Nyakó kiadósat böffentett
2007. április 01. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Nyakó kiadósat böffentett

A stop.hu-val ellentétben Nyakó István nem viccel: az orbáni butikos beszédre reagálva négy mondatnyi, tömény ostobasággal kevert bicskanyitogató hazugságot adott elő a szoci szóvivő.

Nyakónak persze gyakorlata van ebben, de most a bányászbéka segge és az ATV-betelefonálók IQ-szintje alatti színvonalú böfögést produkált számunkra. Rakjuk el emlékeztetőül:

"Furcsa hallani a plebejus szót Orbán Viktor szájából, hiszen országlása alatt a vidéknek és a vidék falvainak az országzászlón túl nagyobb beruházás nem jutott, a lakótelepek népét pedig egyszerűen panelprolinak nevezték. Furcsa most azt hallani, hogy Fidesz tiszteli és várja a másként gondolkodókat, Kövér László velük kapcsolatban még kötelet emlegetett.

Felhívta a figyelmet arra, hogy Orbán Viktor számára a világpolitika négy legfontosabb tényezője elutasítandó. Az oroszok azért, mert kommunisták voltak, a kínaiak azért, mert most is kommunisták, az Amerikai Egyesült Államok azért, mert globalisták, és az EU-ról is megvan a véleményük, hiszen mint mondták, "azon kívül is van élet" – mondta.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr3853244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

politicus 2007.04.01. 14:00:09

Az Unión kívül is van élet kezdetű tirádához:

Leírom annyiszor, ahányszor szükséges.::))


Orbán Viktor elhíresült mondata, mely szerint az „Európai Unión kívül is van élet” szintén egész más megvilágításba kerül, ha a szövegkörnyezetbe ágyazva idézzük.

Orbán a Világgazdaság című újságnak nyilatkozva a következőket mondja:

Riporteri kérdés:

Van-e forgatókönyvük arra az esetre, ha 2002-2003-ban sem sikerül Magyarországnak csatlakozni az Európai Unióhoz?

A válasz:

Nem történik tragédia, ha nem valósul meg 2003-ban a csatlakozás. Most sem vagyunk az Unió tagjai, s mint látjuk, van élet az EU-n kívül is. De nem erre készülünk. Azért sürgetjük az integrációt, mert az újabb lökést adna a gazdasági fejlődésnek."

Világgazdaság, 1999. december 17.

politicus 2007.04.01. 14:01:55

"Kövér László velük kapcsolatban még kötelet emlegetett."

Ezt is leírom, mert erre is szükség van.

„Egy pillanatra fogadjuk el azt, hogy csak ennyire vagyunk képesek. Hogy egy képességnélküli…tehetségtelen néppé lendültünk az elmúlt néhány évtizedben. Csak erre én azt mondom, hölgyeim és uraim, hogy így viszont nem érdemes élni. Tehát hogyha így gondoljuk, mennyünk le a pincébe, keressünk egy jó erős kötelet meg egy viszonylag erős gerendát és kössük fel magunkat. Csak én azt szeretném kérni azoktól, akik ezt próbálják meg önökkel elhitetni…hogy legalább járjanak elő jó példával.” (2002. március 14, Szombathely)
Ez a híres köteles beszéd inkriminált szövegrészlete. Látható, hogy az MSZP neve sehol sem szerepel benne, és ha értelmezni kezdjük a szöveget, biztosan nem juthatunk arra a következtetésre, hogy Kövér kötelet ajánlott volna politikai ellenfeleinek.

politicus 2007.04.01. 14:02:46

Panelproli!

Bayer mondta, ha minden igaz egy fórumon. azóta terjeng ez a hülyeség..

Nomante · http://rosszpcjatekok.blog.hu/ 2007.04.01. 16:03:28

3. a kedvenc szociszavazó urbanlegendem az, amely szerint a Zorbán asszonta, hogy "más a kampány és más a kormányzás" - már sok helyről hallotam vissza.

Össze lehetne szedni ilyenek egy csokorba, biztos mulatságos lenne :o)

dejavubazz 2007.04.01. 17:09:25

Tudtommal ez szo szerint Urban, csak nem legend, hanem Laszlo.

