Félelmetes néptánccsoport
2007. augusztus 26. írta: Skrabski Fruzsina (lelkylola)

Félelmetes néptánccsoport

Nem a ruha teszi az embert. A Magyar Gárda esetében ez pláne igaz. Ugye arról szóltak a híradások, hogy a gárdisták fekete ruhája nagyon, de nagyon félelmetes? Ezzel szemben tegnap a várban a gárdások úgy néztek ki, mint egy fellépésre váró néptánccsoport. A  turisták lelkesen fényképezték is őket. Gondolkoztam, hogy miként sikerül majd este az RTL-nek úgy beállítani a rendezvényt, hogy nagyon félelmetes volt. De nem sikerült.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr20149336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bugris 2007.08.26. 14:21:21

Aki járatosabb gárdaügyben, világosítson fel. Miért nincsenek köztük nők? Talán alkalmatlanok a véradásra meg parlagfűirtásra?

gloire 2007.08.26. 14:23:07


A fehér ingben egy hete fogadtam a barátnőmmel.
Nyertem.

dowNLoad 2007.08.26. 14:57:43

Ha félni akarsz menj el jövőre a szigetre, vagy a Nyírbátori rockfesztiválra, esetleg gárdatagsággal kérj USA vízumot, hacsak nem vagy 120kg/2m, és fekete Hummer2-sel közlekedsz, akkor neked mindent szabad, én kérek elnézést.

n_gery 2007.08.26. 15:16:13

Azért TomCat-et lezúzták a híres ellentüntetők. Pedig nem is csinált semmi külnöset. :)

Srí 2007.08.26. 15:34:09

Engem meg arról világosítsatok fel pls, hogy jó-e nekünk ( az országnak ), hogy van ez a gárda? Mert én nem tudom. Talán ha mindig parlagfüvet fognak irtani, akkor biztos jó. Csakhogy én sajnálom a parlagfüvet, engem nem bántott még sohasem. Elég hülyén néz ki, hogy éppen irtással kezdik. Oszthattak volna mondjuk gyümölcsöt a hajléktalanoknak a Blahán, mégis más azért. Na ugye. De irtani? És ha valaki elkezd félni azonnal? Ha a szót meghallja? Egy ilyen szó komoly veszélyeket rejt magában, olyan világot élünk, hogy nagyon meg kell gondolni, ki mit beszél.

bugris 2007.08.26. 15:45:38

Sri, ezzel te is pályázhatsz a dobogóra az aktuális asszociációs versenyen. Eddig nálam az MNO tudósítása vezet, ami először a cseppet sem bulváros "Vér folyt a Magyar Gárda avatóünnepségén" címmel jelent meg.

Srí 2007.08.26. 15:51:27

Nem olvastam, vér folyt volna? Biztos vérnarancs volt az:)A Lola adta cím egyébként király, nehéz felülmúlni, ha nem lehetetlen. Télleg olyanok, mint egy néptánccsoport:) De ha sokat viccelődünk rajtuk, oda a tekintélyük. És miféle gárda egy gárda tekintély nélkül?

exit · http://nubabel.blog.hu 2007.08.26. 15:51:27

sri, ha valamire jó a néptánc hadsereg, akkor erre biztosan: www.hirszerzo.hu/cikk.a_jobbikkal_valo_szakitasra_szolitja_fel_a_fideszt_az_mszp_.43283.html

ezzel gyakorlatilag megvan az mszpnek amit akart, egy új miép.

Srí 2007.08.26. 15:59:08

Az mszp megint éppen olyan hülye, mint mindig. Belelövetett a Teve utcai zsaruszékházba, volt is azonnal terrorveszély. Most meg rangot szándékozik adni a gárdának azzal, hogy cefetül félelmetesnek állítja be őket. Jól van. Ne mondjunk ellent. A Gárda Nagyon Félelmetes. Annyira, mint a bumbus. Attól is lehet félni, a sötétben szokott jönni ha a kisgyerekek rosszul viselkednek és a buta szülők azzal ijesztgetik őket. Most majd megint két részre szakad a két részre szakadt ország. Lesz, aki nagyon fog félni és lesz, aki nem nagyon. Csak én nem tudom, hova tartozom. Nem vagyok félős. Parlagfű sem vagyok, hogy félnem kellene az irtástól. Megfigyelő leszek, az jónak tűnik.

Citrom ;) 2007.08.26. 16:10:44

Az MDF-ről sem tudtuk, hogy eszik-e vagy isszák mikor Lakitelken összerakták. Csak annyit tudtunk, hogy ellenzéki párt. Pedig azt nyilvánosan tagadták.
Ezért azt mondom, várjunk és figyeljünk. Láttunk mi már olyat megjelenni amiről azt hittük liberális, pedig jobboldali és polgári.
Ja.
...majd az idő...

bugris 2007.08.26. 16:48:05

Nekem ezekről a fickókról valahogy nem néptáncosok ugranak be elsőre:
news.scotsman.com/latest.cfm?id=1355152007

dowNLoad 2007.08.26. 17:08:02

Az a rózsaszín inges kedves liberális, az ellentüntetésen(hogy lehet egy avatásra-ellentüntetni?) úgy arrébb b@szta Tomcat biciklijét a rendőrök jelenlétében, hogy csak úgy repült! Le se sz@rta, hogy ott a rendőr, igaz, az sem tett semmit. Közterületen fotózott Tomcat - Biciklit tör rommá a rózsaszín inges, mindketten közterületen vannak, és ott a rendőr is??? Ha nincs ott akkor a lynch??

Gabe 2007.08.26. 18:30:54

Sikerült az ellentüntetés résztvevőinek bebizonyítani, hogy nagyob bohócok, mint azok, akiket odaküldtek.
Ez az entifasizmus lassan már annyira bejáratott és kiismerhető lesz, mint egy Szijjártó-beszéd.
Egy német író mondta, hogy nem kéne annyit foglalkozni a holokauszttal, mert kilúgozzuk a jelentőségét és az egyediségét.
Nem is kapott Nobel-díjat.

Gabe 2007.08.26. 19:23:27

"Lesznek tüntetések is... Majd elunják és hazamennek."

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.08.26. 19:51:34

sri, köszi a dicséretet. az írtás összeesküvés tök vicces.

exit, szerintem az emeszpének ez a "határológyon már el orbánviktor" kommunkiációja kezd lejárni. A multkor hallgattam a Tilos Rádiót, ahol egy szociológus azt magyarázta, hogy felmérést készített a Magyar Gárdáról a Szigeten a fiatalok között és a többség azt mondta, hogy nem érdekli a gárda, nem fél tőle és hülyeség azt magyarázni, hogy félelmetes.
Másrészről a Fidesznek nem szabadna soha elhatárolódnia, nem kellene felvenni ezt a provokációt. Szerintem az jó volt, hogy Szíjártó azt reagálta, hogy Wittner tiszteletet érdemel. Az MSZP sem határolódik el Horn Gyulától, sőt.

Gabe, nagyon nem vált be az antifasiszta tüntetés szerintem se. Erről a hírszerző is írt, szerintük szánalmas: www.hirszerzo.hu/cikk.mindig_mindenhol_tgm_-_antinaci_probalkozasok_varosszerte__galeria.43235.html

bugris, nem tudom, hogy miért nincsenek köztük nők, de a lovagrendekben is a nők valami külön szervezetben vannak. Wittner Mária egyébként ott volt, de gondolom nem gárda tag.

Srí 2007.08.26. 20:30:41

Nemsokára évforduló. A tévéostrom évfordulója. Azért attól tartok egy picit. Ha a gárdán kívüli szélsőjobbosok valami balhéra készülnek, mire számíthatunk vajon? A rendőrség védi a székházat - megjegyzem helyesen, amennyiben persze nem akarnak verébre ágyúval lőni - a gárda meg kit véd? Vagy kit támad? Asszem, majd akkor ismerjük meg a valódi szándékaikat. Mert nem valószínű, hogy véletlenül éppen most szerveződtek csapattá.

reformkori tirpák nemtommi 2007.08.26. 21:03:02

Hátja az a nemzeti gárda elég gáz a ződ rombusszal de elvileg az MG fogja ezeket beolvasztani.

reformkori tirpák nemtommi 2007.08.26. 21:04:48

őrsereg, mindegy

arvisura · turoczi.blog.hu 2007.08.26. 21:42:36

azér tamásgáspár - vagy napszúrás vagy alkohol miatt- "itt van a fasizmus" - szöveggel indított. lehet otthon érezte magát a 70-es évek romániájában.
egy valamire talán jó volt az avatóünnep - néhányan kezdik kapisgálni, hogy a magyarok sem adják fel, akár a palesztínok (nem a kormányról beszélek!)

killer 2007.08.26. 21:56:01


lelkylolát és a stricijét jól pofán kell verni.

dowNLoad 2007.08.26. 22:37:56

TGM mellől már csak Moldova hiányzott!! Kezd leválni szerintem az mszp a bohóccsapatról, csak akkor jut eszükbe, mikor a szavazatukra van szükség. A bohóccsapat viszont annyira hülye, hogy ezt nem veszi észre/nem hiszi el, és öntudatosan önkéntesen csakazértis oda teszi az X-et ahova eddig.

-Claude- 2007.08.26. 22:41:21

nekem két dolog volt a kedvencem az antifasiszta tüntetésről:

1. TomCat náci pólója, ami nemcsak hogy fekete volt, de- Bobot és Bobeket, a két bájos nyulacskát ábrázolta. Gyilkos.
2. a "békés antifasiszta tüntetők" TomCatet észrevéve lapogatták a rendőrök hátát, mondván:"kapd el a köcsögöt, ne legyél má' beszarva, októberben se voltál!" A nép egyszerű gyermekei...

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.08.26. 23:12:00

Ja. Tomcat tudósítása nagyon király. Mindenkinek ajánlom, hiszen vicces: www.tomcatpolo.hu/blog/

killer, ki a stricim? Meg mi van? És mi a baj?

hiba 2007.08.26. 23:47:26

Vona Gábor:
"Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a Gárdába jelentkezettek lehetőséget kapjanak a fejlődésre szellemi, lelki és fizikai értelemben egyaránt. Nagyon sok felajánlás érkezett már ezen a területen. Tanárok, szakértők segítenének egy-egy elméleti terület alapos megismerésében, ökölvívó edzők, vagy más küzdősportok művelői és maguk a barantások is erősíteni fogják az önvédelmi ismeretek elsajátítását. És igen, szeretnénk megtalálni a módját, hogy lőtereken vagy akár „air soft” keretében a gárdisták megismerkedjenek a lőfegyverek használatával is. Mivel a sorkatonai szolgálat már megszűnt, ennek nagy szükségét érezzük."
Ti is fontosnak tartjátok, hogy ideológiailag jól képzett emberek alapos ismeretekkel rendelkezzenek a lőfegyverekről?
Lehet röhögni a néptáncosokon akciós Levi Strauss sapkában, meg az antifasiszta tüntetőkön, de azért valahol ez nem annyira vicces. Az nem vicces, hogy a mindenhol jelenlévő szélsőjobb, nálunk eddig el mer menni és a nagytesó se basz le egy tockost, hogy gyerekek munkásőrséget meg ifjú gárdát azért már mégse.

Bill Dauterive 2007.08.26. 23:52:48

A bohoccsapat valoban szanalmas, de meg mindig egy fokkal jobb, mintha olyan agressziv lenne, mint akarcsak a fidesszel a szelekrol szimpatizalok (ti: meg tojast sem dobalnak).

A magyar garda nyilvan az mszp-nek a leghasznosabb, majdnem mint anno a polgari korok amik -mivel a fidesz hivta oket eletre- az osszes igazan hulyet (leven ezek a leghangosabbak mindig) jol osszekotottek Orbannal, igy az mszp ebben a formaban mutathatta be (majd nyilvan nem ugy fogja, ahogy kenyelmes).

Bar Orban lathatoan tanult a polgari korokbol es oszinten nem latom, milyen modszerrel lehetne a fideszhez kotni a magyar gardat, dehat nem lehet azert karhoztatni az mszp-t, hogy probalkozik, politikai partrol beszelunk.

Es hat az a panoptikum a szinpadon, az valami rettento szanalmas latvany. A (mar 90-ben is) agyalagyult Fur, a vérmacsó, felhulye (tan teljesen az) Usztics, es az osszes onjelolt magyar fasiszta (kulonosen elegans az uriember, aki a fekete inghez sarga nyakkendot vett), akik meg oltozkodni sem tudnak.

Egy parancsuralmista legalabb a propagandahoz es az osszhatashoz ertsen mar konyorgom, elvileg az a legfobb fegyvere.

Bill Dauterive 2007.08.26. 23:55:06

Szerintem se lenne vicces, ha szerintem nem lenne az osszes megjelent merhetetlenul szanalmas. Nem is Horn Gyula-szanalmas, vagy Torgyan Jozsef-szanalmas, hanem Sugar Meliton-szanalmas.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.08.26. 23:57:21

hiba, elég gáz a hozzászólásod. Szerencsére nincs nagytesó és magyar terrorista se. Szép, kedves világban élünk, ahol a legfélelmetesebb ez a néptánccsoport és Tomcat. Amíg így van, piknik az egész élet. Na jó a rendőrdroid az probléma, de most ők is abbahagyták, remélem örökre.

Bill Dauterive 2007.08.27. 00:00:59

Oromteli, ahogy azt nem latod problemanak, hogy a szelsojobboldali csoportok rendszeresen szetbasszak a belvarost es amikor fel mernek lepni ellenuk, a fideszbol jon a rendorallamozas, kornyekerol pedig a fasisztazas.

Perszepersze, az volt a baja a kuruc.infonak is, hogy nem volt kituzojuk.

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.08.27. 00:18:40

lelkylola 2007.08.26. 23:57:21
hiba, elég gáz a hozzászólásod.

Mi a gáz benne, lola?

dowNLoad 2007.08.27. 00:28:10

Ha már veszélyes emberek, akkor itt egy lista: Antall, Bokros, Suchman, veres, kóka, fletó, magyarbálint, a fél szdsz,......, mikola, viktor, kb a károkozás nagyságát is reprezentálja a sorrend amit okoztak, bár a kassza 98-02 között ki tudja miért és hogyan pluszban volt. (a balfaszság és a direkt ellopom ami jár nekem, egyformán szar a többi 99%-nak) A fidesz rendezvényeit is az In-kal biztosítja? (grátisz?) Az szdsz ellensúlyát a MIÉP vagy Jobbik tudná biztosítani, de őket a liberális korrekt úriemberek
(a haza mindenek előtt, hahahaha) nem engedik be a pályára. haha tényleg új szdsz jelmondat lehetne: a haza mindenek előtt! (kérdés, hogy melyik az a haza??)

