Egy polgárjogi harcos
2006. november 23. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Egy polgárjogi harcos

Mértékadó és progresszív körökben világszerte ismertek és elismertek voltak az ötvens-hatvanas-hetvenes évek amerikai polgárjogi harcosai, mint Rosa Parks vagy Martin Luther King.

Az évtizedek múlásával egyre keletebbi országok hőseiről hallottunk, akik az adott ország politikai vagy etnikai elnyomásban élő közösségeikért küzdöttek, felvéve a harcot a hatóságokkal, a politikusokkal és a mainstream megmondóemberekkel.

Az ufiblog bemutatja Hantz Pétert, az erdélyi magyar kisebbség egyik legfontosabb aktivistáját, aki tudományos karrierjét, személyes előrejutását kockáztatva évek óta küzd (most már fizikai erőszakkal is veszélyeztetve) a kolozsvári magyar egyetemért, a magyar kisebbség jogaiért.

Le a kalappal előtte. Kíváncsi lennék, hogy rendőröknek díjat osztogató úgynevezett liberálisaink mint gondolnak Hantz civil kurázsijáról.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr4718440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nénike · http://mandiner.hu 2006.11.28. 12:00:43

Épp most olvasom, hogy a két "javíthatatlan nacionalistát", Hantz Pétert és Kovács Lehelt kivágták az egyetemről. Az ítélet ellen fellebbezni nem lehet.

www.nol.hu/cikk/425871/

Guild 2006.11.30. 16:30:29

Folytatás:
Lemondott a Babes-Bolyai két magyar rektorhelyettese

www.kuruc.info/reszletes.asp?MainID=1&HirID=7622

Guild 2006.12.04. 11:02:31

4párti összefogás:

www.gondola.hu/cikkek/51664

Hajrá Hantz Péter!
süti beállítások módosítása