Aki nem akarja abbahagyni
2007. június 05. írta: Skrabski Fruzsina (lelkylola)

Aki nem akarja abbahagyni

Mindenféle olyan ember akad, aki nem akarja abbahagyni a tiltakozást. Tiltakozást az ellen, hogy pár hónappal ezelőtt a rendőreink brutálisan megvertek akit láttak.

Az együttérzés kifejezhető azzal, hogy megvesszük a Morvai Krisztina féle Civil Jogász Bizottság könyvhétre megjelent könyvét.

Vagy elmegyünk szerdán a Tomcat börtöne előtti tüntetésre: Gyorskocsi utca, 17 órától.

Aki pedig valami viccesre vágyik, annak ajánlom a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének oldalát, ahol letölthető Peller Anna művésznő "Ezek mi vagyunk" dalának egy része.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr1493017

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: www.residenceaugusto.it 2017.09.07. 06:49:41

Fab or Fail? Rihanna in Christian Louboutin Police Sandals - ladies shoes

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.06.05. 12:44:13

Szigorú ez a Tettrekész-induló. :]

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2007.06.05. 13:04:46

Hát fiúk pedig itt az abbahagyás ideje. Nem mintha megváltoztak volna azok a dolgok, vagy másképp kellene látni. Hanem azért, mert rossz taktika az most. Gyufe körül elfogyott a levegő. A haverjai lassan szembekerülnek vele. A szadesz a népszerűsége mélypontján és kapkod. Azt hiszi a mostani helyzet is ugyanolyan mint a közt. eln. választása annakidején. Ha erőletetik majd gyufe beadja a derekát. Csakhogy gyufe ma is nehéz helyzetben. És ma nincs semmije a szadesznek, amiért kár lenne.

Függőben a népszavazással, a mögülük kifogyó háttérrel lehet okos megállapodást kötni. A konszolidáció miatt komoly engedményekre lesznek hajlandóak. Beáldozhatják horvátágikát, talán ferit is, a privatizációs elképzeléseket. Nagy nyereség mindenkinek, komoly győzelem jobbról. Idénre ennyi pont elég.

Más sem hiányzik, mint a radikális árpádsávosjobbosok közös ellenségképe. Már csak az az egyetlen, ami összehizhatja őket, már csak ezzel tudják a fogyó bizalmú híveiket tüzelni. Ne tegyük meg nekik ezt a szívességet.

ergé 2007.06.05. 13:52:05

A dalon túl: ez a rendőrszakszervezet egészen korrekt, sőt, szimpatikus. Itt egy állásfoglalás tőlük, olvassátok végig.

www.tmrsz.hu/index.php?p=dokumentumok&kat=21

TMRSZ állásfoglalása


Sajnálatos tény ma már, hogy szeretett hazánk erkölcsi romlásának ahhoz a lépcsőjéhez értünk el napjainkra, hogy a legszélesebb társadalmi rálátás is szembesült azzal, hogy a Magyar Köztársaság XXI. századi rendőrségén belül a politikai prostituálódás mellett egyre gyakrabban bukkan fel az utcán „szolgálatot” teljesítő, ma még kollégáknak hitt, de holnap már köztörvényes bűnözőnek tekintett rendőrök bűnelkövetése. Ez megengedhetetlen és minden jóérzésű magyar állampolgár jogos felháborodását kiváltó jelenség.

A Rendőrség lezüllesztése évekkel ezelőtt kezdődött és már évekkel ezelőtt egyre több tisztességes, a munkáját hivatásának tekintő kisrendőrben tudatosult az, hogy a dolgok a közéletünk iránya mellett a Rendőrségen belül is rossz irányba haladnak. Ez az egyik oka annak, hogy tömegével hagyják el a rendőri pályát.

Szervezetünk, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete megalakulása (2004) óta folyamatosan bírálja azokat a jelenségeket, amelyek kiindulópontja a mindenkori hatalom beavatkozása a rendőrség szakmai munkájába és ehhez megfelelő „bábrendőr” vezetők megtalálása.

Szeretnénk arra is felhívni a figyelmet, hogy ma Magyarországon több tízezer rendőrségi munkatárs erőn felül, anyagi és erkölcsi megbecsültség hiányában látja el becsülettel, egyre inkább embert próbáló feladatait úgy, hogy az egyre több állampolgár által elutasított politikai hatalmon lévők kézi vezérléssel irányítják nap, mint nap a rendőrség szakmai munkáját. Ehhez sajnos mindig akad olyan rendőri vezetővé felemelt, de távlatokban csak percemberként jellemezhető embertársunk, aki e nemtelen és szakmaiatlan, sokszor bűnös helyzetet eredményező feladatot elvtelenül és szolgai módon végrehajtja, végrehajtatja.

A rendőrség lezüllesztése most vált mindenki számára nyilvánvalóvá, amikor az utóbbi hónapok és különösen az utóbbi napok eseményei rávilágítottak arra, hogy nagyon rossz irányban mennek az események.

Törvényeken felülemelkedő rendőri vezetők gátlástalan jogsértései büntetlenül maradtak, maradnak, sőt kitüntetéseket vesznek fel, amikor az aktuális hatalom szája íze szerint veretik szét a felhergelt kisrendőrökkel az utcán elégedetlenkedő, mindenükből kisemmizni akart emberek ezreit, tízezreit.