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.08.27. 00:50:38

elnézést, a fidesz hogyan is határolódjon el a jobbiktól? netán eddig egy lábvizet használtak?

vagy ez is az árnyékra vetődés árnyékra vetődése NyakóPistásan? csavar a csavaron. mondjuk azt, hogy határolódjol el meg szakítson velük akkor is, ha nem így van. aztán mindenre lesz jó válasz:
- nem történik semmi. válasz: a mocskok nem határolódnak el. nácik ezek mind
- megmondják hogy elhatárolódnak. válasz: szép firma társaság ez is, eddig egy követ fújtak a fasisztákkal, hiába kutyából nem lesz szalonna, a náci náci marad mindörökre
- megmondják, hogy nincs mitől elhatárolódni. válasz: a mocskos náciszimpatizánsok még tagadják is.

egyébként nem értem, mi a gárda célja. mert parlagfüvet irtani állampolgári kötelesség. magyarnak, zsidónak, cigánynak, szkinhednek, mindenkinek.

vért adni nemes dolog, mindenki megteheti, aki nem fertőző beteg.

tudtommal a fent említett dolgokhoz nem kell se fekete bakancs, se egyenruha, se katonai berendezkedés. persze ez egyeseknek bejön, hogy katonásdit játszanak. van aki a commandos-t nyomja, meg a mohaa-t. van aki paintballozik. ok meg gondolom így szeretik. de akkor benyöghetnék, hogy ez egy katonai hagyományőrző izé, meg hogy csapatszellem, meg a fiatalok nevelése iskolán kívül. végülis az úttörőszövetség meg a kisz helyére kell ifjúsági szervezet, nem?

de vegyük azt, hogy ezek a békés emberek addikt militaristák, és mellé még szeretnek füvetszedni, meg véradni. mért nem mennek inkább a hadseregbe, ott még fizut is kapnának a katonásdiért.

most pedig közelítsünk az antifasiszta nézőpontból. nyilván, ha a jobbik a horogkeresztet akarná kikaparni, és tényleg a füvön kívül is irtana, meg diszkriminálna, akkor vajh meddig működne ez? így, itt az euban? 10 percig? vagy egyből idejönne maga W.G.Bush is, és leadná a demokrácia tantárgy rövidített anyagát, amit sikeresen felhasználtak irakban? uszíthat it bárki bárkit, újsághíren túl semmi nem lesz belőle. miért képzeli azt bárki, hogy egy parlamenti küszöb alatti minipárt fasiszta módszereket/ideológiát felhasználva akar hatalomátvételt 56 népitáncossal? ok, banánköztársaság vagyunk, de azért nem "annyira".

viszont a jobbik ezzel a manőverrel elveszíti az igazi hardcore arcokat, akik (mer lehet ilyenek is vannak) komolyan gondolták a Schutzstaffel hungarikummá formált revitalizációját. nos, értük nem kár. legfeljebb majd okkult szertartásokon vért nem kímélve feltámasztják Adolf Hitlert Eva Braun fanszőrzetét felhasználva.
Netán ettől omlana össze a fidesz támogatottsága?

hogy Nyakó úr miért köti ezt a fideszhez (Nyakó úr miért köt mindent a fideszhez?!), azt nem lehet tudni. Mert ha jobban megnézzük, a fidesz tábor stikában jobbikszavazó.
"az egér odaszólt az elefántnak, a hídon trappolva: dübörgünk, mi?"

Nom:ante 2007.08.27. 01:04:46

bill: Hehehe, kellett nektek höbölögni egy majdnem gittegyletnek indult kis "néptánccsoporton", most pöpec médiaszelet kapott, ha nem megy M1-től RTL-en át a Sprektum_ig anno, hogy Gyurcsány hogy szomorkodik miatta, akkor ugyanúgy eltünt volna a süllyesztőbe, mint a Kossuth téri csoportok.

Bár speciel engem rendkivül irritál, hogy még meg sem alakult, még szinte be sem jelentették, még szerintem azt se tudták mit jelent, de már olyan rágalomhadjárat indult ellene, ami 4 éven keresztül nem indult a miépisták ellen.

Ráadásul ezek a gárdisták az arcukat adták a szervezethez, nem úgy mint a Rebiszes kormánykommandó okt. 23... [igen tom, ott is a nácik rendetlenkedtek, ezért mindenki aki az utcán volt össze kellett verni a biztonság kedvéért]
____
Eső után köpönyeg.

Nom:ante 2007.08.27. 01:08:14

ps: Egyébként nem lesz valami gázáremelés, vagy valami nagy adóemelés, ami miatt ezekre kell terelni a figyelmet?

dowNLoad 2007.08.27. 01:34:41

HAHAHA ez nem semmi a szélsőségek ellen tüntet a buzi, a leszbi(felőlem ez maradhat), az elmebeteg nyugger,a komcsi,a cionista,stb... Elnézést,a veszélyes emberek listából kimaradt Megyó aka "szarok mindenre, csak kubai szivarom legyen,és mindenki kapja be a

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.08.27. 07:50:11

DL,

azért a népirtás és a hatósági táblaleszerelések között vannak lépések. de talán nem kell rögtön a legdurvábbal kezdeni.
az ad-hoc állampolgári rasszista megmozdulások még átcsúsznak a léc alatt, de ha egy szervezett, militarista jellegű csoport kezd náciskodni, akkor arra rámozdul mindenki. kötelességből. megelőzni a holokausztot.
persze jelenleg ezt senki nem feltételezi a gárdáról, max az antifasiszta tüntetők, meg a maszop. meg talán a pumapöcs. ő nyilván hivatástudatból, mert az oprendszere felfedezi a kereset mintát a hírekben és rögtön meghívja a veresszaju_libsi_fasz() függvényt.

néha úgy érzem, hogy a legtöbb politikust simán lehetne helyettesíteni egy jól megírt 10 kilbájtos pascal programmal.

Gabe 2007.08.27. 08:37:02

van egy demszky nevű eléégé radikális balfasz, aki csak véres szemekkel tud üvölteni, na ő minden évben szétbassza a város, és sokkal többe kerül nekünk, mint a szélsőségesek (mily szép, sokat megért szó)...
Amúgy Bill, nem kéne már összekeverni a tévéostromot okt. 23.-ával... Ez nagyon szép csúsztatás, de nem igaz.

hiba 2007.08.27. 08:51:27

lola! Sajnálom, hogy gáz a hozászólásom, de eleresztek még egyet. Nagy tesón nem a fideszt értettem feltétlenül, hanem azokat jobboldali értelmiségi köröket, médiát, akkik elmondhatnák egyértelműen a nyájnak, hogy ez bizony szerintük is teljesen hülyeség. Örülök, hogy a világ felőled nézve szép és békés, de hidd el van akinek nem annyira békés mint szeretné. A buzik nem a szélsőségek ellen tüntettek, hanem azért mert ők már élőben tapasztalták mennyire vicces mikor egy párt mozgósítja debiljeit szervezett és agresszív ellendemonstrációra. És ha valaki összemossa a jobbos tojás és sörösüveg dobálókat az antifasiszta nyuggerekkel, az néha húzza ki a fejét a homokból.

ergé 2007.08.27. 09:14:22

Hiba, a Fidesz vezetői és egyes jobboldali médiumok publicistái elmondták a negatív véleményüket a Gárdáról. Más jobboldali publicisták meg a pozitív véleményüket hangoztatták. Erre is, arra is van példa.

hiba 2007.08.27. 09:51:03

ergé, igen tudom, olvastam is néhányat. A nyájat véleményvezérlő hirtv-MN tengely kommunikációja alapján viszont az összhatás az, hogy megmondóembereik egyetértenek a lőgyakorlatozó parlagfű irtókkal.

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.08.27. 10:06:07

Tehetünk úgy egy jódarabig, mintha az átlagmagyar analizálná a hozzá naponta ezres számban eljutó híreket és többfelől tájékozódna; tehetünk úgy, mintha elemző szemmel és fejjel közelítene a hírekhez, és ennek következtében szét tudja választani a jobbikot, a fideszt és a gárdát.

De ne tegyünk így. Ha ez a helyzet föntmarad, a legtöbb fejben ez fog bentragadni, vagy már bent is ragadt: Fidesz ... szélsőséges szervezet ... és ... Gárda. Konkrét hívószavak egymásutánisága.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.08.27. 10:45:25

Kedves hiba és KM! Szerintem azért gáz a hozzászólás (elnézést), mert "munkásőrségnek" nevezni a magyar gárdát teljesen hülyeség. Hiszen egyrészt nem az állam támogatásával jött létre - hanem annak tiltakozása ellenére - tehát nem erőszakszervezet, nincs fegyverük és, ahogy denver írta, ha véletlenűl el kezdenének balhézni, 10 perc múlva az egész társaság a börtönben ülne.
Ha valaki tényleg szabadságharcra készülne, annak ezt titokban kellene csinálni - akár egy örző-védő cég keretein belül - és nem Usztics Mátyással az élén, hiszen ő nem félelmetes és nem fasiszta.
Végül pedig: miért kellene ettől a Fidesznek elhatárolódnia? Mi köze hozzá a szerencsétlen mamutpártnak?
kM kérdezd meg a balos ismerőseidet, hogy a Fideszt tartják-e felelősnek a Magyar Gárdáért, mert az én ismerőseim nem.

denever, a dübörgünk mi? Nagyon jó!!!

Ács Feri 2007.08.27. 11:12:04

news.scotsman.com/latest.cfm?id=1355152007

A bugris által idézett fenti linken látható figurákról nekem sem néptáncosok jutnak eszembe.

Ezekről sem:

index.hu/cikkepek/0708/belfold/magyargarda2//.gdata/gpb_20.jpg

index.hu/cikkepek/0708/belfold/magyargarda2//.gdata/gpb_45.jpg

Akár küldték ezeket valahonnan, akár maguktól jöttek, jól mutatják az egész cirkusz problematikusságát.

A Fidesz megint magára húzza az egész ügyet azzal, hogy felső szinten nem ítéli el őket (a fenti képek erre bőven okot adnak) hanem egyfelől kusza nyilatkozatokat tesz, másfelől nem vág vissza. Ez a legrosszabb kommunikációs combo. Pedig az egyértelmű (v.ö: férfias) elhatárolódás után fel lehetne tenni bátran a kérdést: A. hogy is van ez a vörös csillag rehabilitálására irányuló törekvés, élén a miniszterelnökkel és az OVB elnökével? Hány százezer embert sértenek ezzel vérig, a holtak emlékéről nem is beszélve? (+ Alkotmányellenes is a dolog.) B. Che Guevara objektív nézőpontból is több ezer embert ölt meg, sokakat saját kezével kínzott meg. Miért is támogatja kultuszát a miniszterelnök úr?

Csak ennyi kellene. Így viszont a dolog nagyon vissza fog ütni. Muníció 2010-re Fletónak. (A városi szavazók mobilizálásához ez a gárdázás pont jól fog neki jönni akkor.) Business as usual.

Pallos Levente 2007.08.27. 11:24:19

Ez a Nemzeti Őrsereg tényleg elég szigorúan néz ki a karszalaggal. Csak azt nem értem, hogy ez már egy létező szervezet, ettől miért nem kell félni? Legalábbis ezt sosem említette edddig még senki, most hallok róla először.

Sulykolás, sulykolás, sulykolás. Ez a lényege az egésznek.

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.08.27. 11:29:56

lelkylola 2007.08.27. 10:45:25 miért kellene ettől a Fidesznek elhatárolódnia? Mi köze hozzá a szerencsétlen mamutpártnak?

Akár még igazad is lehetne, ha nem a faktoidok uralnák a pol.komm. világát.

Lola, nem a tények a lényeg. Hanem a látszat. És az MSZP-SZDSZ párosnak minden eszköze megvan ahhoz, hogy a Magyar Gárdát a Fidesz erőszakszervezeteként állítsa be.

Hidd el, ez következik. Egészen addig, amíg a Fidesz vezetője ki nem áll, és azt nem mondja a jobbikos agyalágyultaknak, hogy kisfiaim, elhúztok a vérbe a 0,1%-otokkal, bújjatok szépen bele a fekete pizsibe és aludjatok el, majd álmodjatok szebb magyar jövőt, én inkább a klasszikus polgári demokrata irányban tartom a nagy-nagy szövetségünk kormányrúdját, ahol ilyen felfegyverkezni kívánó kisfiúk nem grasszálnak az utcákon.

Amíg ez nincs, Hetihetestől, Vasárnapi Hírekig és Drágabolgárúrtól a megyei lapokon át a Népszabadságig, a nolblogokon át a blogtérig az lesz, hogy "a Fidesz cinkosan kacsint és bátorít".

hiba 2007.08.27. 11:30:54

lola,
Nyilván a munkásőrség más volt, de annyira gagyin hasonlóak tervezett tevékenységi keretek, hogy csak úgy ébredeznek a rossz emlékek.
Ha tágabban akarom magyarázni, nem is annyira a magyar gárda létrejötte a riasztó, hanem az, hogy még mindig ennyire benne van az eszközkészletünkben hogy a szellemileg vezérelt harcművészek hasznosak lehetnek társadalmi problémák megoldásában.

Gabe 2007.08.27. 11:43:53

KM, ha így is lesz, akkor az kevés lesz. Mert az említetted látszat akkor is fennáll, ha OV sajátkezűleg kergeti el a Jobbik-MG tagjait.
Addig marad az "ez kevés, tegyétek meg azt, mert csak akkor lesztek jófiúk" zsarolás...
Be kell látni, erre nincs recept.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.08.27. 11:47:23

Ács Feri, az nem a Magyar Gárda, hanem valami már létező szervezet (Nemzeti Őrsereg, vagy mi). De. A balos sajtó arról szólt, hogy a gárda egyenruhája lesz félelmetes - na az úgy néz ki, mint egy néptánc, vagy pincér egyenruha.

kM - Tarlós pl. elhatárolódott: www.fn.hu/belfold/0708/tarlos_nem_orul_gardanak_170273.php
Ha elhatárolódsz az nem hallatszik. Tehát teljesen felesleges ebbe a bohócosdi elhatárolódásba belemenni.

hiba, nagyon sok ember foglalkozik ideológiákkal, vagy küzdősportokkal, de ez bármelyik szervezetre igaz az aikido egyesülettől a focicsapatokig - mégse hasonlítanak a munkásőrségre. Az a baj, ha egy félkatonai szervezet alakul (fegyverrel), amit az állam hozz létre, vagy támogat. Ilyen volt a munkásőrség, a jugó háborúban a csetnikek és ilyesmi az In-kal security. Ezek azért veszélyesek, mert a rendőrség nem óv meg tőlük. Persze vannak még terrorszervezetek is, amelyek félelmetesek Írországban, az arab országokban stb., de az meg abban különbözik a gárdától, hogy nemzetközi támogatással, titkosan szerveződnek és erőszakos cselekményeket hajtanak végre. A Magyar Gárdának nincs fegyvere és nem titkosak. Lőgyakorlatozni pedig bárkinek lehet, sőt pár éve még kötelező volt a katonaság.

cziffra plachta zasztava · http://www.cziffra.blog.hu 2007.08.27. 11:59:40

lola, sztem ebből jól nem jöhetünk ki. csapdahelyzet. azzal egyetértek, hogy a rendszeres elhatárolódással nem megyünk semmire. mindenesetre a jobbik megérdemel egy tökönrúgást. miattuk most nem a készülő drazsécsomag, hanem néhány túlmozgásos népszínművész a téma.

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.08.27. 12:11:24

lelkylola 2007.08.27. 11:47:23

Ha elhatárolódsz az nem hallatszik. Tehát teljesen felesleges ebbe a bohócosdi elhatárolódásba belemenni.

Gyűlölje bármennyire is, ha Viktor mond valamit, azt a baloldali média is hozza. És nem elhatárolódni kell, ebben egyetértünk. Hanem a keretek lefektetésére: a polgári dem. keretein kívül esik, hogy kisfiúk fekete zubbonyban grasszálgatnak a lőtér felé. Ennyi.

Ez a jobbikos parádé a legrosszabbkor jött a fidesznek, és a lehető legjobbkor a kormánynak. Az utolsókat rúgó vízbefulladni készülő kapálódzónak mentőövet dobtak. (Ennyit a jobbik stratégiai érzékéről.) És igen: én nem akarok 2010-en túl MSZP-SZDSZ "irányítás" alatt élni, nem akarok szemkilövetést és súlyosan gátlástalan korrupciós bizniszeket. Nem akarom hallani, hogy szinte kár belém a reform, mert menthetetlen vagyok majdhogynem és ez az ország egy összeszikkadt szardarab, mert bezzeg a versenyképesség (még ha fontos is persze).

