Az ördögi Orbán
2007. október 01. írta: TuRuL_2k2

Az ördögi Orbán



Kedvenc Stop.hunk örvendeztetett meg minket ezzel a "Castro: Orbán felosztotta volna Koszovót és Boszniát is" címmel. A szövegben végig Aznar szerepel, Orbánról egy szó sem esik. Miniszterelnök-miniszterelnök, darab-darab, ráadásul még nagy barátok is voltak. Meg aztán kit érdekelne Magyarországon egy Aznarról szóló írás?

Update: Mindent vissza, hibáztam, talán funkcionális analfabéta is vagyok: szerepel a szövegben a "magyar miniszterelnök".

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr81182564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Devil Inside 2007.10.01. 17:15:59

De, van benne szó Orbánról, csak nincs név szerint megemlítve, Castro azt állítja, Aznar beszélt Clintonnak a "fiatal és intelligens" magyar miniszterelnök álláspontjáról Koszóvó és Bosznia rendezésének ügyében.

Így csak az a kérdés, mi vet igazán negatív fényt Orbánra: hogy Castro megemlíti vagy hogy Aznar jókat mondott róla (Piszkos Fred effektus), esetleg megint lehet sározni, hogy milyen irreális hülyeségeket akart akkor is. (Igaz, Koszovóban tudtommal még mindig kupleráj van, Bosznia rendezettebb, de ez a megoldási lehetőség még mostanában is felmerül időnként.)

A szerb rádióval meg TV-vel kapcsolatban annyit, hogy - ha jól tudom - Újvidéken igen precízen újságíróstól szétbombázták lézerbombával a rádió épületét...

volkov 2007.10.01. 17:16:27

van egy bekezdes, ami igy kezdodik:
"Magyarország miniszterelnöke fiatal és intelligens vezető, s azt mondta nekem, hogy lehetetlen sikert aratni, ha nem történik meg a következő: meg kell fosztani a hatalomtól Milosevicet, fel kell osztani Koszovót ..."

mdve 2007.10.01. 17:31:38

Na, tudtam én, már Castro is a nómagyar reformokért küzd. Mert nincs más út, csak a reform. Ezt még azok a csodálatos kubai bigék is tudják.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.10.01. 17:39:44

Ehh, nem jó funkcionális analfabétának lenni. :|

bugris 2007.10.01. 18:28:33

Vajh melyik lapokban jelenne meg ugyanez a cikk a következő címmel?

Aznar szerint Magyarország miniszterelnöke fiatal és intelligens vezető

Szárnyas 2007.10.01. 18:35:04

Orbán nem ördög,csak egy aljas politikus.

dowNLoad 2007.10.01. 19:09:54

Ha már eltévedt lézerirányítású bombák, akkor 1-1db eltévedt lézerbombát kérnék a csigatv és a retekklub épületére, mikor a benne hemzsegő kártevő nyüvek is ott vannak + meghívták az atv-t vendégszerepelni a naptv-vel együtt.(buzerikuszra+szovet józsefre mindenképpen számítok) (én utána már csak egy kv-t kérnék)
A kubaiak meg szerintem 100X jobban levezénylik a rendszerváltásukat mint mi, tanultak a hibákból, ill. egészséges nacionalizmus van, viszont nincs kubai szdsz. (hiába próbálkozik örsi matyi, csak lesittelik egyszer végleg, hátha?)

Bozót.harcos 2007.10.01. 20:20:55

Tegyük a szívünkre a kezünket: mi a francnak egy egységes Bosznia? Mi a francnak egy egységes Koszovó? Miért erőszakoljunk együttélésre olyanokat, akik utálják egymást? Hmm? Mi is a probléma a hírrel - már ha egyáltalán igaz? (Mert hogy a haldokló Castro mit tud egy Aznar-Clinton tárgyaláson idézett Orbánról, az azért pikáns.) Miért is ne lehetnek őszintén beszélni egy négyszemközti tárgyaláson és nem csak az álszent lózungokat püffögtetni?