A Magyar Köztársaság Rendőrségének mindennél nagyobb szüksége van most, ebben a kritikus időszakban, hogy valamennyi rendszerető állampolgára a megtisztulást, a Rendőrség újbóli alkotmányos keretek közötti működését segítse elő.

Állítjuk, hogy ma még nagyon sok tisztességes rendőr dolgozik a rendőrségen, de a szervezet erkölcsi megbecsültsége – vitathatatlanul köszönhetően a rendőrség egyes dolgozóinak a magatartása miatt is – soha nem látott mélységekben van, és egyre inkább megvetés övezi a társadalom tagjainak többsége részéről.

Ez a megvetés válogatás nélkül azokra a dolgozókra is hatással van, akik minden rendszerető állampolgár érdekében látják el naponta feladataikat.

Kérjük mindazokat, akik rendet szeretnének ebben az országban, hogy vegyék ezt figyelembe, amikor a jelenségekről beszélnek.

A tisztességes munkát végző rendőrök nem amnesztiát kérnek, hanem csak azt, hogy a jövőbe vetett hitük alapján tudatosuljon a közvéleményben, hogy jelentős erőt képviselnek ebben a szervezetben azok, akik legjobb tudásuk szerint igyekeznek megvédeni és szolgálni a tisztességes magyar állampolgárokat.

Nem elsősorban a mi feladatunk, de e levél megírásakor még nem került rá sor, ezért a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete együttérzését fejezi ki, és elnézését kéri azoknak a magyar állampolgár társainknak, akiket prostituálódott rendőri vezetőink és bűnös magatartású rendőr „kollégáink” tevékenysége jogaiban, emberi mivoltában sértett, meggyalázott.


Budapest/Szekszárd, 2007.május 20.


Tisztelettel a Tettrekész Magyar Rendőrség és munkatársaim nevében:




Szima Judit TMRSZ főtitkár sk.

politicus · http://ufi.blog.hu 2007.06.05. 14:32:23

Azért Tomcatat hagyjuk, ha egy mód van rá...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.06.05. 14:42:11

politicus · ufi.blog.hu 2007.06.05. 14:32:23:
"Azért Tomcatat hagyjuk, ha egy mód van rá... "

Már hogy a börtönben benn?
Jó fej ez a Tomcat vagy mi?

ergé 2007.06.05. 15:12:21

Szerintem egy Tomcat-re szüksége van az országnak :-) de tényleg.

Másrészt: ő most, 2007-ben politikai fogoly. de tényleg.

nem kell vele mindenben egyetérteni, de ha nem követett el bűncselekményt, akkor sürgősen engedjék ki a börtönből.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.06.05. 15:16:08

Tomcat néha vicces, néha irritáló. De amit most művelnek vele, az elfogadhatatlan. Ő lett a köztársaságot veszélyeztető terrorista? Muhaha...

Dr. Minorka 2007.06.05. 15:19:46

"Másrészt: ő most, 2007-ben politikai fogoly. de tényleg.
nem kell vele mindenben egyetérteni, de ha nem követett el bűncselekményt, akkor sürgősen engedjék ki a börtönből."
Ezt honnan lehet tudni? Ezt most nem akadékoskodásból kérdezem! Most a pofát szivatják, vagy ő tévesztette el a lépést?

Amúgy Pascal-nak mély igazsága vagyon, annak a hozzátevésével, hogy szeretnék már végre látni egy, azaz egy darab konkrét kidolgozott, kiszámolt alternatív programot.

segabor 2007.06.05. 15:27:07

Jahh. Tomcat ma egy tüske a hatalom körme alatt. Amúgy a kutya se törődne habókos dolgaival.

De pusztán azért ne üljön, mert nem szimpi egyeseknek odafent. Bizonyítsanak rá valami randa dolgot, oszt mehet követ törni Fertőrákosra...

Addig meg tessék szépen kiengedni és hagyni borsot törni lotyaszájú és tsai orra alá. Meg árgusan figyelni, hátha elszalad a ló és jöhet tényleg a kaszni.

volkov 2007.06.05. 15:39:39

Dr Minorka,
"Amúgy Pascal-nak mély igazsága vagyon, annak a hozzátevésével, hogy szeretnék már végre látni egy, azaz egy darab konkrét kidolgozott, kiszámolt alternatív programot."

az arpadsavosok mellett a fidesz programjanak az izekre szedesevel is eleg jol lehet a lemorzsolodo hiveket tuzelni. valoszinuleg nem jonne olyan rosszul a kormanynak, ha egy darabig arrol lehetne beszelni miert dontene romba az orszagot a fidesz, ha hatalomra kerulne.
szerintem mig a kovetkezo valasztasok nincsenek latotavolban nem kene a program kore epulo kommunikaciot eroltetni. a muhelyek persze dolgozzanak, de az eredmenyt meg ne toljak frontvonalba. konkret kerdesekben konkret kritikara van egyelore szukseg, az adott kerdesbeni esetleges alternativ javaslatokkal megtamogatva