Ezért azt szeretném (szinte követelem), hogy a Jobbik idióta árnyéka ne vetüljön át rám is, aki aztán igazán nem szeret árnyékvilágban élni. Ennyi az egész. Szerintem méltányolható.

reformkori tirpák n. 2007.08.27. 12:13:30

Ha nincs gárda még mindig ott a jobbik, ha nincs a jobbik akkor ott a Kövér, aztán a Mikola, persze Orbán minden előtt, de Pokornyt is két hét alatt vérszomjas náciként tudják beállítani, ha akarják. És akarják.
Ugyanez igaz a szimbólumainkra, Turul, Árpád-sáv, Korona, de ha jól emlékszem nemzeti zászló és kokárda is volt már célpontjuk.
Szóval nagyon jól van ez a gárda, minél távolabb kell tartani a csahosokat, vicsorogjanak, egyszer táncsak belefáradnak.

bugris 2007.08.27. 12:18:47

A Jobbik stratégiai érzékéről annyit, hogy a legjobbkor vetették be a dolgot, az augusztusi ubarkaszezonban napokig róluk szól a sajtó. Ne feledjük, ők nem a Fidesz, esélyük sincs kormányra kerülni, nem ezt tartják szem előtt, hanem a saját fennmaradásukat. Megkockáztatom, a saját céljaiknak jobb is egy szoci kormány, mint egy jobbos.
Az viszont szomorú, hogy a Fidesz vezetői (és a klienssajtó) nem ismerik fel, mennyi kárt okoz ez nekik, és nem lépnek fel ellene. Persze a végén mi szívjuk meg, fideszes politikust sem csaptak el még a párt sikertelensége miatt.

reformkori tirpák n. 2007.08.27. 12:30:24

Jól jön ez a Fidesznek is, lehet kit okolni a sikertelen népszavazás után.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.08.27. 12:31:16

kM, teljesen belefér a polgári demokrácia kereteibe a gárda, ezért nem mondhatja Fidesz, hogy nem fér bele. Bármikor, bárki csináltathat egyenruhát, lőgyakorlatozhat és parlagfüvet szedhet. Ha tesznek valami törvényelleneset, akkor azonnal el kell határolódnia a Fidesznek, de addig nem, hiszen azzal sértenék a polgári demokráciát, a gyülekezési és szólás szabadságot.

Én se akarok MSZP-SZDSZ kormány alatt élni, de a Fidesz egyedül nem tudja megverni őket. Ha lenne még egy 5 százalékos párt azzal együtt győzhetnének - ez lehet a Jobbik, a KDNP, egy új zöld párt vagy bármi. Csak legyyen. Egyébként azért sem rossz, ha alakul egy szélsőjobb párt, mert akkor a Fidesznek már nem kell smúzolnia a szélsőjobbnak a szavazatokért. Nem lehet egybe terelni az egész társaságot. Schmitt Mária és Toroczkai László nem tud egy csapatban játszani. Úgyhogy könnyes búcsút kellene venni a szélsőjobbtól és hagyni, hogy legyen öt százalékuk.

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.08.27. 12:39:50

Nézd Lola, legyen igazad, és valóban a jószándék vezesse őket útjukon. De személyesen semmi jót nem nézek ki belőlük, annyi ökörséget csináltak az elmúlt években - és annyira alpári a médiájuk (verbális agresszió).

Bill Dauterive 2007.08.27. 12:42:03

Aki nem latja a Mecs-kifutyules, a tilosos tuntetes, a hidfoglalas, a tv-szekhaz, a kulonfele csocselekakciok es oktober 23.-a kozott az osszefuggeseket, az homokba dugja a fejet. Ha a parlamenti jobboldal idoben eszmelt volna, megelozhette volna a szeljobbos csocselek kibontakozasat, de ugy gondoltak, jobb nem konfrontalodni a sajat szavazoikkal, igy most megerdemlik, ami ezzel jar. Az meg kulonosen szorakoztato, ahogy mostanra -amikorra mar tenyleg minden befolyasukat elvesztettek a legaljabb retegek felett- szettarjak a karjukat, hogy hat kerem, nekik mi kozuk van hozzajuk?

Olvasd: A MIEP nem erdekli Orbant, a MIEP-szavazok annal inkabb.

Orbanek tettek gesztusokat a szeljobbos csocselek beterelesere az akolba, ugye most is erre valo Semjen Zsolt fuggetlen partja.

Kover es Semjen mint a part kijelolt veroemberei pedig nem azert lettek veszelyes idiotakent beallitva, mert a sajto osszeeskudott ellenuk, hanem mert a partjuk (nyilvan hibasan) ugy itelte meg, hogy szukseguk van a veszelyes idiotakra a hatalomrajutashoz es ok lettek kijelolve erre a celra.

Mellesleg tenyleg nem mindegy, hogy viragot ultetnek vagy agymoso nepakademiara mennek es lofegyverhasznalatot tanulnak.

Az "Europaban ez nem tortenhet meg" erveles kulonosen rohejes, europaban elsosorban azert nem tortenhet ilyesmi, mert a helyi politikai erok osszefogasa nem engedi meg az ilyet, nem azert, mert Brusszel (olyan 68-szeruen) tankokat kuld oda, ahol a csocselek garazdalkodasa elharapozott.

Europaban az sem tortenik meg, hogy a csocselek elfoglalja a tv-szekhazat es kirabolja a bufet.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.08.27. 12:44:31

Sajnos a legtöbb média alpári - az Index pl., vagy az És -, szerencsére az UFI még nem. Másrészről szerintem Orbán azért nem szólal meg, mert azt gondolja, hogy értékén felül kezelné a gárda ügyet a megszólalásával. Orbán aránylag kevésszer szólal meg és akkor mindig valami nagy, nemzeti ügy miatt. Ez biztos valami kommunikációs stratégia náluk. Nem tudom eldönteni, hogy rossz vagy jó? Ebben az ügyben szerintem jobb, ha nem szólal meg. Nincs akkora jelentősége és egyelőre a gárda nem tett még semmi szörnyűséget.

Gabe 2007.08.27. 12:45:53

De gyerekek, az USA-ban nem lehet betiltani a horogkereszteseket náci karlendítéssel... Épp mert demokrácia van. Abban az esetben, ha ez bűncselekménybe is torkollik, mindez már súlyosbító körülmény.
És tudom, sokan félnek, mert vannak emlékeik. Én meg már egy igazoltatásnál is félek (sőt ma is, ha a határon megyek át, félek... csak úgy, a hatóságtól, mert ha akarnak, találnak valamit)

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.08.27. 12:46:38

Bill, mi volt egy éve Franciaországban? Vagy az nem Európa?

Gabe 2007.08.27. 12:48:09

És minden május 1-jén Németországban.

Bill Dauterive 2007.08.27. 12:49:30

Arra gondolsz, amikor a harmadik generacios berberek kovekkel dobaloztak a kulvarosban? Ez tenyleg osszevetheto azzal nalad, mintha barrikadokat emelnek a belvarosban es elfoglaljak az allami tv-adot?

Nehany autot felgyujtottak es randaliroztak kicsit. Megjegyzem, meg igy is joval tobb volt a polgari serult mint itthon, az ennel sokkal nagyobb rombolas alatt.

Gabe 2007.08.27. 12:50:43

És Bill, szeptemberben azért történehetett meg a tv-ostrom, mert a rendősrség nem csinált semmit...
Október 23-án meg kompenzáltak: miután nem tudták körülzárni a randalírozókat, mindenkit megvertek, aki a belvárosban utcán volt.
Én erről beszéltem, sajnálom, hogy a ényekről nem tudsz semmit.

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.08.27. 12:51:12

lelkylola 2007.08.27. 12:44:31
Sajnos a legtöbb média alpári - az Index pl.

Csak van egy nagyon nagy különbség a jobbik médiája és az index között: leszámítva a katkók elleni kirohanásokat, az indexen és csatolt blogjain, szily lacin, bede marcin, ujpéteren lehet vidulni. A jobbikos média alpáriságán meg nem lehet, mert látszik, ott aztán tök komolyan gondolják a kaftánozást, a buzizsidózást, meg a karvalycsőrűzést. Ez a különbség.

Tudod, ha választani kell, hogy index, vagy jobbik-holdudvarmédia, akkor index. Tízszeresen, százszorosan, ahogy Virág et. is megénekelte.

bugris 2007.08.27. 12:53:57

Bill, "Európában" sok dolog nem történhet meg, ami nálunk igen. Kezdjem a felsorolást felülről?

bugris 2007.08.27. 12:58:14

Bocs az amúgy teljesen mellékes javításért, de k|M, az Dániel et. volt. Csak a történelmi hűség kedvéért.

miert 2007.08.27. 12:59:24

"Én se akarok MSZP-SZDSZ kormány alatt élni, de a Fidesz egyedül nem tudja megverni őket. Ha lenne még egy 5 százalékos párt azzal együtt győzhetnének - ez lehet a ___Jobbik___, a KDNP, egy új zöld párt ___vagy bármi___. ___Csak legyyen.___"
Bármi Áron?

Bill Dauterive 2007.08.27. 13:00:24

A rendorseg azert nem csinalt semmit, mert attol tartottak, mit fognak kapni az ellenzektol, lasd a Fidesz visszhangja a hidfoglalasrol (amit mellesleg tisztan az o hazug (elcsaltak a valasztast) es onmentegeto retorikajuk indukalt) es az azt koveto varosszerte folyo randalirozasrol.

Nem lehet szetvalasztani a csocselek tombolasat a fidesztol, leven belolul nott ki, meg ha a fidesz-vezerkar anno nem is gondolta komolyan amit mondott.

Az, hogy mara fuggetlenedett tole, egyaltalan nem mellekes, megha ti ezt hajlamosak vagytok is feledni.

Jol mondod, szerintem is ugy kellett volna kezdeni (meg 2002-ben, az Erzsebet-hidon) hogy vizagyu es konnygaz -es akkor most nem tartanank itt-, dehat ennek a toredekere is mit reagalt a fidesz a parlamentben?

A vege valoban az, hogy az mszp gerinctelen aparattcsikokbol all(t), a fidesz pedig ezt felismerve azzal jatszott, hogy tudja maximalizalni az ebbol szarmazo karokat.

Annak belatasa, hogy a karokat elsosorban maguknak okozzak, mar meghaladta a kepessegeiket.

m.á. 2007.08.27. 13:00:41

És európában megtörténik olyan, hogy a többtízezer tüntetőt semmibevevő tévé előtt többezer tüntetőt heccelő majd védekezésre kényszerűlő rendőrség összetöri a tv-székház berendezését, barikádot építve ebből, majd elmenekül, néhány százan bemennek a székházba és mit látnak, összetört tvszékházat, másnap kora reggel a tv leadja (na ki látta közületek) a belülről készített felvételeit, amin a rendőrök törnek zúznak majd barikádot emelnek, ugyanaznap délutántól pedig a teljes média 90%-a büfét kifosztó huligánoktól retteg... Ja csak álmodtam az egészet.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.08.27. 13:02:09

miert, Nem bármi áron. De ez még belefér. Verések, merényletek, lopások és más köztörvényes bűncselekmények nem.

pb · http://vanidonk.blogspot.com 2007.08.27. 13:02:54

lola:
az alpari index szerintem korrektul szjbaragja:
index.hu/politika/belfold/garda2503/

igazad van, hogy helyen kell kezelni a dolgot, orban akkor szolaljon meg, amikor neki kell. de azert valami biztos nem stimmelhet, mert a nemzetkozi zs-szervezeteknek o irt nyugtatgato levelet.

mellesleg eleg egyszeru lenne a fidesznek "elkulonboznie". csak eleb kene menni a dolgoknak. amikor az egeszet bejelentette a jobbik, az asszem pentek (talan csut) volt. koka nevetseges kuldok-a -fidesznek-egy-magyar-zaszlot akcioja ra kedden volt. ha a ketto kozott MAGUKTOL szoltak volna ket jo szot (mondjuk pokorni, ot a fidesz jobbszele mar ugyse fogaja el), akkor nem lett volna az, hogy "behodolnak" az "antifasoknak", es ezzel (meg ha maskor is igy menne) rogotn ok szabnak meg a mercet, hogy mi okes es mi nem.

Gabe 2007.08.27. 13:03:03

"A rendorseg azert nem csinalt semmit, mert attol tartottak, mit fognak kapni az ellenzektol, lasd a Fidesz visszhangja a hidfoglalasrol (amit mellesleg tisztan az o hazug (elcsaltak a valasztast) es onmentegeto retorikajuk indukalt) es az azt koveto varosszerte folyo randalirozasrol."
MegaLOL!!!!
Cserébe jól széjjelbaszták a Fidesz-tüntetést meg jópár embert, miután ismté nem tudták azt az ötven-száz embert elkapdosni. Fel is készültek rendesen új eszözökkel, majd utána kitütették őket...
Bazeg, népmeséket írjál inkább.

dowNLoad 2007.08.27. 13:05:09

Azért ez hihetetlen, hogy az In-Kal ellen még nem volt ellentüntetés, pedig ők aztán minden határt átléptek, a fegyverekkel, villogó lámpás BMW motorokkal(véletlenül a hivatalos szervek is ugyanolyat használnak)a fekete H2-sel, a sok kopasz udvarias, kisportolt verőemberrel. (hatósági jogkörük is van???) Bennem félelmet keltenek, hol lehet őket feljelenteni?? (ja, hogy örző-védők, akkor minden rendben van! megfizetik amit-ahova meg kell fizetni?) Akik meg összemossák a fideszt akármivel, nekik úgyis mindegy, szerintük veresjani/bokros/surányi szakember, és igazságbeszéd volt, és minden jó ahogy van, a fejükben régóta kéz a kézben jár Dr.Alzheimer és Dr.Parkinson. Ennyire nehéz meglátni, hogy a szoclib kormányzás alatt mindig nőttek az adósságok, soha még a világban baloldali kormány nem tudott jólétet elérni.(szélsőjobbos már igen) Az ellentüntetők kérhetnek bevándorlási engedélyt Észak-Koreába, szabad a pálya.

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.08.27. 13:07:33

Kössz bugris, tényleg Dániel et. az.

Bill Dauterive 2007.08.27. 13:13:46

Nem basztak szet az egesz fidesz-tuntetest, ez egyszeruen nem igaz. Aki el akart menni elmehetett, kb fel oran keresztul harsogtak hangosbemondokon, hogy merre lehet eltavozni szabadon.

Aki ottmaradt, pontosan tudnia kellett mire szamithat, nem is ertem ez miert visszatero szoveg.

Ugy allitjatok be, mintha az artatlan fidesz tuntetesbe tudatosan beletereltek volna a csocseleket (amihez ugye semmi koze a fidesznek), majd ezt kihasznalva valogatas nelkul megkonnygazoztak mindenkit.

Ha igy akarjatok hinni, higgyetek igy, es valoban, igy mar azon sem csodalkozom, hogy elkezdtek az AVOzos, verbirozos, komcsizos csocselekkel azonosulni es azt tamadni, hogy husz ember megjelent ellentuntetni, ahelyett hogy aggalyosnak latnatok, hogy egy politikai part felkatonai szervezetet alakit, plane ha vegignezel az egyenruhaikon es beleolvasol mondjuk a hivatalos weboldaluk retorikajaba.

Gyomor dolga.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.08.27. 13:17:51

Az Indexen tótaw alkotott két verbális agressziót - az egyiket Mitnyan György ellen, a másikat Morvai Krisztina ellen. Az egyik miatt már pert vesztett. Ezen kívül a katolikus egyház és a pápa ellen.
Ezért mondom, hogy az Index alpári. A kuruc egyébként tudtommal nem a Jobbik honlapja és a gárdáé sem.

Gabe 2007.08.27. 13:18:44

"Aki ottmaradt, pontosan tudnia kellett mire szamithat, nem is ertem ez miert visszatero szoveg."

Ez meg Kuncze szövege. Gyomor dolga ez is. De nem igaz. Sőt cinikus és hazug.

Egyszerű stratégia: 100 embert kergetni a belvárosban, ahelyett, hogy elfognák őket, ha már ez a szándék.
Nem tudom eldönteni, hogy rosszindulatú, korlátolt vagy elvakult vagy. (Persze egyik sem, hisz azok mi vagyunk, itt Mo.-on)

bugris 2007.08.27. 13:23:02

Bill, ajánlom tanulmányozásra a Papp-jelentést. Csak hogy ne írogass hülyeségeket október 23-ról.