És hogy vezetted le ebből Orbán aljasságát, kedves Szárnyas? Ez már tényleg betegség, már bocsánat.

bugris 2007.10.01. 21:01:37

Négyszemközti tárgyaláson tényleg jó dolog őszintén beszélni, de azért az elég modortalan dolog, amikor egy harmadik fél ezt nyilvánosságra hozza. Bizonyára örülnek a szerbek, amikor ezt olvassák.

2007.10.01. 21:15:13

Na de honnan veszi ezt Castro? Ott volt? Vagy kubai kémek a sasfészekben? muhaha
Csuda pofa ez a Fidel.

voytek 2007.10.01. 21:17:12

Ha igaz, amit ez a rozoga kubai szivar mond, akkor Orbán esze a helyén volt.
Mer' mi is történhetett akkor?! Ide jön - a balkáni válság kellős közepén - ez a madridi Aznar, aki már akkor is a helyzet magaslatán volt pökhendiség és igazmondás terén (vö. későbbi csúfos bukását a madridi robbantások után). Szóval eljön Pestre és osztja az észt, hogy mit kell bombázni és merre kell felvonulni a NATO gyalogságának. Persze a friss NATO-tag Magyarországon és nem a kies Andalúzián keresztül. Aztán még azt is elmondja, a cikk szerint, hogy mit nem lehet: nem lehet szétválni, függetlenedni. Azaz maradjon csak meg az a szar a Balkánon, ami van, csak ne legyen precedens forró fejű autonomisták számára: baszkok, katalánok kuss!
Orbán, ha azt mondta, amit, akkor csupán helyre tette a madridi szivarfogyasztót. Elmondta, hogy ha háború kell, olyan klasszikus szárazföldi felvonulással Magyarországon keresztül, akkor nem lehet megállni félúton. Végig kell csinálni szépen és ennek a felosztás, a szátválás a vége. Ha ez nem teccik ilyen-olyan megfontolásból, akkor maradjon mindenki otthon, markolássza a joysticket (és úgy bombázzon), meg a szivar végét, de ne vonulgasson itt csapatostul Magyarországon keresztül.
Mert egy határozott elképzelés nélkül, ami nem nagyon volt akkoriban, azok maradnak szarban, akikhez bevonultak a csapatok, de nem végeznek teljes munkát, és azok, ahonnan bevonultak, vagyis az a hely, ami később a Pannon Puma megjelenésétől lett hírhedt.
Az, hogy háborús helyzetben egy miniszterelnök bátorkodott országa érdekeit védeni úgy, hogy közben ne fordítson hátat a szövetségeseinek sem, ma már meglepő dolog. Akkor még nem volt az.

medve 2007.10.01. 21:19:37

Bozót! Szárnyas elmagyarázta neked: ha kell még Castronak is benyalunk, mert Orbán egy aljas polititkus. Ezek után ne kérdezz semmit.

gloire 2007.10.01. 21:21:33


Hogy minek egy egységes Bosznia?
Álszent dolog, de fenntartják amíg lehet.
Mert ha ténylegesen felosztják, és elismerik a leszakadt
részek önállóságát, vagy beolvadását Szerbiába,
Horvátországba, akkor felmerül a kérdés:
Hogy minek egy egységes Vajdaság?
Hogy minek egy egységes Szlovákia?
És így tovább. Nem akarnak precedenst teremteni,
ezért nem engedik Koszovó függetlenedését sem, ahol
ha jól emlékszem már csak 60-70 ezer szerb maradt,
mert akkor mi van a Székelyfölddel?


bugris 2007.10.01. 21:24:31

Közben beugrott, hogy ki is műveli magas színvonalon a négyszemközti tárgyaláson elhangzottakról(?) megnyilatkozás műfaját...

Az öreg Fidel meg remélem kitart még egy darabig, és megtudhatjuk tőle, mi volt a téma az Orbán-Sarkozy találkozón :)

medve 2007.10.01. 21:27:55

Bugris! Te minek akarod tudni, hogy mi volt ott. A lényeg: Fletó Menybe ment!