Munkásőr Dalárda 2007.04.01. 17:34:35

Nyakó István üde színfolt a magyar politikai életben. Mióta a nyilvánosság előtt szerepel lemondtam a összes vicclap előfizetést. Nem is értem, ilyen kaliberű ember miért nem kormányszóvivő legalább. Oda való lenne.

mykron 2007.04.01. 17:51:19

Kövér mondta 2002 februárban:
"és ha majd mind felakasztotta magát, na majd akkor mi maradékok nyugodtan belakhatjuk a megtisztult országot"

Gabe 2007.04.01. 19:22:53

mykron, erre hol leltél? A gugli nem találja...

bugris 2007.04.01. 19:31:57

mykron hülyeségeket ír.
Kövér közismerten ezt mondta:
Minden szocinak, és minden szoci szavazónak lógnia kell. Elsőként Kovács Lászlót akasztjuk fel, aztán jönnek a nyugdíjasok, meg a panelprolik. Persze a zsidóknak is jut még kötél.
Vagy én emlékszem rosszul? Most végetért 10 napos hálidéjem alatt persze csak Debreczeni könyveket olvastam. Vagy csak megcsapott az erős napfény?

Nomante · http://rosszpcjatekok.blog.hu/ 2007.04.01. 20:13:54

Mykronnak nem kell alátámasztani az érveit. Kókának sem kell. Ezért vannak egy térfelen.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2007.04.01. 22:29:44

Nyakó külpolitikai elemzése is megérne egy alapos felkoncolást (mármint a szöveg, nem Nyakó, ilyenre én sose gondolnék)...

Hogy Orbán szerint az oroszok kommunista múltjuk miatt elutasítandóak? Ez hazugság.

Hogy Kínát és a kínaiakat jelenlegi kommunizmusuk miatt utasítja el Orbán? 1. nem utasítja el 2. migráció témában is óvatosan nyilatkozik, ha egyáltalán megszólal. Ez kétszeres hazugság.

Hogy az Egyesült Államokat globalizmusa miatt elutasítaná? Amellett hogy ez egy értelmetlen mondat, hisz mit jelent egy állam globalizmusa... 1. Orbán személy szerint soha nem tett az USA-val szemben nyilatkozatot (csak nem tőlük vett vadászgépeket, khm) 2. pláne nem globalizmusa miatt. Újabb kétszeres hazugság.

Az EU-t Orbán elutasítaná? "EU-n kívül is van élet" tétel magyarázatát lásd fentebb. Ez is hazugság, főleg úgy, hogy a Fidesz már az átkosban is az európai integráció mellett foglalt állást, amikor Kovács László még... ugyebár.

Szép teljesítmény Nyakótól.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.04.01. 22:55:13

Állítólag idézett szocialista politikus egyszer vslami informális beszélgetésben, a sztorira pontosan nem emlékszem, kijelentette, hogy vállalhatatlan, mait a szocik csinálnak. Nos, egen.

politicus 2007.04.02. 09:48:37

"mykron, erre hol leltél? A gugli nem találja..."

Hát persze, hogy nem találtad. Soha ilyet nem mondott, ellenben a pontos idézet ott van fentebb. De hát a leírt mondatok sem mindig számítanak.

mykron 2007.04.02. 14:08:54

Amit idéztek azt Szombathelyen mondta, amit én azt Békéscsabán.
Gyurcsány a Debreczeni könyvben elmondja azt, a köteles beszédre, hogy építettek egy kampányt!
Ha lehetne csak pontosan......

Gabe 2007.04.02. 14:23:00

Kedves mykron, kérdésem meg arra vonatkozott, honnan idézted? Olibácsisan: mi a forrás? Ha lehetne, csak pontosan...
És ha már itt a szó:
- Hogyan lehetett a köteles beszédből skandallum, az öszödiből meg retorikai remekmű?
- Nem lehet, hogy Kövér már jóval korábban elmondta az öszödi beszéd sokak által pozitívnak tartott részét?
Bónusz:
- Nem kéne OV-t politikai tanácsadóként alkalmazni? Hány olyan szövege volt, amit rögtön kifiguráztak, pedig igazzá vált?
Jó szórakozást!

doomhammer · http://forabettertirpakbokretas.blogspot.com 2007.04.02. 15:57:02

Debreczeni József: Az Új Miniszterelnök,
210. oldal.