Bill Dauterive 2007.08.27. 13:25:39

Ez tobb baratom szovege, akik kimentek megnezni a balhet a belvarosban es ateltek az egeszet. Szerintem soha eletukben nem szavaztak politikai partra es oszinten csodalkoznek, ha ilyesmit hallanek toluk.

A szandek nem az elfogas, a szandek az, hogy hazamenjenek vegre es ne kepzelegjenek elnyomo fasiszta hatalomrol es erezzek magukat forradalmarnak.

A gyomor dolga megjegyzes meg ugye arrol szolt, kinek mi faj jobban, egy szaz fo alatti antifasiszta ellentuntetes, vagy egy tobbszaz fos irregularis felkatonai szervezet a legszelsobb jobboldal iranyitasaban.

Mit szolnal, ha mondjuk a munkaspart (ugye, ha nem lenne annyira marginalis, amennyire) elkezdene stilizalt pufajkaban es nyolcagu voros csillagos egyenruhaban masirozgatni?

Nem azon hoborognel, hogy Pokorni es Rogan rosszat nyilatkozott, gondolom...

Srí 2007.08.27. 13:26:48

Nincs könnyű helyzetben a fidesz. Gondol a választásokra nyilván és nagy valószínűséggel szüksége lesz a Jobbikra. Nincs olyan jobbos párt pillanatnyilag, aki az 5 %-ban reménykedhetne, tényleg, nem tudom mi a helyzet a Gorka párttal? Létezik még? Visszatérve szükség lehet a Jobbikra kormányalakításhoz. Szomorú, de nekünk is az a jó, ha nem határolódnak el. Nem akarok soha többé mszp-szdsz kormányt. Igaz, fasizmust sem, de utóbbinak azért nem reális a veszélye.

Lola, Uj Péter kifejtette már, hogy Tóta politikailag nem korrekt, vagy gyakran nem korrekt.Mintha elhatárolódna tőle:) Most trendi elhatárolódni.

Bill Dauterive 2007.08.27. 13:30:32

Nem mondtam, hogy a rendorseg teljesen szakszeruen jart el okt. 23.-an, azt viszont mondom, hogy nem nagyon van ilyen esemeny szerte a foldon, ahol ne lennenek kifogasolhato megmozdulasai a hatalomnak.

Azt viszont mondom tovabbra is (es oszinten meg sose hallottam kozel jo ervet sem az elleneben), hogy a letezo (ami igazabol elkepeszt, hogy meg ez sem nyilvanvalo sokaknak) problemat elsosorban a fidesz generalta es hogy miert feladata a fidesznek valahogy lehuteni a kedelyeket, ha mar ilyen ugyesen felspannolta a fanatikus hulyeket 2002-tol kezdodoen.

Az, hogy nehany eve mar nem uszit, lathatoan nem eleg.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.08.27. 13:34:01

sri, csak annyi, hogy amíg ilyen primitív a sajtó, ingerküszöb eléréséért megy a harc, addig ne dobáljunk követ a másik primitív portálra. Számomra tótaw és a kuruc egy színvonal, mindkettő paranoiás és oszt. Erre van igény. Gondola hangnemmel nem lehet nézettséget generálni.

Srí 2007.08.27. 13:47:27

Lola, a kurucinfót nem olvasom, tótáról persze mindig van véleményem, és nem nagyon tudom eldönteni, hogy paranoiás-e, vagy egyszerűen csak az üzlet érdekli, a kattintások száma és ehhez alkalmazkodik. Alászállt nagyon, ami a színvonalat illeti, de talán azért, mert az olvasói éppen ezt igénylik. Így jönnek többen, ha röpködnek a lófaszok meg a neutronbombák ( elnézést, magamtól nem használok trágár szavakat). Mint a kertévék a mónikasóval meg győzikével. Talán nem ért máshoz Tóta, mint a Nagy Megmondáshoz. Vagy ha mégis, abból nem élne meg.

Mindenesetre felelőssége van, nem is kicsi. Vagyis leírtam más szavakkal, amit te az előbb:) De ez van sajnos.Egyetértünk.

dowNLoad 2007.08.27. 14:03:23

A színvonal a média felelőssége, ha akarták volna, most akár ez(UFI) lehetne a média legalja, mónika/győzike/többi retardált meg dolgozhatna egy másik országban, a Népszabadság/Népszava lehetne Independent , az m1-m2 BBC színvonal. (lefelé tartó spirálból nehéz lesz visszajönni) tótaw meg vmi falurádió neokon/liberó(??) szektavezére, aki 3.állásban megmondóembert játszik? (Úristen bárcsak friderikusz is inkább albánnak született volna!!)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2007.08.27. 14:27:58


Bill

Tökéletesen felmondtad a leckét.
Tudod az a szomorú, hogy bár én a jóhiszeműségedet nem vonom kétségbe, a hiszékenységed veszélyesen káros, és jó példája annak,
milyen hihetetlen erős eszközei vannak a kormánynak a manipulációra.

Pontról-pontra, tételesen meggyőzni téged, az ide túl hosszú lenne,
és úgysem hinnéd. A legárulkodóbb egyébként a Síp utca felőli
precíz bekerítő művelet az egészben, ha egy térképet megnézel jól látható, hogy előre megtervezett volt. Ahogy az egész.

Tallinban - ha emlékszel - a fiatal orosz tüntetők (csőcselék?)
egy este több száz boltot fosztottak ki, Párizsban éjszakánként
500-1000 autót gyújtottak fel, ehhez képest itthon legjobb tudomásom
szerint egyetlen egy kirakatot se törtek be, nem volt panasz, nem voltak fosztogatások (az csak augusztus 20.-án fordult elő a vihar alatt)

Szóval ez a "rendszeresen szétverik a belvárost" duma egy álom.
Ellenben amit a "rendőrök" műveltek az torokszorító volt, síró nőket,
csupa vér embereket lehetett látni (nem a TV-ben!) mindenütt.
Na ilyen nincs Európában máshol!


Bill Dauterive 2007.08.27. 14:48:37

Igy van, Mo-on tudatosan az allamrend ellen probalt fellepni a csocselek, a jol ismert retorikatol tuzelve.

A tudatos beszoritas azt kivanta volna, hogy a rendorseg iranyitsa a lodorgo csocseleket, (leven a tervezettseg nemi elorelatast igenyel) holott ehhez a legszuksegesebb elem az volt, hogy ugy dontsenek (ertsd: a csocselek), elmennek a fidesz-tuntetesre toborozni.

Mellesleg impliciten azt is allitod, hogy nem volt lehetoseg elsetalni a konfliktus elol, ami egyszeruen nem igaz. Szerencsetlen dolog volt nem elszigetelni a ket tomeget, lehet, hogy egyenesen illegalis dontes volt levetetni az azonositot a rendorokrol, de veszelyes (marmint az orszagra nezve) az volt, ahogy a fidesz anno felszitotta a kedelyeket es ahogy eredetileg batoritott.

A csocselek szetverese kovetkezmeny es nem ok, mint ahogy ezt a csocselek nagyhangon hirdeti.

Megjegyzem, azert egy epitkezest szetszedtek, de valoban, a legnagyobb kart a Koztarsasag terben es a TV-szekhazban tettek, ahol egyebkent felgyujtott autok is voltak.

Az agymosott minositesre nem terek ki, szegyelld magad. Ne inzultaljuk egymas intelligenciajat, legalabbis egy szint folott.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.08.27. 14:55:36

Bill, az a baj, hogy tévé papagáj vagy. Felmondod a leckét. Most én is magyarázhatom, hogy ott voltam, láttam, ártatlan embereket vertek meg stb., de úgyse hinnéd el. Biztos azt mondanád, hogy nem jól láttam, amit láttam. Ezek után pedig elég bonyolult lenne vitatkozni.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.08.27. 15:02:35

Bill, gloire, gabe, az okt. 23 témához: én is ott voltam újságíróként, átéltem az egészet, majdnem kórházban kötöttem ki, aztán utána csomóan(barátok, rokonok incl.)nem akarták elhinni, amit mondtam, úgy, ahogy én láttam. A balosok emezért, a jobbosok, meg másik dolog miatt...ennyi.

Nem csak azért csalódtam kurvanagyot, amit ott láttam, hanem azért is, amit utána a politikai ellenfelek megpróbáltak féligazságok, be nem bizonyított tények, és egyéb megrengethetetlen bizonyítékok birtokában belemagyarázni ebbe az egészbe, a magát Jeanne d'Arcnak képzelő hisztérikus Morvai Krisztinától a cinikus bunkó Kuncze Gáborig, meg a rendőröket kitüntetőkig.

A "szemkilövető ÁVÓ"-párt és az "Orbán Viktor szervezte a zavargásokat"-párt közt azóta is tartó feloldhatatlan ellentéten alapuló, körbe-körbe járó vita kívülről nézve akár még vicces is lehetne, ha nem lenne szánalmas. Ha még engedni sem hajlandóak az álláspontokból, vagy végiggondolni az egészet a másik fejével, akkor megérdemeljük ezt az országot úgy, ahogy van...

Bill Dauterive 2007.08.27. 15:10:34

Ujra: Nem azzal vitatkozom, hogy mi tortent okt. 23.-an, maximum aranyokon. Azzal viszont latvanyosan nem foglalkozik senki, amit elsosorban allitok, nevezetesen, hogy az egesz helyzetet a fidesz okozta es hogy nagyon rossz az, ha politikai partok felkatonai csoportokat alikatanak ki maguk korul, kulonosen akkor, amikor ezt egy szeljobbos, fasiszta szervezet teszi es hogy rohej, hogy itt is az emberek tobbsegenek nehany tucat ellentuteto faj a jelensegben a legjobban.

Azt mar megszoktam, hogy ha valaki nem ert egyet egy jobboldalival az agymosott konzumidiota (mint ahogy aki nem ert egyet egy baloldalival, az babonas, iskolazatlan paraszt), az viszont ujdonsag, hogy meg sem probaltok ellentmondani, vagy akar megerteni a mondandot, leven en ugyis egy megtevesztett idiota vagyok.

Oszinten, ha mar ez a forum is ezen a szinten tobzodik, tenyleg nem latom, mi akadalyozna az eszkalaciot.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.08.27. 15:23:37

Bill, nem a Fidesz támadta meg a tévé székházat. Nem a Fidesz hergelte a szélsőjobbot. Szélsőjobb minden országban van. Nálunk is. Egyébként utálják Orbánt, mert szerintük töketlen, meg áruló.
Gyurcsány beszéde olyan felháborító volt, hogy még a világ legbékésebb országában is kivonultak volna demonstrálni. A tévé székházat pedig nem a Fidesz nem védte meg, hanem a rendőrség. Hogy miért nem? Az rejtély.

bugris 2007.08.27. 15:26:15

"Azzal viszont latvanyosan nem foglalkozik senki, (...) hogy az egesz helyzetet a fidesz okozta"

Tényleg így látod? Szerintem sokan mással sem foglalkoznak.

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.08.27. 15:32:40

Lola,
veled meg az a baj, hogy beleragadtál a Morvai Krisztina-féle nem hagyjuk!, nem hátrálunk!, elég volt!, ne tovább!, megvédjük magunkat!, ne engedjük! bojkott! és ehhez kapcsolódó ugyan-már-ez-a-legnagyobb-probléma harcias retorikába, aminek valóságalapja és jogossága éppen van, csak ezeket a dolgokat mérték- és aránytartással együtt kellene belemondani a kamerába mosolyogva. Mert amit Morvai csinál, az a tehetetlen és eszköztelen tömegek heccelése, és ezt egyszerűen nem szabad. Különösen úgy, hogy föláll a kamerák elől és hazataxizik a belbudai polgári ötszobásba, ahol csend, nyugalom, béke, harmónia és elitpozíció kéz a kézben diskurál (ez most itt nem osztályharcos duma lenne, hanem rávilágítás-próba arra, hogy Morvai olyanokat heccel, akik többségükben eszköztelenek és kiszolgáltatottak, miközben ő nagyon nem az).

Pluszban ne nézzük egymást gyereknek, fölösleges: a Magyar Gárda megalapítása erődemonstráció, a félelemkeltés próbája: itt vagyunk, feketében vagyunk, megtanulunk lőni is, és ha kell úgy odaverünk, hogy csak na. A parlagfűirtásos-hadisírgondózós maszlag az bizony maszlag marad ettől.

És a másik rejtett, ám teljesen nyilvánvaló cél, az az egykori miépesek és radifideszesek OV-ról történő leszakítása, hiszen mindenki tudja: a városi liberális Fideszestől a polgári liberálisokon, hazai nagytőkéseken, vállalkozókon át demokratákon, az egykori kisgazdákon, az egykori miépesekig tart a tábor, és ha kitartó munkával, széljobbos hecckampányokkal sikerül elhalászni az "áruló" (mert mondjuk kinyilvánítja, hogy Gárda, na az nem kell) mellől támogatókat, már sikerül föltornászni a 0,1%-ot 0,22%-ra.

S ha már itt járunk, az európai sajtó szépen fölkapta az ügyet: félinformációk, csúsztatások és hülyeségek - természetesen mindez a Fidesz-re és Orbánra vetül vissza, még a magyarhoz képest sokkal jobb állapotban lévő német sajtóban is.

Nem elég, hogy a német balatoninyaraló-tulajdonosok az ország destabilizálódásáról panaszkodnak és dömpingáron kínálják nyaralóikat, még tovább is erősítheti az ottani sajtó az érzéseiket: Magyarországon valóban gebasz van. És tényleg az van.

Ezeken - az összefüggéseken - kellene elgondolkodni, nem a tamtamot verni, hogy ugyanmár, meg nem hátrálunk! Csakazértse!

Majd jól megnézhetjük magunkat, ha az európai sajtó KK-Európa veszélyállamának föst le bennünket. Talán nem kellene megvárni. Talán nem kellene eddig kuruckodni, meg szájhős-bátornak lenni.

Magunk miatt, legfőképp.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.08.27. 15:42:36

kM, teljesen igazad van. Morvai fun vagyok és "eddigésnetovább"-os. Én is a budai villából mondom ezeket. Hajlandó vagyok pénzt és energiát áldozni ennek érdekében, harcolni viszont nem megyek, nem is tudnék.
Erődemonstráció a gárda? Igen, az. De erődemonstráció Gyurcsány pökhendisége, erődemonstráció a meleg fesztivál és van még egy csomó erődemonstráció.

Az európai sajtó tényleg gáz. A Fidesznek pl. szerintem nagyon komoly hibája, hogy rohadtul nem építette ki a nemzetközi sajtóval a kapcsolatot.
Ezért mindig egyoldalú info-ik vannak.

Pl. Morvaiék kimentek több helyre is és próbálták külföldön is kommunikálni, hogy mi történt idehaza. Ezt jól tették.

Jó lenne valami nemzetközi újságíró konferenciát szervezni, vagy ilyesmit, hogy ez a helyzet javuljon.

Bill Dauterive 2007.08.27. 15:42:50

Az egesz nem Gyurcsany beszedevel kezdodott es itt a lenyeg. Az egesz az Erzsebet-hiddal kezdodott, amire remelem mindenki emlekszik meg.

Engem Gyurcsany nem erdekel. Engem az erdekel, hogy csokkentsuk olyan 10%-al a koltsegvetes aranyat a nemzetgazdasaghoz egeszehez kepest es az, hogy ne randalirozzon az utcan a sopredek a Molnar Balazs es a Bencsik Andras fele felhulyek iranyitasaval.

Ha nem lett volna 2001-2004-ig tarto idoszak igazatok lenne, de volt. Nem igaz, hogy a szeljobb otthon teljesen fuggetlen lenne a fidesztol es annak retorikajatol, amikor Orban szetverte a MIEP-et, beloluk nott ki az uj oldalhajtas. Az, hogy mara teljesen levalt, masik kerdes, amikor a felelosseget elemezzuk.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2007.08.27. 15:44:00


Bill

Az "agymosott" kifejezés egy álltalánosan elterjedt index fórumos
kiszólás, itt senki nem használta rajtad kívül. Lehet, ahoz a szinthez
szoktál, és azt próbálod ide is behozni. Kár.

