtávú politikai céljait az előttem levők részletezték - ez kissé elbizonytalanít.

Devil Inside 2007.10.09. 16:31:21

Hát irdatlanul eltűnt az előző hozzászólásom...

eN 2007.10.09. 20:17:26

Krapulax 2007.10.08. 21:42:47

Piszkos Fred-effektus? Még be is jöhet neki ;)

Krapulax 2007.10.10. 14:59:21

Bill,

a népszavazási kérdések populizmusáról annyit, hogy ezek pont azokra az ügyekre vonatkozott, amelyekben a kormány kampány jelleggel az ellenkezőjét hírdette kétezerhatban.

Lehet, hogy materiális beidegződéseket is megmozgat, de ennél egy átfogóbb jelentése is van.

A Fidesz kommunikáció rekonstrukciód meglehetősen elfogult, de nem alaptalan. Azonban a napi kommunikáció helyett érdemeseb mélyebbre menni a vizsgálatban.

Amúgy én is azt gondolom, hogy ez egy bravúros húzás Gy. részéről. Gy. kérdéseinket ki nem mondott üzenete a népnek: "Rendben van, átvertünk benneteket (az egész politikai osztály), de most mégis jófejek vagyunk: büntessetek meg minket!"

Ezzel akár pótolhatja is a beesett kivételt.

De a népszavazás nem az adok-kapokról szól valójában. Még ha ezt a jobboldalon sem mindenki ismeri fel.

Krapulax 2007.10.10. 15:02:50

En... most már új elméletem van. Néhány elütésemmel együtt itt fenn olvashatod.

szejler 2007.10.10. 16:05:39

Még egy megjegyzés.

A Fidesz népszavazása term. populista, több pontjával nem értek egyet. De ettől Fleto kezdeményezése még nem lesz kevésbé problémás.

Látszat-pr-megoldás, és hatalmi játszma, ami szerintem káros a pártpolitika megújulására, bebetonozza a pozíciójába F-et. És gusztustalanul álszent.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.10.11. 09:45:09

Muhaha, a Fidesz emelte a tétet.
inforadio.hu/hirek/belfold/hir-154115
"Az ellenzéki politikus Gál J. Zoltánnak arra a levelére válaszolt, amelyben az államtitkár felszólította a Fidesz elnökét, hogy 24 órán belül tegyen feljelentést az európai uniós pénzek ellopásának ügyében, amelyről az InfoRádió keddi műsorában beszélt."
...
""Egy volt minisztériumi tisztségviselő vallomása szerint az ifjúsági célú közpénzek eltüntetéséről szóló Zuschlag-ügy szálai egészen Gyurcsány Ferenc dolgozószobájáig érnek. A Weiszenberger-ügy kapcsán nyilvánosságra került felvétel alapján világos, hogy miért is nem látszik az ország állapotán és a gazdaság helyzetén az állítólagosan hazánkba érkezett hatalmas mennyiségű uniós forrás" - írta a politikus.

Az ellenzéki képviselő magyarázata szerint ez azért van így, mert a pályázaton megnyert fejlesztési források egy részét a győztes vállalkozónak vissza kellett adnia, "hiszen szóltak a minisztériumból, hogy mikor viszik már a pénzt"."

ergé 2007.10.11. 10:23:53

hát ilyen szellemes Szijjártó-szöveget évek óta nem hallottam! :D végre egy kis fűszer a sótlan darálásban...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.10.11. 11:55:35

ergé 2007.10.11. 10:23:53:
"hát ilyen szellemes Szijjártó-szöveget évek óta nem hallottam! :D végre egy kis fűszer a sótlan darálásban.."

Olyan, amilyennek egy csalinak lennie kell.
Nagy, színes és izeg-mozog.

volkov 2007.10.13. 18:33:39

Na ez erdekes lesz.
www.hirszerzo.hu/cikk.gyorshir_nepszavazast_kezdemenyez_az_mszp.46998.html
Valoszinuleg megprobalnak beletenni valamit a javaslataikba, ami a Fidesznek hatranyos, nekik meg elonyos.
Es akkor a Fidesz eldonti, hogy a javaslat, vagy a nepszavazas miatt szeretne inkabb szivni.

Bar vannak azert meg variaciok. Pl, mikor bejelenti a Fidesz az alairasgyujtes kezdetet beallni a biztositokrol feltett kerdes moge. Annak akkora a jelentosege, hogy kb elhomalyositana mindegyik masik kerdest. Bar lehet, hogy tevedek.

Minden esetre lehet, hogy nem usszak meg a szocik alairasgyujtes nelkul:
index.hu/politika/belfold/nepszavazas7/

ha meg ez a srac visszavonna, akkor meg ott van Szereto.
süti beállítások módosítása