Bummer 2007.06.05. 15:55:47

Szerintem el kéne menni a Tomcat-tüntetésre. Egyrészt fotózni azonosító nélküli(?) rendőröket. Másrészt meg ha a börtönnaplót elolvassátok (tárgyalás, ahol az ügyvéd elmondása szerint is olyan korábbi Tomcat ellen folyó eljárásokat soroltak fel, amelyek vagy soha nem is folytak, vagy felmentő ítélettel lezárultak - "nekem ezt írták ide" bírói megjegyzéssel), akkor kiderül, hogy valami rohadtul nem stimmel az eljárással. Arról nem is beszélve, hogy robbanószernek minősítettek valamit, ami nem robban. (Persze a logika ugyanaz, mint a közveszélyokozás előkészülete - legközelebb becsöngetnek hozzád is, hogy helló, látjuk, van nálad gyufa, ezek szerint valamikor ismeretlen helyen és időben dinamitot akartál robbantani a Gyurcsány segge alatt, már csak a dinamitot kellett volna megvenned.)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.06.05. 15:58:45

Igen, ez sajnos komoly dilemma. Ha a Fidesz előállna a nyugdíjrendszer valamiféle racionalizálásával (pl. 13. havi nyugdíj eltörlése, vagy nyugdíjkorláthoz kötése, fizetős tömegközlekedés a nyugdíjasoknak), a következő 3 év a Védjük Meg a Nyugdíjasokat Orbán Viktortól Mozgalom akcióiról szólna. Alapítók: Gyurcsány Ferenc, Demszky Gábor, Lendvai Ildikó. :(

Dr. Minorka 2007.06.05. 16:35:00

Összegezném néhány előttem szóló mondanivalóját! A magyar elit nem szereti előre elmondani a terveit, mert még szétszedik! Ebben szép egyezés van az öszödi orátor és köztetek! Drága magyar véreim! Válasszatok minket! Miért is? Mer mink nem azok a rondák vagyunk! Pont. Ne kérdezzetek, bízzatok! Járni fogunk a vizen...
A politika végül is nem az ország előtt álló alternatív megoldások megvitatása, a saját javaslatok megvédése. Anyázzuk egymást, magyar politikusok vagyunk...

miert 2007.06.05. 16:59:36

„Ha a Fidesz előállna a nyugdíjrendszer valamiféle racionalizálásával (pl. 13. havi nyugdíj eltörlése, vagy nyugdíjkorláthoz kötése, fizetős tömegközlekedés a nyugdíjasoknak), a következő 3 év a Védjük Meg a Nyugdíjasokat Orbán Viktortól Mozgalom akcióiról szólna. Alapítók: Gyurcsány Ferenc, Demszky Gábor, Lendvai Ildikó. :( ”

Ez igaz, de a Fidesz eddig csak a 14. havi nyugdíjról szólt. Program pedig nincs, mivel „őszre lesz”. Bár úgy volt, hogy a kongresszusra elkészül. Tehát bármely „holnap reggel” program nélkül vennék át a kormányzást.
- Vagy mégis van, de akkor meg nem igaz, hogy őszre készül el.
- Vagy mégis van, de egyszerűbb a jelenleg követett stratégia, hiszen nem kell megvédeni az alternatív programot a jogos és alaptalan támadásoktól. Tehát csak az számít, hogy a mostani jó ellenzéki pozíciót ne ingassák meg, az ország érdeke nem fontos. Illetve előbb kerüljünk hatalomra, aztán majd meglátjuk, addig túl kockázatos bármi konkrétumot mondani.
Nem ismerős valahonnan ez a gondolatmenet?

Ja, a témához: éljenek a szorgos szobakertészek és a szorgos gyertyaöntők!

Bummer 2007.06.05. 17:12:12

Azt azért ugye nem gondoljuk komolyan, hogy egy ellenzéki pártnak olyan konkrétumokat kell meghirdetni, hogy ide tolunk 20 Ft-ot oda meg 100-at?

Szerintem vízió-alternatívát kell adni, nem szakpolitikai döntéseket kell hozni a szakmai döntéselőkészítő apparátus nélkül. (Nem is volt az égvilágon semmi értelme a KDNP kidolgozott törvényjavaslatának, egy mondattal lehúzták a budiba.)

Ez a vízió-alternatíva pedig meg is született: www.jovonk.hu

Szóval elég uncsi ez a gagyi "nincs program, pedig azt ígérték, hogy lesz" propaganda.

volkov 2007.06.05. 17:16:11

annyit irtam, hogy _most_ a fidesz szempontjabol nem lenne politikailag racionalis a kommunikaciot egy program kore epiteni. ez meg csak azt sem jelenti, hogy ne lenne programjuk. ergo peldaul ettol meg kepesek lehetnek "akar holnap" atvenni a kormanyzast.

"Tehát csak az számít, hogy a mostani jó ellenzéki pozíciót ne ingassák meg, az ország érdeke nem fontos"

fejtsd mar ki, _most_ mi mulik az orszag sorsat illetoen azon, hogy az ellenzek konkret kritikan es az adott kerdesben egy-egy javaslaton tul alternativ kormanyprogramrol szonokol-e vagy sem.

Dr. Minorka 2007.06.05. 17:30:59

Vízió alternatívák?:))))) Akkor ha jól értem halvány gőzötök sincs?
Új kormány, következő év február 1., hogyan néz ki a költségvetés? Nem húsz forintra! Konvergencia program? Megtartod, elveted, mi lesz vele? Adót csökkentesz? Akkor mivel pótolod a kiesést? Mi lesz az OÉP költségvetésével, a nyugdíjakkal (lásd Tallián kolléga)? Stb., stb., stb.,stb.,stb.,stb.,stb.,stb.,stb.,stb.,stb.,
A Jövőnk.hu max. egy lépés egy hosszú úton. Az egyébként még sohasem ártott, ha valaki a víziójáról be tudta bizonyítani, hogy nem lúnátikusok álmodozása, hanem egy távlatos, realista elképzelés.

volkov 2007.06.05. 17:32:58

Dr.Minorka,
Új kormány, következő év február 1., hogyan néz ki a költségvetés?

milyen uj kormany?