"Igy van, Mo-on tudatosan az allamrend ellen probalt fellepni a csocselek, a jol ismert retorikatol tuzelve."
Az államrend ellen - fegyvertelenül, 500-an mi? Vagy esetleg 1000-en,
a 6000 fegyveres rendőr ellen?

"Az egész helyzetet a fidesz okozta."
Tudjuk. Az egész az Orbán beszéddel kezdődött.
"ha politikai partok felkatonai csoportokat alikatanak ki maguk korul"
Tudjuk. A jobbik, és már a fidesz is.
"tenyleg nem latom, mi akadalyozna az eszkalaciot."
Tudjuk, maximum te, és elvtársaid.

A jóhiszeműségedet ezúttal kétségbe vonom.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.08.27. 15:45:39

gloire, Bill - hagyjuk a személyeskedést. Én is abbahagytam. Mindenkitől bocs.

Ombudsmanyus 2007.08.27. 15:46:36

Valamiről lemaradtam. Mikor verte szét Orbán a MIÉP-et?

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.08.27. 15:49:17

Bill, nem a Gyurcsány beszéddel, hanem 50 év kommunizmussal kezdődött, vagy Szálasival, vagy a privatizációval, vagy Horn Gyulával. Szóval szerintem nem érdemes azon vitatkozni, hogy ki hívta életre a szélsőjobbot. Biztos, hogy nem Orbán, hiszen már előtte is volt. Erősebb volt a szélsőjobb Horn alatt, mint most. Ráadásul ez nem egy magyar specialitás és egy demokráciában elfér.

bugris 2007.08.27. 15:49:26

"Valamiről lemaradtam. Mikor verte szét Orbán a MIÉP-et?"

Amikor a választások előtt Csurka álarcába bújva a Fidesz támogatására kérte a szavazóit a MIÉP helyett.

szejler 2007.08.27. 15:49:47

Március 15-én, az utolsó balhés napon kinnt voltam a tűzvonalban (csak kiváncsiságból, mielőtt..).

A benyomásaim: kb 30-40 valóban hülye + 200 kamaszgyerek, aki láthatóan csillogó szemekkel vetették bele magukat a balhéba (gondolom jobb, mint quake-ezni). Ezen kívül egy max kétezer kiváncsi/fintorgó/katasztrófaturista.

Nem éreztem, hogy közvetlen életveszélyben lenne a demokrácia.

Bill

Az érvelésed több ponton sántít(finoman szólva)

okt. 23.-án pl két (17 és 18 éves) lány unokatestvérem volt kinnt a Fidesz gyűlésen.
Nyilván kikerülhették volna a balhét, HA idejében tájékoztat a hatóság, merre ne menjenek.

A deák tér felé útban, észrevették, ahogy egy nyugdíjas kisöreget ver bottal két rohamsisakos. Az öreg mellett a cekkere, sikít, hogy csak haza akar jutni, közben a fejéből dől a vér.

Amikor a két csaj (amúgy le a kalappal), szóvá tette, hogy ezt talán nem kéne, a két rendőr üvöltve elindult feléjük. Egy éppen odaérkező ujságíró mentette meg a helyzetet, bár őt is megfenyegették.

Orvosprof ismerőst hasonló helyzetben lovasrendőr lökte fel, üvöltözés: takarodj, szétbaszunk.

Az az "érdekes" az okfejtésedben, hogy noha nem voltál ott, még azoknak a véleménye sem érdekel, akik jobbosnak egyáltalán nem tekinthetők.
(Index, vagy akár eggyel feletted).
Merészelem levonni a következtetést: talán mert nem is érdekel a valóság. Talán ezért pöccent be néhány ember.

A mindent a Fideszre kenünk logika meg egészen vicces.

Tóta w.-nek volt a tavalyi választások után egy találó publija, ami szerintem a tavalyi cirkusz egy fontos okára mutat.

"Viszont ha most megegyezünk, hogy rendesek leszünk, akkor jó lesz észben tartani, hogy a hazugságréteg lekaparása után a kormányzati korrupcióval szemben is megemelkedik a nemzeti érzékenység. Ha ebben a ciklusban akár csak egy komolyabb ügy előkerül, ha csak az árnyéka is kiszagolhatóvá válik a politikai zsákmányszerzésnek, akkor az egész reformfolyamat veszélybe kerül. Lopni és lopni hagyni, az működik. Lopni és adóztatni, az négy évig se biztosan. Éljünk rosszabbul, mert túl jól élünk, oké. De onnantól súlya lesz a közpénznek, a tolvajnak meg akár baja is eshet. Baja kell hogy essen."

A helyzet az Bill, hogy az szerelmi vakságban szenvedőkön kívül, mindenki tudja/látja micsoda ordas módon lopnak ezek. Hogy mást ne mondjak, tán nem véletlenül egy megszorító csomag+az öszödi beszéd után robbant ki, ami.

Na most, ha ezek után leírod, hogy mégis a Fidesz a felelős, arra nem fogok válaszolni. Betonnal nem vitatkozom.

Bill Dauterive 2007.08.27. 15:55:17

Toszavakban, egy rosszindulatutol:

A "felmondod a tevebol a lecket" szinonim azzal, hogy agymosott vagy, nincs az index polforumnak kizarolagossaga szohasznalatban.

48-ban es 56-ban sem volt fegyvere az indulo tomegnek, elobb-utobb az is lett, a tomeg nyilvanvalo celja elsosorban Gyurcsany lemondatasa volt, o a miniszterelnok, az allamrend kepviseloje.

Az, hogy a helyzetet szerintem a fidesz okozta, nem onmagaban megallo allitas, mint ahogy a jobboldali sajto kisarkitja (es lathatoan itt is mindenki erre ugrik ra, mint korabbrol ismeros gumicsont), van ott nehany masik gondolat, amikkel lathatoan meg sem probal senki vitatkozni.

A jobbik nem felkatonai csoportot alakit? Mit ertek felre? Nem allitottam a fideszrol hasonlot.

Te tenyleg azt gondolod, hogy nekem kozvetlen, anyagi erdekem fuzodik a kormanyzathoz, vagy egyszeruen csak gyulolom a sajat magyarsagomat?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2007.08.27. 16:17:21


k|M

Gebasz van? Szerintem is, nagy gebasz, van ilyen.
Mindenesetre kiváncsi lennék a véleményedre:
szerinted hasonló helyzetből kilehet e jönni nyílt
konfrontáció nélkül, és ha igen hol tudsz erre példát.
Ez a gárda mondjuk jobban illik operettország kavinton fővárosához
mint sokan várták, inkább a helyzet csitítását szolgálja, mint a
lázadást. Persze majd meglátjuk.

Én konkrétan polgárháborúval számolok a jövőben,
és nem tudom magam megggyőzni, hogy az a legrosszabb opció.

Bill Dauterive 2007.08.27. 16:25:14

Pontosan tisztaban vagyok vele, hogy mennyit lopnak. Azzal is tisztaban vagyok, hogy nem vagyok tul jolinformalt az okt. 23.-an tortent esemenyekrol, mar persze a mar korabban emlitett beszamolokon tul, de ha itt ennyi ember allitja az ellenkezojet, keszseggel elfogadom. Azt sem vitattam soha, hogy a rendorseg tulreagalta az esemenyeket (sajat belso jelentesuk is ezt allitja, minek tagadnam).

Azt viszont mondom, hogy annak ellenere, hogy nem az mszp-ben latom a megoldast, nehezen tudom megerteni, hogy egeszen 2002-ig miert nem voltak utcai zavargasok.

Ne csinaljunk ugy, mintha az elit levaltasa valos alternativa lenne es plane, mintha a fidesz nyujtana erre megoldast, tekintve hogy azzal, ahogy otthon lattam, a lopas mo-on egalitarius modon mukodik.

Totaval elvileg egyetertenek, gyakorlatban nem lehet varni, hogy a legalapvetobb bajok varazsutesre megoldodjanak mint ahogy o feltetelezi, plane hogy az alternativarol szo szerint ugyanezeket le lehetne irni.

A megszorito csomagot peldaul szerintem ugyanannyira koszonhetjuk Orbannak, Megyonak es Gyurcsanynak (meg talan neki a legkevesbe), ennek megfeleloen barmelyik oldalrol az elit fele mutogatni arcatlan kepmutatas, marpedig az egyik oldalrol ez folyik allando jelleggel.

Mellesleg meg mindig inkabb latnam Mo-ot tovabb vergodni abban a helyzetben, amibe most beleszorult, mint hogy egy Lengyelorszag-fele elitvaltas kovetkezzen, ahol Torgyanok, Csurkak es Thurmerek valnak a fo tenyezokke.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.08.27. 16:39:34

Polak, venger dva bratanki, i do sabli, i do sklanki.

Én meg szívesen cserélnék a lengyelekkel.

dowNLoad 2007.08.27. 18:01:03

A zorbánnak (sok más mellett) egy hatalmas hibája van, hogy 98-02 között nem hoztak olyan törvényeket, amik a az utána következő eseményeket megakadályozták volna. Kuncétől, demszkitól semmit nem vár aki nem retardált, fletótól sem, az igazságbeszéde óta főleg nem, haha. A TV-székházat azért nem védte meg a közelben tertózkodó párszáz rendőr, mert állítólag az MSZP székház védelmére készültek, de hiába a droidok nem azt gyújtották fel. Ha nem lőttek volna ki szemeket, és nem vertek volna öregasszonyokat/embereket, akkor a fidesz azóta nem tarthatna összejövetelt, így viszont a másik oldal mutatta ki a foga sárgáját. (már csak a pufajka hiányzik róluk, ezzel meg is szivatták magukat 2010-re)

dowNLoad 2007.08.27. 18:03:10

A zorbánnak (sok más mellett) egy hatalmas hibája van, hogy 98-02 között nem hoztak olyan törvényeket, amik a az utána következő eseményeket megakadályozták volna. Kuncétől, demszkitól semmit nem vár aki nem retardált, fletótól sem, az igazságbeszéde óta főleg nem, haha. A TV-székházat azért nem védte meg a közelben tertózkodó párszáz rendőr, mert állítólag az MSZP székház védelmére készültek, de hiába a droidok nem azt gyújtották fel. Ha nem lőttek volna ki szemeket, és nem vertek volna öregasszonyokat/embereket, akkor a fidesz azóta nem tarthatna összejövetelt, így viszont a másik oldal mutatta ki a foga sárgáját. (már csak a pufajka hiányzik róluk, ezzel meg is szivatták magukat 2010-re)

miert 2007.08.27. 18:37:21

Eddig sunnyogtak. Megérkezett az öblös visszhang, kénytelenek elhatárolódni.
Ki is kérte Pokornit fentebb? Megkapta.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.08.27. 19:01:26

Igen-igen. Közkívánatra Pokorni. Nagyon sokat számít...

hiba 2007.08.27. 19:05:17

Most olvastam Pokorni és az egyházak nyilatkozatát. Azt hiszem ezt hiányoltam részben fentebb. A Fidesz oldaláról ez így teljesen rendben van már szerintem is. De ennyi kellett.

bugris 2007.08.27. 19:15:34

"A Fidesz oldaláról ez így teljesen rendben van már szerintem is."

Naiv vagy. Szerintem holnap egy tucatot simán össze tudunk majd gyűjteni az "Orbán szólaljon meg, OV-nak kell elhatárolódnia" féle véleményekből.

szejler 2007.08.27. 19:27:22

Bill te félreérted

Nincs varázsütés, és nincs megoldás sem. Helyzet van. Az amit Tóta leírt és aminek a következményei voltak többek között a tavaly őszi zavargások.

A megszorító intézkedésekkel (és azzal amit még bejelentettek) felmondták a "te is lopsz én is lopok csak nagyban" hallgatólagos közmegegyezést, az öszödi beszéddel meg kivillant a szaros alsógatya az Armani alól, a lefegyverző igazság arról, hogy a társadalom fizeti meg Ferenc pajtás és a slepp hatalmi/lenyúlási igényeit.

És ahogy Tóta szépen megjósolta, ez kiverte a biztosítékot.

Az ultra jobbosok egyébként elárulom, rohadt árulónak/zsidóbérencnek tartják Viktort is (hőfoktól függően). Ők fantasyt játszanak, ahol vagy velük együtt gondolkodsz, vagy ellenség vagy.
Ilyenek meg mindíg, Fidesztől függetlenül is, vannak/lesznek.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2007.08.27. 19:57:42


"a hazugságréteg lekaparása után a kormányzati korrupcióval szemben is megemelkedik a nemzeti érzékenység."

Ez tuti, a szeptemberi sajnálatos események előtt íródott volna?

dowNLoad 2007.08.27. 20:11:41

A megszorító intézkedésekkel (és azzal amit még bejelentettek) felmondták a "te is lopsz én is lopok csak nagyban" hallgatólagos közmegegyezést, az öszödi beszéddel meg kivillant a szaros alsógatya az Armani alól, a lefegyverző igazság arról, hogy a társadalom fizeti meg Ferenc pajtás és a slepp hatalmi/lenyúlási igényeit.
Esetleg a nyilvánosság segíthetne?
Ez még nem minden, a versenyben ha nem csinálsz semmit, akkor lemaradsz, ha ellenkező irányba futsz, akkor még jobban.
Ha nagyon jól menne, akár még el is néznék az emberek a kismértékű lopást, "sikerdíjat", haverok jutalmazását, de nem ok nélkül, pl. Euro bevezetése 2006-ra, lehetett volna ok.
(szlovénoknál volt kitüntetéseső?)

dowNLoad 2007.08.27. 20:19:30

A megszorító intézkedésekkel (és azzal amit még bejelentettek) felmondták a "te is lopsz én is lopok csak nagyban" hallgatólagos közmegegyezést, az öszödi beszéddel meg kivillant a szaros alsógatya az Armani alól, a lefegyverző igazság arról, hogy a társadalom fizeti meg Ferenc pajtás és a slepp hatalmi/lenyúlási igényeit.
Esetleg a nyilvánosság segíthetne?
Ez még nem minden, a versenyben ha nem csinálsz semmit, akkor lemaradsz, ha ellenkező irányba futsz, akkor még jobban.
Ha nagyon jól menne, akár még el is néznék az emberek a kismértékű lopást, "sikerdíjat", haverok jutalmazását, de nem ok nélkül, pl. Euro bevezetése 2006-ra, lehetett volna ok.
(szlovénoknál volt kitüntetéseső? ott vajon mennyit lopnak? van-e ott is In-Kal? úgy működik mint itt, van-e rá válasz? Van-e Krámer Balázs, aki szerint mindennek van ára, de a munkaerőnek nincs, az marxista felvetés: www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=172141
)

gloire 2007.08.27. 23:48:53


szejler 2007.08.27. 20:15:36

Kössz, tényleg érdekes.
Több ponton is.

dowNLoad 2007.08.28. 02:30:35

Megint a szelektív tótaw memória, 2002-2006 között felvett valaki több tíz milliárd USD-t. Hova lett, mi lett belőle, ki hallott róla, mert csak a kamatfizetési kötelezettséget látom meg az áh.hiányt??? A LOP-STOP tábla úgy hiteles, ha alatta kis táblán:KIVÉVE SZDSZ (kóka-magyar a hatékony és olcsó beruházások atyjai)

Pallos Levente 2007.08.28. 16:34:40

bugris!

