Polip.hu
2007. június 26. írta: szamárfül/pável

Polip.hu

Hihettük: Kármán Irén megveretése, mely bár szörnyűség, de szerencsére nem végződött a legtragikusabb módon, felért egy igazi oknyomozói Pulitzer-díjjal. Sajnos nem.
 
Kis hazánkban a sajtó (ún. oknyomozó munkával) még nem buktatott meg politikai hiénát, pláne hiénafalkát, és viszont sem csattant még el igazán a korbács, a két oldal fincsi szimbiózisban él minálunk. Az említett újságírónő az egyik tiszteletre méltó kivételnek tűnik. Most ráadásul megtudhattuk, undorító megveretése nem (csak) őneki volt üzenet, hogy tegye a le a tollat és a kamerát, hanem valószínűleg informátorainak, egy rendőrnek, s ki tudja ki másnak még.

Ráadásul elgondolkodhatunk ezen a szaros fövenyen, amit a hazánknak hívunk, még mindig, dacosan. Ahol, ha a padlóra szarnak, nem feltakarítják, hanem, mint a szovjet kiskatonák a háborúban 'belakott' villákban, csak szőnyeggel takarják le addigi produktumukat, és folytatják tovább.

Amennyit itt elloptak, össz-párti szinten (s nem 30-70 arányban, többfelé kell azt osztani, kedves Ibolya s a morzsák is 1-1 villát jelentenek), abból fejenként nem egy lélegeztetőgép jutna mindenkinek, hanem egy középkategóriájú autó. És kevesebb méreg a szervezetünkbe. De ehelyett csak abból választhatunk, hogy a rablókból melyiket tartjuk kevésbé enyves kezűnek, és melyiket nagyobb gazembernek. Rablóból magunknak kedvencet nem választani nincs lehetőségünk. Ha csak az nem, hogy nem veszünk tudomást a világról. Ami valahol ostobstruccság, mert attól még benne vagyunk, csak félrenézünk, amikor belenyúlnak a zsebünkbe. Nekünk, egyeseknek megérhet ennyit a 'lelki béke', de mi van azzal a bizonyos 'ezt a világot az unokáinktól kaptuk kölcsönbe' mondással? Ez az államadósságra és az elkúrt lehetőségekre is vonatkozik. 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr22106104

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: totobet sgp 2019.03.16. 04:29:44

Employee Work Report Sheet - rezniker

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabe 2007.06.26. 18:06:27

Na ja, oknyomozás. Amikor az ÉS-ben megjelenik, hogy bánya-szőlő-kiskirály-geci, az az? Vagy hogy őszödi beszéd, ami igazság? Vagy D-209, vagy vipera a kézben, vagy ők már nem fáznak, vagy timfőld-nomentana-fittelina-stb., vagy orosz államadósság-lebontás?
Vagy vagy-vagy vagy, vagy nem vagy-vagy vagy. (Garaczi L.)

Gabe 2007.06.26. 18:07:20

Ja, és első.

ergé 2007.06.26. 19:52:01

Magyarországon nem létezik mélyreható oknyomozó újságírás. A kevesek egyikét, ráadásul egy nőt, amikor először nyúl bele a méhkasba, majdnem agyonverik.

Egyre több a bizonyíték, hogy ezen az országon csak egy címkét cseréltek ki 1989-ben, a többi mind maradt a régiben...

sHelf · http://blog.shelf.hu/ 2007.06.26. 20:01:22

Polip.hu hehe hát igen.. bizony jól jönne egy Cattani..

bitadani · http://tarsasjatek.blogspot.com 2007.06.26. 20:17:02

amennyire tudom, a film, amelynek a forgatókönyvén irén dolgozott épp a cataniról szólna/szólhat - nem corradóról persze, hanem a nyomozócsoportról
itt van egy két részlet: hvg.hu/itthon/20070626_karman_iren_rendorseg.aspx

Gabe 2007.06.26. 20:49:26

Magyar Bálint főreformer és sulinetbajnok már megírta a magya magyar polipját. Csak nem tette hozzá, hogy a jelző önnön vezetéknevére utal.
Amúgy meg kis spéttel buktattak meg D-209-est is, no meg Zuschlag eltvárs is lelepleződött.
De hát azok fospumpák, ugye Doom?

