Horn Gyufa Reloaded
2007. július 04. írta: Ács Ferenc

Horn Gyufa Reloaded

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tovább gyűrűzik a pufajka-gate. Miután az Alkotmánybíróság elegánsan helyre tette a Horn Gyula gyorsított eljárásban való szentté avatását szorgalmazó reformkommancs kórust, most ellentámadásba lendült a Vörös Segély. Ez a legendás pimaszság az, ami mindig irritáló marad a volt komcsikban. "Folyton rázzák azt az átkozott pofonládát. Hát nem elég, hogy mindent lenyúltak, elsíboltak, megszereztek, kiforgattak már, ezenfelül még az intézményes közmegbecsülést is követelik?" - kérdezhetnénk ordas polgári körös indulattal és teljesen igazunk lenne.

Először is mikrofon elé tolták az alkotmányjogászok Anettkáját, a gyors nyelvű, szimultán nyilatkozatképes Kolláth Györgyöt, akinek handabandázása azt hivatott szakmai alapon alátámasztani, hogy Gyula kitüntetésének jogi akadálya nincs. Miért nincs? Hát mert demokrata és a többi. Aha. Gyurcsány ájtatosra vette a figurát, talán így akar törleszteni Sólyomnak azért, mert az elnök tavaly beledörgölte az orrát az őszödi piszkába. A nagy ravaszdi mellé egy emberként felsorakozott a Párt. Andrzej Wajda egykori magyarországi cenzora mérlegel, a szociopata illetékes elvtárs európaiságról értekezik, és még ez az MSZP-képviselőnek álcázott szabadnapos BKV-ellenőr is tiltakozott. A pártelnökségi ülésen valamelyik KISZ-ben felhízlalt okostojás kitalálhatta, hogy "írassunk a civiljeinkkel is egy levelet Sólyomnak, presszionáljuk a tudósfejűt!" - ennek szerény eredménye itt olvasható. A laoszi kommunisták, Dolores Ibarurri és Willy Brandt a temetőből még nem üzent, de Nyakó Pista péntekre őket is szállítja, ha muszáj. Megszólalt a Nagy Határnyitó (lásd a történeti előzményekről korábbi posztunkat) is, "Csak szerénység elvtársak" - mondta, majd befordult a konyhára. Azt viszont telibe találta, hogy "az 1956-os események kapcsán történelemhamisítás folyik" - ezt neki, mint a műfaj aranylabdásának, elhihetjük.

Horn méltatlan a kitüntetésre, ezt már megbeszéltük. De ha máshogy nem, hát ideje lenne végre törvényben rögzíteni: aktív politikus semmiféle állami kitüntetést ne kaphasson (díszpolgárságot sem!) mert ez csak tovább habosítja a kádári lábvizet, amit magyar közéletnek hívunk. Tiszta vizet a lavórba!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr28111904

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: bugrisblog 2007.07.07. 16:55:08

Na és? Özvegy Kárminné újra akcióbanBalra át, balra át, „Isten áldja Horn Gyulát!” – köszöntötte a nagy formátumú politikust Gyurcsány Ferenc. És köszöntötték még sokan, hogy köztük hány egykori pufajkás, vagy éppen vérbíró volt, nem tud…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.07.05. 00:22:49

Középutas megoldásként kaphatna valami italbónt. Csak Varga Lászlónak miért kellett megint megszólalnia...

Calvinia 2007.07.05. 00:42:20

Adjanak neki MALÉV jegyet, ingyen.Úgyis ő volt, aki a MAHART kedvezmények helyett beszeszkózva MALÉVet jelentett be anno, és állítólag a frakció csak pislogott, hogy akkor most mi lesz?:)MOndjuk ne retúrosat adjanak.És jó messzire.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.07.05. 01:16:46

Érdekes, ezt már próbálták tavasszal, amit írsz. Egy Büki Tamás nevű civil önkormányzati képviselő a XVI. kerületben vissza akarta vonatni az időközben besúgónak bizonyult Novák Dezső és a kerületért soha semmit nem tett Persányi Miklós díszpolgári címét. Ordítva rohant rá a baloldali média (bár az ipse olyan technikásan ellenállt, hogy még a Klubrádió reflektálói közt is többséget kapott), de a polgármester és a fideszes többség kihátrált az ügy mögül, amit elsőre támogattak. Ő (Büki) mondta a nyilvánosság előtt többször, hogy aktív politikust nem volna szabad kitüntetni. Több se kellett a Klubrádió, a TV2 csahosainak, Friderikusznak és a Népszabadság vitézeinek.

