Három a kérdés
2007. március 08. írta: TuRuL_2k2

Három a kérdés

El kéne felejteni ezt a népszavazósdit, attól tartok. Amúgy sem volt egy szerencsés kezdeményezés, de a maradék 3 (legfeljebb 4-5) kérdés 30%-osnál nagyobb részvételhez nem nagyon lesz elég. Az meg ugye...

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr344346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bugris 2007.03.08. 16:41:19

Legkedvesebb kérdés a nyugdíjasok munkavállalásának könnyítéséről szólt. Ugye nem a bányászok, a kőművesek, meg egyéb ízületileg
tönkrement emberek akarnak hetvenévesen dolgozni. Kik is? Az államigazgatásban, meg az önkormányzati apparátusokban dolgozó, a Kádár-rendszerben frankó nyugdíjas állást kapó emberekről van szó. 90%-uk tuti MSZP szavazó. (Hajrá 14. havi nyugdíj!) Közben meg fiatal diplomások tömege van állás nélkül. Túl sokat képeznek? Talán igen, de ma egy öt fős kft titkárnőjétől is elvárják a diplomát, meg a nyelvtudást, miközben az államigazgatásban osztályvezetői szinten is alig találunk nyelvet tudó, egyetemet végzett embereket. Helló! Magyarul is alig beszélni képes, max éretségizett embereket akarnak (tízezerszámra) állásában megtartani, miközben képzett fiatalok otthon teszik a semmit. Talán politikai érdekből? Nem. Konkrétan a párt legjobb bázisát csesztetik egy frankón kádárista réteg kedvéért. Igen, mint a 14. havi nyugdíj! Kapják be, de mélyen!

Bakura az okostojás · http://bakura.buzz.hu 2007.03.08. 17:32:11

Egyetértek a szerzővel. A részvételi arány tényleg alacsony lesz...

Őrnagy Őrnagy 2007.03.08. 17:35:51

A Fidesznek el kéne felejteni a nyuggerek seggnyalását, mellékvágány. Ugyse fognak rájuk szavazni. A múlkoriban beszélgettem a szomszéd nénivel, még mindig az mszpre szavaz " mert a Zorbán elvette a nyudját". És valóban a köszférában elég sok nyugdíjas van osztályvezetői meg magasabb posztos, a fizetés meg a nyugdíj elég szép kis summa lehet azért.

nénike · http://ufi.blog.hu 2007.03.08. 19:06:37

nénike némileg önleleplező módon jelzi, hogy a holnapi Magyar Hírlapban épp a népszavazási lázról fejti ki sarkos, ám de kiérlelt álláspontját.
süti beállítások módosítása