tomo 2007.06.26. 22:04:53

Azért ez az oknyomozó hölgy, az olaj botrány egyik főszereplőjével él boldog lamúrban. Aki a kilencvenes évek legkeresettebb bűnözője volt, sokáig vezette a "keresett bűnözök top 10-t". Majd miután elévült az ügye, véletlen pont az olajbotrány után nyomozó újságíróhölgybe szerelmesedett bele.
A szerelem tényleg vak!
Ez olyan, mintha Dobrev Klára oknyomozna Gyurcsi biznicei után.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.06.27. 01:05:51

vannak azok a dokumentumok, ugye, titkositva 80 evre. es ez most akkor mi ellen is ved? es kit?

az elitet, aki honaljig tapicskolt a szokitett olajban, es tenyleg van ott a szemelyuket kompromittalo irat? hat mar hogyne lenne. azert meg ezt a kurvaorszagot se lehet sutyiban, nyom nelkul ellopni! kulonosen nem olyan iq-bajnokok altal, akik ebben a manoverben resztvettek, vagy akik a parlamenti padokat koptatjak a lottyadt seggukkel.

akkor vegyuk a kerdest, hogy kit ved ez?

a demokracia intezmenyet, feltetelezem. mivel ha kiderulne, hogy csak a parlamenti takaritoszemelyzet tiszta a dologban, akkor mindenki menne vasvillaval meg kaszaval (a'la Dozsa) meglincselni a polelitet. es ugye ez nem demokratikus.
[zarojelben megemlitenem, hogy az orszag jelentos resze mindezt olaj nelkul is megtenne]

a nepet vedi, mert a meglincselt politikusok nelkul az orszag csak sodrodna, mert nem fogja eros kez (meg szenvedelyes sziv) a kormanyt. [ki tudja, lehet a mostnaninal rosszabb]

a mocskos tolvaj bandat vedi, akik tenylegesen elloptak a reformokra elegendo 1kMrd HUF-ot, es most is tovabb lopnak mindenhonnan.

egyebkent komplett baromsag volt megverni szegeny Irent. ennel jobban semmi nem bizonyitja, hogy tenyleg volt orszagrablas, akik csinaltak, meg mindig fosnak (mert van vesztenivalojuk MOST, pedig a dolog mar elevult), es tenyleg van valami ertekelheto titkositva. aztan mindenki rakja ossze.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.06.27. 09:34:20

kösz a kommenteket.
Itt van egy kis ÉS-összesítés a témában: www.gsoma.hu/palyamuvek/2002/olaj_a_buzre.html
Azt csak ma hallottam, hogy micsoda strange love dúl Irén meg az exmaffiás között (ÉS hogy hogy elévült?!?!?!). Hát ekkora csavarral még az abszurd mesterei sem éltek... Meg kéne írni az ország történelmét ilyen abszurd szemszögből - de erre talán csak egy GallaMiklósba oltott történész lenne képes.

Nagykevély 2007.06.27. 09:49:30

Nem Cattani kéne, hanem Mussolini és jó sok magas fa+kenderkötél.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.06.27. 10:25:26

nono! hőő!-ahogy a kocsis mondaná.

Én pedig: elnézés, a ma tudomásomra jutott infók után, "az egyik tiszteletre méltó kivétel" szavak miatt, mert K.I.-re mondtam.
:(

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.06.27. 11:45:22

A fincsi együttéléssel kapcsolatban megemlíteném a brókerbotrányt és a szőlőbányát.

Az már más kérdés, hogy csak politikusok látnak bele a boszorkánykonyhába olyan mélyen, hogy az oknyomozáshoz megadják az adatokat, így minden sikeres oknyomozás mögött politikusok állnak.