Amúgy igazatok van: neked, Ács Feri és neki is. Aktív politikust nem erkölcsös kitüntetni, már csak azért sem, mert mindenki a saját oldalán fedezi fel a kitüntetésre érdemes tetteket.

dejavubazz 2007.07.05. 01:56:58

Videouzenetek Gyula szuletesnapjara, avagy neha Nyako Istvan is elerzekenyul:
horngyula.mszp.hu/

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2007.07.05. 02:02:16

Íí, csak ez a Baja Ferenc ne lenne a képen ;D

Ajánlom mindenki figyelmébe itt

media.blogter.hu/?post_id=169697

a 29. hozzászólást, a benne linkelt doksik végigolvasásával együtt.
Egyébként - tudtommal - Horn nem tagadja korábbi tetteit, csak nem érti, hogy mi velük a baj. LOL

hphp 2007.07.05. 07:20:52

jaja, adjanak a Gyufának valamit, de majd csak ha visszavonult.

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.07.05. 09:31:55

Feri, ha a prostituált kifejezés egy másik postban moderációra int, akkor a Gyufázás, postcímben, ami nem feltétlenül a legeredetibb ötlet a vitéz karhatalmista munkásságanak méltatására, az micsoda?

És a posthoz: a legszemtelenebb játék, amit Gyurcsány űz, hogy Sólymot, a közt.elnököt rángatja ennyire direkt párpolitikai jellegű helyzetekbe. Most aztán szörnyülködhet a szoci törzsmag, hogy ez a fasiszta államfő semmire se jó, még arra sem, hogy szeretett Gyulánk mellkasára plecsnit hegesszen.

bugris 2007.07.05. 09:32:20

"ideje lenne végre törvényben rögzíteni: aktív politikus semmiféle állami kitüntetést ne kaphasson"

Remek megoldás, igen, és rögzítsük törvényben, hogy ne lehessen hazudni, meg arról is legyen törvény, hogy a politikus legyen tiszteséges.
Fekete János féle 'szakemberek' kitüntetése ellen is lenne valami paragrafus? És ki az inaktív politikus, aki csendben üldögél a parlamentben, vagy aki már halott? Kádárt például már fel is lehetne terjeszteni.

svepsz 2007.07.05. 10:07:16

Egyetértek, k|m, az elnök lejáratását célzó és szolgáló akciókat látunk.

Az egész mind tartalmában mind formájában vállalhatatlan. Szégyen.

[És külön szégyellem magam azok miatt, akik verik a nyálukat az ügyben Sólyom ellen (komplett frakció és rengeteg hosszászóló és kommentelő a fórumokon és blogokon).]

Sztahanov 2007.07.05. 10:28:34

Nekem a legjobban az az érvelés tetszik, amelyet pl. ma reggel Jakupcsek Gabriella is erőltetett a KEH szóvivőjével szemben: Az akkori (értsd: 56-ban érvényes) törvényeknek és alkotmáynak megfelelt HGy viselkedése, ergo minden rendben van. Hoppá! Kissé veszélyes gondolat. A Harmadik Birodalomban pl. érvényben voltak a nürnbergi tv.-ek, tehát a zsidóknak egy szavuk se lehet a '45 előtt őket ért hátrányos megkülönböztetéssel szemben? Mellesleg megjegyezve - bár tényleg abszolút nem ide tartozik, csak úgy eszembe jutott - '36-ban a nürnbergi tv.-ek után a Times 'év embere' szavazását bizonyos Hitler nyerte. Bár van párhuzam: Hasonló ehhez, ahogy a németek ajnározzák Gyulánkat, figyelmen kívül hagyva '56-ot.
Azt a dumát is szeretem, hogy ugyan Gyula 24 évesen megbotlott, de nem azt kell nézni. Na ja, csakhogy Gyula nem botlásnak látja, hanem büszke rá, ezt kéne fölfogni végre.
Nomeg: Gyulát '57-ben kitüntették az 'ellenforradalom' leverésében szerzett érdemeiért! Hoppá. Jól mutatna otthon a vitrinben egymás mellett a két kitüntetés: Egy '56 leveréséért, egy az 'európéer' politizálásért.
Vicc az egész, de olyan sz@r, hogy csak sírni lehet rajta.