Bummer 2007.06.05. 17:38:43

Emlékeztetnék a kidolgozott KDNP törvényjavaslatra. Hiába dolgozták ki teljesen, lesöpörték egy mondattal.

Minorka doktor úr! A Gyurcsány kormány mikor is terjesztette be a választás megnyeréséhez képest a költségvetést? FÉL ÉV! Pedig folytonosan kormányon volt közben. Sőt kormányprogramja sem volt :-) Nem ilyen triviális dolog ez.
Konvergencia program: ki kell dolgozni, tárgyalni kell (tárgyalni csak kompetenciával lehet, az EU nem fog az ellenzéki Fidesszel konvergencia-programot egyeztetni).
A Jövőnk.hu lehet, hogy csak egy lépés, DE SOKKAL TÖBB, mint ami a SZOCLIB koalíciónak van. NEKIK nincs programjuk. Annyit tudnak, hogy csináljuk, amit a Gyurcsány mond.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.06.05. 18:12:43

ergé 2007.06.05. 15:12:21:
"Szerintem egy Tomcat-re szüksége van az országnak :-) de tényleg.
Másrészt: ő most, 2007-ben politikai fogoly. de tényleg."

Most akkor kotyvasztott robbanószert vagy sem?
Lehet, hogy üldözési mániás vagyok a provokátorokkal kapcsolatban ...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.06.05. 18:19:02

Dr. Minorka 2007.06.05. 16:35:00:
"Összegezném néhány előttem szóló mondanivalóját! A magyar elit nem szereti előre elmondani a terveit, mert még szétszedik!"

Minorka doktor, néhány éve még azt harsogta minden véleményformáló, hogy a kormány kormányoz, az ellenzék pedig kritizál.

Programot készíteni választási kampányra kell.

szejler 2007.06.05. 20:12:01

Magánvélemény, de szerintem a Fidesz rettenetes baklövést követett el az öszödi playback után.
Meg lett volna a lehetőség öszintének lenni, kiállni , elmondani, hogy ezek tényleg annyira el, hogy nem lesz könnyű (mondtuk már a két forduló között is), de mi jobban csinálnánk. Nehéz lett volna még a másik oldalról is belekötni.

A populizmusban hinni szeretnek az emberek, nem szavazni rá, legalábbis többen vannak az ilyenek azt hiszem.

Tomcat meg, - az eddigi információk alapján-, nem az akiért tüntetni megyek.

Dr. Minorka 2007.06.05. 20:18:16

Volkov:
Hogy lehet ilyet kérdezni? Ha az ellenzék hatalomra kerülne mit tenne? Ez volt a kérdésem.
Bummer! Ne kergess az örületbe!:) Neked a Gyurcsány a mérce? Pont olyan vagy, mint amikor a szocialisták valami vádra azzal védekeznek, hogy persze, mert az Orbán...:) Tessék rendesen kidolgozni, hogy mit akarnak. Elvek->program-> a programot alátámasztó tanulmányok, elemzések - és aztán tessék megvédeni, érvelni, képviselni. Akár ellenzék, akár kormánypárt.
re: Doomhammer
"Minorka doktor, néhány éve még azt harsogta minden véleményformáló, hogy a kormány kormányoz, az ellenzék pedig kritizál."
Ki nem tesz magasan rájuk? Én a józan észre, meg a politikai tisztességre apellálok!

volkov 2007.06.05. 23:20:10

ugy, hogy, ha a valasz az, hogy a majd valamikor felallo uj kormany, akkor nem jogos, ha azt varod el, hogy a fidesz a programjat propagalja (mar ha van neki). ha mar vilagos, hogy a kozeljovoben valasztasi szituacioban lesznek a polgarok, akkor varhato el a program ismertetese a politikai tisztesseg okan.
maskeppen: miert relevans _most_, hogy a fidesz mit tenne, ha hatalomra kerulne? tetszik nem tetszik, egyelore a szoclib kormany diktalja a lepest. a lepesekhez kell konkret, a tagadason tulmutato kritikaval viszonyulni,
es mikor a megfelelo idopont eljon vilagos valaszt kell tudni adni tobbek kozt az altalad felvetett kerdesekre.
az ellenorzo szerepen tul ezen valaszok kidolgozasanak van most itt az ideje. ettol meg persze nem art, ha van akcioterv arra az esetre, ha hirtelen borul a bili, de ennek biliborulas elotti nyilvanossagra nem hozasa nem hinnem, hogy politikai tisztessegtelenseg lenne, inkabb boven a tisztessegessegen beluli racionalitas.

mellesleg a nepszavazasi kerdesekkel kapcsolatban ugyis kell majd mondaniuk nehany konkretumot. eleg termeszetesen fog felmerulni az akoruli vitaban, hogy, ha igy nem, akkor hogyan igen? (de ehhez sem kell kormanyprogram szintu ertekezes)