Bocs az alaptalan vádaskodásért, de ez a Kármán-ügy ugyanolyan gyanús nekem, mint Zsanett ügye. Lehet, hogy csak az üldözési mánia.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.06.27. 12:40:02

Szamárfül 2007.06.27. 12:15:52:
"dőlj hátra és fejtsd ki! :)"

************ Figyelem! ************
* Bizonyíthatatlan összeesküvésteória következik! *

A kormányzati kommunikáció mágusai érzékelvén, hogy
a kormányoldal üzenetei a kormány súlyos népszerűségvesztése miatt nem mennek át, sőt, automatikusan visszaszállnak a kormányra (ld. zsarupalota megsorozása) és a kormányközeli álláspontot kifejtőt (pl. újságírót) súlyosan kompromittálják, lopakodó kampány mellett döntöttek. Az ilyen kampány során a kormányzati üggyel látszólag semmilyen kapcsolatban nem levő, botrányértékű eseményekre válaszul adják elő a régen elhatározott kormányzati döntést. Zsanett ügyében ez az őszi eseményekben kompromittálódott és az SZDSZ szerint Fideszes kapcsolatokkal rendelkező rendőri vezetés eltávolítása volt. Kármán ügyében a valódi téma a pártfinanszírozási törvény, amelyhez Fideszes támogatás kell és amely megakadni látszik. A probléma az, hogy hiába vádolták meg a pártokat lopással, az üzenet nem megy át, mert a közvéleményt rohadtul nem érdeklik a pártok pénzügyei. Erősebb üzenetre van szükség tehát és erre a célra az alvilággal összefonódott politika témáját hasznáják fel. Nyilván senki sem akar azáltal összefonódni az alvilággal, hogy a tisztázó pártfinanszírozási törvénynek keresztbefekszik. Adva van az olajügy, amely 1996 óta nem ügy (ha jól emlékszem, Bokros szüntette meg a HTO állami ártámogatását). Adva van egy megszállottan nyomozó újságírónő, aki viszont senkit se érdekel. Megverik tehát. Életveszélyes sérülésekkel szállítják kórházba, amelyről hamarosan kiderül, hogy bordarepedés csupán. Az újságírónő hirtelen érdeklődés középpontjába került blogjában a pártokat alvilági kapcsolatokkal vádolja meg, melyeket az összes napilap híven leközöl. És az üzenet már át is ment.

Nem mondom meg, kiből nézem ki, hogy ezt a nagyszerű ötletet kitalálja és végrehajtja.

Paranoid Ottó
megmondóember

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.06.27. 12:52:28

Ez a KI ügy nekem is gyanús. Valami nem smakkol a dologban, valahogy a mozaikok rendezetlenek és kuszák. A verés körülményei, az életveszélyes állapot, majd az egy nappal későbbi kristálytiszta mondatok, a kirohanás a MDF-Fidesz páros ellen, ellenben az MSZP-nek adott lehetőség a "tisztázásra", az érzelmi szál Magyarország egyik nagymenő bűnözőjével, ha nem a legnagyobb nagymenő bűnözőjével, az SI-vel történő kölcsönös gyalázkodás, ezek mind-mind a ködös és tisztázatlan motivációk felé mutatnak.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.06.27. 12:59:03

a pártkasszákról, most olvasom:
href.hu/x/2zbc
majd talán mesélek... :)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.06.27. 13:00:01

Doomh., kimaradt a "poén" :(
(nem értek mindent)

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.06.27. 13:09:35

Doomhammer,

és ehhez tedd hozzá mondjuk a blogvilágot, a kommentelőket (magasabb iskolai végzettség, érdeklődés, fokozott hírfogyasztás, alternatív hírfogyasztási szokások, feltehetően közösségi véleményvezéri szerep), a 'tedd ki KI-t a blogodra képecskéket mozgalom' azonnali beindulását, a kereszthivatkozásokat, a linkeléseket, az így kialakuló transzparenciát és szinergiahatást, és készen is van az uborkaszezonra való médiaanyag.

Ez az első jelentős médiaoffenzíva, ami a periférának tekintett blogvilág felől özönlötte el a mainstreamet. És felettéb hatékonyan.

