Felívelő
2007. február 01. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Felívelő

Mókásan/bicskanyitogatóan átlátszó propagandával tömte meg a Hírszerzőt kormányfőnk sajtócsapata. Szemezgetek:

"Felfelé ívelő pályára állt a miniszterelnök - állították lapunknak kormányzati források."

"Gyurcsány Ferencet mintha kicserélték volna – mondják a miniszterelnökkel napi kapcsolatban lévők."

"Kormányzati forrásunk most azt mondja, „majdnem olyan jó formában van Gyurcsány Ferenc, mint a kampány idején: nyitott, aktív, és megint az látszik rajta, hogy két-három lépéssel mindannyiunk előtt jár. Nyilvános szereplései, az ATV-s napi interjúi végre ismét nagyon jól sikerülnek”.

Csak tiszta, elfogulatlan forrásból, ugyebár.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr5332808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tudatlan 2007.02.01. 17:34:54

ismet a nickemhez melto kerdes:
hogy lehet egy organumot csak ugy megtomni?

bonuszkerdes: propaganda-e, ha tajekoztatjak az internetezo jonepet, hogy visszanyertek az optimizmusukat a kormanykozeliek? Vagy az en agyam mar kimostak?
Kozerdeku informacio-e, a miniszterelnoki jezusfaktor aktualis erteke? Segitseg!

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.02.01. 20:50:08

Hadd védjem kicsit a mundér becsületét. Minden mondat, amit kihalásztál, olyan tartalmú, hogy a miniszterelnök sleppje szerint ez van. Ha írsz újságot, akkor tudod, hogy mondanak valamit, ami vagy igaz, vagy nem, de ha arról a témáról kell írnod, akkor azt tudod leírni és kész.

Az olvasó meg úgyis azt gondol róla, amit akar, ahogy most te is azt gondoltál.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.02.01. 20:53:35

Rosszul fogalmaztam, szóval hogy ha szerepel ott, hogy ezt ők mondták, akkor az már egy más helyzet.

ergé 2007.02.01. 21:00:33

Kicsi és tudatlan vagyok ahhoz, hogy ismerjem a Hírszerző hírszerzési technikáit. A fent kiragadott mondatokkal azt kívántam jelezni, hogy "kormányzati forrásokra" és GyF közeli munkatársaira hivatkozni azzal kapcsolatban, hogy a kormányfő mennyire pörög, és hogy milyen elánnal végzi a dolgát... nos ezek nekem nem hitelesek források.

Ilyen erővel OV közeli munkatársai is körbetelefonálhatnák, mondjuk az ifjúsági sajtót, hogy Viktor újra elszívott egy spanglit, Nintendo Wii-vel játszik, és újra tudja, mi a frankó az ifjúság körében.

Tök mindegy, mit állítanak a Gyurcsánnyal napi kapcsolatban lévők a nyilvánosság előtt. Valszeg azt, amit a mostani kommunikációs offenzíva előtt elterveztek a brainstormingon.

A Hírszerző meg készséggel helyt adott a szivárogtatásnak. Vagy nagyon is tudta, miért teszi.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.02.01. 21:14:26

A szerző felkészültségét nem vitatom (az egyik legjobb parlamenti ember) a politikai, akármilyen szándékait meg nem ismerem. Viszont csak a Krausz család és a kurucinfó hiszi azt, hogy reggelente megidézzük a nagytőke szellemét, és tőle kérünk tanácsot.

Ezek a mondatok számomra sem hitelesek az aktahordozóinak a szájából, bár akár azok is lehetnek, szerintem nincs igazán jelentősége. De mondom számomra az, hogy ez úgy szerepel, hogy a xy-ok mondták, pont abba az irányba viszi el a hitelességét, amerre annak kb lennie kell. Magyarul, elképzelhető, de könnyen lehet hogy csak propaganda.

Guild 2007.02.01. 21:27:40

Számomra még hihető is, hogy Fercsi megint a mániás korszakát éli. Újra elemében van, magyarázhat, kioktathat, ripacskodhat. Aztán kiderül, hogy megint elkúrták, azt jön a duzzogás, és újra elküld mindenkit Szlovákiába esetleg Romániába.

Nehuzdle Merrosz 2007.02.01. 21:48:42

"Gyurcsány Ferencet mintha kicserélték volna – mondják a miniszterelnökkel napi kapcsolatban lévők."
Hát ez az! Csak mintha...

