Nagyon fejlett demokrácia II.
2007. március 27. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Nagyon fejlett demokrácia II.

"Nagyon fejlett demokrácia" - nyilatkozta Gyurcsány Ferenc Vlagyimir Putyin vendégeként Oroszországról. Rá két napra:

Csírájában elfojtották, pontosabban keményen szétverték az orosz biztonsági erők a Novgorodban meghirdetett ellenzéki tüntetést.

A biztonsági erők több mint száz embert még a tüntetés előtt letartóztattak, kit a vonatról szedtek le, kit a szervezőirodáról gyűjtöttek be, de volt, akit hirtelen bilincsben elvittek egy bűnügyben tanúskodni, másokkal közölték, hogy kocsiját körözik és fáradjon be velük a rendőrségre.

A megfélemlítés és a nevelő célzatú családlátogatás már napokkal ezelőtt elkezdődött, egyúttal a hatóságok gyermekrajz-versenyt és kormánypárti rendezvényt szerveztek a városközpontba, amelyet a végén mégis inkább teljesen lezártak.

Lezárták a boltokat, vendéglőket, sőt, a postát is. Most, a biztonság kedvéért még az aszfaltot is felszedték. Novgorod főterén csak a több ezer összevont rohamrendőr fogadta a tüntetőket, akiknek telefonjait is elnémították.

Aki mégis bármilyen tiltakozó akciót megkísérelt, azonnal letartóztatták. Az Eho Moszkvi rádióadó értesülése szerint az eseményről tudósító újságírókat is őrizetbe vettek.

(forrás: radio.hu)

Nagyon fejlett demokrácia, mondta Gyurcsány Oroszországról. Ehhez képest mi a földi paradicsomban élhetünk és tüntethetünk, nemde?

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr9551572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ombudsmanyus 2007.03.27. 15:06:16

Egyértelmű. Az orosz "demokrácia" már olyan magas fejlettségi szintet ért el, hogy azt minden haladó erőnek példa értékúnek kell tekintenie. Fletó csak utol akarja érni a nagy testvért.

OftF 2007.03.27. 15:18:32

Persze, hogy korrektek legyünk, Gyurcsány a nagyon fejlett demokráciát amolyan kötelező bóknak szánhatta, hogy nyaljon egyet patkóbélig, s ha még jóindulatúbbak akarunk lenni, ezt tulajdonképpen politikai húzásnak szánta, ott helyben. Nade csak arról feledkezett meg, hogy manapság a hír villámgyorsan terjed, s utoljára a középkor elején fordult elő, hogy pár hónapig is eltartott, mire kiderült, mit is mondott a király a szomszédnál tett látogatásakor. :-)
A rosszabbik lehetőségre (hogy ezt komolyan is értette) most inkább nem gondolok.

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2007.03.27. 17:55:22

Fejlett demokrácia :DD Hát ez vicces. Ezek szerint inkább az EU-tagországoknak kellene belépjenek a Szovjetunió2.0-ba, mintsem Oroszországnak felzárkózni az EU-hoz?

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2007.03.27. 17:56:22

Egyébként simán lehet, hogy az orosz demokrácia már olyan, de olyan magas fejlettségi szintet ért el, hogy ez már átfordult újra a kör elejére :)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.03.28. 00:49:40

"Nade csak arról feledkezett meg, hogy manapság a hír villámgyorsan terjed, s utoljára a középkor elején fordult elő, hogy pár hónapig is eltartott, mire kiderült, mit is mondott a király a szomszédnál tett látogatásakor."

Nem számított rosszul. Az MTI speciel nem tartotta hírértékűnek ezt az infót, s nem sok médiumban jelent meg idehaza...

gallicus 2007.03.28. 08:15:21

szilvásy is tőlük tanulta a hazudozást és a terrorcselekménnyel való fenyegetést!

tsabeeka · http://blog.tsabeeka.hu 2007.03.28. 09:55:33

Meg anna Rogán Anti is? :o) Még jó, hogy azóta már leszokni látszik róla.

ivadék76 2007.03.28. 11:09:10

ergé,valahogy így mutat az orosz kapcsolat egyes EU-s,és nem EU-s országgal mint a (képen),ha láttad tegnap az m1-n a kedd 21-et,az bizony érdekes álláspontokat vetít előre az energiát "honnan szállítsunk"? című fejezetében.A mi kishazánk túlfüggőségbe szenved gázból,ezért érdemes jóba lenni az oroszokkal,pláne Putyin kollegával nem úgy mint A. Mercel asszonyság a brüsszeli konferencián új lehetőségek után kutat,csak kérdés az,vajon HONNAN és MENNYÉRT?

RickyTerror · http://terrorizmusok.blogspot.com/ 2007.03.28. 12:35:11

Nagyon idetartozik, hogy tegnap megnéztem a Négy című filmet, mely a putyini Oroszország rögvalóságáról nyújt székrőllefordulósan durva képet. Alacsony égbolt, gazzal benőtt romfalvak, vidék és város pépesített pusztulata.

Nem randifilm (bár én ezt bebuktam)

egri Fehér 2007.03.29. 08:44:25

Én csak azt nem értem, hogy pl. egy EiT-en nem szólnak be a mi Fletónknak, csak úgy, informálisan, a vécére menet, hogy tán' nem kéne így nyalni a ruszkiknak, amikor azok meg akarnak venni bennünket, európaiakat kilóra? Vagy ennyire naiv vagyok?
De most komolyan, most kezdjek el oroszul tanulni?

Nomante · http://rosszpcjatekok.blog.hu/ 2007.03.30. 22:57:36

"...Csírájában elfojtották, pontosabban keményen szétverték az orosz biztonsági erők a Novgorodban meghirdetett ellenzéki tüntetést..."

Egy másik nagyon fejlett demokráciában is volt nemrég egy hasonló esett, biztos onnét vette az ötletet:))
süti beállítások módosítása