Íme, itt is van:
"Magyar Gárda: Mesterházy szerint mindenki szólaljon meg"
"... a Fidesz elnökétől is egyértelmű állásfoglalást vár a Magyar Gárdával kapcsolatban a szocialista párt"

www.mno.hu/index.mno?cikk=427206&rvt=2

alex portnoy · http://vengeancetildoomsday.blogspot.com 2007.08.28. 19:13:32

hátha nem hangzott még itt el. kurvajó.:

két gárdista sétál az erdőben. szembejön velük két zsidó. megkérdezi egyik gárdista a másikat:
- te! ne verjük meg őket?
- jó de mi van ha ők vernek meg minket?
- minket? miért???

dr.minorka 2007.08.28. 20:14:30

Ennek elment a maradék esze is:
Morvai: Nem ítélhető el, hogy gárdákba tömörülnek
www.mno.hu/index.mno?cikk=427151&rvt=2

alex portnoy · http://vengeancetildoomsday.blogspot.com 2007.08.28. 20:44:05

morvainak tényleg meg van menve az esze. most próbál szintézist alkotni a jakobinus emberjogi nyilatkozatok meg a gárdázás között. femini-hégeliánus. borzalmas...

miert 2007.08.28. 20:55:24

"szemkilövető törpepárt": ötször
gondola.hu/cikkek/55624

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.08.28. 21:04:29

Nekem tetszik. Szerintem tényleg joga van az embereknek megvédeni magukat. Hiszen láttuk, hogy a rendőrök nem megvédenek, hanem megtámadnak minket. Amíg lesznek ilyen borzalmas események - mármint, hogy a rendőrök bűnözőként viselkednek - és ezért nem elítéli őket a politika, hanem megdícséri -, addig nincs biztosítva a biztonságunkhoz való jogunk.
Az MSZP-nek és az SZDSZ-nek kellene elhatárolni magát a rendőrbűnözőktől és felelősségre vonni őket. Aztán jöhet a Magyar Gárda ügye - bár ők még nem követtek el semmi bűncselekményt.

dr.minorka 2007.08.28. 21:21:52

Történetesen egy sor rendőr ügye van különböző vizsgálati szakaszban.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.08.28. 21:28:45

Szerintem pedig lehetne egy olyan, mint a South Parkban a "mindenki kontra mindenki per" az lenne a legjobb. Morvai Krisztina pedig egy rossz helyzetre adott ugyanolyan rossz válasz. Rádásul elég komoly küldetéstudata van, ami egy ilyen sikamlós reálpolitikai kérdésben kurvára nem jön jól.

szejler 2007.08.28. 22:33:48

lelkylola

Ott a bibi, hogy a kormányt megválasztották (most ne rágódjunk a legitimációján, mert jogilag egyértelmű), a rendőrség pedig szintén legitim csinálja amit csinál (ha szarul, ahogy megtörtént, akkor faszkorbács a vezetőségnek, meg a politikusoknak is).

A magyar gárdát viszont nem hatalmazta fel semmilyen legitim hatalom, ergo nincs is joguk rendőrt játszani. Az önvédelmet mint jogi kategóriát meg nézd át, mert az embereknek nem feltétlenül van joguk megvédeni magukat.

A betörőt pl nem durranthatod seggbe (legális fegyverrel sem) ha azon kapod hogy viszi a családi ékszert a lakásból.

dowNLoad 2007.08.28. 22:36:30

Eszébe nem jutna senkinek semmiféle gárda, ha nem lennének meg a feltételei: igazságbeszéd, igazságos vipera, igazságos szemkilövés, igazságos csomag, igazságos kókadtjani, stb.. eddig szar húzta le a WC-t, ettől ment fel a pumpa. Ha valaki most jött a holdról, akkor esetleg nem világos.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.08.29. 10:03:00

Persze, csakhogy ennek a logikának a vonalán akár el is juthatunk a vendetta jogosságáig. Ez a bibi.

Bummer 2007.08.29. 10:12:10

szejler, te túl lojális vagy. A legitim azt jelenti, hogy törvényes. A rendőrség egy része törvénytelenül lépett fel. Ennek elismerése nem történt meg.
A Magyar Gárda ellenben teljesen törvényes, ha nem az lenne, akkor be kéne tiltani. De nem tiltják, hanem tépik a szájukat a "szabadelvűek".

Bummer 2007.08.29. 10:14:23

+ Természetesen van jogod megvédeni magad, az életed akár a támadó élete árán is.

szejler 2007.08.29. 11:04:34

Bummer

Mi az hogy túl lojális? Kihez? (a kormányhoz én biztosan nem).

legitimitás: nem azt jelenti.
tarstudszotar.adatbank.transindex.ro/?szo=65

"arányos védekezés": keress rá!

szejler 2007.08.29. 11:17:48

Magyar gárda? Rendben!

Vonuljunk végig a történeten lépésben (akkor is, ha elhanyagolható esélye van annak, hogy ebből a busójáráson kívül bármi is lesz).

A kormány lop/csal/hazudik/olykor veri az ellene tüntetőket. Legyen magyar gárda!

Mit csináljanak? (a sírgondozáson túl)
Kitől védenek meg? A cigányoktól?
Az utóbbi: önbíráskodás. A hatalom több ok miatt is keményen fel fog lépni ellene. A most is klánokban érvényesülő cigánybandák még agresszívebbek lesznek, durvább fegyverekkel. Erőszakspirál.
Kitől védenek meg? A rendőrségtől? Kormánytól ?
Petíciókat írjanak? Ahhoz minek beöltözni?
Tüntessenek: megtehetik.
Fenyegessék a kormányt?
Hogyan? A törvényes kereteket betartva, azt egyenruhában is csak tüntetésnek hívják.
Akkor átléphetik a törvényes kereteket?
Mennyivel? Nyilván nem kevéssel kell a sikerhez átlépni, a hatalom amíg teheti fel fog lépni (láttuk hogy megteszi kevesebbért is)
Hogyan? Fegyverrel? Mert anélkül ugye kilátástalan.

Tegyük fel hogy sikerült. Nagyjából úgy lehetséges, ahogy fent leírtam. Fletót meg a sleppet elzavarták.
(Amit egyébként puccsnak hívnak mindenütt.)

És akkor!

Ki mondja meg, mi történik ezután? A magyar gárda vezetősége? Nyilván, hiszen az ő kezükben a hatalom.
Mit fognak mondani? Mit fognak csinálni? Kivel? Milyen indokkal?
Azt, akivel amit éppen akarnak. Nincs ki, és nincs mi korlátozza őket, a korlátokat eltörölték.

lelkylola: csak megemlítem: nincs túl jó rezümétek a kurucinfosok között, akik némi átfedésben vannak azért ezzel a társasággal.

Most ide lehet idézni egy szakajtónyi közhelyet, Churcilltől Bibóig, a demokrácia és a diktatúra viszonyáról. Mondhatnám hogy ugyanilyen indokokkal, és módon vették át a hatalmat a bolsevikok, vagy a dél amerikai puccsista diktátorok. Nem hiszem hogy itt bárki ilyenre vágyna.

alex portnoy 2007.08.29. 11:48:22

jahajjjajjaj. már megint a marxista logika. ettől mászom a falra. erő-ellenerő. éljen a dialektika, és majd valami lesz belőle (forradalmi terror?bolsevizmus? gárdizmus? mindegy a neve nem?).

szóval van egy kínos tény: a rendőrség törvénytelenül járt el (meg ízléstelenül és gusztustlanaul is, de azt sajnos ömagában törvény nem bünteti). a kormány mutyizik, ahogy szokott. a szadesz kitüntet, amitől broáfolni kell. és mi legyen a válasz rá?
köcsög a rendőrség, csináljunk gárdát. bravó. és a "feminista-konzervatív" (anyám ne hagyj el!) morvai krisztina megideologizálja nekünk hogy a gárda jogos (beszélgessen kicsit erről az amnestyvel ha úgyis ezt az emberijogos izét küldi). valóban ez a megoldás? amúgy persze némely világokban igen. balkán. banánköztársaságok. és akkor lehet lövöldözést rendezni a kossuth téren.
bár most csak parlagfüvet szednek, meg vért adnak, de én azért megőrzöm a szkepszisemet velük szemben. a nyavaja tudja mit akarnak még, nehéz ezt kibogozni (és ahol már bencsik is ballib féreg, meg hetiválasz en bloc, ott kicsit nehéz kiigazodni a dolgokon). én azért nem örülnék annyira a gárdának és mondanám morvainak is hogy mit csináljon okoskodás helyett, de azt nem tűrné a nyomdafesték...

úristen. ha bencsik ballibzsidó akkor én mi vagyok? eszemmegáll...

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.08.29. 12:44:35

Megpróbálom egy családhasonlattal.

Van egy férj, aki rendszeresen szétveri a családját (ez itt a rendőrség) - a szomszédok, rokonok nem segítenek (ez az állam), a nőnek nincs menekülési útvonala (nem tudja feljelenteni, mert a hatóságok nem hisznek neki). Ebben a helyzetben mi történik? A nő elmegy mondjuk karate tanfolyamra, vagy odahívja az öccsét - erőt demonstrál. Ez a gárda. Erődemonstráció. De! Csak demonstráció, hiszen nem verekednek, nem tettek semmilyen törvénytelen dolgot. Egyszerűen vizuálisan hatása van annak, ha 56 férfi, szervezetten, egyenruhában felvonul. Ennyi. Ez egy "nem félünk" demonstráció. Engem nem zavar. Mindig voltak katonás férfiak. Ez nem egy szörnyű dolog, hanem természetes.
Másik: a kuruc nem szereti az ufit, de a gárdát se Bencsik miatt. A kuruc egy külön téma.
Harmadrészt: nagyon érdekes ez a levállási folyamat. Igen - a Fidesz és a szélsőjobb nem fér el egy pártba. Ez már nagyon régen kiderült. A Fidesznek el kell engednie a szélsőjobb szárnyát, mert nem lehet egyszerre a kádári kisemberekhez szólni, a vezető értelmiséghez és a szélsőjobbhoz. Orbán ezt megpróbálta, majdnem sikerült neki, de ez nem megy. Valószínűleg meg fog erősödni a Jobbik és elvisz szavazatokat a Fidesztől. Még az is lehet, hogy bekerül a Parlamentbe. Akkor majd az egész kampány alatt ez fog menni: a Fidesz koalícióra lép majd a fasisztákkal? De eddig is ez ment. Mindig ez volt az MSZP fő propaganda kampánya. Tehát nem változik semmi. Sőt, ha külön pártba tömörül a szélsőjobb, akkor a Fidesz könnyebben elhatárolódhat tőlük, mintha a fideszen belül vannak a szélsőjobbosok.

alex portnoy 2007.08.29. 12:56:34

pontosítsunk: a fidesznek az EGYETLEN esélye a választások megnyerésére ha kőkeményen elhatárolódik ezektől az idiótáktól. egyszer már beleszaladt ebbe. valóban, nem lehet egyszerre kádári kisemberekhez, értelmiséghez, szabadelvű-konzervatívokhoz meg szélsőjobbhoz szólni. nem férnek össze.
a hasonlatod viszont nem biztos hogy helytálló. jobbesetben nem erőt demonstrál (=gárdát alapít???), hanem kilép a faluból, az utcából, ahol lakik és ott próbál segítséget kérni. tudom tudom önvédelemre hivatkoznak. de ezt komolyan lehet venni? korábban is hivatkoztak már "önvédelemre". hát nem tudom... meg hogy ha a rendőrség szar, ők megvédik a polgárokat. kötve hiszem, hogy engem pl. megvédenének...

amúgy vigye csak el a jobbik a szélsőjobbot, kell a francnak. legalább lesz normális mérsékelt párt is magyarországon - ha van egy kis eszük.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.08.29. 13:06:47

lola! Szerintem amit írsz, az egy család esetében megállja a helyét, amúgy viszont nem teljesen.

megpróbálom összefoglalni, az én álláspontom: Van a magyar demokrácia. Annak vannak intézményei, írott és íratlan szabályai, országos kereteken belül és kívül.

A demokrácia intézményei, mint a kormány, vagy a rendőrség elkövettek/nek olyan dolgokat, amik sértik ezeket az alapszabályokat.

Mi erre válasz: a gárda rendvédelmet akar gyakorolni, morvai krisztina mindenféle zendülésekkel fenyegetőzik, illetve sértegeti a magyar társadalom egyik csoportját. Ráadásul ízlés kérdése, de én az arányossággal is látok problémát, lásd zendülni egy sztálinista rendszer ellen 56-ban, illetve zendülni a mai rendszer ellen.

Magyarán szólva ők is át akarják lépni azt a határt, amit az ellenfelik átléptek, csak máshol.

Ha ezt elfogadjuk, akkor szerintem sutba dobhatjuk az egész zsidó-keresztény kultúrkörös-ezeréves európaikultúrás-demokráciás-jogállamos dolgot is.

Ez a szemet szemért dolog szerintem nem megy el ezen a szinten, mert az alapvető együttélési-társadalmi szabályokat rúgja fel. És ezen az elvi szinten mindegy, hogy valaki csinálja is, vagy csak hirdeti, hogy ezt fogja.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.08.29. 13:08:30

Morvaiék próbáltak külföldön segítséget kérni. Néhány jogvédő szervezet tiltakozott is a rendőri brutalitással szemben, de nem lett semmi hatása. (Ez a kilép az asszony a faluból hasonlatra.) Belül kell megoldani. Gárda megoldás? Nem tudom. Biztos, hogy nem teljes megoldás. Nem tudom, mit tudnának tenni egy újabb népverés esetén? Esetleg szervezettebben lépnek fel? Nem tudom.

Ács Ferenc 2007.08.29. 13:16:55

alex: Nem egyszer veszített a Fidesz (főként) emiatt parlamenti választást, hanem kétszer. Azokban az esetekben is egészen pontosan úgy viselkedett, ahogy most. Azzal, hogy 2002-ben és 2006-ban lemondott az urbánus, antikommunista, de mérsékelt, a nemzeti és csirkefarhát-retorika vadhajtásait nem toleráló népességről (az ex- "régi" SZDSZ-szavazók egy részéről beszélek, ami önmmagában százezreket, kb. 5-10%-ot jelent) szinte tálcán kínálta fel a győzelmet riválisának. Erre halad most is, de az integrálni kívánt 2-4% szélsőjobb-károsultat nem fogja tudni maga mellé állítani. Az ugyanúgy zsidó ügynök cigánynak tartja Orbánt, mint eddig.

Ez a műbalhé a legeslegjobbkor jött Fletónak, és ahogy nézem a Magyar Zombi Gárda az ő ingyen kapott "pilot projektje" 2010-re. Most nyugodtan kipróbálják, bejáratják rajtuk azokat a profi mozgósító technikákat, amelyekkel 2010-ben (mert akkor lesz a következő érdemi választás) mozgósítani fognak és ismét nyerhetnek, legalább a 2006-os arányban. (Ez utóbbi csak tipp persze.) Az "antifasizmus" hívószavával még ma is prolik és városi értelmiségiek százezreit lehet a szavazóurnákhoz terelni. Meg is fogják tenni, de nem a 2009-es európai választásokon, hanem majd 2010-ben.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.08.29. 13:22:53

smalladam,
Van egy nagyon fontos különbség: a gárda nem bántott senkit és nem tett semmi törvénytelent. Ha ők is verekedtek volna, akkor lenne szemet szemért, de egyelőre nem történt ilyesmi. Engem addig nem zavar a gárda, amíg csak erőt demonstrál, ha tényleg bántalmaznak bárkit is, akkor már zavar. A rendőrség se zavar, ha csak rendet tart fenn. Sőt ez a dolguk. Pl. az Erzsébet híd lezárása után ott voltam a Kossuth téren. Hihetetlen szakszerűen léptek fel a rendőrök az oszlatásnál. Lassan nyomták ki az embereket a térről, de nem bántottak senkit. Ha valaki rájuk ugrott azt kiemelték, de azt se bántották, hanem elvitték, aztán kiengedték. Addig sétáltatták és oszlatták az embereket, amíg az Astoriáról mindenki hazament. Ez így profi volt. Ellenben sem a tévé székháznál, sem később már nem ezt tették. A tévé székháznál érthetetlenül nem akadályozták meg a Kossuth térről az átvonulást, utána pedig nem küldtek oda rendőrt. Később pedig kifejezetten ártatlan embereket bántalmaztak, sőt eljárásokat indítottak ellenük. De ezeket a történeteket Te is ismered, valószínűleg jobban, mint én. Szóval ez a baj. Az erőszak. A gárda még nem volt erőszakos és remélem nem is lesz.

szejler 2007.08.29. 13:27:39

A családomban ilyesmi nem fordult elő, de nehezen tudom elképzelni, hogy egy alkoholista szadista barmot a puszta erődemonstráció vissza tudjon tartani hosszútávon.