Mi csináltuk meg a "köteles akciót is". Semmi kétség: ami elhangzik, az képileg erőteljes, sőt durva, de nem agresszív, és nem fenyegető. Kövér nem akar akasztani. De amit mond, az - egy kis rossz szándékkal - ellene fordítható. Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket. Megfelelő képi és szövegkörnyezetben tálalva, és kellőképpen leegyszerűsítve ismételgetni az elmondottakat. S bizony, a választási harcban az ellenfelet ritkán vezeti a jó szándék. Ismerjük el: ezt komolyan nem is lehet elvárni tőle.
...
Úgy tűnik, elveszítjük a választásokat. Összehívok magamhoz öt embert. Pontosabban hármat, merthogy összesen vagyunk öten. Mi ketten: Klára meg én, és jön Gál Zoli meg még két ember, akinek a nevét nem fogom megmondani, mert a magyar reklámszakmában ma jó nevű emberek. A piacon működnek, ártana nekik a dolog.
...
És azon a pénteken, ott nálunk, úgy döntünk, hogy a kötélügyet kell megcsinálni. Mert ebben a kötélben ott van mindaz a félelem, ami a Fidesszel szemben valami módon létezik. És akkor elindul mindenkinek az agya, még ott éjszaka megszületnek a sztoriboardok, hogy hogyan kell ehhez reklámfilmet készíteni, milyen rádióklip lehet ebből, hogyan nyikorog a kötél, szóval hogyan kell ezt megcsinálni.
...
És összerakjuk. Fölhozatjuk még aznap reggel az egy szem kazettát, ami van, lejátsszuk a sajtónak. Szili Kati félig oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondja el, hogy ez milyen borzasztó (Farkasházy hasonlót nyújtott). Nagyszombaton Lendvai Ildikó még a Fidesznek kézbesít mindenfajta leveleket, és elindítjuk azt az SMS-kampányt, amelynek a vége a köteles tüntetés. Egy dolgot nem mi szervezünk: Csaba Ivánt. A Fidesz tizenötödik születésnapján Iván megjelenik kötéllel a nyakán, ha emlékszel rá, teljesen váratlanul. Azok nem mi vagyunk. Az SMS-kampányt saját telefonjainkról indítjuk el ötvenen, innen startol a köteles tüntetés a Fidesz-székház előtt, a választás előtti utolsó pénteken, ahol több ezren vagyunk. Így történt.

fifi 2007.04.02. 18:05:01

azér' ehhez vastag bőr kell...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.04.02. 23:53:42

„Látható, hogy az MSZP neve sehol sem szerepel benne”

:-)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.04.03. 00:18:44

Nyakó zsírhülye, talán éppen az efféle szekeresimrék miatt szeressük mi igazán a maszopot, de ettől még télleg igaz az, hogy „[f]urcsa hallani a plebejus szót Orbán Viktor szájából”.

gallicus 2007.04.03. 09:52:34

Nem tetszett a kommentem?Nem baj!Sikeresen töröltétek ezzel a kamu szöveggel!Legyen elég nektek akkor a Nyakó!

mykron 2007.04.03. 13:43:21

Megtörtént már, hogy valami ESEMÉNYEN ott voltatok? Tudjátok, lehet felvenni, jegyzetelni!
Flitteres lófaszok ennyi telik tőletek?
Beírom a gugliba, ha benne van létezik, ha nincs benne nem létezik??
Gondolom egymás fényezése közben ráélveztek a billentyűkre, húhh mekkora ÉRTELMISÉGI vagyok!?

Oli bácsi 2007.04.03. 18:20:25

Csak tiszta forrásból, édes mykron:
"Felháborító,hogy ez a komment itt maradhatott, ezekkel a szavakkal! A bloggernek utánna kellene nézni, az ide vonatkozó szabályoknak, amit a Blog.hu is tudomásul vett és alá is írt!"

ufi.blog.hu/2007/03/08/mindennapi_antiszemitizmusunk#c282505

No, hát akkor most egy békés online-t vagy valamit linkelj be, kiskoma, ha Békéscsabán hangzott el, és ugye ott volt a Tóth "Szotyis" Károly is, ő habosította fel ügyesen az esetet. Elég nagy balhé volt körülötte annak idején, nyom már csak van a szájbertérben is.