kzgy 2007.07.05. 10:40:48

Jól mondod, Sztahanov! Az a legalja, hogy a XXI. században valaki képes azzal érvelni, hogy egy diktatúrában érvényes jogszabályok szerint eljáró ember nem is lehet bűnös.
Szegény Gustav Radbruch, forog a sírjában!

Amúgy meg az a tippem, hogy GYF két legyet akar ütni egy csapásra ezzel a kitüntetésre felterjesztéssel:
1. Megörvendeztetni a Gyula-hívő öreg szocikat
2. Lejáratni Sólyom Lászlót

bugris 2007.07.05. 10:41:47

Nyilván a Time magazinra gondolsz. Náluk kétszer volt Sztálin is az év embere. De legalább 56-ban nem Horn Gyula, hanem a "magyar szabadságharcos" lett a befutó.

Sztahanov 2007.07.05. 10:45:49

Különben meg akár szobrot is állíthatnak Horn Gyulának az '56-osok terén. Azok után, hogy miniszterelnök lehetett, nagyobb szégyen már úgysem jöhet. Ennyit ér a "Harmadik Köztársaság". Semmit.

Sztahanov 2007.07.05. 10:47:49

Szori, valóban Time, ohne 's'. :-)

Sztahanov 2007.07.05. 10:49:25

Szori, valóban Time 's' nélkül.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.07.05. 10:54:59

gyula megint szólt: www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&placein=hirkereso_cimoldal%20&nID=337585

Annyira egyívású agyilag a moldovával...
hogy talán nem is gázolták el a tesóját, csak valahogy "megütötte" a fejét a sárhányó, és belőle lett a moldovagyörgy...

Bummer 2007.07.05. 11:13:13

Ahogy Sólyom is említette levelében, a "Azt az úgynevezett törvényes rendet, amely még saját jogszabályai szerint is törvénytelenül működött, a forradalom és mai rendszerünk szemszögéből csakis elítélni és elvetni lehet."

Tehát akiket 56 körül, meg a későbbiekben elítéltek, azok a diktatúra saját törvényei szerint is ártatlanok voltak.

bugris 2007.07.05. 11:19:04

"Sokan ma nem lennének itt, ha 1956-ban a karhatalmisták kudarcot vallottak volna - jelentette ki Horn Gyula"

Vagy nem 'ott' lennének. Nem budai villákban pihentetnék munkában megfáradt testüket, hanem azt számolgatnák, minimálnyugdíjukból mit adnak a teszkóban.

Bill Dauterive 2007.07.05. 11:23:18

Kit erdekel?

Inkabb vessetek latba magatokat es intezzetek el, hogy keruljon fel a Fideszes nepszavazasi ivre, hogy minden partnak kotelezo legyen tetelesen elszamolni minden kampanyidoszaki koltekezesrol es azt nyilvanossagrahozni.

Megjegyzem, Koltai Gabor sem a filmmuveszeteert kapott allami kituntetest Orbantol es Szorenyi is az udvari kotodesei miatt akkor es nem MSZP alatt, bar valoban, egyikuk sem vett reszt a forradalom levereseben.