Dr. Minorka 2007.06.05. 23:39:19

Kedves volkov!
Mér nem értjük mi egymást?:)
"miert relevans _most_, hogy a fidesz mit tenne, ha hatalomra kerulne?"
Akkor, honnan fogom tudni, hogy amit képvisel az valósa alternatíva-e?????????????????
Az,a mi van ismerjük, a számokat, a szándékokat. Van egy hosszútávú terv, a konvergencia program, jóváhagyva a brüsszeli elvtársak által. Csak ehhez tudom mérni, illetve tudnám. Ráadásul nem azt mondtam, hogy holnaptól, hanem a következő év januárjától.

dowNLoad 2007.06.05. 23:55:30

hahaha emlékszik még valaki amikor Tasnádit akarták lesittelni (jogosan) és az ország 20 legjobb ügyvéde védte?? nem tudták, utána más ügyben sikerült, de azért ha lenne rá pénzem megbíznék vagy 2-3 sztárügyvédet, hogy nézzenek már rá Tomcat ügyére, mert nagyon megy a sz@rkavarás, hogy le tudják sittelni.
(Kulcsár közben már otthon van és röhög)
Amúgy meg az országnak az a része, akik az ATV-t meg a napkeltét nézik, még mindig nem hiszik el, hogy megvertek diákokat/öregembereket/asszonyokat is ok nélkül.

volkov 2007.06.06. 00:09:38

igazad van, azt, hogy mennyire valos az alternativa, amit kepvisel (sot, hogy mi az egyaltalan) nem lehet ketseget kizaroan megallapitani. ez most valoban nem fog menni. en csak azt kerdezem, mennyire relevans problema ez annak fenyeben, hogy a kozeljovoben nem ugy tunik, hogy ez a nemtudasod az orszag sorsat a legcsekelyebb mertekben is befolyasolna. lehet, hogy tenyleg nem ertelek, ne haragudj

a fidesz kritikajakent sokkal fontosabbnak tartom, hogy miert nem veszi a szarnya ala a biztositasi rendszerrol kirando nepszavazas ugyet, ha mar neki nem jutott eszebe betenni a kerdesei koze.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.06.06. 00:33:19

"A gonosz diadalához csak annyi kell, hogy a jók tétlenek maradjanak."
Edmund Burke

Dr. Minorka 2007.06.06. 00:53:09

Volkov!
A politikában nincs üres járat, minden nap meg kell küzdeni azért, hogy a szavadnak hitele legyen. Nagy baj van, ha a választás előtt kezded ezt felépíteni. Ha azt mondod, hogy ezt ami van, elutasítom, ezzel egyben, kimondatlanul azt is mondod, hogy másképpen kellene a dolgoknak lenniük. Az a legveszélyesebb, ha az emberek azt érzik, hogy ezek, vagy azok, csak beszélnek, csak tagadnak, de nem állítanak semmit pozitívan. Na, jó akkor mondjátok meg, hogy hogyan, szokták újabban a gyurcsányisták mondani, minden kritikusnak (jobbról és balról, egyaránt). Ami egyrészt arcátlanság, mert mindent megtesznek ez ellen. De ugyanakkor valóban természetes igény. Van még egy fontos ok: ha nem beszélünk az ország alternatíváiról, akkor nem lesz megoldás (itt a többesszám mindenkit felölel, pártállástól függetlenül).

gloire 2007.06.06. 01:07:25


"még mindig nem hiszik el, hogy megvertek diákokat/öregembereket/asszonyokat is ok nélkül."

Ja, ezt én is észrevettem. Súlyos.
Dolgoznak a kékek..

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2007.06.06. 02:08:14

Érdekes egy hely ez... Elég sok simlis balos kommentelővel, meg csőlátó Fidesz-fannal. Tomcat ügye nem azért fontos, mert egy eléggé exhibicionista, radikális alak a sittre került, hanem azért, mert nem a füstbombája, hanem a véleménye miatt került oda, és hazudoznak a hatóságok mindenfélét róla. Persze, bolsikáim, most azt mondjátok, hogy én vagyok csőlátó. Csakhogy! Az első gyanúsítás még közveszélyokozás előkészülete volt, a második már robbanóanyaggal visszaélés (ejtve az elsőt). Ez jogi képtelenség. Ha ugyanis a cuccos tényleg robbanóanyag lett volna (mint ahogy nem az volt), akkor a két bűncselekmény egymás mellett is létezhetne, vagyis ha robbanóanyaggal visszaélt, akkor vajon mi egyéb céllal, minthogy előkészítsen némi közveszélyt? Ha meg nem akart közveszélyt okozni, akkor mit akart, és miért tartották előzetesben azzal, hogy ha kiengednék, megcsinálná?

Tomcat politikai fogoly, köztörvényes váddal. Akár a Kádár-diktatúra idején... Még szerencse, hogy a bolondokházák többségét bezárják, így legalább a bolsevik "politikai pszichiátria" talán nem jön vissza, mert kell a hely a valódi őrülteknek.