Mert ugyan jól látod, hatalmasak vagyunk, de egy öt évvel ezelőtti lakossági fórumra még mi sem tudunk beülni tollal, diktafonnal. Csak te, ó, nagy Mykron, a filológia kigyóistene.

A flitteresek nevében, szeretettel:
Ob

Tgr 2007.04.03. 19:38:50

Aki szerint Kövér nem ajánlott kötelet az ellenfeleinek, az nem tud olvasni, vagy nem tud magyarul. Más magyarázatot nem igazán tudok elképzelni.

Guild 2007.04.03. 22:15:01

Magyar szövegértés kezdőknek:
Mikor valaki azt mondja neked, hogy "ha ennyire sem vagy képes, akkor kösd fel magad", azt nem úgy kell érteni, hogy az illető a kötélen himbálózva szeretne látni, hanem úgy, hogy az adott szintnél biztos többre vagy képes.

Tgr 2007.04.03. 23:57:06

Gorgiasz, és ha valaki azt mondja neked, hogy ha valami nem tetszik, akkor kösd fel magad, és utána nekünk már könnyebb lesz, azt vajon hogy kell érteni? Kövér ugyebár ezt mondta:

"hogyha így gondoljuk, akkor menjünk le a pincébe, keressünk egy jó erős kötelet meg egy viszonylag erős gerendát és szöget, és kössük fel magunkat. Csak én azt szeretném kérni azoktól, akik ezt próbálják önökkel elhitetni, évek óta próbálják ezt sulykolni az önök fejébe, hogy legalább járjanak elöl jó példával. És ha ők már mind végeztek, akkor mi mégiscsak gondolkodjunk el azon, hátha nélkülük többre mennénk."

Nem akarom túlelemezni, de:
1. Valakik (az MSZP eléggé el nem ítélhető módon magára vette) azt sulykolják a "polgári oldal" fejébe, hogy alkalmatlan, tehetségtelen, blabla
2. Ha ezt tényleg elhisszük, akár fel is akaszthatjuk magunkat (mármint a polgári oldal).
3. De inkább akasszák fel magukat azok, akik sulykolnak.
4. És akkor nekünk jobb lesz.

Gyurcsányék úgy állították be ezt, mintha Kövér akasztással fenyegetőzött volna, ami persze éppolyan csúsztatás, mint amikor azt próbálja valaki bemagyarázni, hogy igazából barátilag biztatta a balliberális politikusokat. Az már csak pártkötődés kérdése, hogy kiből melyik vált ki pavlovi reflexeket.

mykron 2007.04.04. 02:52:03

Tóth sikeresen "habosította" az ügyet, annyira, hogy a most megszületett bírósági itéletben,ő lett a nyertes, míg köteles Kövér vesztett!:)

Pallos Levente 2007.04.04. 07:35:54

Az idézetből kihagytad az elejét: "Hogy egy képességnélküli…tehetségtelen néppé lendültünk az elmúlt néhány évtizedben."

Tehát nem azokról beszélt, akik azt sulykolják, hogy 4 év alatt alkalmatlanná vált a "polgári oldal", hanem akik a [magyar] népről mondják, hogy néhány évtized alatt tehetségtelenné vált. Ha ezt az MSZP teljes szervezete, testületileg magára vette, akkor gratulálok nekik.

Tgr 2007.04.04. 10:39:04

Ez is egy lehetőség, csak akkor Kövér szerint az MSZP nem része a magyar népnek :) (Nem mintha nem illene bele Kövér retorikájába, nagyjából ugyanabból az időből származik például az a kevésbé elhíresült mondása, miszerint az MSZP politikusai nem hazaárulók, mert hazaáruló csak az lehet, akinek van hazája.)