Sztahanov 2007.07.05. 11:27:42

("Maga megbolondult, maga megbolondult, hogy mindent kétszer mond, kétszer mond?":)

Szegény Sólyom, megválasztásakor azt nyilatkozta viccesen: "A sas nem kapkod legyek után... A Sólyom sem." S azóta kénytelen folyton hízott zöld döglegyek után kapkodni. Szisztematikusan folyik az ellehetetlenítése.
No meg arra is jó ez az egész ügy, hogy megint elterelje a figyelmünket minden másról.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.07.05. 11:32:30

miért nem ad akkor Fletó akkor saját pénzből egy pálinkafőzőre valót Gyulának, ha annyira el akarja ismerni?

azért az egész kibaszott ország már csak ne úgy ugráljon, ahogy egy szociopata képzeli!

ha ő személy szerint olyan nagyra értékeli Horn Gyulát, akkor nézzen a szemébe, mondja meg, hogy bár a többiek megkötik az ő kezét, de mint ember, elismeri és ammen. akár nyilatkozhat is róla. Utána meg mindenki azt gondol, amit akar.

de ez az ingyencirkusz senkinek nem kell. inkább megint táncolna a lelkem azzal a higanyos mozgásával.

Bummer 2007.07.05. 11:40:37

Bill, az a különbség, hogy Hornnak, meg a többinek semmi más teljesítménye nincs azon kívül, hogy balosok.

rl · http://www.flittereslofasz.blog.hu 2007.07.05. 11:42:03

Bizony erről is népszavazással kéne dönteni... Persze az is lehet, hogy Gyula megígérte, hogy ha megkapja a medált, akkor elmegy a picsába, vagy bevallja, hogy meleg... Nem lehet egyszerű egy ennyire beépült figurát kipiszkálni a helyéről. Sólyom lejáratását pedig maga Sólyom bonyolítja a leghatékonyabban, bár ez esetben szerintem mentett valamit a renoméból!

bugris 2007.07.05. 11:44:05

Bill, azért ne keverjük ide az udvari költők, zenészek és bolondok kitüntetését. Nyilván nem véletlen, hogy senki sem tiltakozott, max húzta a száját pl a hetihetes kossuth-díj kollekciója kapcsán.

Azért arra nem mer vetemedni Gyurcsány, hogy esetleg tiszteletbeli elnöki címet adjon a pártjában? (Emlékeim szerint volt már ilyen) Most épp Sólyom botjával veri a csalánt.

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.07.05. 11:45:23

svepsz,

az a nagyon nagy baj, hogy az ilyen akciókból világlik ki 500 wattal: a miniszterelnöknek egyszerűen nincsen arány- és erkölcsi érzéke; nem érdekli, hogy a legfőbb közjogi méltósággal mondatja ki azt, ami egyébként az ő vállalt politikai credoja: hogy vagy '56-ot éltetjük, vagy Nagy Imrét, nem megy a kettő együtt. És közben learatja a kettős politikai hasznot (a Fideszes államfő nem tünteti ki a jó Gyulát), és arcpírt idéz elő a régi szocikon: láthatjátok, gázok vagytok.

Aljas játéka ez Gyurcsánynak, és szerencsétlen Államfő csak egy statiszta a színi előadásban.

rl · http://www.flittereslofasz.blog.hu 2007.07.05. 11:45:50

OFF
Szevasz Bugris! Nincs újabb közös topikod? :)

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.07.05. 11:47:30

"hogy vagy '56-ot éltetjük, vagy Nagy Imrét"

Helyesen:

"hogy vagy '56-ot éltetjük, benne Nagy Imrével, vagy Kádárt, a kettő nem megy együtt"

bugris 2007.07.05. 11:47:56

Nincs ötletem. De erről az öreg kommancs témáról még lehet, írni fogok.

rl · http://www.flittereslofasz.blog.hu 2007.07.05. 11:48:27

GYF arányérzéke rendben van és szerintem épp ez a baj. A választások kapcsán publikáltak néhány érdekes kutatást, amiből az derül ki, hogy még elég vastag az a fogyasztói réteg, akinek a kedvéért érdemes vállalni a konfliktust a fiatalabb szocikkal. Kíváncsi vagyok, mi lesz a műbalhé ellenpontozása...

jbb 2007.07.05. 11:48:54

Ez a bolond semmi máshoz nem ért, csak a szarkeveréshez, iagz abban országunk legjobbja. Köteles sztori, 23millió román, terrorveszély, sortűz a rendőrpalotára, kádár, kármán, horn.... Kormányzás sehol, "botrányok" folyamatosan. És a nagy nyuggerhorda túláradó szívvel kajálja.
Igaz mást sem lassan, ételt pedig főleg nem amint megérkezik az ingatlanadó... :)

balsors, balfasz, baleset, balliberális...

