A szélsőjobboldal ellen
2007. január 04. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

A szélsőjobboldal ellen

Ha az ember fia ráér, akkor internetes bóklászásai során hobbi-oknyomozást is folytathat. Különösebben nincs jelentősége, de csak úgy betekintettem Sorosék adományrendszerébe: az alapítvány 2002-es évkönyve szerint másfél millió forintot kapott az "egyetemi és főiskolai oktatók a szélsőjobboldal ellen" címszó alatt a Bibó István Közéleti Társaság, amelynek illusztris tagságában köszönthetjük Dessewffy Tibort, Farkasházy Tivadart, Fejtő Ferencet, Göncz Árpádot, Kende Pétert, Kéri Lászlót, Medgyessy Pétert, Petschnig Mária Zitát, stb.

Dessewffy ugyanebben az évben, ugyancsak a "szélsőjobboldal ellen" kapott további félmilliót Sorostól, "Bevezetés a politikai kommunikáció elméletébe a tömegmédia korában" című könyvének megírásához.

Persze, ezek csak kis kortyok a nagy pénzcsapból. A következtetéseket meg vonja le a miépestől a szadeszosig terjedő olvasótáborunk.



A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr8425942

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bitadani · http://bitadani.blogter.hu 2007.01.04. 19:21:19

és az is ott olvasható, hogy abban az évben egymilliárd forintot osztott szét az alapítvány, a hospice-szolgálattól a stúdiószínházi programig, roma fiatalok ösztöndíjáig.
ha ebbe kétmillió (vagy akár húsz-) erejéig belefér a haverok pénzelése is, hát istenem.
persze nem is vagyok miépes :)

Dr. Minorka 2007.01.05. 00:16:52

Jé, volt egy ilyen nyertes is (Oktatási nyitott keret):
Vágvölgyi B. András, Budakeszi
Az ezredforduló utáni ifjúság érdeklõdésének felkeltése a liberalizmus és
a társadalmi szolidaritás, a nyitott társadalom irányába 960 000 Ft

nénike · http://mandiner.hu 2007.01.05. 10:50:57

Az UFi is pályázhatna mondjuk Soros György érdeklődésének felkeltése a legatyásodott konzervatív, szabadelvű fiatal firkászok irányába. 2 milla Nos?

Dr. Minorka 2007.01.05. 12:01:24

Hangsúlyozandó a korszerű, európai, nem populista, nem vezérelvű, konzervativizmus... a címe lehetne DJ 2.0 ...

Dr. Minorka 2007.01.05. 14:14:07

Jaj, hát csak azt írtam körbe, hogy nem fideszes, a ballib zsargonban, az amolyan igazi, jaj-de-szeretjük konzervatív, Ibolka-féle. (CSak ironizáltam...)

smalladam · http://www.hirszerzo.hu 2007.01.05. 23:08:05

ó, zsír az új banner:D Ha már a lóvénál tartunk ezzel a dizájnnal akaszthatnátok egy keveset a british counciltól. bár asszem sajnos ez a csap viszont idén kissé elapad, mert a bc visszavonul...
süti beállítások módosítása