Dr. Minorka 2007.06.06. 02:22:03

Még jó, hogy te itten vagy nekünk:)

fonak 2007.06.06. 10:42:37

Az a bökkenő, hogy a fidesznek tényleg nem látszik semmi programja, amit 2002 óta művelnek, az színtiszta populizmus. A 100 napos program megszavazásától a 14. havi nyugdíjig. És mindez csak a 2. helyre volt elég 2006-ban is, mert GyuFe a populizmust is jobban/hihetőbben adta elő...
Nem vagyok Orbánfóbás, és megvetem azokat, akik többnyire saját frusztrációikat projektálva gyűlölik, de ezzel az 5 évvel a háta mögött, és figyelembe véve, hogy sikerült démonizálni, az ország kb. 50%-a változatlanul nem szavazna rá semmi körülmények között, legjobb esetben is otthon marad (de valószínűbb, hogy végül hat rá a baloldali "állítsátok meg Orbánt" mozgósítás), fel kellene állnia és lelépnie... Persze tudom, hogy nem fogja megtenni.

Bummer 2007.06.06. 10:52:50

fonak! "nem látszik semmi programja" Ezt a hülyeséget hagyjátok már abba! A Fidesz 2006-os választási programja MICSODA? Az talán teljesen el van felejtve? Ha azt összekombinálod a Jövőnk vitairattal ott van az aktuális program: van annyi konkrétum benne, amennyi egy kormányprogramhoz kell.

A Fidesznek igenis látszik programja, csak megy a propaganda, hogy nem tudnák, hogy mit csináljanak. Nagyon unalmas.

Ha valakit hamis propagandával népszerűtlenné tesznek, a megoldás nem a propaganda megszünetése, hanem a hamisan megvádolt lemondása? Kicsit fura az értékrended. Ha le is mondana, Gyurcsány már utalt rá, hogy mi lenne: beindulna az "állítsátok meg Orbán bábját" propaganda. Pontosan tisztában vannak vele, hogy Orbán Viktor SAJÁT JOGÁN vezetője a jobboldalnak és nem valamiféle alkuhelyzet juttatta oda.

Dr. Minorka 2007.06.06. 10:57:21

Bummer!
Én azt a programot nem emlegetném!

volkov 2007.06.06. 11:05:01

Dr. Minorka 2007.06.06. 00:53:09,
mindenben egyetertunk, annyival egeszitenem ki, hogy a (mar korabban emlitett) tagadason tulmutato konkret kritika (azon tul, hogy rossz valami miert rossz, esetleg hogy lehetne kevesbe rossz) nem lenne uresjarat, a hitelesseg kerdes eldonteseben is adna tampontot, es a politikai racionalitasnak sem mondana ellent (azaz meg nem tolna at a kommunikaciot arra a terre, ami a kormanynak kedvezo). Felhivnam a figyelmet a felteteles modra.

es lola, igy a "jok" sem lennenek tetlenek, bar lassuk be, eddig a "jok" minel tetlenebbek voltak, annal valoszinutlenebbnek tunt a "gonosz diadala", mar, ha jol alkalmazom az idezetet:))

fonak,
nem vennek ra merget, hogy orban nem all fel es lep le, de, ha van is ilyen terv, szerintem kesobbre kell idoziteni.

Bummer 2007.06.06. 11:06:04

Miért? Mert a "véleményformáló értelmiség" azt mondta, hogy betarthatatlan a járulékcsökkentés? Oké, akkor örüljenek, az nem lesz benne. Azért így is marad benne programelem.
Az a baj, hogy aki azt mondja, a programot akarja hallani (talán magának is) hazudik, mert nem a programot, hanem a MEGSZORÍTÁS MÓDJÁT akarja hallani. Pedig nincs szükség megszorításra. Gondoljunk bele, hogy az állampolgárok fogyasztási hiteleket vesznek föl a kieső bevételeik fedezésére, 30%-os THM-re, amit az állam bácsi, ha nem vesz el a családoktól, és hitelfelvétellel pótolja, 6%-os kamattal (államkötvény kibocsátás) is meg tudna oldani. Tehát jövedelemszivattyú üzemel: az állampolgárok zsebéből a bankok zsebébe.

szejler 2007.06.06. 11:31:42

Bummer

A megszorítás nem program, szükségszerűség. Éppen azért mert az előző 4 évben el. Ez egy viszonylag szimpla közgazdasági kérdés, hidd el a valóságban a jobboldalon sem gondolják másként.

Sőt

98-ban volt egy orosz gazdasági válság, amit az akkori Fidesz kormány tökéletesen kezelt. Visszafogta az állami költekezést, ügyelt az egyensúlyra. Az hogy mit kommunikált lényegtelen. Tette a dolgát és jól. Ez az érv melettük pl, nem az amit most a nyilvánosságnak fantáziálnak.

A gazdaságpolitika lehetőségei, az ország működtetésének szabályai éppolyan szigorúak, mint a te saját magánbejáratű költégvetésedé. (és ne kezdjük el az állam felpörgeti a gazdaságot témát- mert ilyenre nem válaszolok).

Ezt előbb utóbb mindenki meg fogja tanulni, szvsz jobb előbb.