Ombudsmanyus 2007.02.02. 08:09:36

Smalladam
Te mondád: "de ha arról a témáról kell írnod"
Ezek szerint a Hírszerzőnél kiosztották, hogy most Gyurcsány feltámadása a téma?
Térdre, imához!

fifi 2007.02.02. 13:27:24

Lehet, hogy most ért véget egy dilibogyó kúra...

gallicus 2007.02.02. 13:38:20

hát egy "élmény"voltvégignézni "nagy tanitónk"Gyurcsány Ferenc oktatását friderikusszal,sületlenségek tömkelegét és politikai szóvirágok tömegét hallhattuk és láthattuk!Éppen ideje hogy pénteken már vége lesz!Korán kezdi fletó a választási kampányát!Nótorikus hazudozó Gyurcsány,a pofánkba hazudta hogy vizitdij nem lesz pl!A többi hazugsága,annak sokasága miatt felsorolhatatlan!Csak akkor hazudik,ha valamiért kinyitja száját!Nyugodtan lehetne belügyminiszter is hiszen ugyis ő dirigál gergényinek meg a többi rendőrnek!Utasit,parancsokat ad,stb!

gallicus 2007.02.02. 13:40:51

Az a röhej ebben a Friderikusz-Gyurcsány showban hogy pénteken is vitára a kormánybarát "vitatkozó"seggnyaló publicistákat hivják meg,alákérdezni!

tudatlan 2007.02.03. 17:27:01

www.fn.hu/index.php?id=3&cid=155093

Az elemző szerint a "magyarázzuk el a reformokat" típusú eseménysorozattal a kormányfő egyik fő célja, hogy elfedje a valódi szakpolitikai hibákat és azokat "csak" kommunikációs problémaként mutassa be.

Ossze kene valahol gyujteni ezeket a valodi szakpolitikai hibakat. Jol jonne, mikor a gondolatkutyulo kommunikacios folyamot tenyek melle szeretne tenni valaki.

medve 2007.02.04. 18:24:25

A Hírszerzőnek nem az a célja, hogy elemezzen, hanem megmondja a párt híveinek, mi a kommunikáció. Minden komcsi-szimpatizáns elolvassa, majd ezt mondogatja. Ez a funkciója.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.02.04. 22:18:41

Medve, ez igazi gondolkodó felnőtt emberhez méltó komment volt.

medve 2007.02.05. 00:11:31

Lehet, hogy nem tetszik, de én így érzem. Bocsánat, sajnálom, ha fájdalmat okoztam. A Hírszerzőt netán te egy kiegyensúlyozott, mély elemzéseket közlő portálnak tartod? Szerintem az a portál, mely szerint Fletóból környezetéből az szivárog ki, hogy hihetelne formában van, hát eléggé nyali-pali portálnak tűnik. Remélem az UFI sose fogja leírni itt, hogy Orbán környezete szerint a Fidesz elnöke már nem a régi, és fergeteges ötletei vannak mostanában és hihetelenformában van, mert önmagát járatná le.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.02.05. 10:27:11

Nem nekem okoztál fájdalmat, szerintem inkább magadat égeted. Egyetlen vitatható cikk alapján tettél egy fajsúlyosabb megjegyzést. Ha jobban figyelnéd a nálunk megjelenő írásokat, és nem csak azt vennéd észre, ami neked nem tetszik, akkor rájöhetnél arra, hogy amit állítottál az nem igaz.

Az ufi blogon is volt már olyan bejegyzés, ami dícsérte Orbánt, például a Sváby András-fingatás. Szerinted ha csak azt olvastam volna el, és most itt arról értekeznék, hogy az Ufi az vad Orbán-hívő, azzal nem állítanék hülyeségeket?

medve 2007.02.05. 12:18:29

Smalladam! A Hírszerzőt nem elfogult portálnak nevezni, szerintem butaság. Egy politikailag elfogult portál, mely az ellenzéket gyakorlatilag csak szídja, de Gyurcsány környezetéből kiderül, hogy Fletó zseniális. No meg a másik kedvencem a külpolitika. Amennyire nevetséges a magyar nemzet Chavezzel, amerika-izrael ellenességgével, annyira nevetséges a hírszerző Kósa András egyoldalú külpolitikai elemzéseivel. Ezt csak azért írom, mert engem speciel a külpolitika nagyon érdekel. Keressek neked még példákat?

Miért van az, hogy egy baloldali portál újságírói nem szeretik, ha felhívják a figyelmüket arra, hogy baloldaliak. Miért, szerinted a Hírszerző kiegyensúlyozott, mértéktartó és közepes portál?

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.02.05. 12:27:24

A Hírszerzőt baloldalinak nevezni, az a butaság.

medve 2007.02.05. 12:33:33

Aha, akkór jól van.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.02.05. 13:10:29

Úgy érzem, te is az "aki nincs velünk, az ellenünk van" alapon gondolkodik. Kétségtelen, hogy nem egy Fidesz-közeli lap vagyunk, de szerintem az ezen túli reakciók sajnos abba a sorba tartoznak, akik mindenáron valamelyik oldal zászlója alá akarják tuszkolni a Hírszerzőt, az Indexet, meg az összes többi ilyen lapot.

