Ilyen ország pedig nincs XLIX.
2007. szeptember 19. írta: TuRuL_2k2

Ilyen ország pedig nincs XLIX.



Csodálkoztam, amikor néhány hónapja azt olvastam, hogy a schengeni alap terhére vesz Magyarország új vízágyúkat. Ami ennél jóval lényegesebb: az Európai Bizottság is értetlenül áll a rendvédelmi reform e fifikás húzása előtt, s könnyen lehet, hogy Magyarországnak vissza is kell fizetnie az uniós támogatást. A már egyébként is felháborító akcióra Bajnai Gordon még rátesz egy lapáttal: "a rendőrség úgy ítélte meg, azzal, hogy Magyarország az EU határán van, adódhat olyan helyzet, hogy menekülttáborokban vagy bizonyos közlekedési csomópontokon tömeges helyzeteket kell kezelni." "Nem belügyi, hanem migrációs problémák miatt rendelte a kormány az eszközöket" - hangoztatta Bajnai Gordon, hozzátéve: "Magyarországnak korábban nem volt ilyen eszköze". Mit fog ezért kapni a miniszter úr a hazugság politikájával bátran szakító főnökétől?!

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr35170032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ergé 2007.09.19. 09:04:30

Ezt a felháborító gondolatmenetet több síkon is lehet elemezni, most csak két apróságot: mi az, hogy Magyarország az EU határán van? A határ kb háromnegyede uniós országok felé néz, Horvátország csatlakozásával pedig csak a szerb és ukrán, 80-80 kilométeres sáv marad külső határ. Ez az érv nem állja meg a helyét.

Tovább: Magyarországon nem voltak és most sincsenek nagyobb menekülttáborok, a meglévő néhány motelszerű telepen pedig szép csendben vannak a néhány tucat menekült.

Bajnai Gordon hazudik.

ergé 2007.09.19. 09:05:35

nyelvtani egyeztetés nem sikerült, sorry :)

gloire 2007.09.19. 10:29:45


Egyszerűen férgek. Azt hitték megeszik, hogy csak legyintenek rá.
Végül is hagyományosan a Balkán kapujának számítunk, gondolták
az elég zorallul hangzik már magában is, nem kellenek hozzá valódi
menekülttáborok.

nénike · http://mandiner.hu 2007.09.19. 10:31:36

Szerintem azt jelenti, hogy van nem EU országgal határa, szemben pl. Csehországgal. Ebben Bajnai nem tévedett. A cinizmus ott bújik elő, hogy éppen úgy, ahogy nem jött 23 millió román, nem jön 23 millió ukrán sem. (Szerbből meg nincs annyi.) De még tízezer sem.
Aztán.
1. Nem lehet migránsokra vízágyúval lőni, mert nem oszlatni kell őket, hanem összeszedni(ciprusi, floridai partiőrség).
2. Mit keresnek akkor a fővárosban ezek a járművek? Vagy minden Bajnai által vizionált eseménykor 240 km-t levezet majd a vízágyú sofőrje, plusz a személyzet?

Vicc.

Pallos Levente 2007.09.19. 11:27:39

Hülyék vagytok. Nem tudjátok, hogy az Alföld aszályos vidék??? Először fel kell tölteni a kocsit Budapesten, a Dunánál, aztán mehet az ukrán határra!!!

:-(((

Maddness69 2007.09.19. 11:29:44

Most az érdekünkben ha... csúsztatott Gordon. Örüljünk a szép vízágyúknak. Nekünk is van korszerű, szép, biztonságos vízágyunk. Örüljünk együtt!
Mi újság az adóreformmal? Nem folyt be elegendő pénz az államkasszába? Még-még-még, ennyi nem elég!?

jbb 2007.09.19. 11:30:15

Van ember ebben az országban, aki még csodálkozik egy ilyen cinikus válasz kapcsán? Néha olyan érzésem van, hogy ha már azon menne a vita mondjuk, hogy Fletó férfi-e valójában és a kommerek érdeke azt kívánná, hogy nő legyen, rezzenéstelen arccal állítanák, hogy bizony nő. Nem kicsit, nagyon is.
Nem tudom elképzelni, hogy ilyen hülyéknek tartanák az ország közvéleményét, inkább ennyire szarnak ránk. Akkor viszont minek ez a görcsös válaszadási láz. Jobb lenne nem szólni semmit. fúj.

Prophet 2007.09.19. 23:38:57

Remélem valami olasz dizájra épült vízágyuk... de nem, izraeli. Az nem jóféle. Pedig vízágyúval nem lehet lacafacázni, főleg ha áll a bál a határon, meg a menekülttáborokban! Képzeljük csak el, mi van ha rakétával kezdik el lőni a déli városainkat, esetleg ukrán szélsőségesek próbálnak meg áttörni!

Most már békésen alszom, nyugodtan. Megvédi Gordon a határt, ő ám az ember, ha kell a gáton.... illetve határon.

Megint be lehet hülyíteni a népet ezekkel az eszméletlen böszmeségekkel, méghogy Pesten állomásozó Vízágyus Bandérium...

Ilyen ország nincs.
süti beállítások módosítása