Bill Dauterive 2007.07.05. 11:51:09

K|M-el egy velemenyen vagyok, az itelettol eltekintve.

Normalisan a dinoszauruszokkal van a baj az MSZP-ben, akkor miert nyafogsz, amikor valaki megprobalja kicsinalni oket, akar ilyen Macchavellista modszerekkel?

Tovabba nekem az is tetszik benne, ahogy a jobboldal szelso felet is (talan) provokalhatja a dolog annyira, hogy megint elkezdjek amit osszel abbahagytak, ezzel meg a Fideszt is gyengitsek.

Szerintem remek huzas, egyenesen zsenialis.

rl · http://www.flittereslofasz.blog.hu 2007.07.05. 11:51:34

jbb: Ezek olyan általánosságok, amik mindkét oldalra igazak. A bak az, hogy a jobboldal megint lábhoz tett fegyverrel várja a szocik végelgyengülését, miközben náluk semmi sem történik, sőt... Ugyanez volt Megyó esetében is...

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.07.05. 12:04:27

rl,

az latszik, hogy a szocik sokkal jobban nyirjak magukat, mint az ellenzek tudna/tudta oket.
yoda biztos azt mondana, hogy "maga ellen, a gonosz fordul." vagy valami.

a szoci ertekrenddel elegge ellenkezik a ket magnas szerzodes-performansza. a sikeres uzletemberek, akik a politikaban is sikeresek, uzleti alapokra helyezik az orszagot.

kukacka 2007.07.05. 12:23:45

Szerintem ezek az állami kitüntetések elég egyértelműen politikaiak, akár politikusról, akár szakemberről vagy valami művészről van szó. Egyfajta köszönet a kampányban nyújtott támogatásért, meg hasonlók. (Talán néhány tudós kivételével.) Van még valaki, aki elhiszi, hogy valóban az kapja, aki leginkább megérdemli?

Mindenesetre legalább ez nem fáj milliókba, vagy akár milliárdokba az adófizető népnek, nemúgy mint amikor mindenféle tendereken nyert pénzesővel "hálálják meg" a pártszolgálatot.

Őszintén szólva nem érdekel, hogy kitüntetik-e GYuszit, nekem ő is csak egy lesz a többi, az elmúlt rendszerben már kitüntetett komcsi között. Az utókor meg majd eldönti, hogy mi volt a szerepe.

Ács Ferenc 2007.07.05. 12:26:48

km: a Gyufázás másfél évtizede közkeletű szleng, lehet hogy nem tudod, de ez van. Mindenesetre nem egyenértékű durváskodás egy politkus-asszony lekurvázásával.

svepsz 2007.07.05. 12:29:57

k|m, egyetértünk

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2007.07.05. 12:32:17

Sokan meg ott lennének már, ahol majd ugyanezek a valakik majd csak 20-30 év múlva lehetnek..

bugris 2007.07.05. 12:58:12

Na, akkor írtam egy postot az öregkommancs témában, olvassátok:
bugris.blog.hu/2007/07/05/kis_magyar_kommancshatarozo

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.07.05. 13:04:46

Három aláírás a tiltakozó civil szervezetek nevében??? Megőrültek ezek?

Legalább 40 kell, többségük legyen értelmiségi.

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.07.05. 13:56:03

Feri, azok után, hogy a nő kimondja, hogy a nőiességét abszolút kihasználja?