Persze ez hasonlóan a tiédhez, csak találgatás, nem tény.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.06.27. 13:51:04

k|M · ufi.blog.hu 2007.06.27. 13:09:35:
"Ez az első jelentős médiaoffenzíva, ami a periférának tekintett blogvilág felől özönlötte el a mainstreamet. És felettéb hatékonyan."

A kampányt a nagymédiából indították a megveretés hírével, a blog csak a második menetben jött, nem? Értelmetlen egy ilyen szétválasztás, az internetes kommunikáció egy eszköz, amit a kommunikátor választhat és annak is egy eleme a blog.

Hadd idézzem pollnert a médiablogról.
"Amit leírtál, az a sajtótájékoztatóra, vagy a politikai beszédre, inetrjúra is vonatkozik. Kockázatos, vagy üres. Mégis akadnak, akik ügyesek, sikeresek ezekben. Szerintem előbb-utóbb a közösségi média használatát is megtanulja az üzleti és a politika élet. (Az érveket a következő bejegyzésben találod.)"

Amúgy a Gyurcsányblog micsoda, ha nem a blogszférából indult kampány? Egy időben komoly jelentősége volt annak a blognak.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.06.27. 13:52:42

Szamárfül 2007.06.27. 13:00:01:
"Doomh., kimaradt a "poén" :("

Röviden: összeesküvéselméletem szerint konstruált ügyekben reagálunk úgy, ahogy az ügy kitalálója kieszelte. Olyan ügyet kreálnak nekünk, amelyben csak egyféle reakció lehetséges.

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.06.27. 14:08:54

Doomhammer, igaz, szelektíve emlékeztem.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.06.27. 22:29:25

nos, mar az is kiderult, hogya mocskos fidesz-mdf tuzelte el a sok titkos dokumentumot.

mert ez ugye igy megy. bemegy titkos jeno a hivatalba, es aszondja, hogy sok itt az allamtitok, egessuk el. ugyse veszi eszre senkise.

de most, hogy elrepedt Iren bordaja, egybol kibujt a szelsojobboldali horogkereszt a polgari plebejusok zsakjabol. mert igy van ez, hogy nem leltarozzak az allamtitkokat. reggel van orsegvaltas, jelentes, hogy kerem 234 db allamtitok itt figyel a raktarba' benne. most derult ki, hogy oda vannak az iratok. elvittek az ufok, vagy maga Orban Viktor semmisitette meg oket negativ gondolati hullamokkal. amivel az augusztus 20-i vihart is csinalta.

mert a titkositott iratra nem kell am vigyazni, meg az allamtitokra se, a lenyeg az, hogy a mocskos reakcios prolik kezere ne keruljon. 70 ev mulva, amikor mar lejar a titoktema, mar senki nem lesz eletben azok kozul, akik ugy-ahogy kivancsiak, mit is csinalt olyan kibaszott regen egy ket arrogans balfasz. a tobbi birkanak meg eleg lesz valami friss forditas a kommunista kialtvanybol, vagy a bun es bunhodesbol. vagy egyszeruen annyi, hogy negyvenketto.

igazadvan doomhammer: ezek a nyenyecek konspiralnak. a sajat anyjukat is elkapnak hatulrol nehany % szavazatert cserebe. en neha kivanom is ezt nekik.

bugris 2007.06.27. 22:36:42

Érthetetlen. Az elmúlt évek első olyan politikai pletykáit hallhatjuk, amire nem cuppant rá az MDF ezerrel. Vajon előtört a jóérzésük, új tanácsadókat szerződtettek, vagy mi a bánat történhetett?

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2007.06.27. 22:48:04

biztos tele lett az uvegzsebuk a tiszta kezukkel.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.06.28. 13:06:44

itt már Agatha C. sem lelné a fonalat...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.06.28. 13:18:53

Szamárfül 2007.06.28. 13:06:44:
"itt már Agatha C. sem lelné a fonalat..."

Pedig a szituáció nagyon egyszerű. Olajügyek
nincsenek 1996 óta. Arról beszélni, hogy "alvilági
pénzek folynak pártkasszákba" olajügyek kapcsán nem lehet. Még ha igaz is, hogy valaki vagyona olajügyekből származik (akkortájt mindenki benne volt nyakig), 10 évvel ezelőtt történt.

