Kettős
2006. november 10. írta: k|M

Kettős

Már a szavazás előtt fölmerült, legalább amiatt intézményesíteni kellene a lehetőségét, hogy a határokon túli - nem minden esetben khm, baráti és kisebbségpárti államokban élő - magyarok könnyebben mozduljanak, ha mondjuk a régi EU felé vennék az irányt.

Akkortájt ez is csak egy volt az érvek közül, mondjuk úgy, ezt a pragmatikus érvet bárki befogadhatta, még abban az esetben is, ha egyébként kifejezetten nem akarta magáévá tenni a nemzet újjáegyesítéséről és lelki megerősödéséről szőtt szép álmokat.

Az eredmény ugye közismert, s csupán amiatt véstük ezt ide, mert most először találkoztunk azzal a kínos feszengéssel vegyes sűrű egymásrapislogással, aminek kiváltója, hogy a vajdasági és partiumi magyarokat Hegyeshalomnál fölszólítja a buszsofőr és a nem létező határ őre, hogy akkor most kéretik a szerb és román állampolgároknak leszállni, mert egy rövid időtartamú hivatalos vegzatúra következik, ami különösebb gondot persze nem jelent, csak kényelmetlen.*

Azért mégiscsak egyszerűbb, fennköltebb, észrevehetetlenebb lett volna, ha csak átsuhanunk az egykorvolt határon át.

*Arról nem is beszélve, hogy a szerb illetékes asszonyság a vízumszívatás gyakorlata okán később kifejtette, nem csak a magyarok szenvedői ennek a megalázó procedúrának, hanem a szerbek is, vagyis szó sincsen arról, a magyarokat inkább piszkálnák, mint a szerbeket.

Egalitarianizmus van itt kéremszépen, minden a legnagyobb rendben, a reformok és a demokrácia kiépítése gőzerővel halad (szintén zenészállam), fejtegette a hivatalos ember, majd mivel maga sem hitte saját szavát, kitért a kérdések elől, összepakolt és elviharzott.

Hát így kerek.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr2217615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nénike · http://mandiner.hu 2006.11.13. 09:11:30

A románok viszont minden határon túli románnak megadják az állampolgárságot. Épp az EU tagság előtt. Itt tartunk.

amok 2006.11.13. 20:40:52

Úgy kell nekik. Teli lesznek románnal.

ergé 2006.12.30. 10:52:50

de mit? :-)

Befektetés, tőzsde · http://tozsdesed.googlepages.com 2007.02.24. 00:45:50

Az EU-ban pont az az Ön gól, hogy azt akarják minél több ország csatlakozzon . . . most, hogy
Románia csatlakozott, el lehet gondolkodni azon,
hogy mit fog hozzá tenni az EU-hoz? Egy jó adag
környezetszennyezést? Vagy az EU láthatja el, majd a beözönlő román sereget munkával? Angliának
persze könnyű volt minden . . . ők tényleg csak a
szar munkákat adják a bevándorlóknak. Magyarországon viszont alig vannak munkák. S egy értelmes fiatal 100,000 Ft alatt nem is nagyon vállal munkát. Ugyanis odajutott az országunk (köszönhetően a külföldről érkező kizsákmányolóknak), hogy 100,000 Ft -ból már nem lehet megélni. Viszont a román . . . no az 40,000 Ft összegért is el fogja végezni azt a munkát amit egy magyar 100,000 -ert se nagyon. Persze a kormány ígéri, hogy a román munkavállalók előtt csak az olyan munkák lesznek majd elérhetőek, amelyekre nagyon kevés a magyar jelentkező. No de én ebben nem hiszek . . . ha már itt van, ha már legális letelepedése van, akkor olyan munkát fog kapni amilyet csak akar. Ugyanis egy cég döntését a kormány nem befolyásolhatja :( Szerintem ezt az egész bevándorlási kérdést, valahogy úgy kellene megoldani ahogy USA csinálja ;)
süti beállítások módosítása