És ha közkeletű, akkor jó és ildomos Gyulát legyufázni?

bugris 2007.07.05. 14:02:18

Nekem meg azt magyarázhatná el valaki, honnan jött egyáltalán a Gyufázás. Mert kicsi és vörös a feje? Tudja valaki?

nénike · http://mandiner.hu 2007.07.05. 15:18:05

Jobbra át, balra át / áldja meg az Isten Horn Gyulát!

nénike · http://mandiner.hu 2007.07.05. 15:35:09

A fenti fotón egyébként a háttérben, (szakálban) a nevető Áder János látható :)

Ács Feri 2007.07.05. 15:44:50

A debilség örök:

horngyula.mszp.hu

2007.07.05. 14:57.53
Radó Iván

--------------------------------------------------------------------------------
Tisztelt Miniszterelnök úr! Vártam annakidején, hogy nyerjen az MSZP. Átélője voltam a Bokros csomagnak és nem éreztem magam tőle szerencsétlennek. Ennek is és minden más megszorításnak vannak kellemetlen hatásai. Ezt ma felróják Önnek. Ma is kell megszorítás.


k|M · http://ufi.blog.hu 2007.07.05. 18:08:44

Szorítsatok még a présen! Még, még, még!

Ez valami S/M arc lehet. Az is egy szub.kult.

Gabe 2007.07.05. 18:36:17

Wollt ihr den totalen Krieg?
JAAAAAAA!

Ács Feri 2007.07.05. 23:21:19

Lassan kiderül, hogy Antall József nem is létezett:

2007.07.05. 23:07.00
Fodor András


--------------------------------------------------------------------------------
Kedves Miniszterelnök Úr! Amit Magyarországért tett az leírhatatlan,az Ön kormánya idején Magyarország elindult a demokrácia útján,köszönjük Önnek! Sok sok boldogságot kivánok 75. születésnapja alkalmából,és nagyon jó egészséget! Baráti üdvözlettel: Fodor András

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.07.05. 23:34:43

Feri,
en nem ertem, miert baj, hogy testreszabjuk a rendszervaltas tortenelmet. ha 56-ot lehet ugy ertelmezni, hogy Gyula pozitiv szereplove valik, akkor azt a zavaro Antal Jozsefet is kifelejthetjuk. igy egyertelmubb Gyula sugarzo demokrata szemelyisege.

egyebkent a non+ultra:
www.youtube.com/watch?v=58Zyfx3D99A

Ács Feri 2007.07.05. 23:44:44

2007.07.05. 23:41.00
Szabó M. Gábor


--------------------------------------------------------------------------------
Tisztelt Miniszterelnök úr! Engedje meg, hogy a köztársasági elnök helyett virtuálisan kitüntessem a Haza Szolgálatáért Érdemérem "arany" fokozatával. A kitüntetéseket - úgy érzem - a legtöbbször nem kiérdemlik, hanem adják. Megítélésem szerint Ön azok közé tartozik, aki a Magyar Köztársaság legmagasabb kitüntetésére is méltó. Én csak a fent jelzett kitüntetést tudom Önnek képletesen tovább adni, mivel nekem azt az Ön érdemeihez képest "csak adták". Az Ön 56-os tevékenységét azok ítélik el, akik azt sem tudják, hogy mi történt akkor. Hosszú, boldog életet kívánok: Szabó M. Gábor

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.07.05. 23:49:31

ekkora nyelvcsapasoktol mar egy rinocerosz is elelvezne...

Ács Feri 2007.07.06. 00:10:00

2007.07.05. 21:02.43
Dr.Siklósi Irma Éva


--------------------------------------------------------------------------------
Tisztelt Miniszterelnök Úr ! Boldog születésnapot és jó egészséget kivánok. Köszönöm hogy 56 -ban a törvényes rendet védték-édesapám is ezt tette-, köszönöm a lehetőséget hogy diplomát szerezhettem, és hogy jobb életet biztosíthattam gyermekemnek. Kivánom hogy bölcs tanácsaival megfontolt véleményével tovább erősitse a baloldalt. Tisztelettel : Dr. Siklósi Irma Éva

Oli bácsi 2007.07.06. 09:35:54

Mint a mildi által "utólag okosoknak" becézett kaszt tagja ajánlanék egy másik utólag okost ("még nem is élt akkor, a mi pénzünkből iskoláztatták"):
hvg.hu/itthon/20070706_horn_gyula_karhatalmista_hunyadi_germuska.aspx

Hunyadi-zászlóalj: mire is emlékeztet, mire is emlékeztet....