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.10.01. 22:30:36

a cikkben konkrétan szerepel a címben tett kijelentés, csak mondjuk nyilván nem azon van a hangsúly. ugyanakkor az hozza a lapnak a kattintásszámot, meg azon keresztül a hirdetőket. persze, nyilván maipulatív. mit nem értetek ezen?

másrészt nem értem, hogy fidel miért is magyaráz ilyeneket. honnan tudja? mi köze hozzá? lehet, hogy az őszödi beszédet is ő szivárogtatta ki.

Krapulax 2007.10.01. 22:51:52

Bozót.Harcos, Szárnyas nem vezetett le semmit, hanem a érvényre jutatta felvilágosúlt és racionalista világképét. Ő nem ért egyet Orbán diabolizálásával, hanem észérvekkel rávilágít az ember önérdekkövető természetére, amely mohó vágyának kielégitésére minden eszközt és hatalmat bevet.

így értetted szárnyas, nem-e?

De nem akarlak a csőbehúzni, mintha egyet is értenék veled, mert szerintem ez a hozzáállás félrevezető és remélem a huszadik századi nihillel együtt túlteszi magát rajta az emberiség.

gloire 2007.10.01. 23:04:55


Érdekelheti egy volt szövetséges politikája a volt Jugoszlávia
szétesése idején, főleg ha szomszéd. Valószínűleg érdekelte
a román vélemény is. Lehet, hogy pont őt kérdezgették,
hátha jobban érti az itten viszonyokat, elvégre ő volt az
egyetlen spanyolajkú vezér a szocialista táborban.
Szóval szerintem életszerű a dolog.

bugris 2007.10.01. 23:07:54

Castronak az elvtársi kapcsolat okán volt érdekes a milosevicsi Jugoszlávia, akárcsak Kínának.

bugris 2007.10.01. 23:12:47

(El nem kötelezett országok, ha mond ez valakinek valamit)

szejler 2007.10.03. 11:29:31

Halálosan érdektelen polbulvárhírt +500 kattintásért Orbán nevével tuningolni. Egyébként semmi kellemetlent nem találok a cikkben Orbánra nézve.

Mi ebben a kínos? Érdekes?

dr. akula 2007.10.04. 08:18:14

Basszátok telibe, nem köllene ápdétölni, elnézést kérni, amiért egy nem túl hosszú cikkben nem sikerült megtalálni a már többször is az orcátok alá dörgölt bekezdést?

Vagyis eztetet:
"Magyarország miniszterelnöke fiatal és intelligens vezető, s azt mondta nekem, hogy lehetetlen sikert aratni, ha nem történik meg a következő: meg kell fosztani a hatalomtól Milosevicet, fel kell osztani Koszovót, és felül kell vizsgálni a bosznia-hercegovinai politikát, szétválasztva az entitásokat, a Szerb Köztársaságot Szerbiához, a horvát részt Horvátországhoz csatolva, a muzulmán résznek függetlenséget adva" - idézte Aznart a kubai elnök, aki szerint a spanyol kormányfő nem értett egyet magyar kollégájának álláspontjával, de úgy vélekedett, hogy a térség országaiban egyre inkább támogatják azt.

Gyermekeim, az ostobaság, a hazudozás ott kezdődik, amikor nem vagytok képesek javítani enfaszságotokat. Innen aztán egyenes az út bármely honi médiába...

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.10.04. 12:07:24

dr. akula:
Lsd. négyes számú kommentem. De beleírom a bejegyzésbe is.

dolphin · http://adlibitum.hu 2007.10.04. 14:13:36

OFF

Turul, asszem nem mukszik a blog levelkuldo rendszere; mindenesetre ezt a cikket akartam a figyelmetekbe ajanlani:
iht.com/articles/2007/10/04/europe/letter.php?page=1

Pallos Levente 2007.10.04. 15:30:04

dolphin!

Annyira tetszett nekik, hogy újra megjelentették? Esküszöm, ezeket a szófordulatokat már olvastam 1-2 hónappal ezelőtt. Pesze sosem árt sulykolni a sűrű, sötét veszedelmet.
süti beállítások módosítása