Ennek a képtelenségéről csak annyit, hogy a baloldalól meg rendszeresen a jobboldal, meg a nagytőke szekértolójának állítanak be minket. Ehhez mit szólsz?

medve 2007.02.05. 13:22:10

Smalladam! Tényleg hihetetlen, hogy csináltok egy ballib portált (amivel önmagában semmi baj sincs), és utána kikéritek magatoknak, ha valaki tényleg ballib portálként aposztrofál. Tudod mit? Szerződtessetek le 3-4 közismerten jobboldali újságírót, aki folyamatosan elemez és szerkeszthet nálatok (mert közismerten ballibesek vannak, ami természetesen szintén nem baj). Azon nyomban visszamonok mindent és bocsánatot kérek ezen a fórumon.

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.02.05. 13:37:22

Nem válaszoltál a kérdésemre. Mit szólsz ahhoz, hogy balról kb. heti rendszerességgel megkapjuk pontosan az inverzét annak, amit te állítasz. Olvasói leveleket, magánvéleményeket, sajtóperrel való fenyegetéseket, erkölcsi hullázást.

Én személy szerint kikérem magamnak, hogy valaki baloldalisággal vádoljon, de ez csak én vagyok. Sőt azt is elárulom neked, hogy az utóbbi időben komolyabb problémám csak baloldaliakkal volt.

Ennek az ewgésznek a visszásságáról még annyit, hogy pl a Magyar Nemzet szokott olyat csinálni, hogy mikor a jobboldalt osztjuk, akkor fél oldalon kewresztül rasszistáz minket, mikor meg a baloldalt, akkor forrásmegjelölés nélkül elcsórja a cikkeink anyagát, mint múlt héten a kormány-nyalással nehezen vádolható Szabó István-cikk esetében.

medve 2007.02.05. 14:09:17

Hülyék, ha jobboldalisággal gyanusítanak titeket, ezt tudom válaszolni. Nézd, az UFI is gyakran üti a Fideszt, ettől még nem fognak vitatkozni azokkal, akik szerint nem igazándiból baloldaliak, sőt, polgárinak, vagyis jobboldalinak, vagyis gyakorlatilag elárulják kire szavaznak. Mindegy, megszoktam, idegesít titeket a cimke, mert szeretnétek pártatlannak lenni, de nem vagytok az, és ezt jól tudjátok, és azt is, hogy feladatotok van, és akkor úgy reagáltok, hogy idecitáljátok a magyar újságírás egyik nem kevésbé pártos lapját, stb,stb,stb...

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.02.05. 14:15:22

"feladatunk van":D Megyek fel is csörgöm a MeH-et, mi a következő feladatom.

medve 2007.02.05. 14:32:33

És a 3-4 nem ballib újságíró, netán szerkesztő felvételére nem reagálsz?

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.02.05. 19:38:59

Szerintem nem veszünk fel, mivel most beteltek a helyek, de hívd fel inkább a MeH központi számát, és ott kérd Szilvásy Györgyöt, ő hátha tud ebben a kérdésben segíteni neked. Mondjuk a Gyurit nehéz elérni, de itt van Danks Emese titkárságának a száma, még egy ideig ő a szóvivő: 06-1-441-4980

medve 2007.02.05. 21:18:50

Ha,ha,ha. Szerintem meg másért nem vesztek fel:-)

medve 2007.02.05. 23:54:27

Smalladam! Azért az MSZP frakcióüléséről szóló írása se semmi az új üdvöskének: most nem csak azt tudjuk, hogy magára talált Fletó és lenyűgözi környezetét, hanem teljes a harmónia a frakcióval. Ez aztán a komoly újságírás.

nénike · http://mandiner.hu 2007.02.06. 09:55:15

Nekem se kutyám, se macskám a Hírszerző, de pl. Gavra kollega mai írása nem kifejelzetten MSZP PR cikk:

"E korszak hőse a többszörös pénzügyminiszterség után kormányfővé előlépett Medgyessy Péter, a reformok és nyakló nélkül végrehajtott osztogatás első számú felelőse; a Medgyessy-kormány katasztrofális gazdaságpolitikájához végig asszisztáló Kovács pártelnök; az egyetlen Bauer Tamás kivételével az államháztartás szétzilálását zokszó nélkül tudomásul vevő és a bajokat adódemagógiával tetéző komplett liberális politikus-garnitúra; és persze a költségvetés valós helyzetének felmérését ellehetetlenítő Veres János pénzügyminiszter."