A kormányt meg mégannyira sem. Operetthadseregtől miért félnének (ebben így mi a férfias egyébként), a szigorú tekintet egyenruhában tankok ellen kevés. A kormány tisztában van az erőviszonyokkal, a gárda így értelmetlen.

Viszont kiváló lap az ellenzék baszogatására, lejáratására.

Abban igazad van, hogy a radikális bázis 2-10% között mozog Magyarországon, és az ingadozó réteg hajlamos lehet egy radikális párt mellé állni, ami folyamatos fejfájás, egyensúlyozás a Fidesznek.

A helyzetet szerintem leegyszerüsítené egy felturbózott KDNP (szentségtörés: akár viktor átlépésével), ami erősebb hangot üthetne meg, lezárva a jobboldalt, és egy pragmatikusabb Fidesz, ami középről szerezhetne súlyos százalékokat. Ezzel az állandó egyensúlyozási probléma meg lenne oldva.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.08.29. 13:28:47

Alapvetően egyetértek veled a gárdával kapcsolatban, csak azt mondom, amit fent is leírtam, hogy ilyen törvénysértő dolog lebegtetése sem fair, ez zsarolás. Szép szóval nem megy, politikával nem megy, akkor félkatonai alakulatot szervezek, és azzal fenyegetőzök.

És nem csak zsarol, de másokat meg bátorít is. lehet hogy az egyik gárda csak demonstrálni akar a hangzatos fenyegetőzésekkel. Megteheti, joga van hozzá, de ez rossz üzenet mindenki felé.

k|M · http://uf.blog.hu 2007.08.29. 13:40:39

lelkylola 2007.08.29. 12:44:35
"Mindig voltak katonás férfiak. Ez nem egy szörnyű dolog, hanem természetes."

Ne keverjük a szezont a szakasszal.

Ismerek katonákat, akik megjárták koszovót, ciprust, afganisztánt, vagy irakot; ismerek olyanokat, akik magasrangú vezetői, vagy vezetői voltak az MH-nak; ismerek pár légierős arcot, pilótát, akik aztán még a szárazföldiektől is nagyon-nagyon sokban különböznek.

De egy közös bennük: ők nem katonásdit játszanak. Ők katonák. És nem is annyira katonás férfiak. Igazán jó katonák nincsenek belefeszülve az egyenruhájukba, hiszen nem a ruha miatt katonák, nem az tette őket katonává, hanem valami más. Különösen igaz ez a légierő tagjaira, pilótáira.

Lola, be kell látni, ez a Magyar Gárdás bohóckodás a Fővárosi Nagycirkusz színpadára való. Ott lehet és kell szórakoztatni a nagyérdeműt. Máshol inkább csak röhejes lesz és teljesen fölösleges indulatokat szül.

Ha meg valakit éget a hazaféltés jogos tüze, lehet masírozni a HM felé, hivatásosnak. Ott megtanítanak lőni. Ott lehet vitézkedni, és a fakardot is otthon lehet végre hagyni, hogy a Mama szépen betegye a vitrinbe, mint a bátorság ereklyéjét. Egyszóval ott a HM, vár mindenkit, aki katonai-honvédelmi pályára szeretne lépni.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.08.29. 13:40:48

szejler, én ismerek olyan családot, ahol az anyuka beíratkozott aikido-ra, hasonló okokból és sikerült így leszerelnie a férjét. (Onnan vettem a hasonlatot.) De mindegy. Az egy eset.
A KDNP se tud kommunikálni a szélsőjobbal. Nekik gárda kell, meg kuruc, meg kemény szavak. Ezt a KDNP nem tudja. Szerintem egyszerűen el kell engedni és kész.

smalladam, nem mindenkinek rossz üzenet szerintem. Akik azt akarták, hogy történjen már valami, azok úgy érezhetik, hogy történt valami. Kifogták a szelet a vitorlából.
Zsarolás. Az nem szép. De ebben az országban olyan magas az ingerküszöb, hogyha szépen kérsz valamit, azt senki se hallja meg. Tehát kommunikációs szempontból, ha a Jobbik népszerűséget akar, akkor ilyen hangosan kell kiabáljon.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.08.29. 13:45:32

kM, igazad van nem katonásak, hanem katonásdit játszanak. Úgy néznek ki, mint egy néptánccsoport.
Az pedig, hogy ki, hol adja elő a műsorát, más kérdés, de a modern művészetben is a streetart tombol :)

szejler 2007.08.29. 13:45:59

MG számvetés

Baloldal:

eszköz:
-a Fidesz támadására (ingyen)
- hisztériakeltésre
(Itt megjósolom: a MG-át nem fogják betiltani. Folyamatosan nácikról, összefonódásról, NBH vizsgálatokról fog szólni a dolog a következő 3 év)

haszon:
- tematizálás
- saját tábor aktiválása, amire más lehetőségük nincs.
- mérsékeltek eltántorítása a Fidesztől.
- figyelem elterelődése a korrupcióról/balfaszkodásról/egyéb.
- a jobbik megerősödése néhány százalék veszteség a Fidesznek


Fidesz

----

alex portnoy 2007.08.29. 14:51:13

Lola: alapvetően a példa rossz a megvert asszonnyal meg az iszákos férjjel. a probléma sajnos nem azonos. az, hogy mikor lehet, mikor szabad erőszakosan fellázadni az "elnyomó" hatalom ellen, baromi régi probléma, legalább szent ágoston óta (ha nem régebbóta), és nem hiszem hogy ezt itt meg fogjuk oldani - ráadásul a demokráciában ez mégnagyobb kérdés.

a fidesznek meg egy dolgot meg kell tanulna: a szélsőjobbal (és némely esetben a szélsőballal, by tha way!) való kacsintgatás taktikázás céljából nem kifizetődő. félreértés ne essék, én nem tartozom az üvöltöző-fenyegetőző "antifasiszták" táborába, nem tapsikolok térdemet remegtetve tgm agymenéseire (édösistenem...), de az tény hogy kicsit rossz szemmel nézem a gárdáskodást és már korábban is rossz szemmel néztem a "csak ritkán zsidózó" árpádsávos masszát is. (egy szkeptikus konzi szkepszise mindig megmarad:-))

km-el értek egyet: bohózatnak. ha pedig a fidesz valódi, európai konzeevatív erő akar lenni, akkor legyen, ez nagyon dícséretes (smalladam gondolatmenetének beemelése: európai zsidó-keresztény jogállami ésatöbbi cuccos), és támogatandó. de akkor vessünk már néhány pillantást az európai jobboldali pártokra, könyörgöm! sárközyt le pen-el koalícióra lépni: ezt el tudjuk képzelni? a toryk a national front-al? a német kereszténydemokratákról nem is beszélve, akik le se köpték haidert, amikor az vitatkozni akart velük. svédországban a jelenleg kormányzópártként működő moderatok a nationaldemokratiskákkal? és itt nem a koalícióról van szó, ilyen itthon se vót: fel sem merül. olyan élesek a határok. ha a fityisz határai is ilyen világosak lesznek, hosszú távon sokkal többet nyer, mint egy válaszást (pl. kapásból a régi szadeszosokat, az urbánus-értelmiségi izét).

etc...

a magyargárda meg maradjon partvonalon. vagy bohózatként, vagy ha úgy adódik (ne adódjon úgy), elítélendő szélsőségként.

volkov 2007.08.30. 20:02:01

BREAKING NEWS
Demszky zsidozik, mikozben hazudik egy joizut?

index.hu/politika/belfold/budapest/mager3523/
(harmadik bekezdes alulrol)

dr.minorka 2007.08.30. 20:16:38

"hosszú távon sokkal többet nyer, mint egy válaszást (pl. kapásból a régi szadeszosokat, az urbánus-értelmiségi izét)."
Őket sohasem. Ráadásul nem túlzottan számosak. Viszont ha nem kacsingat szélsőjobbra, akkor tud balról szavazatot szerezni. Kicsit többen vannak ott.

dowNLoad 2007.08.30. 22:38:44

Több mint furcsa (és gyanús), hogy mindig mszp-szdsz vezetés alatt jönnek elő olyan dolgok amik köthetők szélsőjobbhoz, vagy nem , de akkor is hozzákötik: Vér és becsület (jó nevük van), Bácsfi Diána, Szabó Albert (már izraeli állampolgár állítólag, haha), már csak valami igazi terrorcselekmény hiányzik, és akkor jöhetnek a jó kis magyar Patriot Act törvények. (minden hatalom közvetlenül a min.elnök kezébe, terrorveszély esetén az alkotmány felfüggesztése, akár a választások bizonytalan időre elhalasztása, stb.. alig várom!!!)

Kieran Hayes 2007.08.31. 08:54:06

Mi lenne, ha a Fidesz (OV esetleg) kiállna, világosan elhatárolódna, ahogy GyF kéri. Ezt követően felszólítaná az MSZP-t, hogy határolódjon el a szélsőséges Horn Gyulától, meg a Fib Guevarás akcióitól. Sőt, meg lehetne pedzeni Horn bíróság elé állítását 56-os szerepe tisztázása kapcsán. Az pedig nem indok, hogy később "belátta korábbi hibáit, jóvá tett mindent". Gondolom sok náci is belátta volna, ha nem lógatják fel őket Nürnbergben.

dr.minorka 2007.08.31. 11:01:59

Gondolom az, hogy sokan elméláznának azon, hogy milyen érdekes, hogy némelyeknek a nyilasokról Horn Gyula, stb. jut eszükbe. Melyik oldalon is állnak ezek, és akkor én/mi/ők hol állunk? Feri barátunk, és a jó cimbi Gál junior pedig a kezét dörzsölné.
Ad abszurdum mi lenne, ha a Fidesz simán elhatárolódna? Nem azért, mert nagy a veszély, hanem azért, hogy ne legyen nagy a veszély! Még inkább abszurd, de ha esetleg olyan lenne, mint a CDU, vagyis jobbra zárna... Így aztán fel tudná használni ezt az ügyet a politikai ellenfél meggyengítésére, nyilvános elhatárolódásra felhívva az állítólagos baloldali szervezeteket a kózházbezárások, oktatási leépítések, szélsőséges privatizáció ügyében.

volkov 2007.08.31. 12:20:57

Nemzetkozi sajtoertekezlet:
az erdeklodo kulfoldi ujsagirok ismet meghallgathattak, ahogy az orszag miniszterelnoke ugy mellesleg ekezi a parlamenti ellenzeket is. Egyebkent ez vajon egy felideji
tudositas, vagy Navracsics valoban szotlanul szemlelodott?

www.hirszerzo.hu/cikk.a_magyar_garda_a_komplett_nacizmust_kepviseli.43654.html

dowNLoad 2007.08.31. 12:29:26

minorka, talán az egyensúly miatt jut eszébe gyufa. Magyarországon 3dolgot be kellene tiltani, mert kiegyenlíteni nem lehet: náci, komcsi, cionista , magyarellenes megnyilvánulásokat! Világos szabályokkal, és büntetési tételekkel, pl. újságban nem jelenhet meg ilyen cikk, nagy nyilvánosság előtt elkövetve 5év fegyház, stb.. Kórházbezárás, oktatási leépítések, stb. az meg sima hűtlen kezelés: teljes vagyonelkobzás, és 15év fegyház! (ezt kellet volna 90-91-ben és már régen Euróval fizetnénk a 200-ezres minimálbérből is. (de inkább ment-megy a parasztvakítás ezerrel)
"Ha kell buzi vagyok, ha kell cigány, ha kell , ha nem kell de zsidó vagyok, csak magyar nem tudok lenni, székely meg végképp!!!"
Gyurnyányi fletó

dowNLoad 2007.08.31. 12:34:04

3+1(+1 lemaradt)

dowNLoad 2007.08.31. 12:43:29

Jöhet a maszatolás, hogy nem tudja senki mi az, hogy magyarellenes, náci, stb.. ki dönti majd el? mindig a másik, minorka! ha nincs kifogása, akkor nics ok a fikázásra sem, csak ezt úgy hívják, hogy együttműködés. és az utóbbi időben ez itt nem megy. gyufáról mindenki tudta, hogy ki, viktorról is, megyó már egy kindertojás volt, fletó meg egy JACK IN THE BOX. (a doboz, aminek, ha kinyitod a tetejét kiugrik egy kisördög, amit már nem lehet visszacsukni!!!

Kieran Hayes 2007.08.31. 13:09:44

Minorka,

Hol vannak nyilasok? Mitől komplett náci a MG?
Tudtommal eddig semmi alkotmányelleneset, törvénybe ütközőt nem tettek. Miért veszélyeztetik a demokráciát? Miért kell tőlük félni? Eddig csak prejudikációról van szó. Eddig nem csináltak SEMMIT.

56 hüjegyerekről van szó. Egy kisváros rendőrségének bevetési alosztálya nagyjából 20 perc alatt számolná fel őket, még ha fel is lennének fegyverkezve. Úgyhogy be kéne fejezni a hisztit.

Egyébként félreértés ne essék kurvára nem szimpatikus a MG nekem se.

Kieran Hayes 2007.08.31. 13:14:58

Ja és azért jut eszembe a nyilasokról Horn Gyula, mert egyik is fegyvert fogott a saját népére, meg a másik is. Egyik is szélsőséges meg a másik is. A nyilasokat felelősségre vonták tetteikért (oké a kisnyilasokat nem, azok átálltak), Hornt nem.

Ha a jobboldalnak folyton el kell határolódnia saját szélsőségeseitől, akkor határolódjon el a baloldal is.

Ugyanis mindkét szélsőség éppolyan veszélyes.

dr.minorka 2007.08.31. 13:50:01

Hayes!
Nem tehetek nekem a nyilasok jutnak eszembe, illetve csak azért nem ők, mert mindig látom magam előtt Usztics Urat, amint vigyázzt vezényel, meg a pincéregyenruhába bújtatott hadat. Ami a Nemzeti Őrsereget illeti, talán nem kell magyaráznom, hogy vizuálisan miért a nyilasok jutnak az ember eszébe. Meg akkor is nyilván az én rögeszméim uralkodtak el rajtam, amikor találkoztam egy tucatnyival a közönség soraiból, kicsit másutt. Szép kopasz, bakancsos, derék nem-nyilas fiatalok voltak, én meg örültem, hogy nincs gyapjas hajam, barna bőröm, horgas orram, hanem szép szőke árja kinézetem van (ámbár ezt lengyel nagyapámnak köszönhetem).
Hogy nekem miért jutnak az eszembe a Jobbikról a nyilasok? Nem is tudom...
www.jobbik.hu/ciganyutra_tevedt_a_kormany_fuldoklik_a_magyar_tarsadalom

Lehet még sokáig nyilasozni Horn kapcsán, vagy fordítva, csak ne csodálkozzunk, ha a végeredmény a Madárfejű Lajcsika esete lesz.
"Ha a jobboldalnak folyton el kell határolódnia saját szélsőségeseitől, akkor határolódjon el a baloldal is."
Oksa: "A kormányoldal egyre több és több – a magyar közösség rovására összekürtölt, reklámozott és támogatott - társadalmi csoportot, kisebbséget, extrémizmust állít politikai csatasorba az egészséges folytonosság-tudatra, modern magyar identitásra és fejlődésre törekvő magyar közösséggel szemben. Ezért próbálja maga köré gyűjteni a szociálliberális párt-duó ma hazánkban tipikusan a legnagyob hazai etnikai kisebbséget, a cigányságot, illetve úgymond képviselni, védelmezni a legnagyobb, nem keresztény felekezeti csoport, a zsidóság érdekeit." Tudsz bármi hasonlót mutatni a baloldalon? Egyébként a dolog NEM úgy működik, hogy mi elítéljük a mi oldalunk szélsőségeseit, feltéve, hogy ti meg a tieiteket! A gyűlöletet, az embertelenséget ítéljük el, feltétel nélkül. (Most ezt nem a koalíció akciójára mondtam.)

dr.minorka 2007.08.31. 14:19:33

Kiegészítés, most olvasom:
www.mno.hu/index.mno?cikk=427700&rvt=2
"Harrach Péter kiemelte: a KDNP értékrendje hiteles, cselekedetei kiszámíthatóak, így nincs szükség arra, hogy elhatárolódjon a Magyar Gárdától. "
Mindenki meghülyült? Ez pontosan Gurcsány csapdája. Elhatárolódni? Fellépni az MG ellen nem azért kell, hogy bizonyítsák, hogy nekik semmi közük hozzá, hanem azért, hogy az a fenyegetés, ami most megjelent, és valóban nem egy valós fenyegetés, maradjon is meg csírának. Az egész társadalom egységét demonstrálva.

szejler 2007.08.31. 14:21:43

Elnézve a növekvő hisztériakeltést, a jobboldal egy dolgot tehet: nevetségessé teszi ezt a gárdázást.
(nem közvetlenül a párt természetesen)

Pamfletek, karikatúrák, viccek, (könnyedén) humoros publik ezerrel. (Ferenc és a félelmetes 56 náci)

Csak ezzel lehet kihúzni a méregfogát.