Megkockáztatnám, hogy voltak olyan utólag okosok, akik már előzőleg is okosok voltak és nem lettek karhatalmisták. A népesség cirka 99%-a.

Ács Feri 2007.07.06. 11:57:09

2007.07.06. 11:23.16
Imre

--------------------------------------------------------------------------------
Tisztelt Miniszterelnök Úr! Még nagyon sok boldog születésnapot kívánok Önnek jó erőben, egészségben. Kérem, nem foglalkozzon az önmagát Hórusz istennek képzelő kis sólyommal, aki csak akkor tudna jót tenni, ha fogná a kalapját és botját, és teljes gőgjével kisétálna a magyarok életéből.


2007.07.06. 11:32.49
Kádár Imre


--------------------------------------------------------------------------------
Boldog születésnapot kívánok drága miniszterelnök elvtársam!


2007.07.06. 11:01.53
Rusznák Imre


--------------------------------------------------------------------------------
Kedves Horn elvtárs! Kedves Gyula! Magam is csatlakozom azok közé akik minden jót kivánnak Neked.Jó volt Veled dolgozni,még voltak illuzioink és jó volt vitatkozni is Veled!Jó egészséget!! Rusznák Imre Az MSZOSZ Szoc. Szocdem. Platform volt Titkára


2007.07.06. 07:47.33
Dankay György


--------------------------------------------------------------------------------
Kedves Elnököm! Születésnapod alkalmából Isten éltessen erőben-egészségben, Téged szeretők és tisztelők örömére, ellenségeid legnagyobb bánatára mindaddig, mig kedvenc mokkás kanaladdal a Gellért hegyet át nem hordod kezeiddel Budaról Pestre.


2007.07.06. 00:06.12
Rawls Edith


--------------------------------------------------------------------------------
Tiszelt Horn Gyula! Ön egyszer végre a magyar történelemkönyvekbe államférfiként fog bekerülni. Máshol már ott van. Sólyom meg sem lesz említve. Lehet hogy ez fáj neki? Én szégyenlem magam hogy ilyen kicsinyes balkáni elnöke van Magyarországnak, és nem győzök mentegetőzni itt, hogy a magyarok többsége nem ilyen!! Gratuálok Önnek, és hosszú, nyugodt életet, és egészséget kívánok! Ön államférfi. Talán az egyetlen magyar államférfi. Büszke vagyok Önre!



k|M · http://ufi.blog.hu 2007.07.06. 12:21:13

Micsoda Hype-t szerveztek a szocik, megáll az eszem.

suski 2007.07.06. 13:18:32

Egyébként nem tudom ti hogy vagytok vele, de Horn személyétôl nekem nem nyílik a bicska a zsebemben, valószínûleg azért, mert tényleg komolyan gondolja, amit mond.
De kurcsány és a többi csúszómászó a totális gátlástalanság és pofátlanság megtestesítôje. Azt hazudja, ami éppen a leghasznosabb számára, majd a következô pillanatban letagadja ugyanezt. Tudatosan provokálja a a jobboldali szavazótábort és szítja a gyûlöletet ahol lehet, majd megvádolja mindezzel a fideszt.

Ács Feri 2007.07.06. 14:14:42

Na.
A forradalom miniszterelnökének vérbírája is "gratulált". Így kerek ez a történet.