Komolyra fordítva a szót, a kötelezés az olimpia körüli viták kontextusában hangzutt el: a Fidesz budapesti olimpiát akart 2012-re, a baloldali politikusok meg azt mondták, hogy ez nem reális (pontosabban elég zavaros volt az MSZP-SZDSZ viszonya a kérdéshez, eleinte támogatták, aztán amikor a Fidesz a választási kampány részévé tette, mégis betámadták), ezt interpretálta úgy Kövér a méltán elhíresült beszédében, hogy azt sulykolják, hogy képesség nélküli, alkalmatlan, tehetségtelen néppé lettünk. Szóval egyértelmű volt, hogy kikről beszél Kövér.

Az MSZP csúsztatása egyébként abban volt, hogy úgy állították be, mintha Kövér azt mondta volna, hogy az akassza fel magát, aki nem örül a kormány sikereinek, vagyis az eredetileg a baloldali közszereplőknek szóló akasztási javaslatot kiterjesztették a baloldali szavazókra is.

Guild 2007.04.04. 10:41:56

Magyar szövegértés középhaladóknak:

A szöveg eleje jelzi, hogy egy feltevésről lesz szó: "Szóval egy pillanatra fogadjuk el azt..", ami után egy (normális ember számára elfogadhatatlan) állítás jön "egy képesség nélküli, alkalmatlan, tehetségtelen néppé lettünk az elmúlt néhány évtizedben". Ebből a feltevésből vonja le azt az abszurd következtetést, hogy fel kéne akasztani saját magunk, illetve azt, hogy először a sulykolók akasszák fel magukat.

Az érvelés lényege, hogy a másik oldal által sulykolt feltevést úgy cáfolja meg, hogy rámutat az abszurd következményre (reductio ad absurdum - a latinos műveltségűek számára).

Kövér...
- nem akarta magát felakasztani
- a hallagatókat sem akarta rábeszélni maguk felakasztására
- az MSZP politikusokat sem akarta rábeszélni erre (és főleg nem akarta ő maga felakasztani őket)
... mert a kiinduló feltevés hamis.

Kiegészítő jótanács:
Ha valaki azt mondaná neked, hogy "dögölj meg", azt azért ne úgy értsd, hogy a halálodat kívánja. :)

Pallos Levente 2007.04.04. 10:49:48

És a hazaáruló PC változata a születési illetőségi hely értékesítő.

Nomante · http://rosszpcjatekok.blog.hu/ 2007.04.04. 21:03:05

2007. ápr. 3.

[Nyakó böff 2.0]

"...Hozzátette: a népszavazás az adóforintokból fizetett fideszes mozgósítási akció, amit nem népszavazásnak hívnak, hanem..."

Na most mivan?:D

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.04.05. 18:24:06

Metekhan: írd le ide valahova kommentbe nyugodtan. Majd mi vigyázunk rá. :)

keloid 2007.04.05. 19:27:36

Na ne má', A Kündü panaszkodott, hogy 120 db. gigantposzterből kifolyólag törölték a blogját.
METEKHAN ha te írtad, te vagy a kündü :)
Mit bohócckocc má' megint?
Majd a fijúk itt jól kirakják, oszt jónapot!:)

Tgr 2007.04.07. 00:57:12

re Gorgiasz: tehát Kövér a "nélkülük többre mennénk" állítás abszurditásával akarta bizonyítani a képességnélküli stb. hamis voltát. Hogy én erre magamtól nem jöttem rá...

Guild 2007.04.10. 09:29:54

Tgr: Ez nagyon gyenge poén volt.

Tgr 2007.04.11. 10:17:10

Ilyen gyenge alapanyagból csak ennyire futja. Most tényleg álljak neki magyarázni, hogy a "kössük fel magunkat" még lehet valami reductio ad absurdum-szerűség, de az utána következő két mondat már nem? Szerintem te ugyanúgy tisztában vagy ezzel.

Guild 2007.04.11. 11:43:04

Tgr:
... és szegény Kövér azóta is reménykedve várja, hogy kérésének engedve az MSZP politikusok felkössék magukat. Hisz komolyan gondolta a dolgot.

Hagyjuk.

Gabucino · http://www.gabucino.be/ 2007.04.16. 08:59:48

Megnyugtatlak, ilyen jokepessegu ember (Tgr) tehetsege nem vesz karba, a wikipedian folytatja aldasos mukodeset.
süti beállítások módosítása