Gyülekezni ott és akkor
2006. november 23. írta: TuRuL_2k2

Gyülekezni ott és akkor

"Mint ebben a jogában a diktatúra idején sokszor akadályozott állampolgár, különösen fontosnak tartom, hogy a demokráciában minden ember és csoport szabadon élhessen gyülekezési jogával." - vall blogjában a gyülekezési szabadság iránti megingathatatlan elkötelezettségéről Demszky Gábor. Ehhez képest, bármilyen vehemensen cáfolta is korábban (a fővárosi MSZP-vel kórusban), hogy egy megváltoztatott önkormányzati rendelet célja a gyülekezési jog korlátozása, az első bizottsági döntés megcáfolta őt (itt megint megérne egy misét, hogy a "Színpadot és sátrat állíthatnak a Kossuth tériek" cím milyen viszonyban áll a történtekkel, de már unom). A rendkívül frekventált Felvonulási térre is csak egy hétre szóló engedélyt adtak, hiszen "azért sem célszerű a hosszabb idejű engedélyezése a demonstrációnak, mivel a térség lakóinak zajterhelését csökkenteni kellene". A Dózsa György út mellett nyilván a Regnum Marianum körül felállítandó minimálhangfalak zajterhelnének.
Láthatóan úgy van ezzel a fene nagy szabadsággal az SZDSZ, hogy csak addig finom, amíg szívének kedves dolgokra használják. Ilyen értelemben viszont minden diktátor liberális volt, hiszen szabadon tehette bárki azt, amit ő szeretett volna. Ikvai-Szabó Imre például úgy gondolja, hogy "tűrhetetlen, hogy valaki politikai rendezvény keretében vendéglátóipari tevékenységet folytasson". Természetesen ezt nem akkor gondolja, amikor éppen a Liberálisok Házában csapolják a sört, megspórolva havi 5-800 ezer forintnyi közterület-használati díjat, hanem amikor mások gulyást főznek a Kossuth téren.
A jelek szerint hasonló logikával döntenek a Kossuth tér használatáról is: ha a köztársaság ellenségeinek tüntethetnékje van, akkor műveleti terület, ha a MEH ingyenkorcsolyáztatna, akkor nem. Az élőlánc meg pláne veszélyes valami lehet, hiszen "a népképviseleti szervek zavartalan működését súlyosan veszélyeztetné".
Éljen soká a Kádár-rendszer gumibotos liberalizmusa! :]

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr7218461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anatom 2006.11.23. 15:15:03

"Alapértékünk: a szólásszabadság

- A leghatározottabban ellenezzük
a szólásszabadság csorbítását Magyarországon,
az Európai Unióban és a világon mindenütt.
- Szélesítjük a közügyek vitatásának szabadságát."

(SZDSZ 2006-os választási programja, 145. oldal)


Érdemes újraolvasni.

jocobudai 2006.11.23. 15:59:25

Én nem tudom,hogy mi a p...a ütött ebbe az SZDSZbe,de hogy nem liberális pártként viselkednek az tuti'

Weöres S. Barna · http://szellemszar.blog.hu/ 2006.11.24. 13:52:21

ezeket a hülyéket korlátozni kell, mert nem fogják fel, hogy a szabadság nem abban áll, hogy szabadok vagyunk nyilvános vizeldévé tenni a köztereket, meg engedély nélkül árusítani mindenféle giccses trikolor szart... :]

Weöres S. Barna · http://szellemszar.blog.hu/ 2006.11.24. 14:23:33

amúgy a SZDSZ tényleg nem aza tipikus liberális párt, mint ahogy a Fidesz sem egy tipikus konzervatív párt és az MSZP nem egy normális szociáldemokrata párt. ilyen a "magyar politika" sajnos.
süti beállítások módosítása