#1366 | 2007.07.06. 14:00.47 | dr. Vida Ferenc

Kedves Horn Gyula! Kis családommal boldog születésnapot kívánunk, ne törődjön sólyommal, ő orbán ügynöke, nekünk Ön marad az elvhű, igaz szocialista politikus. Én megértem Önt, mind a ketten azért dolgoztunk egész életünkben, hogy a jó jusson győzelemre. 56-ban igenis a jó oldalon álltunk, ne figyeljen a jobboldali médiatöbbség pocskondiázására. Az "elbocsátott légió" Önnel van és megvédjük, ha kell!

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.07.06. 14:42:16

Kedves Horn Gyula!

Engedje meg hogy ezúton én is gratuláljak. Ilyen ügyesen váltani a pufajkát elegáns öltönyre, a Kalasnyikovot meg drótvágó ollóra azért csak keveseknek sikerült. Sőt, jelentős új ismeretekre is szert tettem az Ön munkássága révén: megtudtam, hogy már 1956-ban is létezett az intelligens golyó, amely kizárólag azokat találja el a tömegben, akik valódi köztörvényes (értsd: nem kuláklista, stb. miatti) ítélet jogos büntetéséből szabadultak ki a sajnálatos 1956-os események alatt. Kár, hogy nem Ön vezényelte személyesen a 2006-os október 23-i rendőrattakot, mert ha elővette volna intelligens lőszereit a szekrény sarkából, számos ártatlan járókelő, illetve legális gyűlési résztvevő súlyos sérüléseit meg lehetett volna előzni.

Kedves Horn Úr! Önnek egyszerűen kevés a Miniszterelnök Úr által javasolt kitüntetés. Ön ennél sokkal többre, igazi egyéni kitüntetésre méltó! Ön, és csakis Ön kaphatja meg egyedül a Horn Gyula-érdemrend első fokozatát, mely a következőképpen néz ki: a jelvényen egymásra vetülő hologramokkal ábrázolódna a Rákosi-címer, a Kádár-címer, végül a magyar címer. Alatta egy Kalasnyikov, egy toll, egy drótvágó olló hasonlóan: a felirat körben "Én mindig fent voltam és fent is maradtam!" Ezt az érdemrendet az Ön által feltalált spanyolviasszal kell a pufajkára felerősíteni! De varrni is lehet, akkor ellenoldalon egy kifúrt százforintos (a közkedvelt Gyulás érme: kicsi, kétszínű és nem ér szart se) szolgál alátétgombként.

Mélységes hódolattal: Molnárgörény

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.07.06. 15:06:21

"És megint a Sólyom Úr. Hogy mert a Horn Gyula azt mondta, hogy a Kádár János szociáldemokrata volt. Miért mi volt? Nézze csak meg, Albán Úr, még ezt az Orbánt is iskolába járatta, aki pedig gyalázkodik róluk. Meg a többi nagyszájú Fideszest, azok is tanulhattak a Kádár János pénzén. És ez a hála."
www.mno.hu/index.mno?cikk=419376&rvt=143
:DD
-szóval ez van "odakint", tkp. kár is blogolni meg észtosztani róla (max. a magunk szórakoztatsára), úgysem lehet átkiabálni at árkokat, akkorák.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.07.06. 15:07:54

ÁcsFeri, ez a Vida dolog most mennyire komoly?!?

Gabe 2007.07.08. 17:50:57

Itt a videó: youtube.com:80/watch?v=nBr99b7tsnQ
Basszus, 2007-et írunk.
Szóval idejön Gorbi, és tapsol neki fletó, aki nem egészen ezt mondta okt. 23-án.
Ha élő egyenes adásban ölnék meg az anyjukat, akkor is nekik tapsolnának. Na ez a szomorú.
És mielőtt jönne a szokásos orbánozás, ezt az se tudná überelni, ha a fél ország Orbánbányákból állna, a másik meg szőlőkből.

nancsi 2007.07.11. 21:59:49

Ti sem vagytok valami finom népség! A Gyula sem vedelhetett többet, mint pl.RI ! Amugy a madarat a madarasoknak köszönhetjúk ami sssszintén nagy szemétség!

Pip 2007.07.11. 23:12:41

Vannak, akiknél megállt az idő 1987-ben. Vagy 1997-ben...
süti beállítások módosítása