volkov 2007.06.06. 11:37:00

szejler,
elbizonytalanitasz. azt hittem a fidesz bokrosnak koszonhette, hogy elfogathato gazdasagi-penzugyi helyzetben volt egy darabig az orszag

fonak 2007.06.06. 11:39:52

Nem vagyok közgazdász, de attól tartok ez nem működne. Valami ilyet csináltak megyóék is nem? Azt sem gondolom, hogy GyuFéék puszta gonoszságból, az ország megnyomorítása végett hoztak megszorításokat (a "magyarság céltudatos kiirtása, helycsinálás az izraeli bevándorlóknak" féle összeesküvés-elméletekkel kíméljenek). Persze, a saját klientúrájukat igyekeznek pofátlanul tömni közben továbbra is (a "reformok" során is jelentős szempont a megfelelő érdekcsoportok helyzetbe hozása, pl az egészségügyben, ezért is megy a veszekedés az SZDSZ-szel, mert az ő gazdasági haveri köreik akarnak ebből üzletet csinálni, ami az MSZP egy részének nem tetszik, maga GyuFe viszont valszeg nem bánná...), átgondolatlan, kapkodó döntéseket hoztak sorozatosan, de nagyon is azért vágtak bele, mert már muszáj volt. A trükkök százai már nem működtek. Az állampolgárok meg jobban tennék, ha nem vennének fel fogyasztási hiteleket ész nélkül... A járulékcsökkentés pedig szerintem csak akkor működne, ha a kiadási oldalt is megnyirbálnák rendesen. Mondjuk megfeleznék a családi pótlékot (és csak rászorulóknak adnának), no 13. havi nyugdíj, a munkanélküli segélyt, no more nyugdíjemelés egy jó ideig, no more ingyenes utazás a nyuggereknek stb. Amúgy a fidesz leginkább ott baszta el, hogy azokat a rétegeket próbálta megnyerni, amelyeket eleve meg sem volt érdemes próbálni, mert azok szilárdan a baloldaléi. Akiknek OV csak a "az a fasiszta cigány" marad, akik allergiásak a "magyarkodásra", akiket lehet riogatni 23 millió románnal, akiknek a Heti hetes a politikai iránytű és így tovább...
volkov
Hát majd kiderül, szerintem nem akar ő lelépni, kényszeríteni meg csak egy 2010-es újabb bukás után fogják, talán. :(

Pascal · http://torzskocsma.blog.hu/ 2007.06.06. 11:46:00

Őszre program, irogattam korábban erről, ha lesz időm áthozom.
DE tényleg kéne

Guild 2007.06.06. 11:55:15

Én is úgy látom, hogy a Fidesz (sajnos) nem állhat elő egy reális programmal, mert ezzel a saját népszerűségét csökkentené.

A választók többsége nem képes olyan hosszútávú folyamatokat átlátni és megérteni, mint az államadóság felhalomozódása és annak csökkentése. A parlamenti választásokon az MSZP-SZDSZ pont ezt kihasználva tudott nyerni. Az emberek nem értették meg, hogy az államadóság ott és akkor nem fáj, de később nagyon is fog.
A Fidesz most ugyanerre a vakságra építve vezet magasan a támogatottságban. Szerintem jól teszi. Ha a szavazók voltak olyan ostobák, hogy tavaly nem büntették a kormányt a rossz gazdálkodásért, akkor legalább most érje utol őket a bünti.

Sok időt, munkát, pénzt ölni egy olyan program kidolgozásába, ami biztos a kukában végzi, egyébként is felesleges. Az alapvető dologkban kell iránymutatás (ami a Jövőnk vitairattal szerintem meg is van), illetve konkrét problémákra kéne jó megoldásokat kidolgozni, amivel a szakértelmet lehet demonstrálni. Meg az önkormányzati szinten sikereket felmutatni.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.06.06. 12:06:14

Molnargoreny 2007.06.06. 02:08:14:
"Tomcat ügye nem azért fontos, mert egy eléggé exhibicionista, radikális alak a sittre került, hanem azért, mert nem a füstbombája, hanem a véleménye miatt került oda,"

Nevezz rendpártinak, de én azt is becsuknám egy rövid időre, aki egy nagy rendezvényt meg akar füstbombázni.
Pánik, taposás, közveszély. Volt már ilyen.

Innentől már csak a büntetési tételen vitatkozhatunk.

szejler 2007.06.06. 12:29:01

volkov :)

Mondok vmi vicceset. A MIÉP egyik fő gazdaságpolitikai szakértője (pénzügyes), simán kivágott államháztartás vizsgán, ha azt mondtad, a Bokros csomag káros volt, vagy olyasmibe kezdtél bele, hogy adósság halasztás.

Szóval igen. A Bokros csomag szükséges volt. A Fidesz meg érdemi reformokat ugyan nem csinált, de nem is kúrta el az országot. A választásokig józan, észerű gazdaságpolitikát folytatott.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.06.06. 12:58:10

szejler 2007.06.06. 12:29:01:
"A MIÉP egyik fő gazdaságpolitikai szakértője (pénzügyes), simán kivágott államháztartás vizsgán, ha azt mondtad, a Bokros csomag káros volt,"

Ez mondjuk bunkóság. Ha a vizsgázó szakszerűen meg tudja indokolni ...

"A Fidesz meg érdemi reformokat ugyan nem csinált, de nem is kúrta el az országot. "

A háziorvosi rendszer privatizálása vagy a térítéses képzés bevezetése nyilván nem számít érdemi reformnak.

Ezek nem reformértékűek, de a vizitdíj az.

szejler 2007.06.06. 13:12:43

Pontosítok.

A Bokros csomag hatása összességében pozitív. Ennek az ellenkezőjét állítani szakmailag védhetetlen.

Érdemi reformok alatt alapvető szerkezeti reformokat értettem. A viztitdíj sem tartozik ide.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2007.06.06. 13:29:33

szejler 2007.06.06. 13:12:43:
"A Bokros csomag hatása összességében pozitív. Ennek az ellenkezőjét állítani szakmailag védhetetlen."