medve 2007.02.06. 10:29:40

Igen, hogyne. Nem Fletó, hanem a már lelépett Megyó-Kovács a bajok forrása. És gyurcsány nem lehetetlenítette el az igazság kiderítését. Végül is csinált valami reggel, este és éjjel, tudud, emlékeszel. Na erről van szó, amikor számomra hiteltetelen a honlap. Hogy lehet lehordani a pénzügyminisztert a miniszterelnök nélkül.

tudatlan 2007.02.06. 11:07:05

Bennem is az a velekedes alakult ki, hogy a hirszerzo inkabb ballib, ahol a velekedes hangsulyozottan nem hatarozott allaspontot jelent. Valoszinuleg amiatt erzem igy, hogy
akar Hazafi Zsolt az atv-ben Greczy musoraban, akar a hirtvben Kosa Andras (illetve korabban egy masik srac, akinek a nevere nem emlekszem, talan Besenyei), mind a baloldalt tamogato allaspontot kepviseli. En rajtuk kivul mas hirszerzost a tvben nem lattam, ez alapjan gondolom, hogy a hirszerzo arculatat ok hivatottak megjeleniteni.
A masik ok, amiert inkabb balosnak kepzelnem, hogy, ha jol tudom a tulajdonos a Political Capital, az MDF es az SZDSZ (a lenyeg itt, hogy ket markansan fideszellenes part) strategiai tanacsadoja.

Eddig a velelmezes. Mindettol persze meg lehetne, hogy a tvben nem a hirszerzo, hanem a szereplo ujsagirok arculatat latom, ami nem egyezik meg a portaleval, illetve, hogy a tulajdonos a sajat feladataitol fuggetlenul az objektiv ujsagirast tuzi ki celul. Ennek megvalosulasat szerintem egyebkent kizarolag ballib ujsagirokkal is el lehet erni, nem gondolom, hogy az objektivitast ossze kene keverni a szemelyzeti "kiegyensulyozottsaggal". Azt, hogy mennyire sikerul a targyilagos ujsagiras atfogo tartalomelemzesekkel lehetne eldonteni, ami egyebkent ugy, ahogy van hianyzik a mediapiacrol. (Erre kirivo pelda, hogy Gyarfas Tamas mar evek ota sikeresen vedi meg magat az elfogultsagarol szolo kritikakkal szemben azzal, hogy tobb jobboldali vendege van, mint baloldali, de ez mar mas tema.)



medve 2007.02.06. 11:50:25

Tudatlan! A Hírszerző elfogult. Csak az a baj, hogy Önmagában ez nem baj, azt csinálnak, amit akarnak. És ráadásul tehetségesen elfogultak, ebbe rondított bele egy új újságírónő, aki még a Népszaván is túltesz.

medve 2007.02.06. 12:10:00

Egy apróság! Ma Solymosi Frigyes tegnapi publicisztikája külön anyag a Hírszerzőn. Miért? Ki az a Solymosi Frigyes? Miért pont ő? Miért nem másik 50 publicisztika, ami megjelent tegnap és ma? Szerintetek?

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.02.06. 12:58:59

Ehhez az egészhez csak annyit, a dolgot némileg lételméleti irányba terelve, hogy az, hogy valaki nem szimpatizál az egyik oldallal, az nem jelenti azt feltétlenül, hogy a másik oldal utánfutója. Ezt sajnos ebben az országban páran így gondolják, és ennek érdekében megpróbálnak mindenkit valamelyik oldal zászlója alá beállítani, ami szerintem egyrészt téves, másrészt káros gondolkodás.

nénike · http://mandiner.hu 2007.02.06. 13:20:20

medve

"Nem Fletó, hanem a már lelépett Megyó-Kovács a bajok forrása."

Miután csípőből tüzeltél pihenj le és olvasd el az írást: www.hirszerzo.hu/cikk.php?id=28311

Támpont: "Éppen azokban a napokban, amikor Gyurcsány Ferenc előbb (elképesztő, és rajta kívül a magyar politikai életben kizárólag a jobboldali és liberális értelmiség elitista csoportjaira jellemző arroganciával) „Kádár népének leváltásáról” beszélt az MSZP vezető testületei előtt, majd a Szembenézésben deklarálta elhatárolódását a kádári évtizedektől, kormánya nevében Hiller István a Magyar Mozgókép Közalapítvánnyal kötött megállapodásban kötelezettséget vállalt a filmes lobbi közpénz-éhségének 2010-ig tartó kielégítésére. Tervezhető, kiszámítható módon, ahogy illik."

medve 2007.02.06. 14:51:00

Smalladam: attól, hogy valaki azt állítja, nem utánfutó, attól még lehet részrehajló.

Névtelen: igazad van, hiba.
süti beállítások módosítása