Az MDF aggódhat a dolog miatt. Megjegyzem, az MSZP kőszoci oldala az MDF-fel zsarolta meg Gyurcsányt a most lezajlott kis csörtében, aminek következtében az SZDSZ egészségbiztosítási koncepcióját szemétre dobták. Az ajánlat az volt, hogy az SZDSZ-t kidobják a koalícióból, Gyurcsány repül, mint miniszterelnök és az MSZP az MDF-fel kormányoz tovább.

Ennek is köze lehet ehhez az ügyhöz. Az MDF inkább érintett, abban az időben a Fideszesek nem voltak nagy játékosok.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.06.28. 13:31:19

de hát mégsem dobták szemétre az eü.koncepciót
és a zsanett ügyre mi a megfejtés..?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.06.28. 14:53:02

Szamárfül 2007.06.28. 13:31:19:
"de hát mégsem dobták szemétre az eü.koncepciót"

Megindokolnád, miért nem? Versengő magánbiztosítók jöttek volna létre?

Zsanett kapcsán ment a rendőri vezetés.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.06.28. 15:03:48

indokolni nem fogom tudni, csak úgy hallom, a szdsz éppen jólakottan emészt, nem mutat kifelé túlzott hiányérzetet.
zsanett ügynök? :P

bugris 2007.06.28. 15:12:41

"zsanett ügynök?"

Naná, hogy az. Egyelőre még megoszlanak a vélemények, hogy a Gyurcsány, vagy a Zorbán állt-e a háta mögött.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.06.28. 15:13:35

Szamárfül 2007.06.28. 15:03:48:
"indokolni nem fogom tudni, csak úgy hallom, a szdsz éppen jólakottan emészt, nem mutat kifelé túlzott hiányérzetet."

Nem, az SZDSZ pofára esett és csak abban reménykedhet, hogy valamikor a jövőben újra MSZP-SZDSZ kormány alakul, amikor majd a módosítás lehet a koalíció feltétele.

Az MSZP modellje regionális egészségbiztosítókat szeretett volna - ebben egyet is értek velük. Kivéve, hogy igazi MSZP módra tőkét is kívántak bevonni az "egészségügybe" és ezt a regionális egészségbiztosítóval szimbiózisban élő üzleti vállalkozáson keresztül akarták elérni.

Pont ez lett a végkifejlet.

Részemről a kritika csupán annyi, hogy a kisebbségi tulajdonoson keresztül történő tőkebevonás nagyon drága és nyilván a sokszorosát fogjuk kifizetni később, úgy, mint a szegedi autópályánál. Az ilyesmi az MSZP-t azonban sose érdekelte.

Az SZDSZ modellje egy az egyben szemétre lett dobva, pedig Gyurcsány mellette volt. Ezért kellett Gyurcsányt megzsarolni az MDF-fel.

Eddig a tényállítások, most jön az összeesküvésteória.

Fogalmam sincs, ügynök-e itt valaki. Ha jól csinálják, egyszerű átlagembereket mozgatnak bábokként úgy, hogy a valódi játékosok neve sose hangzik el.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.06.28. 15:27:42

khm, asszem megyek Bakurához elolvasni az eccerűbb verziót :)
de kösz a gyorstalpalót, ezekre télleg nem figyeltem most nagyon oda.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.06.28. 15:51:12

aha, látom, igazad lehet
teszt.hirszerzo.hu/cikk.a_megegyezes_nyitotta_meg_a_politikai_vitat.38712.html


elképzeltem, ahogy Géza fejedelem idején a bloggerek azon vitáz(ná)nak, melyik egyház lesz a jobb az országnak... :P

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2007.06.28. 16:14:56

azért egy link "a szadesz jólakott dorombolására":
"Horn Gábor egy szerdai lapinterjúban már arról beszélt, a jelenlegi koncepció szerint a biztosítók tulajdoni aránya - a 49 százalék magántőke, 51 százalék állami tulajdon - a jövőben valószínűleg a magánszféra javára változik majd."
www.mno.hu/index.mno?cikk=418115&rvt=5
süti beállítások módosítása