Az MSZP tudja. Utólag.
2007. február 07. írta: k|M

Az MSZP tudja. Utólag.

A tudjuk, merjük, tesszük triászát - igaz a legnagyobb kormánypártnál - fölváltotta a tesszük, (mert) nagyon merünk, tudni meg ráérünk később is; azt is kitaláljuk egyszer.

Vagy kitalálja helyettünk más, mert jéé, tényleg:

Áttanulmányozva a Gönczöl-jelentést, az MSZP-frakciója megértette a felelősségét az elmúlt időszak eseményeihez vezető társadalmi problémák nem megfelelő kezelése miatt - mondja Vadai Ágnes, az Ufiblog egyik kedvenc politikusa, majd hozzáfűzi: ez a felelősség azonban nemcsak a jelenlegi politikai elité, hanem a rendszerváltás óta eltelt időszak valamennyi közéleti szereplőjéé.

Most hagyjuk is, hogy MSZP-frakció =/= a teljes jelenlegi politikai elit, és a valamennyi közéleti szereplő felelőssége azt jelenti, hogy végül senki sem felelős semmiért, hiszen a rögvaló tapasztalata azt mutatja, ha "mindenki felelős", annak az unalomig ismert dal a vége: tul.képpen senki sem felelős, ám mindenki legalább annyira csúnya rossz gonosz, mint a szocik. Legfeljebb ha újra beüt a gebasz, akkor ismét felelős lesz mindenki, vagyis az arctalan, alaktalan senki, ott a sarokban.

A lényeg: végre megértették, szorgos kis nebulók ők. De: se emezek, se amazok nem jobbak, mint.

Ovitempó.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr6734436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bugris 2007.02.07. 13:49:43

Rosszul értelmezed, vagy én nem értem a dialektikát, de a "mindenki felelős" nem azt jelenti, hogy a Fidesz, és főképpen OV a felelős?
De komolyra fordítva, Vadai is azt ismételte, amit GYF mondott még ősszel, hogy az elmúlt 16 év politikai elitjét egyarán felelősség terheli. Ezzzel sajnos azt is üzenik, hogy azelőtt még rendben voltak a dolgok. Hát köszönjük szépen!

k|M · http://ufi.blog.hu 2007.02.07. 13:57:38

lehet, hogy a "mindenki" azt jelenti, Orbán

ezt nem tudom,
ennyire nem beszélem a tud.szoc. nyelvet
(((((:

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.02.07. 14:55:11

Én is belelapoztam az elemzésbe. A Rákóczi-szabadságharcon, a 45-ös földosztáson, Kádár Jánoson keresztül jut el az okokig. Innen nézve ez valóban egy bonyolult történelmi-társadalmi-stb. problémamátrix, és ebben a szofisztikált tudományos kontextusban persze, hogy mindenkire rásüthető valamekkora mértékű felelősség.

Ezzel én igazából nem is vitatkozom, a néplélekről, a politikai osztály magatartásáról előadott fejtegetésekkel szerintem nincs baj.

A baj azzal van, hogy ennek így viszont szerintem nincs sok értelme a konkrét szituációban. Mindenki takarózhat vele, mert mindenki kiolvashatja belőle, hogy hát igen, a másik fél is hibás ám, meg különben is a Kádár-rendszer, meg az elbukott forradalmak lelki traumái.

Szerintem ez kb. olyan, mintha egy bírósági perben az összes szereplőnek kikutatnák mindenfajta társadalmi-történelmi előtörténetét Árpád, Előd, Ond, Konddal együtt, és ezután az ítélet kicsit mindenkit elmarasztalna.

Nomante · http://rosszpcjatekok.blog.hu/ 2007.02.08. 01:11:47

5 millióért én is megállapítom, hogy mindenki felelös volt.

ergé 2007.02.08. 09:00:35

az a ferencjóska, az tehet mindenről

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.02.08. 10:03:21

Krausz professzor meg azért baszogatja a mai Népszabiban Ferit, hogy hogyan állíthat olyan hülyeséget, hogy a kommunizmus tehet mindenről:)

Váncsa István a múltkori ÉS-ben oda lyukadt ki, hogy már Augsburgnál eltoltunk valamit.
süti beállítások módosítása