Bokros-csomag alatt a forint jelentős leértékelését és adónövekelést (vámpótlék) valamint 5 jelentéktelen pénzügyi kihatású, később fokozatosan visszavont intézkedést értünk.
www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20020418bokroscsomag.html

Társadalombiztosítási járulékalap szélesítése
15,6 milliárd forint

Családi pótlék jövedelemhez kötése
9 milliárd forint

Célzott gyermekgondozási és anyasági támogatás
2 milliárd forint

Gyermekgondozási díj és egyszeri családtámogatás megszűnése
6,7 milliárd forint

Ingyenes fogorvosi ellátás megszűnése
7 milliárd forint

Tandíj bevezetése a felsőoktatásban
2 milliárd forint

Ezek közül te melyiket nevezed olyannak, aminek hasznosságát elvitatni szakmailag védhetetlen?

Bummer 2007.06.06. 13:41:33

A Bokros-csomag a nemzetközi tőke betelepülésének költségeit fizettette meg a magyar állampolgárokkal. Ez volt a célja, ezt teljesítette.

szejler 2007.06.06. 14:00:15

Doomhammer

A csúszóleértékelés, a vámpótlék, a privatizációs bevételek adósság törlesztésre fordítása, és főként a jövedelmek elinflálása nélkül, a folyó fizetési mérleg teljesen megborul, a költségvetés összeomlott volna.

Bummer 2007.06.06. 14:06:34

Szejler! Ez nem igaz.
A reálkereset valóban több mint 7%-kal nőtt 1994-ben, de a fogyasztás csökkent, az emberek nem költöttek több pénzt. Nem lehet a megugró fogyasztás többletimportjával indokolni a Bokros-program indítását. A másik, amit hallottunk, hogy a Bokros-program kivezette Magyarországot a pénzügyi csődből, javította az egyensúlyt, megoldotta a közelgő pénzügyi válságot. Azt mondták, hogy a Bokros-program következtében csökkent az import és nőtt az export. Ha megnézzük a valós számokat, a KSH hivatalos adatait, azt látjuk, hogy már 1994 végén és 1995 elején kezd csökkenni az import és nő az export. Kimondhatjuk, hogy a Bokros-program indulásakor már megszűntek a Bokros-program indokai, s újból közgazdasági hamisítás történt, hiszen a magyar gazdaság pénzügyi egyensúlya önmagától helyreállt volna 1995–96-ban, ezeken azonban rontott a Bokros-program.

szejler 2007.06.06. 14:40:48

Az export az akkorra beinduló multik exportjának felfutásának köszönhető, ami valóban csökkentette a külkerhiányt, de a folyófizetési mérleghez hozzátartozik a tőkeáramlás egyenlege is, ami romlott.

Tudomásul kell venni, olyan ország vagyunk, ami deficites költségvetéssel üzemel alapból, amit többségében külföldről finanszírozunk. Hitelt meg akkor adnak, ha az adós megbízható, és minél kevésbé az, annál drágábban adják (kockázat/haszon). Ha a kockázat túl nagy nem adnak.

És 95-ben a pénzügyi bizalom közel állt ahhoz, hogy ne adjanak, ami államcsődöt jelent. Igen. Ki vagyunk téve a nemzetközi gazdaság, pénzvilág ítéletének, de ők racionálisan döntenek, nem összesküvés elméletek alapján. Az államcsőd, ami akkor veszélyesen közel volt, nem 10-15, inkább 30-50% életszinvonal zuhanást jelentett volna.

Bummer 2007.06.06. 14:47:04

Szejler, ne oltsd benzinnel a tüzet :-) Lényegében azt írod, hogy azért volt az államcsőd közel, mert a nemzetközi pénzvilág megzsarolta Magyarországot: megszorítás (és hitel) vagy államcsőd. Nyilván nem Magyarország érdekét, hanem a saját pénztárcájukék tartották szem előtt. (Azért az érdekelne, hogy az akkorra beinduló multik mennyi adót fizettek és mennyi adót fizettek a "túl sokat kereső" állampolgárok)

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.06.06. 19:00:42

Sziasztok!

Jól szétszeditek a topicot.
Nem érdekel a Fidesz gazdasági programja. Hanem az érdekel, hogy legyünk szolidárisak (Tomcat ügye), adakozzunk (Morvai könyv) és erősödjön a civil szféra. Legyen a pártoknak annyi a feladata, hogy politizáljanak, mi pedig barátkozzunk, háborodjunk fel, segítsünk egymásnak.
Most jövök a tüntetésről (200 fő), szónokok (a fele normális), helyes fiúk, lányok. Láthatatlan rendőrség.

volkov
Nem szeretem ezt "a ne csináljunk semmit, mert Gyurcsányék olyan trükkösek, hogy amit mi találtunk ki, azt ők találták ki". Nem vagyok paranoiás: ha igazságtalanság történik, akkor ki kell állni az ellen, ha tetszik Gyurcsányéknak, ha nem. Egyébként nem hiszem, hogy tetszik.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.06.06. 19:55:22

Dr. Minorka, miert: igazatok van, amit írtam, az nem megoldás semmire.

bugris 2007.06.07. 14:47:11

Visszatérve a vicces-szakszervezetes témára, találtam egy izgalmas szakszervezetis költőt:

bugris.blog.hu/2007/06/07/a_kepviselo_es_a_tuzolto
süti beállítások módosítása