VIII. Nagyapó 2007.08.31. 14:28:03

Hm...

Mondjuk olyat, hogy valaki nagyobb társadalmi csoportok ellen uszít hasonló vehemenciával (ami ugye a baloldali verzió lenne), szerintem lehetne találni...

VIII. Nagyapó 2007.08.31. 14:28:52

(mármint ez minorkának szólt...)

VIII. Nagyapó 2007.08.31. 14:29:50

sötétben bújkáló komment, bújj elő!

dr.minorka 2007.08.31. 14:55:19

Konkrétan mi lenne az?

dr.minorka 2007.08.31. 15:14:19

A sötétben bújkálót illetőleg csatlakoznék... Mikor lesz már rendes blogja a cégnek?

Kieran Hayes 2007.08.31. 20:01:08

Nézd minorka, szerintem elbeszélünk egymás mellett.

Én nem nyilasozok Horn kapcsán, csak arra próbálok rávilágítani, hogy a balliberális oldal a rendszerváltás óta a szélsőjobbal ekézi a mérsékelt jobboldalt. Korábban a Csurkéval meg a miéppel Antallékat (vö: demokratikus charta)később a polgári kormányt, aztán a tavalyi választásokon a jobbikkal, most meg a gárdával.

Szóval a gárdából szerintem éppúgy nem lesz erős szélsőjobb/nyilas/fasiszta/náci tömegmozgalom, ahogy a miépből és a jobbikból se lett. Nincs ugyanis az ilyen eszméknek a jelenlegi társadalomban bázisa (kereslete).

És azért gondolkodjunk már egy kicsit. Most nem 1933-at írunk. Ha teszemfel mégis létrejönne egy szélsőjobbos tömegmozgalom, és - engedjük meg - hatalomra kerülne, akkor mi lenne? Zsidóüldözés? Cigányüldözés? Auschwitz? Őszintén szólva nem hiszem. Ma már létezik Izrael (magánvéleményem szerint ez így van jól). A jelenlegi egyetlen szuperhatalom, az USA erős szövetségese. 2007-ben (és a közeljövőben) nem történhet meg az, ami 1933-45-ben.

Szóval ne misztifikáljuk már túl ezt az ügyet. 56 senki katonásdit játszik. Bármikor felszámolhatóak. Ennyi.

Kieran Hayes 2007.08.31. 20:03:12

Blogmotor kérlek engedd át a kommentet. Kösz

dr.minorka 2007.08.31. 20:44:11

1. Nézd meg a Nemzeti Őrsereg a Várban c. képet:
index.hu/politika/belfold/fsszt0831/
Nekem nem tűnnek bohócoknak, a karjukon lévő valami pedig...
2. Valóban más a helyzet most (Azt már csak én teszem hozzá, hogy egyenlőre. Az ostoba korrupt elitek miatt folyamatos a szélsőjobb előretörése egész Európában), de ez az együttes fellépést enm tenné szükségtelenné, "csak" kevésbé hisztérizálttá.
3. Akár túl van reagálva, akár nem: A dolog a politikai harc része lett. Vízválasztó. Feri és a Jobbik vidáman kooperál. Ferinek szüksége van a Jobbikra, hogy a Fideszt ördögként tudja bemutatni, a Jobbiknak meg szüksége van a reklámra. A FIDESZ-nek vagy a tőle jobbra álló szavazókért kell versenyeznie a Jobbikkal, vagy az MSZP kiábrándult szavazóiért az MSZP-vel. A kettő kölcsönösen kizárja egymást!

szejler 2007.08.31. 21:15:37

Egyetértek dr minorkával. Túl nagy az a ló, amit a Fidesz meg akar ülni. Két jobboldali párt (nem MDF, és nem jobbik) hatékonyabban tudna szavazatot gyűjteni.

Abban kevésbé, hogy a bohóckodáson kívül konkrét veszélyt jelentenének a gárdisták.
Nincs társadalmi igény rá!!

(egy esetben lenne: cigányok)

dr.minorka 2007.08.31. 22:40:01

Nem azt mondtam, hogy konkrét veszélyt jelentenek, hanem azt, hogy nem szeretném, hogy konkrét veszélyt jelentsenek. Ehhez természetesen alapvetően nem nyilatkozatok kellenek, hanem egy normális kormány, normális kormányzati programmal (ettől az MSZP és a Fidesz egyaránt távol van). Ettől függetlenül a társadalom közös cselekvésének is van szerepe.

volkov 2007.08.31. 23:14:24

Ma hallottam a Tabuk nelkul c. musorban, hogy a Szeteyt abrazolo kep lanchidradio honlapjara felkerulesere 22 perccel ott allt a teljes kormany a szovivoi sajtotajekoztaton. Tud errol valaki valamit?

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.08.31. 23:34:34

A most következőkkel nem a tökeinket akarom masszírozgatni, de azt engedjétek meg, hogy annyit idevéssek, örülök annak, hogy ha nem is egyezik a véleményünk a legtöbb dologban, de azt azért leírjuk, hogy a gárdisták tökhülyék - és veszélyes tünet, hogy valakik ebben a jelmezfetisiszta őrületben látják a kiutat.

Ilyenkor is jó érzés magyarnak és felelős emokratának lenni (áhh, elkoptatott nagy szavak). Mikor nemcsak a tamtamdobot verjük, hogy mostaztán, hanem le is tudjuk tenni az ütőt. Tényleg jó ézés. Nekem legalábbis bejön.

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.08.31. 23:35:56

Hm... Az 'emokrata' szóösszetétel nem volt szándékos. ((((:

alex portnoy 2007.09.01. 18:14:21

minorka: balra se kacsintgasson. minek? nekem ezért volt érthetetlen ez a \"plebejus konzervatív\" cuccos is, amit orbán nyomott nemrég - hál\'Istennek alábhagyott vele. mi a pikulát jelent ez mégis? na mindegy. vannak Mo-n konzervatívok, mérsékelt jobbosok, liberális-konzik, nincs ezzel baj. csak akkor azt kell képviselni, következetesen, nem hajongani jobbra-balra (szerintem az utóbbi időben inkább balra, mint jobbra, úgyhogy ez a \"határológgyá má el\" biznic is erőtlenedik kicsit...)

alex portnoy 2007.09.01. 18:30:00

Hayes mond valamit. ez a hisztikeltés már hosszú évek óta megy. ebben a legnagyobb veszély épp az, hogyha valós baj lesz, már mindenki legyint rá. megtanítottak minket arra, hogy ne tegyünk "különbséget". jól megtanultuk, az biztos.

dr.minorka 2007.09.01. 19:51:19

balra se kacsintgasson. minek?
Szavazók?:)
""plebejus konzervatív\" cuccos is, amit orbán nyomott nemrég - hál\'Istennek alábhagyott vele. mi a pikulát jelent ez mégis? "
1. el is vesztette a választást
2. www.csu.de/

dowNLoad 2007.09.01. 20:07:59

Gyurcsányi nem figyelt, mert előtte beszélt Eörsi matyi, és ő azt mondta nincsenek fasiszták, nincs náciveszély, akkor most mi van, nem tudnak egyeztetni? (a náci meg a fasiszta a 2 nagyon különböző, mint ahogy szocialista és kommunista sem egyforma, de a legrosszabb a globalista cionista)
Még1X, annyira jó:
"Ha kell buzi vagyok, ha kell cigány vagyok, ha kell, ha nem kell zsidó vagyok, csak magyar nem tudok lenni, székely meg végképp!"
Gyurcsányi fletó

alex portnoy 2007.09.01. 20:37:45

igen-igen, szavazók. elfelejtettem hogy demokrácia van. a probléma meg ott van, hogy hogyan tudod a poszt-kádárizmusban gondolkozókat is meg a jóléti államot túlzottan nem kedvelő libiket/konzikat egy zászló alá hozni. szerintem ez mindenképpen bajos...

Nagykevély 2007.09.01. 22:59:00

Olvasgatlak titeket hogy most akkor kinek is jó Cigányfékentartó és Sárkányfűírtó Galeri és az jutott eszembe, hogy mennyire meglepődtem 2006. októberében az önkormányzati választások eredményén. Az előtt néhány héttel nem néhány népitáncos vonult a várban Karádi főtörzs vezetésével, hanem egy máig jórészt azonosítatlan elemekből álló huligán csoport szétverte a tévét plusz zavargások voltak az egész városban. Persze a kormánypropaganda a szokásos volt, de valahogy a Fidesz utána rendesen elpicsázta Feriéket a választáson. Szóval, lehet, hogy ez a lemez mondjuk egy ötvenezres gázszámlánál már kicsit hamisan szól... persze az is lehet, hogyha nincs TV ostrom akkor Demszky is repül.

szejler 2007.09.01. 23:53:12

Tv ostromot, az öszödi beszéd után igen nehéz lett volna a Fideszre cinkelni, amikor azért tört ki.

Élek a gyanűperrel,az emberek túlnyomó többsége nem bánta volna, ha a tüntetések hatására Ferenc elhúz a művészbejárón. A lángoló tv székháztól aztán persze mindenki megijedt, de volt egy hét helyére tenni a dolgot fejben.

Itt és most megjegyezném!!

Nem vagyok az a szélsőséges eset, de amit Gyurcsány leművelt, az mindennek a legalja. Hogy gátlástalanul hazudik az errefelé előfordul. Hogy gátlástalanul lopja a közpénzeket (Most is!! Konkrétan tudom.) Még az sem példanélküli.

Azért, hogy szándékosan hagyta az országot gallyra mennni, már zizeg a kezemben az ostor.

De csak azért, mert ezek után, még ahhoz is balfasz, hogy úgy-ahogy kitakarítson maga után, nekiáll a nemzetközi sajtó előtt közvetlen náciveszélyel játszani, ÓCSKA, PITIÁNER hatalmi érdekből (és ezt mindenki tudja).

Nagy íven leszarva az ország jóhírét, alapvető érdekeit, és nem mellékesen, több millió halott emlékét.

És jól látható, hogy eljátsza az egészet!!!

dowNLoad 2007.09.02. 00:30:38

Kellene valami számláló, hogy hol-mennyit bukott az ország
(és a benne lakó bennszülöttek) mindenféle összehasonlításban (korrupciós lista, GDP, Euró bevezetés dátuma, várható élettartam, nemzetközi megítélés, különös tekintettel erre:
www.videok.hu/view_video.php?viewkey=d2167a2fb3a7e7ec979b
Jon Stewart a Daily-Show-ban bemutatja G. ferencet aka HUNGARY MAN-t, hahaha, pár 10millióan látták, mert a CNN is adja-adta-, köszönjük)
A másik lista számszerűsíthetné ahol lehet, pl. államadósság növekedése, áron alul eladott ingatlanok, bankok, beruházások indokolatlanul magas támogatása , felesleges beruházások, szükséges beruházások elmaradása, átszervezések miatt "eltünt" berendezések, káosz miatt elmaradt haszon, stb...)
Tehát baloldalon különféle országlisták,benne a helyezések, jobb oldalon egy pörgő számláló, hogy mennyit buktunk. (milliárd Ft-ban)

dr.minorka 2007.09.02. 00:46:11

"a probléma meg ott van, hogy hogyan tudod a poszt-kádárizmusban gondolkozókat is meg a jóléti államot túlzottan nem kedvelő libiket/konzikat egy zászló alá hozni."
Sehogy! Vagy a jóléti államot nem kedvelő libiket/konzikat vagy a poszt-kádárizmusban (hogy a te kifejezésedet használjam) kell választani. A megoldásra példa: CSU. Vannak olyan konzervatívok, akik egészen jól megvannak a jóléti állammal.

szejler 2007.09.02. 14:07:22

Az előző hsz-ből, a nagy indulatban, pont a lényeg maradt ki.

Gyurcsány az agresszív náciriogatással, és főleg a Fidesz támadásával, nem a szélsőjobb ellen harcol.

Pont fordítva!

Az a célja, hogy a Fideszről leválassza a radikálisabb 5-10% szavazóréteget, és egy szalon és koalícióképtelen pártba vigye át őket. Ennyivel gyengítve az ellenfelet.

Na ez a gusztustalan.

gloire 2007.09.03. 12:08:12


Pontosan, sőt operatív eszközökkel tulajdonképpen még erősíti
is a széljobbot mint anno a securitate!

dowNLoad 2007.09.03. 23:14:02

Professzionálisan összefoglalva:
gerlefeszek.blog.hu/2007/08/28/esti_omlenges#comments
Gratulálok az íráshoz! (gerlefészeknek)

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.09.04. 11:10:03

Gerlefészek blogjának az eleje tényleg érdekes. Az alapkérdés ugyanis tényleg ez: miért kellene szégyelnie magát valakinek azért, mert hazafi, vagy nacionalista? Miért van összamosva minden hazáját szerető ember a nácikkal? Ez az új logika. Ez provokáció.
Engem rendszeresen lenáciznak 20 éves korom óta liberális közegben. Nem azért, mert bármi furcsaságot műveltem volna, hanem egyszerűen azért, mert mindig hangsúlyoztam, hogy hazafi vagyok. Akkor ezen nevettünk és én pedig lekommunistáztam őket. Senki se gondolta komolyan.
Ma már kicsit komolyabb a helyzet, bár a gárda avatás előtt volt egy vicces párbeszédem egy liberális barátnőmmel:
- Este jössz Zuboly koncertre?
- Persze. Előtte nem érsz rá?
- Nem, mert megyek a gárda avatásra. Nem jössz?
- Nem. Én az antifasiszta tüntetésre megyek.
- Ok. Akkor este találkozunk a koncerten.

És tényleg találkoztunk. Volt egy kis vitánk arról, hogy a gárdistáknak fekete-e az inge és, ha nem fekete, akkor miért mondják a médiában, hogy fekete. Ennyi.

ergé 2007.09.04. 11:19:25

Lola, ez a párbeszéd egy az egyben Örkény-egyperces lehetne!

dowNLoad 2007.09.04. 18:47:23

A két nagy köcsög (fletó 190cm, kókadt 195cm) ügyel az ország nemzetközi jó hírére is. (szerencsére!)
Állítólag ezt az utasítást adta fletó a külképviseleteknek:
A külügy utasításában a „A Magyar Gárda retorikája, jelképei és külsőségei, illetve a megalakuláson és a Vár-beli avatáson megjelent más szervezetek külsőségei éberségre (hamisítatlan rákosista hívószó - a szerk.) kell, hogy intsenek minden felelős magyar politikai erőt, szervezetet és polgárt a gyűlöletkeltés bármilyen formában való megnyilvánulásaival szemben.”
ÉBERSÉG ELVTÁRSAK, ÉBERSÉG, A NEMZETKÖZI HELYZET EGYRE FOKOZÓDIK!!!
süti beállítások módosítása